Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel."

Transcriptie

1 Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

2 Uzimet BV Nederlands enige bladloodproducent U zimet is een milieubewuste en innovatieve onderneming die oud lood, via een raffinageproces, verwerkt tot nieuw bladlood. Dit nieuwe bladlood wordt onder andere in de bouw toegepast. Hoezo milieubewust? Wist u dat bladlood 100% recyclebaar is en in tegenstelling tot alternatieven, in dezelfde toepassing als product opnieuw wordt aangebracht? Ons productieproces voldoet aan de hoogste milieueisen. Wij kunnen op dit punt gebruik maken van de brede ervaring van de Calder Group. Hoezo innovatief? Van onze continue, actieve zoektocht naar functionele toepassingen van bladlood kunnen we u vele fraaie voorbeelden laten zien. Ook persoonlijk lichten we u graag de vele mogelijkheden toe van ondermeer prefab producten, loodpanelen en gekleurd bladlood. Vele toepassingen van lood De belangrijkste toepassingen van ons product zijn: het waterdicht afsluiten van twee bouwdelen en bescherming tegen straling en geluid. De sectoren lopen uiteen van de woning- en utiliteitsbouw zoals ziekenhuizen en praktijken van tandartsen tot discotheken en de scheepsbouw. Daarnaast worden van lood engineering producten gemaakt zoals accupolen, isotopenpotten, loodanodes e.d. Professioneel netwerk We maken dankbaar gebruik van een professioneel netwerk van praktijkgerichte informatiebronnen over bladlood en spelen een actieve rol in organisaties als ELSIA, Stichting Bouwlood en Stichting Duurzaam Bouwmetaal. Tot uw dienst Hopelijk krijgt u door deze brochure een goed beeld van de innovatieve en milieubewuste organisatie die Uzimet is. Van onze kennis en expertise wordt door diverse partijen gebruik gemaakt. Ook voor uw opmerkingen en suggesties staan we geheel open. Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

3 PROJECT: DE ORANJERIE, BARNEVELD Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel. 3

4 DE BREEDLOODWALS PRODUCEERT DE LOODROLLEN OP IEDERE GEWENSTE LENGTE EN ZORGT DUS VOOR EEN FLEXIBEL PRODUCTENAANBOD. 4 Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

5 Bladloodproductie W eet u welke toepassingen er zoal zijn van een tijdloos product als bladlood? Door Uzimet, al sinds 1906 gevestigd aan de Vliet in Rijswijk, wordt bladlood geleverd als toepassing in de woning- en utiliteitsbouw als waterkering bij dakaansluitingen, spouwmuren, dakkapellen en schoorstenen. Daarnaast zien wij een stijging in de toepassingsmogelijkheden, zoals bescherming tegen straling voor o.a. ziekenhuizen en bijvoorbeeld tandartspraktijken en tegen geluid voor discotheken en cruiseschepen. Echter 70% van het wereldgebruik van lood komt voor rekening van de productie van accu s voor de transportmiddelen industrie. Innovatief Bladlood kent vele toepassingen en wij volgen permanent de wensen van de markt. Daar spelen wij flexibel op in met innovaties zoals prefab producten, loodpanelen en gekleurd bladlood. Oud lood als grondstof Uzimet gebruikt als grondstof oud lood. In het productieproces van bladlood wordt het oude lood gesmolten en na een eerste scheiding geraffineerd, wat uiteindelijk lood oplevert, dat voldoet aan de EN12588 norm. Het geraffineerde lood wordt gegoten in blokken die op de vereiste dikte uitgewalst worden. Vervolgens wordt het materiaal verwerkt tot rollen op elke gewenste breedte tot maximaal 240 cm. Ook precies op maat Uzimets toegevoegde waarde kent een aantal dimensies: een zo milieuverantwoord mogelijk productieproces en een vlekkeloos geregeld transport. Daarnaast kunnen wij, dankzij onze breedloodwals, bladlood precies op maat snijden, wat een breed en flexibel productenaanbod mogelijk maakt. Industrie, groothandel en aannemers kunnen erop vertrouwen dat Uzimet bladlood in alle gewenste soorten en maten levert. Beter dan alternatieven Bladlood heeft t.o.v. de alternatieven een aantal zeer positieve functionele eigenschappen zoals het op eenvoudige wijze vormgeven en het soortelijke gewicht (11,3) waardoor het onder alle weersomstandigheden op zijn plaats blijft. De goede recyclebaarheid zorgt voor een vrijwel gesloten cyclus: er gaat nagenoeg niets verloren. Dit is uiteraard een van de belangrijke factoren die ertoe bijdraagt dat de milieuprestatie van bladlood duidelijk beter scoort dan alternatieve materialen die als waterkerende aansluiting in de bouw worden gebruikt, zoals blijkt uit een LCA (Levens Cyclus Analyse) studie van TNO. Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

6 Van oud naar nieuw lood W at betreft recycling zijn er slechts weinig materialen te vergelijken met bladlood. De inzamelingsgraad van lood is 95%, de hoogste onder alle nonferro metalen. Let wel: de eigenschappen van bladlood blijven volledig behouden, dit in tegenstelling tot vele alternatieve materialen. Bladlood is namelijk geheel te recyclen tot een nieuw product, waarbij het niet eens uitmaakt hoe vaak en hoelang het daarvoor gebruikt is. Dus hetzelfde materiaal dat vandaag lekkage voorkomt in een modern gebouw, kan 100 jaar geleden dienst hebben gedaan op een landhuis en een eeuw daarvoor weer op een kerk of kathedraal! Nederland komt, wordt aangeleverd via de metaalhandel. Aardig om te weten is dat de inzamelingsgraad van lood met 95% de hoogste onder alle non-ferrometalen is. Bij binnenkomst vindt allereerst een kwaliteitscontrole plaats, waarna het oude lood wordt gesmolten, om de voor ons onbruikbare stoffen te kunnen scheiden van het lood. Daarna wordt het lood geraffineerd: de onzuiverheden gaan eruit en koper wordt juist toegevoegd om het lood de eigenschappen te geven die voldoen aan de EN12588 norm. Uiteindelijk ontstaat er een blok lood dat naar de walserij gaat. De voor ons onbruikbare reststoffen worden verkocht aan gespecialiseerde bedrijven die deze verder raffineren en omzetten in verhandelbare metalen als messing, zink, tin, lood, antimoon en ijzer. Milieu Bij Uzimet is het beleid erop gericht om het hele productieproces zo milieuverantwoord mogelijk vorm te geven. Een intern milieuzorgsysteem waarborgt o.a. dat wij voldoen aan de eisen van de milieuvergunning. Nieuwe milieu-eisen Van schroot tot lood Oud lood, waarvan meer dan de helft uit worden nauwlettend in de gaten gehouden en waarnodig wordt ons productieproces of machinepark aan deze nieuwe eisen aangepast. Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

7 DE INZAMELINGSGRAAD VAN LOOD IS 95%. DE HOOGSTE ONDER ALLE NON-FERRO METALEN. Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel. 7

8 DE ONTWIKKELINGEN STAAN NIET STIL: PREFAB LOOD, GEKLEURD BLADLOOD, LOODPANELEN... 8 Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

9 Nieuwe activiteiten in de loodmarkt. Prefab Hoe tijdloos een bouwmateriaal als bladlood ook is, de ontwikkelingen staan bepaald niet stil. Zo maakt Uzimet van bladlood ook prefab producten (loketten, spouwlood, e.d.), die precies op maat zijn gemaakt en beter te hanteren zijn en dus ook sneller te installeren. Dit alles maakt dat prefab bladlood geheel gezet in exact de gewenste vorm concreet bijdraagt aan een efficiënter bouwproces. Het bespaart aantoonbaar tijd, geld, mankracht en afval op de bouwplaats. Loodpanelen Ook loodpanelen bladlood bekleed met hout, gips, MDF, staal, kunststof etc. in welke afmeting dan ook is een functionele toepassing van bladlood waarmee Uzimet aan de vraag uit de markt voldoet. Zo zorgen onze loodpanelen niet alleen dat straling of geluid binnen blijft, maar deze kunnen ook apparaten beschermen tegen externe straling (denk aan megacomputers die op een klein gebied opgesteld staan). Naast de functionele toepassing van stralings- wering of geluidsisolatie kunt u de panelen door ons laten bewerken met een door u gespecificeerde afwerklaag in elke gewenste kleur. De mogelijkheden van het combineren van lood met plaatmateriaal zijn enorm. Nagenoeg iedere gewenste combinatie behoort tot de mogelijkheden. Gekleurd bladlood Een andere succesvolle innovatie is ons gekleurd of gecoat bladlood. Dit tweezijdig gekleurde bladlood met dezelfde verwerkings eigenschappen als gewoon bladlood geeft meer creatieve toepassingsmogelijkheden in bouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan gevelbekleding, luifels, daken en dakkapellen, waar gecoat bladlood het mogelijk maakt om het kleuren- en lijnenspel van het dak of gevel niet te onderbreken. Bij recycling heeft de coating geen invloed op het milieu en het nieuwe eindproduct. Het gekleurde lood is aan beide zijden van een andere kleur voorzien in de combinatiekleuren terracotta met zwartgrijs. Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

10 Netwerk van kennis en diensten A an de basis van onze kennis en expertise ligt om te beginnen een historie die teruggaat tot 1860, toen de lood- en zinkwalserij A.D. Hamburger werd opgericht, waaruit Uzimet is voortgekomen. Als enig Nederlandse bladloodproducent en door zijn unieke internationale contacten heeft Uzimet een brede kennis opgebouwd op het gebied van bladloodproducten en de toepassingsmogelijkheden daarvan. Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, België en Frankrijk. De ELSIA laat o.a. onderzoek verrichten naar milieurelevante aspecten van bladlood en geeft opdracht tot het uitvoeren van vergelijkende LCA (Levens Cyclus Analyse) studies. Tevens volgt zij de internationale ontwikkelingen op milieugebied en levert waar nodig haar bijdrage hieraan. Door haar lidmaatschap kan Uzimet gebruik maken van de kennis en expertise van deze organisatie. Calder Group Onze sterke positie en prima perspectief zijn zeker ook te danken aan het feit dat we sinds 1994 onderdeel zijn van de internationaal opererende Calder Group, met productiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Ierland en dus in Nederland. De samenwerking binnen Stichting Bouwlood De Stichting Bouwlood geeft informatie over de toepassingsmogelijkheden van bladlood in de bouw. Diverse onderzoeken heeft zij laten uitvoeren naar het vakkundig verwerken van bladlood met als doel een deugdelijke waterdichte afdichting die vochtproblemen en vochtschade voorkomt. de Calder Group strekt zich uit tot onderlinge Tevens verzorgt zij cursussen en lezingen die vooral ondersteuning op het gebied van productie, aandacht geven aan de praktische uitvoering. grondstoffenaankoop en leveringsprogramma m.b.t. onze internationale klanten. ELSIA Uzimet is lid van de ELSIA (European Lead Sheet Industry Association), met leden in o.a. Spanje, Er is een zeer informatieve website ontwikkeld die antwoord geeft op vragen van de architect, opdrachtgever en verwerker en een uitstekend platform is voor diverse wetenswaardigheden zoals: 10 Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel.

11 1. Informatie over LCA studies 2. Informatie over onderzoeken naar de optimale toepassing van bladlood in de bouw 3. Documentatie over praktische toepassingen van bladlood (stappenplan, animatiefilm, informatieblad) 4. De meest gestelde vragen aan de Stichting Bouwlood E U R O P E A N L E A D S H E E T I N D U S T R Y A S S O C I AT I O N 5. Relatie bladlood & gezondheid Stichting Duurzaam Bouwmetaal Een andere uitstekende bron van kennis en expertise is de Stichting Duurzaam Bouwmetaal. Deze verzamelt kennis en informeert de stakeholders over de duurzame- en milieu-eigenschappen van koper, lood en zink. Daartoe vindt gericht onderzoek plaats door internationaal erkende onderzoeksinstituten. Bovendien is zij het aanspreekpunt aangaande milieu-aspecten van de betreffende bouwmetalen Bladlood. Duurzaam. Beschermend. Flexibel. 11

12 Uzimet BV Delftweg 62 Tel: 0031 (0) Postbus BA Rijswijk Fax: 0031 (0) CB Rijswijk Uzimet is a member of the Calder Group

Het nieuwe lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabricaat

Het nieuwe lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabricaat Het nieuwe lood Leadax takes the lead leadax.com Nederlands fabricaat De tweede generatie loodvervanger LEADAX IS DE EERSTE LOODVERVANGER TER WERELD MET DEZELFDE EIGENSCHAPPEN ALS TRADITIONEEL LOOD. LEADAX

Nadere informatie

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse 1. 2. 3. 100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen. Grote maatnauwkeurigheid

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen aangenaam vochtkerende systemen Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen aangenaam Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren wij Hertalan EPDM folie.

Nadere informatie

De adviserende luchttechnische groothandel

De adviserende luchttechnische groothandel De adviserende luchttechnische groothandel De kennis van Velu + de kracht van Nijburg = zekerheid voor u Velu maakt deel uit van de Nijburg Industrie Groep, een totaalbedrijf in de luchttechniek dat zich

Nadere informatie

Het nieuwe lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabricaat

Het nieuwe lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabricaat Het nieuwe lood Leadax takes the lead leadax.com Nederlands fabricaat De tweede generatie loodvervanger LEADAX IS DE EERSTE LOODVERVANGER TER WERELD MET DEZELFDE EIGENSCHAPPEN ALS TRADITIONEEL LOOD. LEADAX

Nadere informatie

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 02 Inhoud Introductie 3 Het 5S-bouwsysteem? 5 Waarom 5S gebruiken? 7 Isolatiewaarde 11 De praktijk

Nadere informatie

Snel, duurzaam en écht beschermen?

Snel, duurzaam en écht beschermen? Snel, duurzaam en écht beschermen? AlphaFlex, de meest ideale loodvervanger IJzersterk, loodvrij AlphaFlex biedt u een innovatieve loodvervanger op basis van een duurzaam EPDM Compound voorzien van strekmetaal.

Nadere informatie

In plaats van lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabrikaat

In plaats van lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabrikaat In plaats van lood Leadax takes the lead leadax.com Nederlands fabrikaat De tweede generatie loodvervanger LEADAX IS DE EERSTE LOODVERVANGER TER WERELD MET DEZELFDE EIGENSCHAPPEN ALS TRADITIONEEL LOOD,

Nadere informatie

In plaats van lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabricaat

In plaats van lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabricaat In plaats van lood Leadax takes the lead leadax.com Nederlands fabricaat De tweede generatie loodvervanger LEADAX IS DE EERSTE LOODVERVANGER TER WERELD MET DEZELFDE EIGENSCHAPPEN ALS TRADITIONEEL LOOD.

Nadere informatie

De organisatie is in staat om direct in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, hierbij produceren wij tegen aantrekkelijke prijzen,

De organisatie is in staat om direct in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, hierbij produceren wij tegen aantrekkelijke prijzen, Plaattechnieken Bedrijfsprofiel WEVAB is een modern, praktisch en flexibel productiebedrijf en al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in het nauwkeurig bewerken van voornamelijk aluminium profielen en platen

Nadere informatie

Textures a r c h i t e c t u r a l w a l l p a n e l s

Textures a r c h i t e c t u r a l w a l l p a n e l s a r c h i t e c t u r a l w a l l p a n e l s Textures Textures KENMERKEN Natuurlijke uitstraling Duurzaam Resistent tegen klimaatverschillen Vier soorten steenslag Slag- en stootvast Eenvoudige en snelle

Nadere informatie

STERK IN STAAL STREKMETAAL ROOSTER- TECHNOLOGIE OPPERVLAKTE- BEHANDELING STA AL EN STAALBEWERKING

STERK IN STAAL STREKMETAAL ROOSTER- TECHNOLOGIE OPPERVLAKTE- BEHANDELING STA AL EN STAALBEWERKING STERK IN STAAL STA AL EN STAALBEWERKING ROOSTER- TECHNOLOGIE OPPERVLAKTE- BEHANDELING STREKMETAAL WERELD VAN STAAL Eén dienstenpakket De Boer Staal is een gerenommeerde groothandel in plaatstaal en stalen

Nadere informatie

Sikkens 5-stappenplan

Sikkens 5-stappenplan Infoblad 1330 Sikkens 5-stappenplan Plan om faalkosten rond schilderwerk aan nieuwbouwprojecten te voorkomen Faalkosten in nieuwbouwprojecten zijn terecht een bron van zorg voor elke bouwpartij. Sikkens

Nadere informatie

UNO & DUPLO VOUWWANDEN

UNO & DUPLO VOUWWANDEN UNO & DUPLO VOUWWANDEN Onbegrensde flexibiliteit Mobiele wanden zijn niets nieuws; ze bestaan al bijna net zo lang als Espero. Met mobiele wanden kunnen ruimtes tijdelijk opgesplitst, vergroot of verkleind

Nadere informatie

SmartSide. houten gevelpaneel. houten gevelpaneel. Hout. Mooie en natuurlijke uitstraling. Ongekend duurzaam. Eenvoudig en snel verwerkbaar

SmartSide. houten gevelpaneel. houten gevelpaneel. Hout. Mooie en natuurlijke uitstraling. Ongekend duurzaam. Eenvoudig en snel verwerkbaar SmartSide houten gevelpaneel Hout Mooie en natuurlijke uitstraling Ongekend duurzaam Eenvoudig en snel verwerkbaar Breed toepasbaar Alle RAL kleuren mogelijk 10 jaar garantie PEFC gecertificeerd KOMO attest-met

Nadere informatie

Als geen ander... NedZinkNOVA COMPOSITE

Als geen ander... NedZinkNOVA COMPOSITE Als geen ander... NedZinkNOVA COMPOSITE Copyright Voor elk gebruik van deze brochure, zoals bijvoorbeeld kopiëren, opslaan in een automatisch gegevensbestand of publicatie in welke vorm dan ook moet vooraf

Nadere informatie

U n i d e k p r e f a b d a k e n

U n i d e k p r e f a b d a k e n U n i d e k p r e f a b d a k e n P r e f a b, d e n i e u w e n o r m i n b o u w e n Tijden veranderen, normen veranderen. Ook in de bouwwereld worden steeds scherpere eisen gesteld ten aanzien van het

Nadere informatie

Canexel. Algemene informatie. Houten gevelbekleding. Eenvoudige & snelle montage. Onderhoudsarm. Natuurlijk ogende houtstructuur

Canexel. Algemene informatie. Houten gevelbekleding. Eenvoudige & snelle montage. Onderhoudsarm. Natuurlijk ogende houtstructuur Canexel Houten gevelbekleding Algemene informatie Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige toplaag Duurzaam 25 jaar garantie op basismateriaal

Nadere informatie

Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving

Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving Winterswijk (NL) www.wipro.nl info@wipro.nl Askon Systeemwand is een product van Wipro BV te Winterswijk. De verkoop en montage

Nadere informatie

Uw Profort verkooppunt: Fetim Professional. Tel.: 020 580 5285. Email: professional@fetim.nl. www.fetimprofessional.nl. www.frontsandfronts.

Uw Profort verkooppunt: Fetim Professional. Tel.: 020 580 5285. Email: professional@fetim.nl. www.fetimprofessional.nl. www.frontsandfronts. Uw Profort verkooppunt: Fetim Professional Tel.: 020 580 5285 Email: professional@fetim.nl www.fetimprofessional.nl www.frontsandfronts.nl F3223/001 3223/008 NL versie versie 06/2007 01/2010 Profort Het

Nadere informatie

copper art & silver art

copper art & silver art Synthetische afdichtingsoplossingen innovatie flexibel creatief kwaliteit copper art & silver art copper art & silver art een opmerkelijk esthetische kwaliteit voor een innovatieve dakbedekking synthetisch

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

Cleanpanel. Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie

Cleanpanel. Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie Cleanpanel Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie Hoogwaardige kunststof panelen Bouwimpex heeft meer dan 25 jaar ervaring met de productie van hoogwaardige kunststof producten

Nadere informatie

refab Beton Prefab Beton Uw specialist voor maatwerk in beton

refab Beton Prefab Beton Uw specialist voor maatwerk in beton refab Beton Prefab Beton Uw specialist voor maatwerk in beton Prefab Jansen Prefab Beton B.V. Uw specialist voor maatwerk in beton Jansen Prefab Beton B.V. is onderdeel van A. Jansen B.V. en is dé specialist

Nadere informatie

NEW. Acoustifit Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving. Glaswol 07/2013

NEW. Acoustifit Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving. Glaswol 07/2013 NEW Glaswol 07/2013 Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving Onbeklede glaswolplaat voor het akoestisch, thermisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden in woning- en utiliteitsbouw. Technische

Nadere informatie

Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V.

Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V. Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V. VSM Sloopwerken B.V. is nationaal én internationaal actief in het aannemen en uitvoeren van sloopwerken & asbestverwijdering in de volgende disciplines: Utiliteit-

Nadere informatie

Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR

Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR Welcome to ComBAR 2 Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR Wapeningstaal in betonconstructies is sinds 100 jaar de standaard in utiliteits- en woningbouw,

Nadere informatie

Materialen. Introductie over Metaal:

Materialen. Introductie over Metaal: Introductie over Metaal: Wat is metaal Winning Structuur Eigenschappen Soorten metaal Methoden van bewerken Methoden van behandelen Metaalproducten Voordelen/nadelen Zuivere metalen IJzer Aluminium Koper

Nadere informatie

WONINGBOUWPRODUCTEN. Sidings Cedral & Operal. Voor karaktervolle gevels en duurzame dakranden

WONINGBOUWPRODUCTEN. Sidings Cedral & Operal. Voor karaktervolle gevels en duurzame dakranden WONINGBOUWPRODUCTEN Sidings Cedral & Operal Voor karaktervolle gevels en duurzame dakranden Sidings Cedral heeft uitmuntende eigenschappen De vele pluspunten van Sidings Cedral Eenvoudig te plaatsen De

Nadere informatie

etonwaren Legioblock Flexibel bouwsysteem met legio mogelijkheden

etonwaren Legioblock Flexibel bouwsysteem met legio mogelijkheden etonwaren Flexibel bouwsysteem met legio mogelijkheden Flexibel bouwsysteem met legio mogelijkheden Als onderdeel van A. Jansen B.V. produceert Jansen Betonwaren B.V. het ; een fl exibel bouwsysteem waarmee

Nadere informatie

Bedankt. hekken. gevels. coaterij. bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan

Bedankt. hekken. gevels. coaterij. bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan Bedankt voor uw aanvraag voor onze bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan VMG Versteeg Metaal Groep, en Versteeg Coaterij& Logistiek. Laat u inspireren!

Nadere informatie

Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab

Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab DWS verhoogt drastisch de bouwsnelheid van al uw constructies via prefab gemetselde muren. Met dit procédé bespaart u tijd, worden overbodige kosten

Nadere informatie

PROFESSIONEEL IN TOTALE DAKZORG

PROFESSIONEEL IN TOTALE DAKZORG PROFESSIONEEL IN TOTALE DAKZORG GECERTIFICEERD KOMO DAKDEKKERS- BEDRIJF RENOVATIE RESTAURATIE NIEUWBOUW Verkoelendak Nederland: specialist in daken en gevels Verkoelendak Nederland is al meer dan 50 jaar

Nadere informatie

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Een vernieuwende technologie voor het eenvoudig, snel en veilig afdichten van gebouwen. RubberShell SA is een uniek, glasvezel versterkte

Nadere informatie

PROFORT. Het professionele gevelbekledingssysteem. Eenvoudige & snelle montage. Onderhoudsarm. Kunststof gevelbekleding. Duurzaam.

PROFORT. Het professionele gevelbekledingssysteem. Eenvoudige & snelle montage. Onderhoudsarm. Kunststof gevelbekleding. Duurzaam. PROFORT Het professionele gevelbekledingssysteem Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Kunststof gevelbekleding Duurzaam Kleurecht 10 jaar garantie Milieuvriendelijk Recyclebaar KOMO attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING

B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING Kies voor ons als leverancier van accu s en profiteer van de kracht van samenwerking. Maak gebruik van het grootste gespecialiseerde

Nadere informatie

Hét bouwsysteem dat zich aanpast aan uw wensen...

Hét bouwsysteem dat zich aanpast aan uw wensen... Hét bouwsysteem dat zich aanpast aan uw wensen... Marktgerichte producten De bouwmarkt evolueert voortdurend. Met een aangepast productengamma wil Xella optimaal op de veranderingen inspelen. De nieuwe

Nadere informatie

Snel, duurzaam en écht beschermen? AlphaFlex, de meest ideale loodvervanger

Snel, duurzaam en écht beschermen? AlphaFlex, de meest ideale loodvervanger Snel, duurzaam en écht beschermen? AlphaFlex, de meest ideale loodvervanger IJzersterk, loodvrij AlphaFlex biedt u een innovatieve loodvervanger op basis van een duurzaam EPDM Compound voorzien L O O D

Nadere informatie

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie? Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bezoekadres : Steiger 8, 6581 KZ Malden Telefoon : +31 (0)24-358 56 61 Fax : +31 (0)24-358 58 41 E-mail : info@dapan.nl Website : www.dapan.nl

Nadere informatie

Profort. Algemene informatie. Het professionele gevelbekledingssysteem. massief kunststof paneel. Eenvoudige & snelle montage.

Profort. Algemene informatie. Het professionele gevelbekledingssysteem. massief kunststof paneel. Eenvoudige & snelle montage. Profort Het professionele gevelbekledingssysteem Algemene informatie Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Kunststof gevelbekleding Brandklasse 2 Duurzaam Kleurecht 10 jaar garantie Milieuvriendelijk

Nadere informatie

Gyptone maakt het werk letterlijk lichter

Gyptone maakt het werk letterlijk lichter Saint-Gobain Gyproc Nederland Postbus 73 4130 EB Vianen Tel: 0347-325 100 Fax: 0347-325 125 E-mail: info@gyproc.nl www.gyproc.nl @Gyproc Daar elke toepassing in de praktijk gebaseerd is op de ter plaatse

Nadere informatie

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke aandachtspunten van het bedrijfsleven. Deze brochure is een initiatief van EMPAC, de organisatie van de

Nadere informatie

kunststof gevelbekledingspanelen

kunststof gevelbekledingspanelen editie 2, jaargang 20 2 JAAR *GARANTIE* www.eurotexx.nl kunststof gevelbekledingspanelen potdeksel Uiterst geschikt voor bouw en renovatie van houtskeletbouw dubbel rabat deel Gevelbekledingspanelen Eurotexx

Nadere informatie

Corus Service Centre Maastricht B.V. Meesters in metaal. Een ongeëvenaarde ervaring in metaalbewerking

Corus Service Centre Maastricht B.V. Meesters in metaal. Een ongeëvenaarde ervaring in metaalbewerking Corus Service Centre Maastricht B.V. Meesters in metaal Een ongeëvenaarde ervaring in metaalbewerking Van A naar B, van A tot Z Continue staalinnovatie Corus is al decennia lang intensief en creatief met

Nadere informatie

Geen stress met Ruukki Laser

Geen stress met Ruukki Laser Geen stress met Ruukki Laser www.ruukki.com Meer dan 15 jaar expertise Géén spanning met Ruukki Laser Ruukki was de eerste staalproducent in Europa die de uitdaging aanging om plaatstaal te ontwikkelen

Nadere informatie

Profort. Het professionele gevelbekledingssysteem. Slag- en stootvast. Massieve toplaag in RAL kleur. Brandklasse 2. Zeer onderhoudsvriendelijk

Profort. Het professionele gevelbekledingssysteem. Slag- en stootvast. Massieve toplaag in RAL kleur. Brandklasse 2. Zeer onderhoudsvriendelijk Profort Het professionele gevelbekledingssysteem Slag- en stootvast Massieve toplaag in RAL kleur Brandklasse 2 Zeer onderhoudsvriendelijk Eenvoudige montage 100% recyclebaar 10 jaar garantie KOMO attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

Lead2Fix heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot

Lead2Fix heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot Lead2Fix heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot totaalleverancier van stralingswerende oplossingen voor de utiliteitsbouw. We zijn trots op het groeiend aantal grote projecten waarvoor we onze producten

Nadere informatie

Icopal Universal. IJzersterke, duurzame dakbedekking. Flexibel en licht. Betrouwbaar. Veilig verwerkbaar. Duurzaam. Universeel toepasbaar

Icopal Universal. IJzersterke, duurzame dakbedekking. Flexibel en licht. Betrouwbaar. Veilig verwerkbaar. Duurzaam. Universeel toepasbaar Icopal Universal Flexibel en licht Betrouwbaar Veilig verwerkbaar Duurzaam Universeel toepasbaar IJzersterke, duurzame dakbedekking Een universeel toepasbaar product voor platte en hellende daken Als architect

Nadere informatie

Agmi Structures. aluminium constructies VICA. alles in één!

Agmi Structures. aluminium constructies VICA. alles in één! Agmi Structures aluminium constructies VICA alles in één! VICA, alles in één! Met ruim 45 jaar ervaring vanuit de Agmi Group waarin Agmi Traffic aluminium borden (ALISA) levert, produceert Agmi Structures

Nadere informatie

Voordelen. Kwaliteit. Design. lange levensduur en betrouwbaarheid. zelfreinigend en geen mosvorming. hoge weerbestendigheid.

Voordelen. Kwaliteit. Design. lange levensduur en betrouwbaarheid. zelfreinigend en geen mosvorming. hoge weerbestendigheid. EUROPE METAL SLATE Voordelen Kwaliteit lange levensduur en betrouwbaarheid zelfreinigend en geen mosvorming hoge weerbestendigheid onbreekbaar condensatieafvoerend makkelijk verwerkbaar Design stijlvol

Nadere informatie

BIS Pacifyre MK II Brandmanchet

BIS Pacifyre MK II Brandmanchet BIS Pacifyre MK II Brandmanchet walraven.com BIS Pacifyre MK II Moeiteloos zelf te installeren volgens de norm Simpel en innovatief Jury Nederlandse Bouwprijs Breed toepasbaar De BIS Pacifyre MK II is

Nadere informatie

Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen

Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen Unidek SolarTherm is het eerste sandwich dakelement met een geïntegreerd, prefab gemonteerde zonnecollector. Het resultaat van een unieke samenwerking

Nadere informatie

De ijzersterke combinatie voor elk dak

De ijzersterke combinatie voor elk dak Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak Flexibel en licht Eenlaags systeem Veilig verwerkbaar (NEN 6050) Duurzaam Universeel toepasbaar Toepassing van Icopal Universal WS als onderlaag

Nadere informatie

Een verhaal van alle tijden

Een verhaal van alle tijden Een verhaal van alle tijden ROCKPANEL BRE Global A+ / A gecertificeerd ROCKPANEL products BRE Certified ROCKPANEL: duurzaamheid in de genen ROCKPANEL is onderdeel van de ROCKWOOL Groep. Een onderneming

Nadere informatie

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Mooi van buiten, mooi van binnen Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Het visitekaartje van uw bedrijf of woning... Complete aanpak Wat mooi is, wilt u graag mooi houden. Bij Buijs Project

Nadere informatie

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Samen bouwen aan kinderopvang Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Bij Esbi Huis treft u alles onder één dak Door de toenemende vraag naar kinderopvang is er in veel gemeentes een structureel tekort

Nadere informatie

Alle ruimte voor de beste oplossing

Alle ruimte voor de beste oplossing Alle ruimte voor de beste oplossing Bergingen, Daken en Gevels De Groot Vroomshoop De Groot Vroomshoop Groep ontstond in 1927 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 250 vaste medewerkers.

Nadere informatie

EFFECT. 4 7 geluidsbeheersing. 8 9 toegangstechniek. 10 11 operator cabines. 12 13 plaatbewerking. 14 15 kennis & ontwikkeling

EFFECT. 4 7 geluidsbeheersing. 8 9 toegangstechniek. 10 11 operator cabines. 12 13 plaatbewerking. 14 15 kennis & ontwikkeling INZICHT EFFECT 4 7 geluidsbeheersing 8 9 toegangstechniek 10 11 operator cabines Inzicht. Weten wat werkt. In welke situatie. Voor wie. En vooral: met welk doel. We denken. Vragen. Verwonderen. Onderzoeken

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Alles onder één dak PLOEG kozijnen is al zo n 30 jaar het adres voor kunststof kozijnen. Bij PLOEG vindt u alles onder één dak: de

Nadere informatie

Het ontzorgende zweefdeursysteem

Het ontzorgende zweefdeursysteem jonka.nl/softcare Het ontzorgende zweefdeursysteem 1 Jonka Softcare Jonka BV heeft haar jarenlange kennis en ervaring met meterkasten, hang- en legkasten en kastenwanden gebruikt voor de ontwikkeling van

Nadere informatie

Nieuw: + Mat uiterlijk + Woodgrain structuur

Nieuw: + Mat uiterlijk + Woodgrain structuur Nieuw: + Mat uiterlijk + Woodgrain structuur Slag- en stootvast Massieve toplaag Brandklasse B Zeer onderhoudsvriendelijk Eenvoudige montage Gemaakt van 90% gerecycled materiaal 100% recyclebaar 10 jaar

Nadere informatie

Duurzaam van nature. bakstenen met een warm hart

Duurzaam van nature. bakstenen met een warm hart Duurzaam van nature Caprice. Het hart op de juiste plaats Caprice is een groeiend en onafhankelijk familiebedrijf, gespecialiseerd in de productie van bakstenen voor de woning- en utiliteitsbouw. Een veelzijdig

Nadere informatie

Poly-Ned. Textielarchitectuur. Plafonds & Wanden

Poly-Ned. Textielarchitectuur. Plafonds & Wanden Poly-Ned Textielarchitectuur Plafonds & Wanden Wanden & Plafonds voorzien van een bedrukking in combinatie met (LED)-verlichting Poly-Ned levert naast een breed scala aan spanplafonds, spanwanden en spanpanelen,

Nadere informatie

Laser codeersystemen. Veilig, flexibel, duurzaam

Laser codeersystemen. Veilig, flexibel, duurzaam Laser codeersystemen Veilig, flexibel, duurzaam lasersystem INDUSTRIËLE GOEDEREN cosmetica CHEMICALIËN kleur verwijderen hygiëne producten PHARMACEUTISCHE PRODUCTEN CONSUMENTEN GOEDEREN MEDISCHE INSTRUMENTEN

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM daksystemen

welkom in de wereld van EPDM daksystemen welkom in de wereld van EPDM daksystemen aangenaam daksystemen Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren wij Hertalan EPDM folie.

Nadere informatie

Eurogrit, sterker in straalmiddelen

Eurogrit, sterker in straalmiddelen Eurogrit, sterker in straalmiddelen Het succes van vergaande specialisatie In de vijftiger jaren van de vorige eeuw was Eurogrit in Nederland de pionier van de zandvervangende straalmiddelen. Niet alleen

Nadere informatie

Welkom in de wereld van EPDM daksystemen

Welkom in de wereld van EPDM daksystemen Welkom in de wereld van EPDM daksystemen WWW.HERTALAN.NL 2 3 AANGENAAM DAKSYSTEMEN CARLISLE Construction Materials produceert vanaf de zestiger jaren EPDM folie. Wij waren daarmee Europa s eerste en zijn

Nadere informatie

Het nieuwe Systeem. Minder gewicht. Meer voordelen. Aluminium bedrijfswageninrichtingen

Het nieuwe Systeem. Minder gewicht. Meer voordelen. Aluminium bedrijfswageninrichtingen Het nieuwe Systeem Minder gewicht. Meer voordelen. Aluminium bedrijfswageninrichtingen De bedrijfswageninrichting van vandaag is gemaakt uit aluminium Het systeem is natuurlijk van ALUCA. Brandstof besparen

Nadere informatie

HR-isolatie. voor de spouw

HR-isolatie. voor de spouw HR-isolatie voor de spouw Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

Uw Canexel verkooppunt: Fetim Professional. Tel.:

Uw Canexel verkooppunt: Fetim Professional. Tel.: Uw Canexel verkooppunt: Fetim Professional Tel.: 020 580 5285 Email: professional@fetim.nl www.fetimprofessional.nl www.frontsandfronts.nl F3226/001 3223/008 NL versie versie 06/2007 06/2010 Canexel Houten

Nadere informatie

Machinefabriek Gebrs. Frencken B.V. Machinefabriek. Gebrs. Frencken. Member of the Frencken Group

Machinefabriek Gebrs. Frencken B.V. Machinefabriek. Gebrs. Frencken. Member of the Frencken Group Machinefabriek Gebrs. Frencken B.V. Member of the Frencken Group Machinefabriek achinefabriek Gebrs. Frencken Gebrs. Frencken achinefabriek Gebrs. Frencken Frencken Group Fijnmechanische verspaning, prototyping

Nadere informatie

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN VOLG ONS OP: AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN ObiAcoustic AKOESTISCHE PANELEN AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN Het gebruik en de toepassingen van kantoorpanden verandert in hoog tempo. De vraag naar

Nadere informatie

duurzaamheid 2 gesloten kringlopen biologische kringloop

duurzaamheid 2 gesloten kringlopen biologische kringloop duurzaamheid 2 gesloten kringlopen biologische kringloop duurzaamheid zoals: Het wevertje zijn nest maakt duurzaamheid 2 gesloten kringlopen technologische kringloop duurzaamheid of zoals: Herman Miller

Nadere informatie

Productdatablad. PS-renovatievloer Standaard

Productdatablad. PS-renovatievloer Standaard Productdatablad PS-renovatievloer Standaard Productdatablad PS-renovatievloer Standaard 2/5 De VBI PS-renovatievloer is ideaal voor renovatie-, aanbouw en uitbouwprojecten. De PS-renovatievloer is uitstekend

Nadere informatie

Samenwerken aan oplossingen in roestvrijstaal

Samenwerken aan oplossingen in roestvrijstaal Samenwerken aan oplossingen in roestvrijstaal De historie en de dynamiek van nu Meer dan een halve eeuw geleden begon De Jager RVS met het ontwikkelen en bouwen van machines en apparaten in roestvrijstaal

Nadere informatie

AKA - Gräper Compact transformator- en verdeelstations

AKA - Gräper Compact transformator- en verdeelstations AKA - Gräper Compact transformator- en verdeelstations Alberts & Kluft (AKA) is een adviserende elektrotechnische handelsonderneming en vertegenwoordigt een aantal gerenommeerde fabrikaten op het gebied

Nadere informatie

Canexel Houten gevelbekleding Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige

Canexel Houten gevelbekleding Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige Canexel Houten gevelbekleding Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige toplaag Duurzaam 25 jaar garantie op basismateriaal 15 jaar garantie op

Nadere informatie

Nascheiding kunststoffen. Het heldere alternatief van Attero

Nascheiding kunststoffen. Het heldere alternatief van Attero Nascheiding kunststoffen Het heldere alternatief van Attero Sinds 1 januari 2010 moet elke gemeente in Nederland een fors deel van het kunststof verpakkingsafval scheiden van de rest van het huishoudelijk

Nadere informatie

Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels

Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels Complex zetwerk en gevelbekleding in aluminium of staal ter verfraaiing van gevels. Toepasbaar voor kantoren schoolgebouwen appartementen winkelcentra ziekenhuizen

Nadere informatie

THORO - Waterdichtingssystemen

THORO - Waterdichtingssystemen THORO - Waterdichtingssystemen Welkom in de wereld van Thoro In 1912 had bouwkundig ingenieur Edward H. Canon er geen idee van dat zijn THORO producten een belangrijke bijdrage zouden leveren bij de vorming

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilers Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld de succesvolle

Nadere informatie

GOLFPLATEN. 10 jaar garantie op plaat èn kleur JAAR

GOLFPLATEN. 10 jaar garantie op plaat èn kleur JAAR GOLFPLATEN 10 jaar garantie op plaat èn kleur 10 jaar GARANTIE op de plaat en de coating10 JAAR 10 jaar GARANTIE op de plaat en de coating10 JAAR golfplaten Landini staat voor absolute topkwaliteit op

Nadere informatie

Nuon Helianthos. Een doorbraak in zonne-energie.

Nuon Helianthos. Een doorbraak in zonne-energie. Nuon Helianthos Een doorbraak in zonne-energie. 2 Nuon Helianthos Een doorbraak in zonne-energie. Nuon Helianthos 3 Een duurzame samenleving staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Een wezenlijke

Nadere informatie

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Volledig op elkaar afgestemd en passend casco Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Geen faalkosten, geen bouwfouten Geschikt voor enkele en seriematige woningbouw 100% ontzorging voor

Nadere informatie

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON OVER ONS WILLY NAESSENS Met Willy Naessens kiest u voor een ideaal bouwsysteem. In constructie en in uitstraling. Dankzij onze verticale integratie beheren

Nadere informatie

Nijhuis & Wigger Flanges and Fittings. the smart connection

Nijhuis & Wigger Flanges and Fittings. the smart connection Nijhuis & Wigger Flanges and Fittings the smart connection Totaalpakket aan expertise, voorraad en specials! Nijhuis & Wigger, sinds 1969 professionele specialisten in stalen fl enzen en fi ttingen uit

Nadere informatie

RHEINZINK - GEVELBEKLEDING

RHEINZINK - GEVELBEKLEDING RHEINZINK - GEVELBEKLEDING Complexe Multisports in Walferdange, Luxemburg Groupe Tetra Archit. Kabelbaanstation in Verbier, Zwitserland Paul Glassey RHEINZINK -golfprofiel Het golfprofiel heeft de vloeiende

Nadere informatie

Gyptone voor zuivere lucht, zowel binnen als buiten

Gyptone voor zuivere lucht, zowel binnen als buiten Saint-Gobain Gyproc Nederland Postbus 73 4130 EB Vianen Tel: 0347-325 100 Fax: 0347-325 125 E-mail: info@gyproc.nl www.gyproc.nl @Gyproc Daar elke toepassing in de praktijk gebaseerd is op de ter plaatse

Nadere informatie

Signing Wij wijzen u de weg

Signing Wij wijzen u de weg Signing Wij wijzen u de weg Bedenk t maar... Functionele communicatie in de vorm van stijlvolle signing is onmisbaar in gebouwen, themaparken, musea, dierentuinen, wandel- en fietsroutes en natuurparken.

Nadere informatie

Porotherm Metselblokken PM20 en PM25

Porotherm Metselblokken PM20 en PM25 Porotherm Metselblokken PM20 en PM25 Metselen met meerwaarde Baksteen. Voor mensen gemaakt. Een heldere visie op bouwen Building Value Wienerberger produceert keramische bouwmaterialen met een heldere

Nadere informatie

Laat uw plannen niet in rook opgaan

Laat uw plannen niet in rook opgaan Laat uw plannen niet in rook opgaan ROCKPANEL FS-Xtra, de nieuwe maatstaf in brandveilige gevelbekleding Als architect heeft u maar één ambitie: uw visie op vormgeving op een originele, esthetisch verantwoorde

Nadere informatie

Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen.

Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen. Webru Staal B.V. Eemslandweg 100a 7894 AE Zwartemeer T 0591 317 153 F 0591 316 314 E info@webrustaal.nl I www.webrustaal.nl WEBRU STAAL Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen. Webru,

Nadere informatie

de hoogste eisen deboerstaal.nl Een wereld van staal onderdeel van rotogroep.nl

de hoogste eisen deboerstaal.nl Een wereld van staal onderdeel van rotogroep.nl Een wereld van staal PL A ATSTA AL EN PRO FIELEN uitstekende reputatie De Boer Staal heeft een uitstekende reputatie als groothandel in plaatstaal en profielen. Wij hebben jarenlange ervaring in de staalbranche,

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Wientjes

Kracht door samenwerking. VDL Wientjes Kracht door samenwerking VDL Wientjes VDL Wientjes KUNSTSTOF HEEFT ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN. VDL WIENTJES KENT ZE. BENIEUWD NAAR DE NIEUWSTE ONTWIKKELINGEN IN GRONDSTOFFEN EN VERWERKINGSTECHNIEKEN?

Nadere informatie

10. ZINKEN EN DRIJVEN Experimenteer met de volgende stoffen! Zet een kruisje in de juiste kolom!

10. ZINKEN EN DRIJVEN Experimenteer met de volgende stoffen! Zet een kruisje in de juiste kolom! 10. ZINKEN EN DRIJVEN Experimenteer met de volgende stoffen! Zet een kruisje in de juiste kolom! steen hout was piepschuim kurk stukje beton stof zinken drijven Wat kan je zeggen over het soortelijk gewicht

Nadere informatie

Elementen Thema 1 MAterialen. de kringloop tussen mens / dier en plant uiteggen mbv CO2 en O2

Elementen Thema 1 MAterialen. de kringloop tussen mens / dier en plant uiteggen mbv CO2 en O2 Toetstermen Hout (H1) Stofeigenschappen 5 soorten hout onderscheiden in kleur, structuur en toepasbaarheid 5 verschillende houtsoorten herkennen 5 verschillende houtsoorten - wisselw. mens, dier Gebruik

Nadere informatie

geveldesign in metaal

geveldesign in metaal geveldesign in metaal VPT Versteeg in Heusden VPT Versteeg is uw innovatieve en creatieve partner in metalen gevelsystemen. Specialisme van VPT Versteeg is het vervaardigen van complexe paneelvormen voor

Nadere informatie

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR Rood LOW PITCH SYSTEM PRODUCT PRODUCT Low Pitch System Huizen met een bijna plat dak zijn populair. Maar tot voor kort gold er voor zo n huis slechts een beperkte keus in dakbedekking. De afwatering bij

Nadere informatie

FERMACELL Powerpanel HD. De buitengevelplaat

FERMACELL Powerpanel HD. De buitengevelplaat De buitengevelplaat Meerdere eisen? Eén product! Voor gevelafdichting bij de houtskeletbouw moest tot nu toe gebruik gemaakt worden van verschillende materialen, met als gevolg dat de effectiviteit van

Nadere informatie