Atelier Artisjok planten&zo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Atelier Artisjok planten&zo"

Transcriptie

1 Atelier Artisjok planten&zo Nieuwsbrief n 15 - november 2008 Beste, Je hebt via ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties om thema's te behandelen waarover je nog in het duister tast, zullen wij graag ter harte nemen. Laat maar komen op info@atelierartisjok.be. Hier komt de volgende nieuwsbrief! Het thema van deze nieuwsbrief : KERSTBOMEN! We zijn er opnieuw vroeg bij - de Sint moet nog langs komen - maar de nieuwsbrief van december zou je te laat informeren over de kerstbomen. Deze nieuwsbrief is wegens de positieve reacties - een heruitgave van deze van november 07. Er is een immens aanbod aan kerstbomen, en tevens is er een gebrek aan deskundige uitleg over prijs en soorten. Welke soorten kerstbomen bieden wij aan? Wij bieden onze klanten échte kerstbomen aan, die geuren en die al of niet prikken. Hoge smalle bomen, korte dikke bomen, ijlere of vollere bomen, naaldhoudende of naaldverliezende... de natuur voorziet ons in veel keuzemogelijkheden. Elke boom heeft zijn eigen charme. Voor ons geen artificiële perfectie in plastic.

2 Picea abies of fijnspar : De gewone kerstboom uit onze kindertijd. Meestal goed van vorm, maar binnenskamers een ramp wat naaldverlies betreft. Niet zelden verdwijnt de kerstboom al in de kachel vóór kerstavond! Wij gebruiken de fijnspar enkel als kerstboom voor buitendecoratie. De fijnspar is de goedkoopste van het assortiment. Beoordeling door Atelier Artisjok : goedkoop maar enkel voor buitengebruik geschikt. Enkel op bestelling. Abies nordmanniana of nordmanspar : De traditionele Engelse kerstboom die hier jaar na jaar terrein wint wegens zijn superieure eigenschappen. Potgekweekt blijft deze boom in kleine maten fris tot lang na Nieuwjaar, zolang je hem genoeg water geeft en hij niet tegen de verwarming staat. Daarna kan de boom in de tuin geplant worden. Hergroei is quasi verzekerd - je moet er wat geluk mee hebben. Let op: iets grotere maten die potgekweekt zijn verdrogen soms binnenskamers al. Dat komt omdat de penwortel onderontwikkeld is, of omdat de wortels door de pot gegroeid zijn en bij het rooien afgestoken worden. Maar het gebeurt ook niet altijd : in de meeste gevallen blijven de grotere nordmans onberispelijk fris. Potgekweekte bomen zijn verkrijgbaar tot 200 à 250 cm hoogte. Afgezaagd maakt de boom kans om vrij snel op te drogen. Opgedroogde bomen worden broos, waardoor de takuiteinden afbreken als je er tegen loopt (of de hond!). Daarom bieden wij enkel afgezaagde bomen op aanvraag aan - het gaat dan meestal om XXL-exemplaren. De nordmanspar verliest nagenoeg geen naalden. Zelfs als de boom afsterft, blijven de naalden er bruin aanhangen, ook nog na een jaar. Wij hebben de test gedaan, en met succes. Soms zitten er wel dode naalden verzameld in de takoksels - die schud je eraf voor je de boom binnen haalt. De nordmanspar is doorgaans "buikig" in het jeugdstadium, wat betekent dat je er wel wat plaats moet voor vrijmaken. Grotere bomen zijn slanker, alsof de boom plots doorschiet. De naalden zijn glanzend heldergroen. Ze prikken niet. Bomen die in warme huiskamers staan, kunnen hun takken wel eens laten hangen, maar dat is geen algemene regel. Potgekweekte nordmansparren verdragen vrij goed vloerverwarming.

3 Met de nordmanspar hebben wij 7 jaar ervaring. Het aantal teleurstellingen over de nordman is gering. Meestal hebben die met het "hangen" te maken; of bij afgezaagde bomen met het opdrogen. De bomen die wij leveren zijn in de Ardennen gekweekt. De versheid is gegarandeerd. De nordmanspar kent de laatste jaren een overweldigend succes, waarop de kweek niet voorzien was. De tijdelijke schaarste van de soort jaagt de kostprijs jaarlijks de hoogte in. Wij proberen de prijs wat te drukken, maar we zijn uiteraard afhankelijk van het aanbod. Momenteel wordt de nordman volop aangeplant, maar de trage groei laat er ons nog even op wachten. Een nordmanspar heeft gemiddeld 10 jaar gegroeid voor hij in de huiskamer kan! Beoordeling door Atelier Artisjok : wordt stilaan te duur maar blijft de gezelligste kerstboom wegens zijn vol silhouet. Risico s : voortijdig verdrogen en/of hangen. Kostprijs in de reguliere maten tussen de 36,00 en de 80,00 euro voor potgekweekte bomen. Abies fraseri of fraserspar : De Abies fraseri is nog niet zo bekend als de nordmanspar maar onze ervaringen zijn positief! Deze wat slankere boom is steeds mooi gevuld, zonder dat hij veel plaats vraagt. Net als de nordmanspar verliest de fraserspar geen naalden. De naalden zijn eveneens zacht en kunnen een grijzige tint aannemen. De fraserspar heeft stevige takken en gaat niet hangen! Vloerverwarming is geen probleem voor de fraserspar. De fraserspar is wat prijsgunstiger dan de nordmanspar. Wij promoten de soort graag na drie jaar verkoop zonder één enkele klacht. Vooral het doorgaans ranke silhouet geeft de boom een wat eleganter uitzicht dan de nordmanspar. Onze frasersparren komen uit de Ardennen. De versheid is gegarandeerd : het rooien gebeurt pas laat in november of begin december. Prijs-kwaliteit is de fraserspar de beste koop! Beoordeling door Atelier Artisjok : dé nieuwe trend. Blijft optimaal fris en stevig in de huiskamer. Lekkere harsgeur. Voor wie op zeker wil spelen. Prijs-kwaliteit OK. Kostprijs in de reguliere maten tussen de 33,00 en de 53,00 euro voor bomen met kluit, die in een pot gezet zijn. Potgekweekt enkel op bestelling beschikbaar.

4 Picea pungens of zilverspar : De zilverspar heeft een perfect piramidale bouw en stevige takken. De zilvergrijze kleur varieert van bijna groen tot bijna blauw. De zilverspar kan wat naaldval hebben, maar doet het al bij al vrij goed binnenshuis. Eén groot nadeel : de naalden prikken enorm. Opgepast met kinderen en huisdieren, en vooral : opgepast voor de ogen! Wij spreken uit ervaring... De zilverspar is prijsgunstig maar beperkt in aanbod gezien de vraag ook niet zo groot is. Toch is het een blijver in het assortiment. Beoordeling door Atelier Artisjok : een buitenbeentje, vrij prijsgunstig en stijlvol, maar prikt verschrikkelijk. Exacte prijzen nog niet gekend. Picea omorika of Servische spar : De Servische spar kan net als de zilverspar wat naaldval hebben, maar doet het toch beter dan de fijnspar. De Picea omorika heeft een sierlijk silhouet dat niet zo stijf is als dat van de zilverspar. De kleur is groen met een blauwe zweem. De Servische spar is vrij goedkoop doordat de soort sneller groeit dan bijvoorbeeld de Abiessoorten.

5 Wij leveren de Servische spar met kluit, dwz dat deze bomen op het veld gerooid zijn met wat wortels, en nadien in een pot gezet zijn. Heraanplanten in de tuin maakt geen slaagkans omdat de hoofdwortels verwijderd zijn. Beoordeling door Atelier Artisjok : goedkoop en elegant, laat zich zeer goed versieren wegens niet te vol. Wegens mogelijke naaldval beperkt gebruik binnenskamers. Houdt twee à drie weken. Wij houden er wel van. Exacte prijzen nog niet gekend. Noot : Abies nobilis, de edelspar, nemen wij niet meer in voorraad. Hoewel de boom naaldhoudend is, is de vraag klein omdat de nobilis vrijwel altijd een onevenwichtig silhouet heeft. De boom is meestal ook wat ijl. Wie er toch één wil, kan deze wel bestellen. Wie valt voor de wat knoestige Abies koreana, meestal voorzien van sparappels, kan deze eveneens op bestelling verkrijgen. Wat met de kerstboom eens hij binnen staat? Eerst en vooral : bestel je boom begin december (dan is de keus nog groot), maar haal die boom toch niet al te vroeg binnen! Zelfs voor een potgekweekte boom vergt het een hele aanpassing om vanuit koude en natte omstandigheden plots te verhuizen naar de droge en warme huiskamerlucht. Wil je een boom die er tijdens de feestdagen nog schitterend bij staat, haal hem dan hoogstens anderhalve week tot veertien dagen voor Kerstmis in huis. Vóór die tijd zet je hem gewoon even op terras of zo. Wist je dat de Noren de boom pas op kerstavond binnenhalen? Wijzelf halen onze boom ook vrij laat binnen, dan is hij ook op Kerstmis nog speciaal. De plaats van de boom in huis is van cruciaal belang voor de versheid. Een plaats tegen de radiator of op slechts twee meter van de houtkachel vraagt om problemen! Kluitbomen en afgezaagde bomen nemen geen water meer op. Die bomen zullen binnenskamers langzaam afsterven. Afhankelijk van de soort verliezen ze bij het afsterven naalden of niet. Potgekweekte kerstbomen geef je wekelijks ca. 5 liter water, eventueel gespreid over een aantal watergiften. Deze bomen blijven leven en kunnen met wat geluk in de tuin uitgeplant worden. Een aantal van onze klanten slaagt er in om dezelfde boom meerdere jaren te "herbruiken".

6

7 Start kerstboomseizoen op opendeurweekend imkerij glasblazerij De Sfeermaker te Stalhille Naar aloude gewoonte starten wij het kerstboomseizoen tijdens het opendeurweekend in de imkerij - glasblazerij De Sfeermaker te Stalhille, bij (schoon)ouders Anne-Marie Maes en Norbert Demonie. Het opendeurweekend heeft plaats op 29 en 30 november in de Kalsijdeweg 18. Wij presenteren er de eerste levering kerstbomen. Daarnaast kan je er onder andere terecht voor ambachtelijk lekkers of mondgeblazen kerstballen. Kom zeker eens zien en vergeet niet te proeven van een honingbiertje! Bovendien zorgen Annemie en Norbert traditiegetrouw voor een aantal gaststandhouders die kunst, sfeer en ambiance brengen. Kerstbomen bij Atelier Artisjok Na het opendeurweekend zetten wij de kerstboomverkoop bij ons thuis verder, in de Kerkeweg 26 te Snellegem. Wij zijn vanaf 26/11 geopend op woensdag, zaterdag en zondag vanaf 9.00 tot uur, en op donderdag vanaf tot uur. Wil je graag op een ander tijdstip langskomen, geef ons dan een belletje op 0495/ (GSM Peter) of op 050/ Een bericht mag ook steeds : info@atelierartisjok.be. Wij kunnen je bovendien heel wat moeite besparen door de kerstboom na het uitkiezen aan huis te brengen. In groot-jabbeke wordt hiervoor 7,00 euro aangerekend. Voor langere verplaatsingen bepalen wij de kostprijs in functie van de afstand. Wij proberen te leveren op de dag en het uur die jou het best passen! Aan de nieuwsbrief van Atelier Artisjok hangt ook telkens een "plant van de maand" vast. Het betreft een plant die ons bijzonder is opgevallen, of die wij graag eens op het voortoneel plaatsen.

8 We hebben er ditmaal een bijzonder siergras uitgepikt : de Ophiopogon planiscapus Niger! Deze plant heeft met meest denkbare zwarte blad dat een plant kan bezitten. Niet paars, niet bruin maar diepzwart! Vergelijk de bladschedes wat met gekookte zwarte tagliatelle : glanzend inktzwart. Bovendien en dat bewijst onderstaande foto links is het grasje winterzwart. In Schotse tuinen kom je het siergras tegen als curiositeit, en ook hier is hij al af en toe te zien. De Ophiopogon is bovendien ijzersterk, plant zich vlot voort door uitlopers en heeft bovendien een aantrekkelijke witte voorjaarsbloei. Deze wordt opgevolgd door dikke, glanzende, gitzwarte bessen. Hoogte en breedte 25cm. Wij bieden je deze "plant van de maand" tot 15 december aan voor een gunstprijsje: 9,00 euro/st co 3l. Reserveer alvast jouw Ophiopogon. Graag een telefoontje voor je die komt afhalen, dan kunnen wij de bestelling op tijd klaar zetten. Voor meer info kan je steeds bij Atelier Artisjok terecht. Komt deze nieuwsbrief niet goed door, of verschijnt één en ander niet zoals het hoort, laat het ons dan weten. Inhoudelijke opmerkingen zijn eveneens welkom. Vind je de nieuwbrief interessant, stuur deze dan door naar gelijkgezinden die nog niet met Atelier Artisjok vertrouwd zijn. Op onze site kan iedereen vrijblijvend intekenen op de nieuwsbrief. mailtje terug volstaat. Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Een eenvoudig De volgende nieuwsbrief verschijnt half december. Uiteraard kan je je dan ook verwachten aan een nieuwe plant van de maand. Je hebt warme groeten uit Snellegem. Peter en Katelijne 0495/

Atelier Artisjok planten&zo

Atelier Artisjok planten&zo Atelier Artisjok planten&zo Nieuwsbrief n 16 - december 2008 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 51 December 2011. Beste,

NIEUWSBRIEF 51 December 2011. Beste, NIEUWSBRIEF 51 December 2011 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Atelier Artisjok planten&zo

Atelier Artisjok planten&zo Atelier Artisjok planten&zo Nieuwsbrief n 21 - mei 2009 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011. Beste,

NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011. Beste, NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 39 November 2010. Beste,

NIEUWSBRIEF 39 November 2010. Beste, NIEUWSBRIEF 39 November 2010 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 28 DECEMBER 2009. Beste,

NIEUWSBRIEF 28 DECEMBER 2009. Beste, NIEUWSBRIEF 28 DECEMBER 2009 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 52 Januari 2012. Beste,

NIEUWSBRIEF 52 Januari 2012. Beste, NIEUWSBRIEF 52 Januari 2012 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Hoe een zwembad integreren in de tuin?

Hoe een zwembad integreren in de tuin? NIEUWSBRIEF 66 maart 2013 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

3D in tuinarchitectuur

3D in tuinarchitectuur NIEUWSBRIEF 61 oktober 2012 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Doe het met een shipping container!

Doe het met een shipping container! NIEUWSBRIEF 77 februari 2014 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 24 AUGUSTUS 2009. Beste,

NIEUWSBRIEF 24 AUGUSTUS 2009. Beste, NIEUWSBRIEF 24 AUGUSTUS 2009 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Oostkerke ademt Mien Ruys

Oostkerke ademt Mien Ruys NIEUWSBRIEF 82 juli 2014 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 37 September 2010. Beste,

NIEUWSBRIEF 37 September 2010. Beste, NIEUWSBRIEF 37 September 2010 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Atelier Artisjok planten&zo

Atelier Artisjok planten&zo Atelier Artisjok planten&zo Nieuwsbrief n 9 - mei 2008 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 81 juni 2014

NIEUWSBRIEF 81 juni 2014 NIEUWSBRIEF 81 juni 2014 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Bijna Kerst. Kerstgroet. c g / h d ca cm. Abies. Hoveniersbedrijf. Zondag 9 december geopend van tot uur! Nordmann kerstboom

Bijna Kerst. Kerstgroet. c g / h d ca cm. Abies. Hoveniersbedrijf. Zondag 9 december geopend van tot uur! Nordmann kerstboom Hoveniersbedrijf Zondag 9 december geopend van 11.00 tot 17.00 uur! Bijna Kerst Kerstgroet 19. 99 Wij wensen je prettige kerstdagen en een groen en gezond 2019! Nordmann kerstboom c g / h d ca. 150-200

Nadere informatie

Kerstbomen prijslijst % betrouwbaar Continuiteit in kwaliteit Correcte levering Uitstekende service

Kerstbomen prijslijst % betrouwbaar Continuiteit in kwaliteit Correcte levering Uitstekende service Kerstbomen prijslijst 2018 100 % betrouwbaar Continuiteit in kwaliteit Correcte levering Uitstekende service GROEN-Direkt Boskoop B.V. Noorwegenlaan 37 2391PW Hazerswoude-Dorp T +31 (0) 172 211576 F +31

Nadere informatie

Kerstbomen assortiment 2014

Kerstbomen assortiment 2014 Kerstbomen assortiment 2014 Leveringscondities Kerstbomen 2014 Bestellen Facturatie & betaling Dit assortiment is te bestellen zolang de voorraad strekt. Wilt u de actuele leverbare lijst inclusief prijzen

Nadere informatie

Prijslijst Kerstbomen Voorverkoop Geldig t/m 6 september 2019

Prijslijst Kerstbomen Voorverkoop Geldig t/m 6 september 2019 100% betrouwbaar Continuiteit in kwaliteit Altijd correcte levering Uitstekende service Prijslijst Kerstbomen Voorverkoop Geldig t/m 6 september 2019 Klantnaam Contactpersoon contact GD Telefoonnummer

Nadere informatie

Jo is vetrokken van een foto van onze silhouetten, wat resulteert in een fris ogend en uiterst persoonlijk logo.

Jo is vetrokken van een foto van onze silhouetten, wat resulteert in een fris ogend en uiterst persoonlijk logo. NIEUWSBRIEF 23 JULI 2009 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE JUNI/JULI 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl In verband met onze vakantie

Nadere informatie

Het concept van de passieve serre

Het concept van de passieve serre NIEUWSBRIEF 68 mei 2013 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

KERSTBOMEN. assortiment. Het juiste assortiment op het juiste moment

KERSTBOMEN. assortiment. Het juiste assortiment op het juiste moment KERSTBOMEN assortiment Het juiste assortiment op het juiste moment Inhoudsopgave Pagina Kerstbomenhandel: een jaar-rond proces 4 Assortiment gezaagde Abies Nordmanniana 6 Assortiment overige kerstbomen

Nadere informatie

Er staan een paar zaaibakken in de hoek van de tuin waar een aantal scheuten eerder in gepoot werden.

Er staan een paar zaaibakken in de hoek van de tuin waar een aantal scheuten eerder in gepoot werden. Vertaling Les 8 augustus 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu Geschreven door Isamu Enomoto (officieel lector van de Japanse Satsuki vereniging). Handleiding om Satsuki azalea s te kweken en te vormen in alle

Nadere informatie

Vakdag centraal niveau 4. Lijst coniferen leerjaar 1

Vakdag centraal niveau 4. Lijst coniferen leerjaar 1 Vakdag centraal niveau 4 Lijst coniferen leerjaar 1 ABIES Zilverspar boom enigszins zuilvormig rond litteken na afvallen naald kegel rechtop, uiteenvallend Abies koreana koreana = uit Korea Koreaanse zilverspar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 42 Februari 2011. Beste,

NIEUWSBRIEF 42 Februari 2011. Beste, NIEUWSBRIEF 42 Februari 2011 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Kerst voorpret 9, 99. cadeautjes. b f / g i 9 cm, d ca. 20 cm. RUIME KEUZE KERSTBOMEN!

Kerst voorpret 9, 99. cadeautjes. b f / g i 9 cm, d ca. 20 cm. RUIME KEUZE KERSTBOMEN! www.tuincentrumroegiers.be Het tuincenter dat advies geeft op maat. RUIE KEUZE KERSTBOEN! Kerst voorpret cadeautjes 9, 99 Bijna kerst! Heb je nog cadeau-ideeën nodig? Wij inspireren je graag! Wax amaryllis

Nadere informatie

Workshops Kerstbloemschikken

Workshops Kerstbloemschikken Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken In deze nieuwsbrief: Workshops Kerstbloemschikken en High Tea arrangement met Kerstbloemschikken Workshops Kerstbloemschikken Je zou het bijna

Nadere informatie

Plantenkennis. Coniferen. lijst 1. Deel 2 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Coniferen. lijst 1. Deel 2 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Coniferen Deel 2 G41-G31-GB1+2 Groep 2B Naalden in bundels in een omhulsel Pinus mugo bergden Dwergvorm: Pinus mugo pumilo Boom: 8 m Kroon: breed Pinus mugo Gekromde naald Blauwgroene

Nadere informatie

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Leef je eens lekker uit met schelpen, want mooie schelpen gaan het dit jaar helemaal

Nadere informatie

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend!

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af

Nadere informatie

Meer informatie over de Clivia en de historie van kuipplanten

Meer informatie over de Clivia en de historie van kuipplanten Meer informatie over de Clivia en de historie van kuipplanten Meer informatie over de Clivia Voor diverse opdrachtgevers verzorgen wij de winterstalling van diverse soorten kuipplanten, zoals Citrus, Agapanthus,

Nadere informatie

Handleiding. Boom planten. Tielsestraat 83 A 4043 JR Opheusden Tel:

Handleiding. Boom planten.  Tielsestraat 83 A 4043 JR Opheusden Tel: Handleiding Boom planten www. Tielsestraat 83 A 4043 JR Opheusden Tel: 0488 48 2266 info@ www. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Instructie boom planten 3. Instructie beukenhaag planten 4. Veelgestelde vragen

Nadere informatie

Kerstbomen prijslijst 2018 cash & carry

Kerstbomen prijslijst 2018 cash & carry Kerstbomen prijslijst 2018 cash & carry Klantnaam: Geholpen door: Prijzen zijn dagprijzen, ex BTW, af Groen-Direkt onder voorbehoud van beschikbaarheid. Betaling per PIN of contant. Geen reclamaties mogelijk

Nadere informatie

Kerstbomen prijslijst 2017 cash & carry

Kerstbomen prijslijst 2017 cash & carry Kerstbomen prijslijst 2017 cash & carry Klantnaam: Geholpen door: Prijzen zijn dagprijzen, ex BTW, af Groen-Direkt onder voorbehoud van beschikbaarheid. Betaling per PIN of contant. Geen reclamaties mogelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 47 Juli-Augustus 2011. Beste,

NIEUWSBRIEF 47 Juli-Augustus 2011. Beste, NIEUWSBRIEF 47 Juli-Augustus 2011 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN Zondag 3: Maandag 4 Pup-up kaarten maken Woensdag 6 Gloeilamp versieren Donderdag 7 Pup-up kaarten maken Informatiebijeenkomst van Angela de diëtiste (avond) Zondag 10:

Nadere informatie

Graag willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij De Beeldhouwwinkel.

Graag willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij De Beeldhouwwinkel. De Beeldhouwwinkel Nieuwsbrief juli 2013 Beste klanten van De Beeldhouwwinkel, Graag willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij De Beeldhouwwinkel. Winkel in Amsterdam De meesten hebben

Nadere informatie

Pilobolus. sporenkanon

Pilobolus. sporenkanon Pilobolus sporenkanon Pilobolus is een geslacht van schimmels dat op poep van bijvoorbeeld paarden leeft. Net als andere schimmels verspreidt Pilobolus sporen om zich voort te planten. Dit doet hij op

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Een gezin produceert per dag tussen de tien en vijftien liter vocht. Door te ademen, door huisdieren en planten, maar ook door te koken,

Nadere informatie

Tuin- en keukenresten composteren? Dàt is kinderspel!

Tuin- en keukenresten composteren? Dàt is kinderspel! Tuin- en keukenresten composteren? Dàt is kinderspel! Hallo. Ik ben Jerom de compostworm. Ik eet alles wat in de natuur groeit. Ik ben verlekkerd op overschotjes uit de tuin en de keuken. Ik sabbel en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 72 september 2013

NIEUWSBRIEF 72 september 2013 NIEUWSBRIEF 72 september 2013 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

www.horta.org Christmas World Prijzen geldig van woensdag 11 november tot en met donderdag 24 december2015

www.horta.org Christmas World Prijzen geldig van woensdag 11 november tot en met donderdag 24 december2015 www.horta.org 2015 Christmas World Prijzen geldig van woensdag 11 november tot en met donderdag 24 december2015 2 KERSTDECORATIE Lodge FLUWELEN VOGEL 13 cm 2,95 /stuk ZIJDEN BLOEM Ø 23 cm 2,95 TAKKEN KERSTBOOM

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Groene Detailhandel. Een- en tweejarigen antwoorden 1. Een- en tweejarige tuinplanten Antwoorden

Groene Detailhandel. Een- en tweejarigen antwoorden 1. Een- en tweejarige tuinplanten Antwoorden Een- en tweejarige tuinplanten Antwoorden 1 Omschrijf met eigen woorden wat eenjarige planten zijn. Aan het einde van het seizoen vormen ze zaad en sterven af. Met andere woorden de meeste eenjarige kun

Nadere informatie

Reserveer tijdig workshop(s)

Reserveer tijdig workshop(s) Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Reserveer tijdig Creatief Weekend Eenvoudig bestellen Agenda Reserveer tijdig workshop(s) Ook zo'n zin in een workshop? Een creatieve, inspirerende

Nadere informatie

Kenmerkend voor alle coniferen is de typische lucht die vrijkomt als de tak of de bladeren beschadigd worden. Deze geur wordt veroorzaakt door hars.

Kenmerkend voor alle coniferen is de typische lucht die vrijkomt als de tak of de bladeren beschadigd worden. Deze geur wordt veroorzaakt door hars. Coniferen Kenmerken Algemeen Letterlijk vertaald betekent conifeer kegeldragende. De zaden van de coniferen zitten verpakt in de kegels, die vele vormen en grootten kunnen aannemen. Elke conifeer heeft

Nadere informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Product- en Conceptontwikkeling, T: 0174 63 24 78 of 0174 63 42 97.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Product- en Conceptontwikkeling, T: 0174 63 24 78 of 0174 63 42 97. Nieuwsbrief Primeur Week 34/ 2011 Geachte heer/mevrouw, Bijgaand sturen wij u de laatste informatie over de FleurPrimeurs en PlantPrimeurs verkrijgbaar bij vanaf week 34. De FleurPrimeurs en PlantPrimeurs

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

Maak van uw tuin, uw droomtuin

Maak van uw tuin, uw droomtuin Van Hout Tuinprojecten Maak van uw tuin, uw droomtuin www.vanhouttuinprojecten.nl 1 2 Tuinontwerp Bent u trots als u naar uw tuin kijkt? Of ziet uw droomtuin er heel anders uit? Van Hout Tuinprojecten

Nadere informatie

Bijna Kerst. c g / h d ca cm. Abies. Koopzondagen: 2, 9 en 16 december. Nordmann kerstboom. Ook voor decoratieve kerststukken!

Bijna Kerst. c g / h d ca cm. Abies. Koopzondagen: 2, 9 en 16 december. Nordmann kerstboom. Ook voor decoratieve kerststukken! Koopzondagen:, 9 en 6 december Bijna Kerst, 99 Ook voor decoratieve kerststukken! Nordmann kerstboom c g / h d ca. 0-00 cm. Abies nordmanniana. Deze gezaagde kerstboom is goed naaldvast. 9,9 Geldig van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 31 APRIL 2010. Beste,

NIEUWSBRIEF 31 APRIL 2010. Beste, NIEUWSBRIEF 31 APRIL 2010 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

De uitleg bij de 2 e foto: De Suzu no homare zijn 2 jaar oud. De hoogte is ongeveer 75 cm. Ook deze soort is vrij hard en stug.

De uitleg bij de 2 e foto: De Suzu no homare zijn 2 jaar oud. De hoogte is ongeveer 75 cm. Ook deze soort is vrij hard en stug. Vertaling Uitgave Februari 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu P56 door Isamu Enomoto. Handleiding om Satsuki azalea s te kweken en te vormen in alle stijlen van jonge planten. Les 2: De basis methoden om jonge

Nadere informatie

De Kleine Kerstboom Ruth Wielockx

De Kleine Kerstboom Ruth Wielockx De Kleine Kerstboom Ruth Wielockx Samenvatting De kerstboomverkoper heeft dit jaar een mooie collectie. Een voor een worden de kerstbomen verkocht en versierd door de kopers. Iedereen wil een grote boom!

Nadere informatie

Echte kerstbomen in openbare ruimten. Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen

Echte kerstbomen in openbare ruimten. Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen Echte kerstbomen in openbare ruimten Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen 1 2 Kerstbomen in openbare ruimten, kan dat wel en hoe groot mogen deze dan zijn? Deze discussie duikt elk najaar

Nadere informatie

Kerst- en Nieuwjaarskaarten

Kerst- en Nieuwjaarskaarten NI W U E! Kerst- en Nieuwjaarskaarten D E N I E U W E C O L L E C T I E VA N U N I C E F De feestdagen zijn hét moment van het jaar om uw personeel en relaties op een persoonlijke en attente manier te

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 45 Mei 2011. Beste,

NIEUWSBRIEF 45 Mei 2011. Beste, NIEUWSBRIEF 45 Mei 2011 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Kruid Europa Dit kruid is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Dit betekent dat hij 2 jaar lang leeft voor hij

Kruid Europa Dit kruid is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Dit betekent dat hij 2 jaar lang leeft voor hij Kruid Europa Dit kruid is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Dit betekent dat hij 2 jaar lang leeft voor hij dood gaat. De plant groeit op rijke, vochtige en diep

Nadere informatie

BEUKENHAAG INFORMATIE GIDS

BEUKENHAAG INFORMATIE GIDS GRATIS HANDIGE GIDS! beukenhaag.nl BEUKENHAAG INFORMATIE GIDS NIEUW PINNEN BIJ BEZORGING! NIEUW: PINNEN BIJ BEZORGING! In dit voorbeeld leggen we uit van welke afmetingen u uit kunt gaan bij het graven

Nadere informatie

Papier recyclen. Inlage

Papier recyclen. Inlage Inlage A1 Papier maken Voor deze opdracht heb je de volgende materialen nodig: A - 1 Drielenzige loep B - 3 Bladen viltpapier C - 1 Reinigingsdoek D - 1 Zeef E - 1 Scheprand F - Stapel oude kranten G -

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw

Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw Wegwijs in de wereld van de schilderkunst / Schilderijen Salon van de 21 e eeuw Lesbrief met enkele suggesties voor creatieve verwerkings- lessen n.a.v. het bezoek aan de tentoonstelling Le Peintre de

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

Themawandeling Herfst

Themawandeling Herfst Themawandeling Herfst Leerdoelen: De leerlingen tonen respect voor de natuur De leerlingen kunnen enkele typische herfstverschijnselen uit het bos verklaren De leerlingen kunnen op een aangepaste manier

Nadere informatie

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST - LEERLING SuccesformulesVoorkant_Opmaak 1 06-10-14 10:08 Pagina 1 VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST 1 anigap 80:01 41-01-60 1 kaampo_tnakroovselumrofseccus

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

-15 % op alles. Webshopdagen DAG VAN DE. 6, 7 en 8 november elke avond een mooie aanbieding (zie pagina 4) zaterdag. november. zondag.

-15 % op alles. Webshopdagen DAG VAN DE. 6, 7 en 8 november elke avond een mooie aanbieding (zie pagina 4) zaterdag. november. zondag. zaterdag 7 november zondag 8 november open van 9.00 tot 16.00 u. Kijk op www.gamma.be welke winkels open zijn -15 % op alles Ook geldig in de webshop op zaterdag 7 en zondag 8 november Zie voorwaarden

Nadere informatie

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann op het wijngoed met tapperij en terras met uitzicht over de rivier en de wijnbergen aan een van de mooiste bochten van de Moezel....

Nadere informatie

Auditieve oefeningen - Kerst. Hakken en plakken

Auditieve oefeningen - Kerst. Hakken en plakken Auditieve oefeningen - Kerst Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) kerst-bal licht-jes ka-doo-tjes kerst-lied-je kerst-boom ar-re-slee vuur-werk ru-dolf

Nadere informatie

1. Jozef en Maria moesten voor een volkstelling naar Bethlehem. Dat was een opdracht van keizer: a. Augustus b. Julius Caesar c. Tiberius d.

1. Jozef en Maria moesten voor een volkstelling naar Bethlehem. Dat was een opdracht van keizer: a. Augustus b. Julius Caesar c. Tiberius d. K erstm is Kerstquiz Lezen Het kerstverhaal ken je misschien, maar hoe goed ben je op de hoogte van de geschiedenis van Kerst? En wat weet je van alle gebruiken en feestelijkheden die erbij horen? Test

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Rapportage TIP Horst aan de Maas Raadpleging 60

Rapportage TIP Horst aan de Maas Raadpleging 60 Rapportage TIP Horst aan de Maas Raadpleging 60 11 januari 2019 1 Inhoudsopgave 1. Rechte tellingen 3 Kerstboom 3 2. Onderzoeksverantwoording 10 Toponderzoek 11 2 1. Rechte tellingen Kerstboom 45% 40%

Nadere informatie

g e b r u i k s o v e r e e n k o m s t Een digitale versie kan je downloaden op http://www.techmobiel.be/docs.htm

g e b r u i k s o v e r e e n k o m s t Een digitale versie kan je downloaden op http://www.techmobiel.be/docs.htm g e b r u i k s o v e r e e n k o m s t Een digitale versie kan je downloaden op http://www.techmobiel.be/docs.htm Deze gebruiksovereenkomst is noodzakelijk om het ontlenen van de Techmobiel zo vlot mogelijk

Nadere informatie

Je kunt nu de heesters snoeien die al zijn uitgebloeid. Ook buxushaagjes kun je alvast knippen. Geef ze daarna extra mest voor goede hergroei.

Je kunt nu de heesters snoeien die al zijn uitgebloeid. Ook buxushaagjes kun je alvast knippen. Geef ze daarna extra mest voor goede hergroei. Lentetips April Vroegbloeiende struiken kan u na de bloei snoeien. Vanaf april ziet onkruid vaak zijn kans. Onbeplante oppervlaktes zijn snel bedekt met ongewenst groen. Schoffelen is dus de boodschap!

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

Ten Brinke Interieurbeplanting BV

Ten Brinke Interieurbeplanting BV Ten Brinke Interieurbeplanting BV Zuiderlaan 28f 6905 AE Zevenaar Postbus 2076 6900 CB Zevenaar t +31 (0) 316 33 24 00 f +31 (0) 316 34 56 33 info@ten-brinke.nl www.ten-brinke.nl www.kantoorplant.nl Ten

Nadere informatie

opruiming! interieuradvies & wooninrichting zondags open! Maakt wonen bijzonder

opruiming! interieuradvies & wooninrichting zondags open! Maakt wonen bijzonder interieuradvies & wooninrichting Maakt wonen bijzonder opruiming! We maken plaats voor de voorjaarscollectie bank Jesse P2 gordijnen P4 zondags open! van 12.00 tot 17.00 uur verf behang vloeren gordijnen

Nadere informatie

Chiro Budingen 2011 2012

Chiro Budingen 2011 2012 Chiro Budingen 2011 2012 Beste vrienden, Het geweldig jaar is weer begonnen, zeker na zo een spetterende startdag. De kriebels zijn waarschijnlijk boven gekomen. Om jou verder te helpen, in dit geweldig

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 8, april 2007

Nieuwsbrief n 8, april 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 8, april 2007 Beste leden, Donderdagavond 5 april kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer

Nadere informatie

4 verschillende kweekmethoden

4 verschillende kweekmethoden 4 verschillende kweekmethoden Kweken met turfpotjes Turfpotjes zijn gemaakt van een samengeperst mengsel van houtvezels, turf en kalkzandsteen (natuurlijke voedingsstoffen). Deze zijn biologisch afbreekbaar

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Kerst voorpret 9, 99. cadeautjes. b f / g i 9 cm, d ca. 20 cm. Koopzondagen: 25 november, 2, 9 en 16 december

Kerst voorpret 9, 99. cadeautjes. b f / g i 9 cm, d ca. 20 cm. Koopzondagen: 25 november, 2, 9 en 16 december Koopzondagen: november,, 9 en 6 december Kerst voorpret cadeautjes Ook voor kerstpakketten kun je bij ons terecht! Wax amaryllis b f / g i 9 cm, d ca. 0 cm. Hippeastrum Picasso. et waxlaag. Geldig van

Nadere informatie

dimago is het merk dat aansluit bij je woonwensen

dimago is het merk dat aansluit bij je woonwensen dimago is het merk dat aansluit bij je woonwensen Verf, behang, raamdecoratie, vloeren en gordijnen Laat dimago je inspireren voor een nieuwe look in huis durf, design & decoratie Ervaar de passie van

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Zijden bloemstukken Elisense Bloemen. Deze decoraties zijn momenteel voorradig en daardoor snel leverbaar

Zijden bloemstukken Elisense Bloemen. Deze decoraties zijn momenteel voorradig en daardoor snel leverbaar Zijden bloemstukken Elisense Bloemen Deze decoraties zijn momenteel voorradig en daardoor snel leverbaar 1 Grote krans met Rozen en gedroogde vruchten Sprookjesachtig mooie krans met o.a. Rozen in heel

Nadere informatie

EXCLUSIEF PRODUCT VOOR DE PROFESSIONAL

EXCLUSIEF PRODUCT VOOR DE PROFESSIONAL EXCLUSIEF PRODUCT VOOR DE PROFESSIONAL - True Line hairextensions zijn van hoge kwaliteit. - True Line Hairextensions zijn alleen bestemd voor de professional en zijn ook niet te koop bij de (kappers)

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Plantinstructies Aandacht voor het plantgat.

Plantinstructies Aandacht voor het plantgat. Plantinstructies Aandacht voor het plantgat. Aandachtspunten bij het planten. Om te zorgen voor een optimale hergroei van een nieuw aangeplante boom is het raadzaam een aantal zaken goed in het oog te

Nadere informatie

Pimp een Windmolen! Droommachine http://droommachine.braintrigger.nl

Pimp een Windmolen! Droommachine http://droommachine.braintrigger.nl Pimp een Windmolen! Windmolens wekken schone energie op. Maar sommige mensen zijn tegen windmolens. Ze vinden dat ze niet goed in de omgeving passen, dat ze het landschap verontreinigen. En ze zijn bang

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

Plantenkennis. Coniferen. lijst 1 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Coniferen. lijst 1 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Coniferen G41-G31-GB1+2 Algemene informatie Coniferen: een aparte groep! Zaadplanten Eenzaadlobbig Tweezaadlobbig Bedektzadig Naaktzadig Bomen Heesters enz Coniferen Ginkgo biloba

Nadere informatie

Wij stoppen ook met taarten bakken en het assortiment brood wordt ook verkleind. Tot en met 1 mei. Tarwe-selderij-ui-lactose-lupine

Wij stoppen ook met taarten bakken en het assortiment brood wordt ook verkleind. Tot en met 1 mei. Tarwe-selderij-ui-lactose-lupine We zijn volop aan het reorganiseren bij Aen Tafel. De afhaalgerechten worden beperkter in het gedeelte van de suggesties. Deze zullen ook 1 x per maand veranderen ipv elke week. Wij stoppen ook met taarten

Nadere informatie

Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - Mike Janssen -

Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - Mike Janssen - Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - - 1. Merkgedrag 1.1 Externe communicatie Het merk Vakantieveilingen.nl is binnen een paar jaar als een begrip in de markt gezit. Het merk vakantieveilingen.nl is

Nadere informatie

contains recycled plastics

contains recycled plastics contains recycled plastics by we are elho Elho verrast je telkens weer met vrolijke, functionele en creatieve producten die je blijven inspireren en je huis of tuin nog gezelliger maken. by we all love

Nadere informatie

Het meisje De volgende dag is de soldaat er niet. De negers zijn weer naar het front vertrokken, hoort ze de opgeluchte zuchten in het dorp. De sfeer verandert als blanke soldaten hen aflossen. De mensen

Nadere informatie

ACTIE- WEEK. 22 tot 30 maart + 1 GRATIS. 1 kopen ACTIE ACTIE. Bloemen & Planten Center. Vanaf nu tot en met 18 mei ELKE ZONDAG OPEN van 9u tot 17u

ACTIE- WEEK. 22 tot 30 maart + 1 GRATIS. 1 kopen ACTIE ACTIE. Bloemen & Planten Center. Vanaf nu tot en met 18 mei ELKE ZONDAG OPEN van 9u tot 17u Bloemen & Planten Center Van Hove bvba Dweerse Kromstraat 66-9120 Beveren - Tel. 03 775 84 56 - Fax 03 755 82 05 info@bloemenhuis.be - www.bloemenhuis.be Narcis tête à tête Pot 9 cm klein 0 0 95 Schaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief II juli 2013

Nieuwsbrief II juli 2013 Nieuwsbrief II juli 2013 inhoud Nieuwsbrief II juli 2013 3 vroegere tijden herleven Wageningen bestaat dit jaar 750 jaar! Kapsalon Hoksbergen wil daar graag op haar manier bij stil staan door oude tijden

Nadere informatie