Handleiding Royal Grass

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Royal Grass"

Transcriptie

1 Handleiding Royal Grass

2

3 Royal Grass kunstgras Kiezen voor Royal Grass betekent kiezen voor langdurige kwaliteit. Royal Grass behoudt jaar na jaar haar mooie kleur. Het is uitgebreid getest op verkleuring en UV resistentie onder extreme omstandigheden. Royal Grass geeft in Nederland en België 10 jaar garantie tegen verkleuring. Daar hoeft ú niets voor te doen. Royal Grass is special ontworpen om de positieve eigenschappen van natuurgras te verbinden met extra voordelen, zoals vrijwel geen onderhoud, een lange levensduur, altijd mooi groen - ook tijdens de droogste zomers - en een gazon dat tegen een stootje kan. Met minimaal onderhoud zult u jarenlang plezier hebben van Royal Grass. U kunt het onderhoud eenvoudig zelf uitvoeren. In deze handleiding vindt u alle informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met de aanschaf en aanleg van uw gazon. Wij wensen u vast veel plezier met uw gras!

4 Voorbereidende werkzaamheden Voor het beste resultaat dient Royal Grass op een ondergrond geïnstalleerd te worden die: stabiel, draagkrachtig, egaal en waterdoorlatend is. De opbouw van de ondergrond kan worden vergeleken met die van sierbestrating. In veel gevallen is een geel cunetzand- of brekerzandpakket van 10cm voldoende. Graaf het bestaande gazon ca. 12cm af. Breng een zandpakket aan van 10cm dik. Tril het zandpakket goed aan met een trilplaat om nazakken te voorkomen. Egaliseer het zandpakket. U heeft nu een stabiele en waterafvoerende fundering voor het kunstgras die ca. 2cm onder de kantafsluiting ligt. Wij raden af kunstgras te installeren op de zwarte aarde. Royal Grass is ook uitstekend te installeren op verhardingen zoals beton (balkon), bitumen (dak), asfalt etc. Voorwaarde is dat de verharding drainerend en vlak is. Kantopsluiting Het mooiste resultaat wordt verkregen als er een kantopsluiting wordt aangebracht en het zandbed 2cm onder de opsluitranden ligt. Zo wordt het kunstgras goed opgesloten maar komt nog wel mooi boven de kantopsluiting uit. Een kantopsluiting kan van allerlei materialen worden gemaakt (steen, beton, kunststof, hard hout, metaal, etc.). Ook op het balkon moet voor een strak effect een kantopsluiting worden gemaakt.

5 Legplan Voordat u kunstgras bestelt maakt u eerst een legplan.zo kunt u bepalen waar de naden komen te liggen en hoeveel kunstgras u precies nodig heeft. Houdt u hierbij rekening met het volgende: Als u meerdere banen kunstgras nodig heeft moeten de banen altijd in dezelfde richting - naast elkaar - uitgerold worden. U kunt stukken geen kwartslag draaien, dat 9,8 meter levert een optisch kleurverschil op. (Denk hierbij aan de verwerking van bijvoorbeeld patroonbehang.) Kunstgras bestelt u op een rol van 2 of 4 meter breed. Neem de afmetingen ruim, afsnijden is altijd beter dan te kort komen. Kunstgras heeft een poolrichting. Leg de poolrichting zo dat het wijst in de richting waar vandaan u het meest op het gras kijkt; veelal het (hoofd)terras. Dan ziet het gras er het meest natuurlijk uit en komt de kleur het best tot haar recht. Bestellen Royal Grass Zie naaststaand voorbeeld voor de te bestellen hoeveelheid Royal Grass in een rol van 4 meter of van 2 meter breed*. Als u meerdere stroken kunstgras heeft moeten deze aan elkaar verbonden worden met speciale naadband. Als u weet hoeveel stroken kunstgras u heeft kunt u eenvoudig de benodigde meters berekenen. Aan de zijkanten wordt het kunstgras verder niet verlijmd. 5,2 meter Optie A - Zichtzijde vanaf smalle zijde (2 banen): Kunstgras: 4*10,0 meter + 2*10,0 meter = 60m2 Naadband voor één naad van 10 meter. Optie B - Zichtzijde vanaf brede zijde (3 banen): Kunstgras: 4*10,8 meter (voor 2 stukken van 4 breed) + 2*5,4meter = 54m2 * Wij rekenen hier ca. 10cm per kant extra voor snijverlies, het gebeurt vaak dat een gazon iets haaks loopt i.p.v. recht. Vooraf goed uitmeten! Naadband voor drie naden van 5,2 meter.

6 Aflevering van het kunstgras Het gewicht van kunstgras is ca. 3 kilo per m2. U moet rekening houden met het volume (rol 4 of 2 meter), het gewicht en de toegankelijkheid van uw locatie. Een rol van 4 meter is bijvoorbeeld moeilijk te vervoeren in een trappenhuis. Voor een dakterras kan het dus noodzakelijk zijn op 2 meter te bestellen of een industriële lift te huren. Zorg voor voldoende hulp bij het in ontvangst nemen van het kunstgras, het uitrollen en pasleggen van het kunstgras. In veel gevallen is dit niet door één persoon te doen. Het passnijden langs de kanten kunt u eventueel wel alleen doen. Optioneel: onderdoek Optioneel kan er gekozen worden voor een drukverdelend onderdoek. Zoals de naam al aangeeft heeft het een drukverdelende en dus beschermende functie voor de fundering. Zowel tijdens aanleg als gebruik van het kunstgras heeft het een drukverdelende werking bij puntbelasting. Bovendien sluit het doek het zandbed volledig af. Hierdoor wordt verkomen dat er onkruid groeit in de drainagegaten van het kunstgras of dat mieren de drainagegaten gaan gebruiken als in-/uitgang van een nest. Laatste voorbereiding Indien u het kunstgras niet direct verwerkt of nog moet vervoeren, voorkom het ontstaan van vouwen en plooien. Hierdoor beschadigt het gras. Rol het gras altijd op en vouw het nooit dubbel. Liever ook niet voor kortere tijd. Controleer voordat u gaat snijden of de maat van uw kunstgras klopt. Een ongesneden rol is nog om te ruilen. Controleer of het zandbed overal goed is aangetrild, vergeet vooral de hoeken niet. Controleer of de randen van het zandband langs de kantopsluiting goed vlak zijn afgewerkt. Dit mag niet omhoog lopen. De ideale temperatuur voor het verwerken van kunstgras ligt tussen 15 C en 25 C. Plan op een droge dag zodat eventuele naden ook de tijd krijgen om te drogen. Naden moeten goed aangelopen worden na aanleg maar direct intensieve (ongecontroleerde) betreding liever te vermijden voor de eerste 24 uur zodat de naden goed kunnen drogen. Heeft u een vast looppad in uw gazon? Maak dan bij voorkeur dit looppad met stapstenen of andere harde bestratingsmateriaal. Wat u verder nodig heeft voor de aanleg is een rolmaat en een scherp stanleymes. Onderdoek wordt geleverd op rollen van 2 meter breed. Bestel de benodigde hoeveelheid in vierkante meters. Anders dan met kunstgras hoeft u geen rekening te houden met een legplan.

7 1. Drukverdelend onderdoek (optioneel) Rol het onderdoek uit over de (geëgaliseerde en aangetrilde) fundering en snij op maat. De banen ca. 5 centimeter laten overlappen. U hoeft geen rekening te houden met een legplan. Alleen zorgen dat het doek strak ligt en nergens rimpels heeft. 2. Uitrollen en op maat snijden kunstgras Rol het kunstgras over de fundering uit, let op de juiste poolrichting én dat alle banen in dezelfde richting liggen. Maak een kleine overlapping waar de naadverbinding moet komen. Hou ook aan de randen een overlapping aan van ca. 10 centimeter. (Pas als de middennaad sluitend ligt snijdt u de randen exact op maat, niet eerder.) Heeft u veel overtollig gras aan de zijkanten, snij dit dan af omdat u anders niet goed met het kunstgras kunt schuiven om het strak te krijgen. Kunstgras laat zich in elke gewenste vorm snijden maar de contouren van het gazon bepalen de moeilijkheid van de installatie. Ook obstakels langs en in het gazon als muurtjes, beplanting e.d. kunnen de installatie bemoeilijken. Het is gewenst voordat u tot het maken van de naden overgaat dat het gras vlak en spanningsloos ligt. 3. Een naadverbinding snijden Bij het maken van een naad tussen twee banen is het noodzaak de zijkanten zo recht mogelijk af te snijden. Het zwarte tapijtdoek waar de kunstgrasvezels in vast zitten steekt aan iedere kant zo n 5 centimeter uit. Deze zijkanten moeten er altijd worden afgesneden. Snij met een scherp Stanleymes zo recht mogelijk tussen de eerste en tweede rij kunstgrasvezels door. Snij zo dicht mogelijk tegen de tweede rij kunstgrasvezels aan. (Een rol is iets breeder dan 4 meter dus u zult geen materiaal te kort komen.) Leg nu de banen zo dicht mogelijk tegen elkaar zodat een mooie strakke naad ontstaat. De banen mogen elkaar nergens overlappen. Als er strak en recht langs de vezelrij gesneden is mag er niet meer dan 3mm ruimte tussen de twee banen zitten. Beoordeel de naad op zichtbaarheid van verschillende kanten voordat u tot verbinden overgaat. Probeer altijd vanaf de rugzijde te snijden! Dit voorkomt dat u de grasvezels stuk snijdt. Bovendien is de rij vezels een mooi uitgangspunt om recht te snijden.

8 4. Een naadverbinding lijmen Twee banen kunstgras kunnen eenvoudig met elkaar verbonden worden door middel van Royal Grass QuickSeam Tape. Dit is een zelfklevende band, voorzien van een plaklaag geschikt voor kunstgras. Als de naad er goed uitziet, en het gras ligt spanningsloos op de fundering, kunt u de naad lijmen. Klap beide zijkanten om en rol de band uit met de plaklaag naar boven en snij de benodigde lengte af. Trek de dunne folie van de band zodat de plaklaag vrij komt. Klap voorzichtig het kunstgras terug zodat beide helften weer mooi tegen elkaar liggen. Druk de naad vast, herhaal dit een aantal keer. De naad heeft tijd nodig om te hechten, vermijd het openen van naad om te zien of de kleefkracht voldoende is. Loop de eerste dag de naad een aantal keer aan. Let op: zowel de band als de tapijtrug moeten droog zijn. Nooit verlijmen tijdens regen. De hechtkracht van de lijm neemt af onder de 15 C, installeer bij goede weersomstandigheden. Let er bij het dichtklappen van de naad op dat er geen grasvezels van de zijkant op de band kleven, dat blijft zichtbaar. U kunt er ook voor kiezen om, voordat u de folie eraf trekt, eerst het kunstgras terug te klappen en dan voorzichtig de folie tussen de naad door te trekken. Dan blijven er zeker geen vezels op de band kleven. Doe dit voorzichtig en controleer of de naad zich goed blijft sluiten. (De band kleeft wel direct aan het kunstgras maar uiteraard is het nog wel mogelijk het gras te verleggen.) 5. Afwerking en aandachtspunten Royal Grass kan in principe los op de fundering worden gelegd. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als speelveld voor de kinderen, adviseren wij om een dun laagje silica zand in te strooien. Dat komt de levensduur van het product ten goede. Ook voorkomt dit rimpelen of verschuiven van het kunstgras. De zandvulling blijft echter onzichtbaar en wordt afgedekt door de gekroesde vezel. (Dit zand kan altijd achteraf worden aangebracht.) Gebruik wel speciaal zand voor kunstgras! Wilt u het gras toch graag verankeren dan is een mogelijkheid om tent-haringen te gebruiken langs de randen. U kunt deze door het kunstgras slaan. Let er wel op dat u pennen of haringen neemt met een platte kop. Op een harde fundering als beton of asfalt kan het kunstgras eventueel verlijmd worden. U kunt het kunstgras direct op de zwarte aarde (border) laten aansluiten. Dit verlangt echter wel meer onderhoud en u moet voorkomen dat de aarde op het kunstgras komt. Beter kunt u een dunne rand aanbrengen dat het gras van de aarde scheidt. Bijvoorbeeld hard hout of een aluminium strip.

9 Totaaloverzicht aanleg kunstgras Niet zelf installeren? Royal Grass biedt een landelijke installatieservice. Uitrollen (waar voldoende ruimte is om te snijden) Opmeten en banen snijden (bij een groot gazon) Uitrollen in de tuin (denk om de goede poolrichting!) Zijkanten van het gras eraf snijden Kijk voor adressen op Of stuur een om een afspraak in te plannen naar o.v.v. uw adres en aankooppunt. Banen goed sluitend tegen elkaar leggen Het gras rondom op maat snijden Controleren of het gras netjes en spanningsloos ligt Verbindingsnaden controleren Zijkanten openklappen QuickSeam Tape uitrollen en dunne folie eraf halen Het gras terug klappen en de naad aandrukken Gereed! Tip: insnijden van obstakels Tip: insnijden van rondingen om spanning eraf te halen Tip: recht snijden langs een metalen lat

10 Gebruik en onderhoud Om zo lang mogelijk van Royal Grass te genieten is het belangrijk om het kunstgras goed schoon te houden. Dit betekent het tijdig verwijderen van bladeren, onkruid en ander afval. Wanneer bladeren niet verwijderd worden, zullen die bladeren composteren en zo de groei van mos en onkruid bevorderen. Gebruik van een verdelgingsmiddel is mogelijk, het is echter beter om de opkomst van onkruid en mos te voorkomen. Betreed het gras niet als er veel bladeren op liggen, zorg dat deze eerst verwijderd worden. Wegblazen van bladeren Hiervoor kan een reguliere bladblazer worden gebruikt. De frequentie van het bladblazen is sterk afhankelijk van de lokale omstandigheden. Hoe meer bladverliezende bomen aanwezig zijn, hoe vaker de bladeren verwijderd dienen te worden. Zware voorwerpen Indien er gedurende langere tijd een zwaar voorwerp is geplaatst op Royal Grass, zoals bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad, zullen de vezels plat zijn gaan liggen door de druk. Nadat het voorwerp is verwijderd, kunnen de vezels weer op worden geborsteld met een harde bezem of een tuin- of bladerhark. In de loop van tijd kunnen afdrukken zichtbaar blijven. In de winter Winterse omstandigheden zijn geen enkel probleem, het kunstgras zal niet beschadigen door langdurige vorst of breken. Indien sneeuw echter vastgetreden is in het gras en een ijslaag heeft gevormd, mag dit niet handmatig verwijderd worden om beschadiging te voorkomen. U kunt dit het beste op natuurlijke wijze laten smelten. Vuur en hete voorwerpen Vuur en hete voorwerpen (zoals bijvoorbeeld, barbecues, sigaretten, vuurkorven e.d.) dienen niet in direct contact te komen met het kunstgras om smeltplekken te voorkomen. Reparatie is mogelijk maar blijft nagenoeg altijd zichtbaar. Onkruidbestrijding Onkruid is eenvoudig te verwijderen door te plukken, borstelen of harken. Zorg wel dat het onkruid verwijderd wordt voordat het kans krijgt te wortelen, dit geldt met name voor de zijkanten. Goed schoonhouden van het gazon voorkomt in grote mate onkruidgroei en verdient de aanbeveling. Er zijn diverse middelen bij de bouwmarkt en/of tuincentrum verkrijgbaar die op biologische wijze doeltreffend algen, mos en onkruid verdelgen. Mits de gebruiksaanwijzing goed opgevolgd wordt kunnen deze middelen geen schade toebrengen aan Royal Grass.

11 Garantie Royal Grass heeft bij normaal gebruik een levensduur van tien jaar, lineair aflopend, en een even lange garantieperiode voor Nederland en België. Garantie wordt verstrekt op de UV-stabiliteit van de gebruikte vezels. Binnen de context van de garantie geldt dat Royal Grass zijn UV-stabiliteit heeft behouden, wanneer de oorspronkelijke treksterkte van de vezels van Royal Grass met niet meer dan vijftig procent is afgenomen. De garantieperiode gaat in bij de af- of oplevering van Royal Grass. Deze garantie geldt niet indien Royal Grass wordt gebruikt voor andere toepassingen dan bodembedekking in de tuin of dakterras of voor schade die ontstaat tijdens of als gevolg van ondeugdelijk verwerken, leggen of repareren, of voor zover eventuele defecten of schade worden veroorzaakt door: brand, scheuren, ongevallen, vandalisme, verkeerd gebruik, onachtzaamheid of verwaarlozing; gebruik van instrooizand anders dan voorgeschreven; gebruik van lijmbanden, anders dan voorgeschreven; gebruik van het kunstgrasoppervlak voor andere doeleinden dan waarvoor het is ontworpen en gelegd; gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen; toepassing van verkeerde reinigingsmethoden; blootstelling aan oppervlakken, direct of indirect door reflectie, met een temperatuur hoger dan 75 C; overmacht en andere situaties waarop Royal Grass redelijkerwijs geen invloed kan hebben; het niet op de juiste manier onderhouden, beschermen of repareren van Royal Grass. Om aanspraak te maken op de garantie dient contact op te worden genomen met het bedrijf waar u Royal Grass heeft aangeschaft. Wij raden u aan de factuur te bewaren voor toekomstige correspondentie, mocht dit onverhoopt noodzakelijk zijn. Geldige facturatie is voorzien van naam en contactgegevens van de wederverkoper, beschrijving van het producttype, geleverde hoeveelheid en installatieof afleveringsdatum. Kunstgras is te allen tijde onderhevig aan normale slijtage. Normale slijtage is geen fabricagefout en valt niet onder de dekking van deze garantie. Naast de hierboven genoemde factoren is slijtage onder andere afhankelijk van de intensiteit waarmee Royal Grass kunstgras wordt gebruikt. Kunstgras kan onder invloed van koude, warmte en UVstraling onderhevig zijn aan uitzetting en/of krimp. Dit wordt mede sterk beïnvloed door de fundering waarop Royal Grass kunstgras is geplaatst. Een uitzetting-en/ of krimppercentage van 1% valt binnen de toegestane specificaties. Royal Grass is niet verantwoordelijk en of aansprakelijk voor installaties en of garanties die door de wederverkoper van Royal Grass producten worden verstrekt.

12

Royal Grass Installatiehandleiding

Royal Grass Installatiehandleiding Royal Grass Installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding is bedoeld als naslagwerk met instructies en tips voor het juist installeren van Royal Grass kunstgrasproducten zonder zandinvulling. In deze

Nadere informatie

Gebruik, onderhoud & garantie

Gebruik, onderhoud & garantie Gebruik, onderhoud & garantie Royal Grass kunstgras Gefeliciteerd, het genieten kan beginnen! Hartelijk dank voor uw keuze voor Royal Grass kunstgras. Kiezen voor Royal Grass betekent kiezen voor langdurige

Nadere informatie

Gebruik, onderhoud & garantie

Gebruik, onderhoud & garantie Gebruik, onderhoud & garantie Royal Grass kunstgras Gefeliciteerd, het genieten kan beginnen! Hartelijk dank voor uw keuze voor Royal Grass kunstgras. Kiezen voor Royal Grass betekent kiezen voor langdurige

Nadere informatie

Handleiding. voor het leggen van Royal Grass kunstgras. enjoy perfection

Handleiding. voor het leggen van Royal Grass kunstgras. enjoy perfection Handleiding voor het leggen van Royal Grass kunstgras enjoy perfection Wat heeft u nodig? Bestratingszand Kantopsluiting Trilplaat Stabiliserend onderdoek (geotextiel) Zelfklevende lijmband (als het gazon

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

BuitenGewoon Kunstgras. Leginstructies. Een fris, groen en keurig onderhouden gazon het gehele jaar door

BuitenGewoon Kunstgras. Leginstructies. Een fris, groen en keurig onderhouden gazon het gehele jaar door BuitenGewoon Kunstgras Leginstructies Stelt u zich eens voor... Een fris, groen en keurig onderhouden gazon het gehele jaar door Nooit meer grasmaaien Nooit meer verticuteren en bemesten Nooit meer sproeien

Nadere informatie

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS AANLEGGEN Aanleg instructie kunstgras Benodigdheden - Tommygrass kunstgras - Geotextiel drukverdelend onderdoek - Stanleymes - Lijm en lijmband (2 varianten) 2 componenten lijm lijmband 2 componenten

Nadere informatie

KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden Ondergrond Voor het beste resultaat adviseren wij toch een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden Ondergrond Voor het beste resultaat adviseren wij toch een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS LEGGEN Benodigdheden - stanleymes - lijm - lijmband - lijmkam - plastic handschoenen - kunstgras - geotextiel drukverdelend onderdoek - evt. vulzand Ondergrond Verwijder eerst het oude gras en

Nadere informatie

Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: Ondergrond: plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek

Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: Ondergrond: plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek Leginstructie Namgrass / easy grass: Benodigdheden: stanleymes lijm lijmband lijmkam plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek 1 Ondergrond: 1) Verwijder eerst het oude gras en

Nadere informatie

TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren

TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren 1. Ondergrond Kunstgras moet geïnstalleerd worden op een stabiele en goed drainerende ondergrond zonder onkruid. De opbouw van de ondergrond

Nadere informatie

joy gardens uitgebreide leginstructies

joy gardens uitgebreide leginstructies joy gardens uitgebreide leginstructies Joy Gardens is een turn-key systeem, wereldwijd geïnstalleerd met de Joy filosofie: Alleen met een perfecte installatie zul je het meest van jouw Joy gras genieten.

Nadere informatie

natúúrlijk kunstgras

natúúrlijk kunstgras Aanbrengen ondergrond voor kunstgras: Verwijder het oude gras en egaliseer de zwarte grond. Breng vervolgens een zandbed aan van 4 á 5cm met ophoogzand (straatzand). Géén metsel of schelpenzand gebruiken!

Nadere informatie

Aanleginstructies kunstgras

Aanleginstructies kunstgras Aanleginstructies kunstgras Aanbrengen ondergrond voor kunstgras: Verwijder het oude gras en egaliseer de grond. Breng vervolgens een zandbed aan van 5 cm met ophoogzand (straatzand). Géén metsel of schelpenzand

Nadere informatie

Uw Totaalleverancier. Leginstructie CITYGRASS. Benodigdheden stanleymes. Ondergrond 1) Verwijder eerst het oude gras en egaliseer de zwarte grond.

Uw Totaalleverancier. Leginstructie CITYGRASS. Benodigdheden stanleymes. Ondergrond 1) Verwijder eerst het oude gras en egaliseer de zwarte grond. Leginstructie CITYGRASS Benodigdheden - stanleymes lijm lijmband lijmkam plastic handschoenen kunstgras geotextiel drukverdelend onderdoek Ondergrond 1) Verwijder eerst het oude gras en egaliseer de zwarte

Nadere informatie

Graszoden die niet onmiddellijk gelegd kunnen worden, rolt u uit op een stuk plastic. Geef ze dagelijks water.

Graszoden die niet onmiddellijk gelegd kunnen worden, rolt u uit op een stuk plastic. Geef ze dagelijks water. Graszoden leggen Graszoden leggen Het voordeel van graszoden boven graszaad is dat het effect direct zichtbaar is. Maar ook graszoden moeten eerst aanslaan voor ze kunnen worden betreden en moeten vochtig

Nadere informatie

Royal Grass. ...ook bij u in de tuin?

Royal Grass. ...ook bij u in de tuin? LifeStyle Royal Grass...ook bij u in de tuin? U staat open voor het idee Royal Grass aan te leggen, anders zou u immers deze brochure niet lezen. Mogelijk heeft u nog het idee dat kunstgras er niet natuurlijk

Nadere informatie

Kunstgras leggen: Doe-het-zelf stappenplan

Kunstgras leggen: Doe-het-zelf stappenplan Kunstgras leggen: Doe-het-zelf stappenplan Maar al te vaak hebben kunstgrassen een negatieve reputatie vanwege het onnatuurlijke uitzicht. Luxegras onderscheidt zich van hiermee van vele andere soorten.

Nadere informatie

Hoe kunstgras leggen: Stappenplan

Hoe kunstgras leggen: Stappenplan Hoe kunstgras leggen: Stappenplan Maar al te vaak hebben kunstgrassen een negatieve reputatie vanwege het onnatuurlijke uitzicht. Luxegras onderscheidt zich van hiermee van vele andere soorten. Kunstgras

Nadere informatie

Mook GrasArt kunstgras. Natuurlijk groen

Mook GrasArt kunstgras. Natuurlijk groen Mook GrasArt kunstgras Natuurlijk groen Mook Gras Art Met Mook Gras Art maakt u van iedere tuin een plaatje. Ons kunstgras is op het eerste gezicht niet van natuurlijk gras te onderscheiden. Wel biedt

Nadere informatie

Kunstgras leggen. Voor- en nadelen van kunstgras. Kunstgras aanschaffen

Kunstgras leggen. Voor- en nadelen van kunstgras. Kunstgras aanschaffen Kunstgras leggen Voor- en nadelen van kunstgras Indien u nadenkt over het aanleggen van een kunstgras gazon is het goed om even de voor en nadelen op een rijtje te zetten. Aan het aanleggen van een kunstgrasgazon

Nadere informatie

Leginstructie & Tips

Leginstructie & Tips Leginstructie & Tips VOORWOORD Deze presentatie zal u helpen uw tuindromen te realiseren! Weg met terugkerende ergernissen en tijdrovend onderhoud! Genieten met familie en vrienden van de waardevolle momenten

Nadere informatie

Royal Grass...puur genieten

Royal Grass...puur genieten ...puur genieten Een tuin is meer dan een verlengstuk van uw woning die past bij uw eigen stijl. Een tuin betekent buiten leven, buiten koken, buiten spelen, maar vooral buiten ontspannen. Tuintrends spelen

Nadere informatie

Handleiding. voor het onderhoud van Royal Grass kunstgras. enjoy perfection

Handleiding. voor het onderhoud van Royal Grass kunstgras. enjoy perfection Handleiding voor het onderhoud van Royal Grass kunstgras enjoy perfection Onderhoud Royal Grass Het kunstgras ligt er en ligt er ongetwijfeld prachtig bij. Tijd om er lekker van te gaan genieten. Om te

Nadere informatie

Kunstgrasland. Leginstructie & Tips

Kunstgrasland. Leginstructie & Tips Kunstgrasland Leginstructie & Tips VOORWOORD Weg met tijdrovend onderhoud! Genieten met familie en vrienden van de waardevolle momenten dat is waar het in het leven eigenlijk om draait. Met het unieke

Nadere informatie

Onderhoud. Handleiding voor het onderhoud van Royal Grass kunstgras. enjoy perfection

Onderhoud. Handleiding voor het onderhoud van Royal Grass kunstgras. enjoy perfection Onderhoud Handleiding voor het onderhoud van Royal Grass kunstgras enjoy perfection Onderhoud Royal Grass Het kunstgras ligt er en ligt er ongetwijfeld prachtig bij. Tijd om er lekker van te gaan genieten.

Nadere informatie

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS FUNDERING Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL Advies en handige tips KERAMIEK verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS Verwerking Keramische terrastegels met Tubag mortels ALGEMEEN Het Zandbed Wanneer

Nadere informatie

ELEGANCE COMPOSIET VLONDERPLANKEN. * Handleiding Elegance Composiet Vlonderplanken

ELEGANCE COMPOSIET VLONDERPLANKEN. * Handleiding Elegance Composiet Vlonderplanken * Handleiding Elegance Composiet Vlonderplanken Gefeliciteerd met uw aankoop van de Elegance Composiet Vlonderplanken, een onderdhoudsvriendelijke vlondersysteem vervaardigd uit hout/kunststof composiet

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Uw gras altijd groener......fake it

Uw gras altijd groener......fake it Uw gras altijd groener......fake it Enjoy Uw tuin... waar het gras altijd groener is Wij geloven dat iedereen van een mooi gazon moet kunnen genieten zonder dat het veel tijd kost om dit te onderhouden.

Nadere informatie

Keramische buitentegels Tegels: Verwerking:

Keramische buitentegels Tegels: Verwerking: Keramische buitentegels Keramische tegels zijn de laatste tijd ontzettend in opkomst en eigenlijk al niet meer weg te denken uit het tuinbeeld. De enorme populariteit van deze tegels is logisch te verklaren.

Nadere informatie

Hoe kan je het beste behangen?

Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Materialen Gereedschap Behanglijm Behang Potlood Stanleymes Schaar Rolmaat Spons Emmer Liniaal Behangspatel Behangtafel Lijmkwast Huishoudtrap

Nadere informatie

Aanbevelingen voor de installatie van Svensson schermdoeken Schuivende installaties

Aanbevelingen voor de installatie van Svensson schermdoeken Schuivende installaties De juiste breedte en lengte bestellen Breedte De standaardbreedtes van onze schermdoeken zijn dusdanig gekozen dat ze aansluiten bij de gebruikelijke vakmaten van de kas. Zie onderstaande tabel: Standaardbreedte

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

3.4 Waterdichting Opkanten

3.4 Waterdichting Opkanten 3.4 Waterdichting Opkanten 3.4.1 Waterdichting Opkanten Algemeen De waterdichting van de opkanten is afgeleid van de eerder beschreven methodes van kimfixatie. Ofwel wordt de EPDM folie verlijmd op de

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies -instructies Inleiding Afbeelding 1, Systeemoverzicht en afzonderlijke componenten -2- Inleiding IEIDING Onderdelenlijst Hoeveelheid/hoogte Referentie: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Productomschrijving A1 1

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIEBLAD KERA + QUITE LIGHT. Belangrijk. Controle bij aflevering

PRODUCTINFORMATIEBLAD KERA + QUITE LIGHT. Belangrijk. Controle bij aflevering PRODUCTINFORMATIEBLAD KERA + QUITE LIGHT Belangrijk Controle bij aflevering Ondanks de hoge kwaliteitseisen die wij stellen aan onze producten, productie en uitlevering dient u de materialen bij aflevering,

Nadere informatie

Mook GrasArt kunstgras. Natuurlijk groen

Mook GrasArt kunstgras. Natuurlijk groen Mook GrasArt kunstgras Natuurlijk groen Keuzetabel Mook Gras Art Naam intensief* uitstraling** toepassingen Mook Gras Art Breeze Comfort Siertuinen, balkons, ook geschikt voor binnengebruik. Mook Gras

Nadere informatie

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie. Een muur behangen Een muur behangen Materialen Gereedschap Afplaktape Lijm Rolmaat Potlood Afdekfolie behangspatel behang aandrukrol nadenroller Emmer Schaar stanleymes paslood trap lijmkwast Liniaal behangtafel

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S

RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S Richtlijnen voor de verwerking van Arma-Chek D und Arma-Chek S Algemeen 2 Arma-Chek D en Arma-Chek S - het verwerken van slangen 3 Vormstukken

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER

Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER SPEELHUIS TIJGER Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER Omschrijving Nummer Onderdeel Hoeveelheid hoeveelheid 1 1 Vloerplaat-terras 1 4 2 2 Vloerplaat-speelhuis 1 5 3 3 dakpaneel 1 4 4 4 dakpaneel 2 1 5 5 Verbindingsstrook

Nadere informatie

ONDERHOUDINSTRUCTIES

ONDERHOUDINSTRUCTIES ONDERHOUDINSTRUCTIES 23 september 2011 Inhoud 1 Algemeen 2 2 Klein onderhoud 3 2.1 Slepen 3 2.2 Vegen belijning 3 2.3 Kleine onderhoudswerkzaamheden 3 2.4 (2) Wekelijks onderhoud 4 2.5 Onkruid-, alg- en

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

Prijsijst. Kunstgras Utrecht

Prijsijst. Kunstgras Utrecht Prijsijst Kunstgras Utrecht 2012 Molenaar Decoration Karosdrift 3 3436 AM Nieuwegein T: 030-6013042 M: 06-23875526 E: info@molenaardecoration.nl W: www.molenaardecoration.nl 1. Zorana Met zijn hoogte van

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount ` Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount 1. Voorbereiding: vloertegels laten acclimatiseren Voordat de tapijttegels en pvc tegels gelegd kunnen wordenis het raadzaam om ze minimaal

Nadere informatie

KABELBANENSHOP.NL. Kabelbaan ZLX Handleiding voor montage en gebruik

KABELBANENSHOP.NL. Kabelbaan ZLX Handleiding voor montage en gebruik KABELBANENSHOP.NL Kabelbaan ZLX Handleiding voor montage en gebruik Veiligheidsvoorschriften De kabelbaan dient gemonteerd te worden door een of meerdere volwassenen, conform de voorschriften. De verpakking

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Type 2800 en 3600 Gefeliciteerd met uw Karsten Tunneltent, een ambachtelijk kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. Voor optimaal kampeerplezier raden wij u aan om deze

Nadere informatie

PERFORM. PERFORM verloren bekisting

PERFORM. PERFORM verloren bekisting PERFORM PERFORM verloren bekisting Perform verloren bekisting 2015 PERFORM 1.0 Perform verloren bekisting Perform is een tweewandige polypropyleen kanaalplaat die wordt toegepast als verloren bekisting

Nadere informatie

RECINTO COMPOSIET SCHUTTING. * Handleiding Recinto Composiet Schutting

RECINTO COMPOSIET SCHUTTING. * Handleiding Recinto Composiet Schutting * Handleiding Recinto Composiet Schutting Gefeliciteerd met uw aankoop van de Recinto Composiet Schutting, een onderdhoudsvriendelijke schutting vervaardigd uit hout/kunststof composiet planken met houtnerfstructuur

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

Het bouwen van een Century zwembad

Het bouwen van een Century zwembad Het bouwen van een Century zwembad Stap 1 Het begint allemaal met het graven van het gat met daarin een mooie waterpas uitgelijnde vloer. Graaf het gat altijd wat groter dan de maat van het zwembad. Liefst

Nadere informatie

L21GRR013 Onderhouden bestratingen. Extra toelichting en vragen maken hoofdstuk 1: Inleiding

L21GRR013 Onderhouden bestratingen. Extra toelichting en vragen maken hoofdstuk 1: Inleiding L21GRR013 Onderhouden bestratingen Extra toelichting en vragen maken hoofdstuk 1: Inleiding Ontwerpfase Ontwerp -> het onderhoud aan bestrating begint bij de ontwerper die aan de tekentafel zit! Ontwerper

Nadere informatie

Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is.

Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is. Algemene omschrijving: Oracal Carbon Folie is een hoogwaardige beschermingsfolie welke voor vele binnen- en buitentoepassingen te gebruiken is. Deze beschermingsfolie is speciaal doorontwikkeld voor optimale

Nadere informatie

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website:

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website: Smartfloor, de ideale ondervloer voor installatie van PVC stroken/lamellen, zwevend vinyl, tapijt en tapijt/vinyltegels! Smartfloor is een revolutionair ondervloersysteem speciaal bestemd voor de installatie

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF

Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF SPEELHUIS GIRAF Onderdelen lijst SPEELHUIS GIRAF Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Staanders 1 7x7 L.78 4 Staanders 2 7x7 L.145 2 Zij dragers 3 2,7x5,5

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA

Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA SPEELHUIS PANDA Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Voorwand 1 Voorgemonteerd paneel 119X1-1.114 1 Zijwand 2 Voorgemonteerd paneel 173xh.114 1 Achterwand

Nadere informatie

Handleiding Smartwatch S12 telefoon horloge

Handleiding Smartwatch S12 telefoon horloge Handleiding Smartwatch S12 telefoon horloge Introductie Bedankt voor uw aankoop van de Smartwatch S12 telefoonhorloge. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en multimedia. Voor de juiste

Nadere informatie

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer Opletten! Deze handleiding is geen garantie dat het plakken goed gaat, er kunnen daarom ook geen rechten aan worden ontleent. Deze handleiding dient gebruikt te worden als leidraad. Dit is de manier waarop

Nadere informatie

Onbeperkte toepassingsmogelijkheden

Onbeperkte toepassingsmogelijkheden Onbeperkte toepassingsmogelijkheden Gebruik»modern walls by vitrulan magnet«voor presentatie, informatie, werk- of speelvlak. In het architectenbureau: Bouwkundige tekeningen overzichtelijk op de wand.

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD

Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD SPEELHUIS SCHILDPAD Onderdelen lijst SPEELHUIS SCHILDPAD Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Paal voorkant 1 68x68 L.1250 2 Paal achterkant 2 68x68 L.570

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS WASBEER

Onderdelen lijst SPEELHUIS WASBEER SPEELHUIS WASBEER Onderdelen lijst SPEELHUIS WASBEER Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Vloerplaat 1 Voorgemonteerd paneel 79X1-1.114 2 Zijwand 2 Voorgemonteerd paneel 114X1-1.117 1

Nadere informatie

Lijmsystemen voor kunstgras

Lijmsystemen voor kunstgras Lijmsystemen voor kunstgras COMPLEET LIJMSYSTEEM WEERS- EN UV-BESTENDIG DUURZAAM Smart help + 31 (0) 73 6 244 244 + 32 (0) 9 255 17 17 Bostik BV De Voerman 8, 5215 MH s-hertogenbosch Telefoon +31 (0)73-6

Nadere informatie

1. Algemeen !!!LET OP!!!

1. Algemeen !!!LET OP!!! powered by 1. Algemeen Laminotherm is een zeer dunne vloerverwarming om laminaat en (onder voorwaarden) parketvloeren op een comfortabele temperatuur te houden. e voordelen van Laminotherm zijn de eenvoudige

Nadere informatie

BUITENPLANKEN. ipodeck

BUITENPLANKEN. ipodeck BUITENPLANKEN ipodeck WAAROM IPODECK? Amorim Wood Supplies introduceert een innovatief systeem voor het gebruik van hout in verschillende natuurlijke omgevingen zoals tuinen, zwembaden, voetgangersbruggen

Nadere informatie

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage.

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage. 1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM Eenvoudige montage. Inleiding In deze handleiding van de 1mm elektrische vloerverwarming EXDV beschrijven wij stapsgewijs

Nadere informatie

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625 RESQ-TAPE is een zelfhechtende siliconen afdichtings- en isolatietape met veel verschillende toepassingen. Deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke tape is uw eerste hulp bij allerlei reparaties. U brengt

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN

Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN SPEELHUIS EEKHOORN Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Staanders 1 68x68x1450 10 Ligger 2 26x52x2325 2 Middenligger

Nadere informatie

Inleiding 4 Algemene montage instructies 5 CLIMAFLEX -accessoires 6-7 Isoleren tijdens de montage van het leidingsysteem 8 Isoleren na de montage van

Inleiding 4 Algemene montage instructies 5 CLIMAFLEX -accessoires 6-7 Isoleren tijdens de montage van het leidingsysteem 8 Isoleren na de montage van Montagehandleiding 2-3 INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Algemene montage instructies 5 CLIMAFLEX -accessoires 6-7 Isoleren tijdens de montage van het leidingsysteem 8 Isoleren na de montage van het leidingsysteem

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

GYNNSAM messen zijn ontworpen voor intensief dagelijks gebruik. Het design is gebaseerd op de eisen die een professionele kok aan een mes stelt, maar

GYNNSAM messen zijn ontworpen voor intensief dagelijks gebruik. Het design is gebaseerd op de eisen die een professionele kok aan een mes stelt, maar GYNNSAM messen GYNNSAM messen zijn ontworpen voor intensief dagelijks gebruik. Het design is gebaseerd op de eisen die een professionele kok aan een mes stelt, maar is verder aangepast aan de dagelijkse

Nadere informatie

...dat niet drinkt. Royal Grass hoeft u nooit te sproeien.

...dat niet drinkt. Royal Grass hoeft u nooit te sproeien. Het gras ...dat niet drinkt Royal Grass hoeft u nooit te sproeien.. Royal Grass heeft geen druppel water nodig. Dat is niet alleen goed voor het milieu, ook op uw waterrekening scheelt het een behoorlijke

Nadere informatie

VERWERKING KERAMISCHE BUITENTEGELS

VERWERKING KERAMISCHE BUITENTEGELS VERWERKING KERAMISCHE BUITENTEGELS Weet hoe t werkt! pagina 1 VERWERKING OP DIVERSE MANIEREN Keramische buitentegels Keramische tegels zijn de laatste tijd ontzettend in opkomst en eigenlijk al niet meer

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen. Beschrijving verkleining ophangrand: Benodigdheden: 1. Scherp Stanley mes. 2. Metalen liniaal op rechte metalen lat om langs te snijden. 3. Ondergrond om op te snijden. 4. standaard plakband. 5. schaar.

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

3.5 Hoeken. 3.5.1 Binnenhoek. Geplooide binnenhoek

3.5 Hoeken. 3.5.1 Binnenhoek. Geplooide binnenhoek 3.5 Hoeken 3.5.1 Binnenhoek Geplooide binnenhoek Toepassing Ter hoogte van binnenhoeken kan de EPDM folie in een driehoekige flap worden geplooid die vervolgens tegen de opkant wordt verlijmd zoals geïllustreerd.

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Ultra low Instructies

Ultra low Instructies Ultra low Instructies Disclaimer Lijm kan verkleuren, als het in contact met Uv-licht komt. Tape kan taperesten achterlaten als het er af gehaald wordt. Lijm moet tenminste 3 min drogen, voordat er spanning

Nadere informatie

INBOUWHANDLEIDING Steel Plus KORFU Achtvormig zwembad

INBOUWHANDLEIDING Steel Plus KORFU Achtvormig zwembad INBOUWHANDLEIDING Steel Plus KORFU Achtvormig zwembad Gefeliciteerd met uw nieuwe inbouwzwembad van Fonteyn. Fonteyn staat garant voor een kwaliteitsproduct, daarom worden de nieuwste technieken toegepast

Nadere informatie

Royal Grass....adviesprijzen 2015

Royal Grass....adviesprijzen 2015 Royal Grass...adviesprijzen 2015 Royal Grass Seda Royal Grass Satin 29,95 36,95 2.305 gram 30 mm 2.750 gram 45 mm Kunstgras met mosdraad Bij Royal Grass heeft u keuze uit zes soorten kunstgras met mosdraad.

Nadere informatie

behanginstructies Inhoudsopgave:

behanginstructies Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Plakinstructies vliesbehang. Plakinstructies duplex- en vinylbehang 3. Plakinstructies glasvezelbehang. Meetinstructies. Behang symbolen. Vraag & antwoord 1. Vliesbehang Vliesbehang is

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS PINGUIN

Onderdelen lijst SPEELHUIS PINGUIN SPEELHUIS PINGUIN Onderdelen lijst SPEELHUIS PINGUIN Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Vloerplaat 1 Voorgemonteerd paneel 1100x620 1 Zijwand 2 Voorgemonteerd paneel 1170x1140 1 Achterwand

Nadere informatie

Handleiding 2Smart Smartwatch S2

Handleiding 2Smart Smartwatch S2 Handleiding 2Smart Smartwatch S2 Introductie Bedankt voor uw aankoop van deze Smartwatch S2 telefoonhorloge. Een technisch hoogstandje op het gebied van telefoon en multimedia. Voor de juiste werking van

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst Detector installatie HiSPARC Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel 1 Detector bouw handleiding Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn bij het maken van een HiSPARC detector. Een detector

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

CAMBELSTONE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen. Kleuren

CAMBELSTONE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen. Kleuren Toepassingen Opritten (indien gelegd in stabilisé en tot max. 3,5 ton belasting) Parkeerplaatsen Tuinpaden Terrassen Eigenschappen Vlak geproduceerde betonnen bestratingssteen In de volle massa gekleurd

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing StairSlider

Gebruiksaanwijzing StairSlider Gebruiksaanwijzing StairSlider 1. Inleiding De StairSlider is een vacuüm matras. Indien vacuüm immobilisatie nodig is, dan is het onmiddellijk beschikbaar. Er is geen extra opbergruimte voor een vacuüm

Nadere informatie

ALU PRO. Zone 2 Verwijdering van fijner vuil en vocht. Deze zone wordt binnen geplaatst. Zone 2 Alu Pro matten zijn voorzien van:

ALU PRO. Zone 2 Verwijdering van fijner vuil en vocht. Deze zone wordt binnen geplaatst. Zone 2 Alu Pro matten zijn voorzien van: Het verwijderen van vuil en vocht geeft niet alleen een grote besparing om schoonmaakkosten, nog belangrijker is dat uw entree en de rest van uw gebouw schoon zijn. Een schone uitstraling zorgt voor een

Nadere informatie

1 Voorbereiden van de werkplek.

1 Voorbereiden van de werkplek. Algemene kwaliteitseisen: Minimale hechtingstreksterkte van de ondergrond > 1,5 N/mm 2 Minimale temperatuur van de ondergrond: 3 C boven het dauwpunt Maximaal vochtgehalte ondergrond < 4% Verwerkingstemperatuur

Nadere informatie

Flexicuro Kunstgras. Tegen meerprijs. Overige werkzaamheden. Uitgesloten van garantie zijn: KUNSTGRAS VAL- EN SPEELONDERGRONDEN

Flexicuro Kunstgras. Tegen meerprijs. Overige werkzaamheden. Uitgesloten van garantie zijn: KUNSTGRAS VAL- EN SPEELONDERGRONDEN Tegen meerprijs Leveren en aanbrengen maaitegels rondom het kunstgrasvlak. Leveren en aanbrengen geotextiel (drukspreidend waterdoorlatend vlies) Meerprijs: 3,-- per m². Verschillende kleuren in één vak

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Gefeliciteerd, u heeft een kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. aangeschaft. Om hieraan maximaal plezier te beleven, raden wij u aan om deze handleiding zorgvuldig te

Nadere informatie

Kunstgras. Wat zijn de voordelen van Kunstgras? Waar kunstgras gebruiken?

Kunstgras. Wat zijn de voordelen van Kunstgras? Waar kunstgras gebruiken? Kunstgras Wat zijn de voordelen van Kunstgras? Elke dag een groen gazon Nooit meer maaien of bemesten Geen modder bij intensief gebruik Huisdierproof Eenvoudig te onderhouden Belgische kwaliteit! Waar

Nadere informatie