Childental warning: not for straightlined thinking people: Associative Content

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Childental warning: not for straightlined thinking people: Associative Content"

Transcriptie

1 Childental warning: not for straightlined thinking people: Associative Content DE AVOND w1 Beginnersgeluk. Ik had net Disclosure met het kretenzische happy ending gezien. Een Michael Douglasfilm met bedrijven, en een happy end. Sure, whatever. Als. Als de Maleise productieclub nu eens alle faxen waarin staat, dat ze er een potje van maken doorfaxed. Maar dat is niet jullie schuld, want zij van de Zeta-Jones-stuntdouble deed het allemaal. Als de dronken agent/liberace/de broer van Sean Penn/de 240 roofrack-chauffeur én Maleis spreekt, en channel 3 interviews bedisselt en iedereen in zijn adresboek heeft, tegelijk met blootshoofds cdrom.sys en storprop.dll citeren, dan kan dat. Overnamekandidaat eist een due diligent technisch boekenonderzoek, consequent is het. Had ik dat niet net gezien, dan was ik wellicht na het eerste kwartier weggespurt, want dat imprinten van net-na-de-oorlog duurde wel heeeel lang. Kretenzisch begin, Nietschiaans aftrappen, weet jij het, weet ik het? Wat op zich wel een rol speelt in De Avonden, de oorlog, maar toch ook niet zodanig dat je zegt: sta er 20 minuten bij stil, en dan ook echt stil. Vingers wil ik zien, van wie is dit citaat? Precies, er is nog niks te horen -helemaal men who stare at goats- dus wie is het dan? Fout. Steve. Coupling. Sad sacks of Unused Testosterone - als je het niet beter kunt verzinnen, waarom zou je het doen en dan hoef ik alleen nog maar te bedenken, waarom het eigenlijk Nederlanders zijn, en dan is het maandag de eerste van de maand. 12:00. 1 Onder meer zijn aan te treffen Men who stare at goats, oftewel bluff your way into anything. Een lesbienne, met een dvd over The Flying doctors. Wat kan ik eraan toevoegen? Bestuur, minstens 50% meer dan nodig, maar waarvan, als we dat eens wisten? Donner en zijn maat, beide de nederigste, en al dat fraais in de Waldemar Torenstra bewerking. Afstandbestuurde piloten, lach maar, die van hun is tenminste betaald.. dan maar géén 90 jaar historie.

2 His Sharona? Racey? Mr. Bean. That singer, in that band, it's been on the telly a thousand times. Blond hair tall neck, ladies are these pants too tight; Simon le Bon met baard was nog het makkelijkst. Balki, maar met de buik van John Travolta in face off, dus het kan ook nog de buik van the accountant zijn, kom hoe heet ie, Nicholas Cage. Ja ik zeg nou buik, want dat klinkt lekkerder, maar ik bedoel borsthaar-regio. Homo-fictie en forfait omzeilen, weet uniet? Op een bepaalde manier was het allemaal erg mannelijk, zoals The Squid and the whale. What the Mermaid heeft een vrouw hier te zoeken, precies, die zaten zodoende allemaal bij de zere neus van bergerac, want als ze onze soort kunnen dissen dat zullen ze het niet nalaten natuurlijk. The patented hipmove actually belongs to Tom Jones. As I recall: 'hello'(boring old subject). Deze voorstelling had -net als de genoemde TV-serie- een helixlike complexity. Of het waren toch een boel boy-band associaties met wat studentenlol ertussen, en een enkele Trainspotting verwijzing. Vanzelfsprekend het aangewezen gezelschap om -de bierfles in de hand- je aan te moedigen wat van je leven te maken. Hoofd verkoop van iets als de KPN, zo moet dat voelen, een stel bezopen cheerleaders en jij mag het allemaal gaan doen. You're all fired! jaja kon dat maar, maar de Of de dienstdoende Pietertje Bouw wezen. KLM is te groot, dan mogen pragmatische oplossingen niet. Nee: niet één vrouw in de huwbare leeftijd. Ik maak geen mopjes over vrouwen, daaraan is niks te lachen, zoniet, dan bent u in Denial, en dat is ook nooit een grappig liedje van de bloedserieuze pet shop boys. But why did Arnold S. cry - bruggetje vanaf apocalyps. Nou ja dan bedoelde ik het. 'Next time: duck.' > 'I married Rambo.' Sorry, ik had even een wegtrekker; hoe zou ik nu toch in mijn leventje een gram, een inch, een homeopathisch verdunde parasympatisch halfzijdige versie van een legal secretary aan je arm en dan de boeven kaltstellen und ausradieren kunnen bewerkstelligen? Kutzooi. Bob Hoskins, maar als je die vent in die Eend een baard geeft, ben je ook een heel end. Iets typisch Engels, de puntkin. Lijkt het. Haast. Nummer vier, gewezen aristocraat in cognacbruin leather jacket. Verarmde adel, weet u dat we allemaal dezelfde zijn in onze on-the-side activity? Hyundai Robex en Liebherr A900 Litronic, at some point in our lives we all have to make grondverzetmachines, Daewoo's basically. Nou zo ongeveer, moet de voorstelling bedoeld wezen, had u verder nog vragen? Balki, but who was the other guy? die vraag borrelde, nu ik Arnie ook genoemd heb, jawel, die heeft in de SUV de hele tijd een motivationele life-coach bij zich die alle kogels opvangt, bij Carglass een nieuwe ruit mag gaan halen en bij de Bever een nieuwe verrekijker; het vuile werk doet kortom, en wie krijgt het meisje?

3 the tangerine tinted one. Omdat ie een keer Harry seek help heeft gezegd.. de rollen die de man krijgt.. het is echt een misstand in de maatschappij. Omdat dit viertal overduidelijk The Other Guy zijn, slechts een stap verwijderd van (wie?) de vriend van de bruidegom (huh?) then you're practically there, T.O.G. prima boy bandnaam wel en dan Let's talk about sex coveren of toch In Een Donker Graf Gevallen.. Uh daarom dus, enkele The Other Guys: De productplacement voor de sponsorpaai mag zij doen. The Hans Anders account, and the reservations in the Dorsia (huh?). Visueel, dit is beyond banaantjesregels met die spiegel en POV's, nagesynchroniseerd en ook nog nagesynchroniseerd in het Duits. Deze scene is gebaseerd op when Harry met Sally, your clock doesn t start ticking until 36, kijk maar, de rode, de blonde en Astrid Joosten van Wubbo Ockels, die film resoneert zoo met Nederland, belachelijk gewoon. Pure mazzel dat er veel chrysanten in zitten (weinig tulpen daarentegen)

4 Janee, je hebt de protagoniste en de antagonist, maar in liefdesdrama's is alles altijd zo over de top, maar Astrid Joosten and You read that I wrote that, dat is veel bijzonderderder. Het aardige aan Harry & Sally dus, zo speciaal zijn ze helemaal niet, maar hun sterren strahlen heller, Sally is just hard to get, en als ze ouder wordt? niet meer dus, wat een spreekwoord is, en geen gezellige maar een zure. Lekker speciaal zeg. Stupid wagonwheel, what pardon wat is het Harry equivalent van het wagonwheel, it says home to me? Nu, dat is mannelijk: géén interieudecorative taste! Harry, hij valt dood op een cent, maar dan meteen reversed psychology eroverheen, liegen over scored pussy is his angle, and she falls for that? well that's just nuts Lester Burnham, did you know you just sounded like Harry? I did? Eerst lijkt ie op Muhammed Ali, later op Rocky. Die man is zo'n consultant, die heeft helemaal geen ruggegraat, he reminds me of our president, het is nauwelijks een man hij acteert het... enfin.. En dat dan weer ongesynchroniseerd (auditief heißt das Tier animalisch) met zichzelf. Tekstueel. Non-verbaal is weer wel synchroon, 't is maar een gebaar, maar toch. Daar kan Bobbie -hier een metertje erachteraan, met zijn kleine beentjes- alleen maar van dromen. other guys.. Betsy Townsend - Wynona Ryder, copie van de catholic schoolgirls in Mermaids' generale repetitie Great balls of fire (Jerry Lee Lewis), Maria, de naam is ook al helemaal goed. Christina Ricchi - Wynona Ryder, net geen mermaid. Als dat goed is. Leilani Sharelle - Sharon Stone, in de film blijvend lesbisch én gedumped. En nooit meer geacteerd Simone van Walraven - Charlize Theron, stripped off kit in any shape size or form, in een Hollandse rukfilm no pun intended non taken, en ook nog niks ermee bereikt. Erik de Zwart is nog steeds de baas van alles, al is het allemaal wel wat minder Boter - Melk 44 cent 250 grr. Bij een bloody disgrace of a car 440 is zijn afkomst zijn toekomst, de Daf 77 in de sideletter I presume, Hecataeus van Milete (ca. 500 v.c.) en Zeeuws meisje hoe kun j enu in de ramsjbak eindigen, maar ja: 44 cent, 250 gram. Karnemelkdrinkende landen worden ontmaskerd als fabrikanten van het verdoemde spul, immers laat je die 20 liter gewoon de verkoop ingaan, dan doet dat 59 cent per liter. Overigens, ik wil niks insinueren, wordt de gewone melk steeds vetlozer volgens moi, daar zit wat scheef en u en ik weten waarom die prijzen zo raar zijn: het koekschap. Wij mogen ons koekje niet zelf bakken, dan laezerstraelt de bodem onder het FMCG-gegeven uit, dat kenne we niet hebben.

5 De melk is dus imago-bedreigend duur, om de goedkoopte eraf te halen. Vat u em? L'Art pour l'art, pull a jeffrey downer, fait vos jeux, on fait Duchamps avec le prix a la music du Stuurbaard, Let's get loud he he. Al dat gekloot, en dan nog EU-subsidie krijgen ook! najaaaa. Koekjes, zoals daar zijn zand-, zijn luxe. Chique. U en ik flansen dat zo in elkaar, dat stelt geen ruk voor, krijgt er nog babydijzachte vingertjes van ook, leuk voor meneer woensdag=gehaktdag, maar dat mot je geheim houden. Via de stofjeskraam van die Heemskerk of overlevering van certificaten aan toonder (of iets) kan een vrouw in Nederland niks meer, en als we zo doorgaan wordt het nichtje van Dunya (maar niet de lesbiënne met de Mercedes) (soms vermoed ik een gevoel voor humor, echter een beter verstopt geheim dan Oracle 5, als een ducteuâh zichzelf nu eens serieus nam, niet zijnde is dat proven technology nee dat dacht ik al 't 'mot van Nasa wezen (actually, Oracle stems from the CIA) dus een niet-te-openen database wil, waar ie licensiegewijs gewoon recht op heeft, sterker nog, een gelikte advocaat regelt dan een flatgebouw van een creditnota. Mja, die accountmanageressssse heeft beeeenen, en dan dus dokken, en op naar 11G. zo doorgaan dus mijn ideale vrouw. Parminder Nagra - Archie Panjabi, als je in Engeland niet kan voetballen voor de Amerikaanse Scout (net zoiets als een Franse Yaris of een Nederlandse Cooper, neem ik aan) dan tel je niet mee. Zou je voor voetballen, in de kleedkamer rondhangen met the sluts, je uitsloven op het veld, naar Amerika gaan en weer terug en allround alles doen wat de leisurely urban phantom economy mooy warrek vindt ook studeren voor meisjes kunnen invullen? Gatver, een kind willen en een man, ieuw! zo ouwerwets. Werken, ook al zoiets belachelijks. Klootviolen in de kenniseconmie mot je, want dan ga je secretatrieel projectbureau opzetterig wezen, of zoiets. Ja gut, iemand moet het vinden, dan ik maar. Nou ja, en Michael Douglas obviously, ik had net Disclosure gezien zei ik dat al? Kretenzisch happy end? Tja, vrouwen die niet hoogopgeleid zijn, krijgen daar kennelijk problemen van in de stembandregio, hoewel een waarschijnlijker uitleg in de Nederlandse regio lijkt dat ze écht niet bestaan. Oh, kan dat soms niet, 100% HBO of hoger doen? Want? Iets met de handen is bij mannen al vrij ongeliefd, die nog redelijk energiek zijn, naar laaglanderige maatstaven, laten we elkaar geen mietje noemen, in de klooy maar wat aan met je BV van Jan Steen. Jamy Lee Curtis - Tia Carrere Op andere momenten wordt de carrierevrouw die gewoon eventjes zaken loopt te doen met de crimson jihad afgeserveerd, terwijl ik zou zeggen: dan ben je toch een echte manager, met zulk auto-sloperij'ig personeel. Die ZZP'ers die al blij zijn met stukloon, iets wat ze op hun CV mogen zetten, een tegoedbon te besteden in de bedrijfskantine aai ove rde bol en en een aalmoes; die kan iedereen managen. Toegegeven, Curtis stript meer kit off in True Lies dan Carrere, maar ik vind het Cristy Thommetje toch echt wel een lekkerder mokkel geen beider rollen blinkt uit in inhoudelijkheid wat in actiefilms toch al niet echt Een Ding is, zodat een dergelijk eendimensionale benadering te billijken is. Wat heb je voor me meegebracht mgommetje 3x. Wendy van Dijk - Chriet Titulaer, nee andersom bedoel ik. Hoe je een programma kan maken vol productplacement en dan door de wereld genegeerd kunt worden, terwijl die opgepitchede Shirley Temple beroemd is van Haddaway of was het toch The Pasadenas niet uit de bladen en van de buis is te slahaan.. datsnapjetochniet. Zo onterecht! Richard Burton - Richard Burton. Vertaler van 1001 nacht en de Kama Sutra en die andere was, gut, altijd de tegenspeler van Liz Taylor en als het zo uitkwam (dat jaar) haar echtgenoot (eerstgenoemde leefde van ). Zelfgebakken brood - fabriekbrood.

6 Sir Fleming - Mehmet Toner. Penicilline is geen wondermiddel, het was er gewoon vroeg Wordperfect was er ook vroeg bij, wat nauwelijks iets heeft opgeleverd. Omdat dat wat Mehmet maakt geen cure for cancer is, gut gut, dat kunnen we toch van meer uitvindingen zeggen is niet zo fashionnable, qua medisch. In 1928 was alles nieuws, zo gretig als ze toen waren.. alleen werkeloosheid en armoede, dat wilde de aandacht maar niet trekken.. de kat - het konijn. De haren zachter, de blik smekender, totally low maintenance en als je maar geduld hebt, kun je ze best leren op schoot te zitten. Spinnen, touché, maar is dat niet een beetje een aanstellerig ding? Ze spelen gewoon met je! uitgekookt volkje. Dat konijnen zo hitsig zijn is niet onwaar, maar hoe houwen die kattebeesten hun waere aard geheim? Welnu, katten hebben al met al hun geliefdheid te danken aan het relatieve gemak waarmee je ze castreert - wat bij knijnen a) lastiger is en b) relatief vaker misgaat (hun centrale zenuwstelsel (Delta vezels enzo) is erop aangesloten kennelijk). Hoe dan ook minder vaak gebeurt... en zo kun je een hele tijd doorgaan met the othe guy.. Zou het thans geen goede tijd zijn, eersten die de laatsten zijn, dat soort dingen, er nog eens bij stil te staan? Bij Joop is een goede Tweede? Zo-even dat was brood. Dit zijn koekjes. Voor de nobody likes you monkey boy Man Alleen snif heeft het pak één nadeel, behalve dat er geen Nancy Rahmann op staat en dat ze er natuurlijk nooit zo uitzien als op de foto, waar slaaaaat zoiets op foto toont bakresultaat Verkadefabriek, huh wtf? elk koekje exact precies pas.. As always allemaal tegelijk? op de wijs van Lio la la lalalala benben ben 'n directeuâh en kn ttergek, je hebt een accountmanageresse en een secretaresse wie werpt zich op, Kuitenbrouwer misschien? voor een goede vertaling van are ya even familiar with

7 the concept of normal, as a not insane person would, without MBA, ir. and RE at thesame time (in one day)? He, achterin zegt iemand wat, 't is een Duitser, hij begint door te krijgen dat dit de Uniforme Resource Plek van 'De Nederlandse Economie is Om Te Janken,' kunt u het hèhèhèhèhè even herhalen, Mensen in de zaal, meneer Graubart wenst te weten of Household Name Verkade nog van o hahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahaha hahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhah ahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahah sehr gut Klassenfreund, so geht das hiero Immer und Eeuwig. En helemaal in stijl, er zijn nog twee of drie koekenbakkers over wereldwijd, 't is net het inkopen van koper of Ur-233, daar mot je body voor hebben en afdelingen vol Universitaire Stagiairen, nee dus, as usual, schaalvoordelen bestaan geeneens, het slaat gewoon nergens op, iedereen is hier knetter, golfholletje doen? vergeet je handicap niet da's nou ondernemen anno heden. Dus voor wie doe je dat, dat reclame maken voor fabriekskoek op de verpakking, of all places: voor niemand. Kerncentrale beheerders samen een itil methodiek maken, dat zou nou wel nuttig zijn, maar da's niet insane clownlike downhill waards waarts uh gut mijn Engels valt me toch nog tegen zou ik toch Beta wezen? Zegt u? Gebluste zinnen van de vrijgezel? goh het is nu wel 23:48:40 enne, heeft oma haar nieuwe prothese al?2 Goed dat nadeel voor de eenzame knnneus: 400 gram gram boter doe jij de wiskunde, en het moet wel op, al is het lekker. Eigen broodjes uit de oven zijn om op te vreten -ga na geef toe schaak uit- niet om weg te geven (aan een Canadees ofzo). Drie kwart kilo dus. Kuch. Strot as een grindbak. ge woon, zou ook wel es leuk zijn, een ring Hanze steden 2 U bent nu zo interactief meedoenerig, we doen een moeilijkr citaat. De Canon niet te ver zoeken, afgelopen maand, het is net de Popfoto, gewoon begrijpend lezenbevordering..

8 Helemaal niet studentikoos? Jawel, maar anno nu had ie wel gaan studeren, als pa zei jij mot ook in de mijnen wast lache pa, die bestaan niet meer. Nou je doet het er maar mee, we moeten zowel met het wild als met de jager meeleven, gemiddeld kan ik er goed mee uit de voeten. Plus dat Abigailtje eringefikst zit who needs a reason why, what's new? stilletjes! Niet gaan studeren hoor, en zeker geen rechten doe dan Ancient Martial Arts of hondentraining volgens de methode Kano, jezelf een beetje in de tijdgeest verplaatsen, en Jones is waar ik bij boy word for slut altijd al aan gedacht heb, nee nou moet je ophouden, dat is bloedserieus. Trainingsaccount in Oracle, dat zegt toch ook wel wat (niet? oh). En dat zou iedereen moeten doen. Sluit niet uit dat hij het gefinancierd heeft zwzwz zwzw scene drank smoke such a slut dad you' re not happy regel dat geld speelt geen rol.. Omdat ik dat in de sfeer vindt passen en BTW deze jongen compenseert met wat ie aan stijl en eindredactie tekort heeft/is, toch met werklust en archieffunctie dacht hij zo.

9 Heterodontosaurus De Heterodontosaurus is een zeer interessante, levendige en snel tevreden dinosauriër, die zowel aanhankelijk als vriendelijk is. Hij wordt vaak de rijkeluis Farbosaurus genoemd. De Heterodontosaurus is ongeveer 1 meter lang en verplaatst zich tenzij hij hard loopt op 4 poten. Ook in andere opzichten doet hij veel denken aan de Fabrosaurus, hoewel hij wat kieskeuriger is en toegegeven, ook wat lastiger. Zijn grijpgrage handen en poten grijpen alles wat op zijn weg komt, zodat hij veeleer voor het bezoek dan voor de eigenaar het entertainment uitmaakt. Toch is hij ook aanhankelijk en levendig. Kinderen knuffelen hem graag en daar is ook niks op tegen, mits ze het niet erg vinden van de weeromstuit gelikt te worden. Voor dit beest is het voeteneinde van een kinderbed net zo'n geschikte plek als elke andere. De Heterodontosaurus is dol op TV kijken en dit is de manier om tijdelijk paal n perk te stellen aan zijn voortduren oppakken en laten vallen van waardevolle voorwerpen. Hij is gefascineerd door sport en veel komische series (probeer eens Buffy the vampire slayer met SMG of End of days met Arnie) en nestelt zich graag met een kind of volwassene behaaglijk en met uitpuilende ogen op de bank voor de buis. Sommige, zeg maar de Albert Einsteins van hun soort, kunne goed genoeg met een joystick overweg om eenvoudige computerspelletjes te spelen. Nadeel is wel dat velen aan spelletjes verslaafd raken, waarna de joystick met enig geweld aan zijn weinig toegeeflijke klauwen moet worden onttrokken. Voeding: de herbivoor is snel tevreden. In die zin lijkt hij op de Fabrosaurus: wat een geit lust, lust de Heterodontosaurus. Tevens liefhebber van kamperfoelie. Huisvesting: in huis, net als een hond. Voortplanting. Tegen de bronstijd kan het mannetje wat lastig worden en moet u hem soms in het gareel houden. Ondanks zijn goedaardige natuur, zal hij dan niet aarzelen zijn hoektanden te gebruiken om rivalen aan te vallen en omdat hij amper onderscheid kan maken tussen rivalen en andere objecten, valt hij bij zijn ongerichte seksuele razernij soms ook de eigenaar aan, als het vrouwtje bedoeld was. De serieuze fokker ontdekt al vlot dat beenbescherming nuttig is in deze: slobkousen, bottines, hockey- of voetbaluitrusting, etc. etc. De kosten voor het houden van dinosaurussen zijn zelden laag, maar als Heterodontosaurus-fokker begint het met de aanschaf van een beschermende legging. Verkrijgbaarheid: losse exemplaren zijn moeiteloos verkrijgbaar, al moeten ze wel uit de Zuid Afrikaanse Kaapprovincie geïmporteerd worden. Ook kunt u met wat geluk op de markt in Lesotho een overtallig exemplaar op de kop tikken. Vraag wel om inentingen en een geboortebewijs; dat u met een met verf en plamuur bijgewerkte Fabrosaurus-kruising om de tuin wordt geleid, dat zou niet de eerste keer zijn.

10 Terzijde, is the impresario van Keep passing the open windows ook Ed Harris? Dan is die man echt de kat met 900 levens, iedereen sneuvelt overal als een malle (Apollo, GGGR, ik doe slechts een greep) maar hij naait er tussenuit lalalala mijn naam is haas. P.S. En dan de mooie, pedagogische effecten die bovendien verkooptechnisch leerzaam zijn. Je hebt uitval, helemaal net echt. Als betrof het hier Sjon Stals et al, QA Fokker autoclaaf-hangar, moeten we er een Tweeeentse student bij halen om te snappen waarom. Intussen mikken we het gewoon de vuilnisbak in, moet jij eens zien over 20 jaar, dan doen ze dat met een 737 nog wel, allemaal Monopolygeld uit de Mickey Mouse economie nietwaar, een Zaz Tavria heeft meer inruilwaarde. Het kostte met mijn wel errug kleine oventje toch wel de nodige uurtjes. Echter, ga na doe een schouw ter plaatse, drie kwart kilo koek is toch beduidend meer dan een pakje in de super. Dat wordt rekenen. Dan kunnen we zeggen: bespaard geld is geen omzet, je kan het ook helemaal weglaten, maar dat geldt voor alles. As we speak -hmm, wellicht niet om 2.31 vrijdagnacht enfinzullen er toch de nodige bedrijven (hoop ik) nadenken over kosten besparing. Die Prolin-meuk die nauwelijks nog gebruikt wordt sinds de TV alleen nog dingen inkoopt, we de inhuur eruitgelazerd hebben en elke omroep door de helft is gespleten (Vara-BNN, wtf?) ook echt geen storingen meer dat correleert met ambitieuzen en inhuur tismewat je leert nog es wat, en die CMDB wordt ook alleen maar kleiner: weg met die web-interface-via IIR of nee, dat is een dag trainen voor OAD bejaardentarief, dat heet anders, een Indiaan of een bak koffie, ik gooi die twee altied door m' kaar. Enfin, gut-o-gut wat er allemaal wegkan in IT-netwerken, dat weet u toch ook wel. En de DBSNMP user laten ze wél staan, dan hebben ze tenminste een security issue, Gretchen I weep for the future.. jaja, die boodschap is namens Oracle in See no evil hear no evil gepleauât.. the deleted files notch wink.. en het personeel dat de ducteâh anno nu uitsluitend blieft it's staring you in the face innit Wist dat dat Waddinxveense wicht van de runaway bride with the guilder is a daalder worth stem een volstrekte double is van haar (en dan heb ik het niet over d'r teennagels). Elk opzicht.

11 Hmmm. Inclusief het kneedverlies, die paar koekjes om feedback in het proces in te bouwen en genoemde uitval, hielden we toch nog 470 gram over. Een kwart verlies, ach, de moderne boekhouder anno 2015 maakt het zakenpandje wel weer een stuk waardevoller, we hebben deflatie, de huizenmarkt trekt ook weer aan en de verkoopkansen voor de echie zijn blijven toch he le maal nul, da's altijd al zo geweest immers, 't is geen boorplatform of een raam met een tl balk, 't is industrieterrein de ridders van de rode zee A16 links aanhouden. Mgoed, Hein van ijzer, wat doet dit per kilo, mwa, dit zijn wel koekjes van 8, dan 60 cent boter eraf, heb ik toch al gauw 1,80 verdiend cq bespaard (en dan de lol die je ervan hebt niet meegeteld, auw mûh klauw Tyler, shut the fuck up). Luistert er nog iemand? Wat een ellende, Logging out, signing off, moving on, put plug in port 1521, kill sessions alter profile DEFAULT limit password_failed attempt 0; falen jaaa en ik haat smurfen; alter profile DEFAULT limit password_reuse_max unlimited; alter profile DEFAULT limit password_lifetime 0; alter profile DEFAULT password_life-time 0; ik ruik nog steeds mensen vlees, users, public whatever half oer heel oer weg weg weg WEG; alter profile kernel 1 bit en doe die cursors maar 0; grrrrrrrrrrrdon't tempt me raaaaaaaaaah drop users, especially OS$ (die uitslovers) welja delete tnslsnr.exe just to be on the safe side table or view does not exist now you're talking... (tijdens het bedenken van Oracle stond Cape Fear op (zo gek nog niet gedacht), al kruipt de engerd 700 keer weer aan boord om te enteren, het moet tenminste een week kosten om alle delete commando's te geven) PS zou er nu niet een leuke, gezellige, aardige meneer van de dubieuze debiteuren van een leverancier eventjes dat KLM om willen doen lazeren? Vele brave directies klikken somberend op bva-auctions.com om hun hangmappenkast minder te zien opbrengen dan een kilo koekjes (dus) en die driesterren ballentent gebouwd op de eeeeeer van het thans onbestaande Fokker, de gllllorie van het vaderlandse bedrijfsleven thans voornamelijk van KKR/GlGGR venture capitalist, junkbonds subprimes and tevens een betrojbaahh udres voorj ee gebruikte Dodge Caliber en dan nog de drugssmokkel vanuit Colombia naar Dordt Krispijn, die draait gewoon door.. ook al zijn ze failliet. Het is oneerlijk naar mensen die failliet zijn gegaan of -gaan en wél ondernemer zijn. In plaats van beschermd stadsgezicht en pandabeer tegelijk. Koop uw IT'er om, your last assignment before you're getting out of za trade.. nee joh, de F-side van mjeudefensie heeft nog aan de toren gehangen niemand die het merkte, daar geloof ik niks van, dat ze de boel beveiligd hebben met de gepantserde versie van de cia.. (rivest cypher4 is de knuffelige naam)

12 Begonnen met sad sacks of unused testosterone, afnokkend met Catherine Keyl maar ik wil wel even een stevig voorbehoud maken: dit is eens maar nooit weer, jongedame. Hoe prijs je de Libelle aan? Waarom is al makkelijk genoeg, naast de Claire-coupe, in het dat is uit lijstje, als je nota bene die Claire-coupe zelf hebt. Bent. Eigenlijk. Hoe is het nu toch moooogelijk dat mensen op woensdag hetzelfde aten: nou, jullie moeders hadden geen inspiratie, en lazen het weekmenu. Thans, op de huidige inhoud valt dat blad niet aan te prijzen, qua informatiedichtheid valt er nauwelijks iets over te zeggen (metadata daargelaten), so what can you do? Wegens Primark hallo 2015 mensen, zijn zelfs de adverteerders irrelevant op hunzelf, waardoor ze juist wel adverteren (of zoiets dan toch, hoe dat tegenwoordig mag werken, your guess is as good as mine).

Writing a friend Lees het briefje. Beantwoord de vragen.

Writing a friend Lees het briefje. Beantwoord de vragen. Writing a friend Lees het briefje. Beantwoord de vragen. 1 read Flash info miss 1 Aan wie schrijft Jonathan een e-mail? I like... tall he wears 2 Waarom schrijft hij die e-mail, denk je? baseball cap missen

Nadere informatie

Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015

Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015 Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015 Eén van de weinige liedjes met een prachtige, diepe, geestelijke betekenis die ooit in de Top40 heeft gestaan in Nederland is van de componist

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo LANG LEVE DE DI VER SI TEIT tekst Saskia Doorschodt fotografie Dorien Grötzinger Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo Ik ben lesbisch. Velen van ons hebben dit wel eens hardop tegen iemand anders gezegd.

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Heb je een naam die niet wil rijmen Als Inge, Rutger of Thijmen Gebruik het dan niet aan het einde van de zin Maar gebruik het gewoon aan het begin

Heb je een naam die niet wil rijmen Als Inge, Rutger of Thijmen Gebruik het dan niet aan het einde van de zin Maar gebruik het gewoon aan het begin Het Grote Rijm lied Een gedicht hoort bij Sinterklaas Net als pepernoten, marsepein en speculaas Zinnen aan elkaar te lijmen Door het laatste woord te laten rijmen Dus als ik zeg het is wit, groot en rond

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Verkondiging Geef me meer geloof God. Het is één van de meest gevaarlijke vragen die je aan God kunt stellen. Ik kan je van te voren zeggen:

Nadere informatie

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?!

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams) Jim Laura Jim Laura Jim wijn aan) Laura Hallo Laura (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel) Hoe voel je je nu? Beter? Ja. Ja, dankje. Dit is voor jou. Een beetje

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical)

Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical) 1. Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical) Ik ben Jip - I am Jip Ik ben Janneke - I am Janneke En we wonen naast elkaar - And we live beside each other Hij heet Jip - His name is Jip - He is

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst Wat is de prijs die je kunt winnen? Flash info early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Nummer 1! Collector s item!

Nummer 1! Collector s item! Nummer 1! Collector s item! Wie is wie op planeet K! Dat ben ik, K! Woohoo! Mijn maatje BV #1 Vince BV #2 Tom BV #2 gedeelde plaats! Maddie Todd Heeft het allemaal & nog veel meer! Haha! Hier is je ergste

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid?

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid? Interviewfragmenten Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins te verspreiden.

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

LEVEN IN DE OORLOG LES 1. Het begin van de oorlog

LEVEN IN DE OORLOG LES 1. Het begin van de oorlog Wereldoorlogen en Holocaust LES 1 LEVEN IN DE OORLOG JE LEERT wat er in het begin van de Tweede Wereldoorlog gebeurt; wat er verandert in het dagelijks leven van de mensen; wat de mensen doen bij een luchtalarm.

Nadere informatie

Het taalconflict in België Vlamingen gedropt in Wallonië

Het taalconflict in België Vlamingen gedropt in Wallonië Het taalconflict in België Vlamingen gedropt in Wallonië België is officieel tweetalig, maar de Vlamingen en Walen gaan niet altijd goed samen. Je kunt spreken van een taalconflict. Hoe kijken Vlaamse

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Night news. Fact sheets. Worksheet

Night news. Fact sheets. Worksheet 1 Night news read Het liedje van Caro Emerald speelt zich s nachts af. Lees twee nieuwsberichten die met nacht te maken hebben. Nieuwsbericht 1 Nieuwsbericht 2 Clouds block view for meteor watchers Do

Nadere informatie

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen?

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? De firewall van de Speedtouch 789 (wl) kan niet volledig uitgeschakeld worden via de Web interface: De firewall blijft namelijk op stateful staan

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum?

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? 1 Shopping mall Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? The Tower - Shopping mall 1 Bookshop Blackwell s Waterstones

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

(Naar Antoine de Saint- Exupéry)

(Naar Antoine de Saint- Exupéry) (Naar Antoine de Saint- Exupéry) Tekst: Yvon Haan Toegevoegde teksten verteller: Pieter Kromhout Personages 1. Kleine prins 2. Piloot (de volgende personages kunnen dubbelrollen spelen) 3 Bloem 4. Koning

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11)

Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11) STELLINGENSPEL - Bijlage 1: Liedjesteksten Lied 1: Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11) De wijk wordt gesaneerd en de huizen moeten plat En de mensen staan te kijken en ze zeggen: Zie je dat In die ouwe

Nadere informatie

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2 Love & Like I Like You Come a little closer Honey, come a little closer, let me whisper in your ear. Let me tell it to you quietly, So that no one else will hear. 1 File 2 - Love & Like BK2.indd 1 22-7-2014

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead 7.1 Exploring Combinations of Ten Look at these cubes. 2. Color some of the cubes to make three parts. Then write a matching sentence. 10 What addition sentence matches the picture? How else could you

Nadere informatie

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn?

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Bij deze preek is geen powerpoint

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

Read this story in English. My personal story

Read this story in English. My personal story My personal story Netherlands 32 Female Primary Topic: SOCIETAL CONTEXT Topics: CHILDHOOD / FAMILY LIFE / RELATIONSHIPS IDENTITY Year: 1990 2010 marriage/co-habitation name/naming court/justice/legal rights

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN STAFLEU

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7)

Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7) Liturgie aangepaste dienst Baflo, 28-09-14 om 14.30 uur Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7) Welkom en mededelingen a. Opw. 334 Heer, uw licht en uw liefde schijnen b. Opw. 88 Een rivier vol

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 1)

Luisteren: muziek (B2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Euh, geweldig eigenlijk. Superversie! Maar ik stel hier de vragen. Je wordt

Euh, geweldig eigenlijk. Superversie! Maar ik stel hier de vragen. Je wordt Elvis Perkins wanneer zijn In Dearland uitkwam, haatte ik hem voor het maken van zo n geweldige plaat. Binnenkort komt zijn Doomsday EP uit en die belooft wederom veel goeds. Ook live stelde hij niet teleur:

Nadere informatie

De band zet te tune weer in. Ze zijn voor geen gat te vangen! Zwart komt op. Ze lijken als twee druppels water op elkaar!

De band zet te tune weer in. Ze zijn voor geen gat te vangen! Zwart komt op. Ze lijken als twee druppels water op elkaar! SCÈNE 3 TWEELINGEN De band heeft ongegeneerd en met zichtbaar plezier naar de scène op het videoscherm staan kijken. Jack komt met veel flair op. Met n onderdrukte lach nemen de muzikanten hun plaatsen

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Berend Botje Berend Botje ging uit varen Met zijn scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, de weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom Eén

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

1. Welkom, presentie Naamkaartjes uitdelen en iedereen welkom heten. Presentielijst invullen. Kort voorstellen van jezelf.

1. Welkom, presentie Naamkaartjes uitdelen en iedereen welkom heten. Presentielijst invullen. Kort voorstellen van jezelf. Introductiecursus Engels voor volwassenen Bijeenkomst 1 Programma: 1. Welkom, presentie. 2. Kennismakingsspel Getting to know you 3. Kennismakingsconstructies aanleren. 4. Leren in de volwasseneneducatie.

Nadere informatie

In the classroom. Who is it? Worksheet

In the classroom. Who is it? Worksheet In the classroom 1 Lees wat de meester doet als hij s morgens op school komt. Lees ook wat een leerling doet. Wie van de twee doet het meest voordat de les begint? First, I go to my desk and take out my

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich 1942-1943 1 Rivka! Het is tijd om te gaan!, roept vader. Rivka is blij. Ze gaat logeren. Ze weet niet bij wie. En ze weet ook niet hoe lang. Maar ze heeft er wel zin in. Vader heeft gezegd: Je gaat in

Nadere informatie