Perstekst Uniek concert in Ninoofse Abdijkerk op 3 juni

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Perstekst Uniek concert in Ninoofse Abdijkerk op 3 juni"

Transcriptie

1 Perstekst Uniek concert in Ninoofse Abdijkerk op 3 juni De Abdijkerk van Ninove is ongetwijfeld één van de grootste en mooiste barokkerken in Vlaanderen. Zeker na haar restauratie, die grotendeels voltooid werd in 2014, torent zij als een architectonische parel boven het landschap uit. Twintig jaar geleden werd echter één van haar pronkstukken gestolen. De prachtige koorlessenaar De Engel uit 1695, die tot dan toe als evangeliedrager werd gebruikt, werd op klaarlichte dag ontvreemd. Als parochiegemeenschap willen we nog dit jaar onze kerk ten volle in haar glorie herstellen door een reconstructie van dit historische meesterwerk te laten maken en te plaatsen waar ze thuishoort. De inhuldiging van de gereconstrueerde koorlessenaar, die in de loop van de komende maanden klaar zal zijn, gebeurt op vrijdag 29 juni a.s., en dit met passende en feestelijke viering in de Abdijkerk. Om het hele project te financieren, organiseren wij in de Abdijkerk zelf enkele activiteiten. Na het geslaagde concert van Willem Vermandere op 9 december ll. volgt nu op 3 juni 2018 om 17 u een tweede concert, dit keer gebracht door het internationaal gerenommeerde a capella ensemble cantolx. In de bijlagen vindt u alvast een omschrijving van het programma en de samenstelling van dit gezelschap, alsook een biografie van elk van de leden. Het concert op zondag 3 juni a.s. kreeg als naam The Lamb mee en is een uniek gebeuren in onze contreien. Het gevarieerde, klassieke programma dat put uit negen eeuwen Engelse vocale muziek is een bezinning bij de grote thema s van ons dagelijks bestaan: leven en dood, afscheid en hoop; kortom, muziek die diep vanbinnen raakt. Na Willem Vermandere dus een heel andere toer op en hoe. Toegangskaarten voor dit concert zijn nu reeds verkrijgbaar aan 20/stuk door storting op het rekeningnummer van Pastorale Projecten Ninove vzw, Biezenstraat 17 te Ninove (BE ) met vermelding van uw naam en adres. De tickets zelf kunnen afgehaald worden aan de kassa op de dag van het concert. Voor meer info kan u steeds terecht bij parochie-assistent Tim Van Nieuwenhove via tvannieuwenhove@gmail.com of 0497/ of bij de leden van de werkgroep. Zeer van harte welkom op ZONDAG 3 JUNI om 17 u in de Abdijkerk van Ninove.

2 BIJLAGEN : Info over Canto LX CantoLX - acapella Griet De Geyter - Jonathan De Ceuster - Peter De Laurentiis - Lior Leibovici - Jean- Paul Majerus "The Lamb is een programma met vocale muziek rond het thema van "het lam, Hij die ons leven heeft gegeven", en tegelijkertijd over het lijden en offeren. Het ensemble CantoLX uit Luxemburg koos een heel gevarieerd programma met vooral oudere muziek van de middeleeuwen en de Renaissance, maar brengt daarnaast ook enkele werken van componisten uit onze tijd. Het programma is een bezinning bij de grote thema's van ons dagelijkse bestaan: leven en dood, afscheid en hoop... Het is muziek die ons diep vanbinnen raakt, en dit concert werd al verschillende keren met veel succes in het buitenland uitgevoerd." PROGRAMMA Funeral Ikos - J. Tavener ( ) Three Ravens - T. Ravenscroft ( ) If Ye Love me - T. Tallis ( ) Out from the Deep - T. Tallis ( ) Ne Irascaris - W. Byrd ( ) The Eye (Do not go gentle) - F. Agsteribbe ( 1968) Agnus Dei - W. Byrd ( ) Beati Mortui - F. Mendelssohn ( ) Remember not - T. Tallis ( ) Verily, verily - T. Tallis ( ) In occasu sideris - Med Anon The Lamb - J. Tavener ( )

3 cantolx cantolx is een jong, professioneel vocaal ensemble met thuisbasis in Luxemburg. Ze voeren voornamelijk barokmuziek uit, maar ook muziek uit de Renaissance, de 19 de eeuw en hedendaagse muziek staan op het repertoire. cantolx werd in 2010 opgericht. Sinds het begin is Frank Agsteribbe hun eerste dirigent en artistiek leider. cantolx werkt met een flexibele bezetting, waarbij een kern van 4 tot 8 zangers kan worden aangevuld tot kamerkoor (12-16 zangers) of zelfs groot koor (tot 40 zangers). De kerngroep bestaat uit zangers met een sterke muzikale persoonlijkheid en individualiteit, gekoppeld aan hun vermogen om een homogene ensembleklank te vormen. Dit waarborgt de artistieke identiteit van het ensemble. Net zoals in barokke schilderkunst zoekt cantolx naar contrasten, sterke kleuren en expressie, naar het spel van licht en schaduw. cantolx durft ook verder te denken dan de klassieke concertprogramma s, en heeft reeds opvallende en in de pers goed onthaalde opnames gemaakt waarbij muziek van Frescobaldi werd gecombineerd met aria s van John Cage (Songs of Irrelevance and Passion, de eerste CD van cantolx) of met hedendaagse orgelimprovisaties (MetaMOrpheus, hun tweede opname). cantolx heeft daarnaast ook madrigalen uitgevoerd van Luca Marenzio, de Leçons de Ténèbres van François Couperin en Joseph Hector Fiocco, Buxtehude s Membra Jesu Nostri en Oost-Europese barokcomponisten als Frantisek Tuma (Stabat Mater) en Jan Dismas Zelenka (Responsoria), in prestigieuze zalen als de Philharmonie van Luxemburg of de Neumünster abdij in Luxemburg. cantolx was twee maal te gast op het MAfestival Brugge (Purcell in 2011 en Frescobaldi in 2014), en op het Festival van Vlaanderen Mechelen (met Vlaamse componisten uit de 18 de eeuw) en het Festival Oude Muziek in Utrecht. Een eerste samenwerking met het OPL (Philharmonisch Orkest van Luxemburg) onder leiding van Emmanuel Krivine met Fauré s Requiem werd gevolgd door het kerstconcert van het OPL in december 2013, onder leiding van Frank Agsteribbe. cantolx werkte ook samen met het B Rock barokorkest in een Vivaldi-concert.

4 Griet De Geyter Sopraan Griet De Geyter was al van jongs af aan geboeid door de verscheidenheid aan muzikale genres en de mogelijkheden van de stem. Vandaag de dag vertaalt zich dat in de uiteenlopende stijlen en genres die ze op podium brengt: van polyfonie tot hedendaagse muziek in zowel opera, oratorium, lied en kamermuziekwerk waarbij ze musiceerde met o.a. Philippe Herreweghe, Nicolas Callot, Paul Van Nevel, Holland Symfonia, Vladimir Ashkenazy, Liebrecht Vanbeckevoort, Otto Tausk en Thomas Baeté. Griet De Geyter volgde haar opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze zang studeerde bij Dina Grossberger en Lieve Vanhaverbeke en blokfluit bij Bart Spanhove en Bart Coen. Na het behalen van de beide diploma s meester in de muziek zette zij haar studies verder aan de Dutch National Opera Academy te Den Haag & Amsterdam waar zij het Masters Degree in Opera behaalde. Ze ontving eveneens de Ruim Baan voor Talent-beurs om zich verder te ontplooien waarna ze haar vocale studies verder zette bij Jard van Nes. Momenteel wordt Griet gecoacht door Margreet Honig. Lees meer op Jonathan De Ceuster Contratenor Jonathan De Ceuster studeerde zang aan het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles waar hij Eerste Prijzen zang, kamermuziek en een Hoger Diploma zang behaalde. Hij specialiseerde zich in barokzang aan het Conservatoire de Metz (FR). Hij vervolgde zijn studies aan de prestigieuze Royal Academy of Music (UK) waar hij een postgraduate performance degree behaalde. Hij had er de kans om met iconen als James Bowman, Michael Chance, Paul Esswood, Laurence Cummings,... te werken. Hij behaalde tenslotte ook een Masters Degree aan het Conservatorium van Antwerpen. Jonathan werkt samen met talrijke ensembles waaronder het Collegium Vocale Gent, Akademia, Ex Tempore, Currende, CantoLx, Epsilon, BachPlus, Amsterdam Baroque Choir, Als solist stond hij op de scène van de operahuizen van oa. Antwerpen, Gent, Düsseldorf, Strasbourg en Genève waar hij vooral wereldpremières bracht van hedendaagse composities. Meer info op: Lior Leibovici Op elfjarige leeftijd vertolkte Lior Leibovici de rol van Miles in The Turn of the Screw van B. Britten, waardoor hij de smaak van muziek en theater te pakken kreeg. Eerst volgde hij een opleiding in Israël, waar hij toegelaten werd tot een Lyceum voor de kunsten en het culturele legerkorps. Vervolgens ging hij naar Frankrijk, waar hij studeerde aan

5 het conservatorium Erik Satie (Parijs VII) en bij het Centre de Musique Baroque de Versailles. Sinds 2007 specialiseert hij zich verder aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Maria Acda en Peter Kooij. Dankzij zijn zuivere en warme tenortimbre kan hij zeer gevarieerde rollen uit het barokke en klassieke repertoire zingen, zoals de Evangelist in J.S.Bachs johannes en Mattheuspassie (o.l.v. Nico van der meel), Achille in Iphigenie en Aulide van C.W. von Gluck (o.l.v. Jaap ter Linden), Laomedonte in Ercole Amante van F. Cavalli (in het kader van l Académie d Ambronnay, o.l.v. G. Garrido), Valerianus in Caecilia virgo et martyr van M-A. Charpentier (uitgevoerd met het barokensemble Les Paladins o.l.v. J. Correas) en Aret in Baucis und Philamon van J. Haydn. Peter De Laurentiis Peter de Laurentiis heeft een Schotse moeder en een Napolitaanse vader uit Genua (Italië). Hij studeerde viool aan het Paganini Conservatorium in Genua en ging later Musicologie studeren aan de Universiteiten van Cremona, Oxford en Tours. Tijdens zijn studie aan de universiteit ontwikkelde hij een interesse in vocale muziek en ging hij optreden met verschillende gespecialiseerde ensembles. Op dit moment werkt hij vooral met Cappella Pratensis (Stratton Bull), i Favoriti della Fenice (Jean Tubéry), cantolx (Frank Agsteribbe), Arsys Bourgogne (Pierre Cao) en het Kamerkoor van Namen (Leonardo Garcia Alarcon). Tevens is Peter actief als docent. Hij geeft lessen, conferenties en workshops in de historie en notatie van oude muziek en in uitspraak- en voordrachtproblemen bij zangers. Peter heeft een passie voor cultuurgeschiedenis, tekstkritiek en taalkunde en blijft continu zoeken naar inspirerende nieuwe manieren om oude muziek en ingewikkelde repertoires interessant te maken voor hedendaags publiek. Daarnaast heeft Peter een geheime passie voor koken. Jean-Paul Majerus Bariton Jean-Paul Majerus vangt z'n studies zang aan bij Mevr. Carmen Welter-Jander in Van 1983 tot 1987 vervolgt hij z'n studies aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst aan het Mozarteum te Salzburgbij bij prof. Walter Raninger waar hij het diploma zang behaalt aan de faculteit Lied en Oratorium. Z'n rol als solist in de kathedraal van Salzburg wakkert z'n liefde aan voor de koormuziek waarna hij van 1985 tot 1987 koordirectie zal studeren bij prof. Albert Anglberger. Hij zal er tevens deelnemen aan masterclasses bij Nicolaus Harnoncourt en Gerhard Schmit-Gaden. In 1988 werd hij dirigent van het 'Chorale Sainte Cécile' in Diekirch en hij is tevens de stichter van het vocaal ensemble 'Cantica'. Van 1987 tot 2013 was hij docent zang aan de academie en de basisschool te Wiltz. Van 1992 tot 2005 was Jean-Paul

6 Majerus directeur van de 'Maitrise de la Cathédrale de Luxembourg'. Sinds 2013 werkt hij voor INECC Luxembourg. Als zanger bij CantoLx, Arsys Bourgogne en het gregoriaans ensemble Misericordias is hij te gast op talrijke podia in Luxemburg en het buitenland. Frank Agsteribbe Frank Agsteribbe (België, 1968) is een veelzijdig musicus die zich profileert als dirigent, klavierspeler en componist. Binnen al zijn activiteiten zoekt hij naar een directe expressie, plasticiteit en levendige kleurrijkheid, dit zowel in opera als in barok- of hedendaagse muziek. Hij studeerde klavecimbel bij Jos Van Immerseel en compositie bij Frederic Rzewski. Nadien studeerde Frank Agsteribbe orkestdirectie bij Diego Masson (Parijs/Dartington) en Sir Richard Armstrong (Londen/Glasgow). Hij speelde als klavecinist bij La Petite Bande, het Huelgas Ensemble en Anima Eterna, en was oprichter, klavecinist en dirigent van het Belgisch barokorkest B Rock tot 2013, dat hij leidde in concerten en festivals in heel Europa en Zuid-Afrika. Frank Agsteribbe is dirigent en artistiek leider van het vocaal ensemble cantolx in Luxemburg, waar hij ook curator is van de festivals Passions et Lamentations en Stille Kunst. Hij werkte als gastdirigent bij het Collegium Vocale Gent. Daarnaast was hij assistent van René Jacobs in de Munt en in het festival van Aix-en-Provence. Hij dirigeerde het Nationaal Orkest van België, het Filharmonisch Orkest van Luxemburg, het Nationaal Orkest van Portugal, het Dartington Festival Orchestra en Concerto Köln. Als componist kende hij belangrijke creaties en opnames in Brazilië, Berlijn (Konzerthaus en Deutsche Oper), tijdens het Gaudeamus Festival in Amsterdam, en schreef hij voor muziektheater Transparant, het Vlaams Radio Orkest en tal van kamermuziekensembles. Hij treedt op in kamermuziek met violist Guido De Neve en met tenor Julian Pregardien. Sinds 1989 werkt Frank Agsteribbe als docent en projectleider aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek George Frideric Handel (1685-1759) Watermusic (1717) Door Hélène Codjo Les 02 Kenmerken van de Barok 1. Instrumenten Violoncello, contrabas en klavecimbel = Basso continuo

Nadere informatie

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Dinsdag 16 april 2019 20.00 uur PASSIECONCERT Leids Kamerkoor onder leiding van Dody Soetanto Toelichting op het programma Speciaal voor de Stille Week heeft het Leids

Nadere informatie

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750.

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Barok 1. Wanneer? De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Wat bestond er al? Scheepvaart. Verre afstanden moesten per boot afgelegd worden. Zelfs de duikboot bestond

Nadere informatie

VOX CELESTA. Federica Napoletani sopraan. Lorenzo Ghielmi orgel

VOX CELESTA. Federica Napoletani sopraan. Lorenzo Ghielmi orgel VOX CELESTA Federica Napoletani sopraan Lorenzo Ghielmi orgel donderdag 22 februari 2018 Orgel Carlo Russo, Italië, 1713 Eind 2016 kon de Alamire Foundation dit prachtige, historische instrument verwerven

Nadere informatie

Het geheimzinnig Almanakje

Het geheimzinnig Almanakje Het geheimzinnig Almanakje Muziekjes en Curieuze Historiën uit het jaar 1750 Ensemble Cannamella & Fernand Verreth In een heel klein boekje, een toevallig op de kop getikt Brussels almanakje uit het jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam Toonkunstkoor - Concertlijst vanaf 1998 Datum Repertoire Locatie 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, 23-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Open Hofkerk, Rotterdam- Ommoord 17-05-2014

Nadere informatie

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken uit van hedendaagse Nederlandse componisten. Enkele van

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage 20 januari concert e Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage WOORDEN VAN CHRISTUS Wie in het gregoriaanse misrepertoire zoekt naar gezangen die gebaseerd zijn op citaten

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020

Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020 Programma en info Muzieklab Oude Muziek schooljaar 2019/2020 1. Prelude Muzieklab Oude Muziek Zaterdag 5 oktober 2019 Academie MWB Wilrijk Doornstraat 8 Van 10u tot 13u Workshop: Verdieping & verheldering

Nadere informatie

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 7 Jaarprogramma de Kopermolen t/m 4 5 1 0 01 2 i i2 n ju uar n a j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma juni

Nadere informatie

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal Academy of Music, en bij Shirley Verett an het Brereton Music Symposium. Ze treedt regelmatig op in zowel concerten als oratoria. Zo trad ze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 november 2015

Nieuwsbrief 17 november 2015 Nieuwsbrief 17 november 2015 Beste Bachkoristen, Het dendert maar doorrrrr bij het Bachkoor. De repetities voor de uitvoering van de Maria Vespers van Monteverdi op 18 december in de Grote Kerk te Breda

Nadere informatie

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre biedt een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum

Nadere informatie

ontroert! Kamerkoor Maastricht Ludo Claesen

ontroert! Kamerkoor Maastricht Ludo Claesen 013-2014 TRANSPARANTIE EN ZEGGINGSKRACHT SEIZOENSPROGRAMMA 2013-2014 Kamerkoor Maastricht ontroert! Met trots presenteren wij u ons nieuwe seizoensprogramma; een programma waarin we weer onze kwaliteiten

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider

Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider Geert van den Dungen (1955) begon zijn muzikale activiteiten als koorknaap onder leiding van de befaamde dirigent-organist-componist Louis Toebosch.

Nadere informatie

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting.

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting. Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Kloosterzande, september 2011 Geachte Lezer, Bij dezen ontvangt

Nadere informatie

Operette en Belcanto

Operette en Belcanto Operette en Belcanto programma aanbod Melodieën, Operette en Belcanto Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel een greep uit verschillende belcanto en liedmelodieën

Nadere informatie

02.05.14 20:00 MIRYZAAL VOX LUMINIS

02.05.14 20:00 MIRYZAAL VOX LUMINIS 02.05.14 20:00 MIRYZAAL VOX LUMINIS CHARPENTIER, STEFFANI PROGRAMMA MARC-ANTOINE CHARPENTIER (1643-1704) Miserere des Jésuites MARC-ANTOINE CHARPENTIER (1643-1704) Litanies de la vierge AGOSTINO STEFFANI

Nadere informatie

Orgelconcerten Willem Hörmann

Orgelconcerten Willem Hörmann Orgelconcerten Willem Hörmann Concerten 2013 Zaterdag 6 april, Middagconcert de Toonzaal m.m.v. Rembrandt Gerlach e.v.a. Zaterdag 4 mei 16.00 uur, Sint-Cathrienkerk, s-hertogenbosch Dinsdag 28 mei 20.15

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw Seizoen 2016-2017 Sponsormap BachPlus vzw Het ensemble Het ensemble Het barokensemble BachPlus werd in 2010 opgericht door sopraan Elisabeth Hermans en klavierspeler/dirigent Bart Naessens. In oorsprong

Nadere informatie

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN INCANTO Stichting voor Oude Muziek in samenwerking met Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: Schuitvlotstraat 16 4331 SZ Middelburg info@incantoconcerten.nl

Nadere informatie

Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant

Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant Dit muziekproject van Markant is bestemd voor leerlingen van groep 3 en wordt door Cultuurwijzer aangeboden binnen het cultuurmenu muziek schooljaar

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD)

Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl W www.fictoor.nl Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) LEADERSHIP

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien DONATEURSCHAP STICHTING COLLEGIUM MUSICUM EINDHOVEN Om de activiteiten van het Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien te kunnen voortzetten, is de financiële steun van sponsoren en donateurs onmisbaar.

Nadere informatie

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

Griet De Geyter, sopraan Gunther Vandeven, contra tenor Kevin Skelton, tenor Thomas Vanlede, bas

Griet De Geyter, sopraan Gunther Vandeven, contra tenor Kevin Skelton, tenor Thomas Vanlede, bas 08-09-2008 bio s BL!NDMAN [vox] 1/5 Griet De Geyter, sopraan Gunther Vandeven, contra tenor Kevin Skelton, tenor Thomas Vanlede, bas Griet De Geyter behaalde de diploma's meester in de muziek opties zang

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

A G E N D A. Vrijdag/zaterdag 9 en 10 november u. Sporthal Sportlaan 4 Pijnacker The armed Man (Jenkins) door oratoriumkoor Cantando

A G E N D A. Vrijdag/zaterdag 9 en 10 november u. Sporthal Sportlaan 4 Pijnacker The armed Man (Jenkins) door oratoriumkoor Cantando 1 A G E N D A Vrijdag/zaterdag 9 en 10 november 20.15 u. Sporthal Sportlaan 4 Pijnacker The armed Man (Jenkins) door oratoriumkoor Cantando Toegang: 20,00 Zaterdag 10 november 20.15 u. theater de Veste

Nadere informatie

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen: 5. Doelgroepen In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: Koren Zangers Geïnteresseerd publiek In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

Pieter Vis (1949-.) E. Hinders April 2016

Pieter Vis (1949-.) E. Hinders April 2016 128 Pieter Vis (1949-.) 1979-1997 E. Hinders April 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 Pag. 2 van 5 Inleiding Inleiding Pieter Vis is op 18 mei 1949 geboren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

uitvoeringen & composities Chris Fictoor

uitvoeringen & composities Chris Fictoor uitvoeringen & composities Chris Fictoor ZING MEE MET DELEN UIT DE STADSORATORIA BERNLEF (1972) DE MAN MET DE VIER HANDEN (1976) IN HET KADER VAN DE HERMAN VERBEEK WEEK (9 T/M 16 MAART) Sportlaan 4-47

Nadere informatie

J.S. Bach - Matthäus Passion

J.S. Bach - Matthäus Passion J.S. Bach - Matthäus Passion Opname van 23 april 2011, Dr. Anton Philipszaal, Den Haag Reinhard Goebel dirigent Marcel Beekman tenor, evangelist Lukas Jakobski bas, Christus Johannette Zomer sopraan Cécile

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie

Bachelor Muziekwetenschap. uva.nl/ba-muziekwetenschap

Bachelor Muziekwetenschap. uva.nl/ba-muziekwetenschap Bachelor 2019-2020 Muziekwetenschap uva.nl/ba-muziekwetenschap Overal ter wereld maken mensen muziek, en overal doen ze dit op een andere manier. In de bacheloropleiding Muziekwetenschap verdiep je je

Nadere informatie

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018 ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018 Foton: er zit muziek in! Muziek ontspant en spreekt tot ons hart! Elke eerste woensdag van

Nadere informatie

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Het succesvolle optreden van Cuccurullo Brillo Brullo met Ike Willis op de Zappanale 16 in Duitsland heeft geleid tot een muzikaal vervolg. Ike

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

dag koor dirigenten Arteveldehogeschool Gent Lemmensinstituut Leuven

dag koor dirigenten Arteveldehogeschool Gent Lemmensinstituut Leuven koor & dirigenten dag De koor- & dirigentendag is dé plek om je te informeren, je te laten inspireren en om te netwerken met gelijkgestemde dirigenten en koorbesturen. 23.02 2013 Arteveldehogeschool Gent

Nadere informatie

MUZIEK MET ALLE MIDDELEN

MUZIEK MET ALLE MIDDELEN S O K P R E S E N T E E R T MUZIEK MET ALLE MIDDELEN RAPHAELA DANKSAGMÜLLER, duduk DIRK LUIJMES, harmonium MARCEL VERHEGGEN, orgel STUDIUM CHORALE o.l.v. HANS HEYKERS zondag 7 juli 2019 Lambertuskerk Kerkplein

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Zaterdag 31 januari, 12.30 15.30 uur Samen spelen: Mozart s Eine kleine Nachtmusik Zaterdag 7 februari, 14.00 15.30 uur Het blokfluitconsort Dinsdag 24 februari, 13.00 15.30 uur / 19.30 22.00 uur Welk

Nadere informatie

Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer!

Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer! Rembrandt 350 Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer! De Rembrandt 350 is een buitengewoon orgel, vernoemd naar de Hollandse meester Rembrandt van Rijn. Dankzij het mooie klassieke meubel en

Nadere informatie

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten - Ria Raven - Niet alleen koordirigenten spelen een belangrijke rol in de bestaansgeschiedenis van het koor, maar natuurlijk ook de

Nadere informatie

Vier Eeuwen Harpmuziek. Sarah Louise Ridy

Vier Eeuwen Harpmuziek. Sarah Louise Ridy Vier Eeuwen Harpmuziek Sarah Louise Ridy donderdag 23 februari 2017 Programma La mia barbara Suite of Cantigas de Amigo Cancion del Emperador Fantasia Fantasia John Dowland Martin Codax Luis de Narváez

Nadere informatie

Organ Academy Maastricht 2014

Organ Academy Maastricht 2014 Organ Academy Maastricht 2014 Masterclasses Excursie Concerten 6 juli - 9 juli 2014 In 2014 organiseert het Conservatorium Maastricht in samenwerking met de stichting Pro Organo voor de tweede maal de

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

Stabat Mater mediaoverzicht Norbert Rosseau - Franz Ignaz Beck

Stabat Mater mediaoverzicht Norbert Rosseau - Franz Ignaz Beck Mediaoverzicht 2016 Norbert Rosseau - Franz Ignaz Beck 2 Boxtel mei 2016 Dit media- overzicht is een jaarlijks verschijnende uitgave van alle door ons gevonden publicaties over het concertweekend van onze

Nadere informatie

Oratorio Rome 1600-1650

Oratorio Rome 1600-1650 Oratorio Rome 1600-1650 In het begin van de 17 e eeuw ontstond te Rome een nieuwe muzikale vorm namelijk het Oratorium. De muzikale exponenten van deze stijl waren zonder twijfel Giacomo Carissimi en Luigi

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5 S O K P R E S E N T E E R T KOREN & ORGELS CAPELLA SANCTI SERVATII & VOCAAL ENSEMBLE SILHOUET o.l.v. HANS HEYKERS KOPERENSEMBLE ST. CAECILIA SCHIMMERT o.l.v. FRENK ROUSCHOP ARNO KERKHOF & MARCEL VERHEGGEN

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013 De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19 Passie In de liturgie Palmzondag Mattheus 26-27 Dinsdag Marcus 14-15 Woensdag Lucas 22-23 Goede Vrijdag Johannes 18-19 Vanaf de 4e eeuw Gregoriaanse Passie Psalmodiërend (voornamelijk op één toon) Christuspartij

Nadere informatie

Brick Blues. Met optredens van:

Brick Blues. Met optredens van: Voor Jong en Oud zijn er nevenactiviteiten om er een gezellig festijn van te maken. U kunt genieten op ons terras van een kop koffie, thee of een drankje en smullen van overheerlijke pannenkoeken! Met

Nadere informatie

Kurt Thomas Cursus 2010

Kurt Thomas Cursus 2010 Kurt Thomas Cursus 2010 Kurt Thomas Cursus 2010 De 45e editie van de vermaarde Kurt Thomas Cursus zal in 2010 voor de tweede keer in Middelburg plaatsvinden van 9 tot en met 17 juli met een ontvangstavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017 Nieuwsbrief JAARGANG 2, NUMMER2 Agenda Zaterdag 11 maart Uitvoering saxofoon, bugel en trompet @Melishof, Melissant Zaterdag 18 maart Concert Peter en de Wolf @De Staver, Sommelsdijk Zaterdag 25 maart

Nadere informatie

Konstantyn Napolov Curriculum Vitae

Konstantyn Napolov Curriculum Vitae Konstantyn Napolov Curriculum Vitae Personalia Voornaam Achternaam Konstantyn Napolov Geboortedatum 18-08 - 1987 Geboorteplaats Nationaliteit Adres Odessa Oekraiens Willem de Zwijgerlaan 39, 2582 EG Den

Nadere informatie

2de Biënnale & Concours

2de Biënnale & Concours 2de Biënnale & Concours 28-30 oktober & 11-13 november Kerkrade, Nederland WMC Kerkrade breathing the world! Een weekend lang samen verdiepen, leren en concerteren in de inspirerende omgeving van de Zuid-Limburgse

Nadere informatie

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019 AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/2019-29/09/2019 De Zoerselse Linde vertelt spoedig een nieuw verhaal. Diana Coppens stelt er vanaf zondag 25 augustus haar nieuwe tentoonstelling

Nadere informatie

SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016

SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016 SCHOOL OF ARTS - KONINKLIJK CONSERVATORIUM - AP HOGESCHOOL ANTWERPEN OPLEIDING MUZIEK 2015-2016 KEUZEPAKKET MUZIEK KLASSIEK Opleidingsonderdelen waarmee het keuzepakket kan samengesteld worden, mits toestemming

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 11.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel Kinderen in de leeftijd 5 tot 11 jaar kunnen

Nadere informatie

Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster

Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster Kloosterzande,

Nadere informatie

De grote dichter Goethe heeft er zijn Faust-idee aan ontleend.

De grote dichter Goethe heeft er zijn Faust-idee aan ontleend. Het mirakel van Theophilus Theophilus leefde in de 6 e eeuw als burggraaf en werd later bisschop gewijd in Cilicië in Turkije. Hij verkocht zijn ziel aan de duivel en raakte van lieverlee aan lager wal.

Nadere informatie

ORPHEUS. in de helpolder

ORPHEUS. in de helpolder ORPHEUS in de helpolder De opera voorstelling Orpheus in de Helpolder is een bewerkte editie van de opera Orfeo van Gluck (Weense ed.). Een productie van Muziektheater Hollands Diep in het kader van het

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Stichting

JAAROVERZICHT Stichting JAAROVERZICHT 2015 Stichting In 2015 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Een bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop met

Nadere informatie

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT STRIJKERS EN CONTINUO VAN HET DORDRECHTS KAMERORKEST Solisten: Marike Verbeek - sopraan Evelyn Tjon-En-Fa - viool Joke Burghardt-Hodes- viool ZONDAG 17 DECEMBER 15.00 UUR

Nadere informatie

Interview met Anthony Zielhorst

Interview met Anthony Zielhorst Zondag 17 februari, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst BEWAAR MIJ ONGEZIEN EN ONGEHOORD. (uit het gedicht Awater van Martinus Nijhoff)

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VOCAL GROUP HIFIVE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VOCAL GROUP HIFIVE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VOCAL GROUP HIFIVE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VOCAL GROUP HIFIVE 2013 Algemene gegevens Vocal Group Hifive is in 2007 opgericht door Paul Maaswinkel, muzikaal en artistiek leider.

Nadere informatie

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985)

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Architectenwoning te Borgerhout Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Ontworpen in het expo-jaar 1958 Gebouwd in 1959 Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Huis Cruyslei 1b - Architect Albert Barentsen

Nadere informatie

ETIENNE BORGERS. compositie en spel Koele Kikkers. compositie en spel Schaop. compositie en spel Meneer Mølsk

ETIENNE BORGERS. compositie en spel Koele Kikkers. compositie en spel Schaop. compositie en spel Meneer Mølsk ETIENNE BORGERS OPLEIDING Maastricht, 21-1-1963 2008 2009 Mime opleiding te Antwerpen 2008 Cursus Mime aan de theaterschool Amsterdam 2007 Workshop Stem en Lichaam : acteurstraining olv Lorna Marshall

Nadere informatie

Vrijdag 25 mei Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Operadagen Rotterdam

Vrijdag 25 mei Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Operadagen Rotterdam Vrijdag 25 mei 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Operadagen Rotterdam (het gesproken woord telt) Directeur Guy Coolen, (burgemeester Ahmed Aboutaleb)

Nadere informatie

Voorbereiding toets Muziekgeschiedenis Klas: AAT 2017/2018

Voorbereiding toets Muziekgeschiedenis Klas: AAT 2017/2018 Naam: Voorbereiding toets Muziekgeschiedenis Klas: AAT 2017/2018 Beantwoord de volgende vragen ter voorbereiding op de dossiertoets muziekgeschiedenis. Indien de opdracht Studie en Beroep onvoldoende wordt

Nadere informatie

PROGRAMMA ensemble INTERVALLI Marianne Salden Ria van den Brandt ris Eysermans

PROGRAMMA ensemble INTERVALLI Marianne Salden Ria van den Brandt ris Eysermans PROGRAMMA De essentie over het leven van Jezus van Nazareth is opgetekend door de vier evangelisten in het Nieuwe Testament. In de eerste eeuwen van onze jaartelling werd Christus leven een dankbare inspiratiebron

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

Internationaal muziek festival in Toscane- Italië

Internationaal muziek festival in Toscane- Italië Internationaal muziek festival in Toscane- Italië 29 juli 3 augustus 2018 Philippe Herreweghe, artistiek directeur & Collegium Vocale Gent Collegium Vocale Crete Senesi is het jaarlijks muziekfestival

Nadere informatie

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden Programma In Paradisum Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Christe du Lamm Gottes Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren Denn er hat seinen Engeln befohlen Verleih uns Frieden Hymne opus

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

Beleidsplan. 1. Introductie en korte geschiedenis

Beleidsplan. 1. Introductie en korte geschiedenis Beleidsplan 1. Introductie en korte geschiedenis Stichting Tasty Fingers is opgericht op 1 februari 2010 door accordeoniste Marieke Grotenhuis, tevens directeur van de stichting. Marieke Grotenhuis startte

Nadere informatie

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF:

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF: NIEUWSBRIEF Bijlage 29 oktober 2015 nr. 3A ------------------------------------------------------- Alle informatie die in deze bijlage staat is een weergave van activiteiten in uw woonomgeving. De Boomgaard

Nadere informatie

Wie we zijn en waar we vandaan komen

Wie we zijn en waar we vandaan komen Wie we zijn en waar we vandaan komen Het Utrechtse Catching Cultures Orchestra is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen blazersensemble De Tegenwind en de Band Zonder Verblijfsvergunning geleid

Nadere informatie

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano.

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano. Overgenomen uit: Begijnhofkrant 33 (2011) 10-11 ROMANTISCHE MUZIEK OP HET BEGIJNHOF Jeannine Corthals Op zondag 26 juni 2011 boden De Vrienden van het Begijnhof van Turnhout in de Heilig Kruiskerk op het

Nadere informatie

1 Voorwoord 2. 2 Organigram 3. 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4

1 Voorwoord 2. 2 Organigram 3. 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4 Inhoudstafel 1 Voorwoord 2 2 Organigram 3 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4 4 Master Koordirectie 4 4.1 Inleiding tot Koordirectie 4 4.2 Master Koordirectie 5 5 HaFaBra-directie 6 5.1

Nadere informatie

LUCA MUZIEK SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN ACADEMISCHE BACHELOR- EN MASTEROPLEIDING

LUCA MUZIEK SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN ACADEMISCHE BACHELOR- EN MASTEROPLEIDING LUCA 2017-2018 SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN Lemmensberg 3 3000 Leuven 016 85 24 48 info.lemmens@luca-arts.be luca-arts.be/muziek facebook.com/lemmensinstituut PROEFDAGEN Jazz 27 februari - 1 maart

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien presentatie nieue oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c..a.fictoor@gmail.com W.chris-fictoor-foundation.nl W.fictoor.nl PRESENTATIE OECUMENISCHE

Nadere informatie