Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse."

Transcriptie

1 BRUENAREN BEDANKT! Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse. Onder het motto Helpt u ons met een slogan voor een mooier Bruinisse hebben gemeente en Dorpsraad de Bruënaren opgeroepen om een slogan te bedenken voor het programma Bru. Deze oproep leverde maar liefst 47 inzendingen op. Dorpsraad en gemeente hebben gezamenlijk uit deze inzendingen de winnende slogan gekozen: Bruinisse voortvarend van Evelyn Pokorni. Deze slogan met bijbehorend logo wordt gebruikt voor alle publiciteit over het programma Bruinisse. Bovendien is er op basis van deze slogan een vlag met logo ontwikkeld. Tijdens de uitvoeringswerkzaamheden van het programma zal deze vlag regelmatig wapperen, zodat iedereen in één oogopslag kan zien dat er gewerkt wordt aan de uitvoering van het Programma Bruinisse. SPREEKUUR Alle leden van het college van burgemeester en wethouders houden maandag 28 juli tussen en uur spreekuur. Wilt u gebruik maken van dit vragenuur, dan is het verstandig hiervoor een afspraak te maken via het bestuurssecretariaat, telefoon ; dit om wachttijden zoveel mogelijk te beperken. Voor elk gesprek wordt vijftien minuten gerekend. WEGAFSLUITING In verband met herbestratingswerkzaamheden zijn de volgende straten voor het verkeer afgesloten: Kerkwerve: Noordstraat, in de week van maandag 11 tot en met vrijdag 15 augustus Zonnemaire: I.M v.d Bijlstraat, in de week van maandag 25 tot en met vrjidag 29 augustus De werkzaamheden nemen naar verwachting een week in beslag. Hebt u vragen over deze afsluitingen dan kunt u contactopnemen met A.A. Monteban ONTHEFFINGENBELEID Nieuw ontheffingenbeleid voor bouwen en wijzigen van gebruik (artikel 3.23 Wro). De nieuwe Wet ruimtelijke ordening en het nieuwe Besluit ruimtelijke ordening die 1 juli 2008 zijn ingegaan, betekenen dat ook het verlenen van vrijstellingen (artikel 19 lid 3 WRO oud) is gewijzigd. In plaats van vrijstellingen spreken we voortaan van ontheffingen. In verband met deze nieuwe wet hebben burgemeester en wethouders in hun vergadering van 1 juli 2008 nieuwe beleidsregels vastgesteld voor het verlenen van ontheffingen volgens artikel 3.23 Wro (nieuw). Dit betreft ontheffingen bij bouwplannen die niet in het bestemmingsplan passen. Dit nieuwe ontheffingenbeleid ligt vanaf 25 juli 2008 ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Ook op via beleid en regelgeving en beleidsnotities kunt u dit beleid inzien. Deze nieuwe beleidsregels volgens art Wet ruimtelijke ordening komen dus in de plaats van de huidige beleidsregels voor vrijstellingen volgens artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Hierdoor is het noodzakelijk de beleidsregels te

2 herzien. Bouwplannen die vanaf 25 juli 2008 worden ingediend worden aan dit nieuwe beleid getoetst. Bij de inhoud van het ontheffingenbeleid is in eerste instantie vastgehouden aan het oorspronkelijke vrijstellingenbeleid. Het beleid is herzien door de nieuwe wetgeving te verwerken in het beleid. Ook is een aantal regelingen verruimd en zijn nieuwe regelingen opgenomen. De verschillen in de wetgeving zijn de volgende: Uitbreiding van een woning of een bijgebouw bij een woning in de bebouwde kom De verschillen zijn: Het bouwwerk mag niet hoger zijn dan 5 meter, gemeten vanaf het aangrenzende terrein. Het bouwen mag niet tot gevolg hebben dat het aansluitend terrein voor meer dan 50% wordt bebouwd. De oppervlakte die volgens het geldende bestemmingsplan voor bebouwing in aanmerking komt, mag met niet meer dan 50% wordt overschreden. Dit betekent dat er wettelijk meer beperkingen worden gesteld aan het verlenen van een ontheffing voor een uitbreiding van een woning of bijgebouw bij een woning in de bebouwde kom. Uitbreiding van een woning of een bijgebouw bij een woning buiten de bebouwde kom De verschillen ten opzichte van het oude Bro zijn: Het bouwwerk mag niet hoger dan 5 meter zijn, gemeten vanaf het aangrenzend terrein. Het bouwen mag niet tot gevolg hebben dat het aansluitend terrein voor meer dan 50% wordt bebouwd. De oppervlakte die volgens het geldende bestemmingsplan voor bebouwing in aanmerking komt, mag met niet meer dan 50% wordt overschreden. Op grond van artikel Bro (nieuw) mag maximaal 150 m² worden gebouwd in plaats van 25 m² op grond van het oude Bro. Dit wordt in de beleidsregels beperkt tot maximaal 100 m² om aansluiting te vinden bij het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied en het beleid binnen de bebouwde kom. In dit bestemmingsplan en dit beleid geldt dat ook maximaal 100 m² mag worden gebouwd. Uitbreiding van een ander gebouw of een bijgebouw bij een ander gebouw Het verschil ten opzichte van het oude Bro is dat de beperking in de bebouwde kom is vervallen. Er kan nu dus ook ontheffing worden verleend voor een uitbreiding bij bijvoorbeeld een recreatiewoning die buiten de bebouwde kom is gelegen. Een bouwwerk, geen gebouw zijnde (bijvoorbeeld een erfafscheiding, vlaggenmast etc.) Het verschil is dat er nu ontheffing mogelijk is voor maximaal 50 m² in plaats van 25 m² en dat het bouwwerk gemeten vanaf het aansluitende terrein niet hoger mag zijn dan 10 meter in plaats van 5 meter. Een wijziging in het gebruik Het verschil is dat er ook ontheffing kan worden verleend indien er inpandige bouwactiviteiten plaatsvinden. Voorheen was dat op grond van jurisprudentie niet toegestaan.

3 Een antenne-installatie Het verschil ten opzichte van het oude Bro is dat de beperking van in de bebouwde kom is vervallen. Er kan nu dus ook ontheffing worden verleend voor een antenneinstallatie die buiten de bebouwde kom is gelegen. Het nieuwe Bro voorziet ook in twee nieuwe gevallen om ontheffing te verlenen. Het gaat dan om een dakkapel, dakopbouw of gelijksoortige uitbreiding van een gebouw en het gebruik van gronden en bouwwerken voor evenementen. Hiervoor zijn geen beleidsregels opgesteld zodat ad hoc een beslissing moet worden genomen voor deze ontheffingen. De volgende regelingen zijn aangepast of toegevoegd: Uitbreiding van een woning of een bijgebouw bij een woning in de bebouwde kom: de regels zijn leesbaarder en bruikbaarder gemaakt. Uitbreiding van of een bijgebouw bij een woning buiten de bebouwde kom: de regels voor uitbreidingen van een woning of bijgebouwen van een woning buiten de bebouwde kom zijn gewijzigd. Er zijn beperkingen en verruimingen opgenomen. De regels zijn in lijn met het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied. Overkappingen: voor overkappingen die geen gebouw zijn maar wel worden beschouwd als bouwwerk zijn ook beleidsregels opgenomen. Deze regels zijn hetzelfde als de regels die gelden voor uitbreidingen en bijgebouwen bij woningen zodat er overeenstemming is hiertussen. KLEINSCHALIG KAMPEREN 1. Gedoogregeling. Burgemeester en wethouders hebben op 11 december 2007 de Gedoogregeling kleinschalig kamperen gemeente Schouwen-Duiveland vastgesteld. Deze gedoogregeling is op 15 januari 2008 van overeenkomstige toepassing verklaard op kleinschalige kampeerterreinen die niet binnen het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied vallen. Volgens de gedoogregeling heeft het college van burgemeester en wethouders voor kleinschalige kampeerterreinen op de volgende percelen een gedoogbeschikking verleend: Kraaijensteinweg 25, Burgh-Haamstede Florisweg 3, Kerkwerve Nieuwe Kerkweg 4, Scharendijke Oostweg 8, Zonnemaire Deze gedoogbeschikkingen liggen ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen tegen de gedoogbeschikkingen bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet u binnen zes weken na de dag van verzending van de beschikking schriftelijk indienen. Het bezwaarschrift moet tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is ingediend en de motivering van het bezwaar. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, Sector bestuursrecht, postbus 5015, 4330 KA te Middelburg, vragen een voorlopige voorziening te treffen.

4 2. Gedoogregeling. Burgemeester en wethouders hebben 11 december 2007 de Gedoogregeling kleinschalig kamperen gemeente Schouwen-Duiveland vastgesteld. Deze gedoogregeling is op 15 januari 2008 van overeenkomstige toepassing verklaard op kleinschalige kampeerterreinen die niet binnen het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied vallen. Volgens de gedoogregeling heeft het college van burgemeester en wethouders voor kleinschalige kampeerterreinen op de volgende percelen een gedoogbeschikking verleend: Eerste Weegje 3, Zierikzee Nieuwe Prunjeweg 3, Serooskerke. Deze gedoogbeschikkingen liggen ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen tegen de gedoogbeschikkingen bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet u binnen zes weken na de dag van verzending van de beschikking schriftelijk indienen. Het bezwaarschrift moet tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is ingediend en de motivering van het bezwaar. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, Sector bestuursrecht, postbus 5015, 4330 KA te Middelburg, vragen een voorlopige voorziening te treffen. VERKOOP WONING Zierikzee, verkoop bij inschrijving woning Scheepstimmerdijk 1 De gemeente biedt deze woning met ondergrond en tuin te koop aan. De totale oppervlakte bedraagt 190 m 2. De woning heeft een gunstige ligging nabij het historische centrum van Zierikzee. De woning heeft een grondige renovatie nodig. Inschrijving. Inschrijven is alleen mogelijk via een speciaal inschrijfformulier. Dit formulier en de leveringsvoorwaarden kunt u vanaf vrijdag 1 augustus afhalen bij de balie Ruimte & Milieu in het gemeentehuis. Via www. schouwen-duiveland.nl kunt u dit formulier eveneens verkrijgen. Dit formulier kunt u tot maandag 1 september 2008, uur inleveren bij notariskantoor Klaassen Notarissen, Havenpark 40 Zierikzee,; Postbus 187, 4300 AD Zierikzee. Verkoop. De woning met ondergrond en tuin wordt verkocht aan de hoogstbiedende. Voor de gunning wordt een voorbehoud gemaakt. Mocht het hoogste bod onder de bodemprijs liggen dan wordt de woning niet gegund. Deze bodemprijs wordt niet aan belangstellenden kenbaar gemaakt. Inlichtingen Een informatiebrochure met de inschrijfvoorwaarden kunt u vanaf vrijdag 1 augustus afhalen bij de balie Ruimte & Milieu of downloaden van de gemeentelijke website Bezichtiging van de woning is mogelijk op: donderdag 7 augustus van uur tot uur of maandag 11 augustus van uur tot uur. Mocht u op die dagen niet in de gelegenheid zijn om de woning te bezichtigen, dan kunt u een afspraak maken met J.M.A. Wattez, telefoonnummer , of met F. Bom, telefoonnummer DRANK-EN HORECAWET Conceptvergunning. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om een vergunning volgens de Drank- en Horecawet te verstrekken aan V.V. MEVO.

5 Volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt de conceptvergunning van 25 juli tot en met 5 september 2008 ter inzage in de leesruimte vanhet gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze hierover naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunt u sturen ter attentie van het college van burgemeester en wethouders. Voor vragen en het indienen van een mondeling zienswijze kunt u contact opnemen met A.Franse, telefoon WET MILIEUBEHEER Ingekomen meldingen (AMvB) artikel 8.40 wet milieubeheer Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer: Besluit landbouw milieubeheer C. Kool voor het wijzigen van de dieraantallen en aantallen ligboxen, Groeneweg 1a te Noordgouwe;

BOUWVERGUNNINGEN. D. Verleende sloopvergunningen Het slopen van een interieur bankgebouw Lange Nobelstraat 6-12 te Zierikzee (verzonden 22/04/2009);

BOUWVERGUNNINGEN. D. Verleende sloopvergunningen Het slopen van een interieur bankgebouw Lange Nobelstraat 6-12 te Zierikzee (verzonden 22/04/2009); BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van een overkapping Bremweg 13 te Renesse: Het tijdelijk plaatsen van een kantoorunit Jan van Renesseweg

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN. B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN. B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van 3 zeecontainers Jachthavenweg te Bruinisse; Het verplaatsen van een steiger Jachthavenweg te Bruinisse;

Nadere informatie

Het gedeeltelijk veranderen van een bestaand gebouw op het perceel kadastraal bekend Bruinisse, sectie F nummer 1998, Kerkstraat 13 te Bruinisse.

Het gedeeltelijk veranderen van een bestaand gebouw op het perceel kadastraal bekend Bruinisse, sectie F nummer 1998, Kerkstraat 13 te Bruinisse. BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het bouwen van een woning Hogeweg 59 te Burgh- Haamstede; Het slopen van een garage Lageweg 22 te Sirjansland; Het bouwen

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): KNP BV, vergroten vakwerkmast Hageweg 1 te Bruinisse; KPN BV, slopen buismast Hageweg 1 te Bruinisse; Comgoed BV, plaatsen

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Vergroten woning Het Baken 106 te Scharendijke; Plaatsen van een overkapping Burghseweg 68 te Burgh Haamstede; Plaatsen

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende evenementenvergunning blz 2 Ontvangen aan vragen omgevingsvergunningen blz 2-3 Verleende instemmingbesluiten blz 3 Inspraak op voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland Afvalcontainers Markt Brouwershaven

BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland Afvalcontainers Markt Brouwershaven BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland De burgemeester maakt onder verwijzing naar artikel 4 lid 1 en artikel 2 lid 2 van de Belemmeringenwet

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 35-2009 Voornemen ontheffing en bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat zij voornemens zijn ontheffing als bedoeld in artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Beleidsregels bijzondere bijstand Someren 2018 Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 24 april 2018 de navolgende beleidsregels

Nadere informatie

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.).

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). Week 28 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). De verleende

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 29 2008 Voornemen vrijstelling wet RO Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat zij op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voornemens

Nadere informatie

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen RECTIFICATIE In onderstaande publicatie van 31 december 2015 stonden onjuiste kadastrale nummers van het perceel. In deze versie de correcte kadastrale nummers.

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 47 2008. donderdag 27 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 47 2008. donderdag 27 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 47 2008 Besluitvormende raadsvergadering De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er op donderdag 27 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis een besluitvormende

Nadere informatie

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 INGEKOMEN AANVRAGEN Omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 2.1) Locatie Omschrijving Activiteit Datum ontvangst Dossiernummer Dr.H.Mollerstraat

Nadere informatie

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Subsidieregelingen verenigingen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 7 december 2018 de volgende subsidieregelingen hebben vastgesteld:

Nadere informatie

Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren

Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 21 2008 OPENBARE KENNISGEVINGEN Raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op woensdag 21 mei

Nadere informatie

Aanvraag bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor:

Aanvraag bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor: OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 52-2009 OPENBARE KENNISGEVINGEN Woningwet Aanvraag bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend

Nadere informatie

Aan- en uitbouw Een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in bouwkundig opzicht te onderscheiden is van het hoofdgebouw.

Aan- en uitbouw Een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in bouwkundig opzicht te onderscheiden is van het hoofdgebouw. BEGRIPSBEPALINGEN Aan- en uitbouw Een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in bouwkundig opzicht te onderscheiden is van het hoofdgebouw. Aansluitend terrein / erf Al dan niet bebouwd perceel, of een

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Week 20 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel

Nadere informatie

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS Gewenningsperiode eindigt 1 september. Wie in het gemeentehuis moet zijn kan zijn auto het beste parkeren aan de voorzijde van het gemeentehuis

Nadere informatie

VERGADERING Commissie Samenleving en Bestuur en Openbare Ruimte

VERGADERING Commissie Samenleving en Bestuur en Openbare Ruimte SPREEKUUR Burgemeester en wethouders houden wekelijks op maandagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur spreekuur. Wilt u gebruik maken van dit vragenuur, dan is het verstandig hiervoor een afspraak te maken

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een woning op het perceel Eekhoornstraat

Nadere informatie

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Lieropsedijk 11/Besluit hogere grenswaarden Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening

Nadere informatie

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein

Nadere informatie

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4

Nadere informatie

DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING WMO = meedoen DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving! Dat is het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die sinds begin 2007 geldt.

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad Ledeacker ongewijzigd heeft vastgesteld. Deze herziening wijzigt de bestemming Agrarische doeleinden van het perceel Dorpsstraat 15 te Ledeacker in Wonen waardoor de bouw van twee woningen mogelijk wordt.

Nadere informatie

Gemeenteblad Druten nummer 95 Officiële bekendmakingen

Gemeenteblad Druten nummer 95 Officiële bekendmakingen Tijdelijke verkeersmaatregelen Centrum Emmastraat voor Brazilië op 21 april 2013 - afsluiting van de gehele Emmastraat van 20 april om 9.00 uur tot en met 21 april 2013 21.00 uur Viering Koninginnedag

Nadere informatie

Besluit landbouw milieubeheer Veranderen van de inrichting aan de Stoofweg 8 te Nieuwerkerk.

Besluit landbouw milieubeheer Veranderen van de inrichting aan de Stoofweg 8 te Nieuwerkerk. SPREEKUUR Het spreekuur van wethouder Houtekamer en wethouder Verseput op maandag 7 februari vervalt. De andere leden van het college van burgemeester en wethouders houden maandag tussen 10.00 en 11.00

Nadere informatie

Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel

Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend

Nadere informatie

Aanvragen evenementen & activiteiten. Afgehandelde aanvragen evenementen en activiteiten. Afgehandelde aanvraag nummeraanduiding

Aanvragen evenementen & activiteiten. Afgehandelde aanvragen evenementen en activiteiten. Afgehandelde aanvraag nummeraanduiding Officiële bekendmakingen gemeente Nieuwkoop week 32 5 augustus 2015 nr. 31 Aanvragen evenementen & activiteiten voor het houden van een collecte voor een weeshuis in Lusaka van 31 augustus tot en met 5

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 32-2018 Publicatie ontwerp verkeersbesluit Plutolaan Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard spreken het voornemen uit om een oplaadpaal voor elektrische voertuigen

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK donderdag 26 november om uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK donderdag 26 november om uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 46-2009 Besluitvormende raadsvergadering De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er op donderdag 26 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis een besluitvormende

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Kerkendijk 80 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1

Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1 Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1 Vaststelling uitwerkingsplan Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt op

Nadere informatie

AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN

AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN Van harte gefeliciteerd met jullie nationale kampioenschap bij de aspiranten hoge druk. Een knappe prestatie, waarvoor jullie vast en zeker heel hard

Nadere informatie

Wijziging van de Regeling is het gevolg van een andere manier van bestuurlijk samenwerken in de regio Eindhoven.

Wijziging van de Regeling is het gevolg van een andere manier van bestuurlijk samenwerken in de regio Eindhoven. Week 52 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Gemeenschappelijke Regeling Metropoolregio Eindhoven Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2014 heeft ingestemd met

Nadere informatie

Bijlagen Bij sommige bekendmakingen hoort een bijlage. Die zijn helemaal onderaan (dus onder alle bekendmakingen) te vinden.

Bijlagen Bij sommige bekendmakingen hoort een bijlage. Die zijn helemaal onderaan (dus onder alle bekendmakingen) te vinden. Nummer : 29 Datum : 16-07-2014 --------------------------------------------------------------------------------------------- LEESWIJZER De gemeente Weert publiceert bekendmakingen op de website van de

Nadere informatie

SERVICELIJN DIGITAAL!

SERVICELIJN DIGITAAL! SERVICELIJN DIGITAAL! Hebt u een melding/vraag voor de Servicelijn Openbare werken en beschikt u over een persoonlijke DigiD inlogcode dan kunt u uw melding ook via www.schouwen-duiveland.nldigitaal loket

Nadere informatie

Aanpassing mandaatbesluit aan nieuwe Wet ruimtelijke ordening

Aanpassing mandaatbesluit aan nieuwe Wet ruimtelijke ordening ollege Onderwerp: V200900037 Aanpassing mandaatbesluit aan nieuwe Wet ruimtelijke ordening Samenvatting: Inleiding: Op 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening van kracht geworden, afgekort de

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 31 2010 Verkeersmaatregel Burgemeester en wethouders van Sluis brengen ter openbare kennis, dat ter voorkoming/beperking van door geparkeerde voertuigen veroorzaakte hinder

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE VERGUNNINGEN DRANK- EN HORECAWET. Marken

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE VERGUNNINGEN DRANK- EN HORECAWET. Marken INHOUD: Verleende vergunningen drank- en horecawet blz 1 Verleende evenementenvergunningen blz 2 Verleende omgevingsvergunningen blz 3 Verleende vergunning voedselinzameling blz 3 Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

Nadere informatie

Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening

Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening Tijdelijke bouwvergunning en tijdelijke ontheffing Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van Texel; beschikkende op de aanvraag om een bouwvergunning

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE JONGEREN NEMEN SKATEVOORZIENINGEN IN GEBRUIK Zierikzee. Zaterdag 31 oktober zijn het skatepark Zierikzee en de skateplateau's voor mobiele toestellen in Brouwershaven, Noordgouwe, Kerkwerve en Serooskerke

Nadere informatie

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 LYAEMER WONEN p/a Postbus 21 8530 AA Lemmer Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV 20132023/749641 Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 Onderwerp: omgevingsvergunning

Nadere informatie

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp:

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: GEMEENTE HEUMEN Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg 213 6581 EK MALDEN Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: Rijksweg 213 te MALDEN Malden, Ons kenmerk: Behandeld door: Telefoonnummer: E-mailadres:

Nadere informatie

LICHTE BOUWVERGUNNING

LICHTE BOUWVERGUNNING Reg. Nummer: 4881 LICHTE BOUWVERGUNNING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 9 april 2008 ingekomen aanvraag van de heer C. Heuverling, Romboutslaan Dordrecht om aan aanvrager lichte

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer

Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer De volgende openbare bekendmakingen, van burgemeester en wethouders, liggen

Nadere informatie

ÀrchiefexMhpteat ~T. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V.

ÀrchiefexMhpteat ~T. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V. ÀrchiefexMhpteat Provincie Zeeland 1 1 1 ~T BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) Algemeen Aan: Dow Benelux B.V. Postbus 48 4530 AA Terneuzen Kenmerk: 12076689 Afdeling: Milieuhygiëne Datum: 27 november

Nadere informatie

Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Goor Centrum e.o., herziening Grotestraat 38"

Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan Goor Centrum e.o., herziening Grotestraat 38 Bekendmakingen van gemeente Hof van Twente d.d. 2 september 2015 Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: - Bestemmingsplan - Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Het college van de gemeente Zuidplas, In het kader van het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan

Het college van de gemeente Zuidplas, In het kader van het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDE PROCEDURE (art. 2.1 e.v. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum besluit : XX XXXXXX 2013 Verzonden/uitgereikt : Kenmerk : V/UV/20120042 Provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Regulier

Omgevingsvergunning. Regulier Omgevingsvergunning Regulier Aangevraagd - Laagheidseweg 15, Venray het veranderen van de inrichting (nr. int-2016-0006, ontvangstdatum 20/09) - Grutto ongenummerd, Venray het bouwen van 14 woningen (nr.

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 8 2008 Voornemen verlenen vrijstelling wet RO Aardenburg Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat zij op grond van artikel 18, lid 4 onder a van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning de heer P.J.L. Hausoul Rott 53 6294 NL VIJLEN Datum Geachte heer Hausoul, Onderwerp HZ_WABO-2018-0002 Ons kenmerk 18.0004588 18.0004588 Sector Ruimte J.J. Bulles T 043-3068556 Uw brief van Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 37-2018 Ontwerp Actieplan Geluid Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij op 19 juni 2018 het ontwerp Actieplan Geluid hebben vastgesteld als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016

Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016 Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42 ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42 Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning eerste fase (ex. artikel 2.5

Nadere informatie

Voornemen opname gegevens over het vertrek naar een onbekend land

Voornemen opname gegevens over het vertrek naar een onbekend land Donderdag 7 juli 2016, week 27 Voornemen opname gegevens over het vertrek naar een onbekend land Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij

Nadere informatie

BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE

BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE Bruinisse. Burgemeester J.J.P.M. Asselbergs maakt donderdag 17 juli de winnende slogan bekend voor het programma Bruinisse. Dit gebeurt tijdens de

Nadere informatie

Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Beleidsregels beheersing van de Nederlandse taal Someren 2018; Beleidsregels Middelentoets gemeente Someren 2018 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Ontwerpomgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

Ontwerpomgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Kopie Pondera Consult, t.a.v. de heer J.W.F. Rijntalder, Welbergweg 49, 7556PE Hengelo Ov Nr. HZ_WABO 2014-0139 Ontwerpomgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Voor de activiteit ro

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. Uw bouwplan is getoetst aan de criteria van artikel 44 jo. artikel 56a van de Woningwet (Ww):

ONTWERPBESLUIT. Uw bouwplan is getoetst aan de criteria van artikel 44 jo. artikel 56a van de Woningwet (Ww): Bezoekadres Buikslotermeerplein 2000 1025 XL Amsterdam Postbus 37608 1030 BB Amsterdam Telefoon: 14 020 Fax: 020 6349340 www.noord.amsterdam.nl ONTWERPBESLUIT Retouradres: Postbus 37608 1030 BB Amsterdam

Nadere informatie

Week 42 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Beleidsregel Financiële verordening artikel Gemeente Someren

Week 42 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Beleidsregel Financiële verordening artikel Gemeente Someren Week 42 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Beleidsregel Financiële verordening artikel 212 2017 Gemeente Someren Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 20 april 2017 de Financiële

Nadere informatie

Voorlopige voorziening:

Voorlopige voorziening: trekken. De aangevraagde verandering heeft betrekking op het toestaan van een watersprinkler-installatie. Tevens was het College van Oosterhout van plan om op verzoek van Agrichem B.V., paragraaf 13.2

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 17 juni 2015; dossiernummer : WB20150279; van : Vastgoedbedrijf Gemeente Zoetermeer,

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het gebruik van het achterste deel van het perceel

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad 2. Klef 9 te Wanroij (melding Activiteitenbesluit) 3. Noordstraat 31 te Ledeacker (melding activiteitenbesluit) U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl.

Nadere informatie

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde:

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: Bekendmakingen van gemeente Hof van Twente d.d. 4 november Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: - Bestemmingsplannen - Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Abusievelijk stond in de publicatie van 10 maart 2016 namens burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen Regulier Aangevraagd - Vlasakker 1a, Oostrum het starten van een kapsalon (nr. 2014-0263, ontvangstdatum 07/11) - Veldstraat 29, Merselo het plaatsen van een pergola met zonnepanelen

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 19-2018 KENNISGEVING BESLUIT MAATWERK M.B.T. AFVALWATER, DEIMOSLAAN 17B TE HEERHUGOWAARD Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken, gelet op het Activiteitenbesluit milieubeheer,

Nadere informatie

Voornemen uitschrijving burger(s) van gemeente Deurne naar land Onbekend

Voornemen uitschrijving burger(s) van gemeente Deurne naar land Onbekend Donderdag 19 september 2013, week 38 Voornemen uitschrijving burger(s) van gemeente Deurne naar land Onbekend Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Regulier

Omgevingsvergunning. Regulier Omgevingsvergunning Regulier Aangevraagd - Pauwweg 8, Oirlo het wijzigen van de voorgevel (nr. 2016-0289, ontvangstdatum 20/12) - Mariushof 22 en 24, Heide het bouwen van 2 halfvrijstaande woningen (nr.

Nadere informatie

Beleidsregels leerlingenvervoer 2015

Beleidsregels leerlingenvervoer 2015 Beleidsregels leerlingenvervoer 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Druten heeft op 3 maart 2015 de Beleidsregels leerlingenvervoer 2015 vastgesteld. Op 31 maart 2015 is aanvullend beleidsregel

Nadere informatie

Nieuwe manier van huisvuilinzameling betekent uw rolemmer anders klaarzetten!

Nieuwe manier van huisvuilinzameling betekent uw rolemmer anders klaarzetten! Concert at Sea! Zowel, bezoekers als gemeente zijn het er roerend over eens: Concert at Sea 2008 was een succes en een goede promotie voor de Brouwersdam en Schouwen-Duiveland. Een festival voor 55.000

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 51 2016 Exploitatieovereenkomst appartementengebouw De Bever Het college van Burgemeester en Wethouders van Heerhugowaard heeft op 6 december 2016 besloten in te stemmen met de exploitatieovereenkomst

Nadere informatie

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Omgevingsvergunningen

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Omgevingsvergunningen Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen De volgende openbare bekendmakingen, van burgemeester en wethouders, liggen ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis.

Nadere informatie

Bekendmakingen week 17

Bekendmakingen week 17 Bekendmakingen week 17 Publicatie verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard hebben besloten om het ontwerp verkeersbesluit om twee parkeerplaatsen aan de Aquamarijn 15 aan

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9.

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9. Waterschap Brabantse Delta t.a.v. de heer L.M.J. Vogels Postbus 5520 4801 DZ BREDA Raamsdonksveer, Ons kenmerk : HZ_WABO20130543 Bijlage(n) : div Uw brief : 19 december 2013 Uw kenmerk : OLO dossiernummer

Nadere informatie

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project-

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project- 31 mei 2012 B. Bartelds 2011-0175 (0595)421073 23 juli 2011 Project- Diversen omgevingsvergunning (naam) (adres) (naam), Burgemeester en wethouders hebben op 23 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo; PROJECTBESLUIT GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk GO/ 20081333 behandeld door mevrouw J. Koppers-Kusters doorkiesnummer 077-3596494 emailadres j.kusters@venlo.nl besluit d.d. 20 december 2010 verzonden d.d.

Nadere informatie

Maandag 28 september vergadert de adviesraad Wmo in kamer 1.30 van het gemeentehuis in Zierikzee. Deze vergadering begint om uur.

Maandag 28 september vergadert de adviesraad Wmo in kamer 1.30 van het gemeentehuis in Zierikzee. Deze vergadering begint om uur. SPREEKUUR Het spreekuur van burgemeester G.C.G.M. Rabelink komt maandag 28 september te vervallen. De overige leden van het college van burgemeester en wethouders houden maandag tussen 10.00 en 11.00 uur

Nadere informatie

AFSCHEID BURGEMEESTER ASSELBERGS VRIJDAG 12 DECEMBER

AFSCHEID BURGEMEESTER ASSELBERGS VRIJDAG 12 DECEMBER SPREEKUUR Het spreekuur van burgemeester Asselbergs komt maandag 6 oktober te vervallen. Burgemeester en wethouders houden ieder afzonderlijk elke maandagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur spreekuur. Wilt

Nadere informatie

gemeente Peel en Maas

gemeente Peel en Maas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 20 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor plaatsen van een stacaravan op het perceel Steenoven 8 te Meijel. De aanvraag

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van een carport Houtsnipstraat 19 te Zierikzee; Het uitbreiden van twee woningen Riekusweel 13 en 15 te

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK een openbare besluitvormende bijeenkomst van de gemeenteraad van Sluis plaatsvindt.

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK een openbare besluitvormende bijeenkomst van de gemeenteraad van Sluis plaatsvindt. OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 11 2017 Besluitvormende raadsbijeenkomst De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er op donderdag 23 maart 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis een openbare

Nadere informatie

Ingekomen aanvraag omgevingsverguning uitgebreide procedure Stationsplein 2 Enkhuizen

Ingekomen aanvraag omgevingsverguning uitgebreide procedure Stationsplein 2 Enkhuizen Nr. 63358 5 juli Ingekomen aanvraag omgevingsverguning uitgebreide procedure Stationsplein 2 Enkhuizen Het college van burgemeester en wethouders neemt een ingekomen aanvraag omgevingsvergunning uitgebreide

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 11 2019 Raadscommissie Ruimte/Algemeen Bestuur De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er een: Raadscommissie Ruimte/AB plaatsvindt op dinsdag 19 maart 2019 om 19.30 uur

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma Aan dhr. H.S. Sietzema Het Zuid 41 9203 TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari 2018 17-0379/cor Z1987895/ René Radersma D 0512 581234 r.radersma@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen I. Ontvangen aanvragen: Omgevingsvergunningen: Afferden: Bouwen: - Pas 7 6654AK, renoveren dak (ontvangen 12-5-2015); Druten: Uitweg: - Vierschaar nabij nr. 24, 6651AS, aanleggen

Nadere informatie

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning.

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 4 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bijgebouw en buitenzwembad op de locatie Laar 3a te Maasbree.

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE INZAMELING GROF GROENAFVAL Binnenstad Zierikzee. Woont u in de binnenstad van Zierikzee en maakt u gebruik van een van de ondergrondse afvalcontainers? Dan kunt u maandag 9 november uw grof groenafval

Nadere informatie

dhr. H.S. Sietzema Het Zuid TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 9 maart /cor Z / René Radersma

dhr. H.S. Sietzema Het Zuid TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 9 maart /cor Z / René Radersma Aan dhr. H.S. Sietzema Het Zuid 41 9203 TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 9 maart 2018 17-0379/cor Z1987895/ René Radersma D2132273 0512 581234 r.radersma@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie