SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 3"

Transcriptie

1 SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat Antwerpen 03/ maandag, dinsdag en donderdag van 10u00 tot 12u00 PASTOOR Paul SCHEELEN dagelijks bereikbaar tussen en 10u30 op tel. 03/ (St.Joris) dinsdag en donderdag van 10u45 tot 12u45 St-Paulusstraat 22 Antwerpen pastoor@sint-paulusparochie.be KERKFABRIEK ST.-PAULUS voorzitter Walter Vrinssen tel. 03/ of 0477/ kerkfabrieksintpaulus@skynet.be ONTHAAL - pastoraal gesprek, doop, huwelijk, uitvaart: Pastoor Paul Scheelen 03/ public relations, kerkgebouw en crypte: Walter Vrinssen 0477/ concerten en evenementen: Leo Van achter 0473/ leo.vanachter@skynet.be - toerisme en rondleiding Sint-Paulusvrienden: Robert Vanherp 0495/ Walter Geluyckens 0494/ Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 3 TUSSEN HEMELVAART EN PINKSTEREN 4 DE KAPEL VAN HET H. SACRAMENT IN DE SINT PAULUSKERK 6 OP BEDEVAART NAAR SCHERPENHEUVEL 9 DE KRUISDRAGING VAN CHRISTUS VERDWENEN UIT DE KERK 11 PAROCHIALE COÖRDINATIEKALENDER 14 - Kerktoezichter Piet De Smet

2 EUCHARISTIEVIERINGEN juni zo 03 10u30 Orgelmis voorgegaan door Z.E.H. M.Van Bostraeten zo 10 10u30 Sacramentsdag koormis voorgegaan door pastoor Paul Scheelen zo 17 10u30 Koormis voorgegaan door Z.E.H. Louis Soetewey zo 24 10u30 Koormis voorgegaan door Pastoor Paul Scheelen zondag 10 juni Sacramentsdag De eucharistieviering van 10u30 wordt voorgegaan door pastoor Paul Scheelen. Predicatie: Peter De Vos. Muzikale omlijsting door het ensemble LYRA ANTIQUA o.l.v. Jan Van Elsacker. Zij zingen de Missa Recollectionis van Gaston Feremans. Verder ook nog werken van M. A.Charpentier, W. Byrd, G. Allegri. Aan het orgel Nicolas De Troyer. zondag 17 juni het St. Servatius kerkkoor (NL) zal de eucharistieviering van 10u30 opluisteren met gregoriaanse gezangen. zondag 24 juni jaarlijkse eucharistieviering voor de broederschap St. Petrus en St. Paulus van het diamantbedrijf. Voorganger is pastoor Paul Scheelen. Muzikale omlijsting door VOCAAL ENSEMBLE ANDREIA o.l.v. Marianne Vliegen. Dit ensemble is verbonden aan de academie Muziek en Woord Wilrijk. Uitvoering van de Missa Moderna van Geert Van der Straeten. Verder ook nog werken van B. Chilcott en L. Cohen.

3 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP GEDOOPT werd door het Sacrament van het Doopsel opgenomen in onze christelijke geloofsgemeenschap op 5 mei 2012 : Maxime De Backer Wij wensen de ouders en de familie hartelijk proficiat. OVERLEDEN Op 27 april 2012 overleed Paul Duwez en op 11 mei 2012 Elisabeth Van den Branden weduwe Ledez Mogen zij voor eeuwig thuis zijn in de hemelse vreugde en vrede van de Heer. TUSSEN HEMELVAART EN PINKSTEREN Vroeger noemde men de zondag tussen de Hemelvaart van Jezus en Pinksteren: de wezenzondag. Je zit maar te hemelstaren naar die verdwijnende voeten van de Heer in de wolken, weg uit je gemeenschap. Zijn animerend enthousiasme en bemoedigend handelen, voorgoed verdwenen. Je voelt je wees, verweesd. Engelen wijzen naar zijn voetsporen, bergafwaarts. Ze roepen je toe: Durf in zijn spoor te gaan staan, ga naar de mensen, doe wat Hij deed aan nabijheid en zorg. Probeer ook zo te leven dat mensen zeggen: Go, wat goddelijk! Ze hebben goed wijzen en zeggen, die engelen, maar ga er maar eens tegen aan als verweesd. Tegen die mentaliteit om je heen. Je hebt schatten van kinderen, je zou je hand in het vuur steken voor hen, maar wat staan ze vaak ver van alles wat jou dierbaar was.

4 Verweesd zeg je? Om je heen zie je een mentaliteit waar mensen een enorm bezig zijn met zichzelf. Banken, grootwarenhuizen slaan je om de oren met slogans als: leef je zelf. Als verwijzende engelen staan hostesses met bordjes naast schitterende aanbiedingen. kies voor je vrijheid en wordt meer Base, leef op je emoties, heb je ook de smaak van de verleiding te pakken?. Je loopt op de Meir langs de etalages en wordt plots door spiegelglas geconfronteerd met jezelf. Niets aan jou beantwoordt aan dat jonge, verleidelijke type dat je eigenlijk zou moeten zijn. Het geeft wel even een dreun. Maar waar we het ook erg moeilijk mee hebben zijn de velen die de kerk de rug toe keren, soms verbitterd achter zich hebben gelaten. Ze trekken weg uit 'onze wereld' die steeds verder krimpt naar de wereld van onverschilligen en, erger, van diegenen die ons belachelijk maken en kleineren, ons overal ten tonele opvoeren als achterlijk. In het gebed dat we van Jezus hebben gekregen, vragen we aan God, onze Vader dat Hij ons zou redden uit de greep van het kwaad. Wat vragen we dan eigenlijk? Misschien op de eerste plaats om los te komen uit het kwaad waardoor we ons zelf, als kerk hebben laten besmetten. Het onszelf hebben aangedaan. 'Vergeef ons onze schuld.' Ondertussen hebben die engelen van Hemelvaart goed zeggen: blijf niet staren naar de Hoge, durf zijn spoor te gaan. Maar we zijn soms zijn spoor kwijt. De buitenwereld zegt: godsdienst is privé. De kerk moet zich alleen maar bezighouden met binnenkamers. Het gaat alleen om het goed gevoel. ALs de kerk dat goed gevoel kan geven als mooie versiering op belangrijke levensmomenten dan is alles ok! En laten we het daar dan bij houden.

5 Tussen Hemelvaart en Pinksteren, dus onze tijd, vraagt Jezus aan de Vader om ieder van ons te behoeden in de keuze voor het goede op momenten dat we ons verweesd weten. Biddend zal ik bij u zijn, zegt Hij, want God is betrouwbaar.. Want als ik, hoe oud of jong ik ook ben, het niet goed meer aan kan omdat mijn twijfel over alles wat ik thuis heb meegekregen zo groot is, omdat zoveel van wat ik belangrijk vond, afgepakt werd. Als ik het niet meer aan kan omdat mijn ongeloof te groot is geworden of omdat tegenwerking en kritiek elke stem in mij onmogelijk heeft gemaakt. Als je dat gevoel hebt, laat Jezus dan voor jou bidden en voor mij, zegt de liturgie vandaag. En dat we één blijven, niet nog meer onderling verdeeld. Dat Hij ons behoedt voor de desillusie. Ons kracht geeft om gestalte te geven aan Gods betrouwbaarheid, vooral voor mensen die hun Godsgeloof verliezen, omdat ze misschien ook door ons in de steek werden gelaten. Dat Hij ons zegent. En dat we open kunnen staan voor zijn pinkstergeest om opnieuw enthousiast te doen waar engelen naar verwezen. Zijn spoor gaan. Want het ging bij Jezus niet over dicht geknepen ogen, geen verwijlen op de eerste plaats in de diepten van de ziel, geen terugtrekken in besloten kring. Om een geloof met open ogen, om u te laten raken door hen die de dupe zijn. Om uit te gaan naar de wereld om steeds te herinneren dat liefde onontkoombaar gerechtigheid inhoudt. Daar was het Hem om te doen. En als die wereld ons daarom irritant vindt, lastig, spijkers op laag water zoekend, ergernis wekkend Soit! Het zij zo. Zoals u, Vader, mij naar de wereld gezonden hebt, zo heb ik hen naar de wereld gezonden, opdat zij meer dan ooit U toegewijd zouden zijn in waarheid. pastoor paul scheelen

6 DE KAPEL VAN HET H. SACRAMENT IN DE SINT PAULUSKERK Op Witte Donderdag herdenkt de Kerk het Laatste Avondmaal en de instelling van de Eucharistie. Het is het groot feest van het H. Sacrament. Omdat op die dag echter nog andere plechtigheden worden gevierd in het kader van de Goede Week, past het dat de instelling van de Eucharistie nogmaals op een andere tijd in het jaar plechtig herdacht wordt. Dit gebeurt op Sacramentsdag, de tweede donderdag na Pinksteren. Vandaag op Sacramentszondag, nodigt de Kapel van het Heilig Sacrament of Venerabelkapel U uit om dit feest mee te vieren in onze mooie Sint Pauluskerk. Broederschap van de Woensdaeghse bereghting in de Walburgiskerk Artikel 1 van het Reglement van Venerabel omschrijft het doel van de Kapel als volgt: het belijden en verheerlijken van de Goddelijke Aanwezigheid in het Heilig Sacrament van de Eucharistie. Hieraan hebben de dienende meesters van Venerabel door de eenwen heen op verschillende wijzen gestalte gegeven, afhankelijk van de tijdsgeest. Het doel zelf is onveranderd gebleven.

7 De Kapel werd in deze voormalige kloosterkerk van de Dominicanen of Predikheren ingesteld door E.P. Prior Michiel Kersavont en E.P. Prefect Joannes Bervelt, waarschijnlijk voor 1 januari De eredienst van de Venerabelkapel heeft er gedurende meer dan honderd jaar zonder onderbreking voortgeduurd. Vanaf 1797 volgde een moeilijke episode van kerkvervolging door de Franse Republiek. Kerk en klooster van de Predikheren werden gesloten. Over Venerabel ontbreekt in deze periode elke informatie. Het Concordaat van 1801 tussen Napoleon en Pius VII zou de situatie terug enigszins normaliseren. Op 22 augustus 1803 kocht de stad Antwerpen de voormalige Predikherenkerk aan en werd deze heropend als parochiekerk. Zij zou de aloude Burchtkerk (Sint Walburgis) vervangen die verkocht en gesloopt zou worden.

8 De Kapel van Venerabel werd heropgericht op 31 mei 1804 door E.H. Stordeur, voormalig Dominicaan en eerste pastoor van de nieuwe Sint Paulusparochie, die twaalf kapelheren aanstelde. In de Sint Walburgiskerk bestond ook een Kapel van Venerabel die veel ouder was (de oudste vermelding gaat terug tot 1499) alsook een Confrerie van het Allerheiligste Sacrament. Beide genootschappen gingen op in de Venerabelkapel van Sint Paulus, respectievelijk in 1820 en Door deze fusie kan onze Kapel zich beroepen op een traditie van de cultus Venerabilis die meer dan een half millennium overspant. In 1999 kon de Kapel dan ook op luisterrijke wijze haar 500 jarig bestaan herdenken. Broederschap van de Woensdaeghse bereghting in de Walburgiskerk 1740 Steeds opnieuw bieden zich mensen van goede wil aan die zich willen inschakelen in de spiritualiteit van onze Kapel. Als teken van hun dienstbaarheid dragen zij de typische zwarte tabbaard met kwasten op de mouwen en versierd met een in rood afgeboord epitoga waarop de symbolen van de Eucharistie wijnranken, druiventrossen en korenaren zijn afgebeeld. Met Gods hulp zullen we op Allerheiligen van dit jaar de 208ste kapelheer van Venerabel inleiden sinds de heroprichting van de Kapel in Peter De Vos voorzitter Cap. Ven. Sti Pauli (bron: Aloïs Janssens)

9 OP BEDEVAART NAAR SCHERPENHEUVEL (van onze verslaggever ter plaatse) Zondag 13 mei 2012, onder een blauwe hemel zijn wij op bedevaart vertrokken naar Scherpenheuvel samen met 35 enthousiaste deelnemers, net zoals alle jaren met de bus van Antwerpen via Merksem en Schoten. Onze eerste stop was de Norbertijnenabdij van Averbode. Eerst werden wij ontvangen door een witte pater norbertijn die ons de geschiedenis heeft verteld van de eeuwenoude abdij en daarna nam een goede gids ons mee op wandeling door de prachtig gerestaureerde kerk en de mooie gebouwen, spijtig dat wij niet meer tijd hadden, wij gaan zeker nog eens terug. Om kwamen wij dan aan in Scherpenheuvel. Het middagmaal in De Ster was verzorgd zoals altijd. Grote nieuwigheid: keuze tussen koude schotel of stoofvlees met lekker frietjes natuurlijk. Daarna hadden wij tijd voor een groepsfoto voor de basiliek in gezelschap van onze vorige pastoor Lode Carlier die toevallig die dag in Scherpenheuvel was. In de basiliek konden wij bidden tot Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel om onze kleine en grote zorgen, vreugdes en het verdriet van elke dag met haar te delen. Om 14 uur was het dan verzamelen voor een bezinning rond de basiliek of voor de Rozenkrans. Bij deze laatste was ook Lode Carlier aanwezig die het fijn vond om samen met ons te bidden.

10 Wij zijn de afwezigen die om familiale of gezondheidsredenen niet aanwezig konden zijn indachtig geweest Vertrek naar Gestel bij Berlaar waar het stemmige mooie kerkje ons opwachtte voor de heilige mis opgedragen door onze Pastoor Paul Scheelen die daarvoor speciaal van Antwerpen naar ons was gekomen waarvoor onze hartelijke dank. Wij kunnen elk jaar op hem rekenen om voor te gaan. De koffietafel daarna, verzorgd door de medewerkers van de parochie van Gestel en in aanwezigheid van hun pastoor deed weer deugd, wij mochten het lichamelijke toch ook niet vergeten. Zo kwam er dan een einde aan een mooie lentedag vol devotie en vriendschap. Hopelijk tot volgend jaar. Jean Marie

11 DE KRUISDRAGING VAN CHRISTUS VERDWENEN UIT DE KERK Verdwenen? Nee, maar opnieuw werd dit schitterend werk van de jonge Antoon van Dijck weggehaald en getransporteerd naar het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium te Brussel. Na vijftien jaar restauratie moet men toch weer ingrijpen. Door vochtproblemen en temperatuurverschillen is er verblauwing opgetreden en blindslag.

12 Tussen de voegen van de houten planken waarop het tafereel geschilderd werd is er opstuwing van de picturale laag.

13 Dit alles is aan het licht gekomen door een grondige studie van Kunsten en Erfgoed in verband met de bewaaromstandigheden en de conditietoestand van de topstukken. Tevens is er een vraag van het Prado te Madrid om gedurende geruime tijd dit topwerk op te nemen in een internationale tentoonstelling rond van Dijck. Vlaanderen heeft nog geen positief antwoord gegeven op de vraag of dit topwerk het grondgebied mag verlaten.

14 PAROCHIALE COÖRDINATIEKALENDER JUNI zo 03 10u30 Orgelmis 15u30 Concert door The Reigate and Redhill Society GRATIS INKOM di 05 17u30 Vergadering St.Vincentiusconferentie zo 10 10u30 Sacramentsdag Koormis zo 17 10u30 Gregoriaanse koormis mmv St.Servatius kerkkoor (NL) 12u00 Doopviering Maya Meijer ma 18 18u00 Parochieraad wo 20 15u00 GRATIS concert door Aberdeenshire Youth Orchestra zo 24 10u30 Koormis ma 25 20u00 Centraal Kerkbestuur voor alle kerkraden van de federatie. za 30 12u00 Dankviering: Wim Geerts en Linda Van Gossum JULI zo 01 10u30 Orgelmis di 03 17u30 Vergadering St.Vincentiusvereniging op de pastorie za 07 10u30 Huwelijksviering Tim Peeters en Leen Cuypers zo 08 10u30 Orgelmis za 14 11u00 Huwelijksviering Hansi Ombregt en Sophie Janssens 13u00 Huwelijksviering Jean-PaulVan Damme en Kato Arts zo 15 10u30 Orgelmis zo 22 10u30 Orgelmis do 26 15u00 Gratis concert door City of Sheffield Youth Orchestra za 28 12u15 Huwelijksviering Wim Vranken met Isabel Vanderlinden 14u30 Huwelijksviering Romain Montfort met La Ie Lee zo 29 10u30 Orgelmis

15 Verantwoordelijk uitgever: P. Scheelen, St.-Paulusstraat 22, Antwerpen Foto s: SP, Statenbijbel, SPvrienden, JM.W

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 3 juni EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Sacramentsdag- Petrus en Paulus WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 3

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 3 juni EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Sacramentsdag- Petrus en Paulus WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 3 SINT- PAULUS KRANTJE Negentiende jaargang nr. 3 juni 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari een vredevolle Kersttijd een voorspoedig en gezond 2012

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari een vredevolle Kersttijd een voorspoedig en gezond 2012 SINT-PAULUSKRANTJE Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN MEI LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP OPENING TENTOONSTELLING KRUISWEG VAN DE STILTE ERFGOEDDAG ROND ARMOE TROEF

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN MEI LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP OPENING TENTOONSTELLING KRUISWEG VAN DE STILTE ERFGOEDDAG ROND ARMOE TROEF EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK ndag Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 ndag 10u00 weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21 maandag, dinsdag

Nadere informatie

Zestiende jaargang nr. 1 mei EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag: uur Hoogmis Dinsdag uur Volgens Dominicaanse ritus

Zestiende jaargang nr. 1 mei EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag: uur Hoogmis Dinsdag uur Volgens Dominicaanse ritus Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 1 mei 2006 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag:

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 MARIAPROCESSIE EN SCHELDEWIJDING 2 EUCHARISTIEVIERINGEN 4

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 MARIAPROCESSIE EN SCHELDEWIJDING 2 EUCHARISTIEVIERINGEN 4 SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Hemelvaart - Pinksteren- Petrus en Paulus Sacramentsdag LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Hemelvaart - Pinksteren- Petrus en Paulus Sacramentsdag LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 zondag 10u00 weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21 maandag,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN 2 WAT MOETEN AL DIE ENGELEN 3 IN SINT-PAULUS?

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN 2 WAT MOETEN AL DIE ENGELEN 3 IN SINT-PAULUS? SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Orde van dienst. voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur. thema: ONZE VADER

Orde van dienst. voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur. thema: ONZE VADER Orde van dienst voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur thema: ONZE VADER -3- Welkom en mededelingen Intochtlied 138 : 1 en 4 Voorbereid door de Werkgroep Eredienst m.m.v. Muziekvereniging Excelsior o.l.v.

Nadere informatie

De eerste zondag van Advent Doopdienst op zondag 2 december 2018 in De Oerdracht. Gedoopt wordt Noralynn Milou

De eerste zondag van Advent Doopdienst op zondag 2 december 2018 in De Oerdracht. Gedoopt wordt Noralynn Milou De eerste zondag van Advent Doopdienst op zondag 2 december 2018 in De Oerdracht Gedoopt wordt Noralynn Milou Voorganger: ds. Christien Ferrari- van Schuppen Organist Rients Schuddebeurs Kind van dienst:

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3 SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur Zij raken niet vergeten die ons zijn voorgegaan. blijvend met ons verbonden. Namen, gedragen en geschrevenin de holte van

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Zaterdag 12 mei 2018 Nu Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. 24e jaargang nr. 2 mei EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44

SINT-PAULUSKRANTJE. 24e jaargang nr. 2 mei EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 SINT-PAULUSKRANTJE 24e jaargang nr. 2 mei 2014 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007 Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007 De uitgave van het Sint-Paulus Krantje wordt gesponsord door Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 2 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN MEI 2 VIJFTIGDAGENTIJD TUSSEN PASEN EN PINKSTEREN 4

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 2 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN MEI 2 VIJFTIGDAGENTIJD TUSSEN PASEN EN PINKSTEREN 4 SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 2 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Welkom op onze doopviering.

Welkom op onze doopviering. Welkom op onze doopviering. Sint-Lambertusparochie, Beerse P: priester/voorganger C: catechist P of/en M: papa en mama PE en/of ME: peter en meter Begroeting door de catechist Welkom door de ouders P/M

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN MAART 2 VASTEN 2009 MET DE BEELDEN VAN EGINO G.

Inhoudsopgave. Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN MAART 2 VASTEN 2009 MET DE  BEELDEN VAN EGINO G. SINT-PAULUSKRANTJE Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft.

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft. Liturgie Gospeldienst Zondag 19 februari 2017 om 19:00 uur Voorganger: ds. Reinoud Koning Muziek & begeleiding: Gospelkoor Spring o.l.v. Remco Hakkert Lector: Fennie van den Broek Koster: Dimri Bruggeman

Nadere informatie

San Damiano, weg naar het heiligdom

San Damiano, weg naar het heiligdom God, onze Leidsman, de eeuwen spreken van Uw stem, die gehoord werd door mensen die vanuit de diepte van hun hart uitzagen naar Uw licht. Uw roepstem hebben wij verstaan en onbevreesd zijn wij op weg gegeaan.

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp. Thema:

Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp. Thema: Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp Thema: Welkom Aansteken van de Paaskaars & Lezen van het gedicht door Merel en Ezra Kaars, jij mag branden in ons midden; branden bij

Nadere informatie

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In deze viering zullen parochianen Do en Kees de Haart een zegen ontvangen ter gelegenheid

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie O E CU M E N I S C H E V I E R I N G 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie Raad van Kerken Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Tineke Flim leden van de Raad van Kerken Brielle Jeannet Schröder,

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

MYSTERIES VAN HET VENERABEL

MYSTERIES VAN HET VENERABEL MYSTERIES VAN HET VENERABEL Elke tweede donderdag na Pinksteren viert de Katholieke Kerk Sacramentsdag. Men herdenkt de instelling van de eucharistie, waarbij Jezus Christus zichzelf onder de gedaanten

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Liefhebben (bijlage) MAANDAG: Opdracht voor de jonge kinderen Knip de hartjes op het werkblad uit, kleur ze en maak er een ketting van of plak ze ergens op. Voor de oudere

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Maranathakerk 24 april 2016 ochtend KJ Liturgie Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Muzikale begeleiding: Arjen Hilbers (orgel),

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afscheid nemen betekent loslaten. We hebben in het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een aantal mensen. We zullen straks hun namen noemen, één

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Op weg naar PINKSTEREN

Op weg naar PINKSTEREN Op weg naar PINKSTEREN Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed voorbeeld liturgie: voor het avondgebed in de kerk (19.15-19.45 uur) voor het gebed thuis voor het gebed in twee- of drietallen

Nadere informatie

PKN SOEST WILHELMINAKERK 30 APRIL 2017

PKN SOEST WILHELMINAKERK 30 APRIL 2017 PKN SOEST WILHELMINAKERK 30 APRIL 2017 Zijn naam is als een vis Voorganger : ds. Wim Kievit Ambtsdragers : Piet de Gier, Dénise Smit Lector : Suze Deelen Pianist : Theo van der Woude Beamer : Ernst Mellink

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Deze week gaan we ontdekken dat God Zijn schepping heel gaat maken en dat wij daarbij ingezet worden. 2 19 Gods Koninkrijk komt

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid Het heilig Jaar van Barmhartigheid wordt geopend op 8 december 2015 (hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis). Het heilig Jaar wordt afgesloten op 20 november 2016 (hoogfeest

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 VIERING VAN DE HEILIGE DOOP IN DE SINT MICHAËLKERK OPENING Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 Begroeting

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 5 februari 2017

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 5 februari 2017 ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 5 februari 2017 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Co Moolenaar Muziek: Theo van der Woude M.m.v. groep 4 van De Werveling Muziek OM TE BEGINNEN Welkom allemaal Een kind

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 17 januari 2016 Gebedsdienst voor de eenheid Dienst voorbereid door de Raad van Kerken Lemele - Lemelerveld Thema: Ga terug naar Start Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld

Nadere informatie

WILHELMINAKERK ZONDAG 12 JUNI 2016 DIENST MET PEUTERS EN KLEUTERS

WILHELMINAKERK ZONDAG 12 JUNI 2016 DIENST MET PEUTERS EN KLEUTERS WILHELMINAKERK ZONDAG 12 JUNI 2016 DIENST MET PEUTERS EN KLEUTERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Organist: Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur De Stille Week 2017 Voorafgaand aan de Drie dagen van Pasen zijn er in de Stille Week vier vespers. In korte, ingetogen avondgebeden bereiden we ons voor op de gang van Jezus, een weg van kruis en opstanding,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

Stilteviering zondag 6 september 2015. Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Gé Albers; Mc. 7, 31-37. Effeta! Ga open!

Stilteviering zondag 6 september 2015. Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Gé Albers; Mc. 7, 31-37. Effeta! Ga open! Stilteviering zondag 6 september 2015 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Gé Albers; Mc. 7, 31-37 Effeta! Ga open! Opening: Het evangelieverhaal van vandaag gaat over de genezing van een dove man met

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Leidraad voor catechisten

Leidraad voor catechisten Voorbeeld van 3 catechetische samenkomsten na een eucharistieviering met ouders die voor hun kind een initiatiesacrament vragen (doopsel, vormsel, eucharistie/communie) Dit voorbeeld uit het aartsbisdom

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Voorganger: ds. Piet Schelling Organist: Ron van Halen Verwelkoming - door ouderling van dienst Zingen van morgenlied: Lied 215:1 en 7 (hierbij

Nadere informatie

Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19 - NBG51)

Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19 - NBG51) Preek door de week+ Zondag 18 juni 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: De liefde van weleer Bijbel: Openbaring 2:1-7 (NBV) Schrijf aan de engel van de gemeente in Efeze: 'Dit zegt Hij die de zeven sterren

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen!

Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen! Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen! 2 75 geschonken die elke naam te boven gaat, opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in hemel, op de aarde

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur Liturgie voor de dienst op zondag 0 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.0 uur Voorganger ds. H. Klein Ikkink. Organist dhr. E. Bremer. voor de dienst zingen: lied 656 1 Ik ben de wijnstok, mijn

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER SEPTEMBER 2016 01 do KWB wijkmeestervergadering 02 vr 03 za G 18.00 1 04 zo E 09.30 23 ste zondag dhj 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za G 18.00 2 11 zo E 09.30 24 ste zondag dhj 12 ma 20.00 Vormselcatechese:

Nadere informatie

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016 Eucharistieviering Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid 22 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 829 INLEIDING Genade

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 1 april 2008

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 1 april 2008 Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 1 april 2008 Eucharistievieringen Sint-Pauluskerk Zondag: 10.30 uur Hoogmis Wijkkapel Londenstraat 44: Zaterdag: 18.00 uur Zondag: 10.00 uur Weekdagen: 18.00

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Thema: Vele kleuren maken de regenboog

Thema: Vele kleuren maken de regenboog Zondag 10 september 2017 Startzondag Thema: Vele kleuren maken de regenboog Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975: 1, 2, 3 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 6 oktober EUCHARISTIEVIERINGEN oktober 2 O.-L.-V ROUW VAN DE ROZENKRANS 2

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 6 oktober EUCHARISTIEVIERINGEN oktober 2 O.-L.-V ROUW VAN DE ROZENKRANS 2 SINT- PAULUS KRANTJE Negentiende jaargang nr. 6 oktober 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN SCHOLENZONDAG met de FORTGENSSCHOOL in HET KRUISPUNT op 6 maart 2016 IEDEREEN TELT MEE!!!!!!!! voorgangster: ds. Anki Peper organist: Jan Berghuis cantrix: Maria Rosenmöller

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen Vandaag vieren we het Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J Plug. Lezen : 1 Korinthiers 1: 17-22 Psalm 104 : 1 en 8 Gezang 169 Opwekking 705 Psalm 103 : 1, 4 en 7 Gezang 261 Muziek-

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie