EEN SPANNENDE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEN SPANNENDE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN"

Transcriptie

1 EEN SPANNENDE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN Geniet in de zomermaanden nog langer van het Museum en zijn activiteiten! Elke dag in juli en augustus, behalve op maandag, open van 10 tot 18 uur. Museum voor Natuurwetenschappen - VAUTIERSTRAAT BRUSSEL INFO DAG EN NACHT : INFO@NATUURWETENSCHAPPEN.BE Wat voor weer het ook is, een bezoek aan onze zalen is altijd een aangenaam moment vol ontdekkingen. Bezoek zeker nog de tijdelijke tentoonstelling Prikkels! die de deuren sluit op 2 september. Denk ook aan stages en aan het paleolab die de kleinsten vanaf 5 jaar zullen verrukken. Of volg een nieuw spannend parcours (gratis) waarbij je fabeldieren, griezelige spinnen, uilen en andere onverwachte bewoners van onze zalen ontmoet. Expo Prikkels! > (ENG, FR, NL) Kijken mag, aankomen moet! In deze interactieve tentoonstelling lopen de zintuigen in de kijker en zie, hoor, voel, proef en ruik je dat het een lieve lust is. Onze zintuigen bepalen hoe we de wereld waarnemen en hoe we moeten reageren op prikkels van buitenaf. Ze lijken dan ook fantastisch te functioneren, maar in vergelijking met de dierenwereld zijn we vrij beperkt in onze waarnemingen. Daarom stellen we je van dichterbij nog drie andere zintuigen voor, die alleen maar bij bepaalde dieren voorkomen. Kom naar het Museum en ga zelf langs het parcours van acht verschillende zintuigen. Test hoe goed jij het er met behulp van UV-licht vanaf brengt als bijtje op zoek naar nectar en probeer net zoals de vleermuis zoveel mogelijk nachtvlinders te verorberen met behulp van echolocatie. Of wil je liever eens testen of jij even goed bent in het speuren naar drugs als politiehond Thor? En slaag je er net als de chimpansee in om op zoek te gaan naar de juiste besjes, in goede en minder goede lichtomstandigheden? Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om net zoals de slang met behulp van infrarode hittegolven op rattenjacht te gaan? Na deze experimenten zal je sommige dieren alvast met andere ogen bekijken. Ook de allerkleinsten kunnen in deze expo hun zintuigen ontdekken. Vijf activiteiten werden speciaal voor kleuters ontworpen. Er zijn geen goede of foute antwoorden, alleen verschillende prikkels! Prikkels! Een zintuiglijke ervaring voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar, met enkele activiteiten op kleutermaat (3-6 jaar).

2 Nieuw! Parcours Heksen & Tovenaars (8-12 jaar) ENG-FR-NL Het beste tegengif, ingrediënten voor brouwsels, de eenhoorn en de minder magische herkomst van zijn hoorn, en harige, gevederde of geschubde tovenaarsgezellen: dat zijn de thema s van een spannende zoektocht voor een leerling-heks of -tovenaar. Heksen & Tovenaars is een parcours doorheen het Museum voor Natuurwetenschappen voor gezinnen met kinderen van 8 tot 12 jaar. Het invulperkament is gratis beschikbaar vanaf 1 juli, in het Museum (naast de vestiaire) en op BiodiverCITY 4 KIDS (web) NL en FR Ook nog deze zomer kan je de stad ontdekken zoals je haar nog nooit zag in BiodiverCITY, een permanente zaal van het Museum voor Natuurwetenschappen. Hazelwormen in de tuin, vleermuizen in het park, vossen langs de spoorwegberm en slechtvalken in de kerktoren: je zal versteld staan van het leven dat je in de stad kan tegenkomen. Ook thuis kan je op avontuur in het stadsleven! Je kan op safari door de stad in een online computerspel: BiodiverCITY 4 KIDS. Samen met stadsvos Max ga je op zoek naar leuke weetjes en tips over planten en dieren in de stad. Je vindt er ook filmpjes, quizvragen, activiteiten en knutseltips Ideaal voor een verloren zomerdag! Ga op stadssafari op PlanetObserver (10-14 jaar) ENG-FR-NL PlanetObserver is een multimediaal spel dat jongeren tussen 10 en 14 jaar meeneemt op een verrassende trip doorheen de permanente collecties van het Museum. De reis begint in de rustzone tussen de Galerij van de Evolutie en de Poolgebieden of in de rustzone naast de Zoogdierenzaal. Daar vind je een scherm waarop je een vlucht over de aarde kan maken en kan ontdekken welke dieren er zoal leven op onze planeet. Vervolgens kan je je tocht

3 voortzetten in het Museum zelf met behulp van een speciaal paspoort dat 26 meerkeuzevragen bevat. De juiste antwoorden vind je op de displays in het Museum. Check nadien je antwoorden op de website, en ontdek of jij ook een Expert in de Biodiversiteit bent! Nog meer tips voor de zomervakantie 2012 Atelierdagen Doe mee met onze vakantieateliers en beleef één of meer spetterende dagen rond de dierenwereld, de natuur of het verre verleden. Ontdek het intrigerende onderzoek van onze wetenschappers of voer het zelf uit op het terrein, observeer fossielen van dichtbij of maak spectaculaire experimenten mee... En dat is nog lang niet alles! Met extra uitstappen en puike knutselwerkjes worden je zintuigen nog meer geprikkeld waardoor je de smaak écht te pakken krijgt! zie Tweedaags atelier: Wereldrecords bij de dieren (NL) Dinsdag & woensdag 3-4/07/2012 Leeftijd: 8-14 Met uitstap naar Planckendael Prijs: 50 (2 dagen) Schrap de sprinter Usain Bolt maar als de snelste ter wereld of die Mexicaan als de dikste met zijn 570 kg. En je papa is ook niet de stoerste of de sterkste op deze aardbol. Heel wat dieren overtreffen ons gemakkelijk en halen waanzinnige wereldrecords op alle gebieden. Wil je weten wie de snelste is, wie er het langst de adem kan inhouden, wie het dodelijkste gif heeft meet je dan twee dagen lang met de kampioenen in de dierenwereld. Ben jij zo snel als de cheeta, heb je evenveel hersenen als een walvis of spring je zo hoog als een vlo? Zet je schrap voor een spannende tweedaagse! In het dierenpark Planckendael zoeken we de tweede dag de dierenrecordhouders persoonlijk op. Tweedaags atelier: Het leven in de jungle (NL) Dinsdag & woensdag 28-29/08/2012 Leeftijd: euro (2 dagen) Met uitstap naar de Plantentuin van Meise Lijkt voor jou de jungle ook zo een onherbergzame plek vol lianen, plankwortels, miljoenen krioelende insecten en zelfs gevaarlijke koppensnellers? Niets is minder waar. Het regenwoud (jungle) is een mystieke plek vol verrassingen met een fantastische verzameling zeldzame planten, zwammen en dieren. Het herbergt een zeer grote biodiversiteit en is van enorm belang voor het wereldwijde ecosysteem. Kom mee op ontdekkingsreis en achterhaal hoe het regenwoud precies in elkaar zit, welke dieren en planten er allemaal in huizen, hoe ze met elkaar omgaan en hoe mensen er kunnen overleven. De tweede dag banen we ons zelfs een weg door een stukje regenwoud in de wereldberoemde plantentuin van Meise.

4 Alle ateliers duren van 10 tot 16 uur (bij uitstappen zijn andere afspraakuren mogelijk). Vanaf 9 uur en tot 17 uur ben je bij ons welkom. Inschrijven kan enkel telefonisch op (werkdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot uur). De inschrijving is pas geldig na de betaling van de deelnameprijs op rekening BE Het vakantieatelier gaat enkel door als er minimum 8 inschrijvingen zijn! Onze vaste bewoners (NL, FR, ENG, D) Vergeet uiteraard onze blikvangers niet: de Galerij van de Dinosauriërs staat vol met de fascinerende dieren uit het verre verleden. Ontdek ook de Galerij van de Evolutie, onze wonderlijke tentoonstelling over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het leven! Verder vind je in de museumzalen een waaier aan mooie skeletten, opgezette dieren en levende insecten en spinnen. Dieren in de stad is een museumzaal op maat voor de allerjongsten. Voor elk wat wils dus! paleolab (NL FR) Heb je met je gezin onze Galerij van de Dinosauriërs al ontdekt? In deze indrukwekkende tentoonstelling sta je oog in oog met meer dan 30 dinoskeletten en nog vele andere dinofossielen. Maar dat is nog niet alles! Met je familie kan je er ook het paleolab bezoeken. In deze speciale ontdekhoek vol leuke activiteiten beleef je een supertijd tussen de fossielen. Aanraken, uitproberen, onderzoeken, puzzelen: hier kan je dat allemaal. Je bent immers zelf nu eens paleontoloog, dan weer geoloog of antropoloog. Je doet mee aan opgravingen en ontdekt fossielen of blaast zoals de wind een skelet vrij. Maar je kan ook een levensgrote Stegosaurus ineen steken, een afgietsel maken of je eigen dinosporen volgen. Of nog meer: je bekijkt en rangschikt mineralen, trekt een prehistorische plunje aan of leest lekker rustig een boeiend dinoboek. Lijkt het paleolab jou wat? Je bent meer dan welkom!

5 DATA: het paleolab is open in juli en augustus van dinsdag tot vrijdag, telkens om 13.30, en uur. Opgelet: er is geen paleolab in de maand juni! (hou de website in t oog voor het paleolab op 15/8) DUUR: 45 minuten LEEFTIJD: vanaf 5 jaar in het gezelschap van een volwassene Om het paleolab te bezoeken, heb je een kaartje nodig, dat je kan aankopen bij de kassa s aan de ingang van het Museum. Dat kaartje geeft je toegang voor een periode van 45 minuten. PRIJS: 2 (bovenop de toegangsprijs tot het Museum, vanaf 5 jaar) Zin in een paar leuke doedagen tijdens de zomervakantie? Of je nu wilt knutselen, kriebelen of ravotten, met de activiteiten in het Museum ben je een hele zomer zoet! Bekijk onze kalender op INFO DAG EN NACHT : INFO@NATUURWETENSCHAPPEN.BE Het Museum is open In juli en augustus: dinsdag tot zondag > Tijdens het schooljaar: Dinsdag > vrijdag: 9.30 > Zaterdag, zondag: > De kassa s sluiten een half uur voor sluitingstijd. Gesloten Elke maandag, 01.01, en Hoe bereiken Onze parking is klein: gebruik bij voorkeur het openbaar vervoer.

6 Trein Station Brussel-Luxemburg Metro Lijn 1 en 5: halte Maalbeek (uitgang Etterbeekse steenweg) Lijn 2 en 6: halte Troon Bus 34 en 80, halte Museum 38 en 95, halte Idalie Diensten Dino Café, babyroom, Museum shop, bibliotheek. Openingsuren van de bibliotheek: maandag > vrijdag: 9.00 > en > Tarieven 7: volwassenen 6: studenten, senioren, Vrienden van het Instituut en personen met handicap 4,50: 6-17 jaar Gratis - Kinderen onder de zes jaar in gezinsverband - Eerste woensdag van de maand vanaf 13 uur - Leerkrachten op vertoon van hun lerarenkaart - Abonnees van het Museum (enkel tot de vaste tentoonstelling) - Begeleiders van personen met een handicap Abonnementen 30: volwassenen 20: 6-17 jaar en studenten We hebben slechts een kleine parking en raden je dan ook ten zeerste aan met het openbaar vervoer te komen. Info:

WEER OF GEEN WEER ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

WEER OF GEEN WEER ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WEER OF GEEN WEER ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN Elke dag in juli en augustus, behalve op maandag, open van 10 tot 18 uur. Museum voor Natuurwetenschappen - VAUTIERSTRAAT

Nadere informatie

"VET COOL" WEER OF GEEN WEER, ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN!

VET COOL WEER OF GEEN WEER, ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN! "VET COOL" WEER OF GEEN WEER, ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN! Elke dag open in juli en augustus, van 10 tot 18 uur, behalve op maandag. Museum voor Natuurwetenschappen

Nadere informatie

WEER OF GEEN WEER ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

WEER OF GEEN WEER ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WEER OF GEEN WEER ALTIJD WELKOM DEZE ZOMER IN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN Elke dag in juli en augustus, behalve op maandag, open van 10 tot 18 uur. Museum voor Natuurwetenschappen - VAUTIERSTRAAT

Nadere informatie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie Jubelparkmuseum Het Jubelparkmuseum is in Brussel. Het Jubelparkmuseum heet zo omdat het in het Jubelpark ligt. Het Jubelparkmuseum is een van de grootste musea van België. Het is een oud museum. Leopold

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Dit is een museum in Brussel waar ik veel te weten zal komen over

Nadere informatie

Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf 20 mei

Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf 20 mei VIP PERSUITNODIGING - AVANT PREMIERE Dé zomerexpo voor de hele familie! De grootste dino expo ooit komt naar Brussel! EXPO DINO WORLD Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf

Nadere informatie

DinoLab LIVE Lesbrief websessie

DinoLab LIVE Lesbrief websessie DinoLab LIVE Lesbrief websessie Een kijkje achter de schermen van museum Naturalis voor groep 6, 7 en 8 1 DinoLab LIVE lesbrief DinoLab LIVE 1 Introductieles 2 Beschrijving websessie 3 Afsluiting 4 Bijlage:

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

museumcontact maa. apr. mei 06 Museum voor Natuurwetenschappen vautierstraat 29-1000 brussel - www.natuurwetenschappen.be

museumcontact maa. apr. mei 06 Museum voor Natuurwetenschappen vautierstraat 29-1000 brussel - www.natuurwetenschappen.be museumcontact Museum voor Natuurwetenschappen vautierstraat 29-1000 brussel - maa. apr. mei 06 tentoonstelling Mosselen natuur > 30 juni 2006 Vraag je je nog steeds af waarom je een expo over mosselen

Nadere informatie

Babydieren, een succesverhaal

Babydieren, een succesverhaal Babydieren, een succesverhaal Een ontmoeting met museologe Cécile Gerin Kinderen van 3 tot 8 jaar: het is een groep waarvoor de federale musea zelden tentoonstellingen organiseren. Ze komen dan ook massaal

Nadere informatie

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro.

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro. Lieve mini s Welkom op onze safaritocht door chiroland. Jullie gidsen voor dit jaar zijn Enya, Domi & Cor. We spreken elke zondag af om 14u om met de dieren uit het oerwoud te spelen. Jullie mogen terug

Nadere informatie

Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010

Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010 Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010 Persbericht Wat vind je in de virtuele edukit? Een dynamische website Activiteiten in detail De algemene campagne ikgeeflevenaanmijnplaneet.be

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 8 september t/m 17 oktober 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei

Nadere informatie

Ontdek het. mijnmuseum

Ontdek het. mijnmuseum Ontdek het verhaal van mijnwerkers in het mijnmuseum MIJN MUSEUM Ontdek het nieuwe Mijnmuseum Bezoek het imposante industriële mijnterrein van Beringen en ervaar de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix!

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Welkom op Ardennen Camping Bertrix! In dit boekje vindt u alle informatie over onze activiteiten. Wij zijn een enthousiast entertainmentteam met

Nadere informatie

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma c Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

CULTUREEL PROGRAMMA ZOMER 2018

CULTUREEL PROGRAMMA ZOMER 2018 CULTUREEL PROGRAMMA ZOMER 2018 AANBOD AKTIVTEITEN VOORGESTELD DOOR HET CULTUREEL COMITÉ VAN HET OCMW GEORGANISEERD IN HET KADER VAN DE ATELIERS VAN DE CEL CULTUUR V.U.: J.F. CULOT, VOORZITTER VAN HET OCMW

Nadere informatie

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels 4BKO Roefels Buitenschoolse Kinderopvang Roefels Opvanglocatie : Berlaar Centrum Domein Kinderland Ballaarweg 1 (ingang via Dr. Van der Borghtstraat) 2590 BERLAAR 03 482 08 08 Wat bieden we aan? We knutselen,

Nadere informatie

Kijk eens wie mijn vriendjes van de klas zijn? Onze gele klas telt 15 vriendjes waarvan 10 vlinders (eersteklassertjes) en 5 rupsjes ( peuterkes)!

Kijk eens wie mijn vriendjes van de klas zijn? Onze gele klas telt 15 vriendjes waarvan 10 vlinders (eersteklassertjes) en 5 rupsjes ( peuterkes)! Een nieuwe schooldans, vrolijke gezichten, elkaar (weer) ontmoeten, leuke vakantieverhalen, sfeervolle muziek, nieuwe weetjes, het koordmoment, bezoek aan de klassen, eentje drinken, smullen van de heerlijke

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

Vakopdrachten. Opdracht Geschiedenis Londen. Voor geschiedenis moet je in het British Museum en in het Imperial War Museum opdrachten doen:

Vakopdrachten. Opdracht Geschiedenis Londen. Voor geschiedenis moet je in het British Museum en in het Imperial War Museum opdrachten doen: Vakopdrachten Opdracht Geschiedenis Londen. Voor geschiedenis moet je in het British Museum en in het Imperial War Museum opdrachten doen: Maak groepjes van twee of drie personen. Maak in het British Museum

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Recreatieprogramma Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Welkom op Cambiance Duinhoeve. Allereerst willen wij iedereen een hele fijne en gezellige vakantie toewensen! Deze vakantie zijn er diverse

Nadere informatie

Ook grote wetenschappers zijn klein begonnen!

Ook grote wetenschappers zijn klein begonnen! een wereld van water TOERISME VLAANDEREN AWARDS BESTE FAMILIEVRIENDELIJK TOERISTISCH PRODUCT Ook grote wetenschappers zijn klein begonnen! www.hidrodoe.be Water beleef je hier! Waterplezier binnen en buiten,

Nadere informatie

Recreatieprogramma Duincamping De Lepelaar

Recreatieprogramma Duincamping De Lepelaar Recreatieprogramma Duincamping De Lepelaar Zaterdag 1 augustus Vandaag maken we tijdens het knutselen: Spinnen 13.30 uur. Griezelquiz. Kom jij ook? Verzamelen bij de recreatieruimte. 15.00 uur. We maken

Nadere informatie

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht In Vlindervlucht Start nieuwe schooljaar Na een welverdiende vakantie startte op 29 augustus het nieuwe schooljaar. Op dit moment hebben kinderen en team er alweer bijna een schoolweek opzitten en zijn

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

het MOT Museum voor de Oudere Technieken Guldendal 20 te 1850 Grimbergen Meer info? Contacteer Florence Van Driel

het MOT Museum voor de Oudere Technieken Guldendal 20 te 1850 Grimbergen Meer info? Contacteer Florence Van Driel het MOT Museum voor de Oudere Technieken Guldendal 20 te 1850 Grimbergen 02 270 81 11 info@mot.be www.mot.be Meer info? Contacteer Florence Van Driel Zomeren in het MOT Zomeren in het MOT Wat is Zomeren

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Jonge kinderen sprankelen in Naturalis

Jonge kinderen sprankelen in Naturalis Programmaboekje TalentenKracht Publieksdag Jonge kinderen sprankelen in Naturalis zondag 6 november 2011 Welkom! Hartelijk welkom op deze speciale dag in Naturalis! Je maakt vandaag kennis met de leukste

Nadere informatie

Heerlijk om een Koorddanser te zijn!

Heerlijk om een Koorddanser te zijn! Een nieuwe schooldans, vrolijke gezichten, elkaar (weer) ontmoeten, leuke vakantieverhalen, sfeervolle muziek, nieuwe weetjes, het koordmoment in de circustent, bezoek aan de klassen, eentje drinken, smullen

Nadere informatie

Animatie. programma. Welkom op vakantiepark Dierenbos!

Animatie. programma. Welkom op vakantiepark Dierenbos! Animatie programma Welkom op vakantiepark Dierenbos! Mijn naam is Jibo en samen met het animatieteam sta ik klaar met allemaal leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud. Ben jij benieuwd wat er

Nadere informatie

Kinderen doen en ontdekken, (leren) experimenteren en sprankelen in Naturalis

Kinderen doen en ontdekken, (leren) experimenteren en sprankelen in Naturalis Programmaboekje TalentenKracht Publieksdag 2012 Kinderen doen en ontdekken, (leren) experimenteren en sprankelen in Naturalis Zondag 21 oktober 2012 Hartelijk welkom op deze speciale dag in Naturalis.

Nadere informatie

Programma 31 oktober t/m 7 november

Programma 31 oktober t/m 7 november Programma 31 oktober t/m 7 november Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix Alle activiteiten vinden plaats in de animatiezaal, op het sportveld of in de bar. Bij slecht weer is er altijd

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

Rondleidingen Planckendael

Rondleidingen Planckendael Rondleidingen Planckendael Boeiend en speels Hieronder vind je een handig overzicht van al onze rondleidingen, per doelgroep en leeftijdscategorie. Zowel en jeugd als, families en andere kunnen reserveren

Nadere informatie

Ieder uniek, Samen sterk! 8 oktober 2015

Ieder uniek, Samen sterk! 8 oktober 2015 Ieder uniek, Samen sterk! 8 oktober 2015 Nummer 7 schooljaar 2015-2016 Verjaardagen leerlingen en juffen 2 oktober Tess (10 jaar) - groep 6 13 oktober Juf Marion (34 jaar) 14 oktober Franca (10 jaar) -

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 31 29 Juli tot en met 04 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Samenvatting Mensen ABC

Samenvatting Mensen ABC Samenvatting Mensen ABC Week 1ABC: Wie zijn wij? Info: Wie zijn wij mensen Mensen zijn verschillend. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde. Dat noem je uniek. Een mens heeft een skelet van botten. Daarom

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

Vakantiewerking Geetbets Maandag 3 14 juli. Maandag 31 juli 25 augustus

Vakantiewerking Geetbets Maandag 3 14 juli. Maandag 31 juli 25 augustus Vakantiewerking Geetbets 2017 Maandag 3 14 juli Maandag 31 juli 25 augustus HET SPEELPLEIN De Poel Voor kinderen van 4 tot 14 jaar. 5 hele dag, 3 halve dag In de Poel, Vijverstraat 37 te Grazen van 9u

Nadere informatie

recreatieprogramma 13 oktober t/m 19 oktober

recreatieprogramma 13 oktober t/m 19 oktober recreatieprogramma 13 oktober t/m 19 oktober WELKOM OP DE PAALBERG! Ik ben Bally de Wasbeer! Wat leuk dat jullie vakantie komen vieren op de Paalberg! Ik woon in de bossen in de buurt van de Paalberg en

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS Hutselknutselstraat Grabbelpas kan je vergelijken met een uitgebreide menukaart. Met een grabbelpasje kan je kiezen uit verschillende gerechtjes:

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma c Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

Vertrek op ontdekking naar de rode planeet met een ludieke en wetenschappelijke tijdelijke tentoonstelling.

Vertrek op ontdekking naar de rode planeet met een ludieke en wetenschappelijke tijdelijke tentoonstelling. Persbericht De planeet Mars en zijn groene mannetjes spreekt al sinds generaties tot de verbeelding van de aardbewoners. Vandaag staat de rode planeet centraal in het ruimteonderzoek en tal van missies

Nadere informatie

8 (Normaal) Voor wie: 6 jaar Wanneer: 19/11/2017 van 14:00 tot 17:00

8 (Normaal) Voor wie: 6 jaar Wanneer: 19/11/2017 van 14:00 tot 17:00 http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Zoekterm: museum Film Storm, letters van vuur Een indrukwekkende productie met een fantasievol decor, een middeleeuws avontuur in combinatie met een boeiende geschiedenisles.

Nadere informatie

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu.

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu. www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Programma Herfst 2017

Programma Herfst 2017 GEZINSBOND AFDELING EEKLO Ledenkrant met info over activiteiten in uw afdeling Nr 122 oktober 2017 Programma Herfst 2017 Tweedehandsbeurs Kinderen Chef Sint op bezoek bij je thuis Stikkedonkerwandeling

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Als je geen voorblad maakt, krijg je zoiets! Wees gewaarschuwd, loodsen!

Als je geen voorblad maakt, krijg je zoiets! Wees gewaarschuwd, loodsen! Loodsen @Warmond 2019 Als je geen voorblad maakt, krijg je zoiets! Wees gewaarschuwd, loodsen! Heksen en Tovenaars, welkom in de wonderlijke wereld van de MAGIE. Voor de volgende 11 dagen zult u ondergedompeld

Nadere informatie

> proefritten. INGENIEUR VOOR één DAG!

> proefritten. INGENIEUR VOOR één DAG! proefritten Terwijl de meeloopdagen aan leerlingen de mogelijkheid geven om mee te lopen met onze studenten tijdens hun normale lessen en practica, worden de proefritten op maat ingericht voor leerlingen

Nadere informatie

DIERENBOS WELKOMSTFEEST

DIERENBOS WELKOMSTFEEST MAANDAG 24 APRIL 10:00 uur 11:00 uur KNUTSELEN naar de knutselclub van vandaag. Wat we gaan maken is een verrassing. Kom jij ook? 11:30 uur 12:00 uur HOCKEY Hoe goed kan jij hockeyen? Kom het testen en

Nadere informatie

Entertainment Programma

Entertainment Programma 22-07-2016/28-07-2016 Entertainment Programma #OntdekLandal Zomervakantie 2016 Fun & Entertainment bij Ooghduyne In alle Nederlandse vakanties worden er op ons park diverse leuke activiteiten georganiseerd

Nadere informatie

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal Zondag 27 september K3 zoekt K3 Karen, Kristel en Josje zijn op zoek naar hun opvolgers. Vandaag komen we te weten wie van jullie geschikt is om in de voetsporen van deze dames te treden. Warm je stembanden

Nadere informatie

Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015. Maandag 18 mei

Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015. Maandag 18 mei Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015 Maandag 18 mei 14.00-15.00 Telspelletjes Kun jij al tellen? Tel je met ons mee? 1, 2, 3. Jij doet toch ook mee met deze gave activiteit? 16.00-17.00 Spetteren!

Nadere informatie

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Welkom op de Paalberg! Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis

Nadere informatie

Op stap met B&B Lovenem. Safari op de Veluwe. en ontdek De Grote Vijf

Op stap met B&B Lovenem. Safari op de Veluwe. en ontdek De Grote Vijf Op stap met B&B Lovenem Safari op de Veluwe en ontdek De Grote Vijf Welkom op de Veluwe Wij ontvangen in onze B&B veel gasten uit het westen van het land. Wanneer ik hen vraag waarom zij voor de Veluwe

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis. Spel en bezoek.

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis.  Spel en bezoek. http://www.brusselbazaar.be/ Toen de dieren nog praatten Spel en bezoek. Voor wie: 3 jaar 1/9/2007-31/12/2017 Extra info: Hallepoort Zuidlaan 150 http://www.kmkg-mrah.be/nl/hallepoort markt-café-marché

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om een rondleiding te volgen in de luchthaven van Antwerpen. Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop bestaand

Nadere informatie

DIERENBOS WELKOMSTFEEST

DIERENBOS WELKOMSTFEEST MAANDAG 24 APRIL 10:00 uur 11:00 uur KNUTSELEN naar de knutselclub van vandaag. Wat we gaan maken is een verrassing. Kom jij ook? 11:30 uur 12:00 uur HOCKEY Hoe goed kan jij hockeyen? Kom het testen en

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers,

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De vakantie is aangebroken en daarom is het tijd om de highlights van de verschillende Libéma parken uit te lichten. Op woensdag zal

Nadere informatie

Dinsdag 29 april. 14.00 Levend Kwartet Wat een chaos is het hier Iedereen zoekt van alles vier! 19.00 Speeltoneel Aansluitend Danspret

Dinsdag 29 april. 14.00 Levend Kwartet Wat een chaos is het hier Iedereen zoekt van alles vier! 19.00 Speeltoneel Aansluitend Danspret Hallo allemaal! Van harte welkom om Allurepark Laag Kanje. Ook dit seizoen hebben wij weer een enthousiast animatieteam die spectaculaire activiteiten gaat organiseren voor jong en oud! Wij hebben er zin

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Hoera! Het allereerst activiteitenboekje van de nieuwste BSO bij Montris kinderopvang: BSO De Zuyder. Het is allemaal best spannend voor je kind(eren) en jou: wie zitten er allemaal

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions - Is er een huisreglement in het Openluchtmuseum en? - Kan ik mijn bezoek aan 'De sixties' combineren met een bezoek aan het Openluchtmuseum? - Dien ik te reserveren als ik 'De

Nadere informatie

Animatie. programma. Welkom op vakantiepark Dierenbos!

Animatie. programma. Welkom op vakantiepark Dierenbos! Animatie programma Welkom op vakantiepark Dierenbos! Mijn naam is Jibo en samen met het animatieteam sta ik klaar met allemaal leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud. Wist je dat je onder professionele

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Expeditie Boswachterscode

Expeditie Boswachterscode Boswachterscode Ontdek jij je zesde zintuig? Kinderen tussen de 7 en 10 jaar opgelet! Zet je zintuigen op scherp. Volg het spoor van Benno Buitenpret. Speciaal voor jou heeft hij zijn persoonlijke en buitengewoon

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

**Wie wil ons a.s. donderdag helpen bij de vossenjacht? We zoeken vrijwilligers vanaf 14 jaar. Opgeven in de recreatieruimte.

**Wie wil ons a.s. donderdag helpen bij de vossenjacht? We zoeken vrijwilligers vanaf 14 jaar. Opgeven in de recreatieruimte. Recreatieprogramma Duincamping De Lepelaar Zondag 2 augustus Vandaag maken we tijdens het knutselen: een glas in lood schilderij. 13.30 uur. We gaan Slacklinen. Verzamelen bij de recreatieruimte. 15.00

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Hallo jongens en meisjes!

Hallo jongens en meisjes! Hallo jongens en meisjes! De zomervakantie staat weer voor de deur, tijd om weer leuke dingen samen te doen! We hebben allerlei leuke activiteiten in petto, hopelijk komen jullie allemaal weer, zodat we

Nadere informatie

PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL

PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL ZATERDAGOCHTEND Om 8 uur komt de tent en die moet worden opgezet. Natuurlijk zijn er 2 professionele mensen die weten hoe het moet, maar we hebben vooral veel mensen nodig die

Nadere informatie

Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015. Winkel. Cafetaria Betuwe Binnen. Betuwe Binnen Bar. 12.00u 22.

Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015. Winkel. Cafetaria Betuwe Binnen. Betuwe Binnen Bar. 12.00u 22. Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015 Openingstijden Bakkerij met verse broodjes Wilt u er zeker van zijn dat uw broodjes klaar liggen? Bestel ze dan (de dag

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

KVW Heerle-Moerstraten 2018 presenteert: Reis Rond de Wereld

KVW Heerle-Moerstraten 2018 presenteert: Reis Rond de Wereld KVW Heerle-Moerstraten 2018 presenteert: Reis Rond de Wereld Hallo lieve kinderen! Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 augustus is het weer zover: De KVW-week! Net als elk jaar belooft het weer een fantastische

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE CLUSTER OUDWIJK BSO T LABYRINT, BSO MALIEBAAN EN BSO HOMERUSLAAN THEMA: VERVOER

ZOMERVAKANTIE CLUSTER OUDWIJK BSO T LABYRINT, BSO MALIEBAAN EN BSO HOMERUSLAAN THEMA: VERVOER ZOMERVAKANTIE CLUSTER OUDWIJK BSO T LABYRINT, BSO MALIEBAAN EN BSO HOMERUSLAAN THEMA: VERVOER Openingstijden: Kinderen zijn welkom op in de vakantie op BSO t Labyrint van 08:00 tot 18:00. Kinderen kunnen

Nadere informatie

Winterleute 21.12.15 > 31.12.15

Winterleute 21.12.15 > 31.12.15 Winterleute 21.12.15 > 31.12.15 Speelberge taartmix Film Dag speelvogels, De winter staat synoniem voor een periode vol korte en koude dagen. Reden genoeg dus voor ons om het voor jou tijdens deze periode

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2015

Vakantie-aanbod Zomer 2015 Vakantie-aanbod Zomer 2015 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp ) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar! ) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek

Nadere informatie

DE VAKANTIE KOMT ERAAN!

DE VAKANTIE KOMT ERAAN! 2014 DE VAKANTIE KOMT ERAAN! Academie Beeldende Kunsten Anderlecht Atheneum Brussel Basisschool De Kleurdoos Brussels Boxing Academy Buurtsport Brussel Chicago Circus Zonder Handen CVO Brussel De Markten

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT Zomerkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 3 juli 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 10 juli 11 juli 12 juli 13 juli

Nadere informatie

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomer 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Week 1 4 Maandag 13 juli 4 Dinsdag 14 juli 4 Woensdag 15 juli 4 Donderdag 16 juli 4 Vrijdag 17 juli 4 Week 2 5 Maandag

Nadere informatie

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN Lespakket groep 5 en 6 Zo, wij zullen jou eens een spannend lesje leren! Groep 5 Colofon In dit lesboekje staan opdrachten voor je eigen groep. Die kun je op school maken, maar

Nadere informatie

10.00u 10.30u Ochtendfit u 11.30u Bloempotje knutselen u 12.30u Slagbal u 15.00u Dieren spelletjes u 15.00u Levend air hockey

10.00u 10.30u Ochtendfit u 11.30u Bloempotje knutselen u 12.30u Slagbal u 15.00u Dieren spelletjes u 15.00u Levend air hockey Animatie programma 10.00u 10.30u Ochtendfit Goedemorgen allemaal, zijn jullie allemaal al goed wakker? Wij starten de dag actief met een aantal dansjes. Doen jullie gezellig mee? Aansluitend nemen we je

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk programma

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 ) woensdag 21 jan. t/m

woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 ) woensdag 21 jan. t/m De Koetkrant 24-12-2014 Schooljaar 2014-2015 Verschijnt 2-wekelijks Belangrijke data zaterdag 20 dec. 2014 t/m zondag 4 jan. 2015 maandag 5 jan. 2015 Kerstvakantie Eerste lesdag van het nieuwe jaar woensdag

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Orka s

BSO De Dolfijn De Orka s Zomervakantie SD Week 28 Maandag 6 juli 2015 Dinsdag 7 juli 2015 Woensdag 8 juli 2015 Donderdag 9 juli 2015 Vrijdag 10 juli 2015 Het is eindelijk zomervakantie! Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen.

Nadere informatie