TWICKEL PLUS. Beste leerling,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TWICKEL PLUS. Beste leerling,"

Transcriptie

1

2 TWICKEL PLUS

3 TWICKEL PLUS Beste leerling, Je hebt voor het TWICKEL College gekozen omdat je jouw talenten wilt laten zien en ten volle wilt ontwikkelen. Daarvoor krijg je alle kans tijdens de lessen en de vele activiteiten daarom heen. Maar,.. We hebben kans gezien om in aansluiting op ons aanbod, als een PLUS, nog een extra programma te ontwikkelen samen met onze partners. Op deze manier kun je verder gaan met jouw talent waar je gewoon fijn aan wilt werken. Of juist op zoek gaan naar een talent waar je je verder in wilt ontwikkelen. Misschien wil je wel een bandje gaan vormen of je gaan voorbereiden op het conservatorium? Het TWICKEL PLUS programma omvat de volgende onderdelen: Muziek+ Crea+ Techniek+ Sport+ Lijkt het je leuk om mee te doen aan een of meerdere van deze activiteiten geef je dan op via het opgaveformulier achterin dit boekje. Opgeven voor een van deze programma s is niet verplicht. Het TWICKEL PLUS programma start na de herfstvakantie (m.u.v. sport+ die lessen zijn reeds gestart). De activiteiten van Muziek+, Techniek+ en Sport+ vinden aansluitend aan het reguliere rooster plaats van uur tot uur en Crea+ van uur tot uur. Ga de uitdaging aan en heb veel plezier!

4 TWICKEL PLUS Muziek+ Muziek+ geeft leerlingen met een bovengemiddelde belangstelling voor muziek een podium om zijn of haar talent optimaal te ontwikkelen. Ben jij iemand die de graag zingt, muziek maakt of ervan droomt om te beginnen met een eigen bandje of het helemaal te maken in de muziekwereld, dan is Muziek+ zeker iets voor jou. Op het TWICKEL College is er al extra aandacht voor het vak muziek doordat er in het reguliere programma meer muzieklessen worden gegeven. Maar wil je meer en vind je het leuk om samen muziek te maken dan biedt muziek+ deze mogelijkheid. Het geeft je een mooie kans om te kijken of je uiteindelijk muziek als examenvak wilt kiezen. Dit misschien als opstapje voor een opleiding aan het conservatorium, waar onze school een vooropleiding voor is! Voor wie? Muziek+ is voor leerlingen van klas 1 en 2. Wanneer? Op maandagmiddag van uur tot uur. Het programma wordt verzorgd door de heer Wittrock en afhankelijk van de mogelijkheden en interesse van leerlingen ook door docenten van de Muziekschool Hengelo of Popscool. Tijdens muziek+ ga je een instrument bespelen en/of zingen en componeren. En daar hoort ook bij dat je minimaal drie keer per jaar de kans krijgt jouw muziek aan het publiek te laten horen. Dit kan zowel binnen als buiten de school zijn. Het programma is een verbreding en verdieping van de inhoud van de reguliere lessen. De nadruk ligt op de praktijk, samenspel en uitvoering. Er wordt tijdens de lessen rekening gehouden met individuele mogelijkheden en belangstelling.

5 TWICKEL PLUS Nadat je je hebt opgegeven word je uitgenodigd voor een eerste bijeenkomst. Jouw muzikale mogelijkheden worden bekeken en er is een gesprek over de motivatie. Dit hoef je niet voor te bereiden. Ook kun je dan aangeven waar jouw interesse ligt, bijvoorbeeld een instrument (beter) te leren spelen of zingen of misschien wel leren componeren. Als je je opgeeft voor muziek+ betekent dit dat je jezelf verplicht het hele jaar de lessen Muziek+ te volgen. Kosten Om de kosten voor van extra activiteiten (uitvoeringen en inhuren docenten van de muziekschool en popscool)1 van Muziek+ te kunnen betalen, wordt een bijdrage gevraagd van 50, per leerling per jaar. Inhoud programma Vanaf de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie werk je toe naar een concert/presentatie voor je ouder(s) en andere belangstellenden. Vanaf januari tot april ligt de nadruk op componeren en produceren van muziek. In april presenteer je je eigen gemaakte muziek(productie). Vanaf april tot aan de zomervakantie ga je aan de slag met muziektheater. Daarnaast werk je mee aan de einduitvoering/musical van het TWICKEL College in juni. 1 De mogelijkheid bestaat om bij voldoende belangstelling groepslessen te volgen tegen een sterk gereduceerd tarief. Deze lessen worden gegeven door docenten van de Muziekschool Hengelo of Popscool en vinden plaats op het TWICKEL College.

6 TWICKEL PLUS Crea+ Van oudsher heeft het TWICKEL College de naam dat het een creatieve school is. Deze naam willen we eer aan doen. In samenwerking met Crea kunnen we bij ons op school kortlopende cursussen aanbieden. Voor wie? Voor leerlingen uit klas 1 t/m 6 die het leuk vinden om lekker creatief bezig te zijn. Dit kan op allerlei manieren: door dingen te maken (sieraden, hout en metaal bewerken). Door te doen: theatersport of dans. Of door te ontwerpen: een 3D computer ontwerp maken. Het TWICKEL College is een school die midden in de samenleving wil staan. Daarom willen we de cursussen van Crea+ ook openstellen voor leerlingen van groep 8. Wanneer? Afhankelijk van de gekozen cursus kan Crea+ plaatsvinden op maandag, dinsdag of vrijdagmiddag van uur tot uur. De cursus duurt 10 lessen. De lessen worden gegeven door docenten en kunstenaars van Crea Hengelo. Kosten De kosten per cursus zijn 93,75. De kosten per cursus voor TWICKEL leerlingen zijn 60, dat betekent dat school 33,75 voor haar rekening neemt! Kosten per cursus voor niet TWICKEL leerlingen zijn 93,75.

7 TWICKEL PLUS Programma

8 TWICKEL PLUS Techniek+ Ontwerp, bouw en programmeer samen met je team een robot en doe mee aan de First Lego League. De FIRST LEGO League (FLL ) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De teams moeten een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Daarbij maken ze gebruik van het LEGO MINDSTORMS system met Robolab of RIS (Robotics Invention System) software. Met deze robot moeten tijdens de finaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten. De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen het jaarlijkse thema een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt van jullie team verwacht dat je zelf initiatief neemt en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaat naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben. Vervolgens gaan jullie zelf op zoek naar een creatieve oplossing, die je vervolgens presenteert op de finaledagen. Voor wie? Leerlingen van klas 1, 2 en 3. Wanneer? Vanaf de herfstvakantie tot aan de wedstrijd elke dinsdagmiddag van uur tot uur onder begeleiding van de heer van Berkum. Kosten Aan Techniek+ zijn geen extra kosten voor de leerlingen verbonden. De kosten voor deelname aan de FLL zijn voor rekening van de school.

9 TWICKEL PLUS Sport+ Het TWICKEL College is een Sportactieve school en dat willen we laten zien. Vind je het leuk om naast de lessen Lichamelijke Opvoeding een extra sport programma te volgen dan is Sport+ iets voor jou. Door de extra uren kunnen we het reguliere programma voor het vak LO uitgebreider aan bod laten komen. Daarnaast bieden we in het Sport+ programma een aantal externe onderdelen aan (bijvoorbeeld tennis, zwemmen of freerunning). Ook doen we mee aan een aantal clinics en toernooien. Maar Sport+ is meer dan dat. Door samen te bewegen, te sporten en sportprojecten te doen leer je bij Sport+: zelfstandig werken; aan andere leerlingen iets vertellen of uitleggen; zelfs verantwoordelijkheid te nemen; samenwerken; organiseren (bijvoorbeeld een sporttoernooi). Aansluiting na Sport+ Als je sport+ wilt vervolgen in de bovenbouw dan kun je het examenvak Bewegen Sport en Maatschappij (BSM) volgen. Sport+ is echter geen voorwaarde voor het examenvak BSM. Voor wie? Leerlingen uit klas 1 en 2. Wanneer? Op vrijdagmiddag van uur tot uur onder leiding van een LO docent. N.B. De opgave voor Sport+ heeft voor de zomervakantie al plaatsgevonden. Er zijn echter nog enkele plekken beschikbaar. Kosten Om de kosten van de extra activiteiten en het Sport+ shirt te betalen wordt een bijdrage van 50, gevraagd per leerling per jaar.

10 TWICKEL PLUS Nog even alles op een rijtje. Het Muziek+, Crea+, Techniek+ en Sport+ programma zijn lessen of cursussen die naast de reguliere lessen (het 8e en 9e uur) worden aangeboden. Het is niet verplicht om je op te geven voor een van deze programma s. Als je je opgeeft voor een van de programma s gelden een aantal spelregels. Spelregels Je kunt je opgeven voor meer dan één Plus activiteit, mits deze niet op dezelfde dag zijn en indien de groepsgrootte dit toelaat. Denk eraan dat deelname aan een Plus programma niet mag leiden tot achterstand bij de reguliere lessen. Als je je opgeeft voor een cursus, verplicht je je zelf voor het hele jaar (M+ en S+) of zolang als de cursus duurt (T+ en C+). Met uitzondering van Techniek+ zijn er extra kosten aan het Plus programma verbonden. Bij onvoldoende aanmelding kan het programma komen te vervallen. N.B. De betrokken docenten van LO (dhr. ter Braak en mw. Zwiers), muziek (dhr. Wittrock), techniek (dhr. Van Berkum) en beeldende vorming (mw. Engbersen) kunnen indien gewenst extra informatie geven.

11 TWICKEL PLUS Aanmeldingsformulier Naam: Klas: Adres:. Postcode en woonplaats:. Telefonisch bereikbaar op: adres: Ik geef me op voor: Keuze Plus programma: (kies uit Muziek+, Crea+, Techniek+, Sport+).. Meerdere keuzes mogelijk... Indien gekozen voor Crea+; Sierraden maken kruis aan voor welke cursus(sen). Van Bandjeplak tot lampenkap Theatersport Sketchup Dans en Urban Styles Indien je gekozen hebt voor Sport+; welke sport(en) beoefen je? Indien je gekozen hebt voor Muziek+; welk(e) instrument(en) speel je? Automatische incasso voor Muziek+ en Sport+ Datum:.. Naam:.. verklaart akkoord te gaan met de in het boekje beschreven voorwaarden. Het bedrag van 50,* zal in de loop van dit schooljaar worden geïnd via een automatische incasso. Handtekening ouder of verzorger. *NB Het cursusbedrag 60, voor de Crea+ modules worden via Crea Hengelo geïnd. Dit aanmeldingsformulier uiterlijk maandag 6 oktober inleveren bij de Groene Balie.

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS Beste leerling, Op het TWICKEL College vinden we het belangrijk dat je de kans krijgt om jouw talenten te laten zien of verder te ontwikkelen. Ook vinden we het belangrijk dat je op verschillende

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer,

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer, Utrecht, 23 januari 2015 Betreft: excellent-uren Boni Geachte mevrouw/meneer, Zoals wij u al hebben laten weten, bieden wij vanaf 2 februari een nieuw verdiepingsprogramma aan in de brugklas. Voor de leerlingen

Nadere informatie

Schoolkosten Het Twickel College Hengelo

Schoolkosten Het Twickel College Hengelo Schoolkosten 2018 2019 Het Twickel College Hengelo Gratis lesmateriaal De school ontvangt van de overheid een vergoeding voor schoolboeken en lesmateriaal, dat specifiek voor een leerjaar door de school

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad.

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad. JUNIOR COLLEGE klas 1 vmbo basis/kader LEREN WIE JE BENT Samen starten We rk -a fm aa k- ur en Ke u z es m a ke n Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Leren wie je bent Beste leerling uit groep 8, Welkom

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier brugklas, klas 2, 3 en vmbo 4

Aanmeldingsformulier brugklas, klas 2, 3 en vmbo 4 Aanmeldingsformulier brugklas, klas 2, 3 en vmbo 4 Gegevens aan te melden leerling Achternaam burg. stand (officiële achternaam):... Officiële voornamen (voluit):......man/vrouw * Roepnaam:... Adres:...

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier brugklas, klas 2, 3 en vmbo 4

Aanmeldingsformulier brugklas, klas 2, 3 en vmbo 4 Aanmeldingsformulier brugklas, klas 2, 3 en vmbo 4 Gegevens aan te melden leerling Achternaam burg. stand (officiële achternaam):... Officiële voornamen (voluit):......man/vrouw * Roepnaam:... Adres:...

Nadere informatie

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan schooljaar 2015-2016 nr. 18 22 april 2016 KOMENDE ACTIVITEITEN datum activiteit Maandag 25 april t/m

Nadere informatie

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale Rotterdam, december 2008 Beste kinderen, ouders & verzorgers, Voor jullie ligt het BSO-cursusprogramma van het 1 e kwartaal van 2009. Dit cursuspakket

Nadere informatie

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom De dwarsfluitlessen, AMV (algemene muzikale vorming) lessen, aangepaste muziekles en muziektherapie worden verzorgd door docente/therapeute Erika van

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF TALENTA Schooljaar 2015-2016 November

NIEUWSBRIEF TALENTA Schooljaar 2015-2016 November NIEUWSBRIEF TALENTA Schooljaar 2015-2016 November Start van verschillende activiteiten : Van Talenta Beste leerlingen, Talenta Inmiddels is het nieuwe school jaar al ongeveer twee maanden bezig. Er wordt

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

VWOplus Van der Waalslaan

VWOplus Van der Waalslaan VWOplus Van der Waalslaan De vwoplus-klas op het Bonhoeffer College, locatie Van der Waalslaan Twee doelstellingen aan meerbegaafde leerlingen wordt een programma aangeboden gebaseerd op de reguliere lesstof,

Nadere informatie

Lambert Heijnricsstraat ER Amersfoort T (033) F (033)

Lambert Heijnricsstraat ER Amersfoort T (033) F (033) Aan directieleden, internbegeleider en docenten groep 7 en 8 Datum Ons kenmerk Uw kenmerk 8 februari 2012 Onderwerp Masterclass voor leerlingen groep 8 Beste collega, Masterclass groep 8 Ook komend schooljaar

Nadere informatie

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM In het FLL World Class SM Project zal jullie team: Een onderwerp kiezen waar jullie enthousiast over zijn of altijd al meer over hebben willen weten. Een innovatieve oplossing

Nadere informatie

Voor u ligt het boekje met daarin de informatie over de naschoolse activiteiten die dit jaar binnen Saenstroom opdc mogelijk zijn.

Voor u ligt het boekje met daarin de informatie over de naschoolse activiteiten die dit jaar binnen Saenstroom opdc mogelijk zijn. Voor u ligt het boekje met daarin de informatie over de naschoolse activiteiten die dit jaar binnen Saenstroom opdc mogelijk zijn. Alle activiteiten zijn alleen voor leerlingen van Saenstroom opdc. In

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok Naschoolse Activiteiten in Maarssenbroek. Het vorig blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

FIRST LEGO League als onderwijsprogramma

FIRST LEGO League als onderwijsprogramma FIRST LEGO League als onderwijsprogramma In dit document staat beschreven hoe je de FIRST LEGO League kunt integreren in het lesprogramma en hoe het aansluit op de kerndoelen voor de onderbouw van het

Nadere informatie

Pijnacker. mavo havo vwo vwo plus

Pijnacker. mavo havo vwo vwo plus Pijnacker mavo havo vwo vwo plus open dagen vrijdag 1 februari 15:30-17:30 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur Extra informatie Bezoek de informatiebijeenkomst op de open dag! In een korte presentatie

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO.

In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO. In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO. In de eerste klas krijgen alle leerlingen tijdens de LO lessen een Rots en Water

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar (blok 2)

Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar (blok 2) Programmaboekje Brede School Activiteiten Schooljaar 2016-2017 (blok 2) Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2016/2017. Een aantal activiteiten beginnen

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2014-2015 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy Deze lijst met veel gestelde vragen gaat in op de meest gestelde vragen over de U-Talent Academy. Deze lijst is bedoeld voor vwo-leerlingen die interesse hebben

Nadere informatie

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: TL, GL en Kader Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij

Nadere informatie

Wat is de kunstklas? Kunstklaslessen op school

Wat is de kunstklas? Kunstklaslessen op school 1 kunstklas Intro Op het Haags Montessori Lyceum is er een kunstklas in de onderbouwklassen (klas 1 tot en met 3). Er zijn immers veel leerlingen, die kunstzinnige interesses en talenten hebben. Op het

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom IVV Sint-Vincentius Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom Voor jou is de overgang van de lagere school naar een eerste graad A-stroom heel zeker een grote verandering. Geen paniek,

Nadere informatie

Schooljaar TOPklassen leerjaar 2 (en 3) Caspios en schooltoneel

Schooljaar TOPklassen leerjaar 2 (en 3) Caspios en schooltoneel Schooljaar 2019-2020 TOPklassen leerjaar 2 (en 3) Caspios en schooltoneel Ook in het komend schooljaar komt het Picasso Lyceum weer met een gevarieerd programma voor de TOPklassen in klas 2 (en 3). Deze

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

Schoolkrant. We geven les:

Schoolkrant. We geven les: Schoolkrant algemeen christelijke school: dat zie je aan de aandacht die we hebben voor 'het omgaan met elkaar taalgebruik pesten we doen er iets aan we vinden het belangrijk dat leerlingen ouders en personeel

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge HAVO O.R.S. Lek en Linge Lek en Linge leuk en leerzaam! O.R.S. Lek en Linge Brugklaslocatie (bkl) Annie M.G. Schmidtpad 1 4103 NP Culemborg Vmbo-locatie (ibb) Ina Boudier-Bakkerstraat 2 4103 NN Culemborg

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Wat is een sportklas?

Wat is een sportklas? 1 sportklas Intro Op het HML kun je je inschrijven voor de sportklas. Je inschrijving is voor drie jaar, beginnende in klas 1 en eindigend in klas 3. Voor de mavo-leerlingen eindigt dit in het tweede jaar,

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR HET SCHOOLJAAR 2015-2016. www.willibrordgymnasium.nl

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR HET SCHOOLJAAR 2015-2016. www.willibrordgymnasium.nl PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR HET SCHOOLJAAR 2015-2016 www.willibrordgymnasium.nl SPEERPUNTEN IN ONDERWIJS EN BEGELEIDING MISSIE EN VISIE Willibrord Gymnasium staat voor categoraal gymnasiaal onderwijs in

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

JOUW TALENT. De Weide. Activiteitenkalender. Hoogeveen. van zomer- tot herfstvakantie. Sportief

JOUW TALENT. De Weide. Activiteitenkalender. Hoogeveen. van zomer- tot herfstvakantie. Sportief Sportief Hoogeveen JOUW TALENT Activiteitenkalender Een overzicht van naschoolse activiteiten bij jou in de buurt. Ga op onderzoek uit en ontdek jouw talenten. Er is aanbod voor de groepen 1 tot en met

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 2, 21 augustus 2019 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij gezamenlijk het schooljaar gestart en heb ik al heel veel ouders en kinderen de hand kunnen schudden. Diezelfde ochtend

Nadere informatie

Pijnacker. mavo havo vwo atheneum gymnasium. Sterk de wereld in

Pijnacker. mavo havo vwo atheneum gymnasium. Sterk de wereld in Pijnacker mavo havo vwo atheneum gymnasium Sterk de wereld in Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Marit en ik zit in de vwo-plus-brugklas. Hiernaast laat ik je zien hoe mijn schooldag er ongeveer

Nadere informatie

Het Businessprogramma

Het Businessprogramma Het Businessprogramma 2018-2019 Inleiding Op het Mondriaan College zijn naast kennis ook vaardigheden van belang: samenwerken, creëren, organiseren, presenteren en niet in de laatste plaats ondernemen.

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan.

Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan. Schooljaar 2017/2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan. Hoe gaat het in zijn werk? Dit jaar hebben

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels havo en vwo Ieder kind heeft talent! Wij dagen onze leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt natuurlijk voor het onderwijs in de

Nadere informatie

Triodus doet mee aan de First Lego League 2012!

Triodus doet mee aan de First Lego League 2012! Nieuwsbrief December 2012 Triodus doet mee aan de First Lego League 2012! Sluitingstijd en verlengde opvang Verplichting burgerservicenummer Aanvragen en wijzigen kinderopvangtoeslag Terugkoppeling oudertevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader 2016-2017 Informatieboekje leerjaar 2 vmbo-basis en vmbo-kader Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 De verschillende profielen binnen het vmbo... 3 Hoe is je profiel opgebouwd?...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan!

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan! Haal het beste uit jezelf met het Individueel Ontwikkelings Plan! 2 Inleiding Je werkt in de sociale werkvoorziening. Daar is het de gewoonte dat je je kwaliteiten en talenten blijft ontwikkelen. Je kunt

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. De Weide van zomer- tot herfstvakantie. Hoogeveen. Sportief

ACTIVITEITENKALENDER. De Weide van zomer- tot herfstvakantie. Hoogeveen. Sportief Sportief Hoogeveen ACTIVITEITENKALENDER Een overzicht van naschoolse activiteiten bij jou in de buurt. Ga op onderzoek uit en ontdek jouw talenten. Er is aanbod voor de groepen 1 tot en met 8. Kijk dus

Nadere informatie

Beste leerlingen van klas 2,

Beste leerlingen van klas 2, Beste leerlingen van klas 2, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over het masterclassprogramma van periode 2. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

SPORT LIFESTYLE KLASSEN ONDERWIJS- AANBOD

SPORT LIFESTYLE KLASSEN ONDERWIJS- AANBOD SPORT LIFESTYLE KLASSEN Voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen DE SPORT DE BAAS! OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool en biedt zowel onderwijs voor leerlingen die affiniteit en plezier beleven aan

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

ENTERTAINMENT MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTERTAINMENT MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTERTAINMENT ENTERTAINMENT In de wereld van Entertainment draait het om amusement, passie en plezier. Mensen vinden het ontspannend om naar een mooie theater-, dansvoorstelling of concert te gaan. Iedere

Nadere informatie

NaSchoolse Activiteiten (NSA) de Kleine Kapitein

NaSchoolse Activiteiten (NSA) de Kleine Kapitein NaSchoolse Activiteiten programma September november 2019 NaSchoolse Activiteiten (NSA) de Kleine Kapitein Beste ouders, Graag presenteren we jullie het nieuwe NSA-programma dat in september 2019 van start

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok naschoolse activiteiten. In het vorige blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn dat in blok

Nadere informatie

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt!

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! In de wijk Poelenburg willen

Nadere informatie

W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E

W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? 2 0 1 9-2020 O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E WAAROM ONDERWIJSVERNIEUWING? 1. Maatwerk: Niet elke leerling

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: obsapollo@bijeen-hoogeveen.nl 2 oktober 2017 4 oktober

Nadere informatie

Schooljaar 2016/2017. Inschrijven is mogelijk t/m 22 januari. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Schooljaar 2016/2017. Inschrijven is mogelijk t/m 22 januari.  Beste ouder(s)/verzorger(s), Schooljaar 2016/2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het tweede blok van het NSA programma was wederom een succes. Opnieuw is er enthousiast gereageerd door u als ouder, door de kinderen en door de aanbieders

Nadere informatie

4 oktober 2017 AGENDA

4 oktober 2017 AGENDA 4 oktober 2017 AGENDA 4 oktober Start Kinderboekenweek 4 oktober Gastlessen muziek in groepen 1, 2 en 3 4 oktober Dierendag 5 oktober Dag van de leerkracht 5 oktober Landelijke staking scholen, onze school

Nadere informatie

Beste ouder(s)/ verzorger(s) van leerlingen in de groepen 3 t/m 6 voor het komend schooljaar,

Beste ouder(s)/ verzorger(s) van leerlingen in de groepen 3 t/m 6 voor het komend schooljaar, de kunst van het leren Nieuwveen, 19 maart 2015 Aan : Ouder(s)/verzorger(s) met kinderen in de groepen 3 t/m 6 voor het komend schooljaar Betreft : Informatie en aanmeldingsformulier, schooljaar 2015-2016;

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Beste leerlingen, Dit is de regeling met betrekking tot het einde van het huidige schooljaar en het begin van volgend schooljaar. In deze regeling kunnen jullie lezen wanneer je wel of niet naar school

Nadere informatie

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Vakantie-BSO op twee locaties! BSO Kleiweg 310 & BSO Margrietlaan. Aanwezigheid herfstvakantie. Incidentele vakantieopvang

Vakantie-BSO op twee locaties! BSO Kleiweg 310 & BSO Margrietlaan. Aanwezigheid herfstvakantie. Incidentele vakantieopvang Herfstvakantie programma De eerste vakantie voor het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en het is er niet zomaar één. De week staat in het teken van talent en er vinden verschillende workshops en

Nadere informatie

Verrijkingslessen schooljaar

Verrijkingslessen schooljaar Verrijkingslessen schooljaar 2017-2018 Het programma van de verrijkingslessen (VL) ziet er voor dit schooljaar als volgt uit: Er zijn 5 blokken van 5 weken. De VL worden gevolgd met de hele klas, behalve

Nadere informatie

Programma Cursussen Aquamarijn. Januari t/m 10 maart Locatie: De Aquamarijn, Meerveldplein 4-6, 1359 HM

Programma Cursussen Aquamarijn. Januari t/m 10 maart Locatie: De Aquamarijn, Meerveldplein 4-6, 1359 HM Programma Cursussen Aquamarijn Januari t/m 10 maart 2017 Locatie: De Aquamarijn, Meerveldplein 4-6, 1359 HM De Kunstbus Voor kinderen van alle leeftijden.. Elly van Rijs is weer met de Kunstbus aangekomen!

Nadere informatie