OPEN MONUMENTENDAG HOF VAN TWENTE. Paspoort. BOARDING PASS DEPARTURE zaterdag 8 & zondag 9 september 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPEN MONUMENTENDAG HOF VAN TWENTE. Paspoort. BOARDING PASS DEPARTURE zaterdag 8 & zondag 9 september 2018"

Transcriptie

1 OPEN MONUMENTENDAG HOF VAN TWENTE Paspoort BOARDING PASS DEPARTURE zaterdag 8 & zondag 9 september 2018 VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIVITEITEN IN HOF VAN TWENTE: VISITHOFVANTWENTE.NL

2 Een historische reis in Hof van Twente Zaterdag 8 en zondag 9 september a.s. vindt Open Monumentendag plaats. Dit jaar is het thema In Europa. In heel Nederland zij n meer dan vierduizend prachtige monumenten gratis toegankelij k voor iedereen, zo ook in Hof van Twente. Beklim de Watertoren in Delden, de Hofkerk in Goor, bekij k de historische rij tuigen van landgoed Twickel of ontdek de molens in Hof van Twente. Veel plezier! Comité Open Monumentendag Hof van Twente Voor alle deelnemende monumenten in het land kunt u een kij kje nemen op

3 1 Watermolen Den Haller Diepenheim Watermolenweg 32, Diepenheim uur Zondag 9 september uur Watermolen Den Haller is de oudste (1169) molen boven de grote rivieren van Nederland. Tijdens Open Monumentendagen wordt er uitleg gegeven en kunt u demonstraties meelmalen bijwonen. Eén van de oudste molens van Nederland!

4 2 Hofkerk Goor Diepenheimseweg 2, Goor uur Unieke beklimming van de kerk! Inloop met koffie en thee van uur met een doorlopende lunch voor iedereen. Cliënten van de dagbesteding De Roos zorgen voor taart bij de koffie en thee in de Klokkenkamp. Met o.a.: Openstelling van de Hofkerk, bezichtiging en rondleiding Bespeling van het Vierdag orgel en pianospel Presentatie van de stadslandbouw van Goor op het kerkplein Workshops: Schilderen, bloemschikken en bibliodrama Fotospeurtocht: ontdek de kerk Beklimmen van de toren Springkussen voor de jeugd Stiltehoek, aansteken kaarsje Jongerenprogramma startweekend voor jongeren van 8-14 jaar Om uur avondeten en spannend avondspel en slapen in de kerk. Opgave: Kirsten Ongena, Historie De Hofkerk dateert waarschijnlijk, in haar oorspronkelijke vorm, uit de 11 e eeuw. Het heeft een 15 e eeuwse toren met rijk versierd zandstenen portaal. In de kerk bevindt zich de grafkelder van de familie Ripperda.

5 Zondag 9 september uur Viering in de Hofkerk waarin voorgaat Ds. Wim de Jong. Het thema in de dienst is Een goed gesprek : Hoe komen we met elkaar in gesprek? Onderling, tussen jong en oud, tussen kerk en samenleving? Leidend is de lezing uit het Marcus evangelie waar Jezus in gesprek gaat met zijn leerlingen uur Koffie en thee op het kerkplein uur Viering in de kerk uur Ontmoeting met thee en koffie uur Afsluitende maaltijd bij de blokhut van de stadslandbouw aan de Kerkstraat. Meer info over de Hofkerk?

6 3 RK Blasiuskerk Delden Langestraat 76, Delden uur De RK of Nieuwe Blasiuskerk is in Neo-gotische stijl gebouwd en ingewijd op 31 juli 1873 door de toenmalige Aartsbisschop van Utrecht Mgr. Schaepman. De kerk, oorspronkelijk gewijd aan de heilige Blasius en de heilige Jozephus, heeft fraaie gebrandschilderde ramen, twee grote orgels en een Mariakapel. Vier het 900 jarig bestaan

7 4 Goors Historisch Museum Stationslaan 3, Goor uur Zondag 9 september uur Het Goors Historisch Museum is ondergebracht in het voormalige NS-station Goor-zuid, gelegen aan de spoorlijn Zutphen - Hengelo. Het station is gebouwd in 1864 door architect K.H. van Brederode. De spoorlijn Zutphen - Hengelo is als één van de laatste lijnen in Nederland geautomatiseerd en tot zolang bleven de stations in gebruik ter bediening van wissels, seinen en overwegen. Hierdoor en door veranderende inzichten bij de Spoorwegen om niet meer tot afbraak van buiten gebruik gestelde stations over te gaan, zijn de aanliggende stations, zoals Delden, Goor en Lochem gespaard gebleven en hebben die inmiddels een andere bestemming gekregen. Het station Goor-zuid werd museum.

8 5 Landgoed Twickel Twickelerlaan 7, Ambt Delden uur U kan deze dag plekken bezoeken die normaal niet vrij toegankelijk zijn, zoals de stallen en koetshuis van kasteel Twickel en Park de Breeriet. De Breeriet is een 28 hectare groot landschapspark, in de 19e eeuw ontworpen door de landschapsarchitecten Zocher en Petzold. Dit waterrijke park, verscholen in het bos, is al sinds 1895 een natuurreservaat en fungeert thans als rustgebied voor het wild. De Breeriet is daarom alleen op afspraak onder begeleiding van een gids te bezichtigen. Maar ook op Open Monumentendag, dan gaat de toegangspoort aan het Bornsevoetpad van het slot en kan het publiek op eigen gelegenheid een gemarkeerde rondwandeling maken door de Breeriet. Daarnaast is op deze dag het voorplein van kasteel Twickel van uur tot uur toegankelijk om een kijkje te nemen in de paardenstallen en het koetshuis. De collectie historische rijtuigen is te bezichtigen en de vrijwilligers die deze collectie verzorgen zijn aanwezig om toelichting te geven. Zie ook

9 Zondag 9 september uur Moestuindag Binnen de muren van onze historische moestuin is er deze dag voor jong en oud van alles te doen, proeven en zien. Uiteraard zijn de hoveniers van Twickel er, voor advies en vragen over leifruit, vergeten gewassen, bijzondere teelmethoden zoals groente onder de bleekpot. Met bloemen uit de pluktuin maken onze tuin-vrijwilligers voor u unieke boeketten. U kunt appels, peren en ander fruit proeven en kopen, en onze Twickel-pachters bieden bier, koeienkaas en Twents landvlees aan.

10 6 Twickeler Houtzaagmolen Zaagmolenweg 1, Delden uur De Twickeler Houtzaagmolen is in 1771 in opdracht van Carel George Graaf van Wassenaer Obdam gebouwd. In 1990 is de molen, na een grondige restauratie, heropend. De molen is te bezichtigen, bekijk hoe dikke bomen tot balken en planken werden verzaagd.

11 7 Noordmolen Ambt Delden Noordmolen 5, Ambt Delden uur Zondag 9 september uur De Noordmolen is een volledig intact zijnde watermolen. De molen is tijdens Open Monumentendag geopend. De molenaars vertellen over de molen, daarnaast wordt er lijnolie geslagen en worden er films vertoond over landgoed Twickel, de flora en fauna en over Delden. Met verkoop van lijnzaadolie

12 8 Grote of Oude Blasiuskerk Kerkplein 3, Delden uur De Grote of Oude Blasiuskerk stamt uit de 12e eeuw. Het is een Romaans bouwwerk, opgebouwd uit kalkzandsteen. De kerk, oorspronkelijk gewijd aan de Heilige Blasius, heeft een Naber orgel uit De toren is het jongste deel van de kerk, dat blijkt uit de gedenksteen aan de buitenkant.

13 9 De Braakmolen Goor Mulderskamp 2b, Goor Bezoek tevens het naastgelegen Klompenmuseum! Zaterdag 8 september uur De Braakmolen is een achtkantige rietgedekte korenmolen en ruim 22 meter hoog. De molen dateert uit 1856 en is gelegen naast het Klompenmuseum. De molen is op zaterdag geopend. Er worden dan tevens pannenkoeken gebakken.

14 10 Herberg de Pol Raadhuisstraat 8, Diepenheim uur Zondag 9 september uur In het jaar 1901 kwam er in Diepenheim een herberg, Herberg de Pol. Sinds het begin van de 20e eeuw is de Pol de uitgaansgelegenheid in Diepenheim, waar meerdere verenigingen hun thuishonk hadden. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werden de schuttersfeesten rondom Herberg de Pol gehouden. In de jaren zestig gebruikte molenaar Hofhuis het pand als opslag voor veevoer en andere benodigdheden voor agrarische ondernemers. In 2008, herontdekte werkgroep Hadde Wos en Schrikdroad het oude, inmiddels leegstaande pand. Op regelmatige basis hield de werkgroep tot in 2012 culturele avonden. Zodra de plannen gereed waren, is gestart met de restauratie van Herberg de Pol. Tegenwoordig staat er een hernieuwde Herberg de Pol, als centrum van cultureel Diepenheim en het directe gebied er omheen. Achter Herberg de Pol ligt De Bleek, een gemeentelijk monument.

15 11 Het Beaufort Markelo Burgemeester de Beaufortplein 1, Markelo uur Zondag 9 september uur Het Beaufort is het voormalige gemeentehuis van de gemeente Markelo en is in 1872 gebouwd voor een bedrag van gulden. In 1938 is het gebouw grondig verbouwd en er kwam een raadzaal die tevens dienst deed als trouwzaal. Het inmiddels voormalige gemeentehuis kreeg de naam van Jonkheer mr. A.J. de Beaufort. Hij was van 1948 tot 1966 burgemeester van Markelo en ook het plein waarnaast Het Beaufort is gelegen draagt zijn naam. Op vrijdag 3 september 2010 werd Het Beaufort officieel geopend als cultureel centrum.

16 12 Watertoren Delden Watertorenstraat 5, Delden Zaterdag 8 september uur De herkenbare watertoren in Delden is in 1894 gebouwd in opdracht van dr. R.F. Baron van Heeckeren. De toren was aanvankelijk bedoeld als reservoir voor het blussen van branden op Twickel. Bij ingebruikname, samen met waterleiding, voor gebruik door gemeente Delden bestemd. Toen bleek dat het water bij Twickel zout bevatte en dus niet bruikbaar was als drinkwater, werd de toren aangesloten op het waterleidingnet van Almelo. Unieke beklimming van de toren!

17 13 Johanneskerk Grotestraat 1, Diepenheim uur In de 12e eeuw bouwde de graaf Hendrik van Dale een burcht aan de Regge, op de plaats van het huidige huis te Diepenheim. Deze burcht had een met palissaden omheinde voorburcht. In opdracht van gravin Regenwice, een vroom en devoot mens van goede daden, werd binnen deze voorbrucht een kleine slotkapel gebouwd, een leemen huseken. Dat was het begin van wat later de Johanneskerk zou worden.

18 Op zoek naar meer informatie? Voor meer informatie over Hof van Twente, kunt u terecht bij onze informatiepunten. VVV Informatiepunt Delden Langestraat AA Delden VVV Informatiepunt Goor Weversplein VS Goor VVV Informatiepunt Markelo Goorseweg BB Markelo VVV Informatiepunt Diepenheim Raadhuisstraat AG Diepenheim

19 Colofon Organisatie: Comité Open Monumentendagen Hof van Twente gelieerd aan de Erfgoedcommissie van de gemeente Hof van Twente. Dit overzicht is samengesteld op , wij zigingen voorbehouden. Actuele gegevens: of visithofvantwente Vormgeving: Nils Waanders, Waanders Ontwerp Fotografie: Beeldbank HofMarketing

20 Ontdek historisch Hof van Twente Blijf op de hoogte! Volg alle activiteiten binnen Hof van Twente via onze website visithofvantwente.nl of facebook.com/visithofvantwente.

Houdt er rekening mee dat hier geen voorzieningen zijn. Geen elektriciteit, geen lozing afvalwater, geen lozing chemisch toilet

Houdt er rekening mee dat hier geen voorzieningen zijn. Geen elektriciteit, geen lozing afvalwater, geen lozing chemisch toilet Restaurant `t Maatveld, aan het Tusveld 31-33, 7627NX Bornerbroek Aankomst vrijdag 25 oktober 2019 vanaf 15.00uur op het parkeerterrein bij restaurant het Maatveld waar wij op het parkeerterrein verblijven

Nadere informatie

OHP 2: DELDEN - KASTEEL WELDAM

OHP 2: DELDEN - KASTEEL WELDAM OHP 2: DELDEN KASTEEL WELDAM ROUTE 29 km 20 18 De wandeling is onderdeel van het Overijssels Havezatenpad en voert de wandelaar over het landgoed Twickel langs de splitsing van de Twentekanalen naar het

Nadere informatie

TWICKEL KASTEELWANDELING

TWICKEL KASTEELWANDELING TWICKEL KASTEELWANDELING ROUTE 4,8 km Een wandeling vanuit de stad Delden, door bos, langs water, akkers, boerderij, ijsbaan, molen, moestuin en tot slot het kasteel Twickel. Met niet alleen uitleg over

Nadere informatie

KASTEELWANDELING TWICKEL

KASTEELWANDELING TWICKEL KASTEELWANDELING TWICKEL ROUTE 6 km Een wandeling vanuit de stad Delden, door bos, langs water, akkers, boerderij, ijsbaan, molen, moestuin en tot slot het kasteel Twickel. Met niet alleen uitleg over

Nadere informatie

plekken van PLEZIER Open Monumentendag september uur PROGRAMMA Gemeente Beesel

plekken van PLEZIER Open Monumentendag september uur PROGRAMMA Gemeente Beesel plekken van PLEZIER Open Monumentendag 2019 14 september 10.00-17.00 uur PROGRAMMA Gemeente Beesel Met het thema Plekken van plezier van de Open Monumentendag 2019 kun je letterlijk en figuurlijk alle

Nadere informatie

Thema: Durf in de boot te stappen

Thema: Durf in de boot te stappen Zondag 26 augustus 2018 10e zondag van de zomer Thema: Durf in de boot te stappen In deze dienst worden bevestigd tot ambtsdrager: Gerrit Dijkstra, diaken Sonja Jaarsma, ouderling kerk en samenleving Anneke

Nadere informatie

OPEN MONUMENTENDAG 2019

OPEN MONUMENTENDAG 2019 OPEN MONUMENTENDAG 2019 Plekken van Plezier Zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur Opening om 10.00 uur in de Wintertuin in het Cantonspark Voorwoord Tijdens Open Monumentendag staan de deuren

Nadere informatie

Verkoopinformatie Noordwal 50 Delden. Koopsom 215.000 K.K. Aanvaarding in overleg

Verkoopinformatie Noordwal 50 Delden. Koopsom 215.000 K.K. Aanvaarding in overleg Verkoopinformatie Noordwal 50 Delden Koopsom 215.000 K.K. Aanvaarding in overleg Fraaie helft van dubbel woonhuis met schuur en berging in het centrum gesitueerd. Unieke combinatie van de oude stadskern

Nadere informatie

Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui

Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van 10.00-16.00 uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui De BankGiro Loterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd door Comité

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

STADSWANDELING ZUTPHEN

STADSWANDELING ZUTPHEN STADSWANDELING ZUTPHEN ROUTE 5 km 20 17 Deze route laat u de hoogtepunten van de oude Hanzestad Zutphen zien. Zutphen is een van de oudste steden van Nederland, en is al 1700 jaar bewoond. In Zutphen is

Nadere informatie

6Plekjes met voelbare historie

6Plekjes met voelbare historie 6Plekjes met voelbare historie Waterwegen hebben in heel veel belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis een rol gespeeld. Voor aanval en verdediging tijdens oorlogen, voor het vervoer van goederen

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2015 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

LAARZENPAD ZALK. ROUTE 6 km

LAARZENPAD ZALK. ROUTE 6 km LAARZENPAD ZALK ROUTE 6 km Het laarzenpad is een prachtige route die dwars door de natuur rondom Zalk loopt. Langs de IJssel, door de weilanden of over het boerenerf. Kies zelf vanaf waar en hoe u deze

Nadere informatie

Twickel als landgoedbedrijf

Twickel als landgoedbedrijf Historisch perspectief Doelstelling en organisatie Landgoederenbezit Gebruik en beheer Financieel beheer Actuele thema's Historisch perspectief 1347 Herman van Twickelo koopt het huis Eysinc 1537 Erfdochter

Nadere informatie

én omgeving Rondje Vallei en Heuvelrug AFSTAND: 30 kilometer TIJDSDUUR: 2 uur Ontdek Scherpenzeel en omgeving op de fiets

én omgeving Rondje Vallei en Heuvelrug AFSTAND: 30 kilometer TIJDSDUUR: 2 uur Ontdek Scherpenzeel en omgeving op de fiets én omgeving Rondje Vallei en Heuvelrug AFSTAND: 30 kilometer TIJDSDUUR: 2 uur 1 Ontdek Scherpenzeel en omgeving op de fiets Rondje Vallei en Heuvelrug De plattegrond van deze route kunt u vinden op blz

Nadere informatie

Dag van het Kasteel 2012

Dag van het Kasteel 2012 Dag van het Kasteel 2012 wandelen rond Zeeuwse kastelen en buitenplaatsen Schouwen-Duiveland Slot Moermond, Renesse Zuid-Beveland De Hellenburg, Baarland Walcheren Westhove, Oostkapelle Zeeuws-Vlaanderen

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

KLIMAATLOOP DEVENTER - ZUTPHEN

KLIMAATLOOP DEVENTER - ZUTPHEN KLIMAATLOOP DEVENTER - ZUTPHEN ROUTE 20 km 20 19 Welkom bij deze klimaatloop van Deventer-Colmschate naar Zutphen, speciaal gemaakt voor de klimaattop in oktober 2015 in Parijs om te kiezen voor een rechtvaardig

Nadere informatie

Te koop Voormalige R.K. Heilige Johan de Doperkerk Kerkstraat AL Puiflijk

Te koop Voormalige R.K. Heilige Johan de Doperkerk Kerkstraat AL Puiflijk Te koop Voormalige R.K. Heilige Johan de Doperkerk Kerkstraat 24 6655 AL Puiflijk In de plaats Puiflijk bij Druten in het Land van Maas en Waal ligt deze bijzondere kerk. Door de grootte van circa 318

Nadere informatie

Proeven Praten Plezier

Proeven Praten Plezier Dinsdag 23 juni 2015 16.00-20.00 uur Cultureel Kwartier Museum Gouda Museumtuin Achter de Kerk Dé Goudse Netwerkbijeenkomst Proeven Praten Plezier Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer

Nadere informatie

Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl

Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl De Umfassungsweg is een wandelroute van ca. 9 km die de mooiste landschappen van het landgoed Twickel in een vloeiende

Nadere informatie

Stadsrand Delden. werkzaamheden voor landschapsherstel binnen het Pact van Twickel. Stichting Twickel Twickelerlaan VG Ambt Delden

Stadsrand Delden. werkzaamheden voor landschapsherstel binnen het Pact van Twickel. Stichting Twickel Twickelerlaan VG Ambt Delden Stadsrand Delden werkzaamheden voor landschapsherstel binnen het Pact van Twickel 25 maart 2015 Stichting Twickel Twickelerlaan 6 7495 VG Ambt Delden www.twickel.nl 2 Inhoud 1 Inleiding 4 2 Grondwerk 8

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten 2016

Zakelijke ontvangsten 2016 Zakelijke ontvangsten 2016 Ontvang uw gasten eens in deze historische locatie, die al eeuwen tot verbeelding spreekt en u zeker zal inspireren. Kasteel Ammersoyen is één van de best bewaarde kastelen in

Nadere informatie

Over de kerk van Marum

Over de kerk van Marum Over de kerk van Marum De kerk van Marum is een van de oudste bakstenen kerken in Groningen. Het oudste gedeelte, het koor, dateert uit de 12 e eeuw. De toren is 13 e -eeuws. De preekstoel werd in 1826

Nadere informatie

Laatste eigenaresse kasteel Twickel had groene vingers Het krakende hek van de rotstuin DE ACHTERKANT VAN HET KASTEEL.

Laatste eigenaresse kasteel Twickel had groene vingers Het krakende hek van de rotstuin DE ACHTERKANT VAN HET KASTEEL. Laatste eigenaresse kasteel Twickel had groene vingers Het krakende hek van de rotstuin DE ACHTERKANT VAN HET KASTEEL. 36 MONUMENTAAL NR.2 2019 Het prachtige kasteel Twickel bij Delden in Twente staat

Nadere informatie

Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom

Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom Open Monumentendag SPECIAL Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom Bloembollen zijn onlos makelijk verbonden met de Nederlandse cultuur. Het kan daarom gerust

Nadere informatie

Wandeltocht rondje Oele (4,6 km)

Wandeltocht rondje Oele (4,6 km) Wandeltocht rondje Oele (4,6 km) Een afwisselende wandeling vanaf het rustpunt Erve het Geurts De wandeling voert u door een landelijke omgeving in Oele (verouderd ook: Eule, Nedersaksisch: Eul genoemd).

Nadere informatie

Beleidsvisie Stichting TEE-Nederland

Beleidsvisie Stichting TEE-Nederland Beleidsvisie Stichting TEE-Nederland 2018-2019 Woord vooraf Het symbool van de naoorlogse wederopbouw van de Europe trein verkeer. In 2006 haalde de Stichting TEE-Nederland van de vier overgebleven treinstellen,

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

DagjeWeg.NL Stedengids Baarn

DagjeWeg.NL Stedengids Baarn www.dagjeweg.nl 13 leuke uitstapjes in Baarn! DagjeWeg.NL Stedengids Baarn www.dagjeweg.nl www.luxevakantiehuizen.nl 02-10-2017 Bekijk ze allemaal vanaf pagina 2 >> Pagina 1 van 5 - DagjeWeg.NL Stedengids

Nadere informatie

wandelroute jutphaas fietsroute jutphaas zaterdag 10 september starttijd 13:00u

wandelroute jutphaas fietsroute jutphaas zaterdag 10 september starttijd 13:00u 2016 wandelroute jutphaas zaterdag 10 september starttijd 13:00u fietsroute jutphaas OVER DE CLUB Rijnhuizen heeft fraaie natuur, water om in te varen en te vissen, een fort met park en een historisch

Nadere informatie

Brochure 2016 Il Sogno - Zuylestein

Brochure 2016 Il Sogno - Zuylestein Brochure 2016 Il Sogno - Zuylestein zakelijke bijeenkomsten vergaderarrangementen 1 Inhoudsopgave VOORWOORD 3 IL SOGNO - ZUYLESTEIN 4 LOCATIES 5 - Spreekkamer - 8 persoonskamer - De Oude Huyskamer - Poortgebouw

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Naar buiten in 's-graveland / wandelroute (17 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Naar buiten in 's-graveland / wandelroute (17 km) Omschrijving Bijzonder aan s-graveland is de concentratie van zoveel buitenplaatsen op een relatief klein rechthoekig gebied. De buitenplaatsen zijn mede bepalend voor het karakter van de hele gemeente.

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Goor, Diepenheim en Stokkum

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Goor, Diepenheim en Stokkum Fietsroute 122259 Goor, Diepenheim en Stokkum Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats kotermeerstal Kotermeerstalpad 7701 Hardenberg Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt kotermeerstal

Nadere informatie

Sint-Joriskerk Amersfoort. een locatie met sfeer en allure. voor concerten, lezingen, congressen, recepties, trouwen en nog veel meer

Sint-Joriskerk Amersfoort. een locatie met sfeer en allure. voor concerten, lezingen, congressen, recepties, trouwen en nog veel meer Sint-Joriskerk Amersfoort een locatie met sfeer en allure voor concerten, lezingen, congressen, recepties, trouwen en nog veel meer Sint-Joriskerk De Hof, één van de pleinen in de binnenstad, wordt gedomineerd

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten www.glk.nl Kasteel Cannenburch 2017 Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN

EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN ROUTE 3,0 km Welkom op het particuliere landgoed Vilsteren, eigendom van de familie Cremers. Het dorp Vilsteren behoort ook tot het landgoed: een heel dorp op een landgoed

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute De Lutte, Denekamp en Oldenzaal

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute De Lutte, Denekamp en Oldenzaal Fietsroute 122160 De Lutte, Denekamp en Oldenzaal Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats de poppe A30 48455 Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt de poppe A30 48455 Dichtstbijzijnde

Nadere informatie

Informatie om te reageren:

Informatie om te reageren: Gemeenteblad Bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente d.d. 22 mei 2013. Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten 2018 www.glk.nl/cannenburch Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis - centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer - bieden een representatief

Nadere informatie

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 View this email in your browser STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 Zomer in volle gang! Het is weer zover: de schoolvakanties zijn begonnen op vrijdag 21 juli... de kindertuinen en generatietuinen

Nadere informatie

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare.

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. 25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. Bezoek Filpisu-Mare en 4 daagse Rondreis Roemenië Van Donderag 21 Juni 2018 tot Zaterdag 30 juni Dag1 : donderdag 21 juni Deze dag vertrekken per vliegtuig vanaf

Nadere informatie

SPELREGELS START. Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek om.

SPELREGELS START. Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek om. SPELREGELS De speurtocht start en eindigt op het Tongerloplein te Roosendaal. Blijf bij je groepje en let op het verkeer! START Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek

Nadere informatie

WERKHOVEN WANDELROUTE IN DE KROMME RIJNSTREEK

WERKHOVEN WANDELROUTE IN DE KROMME RIJNSTREEK WERKHOVEN WANDELROUTE IN DE KROMME RIJNSTREEK WANDELROUTE AFSTAND: 5,5 KM TIP: COMBINEER MET DE KASTELEN- ROUTE! KASTELENROUTE KROMME RIJNSTREEK / WIJK BIJ DUURSTEDE FIETS OF AUTO AFSTAND: 35 KM OMMETJE

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaats. Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid

Gemeentelijke begraafplaats. Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid Gemeentelijke begraafplaats Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid Afscheid is de eerste stap tot het weerzien Colofon Tekst Gemeente Borne Vormgeving TerZake reclame communicatie

Nadere informatie

ONTWERP MUSEALE INRICHTING EN EXPOSITIE MUSEUM OUD AMELISWEERD SODA

ONTWERP MUSEALE INRICHTING EN EXPOSITIE MUSEUM OUD AMELISWEERD SODA ONTWERP MUSEALE INRICHTING EN EXPOSITIE MUSEUM OUD AMELISWEERD SODA INTRODUCTIE MOA Utrecht heeft met de opening van het nieuwe museum MOA, sinds maart dit jaar gevestigd in het rijksmonument Oud Amelisweerd

Nadere informatie

Lijstnr 11 50PLUS. Lijstnr 10 PvdD. Lijstnr 13 VNL. Lijstnr 9 SGP. Lijstnr 12 OP. Lijstnr 7 CU. Lijstnr 8 GL

Lijstnr 11 50PLUS. Lijstnr 10 PvdD. Lijstnr 13 VNL. Lijstnr 9 SGP. Lijstnr 12 OP. Lijstnr 7 CU. Lijstnr 8 GL Totaaluitslag Hof van Twente 1 Gemeentehuis Hof van Twente 432 127 226 139 302 214 25 124 5 39 40 0 4 20 2 27 0 0 0 3 2 0 1 1732 2 1734 7 1741 1237 140,74% 2 Zorgcentrum de Stoevelaar 217 105 80 117 158

Nadere informatie

Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken

Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken In Een Rondje Uitgeest, zijn enkele rijksmonumenten en bijzondere panden van Uitgeest opgenomen en is een selectie gemaakt van gevelstenen en

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Baarn 31.6 (ongeveer 1:49 u.) Fietsroute 129307 900m 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Baarn 31.6 (ongeveer 1:49 u.) Fietsroute

Nadere informatie

Herfstige. ontdekkingstocht. 102 tuin in beeld

Herfstige. ontdekkingstocht. 102 tuin in beeld 102 tuin in beeld 103 Herfstige ontdekkingstocht BENT U OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR UW TUIN? OF WILT U GEWOON EVEN GENIETEN VAN EEN MOOIE WANDELING OF EEN RUSTIG MOMENT OP EEN MOOIE PLEK? DAN ZOU U ZEKER

Nadere informatie

De Rosmolen te Kampen

De Rosmolen te Kampen De Rosmolen te Kampen De geschiedenis van de Rosmolen in het kort. De maalderij, hierna genoemd rosmolen, is erg oud. Uit een akte uit het jaar 1699 blijkt, dat Jan Geertsen Storm en zijn vrouw Elisabeth

Nadere informatie

DePetrus in een notendop

DePetrus in een notendop DePetrus in een notendop April 2018 Bronnen A. Looyenga: De St. Petruskerk te Vught: sleutelwerk van Karel Weber, 2005. H. Smeets: Een uiterst belangrijk experiment. De geschiedenis van de Petrus, 6-4-2018.

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten 2015

Zakelijke ontvangsten 2015 Zakelijke ontvangsten 2015 Ontvang uw gasten eens in deze historische locatie, die al eeuwen tot verbeelding spreekt en u zeker zal inspireren. Kasteel Ammersoyen is één van de best bewaarde kastelen in

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Warffum, Roodeschool en Uithuizen

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Warffum, Roodeschool en Uithuizen Fietsroute 121695 Warffum, Roodeschool en Uithuizen Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats roode til Roode Til 9679 Oldambt Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt roode til Roode Til

Nadere informatie

Dag van de bouw in het Nieuwe Techniekhuis Twente INHOUD:

Dag van de bouw in het Nieuwe Techniekhuis Twente INHOUD: INHOUD: Dag van de bouw in het Nieuwe Techniekhuis Twente Hengelo Jacq van Aarle draagt voorzitterschap sector Opleidingen over aan Egbert Roza Hans van Breukelen inspireert ondernemers en leerlingen in

Nadere informatie

TWICKEL UMFASSUNGSWEG

TWICKEL UMFASSUNGSWEG TWICKEL UMFASSUNGSWEG ROUTE 11 km De Umfassungsweg omvat het hart van landgoed Twickel en geeft een goede indruk van de verscheidenheid van het Twentse landschap; door bos- en weidegebied, langs akkers

Nadere informatie

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019 Reisprogramma Brussel 11-13 oktober 2019 Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als de hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken aan het feit dat het het bestuurlijk

Nadere informatie

In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet

In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet funktioneert en is opgegeven welke gebouwen in Hilversum door het Rijk beschermd zijn (de z g n o Rijksmonumenten) Van de mogelijkheid om voor objekten

Nadere informatie

Straattekenwedstrijd voor de kinderen van de basisscholen Strampenweg(Rode Pad) Aankomst Delden Keep Them Rolling

Straattekenwedstrijd voor de kinderen van de basisscholen Strampenweg(Rode Pad) Aankomst Delden Keep Them Rolling Programma DTNT Donderdag 26 maart 2015 Bevrijdingswandeling en openstelling 1945 huis Maandag 30 maart 2015 Fietspuzzeltocht door Ambt en Stad Delden langs belangrijke punten uit de oorlog/bevrijding voor

Nadere informatie

Diepenheim, Lochem en Laren

Diepenheim, Lochem en Laren Diepenheim, Lochem en Laren Nederland Overijssel Hof van Twente 49,74 (ongeveer 2:55 u) Fietsroute 395650 47 20 6 7 37 38 39 23 22 18 21 45 41 44 17 15 12 13 77 43 42 46 Leaflet (http://leafletjs.com)

Nadere informatie

Vormgeving: Brein Boerderei (Eline Mechielsen) Inhoud: HCO (Wessel Stet en Fabienne Peters)

Vormgeving: Brein Boerderei (Eline Mechielsen) Inhoud: HCO (Wessel Stet en Fabienne Peters) 2 Vormgeving: Brein Boerderei (Eline Mechielsen) Inhoud: HCO (Wessel Stet en Fabienne Peters) Wat kom je te weten? JOUW SCHOOL STAAT OP EEN EEUWENOUDE PLEK. WAT SPEELDE ZICH DAAR 800 JAAR GELEDEN AF? FLORIS

Nadere informatie

Thema: In de woestijn..stem en tegenstem

Thema: In de woestijn..stem en tegenstem Zondag 19 juni 2016 Eerste zondag van de zomer Thema: In de woestijn..stem en tegenstem Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte

Nadere informatie

Uitnodiging De 67ste jaarvergadering van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie vindt plaats van

Uitnodiging De 67ste jaarvergadering van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie vindt plaats van Duits - Nederlandse Juristenconferentie Duitse werkgroep Uitnodiging De 67ste jaarvergadering van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie vindt plaats van 2 tot 4 oktober 2015 in Lüneburg De Duitse werkgroep

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch.

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch. Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2018 www.glk.nl/cannenburch Dé locatie - centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer - om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

12 en 13 september 2015

12 en 13 september 2015 12 en 13 september 2015 fietsroute en bezienswaardigheden in Smallingerland 2 zaterdag 12 september Drachtster Compagnie, Rottevalle en Houtigehage hebben samen een leuk programma weten op te stellen.

Nadere informatie

HAAKSBERGEN RONDJE GRINTENBOS

HAAKSBERGEN RONDJE GRINTENBOS HAAKSBERGEN RONDJE GRINTENBOS ROUTE 7 km Wandelpad voor gebruikers van rollator, rolstoel en scootmobiel. Natuur is voor iedereen Deze route is gemaakt door Gerard Vaanhold i.s.m Wijkraad Veldmaat en Natuurmonumenten

Nadere informatie

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis Groningen, 4 september 2014 Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis Op zaterdag 13 september organiseert de provincie Groningen verschillende activiteiten in en buiten het provinciehuis

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten www.glk.nl Zakelijke ontvangsten 2015 Kasteel Doorwerth Zakelijke ontvangsten Kasteel Doorwerth, tussen Arnhem en Wageningen, is zeer geschikt voor zakelijke ontvangsten. Kasteel Doorwerth is een middeleeuws

Nadere informatie

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu Overzicht daguitstappen voor groepen 1. Dagje Ename 2. Dagje Oudenaarde 3. Geschiedenis met een natje 4. Voor en achter de schermen Voormiddag Lunch Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote'

Nadere informatie

Deldenerstraat 61 Postbus 1271 7550 BG Hengelo. Tel: 085-273 28 00 info@kromhofpullen.nl www.kromhofpullen.nl. Welbergsweg 5 Ambt Delden

Deldenerstraat 61 Postbus 1271 7550 BG Hengelo. Tel: 085-273 28 00 info@kromhofpullen.nl www.kromhofpullen.nl. Welbergsweg 5 Ambt Delden Deldenerstraat 61 Postbus 1271 7550 BG Hengelo Tel: 085-273 28 00 info@kromhofpullen.nl www.kromhofpullen.nl Welbergsweg 5 Ambt Delden Zeer goed onderhouden en gemoderniseerd woonhuis met inpandige garage,

Nadere informatie

Groepsontvangsten van harte welkom!

Groepsontvangsten van harte welkom! Groepsontvangsten van harte welkom! 2016 www.glk.nl Kasteel Doorwerth Groepsontvangsten Kasteel Doorwerth is één van de mooiste kastelen van Nederland, prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn.

Nadere informatie

Robbie Dell Aira heeft meerdere boeken geschreven en geeft kunst- en historielezingen. NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Intro

Robbie Dell Aira heeft meerdere boeken geschreven en geeft kunst- en historielezingen. NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Intro Robbie Dell Aira heeft meerdere boeken geschreven en geeft kunst- en historielezingen. NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017. Najaarsactiviteiten. 25 oktober houdt kunsthistoricus Robbie Dell Aira, docent Vrije Academie

Nadere informatie

De grote vrijwilligersavond Ken je je kerk? quiz

De grote vrijwilligersavond Ken je je kerk? quiz De grote vrijwilligersavond Ken je je kerk? quiz 1 a) Hoeveel pastores staan er op deze borden achter in de kerk? b) En vanaf welk jaar werd dit bijgehouden? 2 U ziet hier een kruis. Waar of waarop is

Nadere informatie

Stadsrand Delden. werkzaamheden voor landschapsherstel binnen het Pact van Twickel. Stichting Twickel Twickelerlaan 6 7495 VG Ambt Delden

Stadsrand Delden. werkzaamheden voor landschapsherstel binnen het Pact van Twickel. Stichting Twickel Twickelerlaan 6 7495 VG Ambt Delden Stadsrand Delden werkzaamheden voor landschapsherstel binnen het Pact van Twickel 25 maart 2015 Stichting Twickel Twickelerlaan 6 7495 VG Ambt Delden www.twickel.nl 2 Inhoud 1 Inleiding 4 2 Grondwerk 8

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

RIJKSWEG 4 TE GULPEN NIEUWE WAALRESEWEG 189 VALKENSWAARD

RIJKSWEG 4 TE GULPEN NIEUWE WAALRESEWEG 189 VALKENSWAARD RIJKSWEG 4 TE GULPEN NIEUWE WAALRESEWEG 189 VALKENSWAARD WWW.KLEMENT2.COM 043 323 35 11 Presentatie studiedag Rentmeesterschap en groen erfgoed De balans tussen lusten en lasten op een particuliere buitenplaats,

Nadere informatie

Programmaboekje Maandag 9 juni uur LEER, als belangrijk gegeven in het verleden van Dongen, maar ook nog in het heden?

Programmaboekje Maandag 9 juni uur LEER, als belangrijk gegeven in het verleden van Dongen, maar ook nog in het heden? Programmaboekje Maandag 9 juni 2014 11.00-17.00 uur LEER, als belangrijk gegeven in het verleden van Dongen, maar ook nog in het heden? Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Ondernemers uit de toeristische

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE LAREN- 8 september LAREN Groen van toen

PROGRAMMABOEKJE LAREN- 8 september LAREN Groen van toen PROGRAMMABOEKJE LAREN- 8 september 2012 -LAREN Groen van toen Het landelijke thema van Open Monumentendag 2012 luidt: Groen van toen. Hiermee staat men stil bij de rol, het belang en de betekenis van het

Nadere informatie

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT Hey speurneus, leuk dat je meegaat op deze verrassende tocht door de stad. Met de vragen en opdrachtjes die je onderweg krijgt ontdek je allerlei dingen die je vast nog niet

Nadere informatie

Gemeenteberaad. 2 juli 2016

Gemeenteberaad. 2 juli 2016 Gemeenteberaad 2 juli 2016 Fijn dat u er allemaal bent! Erwin Landman Josha Veger Remco Nijland Diaken Voorzitter Kerkenraad Ouderling Communicatie Voorzitter beroepingscommissie Wijkcorrespondent-website

Nadere informatie

BERLIJN. Vlak daarbij is er het Europa-Center waarvan de bouw in 1963 begon en veel winkels en restaurants bevat.

BERLIJN. Vlak daarbij is er het Europa-Center waarvan de bouw in 1963 begon en veel winkels en restaurants bevat. BERLIJN Toen ik student was ben ik in 1963 voor het eerst in Berlijn geweest. Er was nog geen muur maar om naar Oost-Berlijn te gaan moest je langs de Vopo s die het geweer op de mensen hielden. Geen prettig

Nadere informatie

Watertoren. Ω Hoogte: 46,2 meter Ω Bouwjaar: 1927 Ω Architect: Hendrik Sangster Ω Vorm: 8-kantig Ω Reservoir: 600 m 3. Werkgroep Bouwhistorie Zutphen

Watertoren. Ω Hoogte: 46,2 meter Ω Bouwjaar: 1927 Ω Architect: Hendrik Sangster Ω Vorm: 8-kantig Ω Reservoir: 600 m 3. Werkgroep Bouwhistorie Zutphen Informatiekaart Watertoren Watertoren De naam van dit gebouw zegt al dat dit gebouw alles met water te maken heeft. Deze nog jonge toren, aan het begin van de Warnsveldseweg, heeft een drinkwaterreservoir

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Afdeling Varsseveld Uitnodiging augustus/september 2018

Afdeling Varsseveld Uitnodiging augustus/september 2018 Afdeling Varsseveld Uitnodiging augustus/september 2018 Secretariaat: Ans Bijenhof tel: 0315-242785 email: abijenhof1953@gmail.com Uitnodiging voor de afdelingsbijeenkomst op maandag 10 september 2018

Nadere informatie

BESCHUITSTOREN WORMER< 1

BESCHUITSTOREN WORMER< 1 De Beschuitstoren Historie In de 17e eeuw was de Zaanstreek en omliggende dorpen een omgeving waar het een komen en gaan van schepen was, dit gebied mag daarom met recht één van de oudste industriegebieden

Nadere informatie

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM Horeca Partners bvba Desguinlei 184, 2018 Antwerpen Tel 03 260 60 90 fax 03 260 60 99 info@horecapartners.be www.horecapartners.be BTW : BE 0870.617.164 RPR Antwerpen BANK : BE45 6451 0286 4289 KANDIDAAT

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

Almelo-Enter-Notter km

Almelo-Enter-Notter km Almelo-Enter-Notter. 32.04 17 0 1.18 0 Galerie & Skulpturenpark Groeneveld Een boerderij complex met galerie van 800 m2 en de grootste collectie bronzen beelden van Nederland in het unieke Skulpturenpark

Nadere informatie

Deldenerstraat 61 Postbus BG Hengelo. Tel: Bollenweg 17 Ambt Delden

Deldenerstraat 61 Postbus BG Hengelo. Tel: Bollenweg 17 Ambt Delden Deldenerstraat 61 Postbus 1271 7550 BG Hengelo Tel: 085-273 28 00 info@kromhofpullen.nl www.kromhofpullen.nl Bollenweg 17 Ambt Delden Comfortabel en landelijk wonen? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Nadere informatie

Cursussen Historie en architectuur van Utrecht

Cursussen Historie en architectuur van Utrecht Cursussen 2019 Historie en architectuur van Utrecht een stad is Utrecht! Zoveel historie, zoveel nog te zien. Ik ben er jaren langs gefietst, zonder het te weten. Gilde Utrecht biedt u een fraai pakket

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 De Kerk Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 2 1. Geschiedenis De grote bevolkingsgroei in de tweede helft van de 14de eeuw maakte het noodzakelijk nieuwe kerken

Nadere informatie

Kijk ook op onze website: www.vvvbronckhorst.nl

Kijk ook op onze website: www.vvvbronckhorst.nl Eindejaarseditie Van 12 december 2009 tot 08 januari 2010 Zaterdag 12 december 2009 Bronkhorst Halle Kerst in Bronkhorst. Een oergezellig festijn met diverse activiteiten. Tijd: 11:00-18:00 uur. Kerstmarkt.

Nadere informatie