INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING"

Transcriptie

1 Warmtepomp voor zwembaden INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING Model: THP06~THCP30S THP09V~THCP30Vs Wij feliciteren u met de aankoop van de Fairland warmtepomp, en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. In deze handleiding vindt u de nodige informatie voor een optimaal gebruik en onderhoud van de pomp. Wij verzoeken u dan ook de handleiding aandachtig te lezen en te bewaren voor latere raadpleging.

2

3 Inhoud I Inleiding Veiligheidsmaatregelen 1 1 Belangrijke karakteristieken 1 1 Parameters van het productgamma 3 3 II Installatiegids Transport 6 6 Locatie 6 Hydraulische aansluiting 9 9 Elektrische aansluiting Controle na eerste inwerkingstelling III Bedieningsgids Bedieningspaneel Schermweergave Instellingen Automatische aan- en uitschakeling IV Onderhoud 16 V Probleemoplossing Vaak voorkomende problemen Foutcode Bijlage Interne kabelaansluiting a Interne kabelaansluiting b

4 Inleiding Veiligheidsmaatregelen Opgelet: Gevaar voor elektrische schok Schakel altijd de stroomtoevoer uit en stop de watercirculatie vooraleer u aan de warmtepomp werkt. - De warmtepomp moet geïnstalleerd worden door een bevoegd elektricien. - Voorzie altijd een differentiaalbeveiliging met een gevoeligheid van 30 ma op de verdeler voor de schakelkast. - Voorzie altijd een stroomonderbreker voor alle actieve elektriciteitsgeleiders op de stroomtoevoer van de schakelkast. - In geval van een anomalie (abnormaal geluid, reuk, rook), dient u de stroomtoevoer onmiddellijk af te sluiten en uw verdeler te contacteren. Probeer het systeem niet zelf te herstellen. - Houd de hoofdschakelaar buiten bereik van kinderen. - Bewegende onderdelen: Verwijder nooit het rooster van de ventilator. Steek nooit uw hand of een ander voorwerp in de luchtinlaat of uitlaat van de warmtepomp. Belangrijke karakteristieken De warmtepomp is uitgerust met meerdere veiligheden die de pomp onmiddellijk buiten werking stellen in onderstaande gevallen. Vervolgens verschijnt de foutcode op het scherm van het bedieningspaneel. Flow switch Wanneer er zwembadwater door de titanium warmtewisselaar stroomt, detecteert het contact van de flow switch deze druk en sluit zich. Bij laag of geen debiet, opent het contact, waardoor de pomp uitgeschakeld wordt. Op het LED-scherm verschijnt de foutcode EE3 bij onvoldoende waterdruk.

5 Hoge- & lagedrukschakelaar koelmiddel De hogedrukschakelaar bewaakt de druk van het koelmiddel in het afgesloten koelsysteem en schakelt de pomp uit bij een onveilige bedrijfsdruk. De schakelaar wordt automatisch gereset wanneer de systeemdruk terug zakt naar een normale waarde. Als deze schakelaar geactiveerd wordt, verschijnt EE1 op het scherm. De lagedrukschakelaar bewaakt de druk van het koelmiddel in het afgesloten koelsysteem om de pomp te beschermen tegen bedrijfsvoorwaarden die schadelijk kunnen zijn voor de compressor. De pomp wordt uitgeschakeld indien het systeem koelmiddel verliest of te weinig koelmiddel bevat. De schakelaar wordt automatisch gereset wanneer de bedrijfsdruk weer stijgt naar een normale waarde. Als deze schakelaar geactiveerd wordt, verschijnt EE2 op het scherm. Lage omgevingstemperatuur Indien de lucht rondom de warmtepomp niet warm genoeg is om warmte te produceren, wordt de pomp uitgeschakeld. Het precieze punt waarop de pomp uitgeschakeld wordt ten gevolge van een te lage temperatuur, kan variëren naargelang de huidige weersomstandigheden en de hoeveelheid zonlicht op de pomp. De uitschakeling kan optreden binnen een wijd temperatuurbereik, gewoonlijk bij een temperatuur onder 0. De pomp wordt uitgeschakeld omdat de lage temperatuur de lagedrukveiligheidsschakelaar activeert (op het digitaal scherm verschijnt de code PP7.) De pomp start terug op wanneer de temperatuur voldoende is gestegen om deze schakelaar te resetten. Tijdvertraging Alle modellen zijn voorzien van een beveiliging die de opstart met 3 minuten vertraagt om te voorkomen dat de thermische beveiliging tegen overbelasting van de compressor herhaaldelijk geactiveerd wordt. Dit komt voor wanneer geprobeerd wordt het systeem op te starten vooraleer de druk zich stabiliseert. Na elke onderbreking, met uitzondering van stroompannes, zal het 3 minuten duren vooraleer de pomp opstart.

6 Parameters van het productgamma Specificaties van het horizontaal model Functie Model THP06 THP09 THCP12 THCP16 THCP23 THCP23s THCP30s Verwarmingsvermogen kw (lucht 26, water 26 ) C.O.P. ( lucht 26, water 26 ) Verwarmingsvermogen kw ( lucht 15, water 26 ) C.O.P. ( lucht 15, water 26 ) Afkoelingsvermogen kw ( lucht 35, water 28 ) C.O.P. ( lucht 35, water 28 ) Nominaal vermogen / Max. vermogen kw \ \ \ \ / / / / / / /6.3 Voeding V/1Ph/50Hz V/3Ph/50Hz Nominale stroom / Max. stroom 4.6/ / / / /26 5.8/ /9.5 Geluidsniveau db(a) Waterleidingen mm Gewicht netto/bruto kg 45/50 52/55 66/70 85/93 127/ / /147 Aanbevolen waterdebiet m³/u * C.O.P: Coefficient of performance, warmtefactor * THP~: Enkel verwarming THCP~: Verwarming & afkoeling

7 Functie Specificaties van het verticaal model Model THP09V THCP12V THCP16V THCP23V THCP23Vs THCP30Vs Verwarmingsvermogen kw (lucht 26, water 26 ) C.O.P. ( lucht 26, water 26 ) Verwarmingsvermogen kw ( lucht 15, water 26 ) C.O.P. ( lucht 15, water 26 ) Afkoelingsvermogen kw ( lucht 35, water 28 ) C.O.P. ( lucht 35, water 28 ) Nominaal vermogen / Max. vermogen kw *C.O.P: Coefficient of performance, warmtefactor * THP~: Enkel verwarming THCP~: Verwarming & afkoeling Nota: 1. De THP~ modellen kunnen enkel het zwembadwater opwarmen, terwijl de THCP~ modellen het water kunnen opwarmen of afkoelen (optie). Gelieve voor de THP~ modellen (bvb. THP16) het afkoelingsvermogen en afkoel C.O.P. te negeren. S verwijst naar 3-fasig \ \ / / / / / /6.3 Voeding V/1Ph/50Hz V/3Ph/50Hz Nominale stroom / Max. stroom 6.4/ / / /26 5.8/ /9.5 Geluidsniveau db(a) Waterleidingen mm Gewicht netto/bruto kg 55/60 70/75 85/93 107/ / /137 Aanbevolen waterdebiet m³/u De performantie van de warmtepomp kan slechts gegarandeerd worden als de bedrijfsvoorwaarden gerespecteerd worden. Houd rekening met de externe gebruiksvoorwaarden om de geschikte modus te selecteren (bvb. locatie, ligging en aantal zwemmers). 3. Bovenstaande parameters kunnen zonder voorafgaande verwittiging aangepast worden met het oog op technische verbeteringen. Raadpleeg het naamplaatje op het toestel voor accurate informatie.

8 Afmetingen: Horizontaal model A B C D E F G H THP THP THCP THCP THCP23(s) THCP30s Verticaal model A B C D E F G H THP09V THCP12V THCP16V THCP23V(s) THCP30Vs *Bovenstaande gegevens kunnen zonder voorafgaande verwittiging gewijzigd worden.

9 Installatiegids Opgelet! De warmtepomp moet door bekwaam vakpersoneel geïnstalleerd worden. De eindgebruiker of andere onbevoegde personen mogen de pomp niet installeren zonder supervisie, gezien het risico op lichamelijke letsels en schade aan het toestel. Transport 1. Transporteer het toestel in de originele verpakking. 2. Bij het verplaatsen, mag de pomp niet aan de aansluitstukken omhooggetild worden omdat de titanium warmtewisselaar binnenin het toestel dan schade kan oplopen. Zie hieronder hoe het niet moet:!!waarschuwing: Omdat de warmtepomp erg zwaar is, mag de pomp niet aan de aansluitstukken omhooggetild worden bij een verplaatsing of installatie, anders kan de titanium warmtewisselaar binnenin schade oplopen. De fabrikant kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade ten gevolge van een verkeerde behandeling van het toestel. Locatie De locatie van de warmtepomp is van groot belang voor een efficiënte werking. Houd daarom rekening met de volgende factoren bij het kiezen van de plaats voor uw pomp: Zorg ervoor dat de uitgestoten lucht niet terug aangezogen kan worden.

10 Zorg ervoor dat de kabels en buizen gemakkelijk aangesloten kunnen worden en beperk de afstand van de waterleidingen tussen de warmtepomp en het zwembad (max. 10m.). Zorg ervoor dat de pomp gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud. Zorg ervoor dat het regenwater afgevoerd wordt en dat het water uit de condensator gemakkelijk verwijderd kan worden. Let op de volgende punten: 1 De warmtepomp moet BUITEN geïnstalleerd worden op een goed geventileerde locatie zodat de uitgestoten lucht niet terug aangezogen wordt. Voorzie voldoende ruimte voor de installatie en het onderhoud. Zie onderstaande tekening: Laat rondom de warmtepomp minstens 300mm afstand tot muren, struiken, andere toestellen, etc. zodat de pomp voldoende lucht kan aanzuigen. Voorzie minstens 800mm ruimte aan de luchtuitlaat om te voorkomen dat de uitgestoten lucht terug wordt aangezogen. Wij raden u aan het toestel niet onder een dakrand, veranda of een ander afdak te plaatsen, om te voorkomen dat de uitgestoten lucht terug in de pomp circuleert, wat de efficiënte werking van de warmtepomp ernstig kan verstoren. Horizontale machine Verticale machine Luchtinlaat Luchtuitlaat Luchtuitlaat Luchtinlaat Verkeerde installatie!!waarschuwing: Installeer de warmtepomp niet te dicht bij muren of planten. Plaats de pomp nooit in een afgesloten gebouw!

11 2 De warmtepomp moet geïnstalleerd worden op een stevige, vlakke en roestvrije structuur die het gewicht van de pomp kan dragen. De pomp moet met bouten (M10) vastgemaakt worden aan een betonnen fundering. De ondergrond moet stevig en vlak zijn in geval van een horizontale installatie, om het geluid en de trillingen niet te versterken. Let er bij de keuze van de locatie op dat de buren geen last hebben van lawaaihinder of de luchtuitstoot. Hang de machine niet aan een muur, zie op de tekening hieronder hoe het niet moet:!!waarschuwing: De machine mag niet aan de muur gehangen worden, aangezien de verbindingsstukken het gewicht van de machine niet kunnen dragen. 3 Houd de warmtepomp uit de buurt van brandbare en corrosieve stoffen om schade aan het toestel te voorkomen. 4 Om het lawaai te beperken, positioneer de ventilator (luchtinlaat/-uitlaat) parallel aan de woonkamer. 5 Terwijl de pomp draait, komt er condensatiewater vrij langs de onderkant. Zorg ervoor dat dit water weg kan. TIP: WARMTEPOMPEN PRODUCEREN CONDENSATIE- WATER TIJDENS DE NORMALE WERKING. DIT BETEKENT NIET DAT DE POMP LEKT.

12 Hydraulische aansluiting - De watercirculatie doorheen de warmtepomp wordt aangedreven door een waterpomp (te voorzien door de klant). Het aanbevolen debiet wordt vermeld onder de productspecificaties. Het maximumverval bedraagt 10m. - De leiding die de warmtepomp met het zwembad verbindt, mag niet langer zijn dan 10m. - Voor de waterafvoer (zie diagram waterafvoer A"), sluit een afvoerslang (accessoire) aan op de opening en maak ze vast. Zo kan het condensatiewater afgevoerd worden. De onderkant van de pomp is voorzien van afvoeropeningen zodat het condensatie- en regenwater verwijderd kan worden. Schema buisaansluiting warmtepomp Water naar zwembad Waterbehandeling Uitlaat Kabel voor externe bediening Stroomkabel Inlaat Schakelaar Pomp Waterafvoer A Zwembadwater in Filter Nota: De tekening dient louter ter illustratie, en de buisopstelling ter referentie.

13 Elektrische aansluiting - De elektrische aansluiting moet uitgevoerd worden door een professioneel technicus volgens onderstaand schakelschema. - Sluit de warmtepomp aan op de geschikte voeding en zorg ervoor dat het voltage overeenkomt met de nominale spanning van het model in kwestie, die vermeld wordt bij de specificaties. - Zorg ervoor dat de warmtepomp goed geaard is. - Voorzie altijd een beveiliging tegen lekken, volgens de plaatselijke voorschriften voor de bekabeling (lek bedrijfsstroom 30mA). - Bescherm het circuit aan de hand van een gepaste stroomonderbreker of zekering. A. Voor voeding: 220~240V 50Hz Verdeelkast (te voorzien door klant) Stroomkabel Bedradingsbord warmtepomp Voeding Zekering Onderbreker Aarding B. Voor voeding: 380V 50Hz Verdeelkast (te voorzien door klant) Stroomkabel Bedradingsbord warmtepomp Voeding Zekering Aarding Onderbreker Opgelet: Het verwarmingstoestel van het zwembad moet eveneens geaard zijn.

14 A. Horizontaal type Aanbeveling voor beveiliging en kabelspecificaties Stroomonderbreker MODEL THP15 THP20 THCP30 THCP 45 THCP 60 THCP 60s THCP 75s Nominale stroom Verliesstroomschakelaar ma Zekering Stroomkabel (mm²) Kabel voor externe bediening (mm²) Bovenstaande gegevens kunnen zonder voorafgaande verwittiging gewijzigd worden. B. Verticaal type Stroomonderbreker MODEL THP09V THCP12V THPC16V THCP23V THCP23Vs THCP30Vs Nominale stroom Verliesstroomschakelaar ma Zekering Stroomkabel (mm²) Kabel voor externe bediening (mm²) Bovenstaande gegevens kunnen zonder voorafgaande verwittiging gewijzigd worden. Nota: Bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op een stroomkabel van max. 10 m. Als de stroomkabel meer dan 10 m lang is, moet de kabel een grotere diameter hebben. De kabel voor externe bediening mag tot 50 m lang zijn.

15 Controle na eerste inwerkingstelling Opgelet: Start de waterpomp altijd op vooraleer u de warmtepomp aanzet. Zet de warmtepomp altijd uit voordat u de waterpomp uitzet. Controle voor het aansluiten van de stroom - Controleer de volledige installatie en de buisaansluitingen aan de hand van de tekening voor de buisaansluiting. - Controleer de bekabeling aan de hand van het schema voor de elektrische bekabeling, en zorg voor een goede aarding. - Zorg ervoor dat de lucht in- en uitlaat volledig vrij zijn, zo niet wordt de efficiëntie van de warmtepomp zwaar verstoord. Controle na het aansluiten van de stroom - Schakel de stroomtoevoer aan. Op het LED-scherm van het bedieningspaneel verschijnt informatie over de warmtepomp. (Voor meer informatie over het bedieningspaneel, raadpleeg het hoofdstuk Bedieningsgids.) - Start de waterpomp vooraleer u de warmtepomp aanzet om schade te voorkomen. - Druk op de aan/uit knop op het bedieningspaneel om het toestel aan/uit te schakelen. - Controleer tijdens de eerste opstart van de pomp of er water lekt aan de buisaansluiting. Stel vervolgens de gewenste temperatuur in. - Als de warmtepomp eenmaal draait, controleer op abnormaal geluid, reuk of rook. Speciale gevallen: - In geval van een onverwachte stroomonderbreking, zal de warmtepomp automatisch terug opstarten. Controleer de programmering en pas aan indien nodig. - In geval van een aangekondigde stroomonderbreking, schakel de warmtepomp uit. Zodra de stroomtoevoer hersteld is, zet de pomp aan, controleer de programmering en pas aan indien nodig. Indien u een anomalie opmerkt (bvb. overdreven lawaai, reuk of rook), schakel de stroomtoevoer onmiddellijk uit en contacteer uw verdeler. Probeer nooit het toestel zelf te herstellen. - Schakel altijd het toestel uit bij stormachtig weer en bliksem.

16 Bedieningsgids Bedieningspaneel Instelling watertemperatuur en tijd Controlelampje timer Timer aan Aan/uit knop Controlelampje timer Timer uit Klok Aan/uit knop Klok Stel de plaatselijke tijd in. Timer uit Stel het tijdstip in waarop de warmtepomp uitgeschakeld wordt. Lampje A Timer aan Lampje B COOL HEAT Geeft aan dat het tijdstip wordt ingesteld waarop de timer moet afslaan. Stel het tijdstip in waarop de warmtepomp opstart. Geeft aan dat het tijdstip wordt ingesteld waarop de timer moet aanslaan. Geeft aan dat de afkoelingsmodus actief is (enkel bij THCP modellen) Geeft aan dat de opwarmingsmodus actief is MODE MODE Selectie afkoelings-/opwarmingsmodus (enkel bij THCP modellen) Pijl omlaag Pijl omhoog LED-scherm Stel de gewenste temperatuur en tijd in Stel de gewenste temperatuur en tijd in Geeft de tijd, temperatuur en foutcodes weer

17 Schermweergave A. Het LED-scherm geeft de tijd weer als de warmtepomp uit staat. B. Het LED-scherm geeft de temperatuur van het zwembadwater weer als de warmtepomp aan staat. Instellingen 1 Afkoelings-/Opwarmingsmodus Druk de knop andere. MODE meerdere keren in om van de ene modus over te schakelen op de Enkel mogelijk bij THCP-modellen met opwarming en afkoeling. 2 Gewenste temperatuur van het zwembadwater De gewenste temperatuur kan ingesteld worden terwijl de warmtepomp aan of uit staat. Opwarmingsmodus: de temperatuur kan ingesteld worden van 2 tot 35. Afkoelingsmodus: de temperatuur kan ingesteld worden van 15 tot 2 A. Gebruik de toetsen en om de gewenste temperatuur in te stellen. B. De waarde op het LED-scherm flikkert tijdens het instellen. C. Na 5 seconden stopt het scherm met flikkeren en wordt de temperatuur opgeslagen. Het LED-scherm keert terug naar de normale weergave. D. Indien u wilt controleren welke temperatuur ingesteld is, druk op de toets of om de ingestelde temperatuur te zien. 3 Tijdsinstelling De tijd kan ingesteld worden terwijl de warmtepomp aan of uit staat. A. Druk op de knop om de plaatselijke tijd in te stellen. B. De tijd begint te flikkeren op het LED-scherm. C. Druk opnieuw op de knop en vervolgens op of om de tijd in te stellen. D. Voor het scherm stopt met flikkeren, druk op en vervolgens op of om de minuten in te stellen. E. Na de instelling, druk op en de watertemperatuur wordt weergegeven. Na 30 seconden, stopt het LED-scherm met flikkeren en keert het terug naar de normale weergave.

18 Automatische aan- en uitschakeling Deze functie zorgt ervoor dat de warmtepomp automatisch start en stopt op het ingestelde tijdstip. 1. Timer aan A. Druk op om het tijdstip in te stellen waarop de warmtepomp moet starten. B. Als het controlelampje brandt en de tijd flikkert, druk opnieuw op om het uur in te stellen. Gebruik de toetsen en om aan te passen. C. Vooraleer het scherm stopt met flikkeren, druk op om de minuten in te stellen. Gebruik de toetsen en om aan te passen. D. Nadat het tijdstip ingesteld is, druk op en de watertemperatuur wordt weergegeven. Na 30 seconden, keert het LED-scherm terug naar de normale weergave. 2. Timer uit A. Druk op om het tijdstip in te stellen waarop de warmtepomp moet stoppen. B. Als het controlelampje brandt en de tijd flikkert, druk opnieuw op om het uur in te stellen. Gebruik de toetsen en om aan te passen. C. Vooraleer het scherm stopt met flikkeren, druk op om de minuten in te stellen. Gebruik de toetsen en om aan te passen. D. Nadat het tijdstip ingesteld is, druk op en de watertemperatuur wordt weergegeven. Na 30 seconden, keert het LED-scherm terug naar de normale weergave. 3. Uitschakeling van de automatische modus A. Druk op of om de timer te annuleren. B. Als het scherm flikkert, druk op. Wanneer het controlelampje uit is en het scherm de watertemperatuur weergeeft, is de automatische modus geannuleerd. C. Na 30 seconden keert het scherm terug naar de normale weergave.

19 Onderhoud Opgelet: Gevaar voor elektrische schok Sluit de stroomtoevoer van de warmtepomp af vooraleer u de pomp reinigt, inspecteert of herstelt. ATijdens de winter, dient u alle water uit het toestel te verwijderen, de stroomtoevoer af te sluiten om schade aan de pomp te voorkomen, en wordt het aangeraden de pomp af te dekken met plastic folie om stofvorming tegen te gaan. BReinig de warmtepomp met huishoudelijke reinigingsmiddelen en proper water. Gebruik NOOIT benzine, verdunningsmiddelen of andere gelijkaardige brandstoffen. CControleer regelmatig de bouten, kabels en aansluitingen. Vaak voorkomende problemen Probleemoplossing Probleem Mogelijke oorzaak

20 A. Waarneembare witte A. De motor van de ventilator stopt automatisch om te ontdooien. B. De magneetklep maakt lawaai wanneer de pomp koude luchtnevel of water start of stopt om te ontdooien. C. Als de pomp werkt of net stopt, hoort u precies B. Ploffend geluid water stromen, gewoonlijk 2 à 3 minuten nadat de Geen defect pomp is opgestart. Dit geluid wordt geproduceerd door het circulerend koelmiddel of door het water dat afgevoerd wordt tijdens de ontvochting. D. Het ploffend geluid wanneer de pomp in bedrijf is, wordt veroorzaakt door het uitzetten en krimpen ten gevolge van het opwarmen en afkoelen van de warmtewisselaar wanneer de temperatuur varieert. Automatische stop of start Controleer of de timer correct werkt. De warmtepomp werkt niet A. Controleer de stroomtoevoer B. Controleer of de aan/uit-schakelaar aan staat. C. Gesprongen zekering. D. Pompbeveiliging automatisch geactiveerd (zie Controleer foutcode op het scherm van het bedieningspaneel). opnieuw E. Controleer of de automatische modus van de warmtepomp geactiveerd is. De warmtepomp werkt maar warmt niet op of koelt niet af Controleer of de luchtinlaat of uitlaat geblokkeerd is. Nota: Stop de machine, sluit de stroomtoevoer meteen af en contacteer uw verdeler als: a) een schakelaar niet op de juiste manier reageert. b) er zich regelmatig problemen voordoen met de zekering of lekstroomonderbreker. Foutcode Nr. Foutcode Probleemomschrijving Actie 1 EE 1 Hogedrukbeveiliging Contacteer uw verdeler.

21 2 EE 2 Lagedrukbeveiliging Contacteer uw verdeler. 3 EE 3 Beveiliging tegen lage waterdruk 1. Controleer of er water door de pomp stroomt; controleer of de pomp aan staat. 2. Of contacteer uw verdeler. 4 EE 4 A. Monofasig toestel: bedradingsprobleem op de printplaat B. Driefasig toestel: fasedetector. Contacteer uw verdeler. 5 PP 1 Defecte sensor warmtepomp Contacteer uw verdeler. 6 PP 2 Defecte sensor uitgaand water Contacteer uw verdeler. 7 PP 3 Defecte sensor warmtewisselaar Contacteer uw verdeler. 8 PP 4 Defecte sensor binnenkomend water Contacteer uw verdeler. 9 PP 5 Defecte sensor luchttemperatuur Contacteer uw verdeler. 10 PP 6 Hogedrukbeveiliging compressor Contacteer uw verdeler. Bij een luchttemperatuur 0, automatische 11 PP 7 uitschakeling ter bescherming van de pomp (geen defect) Auto-beveiliging Bijlage Interne kabelaansluiting a (driefasig toestel) WHT RED BLK WHT contactor WHT RED S R CM YLW/GRN T BLK T S R

22 BLU Interne kabelaansluiting b (monofasig toestel) BLU contactor Compressor heat strips S RED C BLK CM WHT WHT YLW/GRN R BLU BLK FM RED ORG YLW YLW / GRN

23

Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE

Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE Inhoudsopgave I. Toepassing... 3 II. Kenmerken... 3 III. Technische parameters... 4 IV.Afmetingen... 5 V. Installatie-instructies...

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Warmtepomp voor zwembad

Warmtepomp voor zwembad Warmtepomp voor zwembad (THP05n~THP11n) INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING Inhoudsopgave I. Toepassing...2 II. Kenmerken...2 III. Technische parameters...3 IV. Afmetingen...4 V. Installatiehandleiding...5

Nadere informatie

1. Veiligheidsvoorschriften. Inhoudstabel. Nederlands. Nederlands

1. Veiligheidsvoorschriften. Inhoudstabel. Nederlands. Nederlands 17 18 Inhoudstabel 1. Veiligheidsvoorschriften 18 2. Inleiding 19 3. Inhoud van de verpakking 20 4. Specificaties 21 4.1. Prestatiegegevens 21 5. Warmtepomp klaarmaken voor gebruik 22 5.1. Afstand tot

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE

Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE Inhoudsopgave I. Toepassing... 1 II. Kenmerken... 1 III. Technische parameters... 2 IV.Afmetinge... 3 V. Installatie-instructies...

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

1 -- Inleiding. 2 -- Opgelet. Dit document maakt integraal deel uit van het product en het moet in de technische ruimte blijven.

1 -- Inleiding. 2 -- Opgelet. Dit document maakt integraal deel uit van het product en het moet in de technische ruimte blijven. WARMTEPOMP VOOR ZWEMBAD VS 110R Aanwijzingen voor installatie en onderhoud Inhoud 1. Inleiding...............................................................p3 2. Opgelet..............................................................................p3

Nadere informatie

Inhoud: Werkingsomstandigheden en -bereik Voordelen van de verschillende modi Praktische herinnering

Inhoud: Werkingsomstandigheden en -bereik Voordelen van de verschillende modi Praktische herinnering Inhoudsopgave 1. Algemene informatie: - 1-1.1. Inhoud: - 1-1.2. Werkingsomstandigheden en -bereik - 1-1.3. Voordelen van de verschillende modi - 1-1.4. Praktische herinnering - 2-2. Werking - 4-2.1. Handleiding

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

ZW EMBAD WA RMT E P OM P In s t all ati e & In s tru cti e H andl eiding

ZW EMBAD WA RMT E P OM P In s t all ati e & In s tru cti e H andl eiding ZW EMBAD WA RMT E P OM P In s t all ati e & In s tru cti e H andl eiding INSTALLATIE EN AANSLUITING Installatie van het systeem Installeren warmtepomp & Chlorinator Pressure-type Chlorinator of Brominator

Nadere informatie

INSTALLATIE EN GEBRUIKSHANDLEIDING

INSTALLATIE EN GEBRUIKSHANDLEIDING Zwembad warmtepomp INSTALLATIE EN GEBRUIKSHANDLEIDING Wij danken u voor het kiezen van een PPG Inverter-Plus warmtepomp. Deze handleiding biedt u de nodige informatie voor optimaal gebruik en onderhoud,

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel indicatie van binnen/buiten en eerste oordeel Bestemd voor wand model 9K en 12K Indicatie binnendeel (, 0.5s AAN, No. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Hoge druk Invries Systeem geblokkeerd of koelmiddel lekkage Hoge

Nadere informatie

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel indicatie van binnen/buiten en eerste oordeel Bestemd voor wand model 18K en 24K (, 0.5s No. 1 2 3 4 5 6 7 8 Hoge druk Invries Hoge persgas Overstroom Communicatie Hoge weerstand Interne ventilator motor

Nadere informatie

VERWARMING «RED HOT» Ref 93475

VERWARMING «RED HOT» Ref 93475 VERWARMING «RED HOT» Ref 93475 GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE VERWARMING - NL OVERZICHT 1. ALGEMENE VEILIGHEID 2. ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN 3. GEBRUIK 4. ONDERHOUD 5. TECHNISCHE GEGEVENS LEES, VÓÓR HET GEBRUIK

Nadere informatie

VRFBEDSIM BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER FUJITSU GENERAL LIMITED 9G2048. www.general-airco.be www.general-airco.nl

VRFBEDSIM BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER FUJITSU GENERAL LIMITED 9G2048. www.general-airco.be www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER TM VRFBEDSIM Bewaar deze handleiding zodat u ze later nog kunt raadplegen 9G2048 FUJITSU GENERAL LIMITED www.general-airco.nl INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 1

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Montage Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te

Nadere informatie

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN 1G:\002 Leverancier\030 Producten\005 Onderhoudsinstructies\TECHNISCHE GEGEVENS EN ONDERDELEN BOEKJES\BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Belangrijk Alvorens

Nadere informatie

ZWEMBAD WARMTEPOMP Installatie & Instructie Handleiding HEA - series

ZWEMBAD WARMTEPOMP Installatie & Instructie Handleiding HEA - series ZWEMBAD WARMTEPOMP Installatie & Instructie Handleiding HEA - series INHOUD 1 VOORWOORD 3 2 SPECIFICATIES 4 2.1 PRESTATIEGEGEVENS VAN DE WARMTEPOMP 4 2.2 AFMETINGEN VAN DE WARMTEPOMP 5 3 INSTALLATIE EN

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

Handleiding SCVU2 1. VEILIGHEID 2. TECHNISCHE KENMERKEN SCVU 2

Handleiding SCVU2 1. VEILIGHEID 2. TECHNISCHE KENMERKEN SCVU 2 Handleiding SCVU2 Wij danken U voor het vertrouwen dat u stelt in de aankoop van dit toestel en hopen dat dit toestel volledig beantwoordt aan uw wensen. 1. VEILIGHEID Dit apparaat is niet bedoeld voor

Nadere informatie

09/2010. Mod: TAV-B2/D. Production code: CBC210

09/2010. Mod: TAV-B2/D. Production code: CBC210 09/2010 Mod: TAV-B2/D Production code: CBC210 NL Belangrijke veiligheidsinstructies 1. Voor u deze flessenkoeler in gebruik neemt raden wij u aan deze handleiding door te nemen. 2. Het is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R. hydrofoorgroepen

INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R. hydrofoorgroepen INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R hydrofoorgroepen 2 Hartelijk dank! Hartelijk dank dat u voor een EUROM HG hydrofoorgroep gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR

HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR. 9374142170-03 GEBRUIKERSHANDLEIDING 9374142170-03 INHOUDSOPGAVE VEILIGHEIDSMAATREGELEN... Nl-1 NAMEN VAN DE ONDERDELEN... Nl-2 WERKING...

Nadere informatie

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 NL BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 GEBRUIK VAN DE INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING BELANGRIJK VOOR GEBRUIK : Voordat U het toestel gebruikt gelieve zeker te zijn dat : Het binnentoestel correct is aangesloten op

Nadere informatie

TECHNISCHE GEBRUIKSAANWIJZING RTI-C

TECHNISCHE GEBRUIKSAANWIJZING RTI-C TECHNISCHE GEBRUIKSAANWIJZING RTI-C 1 OVERZICHT I) TECHNISCHE GEGEVENS I.1) Presentatie I.2) Kenmerken I.3) Installatie II) AANSLUITING II.1) Aansluiting hydraulisch II.2) Aansluiting elektrisch III) WERKING

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bedrade afstandsbediening MWR-VH02 ENERGIE RECOVERY VENTILATIE (ERV wtw ventilatie) Ne DB98-30694A(1) Veiligheidsmaatregelen Lees deze instructies aandachtig door voordat u deze bedrade

Nadere informatie

CODUMÉ SCVU2 TECHNISCHE FICHE. Een vooruitstrevende techniek! EPB conform. www.codume.eu

CODUMÉ SCVU2 TECHNISCHE FICHE. Een vooruitstrevende techniek! EPB conform. www.codume.eu TECHNISCHE FICHE CODUMÉ SCVU2 Een vooruitstrevende techniek! EPB conform De Codumé SCVU2 ventilator is het neusje van de zalm voor lokale en gedecentraliseerde ventilatie. Met een permanent debiet van

Nadere informatie

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA RC7 Bedieningsvoorschriften NL ELECTRA Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening. Plaats de

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

ZWEMBAD WARMTEPOMP ECO - series Installatie & Instructie handleiding

ZWEMBAD WARMTEPOMP ECO - series Installatie & Instructie handleiding ZWEMBAD WARMTEPOMP ECO - series Installatie & Instructie handleiding Rev. 1.00 28.11.2007 Inhoudstafel ZWEMBAD WARMTEPOMP 1 INHOUDSTAFEL 2 1. VOORWOORD 3 2. SPECIFICATIES 4 2.1 Technische fiche 4 2.2 Afmetingen

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie

ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie Veiligheidsvoorschriften Al onze pompen werden na assemblage, getest in de fabriek op hun correcte werking. Daarna werd de olie uit de pomp afgelaten om te vermijden

Nadere informatie

Waviduo 315 Elektrolasapparaat

Waviduo 315 Elektrolasapparaat Waviduo 315 Elektrolasapparaat geschikt voor WaviDuo Elektrolasmoffen 40-315 Onderdelen: 1] Voedingskabel 2] Temperatuursensor 3] Aan/uit knop (op de zijkant) 4] Ingang voor lassnoer 5] Scherm 6] Startknop

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

Calortrans M55. Handleiding

Calortrans M55. Handleiding Calortrans M55 Handleiding Voorwoord BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Voor veilig gebruik van de Calortrans M55 mokkenpers moeten de volgende voorzorgsmaatregelen genomen worden: Vóór gebruik: Lees de

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING TYPE ARYFLB, ARYA0-6LB, ARYA6-5LC BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP www.fujitsuclimate.nl INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... OVERZICHT ONDERDELEN... VOORBEREIDING... WERKING... 5 ECONOMY FUNCTIE...

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3.

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E Inhoudstafel 1. AFSTANDSBEDIENING EN ZIJN FUNCTIES 2 2. NAMEN EN FUNCTIES VAN DE INDICATOR OP DE AFSTANDSBEDIENING 3 3. BESTURING VAN DE AFSTANDSBEDIENING 3 3.1. INBRENGEN

Nadere informatie

Handleiding Harmopool Whirlpool Spa Pomp : ZFPX5200 -ZFPX ZFPX5220

Handleiding Harmopool Whirlpool Spa Pomp : ZFPX5200 -ZFPX ZFPX5220 Aangeboden door: Zwembad BVBA Industrieweg 9 3190 Boortmeerbeek België www.harmopool.eu Handleiding Harmopool Whirlpool Spa Pomp : ZFPX5200 -ZFPX5210 - ZFPX5220 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel NL Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel 1 Beste klanten, Bedankt voor uw keuze! We hebben alles gedaan om te zorgen dat dit product voldoet aan uw eisen

Nadere informatie

BeauHeat elektronische thermostaat HANDLEIDING

BeauHeat elektronische thermostaat HANDLEIDING HANDLEIDING Elektronische thermostaat voor de automatische besturing van elektrische handdoekradiatoren. Door middel van een ingebouwde sensor kan de thermostaat de temperatuur op de gewenste waarde houden.

Nadere informatie

ECO+ zwembad warmtepomp. Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Specificaties... 4 2.1 Technische fiche... 4

ECO+ zwembad warmtepomp. Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Specificaties... 4 2.1 Technische fiche... 4 Revisie 1.0 12.11.2013 Inhoud Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Specificaties... 4 2.1 Technische fiche... 4 3. Installatie en aansluiting... 5 3.1 Opmerkingen... 5 3.2 Locatie van de warmtepomp... 5 3.3

Nadere informatie

Calortrans CT3845(M) Handleiding.

Calortrans CT3845(M) Handleiding. Calortrans CT3845(M) Handleiding BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Voor veilig gebruik van de Calortrans CT3845(M) transferpers moeten de volgende voorzorgsmaatregelen genomen worden: Vóór gebruik: Lees

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding handendroger

Installatie- en gebruikershandleiding handendroger Installatie- en gebruikershandleiding handendroger Gelieve de instructies samen met de afbeeldingen te lezen. Gelieve deze handleiding te bewaren. Veiligheidsinstructies Belangrijk: lees deze instructies

Nadere informatie

Handleiding. Pool Basic Evo ph. Aandacht! OPGELET!

Handleiding. Pool Basic Evo ph. Aandacht! OPGELET! Handleiding Pool Basic Evo ph Aandacht! OPGELET! Alvorens ENIGE interventie te doen binnenin de stuurkast van de Pool Basic EVO dient u het toestel los te koppelen van zijn stroombron. INDIEN DE INSTRUCTIES

Nadere informatie

MT ELEKTRONISCHE REGELAAR. Montage & gebruiksvoorschriften

MT ELEKTRONISCHE REGELAAR. Montage & gebruiksvoorschriften Montage & gebruiksvoorschriften Inhoudstafel VEILIGHEIDS - & VOORZORGSMAATREGELEN 3 PRODUCTBESCHRIJVING 4 ARTIKEL CODE 4 GEBRUIKSTOEPASSING 4 TECHNISCHE GEGEVENS 4 STANDAARDEN 4 OPERATIONELE DIAGRAMMEN

Nadere informatie

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER ABF09RIY ABF12RIY ABF14RIY AB18RIYa AB24RIYa AB36RIYa AB45RIYa AU12RIYa AU14RIYa AU18RIYa AU24RIYa AU36RIYa AU45RIYa AR12RIYa AR14RIYa AR18RIYa AR24RIYa AR36RIYa AR45RIYa

Nadere informatie

HANDLEIDING CONVECTOR VPSI

HANDLEIDING CONVECTOR VPSI 1 Dendermondesteenweg 268 B - 9070 Destelbergen tel.: 09 / 228 32 31 fax: 09 / 228 63 51 www.thermelec.be HANDLEIDING CONVECTOR VPSI 2 Gelieve deze handleiding grondig door te lezen alvorens het apparaat

Nadere informatie

Aquachill 200. Voor uw veiligheid. Onderdeel lijst. Gebruiksaanwijzingen / Garantie. AquaChill 200. Power source. Eigenschappen :

Aquachill 200. Voor uw veiligheid. Onderdeel lijst. Gebruiksaanwijzingen / Garantie. AquaChill 200. Power source. Eigenschappen : ELECTRIC Chiller Aquachill 200 Eigenschappen : Gebruiksaanwijzingen / Garantie 1. Thermo-elektrische Koelagregaat 2. Voor zoet- en zeewater aquariums 3. Micro-processor gestuurd 4. Geluidsarm - Gemakkelijk

Nadere informatie

M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen

M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen Warmtepompen M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen Elektrische verwarming Minder CO2 uitstoot Stookolie CV Ketel M-Thermal Het verwarmen met een lucht/water zorgt veruit voor het minste CO2 uitstoot.

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

TDS 20/50/75/120 R. NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer

TDS 20/50/75/120 R. NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer TDS 20/50/75/120 R NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer TRT-BA-TDS R -TC-001-NL TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING. power LED. sigarettenplug. ON/OFF schakelaar. ventilator. AC uitgangsstopcontact. zekering 2. AANSLUITINGEN

1. BESCHRIJVING. power LED. sigarettenplug. ON/OFF schakelaar. ventilator. AC uitgangsstopcontact. zekering 2. AANSLUITINGEN 1. BESCHRIJVING power LED sigarettenplug ON/OFF schakelaar AC uitgangsstopcontact zekering ventilator 2. AANSLUITINGEN Sluit de sigarettenplug aan op de sigarettenplughouder van uw wagen en verbind de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING HANDY

GEBRUIKSAANWIJZING HANDY GEBRUIKSAANWIJZING HANDY REF. C002 CE GEBRUIKSAANWIJZING HANDY OILLESS Gefeliciteerd! U hebt net de beste compressor op de markt gekocht. Lees de volgende handleiding aandachtig en volg de instructies

Nadere informatie

DB68-04149A-00. SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46

DB68-04149A-00. SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46 DB68-04149A-00 SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46 Bedrade afstandsbediening MWR-SH00N Airconditioner gebruiksaanwijzing Deze handleiding is gemaakt van 100% gerecycled papier. imagine

Nadere informatie

Calortrans M55. Handleiding.

Calortrans M55. Handleiding. Calortrans M55 Handleiding BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Voor veilig gebruik van de Calortrans M55 mokkenerpers moeten de volgende voorzorgsmaatregelen genomen worden: Vóór gebruik: Lees de complete

Nadere informatie

Verwarming van zwembaden

Verwarming van zwembaden Warmtepompen Verwarming van zwembaden De warmtepomp, de ideale oplossing Hoge prestaties en zuinig in gebruik De warmtepomp vormt tegenwoordig de meest voordelige oplossing om een buitenzwembad optimaal

Nadere informatie

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0 Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding Type 3.0 April 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie 1 2 Bediening binnenunit 2 3 Thermostaat instellen 3 3.1 Instelling controleren 3 3.2 Koelen of verwarmen

Nadere informatie

Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30

Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30 Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30 Gebruikershandleiding Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product gaat gebruiken. SOLAR30 12V/24V AUTO WORK 1 Productintroductie Deze regelaar

Nadere informatie

TDS 75. NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer

TDS 75. NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer TDS 75 NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer TRT-BA-TDS 75 -TC-001-NL TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies:

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies: Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Contents Inhoud Sensor Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door te lezen. Het kan zo zijn dat u een beroeps electricien moet inschakelen

Nadere informatie

Installatie & Gebruikers Handleiding

Installatie & Gebruikers Handleiding Nagano airconditioners Duct type Installatie & Gebruikers Handleiding Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw watergekoelde airco. Deze airco is uitermate geschikt om het klimaat van uw ruimte optimaal

Nadere informatie

Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding

Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding 6-1-2017 BELANGRIJK Installeer en gebruik deze mobiele airconditioner niet voordat u aandachtig deze gebruikershandleiding hebt doorgelezen. Bewaar

Nadere informatie

08/2005. Mod: HS1(inox grid) Production code: GCV/SX. The catering program

08/2005. Mod: HS1(inox grid) Production code: GCV/SX. The catering program 08/2005 Mod: HS1(inox grid) Production code: GCV/SX The catering program ELEKTRISCHE WATERGRILL HS-1, HS-1½, HS-2 HS1-S70, HS1/2-S70, HS2-S70 SPECIFICATIES De onderstaande tabel verwijst naar de specificaties

Nadere informatie

INFRAROODSTRALER FUEL IS 40 INSTRUCTIEBOEKJE

INFRAROODSTRALER FUEL IS 40 INSTRUCTIEBOEKJE INFRAROODSTRALER FUEL IS 40 INSTRUCTIEBOEKJE 1 1. ALGEMENE VEILIGHEIDSMAATREGELEN U dient dit instructieboekje zorgvuldig te bewaren voor verdere raadpleging. Het toestel dient geïnstalleerd en gebruikt

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik Mill HT5512 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING spanningsindicator. voedingsschakelaar. AC uitgangs stopcontact krokodilleklemmen. ventilator 2. VERBINDINGEN

1. BESCHRIJVING spanningsindicator. voedingsschakelaar. AC uitgangs stopcontact krokodilleklemmen. ventilator 2. VERBINDINGEN 1. BESCHRIJVING spanningsindicator voedingsschakelaar AC uitgangs stopcontact krokodilleklemmen ventilator 2. VERBINDINGEN Verbind het rode snoer met de "+" van de batterij (rode aansluiting) en met het

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

PARTYQ GEBRUIKERSHANDLEIDING 1.0 VOOR FIRMWARE 1.0

PARTYQ GEBRUIKERSHANDLEIDING 1.0 VOOR FIRMWARE 1.0 PARTYQ GEBRUIKERSHANDLEIDING 1.0 VOOR FIRMWARE 1.0 Nederlandse vertaling door: noskos (BBQ-NL.com) voor probbqshop.nl 1. Kenmerken van de PartyQ! 3 2. Installatie en Bediening! 3 3. Temperatuurvoeler!

Nadere informatie

MasterTemp. Pentair Academy - 26 april

MasterTemp. Pentair Academy - 26 april Pentair Academy - 26 april 2016 techsupport.poolemea@pentair.com gasverwarming voor zwembad & spa Presentatie 08.00 10.00 - Functies en voordelen - Werking - Installatie - Probleem diagnose 2 gasverwarming

Nadere informatie

Handleiding. AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond

Handleiding. AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond Handleiding AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond ... Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 DEEL 1 Informatie over de veiligheid 1.1. Inleiding Dit hoofdstuk bevat informatie over

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing SALAMANDER Gebruiksaanwijzing Art.no. 688.003 (AT-936) 1 INDEX Hoofdstuk Omschrijving Pagina 0 Introductie 2 1 Functies & Gebruik 3 2 Product Specificaties 3 3 Vervoer & Opslag 3 4 Instructies 3 5 Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

11/2010. Mod: PV200X. Production code: UR200/OUT430

11/2010. Mod: PV200X. Production code: UR200/OUT430 11/2010 Mod: PV200X Production code: UR200/OUT430 Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Belangerijke veiligheidsinstructies NL NL Belangerijke veiligheidsinstructies 1. Om volledig gebruik te maken

Nadere informatie

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS BOUWJAAR 1997-2000 URA-10 URA-15 URA-19 Werking Door het inschakelen van externe regelapparatuur wordt een elektrisch circuit tot stand gebracht en de rookgasventilator

Nadere informatie

Dendermondesteenweg 268 B Destelbergen tel.: 09 / fax: 09 / HANDLEIDING

Dendermondesteenweg 268 B Destelbergen tel.: 09 / fax: 09 / HANDLEIDING Dendermondesteenweg 268 B - 9070 Destelbergen tel.: 09 / 228 32 31 fax: 09 / 228 63 51 www.thermelec.be HANDLEIDING VPS Elektrische convector met warmtebehoud 1 Gelieve deze handleiding grondig door te

Nadere informatie

ZWEMBAD WARMTEPOMPEN I-1

ZWEMBAD WARMTEPOMPEN I-1 ZWEMBAD WARMTEPOMPEN -1 ZWEMBAD WARMTEPOMPEN GESCHKT VOOR ALLE SEZOENEN NEW!! Geniet van uw zwembad met onze Teddington warmtepompen Dankzij onze warmtepompen geniet u van uw zwembad vanaf de lente tot

Nadere informatie

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING Professional Supplies TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING (*680.100 /*680.200) Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig alvorens het apparaat in gebruik te nemen. -1- INDEX Hoofdstuk Omschrijving Blz 1 Inleiding...2

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING. "-" aansluiting. power LED. ventilator "+" aansluiting zekering. ON/OFF schakelaar. AC uitgangsstopcontact 2.

1. BESCHRIJVING. - aansluiting. power LED. ventilator + aansluiting zekering. ON/OFF schakelaar. AC uitgangsstopcontact 2. 1. BESCHRIJVING power LED "-" aansluiting ON/OFF schakelaar AC uitgangsstopcontact ventilator "+" aansluiting zekering 2. AANSLUITINGEN Verbind de inverter met de batterij (krokodillenklemmen meegeleverd)

Nadere informatie

Bedrade afstandsbediening YR-E14

Bedrade afstandsbediening YR-E14 Bedrade afstandsbediening YR-E14 MODE Om de modes : automatisch, ventileren, koelen, ontvochtigen of verwarmen te activeren. HEALTH Om de lucht te reinigen. SWING Het veranderen van de stand van de lamellen,

Nadere informatie

ITR ELEKTRONISCHE DIGITALE SNELHEIDSREGELAAR. Montage & gebruiksvoorschriften

ITR ELEKTRONISCHE DIGITALE SNELHEIDSREGELAAR. Montage & gebruiksvoorschriften Montage & gebruiksvoorschriften Inhoudstafel VEILIGHEIDS - & VOORZORGSMAATREGELEN 3 PRODUCTBESCHRIJVING 4 ARTIKEL CODE 4 GEBRUIKSTOEPASSING 4 TECHNISCHE GEGEVENS 4 STANDAARDEN 5 BEKABELING EN AANSLUITING

Nadere informatie

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8. 2

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8.  2 INHOUD 1. Algemene veiligheid 3 2. Kenmerken 3 3. Beperkingen 3 4. Algemene informatie 3 5. Installatie 4 6. Werking 5 7. Elektrische specificaties 6 8. Rendement 6 9. Probleemoplossing 6 10. Onderdelenlijst

Nadere informatie

Draai de schroeven goed aan zodat u een optimale verbinding bekomt.

Draai de schroeven goed aan zodat u een optimale verbinding bekomt. 1. BESCHRIJVING spanningsindicator voedingsschakelaar AC uitgangsstopcontact krokodilleklemmen 2. VERBINDINGEN Verbind het rode snoer van het "+" stopcontact (rode aansluiting) van de batterij met het

Nadere informatie

L N L N. Fig.3 L N L N. Fig.4

L N L N. Fig.3 L N L N. Fig.4 SILET DESIG L L Fig.3 L L Fig.4 L L Ls Fig.5 L L Ls Fig.6 T (min) Fig.7 SILET CRZ L L Ls Fig.8 L L Fig.9 T (min) Fig.10 HR (%) CT-12/14 12 V 50Hz 230 V 50Hz TIME-DELAY FUSE 125 ma MAX. L SILET-100 CZ

Nadere informatie

1. VOORWOORD 15 2. SPECIFICATIES 16. 2.1 Technische fiche 16 2.2 Afmetingen 17 3. INSTALLATIE EN AANSLUITING 18

1. VOORWOORD 15 2. SPECIFICATIES 16. 2.1 Technische fiche 16 2.2 Afmetingen 17 3. INSTALLATIE EN AANSLUITING 18 Inhoudstafel ZWEMBAD WARMTEPOMP INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD 15 2. SPECIFICATIES 16 2.1 Technische fiche 16 2.2 Afmetingen 17 3. INSTALLATIE EN AANSLUITING 18 3.1 Opmerkingen 18 3.2 Locatie van de warmtepomp

Nadere informatie