Versatel ADSL. Installatiegids Wireless Modem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Versatel ADSL. Installatiegids Wireless Modem"

Transcriptie

1 Versatel ADSL Installatiegids Wireless Modem è

2 2 Versatel ADSL - Installatiegids

3 Versatel ADSL Installatiegids 3 Inhoud Inhoud 3 Installeer zelf uw ADSL aansluiting 5 Over deze installatiegids 6 Systeemvereisten 7 Inhoud van het doe-het-zelf installatiepakket 8 Installatie instructies 9 Stap 1: Sluit de ADSL-splitter aan op de telefoonlijn 10 Stap 2: Sluit de ADSL modem aan op de ADSL-splitter 12 Stap 3: Sluit de pc aan op de draadloze ADSL modem. 13 Aansluiten via de netwerkkabel. 13 Uw pc met Windows 98 2 e editie of ME instellen 15 Uw pc met Windows 2000 of XP instellen 18 Uw pc met Mac OS 9.1 of hoger instellen 23 Uw pc met Mac OS X of hoger instellen. 24 Stap 4: Configureer uw Versatel ADSL verbinding 25 Bijlagen 29 Mijn Versatel 30 gegevens instellen 31 lezen via het web 31 lezen met Outlook Express 32 lezen met Outlook 33 lezen met Eudora 34 Uw laptop aansluiten met laptopkaartje (pc-card of pcmcia) 35 Uw PC instellen om het draadloze netwerk te gebruiken. 37 Uw laptop/pc aansluiten met draadloze USB adapter 39 Uw PC met Windows 98 2 e editie, ME, 2000 of XP instellen. 46 Veel gestelde vragen 48 Het instellen van mijn modem lukt niet 51 Beveiligings-instellingen: 53

4 4 Versatel ADSL - Installatiegids

5 Versatel ADSL Installatiegids 5 Installeer zelf uw ADSL aansluiting Wij adviseren u om deze installatiegids eerst zorgvuldig door te nemen voordat u met installeren begint. Na een paar eenvoudige stappen zult u binnen enkele minuten profiteren van een: > Snelle > Eenvoudige > Permanent beschikbare > Internetverbinding

6 6 Versatel ADSL - Installatiegids Over deze installatiegids Deze installatiegids is bedoeld voor iedereen die een Versatel ADSL aansluiting heeft besteld en deze zelf wenst te activeren. Het Versatel doe-het-zelf wireless installatiepakket is geschikt voor zowel consumenten als bedrijven die gebruik wensen te maken van een snelle draadloze verbinding met het internet. Let op! Dit pakket is alleen geschikt in combinatie met een analoge (PSTN) telefoonlijn en zal niet werken in combinatie met een ISDN-2, TWIN of Telenet aansluiting.

7 Versatel ADSL Installatiegids 7 Systeemvereisten U kunt Versatel ADSL gebruiken zowel in combinatie met Windows als met Apple Macintosh computers. Om uw Versatel ADSL aansluiting met succes te kunnen installeren dient uw computer te voldoen aan de volgende voorwaarden: > Windows: minimaal een Pentium 300Mhz Processor, 75 MB vrije harde schijf ruimte en 128 MB geheugen > Apple Mac: minimaal een PowerPC 60x of G3, 75 MB vrije harde schijf ruimte en 128 MB geheugen > Besturingssysteem: Windows 98 SE, ME, 2000, XP voor PC s of voor Apple Mac, Mac OS X of hoger > Een webbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer, dient geïnstalleerd te zijn. > Een ethernet-netwerk aansluiting is optioneel. Als u niet precies weet wat de specificaties van uw computer zijn, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van uw computer of besturingssysteem.

8 8 Versatel ADSL - Installatiegids Inhoud van het doe-het-zelf installatiepakket Controleer eerst de inhoud van het pakket om er zeker van te zijn dat u alle materialen heeft. In het geval dat u één van de materialen niet aantreft in het doe-het-zelf installatiepakket, contacteer dan onze klantendienst op het nummer De uitvoering van de items kunnen afwijken van de bovenstaande foto 1) Draadloze ADSL Modem De draadloze ADSL modem maakt het mogelijk om gegevens te versturen en te ontvangen en zorgt voor een doorgang naar het internet. 2) Netwerk kabel Met deze kabel kan u uw computer, indien deze over een netwerkkaart beschikt, aansluiten op de draadloze ADSL modem. 3) Spanningsadapter Deze adapter zal de modem van stroom voorzien. 4) Telefoonkabel De telefoonkabel wordt gebruikt om uw draadloze ADSL modem op de ADSL splitter aan te sluiten. 5) ADSL splitter De ADSL splitter zorgt ervoor dat zowel uw telefoon, als de ADSL aansluiting op één gezamenlijke telefoonlijn kunnen worden aangesloten. 6) Installatiegids In het pakket bevindt zich deze installatiegids.

9 Versatel ADSL Installatiegids 9 Installatie instructies In vier eenvoudige stappen kunt u de Versatel ADSL aansluiting activeren en beschikt u over een snelle draadloze internetverbinding. Stap 1: Sluit de ADSL splitter aan op de telefoonlijn Stap 2: Sluit de draadloze ADSL modem aan op de ADSL splitter Stap 3: Sluit de PC aan op de draadloze ADSL modem Stap 4: Configureer uw Versatel ADSL verbinding Ga verder om de installatie te beginnen.

10 10 Versatel ADSL - Installatiegids Stap 1: Sluit de ADSL-splitter aan op de telefoonlijn De ADSL splitter dient geïnstalleerd te worden op elke plaats waar de telefonietoestellen, zoals telefoon, fax, enz., op de ADSL lijn worden aangesloten. Een ADSL splitter heeft twee uitgangen. De uitgang met het telefoonsymbool wordt gebruikt om telefonietoestellen aan te sluiten. De uitgang gemarkeerd met ADSL dient uitsluitend gebruikt te worden voor de aansluiting van de draadloze ADSL modem. (De uitvoering van de splitter kan afwijken van de foto) > Neem het telefoonsnoer en de ADSL splitter uit het installatie pakket. > Klik een vrij uiteinde van het snoer in de ADSL splitter > Steek vervolgens de telefoonstekker in de ADSL splitter > Plaats dit geheel in het telefoonstopcontact. Vergeet niet om eveneens een ADSL splitter aan te brengen op alle andere telefoonstopcontacten. Zie schema op volgende pagina.

11 Versatel ADSL Installatiegids 11 Aansluiten van modem, splitter, telefoon en computer Aansluiten 2 e telefoon Aansluiten fax, antwoordapparaat Als u meerdere telefoonstopcontacten bezit, raden wij u aan om een ADSL splitter per telefoonstopcontact waar u een telefoontoestel gebruikt, te plaatsen. ADSL splitters zijn te verkrijgen in de handel of te bestellen op

12 12 Versatel ADSL - Installatiegids Stap 2: Sluit de ADSL modem aan op de ADSL-splitter Wanneer u deze stap heeft afgerond, hebt u de modem aangesloten op de splitter. A. Plaats de draadloze ADSL modem op een vlakke, stevige ondergrond, binnen het bereik van de wandcontactdoos van de ADSL aansluiting. Plaats de draadloze ADSL modem niet in direct zonlicht. B. Sluit het losse uiteinde van het telefoonsnoer aan op de met DSL gemarkeerde aansluiting van de modem. Als u een klik hoort, is de ministekker goed aangesloten. C. Pak de voedingsadapter uit het pakket en sluit het snoer aan op de modem. Steek vervolgens de adapter in het stopcontact. Eerst gaat het lampje PWR branden, na enkele seconden ook het lampje WLAN. Het lampje ADSL zal beginnen knipperen. Even nakijken: Brandt het lampje PWR continue? Brandt het lampje WLAN (continue of knipperend)? Brandt het lampje ADSL? (continue of knipperend)? Ja: Alles in orde, u kunt verder gaan met de volgende stap. Nee: Hebt u één van de vragen met nee beantwoord, volg dan de stappen op pagina 50.

13 Versatel ADSL Installatiegids 13 Stap 3: Sluit de pc aan op de draadloze ADSL modem. In deze stap gaat u de pc aansluiten op de modem via de bijgeleverde netwerkkabel. Indien uw pc geen netwerk kaart heeft en u uw pc wenst aan te sluiten via de draadloze adapter of de draadloze usb adapter, lees dan de instructies op pagina 35 om deze te installeren. Aansluiten via de netwerkkabel. A. Pak de netwerkkabel uit het doe-het-zelf installatiepakket. B. Sluit de netwerkkabel aan tussen één van de vier netwerkaansluitingen aan de achterzijde van de modem. C. Sluit het losse uiteinde aan op de netwerkaansluiting van de pc. Als u een klik hoort, is de netwerkkabel goed aangesloten. Bij correcte aansluiting zal aan de voorzijde van uw modem het corresponderende lampje gaan branden. (Bij de meeste pc s brandt dit lampje ook als de pc uitstaat, dit is normaal.) Voor instructies over het installeren van een netwerkkaart (ethernetkaart) of het herkennen van een netwerkaansluiting verwijzen wij u naar de handleiding van uw PC of netwerkkaart. Even nakijken: De aansluitingen achteraan de modem zijn genummerd, brandt het lampje x dat overeenkomt met de aansluiting waar u de netwerkkabel hebt ingestoken? Ja: Alles klopt, ga verder met het aanpassen van uw netwerkinstellingen. Nee: Controleer of de stekkers er aan beide zijden goed ingestoken zijn.

14 14 Versatel ADSL - Installatiegids Netwerkinstellingen aanpassen In de volgende stappen gaan we na of de netwerk instellingen van uw pc correct ingesteld zijn zodat uw pc met de modem kan communiceren. Let op! De werkwijze voor het aanpassen van netwerkinstellingen verschilt per besturingssysteem. Zoek in de volgende tabel het besturingssysteem van uw pc en ga dan verder op de genoemde pagina. Waar verder lezen? Besturingssysteem Windows 98 2 e editie of ME Windows 2000 of XP Mac OS 9.1 of hoger Mac OS X of hoger Lees verder op Pagina 15 bij Uw pc met Windows 98 2e editie of ME instellen Pagina 18 bij Uw pc met Windows 2000 of XP instellen Pagina 23 bij Uw pc met Mac OS 9.1 of hoger instellen Let Op! Voor draadloos gebruik heeft u minimaal OS X nodig. Pagina 24 bij Uw pc met Mac OS X of hoger instellen

15 Versatel ADSL Installatiegids 15 Uw pc met Windows 98 2 e editie of ME instellen In de volgende acties controleert u of uw pc en de modem verbinding met elkaar hebben. A. Ga naar Start -> Instellingen -> Configuratiescherm -> Netwerk Het onderstaande venster verschijnt. B. Selecteer het TCP/IP onderdeel dat gekoppeld is aan uw netwerkkaart. C. Klik op Eigenschappen Het volgende venster verschijnt: D. Selecteer de optie Automatisch een IP-adres verkrijgen. E. Klik op OK om het venster TCP/IP te sluiten. F. Klik op OK om het venster Netwerk te sluiten. G. Herstart uw pc als u de wijzigingen heeft aangebracht in uw netwerkinstellingen. De netwerkinstellingen zijn nu aangepast.

16 16 Versatel ADSL - Installatiegids Controleer netwerkinstellingen A. Klik op Start -> Uitvoeren Het onderstaande venster verschijnt: B. Typ in het invoerveld winipcfg en klik op OK. Het onderstaande scherm verschijnt: C. Selecteer in de keuzelijst de juiste netwerkadapter. De juiste netwerkadapter kunt u herkennen aan een merkaanduiding, bijvoorbeeld NDIS, RealTek, Intel. De aanduiding PPP hoort niet bij een netwerkkaart en is dus niet de optie die u moet selecteren.

17 Versatel ADSL Installatiegids 17 Even nakijken: Staat bij IP-adres een getal dat begint met ? Ja: Nee: Uw netwerkinstellingen zijn correct. Ga verder op pagina 25 bij Configureer uw ADSL verbinding Klik op de knop Vernieuwen Verschijnt binnen enkele seconden bij IP-adres een getal dat begint met ? Ja: Nee: Uw pc en modem hebben verbinding met elkaar. Ga verder op pagina 25 bij Configureer uw ADSL verbinding Controleer de kabels tussen pc en modem. Verschijnt binnen enkele seconden bij IP-adres een getal dat begint met ? Ja: Nee: Uw pc en modem hebben verbinding met elkaar. Ga verder op pagina 25 bij Configureer uw ADSL verbinding Neem contact op met de Versatel klantendienst via ( 0,45/min) met de melding dat de pc geen IP adres krijgt van de draadloze modem.

18 18 Versatel ADSL - Installatiegids Uw pc met Windows 2000 of XP instellen In de volgende stappen controleert u of uw pc en de draadloze modem verbinding met elkaar hebben. Netwerk instellingen aanpassen. A. Ga naar Start -> Instellingen -> Configuratiescherm -> Netwerk- en Internetverbindingen -> Netwerkverbindingen. Het onderstaande venster verschijnt: B. Selecteer de LAN-verbinding waaraan uw modem is gekoppeld. C. Controleer de status van deze LAN-verbinding aan de hand van de melding van Windows: Windows-melding Netwerkkabel niet aangesloten Uitgeschakeld Actie Controleer de aansluiting van de netwerkkabel, zowel op uw modem als op uw pc Dubbelklik op de LAN-verbinding. Hierdoor wordt de verbinding ingeschakeld.

19 Versatel ADSL Installatiegids 19 D. Zorg ervoor dat de LAN-verbinding ingeschakeld is en dubbelklik vervolgens op de verbinding. Het onderstaande venster verschijnt: Klik nu op Properties of eigenschappen:

20 20 Versatel ADSL - Installatiegids E. Selecteer het onderdeel Internet-Protocol (TCP/IP) en klik op eigenschappen. Het onderstaande venster verschijnt: F. Selecteer de optie Automatisch een IP-adres laten toewijzen G. Klik op OK om het venster Eigenschappen voor het Internet-Protocol TCP/IP te sluiten. H. Klik op OK om het venster Eigenschappen voor LAN-verbinding te sluiten. I. Herstart uw pc als u de wijzigingen heeft aangebracht in uw netwerkinstellingen. De netwerkinstellingen zijn nu aangepast, ga naar de volgende pagina om je instellingen na te kijken.

21 Versatel ADSL Installatiegids 21 Controleer netwerkinstellingen A. Klik op Start -> Uitvoeren Het onderstaande venster verschijnt: B. Typ in het invoerveld cmd en klik op ok Het onderstaande venster verschijnt: C. Typ na de DOS-aanwijzing de opdracht ipconfig en druk op Enter.

22 22 Versatel ADSL - Installatiegids Even nakijken: Staat bij IP-adres een getal dat begint met ? Ja: Nee: Uw netwerkinstellingen zijn correct. Ga verder op pagina 25 bij Configureer uw ADSL verbinding Typ na de DOS-aanwijzing de opdracht ipconfig /renew en druk op Enter Verschijnt binnen enkele seconden bij IP-adres een getal dat begint met ? Ja: Nee: Uw pc en modem hebben verbinding met elkaar. Ga verder op pagina 25 bij Configureer uw ADSL verbinding Controleer de kabels tussen pc en modem. Verschijnt binnen enkele seconden bij IP-adres een getal dat begint met ? Ja: Nee: Uw pc en modem hebben verbinding met elkaar. Ga verder op pagina 25 bij Configureer uw ADSL verbinding Neem contact op met de Versatel klantendienst op ( 0,45/min)

23 Versatel ADSL Installatiegids 23 Uw pc met Mac OS 9.1 of hoger instellen In de volgende stappen zorgt u ervoor dat uw pc juist door de modem wordt herkend. A. Selecteer Apple-menu -> Regelpanelen -> TCP/IP menu Het onderstaande scherm verschijnt: B. Stel de optie Verbind via in op Ethernet. C. Stel de optie Configureer in op Via DHCP-server De netwerkinstellingen zijn nu aangepast. Ga verder op pagina 25 bij Configureer uw ADSL verbinding.

24 24 Versatel ADSL - Installatiegids Uw pc met Mac OS X of hoger instellen. In de volgende stappen zorgt u ervoor dat uw pc juist door de modem wordt herkend. A. Selecteer Apple-menu -> Systeemvoorkeuren -> Netwerk. B. Stel de optie Toon op Ingebouwd Ethernet C. Selecteer de tab TCP/IP D. Stel de optie Configureer in op Via DHCP-server

25 Versatel ADSL Installatiegids 25 Stap 4: Configureer uw Versatel ADSL verbinding Met de volgende acties configureert u uw modem om verbinding te maken met het internet. Om u aan te melden op het Versatel ADSL netwerk, heb je je gebruikersnaam en wachtwoord nodig. U vindt uw gebruikersnaam en wachtwoord terug op de welkombrief die je van Versatel ontving, houdt deze dus klaar tijdens de volgende stappen. A. Open uw internetbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer). B. Typ in de adresbalk: dit is de link van de configuratiepagina van de modem. Klik vervolgens op Ga naar of druk op Enter. C. Het onderstaande scherm verschijnt: D. Typ achter Username Admin. Bij Password typt u ook Admin en klik op Log in. Let op dat u Admin steeds met een hoofdletter ingeeft. U ziet nu de webpagina waarmee u de configuratie van de modem kunt controleren. Uw modem is standaard al ingesteld voor een Versatel verbinding en zal automatisch verbinding maken nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingegeven, u vindt deze terug op de welkombrief. Deze verbinding kunt terugvinden onder het menu Setup, in de linkerkolom, onder de naam Versatel.

26 26 Versatel ADSL - Installatiegids E. Controleer vervolgens of de gegevens overeenkomen met de gegevens hieronder: Indien de instellingen niet overeenkomen, wijzig ze zoals hieronder aangegeven. Als ze al goed staan, ga dan verder met check op de volgende pagina. U vindt uw gebruikersnaam en wachtwoord terug op de welkombrief onder de paragraaf Je ADSL dienst. Let erop dat je gebruikersnaam bestaat uit 2 delen; nl een eerste deel dat begint met vt6xxxxxx en een tweede deel bestaande U moet de volledige gebruikersnaam ingeven om uw ADSL lijn te configureren. Bij Name vult u de naam van de verbinding in: Versatel Bij Type moet staan: router PPPoA Bij Username: gebruikersnaam@versatel.be (vb vt654321@versatel.be) Bij Password vult u uw wachtwoord in. Bij Options een vinkje bij NAT en bij Firewall Bij Encapsulation een rondje bij VC Bij Authentication: PAP Bij Default Gateway een vinkje Bij VPI de waarde 8 en bij VCI de waarde 35. QOS is altijd UBR.

27 Versatel ADSL Installatiegids 27 F. Na het (eventueel) wijzigen van de gegevens klikt u op de menubalk bovenaan rechts op de Tools knop. Kies in het menu links voor System Commands en klik nu op de knop Save All om de wijzigingen op te slaan. Herstart tenslotte de modem door op de knop Restart te klikken. De modem gaat nu de instellingen opslaan en opnieuw opstarten. Uw modem is nu correct geconfigureerd en zodra het lampje ADSL continue blijft branden heeft u verbinding met het internet (dit kan tot 2 minuten duren).

28 28 Versatel ADSL - Installatiegids Even nakijken: Open uw internetbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer) Typ in het adresvak het adres in van een website, bijvoorbeeld Verschijnt de opgevraagde pagina? Ja: Gefeliciteerd, u kunt nu supersnel internetten, games spelen, en en chatten. Wij wensen u veel internetplezier! Wilt u nu uw laptop draadloos verbinden, lees dan verder op pagina 31. Indien u wenst u te configureren, lees dan verder op pagina 31 Nee: Lees verder op pagina 52 bij Het aansluiten van mijn pc lukt niet.

29 Versatel ADSL Installatiegids 29 Bijlagen In dit gedeelte van de installatiegids vindt u nuttige informatie over het instellen van uw e- mail en een overzicht van vragen en problemen die u kan tegenkomen bij gebruik en installatie van de Versatel ADSL internet verbinding. Voor vragen over de installatie van uw ADSL modem of internetabonnement kan u contact opnemen met de klantendienst. > Surf naar en gebruik de invulformulieren op de helppagina s. Deze bevatten een leidraad naar welke informatie we nodig hebben om je zo snel te kunnen helpen. > Stuur een naar klantendienst@versatel.be > Bel naar de klantendienst op ( 0,45/min)

30 30 Versatel ADSL - Installatiegids Mijn Versatel De Mijn Versatel pagina s, die terug te vinden zijn op zijn uw persoonlijke pagina s waarop u de instellingen van uw abonnement kan aanpassen. U kan op deze pagina s inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord, waarna u toegang krijgt tot uw persoonlijke Versatel pagina s. U vindt uw gebruikersnaam en wachtwoord terug op de welkombrief die u van Versatel kreeg. Deze pagina s zijn speciaal voor u ontwikkeld. U kan er uw hele abonnement beheren. Hierbij een overzicht van de mogelijkheden: > U kan uw wachtwoord wijzigen om in te loggen op zowel ADSL als uw box. > Wenst u uw communicatie met Versatel liever in een andere taal te krijgen, kan u ook uw taal hier veranderen. > U kan uw facturen nog eens nakijken. > Indien u wenst te verhuizen, dan vindt u hier de juiste procedure. > Ook je kan je hier configureren. > Nieuwe mailboxen aanmaken. > Je s doorsturen naar een ander adres. > Aliassen aanmaken op je adres, zodat je je adres kan personaliseren. Verder is het ook mogelijk om: > Over te stappen op een ander Versatel ADSL product. > Je ADSL verbruik te bekijken. En mocht je toch een reden hebben om op te zeggen, dan kan je dit ook via Mijn Versatel

31 Versatel ADSL Installatiegids 31 gegevens instellen Iedereen met een abonnement bij Versatel heeft automatisch ook een adres. Een adres is vergelijkbaar met een gewoon postadres en ziet er ongeveer zo uit: Voor (vaak apenstaartje genoemd, in het Engels at -sign) staat de naam van de gebruiker en erachter staat de naam van de computer waar de mail naartoe gestuurd wordt. Het apenstaartje staat ertussen om de twee van elkaar te kunnen onderscheiden. lezen via het web Uw box van Versatel kan u zowel bereiken via het web, als via een programma. Via het web (webmail) kan u uw bekijken en versturen via uw internetprogramma. Dit kan vanaf elke internetaansluiting waar ook ter wereld, zoals op het werk of in een internetcafé. Ga naar klik op webmail en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze vindt u terug op de welkombrief die u van Versatel ontvangen heeft. Met een programma worden berichten overgehaald naar uw eigen computer en bewaard op de harde schijf. We spreken dan meestal van popmail. berichten lezen en schrijven met popmail kan zonder dat de internetverbinding open moet staan. Het enige dat u ervoor nodig hebt is een programma zoals Outlook Express, Outlook of Eudora.

32 32 Versatel ADSL - Installatiegids lezen met Outlook Express Met de volgende stappen stelt u Outlook Express in. > Open Outlook Express. > Selecteer het menu-item Extra -> Accounts. > Klik op het tabblad op de knop :Toevoegen. De wizard Internetverbinding wordt gestart. > Vul in het venster Weergegeven naam in hoe u als afzender genoemd wilt worden in uw uitgaande s. (Bijvoorbeeld Jan Janssens of Mw. E. de Graaf). > Klik op Volgende. > Vul in het veld adres uw adres in (bijv. jan.janssens@versatel.be). > Klik op Volgende. > Selecteer in het veld ServerType de optie POP3 > Typ in het veld Server voor inkomende het volgende adres: in.versatel.be > Typ in het veld Server voor uitgaande het volgende adres: out.versatel.be > Klik op Volgende. > Typ in het volgende venster achtereenvolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in (dezelfde gegevens waarmee u ook inlogt op uw privépagina op de Versatelwebsite). > Klik op Voltooien. De wizard slaat uw ingevoerde gegevens op. U kunt nu via Outlook Express uw s ophalen en verzenden.

33 Versatel ADSL Installatiegids 33 lezen met Outlook Naast het gratis verstrekte programma Outlook Express is er ook de zakelijke versie Outlook. Om uw met Outlook af te handelen, gaat u als volgt te werk. > Open Outlook en selecteer het menu-item Extra -> Services > Klik op de knop Toevoegen. > Selecteer het servicetype dat u wilt toevoegen: Internet en klik op OK. > Op het tabblad Algemeen vult u in het eerste invoerveld de naam in voor deze dienst (bijvoorbeeld Versatel mail). > Vul in het deel Gebruikersinformatie daaronder de volgende velden in: Veld Naam Organisatie adres Retouradres Waarde De naam die u als afzender wilt laten vermelden Optioneel: de naam van de organisatie waarvoor u werkt Uw adres, bijv. jan.janssens@versatel.be Optioneel: het adres waarheen antwoorden gestuurd moeten worden op s die u via deze dienst heeft verstuurd Op het tabblad Servers vult u de volgende waarden in: Veld Inkomende Uitgaande Gebruikersnaam Wachtwoord Wachtwoord onthouden Waarde in.versatel.be out.versatel.be uw gebruikersnaam (dezelfde waarmee u ook inlogt op uw privé pagina op de Versatel website) Uw wachtwoord (dezelfde waarmee u ook inlogt op uw privé pagina op de Versatel website) Wanneer u als enige op deze pc werkt, kunt u dit keuzevakje aanvinken, zodat u niet telkens uw wachtwoord hoeft in te typen Op het tabblad Verbinding selecteert u Verbinden via mijn LAN. Klik op OK De nieuwe service wordt geactiveerd wanneer u Outlook opnieuw opstart.

34 34 Versatel ADSL - Installatiegids lezen met Eudora Met de volgende stappen stelt u Eudora in. > Start Eudora. > Klik op :Tools -> Options. > Klik in de kolom Category op Getting Started. > Vul in bij Mailserver (incoming): in.versatel.be. > Vul in bij smtp-server out.versatel.be. > Kik op OK. De instellingen worden opgeslagen.

35 Versatel ADSL Installatiegids 35 Uw laptop aansluiten met laptopkaartje (pc-card of pcmcia) In deze stap gaat u de laptop draadloos aansluiten op de modem. (Enkel voor installatie van E-tech adapters) Wanneer u deze stap heeft afgerond, is uw laptop aangesloten op het internet via de snelle ADSL-verbinding. Wilt u de draadloze verbinding via een draadloos USB adapter, lees dan verder op pagina 39 bij Uw laptop/pc aansluiten met draadloze USB adapter. Deze procedure is enkel geldig voor de installatie van de Let op! Voor de driver voor Mac OS X en hoger kunt u terecht op de volgende plaats A. Plaats nu de cd-rom behorende bij uw draadloze netwerkkaart in de cd-romspeler van uw laptop. Even nakijken: Start de cd-rom automatisch op? Ja: Alles klopt, ga verder met de installatie van de stuurprogramma s Nee: U kunt zelf het programma d:\e-tech.exe starten (Vervang indien nodig de d: door de juiste letter van je cd-rom drive) Er verschijnt een venster met installatie opties. Kies voor Utility Setup.

36 36 Versatel ADSL - Installatiegids B. Het onderstaande venster zal verschijnen. C. Klik op Next en daarna op Finish. Hierna worden de drivers en de utility naar uw harde schijf gekopieerd. D. Plaats na installatie de PCMCIA-kaart in uw laptop. Windows zal de nieuwe hardware vinden en de wizard nieuwe hardware starten. E. Kies de optie De software automatisch installeren en klik op volgende. Onder Windows XP kan de melding Wireless LAN card voldoet niet aan Windows Logo tekst verschijnen. Klik toch op doorgaan om de driver te installeren.

37 Versatel ADSL Installatiegids 37 Uw PC instellen om het draadloze netwerk te gebruiken. Na installatie van de draadloze netwerkkaart gaat u via start -> programma s naar de Ralink RT2500 en kiest hier voor de RaConfig Configuration Utility. Het volgende scherm zal in beeld komen: Klik op het tabblad Site Survey Als uw modem aanstaat en niet te ver verwijderd is van uw laptop of pc zult u hier een draadloos netwerk zien verschijnen: Selecteer uw netwerk en klik vervolgens op de knop Connect. Na enige tijd zal er een groen icoontje voor netwerk verschijnen. Tevens zal het icoon rechtsonderaan het scherm groen worden. U heeft nu een draadloze verbinding met uw modem. Indien de modem juist is ingesteld en de internetverbinding aanwezig is, kunt u nu draadloos het internet op. Als u wilt dat uw laptop na het opstarten direct met uw draadloze modem verbinding maakt, dient u een profiel aan te maken. (U kunt meerdere profielen opgeven, zodat u met uw laptop op een andere locatie ook gemakkelijk gebruik kunt maken van een draadloos netwerk.)

38 38 Versatel ADSL - Installatiegids Zorg ervoor dat het netwerk waarvan u een profiel wilt maken staat geselecteerd en klik op ADD PROFILE, er zal een nieuw scherm verschijnen. In dit scherm kunt u een naam geven aan het profiel. Controleer de gegevens en klik op OK om het profiel op te slaan. Het profiel dat u aangemaakt hebt, zal in de lijst verschijnen. Selecteer het profiel dat u hebt aangemaakt en klik op ACTIVATE. Indien u een ander profiel wilt gebruiken dient u dit eerst aan te maken en te activeren. U hebt nu uw pc geconfigureerd om uw draadloos netwerk te gebruiken. Indien u uw draadloze ADSL modem nog niet geconfigureerd hebt, lees dan verder bij stap 4 op pagina 25 om uw modem te configureren.

39 Versatel ADSL Installatiegids 39 Uw laptop/pc aansluiten met draadloze USB adapter In deze stap gaat u de laptop of pc draadloos verbinden met de modem. Wanneer u deze heeft afgerond, is uw laptop of pc aangesloten op het internet via de snelle ADSLverbinding. De installatie bestaat uit 3 delen 1. de installatie van de driver 2. de installatie van de monitor software. 3. het aansluiten van de USB adapter 1. Installatie van de USB driver. Plaats de bijhorende cd-rom van de draadloze usb adapter in je cd-romspeler. Open Windows Verkenner en ga naar de cd-rom drive. Onderstaand scherm zal zichtbaar zijn: Dubbelklik op Driver_setup.exe om te installatie te starten.

40 40 Versatel ADSL - Installatiegids Onderstaand scherm verschijnt: Klik op Next of Volgende, een scherm zal verschijnen dat vraagt naar de destinatie folder van het installatie programma. Klik op Next of Volgende om de standaard folder waar u de drivers gaat installeren te behouden. Klik op Next of Volgende om de standaard naam van de programma folder te behouden De software zal nu de drivers installeren. Na de installatie verschijnt onderstaand venster. Klik op Finish of Beïndigen om het venster te sluiten.

41 Versatel ADSL Installatiegids 41 Indien u Windows XP gebruikt is het mogelijk dat u onderstaande melding krijgt, Klik hier op Continue anyway of Toch doorgaan. De software voor de driver is nu geïnstalleerd.

42 42 Versatel ADSL - Installatiegids 2. Installatie van het monitor programma. De volgende stap is de utility installeren. Ga terug naar de inhoud van je cd-rom en dubbelklik op utility_setup.exe Het onderstaande scherm zal verschijnen: Klik op Next of Volgende om de installatie te beginnen. Klik op Next of Volgende om de standaard installatie folder te behouden Klik op Next of Volgende om de standaard Program folder te behouden De software wordt nu geïnstalleerd. Als de installatie afgelopen is verschijnt onderstaand venster. Klik op Finish om de installatie te beëindigen.

43 Versatel ADSL Installatiegids Sluit nu de usb adapter aan op de computer. U kan hierbij de melding krijgen dat een Hi-speed USB device aangesloten is op een non-highspeed usb hub. Ook het onderstaande venster zal verschijnen: Selecteer Installeer de software automatisch en klik op Next of Volgende.

44 44 Versatel ADSL - Installatiegids Het onderstaande venster verschijnt. Selecteer de g USB Wireless Card en klik op Next of Volgende Onder Windows XP kan de melding Wireless kaart voldoet niet aan Windows Logo verschijnen (zie onder) Klik op Continue Anyway of Doorgaan om de driver te installeren.

45 Versatel ADSL Installatiegids 45 Het onderstaande venster zal verschijnen als de installatie voltooid is.

46 46 Versatel ADSL - Installatiegids Uw PC met Windows 98 2 e editie, ME, 2000 of XP instellen. Na installatie van de draadloze netwerkkaart gaat u via start -> programma s naar de map g Wireless LAN en kies hier voor Monitor Utility. Het volgende scherm zal in beeld komen: Klik op de knop Scan om te zoeken naar beschikbare netwerken. Als uw modem aanstaat en niet te ver verwijderd is van uw laptop of pc zal u hier uw draadloos netwerk zien verschijnen:

47 Versatel ADSL Installatiegids 47 Selecteer uw netwerk en dubbelklik erop. Er zal nu automatisch een profiel worden aangemaakt in de linker kolom, onder Existing Profile en uw adapter zal verbinding maken met het draadloze netwerk. U kan meerdere profielen aanmaken. Zo kunt u bijvoorbeeld ook op uw werk uw draadloze netwerk verbinden. Voer de stappen A t/m D op uw nieuwe locatie opnieuw uit en de adapter zal een nieuw profiel toevoegen

48 48 Versatel ADSL - Installatiegids Veel gestelde vragen Hoe verander ik mijn adres bij Versatel? Bij Versatel krijg je een adres dat lijkt op vt612345@versatel.be. Je kan dit adres personaliseren door er een alias aan toe te voegen. Via aan alias kan je een andere naam aan je box geven, vb je eigen naam Jan Janssens. Je adres wordt dan jan.jannsens@versatel.be. Let wel: je gebruikersnaam blijft ongewijzigd. Om je s te lezen moet je inloggen met de gebruikersnaam die van je van Versatel kreeg. Om een alias aan te maken surf je naar > Klik op mijn versatel en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord dat je terugvindt op de welkombrief. > Klik nu op alias. > Hier zie je ook een overzicht van de aliassen die je reeds maakte (je kan maximum vijf aliassen maken) > Geef de alias in die je zou willen gebruiken vb jan.janssens en klik op instellen. > Herhaal dit als je meerdere aliassen zou willen aanmaken. Je kan je alias testen door er een naar te sturen, als de alias goed geconfigureerd is, krijg je dit mailtje even later in je mailbox. Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen. Contacteer onze klantendienst op ( 0,45/min) om deze informatie te bekomen.

49 Versatel ADSL Installatiegids 49 Ik wil een modem gebruiken die ik niet bij Versatel gekocht heb. Wat zijn de ADSL settings? Versatel laat toe om een niet-versatel modem te gebruiken, maar kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele compatibiliteitsproblemen. Versatel geeft geen support op de installatie en configuratie van een niet-versatel modem. Zie hiervoor de modem leverancier. De Versatel parameters nodig om de configuratie te doen zijn: ATM PVC eigenschappen: VPI = 8 VCI = 35 Encapsulation PPPoA / VCMux Hoe kan ik aan mijn modem zien of ik verbinding heb. Let erop hoe het ADSL lampje op de modem brandt. Het blijft uit Haal de telefoonkabel even van de modem en sluit hem daarna opnieuw aan. Als het lampje uit blijft, herstart uw modem. Als het lampje LINK uitblijft, heeft de modem geen contact met de telefoonlijn. Controleer of de kabel goed is aangesloten op de met ADSL gemarkeerde aansluiting van de splitter. Het knippert Controleer of de modem goed is ingesteld, bekijk de gegevens op pagina 25. Het brandt continue Uw modem functioneert correct.

50 50 Versatel ADSL - Installatiegids Het aansluiten van mijn modem lukt niet. Controleer uw aansluitingen aan de hand van de volgende stappen. Brandt het lampje PWR op uw modem? Ja: Ga naar de volgende stap. Nee: Volg de onderstaande stappen. > Controleer of de voedingsstekker vanaf de netadapter goed in de modem zit. > Controleer of de netadapter goed in het stopcontact zit. > Controleer (bijvoorbeeld met een schemerlamp) of het stopcontact spanning heeft. Brandt het lampje ADSL? Ja: Uw modem is correct aangesloten op de ADSL lijn. Nee: Volg de onderstaande stappen. > Controleer of het telefoonsnoer tussen de splitter en de modem goed in de splitter zit. Haal de telefoonstekker even los en klik hem daarna weer vast. > Controleer uw modem instellingen zoals weergegeven op pagina 25. > Blijft het lampje knipperen? Neem dan contact op met de klantendienst op ( 0,45/ min) met de vermelding dat het ADSL lampje niet brandt. Brandt het lampje WLAN Ja: Het ingebouwde access point is actief. Nee: Er is wellicht een defect aan de modem of aan het ingebouwde access point. Neem contact op met de Versatel klantendienst op ( 0,45/min).

51 Versatel ADSL Installatiegids 51 Het instellen van mijn modem lukt niet Hieronder volgen enkele tips waarmee u wellicht problemen kunt oplossen. U kunt de webpagina van de modem niet openen. > Controleer de netwerkbekabeling tussen uw computer en de modem > Schakel de modem 5 seconden uit en schakel de modem weer in. Wacht tot het lampje PWR gaat branden. > Schakel alle firewall software uit (zoals Norton Firewall en ZoneAlarm). Verwijder tijdelijk ook software als kazaa. > Controleer of uw internetopties correct zijn ingesteld: Start -> instellingen -> Internet -> Verbinding -> Nooit een verbinding kiezen, klik daarna op toepassen. Klik op LAN instellingen -> de proxy server dient uitgeschakeld te zijn. De modem slaat geen gegevens op. Ga in het browser venster naar het menu Extra -> Internet opties. Klik op Bestanden verwijderen en Geschiedenis wissen en klik tot slot op OK. Bij het opstarten van Internet Explorer wordt er telkens gevraagd om verbinding te maken. Uw computer hoeft niet meer in te bellen bij uw provider, dat doet de modem voortaan automatisch. Ga naar Start -> Instellingen -> Configuratiescherm -> Internet Opties. (Let op: bij Windows XP gaat u direct van Start naar het configuratiescherm) Klik op het tabblad Verbindingen en selecteer de optie Nooit een verbinding kiezen, klik hierna op toepassen.

52 52 Versatel ADSL - Installatiegids Het aansluiten van mijn pc lukt niet. U hebt wel verbinding met uw provider maar u kan geen webpagina s openen: Het is mogelijk dat u bepaalde programmatuur geïnstalleerd hebt die toegang tot de internetpagina s blokkeert, zoals Norton Firewall of ZoneAlarm. Verwijder deze programma s tijdelijk. Uitschakelen, in plaats van verwijderen, van deze software is vaak niet voldoende. Soms kan ook software als Kazaa problemen veroorzaken, verwijder ook deze software tijdelijk. Het aansluiten van mijn laptop lukt niet. U hebt geen draadloos contact vanaf uw laptop met de modem. > Controleer of uw wireless kaart /adapter een goede ontvangst heeft. Zet eventueel tijdelijk modem en laptop dicht bij elkaar. > Schakel tijdelijk op de modem en de kaart de beveiliging uit. Als dit correct werkt kunt u daarna eerst de 64-bits beveiliging en daarna de 128-bits beveiliging. > Controleer of de ssid (dit is de naam van het draadloze netwerk) van de wireless kaart overeenkomt met de ssid van de modem.

53 Versatel ADSL Installatiegids 53 Beveiligings-instellingen: Hoe kan ik het standaard login op de draadloze modem veranderen? Login op de router met het username en password van de router (standaard is dit Admin / Admin). Klik in de bovenste menu op de knop Tools. Kies daarna in het linkse menu de optie User Management. U krijgt nu de onderstaande pagina te zien: Pas hierin de user name en/of password aan naar de user name en password die u verkiest. Schrijf deze voor alle zekerheid op, zodat u deze later niet vergeet. Hoe kan ik mijn data beveiligen? Klik in het bovenste menu op de knop Wireless. Kies daarna in het linkse menu de optie Security. U krijgt nu de onderstaande pagina te zien.

54 54 Versatel ADSL - Installatiegids Dit menu is verdeeld in vier encryptie-types: > None: Geen encryptie gebruiken (standaard) > WEP: Hier kunt u 64/128/256 bits WEP encryptie instellen > 802.1x: Hier kunt u radius/md5 authenticatie kiezen > WPA: Hier kunt u WPA encryptie instellen De meest veilige variant is WPA. Deze wordt van Windows XP SP1 en hoger ondersteund. (Onder bijv. Windows 2000 en 98 kan u dus geen WPA gebruiken.) Bij de opties WEP en WPA wordt gebruik gemaakt van netwerksleutels. U kunt kiezen hoe lang deze sleutel moet zijn, namelijk 64 of 128 bits. Bij de ENCRYPTION KEY kunt u een zelf verzonnen sleutel invoeren. In het Cipher veld kunt u kiezen voor 64 of 128 bits beveiliging. Probeer eerst 64 bit beveiliging. Als dat correct werkt kunt u uw netwerk instellen op 128 bit. Na het instellen van de sleutel klikt u op Apply en daarna op save and reboot om uw modem te herstarten. U zult nu met uw pc of mac opnieuw verbinding moeten maken met de router. Wacht totdat deze volledig is opgestart en vul de door u gebruikte sleutel in op het moment dat Windows daar om vraagt. (Windows zal een beveiligt netwerk vinden.) Indien u een verkeerde wep-sleutel invoert, zal Windows XP gewoon een Uitstekende verbinding blijven melden, maar er zal data verkeer zijn. U krijgt dus geen waarschuwing dat er iets niet klopt. 64 bit beveiliging wordt soms ook wel 40 bit beveiliging genoemd. 128 bit wordt ook soms wel 104 bit beveiliging genoemd.

55 Versatel ADSL Installatiegids 55 Let op! Als u de draadloze beveiliging wilt wijzigen, raden wij u aan dit via een computer uit te voeren die aangesloten is via een netwerkkabel. Voer de wijzigingen in de web-pagina van de router in. Klik op Apply, gevolgd door Save and Reboot. De nieuwe beveiligingsinstellingen zijn nu actief op de modem. Stel dezelfde beveilingingsinstellingen in op uw computer. U dient dus dezelfde beveiligingscodes in te stellen op zowel: > uw modem > uw draadloze usb adapter > uw draadloze adapter (pcmcia) Mocht u onverhoopt uw ingestelde sleutel vergeten of kwijtraken, kunt u de modem door het indrukken van de resetknop herstellen naar de fabriekswaarden. > Haal de fabrieksinstellingen van de modem terug door met een paperclip de resetknop aan de achterzijde van de modem 10 seconden in te drukken.

56 56 Versatel ADSL - Installatiegids

57 Versatel ADSL Installatiegids 57 >

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Versatel ADSL - Installatiegids ADSL. Installatiegids

Versatel ADSL - Installatiegids ADSL. Installatiegids ADSL Installatiegids 1 2 Inhoud Inhoud 3 Installeer zelf uw Versatel ADSL aansluiting 5 Over deze Installatiegids 5 Systeemeisen 6 Inhoud van het doe-het-zelf installatiepakket 7 Installatie instructies

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Router 11g. Met behulp van deze router kunt u snel en efficiënt een draadloos

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

Handleiding doe-het-zelf. installatiepakket. Versatel ADSL

Handleiding doe-het-zelf. installatiepakket. Versatel ADSL Handleiding doe-het-zelf installatiepakket Versatel ADSL met ADSL Wireless Modem Installeren in vier stappen ii Colofon Deze Handleiding (versie 3.4 Wireless 7 december 2004) werd voor Versatel Nederland

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

Handleiding Personal ADSL Access (ISDN)

Handleiding Personal ADSL Access (ISDN) Handleiding Personal ADSL Access (ISDN) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1. Welkom bij IntroWeb!...3 1.2. Doe-het-zelf pakket...3 2. INSTALLATIE SPLITTER... 4 2.1. Installatie ADSL modem...5 3. SYSTEEMCONFIGURATIE...

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Handleiding Cable Access

Handleiding Cable Access Handleiding Cable Access INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE... 3 1.1. Minimale systeemeisen... 3 1.2. Installatie kabelmodem... 3 2. CONFIGURATIE CABLE ACCESS... 4 2.1. Windows 98 & Me... 4 2.2. Windows 2000...

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 2 Installatiehandleiding Kabelinternet BetuweNet BetuweNet Helpdesk Julianastraat 9 6851 KJ Huissen 026 3263010 026 3257011 helpdesk@betuwe.net www.betuwe.net Installatiehandleiding - pagina 0 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN)

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Installatie- en gebruikershandleiding Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Handleiding Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Inhoudsopgave 1 Het aansluiten

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (Flits ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die met

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Provider instellingen:

Provider instellingen: Provider instellingen: 1. MxStream verbindingen voor Tiscali, HetNet, HCC-Net, XS4ALL, Planet Internet, Zonnet Lite & Basic, Wanadoo, Freeler ADSL en Netaffairs 2. KPN-Direct 3. Zonnet-Family, Zonnet Breedband,

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

Handleiding doe-het-zelf. installatiepakket. Versatel ADSL

Handleiding doe-het-zelf. installatiepakket. Versatel ADSL Handleiding doe-het-zelf installatiepakket Versatel ADSL met ADSL Multi PC Modem ii Installeren in vier stappen Colofon Deze Handleiding (versie 3.5 MPC 10 januari 2005) werd voor Versatel Nederland B.V.

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 716v5 WL versie 1.0 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

Linksys Wireless-G. Telenet WiFi Home Network

Linksys Wireless-G. Telenet WiFi Home Network Linksys Wireless-G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 780/716v5 WLversie 1.3 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX762 (Flits ADSL connected by BBned) Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

Router Installatie Handleiding Allied Data Copperjet 820/821

Router Installatie Handleiding Allied Data Copperjet 820/821 Router Installatie Handleiding Allied Data Copperjet 820/821 Handleiding versie: 1.2 - Firmware versie: 5.14 SR7 - Datum: 20 februari 2004 Inleiding Gefeliciteerd met uw ADSL aansluiting! U heeft gekozen

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012 ADSL Technicolor TG789 Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inhoud installatiepakket... 3 2 Installeren ADSL via Solcon... 4 2.1 Installatie... 4 2.1.1 Modem aansluiten... 4 2.1.2 Internet

Nadere informatie

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Inleiding: Om gebruik te kunnen maken van onze ADSL Router moet u eerst uw computer gereed maken voor gebruik van

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Configuratie ADSL-verbinding voor Windows XP (NL)

Configuratie ADSL-verbinding voor Windows XP (NL) Configuratie ADSL-verbinding voor Windows XP (NL) OPGELET INDIEN U EEN ROUTER GEBRUIKT Deze handleiding behandelt de configuratie van een niet-permanente ADSL-verbinding (waarvoor een gebruikersnaam en

Nadere informatie

Sweex Wireless Broadband Router 11G Het installeren van de hardware Het configureren van uw netwerkkaart onder Windows95 / Windows98 / Windows ME

Sweex Wireless Broadband Router 11G Het installeren van de hardware Het configureren van uw netwerkkaart onder Windows95 / Windows98 / Windows ME Sweex Wireless Broadband Router 11G Dit document behandelt stap-voor-stap het installeren en configureren van uw broadband router. Sommige onderdelen zijn onderverdeeld in verschillende blokken zoals voor

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router

BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router Snelle Start Gids Billion BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de VoIP ADSL Modem/Router, zie

Nadere informatie

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W)

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) modem Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) Zo installeert u het modem op uw Mac Uw telefoontoestel(len) is (zijn) nu op uw modem aangesloten. Nu volgt het installeren van het modem op uw computer.

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Configuratie Siemens SX762 Controleren van de aansluiting Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem sluit u op dezelfde wijze aan als

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (SurfSnel ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1 Outlook 2010 instellen met POP3 (of IMAP) in de Skool omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Auteur: Maurice Lefeu Pagina 1 Werkwijze Volg alle stappen volgens deze handleiding en check alle acties in de

Nadere informatie

1. Controleren van de aansluiting op de splitter

1. Controleren van de aansluiting op de splitter Configuratie Copperjet 1616-2p (SurfSnel ADSL connected by BBned) 1. Controleren van de aansluiting op de splitter 2. Toegang tot de modem 3. Router installatie bij afname meerdere IP adressen (8, 16 of

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter kunt u gemakkelijk, snel en veilig

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 8/8.1 4 Computer configuratie

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

Handleiding Personal ADSL Access (PSTN)

Handleiding Personal ADSL Access (PSTN) Handleiding Personal ADSL Access (PSTN) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1. Welkom bij IntroWeb!...3 1.2. Inhoud Doe-het-zelf pakket (USB)...3 1.3. Inhoud Doe-het-zelf pakket (Ethernet)...3 2. INSTALLATIE

Nadere informatie

aansluiten en instellen van de router

aansluiten en instellen van de router 123 - Installatiegids 7908 VoWBRA versie 2.2 De SMC 7908 VoWBRA is een door SMC in samenwerking met Solcon nieuw ontwikkelde router. Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 1 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows XP 6 Stap 2: De EnGenius ECB/SCB-8610S

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

CC400020 Sweex Wireless ADSL Modem/Router

CC400020 Sweex Wireless ADSL Modem/Router CC400020 Sweex Wireless ADSL Modem/Router Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van deze Sweex Wireless ADSL Modem Router. Voor een juiste werking van deze Sweex Wireless ADSL Modem Router

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding . Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Wat is Citrix?... 3 1.2 Voordelen van Citrix... 3 1.3 Wat heeft u nodig om toegang te krijgen... 3 2 Systeemeisen... 4 2.1 Ondersteunde Web browsers...

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater

Instellen van de WiFi-Repeater Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP RP 002 WiFi repeater kunt instellen. Deze instellingen hoeft u in principe slechts eenmalig uit te voeren.

Nadere informatie

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER 150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER Snel installatiegids DN-70490 Inhoudsopgave Inhoud verpakking... Pagina 1 Netwerkverbindingen bouwen... Pagina 2 Netwerk instellen... Pagina 3 Inhoud verpakking Voordat

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Nederlandse versie LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Wireless Utility. Complete handleiding

Wireless Utility. Complete handleiding Wireless Utility Complete handleiding 1. Installatie van software/hardware Installeer de software voordat u de wireless adapter op het systeem aansluit! Plaats de CD-ROM in uw computer. Het Sitecom-installatieprogramma

Nadere informatie

MD-4100 ADSL MODEM-ROUTER. Productinformatie I J K L M N O ADSL. Sluit de ADSL-kabel aan op het aansluitpunt voor de ADSL-lijn ( I ).

MD-4100 ADSL MODEM-ROUTER. Productinformatie I J K L M N O ADSL. Sluit de ADSL-kabel aan op het aansluitpunt voor de ADSL-lijn ( I ). Productinformatie A B C D E F G H I J K L M N O P A: Power-LED B: LED voor LAN-poort C: LED voor LAN-poort D: LED voor LAN-poort E: LED voor LAN-poort 4 F: LED voor ADSL-gegevens G: LED voor ADSL-verbinding

Nadere informatie

EnGenius Snelle Installatie Gids

EnGenius Snelle Installatie Gids EnGenius Snelle Installatie Gids Voor uw EnGenius Wireless Access Point Inhoud van de verpakking Pak de doos uit en controleer de inhoud: EnGenius Wired Wireless Access Point Categorie 5 Ethernet-kabel

Nadere informatie

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater Versie 10-2018 1 1 Het product 3 1.2 Pak het apparaat uit 3 1.3 Introductie van het apparaat 4 1.4 Opzetten van een draadloos netwerk 4 1.4.1 Wireless AP mode 4 1.4.2

Nadere informatie

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C 1. Draadloze netwerkverbinding beveiligen 2. Wanneer je gebruik maakt van een onbeveiligde netwerkverbinding is het voor een buitenstaander

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned)

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Installatie- en gebruikershandleiding Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Handleiding Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van uw Zyxel ADSL modem

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 4 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM LW140 Wireless Broadband Router 140 Nitro XM LW140UK Wireless Broadband Router 140 Nitro XM Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Broadband Router 140 Nitro XM.

Nadere informatie

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.1 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 1 3 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key.

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key. 1 Beveiligen SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan comput verbonden. Draadloze netwerken

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Handleiding Dial-up Access

Handleiding Dial-up Access Handleiding Dial-up Access INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Installatie onder Windows... 4 2.1. Installatie onder Windows 98 / Me / 2000... 4 2.1.1. Installatie van Internet Explorer 6...4 2.1.2. De

Nadere informatie

ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding

ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding Inhoudsopgaven 1. Product uitleg 1.1. Led indicatie 1.2. Normaal mode 1.3. Richt mode 2. Installatie voorbereiding 2.1. Benodigdheden 2.2.

Nadere informatie

myguard 7202 / 7202G (802.11g) Security ADSL2+ Router Snelle Start Gids

myguard 7202 / 7202G (802.11g) Security ADSL2+ Router Snelle Start Gids myguard 7202 / 7202G (802.11g) Security ADSL2+ Router Snelle Start Gids myguard (802.11g) Security ADSL2+ Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de (802.11g)

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

Handleiding. ADSL ZyXEL P-2612HW-F3 ISDN Versie 1.1

Handleiding. ADSL ZyXEL P-2612HW-F3 ISDN Versie 1.1 Handleiding ADSL ZyXEL P-2612HW-F3 ISDN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Installatiehandleiding ADSL... 3 2 Inhoud installatiepakket... 4 3 Het installeren van ADSL... 5 3.1 Sluit uw telefoontoestel aan op de

Nadere informatie

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1 USB Buitenantenne Installatie Handleiding Versie 1.1 BELANGRIJK: Monteer om te beginnen de bijgeleverde antenne op de WIFI adapter. Wanneer u de WIFI adapter gebruikt zonder antenne kan deze zijn vermogen

Nadere informatie

HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6. HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6 STAP 3

HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6. HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6 STAP 3 Met behulp van deze handleiding kunt u Outlook Express configureren voor het ophalen van uw e-mail met behulp van POP en het verzenden via SMTP. STAP 3 STAP 1 Open het programma Outlook Express. Klik in

Nadere informatie

Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen

Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 Verbinden met een hotspot HANDLEIDING 1 Inhoudsopgave: Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen 3 Stap 2: Het instellen van de Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 4

Nadere informatie

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Inleiding: Om gebruik te kunnen maken van onze ADSL Router moet u eerst uw computer gereed maken voor gebruik van

Nadere informatie

Stap-voor-stap handleiding voor het installeren van Raffel Internet ADSL

Stap-voor-stap handleiding voor het installeren van Raffel Internet ADSL Stap-voor-stap handleiding voor het installeren van Raffel Internet ADSL U heeft gekozen voor Raffel internet. Voordat u van deze razendsnelle internetverbinding kunt profiteren, dient u uw telefoonlijn

Nadere informatie

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren 1. Maak verbinding met het draadloze netwerk via uw mobiele telefoon of tablet. 2. Download de NEXHO applicatie (er bestaan meerdere om U toe

Nadere informatie

BIPAC-5100 / 5100W. (Draadloze) ADSL Router. Snelle Start Gids

BIPAC-5100 / 5100W. (Draadloze) ADSL Router. Snelle Start Gids BIPAC-5100 / 5100W (Draadloze) ADSL Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-5100 / 5100W ADSL Router Voor meer gedetailleerde instructies aangaande het configureren en gebruik van de (Draadloze) ADSL Firewall

Nadere informatie

VIGOR 2710 Snelstart handleiding

VIGOR 2710 Snelstart handleiding VIGOR 2710 Snelstart handleiding Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 VERPAKKINGSINHOUD / VOORBEREIDING... 3 LED INDICATIE / AANSLUITINGEN... 4 VERBINDEN VAN DE ROUTER EN HET COMPUTERSYSTEEM... 5 CONFIGUREER

Nadere informatie

Software-installatiehandleiding

Software-installatiehandleiding Software-installatiehandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken In deze gids Je hebt je Telenet Wireless Modem reeds geinstalleerd en je verbinding met de modem ingesteld met behulp van het stappenplan. Krijg je de verbinding

Nadere informatie

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal Quick Start Guide for Mxstream In de Nederlandse taal 1 Inleiding Deze quick start guide bevat de beschrijving van de stappen die moeten worden gezet om de C100BRS4 router in te zetten in de Nederlandse

Nadere informatie

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'.

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'. Windows Mail is het mail programma in Windows Vista & windows 7. In Windows XP noemt men het outlook Express. Hoe stelt u Windows mail in? In deze handleiding word u stap voor stap uitgelegd hoe u Windows

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement. Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN

Installatiehandleiding. Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement. Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Installatiehandleiding Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van de modem 2 De modem instellen 3 Het instellen van een beveiligde

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Het Beveiligen van een draadloos netwerk Het grootste Risico van een draadloos netwerk is dat het signaal in principe voor iedereen beschikbaar is. Anders dan bij een bekabeld netwerk, waar men een fysieke

Nadere informatie

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565)

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Indien de ADSL router en computer correct zijn aangesloten en u via de computer toegang heeft tot het internet, kan het configuratie menu van de

Nadere informatie

Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT. v0.01

Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT. v0.01 Engenius ECB150/ECB300/ECB350 HANDLEIDING VOOR OPZETTEN ALS ACCESSPOINT v0.01 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista en Windows 7... 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows

Nadere informatie

Configuratie ADSL-verbinding voor Windows 2000 (NL)

Configuratie ADSL-verbinding voor Windows 2000 (NL) Configuratie ADSL-verbinding voor Windows 2000 (NL) OPGELET INDIEN U EEN ROUTER GEBRUIKT Deze handleiding behandelt de configuratie van een niet-permanente ADSL-verbinding (waarvoor een gebruikersnaam

Nadere informatie