Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf:"

Transcriptie

1 Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf: We zullen ook dit schooljaar proberen om alle ouders en verzorgers op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurt op het Sterren College. Dat voeren we uit door ongeveer 8 x per jaar mededelingen te versturen via Magister. Ook worden ze op de website geplaatst. Op deze manier proberen we u tijdig op de hoogte te houden over wat er speelt en gebeurt op en rond onze school. START SCHOOLJAAR: De kop van het nieuwe schooljaar is eraf. We hebben op dinsdag 4 september de leerlingen ontvangen. We hebben onze eerste en tweede klassers centraal ontvangen, de directeur en teamleider hebben zich voorgesteld en de leerlingen kort toegesproken. Daarna zijn de introductieactiviteiten uitgevoerd en zijn we vanaf woensdag 5 september met de lessen begonnen. Nieuwe leerlingen mogen nog zo n twee weken wennen aan het nieuwe schoolgebouw. Voor de leerlingen die hier al langer op school zitten was er al weer snel een gewenning. De schoolregels zijn gecommuniceerd en jawel, de school is nog steeds rookvrij en we proberen ook een gezonde school te worden door in de kantine gezonde artikelen te verkopen. Op vrijdag 7 september hebben ouders en leerlingen van het eerste jaar samen met mentoren een informele lunch met elkaar gegeten. De schoolomgeving is op dit moment niet echt netjes. Vanwege de bouw van de nieuwe badmintonhal wordt nu ook de buitenomgeving aangepakt. De werkzaamheden zouden in de schoolvakantie uitgevoerd worden. Dat is niet gebeurd en de werkzaamheden worden nu de komende weken uitgevoerd. Het parkeren in de buurt van de school is daardoor bijna onmogelijk en ook is er een tijdelijk parkeerverbod voor plekken waar voorheen geparkeerd werd. TELEFOONTASSEN: Wij hebben besloten om gebruik te maken van zogenaamde telefoontassen in de lokalen. Aan het begin van de les stoppen de leerlingen hun telefoon in de tas. Elke leerling heeft een eigen nummer op volgorde van de leerlingenlijst. De leerlingen zorgen dat de telefoon uit staat of op vliegtuigmodus. Aan het eind van de les laat de docent de leerlingen hun telefoon weer per rij uit de tas halen. Alle leerlingen hebben hun telefoon gepakt, voordat ze het lokaal verlaten. Deze regel is deze week ingevoerd en docenten geven aan dat de procedure goed verloopt tot nu toe en dat het gewoon zorgt voor veel meer rust tijdens de lessen. Wij hopen op een goed vervolg!

2 COMMUNICATIE DIGITAAL: Onze school gebruikt het leerlingvolgsysteem Magister. Als ouders kunt u ook inloggen en een aantal zaken inzien zoals cijfers, huiswerk en absentie. We zullen het komend schooljaar ook meer gebruik gaan maken van onze digitale systemen om bijvoorbeeld uitnodigingen voor ouderavonden te regelen. U zult hierover tijdig worden geïnformeerd. PERSONEEL: Aan het einde van het afgelopen schooljaar hebben we van een groep collega s afscheid genomen. Een aantal vanwege het bereiken van de pensioenleeftijd en anderen omdat ze elders zijn gaan werken. Dit schooljaar zijn de volgende collega s nieuw op school: Mevrouw Philipsen voor Engels Mevrouw Starreveld voor de +VO Meneer de Schepper voor het profiel Groen Meneer Pieters voor Engels Meneer Haringhuizen voor wiskunde Meneer Aydin voor het profiel Economie en Ondernemen Meneer Meekel voor wiskunde We hebben alle lessen op dit moment ingeroosterd, maar zijn nog op zoek naar een goede ondersteuning binnen het profiel Bouwen, Wonen en Interieur. Kent u iemand die als docent of instructeur binnen dit profiel zou kunnen werken (ongeveer een halve baan) dan houd ik me aanbevolen. ORGANISATIE: Er is een wijziging binnen de schoolleiding ten opzichte van het afgelopen jaar. Meneer de Vries is gestopt als teamleider onderbouw en de afdeling ISK. Mevrouw Regelink heeft deze taak overgenomen. Verder zijn er in de schoolleiding geen wijzigingen. Ook werken we net als vorig jaar met afdelingscoördinatoren. De collega verantwoordelijk voor de onderbouw is: Mevr. Haak. De afdelingscoördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de bovenbouw zijn: Dhr. Vink en Dhr. Stienstra. De afdelingscoördinator voor de ISK afdeling is Mevr. Olgers. ROOSTERZAKEN: Wellicht zijn alle afkortingen van de vakken niet helemaal duidelijk voor de ouders. In de onderbouw werken we met zogenaamde leergebieden. Dat zijn combinatievakken. Mens en gezondheid is een combinatie van de vakken biologie en verzorging

3 Mens en maatschappij is een combinatie van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en economie. Mens en techniek is een combinatie van techniek in de onderbouw en nask. Kunst en cultuur is een combinatie van handvaardigheid, tekenen, muziek en drama. In de onderbouw wordt de praktische profiel oriëntatie in alle 5 praktijkrichtingen gegeven. De leerlingen krijgen les in: Economie en ondernemen Zorg en welzijn Bouwen, wonen en interieur Horeca, bakkerij en recreatie Groen. Lijst met afkortingen: bi: biologie bwi: bouwen, wonen en interieur du: duits ec: economie en: engels eo: economie en ondernemen grn: groen hbr: horeca, bakkerij en recreatie kc: kunst en cultuur lo: lichamelijke opvoeding lob: loopbaanoriëntatie en begeleiding ma: maatschappijleer men: mentoraat mg: mens en gezondheid mm: mens en maatschappij mt: mens en techniek ne: nederlands nsk1: natuurkunde/scheikunde pk: paardenklas ppo: praktische profiel oriëntatie re: rekenen spk: sportklas wi: wiskunde zw: zorg en welzijn WEBSITE: We zullen de komende weken een aantal belangrijke documenten plaatsen op de website. Zo zullen de overgangsnormering , het pta en examenreglement voor 1 oktober worden gepubliceerd. Daarnaast zullen de schoolregels en schoolgids ook op de website worden geplaatst. JAARROOSTER: We zijn nog bezig om het jaarrooster in detail in te vullen. Op het moment dat het jaarrooster gevuld is zullen we deze op de website plaatsen en u daarover berichten. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat de informatieavonden voor de verschillende leerjaren op de volgende avonden worden gehouden: Op dinsdag 18 september is de informatieavond voor leerjaar 1 en 2 Op dinsdag 25 september is de informatieavond voor leerjaar 3 en 4 en de afdeling ISK U zult voor deze avond nog een specifieke uitnodiging van de teamleiders ontvangen. Er zijn ook twee momenten waarop de boekhandel een spreekuur heeft op school. Op dinsdag 18 en 25 september kunnen leerlingen eventuele problemen met de boekhandel bespreken. Tijdstip: uur. Leerlingen kunnen zaken regelen zoals beschadigde boeken ruilen en afspraken maken over niet ontvangen boeken. De schoolfotograaf komt op 12 september en we nemen bij onze eerste jaars leerlingen de 1 e Cito toets af in de week van 24 september.

4 Ook zullen we als school aandacht geven aan de week tegen het pesten (17 t/m 21 september). Kortom, we gaan er weer helemaal voor! VAKANTIEROOSTER : De vakanties in het schooljaar zijn: Herfstvakantie maandag 22 oktober 2018 t/m vrijdag 26 oktober 2018 Kerstvakantie maandag 24 december 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019 Voorjaarsvakantie maandag 18 februari 2019 t/m vrijdag 22 februari 2019 Meivakantie maandag 22 april 2019 t/m vrijdag 3 mei 2019 Hemelvaart donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei 2019 Tweede pinksterdag maandag 10 juni 2019 Zomervakantie maandag 15 juli 2019 t/m vrijdag 23 augustus 2019 HERPROFILEREN/STAPELEN: In het kader van maatwerk kunnen leerlingen na het behalen van een diploma een jaar extra op het Sterren College blijven om een diploma te behalen van de hogere leerweg. Hieronder de procedure: Procedure herprofileren Schooljaar Er bestaat een mogelijkheid voor leerlingen om na het behalen van hun diploma over te stappen naar een hogere leerweg. Dus van BBL naar KBL en van KBL naar TL. De procedure van BBL naar KBL is als volgt: 1. De leerling geeft mondeling dan wel schriftelijk bij zijn mentor aan voor herprofilering in aanmerking te willen komen. 2. Uiterlijk vrijdag 2 november mailt de leerling zijn motivatiebrief naar j.dejong2@sterrencollegehaarlem.nl met een cc naar zijn/haar mentor. 3. In de afsluitende week van 12 november zal er een motivatiegesprek plaatsvinden met de decaan. 4. Na dit gesprek zal de decaan een advies formuleren voor de vaststellingsvergadering. 5. De leerling volgt in periode 4.2 (start op 3 december 2018) en 4.3 (start op 11 feb 2019) zijn keuzevakken binnen het profielvak op kader niveau. De voorwaarden om toegelaten te worden op een hogere leerweg van BBL naar KBL is als volgt: 1. De PTA resultaten zijn gemiddeld per vak minimaal een Het gemiddelde van de centraal schriftelijke examens zijn minimaal een Positief advies van de lesgevende docenten in leerjaar 4. Gespreksonderwerpen zijn daarbij aanwezigheid, werkhouding afgelopen jaar en motivatie. 4. De leerling heeft een positief advies vanuit de decaan. 5. De leerling heeft in blok 4.2 en 4.3 zijn laatste 2 keuzevakken binnen het profiel op kader afgerond met een minimaal resultaat van een Er moet plaats zijn in de klas van de gekozen sector. De procedure van KBL naar TL is als volgt: 1. De leerling heeft in leerjaar 2 bij zijn keuzeformulier aangegeven in leerjaar drie 6 vakken op KBL niveau te willen volgen. 2. De leerling geeft bij de start van leerjaar drie mondeling dan wel schriftelijk aan zijn mentor aan voor herprofilering in aanmerking te willen komen.

5 3. Uiterlijk vrijdag 2 november mailt de leerling zijn motivatiebrief naar j.dejong2@sterrencollegehaarlem.nl met een cc naar zijn/haar mentor. 4. In de afsluitende week van 12 november zal er een motivatiegesprek plaatsvinden met de decaan. 5. Na dit gesprek zal de decaan een advies formuleren voor de vaststellingsvergadering. De voorwaarden om toegelaten te worden op een hogere leerweg van KBL naar TL is als volgt: 1. De PTA resultaten zijn gemiddeld per vak minimaal een Het gemiddelde van de centraal schriftelijke examens zijn minimaal een Positief advies van de lesgevende docenten in leerjaar 4. Gespreksonderwerpen zijn daarbij aanwezigheid, werkhouding afgelopen jaar en motivatie. 4. De leerling heeft een positief advies vanuit de decaan. 5. De leerling heeft in leerjaar 4 in 6 vakken eindexamen gedaan zodat er geen leerachterstand is bij het overstappen naar TL. 6. Er moet plaats zijn in de klas van het gewenste niveau. LET OP De overstap van KBL naar GL is niet mogelijk. OUDERADVIESRAAD: De school heeft een ouderadviesraad. Het afgelopen jaar zijn een vijftal ouders gestopt omdat hun kinderen zijn geslaagd. Ik ben dus op zoek naar ouders die de vacatures willen invullen. De ouderadviesraad krijgt inzicht in de dagelijkse beslommeringen van de school, denkt mee over het te voeren beleid, kan advies geven over toekomstige ontwikkelingen en geeft vanuit de eigen ervaring met de school informatie aan de directeur. De ouderadviesraad wordt niet ingezet om werkzaamheden uit te voeren. Mocht u interesse hebben om vier maal per jaar ongeveer anderhalf uur samen met andere ouders te sparren met de directeur over het gevoerde beleid, dan kunt u zich aanmelden bij mij (zie adres onderaan deze mededelingen). Ook als u meer informatie zou willen, kunt u dat aangeven in de . Ik bel u dan terug. LEERPLICHTAMBTENAAR: De leerplichtambtenaar voor het vmbo is dit schooljaar mevrouw Kuijk. Voor de ISK afdeling is dat mevrouw Zandstra. RESULTATEN: We hebben het afgelopen jaar als school weer goede resultaten geboekt. Hieronder ziet u een overzicht van het afgelopen jaar en een overzicht van de afgelopen 5 jaar. De inspectie velt een oordeel over een school op basis van vier punten (indicatoren). 1. Onderwijspositie: In het derde leerjaar wordt bekeken in welke leerweg een leerling zit. Is dat gelijk of hoger dan het basisschooladvies dan wordt dat een positief getal. Wij hebben meer dan 20% van onze leerlingen op een hoger niveau gebracht dan de basisschool had verwacht. Dat is beter dan het afgelopen jaar. 2. Onderbouwsnelheid: Hier wordt aangegeven hoeveel procent van de leerlingen is overgegaan in de onderbouw. De bedoeling is om zo min mogelijk leerlingen te laten zitten. Een school moet namelijk leerlingen uitdagen om over te gaan. Wij zijn het afgelopen jaar weer beter geworden.

6 3. Bovenbouwsucces: Hier wordt per leerweg aangegeven hoeveel leerlingen zijn overgegaan van leerjaar 3 naar 4 en dat resultaat wordt gecombineerd met het aantal geslaagde leerlingen in de vierde klas. Het percentage in 2018 is prima en u ziet bij de drie leerwegen een stijgende lijn. 4. Examencijfers: Hier wordt per leerweg een gemiddeld resultaat van de examencijfers gegeven. Bij de BL en KL zijn die gewoon heel goed en bij de GL nog onvoldoende. In de vijf jaren ontwikkeling is in elke leerweg een stijging te zien.

7 BERICHT VANUIT DE GEMEENTE HAARLEM: Het schooljaar is weer begonnen en dat betekent dat ouders weer tegen extra kosten aanlopen voor hun schoolgaande kind(eren). Denk dan aan de aanschaf van een schooltas, een schoolreisje, materiaalkosten voor handvaardigheid of de ouderbijdrage. Voor ouders die moeten rondkomen van een minimuminkomen kunnen deze extra kosten net te veel zijn. De gemeente kan deze ouders helpen om de extra kosten (gedeeltelijk) te vergoeden, zie bijlage. Wist u dat wij in Haarlem nu ook een Stichting Leergeld hebben? Kijk voor meer informatie op www. leergeldhaarlemzandvoort.nl Mocht u naar aanleiding van deze mededelingen vragen en of opmerkingen hebben dan kunt u die aan mij doorgeven op mijn adres w.huiberts@sterrencollegehaarlem.nl

Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf:

Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf: Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2019 2020: Nummer 1: 06 09 2019 Vooraf: We zullen ook dit schooljaar proberen om alle ouders en verzorgers op de hoogte te houden van wat er allemaal

Nadere informatie

De schoolregels zijn gecommuniceerd en jawel, de school is nog steeds rookvrij en we proberen ook een gezonde kantine op te zetten.

De schoolregels zijn gecommuniceerd en jawel, de school is nog steeds rookvrij en we proberen ook een gezonde kantine op te zetten. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2017 2018: Nummer 1: 08 09 2017 Vooraf: We zullen ook dit schooljaar proberen om alle ouders en verzorgers op de hoogte te houden van wat er allemaal

Nadere informatie

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor.

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar GL UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren.

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Nummer 3: 08 11 2016 De eerste periode van het schooljaar is achter ons. De cijfers zijn ingeleverd en de afgelopen week is de afsluitende

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het tweede leerjaar TL. UCN 18/19 169 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle SCHOOLJAAR 2017-2018 Inhoudsopgave: blz. Algemene bepalingen voor overgang en doorstroming 3 Overgangsnormen brugklas VMBO b(k) naar 2 VMBO b(k) / kgt 6+7 Overgangsnormen

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO DE ONDERBOUW Team VMBO Hengelo 28 januari 2017 EEN NIEUWE SCHOOL, EEN NIEUWE KANS UITGANGSPUNTEN VOOR HET BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO Ontplooiing en ontwikkeling van basisvaardigheden

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4

Welkom. Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4 Welkom Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4 Wat gaan we doen. Loopbaan Oriëntatie Begeleiding De rol van de ouders Pakketkeuze Wat kan ik met een MAVO XL diploma Overstap naar HAVO in vogelvlucht Invullen

Nadere informatie

VMBO 2/MAVO 2 16 JANUARI 2017

VMBO 2/MAVO 2 16 JANUARI 2017 VMBO 2/MAVO 2 16 JANUARI 2017 17-1-2017 Keuze proces Wat gebeurt er in de 2 e klas? En verder? vernieuwing vmbo 17-1-2017 3 VMBO 2 EN MAVO 2 Keuze in de profielen Eerste keuze Interesse verdiepingsvakken

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4

Ouderavond leerjaar 4 Ouderavond leerjaar 4 Deel 1 Centrale opening Dhr. Van der Duin afdelingsleider Bovenbouw Beroepsgerichte leerwegen Dhr. van den Hogen lid examencommissie Mevr. Meeuwsen decaan Deel 2 de mentor Algemene

Nadere informatie

VOORLICHTING - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen!

VOORLICHTING - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VOORLICHTING - BOVENBOUW De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VMBO (VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS) Géén beroepsopleiding 2 jaar onderbouw / 2 jaar bovenbouw 7 beroepsgerichte

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2016/2017. Vmbo

Bevorderingsnormen 2016/2017. Vmbo Bevorderingsnormen 2016/2017 Vmbo Algemene Bepalingen 1. De bevorderingsnormen en algemene bepalingen zijn openbaar en dienen voor leerlingen en ouders ter inzage beschikbaar te zijn. 2. Wijzigingen dienen

Nadere informatie

Overgangsrichtlijnen

Overgangsrichtlijnen Overgangsrichtlijnen 2018-2019 Versie: 19 maart 2019 Overgangsrichtlijnen C.T. Stork College Onderbouw klas 1 : BBL B/K K/T TL Onderbouw klas 2: Bovenbouw : BBL KBL TL BBL KBL TGL Schooljaar : 2018 / 2019

Nadere informatie

Bevorderingsbesluit Sterren College

Bevorderingsbesluit Sterren College 2018 2020 Bevorderingsbesluit Sterren College Dunamare onderwijsgroep Onderbouw leerjaar 1-2 Bovenbouw leerjaar 3-4 1 Inhoud Totstandkoming cijfers... 3 De rapportvergadering... 4 De normen... 4 Uit de

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle SCHOOLJAAR 2016-2017 Inhoudsopgave: blz. Algemene bepalingen voor overgang en doorstroming 3 Overgangsnormen brugklas VMBO bk naar 2 VMBO bk / kgt 6+7 Overgangsnormen

Nadere informatie

Bevorderingsnormen vmbo

Bevorderingsnormen vmbo Bevorderingsnormen 2018-2019 vmbo Algemene Bepalingen 1. De bevorderingsnormen en algemene bepalingen zijn openbaar en dienen voor leerlingen en ouders ter inzage beschikbaar te zijn. 2. Wijzigingen dienen

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Compaen VMBO. Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan)

Compaen VMBO. Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan) Compaen VMBO Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan) programma Algemene informatie Compaen VMBO Splitsing: Beroepsgerichte Leerweg Profielen Theoretische Leerweg 2 TL en 3 TL Keuzevakken

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw

PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw VMBO overzicht leerwegen BasisBeroepsgerichte Leerweg KaderBeroepsgerichte Leerweg Gemengde Leerweg Theoretische Leerweg Overzicht leerwegen HAVO- (top) Middelbaar

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 18 maart 2015 Van 3TG naar 4TG. Welkom

Voorlichtingsavond 18 maart 2015 Van 3TG naar 4TG. Welkom Van 3TG naar 4TG Welkom Wie was wie ook alweer? Mw. Boland Teamleider TL /TG Dhr. Uzm Mentor 3TG1 (002) Dhr. Jansen* Mentor 3TG2 Dhr. Hofman Mentor 3TG3 (200) Dhr. Van Peer Mentor 3TG4 (005) Dhr. Van Vliet

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2020 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode:

1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode: Uitgangspunten overgangsnormen ONDERBOUW 1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode: 10 uitmuntend 9 zeer goed 8 goed 7 ruim voldoende 6 voldoende 5 onvoldoende 4 ruim onvoldoende

Nadere informatie

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Trias VMBO 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Bovenbouw: 2x Profiel Techniek (PIE en BWI) Profiel Economie & ondernemen Profiel Zorg & welzijn Theoretische leerweg Afdeling A Klas-1 Afdeling B

Nadere informatie

VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018

VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018 VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018 19-1-2018 Keuze proces Wat gebeurt er in de 2 e klas? En verder? www.zsc.nl HOE ZIT HET VMBO IN ELKAAR? Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) duurt 4 jaar en

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 3 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 3 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 3 WELKOM! Samen: 1 Doel Slagen in 2020 is begonnen op 20 augustus 2018 Programma van de avond Examens M@ZL, wat is dat? Vervolg opleiding Keuzeproces: tips voor ouders en verzorgers

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2018-2019 Voor ouders van leerlingen in klas 2 vmbo skills Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon of dochter zit op dit moment in het tweede leerjaar van de onderbouw

Nadere informatie

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Informatieavond 25 november 2015 doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Onderwerpen Doorstroom Vernieuwing VMBO Keuzes Aanbod van 2College Durendael Leerjaar 3 Begeleiding en procedure profielkeuze Doorstroommogelijkheden

Nadere informatie

VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen!

VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VMBO (VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS) Kiezen voor meer praktijk minder theorie Kader Beroepsgerichte

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

Informatieavond Informatie Profiel en Pakket keuze instromers 3 GTL/4GL/4TL april 2018

Informatieavond Informatie Profiel en Pakket keuze instromers 3 GTL/4GL/4TL april 2018 Informatieavond Informatie Profiel en Pakket keuze instromers 3 GTL/4GL/4TL april 2018 Programma Welkom, teamleidster mevr.o.grootjans Uitleg over de profiel en pakket keuze, decaan mevr.c.frijns Profielen

Nadere informatie

HAARLEM COLLEGE. Welkom. Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3. dinsdag 25 september Haarlem College

HAARLEM COLLEGE. Welkom. Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3. dinsdag 25 september Haarlem College HAARLEM COLLEGE Welkom Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3 dinsdag 25 september 2018 Informatie over: 1. Vakkenpakket Nieuw VMBO en MAVO 2. Loopbaan oriëntatie LOB 3. Algemene uitleg Schoolexamen (SE) en

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Welkom bij BC Broekhin Jenaplan:

Welkom bij BC Broekhin Jenaplan: Welkom bij BC Broekhin Jenaplan: We kennen onze leerlingen We maken kansen waar We ondersteunen als het mogelijk is We zijn duidelijk en bieden structuur We zijn klein en veilig Informatieavond eindexamen

Nadere informatie

Kiezen in leerjaar

Kiezen in leerjaar Kiezen in leerjaar 2 2018-2019 Welkom 2KT Gerhard Täge Adjunct-directeur VMBO KT en VMBO GTL Harry Wigger Coördinator/kernteamleider VMBO KT Tom Gevers Kernteamleider VMBO KT Marsja Hilgeholt Decaan onderbouw

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Christiaan Huygens College

Christiaan Huygens College Welkom op de informatieavond voor ouders en leerlingen Leerjaar 2 Programma - Toelichting KWT uren door mentor - Toelichting profielen en leerwegen door decaan - 20.00 uur: Kennismakingsronde profiel Kiezen

Nadere informatie

Ouderavond klas 2BK. 8 oktober 2018

Ouderavond klas 2BK. 8 oktober 2018 Ouderavond klas 2BK 8 oktober 2018 Rapporten in klas 2 Rapport 1: donderdag 6 december 2018 Spreekavond: donderdag 13 december 2018 Rapport 2: donderdag 28 maart 2019 Spreekavond: donderdag 4 april Eindrapport:

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN

BEVORDERINGSNORMEN BEVORDERINGSNORMEN 2015 2016 1 Bevorderingsnormen 2015-2016 Inleiding Dit boekje is bedoeld voor ouders, verzorgers en leerlingen van het Einstein Lyceum. Het beschrijft de gang van zaken rond de bevordering.

Nadere informatie

Klas: 1 basisberoepsgerichte leerweg Jaar Klas: 1 kaderberoepsgerichte leerweg Jaar Klas: 1 theoretische leerweg Jaar

Klas: 1 basisberoepsgerichte leerweg Jaar Klas: 1 kaderberoepsgerichte leerweg Jaar Klas: 1 theoretische leerweg Jaar Lessentabel onderbouw, lesduur 60 minuten Klas: 1 basisberoepsgerichte leerweg Mens & maatschappij 3 Nask/techniek 3 Biologie/verzorging 2 Beeldende vorming 2 Lichamelijke opvoeding 3 Praktijkuren 3 Mentoruur/LOB/MAS

Nadere informatie

Kiezen in leerjaar

Kiezen in leerjaar Kiezen in leerjaar 2 2018-2019 Welkom 2BBL Theo ten Buuren Adjunct-directeur VMBO BBL en HAVO/VWO Marsja Hilgeholt Decaan onderbouw Bart Oosting Coördinator VMBO BBL en HAVO/VWO Joris Leever Mentor 2B1

Nadere informatie

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar Informatieavond 4 Mavo Schooljaar 2019-2020 Programma Algemene informatie Voorlichting decanaat Kennismaking mentoren Mentoren 4 mavo 4mA 4mB 4mC Wendy Admiraal Lijda Talboom Rianne Moonen Wie is wie en

Nadere informatie

Beroepsgerichte Unit onderbouw

Beroepsgerichte Unit onderbouw Beroepsgerichte Unit onderbouw vakken afk. BG1 BG1 BG2 BG2 BG2 lwa lwa Engels EN 2 2 2 2 3 Nederlands incl. taal NE 4 4 3 3 3 aardrijkskunde AK 1 geschiedenis GS 3 3 3 3 2 economie EC 2 wiskunde WI 3 3

Nadere informatie

Welkom Informatie-avond mavo xl2 > mavo xl3 25 februari 2019

Welkom Informatie-avond mavo xl2 > mavo xl3 25 februari 2019 Welkom Informatie-avond mavo xl2 > mavo xl3 25 februari 2019 Wat gaan we doen Loopbaan Oriëntatie Begeleiding (LOB) Reflecteren Wat doen we in leerjaar 2 Belangrijk jaar Theoretische of Gemengde Leerweg

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2017 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de 3e klas. Cijfers klas 3 tellen

Nadere informatie

Programma van de avond. Algemene informatie Keuzevoorlichting door onze decaan Ilse Kuijpers wat is dat?

Programma van de avond. Algemene informatie Keuzevoorlichting door onze decaan Ilse Kuijpers wat is dat? WELKOM Programma van de avond Algemene informatie Keuzevoorlichting door onze decaan Ilse Kuijpers M@ZL, wat is dat? Wist u al dat. De schoolfoto s zijn door alle mentoren uitgedeeld. Leerlingen sparen

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Maerlant

Bevorderingsnormen Maerlant Bevorderingsnormen 2017-2018 Inhoud Inleiding... 3 VMBO... 4 Doorstroomnormering zoals vastgelegd:... 4 Van klas 1 naar klas 2... 4 Opstroomnormering van brugklas 1BB naar tweede leerjaar KB... 4 Opstroomnormering

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Inhoud Qompas: het LOB programma dat leerlingen helpt bij het maken van loopbaankeuzes Kiezen: welk profiel en welke vakken? Qompas https://vmbo.qompas.nl

Nadere informatie

Doorstroom GT naar havo. LOB avond klas 2 GT

Doorstroom GT naar havo. LOB avond klas 2 GT Doorstroom GT naar havo LOB avond klas 2 GT Verschil GL en TL Gemengde leerweg 1 praktijkvak 5 lesuren in de week Voor leerlingen die graag een praktijkvak willen doen Leerlingen die een keuze gemaakt

Nadere informatie

Basis beroepsgerichte leerweg

Basis beroepsgerichte leerweg Examen informatie Basis beroepsgerichte leerweg Schooljaar 2018 2019 Centraal (digitaal) examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling

Nadere informatie

Bevorderingsnormen

Bevorderingsnormen Bevorderingsnormen 2018-2019 Kenmerk: Voorgenomen besluit directie: Instemming MR: Vastgesteld directie: Vastgesteld bestuur: Inhoud Inleiding... 3 VMBO... 4 klas 1 en 2; BB en KB... 4 Doorstroomnormering

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4

Welkom. Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4 Welkom Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4 Een woordje vooraf Oudertevredenheidsonderzoek 45-minutenrooster Summa wegwijsdagen Oudertevredenheidsonderzoek Belangrijk voor verbetering Leerjaar 3 wordt

Nadere informatie

VOORLICHTING LEERJAAR 3

VOORLICHTING LEERJAAR 3 VOORLICHTING LEERJAAR 3 Programma: Algemene informatie Kennismaking met de mentor Programma Dhr. Erens: teamleider bovenbouw Welkom Verschillen onderbouw en bovenbouw Examens Mevr. Rompen; decaan Keuzes

Nadere informatie

Ouderavond klas 2 29 januari 2018

Ouderavond klas 2 29 januari 2018 Ouderavond klas 2 29 januari 2018 Vanavond 19.30 Algemene informatie 20.00 Voorlichting 1 profielen 20.20 Voorlichting 2 profielen 20.40 Keuzevakkenmarkt 21.30 Einde Programma Richtingen VO-Surhuisterveen

Nadere informatie

voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl

voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl Informatie over: Het advies De inrichting van het derde leerjaar De verschillende keuzemogelijkheden Wettelijke plicht Het advies: Tijdens leerlingbespreking 2e rapport

Nadere informatie

Ouderavond GL 4. Aalten, Stationsplein

Ouderavond GL 4. Aalten, Stationsplein Ouderavond GL 4 Aalten, Stationsplein Maandag 16 september 2019 Schooljaar 2019-2020 Het examenjaar Inhoud ouderavond Welkom / voorstellen Algemene informatie over leerjaar GL4 Examen vanuit de examen

Nadere informatie

Welkom. Kennismakingsavond brugklas 2KT

Welkom. Kennismakingsavond brugklas 2KT Welkom Kennismakingsavond brugklas 2KT 2019 2020 Programma 19.30 19.35 Ontvangst en inleiding 19.35 20.05 Op weg naar VMBO bovenbouw 20.05 20.30 ( Hernieuwde ) kennismaking met de mentor En verder Na het

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert

Welkom. Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert Welkom Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar 2016-2017 Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert Agenda Determinatie Leerwegen Profielen Begeleiding Procedure Determinatie Dit is het vaststellen van:

Nadere informatie

Informatieavond 3 mavo. Schooljaar 2014-2015

Informatieavond 3 mavo. Schooljaar 2014-2015 Informatieavond 3 mavo Schooljaar 2014-2015 Hartelijk welkom Meneer de Beer, teamleider Mevrouw Poelman, leerlingcoördinator Wendy van der Laan, decaan Mavo Programma Decanaat Sector en pakketkeuze Middelbaar

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2017 VMBO Basis/Kader: +/- 370 leerlingen Profielen: Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning

LEERLINGEN Jaarplanning LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen = aanpassing A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 3

Exameninformatie Klas 3 Exameninformatie Klas 3 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 3 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL

KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL Maandag 29 september 2014 Welkom Even voorstellen Team 3 TL Mentoren 3T1: de heer Remerij 3T2: de heer van de Velde 3T3: mevrouw Wuytack 3T4: de heer Kemp Teamleider:

Nadere informatie

VMBO Informatieavond

VMBO Informatieavond VMBO Informatieavond Tijd Profiel voorlichtingsavond 2 VMBO 19.00 19.10 Start avond en programma Alle klassen Leerwegen (G09) LOB (trap DG) Kader E&O (G106) 19.15 19.35 2A en 2B 2E en 2F 2C en 2D 19.40

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER)

OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER) OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER) SAMEN MENTOR Mentorles Wat kunt u verwachten? VERSCHIL Onderbouw Bovenbouw CIJFERMATIG VOLGEN Huiswerkhouding Taak leerling Taak ouder Taak mentor Samenwerken NIEUW

Nadere informatie

Informatieavond klas 3 MAVO. Profiel & Vakkenpakket Keuze

Informatieavond klas 3 MAVO. Profiel & Vakkenpakket Keuze Informatieavond klas 3 MAVO Profiel & Vakkenpakket Keuze Programma: Welkom Algemene informatie door decaan Informatie ronde BGV Einde 19.30 uur 19.35 uur 20.15 uur 21.00 uur Welkom! Mentoren : Dhr. M.

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

Lessentabel CSW Bestevaêr. Leerjaar 1 afdeling vrijeschool

Lessentabel CSW Bestevaêr. Leerjaar 1 afdeling vrijeschool Leerjaar 1 afdeling vrijeschool b Bloklessen Vrije School 2 eu Euritmie 1 flex flex-uur 1 lo Lichamelijke Opvoeding 2 po Vorming Periode Onderwijs Vrije 10 ts School Talent Specials 2 ne Nederlands 3 fa

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016

Welkom. Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016 Welkom Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016 Programma Opening (teamleider) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Keuzebegeleiding (decaan) Met mentoren naar een lokaal voor kennismaking Rondleiding

Nadere informatie

> Welkom. Informatieavond 3m. donderdag, 28 september 2017

> Welkom. Informatieavond 3m. donderdag, 28 september 2017 > Welkom Informatieavond 3m donderdag, 28 september 2017 > Wie is wie? Algemene zaken: mevr. M. Spruit Decaan: mevr. R.S. Ramlal Mentoren: 3m1: dhr. R. Vlek 3m2: mevr. M.J. Jansen 3m3: mevr. D.J. Roggeveen

Nadere informatie

Welkom op de tweede informatie-avond voor. vmbo2-g/t

Welkom op de tweede informatie-avond voor. vmbo2-g/t Welkom op de tweede informatie-avond voor vmbo2-g/t Programma: 19.30 19.45 klas 2 vmbo-g/t dhr. Timmermans 19.45 20.30 kiezen dhr. Maas Klas 2: hoe ver staan we? leerlingen op het Goese Lyceum in klas

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Informatieavond Informatie avond Profiel en Pakket keuze Van klas 3 naar klas 4 GL/TL april 2018

Informatieavond Informatie avond Profiel en Pakket keuze Van klas 3 naar klas 4 GL/TL april 2018 Informatieavond Informatie avond Profiel en Pakket keuze Van klas 3 naar klas GL/TL april 2018 Programma 19.00 uur Welkom,teamleidster TGL mevr.o.grootjans (aula) 19.00 19.5 uur Uitleg over de profiel

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 4

Exameninformatie Klas 4 Exameninformatie Klas 4 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 4 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Leerjaar 2 30 maart 2017

Voorlichtingsavond Leerjaar 2 30 maart 2017 Voorlichtingsavond Leerjaar 2 30 maart 2017 Het programma van vanavond: 19:00 uur: - Determinatie - Informatie bovenbouw - Doorstroom naar het MBO 19:30 uur: Start eerste voorlichtingsronde 20:15 uur:

Nadere informatie

voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl

voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl Informatie over: Het advies De inrichting van het derde leerjaar De verschillende keuzemogelijkheden tijdpad Wettelijke plicht Het advies: Tijdens leerlingbespreking

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

Gemengde/ theoretische leerweg

Gemengde/ theoretische leerweg Examen informatie Gemengde/ theoretische leerweg Schooljaar 2017 2018 Centraal examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling en ouders/

Nadere informatie

Voorlichting Klas 3 9-9-2015

Voorlichting Klas 3 9-9-2015 Voorlichting Klas 3 9-9-2015 Agenda 20.00 uur: Aula deel 20.30 uur: Sector deel 21.00 uur: Eindtijd U krijgt de komende presentatie in uw mail Van 2 naar 3 Nieuwe school / locatie / klasgenoten Start met

Nadere informatie

Compaen VMBO. Jan Willem van der Duin (afdelingsleider bovenbouw beroepsgericht) Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL)

Compaen VMBO. Jan Willem van der Duin (afdelingsleider bovenbouw beroepsgericht) Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Compaen VMBO Jan Willem van der Duin (afdelingsleider bovenbouw beroepsgericht) Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Compaen VMBO Ongeveer 750 leerlingen Veel instromers afgelopen jaren (ook van OPDC)

Nadere informatie

Voorlichting klas 3-mavo

Voorlichting klas 3-mavo Voorlichting klas 3-mavo Welkom! Nieuwe klas Instromers Inhoud vanavond: Jan Harmsen: Afdelingsleider Mavo Toetsen, PTA, rekentoets Marleen Nijkamp: Decaan Loopbaanoriëntatie Pauze Klassikale kennismaking

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

OVERGANG NAAR 2 VMBO GT

OVERGANG NAAR 2 VMBO GT Ouderavond vmbo OVERGANG NAAR 2 VMBO GT - LESSEN IN 2 GT - KEUZEVAKKEN - SCHOOLJAAR 2016-2017 - BOVENBOUW Vakken: Nederlands Engels Duits Wiskunde Natuurkunde Biologie Economie Geschiedenis Aardrijkskunde

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw MAVO-business-school Programma Welkom Afwezigheid dhr. de Groot en vervanging Bevordering van klas 2 naar klas 3 Bovenbouw Profiel- en vakkenkeuze Jouw keuze

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN. September 2016

BEVORDERINGSNORMEN. September 2016 BEVORDERINGSNORMEN 2016 2017 September 2016 1 Bevorderingsnormen 2016-2017 Inhoud Inleiding... 4 Bevorderingsnormen... 4 Doubleren... 5 Doubleren?... 5 Bijzondere bevorderingen... 5 Revisieprocedure...

Nadere informatie