Buurtvereniging Rembrandt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Buurtvereniging Rembrandt"

Transcriptie

1 Buurtvereniging Rembrandt Redactie: Daniëlle Uiterwijk- van Langeveld Vermeerstraat CK Alkmaar Buurtflits juli 2013 Voorwoord: Beste buurtbewoners, Met deze buurtflits hopen we de zomer een beetje in onze wijk te brengen. In de afgelopen periode hebben we o.a. kunnen terugkijken op een zonnige buurtrommelmarkt en een geslaagde Buitenspeeldag. Tevens heeft de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden waarin een groot aantal van u op de hoogte zijn gebracht van de belangrijkste activiteiten en (gezonde) financiële situatie van de buurtvereniging in het afgelopen jaar. Tijdens deze avond werden ook twee goed ontvangen presentaties gegeven over 1) groen Rembrandtkwartier en 2) Vloerisolatie/zonnepanelen en HR-ketels. Beide presentaties treft u aan op : de website van de Duurzaamheidscommissie van Buurtvereniging Rembrandt. De Duurzaamheidscommissie zal in vervolg op haar presentatie over vloerisolatie/zonnepanelen en HR-ketels een nadere informatie/inteken-avond verzorgen op donderdag 4 juli a.s. in de aula van de Nicolaas Beetsschool aan de Judith Leysterstraat 4. Het begint om 20 uur en inloop is vanaf Ook het jaarlijkse Buurtfeest komt er weer aan op zaterdag 24 augustus. Wij verwachten dat we eind augustus volop in de Caribbean Tropical Party sferen zijn en we nodigen u dan ook allen uit om dit jaarlijkse spektakel bij te wonen. Voor ondernemers/zzp-ers in de wijk tevens een uitgelezen kans om uw activiteiten onder de aandacht te brengen van buurtgenoten. Zoals u weet zal in september de proef starten met belanghebbenden parkeren in onze wijk. Mocht u uw auto nog niet hebben laten registreren dan kan dat via de website van de Gemeente Alkmaar. Ga naar: Op deze pagina vindt u onder het kopje Nieuws een verwijzing naar de proef in het Rembrandtkwartier met een link naar het registratieformulier Heeft u hierover nog vragen, neem dan contact op met de Gemeente Alkmaar. Tot slot houd de website van de Buurtvereniging Rembrandt goed in de gaten ( ; regelmatig worden onder Newsflash interessante berichten geplaatst en u kunt hier zelf ook uw informatie kwijt over o.a. aan te bieden spullen of relevante activiteiten voor buurtbewoners. Namens het bestuur wens ik u een fantastische zomer toe! Met vriendelijke groet, Richard Kooge. Belangrijke data: Zaterdag 24 augustus Buurtfeest Zaterdag 26 oktober Bingo avond in Odeon.

2 SAMENSTELLING BESTUUR EN COMMISSIES per juli 2013 Buurtvereniging Rembrandt (wijk 42), KvK nr ; Postgiro http://buurtverenigingrembrandt.nl. Bestuur: Voorzitter Richard Kooge Vermeerstraat Penningmeester Anja Scheltinga Rembrandtstraat ledenadministratie Pascale Klaassen Frans Halsstraat Secretaris Jolanda Rosloot Rembrandtstraat Bestuurslid Heidi Geels Rembrandtstraat Bestuurslid Rob Jansen Frans Halsstraat Bestuurslid/ Buurtflits Daniëlle Uiterwijk Vermeerstraat Websitebeheerder: Hans Bödecker Frans Halsstraat 47 info@buurtverenigingrembrandt.nl Activiteitencommissie: Lorna Buter Rembrandtstraat Eugenie Sleebos Frans Halsstraat Heidi Geels Rembrandtstraat Daniëlle Uiterwijk Vermeerstraat Patty Nijssen Nic. Beetstkade Julliette Smink Rembrandtstraat Marije v/den Brink Vermeerstraat Lief en Leedcommissie: Contactpersoon: Loes Haazelager Ferdinand Bolstraat Margo Blank Rembrandtstraat 21 Duurzaamheidcommissie: Richard Kooge Vermeerstraat Arjen Slooves Vermeerstraat Erik Uiterwijk Vermeerstraat Straatcontactpersonen: Nicolaas Beetskade Gerrie Vlastuin, Nicolaas Beetskade Vermeerstraat Elsbeth Seffinga, Vermeerstraat Frans Halsstraat Marco van der Heijden, Frans Halsstraat Gerard Doustraat Jaqueline Dusselaar, Gerard Doustraat v.d.helststraat Anneke Tuithof, v.d.helststraat Ferdinand Bolstraat Klarina Boogaarts, Ferdinand Bolstraat Oude Hoeverweg Ineke van der Peet, Oude Hoeverweg Rembrandt even nrs Margriet Pijper, Rembrandtstraat Rembrandt oneven Dora Stam, Rembrandtstraat Bergerweg Annet Brinkman, Bergerweg Paulus Potterstraat Ingrid Hoed, Paulus Potterstraat 8a Ruysdaelkade Tineke Wisman, Ruysdaelkade Jan Steenstraat Nel Verkaik, Jan Steenstraat Gemeente Alkmaar Postbus BC Alkmaar Wijkonderhoudsploeg Wijkbeheer Grijs Wil Wokke wwokke@alkmaar.nl Wijkbeheer Groen Allard Pliester Wijkcoördinator Mascha Geleijnse mgeleijnse@alkmaar.nl Afvalstoffen en reiniging Klachten, vragen Wijkagent Geert van Duren Tel: / geert.van.duren@noord-holland.politie.nl Honthorstlaan 436 spreekuur: di uur. Wijkmeester Ellen de Man EdMan@Alkmaar.nl spreekuur Ma t/m do uur (Honthorstlaan 436) spreekuur Di + wo uur (Mesdaglaan 198)

3 Van de penningmeester: Jaarlijkse contributie Buurtvereniging Rembrandt: Afgelopen periode hebben we de contributie voor 2013 ( 10,-) geïnd voor het lidmaatschap van Buurtvereniging Rembrandt. Velen van u hebben gehoor gegeven aan onze eerdere oproepen om de betaling van het lidmaatschap via automatische incasso te laten plaatsvinden, waarvoor hartelijk dank! Degenen die nog met acceptgiro betalen willen we eraan herinneren dat wij genoodzaakt zijn daar 1,- extra voor te berekenen. Dit in verband met de zeer hoge kosten die de bank voor de acceptgirokaarten rekent. Mocht dit voor u de doorslag geven om nu toch voor een automatische incasso te kiezen, dat kan. Er is hiervoor een machtigingskaart bijgevoegd. In te leveren bij de ledenadministratie: Pascale Klaasen. Adres: Frans Halsstraat 17. Bij voorbaat hartelijk dank voor de medewerking. M A C H T I G I N G S F O R M U L I E R A U T O M A T I S C H I N C A S S O Ondergetekende verleent hierbij tot wederopzegging aan Buurtvereniging Rembrandt om van zijn/haar hieronder genoemde (giro-)rekening bedragen af te schrijven wegens Contributie: 10 euro per jaar Girorekening of Bankrekening:... Naam en voorletters:... Adres:... Postcode en plaats:... Datum:... Handtekening:... Duurzaamheidcommissie: Het Rembrandtkwartier is goed op weg de duurzaamste buurt in Alkmaar te worden! Vanaf 2011 zijn veel woningen in onze buurt na-geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Om deze positieve verandering in 2013 voort te zetten komt de duurzaamheidscommissie op 4 juli aanstaande met een aantal goede voorstellen voor collectieve aankopen. Op de algemene ledenvergadering van onze buurtvereniging werd al het één en ander gepresenteerd. Het isoleren van bestaande woningen en het installeren van de juiste zonnepanelen staan hierin deze keer centraal. De beste keuze maken is lang niet eenvoudig. Dit is gebleken uit het tijdrovende onderzoek dat hiervoor is gedaan. Voor iedere situatie is er maar één duurzaamste oplossing mogelijk. Heel veel informatie koppelen aan de beste kwaliteit en prijs hebben uiteindelijk geleid tot het

4 duurzaamste product voor de juiste prijs. Na onze eerste informatieavond hebben veel mensen hebben zich al aangemeld voor vloerisolatie of zonnepanelen of voor beiden. Op donderdagavond 4 juli van 20:00 tot ca. 21:30 zal in de aula van de Nicolaas Beets 3 school aan de Judith Leysterstraat, een presentatie worden gegeven over deze collectieve buurtaankopen. Onderwerpen die besproken worden zijn o.a.: - Voordelen groepsaankopen - Extra subsidiemogelijkheden - Isolatievoordelen - Zelf energie opwekken - Bestaande installaties uitbreiden - De mogelijkheid van uw zonnestroom monitoren via de Smartfone of Wifi. En meer. U bent van harte uitgenodigd! Mis het niet! 4 juli Nicolaas Beetsschool 3, Judith Leysterstraat 4. Dus niet aan de Beethovensingel! Namens de duurzaamheidscommissie Arjen Slooves Rembrandtvlag: Er zijn al veel mensen geweest die de originele Rembrandtvlag opgehaald en betaald hebben. Helaas zijn er ook nog veel mensen die de vlag wel besteld hebben, maar nog niet opgehaald en betaald. Deze mensen willen we nogmaals verzoeken dit wel te doen. Wij willen u erop wijzen dat deze vlaggen speciaal voor u besteld en ingekocht zijn door de buurtvereniging. We vinden het vervelend om persoonlijk bij u aan te kloppen, vandaar deze weg. U kunt de machtiging voor de betaling van de vlag bij Heidi Geels, Rembrandtstraat 17 inleveren/in de bus gooien, zij zal dan de vlag afgeven of later bij u langsbrengen. Interview: In de vorige buurtflits hebben we u een interview beloofd met Cor Klaver en Tiny van Lange door Rob Jansen. Cor en Tiny hebben zeer veel voor de buurtvereniging betekent. Door de gezondheidsklachten van Cor, en de zorg die dit met zich meebrengt heeft Tiny besloten om te stoppen met de lief en leedcommissie. Cor. Sinds wanneer wonen jullie in deze wijk? Sinds Altijd op dit adres? ( Oude Hoeverweg ) Ja. Ik heb begrepen dat jij mede aan de wieg hebt gestaan van de buurtvereniging Rembrandt. Hoe is dat gegaan? Twee dames die hebben alle bewoners een briefje in de bus gestopt om te vragen of ze een wijkvereniging wilden oprichten. Twee mooie bomen moesten er weg, één op het Rembrandtpleintje en één in de Jan Steenstraat. Zij wilden dat de bewoners mee konden beslissen over de toekomst van deze plekken. Wij vonden Dit een goed idee. Met 28 mensen zijn we toen bij en al die dames thuis ge weest. Cor Borkhoven wilde wel voorzitter worden,. Secretaris weet ik niet meer, een vrouw in ieder geval. En penningmeester wilde ik wel doen.

5 Die drie mensen waren het eerste dagelijks bestuur. Toen zijn we begonnen. Op de eerste vergadering heb ik toen gezegd: We moeten wel een officiële activiteit worden. Of een stichting. Maar dat is heel erg ondemocratisch. Of een vereniging. Daar had ik ervaring mee vanuit de Postzegelvereniging. Dat vonden ze een goed idee. En op de één of andere manier heb ik toen statuten in mijn handen gekregen van de wijkvereniging Hoefplan. Die heb ik en beetje aangepast naar onze eigen ideeën en zo hadden we statuten. Op een gegeven moment kwam de Euro. De contributie was toen FL.17, 50. De voorzitter, dat was Frank Vogelenzang, zei toen: daar maken we 9,- van. Maar ik vond dat we er 8,- van moesten maken en daar was iedereen het verder me eens. Er was vroeger ook een Rembrandt vereniging maar ik weet niet wanneer en wie. Alle bewoners kregen op 8 oktober een gebakje. Dat werd in de verzorgingstehuizen ook gedaan, dus toen dachten we leuk, dat doen we ook. We hebben toen ook een feest georganiseerd op het plein van de oude school aan de Ferdinand Bolstraat. Dat was in 2000 of Daar hebben we wel van geleerd. Vooral van hoe het niet moet. Helen Veenhof knipte die contributiebonnen met en schaar. Dat wordt nooit mooi recht natuurlijk, en toen zei ik laat mij dat maar doen. Want ik had een goede snijmachine en kopieermachine boven op mijn kantoor. Hoe lang heb jij dat gedaan? 7 jaar. Tot Door wie ben je opgevolgd? Mijn voorganger. Je bent altijd trouw bezoeker van de algemene ledenvergadering geweest, ook na het stoppen als penningmeester. Het is zichtbaar belangrijk voor je, dit initiatief. Wat zijn je drijfveren hierin? Wat is er belangrijk aan voor jou? Iets doen voor de gemeenschap. Je hebt ook jarenlang de consumptiebonnen verzorgd voor het buurtfeest. Samen met je vrouw Tiny zat je dan urenlang aan de bekende tafel bonnen te verkopen. Vooral s avonds was dat weleens moeilijk, want je bent geen liefhebber van Popmuziek en zeker niet als het hard staat. Maar je zat er altijd. De muziek stond altijd veel te hard, ik kon niet verstaan of ze nou vijf of tien bonnetje wilden hebben. Kon je er ook van genieten? We zagen natuurlijk wel iedereen, op die manier. Heel gezellig! Wat vond je het leukste? Het groeide langzamerhand steeds meer. In het begin stond er bier bij de melkboer. Achteraf kreeg ik als penningmeester altijd een prachtig handgeschreven verantwoording van de inkomsten en uitgaven met op het dubbeltje nauwkeurig de fooien vermeld. ( ik herinner me : fooien; 0,60 cent.) Wat ze tegenwoordig noemen: van de oude stempel. Maar het heeft dus duidelijke kwaliteiten, die oude stempel vind je niet? Lijkt me wel. Zo is het voor mij ook dat als je mee doet, de mensen moeten dan wel op je kunnen rekenen. Dus dat schept dan ook verplichtingen. Nog een aspect daarvan is dat je naar ik meen altijd iets van 750 euro aan wisselgeld meenam. Een enorm bedrag. Waarom deed je dat? Ik wilde altijd genoeg wisselgeld hebben, ook als er heel veel mensen met groot geld wilden betalen. Zijn er nog bijzondere herinneringen die je met ons zou willen delen? Hele leuke of hele vervelende gebeurtenissen? Het eerste buurtfeest was een fiasco, zeg maar. We wisten niet hoe je dat moest doen. Maar het ging steeds beter.

6 Heb je ook nog ander vrijwilligerswerk gedaan in je leven? Ja, Postzegelvereniging, de kerk, hart voor Polen. Je bent uiteindelijk gestopt vanwege je gezondheid. Als dat niet zo was geweest was je gewoon doorgegaan volgens mij. Ik heb uiteindelijk de zilveren penning van verdienste van de gemeente Alkmaar gekregen. En ook, een aantal jaren later, werd ik lid in de orde van Oranje Nassau. Dat had de Koningin behaagd, zoals als dat heet. Heb je nog suggesties voor het huidige bestuur? Of wensen die je graag uit zou zien komen in de wijk? Ze doen het heel goed vind ik. Ik ben nu 87 jaar, dus dat is wel voorbij. Geen wensen, wij wonen op een goede plek wat parkeren betreft, haha! Namens volgens mij alle buurtbewoners wil ik je nogmaals bedanken voor je enorme betrokkenheid en inzet en we hopen je nog vele jaren in onze buurt te mogen ontmoeten. Tiny: Je hebt heel lang de activiteit Lief en leed gedaan voor de Buurtvereniging. Hoe is dat ontstaan? Was je betrokken bij de oprichting? Tijdens een algemene ledenvergadering werd voorgesteld om als er een baby geboren was, om een bloementje te sturen. Toen zei ik wat doen we met mensen die ziek zijn of ander leed hebben? Daar komt niemand misschien. Dus toen heb ik dat op me genomen. 13 september 2000 hadden we de eerste vergadering. We waren met 3 mensen, Elly Luiten, Loes Hazelager. We hadden geen taakverdeling. We kwamen twee maal per jaar bij elkaar om te kijken wie er aandacht nodig had. En wie tijd had nam het op zich. Hoe lang heb je dit gedaan? 22 januari van dit jaar heb ik de laatste vergadering gehad. Toen sloot ik het af. Je bent onlangs gestopt omdat de zorg voor Cor meer tijd van je vergt, heb je een goede opvolger gevonden? Loes Hazelager is nu het aanspreekpunt. Margo Blank is lid van het comité. Dus zij gaan de activiteiten uitvoeren. Wat zijn bijzondere gebeurtenissen die je bij zijn gebleven? Wat mij heel erg trof, er kwam een mevrouw aan de deur en zij zei er is een zoon van iemand gestorven. Ik ben daar heel lang blijven praten. En een jaar later ging ik er weer heen omdat haar dochter was gestorven. Die mevrouw was heel vriendelijk en verwachte een kleinkind. Dat heeft haar erg veel geholpen. Ze was al oud, in de 80 en die kinderen 50 of 60. We doen dus regelmatig overlijden en condoleren. En wat leuke dingen betreft, de contacten met Loes en Elly waren heel erg fijn. Dat heb ik met Margo ook weer. Dat vind ik heel erg fijn. Persoonlijk voelde ik me meer betrokken bij het leed, omdat de mensen daar vaak alleen in staan. Als er een baby geboren wordt komen er genoeg mensen langs, eerder te veel. Wat zijn jouw drijfveren om dit zo lang te doen geweest? Medemensen nabij zijn. Vooral degene die het moeilijk hebben, verdriet hebben. Je zat er ook elk jaar aan de tafel met Cor bij het buurtfeest. De bekende bonnen verkopen. Heel eg leuk om te doen. Je ziet iedereen! Vooral kinderen zeiden dan oh, zit u er weer, u zat er vorig jaar ook. Dat missen we wel. Ik krijg er toch nog regelmatig vragen over. Doen Cor en Tiny dat niet meer? Cor vindt zichzelf nu toch wel bejaard. Heb jij ook nog ander vrijwilligerswerk gedaan in je leven? Jazeker. Fietsvierdaagse controle post Le champion organisatie, die doen heel veel. Ook de marathon van Egmond. En dan ben ik als vrijwilliger actief, een keer of vijf per jaar. Ziekenbezoek van de parochie, zwemmen met gehandicapte kinderen, en warme maaltijden bij de mensen thuis bezorgen, vanuit ` De wering`` een maatschappelijk- werkorganisatie.

7 En nu ben ik mantelzorger voor Cor. Zodat hij niet naar een tehuis hoeft. Hij heeft zes weken in de vleugels gezeten toen ik gevallen was en niet voor hem kon zorgen. Dat vond hij niks. Je voelt je ongetwijfeld nog steeds verbonden met de wijk, ook al is er geen tijd meer voor actieve inzet? Zeker. Wat vindt je prettige, en wat minder prettige ontwikkelingen van de laatste tijd in de wijk? Ik vind het jammer dat de straatcontactpersonen zo weinig doorgeven aan de commissie Lief en leed. Wij zien het niet allemaal, omdat we zo aan de buitenkant wonen. Dat zou veel beter kunnen. We missen heel veel! Ik ben ook lid van de orde van Oranje Nassau, net als Cor. Ik stond bij een controlepost van de fietsvierdaagse van Hoorn, en kreeg veel complimenten, dat ik er weer stond, en toen zei ik dat het de Koningin had behaagd. Vonden ze prachtig! Ook jou wil ik ongetwijfeld namens alle buurtbewoners nogmaals danken voor je betrokkenheid en inzet. We hopen je nog vele jaren te zien en tegen te komen in de wijk. Rob Jansen. KasCie Getuige van Eeuwenoud Ritueel, Zoals in de vorige buurtflits al was vermeld, heeft Rob Jansen het penningmeesterschap dit jaar overgedragen aan Anja Scheltinga. Beiden zeer bekwaam in hun vak, laat daar geen twijfel over bestaan. Toch is er iets vreemds wat de moeite waard is te vermelden. Bij de laatste kascontrole, waarbij 2 niet-bestuursleden (lees: vrijwilligers zonder enig financieel benul) de jaarboeken controleerden, was de KasCommissie getuige van een schijnbaar eeuwenoud ritueel: " Den Overdracht der Kluize-Sleutels". Geen regulier bosje bloemen of een welkom aan de nieuwe penningmeester, nee, niets van dat alles. Eerst werd er één van de twee sleuteltjes in de kluis gelegd, met het andere sleuteltje werd vervolgens de kluis op slot gedraaid en tenslotte moest de nieuwe penningmeester dat tweede sleuteltje doorslikken als proeve van bekwaamheid. Hilariteit alom want het sleuteltje komt er langs natuurlijke weg vanzelf weer uit. Tot die tijd zit de kluis wel echt op slot. Gelukkig snapt Anja dat tradities er zijn om in stand te houden. En zo werd een normaal saaie kascontrole plots een hele gezellige avond dus mocht men volgend jaar nog vrijwilligers zoeken, wij zijn er bij! Zolang er weer een wisseling van het penningmeesterschap plaats vindt dan, want anders is het gewoon de boeken controleren, koffie en weer gauw naar huis. Marco van der Heijden. Activiteitencommissie: Afgelopen periode is het voor de activiteitencommissie rustig geweest. Behalve de rommelmarkt is er verder niets via dit kanaal georganiseerd. Wel wordt er gebrainstormd over wat er in de koker zit. We hebben jullie verteld dat er in het najaar een kunstexpositie gehouden zou worden, maar om verschillende redenen gaat deze dit jaar niet van de grond komen. Ook de Halloweenparty komt te vervallen. Beide activiteiten worden een jaartje verschoven. Wel wordt er op 26 oktober een Bingoavond in het Odeon georganiseerd. Mocht u daar leuke ideeën voor hebben. Of u heeft een leuke prijs beschikbaar, u kunt zich melden bij één van de leden van de activiteitencommissie.

8 Voor de donatie van de opbrengst van Bak een taart in maart hebben we een hartelijke brief ontvangen van de stichting Stop kindermisbruik. Voor het bedrag, te weten 227,60, zijn er minderjarige meisjes bevrijd uit bordelen. U kunt het één en ander nalezen op de website: Dus namens deze meisjes, u allen hartelijk bedankt voor uw bijdrage! Oproep: Ik woon nu bijna 30 jaar in het Rembrandtkwartier en heb bijna nooit aan activiteiten deelgenomen behalve aan de kunstactiviteiten. Dat had zeker een oorzaak. Ik heb geen kinderen, waardoor ik ook niet zo gauw in contact kwam met andere buurtbewoners. Die ene keer dat ik naar een buurtfeest ging had ik het gevoel alleen te staan tussen allemaal mensen die elkaar kenden en daarna ben ik er nooit meer heengegaan. Ik had ook genoeg andere dingen in mijn leven. Maar nu ik ouder word vind ik het eigenlijk ook jammer dat ik niet zo veel contacten in de buurt heb en ik kan me voorstellen dat er andere mensen zijn zoals ik. Maar wat is er mogelijk en wat zijn de wensen? We leven in een tijd waar veel mensen ook moeten bezuinigen en dat we misschien vaker een beroep zouden willen doen op anderen om ergens bij te helpen. Nu bedoel ik nog helemaal niet de ideeën van de regering dat dat wat voorheen de thuishulp deed maar door buren moet worden uitgevoerd, ik vind dat eerlijk gezegd veel te ver gaan. Maar gewoon eens wat hulp bij een klus, bij een probleem(pje) met de computer, bij iets wat je zelf niet of niet meer kan zou soms mooi zijn. Alleen hoe kun je dat organiseren? Er zijn ook buurten waar zulke dingen worden opgezet, klusjes, elkaar dingen leren, elkaar dingen lenen. Het zou ook de moeite waard zijn eens te kijken hoe dat elders is geregeld., volgens mij schieten er overal initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Misschien zijn er mensen die hierover met mij mee willen denken en zoeken of die bepaalde wensen hebben. Laat het me weten. Thea Verkerk, Nicolaas Beetskade 67,tel , tverkerk@planet.nl Odeon: In het ODEON-gebouw, Jan Steenstraat 1a komt per 1 september op vrijdagavond de mogelijkheid vrij om het gebouw te huren. Ook in het weekend komt dan in overleg ruimte vrij. Op onze website staan foto's van de grote zaal en de entree, zodat u een indruk kunt krijgen van de beschikbare ruimte: Hebt u als vereniging ruimte nodig voor repetities of samenkomsten, neemt u dan contact op met Cees Stam tel , c.stam32@upcmail.nl. Uitvoering Odeon: Op zaterdag 9 november uur en zondag 10 november uur staat ODEON weer op de planken van Theater de Vest. In de geheel vernieuwde grote zaal brengen wij dan de operette Boccaccio van Franz von Suppé voor het voetlicht.

9 De kinderen van Jeugdtheater Cupido, met een aantal kinderen uit onze wijk, dragen hierin ook hun steentje bij. Voor de korte inhoud en de rolverdeling kunt u een kijkje nemen op U kunt tot 1 augustus kaarten bestellen in de voorverkoop voor 21,50. Maak het juiste bedrag vòòr 1 augustus over op rek.nr t.n.v. Odeon, Alkmaar en vermeld daarbij uw naam, adres en tel.nr., het aantal kaarten en de uitvoeringsdatum. Voor info tel Vanaf 4 september start de gewone kaartverkoop en kosten de kaarten 24,50. Alkmaarpashouders krijgen dan 2,- korting op vertoon van hun Alkmaarpas en met inlevering van ticket. Dit geldt niet voor de voorverkoop.) Rembrandt in bedrijf: Workshop ketting en armband maken Bij Marije van den Brink, kan dat op woensdag 4 en vrijdag 6 september 2013 van 9.00 uur tot uur of in overleg een andere dag of tijdstip. Inclusief materiaal (kralen, draad, lijm etc.), koffie/thee met wat lekkers, allemaal voor de prijs van maar 20! Maximaal 6 personen. Wie o wie heeft zin? Meld je dan snel aan op telefoonnummer / of kom even langs op de Vermeerstraat 4. Kan je gelijk wat voorbeelden zien! Marije van den Brink Ondernemersplatform Rembrandt Op 1 juni jl. is officieel het Ondernemersplatform Rembrandt opgericht, voor en door ondernemers in onze buurt. Een initiatief vanuit de buurtfeestcommissie maar inmiddels breder opgezet, met meer mogelijkheden en ook meer deelnemers. Niet vanuit een commercieel oogpunt ten gunste van de buurtvereniging maar wel iets dat onze eigen buurtondernemers een steuntje in de rug kan geven in deze lastige economische tijden. Daarnaast voor alle buurtbewoners het versterken van de "mond-tot-mond" reclame. Als consumenten op zoek zijn naar een timmerman, advocaat, loodgieter, installateur, website bouwer, administrateur, traiteur,, dan willen ze een goede en betrouwbare partij. Onderzoek toont aan dat een onderneming uit de "eigen" buurt vertrouwen geeft. Daarom dus. Het idee is om alle ondernemers in onze buurt een platform te bieden waarop ze zich kunnen presenteren via o.a. het buurtfeest, de website of diverse communicatieve uitingen zoals de Buurtflits en de Mailflits. Daarnaast is het de bedoeling dat we ook een speciaal evenement willen organiseren waarop ondernemers kennis kunnen maken met elkaar. Een eerste inventarisatie toont voldoende kansen om partijen aan elkaar te koppelen. Met een directe doelgroep van ca. 450 huishoudens en daarmee indirect evenzoveel werkgevers waar een onderneming onder de aandacht wordt gebracht, is dit een ideale kans om te netwerken. Ondernemers kunnen zich inschrijven via twee verschillende sponsorpakketten. Hierna de 2 pakketten toegelicht:

10 Het "Melkmeisje"-pakket t.w.v. 50,- per jaar o uw onderneming met naam en toenaam genoemd op de uitingen van het buurtfeest; o de mogelijkheid uw onderneming te presenteren (vlag, bord, ) op de dag van het buurtfeest zelf; o vermelding op de website van de buurtvereniging in de periode rond het buurtfeest (ca. 3 maanden). Het "Nachtwacht"-pakket t.w.v. 150,- per jaar o hetzelfde als het "Melkmeisje"-pakket, plus o een passende activiteit op het buurtfeest gekoppeld aan uw onderneming; o het gehele jaar een prominente vermelding op de website van de buurtvereniging. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen dus we kijken vol vertrouwen uit naar de komende periode. Mocht u zich willen aanmelden of bent u nog niet persoonlijk door ons op de hoogte gesteld van de mogelijkheden, dan kunt u zich wenden tot Frans Bruijn, Frans Halsstraat 18, , of Marco van der Heijden, Frans Halsstraat 17, ONDERNEMEND REMBRANDTKWARTIER Waarom benaderen wij u als ondernemer? Logisch! Want, waar en hoe vind je als bedrijf een klant? Of andersom, hoe vindt een klant uw bedrijf? Wat willen bewoners/consumenten als ze zoeken naar een timmerman, advocaat, loodgieter, installateur, websitebouwer, administrateur, traiteur, Net als u en ik, zoekt een klant dan ook naar: Een betrouwbare en onafhankelijke adviseur, Een bedrijf dat kwaliteit levert en te vertrouwen is. Onderzoek toont aan dat een ondernemer uit de eigen buurt vertrouwen geeft. Alleen, hoe vind je die? Daarom introduceren we het Rembrandt Platform: Ondernemers, Van & Voor Het Rembrandtkwartier Dit jaar kunnen alle ondernemers uit de buurt zichzelf presenteren op het jaarlijkse buurtfeest, zaterdag 24 augustus Een feest in uw eigen buurt, voor en door ondernemers. De ideale netwerkbijeenkomst voor u en uw buren. Maar, waarschijnlijk weten de meeste bewoners van het Rembrandtkwartier helemaal niet dat die gezellige / leuke buurman / buurvrouw ondernemer is. Daar kunt u nu iets aan doen als sponsor van het buurtfeest.

11 Dus: Bent u Ondernemer & zoekt u nieuwe Klanten in de buurt? Doe mee, kies een pakket en investeer 50,- of 150,- als sponsor van het jaarlijkse buurtfeest en bereik ruim bewoners (450 huishoudens): de ideale netwerkgelegenheid Meldt u nu aan als sponsor voor het buurtfeest en kies het best passende sponsorpakket Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Bedrijfsnaam: Activiteiten/diensten: Webadres: Overig: O Het Melkmeisje -pakket: 50,- O Het Nachtwacht -pakket: 150,- - Uw bedrijf met naam en toenaam genoemd op alle uitingen van het buurtfeest; - Hetzelfde als het Melkmeisje - pakket, plus: - De mogelijkheid u te presenteren (vlag, bord, ) op de dag van het buurtfeest zelf; - Vermelding op de website van de buurtvereniging rond het buurtfeest (3 maanden). - Een passende activiteit op het buurtfeest wordt aan uw onderneming gekoppeld; - Het gehele jaar een prominente vermelding op de website van de buurtvereniging. Handtekening:.. Voor aanmeldingen of verdere informatie kunt u contact opnemen met Frans Bruijn: (Frans Halsstraat 18) of Marco van der Heijden (Frans Halsstraat 17).

Buurtvereniging Rembrandt

Buurtvereniging Rembrandt Buurtvereniging Rembrandt Redactie: Daniëlle Uiterwijk- van Langeveld Vermeerstraat 21 1816 CK Alkmaar de.uiterwijken@tiscali.nl Voorwoord Beste buurtbewoners, Hoe is de proef belanghebbenden parkeren

Nadere informatie

Buurtvereniging Rembrandt

Buurtvereniging Rembrandt Buurtvereniging Rembrandt Redactie: Daniëlle Uiterwijk- van Langeveld Vermeerstraat 21 1816 CK Alkmaar de.uiterwijken@gmail.com Buurtflits april 2013 Voorwoord Beste buurtbewoners, Beste buurtbewoners,

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl http://www.edusom.nl Actielessen Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Nieuwe woorden Grammatica: werkwoorden in de verleden tijd Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start

Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start Nieuwsbrief januari 2013. Alle leden nog de beste wensen voor 2013. Bomenwacht Nederland is de nieuwe sponsor van de competitie. Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start Dag Datum Wedstrijd Plaats Afstand zondag

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Gemaakt door: Kelly.

Gemaakt door: Kelly. De kanjertraining. Gemaakt door: Kelly. Inhoud. Inhoud. 1 Inleiding. 2 Wat is de Kanjertraining? 3 Hoe en wanneer is de Kanjertraining ontstaan? 4 Wanneer ga je naar de Kanjertraining? 6 Welke stappen

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

IK DANS. Penningmeester

IK DANS. Penningmeester Wadenoijen 10-09-2015 Jaargang 24 Waayer Nieuws 2 www.waayer-wadenoijen.nl IK DANS Aanstaande donderdag starten we met de eerste danslessen van het project IK DANS! Alle kinderen moeten op gymschoenen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt.

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt. Hallo, Door deze vragenlijst in te vullen help je mee aan een onderzoek naar het leefklimaat op jouw groep. Hierbij gaat het om wat jij vindt van de ondersteuning van de medewerkers, de sfeer en wat je

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

Alle kinderen uit groep 7 B zijn inmiddels op de hoogte gebracht. We hopen dat u uw kind ook thuis goed opvangt als hij/zij erover wil praten.

Alle kinderen uit groep 7 B zijn inmiddels op de hoogte gebracht. We hopen dat u uw kind ook thuis goed opvangt als hij/zij erover wil praten. Bladzijde 1 Overlijden Bladzijde 2 Nieuwe leerlingen Uitslag MR verkiezingen Het beste paard van stal Avondvierdaagse Bladzijde 3 Penningmeester gezocht Klusjes schoolplein Zomerlezen Bladzijde 4 Zonnetje

Nadere informatie

Buurtflits november 2009 (een volledige Buurtflits krijgen alle leden in de brievenbus)

Buurtflits november 2009 (een volledige Buurtflits krijgen alle leden in de brievenbus) Redactie: Daniëlle Uiterwijk van Langeveld Vermeerstraat 21 1816 CK Alkmaar de.uiterwijken@tiscali.nl (een volledige Buurtflits krijgen alle leden in de brievenbus) Men neme een mooi plein in een gezellige

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee.nl Een gezamenlijke tweewekelijkse uitgave van de Ouderraad en

Nadere informatie

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken.

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Nieuwsbrief Avéna Zomer 2015 Beste leden, Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Wat een heerlijk blad, dat hadden we echt nodig in de handwerkkringen! Lijst van de te maken items kan weer uitgebreid worden. Carna Hallo, vandaag de eerste Wieke in de bus gekregen, heb het gelezen en

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur!

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur! Seizoen 2003-2004 PINGUÏN NIEUWS Hierbij ontvangt u onze alweer onze 3 e nieuwsbrief. Deze verspreiden we dit jaar onder alle leden, de vrijwilligers, donateurs (en onze oud leden). Vorig jaar was de nieuwsbrief

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal Nieuwsbrief Jaargang 5, nummer 2 EXTRA EDITIE 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April Groot Internationaal Dansfeest Dit jaar is er geen Festival Internationale dans in Noord-Holland.

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961 DEVO 58 Herman Bonpad 4 1067 SN Amsterdam Amsterdam, 2012 Betreft: Club van 58 Geachte voetballiefhebber, Hartelijk dank voor uw interesse in de Club van 58, het gezamenlijke donateurcollectief van DEVO

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN!

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN! Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 35 5 juni 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Meer Lauwe on Light?

Meer Lauwe on Light? Onderzoeksrapport studenten ; Meer? Rapport gemaakt door : Marvin van Dinteren Erik de Veer Jelle Schenkels Freek Hogenkamp 4 september 2008 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Werkwijze blz. 3 Verwerking blz.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie