Auto wassen zonder water

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Auto wassen zonder water"

Transcriptie

1 Auto wassen zonder water Cursus

2 Welkom bij de cursus ''auto wassen zonder water'' Wij hopen van elke cursist een professioneel autowasser te maken, geoefend in auto wassen zonder water. Inleiding Sommige dingen zijn al zo lang hetzelfde, dat we ons nauwelijks kunnen voorstellen dat het kan veranderen. Of zelfs moet veranderen. De cursus ''auto wassen zonder water'' leert zijn cursisten over een nieuwe manier van auto wassen. Een bezigheid waar de traditie allang is toegetreden en een nieuwe methode om de auto te wassen, ongeacht de verbetering ervan, moeilijk is om door te voeren. Iedereen kent het wassen aan de straat met slang of emmertjes water. Of de vernieuwing van 30 jaar geleden de wasstraat. Afhankelijk van waar het mee wordt vergeleken is het ''auto wassen zonder water'' voordelig(er), beter, sneller en beter voor het milieu. Waar in grote delen van de wereld al volop wordt gewassen zonder water, wordt in Nederland nog maandelijks miljoenen liters vers water verspild aan het wassen van onze auto s. NOH2O introduceert daarom Het nieuwe auto wassen. Deze manier van wassen bespaart miljoenen liters vers water per maand. Een milieuvriendelijk voordeel van onschatbare waarde! Inhoud 1. Wat is auto wassen zonder water? 2. Welke producten worden gebruikt? 3. Wat zijn de voordelen? 4. Hoe was ik een auto zonder water? 5. Wat wordt er van je verwacht? 6. Tips & Trucs.

3 1. Wat is auto wassen zonder water? Een auto wassen zonder water houdt in dat een auto wordt gereinigd zonder het gebruik van water. Omdat alle traditionele auto was methodes altijd met gebruik van water zijn uitgevoerd, is deze vernieuwende methode van auto wassen al bijzonder op zich. Traditie In Nederland worden auto's, sinds de introductie van de wasstraat, het meeste gewassen volgens deze methode. Het gemak is daarvoor de grootste motivatie. In de tijd voordat er een wasstraat was werden auto's uitsluitend met de hand gewassen. Mensen die het leuk vinden in hun vrije tijd de auto te wassen en/of geen geld willen uitgeven aan de wasstraat wassen ook nu nog met de hand. Andere methodes die worden gebruikt om een auto te wassen zijn door een roll-over, wasbox of poetscentrale. Het nieuwe auto wassen In de jaren '90 is men begonnen een product te ontwikkelen om de auto op een andere manier te wassen dan de traditionele methodes. Namelijk zonder er een druppel water bij te gebruiken. In Australië liep men voorop met deze ontwikkeling en kwam vermoedelijk als eerste met een, voor consumenten, gebruiksvriendelijk product. Inmiddels worden er wereldwijd meerdere producten geproduceerd voor het auto wassen zonder water. De gebruiksvriendelijkheid van deze producten zijn sinds die tijd enorm toegenomen. NOH2O heeft het product Freedom als beste getest en gebruikt deze voor al hun diensten.

4 2. Wat zijn de voordelen? Het wassen van een auto zonder water heeft tal van voordelen. NOH2O schat in dat de voordelen van wassen zonder water in veel gevallen zwaarder wegen dan die van de traditionele was methodes. - Milieuvriendelijk - Gemakkelijk - Tijdbesparend - Voordelig Milieuvriendelijk In Nederland is men gewend dat er altijd voldoende schoon water beschikbaar is. Een gemiddelde Nederlander gebruikt dan ook ca. 135 liter schoon water per dag. Wat zelden wordt beseft is dat het verzorgen van onze schoon waterbehoefte veel energie kost. Het is dan ook zeker dat in de nabije toekomst waterbesparing wel degelijk van belang is. Het auto wassen zonder water bespaart veel liters vers water ten opzichte van de traditionele was methodes. Een wasstraat verbruikt namelijk tot wel 400 liter vers water per auto en een gewone wasbeurt thuis met de tuinslang minimaal 50 liter. De overige methodes zitten qua waterverbruik daar tussenin. Door de besparing van honderden liters vers water per wasbeurt is het ecologische voordeel van ''auto wassen zonder water'' zonder twijfel het meest ingrijpende aan de nieuwe ontwikkeling. NOH2O verwacht dan ook dat veel ''wassers'' zullen overstappen naar wassen zonder water. Gemakkelijk De producten van NOH2O zijn zo ontwikkelt dat het zeer gemakkelijk is om te gebruiken. Zo zal een gebruiker met een lichte inspanning een auto kunnen wassen. Wel is het van belang dat de gebruiker ''makkelijk'' kan bewegen. Dit zal namelijk nodig zijn om elke plek van de auto te kunnen bereiken. Verder zijn de benodigde spullen klein, gemakkelijk te verplaatsen en op te ruimen. Tijdbesparend Een ander voordeel van ''auto wassen zonder water'' is de tijd die men kan besparen. Zo kan een gebruiker namelijk een auto binnen het half uur compleet wassen. Geoefende gebruikers kunnen zelfs een auto binnen 20 minuten compleet reinigen. Dat scheelt met het traditionele handwassen van de auto het meeste tijd. Maar omdat voor de andere was methodes meestal naar een andere locatie moet worden gereisd, bespaard men op deze methodes ook tijd.

5 Voordelig Het ''auto wassen zonder water'' zal niet de voordeligste methode zijn om een auto te wassen. Wanneer er echter rekening wordt gehouden met verschillende factoren wijst ''auto wassen zonder water'' wel uit als voordeligste auto was methode. In vergelijking met alle wasmethodes, die met behulp van machines worden uitgevoerd, is het wassen met de producten van NOH2O in ieder geval goedkoper. 3. Welke producten worden gebruikt? NOH2O gebruikt voor een auto wassen zonder water de producten van het merk Freedom. Freedom komt uit de Verenigde Staten en is ontwikkeld onder leiding van een ex-militair van de Amerikaanse luchtmacht. Deze selecteerde een groep chemische ingenieurs om een nieuw product te ontwikkelen op het gebied van ''auto wassen zonder water''. Inmiddels verbeterd is Freedom ''Waterless Car Wash'' in de Verenigde Staten 1 van de grootste producenten in de ''auto wassen zonder water'' branche. Freedom One Freedom One is het meest gebruikte product uit het Freedom Assortiment. NOH2O gebruikt Freedom One voor het reinigen van de gehele auto behalve de ruiten en velgen.

6 Freedom Cleaner Freedom Cleaner is het product van Freedom bedoeld voor het reinigen van hardnekkiger vuil zoals bijv. insecten, boomschors en vogelpoep. NOH2O gebruikt de Cleaner voor het vooraf reinigen van de autolak. Tevens wordt Freedom Cleaner gebruikt voor het reinigen van velgen en in lichte mate voor het reinigen van de lichten en ruiten. 4. Hoe was ik een auto zonder water? NOH2O is gespecialiseerd in het ''auto wassen zonder water''. Volgens NOH2O zijn hun producten voor ieder persoon geschikt om te gebruiken (met uitzondering van mensen met bijv. rugklachten). Volgens NOH2O is een gebruiker geoefend na ongeveer 10 wasbeurten. Een geoefende gebruiker moet een complete auto in een half uur kunnen wassen. Een persoon die elke dag meerdere auto's wast moet dit in ca. 20 minuten kunnen. De methodes die men kan gebruiken om een auto te wassen zonder water zullen voor iedere gebruiker verschillend zijn. Echter zijn er een paar basisstappen die voor iedere gebruiker hetzelfde zijn. Gebruiksaanwijzing Freedom One 1. Maak een eerste (microvezel) doek vochtig met water en wring deze goed uit. 2. Vouw de doek in vieren en besproei deze met Freedom One. 3. Besproei de oppervlakte van de auto. Doe dat in delen van niet groter dan 50 bij 50 cm. 4. Wrijf de vloeistof rustig uit met de eerste doek. 5. Pak een tweede (schone) doek en verwijder het residu voordat het opdroogt. 6. Herhaal deze stappen voor de overgebleven delen van de auto tot dat deze geheel is behandeld. Gebruiksaanwijzing Freedom Cleaner 1. Maak een eerste (microvezel) doek vochtig met water en wring deze goed uit. 2. Vouw de doek in vieren en besproei deze met Freedom Cleaner. 3. Besproei vervolgens de oppervlakte van de auto. Doe dat in delen van niet groter dan 50 bij 50 cm. 4. Wrijf de vloeistof rustig uit met de eerste doek. 5. Pak een tweede (schone) doek en verwijder het residu voordat het opdroogt. 6. Herhaal deze stappen voor de overgebleven delen van de auto tot dat deze geheel is behandeld. 7. Behandel de gehele auto met Freedom One. Met de cursus ''auto wassen zonder water'' hoopt NOH2O mensen op te leiden die vervolgens voor bedrijven en instanties, op locatie, auto's kunnen gaan wassen. Deze dienst biedt voor de afnemers een groot gemak en bovendien mooie resultaten.

7 5. Wat wordt er van een ''wasser'' verwacht? Zoals eerder beschreven heeft het ''auto wassen zonder water'' voordelen. Het is natuurlijk van belang dat deze voordelen voor een gebruiker duidelijk zichtbaar zijn. Wanneer een wasbeurt bijvoorbeeld verkeerd wordt uitgevoerd, is het risico vervolgens dat het ''auto wassen zonder water'' een negatieve naam krijgt. Een goede uitvoering is daarom belangrijk. Om die reden heeft NOH2O deze cursus ingericht, om zo hun cursisten op te leiden tot professionele wassers. Een belangrijk doel dat NOH2O daarbij voor ogen heeft, is dat de opgeleiden ''wassers'' als voorbeeld moeten gaan dienen voor particulieren gebruikers.

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Interview verslag. Datum interview: 28 october 2013 Locatie interview:widexs, Amsterdam Opdrachtgever interview: Ellen Leen Interviewer: Tom Rogmans

Interview verslag. Datum interview: 28 october 2013 Locatie interview:widexs, Amsterdam Opdrachtgever interview: Ellen Leen Interviewer: Tom Rogmans Interview verslag Datum interview: 28 october 2013 Locatie interview:widexs, Amsterdam Opdrachtgever interview: Ellen Leen Interviewer: Tom Rogmans Inleiding Dit interview is afgenomen door Tom Rogmans,

Nadere informatie

Nudge! Goede voornemens volhouden zonder discipline. Nudge! is een gratis uitgave van:

Nudge! Goede voornemens volhouden zonder discipline. Nudge! is een gratis uitgave van: Nudge! Goede voornemens volhouden zonder discipline Nudge! is een gratis uitgave van: Nr. 1-2015 Goede voornemens volhouden zonder discipline Het is niet toegestaan de inhoud van dit document elders te

Nadere informatie

Wassen zonder water?!

Wassen zonder water?! Wassen zonder water?! Een onderzoek naar de werking van verzorgend wassen binnen de extramurale zorg. Scriptie bij de master Arbeid, Zorg en Welzijn Faculteit Sociale Wetenschappen Universiteit Utrecht

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 24 juli 2014 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Cloud Barometer voor Productiebedrijven

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 24 juli 2014 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Cloud Barometer voor Handelsbedrijven

Nadere informatie

gezamenlijke individuen die de samenleving vormen om een aantal zaken uit hun naam te regelen. Om voorwaarden te scheppen.

gezamenlijke individuen die de samenleving vormen om een aantal zaken uit hun naam te regelen. Om voorwaarden te scheppen. Krimpen is een dorp om trots op te zijn. Dat komt eerst en vooral door een aantal factoren waar de overheid niets mee te maken heeft. De Krimpense bevolking bestaat voor het overgrote deel uit fatsoenlijke

Nadere informatie

Waarom kiezen voor Cloud Computing?

Waarom kiezen voor Cloud Computing? Waarom kiezen voor Cloud Computing? De grootste verandering in de ICT sinds de opkomst van het internet 1 Een White Paper is een document dat uitgebreide, objectieve en relevante informatie biedt over

Nadere informatie

Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten

Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten Organisatie Tellus heeft als missie om klanten en bedrijven

Nadere informatie

Subject: Backups en Beestjes

Subject: Backups en Beestjes Voorwoord voor Back-ups en Beestjes. Het werken met up-to-date data en informatie is belangrijk. Mensen en bedrijven wagen het er niet op dat al hun data verloren gaat aan craches, virussen en andere soorten

Nadere informatie

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Gratis uitgave van PensioenDividend.nl Elke Maand Dividend Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Droomt u ook wel eens van een extra maandinkomen en dat zonder daar

Nadere informatie

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand?

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte 3 Hoe komt de prijs tot stand? De energierekening is voor vrijwel iedereen een belangrijk onderdeel van de maandelijkse

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

Duurzaamheidk. Delen als manier om samen te verduurzamen Duurzaamheidkompas meting #11 December 2013

Duurzaamheidk. Delen als manier om samen te verduurzamen Duurzaamheidkompas meting #11 December 2013 Duurzaamheidk mpas Delen als manier om samen te verduurzamen Duurzaamheidkompas meting #11 December 2013 Inleiding Het Duurzaamheidkompas Antwoord op duurzaamheidvragen In deze tijd van milieu-, klimaat-,

Nadere informatie

Elektrisch rijden in Nederland

Elektrisch rijden in Nederland Elektrisch rijden in Nederland Is 1 miljoen elektrische auto s in 2025 haalbaar? Profielwerkstuk over de ontwikkeling van de elektrische auto in Nederland Door: Anna Kampen en Folkert de Meer Profiel:

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen april 2013 Inleiding Veelgestelde vragen over zonnepanelen Steeds meer mensen wekken zelf groene energie op met

Nadere informatie

De zorg: hoeveel extra is het ons waard?

De zorg: hoeveel extra is het ons waard? De zorg: hoeveel extra is het ons waard? Ieder jaar geven we meer geld uit aan zorg Waarom? Wat zijn de gevolgen? Is dat erg? Wat kunnen we hieraan doen? Een doorsnee gezin betaalt ruim 11.000 euro per

Nadere informatie

Taalcoaching: meer dan taal alleen. Een waarderingsonderzoek van het project Taalcoach voor inburgeraars

Taalcoaching: meer dan taal alleen. Een waarderingsonderzoek van het project Taalcoach voor inburgeraars Taalcoaching: meer dan taal alleen Een waarderingsonderzoek van het project Taalcoach voor inburgeraars TAALCOACHING: MEER DAN TAAL ALLEEN Een waarderingsonderzoek van het project Taalcoach voor inburgeraars

Nadere informatie

Een jeugdzorgakkoord: geestelijk fit naar zelfstandige volwassenheid

Een jeugdzorgakkoord: geestelijk fit naar zelfstandige volwassenheid Een jeugdzorgakkoord: geestelijk fit naar zelfstandige volwassenheid Best bewezen zorg voor jeugd, duurzaam georganiseerd naar elk jaar beter. Voorwoord Deze notitie werd geschreven naar aanleiding van

Nadere informatie

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf September 2014 Jongeren & geld De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen Anna van der Schors Minou van der Werf SAMENVATTING EN CONCLUSIE... 5 De financiële situatie en de beleving

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

cross channel retail de toekomst

cross channel retail de toekomst cross channel retail de toekomst 2015 inleiding 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten kopen en oriënteren zich zowel in de winkel als online. We noemen dit cross channel

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 5 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 6 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Wie

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van

Nadere informatie

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Bachelorthesis J.N. Zwikstra - 265948 Economie & Bedrijfseconomie Erasmus Universiteit Rotterdam Begeleider: prof. dr. G.J. van der Pijl Meelezer:

Nadere informatie

Wat u moet weten over beleggen

Wat u moet weten over beleggen Rabo BedrijvenPensioen Wat u moet weten over beleggen Beleggen voor het Rabo BedrijvenPensioen Uw werkgever betaalt pensioenpremies voor het Rabo BedrijvenPensioen. In deze brochure leest u hoe we deze

Nadere informatie

de 6 belangrijkste misvattingen op de weg naar een 100% duurzame energievoorziening

de 6 belangrijkste misvattingen op de weg naar een 100% duurzame energievoorziening de 6 belangrijkste misvattingen op de weg naar een 100% duurzame energievoorziening De 6 belangrijkste misvattingen op de weg naar een 100% duurzame energievoorziening BEKENDHEID EUROPESE ENERGIEDOELSTELLINGEN

Nadere informatie

INFO 27/04/2015 GWX HET GROTE UPGRADEPROGRAMMA NAAR WINDOWS 10

INFO 27/04/2015 GWX HET GROTE UPGRADEPROGRAMMA NAAR WINDOWS 10 Editie: april 2015 Flanders Nieuwsflash Bulletin brengt maandelijks een overzicht van de artikels die verschenen zijn op onze website als Flanders Nieuwsflash Express. Bezoek onze website voor de meest

Nadere informatie

Milieu van later, wiens zorg nu?

Milieu van later, wiens zorg nu? 23 Milieu van later, wiens zorg nu? Desirée Verbeek en Jeroen Boelhouwer 23.1 Generatieperspectief in duurzame ontwikkeling 525 23.2 Hoe milieubewust is de Nederlandse bevolking? 527 23.3 Wat is milieuvriendelijk

Nadere informatie