IJSLAND HEKLA EN LANDMANNALAUGAR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IJSLAND HEKLA EN LANDMANNALAUGAR"

Transcriptie

1 Welkom bij Nunatak Nunatak organiseert reizen over de gehele wereld voor zowel individuele reizigers als groepen. Je hebt de keuze uit wandelreizen, rugzaktrekkings en expedities met vaste, aangepaste of op maat gemaakte reisroutes. Nunatak, een nieuwe naam in de reiswereld, wordt gerund door Paul Boslooper. Sinds 1992 is hij actief in de reiswereld waarvan 15 jaar als mede-eigenaar van HT Wandelreizen. Paul is succesvol beklimmer van zowel de Mount Everest, de Cho Oyu, de Aconcagua en talloze Nepalese bergtoppen. Hij heeft in de ruim 25 jaar dat hij over de wereld reist ontelbare kilometers wandelend afgelegd in Europa, de Himalaya, de Andes, Azië, Oceanië en alle landen boven de poolcirkel. Samen met een team van zeer ervaren reisbegeleiders delen we onze kennis en enthousiasme met jou. Deze brochure geeft je een overzicht van de reisbestemmingen in het Nunatak programma. Is je interesse gewekt? Kijk dan op waar je alle groepswandelreizen, rugzaktrekkings en expedities vindt. De groepsreizen geven je een beeld van de mogelijke reisroutes, je weet waar je aan toe bent. Wil je liever een eigen route als stel, individueel of met een eigen groep? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt bij Nunatak terecht voor pittige wandelreizen, rugzaktrekkings en expedities maar ook voor dagwandelingen vanuit accommodaties. Voorop staat altijd dat we de mooiste reisroutes voor je hebben geselecteerd.

2 IJSLAND HEKLA EN LANDMANNALAUGAR De mooist denkbare rugzaktrekking van IJsland; een negendaagse tocht in het kleurrijke en vulkanisch zeer actieve gebied rond de Hekla vulkaan en Landmannalaugar. SPITSBERGEN Hoog in het noorden ligt de Spitsbergen archipel; land van ijsberen, gletsjers en mijnbouw. Longyearbyen is de uitvalsbasis voor een zevendaagse trektocht op het Nordenskiold- en een achtdaagse op het totaal verschillende Dickson schiereiland. ZWEDEN SAREK Dit oerlandschap van hoge witte toppen, brede beboste dalen en winderige kloven wordt regelmatig de laatste wildernis van Europa genoemd. Nationaal Park Sarek is 1970 vierkante kilometer groot en ligt in zijn geheel boven de poolcirkel. ZWEDEN ABISKO Tijdens deze gevarieerde najaarstocht wisselen brede dalen, hoge bergmassieven en vlakke toendra elkaar af. Deze schijnbaar eindeloze wildernis ligt 150 km boven de poolcirkel in Lapland. FINLAND BERENPAD Indian Summer in Finland; het Berenpad in de mooiste week van de zomer in het hoge noorden. Net voordat de eerste sneeuw valt, de muggen al verdwenen zijn en de bomen prachtig stralen in herfstkleuren.

3 NOORDOOST GROENLAND Enorme ijsbergen in het grootste fjord ter wereld, muskusossen, poolhazen, kans op ijsberen, kamperen op een gletsjer: NO Groenland heeft het allemaal! OOST GROENLAND Het land van de Inuïts, ijsbergen, gletsjers en middernachtzon. Een zeer afwisselende trektocht in een schitterende omgeving. WEST GROENLAND Een nieuwe rugzaktrekking op het Disko eiland in West Groenland. Uiteraard bekijken we hier het wereldberoemde ijsfjord waar de Sermeq Kujalleq gletsjer elke dag 19 meter naar voren schuift. We maken twee trektochten; één op het schiereiland waar Saqqaq op ligt en één op Disko eiland zelf. BAFFIN CANADA Baffin Island is het vijf na grootste eiland ter wereld, we maken twee trektochten, over enorme gletsjers en langs fascinerende big walls. Eén bij Clyde River en één in de omgeving van Pond Inlet. Lokale Inuïts zetten ons per boot af en de kans op het zien van ijsberen is daarom relatief groot. RUSLAND KAMTSJATKA Het land van beren, zalm, kristal helder water en rokende vulkanen, een prachtige wildernis in the ring of fire. Het schiereiland Kamtsjatka ligt in het uiterste oosten van Rusland, tussen de Zee van Ochotsk in het westen en de Beringzee in het oosten. FINLAND WINTERTOCHT BERENPAD Met z n allen rond de snorrende houtkachel terwijl het buiten vriest dat het kraakt: temperaturen van -25ºC zijn hier in de winter heel gewoon!

4 FINLAND WINTERTOCHT LAPLAND In het Urho Kekkonen nationaal park maken we een meerdaagse sneeuwschoentocht van hut naar hut door het uitgestrekte toendragebied met dennen-, berkenbossen, meren, rivieren en kale bergtoppen tot 700 meter hoogte. IJSLAND WINTERTOCHT LANDMANNALAUGAR Een sneeuwlaag van een meter hoog naast je, terwijl je geniet van de warme bron: dit is ongetwijfeld één van de bijzonderste wintertochten die je kunt maken. We maken dagtochten vanuit twee hutten. NOORWEGEN WINTERTOCHT TRERIKSRÖSET Het achterland van Tromsø in het hoge noorden van Noorwegen, is een spectaculair berggebied dat relatief onbekend is. Op de grens tussen drie landen lopen we een week op sneeuwschoenen door wisselende winterse berglandschappen. ZWEDEN WINTERTOCHT ABISKO Het berggebied tussen Abisko NP en Kebnekaise is ook in de winter aantrekkelijk voor het maken van een trekking. Tijdens heldere nachten heb je grote kans op het zien van het magische noorderlicht. NOORWEGEN WINTERTOCHT PADJELANTA Net boven de poolcirkel is Noorwegen op zijn smalst en Zweden op zijn ruigst. In dit gebied maken we een uitdagende wintertocht op sneeuwschoenen.

5 JAPAN Japan is uniek, het is ultramodern en hangt tegelijkertijd ook erg aan oude tradities. Vanuit de metropool Tokyo reizen we naar de niet te missen top van de Mt. Fuji. Daarna maken we kennis met het mooiste stuk van de Japanse Alpen in de mooiste periode van het jaar: de herfst. TAIWAN Taiwan is niet de meest voor de hand liggende bestemming voor een rugzaktrekking, maar het land leent zich daar uitstekend voor. Het betrekkelijk kleine eiland bestaat namelijk bijna alleen maar uit bergen, de hoogste net geen 4000 meter hoog en kent goede voorzieningen. ZUID KOREA In het Seoraksan, het Songnisan en tot slot het Jirisan Nationaal Park maken we afwisselend dagtochten of lopen van hut naar hut. In oktober is de herfstkleurenpracht op z n mooist, vaak gecombineerd met strak blauwe luchten. FILIPPIJNEN 7000 eilanden met bergen, inclusief de Mount Pulag op Luzon van 2922 meter hoog. Het noorden van het eiland is bergachtig met twee van noord naar zuid lopende bergketens, de Cordillera Central en de Sierra Madre. KALIMANTAN Borneo klinkt de jungle reiziger als muziek in de oren. Door de jungle stromen enorme rivieren en langs die rivieren wonen nog traditioneel levende groepen mensen. Deze tocht voert je deels per boot over de rivier en deels te voet door de jungle. WEST PAPUA In West Papua, het Indonesische deel van Nieuw Guinea, gaan we op weg naar het gebied van de Yali s, de Rotanmensen, zo genoemd vanwege de bundel rotanringen die om het middel van een Yali-man op de lange peniskoker rusten.

6 MAROKKO TOUBKAL THE HARD WAY De wilde en majestueuze toppen van de Hoge Atlas liegen er niet om. Jebel Toubkal, het dak van de Maghreb bereikt een hoogte van 4167 meter, gevolgd door de Timesguida (4088 meter), de Ras-n-Ouanoukrim (4083 meter) en de Afella (4015 meter). MAROKKO JEBEL TOUBKAL Het Hoge Atlas gebergte is een ruig berggebied met vaak besneeuwde toppen en diepe kloven, afgewisseld door groene valleien met lemen Berberdorpen. s Zomers als het in Marrakech erg heet is zoeken wij hier verkoeling. MAROKKO M GOUN De trektocht door het M Gounmassief in het centrale deel van de Hoge Atlas, voert je door één van de mooiste en nog minst betreden gedeelten van deze bergketen. MAROKKO TAFRAOUTE Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er prachtige landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. MAROKKO JEBEL SAGHRO De Jebel Saghro is een bergrug in het zuidoosten van Marokko, gelegen achter de Hoge Atlas en tegen de Sahara. In de zomer is het er droog en heet. Wanneer wij er lopen tref je er de Aít Itta nomaden aan met hun donkere kameelharen tenten.

7 MAROKKO SAHARATOCHT Deze 10-daagse trektocht voert je over uitgestrekte steen- en grindvlakten, door golvende zandduinen langs het Jebel Bani gebergte. OEGANDA RWENZORI Berggorilla s, gletsjers en besneeuwde toppen. Het Rwenzori gebergte ligt in het westen van Oeganda. In 1906 beklom de Italiaan Luigi da Savoia alle toppen waaronder de 5109 meter hoge Margharita, de hoogste berg van Afrika. TANZANIA MOUNT MERU EN KILIMANJARO In Noord Tanzania liggen enkele van de mooiste wildparken van Oost Afrika, onder andere de wereldberoemde Ngorongoro krater en Lake Manyara National Park én natuurlijk het hoogste punt van Afrika, de Kilimanjaro. Met 5895m, de derde Seven Summit in het reisaanbod van Nunatak! MADAGASKAR Madagaskar is een lappendeken van landschappen, flora, fauna en volkeren. Van de rijstvelden reis je naar tropische wouden en van daar naar het strand of naar de 2 ½ kilometer hoge bergen. COLOMBIA Colombia presenteert zich als één van de meeste veelzijdige landen in Zuid Amerika. De grote hoogteverschillen zorgen voor een variatie in het landschap; besneeuwde bergpieken van de Andes, diepe dalen waar zich rivieren doorheen kronkelen, groene koffievalleien en witte Caribische stranden. ECUADOR Ecuador is een zeer afwisselend en kleurrijk land, van de hoge Andes tot het tropische Amazone gebied. Uiteraard mag de beklimming van de 5897 meter hoge Cotopaxi, de hoogste actieve vulkaan ter wereld, niet ontbreken.

8 NOORD CHILI Chili is een zeer aangenaam reisland. Langs de grens met Bolivia is het prachtig wandelen over de op 4000 meter gelegen hoogvlakte: de Atacama woestijn. PERU CORDILLERA BLANCA Twee prachtige trekkings in de Cordillera Blanca en Auzangate plus een bezoek aan Cuzco en Machu Picchu laten je kennismaken met de hoogtepunten van Peru. PERU HUAYHUASH Na een acclimatisatietocht in de Cordillera Blanca lopen we negen dagen rond de Cordillera Huayhuash, bekend van Joe Simpsons Over de rand. BOLIVIA La Paz, Copacabana, het Titicaca meer, een prachtige 12 daagse trekking door de Cordillera Real en tot slot een bezoek aan het zoutmeer van Uyuni; Bolivia zal je verrassen. PATAGONIË Patagonië is een uitgestrekt en desolaat gebied waarin alles lijkt te worden uitvergroot: de afstanden tussen de stadjes, de enorme gletsjers, de schapenboerderijen, Vuurland, de wind maar ook de regen.

9 PATAGONISCHE IJSKAP De Patagonische IJskap traverse is de ultieme trekking voor de liefhebbers van sneeuw, ijs en bergen. De mooiste kampeerplek is ongetwijfeld bij de Circo de los Altares, het westelijke basiskamp aan de voet van de Cerro Torre. ELBROES 5642 METER De hoogste berg van het Europees continent is niet de Mont Blanc zoals velen denken, maar de Elbroes, gelegen in het Kaukasusgebergte. We acclimatiseren tijdens een spectaculaire trektocht rond de berg, voordat we een toppoging wagen! NEPAL TRAVERSE 6195 METER De ultieme trektocht van Nepal; vanuit de broeierige hitte van de rijstvelden via oerbos en bulderende rivieren naar de kou van eeuwige sneeuw en ijs. NEPAL SARIBUNG 6328 METER De eeuwenoude cultuur van Mustang in combinatie met een aantal pittige passen en een topbeklimming: de prachtige Saribung trekking-expeditie heeft het allemaal. ARGENTINIË ACONCAGUA 6962 METER De Aconcagua is de hoogste berg van Argentinië, in de Andes, op het zuidelijk halfrond en de hoogste berg in de wereld buiten de Himalaya. Natuurlijk prijkt de berg daarmee op het lijstje van de Seven Summits. KIRGIZIË PEAK LENIN 7134 METER Geroemd als de meest toegankelijke 7000 plusser blijft deze berg toch een pittige uitdaging mede door het niet altijd stabiele weer.

10 CHINA MUZTAGH ATA 7546 METER Verscholen in een uithoek van China ligt de Vader der Sneeuwbergen, de Muztagh Ata. Met de in naam eenvoudige beklimming, zet je weer een stap in de richting van een 8000er en maakt deze berg enorm populair. CHINA TIBET CHO OYU 8201 METER De Cho Oyu is met zijn 8201 meter hoogte zeker niet de laagste van de 14 achtduizenders, slechts vijf zijn er hoger, de Makalu, Lhotse, Kanchenjunga, K2 en Everest. Makkelijke achtduizender zijn er niet, maar dit is de minst technische. IRAN Iran is niet het land dat in je opkomt als je denkt aan een trekking, wandelen en bergbeklimmen. Het hoogste punt, de nog zwavel uitstotende Damavand vulkaan, is 5671 meter hoog! Naast de trek in het Zagros gebergte nemen we een kijkje in Isfahan, Teheran en Shiraz en beklimmen we de Damavand. CENTRAAL AZIË Zes dagen trekking in het Kirgizische Sary Chelek NP en een tweede trek rond de Tchimtarga in het uiterste westen van Tadzjikistan. Ter afsluiting brengen we een bezoek aan de sprookjesachtige Zijderoute steden Samarkand en Boechara in Oezbekistan. OP REIS MET NUNATAK - originele reisroutes naar niet alledaagse bestemmingen - kleine groepen - ruime expertise - enthousiaste en deskundige reisbegeleiding - individuele vrijheid FOTO S Andries Datema, Stefan Eij, Martine Bakker, Bea van Beurden, John Verbeek, Jan Midde, Michel Kerkhof, Ruben Honders, Marianne Mul, Mark van t Hof, Paul Boslooper, Tjitske Hoekstra, Jeannette Kok.

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

2011-2012. avontuur. Hoofdstuk: Azië. Youth-travel 2011-2012 1

2011-2012. avontuur. Hoofdstuk: Azië. Youth-travel 2011-2012 1 Hoofdstuk: Azië 2011-2012 avontuur Youth-travel 2011-2012 1 AZIË India-Latah, de Markha vallei... Indonesië-Bali, het godeneiland... Thailand The real Thailand... AFRIKA Tanzania - de Kilimanjaro en safari...

Nadere informatie

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade Chris Oxlade Chris Oxlade Anita Ganeri Anita Ganeri Boeken in deze serie e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 e-book: 978-94-6175-822-4 gebonden versie: 978-94-6175-285-7 e-book:

Nadere informatie

INHOUD 1 WAAR LIGT HET? 2 WAAR KOMT HET VANDAAN? 3 EUROPA

INHOUD 1 WAAR LIGT HET? 2 WAAR KOMT HET VANDAAN? 3 EUROPA INHOUD 1 WAAR LIGT HET? Hoe ziet de aarde eruit? 6-7 Hoe vind je de weg op aarde? 8-9 Afstanden 10-11 De zes continenten 12-13 Oceanen en zeeën 14-15 Waar leven walvissen en haaien? 16-17 De grootste rivieren

Nadere informatie

4 Leven in een koud gebied

4 Leven in een koud gebied 4 Leven in een koud gebied 1 a Canada b/c W16 d 73 2 a Te koud: s zomers < 10º C b gebruik van sneeuwscooter en sleden kleding c te koud om voedsel te verbouwen 3a/4 W17 Toendra: wat, waar en waarom daar?

Nadere informatie

8 4 Streken en klimaten

8 4 Streken en klimaten Lees het verhaal van de woestijnen en maak de opdracht. Een woestijn is droog, heel droog. Er valt heel weinig regen. De grond is droog. Het is te droog voor veel planten. Er wonen weinig mensen. Soms

Nadere informatie

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade Chris Oxlade Chris Oxlade Anita Ganeri Anita Ganeri Boeken in deze serie e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 e-book: 978-94-6175-822-4 gebonden versie: 978-94-6175-285-7 e-book:

Nadere informatie

PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD

PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD HET KLIMAAT Het klimaat is, zo luidt de officiële definitie, het gemiddelde weer over een periode van 30 jaar. Dat wil zeggen dat het klimaat in een bepaald

Nadere informatie

inhoud blz. Inleiding 1. Wat is een berg? 2. Hoogte 3. Hoe ontstaan bergen? 4. Soorten gebergte 5. Beroemde bergen 6. Bergweetjes Pluskaarten

inhoud blz. Inleiding 1. Wat is een berg? 2. Hoogte 3. Hoe ontstaan bergen? 4. Soorten gebergte 5. Beroemde bergen 6. Bergweetjes Pluskaarten Bergen inhoud blz. Inleiding 3 1. Wat is een berg? 4 2. Hoogte 5 3. Hoe ontstaan bergen? 6 4. Soorten gebergte 9 5. Beroemde bergen 12 6. Bergweetjes 16 Pluskaarten 19 Bronnen en foto s 21 Colofon en voorwaarden

Nadere informatie

1 Kun je aan planten zien wat je aan moet?

1 Kun je aan planten zien wat je aan moet? 1 Kun je aan planten zien wat je aan moet? Hoofdstuk 1 Les 1 Zoek het op Bij de evenaar staat de zon hoog. Het is er warm en daardoor verdampt het water. Die warme damp stijgt op en koelt af: dan gaat

Nadere informatie

e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 De continenten Dit boek gaat over het continent Australië. Het is speciaal gemaakt voor

e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 De continenten Dit boek gaat over het continent Australië. Het is speciaal gemaakt voor rsiteit van Cambridge (Engeland). formatieve kinderenboeken. erwerpen: atieve kinderboeken geschreven. vrouw, kinderen en honden. e-book: 978-94-6175-815-6 Ook beschikbaar als gebonden versie: 978-90-5566-715-4

Nadere informatie

Beleef Noord-Europa. IJsland Groenland Noorwegen Spitsbergen Lapland Zweden Finland

Beleef Noord-Europa. IJsland Groenland Noorwegen Spitsbergen Lapland Zweden Finland Beleef Noord-Europa IJsland Groenland Noorwegen Spitsbergen Lapland Zweden Finland Een persoonlijke kennismaking met het échte Noorden Ons verhaal Het Noorden is puur, ongerept en ruig. Het biedt u, als

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Aardbevingen Bergen Bosbranden Koraal Lawines Meteorieten Onweer...

INHOUD. Inleiding Aardbevingen Bergen Bosbranden Koraal Lawines Meteorieten Onweer... INHOUD Inleiding...6 1 Aardbevingen...8 2 Bergen... 10 3 Bosbranden... 12 4 Koraal... 14 5 Lawines... 16 6 Meteorieten... 18 7 Onweer... 20 8 Opwarming van de aarde... 22 9 Orkanen... 24 10 Overstromingen...

Nadere informatie

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade Chris Oxlade Chris Oxlade Anita Ganeri Anita Ganeri Boeken in deze serie e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 e-book: 978-94-6175-822-4 gebonden versie: 978-94-6175-285-7 e-book:

Nadere informatie

Noem de letters H t/m J en zeg welke oceaan het is. H = de Grote Oceaan (Stille Oceaan), I = de Atlantische Oceaan, J = de Indische Oceaan

Noem de letters H t/m J en zeg welke oceaan het is. H = de Grote Oceaan (Stille Oceaan), I = de Atlantische Oceaan, J = de Indische Oceaan Thuistopo. Noem de letters A t/m G en zeg welk werelddeel het is. A = Noord-Amerika, B = Europa, C = Azië, D = Zuid-Amerika, E = Afrika, F = Australië, G = Zuidpool/Antarctica Noem de letters H t/m J en

Nadere informatie

Canada. Inleiding. Het Land

Canada. Inleiding. Het Land Canada Inleiding Mijn spreekbeurt gaat over Canada ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er meer van wilde weten en dat ik het leuk vond om over Canada te doen Het Land 1 / 8 Canada is het één na grootste

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland.

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland. RAIL AWAY Al meer dan 20 jaar is de serie Rail Away een begrip onder treinliefhebbers. De eerste uitzending vond plaats op 6 januari 1996 en sindsdien zijn er 25 seizoenen met meer dan 180 afleveringen

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Ora verkent Schotland en gaat met pensioen

Ora verkent Schotland en gaat met pensioen Ora verkent Schotland en gaat met pensioen In een vorig verhaal beklom Ora de 'three peaks of UK', de hoogste toppen van Schotland, Wales en Engeland. Oorspronkelijk was het echter de bedoeling om Schotland

Nadere informatie

2 Landschapszones op aarde SO 1

2 Landschapszones op aarde SO 1 Aardrijkskunde 1 havo/vwo 2 Landschapszones op aarde SO 1 Deze toets bestaat uit tien vragen: open vragen en meerkeuzevragen. Ook zijn er vragen waarbij de atlas (Grote Bosatlas, editie 54) nodig is. Bij

Nadere informatie

Werkwinkel: Geografische denkvaardigheden

Werkwinkel: Geografische denkvaardigheden Werkwinkel: Geografische denkvaardigheden Dag van de Aardrijkskunde 3 7 I. Mestdagh A. Vermeulen KLIMAATTYPE: WARM ALTIJD NAT KLIMAAT VEGETATIETYPE: TROPISCH REGENWOUD TROPISCH REGENWOUD - Boomgroei mogelijk

Nadere informatie

Impressie. Winterport uitgerust. Scandinavië (Noorwegen) Marokko

Impressie. Winterport uitgerust. Scandinavië (Noorwegen) Marokko Impressie Eind jaren 70 een camper gehuurd in Amerika en er een week of wat mee rondgetrokken. Dit had voor ons een dusdanige Waauw factor dat we besloten ooit een camper te kopen en er mee naar China

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND 9-daagse Engelstalig begeleide rondreis waarbij IJsland en Groenland worden gecombineerd. Hoewel deze 2 exotische eilanden relatief dicht bij elkaar liggen,

Nadere informatie

APRIL LEJOG ROYAL. PETROL & WINE programma 2015 data onder voorbehoud de reizen gaan door bij deelname van minimaal 10 equipes

APRIL LEJOG ROYAL. PETROL & WINE programma 2015 data onder voorbehoud de reizen gaan door bij deelname van minimaal 10 equipes PETROL & WINE 2015 Het nieuwe jaarprogramma van Petrol & Wine voor 2015, met veel nieuwe reizen, maar op de vertrouwde leest geschoeid: bijzondere hotels van topklasse, schitterende wegen speciaal geselecteerd

Nadere informatie

Bestudeer de bronnen 1 en 2 uit het bronnenboekje die bij deze opgave horen.

Bestudeer de bronnen 1 en 2 uit het bronnenboekje die bij deze opgave horen. Aarde Opgave 3 Klimaat in Siberië Bestudeer de bronnen 1 en 2 uit het bronnenboekje die bij deze opgave horen. Gebruik de bronnen 1 en 2 en de atlas. In zowel Chatanga als Ojmjakon valt weinig neerslag

Nadere informatie

WERKBLADEN ONDERWIJS NAAM LEERLING:

WERKBLADEN ONDERWIJS NAAM LEERLING: WERKBLADEN ONDERWIJS NAAM LEERLING: Inhoud werkbladen 1. Raden vanuit de ruimte 2 2. Feit of fabel 5 3. Missie Mars (verdiepingsopdracht) 6 Uitleg werkbladen Deze werkbladen horen bij A Beautiful Planet.

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Aardrijkskunde Bewegende aarde Leerjaar 2ha HBAK Antwoordmodel

Aardrijkskunde Bewegende aarde Leerjaar 2ha HBAK Antwoordmodel Aardrijkskunde Bewegende aarde Leerjaar 2ha HBAK Antwoordmodel ------------------------------------------------------------------------------------------ Let op: - Je bent zelf verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Ontdek de mooiste en meest afgelegen gebieden van de wereld

Ontdek de mooiste en meest afgelegen gebieden van de wereld 201 4 Ontdek de mooiste en meest afgelegen gebieden van de wereld www.htwandelreizen.nl europa EUROPA: RUGZAKTREKKING EUROPA: WINTERSNEEUW NepaL: LODGETREKKING NepaL: KAMPEERTREKS INDIA HIMALAYA TIBET

Nadere informatie

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade Chris Oxlade Chris Oxlade Anita Ganeri Anita Ganeri Boeken in deze serie e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 e-book: 978-94-6175-822-4 gebonden versie: 978-94-6175-285-7 e-book:

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar.

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar. Lees de uitleg over het regenwoud. Ik ga op bezoek in het Amazone gebied, dat is een groot tropisch regenwoud. Zie je de rode lijn? Dat is de evenaar. Zie je de donker-groene kleur? Dat zijn tropische

Nadere informatie

Actief & Avontuurplein. (Hal 2) Suriname, kleurrijke grond! Verre Reizen is voor iedereen! (FOX) Tips & Trucks voor betere vakantiefoto s (Canon)

Actief & Avontuurplein. (Hal 2) Suriname, kleurrijke grond! Verre Reizen is voor iedereen! (FOX) Tips & Trucks voor betere vakantiefoto s (Canon) woensdag 9 januari Hong Landelijk Toerisme en wandelen in Gran Canaria Ruzie met een neushoorn in Zuid-Afrika Schotland per trein Verre Reizen is voor iedereen! Fietsavontuur Europa met kinderen (Europa

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

Ethiopië Kenia Madagaskar Marokko Tanzania Zuid-Afrika. Bhutan Jordanië Kirgizstan Myanmar Nepal Thailand Vietnam. Argentinië Canada Costa Rica Peru

Ethiopië Kenia Madagaskar Marokko Tanzania Zuid-Afrika. Bhutan Jordanië Kirgizstan Myanmar Nepal Thailand Vietnam. Argentinië Canada Costa Rica Peru WWW.TRAVELTOBIKE.BE EUROPA AZIË AFRIKA AMERIKA OCEANIË IJsland Italië Slovenië Turkije KROATIË Bhutan Jordanië Kirgizstan Myanmar Nepal Thailand Vietnam Ethiopië Kenia Madagaskar Marokko Tanzania Zuid-Afrika

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

ALPEN door: Joran van de Geest datum: April 2017

ALPEN door: Joran van de Geest datum: April 2017 ALPEN door: Joran van de Geest datum: April 2017 Inhoud Voorwoord - blz 2 1. Gebergte - blz 3 1.1 Locatie 1.2 Bergen 1.3 Flora en Fauna 1.4 Hoe zit een berg in elkaar? 2. Het ontstaan - blz 6 2.1 Platenverschuiving

Nadere informatie

Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko

Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko Combinatierondreis met trekking Individueel Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko Marrakech Cap Imsouane d Imerditsene Tafedna Sidi Ahmed Sayeh - Sidi Mbarek Essaouira - Aït Khyar Merzouga Tannamoste

Nadere informatie

Dag 1. Vlucht Amsterdam Parijs. Vlucht Parijs Santiago de Chili. Chili. Dag 2. Santiago de Chile. Plaza de Armas. Mercado Central (markthal)

Dag 1. Vlucht Amsterdam Parijs. Vlucht Parijs Santiago de Chili. Chili. Dag 2. Santiago de Chile. Plaza de Armas. Mercado Central (markthal) Dag 1 Vlucht Amsterdam Parijs Vlucht Parijs Santiago de Chili Chili Dag 2 Santiago de Chile Plaza de Armas Mercado Central (markthal) 1 / 17 Postkantoor Cerro San Cristbal (berg, uitzicht over vallei)

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Jaartaak 2012-2013 MEX CO. Mexico-Stad. Nick Dewaele 3GL. Ruben Hawer Massimo Montanari

Jaartaak 2012-2013 MEX CO. Mexico-Stad. Nick Dewaele 3GL. Ruben Hawer Massimo Montanari Jaartaak 2012-2013 MEX CO Mexico-Stad Nick Dewaele 3GL Ruben Hawer Massimo Montanari 2 Inhoudsopgave Situering... 4 Aantrekkingspolen... 6 Natuurlijke factoren... 6 Klimaat 7 Landschap 7 Reliëf 7 Fauna

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2018 tot en met 31/07/2018

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2018 tot en met 31/07/2018 Pagina 1 van 12 Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/07/2018 tot en met 31/07/2018 Dossier Land van Bestemming Land van Eindgebruik Controlelijst Categorie Controlelijst Subcategorie

Nadere informatie

Thema: Noordpool, natuur, dieren, reizen, klimaat

Thema: Noordpool, natuur, dieren, reizen, klimaat Lesbrief www.leopold.nl Auteur: Enzo Pérès-Labourette / ISBN 978 90 258 7316 5 Leeftijd: 5-8 jaar Thema: Noordpool, natuur, dieren, reizen, klimaat Wat ik bomen wil vertellen Voor het lezen Vertel aan

Nadere informatie

9 - DAAGSE GROEPSBEKLIMMING KILIMANJARO MACHAME ROUTE

9 - DAAGSE GROEPSBEKLIMMING KILIMANJARO MACHAME ROUTE INHOUDSOPGAVE 9 - DAAGSE GROEPSBEKLIMMING KILIMANJARO MACHAME ROUTE In groepsverband onder begeleiding van de meest professionele gidsen naar het dak van Afrika DE VOORDELEN Professionele, zeer ervaren

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt www.magicalkenya.nl SAFARI Ais je Kenia bezoekt, dan is een safari een must. Een safari door de bush maakt je vakantie in Kenia tot een onvergetelijke ervaring. Er zijn 50 nationale parken, soms zo groot

Nadere informatie

AFRICACLASSIC.NL HARD WORK, MAGIC MOMENTS

AFRICACLASSIC.NL HARD WORK, MAGIC MOMENTS 6 DAGEN MOUNTAINBIKEN VOOR EEN BETERE GEZONDHEID IN AFRIKA! 6-13 OKTOBER 2018 TANZANIA CLASSIC EDITION 400 KM / 4000 HM 3-10 FEBRUARI 2018 UGANDA CHALLENGE EDITION 600 KM / 6000 HM AFRICACLASSIC.NL HARD

Nadere informatie

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië!

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Ook dit jaar werken Wouter en Sigi van Desert Foxx en Jan Willem van weer samen. Jan Willem heeft zeker 7 keer zowel Rusland als Mongolië bezocht en heeft daadwerkelijk

Nadere informatie

Taak 1 opdracht 1. Taak 1 opdracht 2. Taak 2. Groot-Brittannië en Frankrijk s E 16/17. de bevolkingsdichtheid in de Ardennen t B 7

Taak 1 opdracht 1. Taak 1 opdracht 2. Taak 2. Groot-Brittannië en Frankrijk s E 16/17. de bevolkingsdichtheid in de Ardennen t B 7 KOPIEERBLAD 1a les 2 - zelfcorrectie jeugdatlas oude versie Taak 1 opdracht 1 Groot-Brittannië en Frankrijk s E 16/17 de bevolkingsdichtheid in de Ardennen t B 7 het reliëf in Zuid-Amerika n W 31 Vul op

Nadere informatie

9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht!

9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht! Inhoudsopgave 9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht! Adembenemende natuur en tropische stranden die u laten ontsnappen aan de dagelijkse realiteit! de voordelen Het hele jaar door een

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Les 2 Landbouw in de tropen De tropen bestaan niet alleen maar uit regenwoud. Je vindt er ook belangrijke landbouwgebieden.

Les 2 Landbouw in de tropen De tropen bestaan niet alleen maar uit regenwoud. Je vindt er ook belangrijke landbouwgebieden. thema 1 Water Les 1 Tropisch regenwoud Het gebied rond de evenaar heet de tropen. Daar vind je tropische regenwouden. Het grootste gebied met tropisch regenwoud is het Amazonegebied. Het tropisch regenwoud

Nadere informatie

DE GEOGRAFIE VAN ANTARCTICA AAN DE SLAG

DE GEOGRAFIE VAN ANTARCTICA AAN DE SLAG 2013-2015 DE GEOGRAFIE VAN ANTARCTICA AAN DE SLAG VRAAG 01 / 10 WELKE OPPERVLAKTE BESLAAT ANTARCTICA (IN MILJOEN KM 2 )? 1,4 MILJOEN 4 MILJOEN 14 MILJOEN 9 MILJOEN Het antwoord is niet juist! HERKANSING

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

ONTDEK JOUW EIGEN SPANJE

ONTDEK JOUW EIGEN SPANJE HIKE & TREKKING COLOFON Uitgeverij Maruba Sports & Travel Publishers b.v. Winthontlaan 200 3526 KV Utrecht +31 (0)30 289 10 73 hikeandtrekking@maruba.com hikeandtrekking.nl Uitgever Maas H. van Drie Redactie

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

De Geo 2 bk Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden hoofdstuk 1

De Geo 2 bk Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden hoofdstuk 1 De Geo 2 k Aardrijkskunde voor de onderouw Antwoorden hoofdstuk 1 www.degeo-online.nl 1ste druk 1 Azië! Deel van de wereld Start 1 Azie is een land / een werelddeel / een grote stad. Oost- en Zuidoost-Azië

Nadere informatie

HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI

HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI Het eiland van vuur en ijs in combinatie met de Arctische schoonheid van Groenland. De groene weiden in het zuiden van Groenland staan in schril

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

1. Kaartbeeld van de wereld 1

1. Kaartbeeld van de wereld 1 Beeldvorming Brazilië 1. Kaartbeeld van de wereld 1 Hieronder staan 20 landen die je bekend moeten zijn vanuit de aardrijkskundelessen en de media. Verenigde Staten Zuid-Afrika Argentinië Thailand Turkije

Nadere informatie

A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N

A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N zeilen boven de poolcirkel midzomernachtzon wandelen op de lofoten noorderlicht walvisreizen Reisprogramma 2016 NOORS AVONTUUR Een actieve vakantie

Nadere informatie

Wildernistocht door Zweeds Lapland

Wildernistocht door Zweeds Lapland Wildernistocht door Zweeds Lapland herfstprogramma 2016 17-24 september aanmelden via yuriklaver@gmail.com INTRODUCTIE Beste lezer, voor je ligt het herfstprogramma van een reis door de magistrale wildernis

Nadere informatie

OVER GLETSJERS EN IJSBERGEN - ZUID-GROENLAND & DISKOBAAI

OVER GLETSJERS EN IJSBERGEN - ZUID-GROENLAND & DISKOBAAI OVER GLETSJERS EN IJSBERGEN - ZUID-GROENLAND & DISKOBAAI Vertrek vanuit IJsland richting Groenland. Ontdek het zelden bezochte zuidelijke deel van Groenland en beleef de hoogtepunten van de Diskobaai met

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

HERKOMST EN BESTEMMING GOEDEREN VIA ROTTERDAM

HERKOMST EN BESTEMMING GOEDEREN VIA ROTTERDAM Landen van Herkomst Agribulk Breakbulk Containers Ertsen Kolen LNG Minerale olie Overig droog Overig nat Ruwe olie TOTAAL Algerije 518 562 1.814 2.894 Angola 25 64 2.061 2.150 Argentinië 1.627 142 447

Nadere informatie

BERGEN. Doelgroep: Leerlingen Groep 7 en 8 van het basisonderwijs (10-12 jaar)

BERGEN. Doelgroep: Leerlingen Groep 7 en 8 van het basisonderwijs (10-12 jaar) 29 mei 1953 Inleiding Op 29 mei 1953 bereiken Edmund Hillary en de Sherpa Tenzing Norgay als eersten de top van de Everest. Deze berg in de Himalaya is de hoogste ter wereld met 8848 meter. Bergen hebben

Nadere informatie

Zeilen met Mae West in 2015. actief meezeilen. Zeilen met Mae West in 2015. meedoen i navigatie en planning

Zeilen met Mae West in 2015. actief meezeilen. Zeilen met Mae West in 2015. meedoen i navigatie en planning Zeilen met Mae West in 2015 actief meezeilen Zeilen met Mae West in 2015 meedoen i navigatie en planning genieten van de stilte van het Noorden Zeilen met Mae West in 2015 Lekkere keuken niet meer dan

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

Volg het spoor van de Transsiberië Express

Volg het spoor van de Transsiberië Express Volg het spoor van de Transsiberië Express 34 daagse reis per eigen classic car, 4x4 of motor van Amsterdam naar Peking Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over

Nadere informatie

2017 editie ON THE ROCKS

2017 editie ON THE ROCKS 20 ed iti 17 ON THE ROCKS e 2017 ARCTIC BEGELEIDE REIS Kijk om u heen tijdens uw cruise op de Noord-Atlantische Oceaan en u zal zien wat dit poolgebied zo fantastisch maakt. Gigantische gletsjers, glasheldere

Nadere informatie

SPITSBERGEN NOORWEGEN. Verkenning van de wereld van sneeuw en ijs in Spitsbergen Het ijzige noorden tussen poolcirkel en Noordpool

SPITSBERGEN NOORWEGEN. Verkenning van de wereld van sneeuw en ijs in Spitsbergen Het ijzige noorden tussen poolcirkel en Noordpool SPITSBERGEN NOORWEGEN Verkenning van de wereld van sneeuw en ijs in Spitsbergen Het ijzige noorden tussen poolcirkel en Noordpool 44 Nordic Lente 2017 Spitsbergen is op Franz Josefland na de laatste stop

Nadere informatie

SPITSBERGEN. IJsberen fotograferen op 80 NB

SPITSBERGEN. IJsberen fotograferen op 80 NB SPITSBERGEN IJsberen fotograferen op 80 NB Spitsbergen Spitsbergen is een eilandengroep in de Noordelijke ijszee, ca. 600 km noordelijk van Noorwegen. Het bestaat uit een aantal eilanden die totaal ongeveer

Nadere informatie

Arg Chi Ecu Sur Bol Ven Par Bra Uru Col Per

Arg Chi Ecu Sur Bol Ven Par Bra Uru Col Per Hoofdstuk 1 Argentinië Buenos Aires Lima Chili Brasilia Ecuador Suriname Santiago Bolivia Venezuela Paramaribo Paraquay Brazilië Caracas Uruquay Colombia Rio de Janeiro Bogota Peru São Paolo Argentinië

Nadere informatie

Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar

Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar Kilimanjaro is de naam van een regio in Tanzania én van Afrika s hoogste berg (5895 meter). De Kili (letterlijk: berg die glinstert)

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

Soms moet de lucht omhoog omdat er een gebergte ligt. Ook dan koelt de lucht af. Er ontstaan wolken en neerslag. Dit is stuwingsregen.

Soms moet de lucht omhoog omdat er een gebergte ligt. Ook dan koelt de lucht af. Er ontstaan wolken en neerslag. Dit is stuwingsregen. Samenvatting door een scholier 1790 woorden 1 juni 2016 7,9 13 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde BuiteNLand samenvatting Aardrijkskunde hoofdstuk 2: KLIMATEN 2.1 Klimaten Waardoor is het niet

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Winter in Lapland 8 dagen v.a. Samen, Hurtigruten en noorderlicht

Winter in Lapland 8 dagen v.a. Samen, Hurtigruten en noorderlicht Winter in Lapland 8 dagen v.a. Samen, Hurtigruten en noorderlicht Ontdek deze winter een van de meest prachtige en uitgestrekte natuurgebieden van Europa: Lapland! Laat u meeslepen door de stilte, schoonheid,

Nadere informatie

Wat zie jij op het plaatje? Schrijf het vehaal af. De golf was zo hoog als een. Er staan heel veel huizen onder

Wat zie jij op het plaatje? Schrijf het vehaal af. De golf was zo hoog als een. Er staan heel veel huizen onder Lees het verhaal van de aardbeving. Stel je voor: de aarde beweegt. De lampen schudden heen en weer. Je hele huis schudt heen en weer. Het huis stort in! Alles is kapot. Dat kan gebeuren bij een aardbeving.

Nadere informatie

Samenvatting Aardrijkskunde Hoofdstuk en

Samenvatting Aardrijkskunde Hoofdstuk en Samenvatting Aardrijkskunde Hoofdstuk 1.1 1.2 en 4.1 4.2 Samenvatting door een scholier 1402 woorden 5 december 2017 7 21 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde Humboldt Aardrijkskunde toetsweek 1

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

1. Gaat u deze zomer op vakantie?

1. Gaat u deze zomer op vakantie? Vakantie De zomervakantie komt er aan. 7 61% 6 5 1. Gaat u deze zomer op vakantie? 4 1 8% Ja Nee Weet niet Toelichting 1 Al geweest 2 Wij gaan altijd in het najaar. 2 Pasgeleden ouders geworden, geen geld

Nadere informatie

9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT!

9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT! Lake Victoria 9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT! "Adembenemende natuur en tropische stranden die u laten ontsnappen aan de dagelijkse realiteit" DE VOORDELEN Het hele jaar door een

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

HET PARK NATIONAL VIRUNGA IS GESLOTEN

HET PARK NATIONAL VIRUNGA IS GESLOTEN Beste RD Congo & Afrika geïnteresseerden Voor het eerst focust 'Congo Expeditions' zich niet meer alleen op de RD Congo, maar op heel Afrika. Bij het verder lezen van deze nieuwsbrief zult u verrast zijn

Nadere informatie

Klimaten Verschillende klimaten - Tropisch klimaat - Droog klimaat - Gematigd klimaat - Landklimaat - Poolklimaat - Mediterraan klimaat - Subtropisch klimaat https://schooltv.nl/video/klimaatzones-van-de-wereld-waarom-zijn-er-verschillende-klimaatzones/

Nadere informatie

Inleiding Waarom dit onderwerp?

Inleiding Waarom dit onderwerp? Inleiding Ik zou graag willen weten hoe vulkanen ontstaan. En wat de oorzaak kan zijn dat vulkanen uitbarsten. Waarom dit onderwerp? Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik laatst heel vaak de Etna op tv

Nadere informatie

Toets 2 - 'landschappen in europa'

Toets 2 - 'landschappen in europa' Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Mayon Ottens 16 june 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/62989 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Nepal Inleiding Nepal ligt in het werelddeel Azie, en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Nepal is 4 keer groter dan Nederland. Nepal is aan de ene kant

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie