Aanvullingen Discografielijst van februari 2015 t/m 17 november Categorie 1: Platen met in de titel de naam van een station, medewerker etc.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvullingen Discografielijst van februari 2015 t/m 17 november 2015. Categorie 1: Platen met in de titel de naam van een station, medewerker etc."

Transcriptie

1 Aanvullingen Discografielijst van februari 2015 t/m 17 november 2015 Categorie 1: Platen met in de titel de naam van een station, medewerker etc. Chrichan Viva Britt Wadner. Het was een medewerker van Radio Syd, Lennart Christiansson, die onder het pseudoniem Chrichan op het Zweedse Karousell label dit nummer uitbracht als ode aan zijn directrice Britt Wadner. Op de b-kant nam hij het nummer Moss Lilla Olof op hetgeen vaarwel kleine Olof betekent. Hij doelde daarmee op de toenmalige Zweedse minister voor communicatie, Olaf Palme, die een wet tegen Radio Syd introduceerde. Michael Murphy Freedom. Het gaat hier om de titeltrack van de speelfilm 3 Mile limit die in 2014 in Nieuw Zeeland in première ging en de belevenissen van een zeezender, vergelijkbaar met Radio Hauraki, beschrijft. Categorie 4: Plaatjes opgenomen door deejays. Bumpers Niet vrijen onder het rijen. De Rotterdamse formatie de Bumpers bestond ondermeer uit Stan Haag (Veronica), Annie de Reuver (TROS) en Clous van Mechelen (divers waaronder componist van Grolsch campagne). Ze namen een tweetal singles op in 1970 en 1971 op het CNR label. Naast voornoemd nummer werden bumper aan bumper, vader is foetsie en Bertus vrijt opgenomen. Cardboard Orchestra - Nothing but a sad sad song. Bekend geworden als deejay Mark West bij ondermeer Radio Scotland and BBMS en later onder de naam Mark Wesley bij ondermeer RNI, speelde hij ook in een aantal bands en orkestjes. Zo schreef hij Nothing but a sad sad song tezamen met een zekere K. Bonson in Het werd opgenomen door het Cardboard Orchestra, waar ze zelf ook in speelden.

2 Eddy and the Eddysons Oh so wrong/oh Sussana. Dit plaatje werd als flexisingle in een oplage van exemplaren in 1967 onder de scholieren van het voortgezet onderwijs verspreid, tezamen met een folder. Doel was hen te waarschuwen voor de gevaren van het roken. Over Eddy and the Eddysons kan verteld worden dat Eddy, toen nog aan het begin van zijn loopbaan, Eddy Ouwens is. Hij schreef sindsdien tientallen hits en produceerde diverse groepen met ondermeer Teach Inn, Sandy Coast, Jackpot en Bolland and Bolland en scoorde zelf, ondermeer onder de naam Danny Mirror zelf ook de nodige hits. Ook zou hij in de tweede helft van de jaren tachtig nog enige tijd programma s presenteren, ondermeer voor Radio Monique. Jan van Veen: Jan van Veen/ Veronica. Liedje met de duur van 1 min en 43 seconden stond op de B-kant, waarin Jan van Veen zijn liefde voor Radio Veronica bezong. Opgenomen op de basis van de tune van zijn programma Candlelight,, hetgeen het nummer Greensleeves was, gespeeld op piano: "Raak haar niet aan, laat haar spelen, immers is zij het geluk van velen." Voorafgaande stond al vermeld in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat deze plaat, opgenomen door Jan van Veen in 1969, op de achterkant van het nummer Jan van Veen stond, ingezongen door een dameskoortje op de melodie van Amen ondermeer bekend van Otis Redding. Zie het als een super promotie voor Jan van Veen en zijn programma Jan en Alleman op Radio Veronica op 192. Klaas Vaak (Tom Mulder) And I love her (En ik hou van haar). Op de melodie van And I love her in de uitvoering van het George Martin Orchestra nam Klaas Vaak in zijn Veronica tijd zowel een Nederlandstalige als Engelstalige versie op, waarbij nieuwe teksten waren geschreven en gezongen. Categorie 5: nummers gebruikt voor tunes, fillers, jingles en meer.

3 Academy Award Orchestra Lenore Soms komen er, meer dan veertig jaar na dato, spots tevoorschijn die destijds zelden zijn gedraaid in programma s en dus als nieuw klinken. Ook toen ik de promospot van Paul May hoorde, afkomstig uit 1972 ter promotie van de programmering van de internationale service van RNI, had ik een zogenaamd waauw gevoel. Een prachtig nummer van het Academy Award Orchestra was de reden van deze fascinatie. Al Goodman and his orchestra There s no business like show business. Dit nummer staat al opgenomen in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat het in de jaren zestig van de vorige eeuw al werd gebruikt als tune voor het cabaretprogramma Stalles op Radio Veronica. Alice Cooper Hello Hooray Dit nummer werd al vermeld in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat de intro van de plaat werd gebruikt als onderdeel van de intro van Mi Amigo s Weekend Show Trein, dat in 1974 op zaterdag en zondag werd gepresenteerd door Norbert. André Moss Ella. Het eerste succes had de uit Rotterdam afkomstige saxofonist André Moss met dit nummer in Een nummer gecomponeerd en geproduceerd door Jack de Nijs. Het werd onmiddellijk opgepikt door de programmamakers van Veronica en was als filler ondermeer te horen in het programma Stan Haag Vandaag. Andrew Lloyd Webber, Tim Rice and more Overture Jesus Christ Superstar. Een kassucces op musicalgebied uit 1970 werd op RNI gebruikt voor de promotiespot voor het geheel uitzenden van de musical op het station: Judge for yourself on this Christmasday. Een prachtige spot ingesproken door Paul May. Apollo 100 Besame Mucho. Eén van de vele mooi instrumentale nummers van Apollo 100. Besame Mucho staat al in de

4 zeezenderdiscografielijst maar er kan aan worden toegevoegd dat Joop Verhoof het nummer in de begindagen van Radio Atlantis in juli 1973 ook als tune gebruikte. Apollo 100 Mendelssohns 4th. Dit nummer, in een prachtige bewerking van Tom Parker, stond al vermeld in de discografielijst. Het blijkt namelijk ook in 1972 als eindtune te zijn gebruikt door Chiel Montagne in zijn middagprogramma op Radio Veronica. Band of her Majesty s Royal Marines Trafalgar. Will Luikinga had op Veronica ook de Willem Keukenhof show waarin hij allerlei onderwerpen terug liet keren, zoals de rubriek Waar heb ik dat laten liggen. Voor die rubriek had hij het bovengenoemde Trafalgar als tune ingezet. Barend Servet Hoe kan dat nou. Op Radio Mi Amigo werd in 1974 de intro van dit nummer door Barend Servet gebruikt om een Kerstwens voor de luisteraars van het station in te spreken. BBC Philarmonic Orchestra The London Theme (main theme from Frenzy). De in 2003 op 78-jarige overleden Britse componist en orkestleider Ron Goodwin heeft aardig wat filmmuziek gecomponeerd, waaronder de soundtrack voor de psychologische horror film Frenzy uit 1972, die onder regie van Alfred Hitchcock werd opgenomen. The London theme werd een jaar later door Peter van Dam als tune opgepakt voor zijn programma Met Peter gaat het beter, dat via Radio Atlantis was te horen. Beatles Good Morning. Dit nummer staat al vermeld in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat het ook werd gebruikt voor een jingle in de ochtendshow van Don Allen op Caroline North in Tevens werd het nummer in 1970 door Horst Reiner op RNI in zijn ochtendshow gebruikt en wel de kraaiende haan gevolgd door een aantal malen good morning, good morning.

5 Beatles From me to you. Dit nummer heeft tot nu toe een verwijzing in de zeezenderdiscografie. Daar kan aan worden toegevoegd dat Klaas Vaak het nummer inzette voor de productie van een spot inzake Het Veronica 538 programmabureau, waarin besloten werd een Beatles Spectacular te programmeren. Dit gebeurde in de Klaas Vaak show die in 1972 op de zondagmiddagen werden uitgezonden. Beatles She loves you. Een nummer dat veelvuldig wordt gememoreerd in de Zeezenderdiscografie, ondermeer gebruikt door RNI deejay Hannibal op het einde van zijn dagelijkse shows. Daar kan aan worden toegevoegd dat hij ook een programmaopener had. Met de tekst: Bitte Generator 1 anschalten und nun bitte Generator 2. Hier ist Hannibal hoorde je het geluid van een onderzeeboot afkomstig van de LP Super Stereo Demonstratie. Het werd direct gevolgd door de laatste yeh yeh tonen van She loves you. Beatles When I m Sixty-four. Een promospot voor de Beatlesshow op Radio 227 werd ingesproken op dit nummer, dat ook al eerder vermeld werd in de discografie. De wekelijkse show werd trouwens gepresenteerd door Tom Collins en Lex Harding. Bert Kaempfert Orchestra Bye Bye Blues. Andermaal een prachtige instrumentale die de typische sound van Bert Kaempfert meekreeg. Het nummer Bye Bye Blues was dagelijkse kost bij de closedown van Radio 270. Het nummer werd trouwens ook door Ben Healy gebruikt op Radio Scotland als tune voor het programma Apron Strings. Bert Kaempfert Orchestra Don t forbid me. Uit de tijd dat je nog niet kon spreken van de typische sound dat het orkest van Bert Kaempfert voort bracht. Het nummer Don t forbid me werd op Radio Nord in 1962 gebruikt als filler ondermeer voor het vragen van de luisteraars om ontvangstrapporten.

6 Bill Haley and his Comets Rock-a-beatin boogie.een uit 1955 stammende plaat van deze formatie werd op Radio Veronica ingezet als tune voor het programma Rock, beat and boogie dat werd gepresenteerd door Joost de Draaijer en Harry Knipschild. Billy Preston Let me know. Uit de periode dat hij de beste organist ter wereld werd stamt het nummer Let me know. In 1974 werd het opgepikt door Tony Houston op Radio Atlantis om te gebruiken als tune voor het wekelijkse programma Import waarin voornamelijk Amerikaanse releases waren te horen. Billy Preston Out a space. Dit nummer heeft al een aantal vermeldingen in de lijst. Maar er kan een opmerkelijke aan worden toegevoegd. Op Caroline 389 was ondermeer een 2 uur durend programma van Spangles Maldoon te beluisteren. Het was het enige zogenaamde tapeprogramma. Op een dag in juni 1973 was de timing niet correct en liep het eerste uur veel te vroeg af, waarna etherstilte viel. Het was Young Paul Rusling die snel handelde, een instrumentaaltje, Out a Space, opzocht en opzette en vervolgens een overzicht gaf van wat die uitzenddag nog zou gaan brengen, waarna hij het tweede uur van Spangles startte op het hele uur. Billy Strange Memphis. Het was the Emperor Rosko die dit nummer in 1966 als tune gebruikte in zijn programma s op Radio Caroline South. Billy Strange nam een grote variatie aan instrumentale nummers op, grotendeels met een 12-snarige gitaar. Black Blood - Kiswahili (African Song). Black Blood was van herkomst een Zuid Afrikaanse groep die deels haar songs opnam in het Swahili. Trouwens men nam voornamelijk in Belgische platenstudio s op, en dit nummer verscheen in 1975 op Warner Bros. Het werd op Radio 819 ingezet om er een rondloper van te maken die als filler werd gebruikt.

7 Bob Leaper I wanna be your man. Een prachtige LP uit 1964 op het London label met als titel Big Band Beatle Songs van het orkest onder leiding van Bob Leaper zal wel aanwezig zijn geweest aan boord van de Laissez Faire. Op Radio 227 werd namelijk van het nummer I wanna be your man gebruik gemaakt als tune voor het programma Beatboot dat werd gepresenteerd door Dick Weeda. Bob Miller and the Millermen Peridot. Dit nummer staat al sinds 1994 in de zeezenderdiscografielijst, maar is altijd een verkeerde titel gegeven (Perfidia). Het blijkt echter Peridot te heten en was de tune van Paul Burnet op Radio 270. Het blijkt als b-kant uitgegeven te zijn in 1964 op het Ember Records label. Bob Scholte Goede nacht en welterusten. Dit nummer werd in de vroege tijd van de vaderlandse radio als afsluiter gebruikt in de dagelijkse programma s van de AVRO. In 1973 knipte Ruud Doets er een jingle uit met gelijknamige tekst, die hij gebruikte in een van zijn zeldzame live programma s op Radio Veronica. Booker T and the MG s Doing our thing. Muziek van de groep studiomuzikanten uit de stal van de Stax studio s. Zij begeleiden veel van de artiesten die bij deze platenmaatschappij onder contract stonden. In 1968 namen ze de LP Doing our thing op. De titel sloeg vooral op de vele eigen composities op deze LP, naast covers van andere artiesten. Doing our thing werd door Frans van der Beek op Radio Veronica in 1974 gebruikt als afsluiter van zijn avondprogramma. Booker T and the MG s Groovin. Deze geweldige groep, die voornamelijk instrumentale soul opnam via het Atlantic label, komt vaak voor in de discografielijst maar dit nummer was nog niet vermeld. Het werd in 1967 door Ian Damon gebruikt als filler in zijn programma op Radio London.

8 Booker T and the MG s Melting Pot. Dit nummer werd veelvuldig al genoemd in de zeezenderdiscografie. Er kan nog aan worden toegevoegd dat Bert Bennet en Peter Zonneveld het nummer in 1973 gebruikten in Caroline s Countdown of Sound dat zij samen presenteerden - en wel telkens bij de overzichten van de gedraaide platen. Booker T and the MG s Time is tight. Een absolute topper als het gaat om gebruik door diverse radiomakers als tune of filler. Aan de lange lijst kan worden toegevoegd dat Gerard Smit het nummer als eindtune gebruikte voor zijn speciale kerstochtendprogramma op Radio Noordzee in Casey and the Pressure Group Comin home. In de lijst heeft dit nummer al diverse verwijzingen maar er kan aan worden toegevoegd dat Brian Anderson het gebruikte als zijn eindtune voor zijn programma op de Engelstalige service van Radio Mi Amigo, dat in de avonduren in 1974 werd uitgezonden. Casey and the Pressure Group The train. Dit nummer heeft al een vermelding in de discografielijst maar er kan aan worden toegevoegd dat Marc Jacobs het nummer gebruikte als tune voor de Belgische Top 15 op Radio Mi Amigo in Casey and the Tradingcompany Bwana Bwana. Soms zitten de verrassingen in een kleine hoek. De enige single (achterkant Ice Cream) die Cees Schrama met de Trading Company opnam voordat zijn formatie van platenmaatschappij, samenstelling en naam veranderde, werd in 1971 uitgebracht. In het programma Nachtclub van Chiel Montagne op Radio Veronica (1972) werd het als filler naar het hele uur toe gebruikt. Casey and the Pressure Group ERG. Het nummer staat al in de lijst vermeld als tune van Jan van Veen op RNI. Er kan aan worden

9 toegevoegd dat in de maand december 1971 er een nieuwe promo werd gemaakt voor de British Top 20 show op RNI, met ondermeer de deejay hitpicks, the album of the week en de twee wekelijkse smashplays van de internationale service. Het nummer ERG werd voor die promo gebruikt. Het programma was op de zondagavond vanaf 8 uur te beluisteren destijds. Casey and the Pressure Group Soul tango. In de discografielijst staan er vele verwijzingen naar nummers van deze groep die in de loop der jaren zijn gebruikt. Het nummer Soul Tango ontbrak daar nog aan. Op Radio Atlantis in 1973 hadden de presentatoren de vreemde gewoonte op het einde van het eerste uur van een twee uur durend programma ook een tune te gebruiken om afscheid te nemen van de luisteraars. Joop Verhoof gebruikte hiervoor ondermeer Soul Tango. Cast of Godspell Day by Day. In nachtelijke uren van januari 1973 probeerde Andy Archer een song te zingen op de melodie van dit nummer: Day by Day, dear listeners from Caroline. Meer dan veertig jaar later is het nummer, dat hij gebruikte, eindelijk gevonden. Catapult Teeny Bopper Band. Dit nummer werd door de gelijknamige groep gebruikt op Radio Mi Amigo om een kerstwens voor 1974 in te spreken. Charles Trenet Fleur Bleue. Met dit nummer werd heel ver terug in de tijd gegaan en wel naar De intro van deze chanson van Charles Trenet werd gebruikt als muziekbedje in de Kolder op Zoldershow op Radio Veronica. Chicago Another rainy day in New York City. Deze compositie van Peter Cetera is afkomstig van de LP Chicago X, die een Grammy Award in 1976 in de wacht sleepte. Het nummer werd gebruikt voor

10 een promotiespot op Radio Mi Amigo ten bate van de Franstalige weekend service in Chicago Together again. Eind december 1976 verschenen er op Radio Mi Amigo de eerste promotiespots voor een nieuw Franstalig weekend programma op het station. In januari 1977 ging dit programma van start maar werd slechts twee weken later stopgezet omdat het te slecht was om te worden geprogrammeerd. En voor één van de promotiespots werd het nummer Together again gebruikt. Het nummer was afkomstig van de LP Chicago X, die in 1976 door CBS werd uitgebracht. Club Quintet Caravelle (Secret Serenade). Voor deze tune ga ik met U terug naar Radio 355 en de presentator Dave MacKay (David Gilbee). Mooie donkere stem en bovendien draaide hij prachtige easy listening muziek. Het nummer werd in 1960 gecomponeerd door Reg Owen en verscheen op het Top Rank International platenlabel. Commodores Machine gun Een instrumentaal nummer dat al tal van vermeldingen in de zeezenderdiscografie heeft maar waar aan toe kan worden gevoegd dat Marc van Amstel het ook gebruikte als filler in augustus 1974 in zijn ochtendprogramma op Radio Noordzee. Count Basie Jumping at the woodside. Dit nummer is gebruikt op Radio Veronica voor een promojingle en tevens filler ten bate van Klaas Vaak, een promo die trouwens door hem zelf werd ingesproken. Count Basie Watermelon man. Een nummer dat in vele uitvoeringen bekend is en al werd opgenomen in de categorie uitvoerenden onbekend. Het nummer werd op een studiotape met testuitzendingen van Radio Condor gevonden, een station dat bedoeld was om idealistische en religieuze uitzendingen voor de Nederlandse kust te verzorgen via de 270 meter. Door allerlei ongemak zijn deze plannen van Steph Willemsen nooit gerealiseerd. Het schip lag precies 11 dagen in internationale wateren waarna de droom op 10

11 augustus 1973 ten einde kwam. De uitvoerenden zijn inmiddels bekend middels het speurwerk van Jingleweb. Count Basie Half Moon Street. Andermaal een voorbeeld van een heel laat ontdekte tune. Het is afkomstig van de LP Chairman of the Board, die door Count Basie en zijn orkest in 1958 in New York werd opgenomen. In 1961 werd het gebruikt op Radio Veronica als tune voor het programma Zondagmiddag Magazine. Opmerkelijk aan dit programma was dat daarin een gedeeltelijke herhaling was te beluisteren van het programma Cocktail dat op de zaterdagochtend daarvoor werd uitgezonden. Cozy Cole Topsy part 1 Van herkomst kwam Cozy Cole uit New Jersey en was hij drummer in voornamelijk jazzgroepen. Hij scoorde een milionseller in Amerika in 1958 met Topsy part 2. Het is echter Topsy part 1 dat op Radio Veronica in 1964 werd gebruikt door Tony Vos als tune voor het programma Uit onze gouden discotheek, een half uur durende show waarin aandacht voor artiesten die een hit hadden gescoord waarvan er meer dan 1 miljoen exemplaren waren verkocht, ofwel de hits met minimaal 6 nullen werden geschreven. David Rose and his Orchestra Thanks for the memory. Dit is een typische plaat waar we jaren lang naar hebben gezocht. Het was op Radio 390 de tune van het programma Memory Lane op Radio 390, dat door verschillende presentatoren op de radio werd gebracht. Het stamt uit het jaar 1937 en is een onvergetelijke tune. Dick Hyman The Moog and Me. Prachtig nummer waarop een moog synthesizer in combinatie met het gefluit van Dick Hyman te horen is. Dit nummer werd gebruikt voor de prachtige openingsjingle voor het programma van Jason the nightman Wolfe op RNI in Duane Eddy - Because They're Young. Uiteraard wordt dit nummer al veel vaker genoemd in de lijst maar er is een aanvulling. Radio Veronica gebruikte deze tune voor de

12 promotie van het Island Festival in het RAI Congresgebouw in Amsterdam op vrijdag 22 september Deze promo werd ingesproken door Arend Langenberg. Radio Veronica organiseerde dit festival in samenwerking met ondermeer de platenmaatschappij Ariola. De spot had trouwens een twee seconden lange andere afsluiter dan die van het nummer van Duane Eddy en wel het einde van het nummer Situation van The Jeff Beck Group. Verder kan worden opgemerkt dat Klaas Vaak het nummer op Radio Veronica gebruikte om daar, tijdens de presentatie van de Tipparade, telkens een overzicht te geven van de daarvoor gedraaide tien platen. Edmundo Ros and his Orchestra Where do I go In het jaar 1972 had je enige tijd een ochtendprogramma op RNI De ochtendstond heeft tandpasta in de mond. In dit programma was er ondermeer een filler te horen die werd gebruikt door Hans ten Hooge. Afkomstig van de LP Hair goes latin uit 1970 betrof het Where do I go. Electric Johnny and his Skyrockets Johnny s Beat (2). Deze groep wordt vaak genoemd als zijnde de eerste Indo Rock Groep met als basis Rotterdam. Uit een vroege opname van het programma Muziek Expres op Radio Veronica met presentator Rob Out blijkt dat hij dit nummer van Electric Johnny and his Skyrockets als eerste tune voor het programma gebruikte. Ennio Morricone The man with the harmonica. Eén van de vele instrumentale successen van deze componist en orkestleider, die vele soundtracks heeft gecomponeerd. Dit nummer is afkomstig uit de film Once upon a time in the west en werd gebruikt door Peter Holland in het programma Kop op voor de rubriek Het Peter Hoekje. Explosions Long, long ago. Het was op Radio Veronica presentatrice Tineke die eigenlijk als eerste een programma presenteerde waarin de muziekkeuze alleen gericht was op het draaien van oude platen. Het was 1965 dat het programma Verleden

13 tijd voor het eerst te horen was. De tune Long, long ago van The Explosions werd als tune voor Verleden tijd gebruikt. Festival Big Band Because I love you Het antwoord op de vraag: De muziek van de 'Noordzee, hou 'm in de lucht jingle' werd recentelijk door Jelle Boonstra van JingleWeb.nl gegeven en kwam van de LP Explosive! van de Festival Big Band, het nummer in kwestie heet Because I love you. De betreffende LP is ook veel gebruikt voor het Radio Noordzee programma AD Sport & Sportwereld. De LP werd op 1 en 2 augustus 1971 opgenomen in VARA s Studio II en het orkest was voor de gelegenheid van het Internationale Jazz Festival Loosdrecht 1971 speciaal samengesteld. Het orkest werd geleid door Jerry van Rooijen, die ook tekende voor de compositie. De productie was in handen van Joop de Roo, destijds chef lichte muziek van de NOS. Floyd Cramer On the rebound. Dit nummer staat al vermeld in de zeezenderdiscografie. Er kan bij worden aangevuld dat Michael Barrington het als filler gebruikte in zijn programma op Radio Caroline in de periode dat het station zowel op de 576 als de 963 haar programma s uitstraalde. Frank Ifield Walzing Mathilda. Dit nummer staat al vernoemd in de discografielijst maar er kan aan worden toegevoegd dat het ook werd gebruikt voor de Radio 270 Australian Apple Competition in mei Franck Pourcel et son grand orchestra - Eloise. Op Radio Noordzee kwam op een bepaald moment op zaterdag AD Sport en Sport Wereld. In eerste instantie werd het gepresenteerd door Alfred Lagarde en was er live sportnieuws, voorgelezen vanaf de MEBO II. Als filler hiervoor werd ondermeer het nummer Eloise in de uitvoering van Frank Pourcel gebruikt.

14 Frank Rosalini Sextet Boo Boo Be Dogs. Een nummer dat voor het eerst verscheen op LP in Frank Rosalini was een trombonist die met grootheden als Chet Baker, Dave Brubeck, Gerry Mulligan en Charlie Parker heeft samengespeeld maar ook zijn eigen sextet heeft gehad. Het nummer Boo Boo Be Dogs werd door Tony Vos op Radio Veronica gebruikt voor het programma Stichting Vrienden van Veronica. George Martin Orchestra And I love her. Op Radio Veronica werd dit instrumentale nummer gebruikt voor het inzingen van een liedje in zowel het Nederlands als het Engels door Tom Mulder (Klaas Vaak). Gustaf Torrestad - Så länge skutan kan gå. Evert Taubes compositie Så länge skutan kan gå :Zo lang het schip zal gaan, werd in de uitvoering van Gustaf Torrestad in 1961 opgenomen en was de themasong van Radio Syd. Harry Strikers Pa Pa Pa. Over deze groep of eenling valt niets te vinden en dus kan alleen worden vermeld dat het geluid van dit nummer, gespeeld op moog synthesizer, werd gebruikt als tune voor het verzoekplatenprogramma van Paul Severs dat voor een korte periode werd uitgezonden in 1974 op Radio Mi Amigo. In een deel van deze programma s deed hij de presentatie samen met Patrick du Bateau. Henry Mancini and his orchestra Drink more milk bevette piu latte. Eén van de meer minder bekende nummers van het orkest van Henry Mancini werd op Caroline North door Bob Stewart gebruikt voor het maken van een jingle voor zijn collega Jerry Leighton. Herb Alpert And His Tijuana Brass - Spanish Flea. Een nummer met ontzettend veel verwijzingen in de discografielijst maar toch kan er nog een worden toegevoegd. Spanish Flea werd op Swinging Radio England ingezet voor een in huis reclame waarbij de luisteraars

15 werden opgeroepen een Transway Sony 7 transistor radio te kopen en dat alles onder de slogan: You can t beat the bargain. Herb Alpert And His Tijuana Brass - Tijuana Taxi. Dit nummer is al veelvuldig genoemd in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat Klaas Vaak het ook gebruikte als tune en filler in zijn programma Vaak s Fiasco op Radio Veronica. Herb Alpert and his Tijuana Brass Winter Wonderland. Dit prachtige nummer werd tijdens de Kerstdagen van 1974 door Joop Verhoof gebruikt als filler op Radio Mi Amigo. Isaac Hayes Theme from shaft. Dit nummer staat al vermeld in de discografielijst maar er kan nog aan worden toegevoegd dat Tineke het nummer in november 1971 als eindtune gebruikte voor haar programma Koffietijd op Radio Veronica. Jackson Five Have yourself a merry Christmas. Van de Kerst lp van de Jackson Five uit 1970 werd het einde van dit nummer in korte knip als jingle gebruikt tijdens de Kerstdagen van 1974 op Radio Mi Amigo. In de jingle zongen ze: We wish you a merry Christmas 3x and a happy new year etc. James Last and his Orchestra Soul March. Dit nummer staat op de achterkant van een single met de titel Happy Heart, dat in 1969 verscheen op het Polydorlabel. Het staat tevens op een CD Lounge Legends James Last uit 2001 op Universal. 45 jaar geleden werd het als tune gebruikt door Hannibal van Radio Nordsee in de programma s op de Duitse service. Jan Plezier Verlaten. Dit is de achterkant van de single Koning Voetbal in 1972 uitgebracht op het Basart label. Achter Jan Plezier ging Addy Kleijngeld schuil, die onder vele namen zowel in ons land als het buitenland platen maakte, vooral met Musette Muziek. Jan

16 Boezeroen presenteerde een programma op Radio Noordzee in het weekend en gebruikte dit nummer als eindtune. Jeff Beck Group Situation. Radio Veronica gebruikte dit nummer voor de promo voor het Island Festival in het RAI Congresgebouw in Amsterdam op vrijdag 22 september Deze promo werd ingesproken door Arend Langenberg. Radio Veronica organiseerde dit festival in samenwerking met ondermeer de platenmaatschappij Ariola. De 2 laatste seconden van het nummer Situation werd trouwens gebruikt aansluitend op een deel van Because they re young van Duane Eddy. Jimmy Smith The cat. Dit nummer is al vermeld in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat tijdens een van de zeldzame programma s, die Ed Mereno op RNI in 1970 presenteerde, hij dit nummer als de eindtune van zijn programma draaide. Jimmy Smith Who s afraid of Virginia Woolf Een nummer dat veelvuldig wordt genoemd in de discografielijst omdat het door diverse radiomakers op diverse zeezenders werd gebruikt. Daarbij kan aan worden toegevoegd dat Andy Archer in 1970 op RNI het nummer gebruikte als filler tot het moment dat een collega de presentatie overnam. Joe Loss Orchestra Tuxedo Junction. Het nummer werd in 1940 door Glenn Miller gecomponeerd en door velen op de plaat gezet. Deze uitvoering van het orkest onder leiding van Joe Loss werd door Gerard Smit in 1972 gebruikt als openingstune voor zijn vroege ochtendprogramma Ochtendeditie op Radio Noordzee. Johan Willem Friso Kapel Koning Voetbal. Deze mars staat al vermeld in de discografielijst en er kan aan worden toegevoegd dat het ook voor twee spots werd gebruikt ingesproken door Stan Haag op Radio Mi Amigo. Het betrof een spot aan het begin van de

17 voetbaluitslagen en aan het einde daarvan en wel van de Eredivisie. Dezen werden op zondagen in 1975 gedurende enkele maanden uitgezonden en werden gesponsord door Ome Jan van Café het Lieverdje in Benidorm. Johan Kaart Als ik straks de kerk maar haal. Een van de liedjes uit de Nederlandse bewerking van de musical My Fair lady. De eerste zin van dit lied vroeg in de morgen zal het wezen werd gebruikt voor een jingle ter promotie van het programma Nachtclub op Radio Veronica in 1971, toen de presentatie in handen was van Gerard de Vries. John Barry Orchestra Dawn Raid on Fort Knox. Nummer is afkomstig uit de Soundtrack van de James Bond film Goldfinger. De laatste riedels van dit nummer, op pauken, werd gebruikt op Radio Veronica ten bate van een jingle voor het Popjournaal. John Dankworth Orchestra Beefeaters. Dit instrumentale werk is uiteraard bekend van decennia gebruik als tune door Tony Blackburn. In het programma ochtendeditie gebruikte Gerard Smit het echter op Radio Noordzee als filler om er briefkaarten van luisteraars bij voor te lezen. John Schroeder Orchestra - On The Ball. Ook dit nummer werd eerder al vermeld maar er kan aan worden toegevoegd dat het op Radio Caroline in 1967 ook werd gebruikt voor het inspreken van een promotiespot voor de Broadside Free Radio Mouvement. John Shakespeare Orchestra The world at their feet. Als je de naam van John Shakespeare hoort denkt je meteen aan Theme one, de openingstune van BBC Radio One in Als je denkt dat het een heel bekend en succesvol orkest is geweest, dan heb je het mis. Slechts twee singles werden er opgenomen en het nummer the world at their feet kwam uit in In 1974 nam RNI het nummer in gebruik als tune voor het programma Toppers 20 dat afwisselend door een van de Engelstalige deejays werd gepresenteerd.

18 Johnny Hodges Monkey Shack. Het was op de 10 de juli 1970 dat Dave Gregory zijn allereerste programma presenteerde op RNI als vervanger van Andy Archer. Als tune gebruikte hij een prachtig nummer van Johnny Hodges, getiteld Monkey Shack. Johnny and the Hurricanes Red River rock. In oktober 1973 veranderde het Radio Joepie gebeuren, dat een tijd van 19 tot 20 uur was uitgezonden op de 259 meter na de dagelijkse close down van Radio Atlantis van naam in Radio Mi Amigo. Een uur vol met promotie voor voornamelijk Joepie Magazine en Suzy Wafels, twee producten onder de vleugels van Sylvain Tack destijds. Het programma werd gepresenteerd door Bart van Laar en technisch onderbouwd door Peter van Dam. Red River Rock werd als tune voor het programma gebruikt. Johnny en Mary De vrachtwagenchauffeur. Dit duo, in werkelijkheid Johnny Hoes en Mary Servaes, bezongen de eenzaamheid van de vrachtwagenchauffeurs waarbij het begin van het lied in 1971 door Peter Holland werd opgepikt om te worden gebruikt in zijn doordeweekse programma Kop op op Radio Noordzee en wel dagelijks bij het draaien van een plaat voor die eenzame chauffeurs. Johnny Otis Telephone baby. Dit nummer heeft in de discografielijst al diverse vermeldingen. Daarbij kan worden aangevuld dat het werd gebruikt voor een promojingle op Radio 227 en de Lex Hardingshow. Jonah Jones Around the world. Op Radio London was er in 1965 een gesponsorde show met de duur van 15 minuten met de naam UK Tops the world gesponsord door Miners Make Up. Het gaf een overzicht van de hoogste posities op diverse hitlijsten in de wereld die bezet werden door Britse artiesten. De presentatie was in

19 handen van Martin Locke en als tune werd zeer toepasselijk dit nummer Around the world gebruikt. Johnny Dankworth Big Band Tomorrow s world. Nadat Guy Hamilton overstapte van Radio Essex naar Radio 270 kreeg hij het late middagprogramma te presenteren. Eén van de items die hij introduceerde was Schoolspot en voor de intro van dit programmaonderdeel speelde hij leentjebuur door de tune te gebruiken die ook door de BBC werd gebruikt voor het programma Tomorrow s World. José Feliciano Pegao. Als er een programmamaker was in de jaren zeventig van de vorige eeuw die een goede smaak had voor het gebruik van fillers, en die ook met grote regelmaat liet terugkeren in zijn programma, was het Peter Holland. Dit nummer kwam vaak voorbij en pas in zijn laatste Kop op op Radio Noordzee vertelde hij dat het ging om een nummer van José Feliciano. Karl Bohm und der Stadskapelle Dresden Till Eulenspiegel s merry pranks till eulenspiegel s lustige streiche opus 28. Zondermeer de langste titel in de discografielijst maar het heeft dan ook een dubbele strekking. Deze compositie van Richard Straus in eerder genoemde uitvoering werd gebruikt als tune voor Radio Antwerpen. En ook werd gebruikt in verschillende jingles voor het station en in een reclamespot voor het nieuwe station dat in oktober 1962 op Radio Veronica werd uitgezonden. Ken Griffin Now is the hour. Vroeger had je in grote bioscopen en theaters vaste orgels staan die voor vertier zorgden. Op een dergelijk orgel is het nummer now is the hour gespeeld. Het was in 1965 de eindtune van een van de vele 15 minuten programma s op Radio 390, Masters of the Organ. Killer,the Killer s Boogie Een plaat uit de nazomer van 1973 gecomponeerd en opgenomen door Jan Rietman op het B.R.P. label,

20 waarbij hij eenmalig de naam the Killer gebruikte. De plaat werd op Radio Atlantis gedraaid als filler tot het volle uur en wel in het programma van Tony Houston, terwijl hij het vervolgens ook als eindtune voor zijn programma gebruikte. Later bleek dat het ook nog eens in de maand september 1973 zijn persoonlijke hittip was geweest. Kurt Edelhagen and his orchestra Paris Canaille (Ça c est Paris) Eindelijk is na vele decennia boven water welke prachtige tune werd gebruikt voor het programma Continental Cabaret op Radio 390. Een programma dat door diverse presentatoren op dit easy-listening station werd gepresenteerd. Recentelijk is er een opname met Roger Scott boven water gekomen waarin de tune langer werd gedraaid, zonder gepraat, en het mogelijk werd via zoekprogramma s deze te herkennen. Er is voor een continentale tune gekozen uit de uitvoering van het orkest van Kurt Edelhagen. Lalo Schifrin Theme from Enter the dragon Het thema uit de gelijknamige film, met in de hoofdrol Bruce Lee uit 1973, werd in 1974 voor een promospot gebruikt op RNI. Het was Graham Gill die in de spot de luisteraars warm maakte voor een speciale negendaagse reis naar Japan met deejays van het radiostation. Een reis die ondermeer een bezoek aan NHK, het belangrijkste radiostation in Japan, beloofde en tevens een reis in de toenmalige snelste trein ter wereld (140 mijl per uur). Al met al een Chance of a life time. Lemming Father John. Radio Mi Amigo bracht met Kerstmis 1974 tal van wensen van artiesten. Zo sprak de zanger van Lemming een Kerst- en Nieuwsjaarswens in op de intro van het nummer Father John. Lemmy Mabaso - Crazy Kid. Een nummer afkomstig uit de soundtrack van de film King Kong uit 1961 dat kan worden gezien als de allereerste tune van Joost den Draaier op Radio Veronica. Hij gebruikte het nummer tussen augustus en oktober 1961, toen zijn

21 programma Joost Mag Het Weten op de zaterdagmiddag was geprogrammeerd. Lenny Dee Sleighride. Een instrumentale kerstplaat in 1961 opgenomen door Leonard George De Stoppelaire op zijn crazy organ. Hij nam het onder de naam Lenny Dee op omdat het dan beter te verkopen was. Op Caroline North nam Tony Prince het tot zijn speciale kersttune in Les Brown Josephine. Uit de beginjaren van Radio Veronica kwam een programma dat iedere avond een half uur lang was te beluisteren. Het betrof het programma Americana dat werd gepresenteerd door Tony Vos. Muzikant bij uitstek koos hij voor het geluid van het orkest onder leiding van Les Brown en het nummer Josephine. Les Reed Orchestra- Also Sprach Zarathustra Een nummer dat veelvuldig wordt genoemd in de zeezenderdiscografie maar waar nog aan toe kan worden gevoegd dat Gerard Reitsma het gebruikte als tune voor zijn programma Agenda op Radio Noordzee. Lester Flatt and Earl Scruggs - The Ballad Of Jed Clampett. Dit is het thema van de televisieserie Beverly Hillbilies. Dit nummer was te horen in een vroege Nashville Tennessee, het programma van Gerard de Vries voor Radio Veronica. Tot nu toe stond deze onder Uitvoerenden onbekend. Lieutenant Pigeon Mouldy Old Dough. Dit nummer is al in de zeezenderdiscografie opgenomen, maar er kan aan worden toegevoegd dat in 1974 het s ochtends om 6 uur werd gebruikt als opener van het ochtendprogramma op Radio Mi Amigo door Haike Debois, een programma dat ze trouwens in het Nederlands, Frans, Engels en Duits presenteerde. Love Unlimited It may be winter outside. In januari 1974 werd de prachtige intro van dit nummer gebruikt door Hans Mondt in zijn

22 programma op Radio Veronica en wel op het moment dat astroloog Ed Noorman zijn voorspellingen deed. Love Unlimited Orchestra Rhapsody in White. Dit nummer staat ook al in de discografielijst maar er kan aan worden toegevoegd dat Stuart Russell het als tune gebruikte in zijn programma. En dat was zeker niet op Radio Caroline. In 1977 was er een periode dat in de avonduren niet Caroline was te beluisteren maar Radio Mi Amigo met Mi Amigo s Avonds. In dat programma kwam Rhapsody in White dus als tune voorbij. Manny Albam and his Orchestra That old black magic. Bij het Driemasterteam van Radio Noordzee is er bij het kiezen van tunes, fillers en voor productiewerk altijd een ruime duik genomen in de betere orkesten gelinkt met de jazz muziek, zo ook met het orkest van Manny Albam waarvan That old black magic als filler werd gebruikt. Mario Molino and his magic guitars Il sogni del mare Een instrumentaal nummer dat in 1968 werd opgenomen als een ode aan de zee en in 1973 werd opgepikt door Mike Moorkens op Radio Atlantis waar hij het draaide als zijn eindtune in zijn middagprogramma Verzoekjes met Mike. Martin Gale Twistin Gerty. Martin Gale (echte achternaam van Galen) was één van de leden van de legendarische Skymasters. Hij nam een aantal solo-lp s op met pianodeuntjes en een van de tracks van zijn eerste lp uit 1962 werd tussen dat jaar en 1964 gebruikt als tune voor het programma Teenbeatclub op Radio Veronica, waarna deze werd ingewisseld door het elders genoemde Beat girl van ZZ en de Maskers. Max Greger Java. Het was Al Hirt die er een wereldhit mee scoorde maar ook Willy Schobben scoorde hoog. Tal van uitvoeringen van het nummer Java zijn er geweest en die van Max Greger werd

23 tijdelijk gebruikt door Bart van Leeuwen op Radio Mi Amigo als tune voor het programma Schijven voor bedrijven. MFSB Love is the message. Een klein stukje van dit prachtige nummer werd gebruikt bij de productie van een jingle ten bate van het programma Import dat wekelijks gepland was op Radio Atlantis in juli 1974 in presentatie van Tony Houston. MFSB My one and only love. Jason Wolfe werkte maar kort bij RNI en zat vaak ook nog in de nachtelijke uren zijn programma s te presenteren, waardoor er weinig bewaard is gebleven. Recentelijk kwam een opname uit juli 1974 boven water waarin hij dit nummer van MFSB, op het Philadelphia Label, als filler gebruikte op weg naar het hele uur. Michel Colombier We could be flying (featuring Lani Hall). Een in Nederland bijna onbekende componist van balletmuziek, kamermuziek en liefst 42 soundtracks voor verschillende films. Colombier begon in 1962 te componeren en was zowel in Frankrijk als Amerika zeer succesvol. In 2004 kwam hij op 65-jarige leeftijd te overlijden. We could be flying werd op Radio Mi Amigo in 1976 gebruikt voor een promotiespot voor de Franse service. Mitch Murray Gang Skyliner. Dit nummer komt al voor in de discografielijst maar er kan bij worden vermeld dat het ook door Ross Randell (Alen West) op Radio 270 werd gebruikt als tune in zijn programma s. Mood Mosaic A touch of velvet and a string of brass. Dit nummer heeft al talloze vermeldingen maar er kan aan worden toegevoegd dat tijdens het programma Tipparade op Radio Veronica Klaas Vaak het nummer in 1972 ook gebruikte als filler. Nelson Riddle Orchestra Route 66. Via het lezen van het recent uitgekomen boek Making Waves door David Sinclair, kom ik er

24 achter dat het late avond programma van Radio 270 The midnight hour de prachtige uitvoering van het nummer Route 66 als tune had. Pali Gesztros - Vole Traineau. Voor uitleg inzake deze tune dienen we ver terug te gaan in de tijd en wel naar het jaar Het was de tijd dat op Radio Veronica veel gesegmenteerde programma s werden uitgezonden met een zeer korte uitzendduur. Van Amstel en Donau was in die tijd een programma gevuld met zigeuner muziek, dat werd gepresenteerd door Fred van Amstel en iedere zondagmiddag was te beluisteren. Pali Gesztros was een Russische zigeunermuzikant die afwisselend werd bijgestaan door andere zigeunermuzikanten. In Nederland werd ooit van hem een LP uitgebracht met de titel Speel zigeuner, speel. Paul McCartney and Wings Singalong junk. Prachtig mooi instrumentaal nummer dat al werd genoemd in de zeezenderdiscografie. Er kan aan worden toegevoegd dat het door Ruud Doets, in een van zijn zeldzame nachtuitzendingen op Radio Veronica werd gebruikt als tune. Pee Wee Hunt Muskat ramble. Deze jazz trombonist ging in 1943 naar Hollywood, niet om de filmindustrie in te gaan maar om te gaan werken als radio deejay. Geboren als Walter Gerhardt Hunt veranderde hij zijn naam in Pee Wee Hunt en nam tal van platen, al dan niet met andere bekenden, op. Muskat ramble werd als tune gekozen op Radio Mercur voor het programma Teenagertimen, dat werd gepresenteerd in 1962 door Pedra Biker. Peter Kreuder Tokyo 64. Een aangenaam pianodeuntje dat al in 1963 door deze Peter Kreuder werd opgenomen want in december 1963 werd het al als filler gebruikt door Anushka op Radio Veronica in het programma Muziek bij de lunch. Perrey and Kingsley Undentified Flying Object. Het was in februari 1973 dat Rita Producties verantwoordelijk was voor de werving van reclameboodschappen op Radio Caroline. Een promospot

25 daarvoor werd ingesproken op de tonen van Undentified Flying Object, een nummer dat al een vermelding had in de discografie. Piglets Johnny Reggae. Dit nummer heeft al een vermelding in de grote lijst maar er kan aan worden toegevoegd dat in januari 1974 technicus en presentator Bob Noakes in een lange jingle op basis van dit nummer werd toegezongen als de nieuwe 259 er. Pink Floyd Time. We kunnen weer een nummer toevoegen aan de nummers van Pink Floyd die ooit zijn ingezet voor productiewerk en meer. De lange instrumentale intro van het nummer Time werd door Charlie Wolfe gebruikt op Laser 558 tijdens de jaarwisseling van 1984 naar Pipes and drums of the Royal Scottish Dragoon Guards Amazing Grace. Een instrumentaal nummer dat wereldwijd een hit was in 1972 en werd door Chiel Montagne op Veronica ingezet als filler richting het nieuws in hetzelfde jaar. Popcornmakers Popcorn. Deze uitvoering van het nummer Popcorn, drie verschillende haalden de hitlijsten, heeft al een aantal verwijzingen in de Discografielijst. Er kan aan worden toegevoegd dat op 21 oktober 1972 het 12,5 jarig bestaan van Radio Veronica werd gevierd. De festiviteiten werden afgesloten met een speciale uitzending van de Jukebox, die niet alleen door Stan Haag maar ook door Tineke werd gepresenteerd. Interviews met artiesten werden door Klaas Vaak, Lex Harding en Rob Out gedaan. Niet de tune van de Jukebox eindigde het programma maar men had die keer verkozen afscheid te nemen op het geluid van de Popcornmakers. Q Do I love you. Een track van een uit 1977 afkomstige LP. Op de intro van Do I love you werd op Radio Mi Amigo door Marc Jacobs de jingle Stuurboord komt live vanaf de Noordzee, elke werkdag. Live radio is goede radio ingesproken.

26 Quincy Jones Hucklebuck. Dit nummer staat al in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat het ook werd gebruikt als de tune voor The Fabulous Fifty op Radio 227 in Quincy Jones The incrowd. Dit nummer staat al in de lijst maar de tekst kan worden gewijzigd in: Deze prachtige uitvoering van het nummer The Incrowd werd door Klaas Vaak op Radio Veronica gebruikt ter ondersteuning van een promotiespot voor luisteraars in Amsterdam en Rotterdam die de gelegenheid kregen een speciale documentaire te gaan zien. That s the way it is ging over het leven van Elvis Presley en de opbrengst kwam ten goede van de Nierstichting. Quincy Jones Ironside. Ook dit nummer was populair voor gebruik in programma s, vooral op RNI. Er zijn al eerdere vermeldingen in de lijst. Het werd in 1972 ook gebruikt door Meta de Vries als filler in een programma voor de warme bakker, de Rufad Radio Show. Quincy Jones and the Don Elliot Voices Hot Rock theme. Dit is dan weer een typische filler die door Don Allen werd gebruikt op RNI. Hoe meer Quincy Jones, des te beter. Quincy Jones You have to do it yourself. Dit nummer had al een vermelding in de zeezenderdiscografie maar het is afkomstig van een dubbel lp uit 1976 getiteld: I heard that en met als ondertitel The musical world of Quincy Jones. De intro van het nummer You have to do it yourself werd gebruikt voor het maken van een promotiespot voor de Franstalige uitzendingen van Radio Mi Amigo in Ramsey Lewis Wade in the water Dit nummer heeft al een aantal verwijzingen in de discografielijst maar daar kan aan worden toegevoegd dat Bert Bennet dit nummer als tune gebruikte in zijn programma Rond Bert Bennet dat in 1973 op Radio Atlantis werd uitgezonden.

27 Raymond Léfèvre grand orchestra A whiter shade of pale. Vooral dankzij plugging op Radio Caroline in de jaren zestig van de vorige eeuw is dit orkest populair geworden. Een aantal nummers van dit orkest komt dan ook voor in de zeezenderdiscografie. A whiter shade of pale kan daar aan worden toegevoegd, daar deze in 1974 door Marc van Amstel op Radio Noordzee werd gebruikt als filler. Raymond Léfèvre grand orchestra Soul Coaxing. Dit nummer is voor vele doeleinden gebruikt. Op Radio Noordzee kwam op een bepaald moment op zaterdag AD Sport en Sport Wereld. In eerste instantie werd het gepresenteerd door Alfred Lagarde en was er live sportnieuws, voorgelezen vanaf de MEBO II. Als filler hiervoor werd ondermeer Soul Coaxing gebruikt. Riz Ortolani and Nino Oliviero Ti Guardero nel Cuore. Dit is de soundtrack van de film Mondo Cane uit Een pracht stuk muziek dat in vele verschillende uitvoeringen en tempo s is opgenomen, ondermeer door Frank Sinatra en het orkest van Quincy Jones en wel onder de titel More. Muziekkenner bij uitstek, Stan Haag, pakte de soundtrack op en gebruikte het als tune voor het programma Nachtclub op Radio Veronica, dat enige tijd op Radio Veronica in de jaren zeventig was te beluisteren. San Remo Golden Strings - Hungry For Love. Dit nummer stond al vermeld in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat het ook werd gebruikt door Will Luikinga in de zeventiger jaren als eindtune voor Nachtclub. Het was een Veronica programma dat afwisselend door verschillende presentatoren werd gevuld met rustige muziek en ieder had ook een of meerdere instrumentaaltjes, die men als tune gebruikte. Sands NeferTitty. Over deze formatie en instrumentaal nummer is totaal niets te vinden behalve dat het nummer als filler in de

28 zomer van 1975 werd gebruikt door Joop Verhoof op Mi Amigo en als zodanig werd aangekondigd. Sandy Nelson Quite a beat. In 1967 werd dit instrumentale nummer van Sandy Nelson gebruikt als tune op Radio 270 door Bob Snyder. Santana Jin-go-lo-bla. Het instrumentale intro van dit nummer werd op RNI in 1970 gebruikt als filler door Andy Archer tijdens de presentatie van de Top 40 en wel telkens wanneer hij een overzicht gaf van de laatste tien gedraaide platen. Serendipity Singers Sing out. Deze Amerikaanse folk groep was te vergelijken met de in West Europa destijds populaire New Christy Minstrels. Ze werden vooral bekend met hun succes Don t let the rain come down. Maar het nummer Sing out werd gebruikt op Radio 390 als tune voor het programma Sing Song. Shadows Happy birthday. Dit nummer staat al vermeld in de zeezenderdiscografie maar er kan aan worden toegevoegd dat Frans van der Beek het in zijn avondprogramma op Radio Veronica ook bij herhaling gebruikte om jarigen te feliciteren. Spotnicks Come Softly, theme from Godfather. Bert Bennet, die voor zowel Radio Atlantis, Radio Mi Amigo als Radio Caroline heeft gewerkt, gebruikte in september 1973 op Radio Atlantis het thema uit de film Godfather als filler en wel in de uitvoering van de Spotnicks. Soft Machine Returns to the bedroom. Dit nummer is gebruikt door Jan van Veen op Radio Veronica ter promotie van de Top 40 in de tijd dat deze lijst nog iedere zaterdagmiddag werd uitgezonden tussen 2 en 4 uur.

29 Soul Iberica Band - Funky Flamenco. Ook in de nadagen van de zeezenders werden er melodietjes opgepikt om te gebruiken als filler. Zo werd er een nummer van de Soul Iberica Band, dat in 1976 uitkwam, in de eind jaren tachtig op Radio 819 ingezet. Sounds Orchestral Pink panther. In 1966 werd dit nummer in Engeland op het Pye label uitgebracht en acht jaren later gebruikte Jason Wolfe the theme from Pink Panther als eindtune voor zijn nachtprogramma s op RNI. Steve Allen I m here. Dit instrumentale nummer werd gebruikt als tune voor één van de gesponsorde programma s op Radio London, dat werd gepresenteerd door Tony Windsor in samenwerking met Kathie, een actrice die tussen 1962 en 1974 als huisvrouw ook optrad in tv-commercials in Engeland. The pipes and drums of the kings own Scottish Borderers Fanfare - Pibroch of Donald Dhu. Altijd afgevraagd wat voor muziek werd gebruikt voor de jingle We present, the Admiral Robbie Dale. Juist met gebruik van bovenstaand nummer dat trouwens ook door Johnnie Walker werd gebruikt als filler op Radio Caroline International. The Zack Laurence Sound Spanish Veil. Jaren geleden werd aangenomen dat voor de prachtige jingle muziek de klok rond op Radio Noordzee het nummer Summertime van Jimmy McGriff werd gebruikt. Recentelijk kwam er een opname boven water waarin op een zondagochtend Hans Hogendoorn, die ook de jingle insprak, in 1972 het nummer gebruikte als filler in zijn programma. Reactie van Hans Hogendoorn: Ik ben wel blij met dit fragment, want voor het eerst in ruim 40 jaar hoor ik nu hoe de muziek verder gaat. Tony Crombie and his Orchestra Slow boat. Dit nummer werd gebruikt op Radio London voor het gesponsorde programma Revelli Sounds Off in presentatie van Ray Robberts.

Eshuijs, Margriet Band

Eshuijs, Margriet Band Eshuijs, Margriet Band website Margriet Eshuijs Na de opheffing van van de band LUCIFER in 1978 kiest basgitarist Dick Buisman voor een zakelijke carri?re in geluidsapparatuur. Hij begint een eigen bedrijf

Nadere informatie

Zeezenderdiscografielijst aanvullingen juni t/m oktober 2013. Categorie 2: Songs waar de naam van een station in voor komt:

Zeezenderdiscografielijst aanvullingen juni t/m oktober 2013. Categorie 2: Songs waar de naam van een station in voor komt: Zeezenderdiscografielijst aanvullingen juni t/m oktober 2013. Categorie 2: Songs waar de naam van een station in voor komt: Kleine Diana (Speel nog eenmaal dat lied voor mij ooh ooh) Mi Amigo. Een achterkant

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

gegeven. Op een later moment lieten de handtekeningenjagers het afweten.

gegeven. Op een later moment lieten de handtekeningenjagers het afweten. In herinnering ga ik terug naar het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Radio was als het ging om de commerciële stations actief vanaf internationale wateren glorieus. Hilversum 3, dat 6 jaar

Nadere informatie

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION 2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION Het evenement voor 2015 belooft een spannend radio-avontuur te worden! Onder de slogan YOUR OFFSHORE MUSIC STATION is het de bedoeling om

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Tuesday Blue (Express), The

Tuesday Blue (Express), The Tuesday Blue (Express), The website hyves Tuesday Blue Expres YouTube clip TBE-We belong together Miss froggy Fame and fortune Long blond hair Sweet baby doll Baby sittin' boogie (TV Duitsland) Young and

Nadere informatie

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december 2010 4,9 210 keer beoordeeld Vak Engels 1. cybercity wheelchair computers older Holland friends Nigeria shop tea 2. 1= false 2= true 3= true 4= false

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER

VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER Dank je wel voor het downloaden van de vragenkaartjes. Graag delen we vrijblijvend een paar van onze ervaringen: 1. Wij lieten mensen eerst een minuut of tien

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

Rotterdam Jazz Orchestra. Belcanto Festival, Dordrecht. Jazz Café Dizzy, Rotterdam. december 2001. september 2001. mei 2004

Rotterdam Jazz Orchestra. Belcanto Festival, Dordrecht. Jazz Café Dizzy, Rotterdam. december 2001. september 2001. mei 2004 ob van de Wouw Rotterdam Jazz Orchestra december 2001 Het Rotterdam Jazz Orchestra werd eind 2003 opgericht door Rob van de Wouw, Louk Boudesteijn en Martijn de Laat. Door de oprichting kreeg Rotterdam

Nadere informatie

Interview met "Marco Hemelrijk". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland.

Interview met Marco Hemelrijk. Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Interview met "Marco Hemelrijk". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Marco nooit te laat voor een feestje. -M; Nooit te laat voor een feestje inderdaad. Marco

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst Wat is de prijs die je kunt winnen? Flash info early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have

Nadere informatie

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION

2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION 2015 LIVE RADIO VANAF DE NOORDZEE! YOUR OFFSHORE MUSIC STATION Het evenement voor 2015 belooft een spannend radio-avontuur te worden! Onder de slogan YOUR OFFSHORE MUSIC STATION is het de bedoeling om

Nadere informatie

Festival. Questions. Worksheet. Flash info. Bekijk de poster. Het is een aankondiging voor een muziekfestival. Welke bands die komen vind jij leuk?

Festival. Questions. Worksheet. Flash info. Bekijk de poster. Het is een aankondiging voor een muziekfestival. Welke bands die komen vind jij leuk? 1 Festival Bekijk de poster. Het is een aankondiging voor een muziekfestival. Welke bands die komen vind jij leuk? for the first time reach voor de eerste keer bereiken 2 Questions Lees de tekst. Beantwoord

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Openbare Bibliotheek Kortrijk Focus Op. In deze maandelijkse reeks presenteren we telkens één Kortrijkse groep, componist of muzikant in detail. Afwisselend

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur)

Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur) Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur) Wat is tabulatuur? Tabulatuur is een vorm van muzieknotatie waarbij de noten niet op een notenbalk worden voorgesteld, maar op de snaren van b.v. een

Nadere informatie

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud.

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud. Waarom hebben jullie jezelf als duo Needle & Salt genoemd? Rolf's achternaam is Schnyder, wat in het Engels betekent tailor (kleermaker), een man die werkt met een needle, terwijl Fredy's achternaam Salzmann

Nadere informatie

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek!

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek! Deze les kon natuurlijk niet achterblijven met zo n enorme hit van Mariah arey! Hieronder vindt je de akkoorden! Het akkoord Het akkoord Het m akkoord Het Bm akkoord Het B akkoord Het D akkoord Het Em

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Het is een nacht - Guus Meeuwis

Het is een nacht - Guus Meeuwis - Guus Meeuwis Je vraagt of ik zin heb in een sigaret Het is twee uur 's nachts We liggen op bed In een hotel in een stad Waar niemand ons hoort Waar niemand ons kent En niemand ons stoort Op de vloer

Nadere informatie

Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3

Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3 Writing 1 WRITING 1 PART D BK 3 Isn t it incredible? After only two years of learning English you can write your own English WhatsApp messages, tweets and emails. You can also post some lines on an international

Nadere informatie

21ste century skills. Waar ben ik creatief in geweest? Bewijzen

21ste century skills. Waar ben ik creatief in geweest? Bewijzen Jimmy Truyts 21ste century skills Ik heb gekozen voor craetiviteit. Waar ben ik creatief in geweest? Ik heb deze zomer (29 augustus 2016) heel hard gewerkt aan een zomerliedje. Waar ik meer dan 3 maanden

Nadere informatie

Voor de lipdub gebruiken we de originele track van Elton John: You tube:

Voor de lipdub gebruiken we de originele track van Elton John: You tube: "I'm Still Standing" Voor de lipdub gebruiken we de originele track van Elton John: You tube: https://www.youtube.com/watch?v=zhwvbirqd2s Kijk en luister naar het you tube filmpje! Leuk om ideeën op te

Nadere informatie

Concept & copywriting: lindejacobs.be Illustraties & vormgeving: bartbehiels.be

Concept & copywriting: lindejacobs.be Illustraties & vormgeving: bartbehiels.be 2018 Concept & copywriting: lindejacobs.be Illustraties & vormgeving: bartbehiels.be januari You can imagine where it goes from here. 1 2 3 4 5 6 7 1 Gelukkig nieuwjaar! 8 9 10 11 12 13 14 2 15 16 17 18

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

MS - Als je het even goed uitrekent vanaf `86 dan word het 32 jaar. MV - Ik speel niet in Savannah, maar ik ben wel inderdaad Singer- Songwriter.

MS - Als je het even goed uitrekent vanaf `86 dan word het 32 jaar. MV - Ik speel niet in Savannah, maar ik ben wel inderdaad Singer- Songwriter. Interview met de band " Bluebird Cafè ". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Is voor Savannah nog iets anders geweest? MS - Niet echt professioneel. Al moet ik

Nadere informatie

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Basisschool St. Victor, Benschop Lied: Zingend naar kerst Het wordt weer kerst. Eén kaars gaat branden, de donk re aarde licht weer op. We dromen van een nieuwe

Nadere informatie

De Wisch Productions

De Wisch Productions Versie 2013-06 Alle acts zijn mogelijk met of zonder projecties van films, afbeeldingen en teksten. Gages in overleg. De hoogte daarvan is onder andere afhankelijk van speelduur, aantal muzikanten, aantal

Nadere informatie

Is veranderen moeilijk? Change is good you go first! Mac Anderson and Tom Feltenstein. (c) Rogier Guns

Is veranderen moeilijk? Change is good you go first! Mac Anderson and Tom Feltenstein. (c) Rogier Guns Proeverij Van het Zachte Veranderen Door Rogier Guns rogier@rogierguns.com (c) Rogier Guns 1 www.blueamaze.com Wat veranderen met je kan doen.. www.rogierguns.com (c) Rogier Guns 2 www.rogierguns.net Voor

Nadere informatie

Combinatietraject ipockets groep 1/2 verspreid over twee jaar In het eerste jaar volgt u Traject A. Het tweede jaar start u met Traject B.

Combinatietraject ipockets groep 1/2 verspreid over twee jaar In het eerste jaar volgt u Traject A. Het tweede jaar start u met Traject B. Invoertraject ipockets bij gebruik in combinatiegroepen Lesmethode ipockets kan heel gemakkelijk ingezet worden in combinatiegeroepen. Met behulp van dit document kunt u zien welke lessen u in welk leerjaar

Nadere informatie

Kikkerland country Interview Country Band Sundown

Kikkerland country Interview Country Band Sundown Kikkerland country Interview Country Band Sundown We zijn in gesprek met Charles Nefkens van Country Band "Sundown" Vertel eens Charles, hoe is de band tot stand gekomen? - Monique en ik zingen al country

Nadere informatie

Writing 1 WRITING 1 PART A KGT 3

Writing 1 WRITING 1 PART A KGT 3 Writing 1 Isn t it incredible? After only two years of learning English you can write your own English WhatsApp messages, tweets and emails. You can also post some lines on an international website. Don

Nadere informatie

De musical The Bodyguard

De musical The Bodyguard De musical The Bodyguard, gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner, brengt het romantische en spannende verhaal van popster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer. Met

Nadere informatie

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran LESBRIEF onderbouw MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House Ed Sheeran Inleiding Lego House is één van de recente hits van singer-songwriter Ed Sheeran. In deze lesbrief ga je met dit nummer aan de

Nadere informatie

L1 BOSPOPORIGINALS juni 2011 Arnold Rypens. 3:30 1. Ooh La La (Lane/Wood) WB

L1 BOSPOPORIGINALS juni 2011 Arnold Rypens. 3:30 1. Ooh La La (Lane/Wood) WB L1 BOSPOPORIGINALS 348 19 juni 2011 Arnold Rypens - Kirsten 3:30 1. Ooh La La (Lane/Wood) WB FACES C16 Dit zijn The Originals bij L1 Radio in a Bospop mood met The Faces zonder Rod Stewart, al zal die

Nadere informatie

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Joël & Dagmar Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Trouwdienst Joël en Dagmar Predikant: ds. H. de Bruijne Muziek: Gitaar: André Louw Piano: Hester Louw Binnenkomst bruidspaar Welkom en mededelingen

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

Zomerkamp 2010. Het Vaderhart van God

Zomerkamp 2010. Het Vaderhart van God Zomerkamp 2010 Het Vaderhart van God Romeinen 8:1 Zo is er dan nu geen veroordeling meer voor hen die in Christus Jezus zijn. Johannes 1:12 Maar allen die Hem aangenomen hebben en die in Zijn naam geloven,

Nadere informatie

BETTER. bandlessen Deltion College opleiding Artiest (muziek) 4 september 2013. joost-visser.nl producties

BETTER. bandlessen Deltion College opleiding Artiest (muziek) 4 september 2013. joost-visser.nl producties BETTER bandlessen Deltion College opleiding Artiest (muziek) 4 september 2013 lesplan! Thema: BETTER! Periode 1! 5 leadsheets per persoon! Deze songs spelen! Iedereen start met Hey Jude (the Beatles)!

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

De grote Peenvogelquiz oktober Aantal punten

De grote Peenvogelquiz oktober Aantal punten De grote Peenvogelquiz oktober 2017 Naam Aantal punten Ronde 1. Wat algemene vragen. Om in te komen. Van wie zijn deze bekende quotes, gemaakt op Britse bodem.5 punten per goed antwoord. 1.) Hoe heet de

Nadere informatie

-Mijn naam is Henkjan van der Hoek. -J, dank je wel. - Mijn naam is Alex -Jannet, ja die mocht er niet bij zitten, die zegt altijd van die rare

-Mijn naam is Henkjan van der Hoek. -J, dank je wel. - Mijn naam is Alex -Jannet, ja die mocht er niet bij zitten, die zegt altijd van die rare Interview met Jannet Bodewes Door Timen van Ark en Jaap van der Weerd van www.countryland.nl We hebben in de studio Jannet Bodewes, en wat is uw naam? -Mijn naam is Henkjan van der Hoek Jullie hebben nog

Nadere informatie

Euh, geweldig eigenlijk. Superversie! Maar ik stel hier de vragen. Je wordt

Euh, geweldig eigenlijk. Superversie! Maar ik stel hier de vragen. Je wordt Elvis Perkins wanneer zijn In Dearland uitkwam, haatte ik hem voor het maken van zo n geweldige plaat. Binnenkort komt zijn Doomsday EP uit en die belooft wederom veel goeds. Ook live stelde hij niet teleur:

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 19.00 uur WIJ ZIJN BIJ ELKAAR EN ZINGEN DIT LIED Wij zijn bij elkaar en zingen dit lied. Wij zingen een lied voor de Here. Wij zijn bij elkaar en prijzen Zijn

Nadere informatie

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen Als eerste moet je goed weten waarover je song gaat. Dit lijkt overduidelijk, maar dat is het niet altijd. Probeer in één woord vast te leggen waarover je song gaat. Het is uiteraard bepalend voor de tekst

Nadere informatie

Juli 2015. Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant!

Juli 2015. Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant! Juli 2015 Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant! Als ik door de school loop, hoor ik regelmatig uit de

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij 1 The secret key read Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij informatie over buslijnen een game een reclame flash info inside outside cross the road binnen(in) buiten steek

Nadere informatie

American Hip Hop party

American Hip Hop party American Hip Hop party Media plan Emma Hoefsmit Event management 10-02-2017 Social media Inhoud Ons evenement... 2 Promotie via Social media... 3 Promotie via Facebook... 4 Promotieteksten:... 5 1e promo

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue Nieuwsbrief 01-10-2015 Jaargang 2, nummer 16 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 4 Oktober 2015. Little Steve & the Big

Nadere informatie

Afstudeerproduct Spelen in een band

Afstudeerproduct Spelen in een band Afstudeerproduct Spelenineenband PhilippeThijs DoMuIV 2009 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Les1:Gewenning 6 Les2:Stopsencues 9 Les3:EenstapjeverderI 11 Les4:EenstapjeverderII 15 Les5:Uptempo 17 Les6:Fade

Nadere informatie

Radio terugblik op november 1978

Radio terugblik op november 1978 Radio terugblik op november 1978 Het wordt weer eens tijd een maand te belichten uit het verre radioverleden. Wat te denken van de maand november 1978. Toevallig het jaar dat het Freewave Media Magazine

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij muziek Muziek en auteursrecht Wanneer je een liedje op de radio hoort, luister je naar de zanger of zangeres die het liedje zingt. Maar wist je dat er heel veel mensen meewerken

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke Impact jongerendienst in de Bethelkerk, voorganger ds. J.H. Riemer

Liturgie gezamenlijke Impact jongerendienst in de Bethelkerk, voorganger ds. J.H. Riemer Deze dienst kun je met beeld en geluid meebeleven via www.kerkdienstmeebeleven.nu kies hier voor Koningskerk Langerak. Deze dienst is met alleen geluid te volgen via www.kerkdienstgemist.nl kies hier voor

Nadere informatie

De Groninger hitparade in de jaren zeventig

De Groninger hitparade in de jaren zeventig De Groninger hitparade in de jaren zeventig Sinds meer dan een halve eeuw wordt Nederland overspoeld door hitlijsten. Was het bellen van bevriende platenhandelaren verspreid over het hele land, om te vernemen

Nadere informatie

possessive s,,..of.. bezitsvorm

possessive s,,..of.. bezitsvorm possessive s,,..of.. SirPalsrok @meestergijs In het Nederlands gebruik je vaak het woord van om aan te geven dat iets van iemand is of om relaties aan te geven. Dit is de. In het Engels gebruik je s of.

Nadere informatie

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf!

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf! Martijn Hooning COLLEGE ANALYSE OPDRACHT 1 9 september 2009 Hierbij een paar vragen over twee stukken die we deze week en vorige week hebben besproken: Mondnacht van Schumann, en het eerste deel van het

Nadere informatie

8,7. Opdracht door een scholier 1011 woorden 26 april keer beoordeeld

8,7. Opdracht door een scholier 1011 woorden 26 april keer beoordeeld Opdracht door een scholier 1011 woorden 26 april 2004 8,7 6 keer beoordeeld Vak CKV Titel: It s my life Cover oorspronkelijk van Talk Talk gezongen door Gwen Stefani uitgebracht met de groep No Doubt Inhoud:

Nadere informatie

Social media plan. bit. creations

Social media plan. bit. creations Social media plan bit. creations 1 2 INDEX Communicatiestrategie PR Duncan Laurence 2017 Social Media plan Posters Albumcover Duncoin 5 6 8 11 12 13 3 4 PRODUCT Communicatiedoel coole dingen maken voor

Nadere informatie

RTL4: Feestdagen 2016

RTL4: Feestdagen 2016 Downloaded from: justpaste.it/1066o RTL4: Feestdagen 2016 Elke Woensdag: Nederlandse Films om Verliefd op te worden (met 3 tv-premiéres) Elke Donderdag: Smakelijke Speelfilms? (met 3 tv-premiéres) Zondag

Nadere informatie

Deze tekst gaat over Engelse en Amerikaanse feesten. Ken je deze feesten?

Deze tekst gaat over Engelse en Amerikaanse feesten. Ken je deze feesten? 1 Let s celebrate! read Deze tekst gaat over Engelse en Amerikaanse feesten. Ken je deze feesten? Let s celebrate! Guy Fawkes Night People in Britain celebrate Guy Fawkes Night. It s on the 5th of November.

Nadere informatie

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack.

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack. Groep 8 Mijn voorlopig advies. Ik moest op gesprek met mijn moeder en mijn broertje. We moesten naar meester Tom. We kregen een hele uitleg. Op het eind hoorde ik mijn voorlopig advies. Het was kader of

Nadere informatie

!!!! Wild!Peacock!Omslagdoek!! Vertaling!door!Eerlijke!Wol.!! Het!garen!voor!dit!patroon!is!te!verkrijgen!op! Benodigdheden:!!

!!!! Wild!Peacock!Omslagdoek!! Vertaling!door!Eerlijke!Wol.!! Het!garen!voor!dit!patroon!is!te!verkrijgen!op!  Benodigdheden:!! WildPeacockOmslagdoek VertalingdoorEerlijkeWol. Hetgarenvoorditpatroonisteverkrijgenopwww.eerlijkewol.nl Benodigdheden: 4strengenWildPeacockRecycledSilkYarn rondbreinaaldnr8(jekuntnatuurlijkookgewonebreinaaldengebruiken,maar

Nadere informatie

Lesbrief Méér Muziek in de Klas

Lesbrief Méér Muziek in de Klas Lesbrief Méér Muziek in de Klas Doelen: De leerlingen: - Leren bekende artiesten uit de 80 s kennen - Leren wat Live Aid was en USA for Africa - Leren wat een synthesizer en een drumcomputer zijn - Leren

Nadere informatie

Janne s 4 e engeltjesdag

Janne s 4 e engeltjesdag Janne s 4 e engeltjesdag Filmpje: La Luna - Pixar Tekst: Anoniem verdriet - Marinus van den Berg Er zijn vrouwen die moeder en mannen die vader zijn maar bijna niemand weet het ze verwachten een kind ze

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

Writing a friend Lees het briefje. Beantwoord de vragen.

Writing a friend Lees het briefje. Beantwoord de vragen. Writing a friend Lees het briefje. Beantwoord de vragen. 1 read Flash info miss 1 Aan wie schrijft Jonathan een e-mail? I like... tall he wears 2 Waarom schrijft hij die e-mail, denk je? baseball cap missen

Nadere informatie

Eileen Bhakti Mesilio

Eileen Bhakti Mesilio Zoek naar mensen, plaatsen en dingen Eileen Bhakti Mesilio Tijdlijn Info Foto s Vrienden Meer Ken je Eileen? Volg Eileen om haar openbare berichten in je nieuwsoverzicht te ontvangen. Vrienden 310 Eileen

Nadere informatie

M.m.v. de Cantorij o.l.v. Jos Thomassen Organist: Steef Oosterbeek

M.m.v. de Cantorij o.l.v. Jos Thomassen Organist: Steef Oosterbeek Orde van dienst bij het afscheid van ds. Frans Aernout Gijzel, als herder en leraar van de Protestantse Gemeente s Heerenberg Zeddam. Op Zondag Verblijdt U, 11 maart a. D. 2018. In de St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

Quotes TFG & FRIENDS 2015

Quotes TFG & FRIENDS 2015 Xander de Buisonje: Rob de Nijs: The Future Group & Friends! Alleen de naam al! Het was een warm bad top organisatie en fijne sferen. Ik kus jullie! Zoveel liedjes uit het verleden, op het feest van de

Nadere informatie

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend Interview met The Cockroach Killers We zijn in Lommel bij het 5e P&D Country & Line Dance Weekend Zaterdag 1 oktober 2016 We zitten aan tafel met deze keer niet als duo maar als voltallige band The Cockroach

Nadere informatie

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN!

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 7 G I TA A R L E S 7 VANDAAG LEER JE OOK HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 7 Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! Ieders hart slaat op hol bij

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

WELKOM. VZW KARTHAGO om een jaarlijks terugkomende voorstelling te maken waarin een groter aantal nieuwe. NEW VOICES is het resultaat.

WELKOM. VZW KARTHAGO om een jaarlijks terugkomende voorstelling te maken waarin een groter aantal nieuwe. NEW VOICES is het resultaat. PROGRAMMA WELKOM Na het succes van de muziektheaterproductie VLUCHT en het dameskoor MUZAMIES werd het tijd voor VZW KARTHAGO om een jaarlijks terugkomende voorstelling te maken waarin een groter aantal

Nadere informatie

Opdracht door een scholier 767 woorden 5 maart keer beoordeeld

Opdracht door een scholier 767 woorden 5 maart keer beoordeeld Opdracht door een scholier 767 woorden 5 maart 2002 3 7 keer beoordeeld Vak CKV De dreamen dy t ik dreamde binne my de tiid ferflyn lit my frei om no te fleanen, lit my fleanen yn e rein ik iepenje de

Nadere informatie

Partijen voor basgitaar (notenschrift en tabulatuur)

Partijen voor basgitaar (notenschrift en tabulatuur) Partijen voor basgitaar (notenschrift en tabulatuur) Wat is tabulatuur? Tabulatuur is een vorm van muzieknotatie waarbij de noten niet op een notenbalk worden voorgesteld, maar op de snaren van b.v. een

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Brief

Persoonlijke correspondentie Brief - Adressering Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Hans van der Meer, Stationslaan 87, 1011 Amsterdam Standaard adressering in Nederland: naam geadresseerde, straatnaam + huisnummer, postcode

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Brief

Persoonlijke correspondentie Brief - Adressering Hans van der Meer, Stationslaan 87, 1011 Amsterdam Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Standaard adressering in Nederland: naam geadresseerde, straatnaam + huisnummer, postcode

Nadere informatie

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou Zingen: Opw: 573 Heer, U bent welkom, welkom, U bent welkom, grote koning. Wij heffen onze handen op naar de God van alle eeuwen. Heer, U bent

Nadere informatie

Zeezender discografielijst aanvullingen november 2013 t/m januari 2015.

Zeezender discografielijst aanvullingen november 2013 t/m januari 2015. Zeezender discografielijst aanvullingen november 2013 t/m januari 2015. Categorie 1. Songs waarin de naam van een station in de titel of tekst wordt gebruikt: Geert Gerrits en Rosita Je hoort ze nergens

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen.

De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen. Beste cursist, De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen. Aan het eind van de cursus ga je met je groep optreden voor familie en vrienden. Iedere

Nadere informatie

Een boom voor Sophie Donderdag 17 november 2011

Een boom voor Sophie Donderdag 17 november 2011 Een boom voor Sophie Donderdag 17 november 2011 we doen dat als teken van herinnering We planten een boom vandaag We planten een boom vandaag tijdens de novembermaand, maand van het herdenken. We planten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 3, nummer 20 Stichting The Blues Connection

Nieuwsbrief Jaargang 3, nummer 20 Stichting The Blues Connection Nieuwsbrief 01-03-2016 Jaargang 3, nummer 20 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 20 maart 2016. Robbert Fossen & Peter

Nadere informatie

Geschreven door Brian May, geproduced door Queen en Roy Thomas Baker. Released in de VK in oktober 1978.

Geschreven door Brian May, geproduced door Queen en Roy Thomas Baker. Released in de VK in oktober 1978. Opdracht door een scholier 2314 woorden 14 februari 2007 5,2 7 keer beoordeeld Vak Nederlands Queen : platinum collection-greatest Hits I 1. Bohemian Rhapsody Geschreven door Freddie Mercury, geproduceerd

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Herman Erbé bio. herman erbé

Herman Erbé bio. herman erbé Herman Erbé bio Herman Erbé werd geboren in 1949 en groeide op als kind van jeugdherbergouders. Hij maakt muziek sinds zijn kindertijd. Toen hij 17 was begon hij met optreden voor een groter publiek, en

Nadere informatie

Spullen kamer grootte

Spullen kamer grootte Spullen kamer grootte bed - 80cm kussen -20cm dekbed -10cm nachtkastje -100cm oordopjes (kapot)1cm nacht lampje-60cm oplader iphon-1cm dummy-2cm prullenbak-60cm bank-130cm laptop hoes-1cm camera-12cm cameratas

Nadere informatie

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 Cd-opname Vocaal Ensemble Kerkrade Eind 2009 werd binnen het bestuur van het Vocaal Ensemble Kerkrade besloten om een langgekoesterde droom uit te laten komen: onze eerste

Nadere informatie

Emotionele reünie: oud-medewerkster gaat met 70 jaar oude Land Rover nummer 16 alsnog het terrein in

Emotionele reünie: oud-medewerkster gaat met 70 jaar oude Land Rover nummer 16 alsnog het terrein in 10 december 2018, 08:30 (CET) Emotionele reünie: oud-medewerkster gaat met 70 jaar oude Land Rover nummer 16 alsnog het terrein in Dankzij een toevallige ontmoeting afgelopen zomer kon Land Rover de langgekoesterde

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie