Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter 5728503 Klachten over de bezorging Els Bakker 06-15188291"

Transcriptie

1 INHOUD Van de voorzitter... 3 Creatieve Inloop Er is nog plaats op de volgende cursussen... 5 Zilveren sieraden maken Frans á la Carte... 6 Peuterspeelzaal 't Puttertje een drukke tijd Mediumavond in Buurthuis de Ezel... 9 Keezen... 9 Vrij bridgen op de vrijdagmiddag Verslag bustocht Kinderdisco Soos en Bingo Klaverjassen in Buurthuis de Ezel Volwassenbingo Kerst-familiebingo Kerstmarkt Berckheideplein Dialoogtafels Belevenissen uit de Homeopathische Praktijk adressen Namen noemen DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN MAANDBLAD WIJKVERENIGING SCHILDERSWIJK HEERHUGOWAARD 35 e jaargang: december 2012 Oplage: 2750 exemplaren Redactie/ Lay out Tineke Has Typwerk Vacant Drukwerk Jan van der Laan Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker Bankrekeningnummer wijkvereniging: Copy voor het volgende wijkblad voor naar: Buurthuis De Ezel, Fabritiuspark 20, 1701 VP Heerhugowaard. 1

2 AGENDA 2-12 Volwassenbingo 3-12 vrij wandelen Bingo Vrij Bridgen Mediumavond 8-12 Dialoog vrij wandelen Klaverjassen Soos Vrij Bridgen Kinderdisco vrij wandelen Kerstbingo Kerst Vrij Bridgen Keezen Vanaf 24 december is het Buurthuis gesloten voor allen activiteiten. Op maandag 7 januari 2013 zijn we weer voor iedereen open. 2

3 VAN DE VOORZITTER Soms zijn er dagen dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend gaat. Je kan dingen nog zo goed voorbereiden, maar dat geeft geen garantie voor een goede activiteit. Zo ging het ook met de Italiaanse wijnproeverij van 10 november. Deze middag hadden we samen met de Mercato Italiano georganiseerd. Helaas mailden ze ons 6 dagen voor de activiteit dat ze toch geen tijd hadden en dus niet zouden komen. Dit was een groot probleem, want we hadden 30 deelnemers en het zou toch een slechte zaak zijn als we deze mensen moesten afbellen. Gelukkig is er een oplossing gekomen. We hebben gebruik gemaakt van het netwerk van de vrijwilligers en zo zijn we terechtgekomen bij Cucina de Mama. De eigenares van dit leuke Italiaanse winkeltje, tegenover Station Heerhugowaard, was bereid om op de 10 e acte de presence te geven. En zo kon de Italiaanse wijnproeverij gewoon doorgaan. Wat is het fijn om zulke betrokken mensen binnen het buurthuis te hebben. En wat betreft Cucina di Mama.. Ik hoop dat we een goede en lange samenwerking tegemoet gaan. Dank je wel! Tineke Has 3

4 VRIJWANDELEN 50+ GEWOON WANDELEN IS OOK SPORT! Trek je wandelschoenen aan en kom op maandagmorgen naar het buurthuis. Om uur vertrekken we voor een wandeling van gemiddeld 7 ½ - 10 kilometer. Voor diegene die dat nog even te ver vindt, zijn er ook routes van maximaal 5 kilometer beschikbaar. Iedereen loopt in eigen tempo. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie. De kosten zijn 1,50 (inclusief een kopje koffie of thee) CREATIEVE INLOOP 50+ Op donderdag 13 december is er weer ruimte voor lekker knutselen voor 50plussers. Er wordt gewerkt aan het oppimpen van een notebook. Kom gewoon kijken en gezellig meedoen. U ontmoet hier mensen, die net als u graag creatief bezig zijn. De ochtenden zijn inclusief een kopje koffie of thee. Bij voldoende animo zal de creatieve inloop 50 + meerdere keren per maand georganiseerd worden. 4

5 ER IS NOG PLAATS op de volgende cursussen Kinderen Streetdance woensdag uur 5-7 jaar Streetdance woensdag uur 8-12 jaar Judo zaterdag uur 8-12 jaar Judo zaterdag uur 5-7 jaar Judo zaterdag uur beginners Voor deze cursussen geldt 30 lessen 80,- Deze cursussen zijn al gestart, maar ja kan gewoon komen meedoen. Uiteraard betaal je dan niet het volle pond. Volwassenen Stamboom maken maandagochtend 5 lessen 40 Naaicursus maandagavond 10 lessen 85,- Tekenen/schilderen maandagmiddag 10 lessen 65,- Djembé beginners maandagavond 5 lessen 40,- Djembé gevorderden maandagavond 5 lessen 40,- Zilveren sieraden dinsdagmiddag 2 lessen 17,50 Dig. Fotografie vervolg dinsdagmiddag 10 lessen 60,- Pers. ontwikkeling woensdagochtend 6 lessen 60,- Weerbaarheid 60 + woensdagmiddag 10 lessen 50,- Computercursus 1 woensdagavond 10 lessen 70,- Frans Vakantiecursus donderdagochtend 12 lessen 50,- Likeur maken donderdagavond 4 lessen 30,- Keramiek vrijdagochtend 10 lessen 65,- Voor meer informatie en opgave, , of kijk op of kijk in het programmaboekje van buurthuis de Ezel. 5

6 ZILVEREN SIERADEN MAKEN. De maand december is bij uitstek geschikt voor deze cursus. Wat is er leuker dan bij een gezellig samenzijn met Kerst uw zelfgemaakte sieraad te kunnen tonen? Misschien is het nòg leuker om een sieraad te maken voor een geliefde. Sinterklaas is bij ons geweest, omdat hij het leuk vindt om deze workshop cadeau te geven. Idee? Deze workshop wordt in 2 lessen gegeven, namelijk op 11 en 18 december, van uur tot uur. De kosten zijn 17,50 Dit is exclusief de zilverklei. (ca. 32,50 per 10 gram) FRANS Á LA CARTE Deze cursus is speciaal voor mensen, die vakantie gaan houden in een Franstalig land. Er worden 12 thema s behandeld, die allemaal met de vakantie te maken hebben. Hoe bestel je een kopje koffie? Hoe vraag je naar een slaapplaats? Hoe vraag je de weg naar je bestemming? Er wordt gebruik gemaakt van een lesboek. (Frans á la carte) De kosten zijn 50,- voor 12 lessen. De cursus start op 17 januari

7 Een drukke tijd op de peuterspeelzaal In november en december is het zoals elk jaar behoorlijk druk op de speelzaal. De peuters hebben de afgelopen periode een lampion gemaakt voor het St.Maartenfeest. We zaten midden in een thema-periode. Deze keer ging dat over regen. We hebben gespeeld en van alles ontdekt over de regen. Er werd voorgelezen over regenlaarzen en paraplu's. De peuters hebben gespeeld en het verschil gevoeld tussen droog en nat zand in de zand/watertafel. We hebben het gehad over het weerbericht, de wolk, de zon, regen, koud en warm. In de kring hebben we vaak over de regen gezongen en geprobeerd hoeveel kinderen er onder een kleine paraplu en hoeveel er onder een grote paraplu pasten. Als het niet regende maakten we zelf (binnen) regen met een plantenspuit en mochten de peuters zelf regendruppels scheuren van papier. De knuffels en poppen kregen een regenjas van een verknipte plastic tas. We hebben in de plassen gestampt (in hoepels) en een regenconcert gehouden met trommelstokjes, bakjes en emmers. De peuters hebben een papieren regenjas beplakt met stukjes plastic en krijt geraspt op een paraplu. In de week voor St.Maarten maakten de peuters een lampion. We leerden de peuters een paar eenvoudige St.Maartenliedjes. Op de dagen vlak voor het St. Maartenfeest hebben we de zaal wat donkerder gemaakt door de lamellen te sluiten en het licht te dempen. Een aantal ouders was gevraagd om achter een deur (in de speelzaal) of in een "huisje" te gaan zitten. In kleine groepjes gingen de peuters, onder begeleiding van een leidster, met hun zelfgemaakte lampion, langs deze "huisjes". Gezamenlijk zongen ze de liedjes en uiteraard kregen ze iets 7

8 lekkers; wat kruidnootjes, een mandarijn of een doosje rozijntjes. De peuters konden ook een mooie kleurplaat maken van het St.Maartenfeest. Op donderdagochtend kwamen de kleuters van de Jeroen Boschschool langs met hun mooie lampionnen. Inmiddels zitten we midden in de Sinterklaasperiode. De speelzaal is hiervoor versierd met slingers en andere versieringen. We hebben handpoppen, puzzels, een memoryspel, cd's en boekjes over dit thema. De kinderen mogen zich naar hartenlust verkleden als Sint en Piet. We maken knutselwerkjes en kleuren eenvoudige kleurplaten. Uiteraard zingen we liedjes in de kring. De peuters mogen een keer hun schoen zetten bij het wandkleed met de open haard. Samen zingen we dan de liedjes en hopen dat Zwarte Piet dat heeft gehoord en iets in de schoentjes doet. Op een ochtend vlak voor of op 5 december wordt er een zak met cadeautjes bezorgd en gaat iedere peuter met een cadeautje naar huis. En straks als de Sint weer naar Spanje is worden de sintversieringen ingeruild voor een kerstboom en zingen en knutselen we de komende weken over en voor het kerstfeest. Voor peuters en leidsters is dit een drukke maar heel gezellige periode. Wij wensen u alvast een heel gezellige decembermaand. Voor meer informatie kunt u onze website bekijken: Voor vragen kunt u mailen naar Voor inschrijven vanaf 1 jaar kunt u ook bellen met Dennis de Ruiter

9 MEDIUMAVOND IN BUURTHUIS DE EZEL Op vrijdagavond 7 december is het buurthuis voor het medium Tony Rekelhoff.. Aan de hand van een voorwerp of foto worden er helderziende waarnemingen gedaan Wat kunt u meenemen voor een waarneming? Een voorwerp van uzelf. Een foto of voorwerp van uw kind. Een foto of voorwerp van iemand die overleden is. Betreft het een ander persoon dan hierboven beschreven, dan alleen met toestemming van de desbetreffende persoon. Ook voor uw huisdier is een reading mogelijk. U mag 1 voorwerp of 1 foto op tafel leggen. Tevens zal er een wensschaal aanwezig zijn. Schrijf een wens voor uzelf of iemand anders op en leg die in de wensschaal. Aan het eind van de avond zal hier speciale aandacht aan besteed worden. KEEZEN De 3 Keez-avonden van dit seizoen zijn een succes,wat het aantal deelnemers betreft, maar er kunnen er nog meer bij, iedereen is van harte welkom en bent u alleen, wij doen ons uiterste best om een speelmaatje voor u te vinden zodat iedereen het spel kan spelen. De zaal open om uur en starten we om uur. U kunt zich opgeven bij: Jenny Mans

10 VRIJ BRIDGEN OP DE VRIJDAGMIDDAG Zes jaar geleden begon een bridge cursus in de Ezel. Henny Stad en Wil Kerkhoven gaven les. Oh, Oh, Oh, wat was het moeilijk maar wel een heerlijk spel. Van lieverlee valt het puzzeltje op zijn plek. Je leert leuke mensen kennen met dezelfde interesse in het spel. Ik en mijn maatje Tiny volgden nog een tweede cursus en toen gingen we naar de vrije Bridge op vrijdagmiddag. Het zweet stond in mijn handen en met rode appelwangen waren we voor de 1 e keer echt aan het spelen in clubverband. Wat waren we nerveus maar door de gemoedelijke sfeer en de mogelijkheid om vragen te stellen, hadden we de smaak gauw te pakken. Ook hier voel je je snel thuis in de groep bridgers en er wordt niet gespeeld met het mes op tafel wat je weleens hoort. Natuurlijk wil je winnen en natuurlijk maak je fouten, maar er is altijd wel even tijd om ook wat te kletsen, zeker in de koffiepauze. Met Sint en Kerst en Paasdrive worden we als bridger altijd verwend. Geweldig toch en dat allemaal georganiseerd door vrijwilligers. Hemmie Weber. 10

11 VERSLAG BUSTOCHT Daar gingen we dan voor de 3de keer weer mee met de bustocht van de Ezel. Dit maal gingen we naar het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur.De dagen ervoor liet het weer zich slecht aanzien maar zie, op de dag zelf scheen er een mager zonnetje. Als we in de streek bij Barneveld aankomen hoorde je het woord ei door de bus gonzen als reactie op het grote ei dat op de hoek naast een restaurant staat. Weet u ook wie er eerst was de kip of het ei? Een kip keek vragend naar een ei en dacht.. Wie was er nu eerst, ik of jij. De wijsbegeerte mag misschien, op deze vraag geen antwoord zien. Maar ik kan als kip wel zeggen. Ik heb nog nooit een ei een kip zien leggen. Nadat we werden ontvangen met koffie en gebak, volgde het feest van de herkenning. Al die beroepen met de bijbehorende spullen leverde de nodige verhalen en reacties op. En het leuke is je mag overal aanzitten. Ik moet zeggen dat ik in her begin dacht. wat moet ik zo n hele dag binnen in een museum.maar we kwamen tijd te kort.want de lunch ertussen in met soep en broodjes was beren gezellig en de tijd vloog om. Om 4 uur kregen we nog een drankje en toen weer richting huis.op de snelweg was het spitsuur al begonnen maar het liep gelukkig aardig door. Tegen zessen waren we weer op de Berckheidelaan waar het gelukkig niet regende zodat we droog naar huis konden lopen. Met een hoofd vol indrukken Nel Dalhuisen 11

12 KINDERDISCO Lekker swingen op de nieuwste muziek. Gezellig kletsen en je vrienden en vriendinnen ontmoeten. Een bewijs van deelname, de discopas, kan je gratis aanvragen, zodat je de volgende keren snel binnen bent. Je kan bij ons altijd een liedje aanvragen en heb je leuke ideeën? Vertel ons dit tijdens de disco! De prijzen voor frisdrank zijn aangepast voor deze avonden. Een beker fris kost namelijk 0,40 De eerstkomende disco is op vrijdag 14 december Je bent om uur welkom en het duurt tot uur SOOS EN BINGO 50 + Één keer in de 14 dagen een heerlijke bingomiddag, en één keer in de 14 dagen een soosmiddag met verschillende spelletjes, zoals sjoelen en klaverjassen in competitieverband. Tijdstip: Soos 50 + : uur 1,- per middag Bingo 50 + : uur 0,75 per bingokaart Het eerste kopje koffie of thee ( met een lekker koekje) is gratis. De eerstvolgende Soos 50 + is op 13 december en de eerstvolgende Bingo 50 + is op 6 december. 12

13 KLAVERJASSEN IN BUURTHUIS DE EZEL Buurthuis De Ezel, organiseert twee keer in de maand een klaverjasdrive. We spelen in competitieverband, maar ook voor de gezelligheid. Het is helemaal niet nodig om iedere keer te komen, want van de 15 keer dat er per jaar gespeeld wordt, worden de 3 slechtste uitslagen weggestreept. De eerstvolgende speeldataum is 11 december. De zaal is vanaf u. open om in te schrijven. Om u. beginnen we met klaverjassen. Het inschrijfgeld is 2,- per keer. Tot dinsdag 11 december. VOLWASSENBINGO Op zondag 2 december wordt er speciaal voor u een bingomiddag georganiseerd. Er worden 4 ronden gespeeld. U speelt met één plankje alle 4 de ronden. Wilt u met meer plankjes spelen? Uiteraard is dat mogelijk. Een plankje kost 5,- Er wordt om uur begonnen met de bingo. Om uur is de zaal open. 13

14 14

15 KERST-FAMILIEBINGO Op zaterdag 17 december is er weer een Familiebingo. Een avondje gezellig onder de mensen en een grote kans op een leuke prijs. Ook voor kinderen zijn er leuke prijzen te winnen. De zaal is vanaf open en om uur willen we beginnen met het spel. Kom niet te laat, want vol = vol! Carla, Rob en Gerard. KERSTMARKT BERCKHEIDEPLEIN Zaterdag 15 december wordt er op het Berckheideplein in de Schilderswijk weer een kerstmarkt gehouden. Het wordt een gezellige markt met kerstmuziek en -koren. Er is ook een levende kerststal. Voor de kinderen zijn er leuke attracties. Lijkt het je leuk om een kraam huren? Deze kosten 40 euro en zijn inclusief thee, koffie en broodjes. Inlichtingen bij: 15

16 ViP KINDERDAGVERBLIJF Wat bieden wij: Kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar Nieuw gebouwd pand in Heerhugowaard Volgens de eisen die gesteld zijn met betrekking tot de kinderopvang Kwalitatief goede en verantwoorde kinderopvang Kleinschalig kinderdagverblijf met 2 groepen Mooie, ruime groepsruimtes Veel aandacht voor het individuele kind Snel te ontruimen pand bij calamiteiten Een plek waar ieder kind graag wil zijn En nog veel meer... Indien u uw kind wilt aanmelden, kunt u hiervoor een aanmeldingsformulier invullen via onze website: of maak vrijblijvend een afspraak op tel: VIP kinderdagverblijf Deimoslaan CK Heerhugowaard

17 DIALOOGTAFELS Op zaterdag 8 december om uur kunt u komen meepraten aan een dialoogtafel. Hierbij worden lunchtafels gedekt, waaraan 6- tot 8 inwoners uit onze wijk met elkaar in gesprek gaan, onder leiding van een gespreksleider. Het thema deze keer is: De Schilderswijk. Daar kan heel veel onder vallen, dus het beloven inspirerende gesprekken te worden. De bedoeling van de dialoogtafels is dat mensen elkaar tijdens de lunch ontmoeten aan de tafels. Het is altijd weer een verrassing wie er bij jou aan tafel komt zitten. Wilt u meepraten aan een dialoogtafel? Woont u in de Schilderswijk? Wilt u een gesprek met medebewoners van diverse pluimage? U bent van harte welkom als deelnemer. Inschrijven kan voor 6 december uur via het contactformulier op Deelname is gratis. Locatie: Buurthuis De Ezel 17

18 BELEVENISSEN uit de homeopathische praktijk Er belde een melkveehouder naar de praktijk. Ik kende hem niet, maar via mijn collega was hij doorverwezen. Hij was gevallen over een hek in de wei en had een aantal ribben flink gekneusd. Hij was naar de dokter geweest en die had gezegd dat het 6 weken ging duren. Nu kan een boer niet zo lang wachten, want de koeien moeten immers elke dag gemolken worden. Hij had al eerder een goede ervaring met homeopathie. Ooit had hij zijn duim bezeerd en kreeg destijds van mijn collega Arnica. Het was na een paar dagen over. Dat vond hij heel wonderlijk maar ook erg fijn, dus wilde hij nu weer zo'n medicijn voor zijn gekneusde ribben. Arnica werkt geweldig bij verwondingen of pijnlijke kneuzingen. Het stimuleert het lichaam om de effecten van een trauma te neutraliseren. Hoe sneller je het kunt geven vlak na de klap, des te beter het is. Dan zullen pijn, zwelling en blauwe plekken, zich veel minder of helemaal niet ontwikkelen. De nederlandse naam voor Arnica is Valkruid, een heel toepasselijke naam dus. Zelfs al heeft het trauma lang geleden plaatsgevonden, maar zijn er nog chronische effecten gebleven, dan kan Arnica nog steeds goed werk verrichten. Bij iemand die bijvoorbeeld sinds een hersenschudding of een whiplash, hoofdpijn of nekklachten heeft ontwikkeld, kunnen na een behandeling met onder andere Arnica veel chronische klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De melkveehouder was blij met de medicijnen. Na een paar dagen voelde hij nog wel wat, maar hij kon gelukkig gewoon zijn werk weer doen. Koeien melken met gekneusde ribben lijkt me geen pretje, al kan ik niet uit eigen ervaring spreken. In januari zal een cursus EHBO met homeopathie worden gegeven in de praktijk. Voor meer informatie kunt U bellen of mailen naar Annelies Scholten, 18

19 ADRESSEN Voor al uw vragen m.b.t. Bestuur Bargroep Bezorging Bridge Cursuspakket Ezelsbrug Familiebingo Jeugdzaken j Kinderdisco Klaverjassen Keezen Mini Zwarte Markt Volwassenbingo Vrijbridge50plus Webmaster Wensboom 19

20 NAMEN NOEMEN Buurthuis De Ezel DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Penningmeester secretaris Techn./huish. Zaken Algemeen Lid Ezelsbrug Jeugdzaken Kinderwerkgroep Peuterspeelzaal Aanmelden peuters vanaf 1 jaar Disco Volwassenwerkgroep Seniorenwerkgroep Bargroep Mini Zwarte Markt Klaverjassen Bridge Keezen bingo vrij bridge 50 + Tineke Has Rob de lange Ronald de Rooij John de Roon Anneke van Holland Els Bakker Bas Reijken vacant Yvonne Reijken Dennis de Ruiter George Mens Wil Kerkhoven Ronald Meijer John de Roon Anita Kramer Jobs Vermeulen John Munter Jenny Mans Rob Rietman Wil kerkhoven Wilt u contact met deze mensen, bel het buurthuis, of stuur een . 20

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN INHOUD VAN DE VOORZITTER,... 3 KLAVERJASSEN IN BUURTHUIS DE EZEL... 4 SOOS EN BINGO 50 +... 4 KEEZEN... 5 VOLWASSENBINGO... 5 Zomaar een berichtje van Psz 't Puttertje... 7 KINDERDISCO... 10 MEDIUMAVOND...

Nadere informatie

MAANDBLAD WIJKVERENIGING SCHILDERSWIJK HEERHUGOWAARD 36 e jaargang: februari Oplage: 2600 exemplaren. Bankrekeningnummer wijkvereniging: 50.59.80.

MAANDBLAD WIJKVERENIGING SCHILDERSWIJK HEERHUGOWAARD 36 e jaargang: februari Oplage: 2600 exemplaren. Bankrekeningnummer wijkvereniging: 50.59.80. Inhoud AGENDA FEBRUARI... 2 VAN DE VOORZITTER,... 3 KLAVERJASSEN IN BUURTHUIS DE EZEL... 4 EVEN VOORSTELLEN... 5 Beste lezer... 5 FAMILIE-BINGO... 6 ZOMAAR EEN BERICHTJE VAN DE SPEELZAAL OVER... 7 KEEZEN...

Nadere informatie

INHOUD Januari 16 januari 2015

INHOUD Januari 16 januari 2015 INHOUD Van de voorzitter, Feest!... 3 Keezen... 4 Zomaar een berichtje van Peuterspeelzaal 't Puttertje... 5 Judo bij buurthuis de ezel... 8 Koningsdag 2015... 10 Bezorgers gezocht... 14 Van een vrijwilliger....

Nadere informatie

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker INHOUD Van de voorzitter... 3 Familiebingo... 4 Kinderdisco... 4 Klaverjassen in Buurthuis de Ezel... 5 Soos en Bingo 50 +... 5 Mini Zwarte Markt... 6 Volwassenbingo... 7 Keezen... 7 Vrijwandelen 50 +...

Nadere informatie

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter 5728503 Klachten over de bezorging Els Bakker 06-15188291 Bankrekeningnummer wijkvereniging: 50.59.80.

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter 5728503 Klachten over de bezorging Els Bakker 06-15188291 Bankrekeningnummer wijkvereniging: 50.59.80. INHOUD Van de voorzitter,... 3 In memoriam Rien van Holland... 4 In memoriam André van de Wint... 6 Klaverjassen in Buurthuis de Ezel... 7 Soos en bingo 50 +... 7 Mini Zwarte Markt... 8 Keezen... 9 Zomaar

Nadere informatie

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN INHOUD Van de voorzitter,... 3 Lieve buurtbewoners... 5 Klaverjassen in buurthuis de Ezel... 6 Familiebingo... 6 Soos en bingo 50 +... 7 Keezen... 7 Mini Zwarte Markt... 8 Volwassenbingo... 9 Zomaar een

Nadere informatie

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker

Inl. verkoop advertenties Marcha Buiter Klachten over de bezorging Els Bakker INHOUD Van de voorzitter... 3 Vrijwandelen 50 +... 5 Creatieve Inloop 50 +... 5 Er is nog plaats op de volgende cursussen... 6 Een avond met een Sterretje... 9 Lezing Nieuwetijdskinderen... 9 Weer veel

Nadere informatie

April 2015 15 april 2015

April 2015 15 april 2015 Agenda... 2 Van de voorzitter,... 3 Keezen... 5 Zomaar een berichtje van Peuterspeelzaal 't Puttertje... 6 De Dekamarkt vertelt... 8 Koningsdag maandag 27 april 2015... 9 Vrijwilligers gezocht!... 12 Zomeractiviteiten

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief oktober 2014

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief oktober 2014 Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl Nieuwsbrief oktober 2014 1. SPEELopvang 2. Welkom 3. Kind gesprekken 4. Kleding 5. Openingstijden 6. Stagiaire 7. Sinterklaas 8.

Nadere informatie

Wijkontmoetingscentrum

Wijkontmoetingscentrum Wijkontmoetingscentrum GEZOCHT! (M/V) Inwoners van t Harde met groene vingers ten behoeve van onze vijf nieuwe moestuinbakken. U kunt mogelijk één keer per maand ondersteunen bij het onderhoud. Mocht u

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Sprinkhaan, seizoen 2013 / 2014 Puk is jarig! Vieren jullie dit met ons mee? Klik hier voor de uitnodiging. Thema: Wat heb jij aan vandaag? Het thema wat heb jij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Datum: december 2013 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

De woensdagen betreffen studie/werkdagen voor het team. 2 e Pinksterdag 2016 ma 16-05-2016 Zomervakantie 2016 ma 25-07 t/m vr 02-09

De woensdagen betreffen studie/werkdagen voor het team. 2 e Pinksterdag 2016 ma 16-05-2016 Zomervakantie 2016 ma 25-07 t/m vr 02-09 Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Locaties: Groene Hil 20 en Moeraszegge 73 Mailadressen: MR: mrburgst@gmail.com Heksenketel: p.duijvelaar@nbsburgst.nl OCgr.hil: oudercommissie.gh@nbsburgst.nl

Nadere informatie

Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015. Winkel. Cafetaria Betuwe Binnen. Betuwe Binnen Bar. 12.00u 22.

Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015. Winkel. Cafetaria Betuwe Binnen. Betuwe Binnen Bar. 12.00u 22. Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015 Openingstijden Bakkerij met verse broodjes Wilt u er zeker van zijn dat uw broodjes klaar liggen? Bestel ze dan (de dag

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw. ACTIVITEITENKRANT Locatie Kasteelhof/ Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/actueel Colofon Activiteitenkrant: Jaargang 52, Juni 2016 Zorgcentrum De Kasteelhof

Nadere informatie

Nieuwsbrief Peuterspeelzaal De Woelwaters

Nieuwsbrief Peuterspeelzaal De Woelwaters Nieuwsbrief Peuterspeelzaal De Woelwaters December 2014 In deze nieuwsbrief: 1. Welkom 2. Jarig 3. Thema 4. Liedjes 5. Sinterklaasviering 6. BHV ring 7. Agenda 8. Afscheid 1. Welkom We heten de volgende

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Recreatief, creatief, sportief en workshops

Recreatief, creatief, sportief en workshops Recreatief, creatief, sportief en workshops t Binnenhuys De Meent 4 3833 EA Leusden U bent van harte welkom! t Binnenhuys: Dé plek voor recreatie, creativiteit, sport en workshops Voorwoord Midden in Leusden

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda. Nummer 5 december 2015

Beste ouders, Agenda. Nummer 5 december 2015 Nummer 5 december 2015 Agenda Wo 2 dec Inloopochtend 8:15-8:30 uur Vrij 4 dec Sinterklaasviering, alle leerlingen om 12:00 uur vrij Do 17 dec Kinderen vrij om 12:00 uur i.v.m. kerstdiner 17:00-18:30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

Recreatieprogramma Vakantiepark De Kuilart

Recreatieprogramma Vakantiepark De Kuilart Recreatieprogramma Vakantiepark De Kuilart Laat je verrassen door de spetterende activiteiten! Kerst 2015 Welkom! Wat leuk dat jullie deze bij ons op Vakantiepark De Kuilart zijn! Hebben jullie een goede

Nadere informatie

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN

DE REDACTIE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE INHOUD VAN INGEZONDEN STUKKEN Inhoud AGENDA... 2 VAN DE VOORZITTER,... 3 KEEZEN... 4 Zomaar een berichtje van de speelzaal... 5 Goedemorgen allemaal,... 9 JUDO BIJ BUURTHUIS DE EZEL... 11 KONINGSDAG 2015... 13 GASTVROUWEN / HEREN...

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010 Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een aantal cursussen en workshops kun je je individueel inschrijven. Voor die cursussen

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Belangrijke gebeurtenissen Jores zwarte band! Jarigen De jarigen van oktobber, november en december! Maartje, Cedrick, Amy, Nynke-Sophie en Milan v.p. (viert

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Camping Vossenberg Centrumweg 17 8162 PT Epe Tel: 0578-613800 info@campingvossenberg.nl www.campingvossenberg.nl SPORT EN SPEL SPROOKJES Iedere dag (m.u.v. zaterdag) leuke sporten

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

30 ste jaargang nr. 4, december 2015

30 ste jaargang nr. 4, december 2015 30 ste jaargang nr. 4, december 2015 Fietsenkeuring Op 6 november zijn de fietsen van onze leerlingen gekeurd. Van de 89 fietsen zijn 56 fietsen goedgekeurd. Een goede verlichting op de fiets is heel belangrijk!

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016 Ouderen 1 ONTMOETINGSCENTRUM DE ROOS Adres: Beekstraat 29 6001 GG Weert Tel: 0495-688190 (tijdens kantooruren) 0495-688199 (buiten kantooruren) Fax: 0495-537299

Nadere informatie

Kerstkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Kerstkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerst 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Sterrennieuws. Nummer 4 14 oktober Agenda

Sterrennieuws. Nummer 4 14 oktober Agenda Sterrennieuws Nummer 4 14 oktober 2016 Agenda Datum Zat 15-10 t/m zon 23-10 Herfstvakantie 14 en 15 november Studiedagen: alle leerlingen vrij In de week van 21 november Oudergesprekken groep 1 t/m 7 Nieuws

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

Musicalweek. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

Musicalweek. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Recreatiebospark De Reehorst Enzerinckweg 12 7251 KA Vorden tel (0575) 551582 www.dereehorst.nl info@dereehorst.nl SPORT EN SPEL Musicalweek Iedere dag (m.u.v. maandag) leuke

Nadere informatie

Programmaboekje t/m april 2016

Programmaboekje t/m april 2016 Programmaboekje t/m april 2016 Wijkontmoetingscentrum GEZOCHT! (M/V) Inwoners van t Harde met groene vingers ten behoeve van onze vijf nieuwe moestuinbakken. U kunt mogelijk één keer per maand ondersteunen

Nadere informatie

Nieuws van Kabouterbos

Nieuws van Kabouterbos Nieuws van Kabouterbos De afgelopen weken hebben we weer prachtige knutsels gemaakt: gouden bekers, voetballen en mooie gekleurde schaatsen. Bas ging sporten. Nu gaan we over op een ander thema: Bas op

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Klas van de week: groep 7

Klas van de week: groep 7 Klas van de week: groep 7 Vrijdag 6 november jl. kwamen er twee voedingscoaches op onze school. In diverse groepen hebben ze iets verteld over gezond eten. In groep 7 ging het over duurzaamheid en biologisch

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN Zondag 3: Maandag 4 Pup-up kaarten maken Woensdag 6 Gloeilamp versieren Donderdag 7 Pup-up kaarten maken Informatiebijeenkomst van Angela de diëtiste (avond) Zondag 10:

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

MAART 2015. Vernieuwde website

MAART 2015. Vernieuwde website MAART 2015 Vernieuwde website Misschien heeft u het al gezien, de website van onze basisschool is vernieuwd. Alle scholen die vallen onder Stichting Kempenkind hebben eenzelfde opzet van de website gekregen.

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Ringkantertjes. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe.

Nieuwsbrief. De Ringkantertjes. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe. Nieuwsbrief De Ringkantertjes Nieuwveen, januari 2016 Gelukkig Nieuwjaar Peuterspeelzaal De Ringkantertjes wenst alle peuters en ouders een gelukkig en gezond 2016 toe. Nieuwe kinderen: Evy van Es (ma),

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT..

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT.. 21 december 2016 AGENDA 22 december Kerstviering op school, continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie in deze nieuwsbrief 23 december Alle leerlingen s middags vrij. Begin Kerstvakantie 26 december

Nadere informatie

Informatie MEERWAARDE

Informatie MEERWAARDE Informatie MEERWAARDE Van stichting Meerwaarde hebben wij toestemming gekregen om de activiteiten t.b.v. ouderen en volwassenen uit het programmaboekje najaar 2005 te publiceren. De activiteiten vinden

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13 Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 30 november, nr.13 Bericht van de ouderraad Sinterklaas komt vrijdag 4 december weer op bezoek. Dit gaat gepaard met iets lekkers. Wij weten dat er kinderen

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops, lotgenotencontact, bijeenkomsten, individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid

Nadere informatie

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw ma 4 09.30-12.00 uur Nieuwjaarsreceptie voor bewoners, familie, vrijwilligers en personeel

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010 ACTIVITEITENKALENDER Uitgelicht Vrijdag 3 december 10.30-11.30 uur Branveiligheid instructie door de Brandweer Dinsdag 7 december 13.00-16.00 uur Uitstapje naar de Kerstmarkt Maandag 13 december 10.00-11.00

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Wat gezellig dat je er bent, er is hier van alles te beleven. Mijn naam is Lukkie de Leeuw en ik woon hier. Samen met mijn vrienden van het animatieteam proberen we jullie vakantie

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2013

Sociaal jaarverslag 2013 Sociaal jaarverslag 2013 Vereniging Buurthuis Bloemenwijk Boschgeest Voorschoten 11 april 2014 Het bestuur Inleiding In het jaar 2013 heeft de vereniging weer vele activiteiten ontplooid. Daarmee heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 december 2015

Nieuwsbrief. 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 Kerstvakantie! Tijd om even uit te rusten en bij te komen van de afgelopen weken. In de afgelopen 9 weken hebben we alweer veel met elkaar beleefd waar we ook met veel plezier

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie