Outlook. Aanwezig. Niet aanwezig

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Outlook. Aanwezig. Niet aanwezig"

Transcriptie

1 programma s Het programma Outlook Express/Windows Live van Microsoft is veruit het meest gebruikte programma ter wereld. Nadeel van dit gegeven is dat veel virusschrijvers zich speciaal richten op de veiligheidsgaten in Outlook Express. Natuurlijk is het daarom verstandig de laatste patches te downloaden en te installeren vanaf de Microsoft site, maar misschien is het ook niet zo'n gek idee om over te stappen naar een andere programma. Outlook Express heeft immers ook een aantal belangrijke nadelen. Het belangrijkste minpunt is dat het in Outlook Express niet mogelijk is om alleen de headers van een te downloaden en daarna pas te beslissen wat je met de wilt doen (downloaden, verwijderen van de server, etc.). Als je eerst de headers zou kunnen bekijken dan zijn virus-,spam- en malware s al direct vanaf de server te verwijderen, zodat je ze niet hoeft binnen te halen. Als alternatief zou je eerst via webmail de niet gewenste mails kunnen verwijderen. Een laatste minpuntje is dat Outlook Express meer moeite heeft met grote hoeveelheden dan sommige concurrenten. Met "grote hoeveelheden" bedoel ik duizenden s, dus voor de meeste "normale" internetters zal dit argument geen rol spelen. Dit artikel is niet bedoeld om Outlook Express af te schilderen als een slecht programma, want dat is het niet. Ik wil alleen aangeven dat er alternatieven zijn en dan met name vanwege de kwetsbaarheid van Outlook Express voor virussen. Daarom bespreek ik hieronder een paar andere bekende gratis programma's. Outlook Express Windows Mail De ingebouwde programma's van Windows XP en Vista. Compact, met alle gebruikelijke mogelijkheden voor het ontvangen, organiseren en verzenden van e- mails. Een groot nadeel van Outlook Express is dat het geen spamfilter heeft. Windows Mail heeft dit wel. Het belangrijkste verschil met Outlook is het ontbreken van een agenda om taken en afspraken in te plannen. Een programma gebruik je om je te lezen. Toch zijn er met verschillende mailprogramma's veel meer dingen mogelijk. Aangezien het natuurlijk per persoon verschilt in hoeverre je alle extra's gebruikt zal ook de keuze van je mailprogramma nauw hiermee samenhangen. Er is een grote keuze in mailprogramma's. Toch gebruiken de meeste mensen binnen Nederland het mailprogramma wat standaard meegeleverd wordt bij hun besturingssysteem. Als we enkel even van de Windows-gebruikers uitgaan, zijn de cijfers als volgt:

2 40% gebruikt Outlook Express/Windows Mail 33% gebruikt Microsoft Office Outlook 12% gebruikt Thunderbird 8% gebruikt IncrediMail 1% gebruikt Eudora en de rest gebruikt andere mailclients Outlook Express is tot en met Windows XP het gratis door Microsoft geleverde mailprogramma; vanaf Windows Vista is de naam veranderd in Windows Mail. Oulook Express is een simpel mailprogramma wat voor het grootste deel van de gebruikers voldoende mogelijkheden biedt; vandaar ook dat het grootste deel hiervan gebruikmaakt. De basisfuncties van Windows Mail zijn gelijk gebleven aan die van Outlook Express. Hierdoor zal dit voor de mensen die daarvan gebruikmaakten ook een eenvoudige overstap zijn. Het uiterlijk is natuurlijk wat vernieuwd zodat het beter past bij Vista en er zijn een aantal functies aan toegevoegd, maar de overstap is erg makkelijk gemaakt. De belangrijkste toevoeging ten opzichte van Outlook Express is toch wel het spamfilter, en ook de zoekfunctie is een heel stuk verbeterd. De overige extra's kun je ter vergelijking zien in de tabel hieronder. Microsoft Outlook werd tot een aantal jaren terug vooral door de zakelijke gebruiker gebruikt, maar steeds meer mensen gaan hier ook thuis gebruik van maken. Een groeiend aantal mensen heeft het Office-pakket van Microsoft voor hun tekstverwerker en ze krijgen hierbij Microsoft Outlook meegeleverd. Outlook is vooral handig als je ook gebruik wilt maken van de ingebouwde agenda, en ook kun je in Outlook je contactpersonen makkelijk beheren door het uitgebreide adresboek. Een nadeel van Outlook is dat het door de vele extra's die het pakket bezit ook meer van je pc vraagt. Als je geen van deze extra's gebruikt maar wel Outlook, zou je dan ook wellicht beter over kunnen stappen op een lichter mailprogramma.

3 Outlook Express Spamfilter Windows Mail Outlook Agenda Taken IMAP Add-ons Thema's Eigen filters Andere Mail Clients Thunderbird Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Outlook Express. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird. Thunderbird is heel veilig: het programma voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans. Door de nieuwe automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden. Gebruikersvriendelijk Thunderbird importeert probleemloos mail en adresboeken uit onder andere Outlook (Express) en Eudora. Dit kunt u doen via de optie Extra Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

4 In Thunderbird 3 zijn tabbladden ingevoerd, een snelmenu, archief-mogelijkheden en is de zoekfunctie sterk verbeterd. Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken, u op rss feeds te abonneren en om podcasts mee te beluisteren. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is een agenda die naadloos integreert met Thunderbird. Je kunt ook de Nederlandse spellingcontrole installeren in Thunderbird. Voordelen: Veiliger dan Outlook (Express), uitstekend spamfilter, bescherming tegen phishing en spellingcontrole terwijl u typt. Automatische updates en handige importeerfunctie. Uitstekende zoekfunctie. Nadelen: Thunderbird heeft niet de beschikking over een geïntegreerde agenda. Hier is wel een uitstekende extensie, genaamd Lightning, voor ontwikkeld. Pegasus Mail Pegasus Mail is een van de oudste nog bestaande mailprogramma's. De ontwikkeling ervan begon al in de prehistorie van het internet: in Voor de opkomst van Outlook (Express) was Pegasus Mail ook een van de meestgebruikte mailclients. Nu is dit veelzijdige programma ten onrechte wat in de vergetelheid geraakt. Pegasus Mail is nog altijd het veiligste mailprogramma dat er bestaat: het is niet gevoelig voor virussen, voert geen scripts uit, opent geen potentieel gevaarlijke bijlagen en is uitgerust met phishing detectie. Ook geeft Pegasus Mail geen 'lazy HTML' weer (d.w.z.: het programma downloadt geen afbeeldingen van internet), zodat spammers niet weten dat u hun spam hebt ontvangen. Wel bestaat de optie om deze plaatjes in vertrouwde mail door een druk op de knop weer te geven (in nieuwsbrieven bijvoorbeeld). Pegasus Mail is beroemd om zijn uitgebreide filters, distributielijsten voor het versturen van nieuwsbrieven en de mogelijkheden om mail te blokkeren en headers te bekijken op de server (server side filtering). Ook heeft Pegasus Mail tegenwoordig een Bayesiaans spamfilter tot zijn beschikking. Verder heeft het programma nog veel meer opties (waarin u zich wel even moet verdiepen, want sommige functies zitten wat verborgen). Al met al is Pegasus Mail een van de meest uitgebreide en veilige mailprogramma's die er bestaan. Door het wat aparte uiterlijk en de overdaad aan functies is het

5 programma soms wel even wennen. Gevorderde gebruikers zullen echter alles vinden wat zij wensen. Veiligheid en veelzijdigheid staan voorop bij Pegasus Mail. Spam, virussen en phishing mail maken geen kans. Uitgebreide opties voor het maken van filters en server side filtering. Zeer geschikt voor gevorderde gebruikers die alles uit hun mailprogramma willen halen! Pegasus Mail heeft een wat aparte interface en door de vele mogelijkheden is het af en toe even zoeken naar de juiste functie. Het importeren van mail uit andere programma's gaat wat moeizaam. Gmail Gmail is de maildienst van Google die online een mailbox van ruim 7GB biedt. Mail kan ook via POP in een mailprogramma worden binnengehaald. Behalve mailen, is chatten ook mogelijk en heeft Gmail steeds meer weg van een sociale netwerksite. Omdat Gmail over een vrij goed spamfilter beschikt wordt uw mail als u die via POP binnenhaalt in uw eigen mailprogramma al voor een groot deel gevrijwaard van ongewenste berichten. Ideaal dus als u zich inschrijft voor veel maillijsten of nieuwsbrieven. Verder is het mogelijk om mail van andere mail-accounts in Gmail binnen te halen, zodat u al uw in mail in één account kunt lezen. Googles webmaildienst Gmail heeft veel handige snufjes. Na chatten met Google Talk is ook videochatten toegevoegd aan Gmail. Zo kunt u vanuit Gmail bellen met beeld erbij met uw contactpersonen. Daarvoor dient u nog wel een plugin te downloaden en installeren (voor Windows en Mac: Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari). Google Buzz is de nieuwste toevoeging: Twitter-achtige functionaliteit en de mogelijkheid om YouTube filmpjes en foto's uit Picasa webalbums te integreren in een Gmail-account. Op deze wijze heeft Gmail steeds meer weg van een sociale netwerksite. Maar en kan ook nog altijd. Voordelen: Grote opslagruimte Nadelen: Privacybezwaren worden door sommigen geuit Eudora een veelgebruikt programma dat met name geschikt is voor mensen met zeer veel , daar gaat Eudora sneller en beter mee om dan Outlook Express. Je kunt headers van s eerst downloaden, zodat je daarna kan beslissen of je de e- mails echt wilt ophalen of dat je ze wilt verwijderen van de server. Verder is het programma gratis, maar je krijgt dan wel advertenties te zien. Ook is er een nog simpelere versie beschikbaar waar je zelfs geen reclame op hebt.

6 IncrediMail IncrediMail is vooral in trek bij de mensen die een gewone mail maar 'saai' vinden. Met IncrediMail kun je erg makkelijk je mails opleuken. Dit kun je doen door achtergronden, animaties, smiley's en geluiden toe te voegen. Hierbij zal het natuurlijk erg afhankelijk zijn waarvoor je de mail gebruikt, niet iedereen kan dergelijke 'leuke' mail wellicht even goed waarderen. Er zijn natuurlijk veel meer mailprogramma's verkrijgbaar dan hier besproken, maar het voert te ver om die allemaal te berspreken. Ook hebben de besproken mailprogramma's meer mogelijkheden dan die hier besproken zijn, maar hiervoor geldt hetzelfde. Om erachter te komen welk mailprogramma voor jou het meest geschikt is, kun je vaak het beste het programma of meerdere programma's even uitproberen. Succes met het maken van je keuze, welk mailprogramma je uiteindelijk ook gaat gebruiken!

Manual e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Manual e-mail

Manual e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Manual e-mail Aan de slag in beroep en bedrijf Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt

Nadere informatie

Windows Live (Mail) Een introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl

Windows Live (Mail) Een introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows Live (Mail) Een introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Inhoud presentatie Overzicht Windows Live Windows Live Mail Live Mail Installeren Live Mail configureren

Nadere informatie

E-mailprogramma s instellen tbv PIANOo-alert

E-mailprogramma s instellen tbv PIANOo-alert E-mailprogramma s instellen tbv PIANOo-alert / PIANOo-alert Er zijn enkele belangrijke instellingen die de weergave en het functioneren van een nieuwsbrief of e-mailbericht beïnvloeden. Wij geven hieronder

Nadere informatie

HCC Deventer Anton van den Noort

HCC Deventer Anton van den Noort 1 Mail programma s Welke kunt U gebruiken 2 Outlook Express Tot en met Windows XP standaard in het programma 3 Thunderbird Gratis te downloaden Alle besturingssystemen 4 Outlook 2003 Onderdeel van Office

Nadere informatie

De basis-functionaliteit is niet veranderd. Je krijgt nog steeds de volgende modules in AVG Free 2011:

De basis-functionaliteit is niet veranderd. Je krijgt nog steeds de volgende modules in AVG Free 2011: Antivirus & Anti-malware Updates AVG free 2011 Sinds een kleine week is er een nieuwe versie van AVG free uitgekomen, AVG free 10 ook wel AVG free 2011 genaamd. We raden iedereen aan om deze versie te

Nadere informatie

Was de oude briefpost veilig?

Was de oude briefpost veilig? Veilige mail Was de oude briefpost veilig? Die mail van jou staat ergens op een mail server Hoe kun je hem veilig lezen? Niet met de onveilige SMTP en POP mail VAN Ruud.blok@ziggo.nl NAAR maria@kpn.nl

Nadere informatie

Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online

Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online Vanaf nu kunt u bij Ureterp Online naast uw ureterp.org mailadres gebruik maken van de nieuwe manier van e-mailen: gmail van

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Ongewenste e-mail. Spamfighter downloaden en installeren. U kunt Spamfighter downloaden vanaf de volgende sitepagina

Ongewenste e-mail. Spamfighter downloaden en installeren. U kunt Spamfighter downloaden vanaf de volgende sitepagina Ongewenste e-mail Spam is ongevraagde e-mail die naar veel mensen tegelijkertijd wordt verstuurd. De meeste spam is reclame voor een dienst of een product. Andere soorten ongewenste e- mail, zoals kettingbrieven

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Outlook is een mogelijke opvolger voor Windows Live Mail aangezien Microsoft (WLM) de ondersteuning van dit product per 10 januari 2017 heeft gestopt.

Outlook is een mogelijke opvolger voor Windows Live Mail aangezien Microsoft (WLM) de ondersteuning van dit product per 10 januari 2017 heeft gestopt. Outlook is een mogelijke opvolger voor Windows Live Mail aangezien Microsoft (WLM) de ondersteuning van dit product per 10 januari 2017 heeft gestopt. 1 Windows Live Mail (WLM) wordt vanaf januari 2017

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Cookies, wat moet u ermee?

Cookies, wat moet u ermee? Cookies Reclame Cookies, wat moet u ermee? Tijdens het internetten geven veel websites de melding dat ze zogeheten cookies gebruiken. Soms kunt u zelfs niet verder surfen voor u akkoord gaat met de cookies.

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen)

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen) Gmail Account maken Waarom zou u een Gmail account willen maken? Daar zijn een aantal redenen voor. De meeste Internetproviders (via wie u op Internet kunt) houden maar een betrekkelijk kleine mailbox

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u:

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u: 15 1. Beveiligen Beveiliging is essentieel voor computers die verbinding maken met internet. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op virussen of andere schadelijke software op uw computer.

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

IN DE CLOUD WE BESPREKEN ER 4 WELKE KIEZEN?

IN DE CLOUD WE BESPREKEN ER 4 WELKE KIEZEN? IN DE CLOUD WE BESPREKEN ER 4 WELKE KIEZEN? 08/06/2016 Wat is in de cloud? Overal zie je het en lees je het. We gaan in de cloud, we werken in de cloud en de toekomst is de cloud, aldus IT-deskunigen.

Nadere informatie

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'.

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'. Windows Mail is het mail programma in Windows Vista & windows 7. In Windows XP noemt men het outlook Express. Hoe stelt u Windows mail in? In deze handleiding word u stap voor stap uitgelegd hoe u Windows

Nadere informatie

Unit-ict E-mail Handleiding

Unit-ict E-mail Handleiding Unit-ict E-mail Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 4 Wat is Unit ict mail?... 4 Grootte mailboxen... 4 Aanmelden... 4 Aan de slag... 4 Gebruik maken van Unit ict... 5 Inloggen... 5 Postvak IN...

Nadere informatie

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Google Applicaties Online samenwerken Paul Diliën ICT integratie 2012 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Met een Mac. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Met een Mac. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Met een Mac Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding Inventus Software Antum Secured Mail / Message System Gebruikershandleiding 1 Hoe begin ik? 3 2 Wat is er zoal aanwezig in het hoofdprogramma? 3 3 Hoe decoder ik e-mails of tekstberichten? 4 3.1 Decoderen

Nadere informatie

. Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl

. Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl E-MAIL Aanmaken/wijzigen E-mailaccount en E-mail installeren voor Windows en Mac Deze handleiding wordt aangeboden door: WEB-Direct Internetdiensten Domein-Direct.nl INHOUDSOPGAVE Accountgegevens E-mail...

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Geavanceerde internet- en antivirusbescherming voor alles wat je online doet, waar je ook bent.

Geavanceerde internet- en antivirusbescherming voor alles wat je online doet, waar je ook bent. Talen Nederlands Deutsch English Français Korte Activatiecode voor Symantec Internet Security voor 3 pc's voor 1 jaar. omschrijving Omschrijving Norton Internet Security Geavanceerde internet- en antivirusbescherming

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. Instellen van Mail-adressen

Courbois Software WebDesignEditor. Instellen van Mail-adressen Courbois Software WebDesignEditor Instellen van Mail-adressen OUTLOOK en INCREDIMAIL 2006-2010 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl

Nadere informatie

Meer over het Windows browser-keuzescherm

Meer over het Windows browser-keuzescherm Meer over het Windows browser-keuzescherm Binnen nu en een aantal weken krijgt het merendeel van u het Windows browser-keuzescherm voorgeschoteld. Het keuzescherm is in overleg met de Europese Commissie

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail MERIDIAAN COLLEGE: CENTRAAL BUREAU ICT Mobiel apparaat koppelen aan e-mail Koppelen van e-mail, agenda en contactpersonen aan een mobiel apparaat. CBI Laatst bijgewerkt op: 8-4-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Eerst de situatie dat een e-mail programma mails naar uw computer haalt

Eerst de situatie dat een e-mail programma mails naar uw computer haalt E-MAIL GEAVANCEERD Allereerst enkele e-mail begrippen helder maken. Eerst de situatie dat een e-mail programma mails naar uw computer haalt en daar ook opslaat. Ook uitgaande mails worden op uw computer

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013 Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC Marcel Maspaitella tools2 Cybersoek, 25 juni 2013 Onderwerpen n Synchronisatie n Email systemen n Outlook n Gmail IMAP in de praktijk n Overzetten van gegevens

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

1. Uw computer beveiligen

1. Uw computer beveiligen 15 1. Uw computer beveiligen Voor computers die verbinding maken met internet is goede beveiliging essentieel. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op malware (virussen of andere schadelijke

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres

Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres Windows Live Mail 2011 is het gratis mailprogramma voor Windows 7 en Vista. Tevens is Windows Live Mail 2011 de opvolger van Windows Mail, het standaard e-mailprogramma in Vista. U kunt Windows Live Mail

Nadere informatie

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Installatie Handleiding

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Installatie Handleiding Inventus Software Antum Secured Mail / Message System Installatie Handleiding Dubbelklik op het setup.exe bestand dat u hebt gedownload via onze website. Daarna zal het volgende scherm tevoorschijn komen:

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

2. E-mail en tekstopmaak

2. E-mail en tekstopmaak 43 2. E-mail en tekstopmaak E-mail wordt steeds belangrijker in de communicatie tussen mensen. Bij het schrijven van een e-mail bent u bezig met tekstverwerken. In het e-mailprogramma Outlook Express kunt

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project laat ik zien wat de voor en nadelen zijn van werken in de Cloud. Ook laat ik zien hoe je met Google Drive kunt werken een totale beschrijving van aanmelden tot gebruiken en instaleren.

Nadere informatie

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij 1 INLEIDING 1.1 Inleiding De cloud is een recent begrip en duidt op het opslaan en bewerken van informatie niet op je eigen pc, maar ergens op het internet (op een server). Het grote voordeel van het opslaan

Nadere informatie

1. Uw computer beveiligen

1. Uw computer beveiligen 11 1. Uw computer beveiligen Voor computers die verbinding maken met internet is goede beveiliging essentieel. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op malware (virussen of andere schadelijke

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express *************************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen en de

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2.

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2. 1 PROXSYS Spamfilter Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface Auteur: Marcel van Leur Datum: 31 oktober 2012 Pagina 1 van 1 Versie: 2.0 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding. pagina 3 2 Spamfilter rapport......

Nadere informatie

Ga naar de site klik op de knop rechtsboven op webmail.

Ga naar de site   klik op de knop rechtsboven op webmail. Handleiding Roundcube is een webbased e-mailclients die middels het IMAP-protocol mail lezen vanaf de server. Je kunt hiermee mail beheren en versturen. Hoewel beide programma's in grote lijnen dezelfde

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

E-mail met foto s vanuit Picasa

E-mail met foto s vanuit Picasa E-mail met foto s vanuit Picasa De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en Intro

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Synchronisatie instellingen smartphone. IOS - Iphone 1. Ga naar instellingen 2. Ga naar e-mail, contacten, agenda s. 3. Ga naar nieuwe gegevens, push

Synchronisatie instellingen smartphone. IOS - Iphone 1. Ga naar instellingen 2. Ga naar e-mail, contacten, agenda s. 3. Ga naar nieuwe gegevens, push Instellingen e-mail Op onderstaande manieren kan de e-mail synchronisatie op uw smartphone worden ingesteld, zodat de e-mails tijdig op uw telefoon worden weergegeven. Hierbij wordt uitgegaan van de meest

Nadere informatie

3. Videobellen met Windows Live Messenger

3. Videobellen met Windows Live Messenger 49 3. Videobellen met Windows Live Messenger Misschien heeft u het programma Windows Live Messenger wel eens gebruikt om te chatten met contactpersonen die op hetzelfde moment online zijn. Chatten is het

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik 4 2.1 Productvarianten en opties 4 2.2 De mogelijkheden van Zakelijk Exchange Online

Nadere informatie

4. Integratie met andere Google-diensten waaronder: Google calender, Google Sites enz.

4. Integratie met andere Google-diensten waaronder: Google calender, Google Sites enz. BEGINCURSUS Auteur: Bert Feenstra Moeilijkheidsniveau: eenvoudig Gmail is een online e-mailprogramma (geboortejaar 2004) met zeer veel mogelijkheden. Te veel om hier allemaal te beschrijven. Daarom heb

Nadere informatie

http://www.strato-faq.nl/2348

http://www.strato-faq.nl/2348 Startpagina RSS Favorieten Sitemap Impressum Contact Klantenlogin Startpagina Hosting & Domeinen EasyWeb & Sitebuilder Servers Webshops FAQ vinden STRATO Customer Care Finalist Contact Center World Award

Nadere informatie

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks?

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Handleiding van Auteur: Jan Stedehouder Februari 2012 Hoeveel favorieten heb je in de webbrowser opgeslagen? En wachtwoorden?

Nadere informatie

PVGE presentatie. Van XP naar Windows 7

PVGE presentatie. Van XP naar Windows 7 PVGE presentatie Van XP naar Windows 7 1 april 2010 Van XP naar W7 Wat heb je nodig Is het (nieuwe) systeem geschikt voor Windows 7? Hulpmiddelen Windows Easy Transfer Deel 1: vanaf XP Installatie Windows

Nadere informatie

Omgaan met e-mail in Thunderbird (Netmail)

Omgaan met e-mail in Thunderbird (Netmail) Omgaan met e-mail in Thunderbird (Netmail) Als er iets is wat waar we dagelijks de nodige tijd insteken, dan is dat wel de afhandeling van onze e-mail. Dat is in deze tijd niet meer weg te denken. Waar

Nadere informatie

Handleiding. Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account

Handleiding. Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314

Nadere informatie

Installatiehandleiding KIK-Lokaal

Installatiehandleiding KIK-Lokaal Installatiehandleiding KIK-Lokaal Vragen over KIK? KIK@KADASTER.NL (088) 183 55 00 WWW.KADASTER.NL/KIK In deze handleiding wordt beschreven aan welke systeemeisen uw PC dient te voldoen en welke handelingen

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De volgorde van lezen... 16 De website bij dit

Nadere informatie

Welk kennisniveau verwachten wij van u: Voor deze les gaan wij ervan uit dat u bankiert bij de Rabobank of dit binnenkort wilt gaan doen.

Welk kennisniveau verwachten wij van u: Voor deze les gaan wij ervan uit dat u bankiert bij de Rabobank of dit binnenkort wilt gaan doen. Onderdeel: Financieel Naam cursus: Rabo internetbankieren Nummer cursus: 1.1 In deze les leren wij u hoe Rabobank bankieren werkt. Wie een rekening heeft bij de Rabobank, kan zijn rekeningen online beheren.

Nadere informatie

uw kind op internet handboek voor ouders voorpublicatie Evert Bergervoet & Justine Pardoen

uw kind op internet handboek voor ouders voorpublicatie Evert Bergervoet & Justine Pardoen uw kind op internet handboek voor ouders voorpublicatie Uw kind op internet Tieners lijken soms wel helemaal verslingerd aan internet: gamen met anderen over de hele wereld, uren ronddwalen in het Habbo

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

Handleiding SPAMFILTER

Handleiding SPAMFILTER Handleiding SPAMFILTER Auteur: Johan Mos, Toon Hopkoper Datum: 27 mei 2008 Versie: 1.2 Pagina 1 INLEIDING De e-mail filter van PROXSYS houdt ongewenste mails vast op haar server zodat uw e- mailbox vrij

Nadere informatie

Outlook Express 6. Senioren K.U.Leuven. maart 2008. ICT-Kantoor Dienst Administratieve informatieverwerking (AIV)

Outlook Express 6. Senioren K.U.Leuven. maart 2008. ICT-Kantoor Dienst Administratieve informatieverwerking (AIV) Outlook Express 6 Senioren K.U.Leuven maart 2008 ICT-Kantoor Dienst Administratieve informatieverwerking (AIV) Inhoud: Deel 1 Inleiding Opstellen en verwerken van e-mail Gebruik van een adresboek Gebruik

Nadere informatie

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten?

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten? Sunshine IT Postadres Sunshine IT De Koolmees 8 7671 VP VRIEZENVEEN Via onze website Pagina Contact E-mail (meestal binnen 24 uur antwoord) info@sunshine-it.nl Telefoon (liefst alleen indien dringend)

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Op school maken we jaarlijks zowat 1 000 000 fotokopieën. U hoort het goed! We willen graag minder papier verbruiken. U moet er immers voor betalen.

Op school maken we jaarlijks zowat 1 000 000 fotokopieën. U hoort het goed! We willen graag minder papier verbruiken. U moet er immers voor betalen. Mevrouw, Mijnheer Op school maken we jaarlijks zowat 1 000 000 fotokopieën. U hoort het goed! We willen graag minder papier verbruiken. U moet er immers voor betalen. WAT GAAN WE PRECIES DOEN? We sturen

Nadere informatie

Een veel gebruikt WEBMAIL programma is GMAIL omdat dit naast het mailen zelf nog een aantal mogelijkheden te bieden heeft.

Een veel gebruikt WEBMAIL programma is GMAIL omdat dit naast het mailen zelf nog een aantal mogelijkheden te bieden heeft. Webmail Met de opkomst van laptops en tablets groeit ook het aantal gebruikers van WEBMAIL. Het grote voordeel daarvan is dat je altijd en overal je gegevens bij de hand hebt en niet meer gebonden bent

Nadere informatie

Inhoudsopgave Internet voor beginners

Inhoudsopgave Internet voor beginners Inhoudsopgave Internet voor beginners 1 Ontdek het internet Het internet De internetverbinding 2 Surfen op het internet Internet Explorer o Opstarten en afsluiten o De vorige versies o Onderdelen o Surfen

Nadere informatie

Telefoonmodem wordt steeds minder gebruikt. Er wordt betaald per minuut, en kan leuk oplopen als er wat uren geinternet wordt.

Telefoonmodem wordt steeds minder gebruikt. Er wordt betaald per minuut, en kan leuk oplopen als er wat uren geinternet wordt. Les 3 Werken met internet, email Aansluiting De verbinding met internet kan verlopen op verschillende manieren. 1. Telefoonmodem 2. ADSL, al of niet inclusief bellen 3. Kabel Telefoonmodem wordt steeds

Nadere informatie

MSHosted. Versie: 1.2

MSHosted. Versie: 1.2 MSHosted Handleiding: Versie: 1.2 MSHosted Lucrasoft B.V. Noordeinde 88 3341 LW Hendrik Ido Ambacht t +31 (0)78 68 11 500 f +31 (0)78 620 94 04 w www.lucrasoft.nl e info@lucrasoft.nl Rabobank 3976.06.192

Nadere informatie

Aanmaken DTY e-mail account

Aanmaken DTY e-mail account Aanmaken DTY e-mail account Dit is een handleiding om er voor te zorgen dat je DTY e-mail automatisch binnenkomt in je inbox van Outlook Express. Hiervoor moet je twee dingen doen. Als eerste je nieuwe

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie