Persbericht Batibouw 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persbericht Batibouw 2010"

Transcriptie

1 MIJN HUIS VAN BETON DE BESTE BONDGENOOT VAN HET PASSIEFHUIS IS ONGETWIJFELD BETON! Robuustheid, levensduur, milieuvriendelijkheid, een aantrekkelijk prijskaartje en eindeloze creatieve en esthetische mogelijkheden. Het zijn maar enkele van de belangrijkste troeven van beton. Bovendien is beton ook de beste en meest comfortabele oplossing op het gebied van passiefbouw. Dankzij zijn thermische inertie zorgt beton voor warmte tijdens de winter en koelte tijdens de zomer en staat daarbij ook nog eens in voor een aanzienlijke energiebesparing. Beton is hét duurzame materiaal bij uitstek. Dit jaar worden op de Batibouw stand van infobeton.be alle intrinsieke kwaliteiten van passief bouwen voorgesteld. Wat betekent passief? De passiefbouw ontstond tijdens de jaren 80 in Duitsland. Toen de petroleumcrisis keihard toeslag, probeerde men meer woningen te bouwen die niet langer actief dure en uitputbare energiebronnen (aardolie, elektriciteit, gas) verbruikten. Lange tijd wou men (terecht!) de winter doorkomen met een zo laag mogelijke energiekost, maar vandaag duiken geleidelijk aan steeds meer nieuwe criteria op om ook rekening te houden met de oververwarming die tijdens de zomer wordt vastgesteld in passiefhuizen. Doorheen de tijd zijn de oplossingen en materialen geëvolueerd en heeft beton een plekje weten te veroveren. De strikte criteria van de passiefstandaard Vandaag legt de passiefstandaard strikte technische criteria op in verband met energie. Het passiefhuis berust op een bouwconcept met een zeer laag verbruik, dankzij het gebruik van zonneenergie, doorgedreven isolatie (muren, deuren, ramen, vloeren, wanden, ), perfect beheerste luchtdichtheid en gecontroleerde ventilatie. Dit alles is onmiskenbaar doeltreffend: in een passiefhuis ligt het energieverbruik 85% lager dan in een conventionele constructie. De thermische eigenschappen van beton Thermische inertie is een eigenschap van zware en compacte materialen, zoals beton. De warmteenergie wordt opgestapeld in het materiaal (meer bepaald de warmte van de zon in de winter en de koelte van de nachten in de zomer) en wordt vervolgens progressief vrijgegeven. Zo kan men echt op verwarming besparen. Beschikt het gebouw over een ventilatiesysteem met warmterecuperatie (bijvoorbeeld via een Canadese put ), dan is het zelfs mogelijk om te functioneren zonder klassieke, elektriciteitsverslindende airconditioningtoestellen. Warm tijdens de winter Het huis moet bij voorkeur naar het zuiden gericht zijn. Zo wordt de zonne-energie die tijdens de winter in het beton wordt opgeslagen, gefaseerd terug vrijgegeven. Datzelfde principe is eveneens nuttig om de koude lente- en herfstnachten op te vangen.

2 Indien alle concepten van de bioklimatische architectuur in het huis correct worden toegepast, wordt het verwarmingsseizoen erg kort, met significante besparingen als resultaat. Thermische inertie is dan wel het hoofdkenmerk van gewoon beton (vloeren, muren, wanden, trappen...) maar vergeten we niet dat er ook isolerend beton bestaat! Dit is beton op basis van een zeer licht granulaat of schuimbeton dat gebruikt wordt voor metselblokken, isolerende chapes, en koel tijdens de zomer! In de zomer voorkomt de inertie van het beton oververhitting door de koelte die s nachts wordt opgestapeld gestaag vrij te geven. Op die manier is het thermisch comfort zowel s winters als s zomers verzekerd. Dit is niet onbelangrijk, gezien de Europese norm EN15251:2007 over een heel jaar een maximum van 432 uur vastlegt voor het overschrijden van de comforttemperatuur (25 C) (iets meer dan één uur per dag). Voldoet de woning hier niet aan, dan kan ze geen passief-certificaat verkrijgen, en daar wordt beton dus interessant. Beton is het duurzame materiaal bij uitstek Bouwen met beton is ontegensprekelijk een duurzame bouwwijze die vriendelijk is voor de planeet, vooral als je weet dat 40% van de jaarlijks wereldwijd ontgonnen fossiele energiebronnen (steenkool, aardolie, gas) verbruikt worden voor het laten functioneren van gebouwen. De productie van beton, onderhoud, afbraak en recyclage op het einde van de levensduur vertegenwoordigen bij de bouw van een klassieke eengezinswoning minder dan 5% van het totale energieverbruik dat nodig is voor de exploitatie van dit gebouw. Dat betekent dat 95% van het verbruik naar verlichting, verwarming en airconditioning gaat. Investeren in een betonnen huis is dus een verantwoordelijke stap op het gebied van het globale beheer van de energiebronnen op onze planeet. Talloze troeven Beton beschikt nog over tal van andere troeven die er een gezond, natuurlijk en aangenaam materiaal van maken. Beton is vervaardigd uit natuurlijke producten die allemaal lokaal beschikbaar zijn (grind, zand, water en cement), het biedt een uitstekend akoestisch comfort, is recycleerbaar, rot niet, is brandbestendig, zuinig in gebruik en onderhoudsvriendelijk. Beton is ongetwijfeld de beste bondgenoot van de kandidaat-bouwer! Het eerste betonnen passiefhuis van België staat in Tenneville in de Ardennen. De eigenaars wilden zo min mogelijk afhankelijk zijn van energiebronnen en zo veel mogelijk bijdragen tot het vermijden van de uitputting van de aardoliebronnen. Waarom ze kozen voor beton? Omdat het interessanter is om, alvorens de warmte dankzij isolatie tegen te houden, deze op te slaan in de betonnen muren en vloeren.

3 Mijn huis van beton Dit jaar worden op de Batibouwstand van infobeton.be alle voordelen van beton als bouwmateriaal belicht. De stand van infobeton.be nodigt de kandidaat-bouwer en -verbouwer uit in een vertrouwde omgeving: het plan van de architect. De bezoekers wandelen er door een 2D-plan op mensenmaat en maken er kennis met de voor elke woning onmisbare betonproducten, toepassingen en oplossingen in 3D. Op deze manier bezorgt Mijn huis van beton het thema van de stand van infobeton.be de bezoeker een levensechte ervaring. Ook inhoudelijk kan infobeton.be de bezoekers van Batibouw een en ander bijbrengen. Mijn huis van beton staat eveneens synoniem voor Mijn comfortabele en betaalbare passiefwoning van beton. Dankzij zijn thermische inertie, biedt beton de mogelijkheid om duurzaam en comfortabel te bouwen. Al deze informatie is beschikbaar via affiches, plasmaschermen, infofiches en brochures. Infobeton.be biedt de bezoeker tot slot een moment van ontspanning in een lounge ruimte: een plaats om te relaxen en de eigenschappen van Mijn huis van beton te ontdekken. Stand infobeton.be: Paleis 5, nr arch. Signatuur arch. N. Duvivier A.Nullens

4 De troeven van beton Beton beschikt over een brede waaier aan troeven. Zijn belangrijkste kwaliteiten zijn: robuustheid, lange levensduur, brandbestendigheid, thermische inertie, akoestisch comfort, milieuvriendelijkheid, budgetvriendelijkheid, creativiteit en esthetiek. Robuustheid Gewapend en voorgespannen beton worden gebruikt voor de bouw van extreem robuuste gebouwen. Beton is buitengewoon sterk en bijgevolg uitermate geschikt om constructies te ontwerpen met een vormvrijheid waarop geen enkel ander bouwmateriaal aanspraak kan maken. Beton brengt uw ideeën op een soepele en esthetische wijze tot leven en garandeert uw constructie een perfecte veiligheid. Brandveiligheid Beton is bij brand bestand tegen temperaturen van meer dan 1000 C en voorkomt dat brand zich gaat verspreiden. Beton ontwikkelt geen rook, smelt niet, voorkomt instortingsgevaar en verzekert de veiligheid en behoud van inboedel. Betonnen structuren kunnen na een brand overigens meestal hersteld worden, terwijl zich bij structuren in andere materialen gewoonlijk een volledige heropbouw opdringt. De gevoelige kortingen die worden toegekend op de brandverzekeringspremies voor industriële gebouwen in beton bewijzen op zichzelf al de extreme brandweerstand en -veiligheid van dit materiaal. Akoestisch comfort Beton bezit door zijn massa een natuurlijke en uitstekende akoestische isolatie. Afhankelijk van zijn structuur en van de textuur van zijn oppervlak krijgt het ook een prima geluidsabsorptievermogen. Met de combinatie van massa en structuur is het mogelijk om het geluid met 50 tot 60 decibel te verminderen: zeer interessant om van uw televisie, homecinema of hifi-installatie te genieten zonder uw buren op stang te jagen. Thermische inertie Beton kan thermische energie opslaan om die beetje bij beetje terug te geven. Dankzij deze eigenschap speelt beton een klimaatregulerende rol in uw woning. Het mildert pieken in de temperatuur en verbetert uw comfortgevoel, terwijl het wezenlijke energiebesparingen mogelijk maakt. Concreet slaat beton s winters overdag de warmte op om ze s nachts weer af te staan. In de zomer accumuleert beton s nachts de koelte van de nacht en doet het overdag de temperatuur in huis met 3 tot 4 dalen. Vergeet niet dat de temperatuur met slechts één graad doen dalen, drie keer zoveel energie vergt als de temperatuur met één graad doen stijgen. Op die manier kunt u tot 30% en in sommige gevallen nog meer besparen. Dankzij de bioklimatische architectuur en de intrinsieke kwaliteiten van beton, geniet u het hele jaar lang van een aangename temperatuur tegen een lagere kostprijs!

5 Duvivier - Nullens Budgetvriendelijk Op dit vlak is beton gewoon onklopbaar. Het verlicht uw budget op verschillende manieren. Om te beginnen herinneren we eraan dat beton in België wordt gefabriceerd, op basis van grondstoffen die overvloedig aanwezig zijn in onze eigen bodem. De vervoerkosten blijven beperkt omdat het dichte netwerk van productie-eenheden het volledige grondgebied van België dekt. Bouwelementen, standaard of op maat, vereenvoudigen de activiteiten op het bouwterrein en versnellen de uitvoering. Dit resulteert in een wezenlijke vermindering van de bouwtijd. U hoeft ook geen waanzinnige bedragen uit te geven aan onderhoudsproducten. Dankzij zijn uitstekende bestandheid tegen weer en wind (vriesweer, regen, zon), vergt beton slechts minimaal onderhoud. Indien het goed wordt gebruikt, kunt u met dit materiaal bovendien tot 30% besparen op uw energiekosten. De warmtecapaciteit en de thermische inertie van uw betonnen vloeren en muren hebben een regulerend effect op de temperatuur in huis. Uw verwarming en klimaatregeling mogen gerust op een lager pitje draaien. Kortom: naast zijn spreekwoordelijke sterkte biedt modern beton besparingen in gebruik, in bouwtijd en in energie. Beton: een gecertificeerd materiaal Beton wordt tijdens alle fases van de productie getest en gecontroleerd. De kwaliteit wordt dan ook gewaarborgd door het BENOR-merk (gecertificeerde conformiteit met Belgische normen). Kiezen voor BENOR, is kiezen voor producten van gecertificeerde kwaliteit. Dring bij uw architect aan op het opnemen van BENOR-producten in uw lastenboek opneemt en zorg ervoor dat uw aannemer deze producten ook effectief gebruikt. infobeton.be in het kort infobeton.be is ontstaan uit de toenadering tussen de negen zusterfederaties die eenzelfde passie voor beton delen. infobeton.be vertegenwoordigt vandaag 500 bedrijven, meer dan werknemers en een jaarlijkse omzet van twee miljard euro. De voornaamste doelstelling is de promotie van beton in al zijn vormen. Dit wordt nagestreefd door middel van beurzen, informatiedagen, seminaries, technische publicaties en promotiemateriaal of nog op websites als

6 Persinformatie Aarzel niet om ons te contacteren indien u een interview wenst met een verantwoordelijke van infobeton.be en/of indien u fotomateriaal wenst : Interel PR & PA Laurence Hannon en Gretel De Block Persrelaties voor infobeton.be Tel. : Fax : laurence.hannon@interel.be - gretel.deblock@interel.be infobeton.be Boulevard du Souverain Brussel Tel. :

Foto : A. Nullens. BETON sterk, esthetisch, duurzaam

Foto : A. Nullens. BETON sterk, esthetisch, duurzaam Foto : A. Nullens BETON sterk, esthetisch, duurzaam Acht federaties of groeperingen die representatief zijn voor de betonwereld, hebben beslist de handen in elkaar te slaan om het dynamisch en esthetisch

Nadere informatie

Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze. www.linden.be www.pamaflex.eu

Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze. www.linden.be www.pamaflex.eu Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze www.linden.be www.pamaflex.eu Warmte-/energiebalans bij conventionele bouwwijze 1. Verliezen door muren en vensters 2. Verliezen

Nadere informatie

Foto : A. Nullens. sterk, esthetisch, duurzaam

Foto : A. Nullens. sterk, esthetisch, duurzaam Foto : A. Nullens beton sterk, esthetisch, duurzaam Negen federaties of groeperingen die representatief zijn voor de betonwereld, hebben beslist de handen in elkaar te slaan om het dynamisch en esthetisch

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Domaine Osterbach BÜLLINGEN. Wonen in harmonie met de natuur. VIDEO TOUR VIRTUEEL BEZOEK

Domaine Osterbach BÜLLINGEN. Wonen in harmonie met de natuur.  VIDEO TOUR VIRTUEEL BEZOEK Domaine Osterbach BÜLLINGEN Wonen in harmonie met de natuur www.osterbach.be/nl VIDEO TOUR 360 VIRTUEEL BEZOEK Wonen in harmonie met de natuur op Domaine Osterbach In het hart van de Oostkantons, omgeven

Nadere informatie

Intersteno Ghent 2013- Correspondence and summary reporting

Intersteno Ghent 2013- Correspondence and summary reporting Intersteno Ghent 2013- Correspondence and summary reporting DUTCH Wedstrijd Correspondentie en notuleren De wedstrijdtekst bevindt zich in de derde kolom van de lettergrepentabel in art. 19.1 van het Intersteno

Nadere informatie

WOONLASTEN 4 15. Zijn de maandlasten voor huur + energie in een Passiefhuis lager dan in een normale woning? 4

WOONLASTEN 4 15. Zijn de maandlasten voor huur + energie in een Passiefhuis lager dan in een normale woning? 4 PASSIEFHUIZEN COLUMBUSKWARTIER ALMERE VEEL GESTELDE VRAGEN PASSIEFHUIZEN EN WONEN IN EEN PASSIEFHUIS 2 1. Wat is een Passiefhuis? 2 2. Wat is het voordeel van een Passiefhuis? 2 3. Wat zijn bewonerservaringen

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

Wij maken uw gebouw beter Een beter comfort en binnenklimaat Een lager energieverbruik en CO2 uitstoot. Waarom passiefscholen soms te warm worden

Wij maken uw gebouw beter Een beter comfort en binnenklimaat Een lager energieverbruik en CO2 uitstoot. Waarom passiefscholen soms te warm worden Wij maken uw gebouw beter Een beter comfort en binnenklimaat Een lager energieverbruik en CO2 uitstoot Waarom passiefscholen soms te warm worden Een passiefschool, comfortabel toch? De Tijd 14/9/2016 Nog

Nadere informatie

18/10/2013. Arch. Christophe Debrabander voor Bostoen. De woning van 2020 werfbezoek. 17 oktober 2013, de woning van 2020

18/10/2013. Arch. Christophe Debrabander voor Bostoen. De woning van 2020 werfbezoek. 17 oktober 2013, de woning van 2020 Arch. Christophe Debrabander voor Bostoen De woning van 2020 werfbezoek 1 onze MISSIE: Omdat comfortabel wonen een behoefte is van iedereen, (ver-)bouwt Bostoen betaalbare, energiezuinige wooneenheden

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat Vri jteken i ng sbed i ng De meeste maatregelen die opgenomen zijn op dit certificaat, zijn op dit moment kosteneffectief of kunnen dat worden binnen de geldigheidsduur van het certificaat. Mogelijk zijn

Nadere informatie

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt Il sole come partner Concept Ecovision schermature solari Colt Concept Ecovision Verantwoord ondernemen, zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en gebruik maken Energie besparen: een visie Energie

Nadere informatie

Inblaaswol. Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren

Inblaaswol. Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Inblaaswol Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren NA-ISOLEREN: MEER COMFORT, LAGERE KOSTEN In woningen van voor de energiecrisis in 1973 zijn de stookkosten vaak hoog, omdat ze niet zijn

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

BETER ZORGEN VOOR ONSZELF EN ONZE PLANEET

BETER ZORGEN VOOR ONSZELF EN ONZE PLANEET BETER ZORGEN VOOR ONSZELF EN ONZE PLANEET Meer dan 550.000 gezinnen hebben al een milieubewuste en verantwoorde kijk op energie. Omdat je energiebudget steeds belangrijker wordt, biedt Lampiris je verschillende

Nadere informatie

Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling

Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling Comfortabel én milieuvriendelijk wonen Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling Comfortabel koel of warm met oog voor het milieu Gefeliciteerd! Uw nieuwe woning kunt u zeer eenvoudig en comfortabel verwarmen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat certificaatnummer 20120515-0001118936-00000005-8 nummer postnummer Voorhavenlaan 33 9000 bus gemeente A 101 Gent bestemming type appartement - softwareversie 1.3.3 berekend

Nadere informatie

Massief passief bouwen... de baksteenoplossing

Massief passief bouwen... de baksteenoplossing 20 BOUWEN MET BAKSTEEN Massief passief bouwen... de baksteenoplossing voor het passiefhuis Woning te Gent Architect: Kristof Cauchie - Studiebureau: 3DB Aanvankelijk werd het concept van een passiefhuis

Nadere informatie

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN!

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! HET HITTESCHILD ALUTHERMO, HET HITTESCHILD is een dun, reflecterend isolatiemateriaal met uitzonderlijke eigenschappen die een zeer eenvoudige plaatsing mogelijk maken. Het product

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestemming type appartement softwareversie 1.3.3 berekend energieverbruik (kwh/m 2 ): 191 Het berekende energieverbruik is een inschatting van de energiezuinigheid van het appartement.

Nadere informatie

Ontdek vandaag de rolluiken van morgen

Ontdek vandaag de rolluiken van morgen Ontdek vandaag de rolluiken van morgen HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * zendow protex Ramen & deuren www.deceuninck.be www.deceuninck.nl Vergroot uw woonplezier Wat vindt u belangrijk voor uw

Nadere informatie

Geniet vandaag van de luiken van morgen

Geniet vandaag van de luiken van morgen Geniet vandaag van de luiken van morgen HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * zendow kiuzo Ramen & deuren www.deceuninck.be www.deceuninck.nl Vergroot uw woonplezier Wat is belangrijk in uw huis?

Nadere informatie

buitengevoel Het nieuwe Het nieuwe buitengevoel

buitengevoel Het nieuwe Het nieuwe buitengevoel Het nieuwe buitengevoel Het nieuwe buitengevoel Voor nog meer inspiratie en informatie kijk verder op www.biossun.nl Luxe design overkappingen voor uw : terras, balkon, bar, hotel, patio, strandpaviljoen,

Nadere informatie

Hoge energieprijzen. Mazout blijft een voordelige brandstof.

Hoge energieprijzen. Mazout blijft een voordelige brandstof. Hoge energieprijzen. Mazout blijft een voordelige brandstof. Dit document zal u helpen een beter inzicht te krijgen in de verbruikskosten, in een huishoudelijke omgeving, voor de verschillende energiebronnen.

Nadere informatie

energiedeskundige / Dit certtficaat is geldig tot en met 27 juni 2021 berekend energieverbruik (kwh/m 2):

energiedeskundige / Dit certtficaat is geldig tot en met 27 juni 2021 berekend energieverbruik (kwh/m 2): certificaatnummer 20110627-0000869054-00000007-9 straat Wijngaardstraat nummer 39 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 1.3.3 berekend energieverbruik (kwh/m 2): Het berekende

Nadere informatie

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond.

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Verbeter uw comfort met de ideale zonwerende en isolerend glasfolie. Verbeter de isolatie tot 41% (K-waarde), bespaar energie, hou overdreven warmte buiten

Nadere informatie

ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL

ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL Klimaatmakers Veilig en vertrouwd! Warmte en ventilatie zijn essentieel voor een heerlijk klimaat in uw woning.

Nadere informatie

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE EMERGO Bouwnovatie EMERGO werkt graag samen aan vernieuwende en realistische totaaloplossingen. Ons doel is dat u én wij ingenomen zijn met

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Samen met. Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

Samen met. Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. Samen met Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen.

Nadere informatie

a. Het enige houtconstructiesysteem waarmee hoogbouw (tot 9 verdiepingen) mogelijk is

a. Het enige houtconstructiesysteem waarmee hoogbouw (tot 9 verdiepingen) mogelijk is CLT IS HET IDEALE BOUWMATERIAAL VOOR GEBOUWEN MET MEERDERE VERDIEPINGEN TimberTeam bouwt gebouwen van meerdere verdiepingen met behulp van panelen in kruiselings verlijmd meerlagig massief hout. Hun bestemming

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW ENERGIEZUINIG BOUWEN

HOUTSKELET BOUW ENERGIEZUINIG BOUWEN HOUTSKELET BOUW ENERGIEZUINIG BOUWEN 2 4 3 1 5 6 EEN PASSIEVE WOONTOREN IN HOUTSKELETBOUW Voor de opwaardering van een verwaarloosde wijk aan de rand van een spoorwegterrein realiseerde de Brusselse gemeente

Nadere informatie

Kenniscentrum InfoMil Energiebesparing bij een sportclub

Kenniscentrum InfoMil Energiebesparing bij een sportclub Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Energiebesparing bij een sportclub 23 januari 2017 Inhoudsopgave Energiebesparing bij een sportclub 3 Energiezuinige sportveldverlichting 3 Opwekken

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie certificaatnummer 20090615-0000209416-00000001-5 straat Trumelet Faberstraat nummer 9 bus 3 postnummer 8670 gemeente Koksijde bestemming appartement

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw : Energie

Opleiding Duurzaam Gebouw : Energie Opleiding Duurzaam Gebouw : Energie Leefmilieu Brussel Een strootje in Brussel... Matthieu DELATTE Karbon' scrl Architecture & Urbanisme Doelstelling(en) van de presentatie De keuzes voorstellen die voortvloeien

Nadere informatie

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit...

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het Combi-Element is een uniek betaalbaar en kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke houtvezels, cement en een uitstekende thermische

Nadere informatie

iko dakshingles, Een wijze kijk op daken

iko dakshingles, Een wijze kijk op daken iko dakshingles, Een wijze kijk op daken e wereldwijde autoriteit p het gebied van kwaliteitssh Socrates, (469-399 BC.) (Grieks: ), is de meest bekende filosoof uit de Oudheid. Zijn gedachtengoed kondigde

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN

BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN KIERLOOS - BRANDVEILIG - VEELZIJDIG - BETROUWBAAR MEERWAARDE Wat is voor u belangrijk wanneer u isolatiemateriaal kiest? Goede isolatiewaarden? Een goede brandweerstand?

Nadere informatie

Johan Duyck Hebt U ook het gevoel dat uw geld langs deuren en ramen buiten vliegt?

Johan Duyck Hebt U ook het gevoel dat uw geld langs deuren en ramen buiten vliegt? Johan Duyck Hebt U ook het gevoel dat uw geld langs deuren en ramen buiten vliegt? 1 Hoe begin ik eraan? 1 Besparen zonder geld uit te geven. 2 Besparen via zinvolle investeringen. 3 Investeren in alternatieve

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw : Duurzaam bouwen van A tot Z

Opleiding Duurzaam Gebouw : Duurzaam bouwen van A tot Z Opleiding Duurzaam Gebouw : Duurzaam bouwen van A tot Z Leefmilieu Brussel Duurzaam bouwen vanuit de invalshoek van energie. Anne-Laure MAERCKX CENERGIE Doelstelling(en) van de presentatie Een denkoefening

Nadere informatie

Actief bezig met de I-CE!

Actief bezig met de I-CE! Actief bezig met de I-CE! Speciaal voor dorpshuizen heeft inrg een aantal leuke tips en weetjes over energiebesparing verzameld! In deze mail geeft inrg een aantal tips en weetjes over de I-CE die onlangs

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem uw nieuwe woning Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling in warme maanden door gebruik van

Nadere informatie

N 1. solution. climate BUILDINGS. for sustainable - 1 NL1

N 1. solution. climate BUILDINGS. for sustainable - 1 NL1 N 1 climate solution for sustainable BUILDINGS NL1-1 Een SAPP ceiling is zowel ecologisch als architecturaal het aangewezen klimaatsysteem voor zeer uiteenlopende projecen. Smart Acoustic Passive Power

Nadere informatie

CLT Cross Laminated Timber

CLT Cross Laminated Timber CLT Cross Laminated Timber Cross laminated timber CLT is een houtbouwproduct wat opgebouwd wordt uit kruislings verlijmde éénlaagsplaten. Deze platen hebben een maximale grootte van 2,95 x 16 meter. De

Nadere informatie

Toelichting vanuit het gezichtspunt Ingenieur Speciale technieken en EPB

Toelichting vanuit het gezichtspunt Ingenieur Speciale technieken en EPB Energiezuinige zwembaden: Case Study Bart Callens is Senior Project Engineer bij VK Engineer. Daar leidt hij het projectteam van ingenieurs en design assistants, zowel voor sportinfrastructuur, maar eveneens

Nadere informatie

Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort

Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het CombiElement is een uniek, betaalbaar en kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke

Nadere informatie

9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton

9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton 114 9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton Belangrijkste eigenschappen Prestaties voordelen Structuur uiterst kleine gesloten cellen (max. Ø 2 mm) die 80% van het volume uitmaken

Nadere informatie

Inschrijving De voorsprong. Industrieel en conceptueel bouwen. Bundeling van kennis en expertise:

Inschrijving De voorsprong. Industrieel en conceptueel bouwen. Bundeling van kennis en expertise: Inschrijving De voorsprong Industrieel en conceptueel bouwen Bundeling van kennis en expertise: Algemene kenmerken BlueCasco Dé oplossing voor energiebesparende, comfortabele woningen met lagere woonlasten

Nadere informatie

REWACIEL TEMPERATUURREGULERENDE BINNENPLEISTER. Phase change materials (PCM) Rewah Bouwchemie BV Hanzeweg MC Lochem

REWACIEL TEMPERATUURREGULERENDE BINNENPLEISTER. Phase change materials (PCM) Rewah Bouwchemie BV Hanzeweg MC Lochem REWACIEL TEMPERATUURREGULERENDE BINNENPLEISTER Rewah Bouwchemie BV Hanzeweg 65 7241 MC Lochem technologies inside T : 0573 222 646 E : info@rewah.nl W : www.rewah.nl Phase change materials (PCM) REWACIEL,

Nadere informatie

IsoHemp kalkhennep blok. Technische eigenschappen. Thermisch gedrag INDUSTRIËLE PRODUCTIE VAN KALKHENNEP BLOKKEN. Kalkhennepblokken, wat is het?

IsoHemp kalkhennep blok. Technische eigenschappen. Thermisch gedrag INDUSTRIËLE PRODUCTIE VAN KALKHENNEP BLOKKEN. Kalkhennepblokken, wat is het? INDUSTRIËLE PRODUCTIE VAN KALKHENNEP BLOKKEN IsoHemp kalkhennep blok Kalkhennepblokken, wat is het? Niet dragende metselblok voor thermische en akoetische isolatie en vocht regulering. DE OPLOSSING VOOR

Nadere informatie

Testimonial. Montessorischool - Amsterdam

Testimonial. Montessorischool - Amsterdam Testimonial Montessorischool - Amsterdam IR. HANS KUIPER. ARCHITECT: Beste schoolgebouw van Amsterdam dankzij Rockwool Aan het uiterlijk van de 5e Montessorischool aan de Herschelstraat in Amsterdam is

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! is gestart met de verkoop van woningen in het project. Duurzame woningen, want wordt een wijk

Nadere informatie

DOORSNEDE VAN HET PROFIEL...

DOORSNEDE VAN HET PROFIEL... DOORSNEDE VAN HET PROFIEL MET KUNSTSTOF KRIJGT U MEER PLEZIER IN HET LEVEN! JARENLANG GENIETEN ZONDER ZORGEN. Waarom zou u weekends, snipperdagen of vakanties spenderen aan vervelende onderhouds- en schilderklussen?

Nadere informatie

Laat je inspireren door KwadrO!

Laat je inspireren door KwadrO! Laat je inspireren door KwadrO! KwadrO is sinds 2003 actief op de Belgische markt als specialist in ramen en deuren. Met 20 showrooms, meer dan 40 professionele plaatsingsteams en 200 vaste medewerkers

Nadere informatie

Ervaringen gedeeld: wonen in een PCM huis

Ervaringen gedeeld: wonen in een PCM huis Ervaringen gedeeld: wonen in een PCM huis Ervaringen gedeeld: wonen in een PCM huis Ervaringen gedeeld: wonen in een PCM huis Hoe ervaart iemand het wonen met PCM in de vloer? Wat zijn de ervaringen in

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie

energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie energieprestatiecertificaat straat Hoogstraat nummer 570 bus postnummer 9235 gemeente Fruitrode bestemming eengezinswoning type open bebouwing softwareversie 1.0 berekend energieverbruik (kwh/m²): 380

Nadere informatie

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing LZTi Lucht / water warmtepompen LZTi De ideale alles-in-één oplossing De ideale alles-in-één oplossing Lucht, een eindeloze bron van energie. Een geschenk van moeder natuur dat onze aarde niet vervuilt,

Nadere informatie

NUL-OP- DE-METER. FidesWonen maakt uw huis weer als nieuw Comfortabel & duurzaam

NUL-OP- DE-METER. FidesWonen maakt uw huis weer als nieuw Comfortabel & duurzaam NUL-OP- DE-METER FidesWonen maakt uw huis weer als nieuw Comfortabel & duurzaam IEDEREEN OP GOEREE-OVERFLAKKEE VERDIENT EEN VEILIG, COMFORTABEL, DUURZAAM EN BETAALBAAR HUIS. Dat geldt natuurlijk ook voor

Nadere informatie

WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN

WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN VERHEYEN BETON INFORMATIEBROCHURE WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN Appartementsblokken, woningbouw, rusten verzorgingstehuizen,... Met twee types van dubbelzijdig afgewerkte betonwanden introduceert

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE!

ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE! ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE! GECERTIFICEERD KOMO NA-ISOLATIE BEDRIJF 10 JAAR GARANTIE SPOUWMUURISOLATIE VLOERISOLATIE DAKISOLATIE GELUIDSISOLATIE ISOLATIEHERSTEL SPOUWMUURISOLATIE

Nadere informatie

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie!

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! Innovatief Systeem - bewezen kwaliteit: KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! A Warmte-isolatie en stabiliteit Of het nu gaat om zekerheid, functionaliteit en isolatie: SOFTLINE 82 voldoet aan

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. . Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen. Maar veel glas kan

Nadere informatie

Duurzame stroom in het EcoNexis huis

Duurzame stroom in het EcoNexis huis Groepsopdracht 1 Duurzame stroom in het EcoNexis huis Inleiding De wereldbevolking groeit, en de welvaart stijgt ook steeds meer. Daarom neemt de vraag naar energie (elektriciteit, gas, warmte) wereldwijd

Nadere informatie

XELLA. Ecologische gevelsystemen in detail

XELLA. Ecologische gevelsystemen in detail XELLA Ecologische gevelsystemen in detail Bouwmaterialen: in een oogopslag Minerale bouwmaterialen Uitzonderlijke isolerende en brandeigenschappen Cellenbeton Kalkzandsteen Minerale isolatieplaten Prefab

Nadere informatie

Project 50 energieneutrale woningen in Twente

Project 50 energieneutrale woningen in Twente Project 50 energieneutrale woningen in Twente Convenant vereniging WoON Twente De woningcorporaties in Twente hebben bijna 10 jaar geleden de vereniging WoON (Wonen Oost Nederland) opgericht. Eén van de

Nadere informatie

Veranda s & schuifdeuren

Veranda s & schuifdeuren Veranda s & schuifdeuren Geniet het hele jaar van uw tuin in uw huis. Hartje zomer of midden winter, het prille voorjaar of de kleurrijke herfst : met een WICONA-veranda geniet u elke dag opnieuw van

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Sint-Bernardsesteenweg nummer 269 bus 3 bestemming appartement type softwareversie 1.3.3 berekend energieverbruik (kwh/m2): 379 Het berekende energieverbruik is een inschatting

Nadere informatie

Duurzame energie. Warmte- en koudelevering door Cogas. www.cogas.nl

Duurzame energie. Warmte- en koudelevering door Cogas. www.cogas.nl Duurzame energie Warmte- en koudelevering door Cogas www.cogas.nl Duurzame energie Stelt u zich eens voor: een woning die u warmte biedt in de winter, heerlijke verkoeling in de zomer en dat zelfs op milieuvriendelijke

Nadere informatie

energiedeskundige Dit certificaat is geldig tot en met 8juni 2020 land België

energiedeskundige Dit certificaat is geldig tot en met 8juni 2020 land België S. 1 S IS bestemming appaitement type - softwareversie 1.3.3 berekend energieverbruik (kwh/m2): Het berekende energieverbruik is een inschatting van de energiezuinigheid van het appartement. Op de schaal

Nadere informatie

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. . Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen. Maar veel glas kan

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen

Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen De energie van morgen vandaag in huis Project in Rijswijk Een energieneutrale woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van

Nadere informatie

NOTA: De EPC score is geen weergave van het effectieve verbruik in dii appartement.

NOTA: De EPC score is geen weergave van het effectieve verbruik in dii appartement. Belan rike toelichtin bi het E C attest! NOTA: De EPC score is geen weergave van het effectieve verbruik in dii appartement. De hoge score is meestal te wijien aan het teit dat er met elektdcileii verwarmd

Nadere informatie

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv-ketel aanstuurt. Dit is een ander type thermostaat

Nadere informatie

Het moderne kozijnprofiel waarmee u blijft besparen

Het moderne kozijnprofiel waarmee u blijft besparen Het moderne kozijnprofiel waarmee u blijft besparen Kwaliteit, vertrouwen en zekerheid Met SOFTLINE 82 AD bent u klaar voor de toekomst Gaat u een nieuw huis bouwen? Of wilt u uw woning renoveren? Dan

Nadere informatie

Energiezuinig & zonnig (ver)bouwen. Energiezuinig anders Maart-Oktober cursus De Zonne-arc vzw/ W. Lievens. Energiezuinig & zonnig (ver)bouwen

Energiezuinig & zonnig (ver)bouwen. Energiezuinig anders Maart-Oktober cursus De Zonne-arc vzw/ W. Lievens. Energiezuinig & zonnig (ver)bouwen Energiezuinig anders Maart-Oktober cursus De Zonne-arc vzw/ W. Lievens 1 Het scenario: 1. Vochtproblemen 2. Strak en compact 3. Bioklimatisch concept 4. Natuurlijke materialen 5. GeZONd ventileren 6. Wind-

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Luc Maes, Schepen voor Energiebeleid, Beveren. Welkom

Luc Maes, Schepen voor Energiebeleid, Beveren. Welkom Welkom 2. Beleggen in energiebesparing en alternatieve energie Een rendabele uitdaging Luc Maes, schepen van energiebeleid Gemeente Beveren Programma 1. Introductie 2. Overzicht fiscale aftrekken en premies

Nadere informatie

Een nieuwe woning in De Volgerlanden

Een nieuwe woning in De Volgerlanden KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in De Volgerlanden De energie EERB van morgen vandaag in huis ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN ENERGIE EXPLOITATIE SPIJKENISSE Rijswijk Een energieneutrale woning:

Nadere informatie

Het Multifunctionele IsoSpan Bouwblok. Natuurlijk Comfortabel Efficiënt. Alles in 1 bouwsysteem: www.iso-span.nl

Het Multifunctionele IsoSpan Bouwblok. Natuurlijk Comfortabel Efficiënt. Alles in 1 bouwsysteem: www.iso-span.nl www.iso-span.nl Natuurlijk Comfortabel Efficiënt Het Multifunctionele IsoSpan Bouwblok Alles in 1 bouwsysteem: Akoestisch Brandwerend Constructief Dampopen Hoge bouwsnelheid Isolerend 02 03 www.iso-span.nl

Nadere informatie

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. energiezuinig. & comfortabel

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. energiezuinig. & comfortabel Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT energiezuinig & comfortabel CVE ECO RFT: - Verbruikt tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroommotor - Altijd schone lucht in huis - Lagere

Nadere informatie

Inblaaswol. Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren

Inblaaswol. Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Inblaaswol Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Na-isoleren: meer comfort, lagere kosten In woningen van voor de energiecrisis in 1973 zijn de stookkosten vaak hoog, omdat ze niet zijn

Nadere informatie

7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS:

7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS: TANGRAMHUIS 7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS: 1 - ZON - Maak gebruik van de zon, de enige kostenloze energieleverancier! Onze woningen worden naar de zon georiënteerd, dat wil zeggen

Nadere informatie

WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN

WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN WWW.BOUWENMETVERTROUWEN.BE INFORMATIE NODIG? WWW.BOUWENMETVERTROUWEN.BE VOOR WONINGBOUW VERRIJCKT BETEKENT SLEUTEL OP DE DEUR OOK; EERLIJKHEID EN

Nadere informatie

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Over ons Klima Wonen is een nieuwe innovatieve en energiezuinige bouwer. Wij hebben decennia lang ervaring opgedaan in de projectontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Bouw van twee degelijke én betaalbare BEN-ééngezinswoningen. Krakeelstraat 38, Serskamp

Bouw van twee degelijke én betaalbare BEN-ééngezinswoningen. Krakeelstraat 38, Serskamp Bouw van twee degelijke én betaalbare BEN-ééngezinswoningen Krakeelstraat 38, Serskamp Partners voor deze werf: Architects for Future Architect www.architectsforfuture.be Recticel Insulation Isolatie www.recticelinsulation.be

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw:

Opleiding Duurzaam Gebouw: Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame renovatie: kort overzicht Leefmilieu Brussel Duurzaam bouwen vanuit de invalshoek van energie. Anne-Laure MAERCKX CENERGIE Doelstelling(en) van de presentatie Een denkoefening

Nadere informatie

et broeikaseffect een nuttig maar door de mens ontregeld natuurlijk proces

et broeikaseffect een nuttig maar door de mens ontregeld natuurlijk proces H 2 et broeikaseffect een nuttig maar door de mens ontregeld natuurlijk proces Bij het ontstaan van de aarde, 4,6 miljard jaren geleden, was er geen atmosfeer. Enkele miljoenen jaren waren nodig voor de

Nadere informatie

Wat is comfort? Thermisch comfort. Binnenluchtkwaliteit. Akoestisch comfort

Wat is comfort? Thermisch comfort. Binnenluchtkwaliteit. Akoestisch comfort 1 Wat is comfort? Thermisch comfort Binnenluchtkwaliteit Akoestisch comfort Visueel comfort 2 Thermisch comfort hangt af van vele factoren Thermisch comfort is een relatief begrip, Het is o.m. afhankelijk

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom EERB van morgen vandaag in huis De energie ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van 18 nul op de meter woningen in project NEXUM is gestart. Duurzame

Nadere informatie

DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR INSPIRED BY NATURE DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR HERAKLITH, NATUURLIJK EEN DUURZAME OPLOSSING Heraklith houtwol is van nature duurzaam. Bij de productie van de houtwol platen

Nadere informatie

Energiebesparingswijzer. STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012. Geld besparen met handige energietips voor thuis

Energiebesparingswijzer. STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012. Geld besparen met handige energietips voor thuis Energiebesparingswijzer STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012 Geld besparen met handige energietips voor thuis Energie besparen, snel verdiend! Ieder jaar betaal je veel geld voor een warm huis,

Nadere informatie

Passief bouwen, actief besparen

Passief bouwen, actief besparen Passief bouwen, actief besparen De bewoonbaarheid van onze planeet staat onder druk. Laat ons er iets aan doen! Met de vooruitstrevende producten van Silka en Ytong kan men zonder problemen lage-energiewoningen

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Den Haag 46 woningen Binck Plaats

Een nieuwe woning in Den Haag 46 woningen Binck Plaats KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Den Haag 46 woningen Binck Plaats De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van 46 woningen Binck Plaats in Den Haag is gestart.

Nadere informatie

12 duurzaamheidstips voor monumenten. Tips voor het verlagen van uw energiegebruik en het verbeteren van het comfort.

12 duurzaamheidstips voor monumenten. Tips voor het verlagen van uw energiegebruik en het verbeteren van het comfort. 12 duurzaamheidstips voor monumenten Tips voor het verlagen van uw energiegebruik en het verbeteren van het comfort. 1 12 duurzaamheidstips voor monumenten Woont u in een monument of ander karakteristiek

Nadere informatie