Contributiereglement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Contributiereglement"

Transcriptie

1 Contributiereglement TURNLESSEN KOSTEN GELD. DEZE KOSTEN BESTAAN VOORNAMELIJK UIT TRAINERSSALARISSEN, ZAALHUUR, OEFENMATERIAAL EN TOESTELLEN EN HET LIDMAATSCHAP VAN DE TURNBOND (KNGU). BINNEN DE VERENIGING WORDEN DEZE KOSTEN VOORNAMELIJK OPGEBRACHT DOOR DE LEDEN EN WORDT GEEN WINST GEMA AKT (TONIDO IS IMMERS EEN VERENIGING) HIERONDER VINDT U HET CONTRIBUTIEREGLEMENT ZODAT U DUIDELIJK KUNT LEZEN HOE WE DIT BIJ TONIDO GEREGELD HEBBEN.

2 Contributiereglement GV Tonido 1 Introductie De huidige contributie regeling is tot stand gekomen na een uitgebreide evaluatie van de oude regeling en regelingen bij andere clubs, en is geldig vanaf 1 september Doelstelling Doelstellingen van dit contributiereglement: 1. Verlichting en verbetering administratie. 2. Betere spreiding van contributie over het jaar. 3. Helderheid naar de leden. 3 Contributiereglement 3.1 Algemeen In dit reglement zijn alle regelingen opgenomen die zouden kunnen voorkomen. Dit kan het onoverzichtelijk maken. Het is goed om te weten dat de normale contributie bestaat uit 2 elementen: De clubcontributie De bondscontributie Alleen als uw kind deelneemt aan wedstrijden of meer dan 1 uur per week traint, dan zijn er bijkomende kosten. 3.2 Regeling Om bovenstaande doelstellingen te bereiken zullen de volgende zaken worden geïntroduceerd: De contributie wordt voortaan geïnd in 5 termijnen van 2 maanden (betaaltermijn) per seizoen. De opzegtermijn bedraagt 1 maand voor afloop van een betaaltermijn.

3 Een nieuwe betaaltermijn vangt altijd aan per 1e van de oneven maand en bestaat uit 2 maanden. Over de maanden juli en augustus wordt geen contributie geïnd. De eventuele meer- of minderdagen worden bekostigd uit de contributie over de rest van het jaar. 3.3 Instroom Proeflessen Voordat een aspirant lid een nieuw lid wordt, krijgt hij/zij 2 gratis proeflessen aangeboden. Proeflessen vinden plaats in de laatste 2 weken van de maand. Om deel te nemen aan een proefles, dient men zich aan te melden via het adres info@tonidoamsterdamnoord.nl. Proeflessen zijn altijd voor een specifieke doel-les: dat wil zeggen een les op een bepaalde dag/tijd voor een bepaalde les-vorm (turnen, ritmisch gymnastiek, peutergym, etc) Wachtlijst In voorkomende gevallen dat een doel-les vol zit, komt men op de wachtlijst. Zodra er weer ruimte is in de les, dan wordt er contact opgenomen met het aspirant lid. Minimaal eens per maand wordt de wachtlijst beoordeeld. Een aspirant lid op de wachtlijst wordt niet ingeschreven in de ledenadministratie Lid worden Na afloop van de eerste proefles krijgt het aspirant lid het inschrijfformulier mee. Na afloop van de tweede proefles dient het inschrijfformulier volledig ingevuld en ondertekend ingeleverd te worden bij de train(st)er/administratie Start contributie Instromen als lid kan per de 1 ste van elke maand, behalve de maanden juli en augustus. Bij instromen in een even maand wordt de eerste keer contributie geheven bij de eerstvolgende tweemaandelijkse betaaltermijn. De eerste betaaltermijn betreft dan 3 maanden contributie. Bij instromen in een oneven maand is de eerste betaaltermijn gewoon de maand waarop het lidmaatschap aanvangt en bedraagt deze de standaard 2-maandelijkse contributie.

4 3.4 Wijzigingen Wijzigingen van aantal lesuren en/of lesdagen kunnen alleen na afstemming met de train(st)ers en per betaaltermijn plaatsvinden. Wijzigingen worden primair door het lid doorgegeven en bevestigd door de train(st)er. Adres-, telefoon- of wijzigingen dienen door het lid te worden doorgegeven aan de ledenadministratie via het adres 3.5 Aantal lessen in een seizoen en uitval Het uitgangspunt is dat er per seizoen 40 lesweken zijn. Tijdens door de overheid vastgestelde feestdagen en schoolvakanties wordt geen lesgegeven. De vereniging hanteert hierbij de door de overheid vastgestelde schoolvakanties voor onze regio zoals weergegeven op: Als door ziekte van de train(st)er of andere onvoorziene omstandigheden sprake is van lesuitval, dan zal Tonido trachten een vervangende les te organiseren. Desondanks kan er geen restitutie plaatsvinden als dit niet lukt, noch kunnen hier andere rechten aan ontleend worden. Indien meer dan 3 lessen per seizoen uitvallen anders dan door overmacht en/of op feestdagen en schoolvakanties als hierboven genoemd, dan zal in uitzonderlijke gevallen, en pas na een bestuurlijk besluit, overgegaan worden tot restitutie van lesgeld. 3.6 Bijzondere verplichtingen Entreegeld Ieder nieuw lid is eenmalig een entree/inschrijfgeld van 15,- verschuldigd bij aanvang van het lidmaatschap Bondscontributie Tonido brengt de bondscontributie 1 op 1 in rekening bij haar leden. Deze bedragen worden jaarlijks vastgesteld voor het daaropvolgende kalenderjaar (januari december) op de bondsvergadering van de KNGU. De leden ontvangen voor betaling van de bondscontributie geen aparte factuur. De bondscontributie wordt in rekening gebracht als onderdeel van de termijnbetalingen van de contributie.

5 3.6.4 Wedstrijden Inschrijfgeld Indien leden deelnemen aan wedstrijden, dan dient men inschrijfgeld te betalen. De onder KNGU-vlag gehouden wedstrijden dienen bij aanvang van het seizoen opgegeven te worden. Ook bij een blessure of afmelding dient het wedstrijdgeld betaald te worden. Wedstrijdkleding Leden die deelnemen aan wedstrijden dienen de Tonido wedstrijdkleding aan te schaffen. Zonder deze kleding kan niet worden deelgenomen aan wedstrijden. Wedstrijdpaspoort Voor wedstrijden op nationaal niveau dient een turn(st)er te beschikken over een KNGUwedstrijdpaspoort. De kosten daarvoor 1 op 1 doorbelast aan de betreffende turn(st)er. 3.7 Incassoreglement Factuur In de eerste maand van een betaaltermijn worden de facturen verstuurd voor de lopende termijn. Voor het verzenden van de facturen en het innen van de contributie wordt gebruik gemaakt van de diensten van ClubCollect Overzicht betaalverzoeken en -herinneringen Het overzicht van betaalverzoeken en -herinneringen ziet er als volgt uit: Dag 0: Betaalverzoek , sms of brief. Een link naar de online factuur wordt via verstuurd naar de leden. Dag 3: Betaalverzoek per SMS, indien niet is aangekomen. Naar alle leden waarvan het adres onbereikbaar of onbekend is, wordt een betaalverzoek per SMS verstuurd. Dag 10: Versturen tweede betaalverzoek. Alle leden waarbij het verzoek nog niet is aangekomen ontvangen een tweede betaalverzoek. Dag 17: Eerste herinnering. Alle leden die nog geen betaalkeuze hebben gemaakt, ontvangen een vriendelijke herinnering.

6 Dag 29: Tweede herinnering. Alle leden die nog niet hebben betaald ontvangen een herinnering. Dag 52: Derde herinnering: Alle leden die nog niet hebben betaald ontvangen een herinnering Overzicht termijnbetaling herinneringen 3 dagen voor termijnbedrag: Het lid wordt herinnerd aan de afschrijving via automatische incasso voor de komende termijn via en/of SMS. 5 dagen na automatische incassotermijn, als geen betaling is ontvangen: Het uitblijven van de betaling wordt veroorzaakt door een foutieve IBAN of een stornering. Er wordt een verstuurd met de boodschap dat de termijnbetaling niet geïnd kon worden, en de volgende termijnen verhoogd zijn om het niet betaalde termijnbedrag op te vangen. Betaling ontvangen: Er wordt een en/of een SMS bericht verzonden met het bericht dat de automatische incasso is verwerkt, maar dat het nog enkele dagen kan duren voordat het bedrag wordt afgeschreven van de bankrekening. 3.8 Lidmaatschap KNGU Ieder lid dat is ingeschreven bij Tonido is automatisch ingeschreven bij de turnbond, de KNGU. Daarvoor wordt bondscontributie in rekening gebracht. Een lid van de KNGU is automatisch verzekerd voor ongevallen en wettelijke aansprakelijkheid. Voor de bepalingen en polisvoorwaarden verwijzen wij naar de site van de KNGU. 3.9 Lesgeld Vaststelling lesgeld De hoogte van het lesgeld voor een nieuw seizoen wordt vastgesteld door het bestuur en ter goedkeuring voorgelegd aan de leden in de Algemene Ledenvergadering. Leden worden uiterlijk 30 juni geïnformeerd over de hoogte van het lesgeld voor het nieuwe seizoen Lesgeld wedstrijdgroepen turnen vs. recreatiegroepen turnen

7 De hoogte van het lesgeld voor wedstrijd/selectie- en talentgroepen turnen en recreatiegroepen turnen verschilt. Deelnemers aan wedstrijd/selectie- en talentgroepen betalen een hogere contributie dan deelnemers aan recreatiegroepen. De wedstrijd/selectie en talentgroepen zijn kleiner dan recreatiegroepen, tevens is de begeleiding intensiever Lesgeld lesaanbod anders dan turnen De hoogte van het lesgeld voor lesaanbod anders dan turnen wijkt af van het lesgeld voor het reguliere aanbod van turnlessen. Dit betreft lessen voor activiteiten waaraan slechts een beperkt aantal deelnemers per groep (10 of minder) kunnen meedoen. Dit geldt voor lessen freerunning, aerial acrobatics ouder & kind gym en ritmisch gymnastiek Subsidieregelingen Indien u daarvoor in aanmerking komt kunt u gebruik maken van een van de volgende subsidieregelingen: Het Jeugdfonds Sport (JFS) of de Stadspas Amsterdam. Beide regelingen zijn niet in combinatie met elkaar te gebruiken Jeugdfonds Sport Het Jeugdfonds Sport (JFS) is een particuliere organisatie die speciaal is opgericht om kinderen te helpen die graag willen sporten bij een sportclub, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben. JFS ondersteunt kinderen tot 18 jaar. Het aspirant lid dient zelf een aanvraag in te dienen bij JFS. Voor meer info zie: Binnen Tonido kunnen leden die ingeschreven staan bij het Jeugdfonds Sport maximaal 2 uur per week op kosten van JFS deelnemen aan de lessen, mits de maximale jaarvergoeding is aangevraagd en ook is toegewezen. Indien een lid dat is ingeschreven via JFS meer dan 2 uur per week wil deelnemen aan de lessen, worden de meerkosten in rekening gebracht bij het lid zelf Stadspas Amsterdam Indien u in het bezit bent van een stadspas van de gemeente Amsterdam, maar niet in aanmerking komt voor een bijdrage van JFS, dan kunt een korting van 10% op het lesgeld krijgen.

8 3.11 Contributiepauze In bijzondere medische gevallen is het mogelijk een contributiepauze in te lassen. Tijdens een contributiepauze loopt de bondscontributie normaal door. Contributiepauze dient altijd vooraf aangevraagd te worden; loopt altijd per hele maand; wordt altijd beoordeeld door het bestuur. Het bestuur kan desgewenst om een doktersverklaring vragen. Op de beslissing van het bestuur kan geen beroep gedaan worden Opzeggen De opzegtermijn bedraagt 1 maand vóór afloop van de volgende betaaltermijn. De uiterlijke opzegdata, 31 juli, 30 sep, 30 nov, 31 jan en 31 maart zijn hard, er kan niet over worden gediscussieerd. Opzeggen kan alleen door een bericht te sturen naar info@tonidoamsterdamnoord.nl of naar ledenadmin@tonidoamsterdamnoord.nl met daarin de naam van het betreffende lid, en de dag en tijd dat hij/zij les heeft. Opzeggen kan nadrukkelijk niet telefonisch of (mondeling of schriftelijk) via de leiding. U ontvangt van de ledenadministratie binnen 5 werkdagen een bevestiging van de opzegging. Indien u geen bevestiging heeft ontvangen, dan hebben wij uw opzegging niet correct ontvangen. Neem in dat geval contact op met de administratie. Indien niet is opgezegd binnen de opzegtermijn, dan is men de contributie van de volgende termijn verschuldigd Schorsing Indien een lid niet aan de overeengekomen betalingsregeling voldoet, dan wordt het lid bij het bestuur voorgedragen voor schorsing van lesdeelname. Blijft bovenstaande situatie langer dan een half jaar bestaan, dan wordt het lid voorgedragen voor schorsing van het lidmaatschap. In alle gevallen waar het een schorsing betreft, van lesdeelname en/of lidmaatschap blijft de betalingsverplichting bestaan.

9 3.14 Disputen Tijdens disputen loopt de incassoprocedure normaal door De betalingsverplichting blijft altijd bestaan, ook tijdens disputen. Disputen die na 4 maanden door leden worden gemeld zijn niet rechtsgeldig en zullen niet in behandeling genomen worden. De verplichting jegens de bestaande verplichtingen blijft dan volledig intact. Veelgestelde vragen Wanneer gaat het reglement in? Het reglement gaat in met ingang van het seizoen 2018/2019 (1 september 2018). Ga ik meer betalen met het nieuwe reglement? De contributie voor het nieuwe seizoen wordt verhoogd. Dat komt niet door de invoering van het nieuwe reglement, maar door de toegenomen kosten van de vereniging. Doordat er een betalingstermijn bijkomt zullen de termijnfacturen lager zijn. Welke wijzigingen zijn er? De contributie wordt voortaan in 5 termijnen van 2 maanden geïnd. De inning van de contributie vindt plaats via ClubCollect. Er komt de mogelijkheid tot contributiepauze. Duidelijkheid omtrent, aanmelden, opzeggen en de incassoprocedure. Waarom moet het veranderen? Het kost erg veel tijd om de huidige regels te administreren. Daardoor komen er veel fouten voor. Doelstelling nr 1 is de regels te vereenvoudigen en op schrift te stellen. Er valt een les uit door ziekte. Krijg ik geld terug? In principe niet. In de contributie is rekening gehouden met een statistische uitval door ziekte. Daar betaalt u niets extra voor. Daarnaast krijgt u bij aanvang van het lidmaatschap tot 2 proeflessen gratis.

V.V. VICTORIA-O Voetbalvereniging Obdam

V.V. VICTORIA-O Voetbalvereniging Obdam V.V. VICTORIA-O Voetbalvereniging Obdam Pagina: 1 / 11 1 Inleiding... 2 2 Begripsbepalingen... 3 3 Toepassingsgebied en inwerkingtreding... 4 4 Aanmelden lidmaatschap... 5 5 Lidmaatschap... 6 6 Lidmaatschapscategorie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV Augustus 2013 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel... - 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

Lidmaatschaps- en contributiereglement

Lidmaatschaps- en contributiereglement Lidmaatschaps- en contributiereglement Artikel 1. Begripsbepalingen Vereniging Erelid Contributie Bestuur Ledenadministratie ALV GV Pro Patria Zoetermeer Ereleden zijn natuurlijke personen die, wegens

Nadere informatie

Regeling Inschrijving en Contributie GMHC

Regeling Inschrijving en Contributie GMHC Regeling Inschrijving en Contributie GMHC Versie 30 juni 2015 Inhoud 1: Algemeen... 2 2: Inschrijving... 3 3: Beëindiging lidmaatschap... 4 4: Contributie... 5 5: Entreegeld... 6 6: Hardheidsclausule...

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER Naam :.. Voornamen :...m/v Geboortedatum :.. Adres :.. Postcode :.. Telefoonnr. : Mobielnr. :.... E-mail :.. (Post-) bankrekening :.. Ten name van :... Is lid / komt op de wachtlijst*

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV September 2017 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel...- 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen)

Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen) Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen) Betreft Senioren lid Junioren lid Pupillen lid Donateur Spelend Niet spelend Vrijwilliger Persoonlijke gegevens Man / Vrouw Achternaam: Voorletters:

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Algemene voorwaarden 2018

Algemene voorwaarden 2018 Algemene voorwaarden 2018 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met Pilates Studio van Sonsbeek betreffende deelname aan groepslessen, privé-en of duo-sessies, workshops, cursussen

Nadere informatie

Communicatiekit. Communicatiekit

Communicatiekit. Communicatiekit 1 Welkom bij ClubCollect! Het is zeer belangrijk dat uw leden op de hoogte zijn van de samenwerking tussen uw club en ClubCollect. Goede en heldere communicatie naar de leden is hierbij van groot belang.

Nadere informatie

Sportvereniging VOLO Echteld opgericht 1 oktober Inschrijfformulier. Naam: Adres: Geb. datum: adres: Lid per: Aanmelding voor: Dans

Sportvereniging VOLO Echteld opgericht 1 oktober Inschrijfformulier. Naam: Adres: Geb. datum:  adres: Lid per: Aanmelding voor: Dans Sportvereniging VOLO Echteld opgericht 1 oktober 1958 Inschrijfformulier (FORMULIER INLEVEREN IN DE BRIEVENBUS IN DE HAL OF INLEVEREN BIJ DE LEIDING) Naam: Adres: Geb. datum: Telefoonnummer: Emailadres:

Nadere informatie

Zoals u ook in de algemene voorwaarden kunt lezen tekent u voor een heel seizoen les. Het is dus niet mogelijk om halverwege het jaar op te zeggen.

Zoals u ook in de algemene voorwaarden kunt lezen tekent u voor een heel seizoen les. Het is dus niet mogelijk om halverwege het jaar op te zeggen. Hardenberg, 2012 Geachte belangstellende, U hebt informatie gevraagd over eventuele lessen op drums of melodisch slagwerk. In de bijlagen vind u de algemene voorwaarden, een aanmeldingsformulier en een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zangles

Algemene voorwaarden Zangles Algemene voorwaarden Zangles 1. Inschrijving 1.1 Inschrijving vindt plaats door aanmelding via het toesturen van een volledig ingevuld inschrijfformulier aan: Willemijn van Helden Gustoweg 45 N 3029 AR

Nadere informatie

Algemene voorwaarden 2017

Algemene voorwaarden 2017 Algemene voorwaarden 2017 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met Pilates Studio van Sonsbeek betreffende deelname aan groepslessen, privé-en of duo-sessies, workshops, cursussen

Nadere informatie

Contributieregelement HC Tilburg

Contributieregelement HC Tilburg Contributieregelement HC Tilburg Aangepaste versie zoals goedgekeurd door de ALV op 27 augustus 2018 1 Entreegeld a) Nieuwe leden van HC Tilburg dienen entreegeld te betalen. Het entreegeld voor hockeyers

Nadere informatie

Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog

Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog 1. Aanmelding Aanmelding kan uitsluitend plaatsvinden door middel van een volledig ingevuld inschrijfformulier. De cursus kan beginnen als een ondertekend

Nadere informatie

Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen)

Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen) Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen) Betreft Senioren lid Junioren lid Pupillen lid Donateur Spelend Niet spelend Vrijwilliger Persoonlijke gegevens Man / Vrouw Achternaam: Voorletters:

Nadere informatie

Ieder nieuwe student heeft recht op één gratis proefles. Extra proeflessen zijn 10 euro per les en moeten contant aan de balie worden voldaan.

Ieder nieuwe student heeft recht op één gratis proefles. Extra proeflessen zijn 10 euro per les en moeten contant aan de balie worden voldaan. Algemene voorwaarden Proefles Ieder nieuwe student heeft recht op één gratis proefles. Extra proeflessen zijn 10 euro per les en moeten contant aan de balie worden voldaan. Annuleren proefles U dient zo

Nadere informatie

Contributiereglement NHC. Per leeftijdscategorie geldt met ingang van het seizoen het volgende basis contributietarief.

Contributiereglement NHC. Per leeftijdscategorie geldt met ingang van het seizoen het volgende basis contributietarief. Contributiereglement NHC Per leeftijdscategorie geldt met ingang van het seizoen 2019-2020 het volgende basis contributietarief. Piepkuikens 01-10-12 t/m 30-5 jaar 175 09-13 Kuikens (CoolKids) 01-10-11

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 05 06 oktober 2013 SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Inhoudsopgave Schoolreglement. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Visie. Artikel 3 Doelstelling. Artikel 4 Beleid. Artikel 5 Aanmelden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web7 voor leden. versie december 2018

Gebruikershandleiding Web7 voor leden. versie december 2018 Gebruikershandleiding Web7 voor leden versie december 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Website... 4 Inloggen op uw persoonlijke pagina... 4 WebSeven - Home... 5 WebSeven - Algemeen... 6 Mijn gebruiker... 6 Mijn

Nadere informatie

Spelregels en voorwaarden 2012-2013

Spelregels en voorwaarden 2012-2013 Spelregels en voorwaarden 2012-2013 Inschrijving en plaatsing A) INSCHRIJVING EN PLAATSING CURSUSSEN Voor iedere cursus, workshop of andere activiteit moet je een inschrijfformulier invullen. Dat kan online

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Meer Dance & Events Hoofddorp

ALGEMENE VOORWAARDEN. Meer Dance & Events Hoofddorp ALGEMENE VOORWAARDEN Meer Dance & Events Hoofddorp Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Aanmelding... 2 3. Proefles... 2 4. Lesgeld... 3 5. Betalingswijze... 3 6. Korting op zorgpremie Zorg en Zekerheid... 3 7.

Nadere informatie

Lidnummer : Debiteurnummer :

Lidnummer : Debiteurnummer : U dient het inschrijfformulier uit te printen en te voorzien van de benodigde en juiste gegevens. Vergeet niet uw handtekening in verband met de automatische afschrijving van de contributie. Maak een kopie

Nadere informatie

4. Your Musiqskool behoudt zich het recht voor (de startdatum van) een cursus uit te stellen of te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

4. Your Musiqskool behoudt zich het recht voor (de startdatum van) een cursus uit te stellen of te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen. ALGEMENE LESVOORWAARDEN YOUR MUSIQSKOOL 2016-2017 1.INSCHRIJVEN 1. Cursisten kunnen zich het gehele jaar inschrijven, maar vóór 1 juli is wenselijk i.v.m. garantie plaatsing in het nieuwe seizoen. Inschrijving

Nadere informatie

Informatieboekje Gymnastiekvereniging

Informatieboekje Gymnastiekvereniging Informatieboekje 2018 Gymnastiekvereniging OKK Ridderkerk 2018 Algemene informatie voor nieuwe leden. De vereniging heeft als naam "Gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht" en is gevestigd te Ridderkerk,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Seizoen 2014/ Algemeen

Algemene voorwaarden Seizoen 2014/ Algemeen Algemene voorwaarden Seizoen 2014/2015 1. Algemeen A. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en/of werkzaamheden, ongeacht waar deze worden uitgevoerd van Dansstudio Daphne

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN MUSICENTRAL

ALGEMENE VOORWAARDEN MUSICENTRAL Algemene lesvoorwaarden Van Musicentral, Gevestigd te Zwolle. De onderstaande tekst geldt vanaf 28 augustus 2016. 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en vormen een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie

Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie Bijlage P Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie 1 Definities A. Synergos Onder Synergos wordt verstaan: Het bedrijfsonderdeel Synergos

Nadere informatie

Inschrijving

Inschrijving Inschrijving 2018-2019 LESVORMEN EN LESGELDTARIEVEN 2018-2019 Leerlingen tot 21 jaar 15 minuten per les* 1x per week, 38 lessen 420 (10x 42,00) 20 minuten per les 1x per week, 38 lessen 530 (10x 53,00)

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden SPRINGBOON Trainingscentrum voor Kindkunde

Algemene Voorwaarden SPRINGBOON Trainingscentrum voor Kindkunde Algemene Voorwaarden SPRINGBOON Trainingscentrum voor Kindkunde Op alle met SPRINGBOON gesloten overeenkomsten door deelnemers zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing. Dit geldt voor zowel

Nadere informatie

Jeugdtheater Hofplein

Jeugdtheater Hofplein Jeugdtheater Hofplein Mei 2019 - Algemene voorwaarden Jeugdtheater Hofplein - Algemene voorwaarden korte cursus Jeugdtheater Hofplein Tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen gelden in

Nadere informatie

Doorlopende machtiging SEPA

Doorlopende machtiging SEPA Doorlopende machtiging SEPA Naam AAC 1899 Gymnastiek Adres mr JM de Kempenaersingel 56 PC woonplaats 6836 MH ARNHEM Incassant ID NL33ZZZ091009060000 Kenmerk machtiging Contributie Door ondertekening van

Nadere informatie

Hofplein Rotterdam. Mei 2018

Hofplein Rotterdam. Mei 2018 Hofplein Rotterdam Mei 2018 - Algemene voorwaarden Jeugdtheater Hofplein - Algemene voorwaarden korte cursus Jeugdtheater Hofplein Tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen gelden in alle

Nadere informatie

ARTIKEL 1 INLEIDING EN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN.

ARTIKEL 1 INLEIDING EN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN. Inhoudsopgave ARTIKEL 1 INLEIDING EN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN. ARTIKEL 2 VASTSTELLING CONTRIBUTIE. ARTIKEL 3 INSCHRIJFGELD. ARTIKEL 4 CONTRIBUTIEBETALING. ARTIKEL 5 WIJZE VAN BETALING ARTIKEL 6 BIJZONDERE

Nadere informatie

Informatieboekje. Gymnastiekvereniging. OKK Ridderkerk 2017

Informatieboekje. Gymnastiekvereniging. OKK Ridderkerk 2017 Informatieboekje 2017 Gymnastiekvereniging OKK Ridderkerk 2017 Algemene informatie voor nieuwe leden. De vereniging heeft als naam "Gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht" en is gevestigd te Ridderkerk,

Nadere informatie

CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM

CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM Revisiedata: Datum reden 16-10-2014 Aanpassing contributie algemene ledenvergadering 2 CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM 1. Hoogte contributie De hoogte van de contributie

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging Sport Vereent

Gymnastiekvereniging Sport Vereent Gymnastiekvereniging Sport Vereent www.sportvereent.nl 1 nl Inhoud Welkom bij Sport Vereent.................. 3 Locaties lessen........................... 4 Ledenadministratie....................... 4

Nadere informatie

Contributie voorwaarden

Contributie voorwaarden Contributie voorwaarden 1) Inschrijfgeld a) Nieuwe leden van HC Oranje-Rood dienen inschrijfgeld te betalen. b) Nieuwe leden zijn leden die in het verleden geen lid zijn geweest van HC Oranje-Rood (of

Nadere informatie

KUNSTINN ALGEMENE VOORWAARDEN 2013/2015

KUNSTINN ALGEMENE VOORWAARDEN 2013/2015 Artikel 1 Algemeen 1.1 Kunstinn is niet aansprakelijk voor eventuele diefstal, schade, letsel of ongeval als gevolg van cursussen/workshops, het gebruik van de ruimte en de daarbij behorende faciliteiten.

Nadere informatie

LESGELD & VOORWAARDEN SEIZOEN

LESGELD & VOORWAARDEN SEIZOEN LESGELD & VOORWAARDEN SEIZOEN 2018 2019 Aantal lessen in de week In 9 keer (alleen automatisch incasso!) In 1 keer (overboeking/ contant) In 1 keer (alleen contant!) 1 uur 35, - per termijn 315, - 2 uur

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Theaterschool de Springplank

Algemene voorwaarden Theaterschool de Springplank Algemene voorwaarden Theaterschool de Springplank versie 1.2 september 2011 Verklaring gebruikte begrippen: Cursist alle cursisten of aankomende cursisten van Theaterschool de Springplank. In geval van

Nadere informatie

CONTRIBUTIE 2014-2015

CONTRIBUTIE 2014-2015 CONTRIBUTIE 2014-2015 Lidmaatschap Het lidmaatschap van MHCZ staat open vanaf de leeftijd van 5 jaar. Men is lid van MHCZ voor een heel verenigingsjaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde

Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde Jaarrekening 2013 Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde Inhoudsopgave Algemeen Financieel overzicht Resultaten rekening 2013 en balans Gedetailleerd overzicht van ontvangsten en uitgaven Toelichting resultatenrekening

Nadere informatie

1.5 Zowel 1.2 als 1.3 geldt eveneens voor het personeel van Dance Studio Janien.

1.5 Zowel 1.2 als 1.3 geldt eveneens voor het personeel van Dance Studio Janien. Algemene voorwaarden Dance Studio Janien: Om zo goed en optimaal mogelijk lessen te verzorgen in een prettige omgeving is het belangrijk dat een ieder die onze studio bezoekt, op de hoogte is van onze

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN BETALEN. Inschrijven

ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN BETALEN. Inschrijven ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN Inschrijven Een cursist schrijft zich in met het digitale inschrijfformulier. De inschrijving geldt voor het gehele seizoen, september t/m juni. Uitzondering vormen de korte

Nadere informatie

: Sportvereniging Mixed Hockeyclub Liberty gevestigd te Dongen. : De financiële bijdrage die men is verschuldigd om lid te zijn van MHC Liberty.

: Sportvereniging Mixed Hockeyclub Liberty gevestigd te Dongen. : De financiële bijdrage die men is verschuldigd om lid te zijn van MHC Liberty. CONTRIBUTIE REGLEMENT Artikel 1 Begripsbepalingen: MHC Liberty Lid Contributie Bestuur Ledenregistratie Contributieadministratie Verenigingsjaar ALV Aanvrager : Sportvereniging Mixed Hockeyclub Liberty

Nadere informatie

0Lespakket duozangles 40 x 60 minuten met (vul naam leerling in) 0Lespakket duozangles 40 x 30 minuten met (vul naam leerling in)

0Lespakket duozangles 40 x 60 minuten met (vul naam leerling in) 0Lespakket duozangles 40 x 30 minuten met (vul naam leerling in) Inschrijfformulier lesseizoen 2012-2013 Naam leerling: Straat + huisnummer: Postcode + plaats: Tel. Thuis: Tel. Mobiel: Mailadres leerling: Mailadres ouders*: Geboortedatum leerling: *Voor leerlingen onder

Nadere informatie

Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder:

Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Hoofdstuk 7: Algemene Voorwaarden Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Gastouderopvang Kinderopvang in een gezinssituatie door een ander dan degene die als ouder op grond

Nadere informatie

Infoboekje recreanten

Infoboekje recreanten Infoboekje recreanten De Molenwiek Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 4 2. Doelstelling 5 3. Historie 5 4. Bestuur 7 5. Leiding 7 6. Aanvang lidmaatschap 8 7. Betaling contributie 8 8. Sportmogelijkheden 10 9.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn!

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Algemene Voorwaarden Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Hierbij vind je informatie over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn en de algemene regels die bij The Essence of Life,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE BEROEPSOPLEIDING ZWEMONDERWIJS Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities

Nadere informatie

1.2 Klant: degene die lessen en of workshops of cursussen volgt of wenst te volgen bij Yogacentrum Innerwork.

1.2 Klant: degene die lessen en of workshops of cursussen volgt of wenst te volgen bij Yogacentrum Innerwork. ALGEMENE VOORWAARDEN Yogacentrum Innerwork Geldig vanaf 01-07-2012 1. Definities 1.1 Yogacentrum Innerwork: hierna ook te noemen 'YI', gevestigd te Haarlem, Helmlaan 64, 2015 LG, geregistreerd bij de Kamer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TAALDIVERS. Algemene voorwaarden. TaalDivers [NAAM VAN AUTEUR] ALGEMENE VOORWAARDEN TAALDIVERS 1

ALGEMENE VOORWAARDEN TAALDIVERS. Algemene voorwaarden. TaalDivers [NAAM VAN AUTEUR] ALGEMENE VOORWAARDEN TAALDIVERS 1 Algemene voorwaarden TaalDivers 1 Algemene voorwaarden TaalDivers Artikel 1: Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden maken deel uit van het cursuscontract tussen particulieren en TaalDivers en zijn van

Nadere informatie

Zwemvereniging De Vennen inschrijfformulier

Zwemvereniging De Vennen inschrijfformulier Zwemvereniging De Vennen inschrijfformulier Ondergetekende (indien jonger dan 16 jaar, een van de ouders of verzorgers) verklaart dat hij/zij, zijn/haar zoon/dochter, met ingang van ----/----/-------*

Nadere informatie

Reglement keur turnen

Reglement keur turnen Reglement keur turnen G.V. Turnlust Middenmeer is een vereniging waarbij de sporten kleutergym, recreatiegym, keur turnen, steps, streetdance en trampoline springen worden beoefend. Kinderen die op recreatief

Nadere informatie

Informatieboekje. Gymnastiekvereniging. OKK Ridderkerk 2015

Informatieboekje. Gymnastiekvereniging. OKK Ridderkerk 2015 Informatieboekje 2015 Gymnastiekvereniging OKK Ridderkerk 2015 Vakantie De gymnastiekvakanties zijn gelijk aan de vakanties van de openbare basisscholen in Ridderkerk. Algemene informatie voor nieuwe leden.

Nadere informatie

Huisregels Seizoen

Huisregels Seizoen Huisregels Seizoen 2015-2016 September 2015 Inleiding Sv IVO hanteert,mede op advies van de KNGU, huisregels. Deze creëren ook naar onze mening duidelijkheid omtrent wat wel en niet kan, wenselijk is,

Nadere informatie

Algemene informatie en voorwaarden

Algemene informatie en voorwaarden Algemene informatie en voorwaarden Contactgegevens Nadja Spooren www.panfluitpraktijk.nl Dokter Kanterslaan 175 nadja@panfluitpraktijk.nl 5361 ND Grave 06 16034924 KvK 51654199 Lesafspraken Individuele

Nadere informatie

Reglement Selectie turnen

Reglement Selectie turnen Reglement Selectie turnen S.V. Hercules 03 is een vereniging waarbij de sporten kleutergym, recreatiegym, selectie turnen, moeder en kindgym, seniorengym, jazzdance, G-sport en freerun worden beoefend.

Nadere informatie

Contributiereglement. Datum: Versie: 2.0

Contributiereglement. Datum: Versie: 2.0 Contributiereglement Datum: 15-11-18 Versie: 2.0 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Contributie... 3 2.1 Aantal trainingen en wedstrijden per team... 3 2.2 Deelname aan toernooien... 4 2.3 Hoogte van de

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER IJSHOCKEY VERENIGING EINDHOVEN KEMPHANEN

INSCHRIJFFORMULIER IJSHOCKEY VERENIGING EINDHOVEN KEMPHANEN INSCHRIJFFORMULIER IJSHOCKEY VERENIGING EINDHOVEN KEMPHANEN Ondergetekende schrijft zich in bij IJshockey Vereniging Eindhoven Kemphanen en gaat akkoord met onderstaande voorwaarden. - Het hoofdseizoen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn!

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Algemene Voorwaarden Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Hierbij vind je informatie over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn en de algemene regels die bij The Essence of Life,

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 04 26 januari 2012 SCHOOLREGLEMENT TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Inhoudsopgave Schoolreglement. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Visie. Artikel 3 Doelstelling. Artikel 4 Beleid. Artikel 5 Aanmelden.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Mejiro Gym B.V.

Algemene voorwaarden Mejiro Gym B.V. Algemene voorwaarden Mejiro Gym B.V. Artikel 1 Definities - Mejiro Gym Amsterdam: Mejiro Gym B.V., te Amsterdam, Lauriergracht 86 - Lid: de natuurlijke persoon (m/v), waaronder ook een Jeugdlid, op wiens

Nadere informatie

1-Dagverzekeringen Versie 2012

1-Dagverzekeringen Versie 2012 1-Dagverzekeringen Versie 2012 1. Inleiding Beste lezer, In samenwerking met onze partners FROS (amateursportfederatie) en ARENA (de verzekeringsmaatschappij) kan Airsoft Alliantie België vzw een verzekering

Nadere informatie

VOORWAARDEN ABONNEMENT CASHFLOW ONLINE

VOORWAARDEN ABONNEMENT CASHFLOW ONLINE Ten behoeve van een abonnement op CashFlow software gaan U (klant van CashFlow) en INVERS (Invers BV, gevestigd te Voorburg, geregistreerd bij de KvK onder nummer 27136700; uitgever van CashFlow) een overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van de Stichting Médèz

Algemene voorwaarden van de Stichting Médèz Algemene voorwaarden van de Stichting Médèz Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en vormen een onverbrekelijk geheel met alle aanbiedingen van Stichting Médèz, gevestigd te Sint-Michielsgestel,

Nadere informatie

Incassoreglement Noordelijk Belastingkantoor

Incassoreglement Noordelijk Belastingkantoor Incassoreglement Noordelijk Belastingkantoor Het dagelijks bestuur van het Noordelijk Belastingkantoor; Gelet op: Algemene Wet Bestuursrecht; Invorderingswet; Gemeentewet; Waterschapswet; Belastingverordeningen

Nadere informatie

CONTRIBUTIEREGLEMENT GOOISCHE HC

CONTRIBUTIEREGLEMENT GOOISCHE HC CONTRIBUTIEREGLEMENT GOOISCHE HC Artikel 1: BEGRIPSBEPALINGEN Gooische HC: Sportvereniging Gooische Hockey Club te Bussum. Lid: Natuurlijk persoon die aan activiteiten van de Gooische HC deelneemt door

Nadere informatie

Gastouderbureau TisKidz Magnesiumweg 16 Wolvega LRKP:

Gastouderbureau TisKidz Magnesiumweg 16 Wolvega LRKP: Gastouderbureau TisKidz Magnesiumweg 16 Wolvega LRKP: 154768200 www.tiskidz.nl 2016 versie 1 GOB TisKidz Pagina 1 Begripsbepaling In deze algemene voorwaarden, welke openbaar zijn oa via onze website,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Gymnastiekvereniging Sport Geeft Vreugde, afgekort S.G.V.

Huishoudelijk reglement Gymnastiekvereniging Sport Geeft Vreugde, afgekort S.G.V. Huishoudelijk reglement Gymnastiekvereniging Sport Geeft Vreugde, afgekort S.G.V. Dit huishoudelijk reglement is opgesteld conform artikel 20 van de statuten, laatstelijk gewijzigd volgens de notariële

Nadere informatie

De cursist volgt gitaarles bij...

De cursist volgt gitaarles bij... Lescontract seizoen 2018/2019 Gegevens cursist: Achternaam.. Voornaam.. Geboortedatum.. Adres. Postcode. Woonplaats.. Tel... E-mail... Gegevens ouder/voogd/verzorger: (indien de cursist nog geen 18 jaar

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas INCASSOREGLEMENT 2017

Gemeente Horst aan de Maas INCASSOREGLEMENT 2017 Gemeente Horst aan de Maas INCASSOREGLEMENT 2017 1 2 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen... 4 Artikel 2 Doel van de automatische incasso... 4 Artikel 3 Gemeentelijke belastingen... 4 Artikel 4 Deelname

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Op onze Plaatsingsovereenkomst Kinderopvang zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals hieronder omschreven. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze overeenkomst wordt verstaan

Nadere informatie

Omni-sportvereniging

Omni-sportvereniging Omni-sportvereniging LEIDRAAD VOOR DE SELECTIE TURNEN Voorwoord Welkom bij de selectie van C.S.V. de Zilvermeeuw. Onze vereniging is een omnisportvereniging waarbij de sporten recreatie gymnastiek, selectie

Nadere informatie

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden.

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Hier Ben Ik coaching: de bedrijfsnaam waaronder Marcel Kars als zelfstandig ondernemer zonder personeel opereert. Het bedrijf is

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Pagina 2 van 5 Laatste wijziging 08-08-2018 Deze algemene voorwaarden vervangt alle voorgaande. Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden, waaronder inschrijf- en betalingsvoorwaarden,

Nadere informatie

Voorwaarden plaatsingscontract buitenschoolse opvang

Voorwaarden plaatsingscontract buitenschoolse opvang Algemeen: 1. Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. SWW kinderopvang BV heeft een privacy beleid. Dit kunt u vinden op onze website of opvragen bij onze administratie. Met ondertekening van dit

Nadere informatie

De Inhoudsopgave. 1 Een overzicht van de contributie spelregels voor 4Defence ((Fight School Boxtel) 2 Waarom machtigen gemakkelijk en veilig is.

De Inhoudsopgave. 1 Een overzicht van de contributie spelregels voor 4Defence ((Fight School Boxtel) 2 Waarom machtigen gemakkelijk en veilig is. ContributieRegelement4Defence.docx De Inhoudsopgave 1 Een overzicht van de contributie spelregels voor 4Defence ((Fight School Boxtel) 2 Waarom machtigen gemakkelijk en veilig is. 3 De contributie bedragen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Verenigingsgegevens. 2. Definities. 3. Toepassingsgebied. 4. Lidmaatschap. 5. Beëindigen Lidmaatschap SV HESTIA

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Verenigingsgegevens. 2. Definities. 3. Toepassingsgebied. 4. Lidmaatschap. 5. Beëindigen Lidmaatschap SV HESTIA 1. Verenigingsgegevens Studievereniging SV Hestia Zernikeplein 11 Kamer B1.35 9747 AS Groningen Tel: 050 595 2553 Email: info@svhestia.nl KvK: 59350482 ALGEMENE VOORWAARDEN SV HESTIA 2. Definities 2.1.

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER DJF DANCE CENTRE VOLWASSENLESSEN

INSCHRIJFFORMULIER DJF DANCE CENTRE VOLWASSENLESSEN INSCHRIJFFORMULIER VOLWASSENLESSEN Naam danser: Adres: Postcode: Woonplaats: Tel.nr: Mobiel: E-mailadres: Geboorte datum: Leeftijd: Locatie: Les + dag: Opmerking : Abonnementen: O volwassen abonnement

Nadere informatie

Lidmaatschap REGLEMENT. In art. 7.3 van de statuten is opgenomen:

Lidmaatschap REGLEMENT. In art. 7.3 van de statuten is opgenomen: REGLEMENT Lidmaatschap In art. 7.3 van de statuten is opgenomen: Opzegging van het lidmaatschap kan slechts schriftelijk of per mail (aan ledenadministratie@triffis.nl) worden gedaan, tenminste 1 maand

Nadere informatie

Aan de bondsvergadering wordt gevraagd het beleid debiteurenbeheer goed te keuren.

Aan de bondsvergadering wordt gevraagd het beleid debiteurenbeheer goed te keuren. Agendapunt 6 Beleid debiteurenbeheer 1. Inleiding, openstaand debiteurensaldo 2016 In de jaarrekening 2016 was het debiteurensaldo hoger dan in de afgelopen jaren. In aanloop naar de jaarvergadering is

Nadere informatie

MGSPORTS ALGEMENE VOORWAARDEN

MGSPORTS ALGEMENE VOORWAARDEN 1. MGsports a) MGsports is een club met een gedeponeerd handelsmerk dat eigendom is van MGsports Nederland, dat als voornaamste doel heeft de leden van de club gezondheidsfaciliteiten en zwemonderwijs

Nadere informatie

BASKETBALL VERENIGING THE MONKS MONNICKENDAM

BASKETBALL VERENIGING THE MONKS MONNICKENDAM BASKETBALL VERENIGING THE MONKS MONNICKENDAM Aanmeldingsformulier nieuwe leden opgericht in 1971 Ik meld mij aan als lid van basketbal vereniging The Monks, Personalia Voornaam: Achternaam: Geslacht: Man

Nadere informatie

Inschrijfformulier 2018

Inschrijfformulier 2018 Inschrijfformulier 2018 Voornaam + achternaam Voorletters Straat + huisnummer Postcode + Woonplaats Geboortedatum Mobiel nummer Emailadres Wat is uw beroep? Bent u student? Wie kunnen we bellen in geval

Nadere informatie

FINANCIËLE VOORWAARDEN KLEIN COLLEGE. Laatst bijgesteld d.d. maart 2017

FINANCIËLE VOORWAARDEN KLEIN COLLEGE. Laatst bijgesteld d.d. maart 2017 FINANCIËLE VOORWAARDEN KLEIN COLLEGE Laatst bijgesteld d.d. maart 2017 INHOUD 1. BETALINGSVOORWAARDEN ONDERWIJS 1.1. Aanmelding en inschrijving 1.2. Aanmelding gedurende het lopende schooljaar 1.3. Tarieven

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1 eeeeeeeeisinq *u f In ` Huishoudelijk reglement Gymnastiek Vereniging VKW Vlugheid en Kracht Westerbork Januari J aaaaa i 2018 1 Doelstelling vereniging De missie van de vereniging is alles "alles te

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP

AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP Persoonlijke gegevens Roepnaam M/V Man / Vrouw Geboortedatum Geboorteplaats Nationaliteit Adresgegevens Straatnaam Huisnummer Postcode Woonplaats Contactgegevens Contactgegevens

Nadere informatie

Het abonnementsgeld dient u maandelijks, uiterlijk op de 1e dag van de kalendermaand, bij vooruitbetaling te voldoen.

Het abonnementsgeld dient u maandelijks, uiterlijk op de 1e dag van de kalendermaand, bij vooruitbetaling te voldoen. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1a: Bij het aangaan van deze overeenkomst bent u bekend met het feit dat uw ledenpas afhankelijk van het gekozen abonnement precies 3, 12 of 24 maanden geldig is vanaf de ingangsdatum,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERLINGE UITVAARTVERENIGING "VEENDAM-WINSCHOTEN EN OMSTREKEN" U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERLINGE UITVAARTVERENIGING VEENDAM-WINSCHOTEN EN OMSTREKEN U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERLINGE UITVAARTVERENIGING "VEENDAM-WINSCHOTEN EN OMSTREKEN" U.A. Artikel 1 In de navolgende artikelen wordt verstaan onder de Vereniging: Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Go2Yoga Soest Versie 2019

Algemene voorwaarden Go2Yoga Soest Versie 2019 Algemene voorwaarden Go2Yoga Soest Versie 2019 Artikel 1 Definities 1. Ondernemer/eigenaar: Dolly de Kroon; 2. Bedrijf: Go2Yoga, YogaHotspot; 3. Klant: de natuurlijke of rechtspersoon die een overeenkomst

Nadere informatie

Het lidmaatschap komt tot stand door ondertekening van het aanbod. Dit kan via een inschrijfformulier op de vestiging.

Het lidmaatschap komt tot stand door ondertekening van het aanbod. Dit kan via een inschrijfformulier op de vestiging. Algemene voorwaarden Personal Fitness Center Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en uitvoering van alle lidmaatschappen en bedrijfslidmaatschappen betreffende groepsfitness,

Nadere informatie

Cindypendant Solutions

Cindypendant Solutions ALGEMENE VOORWAARDEN 1. De overeenkomst De studieovereenkomst komt tot stand tussen de consument die de opleiding afneemt (hierna te noemen u ) en Cindypendant Solutions Comm. V., handelend onder de naam

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen, Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen, overwegende dat het ter bevordering van de zorgvuldigheid en de rechtszekerheid gewenst is regels vast te stellen voor de automatische

Nadere informatie

Versie 1 juli 2017 Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie, gevestigd te Utrecht, KvK nr

Versie 1 juli 2017 Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie, gevestigd te Utrecht, KvK nr CONTRIBUTIEREGLEMENT Versie 1 juli 2017 Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie, gevestigd te Utrecht, KvK nr. 40533159 Inhoudsopgave 1. Definities... 2 2. Vaststelling contributie en verplichte

Nadere informatie

Pilates Studio van Sonsbeek, Leidsewallen 3A, 1 e etage BW Zoetermeer. IBAN: NL52INGB BIC:INGBNL2A. Kvk:

Pilates Studio van Sonsbeek, Leidsewallen 3A, 1 e etage BW Zoetermeer. IBAN: NL52INGB BIC:INGBNL2A. Kvk: Inschrijfformulier 2017 Pilateslessen De persoonlijke gegevens op dit formulier zijn strikt vertrouwelijk en worden enkel en uitsluitend voor administratieve doeleinden van Pilates Studio van Sonsbeek

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie