De hele zomer lang valt iets te beleven! PATRIMOINE MONDIAL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De hele zomer lang valt iets te beleven! PATRIMOINE MONDIAL"

Transcriptie

1 PATRIMOINE MONDIAL

2 1 HET WORDT EEN HETE ZOMER IN LE GRAND-HORNU!!! Dit jaar vieren we de derde editie van de. Le Grand- Hornu presenteert drie tentoonstellingen van hedendaagse kunst en design. De installatie van Jef Geys nodigt u uit om de wereld van de planten en hun heilzame werking te ontdekken; de interventie van twee Belgische kunstenaars geeft u een nieuwe kijk op het MAC s en zijn architectuur en een twintigtal designers doen ons nadenken over onze consumptiegewoonten. Gedurende de hele zomer bent u welkom voor workshops, gratis geleide bezoeken, picknicks, apero s, stages, wandelingen op de terril of het grote feest op 21 juli! En dan zijn er nog de speelboekjes voor kinderen en de Carré des transats voor een moment van rust en amusement. Zowel in familie, onder vrienden of als paar, er is bij ons altijd een activiteit voor u!

3 2 ZOMEREXPOSITIES JEF GEYS. QUADRA (MAC S) > 23 SEPTEMBER 2018 Op 8 april werden in de tuinen van Le Grand Hornu acht plantenbakken geïnstalleerd. Dit project van de onlangs overleden kunstenaar Jef Geys, georganiseerd in samenwerking met het zoölogisch laboratorium van de Université de Mons, ligt in het verlengde van Geys Quadra Medicinale dat hij in 1999 op de Biënnale van Venetië exposeerde. Deze kleine territoria hebben alle dezelfde oppervlakte, maar hebben de schematische vorm van de contouren van bepaalde Europose landen: Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, Frankrijk en België. In de loop van de zomer groeien in deze verschillende biotopen gewone medicinale planten die door het culturele team van het museum werden verzameld in samenwerking met vertegenwoordigers van de acht betroffen landen. ALBEDO [MAC S] ANN VERONICA JANSSENS & JEAN GLIBERT 01 JULI > 21 OKTOBER 2018 Voor Albedo, de zomertentoonstelling van het MAC s, nodigde het museum de Belgische kunstenaars Ann Veronica Janssens en Jean Glibert uit om een installatie te maken die de bezoeker een esthetische ervaring geeft die los staat van de materialiteit van het kunstwerk. Bevrijd van tastbare kunstwerken en de gebruikelijke expositie-accessoires, is dit voor beide kunstenaars de gelegenheid om een vrije dialoog aan te gaan met de naakte architectuur van het museum en zijn natuurlijk licht Op die manier benadrukken ze een van de bijzonderheden van het MAC s: de ruimte is doordrongen van de architectuur van Pierre Hebbelinck die onder meer wil indruisen tegen het architecturale gebaar van Bruno Renard die een eeuw eerder de site van Le Grand-Hornu heeft ontworpen. De expositie, uitgewerkt in dialoog met Denis Gielen, directeur van het museum, is een gelegenheid om enerzijds te focussen op de unieke architectuur maar anderzijds ook om ze met een zekere ironie te provoceren.

4 3 HALT AAN DE GROEI! [CID] 01 JULI > 21 OKTOBER 2018 Als sinds het einde van de jaren 60 wijzen wetenschappers op de gevaren van de overconsumptie die het gevolg is van een streven naar ongebreidelde groei. Maar wat hebben we gedaan met hun waarschuwingen? Talrijke protestbewegingen, bestaande uit experts en burgers uiten hun verontwaardiging over de uitwassen van de dominante economische en sociale systemen. Het CID vraagt zich af welke rol het design kan spelen in dit maatschappelijk debat. Door middel van de ontwerpen van een twintigtal designers proberen we antwoorden te vinden op volgende vragen: Kan design anders worden benaderd? Kunnen design-methodes worden gebruikt om het aantal producten en goederen die de planeet overspoelen, te verminderen? Welke ontwerpen stimuleren een vermindering van het verbruik van basismaterialen en fossiele energie. Bestaat er design dat niet gericht is op winst maken? Kan design een experimenteerterrein worden om de overheersende economische processen te veranderen? Kan design ontsnappen aan de dwang om te groeien?

5 4 NIET TE MISSEN DEZE ZOMER LE CARRÉ DES TRANSATS EN OPENLUCHTSPELEN TIJDENS DE HELE ZOMER Vanaf 1 juli heropent Le Grand-Hornu zijn Carré des transats. Deze ontspanningsruimte, weg van de drukte, biedt de mogelijkheid voor een pauze of om in alle rust te lezen en te genieten van de bijzondere sfeer van deze historische site. Terwijl de ouders daarvan genieten, kunnen de kinderen vlakbij spelletjes als croquet, jokari of petank (her)ontdekken. BOEKENDOOS HET HELE JAAR DOOR Kleine buitenbibliotheek waar iedereen gratis boeken kan ontlenen of achterlaten. De boekendoos is bedoeld om toegankelijkheid tot cultuur te bevorderen, cultuur te delen en uit te wisselen. Kom ons bezoeken en profiteer ervan om een boek, een tijdschrift, een catalogus mee te nemen of rustig te lezen in een van onze ligstoelen. U kunt zelf ook aan het project deelnemen en boeken die u niet langer nodig heeft, hier achterlaten. Zo zorgt u ervoor dat uw lievelingsboeken een nieuw leven gaan leiden. U mag gerust een papiertje met commentaar tussen de gelezen pagina s achterlaten. KOM FEESTEN IN LE GRAND-HORNU! FEEST VAN 21 JULI Van 10 tot 18u: Kinderanimatie Bidouille et débrouille Niet te missen voor kleine nieuwsgierige creatievelingen. In het atelier Kids à l œuvre bouwen kinderen de wereld van morgen. Laten we de productiewijzen veranderen, laten we onze ecologische voetafdruk verkleinen om beter te leven, laten we hergebruiken in plaats van weg te werpen. In dit creatieve atelier wordt de nadruk gelegd op kwaliteit in plaats van op kwantiteit en op samenwerking in plaats van op competitie. Van 10 tot 18u: Reuzenspelen In samenwerking met L Île aux Jeux Ludothèque de la Bibliothèque de Jemappes. Oude spelletjes, reuzegrote spellen, behendigheidspellen, en spellen die het contact tussen generaties bevorderen. Vier op een rij

6 5 groot, Pit Trap, Langlaufen voor drie, paletspel, Trou-madame Om 11h en 15u: Verhalen in een kamishibai Twee momenten om verhalen te horen over een kokende vos, vogels die door gele machines worden verjaagd en andere verhalen om te lachen, te dromen of na te denken. Deze verhalen worden verteld aan de hand van een kamishibai (Japans beeldentheater). Van 15 tot 18u: workshop volwassenen en kinderen rond het werk Quadra van Jef Geys en de expositie Albedo. U kunt deelnemen aan het atelier natuurlijke kleurstoffen, u onderdompelen in kleur in al haar vormen en een kruidentuin aanleggen. 11u, 14u, 16u: Geleide bezoeken aan de tentoonstelling Halte à la croissance! 10u, 15u, 17u: Geleide bezoeken aan de site 14u: Geleid bezoek voor volwassenen en jongeren aan de tentoonstellingen Albedo en Quadra 15u: Geleid bezoek voor jongeren aan de tentoonstellingen van het MAC s Foodtruck 20u30: Concert Les Has been 22u30: Vuurwerk in samenwerking met de gemeente Boussu 22u tot 24u: Bal met lampions Tegen betaling van een toegangskaartje voor de site, zijn alle activiteiten gratis, behalve consumpties. Reservatie verplicht: reservations@ grand-hornu.be of +32 (0)

7 6 PICKNICK IN DE TUINEN TIJDENS DE HELE ZOMER Tijdens alle vakanties kan iedereen die dat wil in de tuinen van Le Grand-Hornu komen picknicken. Bezoekers die dat willen kunnen natuurlijk ook hun eigen picknick meebrengen (in dat geval moet u ook zelf uw picknickdeken meebrengen). BLOEMENAPERITIEF DINSDAG 15 AUGUSTUS OM 11U Kom in de tuinen van Le Grand-Hornu de smaak van ongebruikelijke planten ontdekken op een bloemenaperitief georganiseerd rond het werk Quadra van de Belgische kunstenaar Jef Geys. Prijs: 10 /persoon Reservatie verplicht: reservations@ grand-hornu.be of +32 (0) DE FAMILIEDONDERDAGEN IN JULI EN AUGUSTUS De zomer in Le Grand-Hornu is het moment om de neus buiten te steken en te gaan wandelen met de kinderen. Het CID en het MAC s organiseren enkele activiteiten waarop u samen met uw kinderen een luchtje kunt scheppen. 11u00: familiebezoek aan de exposities Quadra en Albedo in het MAC s 13u30: Ontdekking van de specifieke biodiversiteit van terril nr. 9 die een overblijfsel is van de steenkolenwinning op de site van Le Grand-Hornu 15u30: familiebezoek aan de expositie Halte à la croissance! georganiseerd door het CID. Neem onderweg gerust een kleine pauze in le carré des transats. Gratis mits aankoop van een toegangsticket voor de site. Reservatie gewenst: reservations@ grand-hornu.be of +32 (0)

8 7 ERFGOEDDAGEN 8 EN 9 SEPTEMBER Le Grand-Hornu door een vergrootglas. Er is geschiedenis en er zijn verhalen! Terwijl in de geschiedenisboeken vaak alleen maar de grote datums en de grote gebeurtenissen worden vermeld, bestaat een plek vooral uit talrijke amusante anekdotes! Wist u dat wij een lichtgeraakte sculptuur bezitten? Dat de arbeiderswijk geheime doorgangen had? Dat Kirk Douglas daar de rol van Vincent van Gogh heeft gespeeld? ONTHAAL SPEELPLEINEN EN KINDERGROEPEN IN JULI EN AUGUSTUS Het MAC s en het CID hechten veel belang aan het sensibiliseren van jongeren en groepen voor kunst en design. Daarom organiseren wij in de zomermaanden al jaren een programma van gratis activiteiten rond lopende tentoonstellingen en rond de geschiedenis van de site voor jongeren ingeschreven voor speelpleinen. Reservatie verplicht: reservations@grand-hornu.be of +32 (0) STAGES MORGEN IN JOUW HANDEN (CID) VAN 02 TOT 06 JULI + VAN 20 TOT 24 AUGUSTUS Voor kinderen van 5 tot 8 jaar en van 9 tot 12 jaar. Kom een week lang je creativiteit botvieren in de ateliers voor digitale productie waar je objecten kunt ontwerpen die respect hebben voor de planeet, meer leert over kringloopeconomie en vernieuwbare energie en kennis maakt met nieuwe beroepen. Het is aan jou om de wereld van morgen vorm te geven! Wil je de kansen grijpen van een wereld in verandering en je inzetten voor de wereld van de toekomst? Kom met ons een reis maken door de prachtige

9 8 wereld van het design via verantwoorde en altruïstische, kritische maar optimistische ontwerpen. Van 9u tot 16u - Voor- en nabewaking vanaf 8u en tot 17u. 80 / week - snack en drankjes inbegrepen (behalve middageten). Info en reservatie: reservations@grand-hornu.be of +32 (0) COLOURFUL (MAC'S) VAN 23 TOT 27 JULI 2018 Voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Duik een week lang in een veelkleurige wereld! Elke dag krijgt zijn kleur en visuele en smaakervaringen. Als je graag leert terwijl je je amuseert, kom dan mee doen met ons! Van 9u tot 16u 80 / per week - drank en snack inbegrepen (behalve middageten) Info en reservatie: reservations@ grand-hornu.be of +32 (0) ONKRUID (MAC'S) VAN 30 JULI TOT 3 AUGUSTUS 2018 Voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Kom onder begeleiding van natuurgids Flore Roullier-Gal, en gidsen van het MAC s de geheimen van de plantenwereld exploreren en ontdekken en zaaien en plukken rond het werk Quadra van Jef Geys. Het belooft een gevulde week te worden in het MAC s: we maken een herbarium, prepareren natuurlijke kleurstoffen, en tekenen en fotograferen! Van 9u tot 16u 80 / per week - snacks en drankjes inbegrepen (behalve middageten) Info en reservatie: reservations@ grand-hornu.be of +32 (0)

10 9 DE ATELIERS DE NATUURMIDDAGEN 4 EN 18 JULI + 1 EN 29 AUGUSTUS Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar Ben je gefascineerd door de natuur, kom dan deze zomer naar het MAC s voor activiteiten rond het werk Quadra van Jef Geys! Op het programma: planten van aromatische kruiden, bloembommen maken, wandelen op de terril, planten en insecten observeren, een herbarium aanleggen, observatietekenen en macrofotografie, bloemrecepten, drukken met planten maar ook luisteren naar mythologische verhalen en iets leren over tuingeschiedenis. Van 14 tot 16u30 Gratis mits aankoop van een toegangskaartje voor de site. Info en reservatie: reservations@ grand-hornu.be of +32 (0) KIDS AAN HET WERK: OPKALEFATEREN EN RECYCLEREN 8 JULI, 12 AUGUSTUS EN 9 SEPTEMBER Een open atelier voor uw kinderen waar ze originele objecten maken van gerecycleerd materiaal. Een must voor leergierige kleine creatievelingen. Kids aan het werk laat kinderen vandaag werken aan de wereld van morgen. Hoe kunnen we productiewijzen veranderen, hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk verminderen om beter te leven, laten we recycleren in plaats van weg te gooien. In dit open atelier worden kinderen begeleid om originele objecten te maken met wegwerpmateriaal. Bij de ontwerpen in dit atelier gaat kwaliteit boven kwantiteit, samenwerking boven competitie. Non stop van 10u tot 18u. Gratis mits aankoop van een toegangskaartje voor de site.

11 10 PARTNERS Boussu - Hornu SITE DU GRAND-HORNU Rue Sainte-Louise 82 B-7301 Hornu T : +32 (0) F : +32 (0) accueil.site@grand-hornu.be PERSCONTACT Hélène van den Wildenberg Caracas Public Relations +32 (0) (0) info@caracascom.com COMMUNICATIEDIENST GRAND-HORNU T : +32 (0) maite.vanneste@grand-hornu.be OPENINGSUREN Dagelijks van 10 tot 18 uur, behalve op maandag. De administratieve dienst is op werkdagen bereikbaar van 8u00 tot 16u30 TOEGANGSPRIJS Combiticket Site du Grand-Hornu / CID / MAC s: 8 Reductietarief: 2 of 5 Groepstarief (minimum 15 pers.): 5 Schoolgroepen: 2 Gratis voor kinderen onder 6 jaar Gratis toegang de eerste zondag van de maand Dagelijks gratis geleide bezoeken voor individuele bezoekers Audio-gids om de historische site te ontdekken (FR / NL / DUITS / ENG / IT / SP): 2 CONTACTNUMMER VOOR RESERVATIES Rondleiding (op reservatie) van de tentoonstellingen en/of historische site (FR / NL / DUITS / ENG). +32 (0) reservations@grand-hornu.be

12

De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk.

De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk. 6Educatieve en culturele dienst Beste leraren, De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk. De educatieve dienst

Nadere informatie

De hele zomer lang valt iets te beleven!

De hele zomer lang valt iets te beleven! De hele zomer lang valt iets te beleven! Na het succes van de eerste editie kon een tweede SUMMER GRAND-HORNU niet uitblijven. Ook nu is er een ruime waaier aan binnen- en buitenactiviteiten rond de lopende

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Programma

CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Programma CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu Programma CECI N'EST PAS UNE COPIE. DESIGN TUSSEN INNOVATIE EN IMITATIE 27 november 2016-26 februari Curator: Chris Meplon Scenografie: GAFPA BUREAU

Nadere informatie

PERSBERICHT. Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?»

PERSBERICHT. Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?» PERSBERICHT Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?» Cabinet d Amateurs nr. 5 26 juni 2011 tot 23 oktober 2011 MAC s Musée des Arts Contemporains Dienst In het kader van de tentoonstellingscyclus

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 -

LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 - LE FABULEUX DESTIN DU QUOTIDIEN - Van 7/02/10 tot 23/05/10 - Tomáš Gabzdil Libertiny : the honeycomb vase «Made by bees» - 2006 PERSBERICHT Tentoonstelling «Le fabuleux destin du quotidien» Eerste gezamenlijke

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

De hele zomer lang valt iets te beleven! PATRIMOINE MONDIAL

De hele zomer lang valt iets te beleven! PATRIMOINE MONDIAL PATRIMOINE MONDIAL 1 HET WORDT EEN HETE ZOMER IN LE GRAND-HORNU! EDITORIAAL Sinds 2012 staat het voormalig mijncomplex van de Grand-Hornu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij zonneschijn komt de majestueuze

Nadere informatie

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis. Spel en bezoek.

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis.  Spel en bezoek. http://www.brusselbazaar.be/ Toen de dieren nog praatten Spel en bezoek. Voor wie: 3 jaar 1/9/2007-31/12/2017 Extra info: Hallepoort Zuidlaan 150 http://www.kmkg-mrah.be/nl/hallepoort markt-café-marché

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

PROGRAMMA 2015-2016. vzw CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu, België - www.cid-grand-hornu.

PROGRAMMA 2015-2016. vzw CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu, België - www.cid-grand-hornu. PROGRAMMA 2015-2016 Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu, België - www.cid-grand-hornu.be CHEVALIER MASSON DES CHOSES À FAIRE 4 oktober 2015-10 januari 2016 Anne Masson & Eric Chevalier werken sinds een tiental

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop bestaand

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld De Biënnale van de Schilderkunst is dit jaar aan haar derde editie toe Dit tentoonstellingsproject ontstond uit de museale ambitie van zowel het Roger Raveelmuseum

Nadere informatie

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat 189 1140 Evere 17/09/2010-31/08/2011-1- A. HET MBMA Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding met haar geklasseerde tuinen

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod programma 2013 >< 2014 educatief aanbod Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring? Het antwoord vind je bij Educateam!

Nadere informatie

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen Onderwijsbrochure Rotterdam Voor de ontwerpers van morgen Inhoud Aangenaam kennis te maken 4 5 Onderwijs in 6 Foto-impressie 7 Programma s 11 Docent aan het woord: Tessa Smal 12 Boekingsinformatie 13 Educatie

Nadere informatie

museum op maat 2015 >< 2016

museum op maat 2015 >< 2016 museum op maat 2015 >< 2016 ingang groepen Koningsplein 3, 1000 Brussel (via GRESHAM ) F muséeoldmastersmuseum + muséemodernmuseum Regentschapsstraat 1A (gelieve aan te bellen). muséemagrittemuseum + muséefin-de-sièclemuseum

Nadere informatie

PRESS CONTACT ONLINE

PRESS CONTACT ONLINE PERSBERICHT PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38 Thierry.belenger@me.com ONLINE WWW.DESIGNMARKET.BE BRUSSELS

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug

Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop ontwikkel een

Nadere informatie

Huis van Piet Mondriaan

Huis van Piet Mondriaan Huis van Piet Mondriaan Trade 2016/2017 Gemeentemuseum Den Haag Huis van Piet Mondriaan Trade 2016/2017 Entreeprijzen FIT + groepen Î Toegangsprijs: Û10,50 p.p. Î Reguliere verkoop: Û13,50 p.p. Î Uw tourguide

Nadere informatie

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30 Maak kennis met de 16de-eeuwse Brusselse meester Bernard van Orley. Hij schilderde voor het hof van de Habsburgers, maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. De cursisten verkennen de expo samen met

Nadere informatie

PRO GRAM MA vzw CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu

PRO GRAM MA vzw CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu PRO GRAM MA 2018 vzw CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu DO YOU SEE THE KING? PATRICK MARCHAL Van 22 oktober 2017 t.e.m. 11 februari 2018 Patrick Marchal is burger van de interstellaire

Nadere informatie

PROJECTOPROEP

PROJECTOPROEP 14.03.2020 PROJECTOPROEP Museum Night Fever, is de museumnacht van Brussel. En wees gerust, het is cooler dan het lijkt! Musea zijn tijdens MNF niet alleen laat open, maar MNF vormt ook dé gelegenheid

Nadere informatie

One More Take Photographs by John G. Zimmerman. Abtenhuis Abdijstraat Geraardsbergen

One More Take Photographs by John G. Zimmerman. Abtenhuis Abdijstraat Geraardsbergen Photographs by John G. Zimmerman One More Take 20.10.2016 08.01.2017 Abdijstraat 10 John G. Zimmerman (1927 2002) is een icoon van de Amerikaanse fotografie. Decennialang prijkten zijn foto s op covers

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie Jubelparkmuseum Het Jubelparkmuseum is in Brussel. Het Jubelparkmuseum heet zo omdat het in het Jubelpark ligt. Het Jubelparkmuseum is een van de grootste musea van België. Het is een oud museum. Leopold

Nadere informatie

De Grote Zaal. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek.

De Grote Zaal. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek. Verscholen in de duinen van Scheveningen, als een parel in het zand,

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf

Een kunsteducatieve draaischijf Een kunsteducatieve draaischijf Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2015-2016 mu-zee-um

Nadere informatie

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de amersfoortse Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de Amersfoortse Musea! Museum Flehite, Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE zijn verenigd in de stichting

Nadere informatie

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD Een jonge stad, met oog voor kunst gecombineerd bezoek aan de stad aan de hand van verschillende thema s (naar keuze) + bezoek van het Hergé-museum. toegankelijk

Nadere informatie

In de zomer van 2015 viert Karlsruhe zijn jubileum op grootse wijze

In de zomer van 2015 viert Karlsruhe zijn jubileum op grootse wijze In de zomer van 2015 viert Karlsruhe zijn jubileum op grootse wijze Karlsruhe viert zijn driehonderdjarige bestaan met veel shows, kunst en cultuur Er staan in 100 dagen meer dan 500 evenementen op het

Nadere informatie

PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT

PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT 2018-2019 Voor maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek- motorische beperking Voor de blinde en slechtziende bezoeker Voor doven, slechthorenden

Nadere informatie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de dood van Leonardo da Vinci, wordt een uitzonderlijke tentoonstelling over deze Renaissance-genie gepresenteerd

Nadere informatie

Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde!

Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde! brochure Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde! Museum Volkenkunde, gelegen in hartje Leiden, is dé plek om uw relaties te verwelkomen.

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

Persbericht Tweehonderdste verjaardag van Grand-Hornu 11 en 12 september 2010

Persbericht Tweehonderdste verjaardag van Grand-Hornu 11 en 12 september 2010 Persbericht Tweehonderdste verjaardag van Grand-Hornu 11 en 12 september 2010 Het weekend van 11 en 12 september 2010, nodigt de site van Grand-Hornu u uit om haar tweehonderdste verjaardag te vieren Site

Nadere informatie

maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking

maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking NL maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat

Nadere informatie

EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 ARTZUID BEZOEKEN? SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017

EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 ARTZUID BEZOEKEN? SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017 EDUCATIE EDUCATIE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE AMSTERDAM 2017 19 MEI T/M SEPTEMBER 2017 ARTZUID BEZOEKEN? 43.000 SCHOLIEREN GINGEN JOU VOOR! STICHTING ARTZUID PRESENTEERT DE INTERNATIONALE SCULPTUURROUTE

Nadere informatie

museum op maat programma 2011/2012 Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

museum op maat programma 2011/2012 Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België museum op maat 2011/2012 Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Ingang Oude Kunst, Moderne Kunst en Magritte Museum: Ingang groepen: Koningsplein 3 1000 Brussel ( Gresham ) Personen met een fysieke

Nadere informatie

zaalverhuur Prinsenkwartier

zaalverhuur Prinsenkwartier zaalverhuur Prinsenkwartier Het Prinsenkwartier Het Prinsenkwartier is dé natuurlijke plek waar kunst, kennis, design, technologie, innovatie en cultuurgeschiedenis op uiteenlopende en onorthodoxe wijze

Nadere informatie

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Gebakken Lucht Piero Manzoni Merda d artista no. 58, 1961 blikje, etiket 4,8 x 64 cm Fondazione Piero Manzoni, Milaan Museumles bij de tentoonstelling

Nadere informatie

Het museum van de misdaad

Het museum van de misdaad Stadsmuseum Gent De gerechtelijke politie van Gent bewaart sinds de jaren 1930 een bijzondere verzameling. Ze bestaat uit foto s, objecten en dossiers die illustreren hoe misdaden werden opgelost. Deze

Nadere informatie

Programma Museum op Maat

Programma Museum op Maat Programma Museum op Maat 2017-2018 Publieksbemiddeling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 08 Voor de blinde en slechtziende bezoeker 10 Gebarentaal 12 Voor sociale en socioculturele

Nadere informatie

Reservatie: www.mu-zeemu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064 F 059/517559

Reservatie: www.mu-zeemu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064 F 059/517559 2014 TEN) EERKRACH /L R E G O EN IR/H OLWASSEN /SECUNDA /V IS D S G A U E (B J S N ONDERWIJ + GROEPE ging! een uitda, e n li ip c is sitie of d een expo s u gaan. s r e v op pad te m ngeren o jo d f ig

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KUNSTEN EN DESIGN RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DIENSTEN VERSTREKT DOOR MUSEA

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KUNSTEN EN DESIGN RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DIENSTEN VERSTREKT DOOR MUSEA AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KUNSTEN EN DESIGN RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DIENSTEN VERSTREKT DOOR MUSEA Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het AGB op 18 november 2013. Goedgekeurd door de gemeenteraad

Nadere informatie

STAD BRUSSEL STELT VOOR

STAD BRUSSEL STELT VOOR STAD BRUSSEL STELT VOOR HOPLA! Voor de 9e keer start het feest van de circuskunsten in het hart van de stad. Van maandag 13 tot zondag 19 april 2015 staan feestelijke voorstellingen in zalen en circustenten

Nadere informatie

BIENNALE!DES!ANTIQUAIRES!

BIENNALE!DES!ANTIQUAIRES! Persdossier 18juni2014 De BIENNALEDESANTIQUAIRES Hétevenementvanhetnajaar2014 Pagina 1 van 17 INHOUDSTABEL VanBiennaledesAntiquaires BiennaledesAntiquaires Voorstelling.. 3 Historiek... 4 Biennale2014

Nadere informatie

Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst.

Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst. Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - alle groepen die willen proeven van kunst. 2014-2015 mu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064

Nadere informatie

Ontdek het. mijnmuseum

Ontdek het. mijnmuseum Ontdek het verhaal van mijnwerkers in het mijnmuseum MIJN MUSEUM Ontdek het nieuwe Mijnmuseum Bezoek het imposante industriële mijnterrein van Beringen en ervaar de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen

Nadere informatie

Pool Positie! Plaats uw bedrijf in. www.spa-francorchamps.be

Pool Positie! Plaats uw bedrijf in. www.spa-francorchamps.be Plaats uw bedrijf in Pool Positie! Verras uw klanten Een adembenemend uitzicht Een prachtig kader Zalen tot 600m² groot Waarom naar het Circuit van Spa-Francorchamps komen, als het niet voor de unieke

Nadere informatie

Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België NL Programma voor groepen 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Publieksbemiddeling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Kunst is iets dat niet

Nadere informatie

Jongerenprogramma zomer 2019

Jongerenprogramma zomer 2019 JobiN is de jongerenwerking van WVA vzw. De activiteiten die in dit boekje staan zijn voor jongeren van 15 tot 30 jaar met een (vermoeden van) beperking. Inschrijven doe je zo: Mailen naar inschrijvingen@wvavzw.be

Nadere informatie

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december Programma voor jong en oud Zondag 20 december De door Bredanaars geschilderde verdwenen schilderijen Vang jouw verloren geraakte schilderij Vincent vertelt over herinneringen aan Brabant Verbeelding van

Nadere informatie

SCHEEPSLIFTEN Boottochten. Groepen 2. voiesdeau.hainaut.be

SCHEEPSLIFTEN Boottochten. Groepen 2. voiesdeau.hainaut.be FR SCHEEPSLIFTEN Boottochten 017 Groepen 2 voiesdeau.hainaut.be NL EN D Toerisme en Rivierenerfgoed WELKOM in Henegouwen, in het hart van het Park van Kanalen en Kastelen in de Centrumregio! Geniet van

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering. [ 12 >18 jaar ]

Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering. [ 12 >18 jaar ] Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering [ 12 >18 jaar ] Welkom! De vzw Les découvertes de Comblain (De ontdekkingen van Comblain) stelt originele activiteiten voor, gebaseerd op de natuurlijke

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS TOUR & TAXIS - BRUSSELS 10-11 MARCH 2018 PERSDOSSIER WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38

Nadere informatie

Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf 20 mei

Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf 20 mei VIP PERSUITNODIGING - AVANT PREMIERE Dé zomerexpo voor de hele familie! De grootste dino expo ooit komt naar Brussel! EXPO DINO WORLD Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf

Nadere informatie

VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Goedemiddag beste schepenen, provincieraadsleden, de vele

VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Goedemiddag beste schepenen, provincieraadsleden, de vele Zondag 12 september 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Labo Max - Oostende Goedemiddag beste schepenen, provincieraadsleden, de vele cultuurpartners

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

Publiek en bezoek 2013

Publiek en bezoek 2013 Publiek en bezoek 203 Internationale bezoekers uit 67 verschillende landen 98.862 Portugese Synagoge Totaal aantal bezoekers JCK 277.3 30.679 Joods Historisch Museum en JHM Kindermuseum VS Top 0 landen

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

Een tentoonstelling geproduceerd door de CID en MONS 2015 PEDAGOGISCH DOSSIER.

Een tentoonstelling geproduceerd door de CID en MONS 2015 PEDAGOGISCH DOSSIER. Een tentoonstelling geproduceerd door de CID en MONS 2015 PEDAGOGISCH DOSSIER www.cid-grand-hornu.be Ensemble ontworpen voor een tentoonstelling in de DAAD Galerie, Berlijn. Miro Zagnoli Photo Studio Morrison

Nadere informatie

Kunstproject De Cocon

Kunstproject De Cocon Kunstproject De Cocon -Educatief pakketen info over Will Beckers Wat is cradle to cradle? Workshops van kunstenaar Will Beckers Floraliën 2016 1 Wat is Cradle to Cradle? We kennen allemaal het teken Dit

Nadere informatie

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten,

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Met trots presenteren wij ons programma voor de reis naar Melun (Région Ile-de-France- Fontainebleau). We zijn erin geslaagd een afwisselend programma samen te stellen. Net als vorig jaar

Nadere informatie

X P O A R T. Een educatief kunstenproject

X P O A R T. Een educatief kunstenproject X Een educatief kunstenproject Het educatief kunstenproject X ART wordt jaarlijks georganiseerd door de VZW Razor Reel in het kader van het Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF) en heeft als doel

Nadere informatie

Let's conn3ct! Wilt u dit initiatief bekend maken via uw website en andere communicatiekanalen?

Let's conn3ct! Wilt u dit initiatief bekend maken via uw website en andere communicatiekanalen? PERSBERICHT Antwerpen, 26 juni 2017 Let's conn3ct! De Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland creëerden in nauwe samenwerking met de Provinciale Bibliotheek

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

PROGRAMMA Museum voor Hedendaagse Kunst van het Federatie Wallonië-Brussel

PROGRAMMA Museum voor Hedendaagse Kunst van het Federatie Wallonië-Brussel PROGRAMMA 2017-2018 Museum voor Hedendaagse Kunst van het Federatie Wallonië-Brussel PRESENTATIE VAN HET MUSEUM Het Museum voor Hedendaagse Kunsten (MAC s) is een beduidend cultureel project van de Federatie

Nadere informatie

Paasvakantie 2017 KUREN

Paasvakantie 2017 KUREN 4/15 jarigen Paasvakantie 2017 KUREN 1 Hallo creatievelingen! Tijdens de paasvakantie is het aan jullie! De jeugddienst en cultuurdienst sloegen de handen in elkaar en organiseren speciaal voor kinderen

Nadere informatie

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012 Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) Wie herinnert zich

Nadere informatie

Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2013. Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415

Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2013. Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2013 Van Gogh Museum 1.448.997 De Mesdag Collectie 8.815 Bibliotheek en Documentatie 415 De bezoekcijfers van De Mesdag Collectie zijn op een andere wijze geregistreerd

Nadere informatie

1-10/16/2018

1-10/16/2018 WELKOM @DIVA 1-10/16/2018 DIVA, a Brilliant Story Zes zalen, zes verhalen Historisch en hedendaags (diamant)verhaal Samensmelten van twee collecties Hedendaags museum, interactives, video s, sfeerbeleving

Nadere informatie

Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen

Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen Copyright Toerisme Oost-Vlaanderen David Samyn 1 HET BEZOEKERSCENTRUM VAN BOEKHOUTE Het bezoekerscentrum van Boekhoute heeft tal van troeven. Op de

Nadere informatie

Verslag van onze daguitstap naar Bergen Culturele Hoofdstad van europa 2015 23 april 2015. Onze gids was : de heer Jos Monsieur

Verslag van onze daguitstap naar Bergen Culturele Hoofdstad van europa 2015 23 april 2015. Onze gids was : de heer Jos Monsieur Verslag van onze daguitstap naar Bergen Culturele Hoofdstad van europa 2015 23 april 2015 Onze gids was : de heer Jos Monsieur De veertig deelnemers werden door Bob verwelkomt waaronder een nieuw lid Michel

Nadere informatie

ANIMATIES VOOR UW KLAS

ANIMATIES VOOR UW KLAS ANIMATIES VOOR UW KLAS VERENIGINGEN 1. APIS BRUOC SELLA Deze vereniging wil de stadsbewoners warm maken voor het milieu en mikt meer bepaald op stadsnatuureducatie. Als lesmateriaal maakt ze daarbij op

Nadere informatie

Un siècle de peinture belge. peinture belge. rencontre de deux collections. rencontre de deux collections

Un siècle de peinture belge. peinture belge. rencontre de deux collections. rencontre de deux collections Un siècle de peinture belge Un siècle de peinture belge rencontre de deux collections rencontre de deux collections Le BAL et la collection Belfius s associent pour présenter au Musée des Beaux-Arts de

Nadere informatie

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading.

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading. vtbkultuur Land van Rode december 2017 Nummer 04 Verantwoordelijke uitgever: landvanrode@vtbkultuur.be VERNIEUWING CULTUURPAS 2018 Beste cultuurliefhebber Eerst en vooral aan allen een gezond en vredevol

Nadere informatie

Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH

Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH RETOURTJE CULTUUR EDITIE 2007 DOCUMENTA 12 Van 16 juni t/m 23 september 2007 vindt in Kassel (Hessen, BRD) de DOCUMENTA 12 plaats, een van de

Nadere informatie

Jaargang 4, tweede semester 2004

Jaargang 4, tweede semester 2004 Jaargang 4, tweede semester 2004 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Wat is er zoal gebeurd in dit tweede semester

Nadere informatie

TENTOONSTELLINGSPROGRAMMA Rembrandt observeert mensen Etsen uit de collectie van Het Rembrandthuis

TENTOONSTELLINGSPROGRAMMA Rembrandt observeert mensen Etsen uit de collectie van Het Rembrandthuis TENTOONSTELLINGSPROGRAMMA 2018-2019 Museum Het Rembrandthuis presenteert de komende twee jaar een gevarieerd programma aan tentoonstellingen. Zo ontmoeten we in 2018 Rembrandt als observator van de mens

Nadere informatie

Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal

Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal 03 Een onvergetelijke ervaring voor uw leden, klanten of medewerkers Een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is steeds een indrukwekkende belevenis.

Nadere informatie

DAG OP ONTDEKKING 2018 MICHELIN GROENE GIDS BELGIË. «Een reis waard» 2017

DAG OP ONTDEKKING 2018 MICHELIN GROENE GIDS BELGIË. «Een reis waard» 2017 DAG OP ONTDEKKING 2018 MICHELIN GROENE GIDS BELGIË «Een reis waard» 2017 DAG OP ONTDEKKING 2018 ORGANISEER UW DAG OP ONTDEKKING IN PAIRI DAIZA De Jardin des Mondes, Pairi Daiza biedt de bezoekers een onvergetelijke

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

In januari gingen de leerlingen van het derde leerjaar op bezoek in Het glazen huis.

In januari gingen de leerlingen van het derde leerjaar op bezoek in Het glazen huis. SPELINGSPROKKELS DERDE LEERJAAR Bezoek aan Het glazen huis In januari gingen de leerlingen van het derde leerjaar op bezoek in Het glazen huis. Het enige echte GLAZENHUIS van Vlaanderen of België vind

Nadere informatie

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be Verhuur La Loge asbl-vzw architecture museum la loge Het gebouw La Loge is een uniek stuk erfgoed, gelegen in het centrum

Nadere informatie

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE WAT ZIJN GREETERS? Leiestreek Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op

Nadere informatie