Het Rekeltjes Journaal juni 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Rekeltjes Journaal juni 2013"

Transcriptie

1 Het Rekeltjes Journaal juni 2013 Beste ouders/ verzorgers, Eindelijk is de zomer weer in zicht. Het heeft een tijd geduurd, maar de bomen zitten weer vol bladeren en alle planten schieten de grond uit om zoveel mogelijk zonnestralen mee te pakken. Ook voor onszelf is het heerlijk om weer het zonnetje op de huid te voelen en ervan te kunnen genieten om buiten te zijn. En uiteraard is het in deze periode ook erg leuk om te kijken naar al de jonge dieren die geboren zijn, de lammetjes en de kuikentjes en de pulletjes Over pulletjes gesproken, heeft u al gezien dat er een eend bij De Rekeltjes een nest heeft gebouwd? Prachtig voor de kinderen om dat zo dichtbij te kunnen zien. In dit Rekeltjes Journaal hebben we weer een aantal leuke onderwerpen. Uiteraard vertellen we weer over de thema s van de afgelopen periode en blikken we vooruit naar de thema s van de komende periode. Ook stelt Nathalie zich aan u voor en kunt u lezen over de activiteiten van de BSO. Verder wordt er verslag gedaan van de thema avond leren luisteren en David Stomph vertelt over zijn bedrijf, Yuluma internet. Veel leesplezier!

2 Thema s deze periode en komende periode Dikkie Dik feest Het was een groot feest, want Dikkie Dik werd 35 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. De kinderen mochten die dag veel naar verschillende Dikkie Dik verhalen luisteren die door de leidsters werden voorgelezen. Ook werden er echte Dikkie Dik kroontjes geknutseld. De kinderen vonden het supergezellig. Hieperdepiep hoera voor Dikkie Dik!!! Carnaval Ook dit jaar hebben we op het kinderdagverblijf carnaval gevierd. Alle kinderen mochten die week verkleed komen. Er zaten leuke creaties bij: zo waren er veel prinsessen, piraten, boefjes, kabouters en bijtjes. De leidsters waren natuurlijk ook verkleed. Elke middag na het fruit eten, werden de kinderen klaargemaakt voor het carnaval. Zodra iedereen klaar was, mochten ze naar de speelruimte, daar werd carnavalsmuziek gedraaid. Er werd confetti en serpentine gestrooid en iedereen kon lekker dansen. Soms werd geprobeerd een polonaise in te zetten en dat lukte fantastisch. De kinderen vonden het carnavalsfeestje prachtig en we zullen het volgend jaar zeker weer vieren!

3 Koning[inne]dag Het was de laatste Koninginnedag in Nederland! En welke dreumes of peuter wil nu niet koning of koningin zijn! De kinderen hebben allemaal een mooie kroon geknutseld. En zoals op de foto te zien is hebben de kinderen er erg van genoten. De komende maanden gaan we genieten van de volgende thema s: - Zomer - Wat is dat voor een beestje? - Wij gaan op vakantie - Water, zeedieren Oproep Om de veiligheid van de kinderen goed te kunnen waarborgen, willen we u vragen om het hek achter u met de sleutel op slot te doen. Persoonlijke ontwikkelingsplannen Zoals eerder in het Rekeltjes Journaal aangegeven, hebben alle leidsters vorig jaar een competentiescan gedaan. Aan de hand van deze competentiescan is er inmiddels voor elke leidster een persoonlijk ontwikkelingsplan (pop) opgesteld en momenteel wordt er hard gewerkt aan de opgestelde leerdoelen.

4 Voorstelstukje Nathalie Mijn naam is Nathalie Schuddebeurs. Ik ben geboren in 1988 in Alkmaar. Samen met mijn ouders woon ik in Heerhugowaard. In juli 2012 ben ik afgestudeerd voor de opleiding hbo pedagogiek aan hogeschool Inholland te Amsterdam. Hiervoor heb ik diverse stages gelopen. Onder andere heb ik bij een praktijkschool jongeren begeleid die zwakbegaafdheid en autisme hadden. Een leerzame en leuke stage. Zowel het werken met kinderen als met jongeren ervaar ik als een voorrecht. Ze mogen helpen in hun ontdekkingstocht naar wat ze goed kunnen, wie ze zijn en hun verdere ontwikkeling. Het blijft iedere keer een prachtig gezicht als je kinderen stappen ziet maken in hun reis. Buiten het werken met kinderen en mensen, zult u veel muziek horen. Ik speel al meerdere jaren gitaar en ook zing ik graag. Samen met anderen en kinderen muziek maken vind ik heerlijk. Bij mijn vorige werkgever heb ik mijn eigen bso locatie mogen opstarten. Een fantastische ervaring, en nu is het tijd voor het volgende avontuur bij De Rekeltjes. Meeuwen(overlast) U zult ongetwijfeld gemerkt hebben dat er op en rond het kantorenpark de Viaanse Molen veel meeuwen (luidruchtig) aanwezig zijn. Ook in de buurt van het pand van De Rekeltjes zorgen meeuwen voor overlast. Aangezien meeuwen aangemerkt worden als een beschermde diersoort is de bestrijding van de overlast niet altijd even eenvoudig. Op dit moment zitten we nog in de broedtijd, wat betekent dat de meeuwen een voor hun veilige plek zoeken om nesten te bouwen om hun eieren uit te kunnen broeden. Meestal bouwen ze nesten op hoge, platte daken, vanwaar ze naderend onheil op tijd zien aankomen. Om te voorkomen dat de beesten dit broedjaar op ons dak nestelen zijn er eind

5 vorig jaar een aantal maatregelen getroffen. Zo zijn er onder andere door de firma Kusters Bird Control uit België fijnmazige netten op het hele dak aangebracht. Toen dit nog niet afdoende bleek te werken is er op de randen van het gebouw een scare spike pin systeem aangebracht. Dit is een hoogwaardig pennensysteem voor het weghouden van vogels op ongewenste plaatsen. Er zijn twee (bewegende) neproofvogels op het dak geplaatst die de meeuwen moeten weghouden. Roofvogels zijn namelijk een natuurlijke vijand van de meeuw. En last but not least krijgen we binnenkort een aantal maal bezoek van een valkenier met een levende valk om de meeuwen een blijvende angst te bezorgen. Zoals u leest doen wij er werkelijk alles aan wat binnen ons vermogen ligt om de overlast te bestrijden. Wij hebben intussen wel gemerkt dat het hele scala aan maatregelen er langzamerhand wel toe heeft geleid dat de overlast grotendeels verdwenen is. De aanhouder wint zullen we maar zeggen! Buitenschoolse opvang tijdens de vakantiedagen Zoals u allen weet zitten wij tijdens de vakanties niet stil bij de BSO, zo ook niet tijdens de talloze vakantie- en feestdagen van de afgelopen periode. Wij zijn onder andere naar OKB, het Span, Monkeytown, het strand en naar het Zee Aquarium geweest. Om u een indruk te geven van deze gezellige uitstapjes, vertel ik u hier meer over. Zee aquarium Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee was een enorm succes. De kinderen hadden het ontzettend leuk! Zij konden hier vele mooie vissen

6 bekijken, meedoen aan een visquiz, enorme roggen aaien en skeletten van vissen bekijken die in het groot waren nagemaakt. Het aaien van de roggen heeft enorme indruk achter gelaten, want dit bleek het allerleukste van de dag. Nadat we alles hadden bekeken en onderzocht was het tijd om lekker een broodje te eten. En aangezien het strand dichtbij is, konden we het natuurlijk niet laten om nog even heerlijk uit te waaien en te genieten van het mooie uitzicht! Monkeytown Een middagje in Monkeytown vinden de kinderen altijd prachtig. Hier kunnen ze lekker lasergamen, springen op het grote springkussen, glijden van de vele glijbanen en trampoline springen. Sinds kort is de lasergame ruimte uitgebreid over twee ruimtes en is het een nog groter feest voor de kinderen. De buikjes worden hier natuurlijk niet vergeten en de kinderen krijgen dan ook altijd lekkers. Met een zakje chips of een ijsje in de hand is het feestje compleet. Het Span Het Span in Alkmaar is ook heerlijk om heen te gaan, zeker met mooi weer. Hier kunnen de kinderen in de zandbak spelen of gewoon lekker liggen in de grote schommels zodat zij kunnen uitrusten van het bouwen en klauteren. Uiteindelijk liggen ze vaak gezellig met elkaar te kletsen. De laatste keer dat we hier waren, hebben we het bezoek afgesloten met een picknick. Verzoek van de BSO Uiteraard hebben wij nog enkele onbezochte speelterreinen en locaties, zoals de Batavier in Bergen of het Klimduin in Schoorl in de planning staan. Desalniettemin vragen wij u toch met ons mee te denken. Mocht u een suggestie hebben dan horen wij dat graag. Wellicht dat de kinderen zich daar een volgende keer kunnen vermaken.

7 Indien uw kind graag eens een vriendje of vriendinnetje wil meenemen dan is dat natuurlijk mogelijk. Aanmelden is max. 2 maal per jaar mogelijk, bij Marina. De oudercommissie is op zoek naar nieuwe leden! Lijkt het u leuk om meer betrokken te zijn bij De Rekeltjes en wilt u graag advies kunnen geven hoe dingen anders zouden kunnen of bemiddelen bij geschillen, meld u dan nu aan als lid van de oudercommissie! De oudercommissie is er om als aanspreekpunt te dienen voor de ouders/verzorgers van kinderen die bij De Rekeltjes zitten. Ook fungeert de oudercommissie als tussenpersoon wanneer er een geschil ontstaat tussen bijvoorbeeld een ouder/verzorger en een leidster en zij hier onderling niet uit kunnen komen. Tevens wordt de oudercommissie als eerste op de hoogte gesteld van (beleids)veranderingen binnen De Rekeltjes en heeft de oudercommissie hier ook stemrecht in. Momenteel bestaat de oudercommissie uit drie leden, namelijk Trudi (moeder van Jasmijn en Lukas), Ingrid (moeder van Stijn) en Cathelijn (moeder van Remon en Koen). Er heeft reeds een ouder de oudercommissie verlaten en binnenkort gaat de volgende weg omdat ook haar zoon naar de basisschool gaat, en om deze reden zijn wij op zoek naar in ieder geval 1 maar liever 2 nieuwe leden. Bij voorkeur ook 1 persoon waarvan het kind nog op de babygroep zit. Aanmelden voor de oudercommissie kan via oudercommissie@derekeltjes.nl of via de brievenbus in de hal bij De Rekeltjes.

8 Thema avond Leren luisteren Op 14 maart was er bij De Rekeltjes weer een thema avond, dit maal met als thema Leren luisteren. Tijdens de workshop werd in kaart gebracht welke problemen zich kunnen voordoen, bijvoorbeeld dat je kind je uitdaagt en weigert te doen wat je van hem of haar vraagt of dat je kind agressief is. Vervolgens werd er gekeken wat de oorzaken voor die problemen kunnen zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je te veel of juist te weinig instructies geeft aan je kind. Elke instructie (of vraag) is voor je kind een gelegenheid om nee te zeggen. Soms is het goed om bij jezelf na te gaan wanneer het nodig is om een instructie te geven en wanneer dit overbodig is. Wanneer je kind vaak niet luistert of ongehoorzaam is kan het helpen om in een schema bij te houden hoe vaak en op welke momenten van de dag dit gebeurt. Soms blijkt dan dat je kind eigenlijk minder vaak echt ongehoorzaam is dan je eigenlijk dacht. Ook is er bij de workshop aandacht besteed aan hoe je ongehoorzaam gedrag kunt voorkomen. Drie dingen kunnen al een hoop verschil maken. Ten eerste is het aan te raden om je huis zodanig in te richten dat er niet al te veel binnen handbereik van je kind is waar hij of zij niet aan mag komen (dat scheelt alweer een hele hoop nee, niet aankomen ). Ten tweede zal je kind minder lastig zijn als het voldoende dingen heeft om zich mee te vermaken. Dat hoeft uiteraard geen duur speelgoed te zijn, maar ook blokken of een paar bakjes en kunststof lepeltjes geeft al een hoop speelplezier. Als derde is het van belang om je kind een compliment te geven als het goed luistert. Op het moment dat je kind niet goed luistert, is het van belang om instructies te geven die duidelijk en direct zijn en die u ook kunt handhaven. Wanneer je de instructie geeft, ga dan naar je kind toe, ga op ooghoogte met hem zitten, noem de naam van je kind om zijn aandacht te krijgen en zeg precies wat hij moet gaan doen. Wacht daarna ongeveer 5 seconden om je kind de gelegenheid te geven om te gaan doen wat je hebt gezegd. Als hij dan nog niet heeft gereageerd, herhaal dan de instructie eenmaal.

9 Aan het eind van de workshop is besproken wat je kunt doen wanneer je kind niet heeft gereageerd op je instructies. Er moet dan een logische consequentie op volgen. Stop bijvoorbeeld de activiteit of pak het speelgoed af dat op dat moment het probleem geeft. Leg uit waarom je dat doet en geef aan dat het voor een periode van vijf of tien minuten is. Zodra de tijd om is, krijgt je kind de kans om zich wel goed te gedragen. Wanneer de problemen zich blijven voordoen, kun je eventueel gebruik maken van een aanpak die even stil zitten heet: je kind moet dan even stilzitten op een plek in dezelfde ruimte. De periodes van stilzitten hoeven niet lang te zijn, ongeveer 1 minuut voor 2-jarigen en 2 minuten voor 3 tot 5 jarigen. Als je kind niet stil wil blijven zitten op die plek, kun je een time-out toepassen. Dit houdt in dat je kind even in een andere (saaie) plek wordt gezet en dat hij er pas uit mag wanneer hij een vastgestelde tijd stil is geweest. Bij deze methodes is het goed om ze eerst op een rustig moment aan je kind uit te leggen, zodat het goed begrijpt wat er van hem of haar verwacht wordt. Nadat je kind de vastgestelde tijd is blijven zitten, haal je hem terug en herhaal je nogmaals de instructie. Als het kind dan nog niet luistert, kan het nodig zijn om nogmaals een time-out te geven, en als het kind dan wel luistert geef je hem een compliment. Wist u dat Juf Fatma met zwangerschapsverlof is Dansjuf Lisanne per 1 juli als leidster op de groep komt en Er dan een andere dansjuf komt De Rekeltjes is aangesloten bij stichting klachten kinderopvang (skk) en er in 2012 geen klachten binnengekomen zijn De Rekeltjes nu een door Calibris officieel erkende stageplek is voor leerlingen van de opleiding helpende en verzorgende We afscheid hebben genomen van Iza-Jazz en Denzell omdat ze vier jaar zijn geworden en naar school gaan

10 Rekeltjes Podium In deze rubriek laten we mensen aan het woord die betrokken zijn bij De Rekeltjes en die iets te vertellen hebben. Dit keer vertelt David Stomph, vader van Tijn en Pijke, over zijn bedrijf Yuluma internet. Yuluma internet ontwerpt en bouwt websites en webwinkels sinds Het bedrijf kenmerkt zich door maatwerk te leveren tegen een scherp tarief. En daardoor mocht het bedrijf een koppeling leveren voor PostNL, maar bouwt het ook de website van de bakker of de zzp-er op de zoek. Het bedrijf werkt bewust niet met open-source pakketten maar ontwikkelde in de afgelopen jaren zijn eigen software. Het voordeel hiervan is dat ze heel snel specifieke wensen kunnen uitwerken en zelf grip houden op de werking van de systemen zonder afhankelijk te zijn van derden, updates of beveiligingslekken. Het bedrijf heeft zich ook gespecialiseerd in koppelingen met externe pakketten (crm, financieel, logistiek, etc) met als kroon op het werk een koppeling met een kassasysteem waardoor de winkelier een product invoert in de kassa en deze automatisch verschijnt op de website en orders uit de webshop automatisch in de kassa terechtkomen. Met vijf werkplekken op het Luttik Oudorp nr 16 te Alkmaar wordt er dagelijks support verleend en gewerkt aan nieuwe en bestaande projecten. Alle systemen worden opgeleverd in de lease variant (SaaS) waardoor werking is gegarandeerd voor zo lang de website of webwinkel gebruikt wordt. Zo kost het nieuwe pakket SportclubCMS, dat speciaal voor sportverenigingen ontwikkeld is, een vast bedrag per spelend lid. Dat maakt dat het voor de club betaalbaar blijft en vragen altijd beantwoord worden. De continuïteit van de site is hiermee gegarandeerd. Tevens wordt het systeem doorontwikkel met als meest recent voorbeeld SportclubTV waarmee de club zijn eigen TV kanaal met betaalde sponsoring in de kantine kan ophangen.

11 Welkom Wij verwelkomen Melina en Ringo. Welkom op de wereld en welkom bij de babygroep van De Rekeltjes! We verwelkomen Milan, Malou, Koen, Pijke, Olivier, Rohan en Rosa Lee op de dreumes/peutergroep. Wij hopen dat jullie allemaal een fijne tijd zullen beleven bij ons! Melina Ringo (broertje van Rosa Lee) Jarigen bij De Rekeltjes De afgelopen maanden hebben de volgende kinderen hun verjaardag gevierd: Malou is 2 geworden op 19 mei Koen is 2 geworden op 23 mei Dax is 1 geworden op 23 mei Caya is 1 geworden op 25 mei Jusuf is 2 geworden op 29 mei Pijke is 2 geworden op 7 juni Olivier is 2 geworden op 17 juni Allen nog van harte gefeliciteerd en wij hopen dat jullie een hele fijne dag hebben gehad.

12 In juni, juli en augustus zijn jarig: Luna wordt 4 op Jada wordt 4 op Rosa Lee wordt 2 op Evi wordt 3 op Jin wordt 4 op Lars wordt 1 op Siënna wordt 3 op Melina wordt 1 op Tijn wordt 4 op Sem wordt 4 op Isabella wordt 3 op Maurice wordt 4 op 29 juni 1 juli 3 juli 9 juli 11 juli 19 juli 25 juli 2 augustus 5 augustus 18 augustus 23 augustus 25 augustus Wij wensen jullie een fantastische verjaardag! En nog een paar leuke foto s van de babygroep

13 Tot slot Wij hopen dat u dit Rekeltjes Journaal weer met veel plezier hebt gelezen. Voor het volgende Rekeltjes Journaal stellen wij uw bijdrage uiteraard zeer op prijs. Heeft u iets te vertellen wat volgens u leuk, interessant of wetenswaardig is laat het ons alstublieft weten. Ook als u een podium zoekt om u zelf, uw bedrijf, een boek etc. te presenteren bent u van harte welkom. Graag tot de volgende keer! Dit Rekeltjes Journaal is met medewerking van Cathelijn van Zundert Knoef, in opdracht van Kinderdagverblijf De Rekeltjes tot stand gekomen.

Het Rekeltjes Journaal april 2014

Het Rekeltjes Journaal april 2014 Het Rekeltjes Journaal april 2014 Beste ouders/ verzorgers, Het voorjaar is weer volop in gang. Overal zijn weer jonge dieren te zien en de bomen en planten worden prachtig groen. Een mooie tijd voor iedereen

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal december 2013

Het Rekeltjes Journaal december 2013 Het Rekeltjes Journaal december 2013 Beste ouders/ verzorgers, Sinds het vorige Rekeltjes Journaal is er weer een hoop gebeurd. Inmiddels is bij De Rekeltjes het thema herfst behandeld, zijn de kinderen

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki. Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh

Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki. Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh September: 4 Lieke Janssen 5 Soraja Geurtjens 7 Yvonne

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal maart 2015

Het Rekeltjes Journaal maart 2015 Het Rekeltjes Journaal maart 2015 Beste ouders/ verzorgers, De lente is officieel weer begonnen, de narcissen staan in bloei en het zonnetje krijgt weer meer kracht. Nog even en dan komen de blaadjes aan

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

Luisteren, hoe leren kinderen dat?

Luisteren, hoe leren kinderen dat? Leren luisteren Luisteren, hoe leren kinderen dat? Kinderen hebben grenzen en regels nodig. Ze zorgen voor duidelijkheid en veiligheid en ze leren hen omgaan met anderen. Verwacht niet van kinderen dat

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 Maart 2014

Nieuwsbrief 14 Maart 2014 Nieuwsbrief 14 Maart 2014 In deze nieuwsbrief willen we naast het gebruikelijke nieuws ook onze nieuwbouwplannen met jullie delen. Maar voordat willen we toch eerst de lente aankondigen! Onder de warmte

Nadere informatie

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015 Afscheid meneer Ruud Beste ouders / verzorgers, Zoals u al heeft kunnen opmerken, is juffrouw Petra Berentsen al weer geruime tijd op school bezig met haar werkzaamheden als directeur. Heel fijn dat het

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal november 2014

Het Rekeltjes Journaal november 2014 Het Rekeltjes Journaal november 2014 Beste ouders/ verzorgers, De bomen verliezen hun blaadjes en de straten liggen er vol mee. Hoewel het weer soms nog erg zacht is voor begin november, is het toch echt

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest PADDINGTON EXPRESSE In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest Mededeling van de maatschap Per 1 januari 2017 heeft Meini besloten om uit de maatschap te stappen. Hij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 18 september 2013

Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Twaalf augustus tweeduizenddertien. Wat hebben wij allemaal wel gezien. De lange mooie zomervakantie is opnieuw voorbij. De kinderen met rugzak gezadeld staan weer in de

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief Theatergroep Locals www.tgthelocals.com Lesbrief 1. Over de voorstelling De vader van Polle is ooit met de noorderzon vertrokken. Daarom denkt ze dat haar vader ontdekkingsreiziger is en dat zijn schip

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012

BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012 BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012 Beste ouder/verzorger, De zomer is voorbij en we richten ons op gezellige herfstactiviteiten. Bij deze de nieuwsbrief van september. Voor

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Inleiding Hallo allemaal, Heerlijk om weer meer buiten te zijn en te genieten van de lente die in volle gang is. Het ouder tevredenheidonderzoek is bijgevoegd

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Mei 2014

Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Inleiding In deze nieuwsbrief geven we een terugblik op de afgelopen periode, over de uitstapjes in de meivakantie, het voorstellen van de nieuwe gezichten op de BSO en diverse

Nadere informatie

Nieuws van Kabouterbos

Nieuws van Kabouterbos Nieuws van Kabouterbos De afgelopen weken hebben we weer prachtige knutsels gemaakt: gouden bekers, voetballen en mooie gekleurde schaatsen. Bas ging sporten. Nu gaan we over op een ander thema: Bas op

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

De Drakendokter: Gideon

De Drakendokter: Gideon De Drakendokter: Gideon Om hulp vragen Vervolgverhalen Groep 5 en 6 (SO en SBO) Overzicht De opdrachten zijn het leukst om te doen, als het hele boek in de klas is voorgelezen. Dit kan door elke dag in

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken.

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Klassennieuws Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Thema post Na de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema post. Regelmatig komt de postbode langs

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

De Hasselbode Winter 2011

De Hasselbode Winter 2011 De Hasselbode Winter 2011 Geachte ouders, U ontvangt de Hasselbode van De Hasselbraam. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen op De Hasselbraam. De kinderdagverblijfgroepen

Nadere informatie

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Vakantieprogramma 2015 Chillen in ons ZOmerparadijs Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Zomer 2015 Inhoudsopgave Chillen in ons ZOmerparadijs 1 Week 1 2 Week 2 4 Week 3 5 Week 4 6 Week 5 7 Week 6 9 Zomer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO en KDV De Apenrots maart en april 2018

Nieuwsbrief BSO en KDV De Apenrots maart en april 2018 BSO en KDV De Apenrots Elke maand komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO en KDV De Apenrots Nieuws Zoals jullie al weten is Malou Wolters

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Zomer 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen, Dit jaar hebben wij voor jullie een zomervakantieboekje gemaakt, waarin jullie alles kunnen lezen over het verloop

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

ANALYSE ENQUETE 2016

ANALYSE ENQUETE 2016 ANALYSE ENQUETE 2016 Aantal ontvangen: Van de 120 zijn er 49 enquêtes terug gekomen. -Ceresstraat/ Het Talent: 14..C -Het 17 L -Ommel:0 -Ostade/ Horizon: 8 O - 10..H Onvoldoende wordt gegeven op de volgende

Nadere informatie

Schoolkrant april groep 5 en 6 Pius X school

Schoolkrant april groep 5 en 6 Pius X school 1 Film strip groep 4, 5, 6 Op donderdag 17 april om 19:00 worden de film strips van groep 4, 5, 6 vertoond. De kinderen van 4, 5,6 zijn in 5 mixgroepen verdeeld. En we hopen dat u de filmpjes heel erg

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Al getagd ERVE TUINDORP

Al getagd ERVE TUINDORP Al getagd ERVE TUINDORP Nieuwsbrief nummer 2 van 2014 blad 1 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij de tweede nieuwsbrief van ons Kinderdagverblijf Erve Tuindorp voor 2014. In de nieuwsbrieven willen we

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie