NO COMPROMISE DONKERVOORT GTO-S

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NO COMPROMISE DONKERVOORT GTO-S"

Transcriptie

1 NO COMPROMISE DONKERVOORT GTO-S

2

3 We houden vast aan de puurheid van het autorijden en het lichtgewichtcredo terwijl andere auto s elektronischer, groter en zwaarder werden. Op eigen kracht en tegen de stroom in. Langzaamaan zien we de anderen echter op hun schreden terugkeren. De enorme voordelen van de legendarisch lichte, wendbare en behendige Donkervoort sportwagens worden gekoesterd door liefhebbers van het pure autorijden. Met recht iets om trots op te zijn en dat zijn we dan ook. Maar wel in alle bescheidenheid, want ook perfect kan altijd beter. Wij heten u van harte welkom in de wereld van Donkervoort NO COMPROMISE.

4 DE DROOM VAN DE ULTIEME SPORTWAGEN AL VAN KINDS AF AAN BEN IK GEÏNFECTEERD MET HET AUTOVIRUS. MAAR ECHT VERLIEFD WERD IK OP M N ZESTIENDE JAAR, WANNEER IK OP EEN PARKEERPLAATS VOOR HET EERST DE LOTUS SUPER SEVEN (SERIES III) IN LEVENDE LIJVE AANSCHOUW. Het geesteskind van Colin Chapman is de belichaming van wat ik op dat moment als de perfecte auto zie Simplify, then add lightness. Mijn schoolschriften staan dan inmiddels al jaren volgetekend met zelf ontworpen auto s en wat komt deze auto dicht bij mijn ultieme sportwagen. Deze eerste ontmoeting tekent het begin van een liefde voor het leven. Inmiddels besteed ik al meer dan 40 jaar van mijn leven aan de prachtige, en soms moeilijke, zoektocht naar perfectie. Naar de fi nesse van wat een èchte sportwagen moet zijn. Startend als beginnend autobouwer in een eenvoudige schuur ben ik trots op onze huidige status van erkend supersportwagen constructeur. Ik droomde en droom nog altijd van het bouwen van de in mijn ogen perfecte sportwagen. Techniek is daarbij niet mijn belangrijkste drijfveer, maar een middel om beleving te creëren. Het draait uiteindelijk om emotie, om plezier, om ontspanning, om gevoel. JOOP DONKERVOORT FOUNDER DONKERVOORT AUTOMOBIELEN BV

5 JE BENT ZO GOED ALS JE LAATSTE AUTO JOOP DONKERVOORT

6 EEN RIJKE HISTORIE EEN NOG MOOIERE TOEKOMST De historie van Donkervoort gaat terug tot 1978, het jaar waarin de eerste auto s de kleine werkplaats in Tienhoven verlieten. Ontstaan vanuit een mislukte aankoop van het importeurschap van Lotus Seven in Nederland, besluit Joop Donkervoort de sprong in het diepe te nemen; de oprichting van een nieuw sportwagenmerk is een feit. Startend met de Donkervoort S7, gaat het na de introductie van de S8 hard met de jonge autofabrikant. In de eerste jaren verlaten in totaal zo n 140 Donkervoorts de bescheiden werkplaats in Tienhoven. Vanaf 1999 worden Donkervoorts uitgevoerd met de betrouwbare, krachtige en compacte motoren van Audi de D8 Audi wordt geïntroduceerd. Het gevolg van een wederzijds zeer vriendschappelijke partnerschap, die tot op heden voortduurt. Een volgende grote stap volgt in het jaar 2000 met de verhuizing naar de huidige moderne fabriek naast de A6 in Lelystad. In 2014 wordt hier een nieuwe locatie in Duitsland aan toegevoegd, symbool voor de verdere groei van het merk op internationaal vlak. Ook op racegebied verdient Donkervoort haar strepen. Bijna tien jaar lang wordt de Donkervoort Cup gereden; een raceklasse met en voor enthousiaste en competitiebewuste Donkervoort rijders met races door heel Europa.

7

8

9 Daaropvolgend verbreekt Donkervoort Racing in 2004 en 2005 het prestigieus ronderecord op de Duitse Nürburgring. Om precies te zijn op de Nordschleife; Europa s meest aansprekende en veeleisende racecircuit. Een ongekende prestatie voor een kleine speler als Donkervoort, die hiermee wereldbekendheid verwerft. Donkervoort behoudt het record ruim drie jaar lang. Na de introductie van de D8 GT de eerste dichte Donkervoort in 2007 neemt Donkervoort Racing deel aan de dan net nieuwe FIA GT4 Championship series. Na het behalen van het vice kampioenschap, wordt de focus verlegd naar langeafstandsraces. De daaruit voortvloeiende deelname aan de 24H Dubai in 2011 resulteert in een bewonderenswaardige eerste plaats. Eind 2011 kondigt een nieuwe generatie Donkervoorts zich aan; de D8 GTO wordt geïntroduceerd. Een revolutie voor Donkervoort en direct met groot enthousiasme ontvangen door zowel de internationale pers als publiek. Nog meer high tech, geroemd om zijn prestaties en de geweldige rijbeleving. De GTO staat symbool voor de toekomst van Donkervoort; een nieuwe generatie, maar nog altijd No Compromise. 2004/

10 FILOSOFIE ULTIEME RIJBELEVING Bij een Donkervoort staat de ultieme rijbeleving voorop. Wij maken geen gebruik van elektronische hulpmiddelen om het rijden te vereenvoudigen. Geen ESP en geen stuur- of rembekrachtiging, maar puur en echt en nog altijd handgeschakeld. Het rijden in een Donkervoort is een ultieme beleving. Kilometer na kilometer. Donkervoorts staan bekend om hun fenomenale prestaties. De combinatie van aansprekende styling, ultra laag gewicht, hoog vermogen en fantastische wegligging als van een raceauto, heeft een supersportwagen voortgebracht die de harten van ontelbare autoliefhebbers sneller doen slaan. Bij Donkervoort staat alles in het teken van de zoektocht naar perfectie in kwaliteit, techniek, styling en design. Ultieme sportwagens, gecreëerd voor de echte autoliefhebber.

11

12

13

14 ALS DESIGNER BIJ DONKERVOORT HOUD IK ME NIET ALLEEN BEZIG MET STYLING MAAR OOK MET ONTWIKKELING EN ENGINEERING JORDI WIERSMA, DESIGNER BIJ DONKERVOORT SINDS 2006

15 TECHNOLOGIE, DESIGN EN INNOVATIE Donkervoort Automobielen worden volledig in eigen huis gecreëerd; van de allereerste schets tot in het kleinste detail. De complete auto wordt met de hand en met veel vakmanschap vervaardigd in de fabriek in Lelystad. Bovendien worden vele onderdelen zelf ontwikkeld en vervaardigd, om zodanig het unieke karakter en het hoge kwaliteitsniveau te kunnen waarborgen. De enorme ervaring bij Donkervoort Automobielen in de ontwikkeling en verwerking van koolstof/composiet materiaal geschikt voor diverse technische toepassingen, heeft allereerst geleid tot veel eigen uitvindingen die inmiddels volop in de productie van onze sportwagens worden toegepast. Zo bestaat de carrosserie van de D8 GTO voor ruim negentig procent uit dit ultralichte en bijzonder sterke materiaal. De afdeling Donkervoort Design & Engineering biedt bovendien de eigen ervaring, uitvindingen en knowhow aan derden aan.

16 FABRIKANT VOOR DE INDIVIDUALIST Een Donkervoort is de ultieme keuze voor de echte liefhebber die wil genieten van puur autorijden in een sportwagen vol karakter. EEN ECHTE AUTO, VOOR ECHTE MANNEN. Donkervoort sportwagens worden zorgvuldig met de hand gebouwd en vervaardigd uit hoogwaardige, veelal zelf ontwikkelde en geperfectioneerde onderdelen met nagenoeg onbeperkte customizing keuzes. De mogelijkheden zijn eindeloos om de auto perfect te laten aansluiten op uw wensen en identiteit. Een specifi eke lak of een onvergelijkbaar interieur, en zelfs het creëren van een nog exclusievere, nog verder op maat gemaakte, Donkervoort. UW EIGEN, UNIEKE DONKERVOORT.

17

18

19 WELKOM IN DE FAMILIE WIJ, ALS FAMILIEBEDRIJF, VERWELKOMEN U GRAAG, VERGEZELD MET DE PERSOONLIJKE EN BIJ VELEN INMIDDELS BEKENDE DONKERVOORT-FAMILIE SFEER. UW OPTIMALE ERVARING EN HET BEHALEN VAN DE BESTE PRESTATIES MET UW DONKERVOORT IS ONZE HOOGSTE PRIORITEIT. TENSLOTTE BENT U, ALS DONKERVOORT RIJDER, ONZE BELANGRIJKSTE AMBASSADEUR.

20

21

22 DONKERVOORT D8 GTO-S DE ULTIEME AUTO VOOR DE STRAAT De GTO-S (Sport) wijkt qua looks niet sterk af van zijn voorganger de D8 GTO. De focus bij de S ligt, naast de adembenemende prestaties, echter op extra comfort en gebruiksgemak. Een echte Donkervoort, maar verder geoptimaliseerd voor straatgebruik. Perfect voor langere ritten, weekendjes weg en vakanties en nog altijd de ultieme sportwagen beleving. MEER COMFORT, ZONDER COMPROMIS

23

24

25 BEESTACHTIGE NEUS Extreem laag bij de grond en met een strak gelijnde en beestachtige neus die doet denken aan een leeuwenkop. Een indicatie voor de kracht en de dynamiek van de D8 GTO-S. Een uiterlijk dat niet alleen mooi, maar ook spannend en niet alledaags is. GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR Uit de inspiratie die we verkrijgen uit het genie van de natuur, vinden we bovendien ingenieuze manieren om onze auto s aerodynamischer te maken en zodanig de prestaties, de wegligging en zelfs de downforce te verbeteren. VERBLUFFENDE BALANS De montage van de motor aan de voorzijde zoals in elke Donkervoort is nodig om de in de lengterichting geplaatste vijfcilinder 2.5L TFSI-motor van Audi te huisvesten, en tegelijk de verbluffende balans in het ontwerp te realiseren.

26 UNIEKE DEUREN De kennis en kunde op het gebied van koolstofvezel wordt wederom getoond met de unieke vinding van een deur uit één stuk (dus inclusief geïntegreerde scharnieren) die een zijwaartse klap van zo n 1500 kilo kan weerstaan en waarvan de scharnieren een kracht van meer dan 1100 kilogram kunnen trotseren. De kers op de taart; de deurbalk met scharnieren heeft een totaalgewicht van slechts 980 gram!! Techniek kenmerkend voor Donkervoort. MET OF ZONDER DAK Een Donkervoort zonder dak is voor velen de ultieme Donkervoort. Open rijden, met de wind door de haren, de zon in de rug en de open weg in het vooruitzicht. Maar soms is een dak geen overbodige luxe. Vanwege de weersomstandigheden of om de auto veilig te parkeren. Het lichtgewicht stoffen dak in dezelfde kleur als de bovendeuren is eenvoudig handmatig op te zetten en kan compact worden opgeslagen in de achterbak van de GTO-S. DE D8 GTO-S IS EEN ECHTE DONKERVOORT VOOR DE ULTIEME RIJBELEVING OP DE MOOISTE WEGEN VAN EUROPA EN DAARBUITEN!

27

28

29

30

31 DONKERVOORT D8 GTO-S PERFORMANCE Ondanks het extra comfort, onder anderen verkregen door speciaal ontwikkelde comfort-schokdempers, blijft de GTO-S een volbloed sportwagen. Het Donkervoort vakmanschap komt tot uiting in het handgebouwde hybride chassis en de in eigen huis geproduceerde lichtgewicht koolstof carrosserie. Gecombineerd met de Audi 2,5L R5 TFSI-motor met 340 of 360 pk resulteert dit in de inmiddels karakteristieke en unieke pk-gewichtsverhouding.

32 ULTRALICHT EN SUPERSTERK DANKZIJ CARBON FIBER De combinatie van het stalen buizenframe met grote koolstofcomposietpanelen ook wel hybride chassis genoemd heeft geresulteerd in een unieke combinatie van belangrijk toegenomen stijfheid en een ultralicht gewicht. Ook de carrosserie bestaat geheel uit carbon fi ber. Dankzij het gebruik van dit ultrasterke en ultralichte materiaal blijft het totaalgewicht van de GTO-S onder de 740 kg!

33

34

35 AUDI 2,5L R5 TFSI MOTOR De D8 GTO is voorzien van een Audi motor met dank aan de sinds 1996 bestaande nauwe samenwerking tussen Donkervoort en Audi AG (Audi Sport GmbH). Maar de GTO heeft niet zomaar een Audi motor; bij de oer sportauto hoort ook een oer sportmotor. De Audi 2,5L R5 TFSI motor kent een zeer rijke (race)historie en wordt in de GTO-S geleverd met 340 of 360 pk.

36 5-VERSNELLINGEN HANDSCHAKELBAK Niet automatisch schakelen, geen automatische versnelling, geen shift paddles. Met de hand schakelen. Puur en echt autorijden. De versnellingsbak van de GTO-S heeft vijf versnellingen, die worden bediend via de compacte versnellingspook op de middentunnel in het interieur.

37

38

39 SPECIAAL ONTWIKKELDE COMFORT SCHOKDEMPERS De innovatieve schokdempers een intelligent hydraulisch systeem afkomstig van het Nederlandse Intrax laten o.a. inveren toe bij rechtuit rijden, maar beperken het in bochten. Deze speciaal ontwikkelde comfort-schokdempers zijn in hoge mate verantwoordelijk voor het opmerkelijke comfort van de GTO-S, die het rijden van lange afstanden nog prettiger maakt.

40 WIELEN EN BANDEN Bij Donkervoort wordt tot in de kleinste details geprobeerd gewicht te besparen en sterkte toe te voegen. Zo wegen de speciaal voor Donkervoort uit smeedaluminium gefabriceerde 17 (voor) en 18 (achter) wielen van het Japanse merk RAYS slecht 6 kilogram per stuk. De velgen worden standaard voorzien van semi slick banden, geoptimaliseerd voor het lichte gewicht en een optimale grip van de GTO-S.

41 LICHTGEWICHT REMMEN VOOR EEN LICHTGEWICHT AUTO Het lichtgewicht, door het Italiaanse TAROX speciaal voor en met Donkervoort ontwikkelde, remsysteem met aluminium geventileerde schijven en zes zuiger remklauwen zorgt voor een optimaal gevoel en goede modulatie.

42 PERSONALISATIE TOT IN DE KLEINSTE DETAILS UW DONKERVOORT Donkervoort bouwt auto s rondom de specifi eke smaak en wensen van de rijder. We zijn in staat om een grote variatie aan op maat gemaakte aanpassingsmogelijkheden te bieden. Zo kunt u de kleur van de carrosserie en het interieur kiezen. Wilt u leer of liever alcantara? Een koolstof dashboard of toch liever in leder? Bent u lang of juist kort van postuur? Wij passen de auto graag voor u aan. Een customized houder voor uw navigatiesysteem of mobiele telefoon? De mogelijkheden zijn eindeloos om de auto perfect te laten aansluiten op uw wensen en identiteit. Uw eigen, unieke Donkervoort. Onze missie: iets wat al speciaal is, nog unieker te maken. Uw perfecte Donkervoort.

43

44

45

46 HET INTERIEUR REFLECTEERT DE ECHTE IDENTITEIT Het nieuwe interieur van de D8 GTO-S refl ecteert de echte identiteit van de auto ; een raszuivere rijdersauto. Een perfecte rijpositie, een extra armsteun, een overzichtelijk dashboard, maar nog altijd No Compromise en niet voorzien van overbodige luxe. Hoogtepunt is misschien wel het volledig uitgeruste koolstof dashboard, dat dankzij haar minimalistische maar hightech schakelaars de associatie oproept met de luchtvaart. Op het dashboard bevindt zich tevens (optioneel) een speciale racemodule schakelaar en traction control knop, die naar wens van de rijder kunnen worden afgesteld.

47

48 VOLLEDIG AFGESTEMD OP DE WENSEN VAN DE KLANT De hoogwaardige bekleding van de D8 GTO-S wordt volledig afgestemd op de wensen van de klant. Met keuze uit honderden kleuren, verschillende leersoorten, stiksels en patronen is dit de ultieme manier om uw Donkervoort nog verder te personaliseren.

49 EEN RUIME BAGAGERUIMTE Daarnaast beschikt de GTO-S over een ruime bagageruimte. Een op maat gemaakte en eventueel op de interieurkleur aangepaste Donkervoort bagageset zorgt voor een nog optimalere benutting van de 240 liter tellende kofferruimte.

50

51 DONKERVOORT ACCESSOIRES De D8 GTO-S is gemaakt om al uw zintuigen aan te spreken, om u te laten ontspannen, maar vooral; om te rijden. Met deze gedachte in het achterhoofd ontwikkelden we een breed aanbod aan Donkervoort accessoires, om het gebruik van uw Donkervoort nog verder te vergemakkelijken. Wat dacht u bijvoorbeeld van onze op maat gemaakte bagage set? Handgemaakt in Nederland door ambachtslieden en perfect passend in de bagageruimte van de GTO-S. Wanneer gewenst, in dezelfde kleur als het interieur van uw Donkervoort. Wilt u voor uw auto extra bescherming tijdens de stalling? Bestelt u dan de GTO-autopyjama in kleur en uitvoering naar keuze. Of een poncho ter vervanging van het stoffen dak bij bijvoorbeeld kort parkeren? Wat u ook nodig heeft, Donkervoort accessoires bieden de perfecte oplossing.

52

53

54

55 TECHNISCHE SPECIFICATIES De D8 GTO-S is gemaakt voor op de straat. Om uw hartslag te verhogen en uw zintuigen te laten prikkelen zoals u nog nooit gevoeld heeft, maar vooral om u te laten rijden is deze unieke GTO-S. Een breed scala aan technische specifi caties zal u helpen om het gebruik uw Donkervoort verder te vergemakkelijken.

56 D8 GTO S MOTOR Motor Audi 2,5L R5 TFSI Positie Voorzijde, 5 cylinder in lijn Inhoud 2480 cc Boring 82,5 mm Slag 92,8 mm Maximum vermogen 254 KW (340+PK) bij 5400min-1 Maximum koppel 450 Nm bij 2000 min -1 Compressieverhouding 10,0:1 BRANDSTOFVERBRUIK Gem. brandstofverbruik 8-10 L / 100 km Co2 uitstoot 178 g/km Emissieklasse EU 6 RIJPRESTATIE Hoogste snelheid Acceleratie 255 km/h km/h : 3,3 sec km/h : 10,4 sec. TRANSMISSIE Aandrijving Type versnellingsbak Versnellingsverhoudingen Type differentieel Achterwielen 5-versnellingsbak (handmatig) 2.25:1 (I), 1,94:1 (II), 1,34:1 (III), 1,00:1 (IV), 0,80:1 (V), achteruit 2.76:1, eindaandr. 3,62:1 Sperdifferentieel

57

58 D8 GTO S CARROSSERIE/CHASSIS Carrosserie Koolstofvezel/Kevlar Chassis Koolstof/aluminium/stalen buizen hybride chassis Deuren 2 Stoelen 2 VELGEN EN BANDEN Velgen Banden - voorzijde Banden - achterzijde Gesmeden lichtmetaal 8 17 voor, 9 18 achter 225/45 x /45 x 17 of 245/40 x 18 WIELOPHANGING Voorzijde Achterzijde Veren Schokdempers Onafhankelijk door dubbele draagarmen Onafhankelijk door dubbele draagarmen en spoorstangen Schroefveren Enkel verstelbaar BESTURING Besturing Stuurwiel Draaicirkel Rack and pinion, no servo 3,4 lock to lock 11,6 m

59 REMMEN Remmen Voor Achter D8 GTO S Geventileerde schijven (24mm dikte) 6 zuiger remklauwen voor en enkelzijdig zuigersysteem achter Zes zuiger remklauwen Enkelzijdig zuigersysteem LENGTE, BREEDTE, HOOGTE Lengte Breedte Hoogte 3740 mm 1850 mm 1140 mm WIELBASIS Wielbasis Spoorbreedte voor Spoorbreedte achter 2350 mm /- 10mm /- 10mm GEWICHT Gewicht ± 740 kg VOLUME Tankinhoud Bagagevermogen 48 L 250 L

60

61 /- 10mm /- 10mm 11,5 DONKERVOORT D8 GTO-S MATEN Alle maten in mm. De afmetingen zijn gemiddelde waarden. Zij gelden voor de Donkervoort GTO-S in basisuitrusting, onbeladen.

62

63

64

65 MEDIA REVIEWS Een oprecht goed gemaakte auto met duidelijk oog voor detail. En de rij-ervaring: adembenemend, man oh man oh man! Een verdiende eerste plaats in onze Fast Lap Competition. AUTO, MOTOR & SPORT TV (D) Wie dacht dat ie in snelle auto s heeft gereden; dat was niks, een slak, een lamme smurf in vergelijking met de D8 GTO TOP GEAR MAGAZINE SNELSTE RONDETIJDEN 1: 45.7 BILSTER BERG 1: 44,40 LE MANS BUGATTI (SPORTWAGEN FR) 1: MAGNY-COURS (FR MOTORSPORT) 1: 06.5 HOCKENHEIM (Sport Auto High Performance Days Winner 2016) *time in minutes 5/5 sterren! EVO MAGAZINE (UK) De GTO is niet alleen een auto met topprestaties, maar zijn temperament is als dat van een beest. SPORT AUTO MAGAZINE (F)

66 DONKERVOORT FINANCIAL SERVICES SERVICE EN CONTACT Iedereen weet dat Donkervoorts waardevast zijn. En dus, vergeleken met de concurrentie, een lage afschrijving kennen. Bovendien is het helemaal niet denkbeeldig dat een Donkervoort (door zijn speciale features of leeftijd) na verloop van tijd een zogeheten collectors item wordt en zèlfs in waarde stijgt. Maar vanaf dag één van al dat voordeel profi teren, dat was er nog niet! Echter met Donkervoort Financial Services kan dit nu wel. Na het succes in Duitsland nu ook in Nederland en België. Donkervoort Financial Services omvat twee nieuwe fi nancieringsvormen: Donkervoort Private Lease en Donkervoort Full Operational Lease. Met in beide gevallen bijzonder aantrekkelijke maandlasten, juist vanwege de waardevastheid die Donkervoort zo kenmerkt. Het rijden in een eigen Donkervoort wordt hiermee niet alleen dichterbij gebracht, maar ook meteen profi teert u van de unieke positie die Donkervoort inneemt op de markt voor lichte en snelle sportwagens. Voor meer informatie over de modellen, financial services, uitrustingen en accessoires uit het Donkervoort programma kunt u terecht bij Donkervoort Automobielen Lelystad of in Düsseldorf of via DONKERVOORT AUTOMOBIELEN B.V. Pascallaan 96 NL-8218 NJ Lelystad - Nederland +31 (0) info@donkervoort.com CLASSIC REMISE DUSSELDORF Harffstraße 110a D Düsseldorf - Duitsland +49 (0) info@donkervoort.de

67 Alle teksten, foto s en overige gegevens uit deze brochure zijn auteursrechtelijk eigendom van Donkervoort Automobielen B.V. Elke vorm van vermenigvuldiging, vertoning of overig gebruik van dit materiaal is niet toegestaan zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van Donkervoort Automobielen B.V. Donkervoort Automobielen B.V. & GmbH, Fotografie: ad08 Fotografie GmbH feinschliff.com Luuk van Kaathoven Automotive Photography Sytse Dijkstra Fotografie Design en opmaak: feinschliff.com

68

DONKERVOORT D8 GTO. Brochure & prijslijst. www.donkervoort.com

DONKERVOORT D8 GTO. Brochure & prijslijst. www.donkervoort.com DONKERVOORT D8 GTO Brochure & prijslijst www.donkervoort.com Coverfoto betreft een D8 GTO Bilster Berg Edition de gelimiteerde special edition waarvan in totaal 14 stuks zullen worden gebouwd. Prijs vanaf

Nadere informatie

D E N I E U W E C I V I C

D E N I E U W E C I V I C DE NIEUWE CIVIC Dit is de Type R waarop u gewacht heeft: feller, sneller, sterker. Een wagen ontwikkeld op basis van Honda s omvangrijke racekennis, met optimale prestaties op zowel het racecircuit als

Nadere informatie

De nieuwe Mercedes-AMG GT.

De nieuwe Mercedes-AMG GT. Mercedes-AMG GT. T De nieuwe Mercedes-AMG GT. Handcrafted by Racers. S Hij is ONTWORPEN om u eindeloos te fascineren. Hij is er. Het ultieme statement uit Affalterbach. Een lange motorkap, een ver naar

Nadere informatie

L E G E NIS B DACK 3

L E G E NIS B DACK 3 LEG THE 2 END IS BACK 3 4 5 SO Motor Bereid je voor op de terugkeer van een legende. De nieuwe Toyota GR Supra biedt de meest pure rijervaring en is daarmee een logisch vervolg op een rijke historie van

Nadere informatie

pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016

pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016 pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016 DONKERVOORT EVENTS 2016 EEN OVERZICHT VAN ONZE MOGELIJKHEDEN Donkervoort Factory Experience Lelystad (NL) Factory Tour Productintro

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive Jarno van Maanen 20 juli 2010 Schoon geweten Met het succes van de Prius in het achterhoofd zet Toyota volledig in op hybride-techniek. Uiteindelijk wil de Japanse autofabrikant al haar modellen aanbieden

Nadere informatie

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte Hyundai i30 Wagon De verstandigste Autotest Met de i30 wil Hyundai een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. De i30 zoekt daarom de optimale balans tussen rijplezier, functionaliteit en prijs. Bovendien

Nadere informatie

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X (ADEMBENEMEND ( De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon X, de speciale versie van de Wrangler Rubicon is met niets te vergelijken. Gebaseerd op de Rubicon garandeert hij met

Nadere informatie

Gucci, opgericht in Florence in 1921, heeft over de hele wereld faam verworven en staat gelijk aan luxe, Italiaans vakmanschap en glamour. In 2007, vi

Gucci, opgericht in Florence in 1921, heeft over de hele wereld faam verworven en staat gelijk aan luxe, Italiaans vakmanschap en glamour. In 2007, vi Gucci, opgericht in Florence in 1921, heeft over de hele wereld faam verworven en staat gelijk aan luxe, Italiaans vakmanschap en glamour. In 2007, vijftig jaar na zijn intrede, werd een andere Italiaanse

Nadere informatie

Opel Vivaro Gesloten Bestel

Opel Vivaro Gesloten Bestel Afmetingen (m) Exterieur maten L1 L2 Wielbasis 3,098 3,498 Totale lengte 4,782 5,182 Totale breedte 1,904 1,904 Totale breedte incl. spiegels 2,232 2,232 Totale hoogte bij H1 1,959 1,959 Totale hoogte

Nadere informatie

De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency

De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency Info Gepubliceerd op: 24 maart 2015 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Jaguar presenteert met de nieuwe XF een auto die nieuwe maatstaven zet in het zakelijke

Nadere informatie

Renault Clio RS. De leukste thuis. "soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet"

Renault Clio RS. De leukste thuis. soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet Renault Clio RS De leukste thuis Autotest De nieuwe Renault Clio is een auto van deze tijd. Achter een braaf gezichtje gaan zuinige motoren en moderne techniek schuil. Met lichtgewicht bouw, een optimale

Nadere informatie

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd Ford Focus Electric Alle begin is moeilijk Rij-impressie Ford is de op één na grootste leverancier van auto's met een elektromotor ter wereld. In Europa was daar tot nu toe weinig tot niets van te merken,

Nadere informatie

Donkervoort After Sales & Service Pakketten

Donkervoort After Sales & Service Pakketten Donkervoort After Sales & Service Pakketten www.donkervoort.com Genoemde prijzen zijn inclusief arbeid en (21% voor 19% voor ) De fabriek prefereert en stimuleert te allen tijde de revisie van originele

Nadere informatie

Suzuki atv www.suzuki.nl

Suzuki atv www.suzuki.nl Suzuki ATV www.suzuki.nl UTILITY ATV KingQuad 750AXi/V Power Steering KingQuad 750AXi KingQuad 500AXi Power Steering Elektronische stuurbekrachtiging voor optimale controle Leverbaar met kenteken voor

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

INTRODUCTIE TOYOTA PROACE TAXI

INTRODUCTIE TOYOTA PROACE TAXI PROACE TAXI 2 INTRODUCTIE TOYOTA PROACE TAXI Betrouwbaar, wendbaar en écht zuinig. Met de 9-persoons PROACE SHUTTLE biedt Toyota twee complete taxibussen. Een wendbare PROACE SHUTTLE Medium en een ruime

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

RC 390 2015: RACE-GENEN

RC 390 2015: RACE-GENEN RC 390 2015: RACE-GENEN Een raszuivere sportmotor. Tot de essentie teruggebracht. Wendbaar, snel, geschikt voor A2- rijbewijs en supersportief. Op landwegen of op het circuit: de Moto3-genen komen in elke

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE NIEUWE LF EURO 6, GEMAAKT OM TE LEVEREN De nieuwe LF biedt alles wat u mag verwachten van een moderne distributietruck. Hij is

Nadere informatie

De Golf GTI Clubsport

De Golf GTI Clubsport De Golf GTI Clubsport 01 Standaard uitrusting S Meeruitvoering MU 1) Brandstofverbruik in l/100 km: tussen 9,1 en 8,5 (stadscyclus)/tussen 6,0 en 5,9 (buitenwegcyclus)/tussen 7,0 en 6,9 (gecombineerd),

Nadere informatie

42-TJ-NB. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto.

42-TJ-NB. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto. VOLVO S80, uit september 2006 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf 54.350,- en is een origineel Nederlandse auto. De auto kan van 0-100km/h in 7,9 seconden en heeft een topsnelheid van 240 km/h

Nadere informatie

Jaguar XF Sportbrake ( )

Jaguar XF Sportbrake ( ) Jaguar XF Sportbrake (2012-2015) Hart voor de zaak Autotest Er zijn van die mensen die iedere dag met tegenzin naar hun werk gaan. Dat geldt zeker niet voor de ontwerpers van de Jaguar XF Sportbrake. Zij

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

Audi A4 Avant. Loon naar werken. Virtual Cockpit

Audi A4 Avant. Loon naar werken. Virtual Cockpit Audi A4 Avant Loon naar werken Autotest Hard werken mag beloond worden. Een bijzondere auto kan het werk en het privé-leven immers een stuk aangenamer maken. Een product van hoge kwaliteit ziet er beter

Nadere informatie

3-SXD-51. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto.

3-SXD-51. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf ,- en is een origineel Nederlandse auto. BMW 116I, uit december 2013 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf 33.031,- en is een origineel Nederlandse auto. De auto kan van 0-100km/h in 8,5 seconden en heeft een topsnelheid van 210 km/h

Nadere informatie

Specificaties. De BMW 5 Serie Sedan. 530i, 530i xdrive.

Specificaties. De BMW 5 Serie Sedan. 530i, 530i xdrive. Pagina 1 Specificaties. 530i, 530i xdrive. BMW 530i Sedan BMW 530i xdrive Sedan Carrosserie Aantal portieren/stoelen 4/5 4/5 Lengte/breedte/hoogte (onbelast) mm 4.936/1.868/1.479 4.936/1.868/1.479 Wielbasis

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling S 500 PLUG-IN HYBRID. 4% bijtelling Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort,

Nadere informatie

PEUGEOT 308 GT Berline & SW

PEUGEOT 308 GT Berline & SW PEUGEOT 308 GT Berline & SW ROOFDIER ZONDER POESPAS Het gamma van de 308 is opnieuw uitgebreid: de 308 en 308 SW zijn er voor de verwende autoliefhebbers vanaf nu ook in een dynamische GT-uitvoering. De

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT.

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. DE NIEUWE VOLVO V60 DE NIEUWE VOLVO V60. VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. Al meer dan 60 jaar lang streeft Volvo Cars er naar om breaks te ontwikkelen die het leven verrijken. Diezelfde visie was ook de drijfveer

Nadere informatie

12-PL-HL TOYOTA YARIS; V VVT-I 3-DRS, Algemene informatie. Motor en milieu YARIS; V VVT-I 3-DRS. Bouwjaar Nieuwprijs 13.

12-PL-HL TOYOTA YARIS; V VVT-I 3-DRS, Algemene informatie. Motor en milieu YARIS; V VVT-I 3-DRS. Bouwjaar Nieuwprijs 13. TOYOTA YARIS; 1.3 16V VVT-I 3-DRS, uit augustus 2004 Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf 13.190,- en is een origineel Nederlandse auto. De auto kan van 0-100km/h in 12,1 seconden en heeft een

Nadere informatie

Mercedes-AMG GT Roadster

Mercedes-AMG GT Roadster Mercedes-AMG GT Roadster Zijn we eigenlijk nog wel wild? Hoeveel vrijheid hebben we werkelijk? Hebben we nog wel kracht? Laat uw gevoelens de vrije loop. 100 % wild. De Mercedes-AMG GT C Roadster ligt

Nadere informatie

DONKERVOORT AFTER SALES & SERVICE NO COMPROMISE

DONKERVOORT AFTER SALES & SERVICE NO COMPROMISE DONKERVOORT AFTER SALES & SERVICE NO COMPROMISE HET BESTUREN VAN EEN DONKERVOORT, ONGEACHT HET MODEL, IS EEN BRON VAN PLEZIER. De maximale prestaties en langdurig plezier kunnen echter alleen worden gegarandeerd

Nadere informatie

Publicatiedatum: 16 december Mazda 2. Hazumi

Publicatiedatum: 16 december Mazda 2. Hazumi Mazda 2 Hazumi Autotest Wat is de beste plek om de nieuwe Mazda2 te testen? Natuurlijk, de auto zal de meeste kilometers maken in Nederland. Maar om de auto beter te begrijpen is het beter om kennis te

Nadere informatie

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S.

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S. N I E U W E P E U G E OT 3 0 8 Création : extreme muse Réalisation : Altavia Paris édition : Gutenberg Networks Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Gedrukt in de EU Ref : T9MVLGHT Juni 2017 www.peugeot.nl

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

Tien jaar ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de naam Scomadi staat waar hij nu staat. De Turismo Leggera is ontwikkeld in Engeland en ontstaan uit

Tien jaar ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de naam Scomadi staat waar hij nu staat. De Turismo Leggera is ontwikkeld in Engeland en ontstaan uit Tien jaar ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de naam Scomadi staat waar hij nu staat. De Turismo Leggera is ontwikkeld in Engeland en ontstaan uit liefde voor het vak. De handgemaakte carbon Limited

Nadere informatie

Inspectierapport 06-THH-3

Inspectierapport 06-THH-3 Inspectierapport 06-THH-3 Geïnspecteerd Door: Jeffrey Lokate Merk: Model: Type: Kenteken: Opel Astra Sports Tourer 1.4 Business Edition 06THH3 Tellerstand (km): 83890 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m):

Nadere informatie

Fiat Panda 4x4. Stille wateren, diepe gronden. Wie niet sterk is, moet slim zijn

Fiat Panda 4x4. Stille wateren, diepe gronden. Wie niet sterk is, moet slim zijn Fiat Panda 4x4 Stille wateren, diepe gronden Autotest Bij de introductie van een nieuwe SUV heeft de presentatie vrijwel altijd dezelfde strekking. "Deze auto lijkt groot en stoer, maar het is geen terreinauto.

Nadere informatie

Dacia Duster. Overvloed. Ruimte

Dacia Duster. Overvloed. Ruimte Dacia Duster Overvloed Autotest Er is een overvloed aan SUVs. De meeste verleiden met hun stoere uiterlijk en indrukwekkende specificaties. De Dacia Duster is anders. De Dacia wordt niet (alleen) gekozen

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA. CONSUMENTENPRIJSLIJST Technische specificaties OPEL ASTRA. Per 51 januari maart 2014 2017 5-deurs Sports Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4370 4702 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA MY11, 1 FEBRUARI 2012 CONSUMENTENPRIJS CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCLU. BTW PRIJS EXCLU. BTW ENERGIELABEL 2.2D WD 2.2D AT WD 3.0 V6 AT WD 38.995,00 16.612,00 8.195,00

Nadere informatie

Suzuki ATV

Suzuki ATV Suzuki ATV 2010 www.suzuki.nl voorwoord Voor u ligt de 2010 Suzuki ATV brochure, met een ongekend breed programma aan ATV s. De Sport ATV serie bestaat uit de QuadSport Z400, Z250 en de QuadRacer R450.

Nadere informatie

GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013

GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013 GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013 Naam bedrijf Briggs & Stratton Stand Nr. 2.04 Website www.briggsandstratton.nl Omschrijving innovatie Introductie van het Simplicity Suspension Comfort System voor zitmaaiers

Nadere informatie

bagagerekken en een 12-Voltaansluiting bestaan voor de imposante Kymco maken de MXU 400 / 500 4x4 IRS ook nog MXU 400 / 500 4x4 IRS niet.

bagagerekken en een 12-Voltaansluiting bestaan voor de imposante Kymco maken de MXU 400 / 500 4x4 IRS ook nog MXU 400 / 500 4x4 IRS niet. KYMCO ATV s MXU 500 4x4 / irs MXU 400 irs Onoverwinnelijke hindernissen bagagerekken en een 12-Voltaansluiting bestaan voor de imposante Kymco maken de MXU 400 / 500 4x4 IRS ook nog MXU 400 / 500 4x4 IRS

Nadere informatie

TXG 237. De compacte allrounder voor de professionele gebruiker

TXG 237. De compacte allrounder voor de professionele gebruiker TXG 237 De compacte allrounder voor de professionele gebruiker TXG 237, de allrounder De Iseki TXG 237 biedt u een veelvoud aan inzetmogelijkheden. Denk eens aan werken met een voorlader, frontbezem, frontschuif

Nadere informatie

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe Kia Carens Speciale aanbieding Autotest Een opvallende uitspraak van de ontwikkelaar van de nieuwe Kia Carens: "Wie op het uiterlijk van de meeste MPV's af gaat, denkt dat getrouwde mensen tegelijk met

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties PERSINFORMATIE Mazda Motor Nederland Technische specificaties Vernieuwde Mazda6 2018 Deze technische specificaties zijn onder voorbehoud van niet aangekondigde wijzigingen. Alle cijfers en specificaties

Nadere informatie

Mini Countryman ( )

Mini Countryman ( ) Mini Countryman (2010-2017) De MINI die alles kan Autotest De MINI Countryman is de eerste MINI die langer is dan vier meter. Het is ook de eerste MINI met vier deuren, vier volwaardige zitplaatsen en

Nadere informatie

VITRA. multi tool carrier

VITRA. multi tool carrier VITRA multi tool carrier VITRA MULTI TOOL CARRIER De ideale oplossing voor alle werkzaamheden De ideale oplossing voor de Nederlandse markt. Een krachtige en comfortabele multi tool carrier, optimaal wendbaar

Nadere informatie

Nieuwe OPEL Combo. Technische specificaties. Nieuwe Opel Combo Gesloten bestel L1 H1 L1 H2 L2 H1. Motoren voor de nieuwe Opel Combo Gesloten Bestel

Nieuwe OPEL Combo. Technische specificaties. Nieuwe Opel Combo Gesloten bestel L1 H1 L1 H2 L2 H1. Motoren voor de nieuwe Opel Combo Gesloten Bestel Nieuwe OPEL Combo Technische specificaties Gesloten bestel L1 H1 L1 H2 L2 H1 Motoren voor de nieuwe Opel Combo Motoren kw pk Roetfilter (DPF) Start/Stop 1.4i ecoflex 70 95 n.v.t. 1.3 CDTI ecoflex 66 90

Nadere informatie

Mazda CX-3. Het braafste jongetje van de klas. Uitrusting

Mazda CX-3. Het braafste jongetje van de klas. Uitrusting Mazda CX-3 Het braafste jongetje van de klas Autotest Herinnert u zich het braafste jongetje van de klas? Zou u een auto van hem kopen? Hij doet alles volgens de regeltjes, dus zijn auto zou veilig en

Nadere informatie

Inspectierapport GF-550-L

Inspectierapport GF-550-L Geïnspecteerd Door: Alwin ter Schure Merk: Model: Type: Kenteken: Volkswagen Polo 1.4 TDI BlueMotion GF550L Tellerstand (km): 162360 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte (m): Meldcode:

Nadere informatie

DESIGN PASSION SPORT

DESIGN PASSION SPORT DESIGN PASSION SPORT GP 800 De Gilera GP800 is verbazingwekkend, de meest krachtige scooter van deze tijd. Het is meer dan een scooter, met zijn 89cc motor is er een nieuwe klasse ontstaan van de tweewieler!

Nadere informatie

euro Het nieuw 6 e Porter gamma

euro Het nieuw 6 e Porter gamma Het nieuwe euro 6 Porter gamma euro 6 MEER VERMOGEN* MEER KOPPEL* Nieuwe krachtbron De nieuwe MultiTech Euro 6 krachtbron is het antwoord voor het Piaggio-gamma van benzine aangedreven bedrijfsvoertuigen,

Nadere informatie

More Power. More Fun. More winning.

More Power. More Fun. More winning. More Power. More Fun. More winning. Als u eenmaal met de YFM700R hebt gereden, wilt u nooit meer iets anders. Het indrukwekkende vermogen en de nauwkeurige besturing bieden u, zelfs onder de meest extreme

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline 44-RR-LF Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline Deze Volkswagen Golf komt uit 2005, werd geleverd van 01-05-2004 tot 30-11-2007 en kostte toen 24.388,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Free to travel into the future WWW.QUADRO-NEDERLAND.NL

Free to travel into the future WWW.QUADRO-NEDERLAND.NL Free to travel into the future De Quadro 3 is een vernieuwende driewiel scooter. Sinds 2013 op de markt met uitgebreide technische en stylistische verbeteringen sinds zijn voorgangers. De Quadro 3 is uitgerust

Nadere informatie

Mazda 3 SkyActiv-G 120 GT-M

Mazda 3 SkyActiv-G 120 GT-M Bjorn Blokzijl 8 december 2013 3 keer is scheepsrecht Begin je over Mazda, dan denken veel mensen aan betrouwbare techniek, maar ook aan een weinig onderscheidend design. Het eerste punt is nog steeds

Nadere informatie

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. "De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen"

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen Volvo S60 Verantwoordelijkheid nemen Autotest Sedans? Die zijn moeilijk te verkopen in West-Europa. Op één uitzondering na: als er een pretentieus logo op de neus staat, dan zijn ze juist heel geliefd.

Nadere informatie

Inspectierapport 98-LGS-8

Inspectierapport 98-LGS-8 Geïnspecteerd Door: Bryan Drost Merk: Model: Type: Kenteken: Audi Q5 2.0 TFSI quattro Pro Line 98LGS8 Tellerstand (km): 106584 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte (m): Meldcode: 7257

Nadere informatie

Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion

Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion 4-XXS-73 Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion Deze smart forfour komt uit 2014 en kostte toen 16.328,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2014 op kenteken, is voorzien van een

Nadere informatie

OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012

OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012 OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012 Technische specificaties Opel Corsa Van. 3-deurs Buitenafmetingen in mm Lengte 3.999 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1.944 / 1.713

Nadere informatie

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016.

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016. Leverbaar als Limousine, Estate én Coupé. De C-Klasse vanaf 38.995,-. Standaard al zeer rijk uitgerust, met een voordeel van ruim 5.000,-! Bijtelling vanaf 252,-* per maand. v.a. 15% bijtelling Prijslijst

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

voor de in dit document beschreven modellen te allen tijde te wijzigen om technische of commerciële redenen.

voor de in dit document beschreven modellen te allen tijde te wijzigen om technische of commerciële redenen. Klantenservice ciao fiat PROFESSIONAL MOBILE ciao fiat professional mobile A pro like you www.fiatprofessional.be onderhoud en bescherming: een compleet gamma diensten FINANCE PACKAGES AND INSURANCE SERVICES

Nadere informatie

INTRODUCTIE. TOYOTA PROACE Truck

INTRODUCTIE. TOYOTA PROACE Truck PROACE Truck 2 2 INTRODUCTIE TOYOTA PROACE Truck De PROACE Truck is de sterke en zuinige compacte truck van Toyota. Hij is uitermate geschikt voor hoveniers, werkvoorzieningsschappen, gemeentewerken en

Nadere informatie

Honda Insight. Meer inzicht. "De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving"

Honda Insight. Meer inzicht. De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving Honda Insight Meer inzicht Rij-impressie Tijdens het leven van een auto wordt een model continu aangepast. Gaandeweg krijgt de fabrikant nieuwe inzichten, werkt de fabriek efficiënter of ontwikkelt een

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA MY11, 18 APRIL 2012 PRIJZEN CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCLU. BTW PRIJS EXCLU. BTW ENERGIELABEL 2.2D WD 2.2D AT WD 3.0 V6 AT WD 38.995,00 16.612,00 22.383,00 8.195,00 51.695,00

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion

Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion Verder met een liter Autotest Verder met een liter. Hoe doe je dat? Een eenvoudige manier om brandstof te besparen is om een auto kleiner en dus lichter te maken. Maar dat

Nadere informatie

BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU

BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU 92 GBC GREAT BRITISH CARS BENTLEY CONTINENTAL GT NEWTIMER Je moet misschien twee keer kijken, maar dit is de compleet nieuwe Bentley Continental GT. Het nieuwe ontwerp van

Nadere informatie

Nieuwe. Renault CLIO

Nieuwe. Renault CLIO Nieuwe Renault CLIO De nieuwe Renault CLIO, een onweerstaanbaar verleidelijke look Sensuele vormen, een dynamisch profiel en scherp gesneden flanken - de nieuwe Clio is nu nog onweerstaanbaarder. De nieuwe

Nadere informatie

Smart ForTwo Electric Drive

Smart ForTwo Electric Drive Smart ForTwo Electric Drive Rijdt als een trein Autotest De Smart ForTwo is van nature kampioen zuinig rijden. Dat is te danken aan de geringe omvang van de auto. Bij een geringe omvang hoort ook een gering

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns 5-XLJ-15 Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014, werd geleverd van 01-01-2014 tot 30-06-2015 en kostte toen 29.380,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Volkswagen Golf Plus. Nieuw en toch vertrouwd. Facelift

Volkswagen Golf Plus. Nieuw en toch vertrouwd. Facelift Volkswagen Golf Plus Nieuw en toch vertrouwd Autotest Het is geen MPV, maar ook geen gewone Volkswagen Golf. De Golf Plus houdt het midden tussen een gewone personenauto en een familiebusje. En met dat

Nadere informatie

Puur en simpel. Grizzly 350 2WD

Puur en simpel. Grizzly 350 2WD Puur en simpel Neem een lichtgewicht chassis, imposante rijkwaliteiten en de kracht van de 348cc-luchtgekoelde ééncilinder, viertaktmotor en de keuze is simpel. De Grizzly 350 2WD, een ATV die u simpelweg

Nadere informatie

Betrouwbare, robuuste scootmobielen...

Betrouwbare, robuuste scootmobielen... Betrouwbare, robuuste scootmobielen... met een indrukwekkende actieradius, een sterke motor en een prachtig design. www.prestonability.com www.afikim.nu info@prestonability.com Tel NL 036 53 53 580 Tel

Nadere informatie

Volkswagen Golf Plus. Nieuw en toch vertrouwd. Facelift

Volkswagen Golf Plus. Nieuw en toch vertrouwd. Facelift Volkswagen Golf Plus Nieuw en toch vertrouwd Autotest Het is geen MPV, maar ook geen gewone Volkswagen Golf. De Golf Plus houdt het midden tussen een gewone personenauto en een familiebusje. En met dat

Nadere informatie

[ Suzuki 2014 ] scooter

[ Suzuki 2014 ] scooter [ Suzuki 2014 ] scooter w w w. s u z u k i. n l [ scooter ] burgman 650A EXECUTIVE Burgman 650A Executive, ultiem comfort De Suzuki Burgman 650A Executive mag zich met recht de limousine onder de motorscooters

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA. CONSUMENTENPRIJSLIJST Technische specificaties OPEL ASTRA. Per 51 januari maart 2014 2018 5-deurs Sports Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4370 4702 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen"

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND

WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND J E E P W R A N G L E R JEEP WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND Sommige mensen zijn gebon met een onstilba honger naar avontuur. Ze zijn altijd op zoek naar spannende dingen: in de stad, in de natuur of

Nadere informatie

Inspectierapport V-818-JZ

Inspectierapport V-818-JZ Geïnspecteerd Door: Dennis Bartels Merk: Model: Opel Vivaro Tellerstand (km): 28962 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: Meldcode: Chassisnummer: Autotype: 1.6 Biturbo CDTI L2H1 Sport ECC V818JZ W0L1F7018GV660896

Nadere informatie

Inspectierapport 3-ZDZ-33

Inspectierapport 3-ZDZ-33 Geïnspecteerd Door: Nick Galama Merk: Model: Volvo V40 Tellerstand (km): 218682 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: 2.0 D4 Summum Business 3ZDZ33 Meldcode: 0104 Chassisnummer: Autotype: YV1MVA851F2220104

Nadere informatie

Volkswagen Polo ( )

Volkswagen Polo ( ) Volkswagen Polo (2009-2017) Zo goed als nieuw Autotest Vol trots kondigt Volkswagen de nieuwe Polo aan. Maar is dit wel een nieuwe auto? Volkswagen is namelijk niet met een schoon blad papier begonnen

Nadere informatie

Multitalent. Stel uw ideale Hyundai samen op

Multitalent. Stel uw ideale Hyundai samen op H300 Stel uw ideale Hyundai samen op www.hyundai.nl/configurator Multitalent Als ondernemer kunt u moeilijk om de Hyundai H300 heen. Deze bedrijfswagen van Hyundai biedt u namelijk alles wat u van een

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC 350e

Mercedes-Benz GLC 350e Mercedes-Benz GLC 350e Schijnbare tegenstrijdigheden Rij-impressie Een SUV (Sports Utility Vehicle) dient groot, stoer en sterk te zijn. Maar Mercedes-Benz introduceert nu een SUV die juist compact, elegant

Nadere informatie

Jachtwerf Arie Wiegmans

Jachtwerf Arie Wiegmans Jachtwerf Arie Wiegmans... staat voor betrouwbaarheid, service en kwaliteit. Of het nu gaat om onderhoud, stalling of de aankoop van een nieuwe of gebruikte boot. Op onze jachtwerf in Breukelen vindt het

Nadere informatie

Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159

Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159 Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159 Alfa Romeo presenteert: De nieuwe Alfa 159 Zijn roem is hem al vooruitgesneld: de nieuwe Alfa 159 is de nieuwe maatstaf in zijn klasse. Een riante

Nadere informatie

Audi TT S Roadster 2.0 TFSI quattro Pro Line

Audi TT S Roadster 2.0 TFSI quattro Pro Line Jarno van Maanen 31 augustus 2010 Bijna topmodel Bij BMW en Mercedes is het eenvoudig: een 'M' respectievelijk 'AMG' is de sterkste en snelste uitvoering van het betreffende model. Bij de modellen van

Nadere informatie

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE F I A T D U C A T O 2. 0 M u l t i j e t 2 E u r o 6 MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE Versie Motorcode 250A2000 De volgende carrosserieversiecode en sleutel zijn een voorbeeld dat voor alle carrosserieversiecodes

Nadere informatie

Opel Vivaro Dubbele Cabine Essentia, Comfort, Elegance & Cosmo

Opel Vivaro Dubbele Cabine Essentia, Comfort, Elegance & Cosmo Opel Vivaro Essentia, Comfort, Elegance & Cosmo Lijntekeningen (m) L1 H1 Buiten afmetingen Wielbasis Totale lengte Totale breedte Totale breedte incl. spiegels Totale hoogte Spoorbreedte voor Spoorbreedte

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto V Dynamic

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto V Dynamic HR-861-X Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.4-16V Dynamic Deze Fiat Grande Punto komt uit 2008, werd geleverd van 01-07-2007 tot 31-01-2008 en kostte toen 15.980,-. Deze geïmporteerde personenauto

Nadere informatie

Vooronderzoek CASUS PLUG-IN HYBRIDE WOUTER SCHOLTE & GINO VAN LUIJN

Vooronderzoek CASUS PLUG-IN HYBRIDE WOUTER SCHOLTE & GINO VAN LUIJN 2013 Vooronderzoek CASUS PLUG-IN HYBRIDE WOUTER SCHOLTE & GINO VAN LUIJN Inhoudsopgave Inleiding... 1 Motivatie keuze voertuig... 2 Voertuigspecificaties... 2 Maten en gewichten... 2 Aandrijving... 3 Voertuigdynamiek...

Nadere informatie