Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker Bankrekeningnummer wijkvereniging:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter 5728503 Klachten over de bezorging Els Bakker 06-15188291 Bankrekeningnummer wijkvereniging: 50.59.80."

Transcriptie

1 INHOUD Van de voorzitter,... 3 In memoriam Rien van Holland... 4 In memoriam André van de Wint... 6 Klaverjassen in Buurthuis de Ezel... 7 Soos en bingo Mini Zwarte Markt... 8 Keezen... 9 Zomaar een berichtje van de speelzaal Volwassenbingo Familiebingo Kinderdisco Mediumavond Belevenissen uit de homeopathische praktijk adressen Namen noemen DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN MAANDBLAD WIJKVERENIGING SCHILDERSWIJK HEERHUGOWAARD 36 e jaargang: februari 2014 Oplage: 2750 exemplaren Redactie/ Lay out Tineke Has Drukwerk Jan van der Laan Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker Bankrekeningnummer wijkvereniging: Copy voor het volgende wijkblad voor naar: Buurthuis De Ezel, Fabritiuspark 20, 1701 VP Heerhugowaard. 1

2 AGENDA 2-2 Volwassenbingo 3-2 Vrij wandelen handwerkcafé 6-2 Bingo Mediumavond 10-2 Vrij wandelen Klaverjassen 13-2 Creatieve inloop Soos Kinderdisco 15-2 Familiebingo 17-2 Vrij wandelen Inloopspreekuur Mantelzorg 20-2 Bingo Keezen 25-2 Klaverjassen 27-2 Soos

3 VAN DE VOORZITTER, Om te beginnen wil ik alle mensen een heel goed 2014 toewensen. Ik hoop dat dit jaar voor u heel veel goeds en weinig verdriet brengt. Toch wil ik even stilstaan bij die mensen, waar het verdriet nu al aan de deur heeft geklopt. Uiteraard kan ik geen inschatting maken waar dat al het geval is geweest, maar ook de vrijwilligers van Stichting Buurthuis De Ezel hebben al met verdriet van doen gehad. Op 2 januari is André van de Wint, onze vakkracht Houtsnijden, overleden en tot onze grote schrik en verdriet is op 11 januari ook onze Rien van Holland heen gegaan. Rien was zeer nauw verbonden met Buurthuis De Ezel. Wij wensen de familie en vrienden heel veel kracht toe bij de verwerking van dit grote verdriet. Verderop in dit boekje kunt u hier meer over lezen. In de tussentijd moeten we door. Er worden alweer afspraken gemaakt voor het komende seizoen en van alle kanten komen er suggesties voor nieuwe activiteiten. Voor nu gaan we weer van start met vervolgcursussen en de activiteiten. Komt u eens gezellig een kopje koffie drinken en kijken of wij u iets kunnen bieden. Ik hoop u binnenkort te ontmoeten in Buurthuis de Ezel Met vriendelijke groet, Tineke Has 3

4 IN MEMORIAM Heerhugowaardse schilder en dichter Rien van Holland HEERHUGOWAARD - Schilder en dichter Rien van Holland is zaterdag 11 januari op drieëntachtigjarige leeftijd overleden. Cees Verkerke, die vijftien jaar lang schilderles van Rien heeft gehad, schreef een In Memoriam. Rien genoot een traditionele opleiding aan de Rietveld Academie en was in zijn leven jarenlang beeldend therapeut en werkzaam in de psychiatrie. Rien kwam in 1975 in Heerhugowaard wonen en was vanaf dat moment een bekende persoonlijkheid. Tot het laatst toe blijft hij zichtbaar. Hij spreekt iedereen aan en toe. Hij nestelt zich jarenlang op de banken bij de gemeenteraadsvergaderingen om zo contact te krijgen met de samenleving. Is bij een popconcert in het park en bij de opening van een nieuwe winkel. Alle mensen, van de hangjeugd op de straat tot aan de burgemeester, treedt hij op eenzelfde ongedwongen wijze tegemoet. Met liefde en interesse. Onafgebroken tot aan zijn laatste dag produceert Rien schilderijen. Zoveel dat er zelfs geen vermoeden van de hoeveelheid werk die hij heeft gemaakt is. Heel veel van zijn werk hangt in huizen van de Heerhugowaarders. Zijn grootste bekendheid heeft hij als portretschilder/tekenaar. Hij wil perse de mensen schilderen 'bij leven', niet van de foto. Hij zoekt tijdens het schilderen altijd in het gesprek naar het wezen van die hij schildert. 4

5 Het contact met de mens vertaalt zich in zijn werk en vooral de treffende gelijkenis. Het zijn vooral de ogen die het meest spreken, vindt hij. Maar zijn werk laat zich niet vangen in een categorie. Naast het portretschilderen verdwaalt hij graag in abstractie met heldere kleuren of juist gedempte tonen. Rien heeft zijn spirituele, maatschappijkritische perioden maar kent ook religieuze of conservatieve. Alles leidt tot kunstuitingen. Ook geeft hij veel kinderen en volwassen schilderles. In zijn atelier of in het buurthuis. Voor hem is dit lesgeven een enorme inspiratie en dat geeft hem veel voldoening. Ook dit lesgeven doet hij tot zijn laatste dag. Toch is hij niet alleen schilder maar vooral kunstenaar. Minder bekend zijn zijn gedichten waarvan hij er ook honderden produceert. Hij weet dit zo mooi samen te vatten in de zin 'ik schrijf met verf en schilder met woorden'. Heerhugowaard is vanaf nu minder kleurrijk! Zie Cees Verkerke 5

6 IN MEMORIAM André van de Wint De houtsnijder Zijn hand omvat Het ruwe hout Hij werkt slechts op een klein bestek hij kijkt en snijdt de blijdschap in het lijf van de bedroefde clown Tot onze grote ontsteltenis is een van onze vakkrachten afgelopen week overleden. André was al jaren de drijvende kracht achter de houtsnijcursussen en wist ook een vaste groep aan cursisten voor langere tijd aan zich te binden.. precisie in het verenpak van stomme, wijze uil hij snijdt, polijst de ronding van een vrouwenborst fluwelen huid van druiventros een kunstenaar hij snijdt en gutst de schoonheid om ons heen in hout Willemijne Matton 6

7 KLAVERJASSEN IN BUURTHUIS DE EZEL Buurthuis De Ezel, organiseert twee keer in de maand een klaverjasdrive. We spelen in competitieverband, maar ook voor de gezelligheid. Het is helemaal niet nodig om iedere keer te komen, want van de 15 keer dat er per jaar gespeeld wordt, worden de 3 slechtste uitslagen weggestreept. De eerstvolgende speeldata zijn 11 en 25 februari. De zaal is vanaf u. open om in te schrijven. Om u. beginnen we met klaverjassen. Het inschrijfgeld is 2,- per keer. Tot dinsdag 11 februari. Het Klaverjas team SOOS EN BINGO 50 + Één keer in de 14 dagen een heerlijke bingomiddag, en één keer in de 14 dagen een soosmiddag met verschillende spelletjes, zoals sjoelen en klaverjassen in competitieverband. Tijdstip: Soos 50 + : uur 1,- per middag Bingo 50 + : uur 0,75 per bingokaart Het eerste kopje koffie of thee ( met een lekker koekje) is gratis. De eerstvolgende Bingo 50 + is op 6 februari En de eerstvolgende Soos 50 + is op 13 februari 7

8 MINI ZWARTE MARKT Op Zondag 16 maart organiseren wij weer een gezellige mini markt Heeft U ook een zolder die opgeruimd moet worden en spullen om te verkopen. Reserveer dan een tafel. Een grote tafel kost 4,- en een kleine tafel kost 2,- De Ezel gaat om 9,30 open om de tafels voor de verkoop klaar te maken De verkoop begint om uur. Wij hopen dat er veel mensen komen om iets te kopen of een kopje koffie te drinken. Voor tafelhuur kunt u bellen naar Gré Weel: Petra & Greet KEEZEN De Keez-avonden van dit seizoen zijn een succes,wat het aantal deelnemers betreft, maar er kunnen er nog meer bij, iedereen is van harte welkom en bent u alleen, wij doen ons uiterste best om een speelmaatje voor u te vinden zodat iedereen het spel kan spelen. De volgende Keez avond is op 21 februari. De zaal open om uur en starten we om uur. U kunt zich opgeven bij: Jenny Mans

9 Zomaar een berichtje van de speelzaal over.. In dit nieuwe jaar beginnen we weer met een leuk VVE (Vroeg- en Voorschoolse Educatie) programma op peuterspeelzaal t Puttertje. Samen met de kleurrijke pop Puk en met elkaar beleven de peuters veel op de speelzaal. Het eerste thema waar we mee gaan beginnen is Hatsjoe! Puk is ziek, hij is verkouden. De kinderen gaan Puk verzorgen, ze leren hoe Puk zijn neus moet snuiten en gaan op ziekenbezoek. Pleisters in verschillende groottes worden geplakt. We brengen een bezoek aan de dokter (dat is een juf met doktersjas aan). Daar meten we hoe lang en hoe zwaar we zijn. De kinderen zullen veel plezier hebben in het luisteren naar het voorlezen van een prentenboek en zij leren antwoord te geven op eenvoudige vragen over het verhaal. Gelukkig is de zieke Puk aan het einde van het thema weer helemaal beter. De nadruk ligt dan ook op ziek zijn en weer gezond worden.en dat wensen we iedereen voor dit nieuwe jaar toe, een goede gezondheid! Peuterspeelzaal t Puttertje zal op 22, 23 en 24 januari, net als ieder jaar, meedoen met het voorleesontbijt dat voorafgaat aan de Nationale voorleesdagen. Het prentenboek van het jaar 2014 zal dan voorgelezen worden, dat is het boek KRRRR OKODIL! van Catherine Rayner. Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip van een kind en het prikkelt de verbeeldingskracht. Op onze speelzaal hebben we enthousiaste voorleesoma s die regelmatig langskomen om de kinderen een boek, uit onze grote voorraad boeken, voor te lezen. De peuters vinden het fantastisch om even rustig op een stoeltje dichtbij oma te luisteren, plaatjes te bekijken en samen hierover te praten. Heel goed voor de sociale vaardigheden en communicatie, zo krijgt een kind tevens wat meer zelfvertrouwen waarmee het vrolijk de toekomst tegemoet kan gaan.! 9

10 Voor meer informatie kunt u onze website bekijken Voor vragen kunt u mailen naar Voor inschrijven vanaf 1 jaar kunt u ook bellen met Dennis VOLWASSENBINGO Tijdstip: Start: uur, 1x per maand 2 februari Er worden 4 ronden gespeeld. U speelt met één plankje alle 4 de ronden. Wilt u met meer plankjes spelen? Uiteraard is dat mogelijk. 1 bingoplankje kost 5,00 Er wordt om uur begonnen met de bingo, om uur is de zaal open. FAMILIEBINGO Op zaterdag 15 februari is er weer een Familiebingo. Een avondje gezellig onder de mensen en een grote kans op een leuke prijs. Ook voor kinderen zijn er leuke prijzen te winnen. De zaal is vanaf open en om uur willen we beginnen met het spel. Kom niet te laat, want vol = vol! Carla, Rob en John 10.

11 KINDERDISCO Lekker swingen op de nieuwste muziek. Gezellig kletsen en je vrienden en vriendinnen ontmoeten. De kinderdisco is vernieuwd! Er is een echte lasershow, zodat het op een echte disco lijkt. Heb je last van epilepsie, maar wil je toch graag eens lekker naar de disco? Vertel het aan de leiding, dan wordt er rekening mee gehouden. De lasershow zal dan aan jou aangepast draaien. De prijzen voor frisdrank zijn aangepast voor deze avonden. Een beker fris kost namelijk 0,40 De eerstkomende disco is op vrijdag 14 februari, het kost 50 cent om mee te mogen doen. Je bent om uur welkom en het duurt tot uur. 11

12 MEDIUMAVOND 7,50 Tijdstip: Datum: uur 7 februari Aan de hand van een voorwerp of foto worden er helderziende waarnemingen gedaan door Tony Rekelhoff (erkend medium). Wat kunt u meenemen voor een waarneming? Een voorwerp van uzelf. Een foto of voorwerp van iemand die overleden is. Een foto of voorwerp van uw kind. Betreft het een ander persoon dan hierboven beschreven, dan alleen met toestemming van de desbetreffende persoon. Ook voor uw huisdier is een reading mogelijk. U mag 1 voorwerp of 1 foto op tafel leggen. Tevens zal er een wensschaal aanwezig zijn. Schrijf een wens voor uzelf of iemand anders op en leg die in de wensschaal. Aan het eind van de avond zal hier speciale aandacht aan besteed worden. 12

13 BELEVENISSEN uit de homeopathische praktijk Erik is 62 en komt in de praktijk met diverse klachten. Hij heeft onder andere last van zijn maag. Hij neemt daarvoor omeprazol. Dat remt de productie van maagzuur. Ook heeft hij regelmatig hoofdpijn en slaapt slecht. Elk weekend heeft hij migraine. Dan neemt hij 6 paracetamol, en als dat niet helpt zwaardere medicijnen. Erik heeft ook last van duizeligheid en een hoge pieptoon in zijn oren. Zijn gehoor is beschadigd door veel lawaai in zijn werkomgeving. Hij heeft een apparaatje in zijn oor wat werkt als een tegengeluid. Een continue ruis overstemt dan het lawaai in zijn hoofd. Op zijn werk heeft hij veel last van spanning. Hij werkt al ruim 40 jaar in de technische dienst van een groot bedrijf. Hij heeft al veel collega's zien komen en gaan. "Ik wind me enorm op, als ik zie hoe mijn jongere collega's zich er in hun werk van af maken. Ik ben een perfectionist en maak me dan erg kwaad, maar ik kan me moeilijk uiten". Thuis snauwt hij tegen zijn vrouw, wat hij eigenlijk helemaal niet wil. Zijn bloeddruk is wat aan de hoge kant en Erik gebruikt daar ook medicijnen voor. Het zou fijn zijn voor Erik als zijn klachten zouden verbeteren. Hij is vaak moe en beleeft niet veel plezier meer. Over 17 maanden is hij klaar met werken en hij telt de weken af, wanneer hij eindelijk met pensioen mag. Ik geef Erik een aantal medicijnen mee. Door het slechte slapen en de spanning op zijn werk is zijn zenuwstelsel oververmoeid. Daardoor is hij overprikkeld en kan weinig hebben. Zijn klachten worden daardoor nog intenser beleefd. De homeopathische medicijnen moeten hem helpen om wat beter in balans te komen. Na 6 weken komt hij terug. Hij vertelt dat hij minder hoofdpijn heeft en minder paracetamol gebruikt. Ook heeft hij minder last van duizeligheid. Uit bloedonderzoek bleek dat zijn vitamine D gehalte wat aan de lage kant was. Daarvoor neemt hij nu een supplement. 13

14 Te kort vitamine D kan botontkalking en depressiviteit veroorzaken. Ik vind het een goed begin en stel voor om verder te gaan met de behandeling. Ik geef hem ook een homeopathisch medicijn mee voor de maagklachten. Erik komt na een half jaar weer langs en vertelt dat hij het maagmedicijn omeprazol niet meer nodig heeft gehad. Hij nam het eerst elke 2 a 3 dagen en nu het laatste half jaar helemaal niet meer. Een nadeel van omeprazol is dat het de vitamine B12 opname kan verstoren. Dit kan leiden tot moeheid en een bepaalde vorm van bloedarmoede. De migraine heeft hij al langere tijd niet meer gehad. Het lawaai in zijn hoofd is nog hetzelfde en het slapen is daardoor ook nog niet verbeterd. Een aantal klachten zijn wel verbeterd. Daardoor houdt Erik het nog wat makkelijker vol tot zijn pensioen. Hij fantaseert wel al over wat hij dan wil gaan doen. Vrijwilligerswerk lijkt hem leuk, want stilzitten dat is toch niks voor hem. Annelies Scholten, Praktijk voor Klassieke Homeopathie, tel: Barvrijwilligers gezocht Heeft u nog wat tijd in de avonduren om ons vrijwilligersteam te ondersteunen? Neem dan contact op met Buurthuis De Ezel en vraag naar Anneke van Holland. 14

15 ADRESSEN Voor al uw vragen m.b.t. Bestuur Bargroep Bezorging Bridge Cursuspakket Ezelsbrug Familiebingo Jeugdzaken j Kinderdisco Klaverjassen Keezen Mini Zwarte Markt Volwassenbingo Vrijbridge50plus Webmaster Wensboom 15

16 NAMEN NOEMEN Buurthuis De Ezel DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Penningmeester secretaris Techn./huish. Zaken Algemeen Lid Algemeen Lid Ezelsbrug Jeugdzaken Kinderwerkgroep Peuterspeelzaal Aanmelden peuters vanaf 1 jaar Disco Volwassenwerkgroep Seniorenwerkgroep Bargroep Mini Zwarte Markt Klaverjassen Bridge Keezen bingo vrij bridge 50 + Tineke Has Remco Roest Ronald de Rooij John de Roon Anneke van Holland Rob de Lange Anneke van Holland Bas Reijken vacant Yvonne Reijken Dennis de Ruiter Dennis Koorn Wil Kerkhoven Ronald Meijer John de Roon Gré Weel Jobs Vermeulen John Munter Jenny Mans Rob Rietman Wil kerkhoven Wilt u contact met deze mensen, bel het buurthuis, of stuur een 16

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN INHOUD VAN DE VOORZITTER,... 3 KLAVERJASSEN IN BUURTHUIS DE EZEL... 4 SOOS EN BINGO 50 +... 4 KEEZEN... 5 VOLWASSENBINGO... 5 Zomaar een berichtje van Psz 't Puttertje... 7 KINDERDISCO... 10 MEDIUMAVOND...

Nadere informatie

MAANDBLAD WIJKVERENIGING SCHILDERSWIJK HEERHUGOWAARD 36 e jaargang: februari Oplage: 2600 exemplaren. Bankrekeningnummer wijkvereniging: 50.59.80.

MAANDBLAD WIJKVERENIGING SCHILDERSWIJK HEERHUGOWAARD 36 e jaargang: februari Oplage: 2600 exemplaren. Bankrekeningnummer wijkvereniging: 50.59.80. Inhoud AGENDA FEBRUARI... 2 VAN DE VOORZITTER,... 3 KLAVERJASSEN IN BUURTHUIS DE EZEL... 4 EVEN VOORSTELLEN... 5 Beste lezer... 5 FAMILIE-BINGO... 6 ZOMAAR EEN BERICHTJE VAN DE SPEELZAAL OVER... 7 KEEZEN...

Nadere informatie

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN INHOUD Van de voorzitter,... 3 Lieve buurtbewoners... 5 Klaverjassen in buurthuis de Ezel... 6 Familiebingo... 6 Soos en bingo 50 +... 7 Keezen... 7 Mini Zwarte Markt... 8 Volwassenbingo... 9 Zomaar een

Nadere informatie

April 2015 15 april 2015

April 2015 15 april 2015 Agenda... 2 Van de voorzitter,... 3 Keezen... 5 Zomaar een berichtje van Peuterspeelzaal 't Puttertje... 6 De Dekamarkt vertelt... 8 Koningsdag maandag 27 april 2015... 9 Vrijwilligers gezocht!... 12 Zomeractiviteiten

Nadere informatie

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN Inhoud AGENDA... 2 VAN DE VOORZITTER,... 3 KEEZEN... 4 Zomaar een berichtje van de speelzaal... 5 Goedemorgen allemaal,... 9 JUDO BIJ BUURTHUIS DE EZEL... 11 KONINGSDAG 2015... 13 GASTVROUWEN / HEREN...

Nadere informatie

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter 5728503 Klachten over de bezorging Els Bakker 06-15188291

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter 5728503 Klachten over de bezorging Els Bakker 06-15188291 INHOUD Van de voorzitter... 3 Creatieve Inloop 50+... 4 Er is nog plaats op de volgende cursussen... 5 Zilveren sieraden maken.... 6 Frans á la Carte... 6 Peuterspeelzaal 't Puttertje een drukke tijd....

Nadere informatie

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker INHOUD Van de voorzitter... 3 Familiebingo... 4 Kinderdisco... 4 Klaverjassen in Buurthuis de Ezel... 5 Soos en Bingo 50 +... 5 Mini Zwarte Markt... 6 Volwassenbingo... 7 Keezen... 7 Vrijwandelen 50 +...

Nadere informatie

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker INHOUD Van de voorzitter... 3 Vrijwandelen 50 +... 5 Creatieve Inloop 50 +... 5 Er is nog plaats op de volgende cursussen... 6 Een avond met een Sterretje... 9 Lezing Nieuwetijdskinderen... 9 Weer veel

Nadere informatie

AGENDA... 2 VAN DE VOORZITTER,... 3 BEZORGERS GEZOCHT... 4 KEEZEN...

AGENDA... 2 VAN DE VOORZITTER,... 3 BEZORGERS GEZOCHT... 4 KEEZEN... Inhoud AGENDA... 2 VAN DE VOORZITTER,... 3 BEZORGERS GEZOCHT... 4 KEEZEN... 5 Zomaar een berichtje van de speelzaal... 6 Goedemorgen allemaal.... 8 Hallo ezelsbrug lezers,... 11 Geen huttenbouw, maar...

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Informatie voor ouders 2 Het medicijn Gammaglobuline onder je huid (subcutaan) 4 Wil je meer

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline in je bloed

Het medicijn Gammaglobuline in je bloed Het medicijn Gammaglobuline in je bloed Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door geven per e-mail: patienteninformatiewkz@umcutrecht.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie doorgeven per E-mail: patienteninformatiewkz@umcutrecht.nl

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Januari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

Activiteitenfolder maart 2016

Activiteitenfolder maart 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder maart 2016 Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur (keuken sluit om 19.30 uur) Zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur Ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Nieuws van de Kwartiermaker dagarrangementen in Burgum

Nieuws van de Kwartiermaker dagarrangementen in Burgum Nieuws van de Kwartiermaker dagarrangementen in Burgum nr.6 Hoe het begon.. In september vorig jaar ben ik begonnen als kwartiermaker naschoolse activiteiten in Burgum. Deze functie is ontstaan in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum Putten

Nieuwsbrief Kindcentrum Putten Nieuwsbrief Kindcentrum Putten Lekker bezig buiten... Muziek maakt vrolijk! Een dag vol met Donderdag muziek is een dag 26 februari vol met plezier. Aanmelden Tijdens de vakankan nog!! tie BSO in de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Dinsdag 29 april. 14.00 Levend Kwartet Wat een chaos is het hier Iedereen zoekt van alles vier! 19.00 Speeltoneel Aansluitend Danspret

Dinsdag 29 april. 14.00 Levend Kwartet Wat een chaos is het hier Iedereen zoekt van alles vier! 19.00 Speeltoneel Aansluitend Danspret Hallo allemaal! Van harte welkom om Allurepark Laag Kanje. Ook dit seizoen hebben wij weer een enthousiast animatieteam die spectaculaire activiteiten gaat organiseren voor jong en oud! Wij hebben er zin

Nadere informatie

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 4 Een

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline in je bloed

Het medicijn Gammaglobuline in je bloed Het medicijn Gammaglobuline in je bloed Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Informatie voor ouders 2 Het medicijn 'Gammaglobuline' in je bloed 3 Voor ouders: voorbereiding en begeleiding

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN!

PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN! PIJN BIJ KINDEREN AU AU PIJN IS NIET FIJN! 978 Welkom op de Kinderafdeling Au Au Pijn is niet fijn!, deze folder gaat over pijn. Pijn is heel vervelend en soms ook moeilijk te begrijpen. We proberen je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Ringkantertjes. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe.

Nieuwsbrief. De Ringkantertjes. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe. Nieuwsbrief De Ringkantertjes Nieuwveen, januari 2016 Gelukkig Nieuwjaar Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe. Nieuwe kinderen: Evy van Es (ma),

Nadere informatie

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen)

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) ACTIVITEITENAGENDA Januari 2015 Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) Dag Jan. Activiteit Tijd Plaats Donderdag 1 - Nieuwjaarsdag Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl

Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl regio Gooi en Vechtstreek Hoofdpijn bij kinderen www.cjggooienvechtstreek.nl n Hoofdpijn Hoofdpijn bij kinderen komt regelmatig voor. Vaak is de oorzaak duidelijk, bijvoorbeeld slaapgebrek, drukte of lawaai.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4 bas Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4 In deze lesbrief staan een aantal ideeën die u na de voorstelling met de kinderen kunt doen. U krijgt deze lesbrief voorafgaand

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

de week van de contacten met Sofie op de koffie

de week van de contacten met Sofie op de koffie Week tegen de eenzaamheid 26 september tot en met 5 oktober De Langste Eettafel van Nederland de week van de contacten met Sofie op de koffie Programma: Het kan goed zijn om eens stil te staan bij de Week

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Informatieboekje kinderafdeling

Informatieboekje kinderafdeling Ithaka Informatieboekje kinderafdeling In je handen heb je een boekje met informatie over de kinderafdeling van Ithaka. Je bent hier niet alleen, er zijn nog ongeveer 20 andere kinderen op de afdeling.

Nadere informatie

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Nog de beste wensen! Velen van u hebben we de afgelopen weken al persoonlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst. Toch willen wij

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Maandagmorgen gymnastiek van 10.00 10.45 uur door de SWON

Maandagmorgen gymnastiek van 10.00 10.45 uur door de SWON Voorwoord Samen met de Stichting Welzijn Ouderen Nunspeet (SWON) en Het Venster worden er al jarenlang activiteiten georganiseerd in de recreatiezaal van de Brem, van Hallstraat 1. Het aantal mensen dat

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek www.edusom.nl Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Daarna laat Soumiya

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling Patiënteninformatie Pijnmeting op de kinderafdeling Deze brochure is geschreven om u, ouders/verzorgers maar ook uw kind, meer informatie te geven over pijn. Allereerst proberen we uit te leggen wat pijn

Nadere informatie

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht Over OMA OMA beekbergen ondersteunt werkende ouders om de balans tussen de eisen van het privéleven en die van het werk te behouden of te herstellen. Bij

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze LIEFDE IS G geven O ontvangen D delen Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. Op de kaartjes stond wat jij kon geven aan anderen. Wij hebben met de Taal-redactie-groep een aantal interviews

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter Melkweg Lezen Alfa A Hoe gaat het? De dokter Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hoe gaat het?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Activiteitenfolder oktober 2015

Activiteitenfolder oktober 2015 Activiteitenfolder oktober 2015 Prinsenhof bruist van de activiteiten in oktober! We organiseren deze maand een nieuwe ontmoetingsmiddag met een heerlijke maaltijd, mooie activiteiten bij het verliescafé,

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

PIJN IS NIET FIJN INFORMATIE VOOR KINDEREN FRANCISCUS VLIETLAND

PIJN IS NIET FIJN INFORMATIE VOOR KINDEREN FRANCISCUS VLIETLAND PIJN IS NIET FIJN INFORMATIE VOOR KINDEREN FRANCISCUS VLIETLAND Deze folder gaat over pijn. Pijn is heel vervelend en soms ook moeilijk te begrijpen. In deze folder vertellen wij welke soorten pijn je

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

De MS van Tess Als elke dag onzeker is

De MS van Tess Als elke dag onzeker is Morgen gaan we naar de huisarts, zegt haar moeder s middags. Ik weet niet wat er met je is. Je bent zo moe de laatste tijd. En nu heb je ook nog last van je oog. De juf zegt dat ik misschien een bril moet,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 januari

Nieuwsbrief 23 januari Nieuwsbrief 23 januari Trefwoord In deze nieuwsbrief Thema: Dat heb je verdiend! Trefwoord Rapporten Lezen 2 Wist u dat? 3 Eerste H Communie. Tafeltennistoernooi LeerKRACHT 5 De komende weken werken de

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw ma 4 09.30-12.00 uur Nieuwjaarsreceptie voor bewoners, familie, vrijwilligers en personeel

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 21 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 21 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 21 november 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letter S Gezond eten TAAL THUIS! Voorlezen Bijlage: Prentenboekentip Bijlage: Jarig! Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN

PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN Rigtershof Van 11 t/m 15 juli 2016 BOEKEN Beste bewoners, Ook dit jaar wordt er weer een gezellige themaweek georganiseerd. Omdat het dit jaar het jaar van het boek is,

Nadere informatie

Prikbord Jaargang 30 Nr.2 03-09-2015

Prikbord Jaargang 30 Nr.2 03-09-2015 Prikbord Jaargang 30 Nr.2 03-09-2015 Tel: 0172-538237 Noodnummer: 06-36565365 Agenda maandag 7 september Juf Marijke jarig; 19.30 uur informatieavond groep 1-2 dinsdag 8 september logopediste aanwezig

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Les 33. Zwangerschap

Les 33. Zwangerschap http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 33. Zwangerschap Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over zwanger zijn. Zeggen dat u zwanger bent of dat u zich niet lekker voelt. Woorden die hetzelfde

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Weekbrief. Extra bouwdagen wegens enorm succes! Komen jullie weer helpen?? Iedereen is welkom!

Weekbrief. Extra bouwdagen wegens enorm succes! Komen jullie weer helpen?? Iedereen is welkom! Vrijdag 27 januari 2017 Weekbrief Activiteitenoverzicht 17 februari Carnaval op school 17 t/m 19 februari Oud papier container 18 t/m 26 februari Voorjaarsvakantie Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

De info avonden van de peutergroep en groep 1/2/3 starten gezamenlijk in het klaslokaal van groep 1/2/3.

De info avonden van de peutergroep en groep 1/2/3 starten gezamenlijk in het klaslokaal van groep 1/2/3. Pater Eymard Nieuws Nummer 2 schooljaar 2015-2016 18 september 2015 Mededelingen In verband met de afwezigheid van juf Daniëlle de copy voor de PEN graag mailen naar: invalleerkracht.patereymard@peelraam.nl.

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo 2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo Zondag 03 januari Wat? Waar? Kosten Gehele dag Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers Veensgracht 1 Aanmelden: Niet nodig Maandag 4

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 1 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 2 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren Slaap jij ook zo slecht? Uit onderzoek blijkt dat één op de tien jongeren zo nu en dan last

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuwsbrief 6 november/december 2016 Buurthuis De Brug

t Bruggetje Nieuwsbrief 6 november/december 2016 Buurthuis De Brug t Bruggetje Nieuwsbrief 6 november/december 2016 Buurthuis De Brug Buurthuis De Brug Sperwerkamp 38 3972 WE Driebergen 0343-510366 www.buurthuisdebrug.com E-mail: info@buurthuisdebrug.com BESTE BUURTBEWONERS,

Nadere informatie