Onberispelijkheid en de Trouwringen Profeet Owuor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onberispelijkheid en de Trouwringen Profeet Owuor"

Transcriptie

1 Onberispelijkheid en de Trouwringen Profeet Owuor (vertaald uit het Engels) Het Karakter Van Christus Geopenbaard Toen de HEERE de twee verheerlijkte gouden trouwringen in de lucht toonde, sprak HIJ tot de huidige kerk van Christus. Onder de eigenschappen die van deze twee prachtige trouwringen getuigen staat centraal de volkomen volmaaktheid van GOD, die de ringen uit de hemel op de gehele wereld afstralen. De foutloosheid waarmee ze ontworpen, gemaakt en getoond werden spreekt van de onberispelijkheid van de HEERE! Hoewel de beschrijving van hun imposante status in de lucht wonderbaarlijk is, is echter de ontrafeling van de geestelijke betekenis voor de kerk een meest cruciale onderneming. Daarom begrijp ik nu waarom ik vaak aanzienlijke aandacht besteedde aan de fijne details van hun ontwerp, zoals de elegante afwerking aan de buitenzijde en de afwerking met polijstwerk van het binnen vlak. Met de rijke gouddeeltjes op het oppervlak, die een weelderige textuur te zien geven, niets in deze wereld kan wedijveren met de prachtige weelde van GOD in deze hemelse verschijning. Meest intrigerend is het feit dat deze verheerlijkte hemelse ringen congruent en feitelijk elkaars spiegelbeeld zijn, op een manier die alleen maar getuigt van de perfectie van GOD. De HEERE openbaart bij voortduring dat één van deze opmerkelijke ringen aan de Kerk toebehoort, en de andere aan Christus de Messias. Anders gezegd zet de HEERE deze hemelse afgezanten in om duidelijk te maken dat wanneer de dag van de Opname aanbreekt, de Kerk en de Messias dezelfde soort bezegelde ringen zullen dragen, tijdens het bruiloftsfeest van GOD (Openbaring 19: 9). Er is geen betere manier om de hemelse uitmuntendheid die deze ringen in de lucht sieren te verwoorden, dan te stellen dat ze de ware weergave zijn van wat de HEER bedoelde, toen Hij zei dat de bruid van Christus zonder smet zal zijn. Toch is de allerbeste manier om GOD s excellente perfectie van zonder smet te definiëren als het Bijbels gekoesterde veelzeggende woord onberispelijkheid. In het Oude Testament werd deze deugd van onberispelijkheid altijd gebruikt met betrekking tot dieren zonder gebrek, die regelmatig als heilige offers aan JEHOVA GOD gebracht werden.

2 Het is een eigenschap die vaak werd gebruikt om offerdieren aan te duiden die voldeden als eerbare offers voor de HEERE, omdat deze zonder smet waren. In deze context dan, wordt in Bijbelse zin onberispelijkheid als een offer aan de HEERE gezien, specifiek geeft het de kwaliteit van het offer aan. Op een meer persoonlijke manier impliceert de onberispelijkheid die de trouwringen de Kerk instralen het grote offer dat gelovigen zouden moeten brengen in hun dienst aan de ALMACHTIGE GOD. In dezelfde betekenis geeft de gaafheid waarmee deze trouwringen de lucht doortrekt het offer aan dat HIJ van de Kerk van Christus vraagt die opgenomen wil worden. Daarom verwacht de HEERE altijd dat de christelijke gelovige een eervol offer brengt dat zonder smet of gebrek is. Toen van Israel in het Oude Testament een offer aan de HEER werd geëist, werd verwacht dat een dergelijk offer eervol bereid en bij de ingang van de tent der samenkomst van GOD geplaatst werd, voordat men binnen ging. Op deze manier werden de Israëlieten eerst met de HEERE verzoend voordat zij zich in ZIJN goddelijke heilige aanwezigheid vertoonden. De christelijke gelovigen worden dus ook vandaag de dag met deze enorme eis geconfronteerd, dat zij eerst een heilig offer voor de HEER brengen voordat zij ZIJN heilig koninkrijk binnen gaan. Dit is nu de belangrijkste maatstaf voor de opname van de Kerk. Het is dan ook van essentieel belang dat wanneer de Christenen hun lofoffer voor de HEER brengen, het een voor de HEER aanvaardbaar offer is. Leviticus 1:3 Indien zijn offergave een brandoffer van rundvee is, dan zal hij een gaaf dier van het mannelijk geslacht brengen. Naar de ingang van de tent der samenkomst zal hij het brengen, opdat hij welgevallig zij voor het aangezicht des HEREN. Kakamega Kenia, GROOTSE OPWEKKING, januari 2014: totaal dove oren gingen open en bleken overgevoelig, zoals de Profeet van de HEER voor de Bijeenkomst live op Jesus Is Lord Radio had geprofeteerd. Hij zei dat dove oren geopend zouden worden, en dat deze heel gevoelig voor geluid zouden zijn. De HEERE opende de oren van dit meisje inderdaad krachtig, en ze waren overgevoelig voor geluid. Toen Israël haar offer voor de HERE bracht in het oude verbond, resulteerde die offergave vaak in vrede tussen Israël en de HEERE haar GOD. Op dezelfde manier zegt de Heilige Geest dat de heilige offergave die de christelijke gelovige vandaag de dag voor de HEERE brengt, een blijvende verzoening tussen de kerk en de ALMACHTIGE GOD voortbrengt (Lev 3: 1; Num. 6: 14). Een dergelijk heilig offer moet totaal onbesmet zijn, om aanvaardbaar voor de HEER te kunnen zijn (Leviticus 3: 6). Omdat bij het offeren in het oude testament alleen dieren zonder gebrek waardig waren als offer voor de HEERE, was gezien die maatstaf het offeren van een dier met gebrek een serieuze schending van de Bijbelse wetgeving.

3 Het werd ook gezien als de meest gruwelijke daad van bruut disrespect voor de HEER. Maleachi 1:8 Want, wanneer gij een blind dier ten offer brengt, is dat niet erg? Wanneer gij een kreupel of ziek dier brengt, is dat niet erg? Bied dat eens uw landvoogd aan; zal hij welgevallen aan u hebben of u goedgunstig gezind zijn? zegt de HERE de heerscharen. Vanuit dit oogpunt van het offeren, geven dienovereenkomstig de trouwringen die de HEER op 1 november 2006 in de lucht liet zien het concept van GOD s morele perfectie voor de individuele christen aan. Nemen we de puurheid van de ringen in beschouwing, dan kunnen we ons voorstellen hoe verfijnd het proces van zuivering moet zijn geweest! Tegenwoordig wordt de waarde van goud nauwgezet vastgesteld op basis van het zuiveringsproces dat het doorgemaakt heeft, overeenkomstig hieraan wordt het aantal karaat toegekend. Als deze foutloze voorbereiding en vertoning van de trouwringen in de lucht bedoeld is om een boodschap aan de tegenwoordige kerk te brengen, dan zou deze boodschap niet veel anders zijn GOD s ernstige eis dat de kerk zich op gelijksoortige wijze foutloos gereed maakt voor de opname. In principe zegt de HEER dat dat de dag zal zijn waarop de kerk één van deze voorname elegante ringen zal dragen. Dit is het plaatje dat deze trouwringen op de huidige kerk afstraalt: streef onberispelijkheid in uw wandel. In dit visioen kunnen we duidelijk zijn dat de HEER nu serieus verlangd naar een onberispelijke kerk die niet beschuldigd kan worden van enige fout zowel onder de mens als voor de hemel (Psalm 15:2). De Heilige Geest komt naar de kerk om de gelovige zonder gebrek, zonder smet, en onbezoedeld te maken. Maar de HEER geeft dit visioen ook om de kerk van vandaag nuchter te bevestigen dat het niet offeren van een offer zonder gebrek zonder twijfel neerkomt op een flagrante minachting van ZIJN naam. NAKURU OPWEKKING Dit meisje was totaal doof sinds haar geboorte, maar de HEER opende haar dove oren ogenblikkelijk toen de PROFEET VAN DE HEER het stadion binnen liep. Haar oren bleken overgevoelig voor het lawaai, omdat ze voor het eerst van haar leven kon horen.

4 ONBERISPELIJKHEID IN HET NIEUWE TESTAMENT De deugd van de morele onberispelijkheid wordt in het Nieuwe Testament verder aangezet en eigenlijk exclusief gebruikt om het karakter van Christus Jezus de HEER te beschrijven. In tegenstelling tot het Oude Testament, is het offerende aspect van onberispelijkheid in de kerk het werk dat onze HERE Jezus aan het Kruis volbracht om de mensheid te verlossen. Daarom wordt Christus Jezus de Messias in de Bijbel beschreven als een Lam zonder smet of gebrek. 1 Petrus 1:19 maar met het kostbare bloed van Christus (bent u vrijgekocht), als van een onberispelijk en vlekkeloos (offer) lam. De opmerkelijke gelijkenis die de twee trouwringen in de lucht tonen is daadwerkelijk een belangrijke les over de rechtvaardigheid van de HEER, waarmee de kerk verwacht wordt gekleed te zijn op die dag van de opname. In essentie zegt de HEER dat de kerk Christus JEZUS de Messias moet navolgen, die ZICHZELF door middel van de Heilige Geest offerde als een werkelijk offer van GOD, zonder gebrek. Dat offer aan het Kruis zou nooit mogelijk geweest zijn als de HEER niet smetteloos en zondeloos was bevonden.(hebr. 9:14). Het is dit smetteloze karakter van Christus dat te zien is in ZIJN continue werk als de Hoge Priester van de kerk, die aan alle vereisten voldoet om het Heilige der Heilige binnen te kunnen gaan. Het essentiële van ZIJN Bloed was dat de Hoge Priester, de HERE Jezus het Heilige der Heilige binnen ging om voor eens en voor altijd te offeren, omdat HIJ het Lam zonder gebrek was. Dit is de eeuwige waarde van onberispelijkheid en deze zal eeuwigheid in u teweeg brengen. Deze eeuwige waarde zal u eeuwigheid geven, en dan zult u geen gebrek en geen schuld hebben. Daarom werd de Christus waardig en heilig bevonden, vanwege de zuiverheid die ligt in de onberispelijkheid die HEM scheidde van de zonde. Het is dit onberispelijke karakter van Christus dat HEM boven de gehele schepping verheft, en boven de hemelen.(hebr. 7:26) Aangaande deze kwaliteit van onberispelijkheid, moet de kerk het Christus gelijkende morele karakter nastreven, dat hoort bij de verlossing die ze door het onberispelijke BLOED aan het Kruis ontvangen heeft. Omdat iedereen gezondigd heeft en de HEERLIJKHEID VAN GOD derft, en daarom schuldig bevonden wordt voor het aangezicht van de HEER. Het onberispelijke karakter van een christelijke gelovige, is bedoeld door GOD die ons in HEM uitverkoren heeft nog voor de schepping van de wereld, om heilig en onberispelijk te zijn voor ZIJN aangezicht. Deze onberispelijkheid is een eigenschap die de twee trouwringen in de lucht constant bazuinen, niet alleen naar de kerk maar naar de gehele mensheid. Kisumu OPWEKKING 2013: Dit jongetje was compleet doof geboren, en nadat de PROFEET VAN DE HEER het stadium in was gelopen plopten zijn oren letterlijk open. En de oren waren heel gevoelig voor geluid. Hij hoorde voor het eerst van zijn leven.

5 Met de krachtige zuivering van de trouwringen, om de heerlijke schittering te bereiken waarvan ik in dat visioen getuige was, moet de HEER de noodzaak voor de kerk hebben willen benadrukken dat zij een gelijksoortige rigoureuze zuivering moet ondergaan. Een stuk goud dat geen vlekje van onzuiver metaal draagt, is inderdaad onberispelijk, zuiver goud. Efeze 1:4 Hij heeft ons immers in Hem uitverkoren vóór de grondlegging der wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht. Dat houdt automatisch in dat de genade van Christus JEZUS en het offer dat HIJ voor de kerk bracht zodanig waren dat HIJ haar voor ZICH kon plaatsen zonder vlek of rimpel, of enige smet, heilig en onberispelijk. De onberispelijkheid die we hier bespreken is geen kwaliteit die de kerk kan verdienen voor persoonlijk gewin, maar wordt toegerekend door de wrede dood en wederopstanding van Christus Jezus de Messias. EERSTE JAARLIJKSE INTERNATIONALE VOORGANGERS CONFERENTIE / AUGUSTUS 2014 De PROFEET VAN DE HEER waarschuwde het priesterschap wereldwijd de kerk van Christus terug te brengen op de Heilige weg, en op te houden het verheerlijkte evangelie van het Bloed en het Kruis te ontkrachten. Stop met de misleiding en valsheid in de kerk, seksuele immoraliteit, de liefde voor geld en andere zonden, want de voorbereidingen voor de Bruiloft, voor het Lam van GOD, zijn in de hemel klaar, maar de kerk is verre van gereed. Daarom gebruikt de HEER het visioen van de trouwringen in de lucht om de kerk van vandaag eraan te herinneren dat ze geen vrijspel heeft voor wat betreft onberispelijkheid, omdat deze een ingebouwde maatstaf is voor de opname. Het vraagt dan ook om aandacht van de kerk dat iedere serieuze christen er alles aan moet doen om niet alleen de eeuwige deugd van onberispelijkheid te bereiken, maar deze ook ijverig te bewaken en onderhouden. Te meer daar Christus Jezus voor de kerk die hemelse standaard aan het Kruis van Calvarie verdiend heeft. (Kol. 1:22). Je vraagt je af waarom de huidige voorgangers nog niet wakker zijn geworden, zich niet realiseren dat ze een onberispelijke gemeente moeten bouwen om het Koninkrijk van GOD te kunnen zien! Dit soort sluimer is er de oorzaak van dat momenteel het lichaam van Christus slordig omgaat met haar behoudenis, waarmee niet alleen blaam van de HEER wordt aangetrokken, maar ook van de wereld. Te midden van deze afvalligheid, zal GOD s kracht via de Heilige Geest zich altijd inspannen om de gelovigen die streven naar gerechtigheid te beschermen, om te garanderen dat zij onberispelijk en vrijgepleit van schuld zijn op die beslissende dag van de opname. (1 Kor. 1:8, Judas 24). Door ZIJN genade en kracht, daarin heeft de HERE Jezus van de onberispelijkheid van de kerk getuigd voor het aangezicht van de HEER, zolang dergelijke Christenen het kwaad schuwen en rechtvaardigheid najagen door middel van werkelijke bekering.

6 In werkelijkheid zijn alle gelovigen geroepen om op zo een manier te leven dat ze deze ongebruikelijk eeuwige deugd van onberispelijkheid bereiken. Het is duidelijk dat onberispelijkheid iets is dat op de wereld afstraalt vanuit hun innerlijk morele karakter. In andere woorden, het is hun innerlijke morele perfectie die tot uitdrukking komt en die hun afkomst en karaktertype laat zien. Dat de kerk van nu de eer in de ogen van de heidenen verloren is, is gevolg van innerlijk verval dat naar buiten toe smet te zien geeft. Zoals de puur gouden trouwringen die de HEER in de lucht liet zien geen vlekje van onzuiverheid hebben, zo is iedere christelijke gelovige opgeroepen om er alles aan te doen om onbevlekt, onberispelijk en zonder smet gevonden te worden op die dag van de ringen (opname 2 Petr. 3:14) TURKU, FINLAND - VOORGANGERS CONFERENTIE Door te groeien en door toenemend onderscheidingsvermogen kunnen de gelovigen ervoor kiezen het kwaad bewust te schuwen en zuiver en onberispelijk te worden in de ogen van de HEER. Dit is verdedigbaar vanwege de hulp die de Heilige Geest biedt aan gelovigen die streven naar een onberispelijk karakter, in deze zieke eeuw die door grove verderfelijkheid van de duistere wereld getekend is. (Fillip. 1:10, Fillip. 2:14-15). De ernst waarmee moraliteit aan de kerk opgelegd is komt voort uit het feit dat kwalificatie voor de opname eraan gekoppeld is, omdat het de ware definitie is van totaal zonder blaam zijn (1 Timoth. 3:10). Christelijke onberispelijkheid is dan ook het goddelijke karakter dat ons niet alleen toelaat om zoals Christus te zijn, maar ook om een aanvaardbaar offer voor de HEER te brengen in onze dagelijkse dienst (Hebr. 13:4). Dit gezegd hebbende zou ik bij deze willen zeggen dat onberispelijkheid inderdaad een reflectie is van de morele perfectie van de gelovige, die afstraalt op het publiekelijke domein, als men de transformerende kracht van GOD s genade reflecteert in zijn of haar behoudenis. In andere woorden is een onberispelijke status de ware maatstaf voor de bevrijding van zonde van de gelovige (Psalmen 19:13-14).

7 Terwijl de kerk haar koers bijstelt en ervoor kiest het Christus gelijkende offer te brengen van onberispelijkheid, moet ze echter weten dat in het Oude Testament het offeren van een dier met gebrek gold als het hoogste niveau van godslastering. Men nam het zo serieus omdat het een schaamteloze ontering van GOD betekende. Dus wanneer wij Christenen onze levens geven op het Altaar van het Kruis, moeten wij er constants alert op zijn dat enige inmenging in onze verlossing van zonde en onzuiverheid gelijk staat aan openlijk misbruik van de genade. Het wordt dan ook een verachtelijk iets, te weten dat iemands hart in staat is om een onberispelijk gezond mannelijk dier zonder gebrek te offeren, en vervolgens toch doorgaat de SCHEPPER te onteren met het soort verval dat vandaag de dag geofferd wordt. Maleachi 1:8 Want, wanneer gij een blind dier ten offer brengt, is dat niet erg? Wanneer gij een kreupel of ziek dier brengt, is dat niet erg? Bied dat eens uw landvoogd aan; zal hij welgevallen aan u hebben of u goedgunstig gezind zijn? zegt de HERE de heerscharen. De zonde in Maleachi 1:8 beschreven is precies de zonde die de kerk van vandaag voor de HEER gebracht heeft, het offeren van een gebrekkig dier als offer voor de HEER betekent dat de kerk wegloopt van haar taak om eerbaar bij te dragen voor de HEER, en in plaats daarvan de meest gruwelijke daad begaat van schande, gebrek aan eer, gebrek aan nederig vrezen, GOD s Naam verachten, de HEER minachten en in essentie vergiftigd voedsel verstrekken om ZIJN Machtige Naam te schenden. Concluderend is het dan ook cruciaal te vermelden dat de HEER om die reden de feilloosheid en vlekkeloosheid van de twee trouwringen in de lucht luidt aan de Voorgangers bazuint. Voorwaar, op dit uur verlangd HIJ Herders die zoals Christus zijn in hun bediening. Een dergelijke morele perfectie houdt in dat de HEER een preekgestoelte zoekt dat rechtop loopt, dat recht leeft, dat onberispelijk wandelt, onberispelijk leeft, rechtvaardig te werk gaat, rechtmatig leeft en daarom niets anders spreekt en denkt dan de absolute waarheid van heiligheid. (Psalmen 15:2; Psalmen 18:23)

8 EERSTE JAARLIJKSE VOORGANGERS CONFERENTIE / AUGUSTUS 2014 Sr. Predikanten, Voorgangers en kerk leiders vanuit de hele wereld kwamen om instructie van de HEER te ontvangen over hoe de bruid van Christus gereed te maken voor de opname..

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. - 1 - Gij echter zijt We lezen in 1 Petrus 2:9 een wonderbaar heerlijk woord: Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om

Nadere informatie

DE ONTWIKKELING VAN GODS HEILSPLAN IN DE TIJD

DE ONTWIKKELING VAN GODS HEILSPLAN IN DE TIJD DE ONTWIKKELING VAN GODS HEILSPLAN IN DE TIJD GOD WERKT IN DE TIJD Zeventig weken zijn er bepaald over uw volk en uw heilige stad, om de overtreding te beëindigen, de zonden te verzegelen, de ongerechtigheid

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15 De Bijbel open 14-10-15 Mijn hoop is op U Heer, G mijn kracht is in U Heer, mijn hart is van U Heer, van U. Ik prijs U met heel mijn hart, ik prijs U met al mijn kracht. Met heel mijn hart, met al mijn

Nadere informatie

Mag ik jou een vraag stellen?

Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou, die dit leest, een zeer belangrijke vraag stellen? Stel dat je vandaag zou sterven, doordat er iets verschrikkelijks gebeurt, bijvoorbeeld een auto ongeluk of

Nadere informatie

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet.

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet. - 1 - De hemel geeft wie vangt die heeft God is een gevende God. Om het met een aards voorbeeld te kunnen weergeven, zie ik Hem als Iemand die een feestzaal heeft ingericht ter ere van Zijn enig geboren

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

Waarom doet Hij dat zo? Om de diepste bedoeling van Gods geboden aan te geven. Daar kom ik straks op terug. Hij geeft in de Bergrede de beloften en

Waarom doet Hij dat zo? Om de diepste bedoeling van Gods geboden aan te geven. Daar kom ik straks op terug. Hij geeft in de Bergrede de beloften en 1 De Bijbel open 2013 5 (02-02) Vandaag bespreken we een vraag over de betekenis van de Wet die God aan Israel gaf voor de christelijke gemeente van het Nieuwe Testament en dus voor ons. Is het zo dat

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 1 t/m 4

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 1 t/m 4 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 1 t/m 4 Werkboek 7 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 1 t/m 4 Hoofdstuk 3 en 4 gaat over de bekering. Hoofdstuk 3 en 4 heeft 17 artikelen. In dit werkboek

Nadere informatie

Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch]

Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch] Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch] dit, dat hun de woorden Gods zijn toevertrouwd. 3 Wat

Nadere informatie

Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus.

Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus. Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus. De mensheid is sinds de zondeval (Genesis 3) belast met de erfzonde. Dit wil zeggen dat elk mens geboren wordt met een verloren relatie, zonder enige

Nadere informatie

Geloven in Jezus Christus

Geloven in Jezus Christus Geloven in Jezus Christus Zoon van God Jezus krijgt God een menselijk gezicht. Immanuel wordt Hij genoemd: God met ons. Het is de naam die Hij bij zijn geboorte krijgt. ZIn Daar begint zijn bijzondere

Nadere informatie

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18 - 1 - Johannes 1:1/18 1 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. De apostel Johannes begint zijn evangelie met dezelfde drie woorden die in Genesis 1 staan, namelijk:

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie

De rijkdom van het evangelie 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Gods Geest en het echte leven Het herstel van Israël Leven als

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

Christus, de Eerstgeborene van de schepping

Christus, de Eerstgeborene van de schepping - 1 - Christus, de Eerstgeborene van de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

De brief aan de Hebreeën. C. Noorlander

De brief aan de Hebreeën. C. Noorlander De brief aan de Hebreeën C. Noorlander Hebreeën: Oproep aan (Joodse) christenen: Volhard, val niet af. Toont de glorie van Christus vanuit het OT: Hoger dan engelen, Mozes, Abraham en hogepriesters Vergelijkt:

Nadere informatie

De boodschap voor Laodicea

De boodschap voor Laodicea Teun de Jager De boodschap voor Laodicea Overwinnen in een postmoderne christenheid (...) en u weet niet dat u arm, blind en naakt bent Openbaring 3:17 Lauwheid De brief aan Laodicea is, om het zo maar

Nadere informatie

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav DE LOOFHUT HET LOOFHUTTENFEEST Wijst op het Koninkrijk van God Belangrijk feest in het leven en onderwijs van Jezus Centraal in het feest: de (loof)hut (sukkot); een tijdelijke verblijfsplaats Kern: Het

Nadere informatie

Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus)

Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus) Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus) 1 PROS GALATAS 1931 Sir Chester Beatty 1931 Sir Chester Beatty 1931 Sir Chester Beatty P A U L O C PAULUS WIE WAS DEZE MAN? Muurschildering van de apostel Paulus in een

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

Wat is een sluitpost? Voor als er nog iets over is Wat niet echt belangrijk is Onderaan de prioriteitenlijst Het eerste dat wordt geschrapt

Wat is een sluitpost? Voor als er nog iets over is Wat niet echt belangrijk is Onderaan de prioriteitenlijst Het eerste dat wordt geschrapt Wat is een sluitpost? Voor als er nog iets over is Wat niet echt belangrijk is Onderaan de prioriteitenlijst Het eerste dat wordt geschrapt Is dat wat we geven (aan tijd, geld, inspanning, liefde, betrokkenheid)

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

SCHIJNBARE TEGENSTELLING VERZOEND OF NIET?

SCHIJNBARE TEGENSTELLING VERZOEND OF NIET? :14-21 14 Want de liefde van Christus dringt ons, 15 dit oordelend*: indien één voor allen stierf, dan dus allen stierven. En Hij stierf voor allen, opdat de levenden niet meer voor zichzelf zouden leven,

Nadere informatie

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren?

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia en de reiniging van zonden. Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia 12:9 9 En het zal te dien dage geschieden, dat Ik zal zoeken te verdelgen alle heidenen, die tegen Jeruzalem aankomen.

Nadere informatie

Zijn we bereid om te delen? En draag de rijken van deze wereld op om goed te doen, rijk te zijn aan goede daden, vrijgevig, en bereid om te delen. (1 Tim. 6:18) Hij kwam om te delen In zijn opstanding

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15 De Bijbel open 16-09-15 2 Petr.3: 3 Dit vooral moet u weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen, 4 en zeggen: Waar blijft de belofte

Nadere informatie

De kern van het christelijke geloof

De kern van het christelijke geloof De kern van het christelijke geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

De betekenis van het kruis (1)

De betekenis van het kruis (1) De kruisdood van Jezus is van levensveranderend belang voor de mens. In deze studie wordt de betekenis van het kruis niet volledig uitgewerkt, maar worden alleen enkele facetten vermeld als toelichting

Nadere informatie

Één Herder en één kudde. Johannes 10:1-11. Één lichaam. 1 Korinthe 12: Één. tempel. 1 Korinthe 3: Één

Één Herder en één kudde. Johannes 10:1-11. Één lichaam. 1 Korinthe 12: Één. tempel. 1 Korinthe 3: Één Les 6 voor 10 november 2018 De Bijbel bevat verschillende afbeeldingen die spirituele en theologische waarheden vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, water in Johannes 7: 38, wind in Johannes 3: 8 en een kolom

Nadere informatie

Kingdom Faith Cursus ------------------------------------------------------------------------------------------------ HEILIG, HEILIG, HEILIG

Kingdom Faith Cursus ------------------------------------------------------------------------------------------------ HEILIG, HEILIG, HEILIG Kingdom Faith Cursus KF09 ------------------------------------------------------------------------------------------------ HEILIG, HEILIG, HEILIG Colin Urquhart ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

Hij is van plan om mensen voorspoed te brengen (Jeremia 29:11) Hij heeft behagen in Zijn volgelingen (Psalm 147:11)

Hij is van plan om mensen voorspoed te brengen (Jeremia 29:11) Hij heeft behagen in Zijn volgelingen (Psalm 147:11) Les 4 voor 28 april 2018 En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en

Nadere informatie

Openbaring 1. Openbaring van God Jezus Christus Openbaring 1:1-3. Jezus. Johannes Wij

Openbaring 1. Openbaring van God Jezus Christus Openbaring 1:1-3. Jezus. Johannes Wij Openbaring 1 Bijna alle vertalingen noemen dit laatste Boek in de Bijbel Openbaring van Johannes, terwijl dit niet de oorspronkelijke titel is. Openbaring begint namelijk met de woorden Openbaring van

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Inleiding over het kernwoord zonde

Inleiding over het kernwoord zonde Inleiding over het kernwoord zonde Door Eline Lezen: Mattheüs 5 : 21 t/m 48 Zingen: Psalm 6 : 1 en 4 1. Waarom moeten wij weten wat zonde is? Toen ik deze inleiding begon te maken vroeg ik me af wat ik

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

De zegen uit Numeri 6. Deze zegen-formule is kunstig opgebouwd: zij bestaat uit 15 Hebreeuwse woorden.

De zegen uit Numeri 6. Deze zegen-formule is kunstig opgebouwd: zij bestaat uit 15 Hebreeuwse woorden. - 1 - De zegen uit Numeri 6 Het is Gods verlangen om Zijn volk te zegenen. Dat blijkt al in het oude testament en we lezen hierover in Numeri 6:24/26 waar staat: De Heere zegene u en behoede u! De Heere

Nadere informatie

Kingdom Faith Cursus. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God

Kingdom Faith Cursus. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God Kingdom Faith Cursus KF02 ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God Colin Urquhart ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

De kern van het christelijk geloof

De kern van het christelijk geloof De kern van het christelijk geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Het Evangelie van verlossing rechtvaardiging van zonden

Het Evangelie van verlossing rechtvaardiging van zonden Het Evangelie van verlossing rechtvaardiging van zonden De vragen en antwoorden die dit hoofdstuk bevat, kunnen gelezen worden als inleiding op Romeinen 1 t/m 5:11. Het volgende hoofdstuk (hoofdstuk 6)

Nadere informatie

1. Samuël de profeet. Lezen: Handelingen 3:11-26

1. Samuël de profeet. Lezen: Handelingen 3:11-26 1. Samuël de profeet Lezen: Handelingen 3:11-26 En ook al de profeten, van Samuël aan en die daarna gevolgd zijn, zovelen als er hebben gesproken, die hebben ook deze dagen tevoren verkondigd. Handelingen

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 5. Artikel 1 t/m 5. Werkboek 12

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 5. Artikel 1 t/m 5. Werkboek 12 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 5 Artikel 1 t/m 5 Werkboek 12 Dordtse Leerregels, hoofdstuk 5, artikel 1 t/m 5 Hoofdstuk 5 gaat over de volharding der ( van de ) heiligen Boven hoofdstuk 1 t/m 5 schrijven

Nadere informatie

het Woord was bij God en het Woord was God. Christus, Eerstgeborene van heel de schepping

het Woord was bij God en het Woord was God. Christus, Eerstgeborene van heel de schepping - 1 - Christus, Eerstgeborene van heel de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het Beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

Maleachi en Gods liefde voor Israël. Hoe verwoordt God Zijn liefde voor Israël? Maleachi 1:2, eerste deel. Ik heb u. liefgehad, zegt de HEERE,

Maleachi en Gods liefde voor Israël. Hoe verwoordt God Zijn liefde voor Israël? Maleachi 1:2, eerste deel. Ik heb u. liefgehad, zegt de HEERE, Maleachi en Gods liefde voor Israël. Hoe verwoordt God Zijn liefde voor Israël? Maleachi 1:2, eerste deel Ik heb u 2 liefgehad, zegt de HEERE, Sinds wanneer heeft God Zijn kinderen lief gehad en wat is

Nadere informatie

MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22

MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22 DE MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22 17. Hij maakte de kandelaar van louter goud; van gedreven werk maakte hij de kandelaar, het voetstuk zowel als de schacht, de

Nadere informatie

Kennismaking met de bijbel

Kennismaking met de bijbel Kennismaking met de bijbel 1. De Bijbel, wat is dat voor boek? 2. Wat heb ik met God te maken? 3. Wie is Jezus Christus? 4. Hoe kom ik in de hemel? 5. Wat is de christelijke doop? 16 Wat heb ik met God

Nadere informatie

Bijbellezingen Harry Kamphuis. De dood in de ogen hebben. Bijbelleraar Harry Kamphuis

Bijbellezingen Harry Kamphuis. De dood in de ogen hebben. Bijbelleraar Harry Kamphuis Bijbellezingen Harry Kamphuis De dood in de ogen hebben. Bijbelleraar Harry Kamphuis 12 Inhoudsopgave Bijbellezing... 2 De genezing van de blindgeborene... 2 Tekst... 3 Inleiding... 4 Blind zijn beeld

Nadere informatie

Ik werd verlost (Efeziërs 1:7; Kolossenzen 1:14)

Ik werd verlost (Efeziërs 1:7; Kolossenzen 1:14) Les 10 - Redding Ik werd verlost In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Ik werd verlost (Efeziërs 1:7; Kolossenzen 1:14) Schreef Paulus zijn brief aan de Efeziërs aan gelovigen

Nadere informatie

En de broeders geven dan met woord en daad - dit weer door aan hun vrouwen. Maak het leven fijn

En de broeders geven dan met woord en daad - dit weer door aan hun vrouwen. Maak het leven fijn - 1 - Maak het leven fijn door een offer te zijn. We lezen daarover in Romeinen 12:1 de volgende heerlijke woorden: broeders, door de ontfermingen van God, om uw lichamen aan God te wijden als een levend

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 2 Artikel 6 t/m 9 Werkboek 6 Dordtse Leerregels hoofdstuk 2 artikel 6 t/m 9 Boven artikel 6 t/m 9 schrijven we : ongeloof en geloof Over ongeloof en geloof is veel te leren.

Nadere informatie

Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst.

Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst. Voor 16 jaar en ouder! Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst. Zondag 19 vraag en antwoord 50, 51 en 52. Vraag 50 : Waarom wordt daarbij gezegd : Zittende ter

Nadere informatie

6. Uitverkiezing. 6.1 Uitverkiezing is naar de voorkennis Gods

6. Uitverkiezing. 6.1 Uitverkiezing is naar de voorkennis Gods 6. Uitverkiezing In dit hoofdstuk zullen we nagaan wat de Bijbel over uitverkiezing en voorbestemming leert. In het volgende hoofdstuk wordt Romeinen 9 besproken. En in hoofdstuk 8 wordt de calvinistische

Nadere informatie

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord)

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord) Inleiding De kerkenraad heeft u tot twee keer toe bekend gemaakt dat een aantal broers benoemd is tot ouderling en diaken van onze gemeente. Het zijn (namen). Daarmee is ook ruimte gegeven om eventueel

Nadere informatie

Er waren twee dingen waar Jezus vaak op wees in Zijn bediening geloof in God en de kracht van de Heilige Geest.

Er waren twee dingen waar Jezus vaak op wees in Zijn bediening geloof in God en de kracht van de Heilige Geest. Leven door geloof Veel christenen hebben door de eeuwen heen oprecht gezocht naar heiligheid en overwinning over de zonde, door hun kruis op zich te nemen en zichzelf te verloochenen. Maar ze hebben het

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Christus komt - voor wie?

Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? wederkomst van Christus - twijfel duurt zo lang 2 Petrus 3 : 1-4 Dit moet u allereerst weten,

Nadere informatie

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep Galaten 5: 13 en 14, 16 en 17, 22 tot 25 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele

Nadere informatie

IEDEREEN IS BELANGRIJK VOOR GOD prediking 23-2-2008 Door: Peter Sleebos 1

IEDEREEN IS BELANGRIJK VOOR GOD prediking 23-2-2008 Door: Peter Sleebos 1 1 Lezen: Gen. 1:27 Je bent belangrijk voor God!! Het maakt niet uit hoe je er uitziet, het maakt niet uit wat je allemaal kunt, voor Gods liefde is iedereen gelijkwaardig. Toen Jezus stierf aan het kruis

Nadere informatie

Christus, als van een onberispelijk en vlekkeloos lam. Hij kwam om te dienen en te geven. We lezen in Matth. 20:28 de volgende woorden:

Christus, als van een onberispelijk en vlekkeloos lam. Hij kwam om te dienen en te geven. We lezen in Matth. 20:28 de volgende woorden: - 1 - Hij kwam om te dienen en te geven We lezen in Matth. 20:28 de volgende woorden: Gelijk de Zoon des mensen niet gekomen is om Zich te laten dienen, maar om te dienen en zijn leven te geven als losprijs

Nadere informatie

Wat is uw diepste verlangen is

Wat is uw diepste verlangen is Wat is uw diepste verlangen is 7 bijzondere uitspraken van Jezus Ik ben het Brood des levens. (Joh. 6:35) Ik ben het Licht der wereld. (Joh. 8:12) Ik ben de Deur voor de schapen. (Joh. 10:7) Ik ben de

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 1 Artikel 6 t/m 11 Werkboek 2 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 1 artikel 6 t/m 11 In werkboek 2 gaan we verder met het bespreken van de Dordtse Leerregels. In werkboek 1 staat

Nadere informatie

Vijf redenen waarom dit waar is

Vijf redenen waarom dit waar is Les 14 Eeuwige zekerheid Vijf redenen waarom dit waar is In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Is de echte (ware) gelovige voor eeuwig veilig en geborgen in Christus? Voor

Nadere informatie

Brandoffer; (Leviticus 1) Spijsoffer; (Leviticus 2) Dank of vredesoffer; (Leviticus 3) Zondoffer; (Leviticus 4) Schuldoffer; (Leviticus 5)

Brandoffer; (Leviticus 1) Spijsoffer; (Leviticus 2) Dank of vredesoffer; (Leviticus 3) Zondoffer; (Leviticus 4) Schuldoffer; (Leviticus 5) De verschillende offers: het brandoffer. Hoeveel offers worden in de Bijbel genoemd? Zie Leviticus 1-9 Brandoffer; (Leviticus 1) Spijsoffer; (Leviticus 2) Dank of vredesoffer; (Leviticus 3) Zondoffer;

Nadere informatie

GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26

GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26 DE GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26 De bovenvermelde Bijbelteksten spreken van het geheimenis dat eeuwen en geslachten lang verborgen is ge weest en verborgen is gebleven in God. Dit geheimenis

Nadere informatie

Die dingen, waar wij onze aandacht op mogen richten, worden beschreven in de verzen 1 t/m 11. Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus

Die dingen, waar wij onze aandacht op mogen richten, worden beschreven in de verzen 1 t/m 11. Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus - 1 - Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus We slaan onze bijbel open bij 2 Petrus 1 en we gaan onze aandacht richten op de eerste elf verzen daarvan. Het is opmerkelijk dat Petrus in zijn brieven

Nadere informatie

De belofte is dat Jezus zelf zal wederkomen. Dat is de grondtoon van de Bijbel!

De belofte is dat Jezus zelf zal wederkomen. Dat is de grondtoon van de Bijbel! Wat is de grote belofte van de Bijbel? Johannes 14:1-3 Uw hart worde niet ontroerd; gij gelooft in God, gelooft ook in Mij. 2 In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd

Nadere informatie

Jezus heeft ons door Zijn woorden en daden het karakter van God getoond. Hij zei dan ook: Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien.

Jezus heeft ons door Zijn woorden en daden het karakter van God getoond. Hij zei dan ook: Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. - 1 - Gods' vaderhart Er staat zes keer dezelfde tekst in het oude testament, en dat is een aanwijzing voor ons, dat het hier om een belangrijk woord van God gaat. Het gaat om het wezen van God, om Zijn

Nadere informatie

Schriftlezing. Efeze 2: 4-7

Schriftlezing. Efeze 2: 4-7 Schriftlezing Efeze 2: 4-7 4 God echter, Die rijk is aan barmhartigheid vanwege Zijn onmetelijke liefde waarmee Hij ons liefheeft 5 ( wij die dood zijn voor de krenkingen en de begeerten), maakt ons gezamenlijk

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie. Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven

De rijkdom van het evangelie. Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie God maakt levend Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven Het herstel van Israël Leven

Nadere informatie

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015 Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 1 Inleiding (1) Schrijver: Johannes, discipel en apostel (noemt zichzelf: de discipel van wie Jezus hield) Doel (Joh 20:31): dat je gelooft dat Jezus

Nadere informatie

HRB. Redding voor allen nu? Romeinen 1-8. Hemelse Reddings Brigade

HRB. Redding voor allen nu? Romeinen 1-8. Hemelse Reddings Brigade Hemelse Reddings Brigade Hemelse Reddings Brigade stopt binnenkort! Hand. 17 : 30, 31 omdat Hij een dag bepaald heeft, waarop Hij het aardrijk in gerechtigheid zal oordelen door een man die Hij daartoe

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

want Ik ben de HEERE, uw God. U moet zich heiligen en heilig zijn, want Ik ben heilig (Leviticus 11:44). God is heilig en Hij wil dat Zijn kinderen

want Ik ben de HEERE, uw God. U moet zich heiligen en heilig zijn, want Ik ben heilig (Leviticus 11:44). God is heilig en Hij wil dat Zijn kinderen Les 6 voor 11 februari 2017 want Ik ben de HEERE, uw God. U moet zich heiligen en heilig zijn, want Ik ben heilig (Leviticus 11:44). God is heilig en Hij wil dat Zijn kinderen heilig zijn. Hoe kunnen we

Nadere informatie

ongelijk span (2 Kor. 6:11-7:1 HSV)

ongelijk span (2 Kor. 6:11-7:1 HSV) juk 5:11 Onze mond heeft zich vrijmoedig voor u geopend, Korinthiërs, ons hart staat wijd open. 12 U neemt geen kleine plaats in ons hart in, maar zelf bent u enghartig. 13 Zet dan ook van uw kant ik spreek

Nadere informatie

Waar in de Bijbel vraagt God aan Abraham om een opmerkelijk offer? Genesis 22. Abraham wordt door God op de proef gesteld!

Waar in de Bijbel vraagt God aan Abraham om een opmerkelijk offer? Genesis 22. Abraham wordt door God op de proef gesteld! Waar in de Bijbel vraagt God aan Abraham om een opmerkelijk offer? Genesis 22 Abraham wordt door God op de proef gesteld! Wat verzoekt God aan Abraham? Genesis 22:2 2 En Hij zeide: Neem toch uw zoon, uw

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie. Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven

De rijkdom van het evangelie. Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven

Nadere informatie

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd?

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? De profeet Micha en de eindtijd. Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? Micha 4:1 1 Maar in het laatste der dagen zal het geschieden, dat de berg van het huis des Heeren zal vastgesteld zijn op de

Nadere informatie

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1 - 1 - Efeze 1 We gaan het woord van God lezen uit Efeze 1 vanaf vers 3: Gezegend zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, die ons met allerlei geestelijke zegen in de hemelse gewesten gezegend

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

AANTEKENINGEN WAAROM WERD GOD EEN MENS?

AANTEKENINGEN WAAROM WERD GOD EEN MENS? AANTEKENINGEN Alles draait om de visie op Jezus Christus. Door de eeuwen heen is er veel discussie geweest over Jezus. Zeker na de Verlichting werd Hij zeer kritisch bekeken. De vraag is waar je je op

Nadere informatie

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor.

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. - 1 - Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. 4:6/18 6 Want de God, die gesproken heeft: Licht schijne uit het duister, heeft het doen schijnen in onze harten, om ons te verlichten met de kennis der

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 24 (22-06)

De Bijbel open 2013 24 (22-06) 1 De Bijbel open 2013 24 (22-06) In Mattheus 16 komen we een bijzondere uitdrukking tegen. Jezus zegt daar tegen Petrus en de andere discipelen dat zij zullen binden en ontbinden. Dat roept bij iemand

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, We zijn vandaag bij elkaar om onze doden te herdenken. Vier namen zullen worden genoemd, vier mensen uit onze gemeente, die in het afgelopen

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Geestelijk Klimaat onze identiteit. Pagina 1

Geestelijk Klimaat onze identiteit. Pagina 1 Geestelijk Klimaat onze identiteit Pagina 1 Adresgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld Contactgegevens Dhr. A. van den Berkt (Algemeen Directeur) Telefoon: 0342-478243

Nadere informatie

Inhoud. Literatuurlijst 112

Inhoud. Literatuurlijst 112 Inhoud Woord vooraf 6 1. De betekenis van Mozes 9 2. In Egypte gekomen 14 3. Vijandschap in Egypte 19 4. En baarde een zoon 24 5. De keus van Mozes 29 6. Uit Egypte voert... 34 7. IK ZAL ZIJN heeft mij

Nadere informatie

Want: In Hem (Jezus) hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom van zijn genade.

Want: In Hem (Jezus) hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom van zijn genade. Er zijn uitgebreide studies te schrijven over bekering en wat bekering in een mensenleven betekent. Deze studie beperkt zich echter tot de meest fundamentele betekenis van bekering. Toen de Zoon van God,

Nadere informatie

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA Gered door Jezus Geleid door de Geest Gezonden in de wereld In dit document verwoorden we onze visie voor de gemeente. Het is ons verlangen dat

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

Het Plengoffer. Wat is een plengoffer?

Het Plengoffer. Wat is een plengoffer? Het Plengoffer Het woord plengoffer komen we in het Woord tegen. In dit korte stukje willen hier nader over nadenken: 1. Wat is het plengoffer? 2. Wat betekent het plengoffer voor mij persoonlijk? 3. Kan

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2)

Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2) Zondag 29 Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2) Lees de tekst van Zondag 29 Vraag 78 : Wordt dan uit brood en wijn het wezenlijk lichaam en bloed van Christus? Antw : Nee; maar gelijk het water

Nadere informatie