Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt."

Transcriptie

1 Hi l o o h c s gh O V A H O W en V

2 Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, Frans, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor iedere leerling gelijk. Niet iedereen heeft echter dezelfde interesses en dezelfde talenten. Daarom hebben wij naast de vakken die voor iedereen hetzelfde zijn, vier lesuren ingeroosterd waarin jij zelf mag kiezen welk programma je wilt gaan doen. De vier lesuren zijn verdeeld over twee dagen in de week. We noemen deze uren Highschool. Binnen Highschool worden verschillende programma s aangeboden: Da Vinci, Creative, Sport en Specials. Het schooljaar wordt verdeeld in vier perioden van acht weken. Na iedere periode is er een highschooldag. Na twee periodes is er een highschoolavond waarop jij je ouders kunt laten zien (en proeven) wat je hebt gedaan tijdens de highschoollessen. Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

3 Highschool Da Vinci Jij bent de nieuwe Da Vinci, Einstein of Newton! In de loop van de highschoolperiodes worden jouw technische vaardigheden steeds beter en ontwikkel jij je meer en meer als wetenschapper in de dop. Tijdens Highschool Da Vinci hebben informatica, techniek, scheikunde en natuurkunde steeds minder geheimen voor jou. Deze geheimen ga je namelijk samen met je klasgenoten ontdekken! Je kan per periode een ander programma kiezen. Dat mag ook een programma uit Highschool Creative zijn. Blokje bij Blokje, technisch Lego In de binnenstad van Vlissingen zit de stichting Blokje bij Blokje. Tijdens Highschool ga je met technisch lego aan de slag. Je werkt met de zogenaamde mindstorms en bouwt van lego een heuse robot! Jaarlijks wordt de nationale FIRST LEGO League challenge georganiseerd. Wie weet kan je met jouw robot deelnemen aan het volgende seizoen! CSI: forensisch onderzoek In de brugklas heb je nog geen natuurkunde en scheikunde. Toch ga je tijdens dit highschoolprogramma al aan de slag met praktische vaardigheden uit deze vakken. Je leert basistechnieken die gebruikt worden bij forensisch onderzoek, zoals je dat op tv ziet in series als CSI. Op de afsluitende dag ga je zelf met jouw team van rechercheurs een misdrijf oplossen. Vind jij de dader?

4 Toerisme Is voor jou de vakantie ook de leukste tijd van het jaar? Je bent niet de enige. Toerisme is een enorme groeimarkt zeker in ons mooie Zeeland. Toerisme is een hartstikke interessante en leuke sector. Je gaat bij ons dan ook je eigen stedentrip samenstellen naar een wereldstad van jouw keuze. De hele trip wordt door jou samengesteld. De reis, het verblijf, excursies en activiteiten. Je zult dus veel keuzes moeten maken waarbij je er tevens voor moet waken dat het geheel betaalbaar blijft. We besteden ook aandacht aan zaken als doelgroep, duurzaamheid, reclame, geschiedenis van de stad en verschillende trends in het toerisme. Wie gaat er met ons op reis? Programmeren De cursus programmeren leert je vooral om te denken als een programmeur. Je gaat opdrachten die op zich best moeilijk zijn, ophakken in een reeks kleine opdrachtjes, die los van elkaar juist heel makkelijk zijn. Ondertussen leer je spelenderwijs een van de meest gebruikte programmeertalen die er bestaan: Python. Dat spelenderwijs moet je letterlijk nemen, want alles wat je leert zit verstopt in een spannende game! Aan het eind van de cursus kun je zelf(s) al een eenvoudige game programmeren!

5 Sportvissen Als ze missen dan ben ik vissen! We trekken de natuur in op zoek naar de beste visstekken in zowel het zoete als het zoute water. We vissen met licht materiaal. Een spinhengel van zo n 2,70 meter met een licht molentje. Hiermee gaan we met de dobber, lood of kunstaas de verschillende soorten van visserij beproeven. De vissoorten in het zoute water waar we ons op richten zijn geep, makreel, zeebaars, harder en platvis. In het zoete water zal het vooral voorn, karper, giebel en brasem zijn. Naast het actief vissen besteden we ook aandacht aan materiaalonderhoud, materiaalkeuze, knopen van verschillende lijnen en de biologische aspecten van het visgebied en de vis. Wie gooit er met ons een hengeltje uit? Mind your own business (MYOB)! Wil je zelf een keer de baas zijn, dan is dit echt iets voor jou! De leerlingen van MYOB starten een eigen onderneming waarmee ze geld ophalen voor het goede doel. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het bedenken en het opstellen van het plan en de uitvoering hiervan. Natuurlijk is er een docent om je in dit proces te begeleiden, maar jij bent de baas! Dit jaar is gekozen voor Kika als goed doel. Op welke manier de leerlingen geld willen gaan inzamelen blijft nog even een verrassing, maar ze hebben grootse plannen. De ultieme vorm van ondernemend leren!

6 Webdesign Wist je dat een bezoeker van een website binnen 8 seconden de beslissing maakt om te blijven of naar een andere site te gaan? Wist je dat je een slechte site zo hebt gevonden, maar een goede vinden best moeilijk is? En hoe bepaalt Google de volgorde van de sites? Deze vragen worden allemaal beantwoord in Highschool Webdesign. Hierin krijg je van een grafisch designer en een web-development programmeur de tools om een website vanuit het niets zelf te creëren. Schaken Wil jij de nieuwe Magnus Carlsen worden? Volg dan dit Highschool programma. Schaken is meer dan zomaar een spelletje voor thuis. Een goede schaker kan vooruitdenken en heeft tactisch inzicht. Via het programma Chessity kun je op je eigen niveau, of je nu beginnend of gevorderd bent, spelenderwijs jouw schaaktechniek verbeteren. Natuurlijk ga je de strijd aan met je medeleerlingen tijdens een schaaktoernooi om vast te stellen wie Scheldemond schaakkampioen van 2017 wordt! Wil je alvast meer informatie? Kijk dan op

7 Highschool Creative Maak jij graag je eigen muziek of een theaterstuk of hangt jouw Picasso straks aan de muur? Ben jij die creatieveling die hier nóg beter in wil worden? In verschillende periodes vind jij bij ons steeds weer nieuwe manieren om jezelf uit te drukken. Je kiest voor Highschool Creative als je enthousiast bent en graag andere mensen meeneemt in je creatieve enthousiasme. Je leert nog beter samenwerken en doet dit steeds bij een keuzevak dat jij leuk vindt! Zoals: Muziek Tijdens deze lessen ga je natuurlijk zelf muziek maken. Dit kan zijn op een instrument of als zanger(es). Je leert zowel over klassieke muziek, lichtere muziek en popmuziek. Je gaat op bezoek bij een echt orkest en je krijgt een workshop op school van een docent of verrassingsact. Zowel op de highschoolavond als op het open podium mag je je muzikale talent showen. Fotografie Hou jij van fotograferen? Vind je het leuk om naast selfies ook close-ups, actiefoto s en landschapsfoto s te maken. Wil jij leren hoe je veel meer functies van je camera kunt gebruiken? Dan moet je kiezen voor fotografie. Je gaat aan de slag onder leiding van een fotograaf en leert wat voor prachtige beelden je allemaal kunt maken met een camera. En uiteraard exposeer je je werk.

8 Koken Een aantal Zeeuwen is topkok en misschien word jij er ook wel een?! Je gaat samen met 15 andere leerlingen 4 uur in de week koken in onze professionele keuken. En dan niet zomaar wat simpels. Nee, uiteindelijk koken jullie een 7-gangenmenu! Aan het einde van de highschoolperiode worden je ouders uitgenodigd voor een diner in ons restaurant Colours en jij bent de kok! Beeldende kunst Werk jij graag met je handen en heb je leuke en vooral kunstzinnige ideeën? Bij dit onderdeel komt je handvaardigheid goed van pas en leer je allerlei voorwerpen en ontwerpen te maken met verschillende technieken.

9 Dance Vind je het leuk om te dansen, maar is 8 uur per week dansen in onze dansklas een beetje teveel? Dan kan je kiezen voor Highschool Dance. Je danst dan een periode lang: URBAN! Denk aan streetdance, zumba, enz. Aan het einde van de periode geef je met je hele groep een spetterend optreden tijdens de highschoolavond: lekker swingen op het podium! Expressie Ben je creatief? Hou je van werken met je handen? Vind jij het moeilijk kiezen wat je dan het allerleukste vind om te doen? Dan is Expressie dé keuze voor jou! Een heel jaar lang ben jij bezig in een vaste groep met andere creatieve leerlingen en werk je aan verschillende creatieve onderdelen. Je leert schilderen en tekenen, je gaat aan de slag met mode ontwerpen en maken én je werkt met veel diverse handvaardigheid technieken en materialen. Daarnaast bezoek je met je vaste groep exposities en ga je naar voorstellingen toe. En uiteraard exposeer je ook je eigen werk!

10 MTV Wat kun je allemaal met licht en geluid? Met design op de computer en met film? Dit leer jij bij MTV. Media, Techniek en Vormgeving. Ontwerp op de laptop een poster, bouw je decorstukken, neem je film op en monteer deze op professionele wijze en voeg natuurlijk je geluidseffecten toe. Techniek Wat kom je in het dagelijks leven allemaal rondom techniek tegen? Je stopt de stekker in het stopcontact en apparaten beginnen te werken. Je klikt een schakelaar om en de lampen gaan aan. Van een plank hout, kun je van alles maken: van vogelhuis tot een huis op schaal nagebouwd. Vind jij het leuk om hiermee aan de slag te gaan? Dan is techniek een goede keuze!

11 Urban sketching Wil jij Urban Sketcher worden? Hou je van tekenen? Join the club! Urban Sketching is een wereldwijde organisatie van tekenaars en illustratoren, en mensen die het leuk vinden om op locatie te tekenen. Dus weg met die Iphone. Want Urban Sketchen betekent: je omgeving vastleggen door te tekenen! Tijdens dit Highschoolprogramma gaan we iedere keer met ons schetsboekje, tekenpen en paintbox naar een andere locatie in Vlissingen en ter plekke proberen we het perspectief van gebouwen in beeld te brengen. Maar ook winkelende mensen, schepen op het droge, kasten vol met boeken, monteurs die auto s repareren We bezoeken de Machinefabriek, Omroep Zeeland, het MuZEEum, maar we komen ook op plekjes waar je nog niet eerder bent geweest. Het is leuk om op deze manier samen te leren tekenen! En o ja: een van de regels van Urban Sketching is dat je je tekeningen digitaal deelt en daarmee laat je aan leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld zien hoe interessant Vlissingen is!

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

HIGHSCHOOL 1e en 2e klas

HIGHSCHOOL 1e en 2e klas HIGHSCHOOL 1e en 2e klas Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, Frans, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma

Nadere informatie

Highschool. 1e en 2e klas

Highschool. 1e en 2e klas Highschool 1e en 2e klas Highschool?! Hey toekomstige Highschooler, Je gaat naar school voor het leren van diverse vakken waaronder onder andere Nederlands, Engels, biologie, wiskunde en geschiedenis.

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio?

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio? Sport Sport Wat is Sport Studio? Sporten is voor iedereen, ook op het Rijnlands. Natuurlijk zijn er op deze school de lessen bewegingsonderwijs maar daarnaast nemen alle leerlingen van de onderbouw deel

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer,

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer, Utrecht, 23 januari 2015 Betreft: excellent-uren Boni Geachte mevrouw/meneer, Zoals wij u al hebben laten weten, bieden wij vanaf 2 februari een nieuw verdiepingsprogramma aan in de brugklas. Voor de leerlingen

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent!

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent! Leren

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Kies je voor CSW Bestevaêr?

Kies je voor CSW Bestevaêr? CSW Bestevaêr voor vmbo-bk, mavo, havo en vrijeschoolonderwijs Bossenburghpad 10 4385 CJ Vlissingen Kies je voor CSW Bestevaêr? Dan kies je voor een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS TWICKEL PLUS Beste leerling, Je hebt voor het TWICKEL College gekozen omdat je jouw talenten wilt laten zien en ten volle wilt ontwikkelen. Daarvoor krijg je alle kans tijdens de lessen en

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

MONTESSORIWEEK. Brugklas. Naam:

MONTESSORIWEEK. Brugklas. Naam: MONTESSORIWEEK Brugklas Naam: WELKOM Welkom op het HML! We gaan deze week met elkaar kennis maken en ons voorbereiden op de eerste lesweek. Jullie krijgen veel informatie maar er is ook ruimte om vragen

Nadere informatie

rommelen oos T Foto: R

rommelen oos T Foto: R Foto: Roos Trommelen GOEDE BEGELEIDING Het VCL is een relatief kleine school voor havo, atheneum en gymnasium. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld dat iedereen docenten en leerlingen elkaar

Nadere informatie

VEEL MOOIE PRAKTIJKLOKALENvoor talent!

VEEL MOOIE PRAKTIJKLOKALENvoor talent! Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat. Bij ons leren leerlingen met hun hoofd én hun handen door de combinatie van praktijkopdrachten, werken met de ipad en leren

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS Beste leerling, Op het TWICKEL College vinden we het belangrijk dat je de kans krijgt om jouw talenten te laten zien of verder te ontwikkelen. Ook vinden we het belangrijk dat je op verschillende

Nadere informatie

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle IK Fotografie Leonard Fäustle WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN GOEDE BEGELEIDING Voor een middelbare school is het VCL best klein. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddagen Informatieavond ouders openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo jouw school! Informatieavond ouders groep 8 Woensdag 18 november 2015 en woensdag 27

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Lesbrief voor het voortgezet onderwijs. voorstelling BROOS

Lesbrief voor het voortgezet onderwijs. voorstelling BROOS Lesbrief voor het voortgezet onderwijs voorstelling BROOS Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst is in 1992 opgericht om een podium te creëren voor het werk van choreograaf Conny Janssen. Onder

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS Ga je naar het vmbo, mavo, kader of basis? Dan moet je op het Emmacollege zijn; daar ontdek je

Nadere informatie

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen.

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Talenturen 2 de jaar Voorwoord Beste leerling, Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Wij vinden het immers belangrijk dat je niet alleen met je neus in de boeken zit, maar

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

MINDSTORM LEGO ROBOTS

MINDSTORM LEGO ROBOTS MINDSTORM LEGO ROBOTS Les 1: Robot basis, en programma aanpassen Les 2 & 3 & 4 : Eigen robot bouwen Les 5 & 6 : Robot programmeren Les 7: Geschiedenis opzoeken robots Les 8 & 9 & 10 : Film maken en op

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch.

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. Ga je naar het vmbo, basis, kader of wil je liever naar de theoretische leerweg? Dan

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch

Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch SJORS BUCKENS BIBI VAN ELTEREN KIES JIJ VOOR DE TECHNASIUMRICHTING OF LIEVER DE MAATSCHAPPIJSTROOM? Kies jij voor Technasium?

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Informatieboekje activiteiten TALENTtijd 2013 2014 1 e en 2 e leerjaar Basis

Informatieboekje activiteiten TALENTtijd 2013 2014 1 e en 2 e leerjaar Basis Informatieboekje activiteiten TALENTtijd 2013 2014 1 e en 2 e leerjaar Basis Inleiding Voor het vak TALENTtijd, moet je een keuze maken uit de activiteiten die in dit boekje beschreven worden. Het is de

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

VAK COLLEGE. Hillegersberg EEN NIEUWE SCHOOL!

VAK COLLEGE. Hillegersberg EEN NIEUWE SCHOOL! VAK COLLEGE Hillegersberg EEN NIEUWE SCHOOL! Vak College Hillegersberg KIES, BOUW, BEWEEG, KOOK, SPORT, FILM, ONTDEK, VERKOOP, ORGANISEER, TEKEN, ONTWERP, TIMMER, ONDERNEEM, PRESENTEER, BEREKEN, VERZORG,

Nadere informatie

MINDSTORM LEGO ROBOTS

MINDSTORM LEGO ROBOTS MINDSTORM LEGO ROBOTS Les 1: Robot basis, en programma aanpassen Les 2: Eigen robot maken & programmeren Les 3: Eigen robot maken & geschiedenis robot opzoeken Les 4: Eigen robot maken & start film maken

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

VAK COLLEGE. Hillegersberg

VAK COLLEGE. Hillegersberg VAK COLLEGE Hillegersberg EEN NIEUWE SCHOOL! Vak College Hillegersberg KIES, BOUW, BEWEEG, KOOK, SPORT, FILM, ONTDEK, VERKOOP, ORGANISEER, TEKEN, ONTWERP, TIMMER, ONDERNEEM, PRESENTEER, BEREKEN, VERZORG,

Nadere informatie

Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is.

Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is. Help jij ons OPEN voor Delft mogelijk te maken? Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is. Welkom bij OPEN Wat begon als

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM In het FLL World Class SM Project zal jullie team: Een onderwerp kiezen waar jullie enthousiast over zijn of altijd al meer over hebben willen weten. Een innovatieve oplossing

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk In dit nummer -> Leren in moderne praktijklokalen -> Maatwerk, ook op het

Nadere informatie

Art & Design in de bovenbouw. Nu ook voor NT en NG!!

Art & Design in de bovenbouw. Nu ook voor NT en NG!! Art & Design in de bovenbouw Nu ook voor NT en NG!! De kunstvakken in de bovenbouw Art & Design of Art & Sound altijd samen met Art & Theorie (=Kunst Algemeen) samen 2u p/w CKV (Culturele en Kunstzinnige

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

Lessentabellen Candea College

Lessentabellen Candea College Lessentabellen 2019-2020 Candea College Leerjaar 1 Vak SB1/BK1 KM1 MH1 HV1 Nederlands 2 2 2 2 Engels 2 2 2 2 Duits 1 1 1 1 Frans 1,5 1,5 Geschiedenis 1 1 1 1 Aardrijkskunde 1 1 1 1 Biologie 1,5 1,5 1,5

Nadere informatie

Vragen die je kunnen helpen

Vragen die je kunnen helpen Vragen die je kunnen helpen 1. Jij hebt het voor het zeggen, maar... je hebt wel een serieuze taak. Jij mag een nieuwe school bedenken. Wat heeft deze school absoluut wel en wat absoluut niet 2. Als je

Nadere informatie

Masterclass Science. Masterclass Science TBL

Masterclass Science. Masterclass Science TBL Masterclass Science Masterclass Science TBL Tijdens de masterclass Science leer je ontwerpen, bouwen, innoveren, onderzoeken, programmeren, presenteren en wetenschappelijk verslagleggen. Vaak doe je dit

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Wie doet wat? wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Wie doet wat? wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Inhoudsopgave Wat is het Wie doet wat-spel? Uitleg over de opzet van dit spel. Hoe werkt het Wie doet wat-spel? Snel aan de slag met het spel Hoe gebruik je dit

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, Naam: AANMELDINGSBLAD top trajecten klas: Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, top trajecten Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Op 25 november begint de 1 e ronde top

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO

Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt bij ons dezelfde basisvakken,

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam vmbo voor Sport & Dans Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt

Nadere informatie

KIESWIJZER Ik kies, Ik koos, Ik heb gekozen! Van klas 1 naar klas 2

KIESWIJZER Ik kies, Ik koos, Ik heb gekozen! Van klas 1 naar klas 2 KIESWIJZER 2019 Ik kies, Ik koos, Ik heb gekozen! Van klas 1 naar klas 2 Inhoud Onderwerp Bladzijde Inleiding 3 De talenkeuze 4 Frans 4 Spaans 5 Duits 6 De kunst, media en techniek keuze 7 Kieswijzer St.

Nadere informatie

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN Beste leerling, Jij gaat je keuze maken voor de beroepsvoorbereidende opleiding die je in de 3e en 4e klas gaat doen. We noemen de verschillende beroepsvoorbereidende

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De workshops

Nadere informatie

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen!

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen! DOEMIDDAG 17 januari 2018 13.30-16.00 met talentklassen! Open Huis 7 februari 2018 14.30-16.30 18.30-20.30 online & offline leren Meer ontdekken? Expeditie Waldheim 21 februari 2018 Expeditie Waldheim

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo KIESWIJZER LAAR & BERG 2016-2017 Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Inhoud Inleiding... 3 Stroomkeuze vwo 3 en MYP 3... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en

Nadere informatie

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF Inleiding Het boek Wat je schrijft ben je zelf (WJSBJZ) is een werkboek. Het bestaat uit 33 levensvragen met bijbehorende opdracht. Bij elke vraag is er schrijfruimte

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur Fotografie Maak een selectie van vijf uit jouw beste en of mooiste eigengemaakte foto s. Bij elke foto omschrijf je kot wat er te zien is. Uitgeprint of digitaal meenemen. Documentaire fotografie is bij

Nadere informatie

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Op zoek Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg

Nadere informatie

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura.

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Opening zaterdag mei om 6.00 uur Elise Huijberts, beheerder van de Cultura

Nadere informatie

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De

Nadere informatie

Profielkeuze-test (PKT)

Profielkeuze-test (PKT) Profielkeuze-test (PKT) Anoniem 2014 TalentFocus Inleiding Het kiezen van een profiel is voor veel leerlingen lastig. Want als je nog niet precies weet wat je later wilt studeren is het moeilijk om op

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda De Meander oor oen D LEREN! Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Persoonlijk onderwijs Keuze-uren Leren door doen Theorie

Nadere informatie

MONDELINGE TAALVAARDIGHEID BK 2 MAKKELIJK GEZEGD. Wat ga je doen?

MONDELINGE TAALVAARDIGHEID BK 2 MAKKELIJK GEZEGD. Wat ga je doen? Makkelijk gezegd Deze module gaat over spreken, luisteren en gesprekken voeren. Je oefent de dingen die je vaak doet. Door stapsgewijs te oefenen merk je dat het nog beter gaat. Je leert veel over verschillende

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

ONTDEK JE TALENT! SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN STEM INITIATIE ENGELS TALENT ICT ZOEKER! EEN SUCCES SINDS 1/9/2016 EXPRESSIE.

ONTDEK JE TALENT! SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN STEM INITIATIE ENGELS TALENT ICT ZOEKER! EEN SUCCES SINDS 1/9/2016 EXPRESSIE. M A T E R SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN STEM INITIATIE ENGELS ONTDEK JE TALENT! TALENT ZOEKER! ICT MOVEit EXPRESSIE EEN SUCCES SINDS 1/9/2016 2 INLEIDING In deze aparte brochure stellen we u graag TALENTZOEKER!ʼ

Nadere informatie

Leren als een expert!

Leren als een expert! Leren als een expert! Welk vak vind jij lastig? Wiskunde, of juist Frans? Ken je iemand die heel goed is in dat vak? En heb je wel eens aan diegene gevraagd hoe hij/zij voor dat vak leert? Als je dat weet,

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Individuele coaching Persoonlijk onderwijs op de Meander Digitaal portfolio Lwoo

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie