Hateha Elektrotechnische Handelsonderneming B.V.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hateha Elektrotechnische Handelsonderneming B.V."

Transcriptie

1 Pagina 1 van 10 Handleiding Android enet APP bestaand Funk Management systeem Deze handleiding is bedoeld voor het installeren en inbedrijfstellen van bediening van bestaande Funk ontvangers met de Android enet APP. Benodigde componenten: - Jung enet Gateway IP; art.nr. FM-GATE-IP. - Jung Funk Gateway tussenstekker; art.nr. FMGATE1ZSNA. - WiFi-router. - USB (laad)aansluiting in de directe nabijheid van de enet Gateway IP, b.v. Jung 521-2USB. - Vrij beschikbare 230V (wand)contactdoos t.b.v. Funk Gateway tussenstekker. Te volgen stappen: Pagina 1) Hardware installeren. 2 2) Gateway IP zoeken en instellen. 2 3) Aanmaken van ruimtes. 4 4) Koppelen kanaal tussen enet Gateway IP (via Android APP) en Funk Gateway tussenstekker. 5 5) Koppelen kanaal tussen enet Gateway IP (via Android APP) en Funk ontvanger. 7 6) Koppelen scene tussen enet Gateway IP (via Android APP) en Funk Gateway tussenstekker. 8 7) Koppelen scene tussen enet Gateway IP (via Android APP) en Funk ontvanger. 9 8) Scene instellen 10 Stappen 4 t/m 7 dienen individueel per Funk ontvanger te worden gerealiseerd.

2 Pagina 2 van 10 STAP 1 - Hardware installeren 1a) Sluit de enet Gateway IP aan op een vrije LAN-poort van de WiFi-router met de meegeleverde netwerkkabel. 1b) Sluit de enet Gateway IP aan op een USB (laad)aansluiting met de meegeleverde USB voedingskabel. 1c) Plaats de Funk Gateway tussenstekker in een wandcontactdoos in de ruimte waar de Funk ontvangers zich bevinden. STAP 2 - Gateway IP zoeken en instellen 2a) Download de Jung enet App uit de Play store (zoek op Albrecht Jung). 2b) Zorg dat uw mobiele telefoon/tablet een WiFi verbinding heeft met de WiFi-router waarop de enet Gateway IP is aangesloten. 2c) Open de App, er wordt nu gezocht haar de Gateway-IP. Indien er een pop-up verschijnt met de melding Error Unable to establish connection with the gate drukt u op <OK> Druk hierna op de knop <Select IP-Gateway>. De geïnstalleerde Gateway IP wordt nu gevonden en weergegeven. Druk op het veld waar de betreffende Gateway-IP is vermeld staat. Er is nu een verbinding gemaakt.

3 Pagina 3 van 10 Druk op de knop <Settings>. Er verschijnt nu een (installatie)menu. Druk daarna op <IP-Gateway> Voer het standaard paswoord in: 0000 U ziet nu de gegevens van de Gateway-IP. Hier kunt indien gewenst de naam en eventueel het IP-adres wijzigen. Als u wijzigingen heeft aangebracht drukt u op de groene <V> knop.

4 Pagina 4 van 10 Stap3 - Aanmaken van ruimtes De volgende stap is het aanmaken van ruimtes. Druk op <List Administration> Er verschijnt nu een lijst met 20 ruimtes. Door op een ruimte te drukken kunt u de naam van de ruimte wijzigen. Als u klaar bent dan druk u weer op de groene <V> knop. De wijziging wordt opgeslagen in de Gateway-IP. In de lijst staat nu de betreffende ruimte met de door u gewenste naam.

5 Stap 4 - Koppelen kanaal tussen enet Gateway IP (via Apple APP) en Funk Gateway tussenstekker. Pagina 5 van 10 Door nogmaals op de groene <V> knop te drukken komt u terug in het installateursmenu. Via de menuknop <Setup> komt u in het scherm om individuele kanalen in te stellen. Op de lange knop met de tekst Kanal 1 kunt u nu de naam van de knop instellen. De volgende stap is het inleren van de betreffende Funk-ontvanger. Dit moet in 2 stappen gebeuren aangezien de verbinding naar de oude Funk ontvanger via de Funk Gateway tussenstekker moet worden gerealiseerd. Stap 1 is het koppelen van het kanaal in de APP aan de tussenstekker (dit is een enet verbinding). Om dit te realiseren moet u het volgend doen: Druk op de knop <Programming>. Er verschijnt nu een waarschuwing die aangeeft dat er geen enet ontvanger(s) in de inleerstand mogen staan. Druk daarna op <OK>. Er wordt nu gezocht naar enet ontvangers die in de inleerstand staan.

6 Pagina 6 van 10 Druk nu zolang op de programmeerknop aan de zijkant van de tussenstekker totdat de rode LED op de voorzijde gaat knipperen. In de APP verschijnt nu de melding dat er 1 nieuw actorkanaal is gevonden Druk daarna op <OK>. De APP gaat terug naar de instelpagina van het kanaal en hier is nu te zien dat er 1 actorkanaal is gekoppeld.

7 Pagina 7 van 10 Stap 5 - Koppelen kanaal tussen enet Gateway IP (via Apple APP) en Funk ontvanger. De volgende stap is het inleren van de oude Funk ontvanger. Kies de juiste functie (Switch = schakelen, Dim = dimmen of Shutter = jaloezie). Zet de oude Funk ontvanger in de inleerstand (de rode led knippert c.q. de Funkafdekking piept intermitterend). Druk nu lang op een van de knoppen welke achter de functie staan. De oude Funk ontvanger gaat nu continue aan (Programmeerled) of continue piepen. De ontvanger is nu gekoppeld aan het betreffende kanaal in de APP. Vervolgens moet het kanaal worden toegewezen aan een ruimte. Druk op de knop <Edit> en druk op de ruimte waarin zich de ontvanger bevindt. Druk daarna op de groene <V> knop totdat het installatiemenu weer verschijnt. Vervolgens drukt u op de <Terug> knop rechtsboven. U komt nu in het hoofdmenu voor de gebruiker en hier ziet u de aangemaakte ruimte(s). Na keuze van de ruimte ziet u de aangemaakte functies in deze ruimte.

8 Stap 6 - Koppelen scene tussen enet Gateway IP (via Apple APP) en Funk Gateway tussenstekker. Pagina 8 van 10 Het koppelen van een oude Funk ontvanger aan een lichtsceneknop in de APP geschiedt op dezelfde wijze als omschreven onder stap 4. I.p.v. in de Setup een kanaal te kiezen kunt u door op de knop <Channel> te drukken een keuze maken voor een Scene. Als u hiervoor kiest komt automatisch de pagina voor Scene 1 waar op dezelfde wijze ook weer een naam kan worden ingevoerd. De Scenefunctie moet ook weer apart worden ingeleerd in de enet gateway IP en gekoppeld aan een ruimte. Het inleren in de Funk ontvanger kan hier echter niet.

9 Pagina 9 van 10 Stap 7 Koppelen scene tussen enet Gateway IP (via Apple APP) en Funk ontvanger. Om dit te realiseren gaat u terug naar het gebruikersmenu. Als u nu de betreffende ruimte kiest staat daar een ook een sceneknop. Zet de oude Funk ontvanger in de inleerstand (de rode led knippert c.q. de Funkafdekking piept intermitterend). Druk nu lang op de betreffende sceneknop. Er verschijnt een pop-up die vraagt of u de ingestelde scene wilt opslaan. Druk op <OK> en bij de volgende pop-up nogmaals op <OK> Wacht tot de oude Funk ontvanger continue aan gaat (Programmeerled) of continue piepen. Zet nu de oude Funk ontvanger weer in de normale bedrijfsstand. De ontvanger is nu gekoppeld aan het betreffende sceneknop in de APP.

10 Pagina 10 van 10 Stap 8 Scene instellen. Om nu de af te roepen scene in te stellen zet u eerst alle gekoppelde Funk ontvangers in de gewenste stand (aan, uit of dimstand). Daarna drukt u langer als 1 seconde op de sceneknop. Er verschijnt een pop-up die vraagt of u de ingestelde scene wilt opslaan. Druk op <OK> en bij de volgende pop-up nogmaals op <OK> De ingestelde scene kan nu worden afgeroepen door kort op de sceneknop te drukken.

Deze handleiding is bedoeld voor het installeren en inbedrijfstellen van bediening van enet ontvangers met de Apple enet APP.

Deze handleiding is bedoeld voor het installeren en inbedrijfstellen van bediening van enet ontvangers met de Apple enet APP. Pagina 1 van 8 Handleiding Apple enet APP voor enet installatie Deze handleiding is bedoeld voor het installeren en inbedrijfstellen van bediening van enet ontvangers met de Apple enet APP. Benodigde componenten:

Nadere informatie

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit.

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Applicatie WIFI : Watts Vision koppelen met WIFI Router A. Installatie van de Watts Vision Central Unit (Wifi). Centrale Touch Screen met kleurenscherm met individuele

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

EM6005 / EM6015 iphone en ipod app

EM6005 / EM6015 iphone en ipod app EM6005 / EM6015 iphone en ipod app 2 NEDERLANDS EM6005 / EM6015 iphone en ipod app Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Systeem benodigdheden... 2 3.0 Het installeren van de app... 2 4.0 Begin scherm

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax 1 Opstartprocedure Watts Vision Comfort Pakket Radiatoren. Zoneregeling van radiatorkring(en) met thermostaatkop(pen) BT-TH02 RF en digitale RF ruimtethermostaat BT-D02 RF. Installatie van de RF digitale

Nadere informatie

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax 1 Opstartprocedure Watts Vision Comfort Pakket Vloerverwarming. Zoneregeling van vloerverwarmingskring(en) met RF BT Master 6 zones BT-M6Z02 RF 230V en digitale RF ruimtethermostaat BT-D02 RF. A. Aansluitschema

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding Stap 1 : In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van android, maar is tevens toe te passen voor Apple ios apparaten. Open de App store. (Voor android apparaten

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

INTEGRA SMART WIFI KIT

INTEGRA SMART WIFI KIT Toepassing INTEGRA SMART WIFI KIT De Integra Smart Wifi kit bestaat uit 2 onderdelen, de Wifi naar RF converter SR-2818 en RF controller SR-1009FA. De Integra Smart Wifi kit zet een Wifi signaal om naar

Nadere informatie

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Productinformatie... 3 I-1. Inhoud van de verpakking... 3 I-2. Voorzijde... 3 I-3. LED-status... 4 I-4. Switch statusknop... 4 I-5. Productlabel...

Nadere informatie

Dank voor uw AppLamp aankoop!

Dank voor uw AppLamp aankoop! Handleiding Dank voor uw AppLamp aankoop! Met minstens 80% energiebesparing tegenover de oude gloeilamp heeft u ook een milieubewuste aankoop gedaan! Wij raden oplaadbare batterijen aan voor de afstandsbedieningen

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Invoeren ip-adresgegevens

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Invoeren ip-adresgegevens Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 2 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het invoeren

Nadere informatie

Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger.

Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger. Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger. Default instelling: U gebruikt 1 Wifi ontvanger als Acces

Nadere informatie

Mi-light WiFi ibox Configuratie. Download de Mi-light 3 App. Stap 2: Installeer uw led spots, strips of lampen. Sluit Wifi module aan

Mi-light WiFi ibox Configuratie. Download de Mi-light 3 App. Stap 2: Installeer uw led spots, strips of lampen. Sluit Wifi module aan Mi-light WiFi ibox Configuratie Bedankt voor uw aankoop. Deze brochure bevat alle informatie omtrent het configureren van de Milight Wifi Box (ibox) en bijbehorende verlichting. Met de Milight 3 App kan

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 3 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

S T A P - V O O R - S TA P H A N D L E I D I N G

S T A P - V O O R - S TA P H A N D L E I D I N G S T A P - V O O R - S TA P H A N D L E I D I N G 2 1. Inhoud van het BabyCam-pakket 2. Instellen van camera en app 3. Gebruik op afstand 3 stap-voor-staphandleiding IP-camera WiFi-antenne adapter Engelstalige

Nadere informatie

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit.

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Applicatie 3 : Zoneregeling van radiatorkring(en) met thermostaatkop(pen) BT-TH02 RF en digitale RF ruimtethermostaat BT-D02 RF. Installatie van de RF digitale

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

PnP IP/Network Camera

PnP IP/Network Camera PnP IP/Network Camera Quick Install Handleiding PnP T series Deze handleiding is van toepassing op de volgende modellen: EP-PM12WP EP-M30WP EP-P22WP HD EP-P22W EP-P10W EP-M04WP EP-PT09IP EP-M12WP EP-PM11WP

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

Het kiezen van een kleur of veranderen daarvan gaat eenvoudig door het swipen met een vinger op de toets van een afstandbediening.

Het kiezen van een kleur of veranderen daarvan gaat eenvoudig door het swipen met een vinger op de toets van een afstandbediening. Handleiding voor RGBWW 2.4G RF: Uitleg: RGBWW zijn de multifunctionele LED verlichting welke dimbaar is, de verzadiging is te wijzigen, alle kleuren van de regenboog en nog vele meer zijn te kiezen en

Nadere informatie

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren 1. Maak verbinding met het draadloze netwerk via uw mobiele telefoon of tablet. 2. Download de NEXHO applicatie (er bestaan meerdere om U toe

Nadere informatie

Ipad gebruiken als extra scherm of buitenscherm met Yachtcontrol navigatie.

Ipad gebruiken als extra scherm of buitenscherm met Yachtcontrol navigatie. Ipad gebruiken als extra scherm of buitenscherm met Yachtcontrol navigatie. Inleiding Met behulp van het programma idisplay van ShapeServices. is het mogelijk om de ipad als extra scherm te gebruiken.

Nadere informatie

Klantenservice. Onze camera's zijn volledig Plug and Play

Klantenservice. Onze camera's zijn volledig Plug and Play Op deze handleiding zijn de algemene voorwaarden van Epine-camershop.nl van toepassing U kunt de software en handleidingen ook downloaden via de onderstaande link http://www.epine-camerashop.nl/software-en-handleidingen/

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Yachtcontrol Navigatie (hoofd)scherm kopiëren op de ipad.

Yachtcontrol Navigatie (hoofd)scherm kopiëren op de ipad. Yachtcontrol Navigatie (hoofd)scherm kopiëren op de ipad. Inleiding Met behulp van het programma Splashtop is het mogelijk om het (hoofd) scherm van uw computer of laptop te tonen op de ipad. Om dit te

Nadere informatie

HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA

HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Outdoor eye app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 6 3. Monteren... 6 3.1 Aansluiten op vaste voeding... 7

Nadere informatie

Welkom bij innr. Succes en veel plezier met je aankoop. Het innr Team.

Welkom bij innr. Succes en veel plezier met je aankoop. Het innr Team. Welkom bij innr. Gefeliciteerd met jouw persoonlijke innr LightAdvice. Als je dit leest heb je het pakket dat bij jouw lichtplan hoort waarschijnlijk al thuisgestuurd gekregen. Wij hebben ons uiterste

Nadere informatie

Update voor enet-server

Update voor enet-server 1 Update voor enet-server De Updatefile enetserver_5.6.17.zip is op de Homepage www.jung.nl onder Downloads Technische Downloads -> enet enet Server- Server-update beschikbaar. Download het bestand naar

Nadere informatie

Mi Light. Gebruiksaanwijzing. WiFi Module. Model nr.: ibox2

Mi Light. Gebruiksaanwijzing. WiFi Module. Model nr.: ibox2 Mi Light Gebruiksaanwijzing WiFi Module Model nr.: ibox2 Configuratie van de MiLight Wifi ibox Module Allereerst, hartelijk dank voor uw aankoop! Deze handleiding beschikt over alle informatie omtrent

Nadere informatie

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit.

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Applicatie 2 : Zoneregeling van radiatorkring(en) met thermostaatkop(pen) BT-TH02 RF en RF Plug-in ontvanger BT-PR02 RF. Installatie van de RF digitale thermostaatkop

Nadere informatie

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit.

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Applicatie 4 : Zoneregeling van vloerverwarmingskring(en) met RF BT Master 6 zones BT-M6Z02 RF 230V en digitale RF ruimtethermostaat BT-D02 RF. A. Aansluitschema

Nadere informatie

Dank voor uw AppLamp aankoop!

Dank voor uw AppLamp aankoop! Handleiding Dank voor uw AppLamp aankoop! Met minstens 80% energiebesparing tegenover de oude gloeilamp heeft u ook een milieubewuste aankoop gedaan! In het verlengde van die gedachte bieden we deze handleiding

Nadere informatie

Brink Home Module verbinden met lokaal netwerk

Brink Home Module verbinden met lokaal netwerk Portal Hoofdstuk 5 5.1 Router met WPS-functie Lokaal (thuis-)netwerk Brink Home emodule DSL-router (LAN / WLAN) LAN ebus WLAN WLAN ebus Via de WPS-functie (Wi-fi Protected Setup) van de router is het mogelijk

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

JPTrainControl. JPTrainControl versie Alpha. Eerste kennismaking

JPTrainControl. JPTrainControl versie Alpha. Eerste kennismaking JPTrainControl JPTrainControl versie 5.2.4 Alpha 28 april 2019 Eerste kennismaking De eerste kennismaking met JPTrainControl, wat doet het en hoe gebruik ik het de eerste keer. JPTrain V5.2.4. April 2019

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit.

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Applicatie 1 : Zoneregeling van radiatorkring(en) met enkel thermostaatkop(pen) BT-TH02 RF. Installatie van de RF digitale thermostaatkop BT-TH02 RF. Deze RF

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0

DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0 DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3: adapters

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING Aan de slag met CQ-Care! Hoofdstuk 1 Installatie instructies Inhoud Let op: om gebruik te maken van CQ-Net Live functionaliteiten via deze NetBOX Live,

Nadere informatie

Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie. Verbind uw tablet met de loopband. Standaard programma s

Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie. Verbind uw tablet met de loopband. Standaard programma s Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie Ga met u ipad of Android tablet naar de Apple App Store of de Google Play store. Vervolgens gaat u in de Apple App Store of Google Play

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi

Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de benodigde stappen om de Bluetooth

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Tien stappen om uw gebouw in te regelen met de MyriaMesh Commissioning applicatie voor ipad

Tien stappen om uw gebouw in te regelen met de MyriaMesh Commissioning applicatie voor ipad Tien stappen om uw gebouw in te regelen met de MyriaMesh Commissioning applicatie voor ipad Deze instructiegids is bedoelt voor oudere MyriaMesh licht- Besturingssystemen (versie 2.6 en ouder). Voor systemen

Nadere informatie

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Leiden is alleen beschikbaar voor patiënten die onder behandeling zijn bij

Nadere informatie

Handleiding Werking APP Apple

Handleiding Werking APP Apple AlarmSecur com Handleiding Werking APP Apple 2014 Version 1.0 1 APP > Login Open the app van AlarmSecur - Vul uw cameranummer in o Begint met CN staat achter op de camera. Zie uitleg vergrootglas indien

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 1. Account aanmaken 3 2. Gateway aanmelden 5 3. infraroodpanelen aanmelden 11 4. Thermostaten aanmelden 17 5. infraroodpanelen koppelen aan thermostaat

Nadere informatie

Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP

Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP NL TECHNISCHE HANDLEIDING Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP VOOR APPARATEN: www.comelitgroup.com App Intercall Remote ViP installeren... Configuratie van de applicatie... 4 Een oproep beantwoorden...

Nadere informatie

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding VERSA CONTROL Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16 Configuratie handleiding Het VERSA, VERSA IP en VERSA Plus alarmsysteem kan ook worden bediend vanaf een mobiel apparaat (Smartphone

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMME BUITENCAMERA

HANDLEIDING SLIMME BUITENCAMERA HANDLEIDING SLIMME BUITENCAMERA Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop! In deze handleiding vindt u de instructies voor het installeren van de slimme buitencamera. De buitencamera bewaakt de omgeving,

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 4 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 6 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet

Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet Gebruiksaanwijzing Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet www.bava.nl Casambi systeem gebruiken zonder app Het Casambi systeem is bedoeld voor elke wandcontactdoos, het maakt niet uit

Nadere informatie

HANDLEIDING. Uitgebreide handleiding mediaspeler. SOS Solutions

HANDLEIDING. Uitgebreide handleiding mediaspeler. SOS Solutions HANDLEIDING SOS Solutions Je pakket uitpakken Wanneer je een van onze mediaspelers koopt, ontvang je de volgende producten in je pakket: De mediaspeler Voedingsadapter HDMI-kabel Mediaspeler aansluiten

Nadere informatie

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3A: bekabelde

Nadere informatie

1) Verbinding maken met Solar-WiFi 2) Sems Portal app openen en klik op Wifi. Bij beveiligingssleutel vult u de volgende code in:

1) Verbinding maken met Solar-WiFi 2) Sems Portal app openen en klik op Wifi. Bij beveiligingssleutel vult u de volgende code in: GoodWe Wifi instellen (Via de Sems App) Sems portal app (alleen voor ARM-omvormers en als het serienummer met een 9 begint) Deze handleiding begint nadat u een GoodWe account heeft aangemaakt. Stap 1 Stap

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Aanvraag Digitaal loket De eerste stap naar het gebruik maken van de digitale bezoekersregeling is de aanvraag in het digitaal loket. U gaat via de website

Nadere informatie

Hardware toetsen Met deze toets kan u op elk moment terugkeren naar de beginpagina van het menu (scherm Kamers).

Hardware toetsen Met deze toets kan u op elk moment terugkeren naar de beginpagina van het menu (scherm Kamers). Proficiat met de aankoop van uw Philips Pronto, met dit toestel is het mogelijk uw Nikobus systeem draadloos aan te sturen. Door middel van de intuïtieve grafische interface krijgt u de controle over alle

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Inleiding Comelit beidt graag hulp en service bij het installeren van een systeem. Door de volgende stappen in de configuratiehandleiding te volgen, wordt verwachte de installatietijd

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. HomeWizard pakket

Gebruikershandleiding. HomeWizard pakket Gebruikershandleiding HomeWizard pakket Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Hoe stel ik de HomeWizard in?... 4 2.1 De HomeWizard instellen voor gebruik via ios...4 2.2 De HomeWizard instellen voor gebruik

Nadere informatie

720P HD IP Beveiligingscamera met PIR and Color Nightvision

720P HD IP Beveiligingscamera met PIR and Color Nightvision 720P HD IP Beveiligingscamera met PIR and Color Nightvision Gefeliciteerd met de aankoop van uw ELRO IP camera met Color Nightvision. Wij vinden het prettig als u zo snel mogelijk kunt genieten van dit

Nadere informatie

PowerView Motorisation

PowerView Motorisation PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life Scène Snelstart gids Een briljante evolutie in The Art of Window Styling. Deze gids helpt je op weg met je PowerView aankoop. STAP 1 INSTALLEER

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

In deze handleiding leest u over hoe u de SolarEdge omvormer kunt activeren, upgraden en configureren.

In deze handleiding leest u over hoe u de SolarEdge omvormer kunt activeren, upgraden en configureren. SolarEdge HD-Wave installatie In deze handleiding leest u over hoe u de SolarEdge omvormer kunt activeren, upgraden en configureren. De Solaredge omvormer heeft nu een ingebouwd wifi chip met een bereik

Nadere informatie

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 Open Internet Explorer en vul het IP adres van de recorder in, bijv: http://192.168.1.15 Het IP adres is ook te achterhalen via het menu op de recorder

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren Vragen? info@alarmsecur.com 1. Software installeren Download de app voor Android of apple: 2. Aanmelden bij AlarmSecur Open de app http://www.alarmsecur.com/handleidingen Klik op registreren 1. Vul emailadres

Nadere informatie

HANDLEIDING Streamnet Box Pro

HANDLEIDING Streamnet Box Pro HANDLEIDING Streamnet Box Pro Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie... 3 2. De Streamnet Box Pro voor het eerst gebruiken... 4 2.2 De afstandsbediening... 5 2.3 Installeren van internetconnectie... 6 2.4

Nadere informatie

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze

Nadere informatie

versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue

versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue Inhoud 1. Toon met Philips Hue 4 2. Philips Hue koppelen met Toon 5 3. Philips Hue bedienen met Toon 9 4. Philips Hue verwijderen uit Toon 15 5. Philips

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Wi-Fi GoodWe omvormer instellen

Wi-Fi GoodWe omvormer instellen Nadat de omvormer is aangesloten op de zonnepanelen kan de omvormer worden gekoppeld met de Wi-Fi. Let op! Het instellen van de Wi-Fi is alleen mogelijk op het moment dat de omvormer in werking is. Benodigdheden:

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

HANDLEIDING CASAMBI BESTURINGSSYSTEEM

HANDLEIDING CASAMBI BESTURINGSSYSTEEM HANDLEIDING CASAMBI BESTURINGSSYSTEEM LET OP Gaat u een LED-lamp van DYDELL installeren? Verwijder dan eerst de (eventuele) muurdimmer en vervang deze door een aan/ uit-schakelaar. Muurdimmers zijn gemaakt

Nadere informatie

RGBW Wi-Fi naar RF omvormer

RGBW Wi-Fi naar RF omvormer RGBW Wi-Fi naar RF omvormer Wi-Fi naar RF signaalomvormer voor de bediening van RGBW led strips Bediening via een app. op uw smartphone of tablet Tot 8 zones apart of samen bedienen Gratis applicatie is

Nadere informatie

Handleiding. werking app (android) Inhoud. AlarmSecur com. Login 2. Vergrootglas, foto 3. Tandwiel 4. Login scherm 5.

Handleiding. werking app (android) Inhoud. AlarmSecur com. Login 2. Vergrootglas, foto 3. Tandwiel 4. Login scherm 5. AlarmSecur com Handleiding werking app (android) Inhoud Login 2 Vergrootglas, foto 3 Tandwiel 4 Login scherm 5 Direct beeld 6, 7 Video instellingen 8 Gebruikersmanagement 9 Alarmmeldingen 10 1 App settings

Nadere informatie

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL V2.0

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL V2.0 PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3A: bekabelde camera

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding Inhoud Inleiding... 3 1. Installeren van de Pebble app... 4 2. Koppelen van het Pebble horloge en de smartphone... 6 3. Installeren van de Fox Inzicht App...

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten 19 Base Station via TCP/IP 0213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het RF-II Base Station aansluiten op het netwerk... 4 Het RF-II

Nadere informatie

dit stappenplan samengesteld waarin wordt uitgelegd hoe je via je telefoon verbinding maakt met de Nikon Keymission 360.

dit stappenplan samengesteld waarin wordt uitgelegd hoe je via je telefoon verbinding maakt met de Nikon Keymission 360. Met de Nikon Keymission 360 maak je eenvoudig 360 foto- en videopanorama s. Bij de lancering van het product bleek al snel dat er bij veel gebruikers problemen ontstonden bij het maken van verbinding via

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

Handleiding wachtwoord resetten

Handleiding wachtwoord resetten Handleiding wachtwoord resetten Deze handleiding beschrijft hoe je zelf je wachtwoord kunt resetten. Voordat je gebruik kunt maken van deze tool is het noodzakelijk dat er 3 geheime vragen ingevuld zijn,

Nadere informatie

1 Mitsubishi Alpha XL

1 Mitsubishi Alpha XL 1 Mitsubishi Alpha XL afb. Alpha_01 Stuurrelais Programmeerinstructies Directe bediening. 1.1 Lay-out en functie(s) van de bedieningsknoppen. Het stuurrelais ziet er als volgt uit: afb. Alpha_2 Links een

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie