Zeescouting Toxandria A G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE Zeescouting Toxandria

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zeescouting Toxandria A G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE Zeescouting Toxandria"

Transcriptie

1 Zeescouting Toxandria A G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE Zeescouting Toxandria

2 Amber Arne Aurélie Caitlin Carlito Charlotte Elise Florian... Joris Kaatje Khadja Mira... Lars Laura Lotte Marie Marieke Niels Nikita Nuno Otto Pauline Pieter Pieter Robin Roosje Sanne Stijn Thibault Thomas Toon Veronica Ward Wies Wout Xander

3 Dag Allerliefste Scoutsvrienden!

4 Dag beste scoutsvrienden en vriendinnen. Het nieuwe jaar staat weer voor de deur, maar eerst en vooral kijken we nog één keertje achterom naar het fantastische zomerkamp dat we gehad hebben. Het prachtige weer, de onvergetelijke activiteiten en de hechte vriendschappen nemen we hopelijk mee met de start van ons nieuwe jaar. Sommigen zetten hun eerste stapjes in een nieuwe tak, sommigen nemen nu de oudste rol in en andere beginnen als kersverse leiding. Eén ding hebben we allemaal gemeen: WE HEBBEN SUPER VEEL ZIN IN HET NIEUWE JAAR!! De vakantie is misschien voorbij, maar dit betekent ook dat je weer elke zaterdag naar de scouts kan komen. JEEEEEEEJ!!! Jullie kersverse leidingsploeg is weer een beetje door elkaar geschud en staat te popelen om aan het nieuwe jaar te beginnen. Alle batterijen zijn weer opgeladen dus we lopen allemaal weer over van energie, klaar om jullie een fantastische tijd te geven. Alle zeehonden, zeewelpen, zeeleeuwen, scheepsmakkers, zeeverkenners en loodsen worden op zaterdag 1 september om 14.00u verwacht aan het Frac. Voor zover wij weten staat het nog steeds waar het altijd stond, maar mocht het de eerste keer zijn voor jou dan staat er een wegbeschrijving verder in dit boekje. Na een gezamenlijke formatie zal per tak de namiddag gevuld worden met een super-fantastische-megaleuke activiteit. We sluiten af om 17.00u, hopelijk vol (figuurlijk) vuurwerk, eveneens aan het Frac. Met dit boekje hopen we een antwoord te geven op al jullie vragen. Mocht er toch nog iets niet duidelijk zijn, neem dan gerust contact op met iemand van de leiding. Al onze gegevens kan je hieronder terugvinden. Veel leesplezier en tot gauw!

5 24 augustus 26 augustus 2018 HO Scoutskalender september 2018: eerste activiteit: 14u tot 17u Frac 28 september 30 september planningsweekend voor de leiding 13 oktober ZOOM (voor iedereen) 19 oktober dag van de jeugdbeweging oktober leidingsweekend 10 november financiële actie 1 10 november eetavond 17 november belofte 1 december sinterklaas 2 februari winterwandeling 16 februari Leidingswissel 2 maart Man Overboord fuif maart Zeescoutscongres april 2019 paasweekend voor iedereen 20 april Opening Vaarseizoen 3-5 mei Blauwe Wimpel 11 mei financiële actie 2 22 juni Bak- en Braadfeest 29 juni groepsuitstap 12 juli camion inladen 13 juli voorwacht 17 tot 27 juli 2019 kamp ZLW, SMK, ZVK en LDS (NL, Warmond) 20 tot 27 juli 2019 kamp ZHD en ZWP (NL, Warmond) Hierboven worden de activiteiten vermeld die dit jaar zeker zullen plaatsvinden. De exacte data zijn nog niet allemaal gekend. De data hierboven zijn dus onder voorbehoud, maar worden elke maand up-to-date gehouden op de site en zullen ook vermeld worden in de formatie en in het vlotje.

6 De takken van onze scoutsboom Welkom zeehondjes! ( ) De 6- tot 8-jarigen zijn de jongste spruitjes van de zeescouts. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken de zeehondjes de wereld van zeescouting. Een frisse duik in het zwembad, waterspelletjes en af en toe eens meevaren met een roeiboot, vormen de eerste contacten met het maritiem gebeuren. Voor de echte vaarervaringen wachten ze geduldig hun beurt af. Maar dat is heus geen probleem want spel, avontuur, fantasie, creativiteit en plezier vormen de sleutelwoorden in hun scoutsbeleving. Welkom zeewelpen! ( ) Ben je tussen 8 en 10 jaar dan ben je welkom bij de zeewelpen. Stilaan groeit het verlangen om rivieren en plassen te bevaren. De zeewelpen trekken wild enthousiast aan de peddels van hun bootjes. De eerste ontdekkingstocht in de technieken map wordt een feit: knopen, sjorren, EHBO, geleidelijk aan ervaren ze scouting als een levensstijl. Maar bovenal staan spel en avontuur centraal in hun wekelijkse activiteiten. Ze krijgen kansen en ruimte om zelf dingen te proberen en van elkaar te leren. Zij baseren hun werking op het boeiende en onuitputtelijke jungleboek van Rudyard Kipling.

7 Welkom zeeleeuwen ( ) Sinds vorig jaar vormen de 10- tot 12- jarige een nieuwe groep, de zeeleeuwen. Hier hou je, je welpentrui nog aan, maar het petje mag je achterwege laten. Zeeleeuwen worden meesters in het roeien en amuseren zich met roeispelletjes. Naast het roeien gaan ze samen met de loodsen hun eerste stapjes in een zeilboot zetten en maken voor het eerst kennis met de nautische vaardigheden. Natuurlijk gaan ze het land nog steeds onveilig maken met uitdagende activiteiten en super gekke spelletjes. Welkom scheepsmakkers! ( ) Wanneer je de welpen- en leeuwentrui ontgroeid bent, kom je bij de scheepsmakkers (12-14 jaar). Hier mag je voor de eerste keer gaan zeilen en help je mee aan het onderhoud van de boten. De nautische vaardigheden worden steeds belangrijker om op een verantwoorde manier het water op te kunnen. Naast de typische wateractiviteiten blijft er voldoende ruimte over voor de eigen ontplooiing op het vaste land, overgoten met een vleugje deugnieterij en ontdekking.

8 Welkom zeeverkenners! ( ) Bij de zeeverkenners (14 tot 16 - jarigen) beland je in het echte zeescouts-avontuur. In de wintermaanden worden de boten onderhouden en terug vaarwaardig gemaakt, worden alle technieken nog wat bijgeschaafd en leunen de activiteiten sterk aan bij die van de landscouts. In de zomermaanden kan iedereen met de boot het water op. Het avontuur brengt hen een heel eind verder op zee, kanaal of plas. Elke tocht wordt nu een unieke ervaring. Welkom loodsen (2002) Ook voor de 16- en 17-jarigen is er vanaf dit jaar een nieuwe tak, de loodsen. Dit jaar staat in het teken van de voorbereiding om leiding te worden. De loodsen zullen zelf hun jaar vorm geven met de ondersteuning van hun leiding, die meer begeleiden dan leiden. Ze spelen nog knotsgekke activiteiten, maar gaan zelf ook superleuke activiteiten in elkaar steken. De loodsen werken door het jaar voor hun onvergetelijke eindreis.

9 Leiding zijn is Leiding zijn is het onderste uit de kan halen om samen met je gasten plezier te maken en toffe activiteiten te doen. Leiding zijn is tijd en energie steken in je tak en je leidingsploeg allerhande cursussen volgen omdat het altijd beter kan. Zo wordt leiding meer dan SPELEN en VRIENDEN MAKEN, maar een manier van leven.

10 We stellen jullie voor: de leiding!

11 Zeehonden Een eerste nieuw gezicht voor de zeehonden is Kotick, hij is super gemotiveerd en zeker geen slechterik! Omdat het leiding zijn hem vorig jaar wel goed verging, gaat hij dit jaar voor takleiding! Matkah is de zeehondjes nog niet beu en behoudt daarom haar leefmilieu. Ze is nu een echte zeehondenkenner en is dus een heuse routeplanner! Deze lieve meid is Epatkas, ze springt voor elke zeehond in een plas! Ze kent de zeehonden weldra door en door, verwacht je maar een grondig verhoor!

12 Zaharof maakt een hele omschakeling, daarom deze aankondiging! Hij lijkt misschien af en toe een beetje stil, maar plaag hem even en je merkt direct het verschil! De blonde lokken van Fernandez zijn fenomenaal, hij schrijft dit jaar mee aan het zeehondenverhaal. Hij begint aan een nieuw avontuur en gaat voor zijn leden door het vuur! Zeewelpen Na 4 jaar leidingservaring, kiest Bagheera nu voor de taak van takleiding! Hij wordt een zeewelpenlegende, met hem erbij heb je zeker geen ellende! Rikki kan ook de zeewelpen niet loslaten, nee we konden hem echt niet ompraten. Hij is een echt speelbeest, ja dit jaar wordt weer 1 groot feest!

13 Phaona met haar mooie krullen, doet je dit jaar van plezier weer brullen! Ze lijkt soms een beetje knettergek, aan plezier heb je met haar geen gebrek! Deze K3 superfan is ons Mysa, in haar gezelschap lijk je wel in Ibiza! Elke zeewelp zal haar snel kennen, want ze is een echt fun-antenne! Nog meer ervaring bij de welpen, Mowgli is er weer om ons te helpen! Hij zal weer zorgen voor fun en avontuur, speel met hem maar eens hemelhel-en-vagevuur! Met Hathi erbij is er nog wat vers bloed, met haar erbij heb je fun in overvloed. Volgens haar totem is ze heel loyaal, ik verzeker je: ze is ook erg sociaal!

14 Pytha is de jongste telg, maar is beslist heel gezellig! Hij is klaar om volledig los te gaan, over enkele weken is hij bij de welpen niet meer weg te slaan! Zeeleeuwen Bij de zeeleeuwen staat de nieuwe takleiding klaar voor een super mega geweldig jaar. Zoek je iemand die altijd meedoet en er helemaal voor gaat? Dan staat Lotte zeker paraat! Gek doen is een van haar specialiteiten, dat merk je tijdens alle activiteiten. Ook als het even minder gaat staat ze klaar. Dit wordt echt een TOP jaar! Roosje is voor jullie een oude bekende. Zij was een van de leiding die de zeeleeuwen vorig jaar al verwende. Van haar enthousiasme wordt je blij! Creatief zijn en steeds van de partij, ze kan het allebei. Groepsleiding zijn neemt ze er ook nog bij. Dat is best wel een karwei, maar ze maakt jullie toch zo graag gelukkig. Ook de volgende in het rijtje is een oude bekende. Hij vond het vorig jaar zo fijn, dat hij er dit jaar zeker terug bij moest zijn! Met Arne erbij is het steeds fijn. Er is steeds plaats voor mopjes in zijn bijzijn. Hij gaat er steeds weer voor en heeft een luisterend oor. Hij staat voor jullie klaar en dat gedurende het hele jaar!

15 Pieter kon jullie dit jaar ook niet missen en wou deze super tak dus niet uit zijn geheugen wissen. Hij is helemaal klaar om jullie te entertainen en fleurt jullie op als je dan toch eens zou moeten wenen. Hij staat om zijn mopjes bekend en is de persoon die jullie heel het jaar met dabs verwent. Als volgende leider hebben we Wout. Hij is een echte top scout! Spelletjes doe hij graag mee, maar af en toe rusten vindt hij ook oké. De zeehondjes vond hij fijn, maar hij is blij dat hij dit jaar wat wilder kan zijn. Houd jullie dus al maar klaar voor een wild en geweldig scoutsjaar. Ward, geef acht! Ah nee dat is zijn broer, maar Ward is ook wel heel stoer. Voor hem is dit helemaal nieuw, maar na zijn stages geven we hem alvast een dikke vette tien. Hij speelt graag met jullie mee en kan plezier maken voor veel meer dan twee. Wies staat dit jaar ook bij de leeuwen. Van hem ga je zeker niet geeuwen. Met zijn energie neemt hij jullie mee, van bosspelen tot spelletjes aan zee. Hij ziet het jaar helemaal zitten en hoop geen enkele activiteit met jullie te moeten missen. Veronica is de laatste nieuwe leiding voor jullie dit jaar. Ze staat altijd voor jullie klaar. Lachen vindt ze heel erg fijn. Als je in haar buurt bent zal je dan ook altijd vrolijk zijn. Ze staat te springen om aan het jaar te beginnen, en kijkt uit naar al die super leeuwen en leeuwinnen.

16 Scheepsmakkers Jullie takleiding van dit jaar is jullie allen bekend. Pauline staat in deze rol present. Deze vrolijke meid is altijd te vinden voor een gezellig praatje. De scheepsmakkers hebben met haar zeker een topper in het laatje. De volgende persoon staat altijd voor iedereen klaar. Ja Marie is dit pracht exemplaar. Naast de rol van scheepsmakkersleiding neemt ze dit jaar de rol van groepsleiding op. Met haar wordt dit jaar dus helemaal top!!! Persoon drie is een oude bekende. Hij is dus een echte legende. Pieter staat elke zaterdag paraat, hij is iemand die er altijd voor gaat marcheren, van deze topper kan je heel wat leren. Met Thomas wordt het een jaar vol pret. Hij is iemand die zich helemaal inzet.

17 Nikita is de volgende in de rij, met haar mooie lach maakt ze jullie allemaal blij. Ze is zeer lief en daarnaast ook heel creatief. Elise is een echte kapoen en komt dit jaar met de scheepsmakkers meedoen. Met haar zal je je niet vervelen, want ze houdt ervan om spelletjes te spelen. Amber is klaar voor dit nieuwe avontuur. Ze is een geweldig figuur. Voor wie haar nog niet kent, zorg maar zeker dat je er dit jaar bij bent.

18 Robin is klaar voor een nieuwe start. Toch is hij een geval apart. Hij is een handige man die alles kan. Zeeverkenners Ook dit jaar fladdert ze bij de verkenners voorbij, Caitlin is er nog een keertje bij. Ze is dit jaar takleiding en daarin zal ze vast en zeker slagen met onderscheiding. Op haar kan je rekenen, dat kunnen we jullie verzekeren. Een babbeltje hier en een schouderklopje daar, ze maakt voor jullie een geweldig scoutsjaar! Otto staat voor het eerst bij de verkenners en is even snel als sommige wielrenners. Hij kijkt ernaar uit om iedere zaterdag met jullie op pad te gaan en elke keer een andere weg in te slaan. Vol verrassingen zit hij zeker en voor zijn aanwezigheid krijgt hij van vorig jaar zeker de wisselbeker!

19 Dit jaar is Laura ook van de partij. Ze is een trouwe hulp aan ieders zij. Met haar kan je zeker ook lachen en plezier maken, toch zal ze jullie veiligheid bewaken. Als groepsleiding zet ze het belang van alle leden voorop, met jullie kiest ze het ruime sop. Ondertussen een kenner van deze tak. Stijn doet dat leiding zijn met gemak. Zijn rust komt vast wel eens van pas, hij is ook wel echt een grapjas. Zeilen doe hij heel graag en hij houdt niet van al te veel geklaag. Hij kijkt er erg naar uit, dat is het belangrijkste besluit. Kaatje is de laatste leiding van deze tak. Ze neemt naar jullie alles mee wat ze bij de makkers opstak. Wil je even met iemand een praatje slaan? Dan komt Kaatje er alvast aan. Ze is er voor jullie allemaal en houdt soms wel van veel kabaal. Ze gaat ervoor, maar dat hadden jullie vast al wel door.

20 Loodsen Niels is dit jaar de takleiding van de loodsen. Hij is soms een beetje raar, maar voor de loodsen staat hij zeker klaar. Hij wil dit jaar met jullie delen. En zal zeker jullie hartjes stelen. De allerlaatste leiding van dit jaar is Florian. Ook wel bekend als Fabian. Deze jonge kerel is zeer muzikaal en gedraagt zich af en toe wat abnormaal. Hij ziet dit jaar bij de loodsen wel zitten. Hij zal zeker goed op jullie babysitten.

21 Adressen leiding GROEPSLEIDING Laura Daems Kleine Reesdijk Turnhout Marie De Brabandere Dokter Nand Peetersstraat Turnhout Roosje Raeymaekers Steenweg op Oosthoven Turnhout ZEEHONDEN Toon Janssen - KOTICK Pater Voordeckersstraat Turnhout Khadja Mira Chody - MATKAH Professor Devochtstraat Turnhout Charlotte Gerard - EPATKAS Stokstebaan Vosselaar Xander Geerts - ZAHAROF Boomgaardstraat Turnhout Nuno Stynen FERNANDEZ Dreef Vosselaar

22 ZEEWELPEN Lars Van Regenmortel BAGHEERA Veldenbergstraat Merksplas Joris De Brabandere - RIKKI Graatakker Turnhout Carlito Stevens-Wouters - MOWGLI Jef Buyckxstraat Turnhout Marieke Vandamme - MYSA Begijnenstraat Turnhout Aurélie Belloy - PHAONA Schootseweg Weelde Sanne Wouters - HATHI Lokerenstraat Turnhout Thibault Evrard PYTHA Wezelakkers Turnhout ZEELEEUWEN toxandriazeeleeuwen@gmail.com Lotte Eilers Turnhoutsebaan Kasterlee Roosje Raeymaekers Steenweg op Oosthoven Turnhout Arne Bordeyne Fonteinstraat Turnhout Wout Van Regenmortel Veldenbergstraat Merksplas Ward Verschueren Tielendijk Turnhout Pieter De Brabandere Graatakker Turnhout Veronica Driesen Koningslaan Turnhout Wies Van Bourgognie Tielendijk Turnhout

23 SCHEEPSMAKKERS Pauline Belloy Schootseweg Weelde Marie De Brabandere Graatakker Turnhout Nikita Passtoors Boomgaardstraat Turnhout Elise Kox Frans Smuldersstraat Turnhout Amber Van Regenmortel Veldenbergstraat Merksplas Pieter Janssen Pater Voordeckersstraat Turnhout Thomas Verschueren Tielendijk Turnhout Robin Van Uytvanck Grootrees Kasterlee ZEEVERKENNERS Caitlin Proost Ruiten Turnhout Stijn Peeters Heerestraat Oud-turnhout Otto Marques Kwakkelstraat Turnhout Laura Daems Kleine Reesdijk Turnhout Kaatje Janssens Dennenlaan Oud-Turnhout Loodsen toxandrialoodsen@gmail.com Niels Maes Sleedoorn Turnhout Florian Raeymaekers Steenweg op Oosthoven Turnhout

24 OZEE Ivan Verschueren Tielendijk Turnhout LOKAALVERANTWOORDELIJKE Toon Janssen Pater Voordeckersstraat Turnhout

25 De maandprogramma s Hier vinden jullie wat elke tak jullie te bieden heeft gedurende de volgende maand! De nieuwe leiding van jou tak stelt zich daarna ook nog even voor. Maandprogramma zeehonden 1 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot Woehoew het nieuwe scoutsjaar is begonnen. Omdat jullie allemaal nieuw zijn voor de leiding en de leiding voor jullie, gaan we beginnen met kennismakingsspelletjes! We gaan elkaar van kop tot teen leren kennen, zodat we er een super mega tof jaar van kunnen maken! 8 september: Bosspel van 14u tot Wow, al meteen een bosspel? Ja, natuurlijk! Er is toch niets leuker dan een coole stratego Wie zal er vermoord worden door bommen? Wie zal de bossen moeten gaan verkennen? Wil je dit allemaal te weten komen? Dan moet je zeker afkomen! 15 september: Pleinspelletjes van 14u tot En de leiding heeft meteen al een andere activiteit kunnen bedenken? Natuurlijk, pleinspelletjes mogen ook niet ontbreken tijdens een mega cool scoutsjaar! Wil je weten welke spelletjes we gaan spelen? Dan moet je jouw nieuwsgierigheid nog even kunnen bewaren! 22 september: Paintball van 14u tot + INFOAVOND Blaaspijpjes, wc-papier, water en verf. Meer hebben we niet nodig om van deze activiteit een top-activiteit te maken. Welk team zal uiteindelijk overleven en welk team zal helemaal dood geschoten zijn (gelukkig niet echt )? Aansluitend na de activiteit zal er een infoavond doorgaan, waarop de leiding wordt voorgesteld, het jaar wordt besproken en eventuele vragen gesteld kunnen worden. Meer info hierover vindt U in de brief die de eerste activiteit wordt uitgedeeld.

26 29 september: Vriendjesdag van 14u tot Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes,... Iedereen mag vandaag komen proberen hoe cool de zeescouts wel niet is. Ben je benieuwd welke activiteit de leiding voor jullie ineen gestoken heeft? Twijfel dan niet en kom gewoon af. Contactpersoon van de maand: Als je deze maand niet kan komen, is dat geen probleem! We hebben wel graag dat je even een sms je/mail/postduif stuurt. Deze maand mag dat naar Kotick (0476/ of WIST JE DAT - we dit jaar weeral met 5 leiding zijn? Kotick Zaharof Epatkas Matkah en Fernandez? - je Zaharof als Zarof uitspreekt? - we mega veel zin hebben in het nieuwe scoutsjaar? - zeehonden tot wel 30 kilometer per uur kunnen zwemmen? - er 500 jaar geleden nog geen zeehonden waren aan de Belgische kust? - zeehonden heel lang geleden op het land leefden en dus niet in de zee? - een zeehond geen vis is, maar een zoogdier?

27 De nieuwe zeehondenleiding

28

29

30 Maandprogramma Zeewelpen 1 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot Allerliefste lieve welpjes, jullie favoriete dag van het jaar is aangebroken: 1 SEPTEMBER! En wat is er beter dan het nieuwe schooljaar te beginnen met een eerste scoutsactiviteit? Jullie leiding heeft alvast ontzettend veel zin om de tweedejaars welpen terug te zien en een heleboel nieuwe gezichtjes te verwelkomen. Vandaag spelen we aan het Frac allerlei kennismakingsspelletjes om kennis te maken, zodat we elkaar na vandaag al een beetje beter kennen! ;) 8 september: Waterspelletjes van 14u tot Spitter spetter spater Vandaag spelen wij met water!! Na een hele zomer vol zon, hitte en smeltende ijsjes, zorgen wij vandaag voor de afkoeling. Het wordt een spetterende namiddag met de leukste en gekste waterspelletjes die je maar kan bedenken.!!neem zeker ook waterschoentjes mee, zodat je sokken en schoenen niet kletsnat worden!! 15 september: Roeien van 14u tot Riemen op Haalt op Jaja, oefen jullie commando s maar, want de zeewelpen gaan vandaag de zee van Turnhout onveilig maken! De oudste welpen gaan ons daarbij helpen om de weg te wijzen op het water en de nieuwe welpen gaan voor de eerste keer de kneepjes van het vak leren. De boten staan al te wachten op jullie, dus zorg dat je erbij bent!!! Vergeet ook zeker geen waterschoentjes (anders mag je niet mee in de boot), reservekledij en een handdoek!! 22 september: Bosspel van 14u tot Nadat we vorige week de zee van Turnhout hebben veroverd, kunnen we vandaag terugkeren naar het land. Aan het Frac is een heel groot bos, waar we de zotste spelen kunnen doen, tijd dus om het daar eens te gaan verkennen met een eerste grote bosspel van het jaar! 29 september: Vriendjesdag van 14u tot Zitten er in jouw klas of sportclub nog heel wat leuke, gekke, lieve of grappige kindjes die je graag bij in de scouts zou hebben? Dan is vandaag de ideale dag om ze mee te nemen! Iedereen mag vandaag een vriendje/ vriendinnetje/neefje/nichtje/broer/zus meenemen naar de scouts om er een onvergetelijke namiddag van te maken. En wie weet willen ze nadien wel blijven, hoe leuk zou dat zijn? Aarzel dus niet en neem ze maar allemaal mee, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd! ;)

31 WIST JE DAT het scoutsjaar 2 dagen eerder begint dan het schooljaar? dit betekent dat jullie gewoon 2 dagen EXTRA vakantie hebben? jullie leiding de welpjes gemist heeft na het kamp? we er dus hééééééééééél hard naar uitkijken om jullie terug te zien? Rikki super goed kan dansen als een taco? Ikki gestopt is als leiding, maar we hem wel heel veel gaan terugzien? de welpen gewoon de allerbeste zijn? (Natuurlijk wisten jullie dat, slimmerds ;) )

32 Leidingsvoorstelling Zeewelpen: Hathi Phaona Pytha Mysa Mowgli Bagheera Rikki Een nieuw gezicht bij de welpen, maar jullie hebben ze alvast een keer op onze scouts gezien: Hathi komt er dit jaar ook bij! Voor stoere spelletjes moet je bij haar zijn en als er muziek klinkt, staat zij als eerste op de dansvloer. Ook houdt ze er wel van om de leden te plagen en om grappige verhalen te vertellen. Kortom: met Hathi erbij wordt het jaar zeker een knaller! Jaja jullie kennen haar nog van vorig jaar als jullie pijn hadden of er iets mis was konden jullie altijd bij haar terecht. Ze behoort mee tot het kleurenpalet van deze groep het is jullie enige echte favoriete en rode Phaona!! Een nieuw gezicht in onze leidingsploeg! Dit jaar staat ook Pytha voor jullie klaar. Zoals zijn naam al doet vermoeden, kan je bij hem altijd terecht om te genieten van een lekkere kebab (of een lekkere pita ). Hij kan ook al eens zotte toeren uithalen, waardoor hij een leuk speelkameraadje is! Deze 2ejaars leiding is een echte K3 fanaat. Ze kent alle K3 liedjes en dansjes vanbuiten. Ze staat steeds voor iedereen klaar. Heb je een pijntje of ben je ziek kan je steeds bij haar terecht. Ze weet echt alles van EHBO. Ze is zeer creatief, zo heeft ze vorig jaar op kamp een vliegende taco gemaakt. Ze gaat voor LO- leerkracht studeren. Dus bereid jullie maar voor op een zeer intensieve ochtendgymnastiek op weekend en op kamp. Ook dit jaar heeft ze er weer veel zin in. Weten jullie wie het is? Deze jongeman gaat al een jaar mee met de welpen. Hij is een goede boomklimmer en speelt ook graag met jullie mee. Hij haalt graag grapjes met jullie uit. Als jullie hem plagen, plaagt hij jullie dubbel zo hard terug. Wist je dat deze leiding houdt van kampvuren en ook het liefst van allemaal van bosspelen houdt? De volgende leiding zie ja al van verre staan, Bagheera is zijn naam! Hij is bijna de oudste van onze tak, je vindt hem altijd terug op het frac! Met Bagheera mist er nooit sfeer, hij is een echte knuffelbeer! Ook dit jaar is hij weer van de partij, de enige echte rikki tikki tavi! Deze grote jongen kan de scouts nog niet missen en wat een geluk, want wij hem ook niet! Rikki is een kei in alle spelletjes die we spelen en hij zal ook altijd zijn uiterste best doen om te winnen. Hij durft ook al eens een mop uit te halen, laat je dus zeker niet doen!

33 Herken jij iedereen?

34 Maandprogramma zeeleeuwen 1 september: kennismakingspijlentocht van 14u tot JEEEEEJ, het scoutsjaar gaat weer van start. Tijd dus om kennis te maken met je gloednieuwe leiding die staat te popelen om jullie een geweldig scoutsjaar te geven. Train alvast je oriëntatie vermogen en ga zeker eens op verkenning rond onze uitvalsbasis, het frac. Je verse leiding heeft namelijk een ultra intense pijlentocht klaar. Zo n speciale editie dat alleen echte zeeleeuwen met veel samenwerking er klaar voor zijn. Hopelijk zien we veel bekende en nieuwe gezichten! 8 september: bosspel van 14u tot De speelberg en frisse bomen hebben een hele zomer moeten overleven zonder wilde zeeleeuwen. Tijd om ons geliefde fracbos eens wakker te maken. Welk coole spel we juist gaan spelen kan ik nog niet verklappen. Maar ik kan je wel beloven dat het super leuk wordt! 15 september: zwemmen van 14u tot Turnhout Spetter Spetter, helemaal nat. Een echte zeescouts kan natuurlijk niet zonder eens frisse duik te nemen in het zwembad en te plonsen van de waterglijbaan. Misschien spelen we wel haaitje haaitje? (Vraag maar aan Lotte hoe dit zotte spel juist gaat) vergeet dus zeker je zwemkledij, handdoek en 3 niet mee te nemen om mee te genieten! 22 september: boenkentocht van 14u tot kaai Boenkentocht, ook wel altijd-rechtdoortocht is wat ons een stoere scout maakt. Vanuit de oude kaai trekken we de Turnhoutse velden, beken en bossen door. Vergeet dus zeker geen lekker warme kleren mee te nemen. Denk jij dat jij de uitdaging aankan? Kom dan zeker af! Echte durvers verdienen misschien wel een lekker drankje om te bekomen van deze tocht. 29 september: stratego van 14u tot Wat is een scoutsjaar zonder stratego? We hadden met de leiding schrik om dit fantastische spel te vergeten. Daarom dat we het meteen in het begin van het jaar zetten. Lukt het jouw team om als eerste de vlag te veroveren en het spel te winnen? Pas wel op voor Ward want deze zotte leiding is helemaal gek van dit spel! Het is vandaag ook vriendjesdag. Breng zeker allemaal een vriendje of vriendinnetje mee om hen kennis te laten maken met dit geweldige spel. Kan je niet komen? Stuur dan een berichtje naar Lotte de takleiding ( )! Zo kunnen we onze activiteiten aanpassen aan het aantal leden. Bedankt!

35 Leidingsvoorstelling: disneyland Doornroosje Deze (on)handige bamboebeer met ongewoon uiterlijk heeft iets weg van Doornroosje. Ze houdt immers van slapen, maar ook van een goede oude boenkentocht! Doornroosje wordt ook helemaal wild van koekjestaart, wacht maar tot paasweekend! Buiten zeescouts vult ze haar vrije tijd met gitaar, toneel en zelfs rugby. Jaja, in het verre Leuven oefent ze haar beste tackletechnieken. Of toch wanneer ze niet met Roosje studeert in de bib of in een ver land vertoeft met haar mama. Ooit plaste ze in een vieze rijdende trein in India! Het was een gat in de trein waar je gewoon de sporen kon zien voorbijkomen! Hou je dus al maar vast voor een topjaar met onze nieuwe takleidster, Lotte! Mushu Deze oude Gibbon is al 22 jaar maar dat moet niet onderdoen voor haar enthousiasme. Bij vetzakkendag wordt deze draak nog wilder en maakt ze nog meer lawaai (amai mijn oren!). Buiten trotse groepsleiding te zijn op de scouts leeft deze topleidster zich uit met rope skipping. (Dat is touwtjespringen met veel gekke bewegingen)

36 Vroeger wou ze dierenarts worden maar chemie studeren vindt ze toch leuker. Leuk weetje: Mushu, voor de vrienden Roosje, kan niet beginnen tot het jaar begint! Woody Mag ik jullie voor stellen aaaaaaaaaaaan onze volgende topleiding? Hij lijkt wel opvallend hard op Woody van Toy story, maar hij is nog veel stoerder dan Woody. Voor de vrienden is het gewoon Wout. Hij geniet elke zaterdag met volle teugen van onze leuke activiteiten, al durft hij ook wel eens vals te spelen. Hou hem dus maar goed in de gaten! Hij wacht ook ongeduldig op de verjaardag van Lotte, want dan kan hij eindelijk nog eens zijn grootste talent tonen: koekjestaart eten! Bij deze genietende vink zullen de zeeleeuwen niks te kort hebben! Jullie hebben het al door: ook deze cowboy gaat ervoor zorgen dat jullie een topjaar hebben! Pocahontas Deze goedlachse zeehond voelt zich het beste in het water, waterspelletjes zijn dus ook haar favoriet. Ook van pijlentochten kan ze geen genoeg krijgen. Maar voor een Pocahontas kan ze af en toe toch wel eens onhandig zijn. Haar hobby's zijn zeescouts, kunstschaatsen en dwarsfluit spelen. Vroeger wou ze dierenarts worden of meedoen met winx club. De vreemdste plaats waar ze al eens pipi heeft gedaan is in een emmer. Simba Deze jongen is een geboren leider. Bruisende ara is zijn totem, spara voor de vrienden ;). Met een old school stratego maak je hem altijd blij. Hij is de beste in zijn vak als het op plagen aankomt. Vooral zeeleeuwen plagen is zijn groot talent. Hobby s heeft hij in overvloed, hij speelt voetbal en toneel, maar zeescouts is zijn hobby nummer één. Zijn grote droom was profvoetballer worden, maar ondertussen is sportjournalist zijn ideaal. Zijn vreemdste pipi plek is naast de wc pipi doen. Hij kijkt al erg uit naar het nieuwe scoutsjaar, voor de zeeleeuwen staat Pieter klaar!

37 Jim (van de piratenplaneet) Arne ofwel de behulpzame brulaap, is net zoals jim van piratenplaneet graag op avontuur. Hij houdt dan ook het meeste van zeilen. Toen hij nog klein was wou hij altijd treinbestuurder worden. Het is een zeer spannend beroep, kijk maar naar de trein in de films van Harry Potter. Jim van piratenplaneet weet veel weetjes over de ruimte, maar vooral ook over piraten. Arne lijkt wel wat op Jim, hij weet namelijk ook heel veel weetjes over de raarste en coolste dingen. Jack Jack Pas maar op voor deze vooruitziende springbok want deze rakker kan de speech van Martin Luther King helemaal vanbuiten knallen. Bij de stratego van deze maand kan je best aanwezig zijn want deze baby wordt daar helemaal wild van. Bij het zwemmen kan je beter thuisblijven want hij heeft ooit al eens pipi in het zwembad gedaan Buiten eerstejaars leiding te zijn op de scout speelt hij badminton en zit hij waarschijnlijk veel achter de boeken. Deze schattige Ward wil namelijk dokter worden. Bij pijntjes mag je dan ook meteen naar hem gaan! Buzz Lightyear Buzz lightyearr is een nieuwe leiding die ernaar uitkijkt om jullie te amuseren. Zelf houdt hij van een sluipspel in de stad. Zijn vreemde talent is om zijn vuist in zijn mond te steken, hierdoor heeft hij een grote mond gekregen. Zijn hobby s zijn natuurlijk zeescouts, maar ook korfbal en skiën. Later wil hij niet verder dan de sterren gaan maar leerkracht talen worden. Zijn vreemdste pipiplek is in het kampvuur. Vorig jaar heeft hij ook zijn volledige totem gekregen, deze is onvervalste stekelstaartzwaluw, ook wel Wies genoemd.

38 Maandprogramma scheepsmakkers 1 september: mega kennismakingsspel van 14u tot Eindelijk is het weer zo ver. Na meer dan een maand popelen is het september en dus EINDELIJK weer scouts. We vliegen er vandaag direct in met een geweldig spel en leren elkaar kennen of voor vele nog beter kennen. Jullie leiding staat alvast te springen om het scoutsjaar spetterend in te zetten. 8 september: Klassiekerspel van 14u tot Afhankelijk van het weer spelen we vandaag een van de twee klassiekers van op de scouts. Jullie mogen hiervoor allemaal een wit T-shirt en een handdoek meebrengen. Benieuwd welk spel we gaan spelen? Of gewoon heel veel zin om alles te geven om deze battles te winnen? Kom dan maar op als jullie durven! 15 september: Pijlentocht van 14u tot Vandaag doen we iets met pijlen, krijt en opdrachten. Ben jij ook benieuwd wat dat gaat zijn? Dan moet je zeker langskomen! Er is vandaag tijdens het spel ook nog de kans om elkaar beter te leren kennen. Zeker de moeite dus om erbij te zijn en kei hard mee te doen. 22 september: Zeilen van 9u tot Jawel, jawel, het is zo ver! Vandaag gaan we de eerste keer dit scoutsjaar het water op! Omdat dit een geweldige dag is willen we jullie daar de hele dag van laten genieten dus spreken we al af om 9u aan de mellevijver. Buiten het zeilen spelen we uiteraard ook nog hele leuke spelletjes. Vergeet geen reservekledij, waterschoentjes, een handdoek, petje, zonnebril, zonnecrème, drinken en boterhammetjes 29 september: Giga sportdag en vriendjesdag van 14u tot Het is jammer genoeg de laatste activiteit van de maand. Gelukkig komen er nog veel super maanden aan! Vandaag mogen jullie allemaal vrienden en vriendinnen meebrengen die graag eens een keertje mee komen doen of die je graag wilt overtuigen om in de scouts te blijven, want het is vriendjesdag! Het is sportdag tijdens de vriendjesdag dus jullie mogen jullie uniform voor een keertje thuis laten liggen en een sportieve outfit aantrekken. Warm jullie spieren al maar op. Tot dan! WIST JE DAT - jullie leiding staat te springen, popelen, dansen, zingen om er voor jullie een mega, geweldig, super, fantastisch jaar van te maken?! - het voor heel veel leiding de eerste keer is dat ze makkers gaan doen? - ze dit voor meer dan 100% zien zitten? - jullie leiding het fijn vindt wanneer jullie iets laten weten als je niet kan komen? Dat mag je deze maand laten weten aan Marie:

39 Makkerleiding Met trots stellen we jullie het hoofd van de makkers dit jaar voor: Miss Veggie! Ze doet niets liever dan vertoeven in de groenten- en fruitafdeling in de supermarkt. Niet al te verrassend heeft ze in de groenten- en fruitafdeling haar medeleiding gezocht. Jullie gaan dit jaar nogal kunnen genieten van lekkere, sappige fruitjes en groentjes (en misschien ook wel van veel Paula puddinkjes)! Miss Veggie zelf is ook niet van de minste! Ze kan vanalles uit haar mandje toveren en maakt, creatief als ze is, steeds topgerechtjes! Daarnaast helpt ze in de winkel ook graag anderen. Ze vindt gezond zijn erg belangrijk en loopt dus regelmatig naar de winkel en van de winkel naar huis. Hoewel Miss Veggie het doorheen het jaar wel eens druk kan hebben met haar studies, weet je steeds dat je op haar kan rekenen. Door het eten van al die vitamientjes, staat ze er steeds voor 100%. Met Miss Veggie in de club, kan dit scoutsjaar sowieso al niet meer stuk! Ze neemt jullie dan ook graag mee in zee. De eerste groente waarnaar opzoek wordt gegaan is een echte klassieker. Die ligt in de winkel voor het grijpen! Groen, lang en vooral een beetje gek. Ziehier ons komkommertje, geliefd door jong en oud! De komkommer wordt al meer dan 3000 jaar gekweekt, waardoor deze komkommer al veel ervaring heeft. Dit groentje geeft je veel energie en is altijd goed gezind. Haar felle kleur en vrolijke karakter zorgen voor ambiance en plezier. Zeker een goede keuze! Als volgende groente gaat Miss Veggie op zoek naar een grote, lekkere tomaat. Ineens ziet ze hem liggen. Hij ligt pal vanboven op een stapel andere tomaatjes. Ze leest op het ticketje de naam van deze tomatensoort, want het is een speciale die ze nog nooit heeft gezien. Tomastjes. Daarnaast staat op het ticketje geschreven dat dit een typische tomaat is voor bij de scheepsmakkers. Het Tomastje heeft een groot groen kruintje, om zich altijd en overal te kunnen camoufleren. Zonder kruintje zou iedereen hem meteen zien en dat zou nogal vervelend zijn, gezien hij net aan zijn opleiding in het leger is begonnen. Hier en daar zitten dan ook wat vlekjes op de tomaat. Maar geen nood! Met een beetje water is ze zo weer proper. Het tomastje heeft ook al wat rimpeltjes aan de zijkant, de rimpeltjes zijn van het lachen, maar ook omdat het zijn tweede jaar als leiding al is. De eerste jaar scheepsmakkers hebben al een keer van ons Tomastje mogen proeven, maar ik ben er zeker van dat het de tweede jaars ook wel zal smaken! Daarna gaat Miss Veggie op zoek naar een groen groentje! Dit groentje is nog niet echt gekend bij de makkers maar is helemaal klaar om zich dit jaar helemaal te geven. Het volgende pareltje dat Miss Veggie dus meeneemt, is mevrouw Broccoli. Deze Broccoli is een top groentje en staat dit jaar helemaal voor jullie klaar! Broccoli is zeer sportief en vriendelijk voor iedereen. Ook heeft mevrouw Broccoli veel vitaminen waarmee ze anderen graag helpt.

40 willen missen! De groentjes zijn bijna compleet. Enkel nog een smaakmaker en Miss Veggie kan verder naar het fruit. Ik presenteer jullie ons eerste nieuwe gezichtje. Ze staat dit jaar voor jullie klaar met een grote portie humor, het is er eentje waar je spontaan tranen van in je ogen zal krijgen! Dankzij haar verschillende lagen zal je al haar eigenschappen ontdekken, van het opvallende enthousiasme tot haar creativiteit, van haar behulpzaamheid tot haar nieuwsgierigheid. Ze kan aan alles smaak geven, zeker een aanwinst tijdens de leuke spelletjes. Zorg dus dat je haar niet uit het oog verliest tijdens de activiteiten, want je zou haar sappige verhalen niet Na al die groentjes mist Miss Veggie enkel nog een heerlijk fruitje. Deze blinkende banaan mag zeker niet aan het mandje ontbreken. Hij is super sociaal en je zal hem daarom meestal in een tros vinden, hij bekijkt ook graag de dingen van de zonnige kant. Hij bevat ook heel veel vitamientjes dus je voelt je gegarandeerd goed bij hem. Doordat hij het gewoon is om met een boot verscheept te worden, voelt hij zich heel goed op het water. Op de boot is hij helemaal in zijn nopjes! Er wordt nog een sappig fruitje gemist, maar ver moeten we niet zoeken! Daar is de sinaasappelise. Net als een sinaasappel houdt Elise van het warme weer. Ze ligt graag in de zon zodat ze kleur kan opdoen. Elise kan tegen veel tegen, ze heeft een harde schil net zoals een sinaasappel. Als je Elise echt wil leren kennen moet je eerst door de harde schil heen. Eens je hier doorheen bent ken je haar echt. De schil verwijst ook naar het verzorgend type. Ze beschermt iedereen in haar omgeving. Dit maakt haar een topleidster! Hopelijk hebben jullie al zin in het nieuwe scoutsjaar, Elise is alvast helemaal klaar. De mand staat bijna op ontploffen. Met het volgende fruitje dreigt er nog meer gevaar! De granaatappel ligt vanaf nu in het mandje van Miss Veggie klaar. Pieter is als een granaatappel: hij ziet er gewoon uit, maar zit vol verrassingen. Je krijgt heel veel kleine pitjes in plaats van een grote vrucht. Hij is dan ook een echte teamspeler. Hij is een sterk fruit, geen slap gedoe, maar een sterke vent. Een granaatappel is ook goed voor de gezondheid. Net zoals Pieter dat is door betrouwbaar te zijn in de groep. Je moet geduld hebben om alle pitjes los te krijgen, maar een doorzetter zoals Pieter zal daar wel in lukken!

41 Maandprogramma zeeverkenners 1 september: Welkomstactiviteit van 14u tot 1 september, maar geen school yess, maar wat nu?! ZEESCOUTS natuurlijk. Na een zalig zomerkamp kunnen we een nieuw scoutsjaar instappen met nieuwe verkenners en veteranen, maar ook nieuwe leiding.. spannend! Door deze eerste spetterende activiteit kennen jullie misschien wel onze diepste geheimen 8 september: Verjaardagsspel van 14u tot Jaja, we hebben een jarig Jopje tussen de leiding zitten. Maar dat is niet belangrijk wat echt telt, is de traktatie! Maar verdienen jullie deze wel? We zullen het vlug weten. 15 september: Zeilen van 09u tot Maak je benen al maar nat voor een geweldige zeildag. Buiten je goed humeur is het ook belangrijk waterschoentjes, handdoek, lunch en reservekledij mee te nemen. 22 september: Kooktocht van 12u tot Deze vergadering wordt een heus gastronomisch hoogstaand uitje. Maar koken op een zelfgemaakt vuur kan je niet zonder: Gamel, bestek, handdoek, VOEDSEL Kook je niet graag alleen? Spreek dan af met een vriend of vriendin om samen een heerlijke maaltijd te bereiden. Ben je een veelvraat? Voorzie meerdere gangen! Om ons bij het jaarthema aan te sluiten, vragen we jullie om op onze kooktocht zo min mogelijk afval te produceren en zo weinig mogelijk eten weg te gooien minder is meer! 29 september: Vriendjesdag van 14u tot Jullie weten natuurlijk al hoe een zalige bende wij zijn, maar jullie andere hobby/school vrienden weten dit nog niet. Jullie mogen dus elks een vriend of vriendin meenemen om samen met ons opnieuw van een legendarische zaterdagnamiddag te genieten. Kan je eens niet komen, bel of stuur dan naar het vinkje of facebook maar dan moet je eerst raden wie het is

42 Via bijgevoegd strookje kunnen de mammies en de pappies een huisbezoek aanvragen zo kunnen we de werking van de verkenners uitleggen en jullie beter leren kennen. Ik, ouder van had graag een huisbezoek gewenst. Volgende datums in september zouden voor ons kunnen.. ( zelf in te vullen, we contacteren u dan zo snel mogelijk) WIST JE DAT jullie nieuwe leiding er een onvergetelijk jaar van gaan maken! We staan te popelen jullie te leren kennen.

43 Verbind de leiding met hun totem en ontdek zo jullie nieuwe leidingsploeg!

44 Maandprogramma Loodsen 1 september: meeting-werkje-brainstorm van 12u tot WHOEHOE het scoutsjaar kan eindelijk van start gaan! We zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen van dit fantastische jaar, dus wij zijn er alvast klaar voor! We vliegen er direct in met een korte meeting om jullie onze plannen te tonen, we hebben namelijk nog een verrassing! 2 verrassingen zelfs! Daarna gaan we het boeleke op de babyborrel die To heeft gefixt bezichtigen en onze handen uit de mouwen steken. 8 september: Kooktocht van 12u tot Wat is de leukste activiteit die er is? KOOOOKTOCCCHT! Omdat jullie zo een fantastische bende zijn, gaan jullie met zijn alle aan een menu werken! We spreken af om 12u aan de Frac, zo kunnen we gezamenlijk de laatste ingrediënten voor ons menu ke gaan kopen in de gezellige supermarkt den Aldie. 15 september: Schwimmen van 14u tot Vontag gehen wir nach das schtadspark mit unze schimbruche und unze bichini. Oké, het is duidelijk mijn Duits is niet meer wat het is. Vergeet zeker geen 2.5 euro om het water te kunnen te betreden. Auf wedersien. 22 september: Werkje Vredeswandeling van 15u tot Markt Hupsakee, vandaag gaan we nog eens centen verdienen voor ons mooie reisje naar.. Ja naar waar gaan we eigenlijk? Ik hoorde dat Niels graag naar Australië wou. Bon maar dat terzijde, kom in jullie uniform en tot dan. 29 september: zeilen met vriendjes dag van 14u tot Vandaag gaan we eindelijk nog eens onze mooie Melle bezichtigen, nu nog hopen dat er wat wind staat. Bovendien is het vandaag vriendjesdag! Jullie mogen jullie beste matties, homies en euh vriendinnekes meenemen om te laten zien hoe cool dat loodsen leventje wel niet is! Vergeet je zwemsloefjes en je matties, homies en vriendinnekes niet xxxx WIST JE DAT We niet 1 maar 2 verrassingen voor jullie hebben hihihihi

45 Leidingsvoorstelling: loodsen Deze foto van deze 2 knappe mannen werd getrokken op hun loodsen reis. Rararara wie zouden deze gasten toch zijn? Jaja inderdaad, het is een enorme verrassing, HET IS FLORIAN EN NIELS WHOEHHOEE APPLAUS APPLAUS.

46 Wat trek je aan op zaterdag? Je uniform! Waar je ons ook tegenkomt, je kan ons aan onze kledij herkennen. scoutskledij mag je gebruiken om: modderspelletjes mee te spelen, ermee het bos in te trekken, hevig te spelen, je uit te leven, want het kan tegen een stootje! Ons uniform bestaat uit: - blauwe zeesouts T-shirt, wit voor leiding - blauwe zeescoutsbroek of gelijkaardige blauwe short (geen jeans) - blauwe sokken - bottinnen - gele zeescoutsdas met zwart en reflecterend lint - blauwe trui ( eentje voor de jongste takken en eentje voor de oudste - welpenpetje (enkel voor zeewelpen) De truien van het 10-jarig bestaan, leidingstruien of gelijksoortige truien worden NIET meegerekend als uniform. Eveneens andere kledingstukken die verkocht worden in de Hopper Scoutsshop. Er wordt verwacht dat iedereen volledig in uniform komt. Elke zaterdag opnieuw!

47 Sinds enkele jaren is er geen winkel meer in Turnhout of randgemeenten waar onze uniformen verkocht worden. Daarom stellen wij jullie sinds enkele jaren 2 mogelijkheden voor: 1) Op 1 september 2018 zullen wij voor de activiteit en na de activiteit een paskoffer voorzien zodat jullie de mogelijkheid krijgt om uniformstukken te passen zodat je de maat weet die je dochter/zoon nodig heeft. Vervolgens ga je naar de website winkel kleding uniform scouts en gidsen en zoekt daar het gewenste kledingstuk, klikt erop en voegt dit toe aan je winkelwagen. Wanneer je alle gewenste stukken geselecteerd hebt, bestel je dit. Een korte tijd later wordt dit thuis bezorgd. 2) Je plant een daguitstap met het hele gezin naar Antwerpen, Leuven, Hasselt, Genk, Aalst of Harelbeke en brengt er een bezoekje aan de Hopperwinkel. Gelieve er rekening mee te houden dat september en oktober drukke maanden zijn voor de Hopper en dat sommige uniformstukken even niet meer voorradig kunnen zijn. We hebben ook een klein tweedehandswinkeltje waarbij u terecht kan om u uniform in goede staat maar voor een goedkopere prijs te kopen. Op dit moment hebben we echter nog te weinig uniformstukken in kindermaten. Daarom deze oproep: heeft u nog uniformstukken waar uw kind is uitgegroeid, maar die wel nog in goede staat zijn. Breng ze zaterdag mee of geef ze aan iemand van de leiding. Ze zullen een nieuw leven ingaan bij een ander scouts.

48 De uniformprijzen Blauwe T-shirt ZS kids 7-8/9-11/ ,00 Blauwe T-shirt S-M-L-XL 14,00 Broek ZS kids 6 tot 18 40,00 Broek ZS 38 tot 54 49,00 Welpenpet ZS 52 tot 59 17,50 Mag niet in de wasmachine: krimpt! Maat = meet het hoofd en tel er 1 bij. Welpentrui 6 tot 16 42,00 ZHD-ZWP-ZLW Zeescoutstrui XXS tot XXXL 67,00 SMK-ZVK-LDS-ZSL Gele das / 3,20 Kentekenpakket Te bestellen binnen onze groep. Meer info hierover vindt u op de volgende pagina!

49 Op het uniform worden een aantal kentekens genaaid: 1 België-Europa teken 9 TNV-badges (als je ze haalt) 2 groepslintje 10 beloftekenteken 3 jaarkenteken 11 kwartiermeester/bootsmaatlint (SMK/ZVK) 4 totem (voor de leiding) 12 zeescoutslint 5 kwartier/nestlintjes 13 reflecterend lint 6 takkenteken 14 nestdriehoekje (ZWP of ZLW) 7 scouts of gidsen teken (leiding) 8 gids of hulpgidslint (ZWP en ZLW) CONTACTPERSONEN: NIKITA EN SANNE

50 Ben je nieuw bij de scouts? Inschrijving Ga naar de website en klik bovenaan op lid worden. Hier vind je een formulier waarop je verschillende gegevens moet invullen. Daarnaast moet je ook nog 50 euro (per kind) storten op het rekeningnummer: BE met de mededeling inschrijving + naam kind(eren). Ben je al lid en kom je dit jaar terug? Het is voldoende om 50 euro (per kind) over te schrijven op het rekeningnummer: BE met de mededeling inschrijving + naam kind(eren). Verminderd lidgeld Dit is voor de leden die een UITPAS met KANSENTARIEF hebben. Deze geeft jullie 50% korting op het lidgeld. Dit wilt dus zeggen dat jullie maar 25 euro in plaats van 50 euro moeten betalen. We hebben dan ook jullie uitpasnummer nodig zodat we de overige 50% kunnen terugvragen aan de stad. Dit nummer kunnen jullie doorsturen naar de groepsleiding (groepsleidingtoxandria@gmail.com) Terugbetaling inschrijvingsgeld jeugdverenigingen Iedereen die is ingeschreven bij de CM, het OZ of de voorzorg kan een aanvraag tot terugbetaling van inschrijvingsgeld van een jeugdvereniging doen. Dit document kan je vinden op de site van je eigen ziekenfonds. Je dient dit document ingevuld en afgedrukt aan de groepsleiding te bezorgen. Je dient het document afgedrukt aan ons af te geven. Wij vullen dan ons deel in en bezorgen het zo snel mogelijk terug. U moet deze papieren dan zelf nog binnen brengen bij de juiste instantie. Individuele steekkaart Wanneer je lid bent van de scouts is het belangrijk dat de leiding over bepaalde informatie van de kinderen beschikt (allergieën, contactgegeven ouders ). Daarom is het belangrijk dat jullie zo snel mogelijk de individuele steekkaart in orde brengen. Op de volgende pagina vindt u hoe u dat kan doen. Wanneer jullie deze vorig jaar online al hebben ingevuld, vragen we om deze nog eens na te kijken en eventuele wijzigingen in te vullen. Als dit je eerste jaar in de scouts is, heb je nog niet direct een lidnummer. Vanaf dat je je kind hebt ingeschreven, wordt dit in orde gebracht. Het kan zijn dat je hierdoor enkele dagen moet wachten na het inschrijven voordat je de steekkaart kan invullen.

51 Hoe de online individuele steekkaart invullen? 1. Surf naar 2. Vul je lidnummer en wachtwoord in (1 & 2) a. Ik ben mijn wachtwoord kwijt: Druk op Wachtwoord kwijt? (3) b. Dit is de eerste keer dat ik de groepsadministratie gebruik: Druk op Gebruiker aanmaken (4) en volg de instructies i. Geef naam en voornaam van het lid! ii. Als je je lidnummer niet kent, gebruik dan de postcode optie 3. Ga naar het tabblad Individuele steekkaart en vul alle gegevens in. Hebt u nog vragen? Mail dan naar groepsleidingtoxandria.@gmail.com

52 Koopt u in Decathlon? Hebt u een klantenkaart bij decathlon? Hierop spaart u punten voor een cadeaubon, maar u kan ook mee voor ons sparen. Verzamelen wij dan nog punten? Hoor ik u denken. Ja natuurlijk! We verzamelen gewoon gezamenlijk punten! Laat je klantenkaart verbinden met die van onze scouts (aan de inkom). Zo kunnen we door het jaar nieuw speelmateriaal aankopen. Vorig jaar hebben we ballen, raketten, baseball bats en nog veel meer aan kunnen kopen dankzij jullie! Sponsoring Bent u een gulle gever, een sympathieke sympathisant, geëngageerde grootvader, zelfstandige of weet u iemand die ons zou willen sponsoren? We zijn nog steeds op zoek naar iemand die het ziet zitten om ons te sponseren door dingen voor ons af te drukken. Ken je iemand die ons hierbij kan helpen? Geef ons gerust een seintje of stuur ons een mail via groepsleidingtoxandria@gmail.com

53 Locatie(s) FRAC DE UITVALSBASIS VOOR AL ONZE NIET-VARENDE ACTIVITEITEN Van Stad Turnhout mochten we ons in het Frac vestigen. Dit is de oude legerkazerne gelegen aan de Slachthuisstraat. Samen met andere jeugdverenigingen delen we de lokalen, een groot plein een en speelbos. De werken om van deze loods een scoutslokaal te maken zijn nog steeds bezig maar zijn al sterk gevorderd zodat we sinds een aantal jaren de mogelijkheid hebben om de meeste van onze activiteiten hier te laten plaatsvinden! MELLEVIJVER Voor onze activiteiten zoals zeilen, roeien en andere watergerelateerde activiteiten kunnen we uiteraard het water niet missen. Daarom zullen we in dit geval rechtstreeks afspreken aan de Mellevijver (E34-plas).

54 Verhuur Onze lokalen zijn erkend als jeugd-toeristisch verblijf voor groepen van ongeveer 40 personen. Een verblijf bij ons kost 4 per nacht per persoon met een minimum van 50 per nacht. Ook vragen wij 250 waarborg. Deze prijzen zijn inclusief gas, elektriciteit en water. Volgende zaken stellen we hiervoor ter beschikking: - ingerichte keuken en kookmateriaal, borden en bestek - wasruimte met douche en 3 wastafels - sanitair met 2 urinoirs, 2 toiletten en 2 wastafels -3 lokalen te gebruiken als: 1 eet- of speelruimte, 1 slaapruimte, 1 slaapruimte voor begeleiding/fourage Boeken doe je zo: In de volgende link kan je een agenda vinden waarin je kan zien wanneer onze lokalen al verhuurd zijn en wanneer niet: Europe/Brussels Hebben we nog plaats voor u in onze agenda? Aarzel dan niet om te mailen naar verhuurtoxandria@gmail.com! Voor vragen kan je ook terecht op dit mailadres. Indien u andere jeugdbewegingen of verenigingen kent die nog op zoek zijn naar een locatie voor hun weekend of kamp twijfel dan zeker niet om onze lokalen aan te raden!!!

55 Een scouts-ongeval! Wat nu? Iedereen die ingeschreven is, heeft automatisch een ongevallenverzekering. We hopen natuurlijk dat we deze niet hoeven aan te spreken, maar het kan wel belangrijk zijn om te weten wat te doen bij een scouts-ongeval. Wat is een ongeval? Er moet sprake zijn van een plotse gebeurtenis. Een val is bijvoorbeeld een ongeval. Een lange aanslepende ziekte, die op kamp naar boven komt, is dat niet. Ten tweede moet die plotse gebeurtenis leiden tot een aantasting van de lichamelijke gaafheid : een gebroken been, snijwonde, Soms is het moeilijk uit te maken of iets een plotse gebeurtenis is of niet. Wanneer ben je verzekerd? De verzekering geldt tijdens elke activiteit die door onze scouts wordt georganiseerd: de zaterdag, het kamp, feesten, De verzekering geldt ook voor mensen die op weg zijn naar de activiteit of terug naar huis gaan (op de kortste weg van en naar de scouts).

56 Wat te doen bij een scoutsongeval. 1. Het aangifteformulier bestaat uit twee delen. Het eerste deel (ongevalsverklaring) wordt ingevuld door de leiding, samen met de ouders en/of het kind. Het tweede deel (de medische diagnose) wordt door de dokter ingevuld. Dit formulier moet binnen de 8 dagen na het ongeval verzonden worden naar Ethias (Prins Bisschopssingel 73, 3500 Hasselt). 2. Na de aangifte krijgen de ouders van de verzekering een melding dat het ongeval werd aangegeven en welk dossiernummer het ongeval gekregen heeft. Dit dossiernummer moet bij verdere briefwisseling vermeld worden. Vanaf nu zullen de ouders (of het slachtoffer zelf) het dossier verder opvolgen. 3. De ouders betalen altijd zelf eerst de kosten bij de dokter, kliniek of apotheek. Als je aangesloten bent bij een mutualiteit, laat je je eerst door hen uitbetalen. Vervolgens stuur je het borderel van de mutualiteit (een formulier waarop aangegeven staat hoeveel de mutualiteit terugbetaald heeft) evenals de onkostennota s naar Ethias. Als er tijdens de activiteit naar de dokter wordt gegaan zal de scouts de kosten voorschieten. Er wordt dan verwacht dat de ouders de kosten overschrijven. 4. De vergoedingen worden steeds rechtstreeks aan het slachtoffer uitbetaald. Wij raadplegen steeds een dokter bij een ernstige kwetsuur. Het kan echter voorvallen dat pas thuis een kwetsuur of de ernst van een kwetsuur wordt vastgesteld. Verwittig dan steeds iemand van de leiding! Meer info:

57 Formatie Elke zaterdag(namiddag) begint en eindigt met een formatie. In die formatie staan we per tak en worden de kreten geroepen. Soms is er ook een groepsformatie; dit is een formatie met de ganse groep. Nesten en kwartieren Nesten De welpen en leeuwen zijn onderverdeeld in nesten van ongeveer 8 kinderen. Een nest is een groepje met een gids en een hulpgids die een ploeg vormen tijdens het spelen, knutselen en roeien. Elk nest heeft zijn eigen kleur die ze tijdens de formatie roepen. Kwartieren Teamwork, zin voor verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zijn belangrijk bij de scheepsmakkers en de verkenners. Onderverdeeld in kwartieren gaan ze op tocht, sjorren ze een vlot of koken ze hun potje. Net zoals bij de welpen en leeuwen worden ze met een achttal leden samen gezet. Ook kwartieren hebben hun eigen naam en hun eigen roep.

58 Totems Wat is het? Een totem is een dierennaam. Je hebt het misschien wel al eens gehoord. Een totem is een naam van een dier die jij krijgt, omdat jouw (karakter)eigenschappen dezelfde zijn als die van jouw totemdier. Probeer er maar eens achter te komen welke totem jouw leiding heeft. Op kan je de karaktereigenschappen van dit dier opzoeken. Waarom? Totemisatie hoort reeds van in het begin bij scouting. Baden-Powell ontdekte de sterke kanten hiervan bij Afrikaanse volkeren en de Indianen. Ook nu nog erkennen we de totemisatie als een zeer belangrijke werkvorm: de groep spreekt zich op een positieve manier uit over de persoonlijkheid van haar leden. Hierdoor groeit verbondenheid en betrokkenheid. Dit is enorm verrijkend, zowel voor de groep als voor elk kind. Wanneer? Je totem krijg je als je laatstejaar-scheepsmakker bent. Omdat mensen van karakter kunnen veranderen, volgt enkele jaren later nog een voortotem. Deze geeft een extra positieve toets aan de totem of vult een ontbrekende eigenschap in de totem aan. De voortotem wordt gegeven bij de loodsen. Hoe? Doormiddel van een grote opdracht kan je je totem verdienen. Deze opdracht wordt vervuld samen met je leeftijdsgenoten. Samenbrengen jullie afgezonderd van de rest van de groep dag en nacht door. In onze scouts kan je alleen op kamp getotemiseerd worden.

59 TNV In een zeecoutinggroep is kennis van je boot en van de geldende regels op het water heel erg belangijk. Het is zoals op de weg: verkeersregels, materiaalkennis, signalisatie, je moet ze kennen als je wil gaan varen. Vanuit de overtuiging dat iemand die de verantwoordelijkheid neemt in een zeescoutingboot over heel wat theoretische en praktische kennis moet kunnen beschikken, is het dus heel belangrijk dat onze scheepsmakkers en verkenners enkele basisvaardigheden ontwikkelen. Hiervoor gebruiken we de cursus TNV: Training Nautische Vaardigheden. In deze cursus komen zwemmen, zeilen, knopen, EHBO en reglementen aan bod. In de oudste takken is sinds enkele jaren ook sprake van een extra: de kennis en kunde van vuur. De basis hiervan wordt reeds gevormd bij de zeewelpen. Tijdens hun scoutsjaar leren ze de basistechnieken van het roeien zodat ze reeds hun eerste vaartochtjes kunnen maken. Het mag duidelijk zijn dat het in het belang van iedereen is dat zowel zeewelpen, scheepsmakkers én verkenners dit serieus nemen. Doorheen de jaren worden uiteraard kansen geboden om hierin te groeien. Kortom: er wordt van iedereen verwacht dat deze zaken gekend zijn op de boot. Deze kennis wordt ook getest en geëvalueerd. Per geslaagd onderdeel zal je een deel van de vijfhoek ontvangen. Als deze volledig is, kan er een blijde aanvraag worden gedaan om een nieuw brevet roerganger te mogen ontvangen. Nog even dit: we zijn natuurlijk géén school, maar er wordt toch een kleine inzet verwacht.

60 Klein vaarbewijs Bij de loodsen kan er gewerkt worden aan het behalen van een klein vaarbewijs. Dit bewijs, waarmee ze op de meeste binnenwateren met de meeste motoren mogen varen, is uiterst nuttig om leiding te worden. Meer hierover vind je op Maandprogramma Maandelijks wordt er het maandprogramma op de website gezet. Er is geen papieren vlotje meer behalve dit eerste Vlotje natuurlijk. Slechts enkelingen vroegen hier nog naar en zo besparen we heel wat papier en bomen. (Als er iemand van jullie geen computer heeft, laat dan iets weten aan je leiding die dit voor jou kan uitprinten.) Alle extra praktische informatie zal op tijd meegedeeld worden op de website en uitgedeeld worden in de formatie.

61 OZEE Naast onze leidingsgroep wordt de groep ondersteund door en ploeg enthousiaste ouders, oudleiding en sympathisanten. Het Ozéé van onze zeescouts is steeds op zoek naar toffe, enthousiaste mensen die de groep een warm hart toedragen; - enthousiastelingen, die een handje willen toesteken bij activiteiten en/of feesten van de groep; - om de verbondenheid tussen leden en ouders te versterken en ervoor te zorgen dat onze groep financieel gezond kan blijven. Voel je je geroepen om een handje toe te steken? Bel gerust iemand van het Ozéé (nummer vooraan in het boekje, onder de leiding). Daarnaast willen we graag voor sommige activiteiten occasioneel beroep doen op de hulp van enkele helpende handen. Dit betekent dat je geen vast engagement opneemt binnen het team van medewerkers, maar dat je graag een handje toesteekt op speciaal verzoek. Uiteraard mag je je hiervoor ook steeds aanbieden bij iemand van de leiding. KIEL Dit jaar komt er nog een extra tak bij: de kiel. De kiel zal een enthousiaste groep oudleiding zijn die de groep ondersteunt in de vorm van werkvergaderingen, hulp bij evenementen, organisatie van leidingsweekend en zij worden als eerste aangesproken bij een leidingstekort in examenperiodes of als fourage op weekends en kampen. Al die geweldige oudleiding zal je dus nog vaker zien dit scoutsjaar!

62 WEBSITE Onze groep heeft de route naar de elektronische snelweg gevonden. Surf gerust eens naar en ontdek de virtuele versie van de Kempische zeescouts. Op deze website vind je foto s, de kalender, nieuws, info over de boten en allerhande praktische informatie. Vriend op FACEBOOK? Zoek op Zeescouting Toxandria OPENING VAARSEIZOEN De opening van het vaarseizoen is een echte traditie binnen zeescouting. Hierbij wordt het moment ingeluid dat iedereen terug het water op mak. Van zeehond tot leiding, iedereen is paraat om dit feestelijke gebeuren mee te vieren. BELOFTE Het is de bedoeling dat iedere nieuwe scout zijn of haar belofte aflegt, ergens in het begin van het scoutsjaar. Ook zij die reeds een belofte hebben afgelegd, dienen deze elk jaar te vernieuwen. Op deze manier tonen zij waar het in (zee)scouts echt om draait en nemen zij het engagement om zich hiervoor weer een jaartje met volle goesting te geven.

63 UITpas met kansentarief? Iedereen heeft recht op een leuke vrijetijdsinvulling. Voor mensen met een laag inkomen zijn vrijetijdsactiviteiten echter vaak te duur. Via een UITpas met kansentarief hebben inwoners van Turnhout,Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar toch de kans om deel te nemen aan het bestaande vrijetijdsaanbod. Met een deze pas betaal je slechts de helft van kamp- en lidgeld. Ook voor de aankoop van een uniform kan er wat geregeld worden. Onze groep kan dit via een toelage recupereren bij Stad Turnhout. Als dit voor u van toepassing is gelieve een mail te sturen naar groepsleidingtoxandria@gmail.com zodat wij dit kunnen noteren.

64 Scouting? Gewoon doen! Met dit motto gaan we dit jaar opnieuw aan de slag! Want natuurlijk, engagement en inzet is elk jaar volop aanwezig. Helaas komt er aan alle mooie liedjes ook een einde. Dit jaar stoppen 9 mensen van onze trouwe leidinggarde die na jarenlange inzet besloten hebben om een andere koers uit te varen. Natuurlijk kunnen we dit niet aan ons laten voorbijgaan zonder ze op onze eigen scoutse manier een bedankje toe te sturen. Daarom roepen we met zijn allen: D A N K U DANKUUUUU! Een welgemeend dankwoordje voor alle leiding die wekelijks klaarstond om hun leden een pracht van een vrije tijd te bezorgen. Dank u Arno - Julie Laurens Nicholas Pieter Talansi Thomas Tine - Yasmine Een virtueel boeketje bloemen en vele kusjes worden hun kant opgestuurd.

Zeehonden MAANDPROGRAMMA SEPTEMBER. 1 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot

Zeehonden MAANDPROGRAMMA SEPTEMBER. 1 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot MAANDPROGRAMMA SEPTEMBER Zeehonden 1 september: Kennismakingsspelletjes van 14u tot 17u @Frac Woehoew het nieuwe scoutsjaar is begonnen. Omdat jullie allemaal nieuw zijn voor de leiding en de leiding voor

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma OKTOBER

Zeehonden. Maandprogramma OKTOBER Maandprogramma OKTOBER Zeehonden 6-7 oktober: Kennismakingsweekendje van zaterdag 10u tot zondag 15u @Frac Vandaag start ons kennismakingsweekend! Jullie worden zaterdag 6 oktober aan het Frac verwacht

Nadere informatie

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur Maandprogramma MAART Zeehonden 4 maart: stadsspel van 14u tot 17u @ futur Herinneren jullie je de 3 e - jaars verkenners nog? Ja, die van de pijlentocht. Zij gaan vandaag een stadsspel maken voor ons.

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

4 februari: winterwandeling van 14u tot 17 Grotenhoutbos, Vosselaar. 18 februari: LEIDINGSWEEKEND: verrassingsactiviteit van 14u tot 17 Frac

4 februari: winterwandeling van 14u tot 17 Grotenhoutbos, Vosselaar. 18 februari: LEIDINGSWEEKEND: verrassingsactiviteit van 14u tot 17 Frac ZEEHONDJES 4 februari: winterwandeling van 14u tot 17 u @ Grotenhoutbos, Vosselaar Vandaag gaan we lekker wandelen! Doe je goede schoenen aan. Neem iedereen mee: mama, papa, oma, opa, broer en zus. Onderweg

Nadere informatie

Maandprogramma Zeehonden

Maandprogramma Zeehonden Maandprogramma Zeehonden 1 oktober: sport en spel van 14u tot 17u @ parking stadspark Zoals je kan zien zijn we vandaag op verplaatsing. We spreken vandaag af aan het stadsprak voor een leuke sport- en

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma JUNI. 1 juni: Filmavond van 18 uur tot 20:30

Zeehonden. Maandprogramma JUNI. 1 juni: Filmavond van 18 uur tot 20:30 Maandprogramma JUNI Zeehonden 1 juni: Filmavond van 18 uur tot 20:30 uur @FRAC Vandaag is het nog eens een avondactiviteit, want jullie leiding zit in de examens. We gaan een film kijken, dus neem zeker

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

Maandprogramma zeehonden

Maandprogramma zeehonden Maandprogramma zeehonden 3september: @frac 2-5u pleinspelletjes+ kennismakingsspelletjes: Vandaag is het de allereerste activiteit van het jaar! Wij hebben er zoveel zin in! We gaan elkaar wat beter leren

Nadere informatie

4 mei: Kabouterwandeling van 14u tot Kasterlee

4 mei: Kabouterwandeling van 14u tot Kasterlee Maandprogramma MEI Zeehonden 4 mei: Kabouterwandeling van 14u tot 17u @Kabouterberg, Kasterlee Trek jullie stoute schoenen maar aan, want vandaag gaan we op avonturentocht op de Kabouterberg in Kasterlee!

Nadere informatie

De leiding is dan op weekend met allemaal andere zeescoutsen uit Vlaanderen. Daardoor kunnen wij geen activiteit in elkaar steken Tot volgende week!

De leiding is dan op weekend met allemaal andere zeescoutsen uit Vlaanderen. Daardoor kunnen wij geen activiteit in elkaar steken Tot volgende week! Maandprogramma MAART ZEEHONDEN 5 maart: zwemmen van 13u30 tot 17u @ Frac Vandaag gaan we nog eens zwemmen, jihaaaa! Hiervoor spreken we dus een half uurtje vroeger af dan normaal zodat we langer in het

Nadere informatie

Zeescouting Toxandria A G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE Zeescouting Toxandria

Zeescouting Toxandria A G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE Zeescouting Toxandria Zeescouting Toxandria A.41.22.G Turnhout KEMPEN WELKOMSTBOEKJE 2017-2018 Zeescouting Toxandria Aurélie Arne Arno Caitlin Carlito Charlotte Elise Florian...Joris Julie Kaatje Lars Laura Laurens Lotte Marie

Nadere informatie

SPARLEKIJN jaargang September

SPARLEKIJN jaargang September 1 SPARLEKIJN jaargang 2019-2020 September www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Sparlekijn Broechemsesteenweg 217, 2560 Nijlen Contactgegevens TAK LEIDING MAILEN NAAR: BELLEN NAAR: Kapoenen? kapoenen@scoutsnijlen.be?

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma MEI. 5 mei: Financiële actie van 9u tot

Zeehonden. Maandprogramma MEI. 5 mei: Financiële actie van 9u tot Maandprogramma MEI Zeehonden 5 mei: Financiële actie van 9u tot 17u @Boomgaardplein Breng vandaag maar jullie schattigste glimlach en jullie goed humeur mee om veel wafeltjes te kunnen verkopen, want het

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

10 november: Financiële actie en eetavond van 9u tot

10 november: Financiële actie en eetavond van 9u tot Maandprogramma NOVEMBER Zeehonden 3 november: Zwemmen van 14u tot 17u @Zwembad Stadspark Joepie, vandaag gaan we voor de eerste keer dit jaar zwemmen! Vergeet dus zeker je handdoek, zwembroek, zwembandjes

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje:

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje: Belangrijke data: 16 juni: Familievergadering 23 juni: Tocht naar zee 30 juni: Inladen camion wouters 13 juli: Uitladen camion wouters 15 juli: Inladen camion jonggivers 31 juli: Uitladen camion jonggivers

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

April Mei Juni

April Mei Juni April Mei Juni 2015-2016 Het laatste semester, de laatste Teen & Tander Wat vliegt dit jaar! Niet getreurd, er staan nog een heleboel leuke activiteiten op onze planning met daarna als kers op de taart

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het fantastische 2 de semester staat alweer voor de deur en na de lange kerstvakantie is de leiding weer helemaal klaar om jullie zondagen weer

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

Feest bij onze goede vriendinnen van de Chiro! Hier kunnen we onmogelijk niet passeren, kom zeker langs en ontdek wat hier allemaal te beleven valt!

Feest bij onze goede vriendinnen van de Chiro! Hier kunnen we onmogelijk niet passeren, kom zeker langs en ontdek wat hier allemaal te beleven valt! Woordje vooraf De Lente is in het land en dat betekend dat het scoutsjaar er weer bijna opzit. Maar geen vrees, want van april en mei gaan we er nog eens vollenbak tegenaan! De ledenweekends komen er ook

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar E S W U T BE N E P M A K D G U JE T t n N a A r R k K p Kam 60 Jaar 9 1 0 2 1959-2019 60 jaar Betuwse Jeugdkampen! De jongeren uit de Betuwe gingen 60 jaar geleden voor het eerst in de zomer op jeugdkamp.

Nadere informatie

Mei. ZATERDAG 6 mei: groepsuitstap

Mei. ZATERDAG 6 mei: groepsuitstap Voorwoord mei 2017 Beste ouder(s), leden en sympathisanten, Na een zeer bewogen aprilmaand (met weekends of paaskamp, met takacties en louder than a bomb), is het eindelijk terug volop genieten van puytvoet!

Nadere informatie

November, December en Januari 2015-2016

November, December en Januari 2015-2016 November, December en Januari 2015-2016 INLEIDING Groepiewoordje Dag lieve ouders, Ons Bal zit er op, maar van feest krijgen wij niet genoeg. Het volgende op ons programma is ons jaarlijks feest, want

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Maandprogramma JANUARI. Zeehonden. 7 januari: driekoningen van 14u tot 17 frac

Maandprogramma JANUARI. Zeehonden. 7 januari: driekoningen van 14u tot 17 frac Maandprogramma JANUARI Zeehonden 7 januari: driekoningen van 14u tot 17 u @ frac Vandaag gaan we 3 koningen vieren dus gaan we zingen. Dus smeer je stembanden al en zet je schattig gezichtje op. Je mag

Nadere informatie

Beste vrienden van den 2,

Beste vrienden van den 2, Zomer 2014 Beste vrienden van den 2, Het is eindelijk gedaan met examens en de zomervakantie staat voor de deur. De jongens vertrekken allemaal op kamp en we hopen dat ze daar weer een heleboel dingen

Nadere informatie

MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016

MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016 MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016 Dag beste leden, beste ouders, Eerst en vooral willen wij jullie bedanken. Zonder jullie hadden we geen 2 prachtige kampen kunnen hebben zoals dit jaar

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus

Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus De laatste maand van het Chirojaar is aangebroken. Het was leuk, het ging te snel en we beleefden avonturen die we ons hele leven zullen herinneren.

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma FEBRUARI. 3 februari: Winterwandeling van 14u tot Oud-Turnhout

Zeehonden. Maandprogramma FEBRUARI. 3 februari: Winterwandeling van 14u tot Oud-Turnhout Maandprogramma FEBRUARI Zeehonden 3 februari: Winterwandeling van 14u tot 17u @Liereman Oud-Turnhout Waaauw vandaag doen we iets dat we maar één keer in het jaar doen. We gaan vandaag met z n allen een

Nadere informatie

Maandprogramma zeehonden

Maandprogramma zeehonden Maandprogramma zeehonden 5 november: ZOOM van 13:30u tot 17u @ Sint-Jozefcollege (Collegestraat) Wie is de sterkste en slimste scoutsgroep van Turnhout? Inderdaad, dat zijn wij! En vandaag gaan we dat

Nadere informatie

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Maart 2016 Hallo allemaal Februari hebben we in schoonheid

Nadere informatie

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee Juni Juni 2018 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten Ons scoutsjaar zit er alweer bijna op! De leidingsploeg

Nadere informatie

11 november: Financiële actie en eetavond van 9u Schorvoort

11 november: Financiële actie en eetavond van 9u Schorvoort Maandprogramma NOVEMBER Zeehonden 4 november: Belofte van 14u tot 17u @ Frac Kennen jullie de wet van het strand nog? Want vandaag leggen jullie allemaal je belofte af! Dit speciale moment willen jullie

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober 2018 Zondag 2 september 2018 Geen activiteit De +14 en leiding hebben zaterdag 1 september oudijzerslag om de kas van KLJ te

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

Zeehonden. Maandprogramma OKTOBER. 7 oktober: Zwemmen van 14u tot Turnhout

Zeehonden. Maandprogramma OKTOBER. 7 oktober: Zwemmen van 14u tot Turnhout Maandprogramma OKTOBER Zeehonden 7 oktober: Zwemmen van 14u tot 17u @Zwembad Turnhout Dit is de eerste keer dat we gaan zwemmen dit jaar. Neem zeker je zwempak en handdoek mee! Vergeet ook niet 3 euro

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes! Louise van Cleemput 0474/ 56 77 64 Guust Goussaert 0470/ 35 98 74 kapoenen@scoutstielt.be Hallo kapoentjes! De vakantie is voorbij, maar niet getreurd want dat wil zeggen dat het nieuwe scoutsjaar bijna

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

Editie Februari 2014

Editie Februari 2014 Zeescouting Toxandria A41 22G Turnhout - KEMPEN België Belgique P.B. 2300 Turnhout 1 BC 1360 P209079 Editie Februari 2014 v.u. Pieter Ghyssaert Bisschopslaan 46 2340 Beerse verschijnt maandelijks (uitgez.

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Het scoutsblad Mei 1

Het scoutsblad Mei 1 Het scoutsblad Mei 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Leeftijden... 5 Speelhoekje... 6 Kleurplaat... 6 Zoek de verschillen... 7 Maandbrief kapoenen... 9 ZATERDAG

Nadere informatie

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!!

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: september 2015 Nummer: 1 P409906 Zaterdag 3 oktober: Pecho Party @ de Waai Afzendadres en VU Elien Verbiest

Nadere informatie

Na al dat feesten zijn wij ook moe geworden. Vandaag dus jammer genoeg geen KLJ.

Na al dat feesten zijn wij ook moe geworden. Vandaag dus jammer genoeg geen KLJ. Zondag 8 september Hallo, lieve twinkeltjes willen jullie weten wie jullie nieuwe leiding is? Dan is vandaag de dag dat jullie naar de KLJ moeten komen. Het zal een leuke dag worden, je leiding kijkt er

Nadere informatie

De kapoenen seintoren 1

De kapoenen seintoren 1 De kapoenen seintoren 1 Beste kapoenen en ouders, Het nieuwe scoutsjaar is weer van start gegaan. We hebben hierdoor afscheid moeten nemen van onze 2 e jaars, maar we kijken er al naar uit om de nieuwe

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding Kobi, Kapi, Gigi, Rami, Rikki, Toto, Yobo en Kerri

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding Kobi, Kapi, Gigi, Rami, Rikki, Toto, Yobo en Kerri 1/10: suiker en zouttocht Doe allemaal uw botinnekes aan en kom om 14u naar ons lokaal! Vandaag gaan we op wandeltocht, vergeet dus ook zeker geen regenjas indien nodig. Zoals al mogen jullie ouders jullie

Nadere informatie

Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier!

Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier! Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier! Er zijn dit jaar enkele kleine veranderingen. Het lidgeld bedraagt nu 22 euro voor het eerste kind en

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

september - november jaargang 21 Editie 1. t Kapoentje

september - november jaargang 21 Editie 1. t Kapoentje 2016-2017 september - november jaargang 21 Editie 1 t Kapoentje 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen en ouders van kapoenen, Het scoutsjaar is weer supersnel voorbij gevlogen en het was een jaar vol plezier en

Nadere informatie

KKOSSERKE. september - oktober

KKOSSERKE. september - oktober KKOSSERKE september - oktober Dag allertofste KKOSsers, Nu het kamp achter de rug is en er een nieuw school- en KKOS-jaar is gestart. Is het weer tijd om jullie KKOS-uniform elke week boven te halen. De

Nadere informatie

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken!

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken! 16 Kabouters Lieve kaboutervriendjes, mama s en papa s, Na al die toffe zaterdagen die we al samen hebben beleefd, komen er nog enkele, hele zotte, toffe en nooit te vergeten zaterdagen bij. De leiders

Nadere informatie

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz. Paretter April Beste ouders, De takweekenden van de kapoenen en welpen zijn succesvol achter de rug. Deze maand zijn er ook enkele takweekenden gepland. Alle info verkrijgen jullie via de leiding. We zijn

Nadere informatie

KSA Oostkapjes ~WEEKEND AAN ZEE~

KSA Oostkapjes ~WEEKEND AAN ZEE~ KSA Oostkapjes ~WEEKEND AAN ZEE~ 9-10-11 November 2018 V.U.: Machteld Wille, Jasmijnstraat 17, 8020 Oostkamp Praktische info Beste JIMSIM en ouders, Het is weer zover! Ja, voelen jullie het ook al kriebelen?

Nadere informatie

HET EIKELTJE -OKTOBER-

HET EIKELTJE -OKTOBER- HET EIKELTJE -OKTOBER- Beste ouder(s), leden & sympathisanten September zit erop en wat een knaller van een maand dat het was! We begonnen het jaar met onze zalige overgang die een groot succes was en

Nadere informatie

Liefste leden, ouders en vzw ers

Liefste leden, ouders en vzw ers JUNI KABOUTERS Liefste leden, ouders en vzw ers Nu de zomer wel heel dichtbij komt, kunnen we al beginnen dromen over die zalige vakantie en ons (buitenlands) scoutskamp. Wij kijken er alvast enorm naar

Nadere informatie

Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar

Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar September oktober Jullie BEESTIGE leiding voor het komende jaar Naam: Jesse Aantal jaren in leiding: 1 Lievelingseten: Boomschors maar dan extra goed gebakken Hobby s: Boomhutten van Bamboe maken Levensmotto:

Nadere informatie

Sikamberke!!!! " # $ % &!!"#$%&'(!) #*+"+,!-*)

Sikamberke!!!!  # $ % &!!#$%&'(!) #*++,!-*) Sikamberke " # $ % & "#$%&'() #*+"+,-*) ).//0)1)234)5360/)7/89:;):

Nadere informatie

GIDSKE 1. 1 september 7 december

GIDSKE 1. 1 september 7 december GIDSKE 1 1 september 7 december Dag liefste gidsen, het is weer de start van een superleuk nieuw scoutsjaar en hier is alweer het eerste gidske! Hierin vind je alle vergaderingen terug die je zeker niet

Nadere informatie

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal.

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal. Juni 2017 Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal. Jullie leiding zit in de examenperiode en daarom gaan we op vrijdag 9/6 een relaxvergadering

Nadere informatie

INLEIDING. Groetjes van de zeewelpenleiding!

INLEIDING. Groetjes van de zeewelpenleiding! ZEEWELPENKAMP 2017 INLEIDING Liefste zeewelpen en beste ouders, Een superleuk zeescoutsjaar is weeral bijna achter de rug. Wij als leiding vonden het een zeer geslaagd jaar vol avontuur en plezier. We

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf )!! Dus houd jullie klaar voor een jaar

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang:

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang: Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober gidsen ninove Afgifte: 9400 Ninove Jaargang: 2016-2017 Erkenningsnummer: P917073 Verschijnt driemaandelijks Maart April Mei

Nadere informatie

Zondag 21/04: Er is geen vergadering door onze bosfuif die we organiseren!

Zondag 21/04: Er is geen vergadering door onze bosfuif die we organiseren! Dag lieve welpjes, hier zijn we met ons volgende huberke! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij!!!! Kom altijd met een goed humeur en het zullen leuke vergaderingen worden Groetjes De Welpenleiding

Nadere informatie

Maandlijst April - Mei - Juni

Maandlijst April - Mei - Juni Maandlijst April - Mei - Juni Algemene informatie - Aangezien iedereen in juni moet studeren, gaan er die maand minder activiteiten doorgaan. Geen nood, op kamp wordt dit zeker ingehaald. - Omdat KLJ nationaal

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

September Oktober

September Oktober September Oktober 2016-2017 INLEIDING Liefste Akabe Toetertoe-fans, Met veel plezier kunnen wij jullie welkom heten in alweer een nieuw scoutsjaar. Het kamp is nog maar net achter de rug, en toch beginnen

Nadere informatie

mailadres. Mooie prijzen gegarandeerd voor de beste teams!

mailadres. Mooie prijzen gegarandeerd voor de beste teams! WELPENBOEKJE 4 Voorwoord Dag lieve welpen! Het is weer zover. Met tranen in de ogen moeten wij jullie mededelen dat dit al het laatste boekje van het scoutsjaar is : ( Mooie tijden gaan jammer genoeg snel!

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Kalender. 7 april Inpakavond Kom alleemaal helpen om paaseitjes in te pakken!! Meer info vinden jullie hieronder.

Kalender. 7 april Inpakavond Kom alleemaal helpen om paaseitjes in te pakken!! Meer info vinden jullie hieronder. KRANTJE APRIL Kalender 1 april Spaghettidag Jullie vinden meer informatie over deze scoutsactiviteit in de mail waarin jullie het scoutskrantje vonden. Vergeet niet in te schrijven om lekker te komen smullen

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf "#$%)!! Dus houd jullie klaar voor een

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017 BETUWSE JEUGDKAMPEN Kamp Courant 2017 INLEIDING Beste BJK ers! De zon begint al lekker te schijnen, de vogeltjes zijn aan het fluiten, de avonden worden langer en de kampeerkriebels komen naar boven. Dit

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

Voorwoord: Beste ouders en leden,

Voorwoord: Beste ouders en leden, Voorwoord: Beste ouders en leden, De eerste maand is weeral snel voorbij gegaan. Normaal gezien is de leiding bij iedereen op bezoek geweest om jullie kinderen in te schrijven. Als er mensen zijn die het

Nadere informatie

Het is weer zo ver! Het einde van de vakantie en de start van het nieuwe scoutsjaar!! WOEHOEEEW!!!

Het is weer zo ver! Het einde van de vakantie en de start van het nieuwe scoutsjaar!! WOEHOEEEW!!! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER-- OKTOBER Het is weer zo ver! Het einde van de vakantie en de start van het nieuwe scoutsjaar!! WOEHOEEEW!!! Een nieuw jaar vol toffe spelen, leuke activiteiten

Nadere informatie

Kapoenen Beertjes. Seppe

Kapoenen Beertjes. Seppe Kapoenen Beertjes Dag kapoenen en ouders, dit is het eerste Huberke van het nieuwe scoutsjaar. Om de eerste vergaderingen een beetje gemoedelijker te laten verlopen zullen we ons kort voorstellen. Wij

Nadere informatie

SPARTIKIJN. jaargang September akabetinamoe.scoutsgroep.be. Belgie - Belgique P.B Nijlen 1 P708748

SPARTIKIJN. jaargang September akabetinamoe.scoutsgroep.be. Belgie - Belgique P.B Nijlen 1 P708748 Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2018-2019 September akabetinamoe.scoutsgroep.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 2 september

Nadere informatie