Vrijdag 16 okt c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen jvs@pricoh.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijdag 16 okt. 2015. c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.pricoh.nl/julianavanstolberg jvs@pricoh."

Transcriptie

1 Vrijdag 16 okt c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen jvs@pricoh.nl Agenda: 19 t/m. 23 okt.: herfstvakantie 26 t/m. 28 okt.: kriebelteam 28 okt.: talentenshow groep 7/8 De jarigen: 18 okt.: Caithlyn Kleine 19 okt.: Rob van den Berg 21 okt.: Jayanna Brak 23 okt.: Norah Hammerschmidt 28 okt.: Julia Kluin 29 okt.: Juf Tempel Caitlyn, Rob, Jayanna, Norah, Julla en juf Tempel, jarig in de herfstvakantie. De hele dag feest vieren, hoe fijn is dat! We wensen jullie allemaal een prachtige dag toe en van harte namens alle Juultjes! 29 okt.: zwemuurtje groep 6 De bijbel: Onderwerp: Ik laat je niet in de steek Abraham en zijn neef Lot wonen dicht bij elkaar. Maar omdat ze zo veel schapen hebben, is er niet genoeg ruimte voor hen beiden. Ze gaan uit elkaar: Lot gaat naar het Oosten. Toch betekent dat niet dat Abraham en Lot nu niet meer bij elkaar horen. Als Lot in de problemen komt, komt Abraham hem helpen. Abraham Abraham, Abraham, verlaat zijn land, verlaat zijn stam. Met een woord gaat hij het wagen, zonder iets te vragen gaat hij op reis langs de weg die God hem wijst.

2 Nieuwe Juultjes! Hallo, ik ben Vian, het broertje van Eileen uit goep 2. Ik ben 4 jaar geworden en mag nu elke dag naar school. Ik vind het erg leuk in groep 1 en vooral buitenspelen doe ik heel graag! En ik ben Eden. Net als Vian ben ik ook 4 geworden en mag nu elke dag naar school. Ik heb al een paar vriendinnetjes in groep 1 en ik vind het leuk om te knutselen. Vian en Eden, wat vinden we het fijn met jullie erbij! We hopen dat jullie een hele gezellige en leerzame tijd op de Juul zullen krijgen! Even voorstellen: Hallo Allemaal, mijn naam is Glenn Dijkstra en ik ben 21 jaar. Ik woon in Hoogeveen en werk bij de Albert Heijn. Ik ben tweedejaars PABO student aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Dit jaar kom ik stage lopen op de Juliana. Het eerste halfjaar loop ik op dinsdag stage in groep 3, daarna in een andere groep. Ik heb gemerkt dat groep 3 een leuke, enthousiaste groep is. Ik zie er dan ook naar uit om deze groep veel te leren en uiteraard ook andersom. Even voorstellen: Erica Blenkers Mijn naam is Erica Blenkers-Noordzij en ik ben de moeder van Sophie (groep 5) en Thijmen (groep 2). Ik ben getrouwd met Matthijs en naast onze kinderen hebben we nog een hond; Otto. In mijn vrije tijd lees ik graag en ik ben verslaafd aan Netflix, haha. Met veel plezier ben ik sinds dit schooljaar OR-lid. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij de school van mijn kinderen; samen kunnen we de school nog leuker maken dan hij al is!

3 Spelatelier Alle kinderen van de groepen 1 t/m 4 hebben woensdag/donderdag een briefje meegekregen met de vraag of u een groepje kinderen wilt begeleiden bij een gezelschapsspel. Nu staat er een klein foutje in de brief het is namelijk niet vrijdag 29 oktober maar vrijdag 30 oktober. Verder blijft alles hetzelfde alleen de datum veranderd. Wij hopen natuurlijk op veel ouders die ons willen helpen. Oud papier Van sommige facturen word je niet echt blij. Maar van facturen van Area wel! Deze facturen laten namelijk zien wat er wordt bijgeschreven op onze rekening aan oud papier geld. Alle reden om deze enveloppen snel open te maken. In de maand september hebben onze OPA s voor 1.098,00 opgehaald. Daar zaten heel wat uurtjes en zweetdruppeltjes in maar als we dan het bedrag zien is dat allemaal weer vergeten! Bedankt vaders. Dit geeft ons weer mogelijkheden om wat extra s te realiseren. Blij mee! Nieuws uit de leerlingenraad.. Elk jaar sparen we voor een goed doel. Elke maandag kunnen de kinderen daar een (klein) geldbedrag voor meenemen. Dit goede doel wordt altijd gekozen door onze leerlingenraad. Deze week was het zover, we hebben unaniem een nieuw doel gekozen: Stichting reddingshonden RHWW. Dit is een stichting die reddingshondenteams opleidt en inzet tijdens reddingsoperaties om bijvoorbeeld vermiste personen op te sporen. In november komen we met nog meer informatie over deze stichting, maar we weten nu in ieder geval wél waarvoor we met z n allen sparen. Wilt u er s maandags aan denken om iets mee te geven? Alle kleine bedragen maken aan het eind een groot bedrag. En wat is er fijner om aan het eind van het schooljaar deze stichting te verblijden met een prachtige cheque? Vraagje Het duurt nog even, onze Kerstmarkt. Maar achter de schermen zijn we als OR toch alweer druk bezig met de voorbereidingen. We willen met kinderen en ouders weer prachtige dingen knutselen. Daarvoor hebben we lege Olvarit potjes, lege danoontjes en andere lege potjes van bijvoorbeeld doperwten nodig. Als je iets van deze materialen wilt inleveren, mag dat voor vrijdag 20 november in De Kruimel gezet worden. Kijkt u even wat u in huis hebt? We zijn er enorm blij mee!

4 Weetje van de week elke week een stukje vis! Vis is gezond, en vis is lekker. Maar lang niet iedereen is het daarmee eens. Kinderen ontwikkelen op jonge leeftijd een voorkeur voor bepaalde voedingsmiddelen. Het is belangrijk om kinderen in aanraking te laten komen met verschillende voedingsmiddel. En zo ook vis! De allerkleinsten (1 3 jaar) zouden zo n 60 gram vis per week moeten binnen krijgen, voor de wat grotere kinderen (vanaf 4 jaar) geldt dat ze porties van zo n gram per week moeten eten. Denk daarbij niet alleen aan vis bij de warme maaltijd, maar bijvoorbeeld ook aan een haring (in stukjes) als tussendoortje, of vis op de boterham. Volgende week gaan we kijken waarom vis dan zo gezond is! PBS toppers Driftige pasjes, opgewonden stemmetjes. Dat zijn de allerleukste bezoekjes boven. Wat gezellig als ze weer boven komen, onze grote kleine helden. Het is écht knap als je 10 kruisjes weet te sparen (en sommigen zelfs in heel korte tijd). Dat wij dat glimmen van trots als jullie boven komen mag duidelijk zijn. Ga staan en maak een hele diepe buiging voor Shica, Elisa, Luuk, Vera, Chris, Zeid, Marchello en Sim!

5 Groep 1 (juf Polstra / juf Hoogeveen) Het was een Raar maar Ware week de afgelopen week. In de school kwamen we verschillende rare dingen tegen: een kip in de gang, Juultje met een afwasborstel, een bak met hondenvoer In de klas deden we elke dag een proefje en ook daarbij zagen we bijzondere dingen..: raar maar waar! Tijdens de inloopavond heeft u kunnen zien welke (bouw) werkjes en activiteiten we allemaal hebben gedaan in de afgelopen week / weken. Wat waren de kinderen trots om dit alles aan u te laten zien - en te vertellen! Bedankt dat u er was! Wat ook leuk was, was het voorlezen door groep 8. In verband met de Kinderboekenweek kwam er elke dag iemand bij ons voorlezen: Nu staat de herfstvakantie voor de deur; een heerlijk weekje om uit te rusten én om leuke dingen te doen. Geniet ervan allemaal! Woordenschat: in verband bouwen, proefje, peper, zout, citroen, zinken, zuur, cement, troffel, logeren, repareren Goede doelen: 6,25! Groep 2 (juf Tempel / juf Fidom) Wat gaat de tijd snel, het is alweer herfstvakantie. En wat hebben we al veel gedaan in groep 2. Afgelopen weken hebben we gewerkt aan ons thema de ruimte. We hebben van alles geleerd en gedaan. Werkjes gemaakt, en proefjes gedaan. Raarrrr,maar waar Je kunt de ruimte in! Deze week hebben we wat extra aandacht besteed aan de maan en de sterren. Samen hebben we twee manen gemaakt en een echte sterrenhemel. Misschien heeft u er gisteravond wel even onder gestaan!

6 Omdat we over de ruimte werken hebben we ook eens gekeken hoe astronauten nu eigenlijk werken. Want hoe moet je nu plassen als je in de ruimte bent, en kun je daar wel een potlood gebruiken. Alles zweeft toch? Gelukkig konden we veel nieuwe informatie vinden op de computer. En hebben we ook meteen maar even getest of dat wel lukt, tekenen als je niet rechtop zit best lastig! Ook hadden we deze week een feestje, Anne-roos heeft haar verjaardag gevierd. Bedankt voor het lekkers meid, we hopen dat je een leuke dag hebt gehad! Kinderboekenweek Omdat het Kinderboekenweek was hebben we deze week wat extra aandacht besteed aan het voorlezen. Elke dag is er een kind uit groep 8 bij ons op bezoek geweest om een boek voor te lezen. Ook hebben we zelf boekjes gelezen. Proefje Ons proefje met de raket is helaas niet gelukt, we hebben verschillende manieren geprobeerd. Maar we geven niet op, na de vakantie een nieuwe poging. Voor nu iedereen een hele fijne vakantie, namens de kinderen en juffen van groep 2!

7 Woordenschat: aarde, maan, planeet, planeten, raket, ruimte, ruimtereis, ver weg, reizen, weggaan, terug komen, afscheid nemen, ontdekken, techniek, uitvinden, bouwen, zweven, lancering, telescoop, ster, saturnus, mars, techniek, ontdekken, proefje, uitproberen, testen, uitvinder. Goede doelen: 2,60 Groep 3: (juf Drent / juf Hallink): Deze week was heel afwisselend. Zo hadden wij het druk met de Kinderboekenweek. Donderdagavond heeft u de werkjes, opdrachten en proefjes kunnen bekijken en misschien heeft ook wel een proefje zelf uitgeprobeerd. Donderdagochtend hadden wij onze eerste workshop van Scala. Wij krijgen er in totaal 4 workshops Beeldend. Met gym hebben wij heerlijk geklommen in het wandrek en gesprongen van een kast en dat ging heel goed. Het is fijn dat de vader van Ismael met ons mee gaat want nu kunnen wij samen vlot de toestellen klaarzetten en weer opruimen voor een tikspel. Hiermee winnen wij extra gym tijd. Natuurlijk hebben wij ook nog de nodige aandacht besteed aan de vakken taal en rekenen. Met taal leren wij niet alleen nieuwe woorden te lezen maar leren wij ook al korte zinnen te lezen zoals: een kip en een aap. tim zit bij een boom. ik eet een vis. Na de herfstvakantie gaan wij verder met kern 3 en leren wij de z van zeep. Het is wel verstandig om in de herfstvakantie veilig en vlot te blijven oefenen. De woorden vindt u op het internet (het is een pdf bestand; pdf.veilig en vlot kern 3). Met rekenen gaan wij meten en vergelijken. De begrippen zwaar en licht gaan wij dan behandelen. Maar nu... eerst uitrusten want dat hebben de kinderen van groep 3 echt wel verdiend!!!. Klassendienst : Djowena en Roseleine Woordenschat : zwaar, licht, zuurstof, professor, laboratorium Goede doelen : 1,75

8 Groep 4 (juf van Goor): Tijdens de spellingslessen hebben we woorden geleerd bij de spellingskaart schroef. De regel is sch en schr schrijf je altijd zo. We hebben samen meer dan 50 woorden bedacht met de sch, bijvoorbeeld: schatkaart, schrift, schelp, schoen en nog veel meer. We hebben deze week ook de taaltoets gemaakt, het ging over tegenstellingen en samengestelde woorden. Dit ging al erg goed. Met rekenen zijn we bezig geweest met referentiematen. Wat is ongeveer 1 meter en wat is er ongeveer 10 meter lang/hoog? We hebben gemeten in de klas, maar ook op het plein. We werken niet alleen.. maar leren ook door het spelen van spelletjes. We spelen bijvoorbeeld tafeldomino, woordmix, paletti, rushhour of schubitrix. Op het bord achter in de klas kunnen de kinderen zien welk spelletje ze mogen doen als ze klaar zijn met het werk. Donderdagochtend hadden we een workshop van Scala. Donderdagmiddag hebben we een proefjescircuit gedaan samen met groep 5. We hebben tien verschillende proefjes gedaan. De kinderen hebben alleen de proefjes gelezen en daarna uitgevoerd. Klassendienst: Michelle en Nathan Goede doelen: 1,50 Huiswerk: Tafel van 3 of 4

9 Groep 5 (meester jonkman / juf Hallink): Maandag hebben de kinderen, na de kring, als eerste de Taaltoets van Thema 2 gemaakt. Deze was over het algemeen goed gemaakt, alleen het vinden van de werkwoorden in een zin gaf toch nog wat problemen. Daarom hebben we dit de afgelopen week nog een paar keer herhaald, dit deden we ook m.b.v. coöperatieve werkvormen. Met Spelling zijn we bezig met woorden die horen bij de kaart dertig, dit zijn woorden waarbij je op het eind tug hoort maar tig schrijft. Maandag hebben we met Natuniek het eerste hoofdstuk ook afgerond met de toets. Maandagmiddag hadden we een optreden van twee dames in de Tamboer. De voorstelling heette: Tour de Fien. Het ging over een meisje dat een beroemd wielrenster wilde worden. Dinsdagmorgen hebben we na de pauze een leuke les Bucketdrums gehad van iemand van Scala. De kinderen leerden om met stokjes bep. Ritmes op een emmer te drummen. We drumden op de onderkant, op de rand en op de zijkant. We ontdekten op deze manier verschillende geluiden. Ook hebben we heel zacht en juist heel hard leren drummen. Enkele kinderen drumden zo hard dat de stokjes braken! Ook hebben we mee gedrumd met enkele liedjes en vooral Axel F van Crazy Frog was erg geliefd. Al met al een erg leuke les! Binnenkort, op dinsdag 27 oktober a.s. gaan we ons nog verder verdiepen in slaginstrumenten o.l.v. iemand van de muziekvereniging Wilhelmina. We les over de verschillende slaginstrumenten en de kinderen mogen ook op deze instrumenten spelen, leuk!!! Dinsdagmiddag hebben we in het kader van Raar maar Waar, maar ook in het kader van de Codeweek 2015, ons bezig gehouden met binair tellen. Binair wat? Zult u denken, maar binair tellen heeft te maken met computertaal. De kinderen hebben geleerd dat de computer alleen nullen en enen kan lezen. We hebben geleerd hoe dat werkt. Eigenlijk was dit een eerste les over programmeren. Vandaag hebben we een tweede les gedaan over Pixel Tekenen, de kinderen gingen bezig met coderen. Programmeren staat in Groot-Brittannië al op het lesrooster en misschien gaat dat in Nederland ook gebeuren. Nou, de kinderen waren leergierig en enthousiast, dus laat maar komen! Donderdag hebben we i.v.m. de Kinderboekenweek nog enkele proefjes gedaan samen met de kinderen van groep 4. De kinderen hoeven zich in de vakantie niet te vervelen want ze hebben hun code van Muiswerk meegekregen zodat ze ook thuis kunnen oefenen. Het moet niet, maar het mag. Tijdens de 10 minuten-gesprekken in november bespreek ik Muiswerk ook nog even kort met de ouders. Klassendienst: Sophie en Michael Goede doelen: 0,60 Huiswerk: De kinderen hebben vandaag een samenvatting van geschiedenis meegekregen om thuis te bestuderen. De Toets hiervan is op vrijdag 30 oktober a.s. Groep 6 (meester Brand / juf de Boer): De afgelopen week stond de kinderboekenweek dus centraal. Elke morgen werd er voorgelezen door een leerling uit groep 8. We hebben een paar experimenten uitgevoerd met boeken. Nadat de leerlingen dat zelf in de klas hebben gedaan, konden ze het tijdens het inloopuur aan de ouders laten zien. Maandagmiddag hadden we een optreden van twee dames in de Tamboer. De voorstelling heette: Tour de Fien. Het ging over een meisje dat een beroemd wielrenster wilde worden. Dinsdagmiddag kregen we bezoek van iemand van Scala. Hij gaf ons een prachtige les met bucketdrums. Dat lijkt heel ingewikkeld maar het kwam er op neer dat we op emmers trommelden. Maar daarom was het niet minder mooi.

10 Woensdag en donderdag hebben de kinderen laten zien welke fantastische voertuigen ze kunnen maken. Deze voertuigen zijn natuurlijk ook tijdens het inloopuur geshowd. Klassendienst: Naomi en Michiel Goede doelen: 1,00 Huiswerk: Groep 7/8 (juf Baldé / juf de Boer): Fijn dat er zoveel ouders zijn geweest tijdens het inloopuur. We hebben afgelopen week spectaculaire proefjes gedaan, leuk om de foto s hiervan tijdens het inloopuur te kunnen laten zien. Er is deze week door beide groepen weer hard gewerkt. Beide groepen hebben thema 2 van taal afgesloten met de toets. Voor rekenen hebben we afgelopen week een aantal dingen herhaald. Er waren toch wat onderdelen die we lastig vonden. Zo had groep 7 wat moeite met de schaal en groep 8 met procenten. Afgelopen woensdagmiddag hebben een aantal jongens uit onze groep gevoetbald. Nadat vorige week onze meiden zich met huid en haar geweerd hebben op het Cruijff Court, waren deze week de jongens aan zet. Ze hebben het top gedaan, klasse boys! Joost, de vader van Jylan was hun coach. Bedankt Joost voor je begeleiding.

11 Tijdens ons inloopuur donderdagavond hebben we kunnen luisteren naar Lisa, Jylan en Jayanna. Wat deden ze dat goed! Om uit deze drie de echte voorleeskampioen te kiezen, dat viel nog niet mee. Toch is het gelukt. Jylan mag zich de echt voorleeskampioen noemen en gaat door naar de volgende ronde. Van harte Jylan. We hebben alle vertrouwen in jou! Maar nu gaan we na een gym en spelletjesmiddag eerst genieten van een week vakantie! Vergeet u onze taletenshow 28 oktober niet, het begint om 11 uur! Klassendienst: Edwin en Nigel Koffiedienst: Danny en Edwin Beldienst: Cheyenne Goede doelen: Huiswerk: groep 8 ; 26 oktober inleveren Geniet ervan en tot over een weekje!

Vrijdag 19 juni 2015. c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.

Vrijdag 19 juni 2015. c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh. Vrijdag 19 juni 2015 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 21 juni: vaderdag 22-23 juni: 10 minuten gesprekken 22 juni:

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

vrijdag c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen

vrijdag c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen vrijdag c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 13 t/m. 17 okt.: Herfstvakantie 20, 21, 22 okt.: Kriebelteam 22 okt.: KIKA

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 16, 11 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

vrijdag 26 september 2014

vrijdag 26 september 2014 vrijdag 26 september 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 29 sept.: Koffieuurtje nieuwe ouders 1 okt. : Start kinderboekenweek

Nadere informatie

weekbrief vrijdag 3 oktober 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen

weekbrief vrijdag 3 oktober 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen vrijdag 3 oktober 2014 weekbrief c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 6 okt.: Dag van de leraar 6 okt.: OPA 7 okt.: OR

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Vrijdag 9 juni c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen

Vrijdag 9 juni c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen Vrijdag 9 juni 2017 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.pricoh.nl/julianavanstolberg jvs@pricoh.nl Agenda: 12 juni: Oud papier 18 juni: Vaderdag 26 juni: Start

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

vrijdag 5 september 2014

vrijdag 5 september 2014 vrijdag 5 september 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 5 sept.: juf Schut trouwt 9 sept.: schoolfotograaf 15 sept.:

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019

weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019 weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019 Bijbelverhalen voor de komende week: Een zoon wordt beter, Johannes 4:46-54 Het bad van Betsaida, Johannes 5:1-18 Jezus en de Vader, Johannes 5:19-23 Agenda: 4 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

WEEKBRIEF. Cursusjaar 2015-2016. d.d. 9 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker

WEEKBRIEF. Cursusjaar 2015-2016. d.d. 9 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 9 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 13 oktober Vrij i.v.m. studiedag 16 oktober continurooster i.v.m. herfstvakantie 16 oktober

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 13 januari 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 14 Oud Papier HET BEGINT Ma 16 Di

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 20 februari 2015 Ma 23- Vrij 26 Ma 2 Di 3 Woe 4 Do 5 Vrij 6 Za 7 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen Nieuws uit groep 6: We hebben weer een leuke periode achter de rug, waarin we ook veel hebben gedaan. Hieronder kunt u mee lezen en genieten van al onze belevenissen! Wie ben jij? Het Wie ben jij spel

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Even voorstellen: Ik hoop op een fijne en constructieve samenwerking met het team, medezeggenschapsraad, ouderraad en met u als ouders.

Even voorstellen: Ik hoop op een fijne en constructieve samenwerking met het team, medezeggenschapsraad, ouderraad en met u als ouders. Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 5 12 oktober 2015 Kinderboekenweek Kind op maandag Week 42 12/10-16/10 Thema: Ga maar We lezen: Genesis 11:27-32; 12:1-9; 12:10-20 Terach, de vader van Abram, vertrekt

Nadere informatie

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken.

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken. Weekbrief 7 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond Maandag 7 september van 18.30-19.30 uur is er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers en alle leerlingen. U heeft hiervoor inmiddels

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012 De schoolkrant Onder redactie van groep 7a December 2012 Hallo allemaal, Leuk dat je de eerste schoolkrant leest. We beginnen met het programma van de schoolkrant. 1. Het nieuws 2. Vermaak. 3. Interviews

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

weekbrief vrijdag 31 okt. 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.

weekbrief vrijdag 31 okt. 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh. vrijdag 31 okt. 2014 weekbrief c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 6 nov.: Schoolontbijt 18 nov.: OR/ GMR 19 nov.: Talentenshow

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

De Drakendokter: Gideon

De Drakendokter: Gideon De Drakendokter: Gideon Om hulp vragen Vervolgverhalen Groep 5 en 6 (SO en SBO) Overzicht De opdrachten zijn het leukst om te doen, als het hele boek in de klas is voorgelezen. Dit kan door elke dag in

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 27 29/06/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 27 29/06/2015 AGENDA 25 juni 2015 jaargang 17 nr. 39 maandag 29 juni spelletjesmiddag georganiseerd door de OR (ook voor gr. 1) dinsdag 30 juni alle kinderen s middags vrij (vergadermiddag team) donderdag 2 juli alle

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd.

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd. 3 februari 2017 nummer 10 AGENDA Ma 6 febr juf Nellie afwezig Wo 8 febr studieochtend kleutergroepen (alle kleuters zijn vrij) Vr 10 febr 1 e rapport (wordt uitgesteld naar 14 februari, zie verderop in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan.

Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan. Maandbrief van de Bruggroep oktober 2015 Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan. Werken en leren afwisselen met vakantie is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 Agenda 30 november middagspreekuur voor groep 4 1 dec middag spreekuur overige groepen 4 dec Sinterklaasfeest (gr 5 t/m 8

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei:

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: Nieuwsbrief 7 31-03-2017 Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: "De sterke man is niet degene die iemand op de grond kan werken tijdens het worstelen, maar degene die

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42

Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42 Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42 Van de directie: Het inspectiebezoek! Er is al veel aandacht aanbesteed, en uiteindelijk is er een prachtig resultaat behaald. Op de 10 zogenaamde standaarden hebben we

Nadere informatie

PBS Goed gedrag gaan we extra belonen in de klas!

PBS Goed gedrag gaan we extra belonen in de klas! weekbrief Vrijdag 14 november 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 18 nov.: OR/ GMR 19 nov.: Talentenshow groep 5/6

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK 't S c h a k e l t j e 25 sept. 2017 no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Groep 1/2 In het nieuwe schooljaar willen we meer de nadruk leggen op het goed opruimen van de spullen die je gebruikt en

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28-08-2015. Beste ouders,

Nieuwsbrief 28-08-2015. Beste ouders, Beste ouders, Wat leuk was het deze week. Erica heeft een echt aquarium meegenomen en er staat een vissenkom, verder hebben we nog een glazen bak met rupsen in de klas. Een aantal jongens (oa roel, riekelt

Nadere informatie

weekbrief Vrijdag 24 oktober 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.

weekbrief Vrijdag 24 oktober 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh. Vrijdag 24 oktober 2014 weekbrief c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 27,28 okt.: 10 min. gesprekken groep 1-4 29 okt.:

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke:

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke: Weekbericht van 18 april Afscheid juf Annette en juf Joke: Deze week hebben we te maken met een hele bijzondere week, want we nemen op donderdag 21 april afscheid van Juf Annette en juf Joke. Om 8.30 uur

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag!

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag! Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag! binnenloop met draaischijf.....de lettertafel een spelletje

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De Heer verschijnt op de Sinai, Exodus 19 De tien geboden, Exodus 20:1-17 Twee stenen tafelen, Exodus 20:18-21 + Ex 21-31 + Ex

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

E: 30 augustus 2019

E:   30 augustus 2019 Jan Naardingweg 56, 7914 PN Noordscheschut, tel. 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 30 augustus 2019 Ma 02/09 Di 03/09 Woe 04/09 Do 05/09 Vrij 06/09 AGENDA

Nadere informatie

Wordt vervolgd. De gastles van de brandweer

Wordt vervolgd. De gastles van de brandweer Wordt vervolgd. De stroom Cito-toetsen is verwerkt, de daardoor verkregen gegevens ook. De rapporten zijn uitgedeeld, de gesprekken daarover zijn gevoerd. Plannen worden/zijn nu gemaakt voor het tweede

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

Nr.29 4 mei 2017 schooljaar

Nr.29 4 mei 2017 schooljaar Nr.29 4 mei 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 8 juli Beste ouder,

Marinfo. Informatieblad.  Vrijdag, 8 juli Beste ouder, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 8 juli 2016 Beste ouder, Gefeliciteerd Woensdag 13 juli is Milan de Jonge uit groep 4 jarig! Milan wordt dan 8 jaar. Renske Rietkerk uit groep

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Kinderboekenweek Alles in 1 afsluiting

Nadere informatie

Lesbrief groep 1 en 2 Winter

Lesbrief groep 1 en 2 Winter Lesbrief groep 1 en 2 Winter De vakantie ligt al weer een week achter ons en langzaam beginnen de kleuters alweer te wennen. Vorige week maandag zijn we begonnen in de kring en ze zaten vol verhalen over

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie