Auto wassen zonder water

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Auto wassen zonder water"

Transcriptie

1 Auto wassen zonder water Cursus

2 Welkom bij de cursus ''auto wassen zonder water'' Wij hopen van elke cursist een professioneel autowasser te maken, geoefend in auto wassen zonder water. Inleiding Sommige dingen zijn al zo lang hetzelfde, dat we ons nauwelijks kunnen voorstellen dat het kan veranderen. Of zelfs moet veranderen. De cursus ''auto wassen zonder water'' leert zijn cursisten over een nieuwe manier van auto wassen. Een bezigheid waar de traditie allang is toegetreden en een nieuwe methode om de auto te wassen, ongeacht de verbetering ervan, moeilijk is om door te voeren. Iedereen kent het wassen aan de straat met slang of emmertjes water. Of de vernieuwing van 30 jaar geleden de wasstraat. Afhankelijk van waar het mee wordt vergeleken is het ''auto wassen zonder water'' voordelig(er), beter, sneller en beter voor het milieu. Waar in grote delen van de wereld al volop wordt gewassen zonder water, wordt in Nederland nog maandelijks miljoenen liters vers water verspild aan het wassen van onze auto s. NOH2O introduceert daarom Het nieuwe auto wassen. Deze manier van wassen bespaart miljoenen liters vers water per maand. Een milieuvriendelijk voordeel van onschatbare waarde! Inhoud 1. Wat is auto wassen zonder water? 2. Welke producten worden gebruikt? 3. Wat zijn de voordelen? 4. Hoe was ik een auto zonder water? 5. Wat wordt er van je verwacht? 6. Tips & Trucs.

3 1. Wat is auto wassen zonder water? Een auto wassen zonder water houdt in dat een auto wordt gereinigd zonder het gebruik van water. Omdat alle traditionele auto was methodes altijd met gebruik van water zijn uitgevoerd, is deze vernieuwende methode van auto wassen al bijzonder op zich. Traditie In Nederland worden auto's, sinds de introductie van de wasstraat, het meeste gewassen volgens deze methode. Het gemak is daarvoor de grootste motivatie. In de tijd voordat er een wasstraat was werden auto's uitsluitend met de hand gewassen. Mensen die het leuk vinden in hun vrije tijd de auto te wassen en/of geen geld willen uitgeven aan de wasstraat wassen ook nu nog met de hand. Andere methodes die worden gebruikt om een auto te wassen zijn door een roll-over, wasbox of poetscentrale. Het nieuwe auto wassen In de jaren '90 is men begonnen een product te ontwikkelen om de auto op een andere manier te wassen dan de traditionele methodes. Namelijk zonder er een druppel water bij te gebruiken. In Australië liep men voorop met deze ontwikkeling en kwam vermoedelijk als eerste met een, voor consumenten, gebruiksvriendelijk product. Inmiddels worden er wereldwijd meerdere producten geproduceerd voor het auto wassen zonder water. De gebruiksvriendelijkheid van deze producten zijn sinds die tijd enorm toegenomen. NOH2O heeft het product Freedom als beste getest en gebruikt deze voor al hun diensten.

4 2. Wat zijn de voordelen? Het wassen van een auto zonder water heeft tal van voordelen. NOH2O schat in dat de voordelen van wassen zonder water in veel gevallen zwaarder wegen dan die van de traditionele was methodes. - Milieuvriendelijk - Gemakkelijk - Tijdbesparend - Voordelig Milieuvriendelijk In Nederland is men gewend dat er altijd voldoende schoon water beschikbaar is. Een gemiddelde Nederlander gebruikt dan ook ca. 135 liter schoon water per dag. Wat zelden wordt beseft is dat het verzorgen van onze schoon waterbehoefte veel energie kost. Het is dan ook zeker dat in de nabije toekomst waterbesparing wel degelijk van belang is. Het auto wassen zonder water bespaart veel liters vers water ten opzichte van de traditionele was methodes. Een wasstraat verbruikt namelijk tot wel 400 liter vers water per auto en een gewone wasbeurt thuis met de tuinslang minimaal 50 liter. De overige methodes zitten qua waterverbruik daar tussenin. Door de besparing van honderden liters vers water per wasbeurt is het ecologische voordeel van ''auto wassen zonder water'' zonder twijfel het meest ingrijpende aan de nieuwe ontwikkeling. NOH2O verwacht dan ook dat veel ''wassers'' zullen overstappen naar wassen zonder water. Gemakkelijk De producten van NOH2O zijn zo ontwikkelt dat het zeer gemakkelijk is om te gebruiken. Zo zal een gebruiker met een lichte inspanning een auto kunnen wassen. Wel is het van belang dat de gebruiker ''makkelijk'' kan bewegen. Dit zal namelijk nodig zijn om elke plek van de auto te kunnen bereiken. Verder zijn de benodigde spullen klein, gemakkelijk te verplaatsen en op te ruimen. Tijdbesparend Een ander voordeel van ''auto wassen zonder water'' is de tijd die men kan besparen. Zo kan een gebruiker namelijk een auto binnen het half uur compleet wassen. Geoefende gebruikers kunnen zelfs een auto binnen 20 minuten compleet reinigen. Dat scheelt met het traditionele handwassen van de auto het meeste tijd. Maar omdat voor de andere was methodes meestal naar een andere locatie moet worden gereisd, bespaard men op deze methodes ook tijd.

5 Voordelig Het ''auto wassen zonder water'' zal niet de voordeligste methode zijn om een auto te wassen. Wanneer er echter rekening wordt gehouden met verschillende factoren wijst ''auto wassen zonder water'' wel uit als voordeligste auto was methode. In vergelijking met alle wasmethodes, die met behulp van machines worden uitgevoerd, is het wassen met de producten van NOH2O in ieder geval goedkoper. 3. Welke producten worden gebruikt? NOH2O gebruikt voor een auto wassen zonder water de producten van het merk Freedom. Freedom komt uit de Verenigde Staten en is ontwikkeld onder leiding van een ex-militair van de Amerikaanse luchtmacht. Deze selecteerde een groep chemische ingenieurs om een nieuw product te ontwikkelen op het gebied van ''auto wassen zonder water''. Inmiddels verbeterd is Freedom ''Waterless Car Wash'' in de Verenigde Staten 1 van de grootste producenten in de ''auto wassen zonder water'' branche. Freedom One Freedom One is het meest gebruikte product uit het Freedom Assortiment. NOH2O gebruikt Freedom One voor het reinigen van de gehele auto behalve de ruiten en velgen.

6 Freedom Cleaner Freedom Cleaner is het product van Freedom bedoeld voor het reinigen van hardnekkiger vuil zoals bijv. insecten, boomschors en vogelpoep. NOH2O gebruikt de Cleaner voor het vooraf reinigen van de autolak. Tevens wordt Freedom Cleaner gebruikt voor het reinigen van velgen en in lichte mate voor het reinigen van de lichten en ruiten. 4. Hoe was ik een auto zonder water? NOH2O is gespecialiseerd in het ''auto wassen zonder water''. Volgens NOH2O zijn hun producten voor ieder persoon geschikt om te gebruiken (met uitzondering van mensen met bijv. rugklachten). Volgens NOH2O is een gebruiker geoefend na ongeveer 10 wasbeurten. Een geoefende gebruiker moet een complete auto in een half uur kunnen wassen. Een persoon die elke dag meerdere auto's wast moet dit in ca. 20 minuten kunnen. De methodes die men kan gebruiken om een auto te wassen zonder water zullen voor iedere gebruiker verschillend zijn. Echter zijn er een paar basisstappen die voor iedere gebruiker hetzelfde zijn. Gebruiksaanwijzing Freedom One 1. Maak een eerste (microvezel) doek vochtig met water en wring deze goed uit. 2. Vouw de doek in vieren en besproei deze met Freedom One. 3. Besproei de oppervlakte van de auto. Doe dat in delen van niet groter dan 50 bij 50 cm. 4. Wrijf de vloeistof rustig uit met de eerste doek. 5. Pak een tweede (schone) doek en verwijder het residu voordat het opdroogt. 6. Herhaal deze stappen voor de overgebleven delen van de auto tot dat deze geheel is behandeld. Gebruiksaanwijzing Freedom Cleaner 1. Maak een eerste (microvezel) doek vochtig met water en wring deze goed uit. 2. Vouw de doek in vieren en besproei deze met Freedom Cleaner. 3. Besproei vervolgens de oppervlakte van de auto. Doe dat in delen van niet groter dan 50 bij 50 cm. 4. Wrijf de vloeistof rustig uit met de eerste doek. 5. Pak een tweede (schone) doek en verwijder het residu voordat het opdroogt. 6. Herhaal deze stappen voor de overgebleven delen van de auto tot dat deze geheel is behandeld. 7. Behandel de gehele auto met Freedom One. Met de cursus ''auto wassen zonder water'' hoopt NOH2O mensen op te leiden die vervolgens voor bedrijven en instanties, op locatie, auto's kunnen gaan wassen. Deze dienst biedt voor de afnemers een groot gemak en bovendien mooie resultaten.

7 5. Wat wordt er van een ''wasser'' verwacht? Zoals eerder beschreven heeft het ''auto wassen zonder water'' voordelen. Het is natuurlijk van belang dat deze voordelen voor een gebruiker duidelijk zichtbaar zijn. Wanneer een wasbeurt bijvoorbeeld verkeerd wordt uitgevoerd, is het risico vervolgens dat het ''auto wassen zonder water'' een negatieve naam krijgt. Een goede uitvoering is daarom belangrijk. Om die reden heeft NOH2O deze cursus ingericht, om zo hun cursisten op te leiden tot professionele wassers. Een belangrijk doel dat NOH2O daarbij voor ogen heeft, is dat de opgeleiden ''wassers'' als voorbeeld moeten gaan dienen voor particulieren gebruikers.

Hoofdstuk 1: eigen waterrekening, thuis hebben wij geen waterrekening, dus ik heb hem van iemand anders geleend maar hij most hem wel terug hebben.

Hoofdstuk 1: eigen waterrekening, thuis hebben wij geen waterrekening, dus ik heb hem van iemand anders geleend maar hij most hem wel terug hebben. Werkstuk door een scholier 1573 woorden 26 mei 2003 5,3 90 keer beoordeeld Vak Wiskunde Inhoud Inleiding De eigen waterrekening - Water gebruiken - De eigen waterrekening. De lekkende kraan - Schatten

Nadere informatie

Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom

Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom Wasinstructie wassen zonder water In deze wasinstructie is beschreven op welke wijze de producten van Eco Green Auto Clean Freedom gebruikt kunnen worden. Op

Nadere informatie

Opdracht 1: Hoeveelheden Duurzaam water

Opdracht 1: Hoeveelheden Duurzaam water Opdracht 1: Hoeveelheden A. Handen wassen Zoek uit hoeveel water je nodig hebt voor het wassen van je handen: Zet de emmer in de gootsteen, onder de kraan. Was je handen (mag met zeep). Als je klaar bent

Nadere informatie

Goedkoop of duurkoop. Automobilisten voelen minder binding met hun garage. Een eerste indruk is geld waard

Goedkoop of duurkoop. Automobilisten voelen minder binding met hun garage. Een eerste indruk is geld waard Goedkoop of duurkoop Een eerste indruk is geld waard. Ook in de automotive sector. De klant die een schone werkplaats binnenstapt en geholpen wordt door deskundige monteurs in strakke bedrijfskleding,

Nadere informatie

BIOnyx genomineerd voor. Wie is BIOnyx?

BIOnyx genomineerd voor. Wie is BIOnyx? 2018 Wie is BIOnyx? BIOnyx maakt hoogwaardige en biologische schoonmaakmiddelen, zonder chemicaliën. De natuurlijke bestanddelen lossen vuil snel op. Zo worden alle oppervlakken binnen- én buitenshuis

Nadere informatie

De Autostomerij Een uniek concept

De Autostomerij Een uniek concept De Autostomerij Een uniek concept Zelfstandig ondernemer worden? Je droomt wellicht al een tijd van zelfstandig werken en het hebben van een eigen onderneming. Je eigen zaak runnen, zelf beslissingen nemen

Nadere informatie

De hond-wash. Een vuile hond is een probleem. Want een hond wassen is niet gemakkelijk. Het is een heel gedoe.

De hond-wash. Een vuile hond is een probleem. Want een hond wassen is niet gemakkelijk. Het is een heel gedoe. Centrum Basiseducatie Brusselleer Oefenmap lezen en schrijven p. 1 De hond-wash Een vuile hond is een probleem. Want een hond wassen is niet gemakkelijk. Het is een heel gedoe. Je hebt een grote kuip nodig.

Nadere informatie

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & north river écht duurzaam produceren 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & NORTH RIVER ÉCHT DUURZAAM PRODUCEREN 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

Uitdager van de maand. Natuur & Techniek, Groep 7/8. Algemeen. Titel. Waterverbruik. Cognitieve doelen en vaardigheden voor excellente leerlingen

Uitdager van de maand. Natuur & Techniek, Groep 7/8. Algemeen. Titel. Waterverbruik. Cognitieve doelen en vaardigheden voor excellente leerlingen Uitdager van de maand Waterverbruik Natuur & Techniek, Groep 7/8 Algemeen Titel Waterverbruik Cognitieve doelen en vaardigheden voor excellente leerlingen Een onderzoek opzetten naar het waterverbruik

Nadere informatie

Bestrijding volgens het boekje. 10 Tips voor een verantwoorde aanpak van onkruid, plantenziekten en ongedierte

Bestrijding volgens het boekje. 10 Tips voor een verantwoorde aanpak van onkruid, plantenziekten en ongedierte Bestrijding volgens het boekje 10 Tips voor een verantwoorde aanpak van onkruid, plantenziekten en ongedierte Bestrijding volgens het boekje, waarom is dat zo belangrijk? Heeft u last van onkruid, ongedierte

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

Handleiding Lesmethode Groep 7 &8 Huiswerk Bikkels. Inkijkexemplaar

Handleiding Lesmethode Groep 7 &8 Huiswerk Bikkels. Inkijkexemplaar Handleiding Lesmethode Groep 7 &8 Huiswerk Bikkels versie 2016 Inhoudsopgave Introductie 5 Verantwoording methodiek 6 Doorgaande lijn Po en Vo 7 Preventief en curatief 8 Organiseer je les 9 Praktische

Nadere informatie

'De investering die rendement oplevert'

'De investering die rendement oplevert' 'De investering die rendement oplevert' Reinigen met microvezels Hoe werken microvezels Wat zijn de voordelen voor - reiniging & hygiëne - efficiency - ergonomie - milieu Assortiment Hoe werken microvezels

Nadere informatie

Handleiding. Hét hulpmiddel voor het zelfstandig aan- en uittrekken van uw steunkousen!

Handleiding. Hét hulpmiddel voor het zelfstandig aan- en uittrekken van uw steunkousen! Handleiding Hét hulpmiddel voor het zelfstandig aan- en uittrekken van uw steunkousen! HandyLegs is een product van HandyCare Holding B.V. www.handylegs.com Hartelijk gefeliciteerd met uw aankoop! Met

Nadere informatie

Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken

Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken Een frisse aanpak Met het kostenbesparende reinigingsproces van Electrolux voor moppen, microvezeldoeken en werkkleding, heeft u alles zelf onder

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Wat weet je van water?

Wat weet je van water? Vragenset Wat weet je van water? Genoeg schoon water voor iedereen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta Wat weet jij van (schoon) water? Het waterschap zorgt voor

Nadere informatie

Jouw eigen bedrijf. t kost u. niet de wereld! Als je wilt dat vandaag de dag van verandering is, kom dan een kijkje nemen in de wereld van morgen!

Jouw eigen bedrijf. t kost u. niet de wereld! Als je wilt dat vandaag de dag van verandering is, kom dan een kijkje nemen in de wereld van morgen! Franchisenemers Jouw eigen bedrijf Natuurlijk heb je er wel eens over nagedacht om voor jezelf te beginnen, zelf te bepalen hoe de dag er uitziet en je eigen omstandigheden te creëren. Misschien is vandaag

Nadere informatie

De Autostomerij Een uniek concept

De Autostomerij Een uniek concept De Autostomerij Een uniek concept Zelfstandig ondernemer worden? Sinds de start zijn er duizenden auto s gereinigd. Hiermee is totaal miljoenen liter water bespaard ten opzichte van de gemiddelde wasstraat.

Nadere informatie

De meerwaarde van de Ik vertrek nu -cursus

De meerwaarde van de Ik vertrek nu -cursus De meerwaarde van de Ik vertrek nu -cursus Wat? De eerste/enige functionele cursus voor vertrekken naar buiten wonen en leven. Ik vertrek nu is uniek zowel wat betreft inhoud als vorm ; een afgewogen mix

Nadere informatie

Werkwijzer Hoe help ik een cliënt bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog? Checklist

Werkwijzer Hoe help ik een cliënt bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog? Checklist Werkwijzer Hoe help ik een cliënt bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog? Checklist Hoe help ik een cliënt bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog? Je helpt een cliënt

Nadere informatie

Handleiding. New LaundryPure. goed voor uw kleding. goed voor uw gezondheid. goed voor uw beurs. goed voor het milieu. voor de

Handleiding. New LaundryPure. goed voor uw kleding. goed voor uw gezondheid. goed voor uw beurs. goed voor het milieu. voor de Handleiding voor de New LaundryPure goed voor uw kleding goed voor uw gezondheid goed voor uw beurs goed voor het milieu Lees goed deze gebruiksaanwijzing door voor de juiste aansluiting en werking. Juli

Nadere informatie

First Lens Geniet maximaal van je nieuwe maandlenzen.

First Lens Geniet maximaal van je nieuwe maandlenzen. First Lens Geniet maximaal van je nieuwe maandlenzen. Welkom bij First Lens Hartelijk bedankt dat je voor lenzen hebt gekozen; je bent nu een van de miljoenen mensen die niet meer afhankelijk hoeven te

Nadere informatie

Elke liter weloverwogen

Elke liter weloverwogen Elke liter weloverwogen Water in overvloed op onze planeet. Of niet? Ongeveer 70 % van het aardoppervlak is ermee bedekt, maar toch is de voorraad water die geschikt is voor menselijke consumptie niet

Nadere informatie

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING AUTOMOTIVE 1 Uw Tribos behandeling uitbesteden? Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@tribosbeneluxbv.com of bel ons op nummer 0318 529347 Materiaal wat nodig is om TRIBOS

Nadere informatie

Energiebespaar Tips!

Energiebespaar Tips! Energiebespaar Tips! Hieronder vind u een aantal tips waarmee u op uw energierekening vele euro s kunt besparen. De tips zijn verdeeld in de verschillende onderdelen waaraan u energie verbruikt in uw huis.

Nadere informatie

SMARTWAVE DOOR IPSO DE JUISTE KEUZE VOOR UW WAS. Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso.com

SMARTWAVE DOOR IPSO DE JUISTE KEUZE VOOR UW WAS. Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso.com SMARTWAVE DOOR IPSO DE JUISTE KEUZE VOOR UW WAS Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso.com DE ENIGE KEUZE Verbruikt uw wasproces te veel water? Zit u in met het milieu?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding LT-2008.02 Limo-konijn Leeftijd: 2 tot 14 Transportmaat: 50-70-90 cm Gewicht: 16 kg. Vermogen: 250watt Spanning: 230 volt Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel

Nadere informatie

imop Lite Mobiele reiniging

imop Lite Mobiele reiniging imop Lite Mobiele reiniging Welkom bij de revolutie imop Lite De imop Lite is lichter dan de i-mop XL en is daarmee de kleinste en lichtste machine in de hele i-mop-reeks. Met deze uitbreiding op de huidige

Nadere informatie

Handleiding. Hét hulpmiddel voor het zelfstandig aan- en uittrekken van uw steunkousen!

Handleiding. Hét hulpmiddel voor het zelfstandig aan- en uittrekken van uw steunkousen! Handleiding Hét hulpmiddel voor het zelfstandig aan- en uittrekken van uw steunkousen! HandyLegs is een product van HandyCare Holding B.V. www.handylegs.com Hartelijk gefeliciteerd met uw aankoop! Met

Nadere informatie

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Microfiber Doeken Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Kenmerken: Hoge kwaliteit Label op elke doek die het gebruik aangeeft. Doeken hebben echter wel meerdere gebruiksmogelijkheden Verschillende

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 gaat over rekenen. Deel 2 is eigenlijk herhaling van alle stof. Trainen voor het examen.

Hoofdstuk 5 gaat over rekenen. Deel 2 is eigenlijk herhaling van alle stof. Trainen voor het examen. Hoofdstuk 5 gaat over rekenen. Deel 2 is eigenlijk herhaling van alle stof. Trainen voor het examen. Het werkt als volgt, Je maakt een opgave bijv. opgave 1. Hoe gaat het ook al weer denk je dan. Nou,

Nadere informatie

Thuis Slim Advies. Haal meer winst uit energie. Zon Wind Water. Gratis tips om energie te besparen

Thuis Slim Advies. Haal meer winst uit energie. Zon Wind Water. Gratis tips om energie te besparen Thuis Slim Advies Haal meer winst uit energie Zon Wind Water Gratis tips om energie te besparen Gratis tips om energie te besparen. Haal meer winst uit energie Voorwaarden van verspreiding Je mag dit E-book

Nadere informatie

Duurzaamheid. Complex Duinstate

Duurzaamheid. Complex Duinstate Duurzaamheid Complex Duinstate Kaatsheuvel Maart 2010 Leerling Hans van Ierland Casade Woondiensten 09-03-2010 Docent Ellen Venhuizen Wijkwerk niveau 3 fase 3 helicon opleidingen 1 Inhoud Bladzijde: Inleiding

Nadere informatie

Basisvoorwaarde Risico Tips Hulpmiddelen. Versleping door de lucht of materialen en werkgereedschappen. Bouw en inrichting

Basisvoorwaarde Risico Tips Hulpmiddelen. Versleping door de lucht of materialen en werkgereedschappen. Bouw en inrichting Risico s op allergenen bij basisvoorwaarden Basisvoorwaarden zijn onderwerpen die te maken hebben met hygiënisch werken en die voor het hele productieproces van belang zijn. In onderstaand overzicht zijn

Nadere informatie

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Met Sprimoglass koos u voor beglazing van hoge kwaliteit. U koos ook voor een feilloze klantenservice en daarom krijgt u er een gerust

Nadere informatie

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, tips en handige weetjes op het gebeid van duurzaamheid en vooral wat ook zelf kunt doen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, tips en handige weetjes op het gebeid van duurzaamheid en vooral wat ook zelf kunt doen. Investeren in duurzaamheid In de samenleving is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing. We gaan de komende jaren actief inzetten op duurzaam beheren. Energiezuinig wonen. Niet alleen

Nadere informatie

Retourtje Water. Een project van Diaconie Evangelisch- Lutherse Gemeente Amsterdam en het Amsterdams NME Centrum. Lay-out Agnes Bergveld

Retourtje Water. Een project van Diaconie Evangelisch- Lutherse Gemeente Amsterdam en het Amsterdams NME Centrum. Lay-out Agnes Bergveld Retourtje Water Uitgave: Amsterdams NME Centrum Retourtje Water Een project van Diaconie Evangelisch- Lutherse Gemeente Amsterdam en het Amsterdams NME Centrum Auteur Mirella Vierveijzer Lay-out Agnes

Nadere informatie

AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER

AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER SAMENVATTING Weet je dat de meeste van onze dagelijkse activiteiten, inclusief voedsel, kleding en reizen, een hoog waterverbruik betekenen en daarmee

Nadere informatie

Velgen herstellen. Het uitvoeren is geheel op eigen risico, ik ben niet aansprakelijk voor eventuele schade in welke vorm dan ook!

Velgen herstellen. Het uitvoeren is geheel op eigen risico, ik ben niet aansprakelijk voor eventuele schade in welke vorm dan ook! Uitgevoerd door: René Schouten Auteur: René Schouten Type velg: 18 M3 EVO replica Benodigde materialen: - Excentrische schuurmachine - Schuurpads in korrel 120, 180 en 320 - Velgenreiniger - Ontvetter

Nadere informatie

SMARTWAVE DOOR IPSO DE INTELLIGENTE KEUZE VOOR WASGOED. Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso.

SMARTWAVE DOOR IPSO DE INTELLIGENTE KEUZE VOOR WASGOED. Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso. SMARTWAVE DOOR IPSO DE INTELLIGENTE KEUZE VOOR WASGOED Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso.com DE ENIGE KEUZE Verbruikt uw wasproces te veel water? Zit u in met het

Nadere informatie

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP. Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP. P01 MiNiGRiP meer dan alleen verpakkingen Minigrip Nederland BV, met

Nadere informatie

Wassen in cijfers 2009-2010

Wassen in cijfers 2009-2010 Wassen in cijfers 2009-2010 Wassen in cijfers 2009-2010 1 2 Wassen in cijfers 2009-2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Voorwoord 4 Samenvatting 5 Omvang Nederlandse Autowasbranche 6 Autowassen in het algemeen

Nadere informatie

Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog

Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer

Nadere informatie

Workwear service that works.

Workwear service that works. that works. Inhoudsopgave Over Berendsen 3 Onze 6 Uitgifte en inname systemen 8 CL proces 10 Over Berendsen Onze missie: We doen waar we goed in zijn, zodat u kunt doen waar u het beste in bent. Wat onze

Nadere informatie

STAP 1: Verwijder groot los droog vuil

STAP 1: Verwijder groot los droog vuil Schoonmaken Winkels: De Vloer die tegen water kan "Deze info gaat over waterbestendige vloeren zoals tegels, natuursteen, pvc, grind, vinyl en linoleum. Deze info is ook geschikt voor minder waterbestendige

Nadere informatie

the dutch water expert Schoon en veilig water voor iedereen

the dutch water expert Schoon en veilig water voor iedereen the dutch water expert Schoon en veilig water voor iedereen 1 We zijn de toonaangevende Nederlandse leverancier van koper/zilverionisatisystemen Waar we in geloven Wij geloven in veilig en schoon water

Nadere informatie

De Autostomerij Een uniek concept

De Autostomerij Een uniek concept De Autostomerij Een uniek concept Zelfstandig ondernemer worden? Sinds de start zijn er duizenden auto s gereinigd. Hiermee is totaal miljoenen liter water bespaard ten opzichte van de gemiddelde wasstraat.

Nadere informatie

HET NIEUWE HANDEN WASSEN

HET NIEUWE HANDEN WASSEN HET NIEUWE HANDEN WASSEN Geen water en zeep, wel schone en verzorgde handen! DE RITTS HET NIEUWE HANDEN WASSEN! Lege zeepdispensers, vieze kranen en wastafels, water op de grond, kapotte handdoekrollers,

Nadere informatie

De wereld op z n kop!

De wereld op z n kop! De wereld op z n kop! dreamlitenachtlenzen dreamlite.nl Lees eerst het informatieblad dat je ontvangen hebt bij het verstrekken van de lenzen. Voorbereidingen om je DreamLite nachtlenzen in te zetten Wanneer

Nadere informatie

Upfall shower systems. Upfall Shower HET NIEUWE DOUCHEN DE KRACHTIGSTE EN ZUINIGSTE DOUCHE TER WERELD

Upfall shower systems. Upfall Shower HET NIEUWE DOUCHEN DE KRACHTIGSTE EN ZUINIGSTE DOUCHE TER WERELD Upfall shower systems Upfall Shower HET NIEUWE DOUCHEN DE KRACHTIGSTE EN ZUINIGSTE DOUCHE TER WERELD Upfall Shower uw duurzame wellness ervaring! Aarde Het ABC principe van de Upfall Shower Douchen met

Nadere informatie

Hier gaan we uitleggen hoe je te werk gaat om het achterraampje van een cabrio kap te vervangen.

Hier gaan we uitleggen hoe je te werk gaat om het achterraampje van een cabrio kap te vervangen. Hier gaan we uitleggen hoe je te werk gaat om het achterraampje van een cabrio kap te vervangen. Let op: dit geldt enkel voor ramen met een ritssysteem, dus niet de ingenaaide versie! Je kan het best zorgen

Nadere informatie

WIST JE DaT? Elke dr ppel telt

WIST JE DaT? Elke dr ppel telt Elke dr ppel telt 1 Water bij de Toyota fabrieken Sinds 2002 hebben de productiefabrieken van Toyota in Europa het waterverbruik (m³/auto) met 54% teruggebracht. TMMF, de Toyota fabriek in Valenciennes,

Nadere informatie

Wat? Waarom? sleutelen aan het milieu. Technische ingrepen aan het sanitair

Wat? Waarom? sleutelen aan het milieu. Technische ingrepen aan het sanitair W1 sleutelen aan het milieu Technische ingrepen aan het sanitair Wat? Waarom? Is het waterverbruik binnen de organisatie ondanks alle inspanningen opvallend hoog? Liet je al een wateraudit uitvoeren (zie

Nadere informatie

UrbanSofa Outdoor. Handleiding

UrbanSofa Outdoor. Handleiding UrbanSofa Outdoor Handleiding De UrbanSofa Outdoor Collectie is waterbestendig en waterafstotend. Hij is echter niet waterdicht. Dit heeft als voordeel dat het comfort enorm wordt verhoogd door de ademende

Nadere informatie

een schoon geweten 78 * Innovatie en wetenschap

een schoon geweten 78 * Innovatie en wetenschap 075-750 3262 Witte Vlinderweg 38b 1521PS Wormerveer www.nuvoh2o.nl Duidelijk innovatief Wij spreken niet van evolutie, maar van innovatie. De tijd van waterontharders met zout ligt achter ons. Welkom in

Nadere informatie

microvezels = maximale Het all-in-one TASKI Jonmastersysteem. De bewezen formule voor de beste schoonmaakresultaten. reiniging

microvezels = maximale Het all-in-one TASKI Jonmastersysteem. De bewezen formule voor de beste schoonmaakresultaten. reiniging microvezels = maximale Het all-in-one TASKI Jonmastersysteem. De bewezen formle voor de beste schoonmaakresltaten. reiniging werkwagen + hlpmiddelen + microvezels = TASKI Jonmastersysteem. Totaaloplossing

Nadere informatie

PURRFECTE SCHOONMAAKTIPS

PURRFECTE SCHOONMAAKTIPS 1 PURRFECTE SCHOONMAAKTIPS DOOR ADA VAN DER MOLEN Oh, die heerlijke vroege voorjaarszon! Mensen genieten op de terrasjes, gaan tuinieren, klussen of halen emmers sop tevoorschijn en beginnen aan de grote

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

HANDLEIDING AUTOPOETSSET EENZET / TDICLUB NL

HANDLEIDING AUTOPOETSSET EENZET / TDICLUB NL HANDLEIDING AUTOPOETSSET EENZET / TDICLUB NL Deze handleiding is opgesteld om te worden gebruikt samen met de inhoud van de Eenzet starterset. Deze set onderhoudsmaterialen voor de auto kan via de TDIclub

Nadere informatie

De Friese Waterketen: samen besparen!

De Friese Waterketen: samen besparen! De Friese Waterketen: samen besparen! Weet u het antwoord? Drinkwater; waar halen we dit vandaan? Hoeveel water gebruikt u per dag? Auto naar de wasstraat of zelf wassen? Waterbelasting, rioolheffing,

Nadere informatie

Reiniging parketvloer

Reiniging parketvloer Reiniging parketvloer RMC Soap RMC Soap is een onderhoudszeep voor de regelmatige schoonmaakbeurt van geoliede houten oppervlakken. De zeep verwijdert grondig alle vuil en vet en behoudt hierbij de matte,

Nadere informatie

Naast kwaliteit, kijken we ook altijd naar kosten. Arjan Dogterom Head of IT. Vast Mobiel VastMobiel

Naast kwaliteit, kijken we ook altijd naar kosten. Arjan Dogterom Head of IT. Vast Mobiel VastMobiel Naast kwaliteit, kijken we ook altijd naar kosten Arjan Dogterom Head of IT Partner Logistics is altijd bereikbaar en bespaart op telefoonkosten met Intercity Zakelijk Partner Logistics is een bedrijf

Nadere informatie

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70%

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% RHIMA korventransportmachines met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% De vaatwasmachines maken gebruik van het ingenieuze Intelligent Control Operating System. De operationele kosten van de ICS+

Nadere informatie

Prijs behandeling: 325,00 incl. btw

Prijs behandeling: 325,00 incl. btw BRONZEDETAIL Compleet voorreinigen van de autoen drogen 2 tot 3 stapsmachinaal grof en fijn polijst lakbehandeling met cleaners Eventuele chrome-/alulijsten en delen schoonmaken en polijsten Interieur

Nadere informatie

PUPPYREN.nl. Puppyrennen, accessoires en info

PUPPYREN.nl. Puppyrennen, accessoires en info Inhoudsopgave 1. Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond gaat luisteren?... 3 2. Puppycursus... 4 2.1 Wat leer je tijdens een puppycursus?... 4 2.2 Wat leer jij zelf tijdens de cursus?... 4 2.3 Wat leert een

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar Titel Tekst Orange Nano Guardon SelfClean Solar Vervuiling vermindert de PV-opbrengst Zonne-energie is populair, terecht, elke kilo CO2-uitstoot die vermeden wordt door duurzame elektriciteitsopwekking

Nadere informatie

Energiebespaar Tips!

Energiebespaar Tips! Energiebespaar Tips! Hieronder vind u een aantal tips waarmee u op uw energierekening vele euro s kunt besparen. De tips zijn verdeeld in de verschillende onderdelen waaraan u energie verbruikt in uw huis.

Nadere informatie

NONWOVENDOEKEN VOOR ELKE KLUS EEN POETSDOEK

NONWOVENDOEKEN VOOR ELKE KLUS EEN POETSDOEK NONWOVENDOEKEN VOOR ELKE KLUS EEN POETSDOEK INZETBAAR IN ALLE BRANCHES, DE POETSDOEK VOOR ELKE KLUS In alle branches komen lastige schoonmaakwerkzaamheden voor die extra aandacht nodig hebben. Niet iedere

Nadere informatie

Rubbermaid Hygen Waterfiltersysteem

Rubbermaid Hygen Waterfiltersysteem Waterfiltersysteem INTRODUCTIE Levering te bevestigen PRODUCTBESCHRIJVING Het Rubbermaid Hygen -waterfiltersysteem is een revolutionair en uniek reinigingssysteem dat vuil water filtert en er zuiver water

Nadere informatie

transport grondstoffen verpakking water energie MANAGEMENT SUMMARY

transport grondstoffen verpakking water energie MANAGEMENT SUMMARY MANAGEMENT SUMMARY Aanleiding: De keuze voor het werken met disposable en versus de wasbare microvezel doeken in de professionele schoonmaak wordt vaak op basis van meerdere factoren gemaakt. Een van de

Nadere informatie

Lespakket. Rioolwaterzuivering. Genoeg schoon water voor iedereen. www.wshd.nl/lerenoverwater. Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta

Lespakket. Rioolwaterzuivering. Genoeg schoon water voor iedereen. www.wshd.nl/lerenoverwater. Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta Lespakket Rioolwaterzuivering Genoeg schoon water voor iedereen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta Lespakket Rioolwaterzuivering Informatie voor de leerkracht Het

Nadere informatie

MEHA Microvezelsysteem

MEHA Microvezelsysteem MEHA Microvezelsysteem Het Alpheios Microvezelsysteem: in alle opzichten beter U steekt veel energie in de professionele schoonmaak van uw organisatie en dat wilt u terugzien in het resultaat. Maar wordt

Nadere informatie

Tips voor schuifvloer-chauffeurs

Tips voor schuifvloer-chauffeurs Onderhoud: Kosten besparen door tijdig te reinigen In het kader van het thema Lowest Cost of Ownership hebben we een goede tip voor u over het onderhoud van uw schuifvloer. Een belangrijk onderdeel van

Nadere informatie

Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen

Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 Opdrachtformulier Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu.

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu. www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

BEHANDELINGEN INTERIEUR

BEHANDELINGEN INTERIEUR Als u in contact wilt komen met het Meguiar s Detailing Center kunt u mailen naar: info@meguiarsdetailcenter.nl of neem direct contact op met Marcel 0615113744 of Randy 0651904248. Ook kunt u altijd bellen

Nadere informatie

De kritische consument

De kritische consument De kritische consument Inleiding Om producten te kunnen maken heb je grondstoffen nodig. Mensen werken met deze grondstoffen en maken er producten van die we consumeren. Een ondernemer is tevreden als

Nadere informatie

Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid.

Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid. Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid. Gecertificeerde duurzaamheid in de sanitaire ruimte Ligt de bescherming van natuurlijke hulpbronnen u na aan het hart? Waterverbruik en afval reduceren eveneens?

Nadere informatie

GEEN water bij de wijn!

GEEN water bij de wijn! GEEN water bij de wijn! Water! Je gebruikt het dagelijks. Het begint al meteen s ochtends bij het wassen en het toilet doorspoelen. Daarna drink je water (puur water of in je kopje thee, ranja of in elke

Nadere informatie

EXCLUSIEF PRODUCT VOOR DE PROFESSIONAL

EXCLUSIEF PRODUCT VOOR DE PROFESSIONAL EXCLUSIEF PRODUCT VOOR DE PROFESSIONAL - True Line hairextensions zijn van hoge kwaliteit. - True Line Hairextensions zijn alleen bestemd voor de professional en zijn ook niet te koop bij de (kappers)

Nadere informatie

Zonnecoöperatie West-Friesland Burgerinitiatief. 1 september 2014

Zonnecoöperatie West-Friesland Burgerinitiatief. 1 september 2014 Zonnecoöperatie West-Friesland Burgerinitiatief 1 september 2014 Programma: Welkom! Wethouders Wijnne en Nootebos aan het woord Werkgroepleden Presentatie plannen Vragen? Afsluiting: circa 21.30 uur Wethouder

Nadere informatie

We beginnen het avontuur met 3 gaats dieselpoten, verlaagd door jamex veren en voorzien van enkele schijven

We beginnen het avontuur met 3 gaats dieselpoten, verlaagd door jamex veren en voorzien van enkele schijven Gereedschap: Pers Doppenset Ratel Schroevendraaier Gebogen bektang Aluminium ringen Oude lagers (gewenst) Bankschroef Pollietrekker Beitel en Hamer Etc. Etc We beginnen het avontuur met 3 gaats dieselpoten,

Nadere informatie

Het nieuwe trimsysteem in de Laser!

Het nieuwe trimsysteem in de Laser! Het nieuwe trimsysteem in de Laser! Al een tijdje zijn er binnen de internationale Laserklasse plannen om de Laser aan te passen aan het moderne zeilen, en daarbij het zeilen in de Laser toegankelijker

Nadere informatie

Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water

Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water Geniet van heerlijk zuiver en zacht water, dat niet alleen de opbouw van kalk voorkomt, maar ook bestaande kalkaanslag verwijdert. Kalkaanslag verstopt

Nadere informatie

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave Onderhoud tegels Inhoudsopgave ONVERGLAASDE TEGELS... 2 PORCELANATO ONVERGLAASD... 3 ULTRAGRES... 4 VERGLAASDE TEGELS... 5 COTTO-TERRACOTTA onbehandeld... 6 ONVERGLAASDE TEGELS Reiniging Beschermen Onderhoud

Nadere informatie

FURO COMPLETE WATERCARE SET

FURO COMPLETE WATERCARE SET FURO COMPLETE WATERCARE SET DE FURO COMPLETE WATER CARE SET BEVAT DE BASISPRODUCTEN VOOR HET GEBRUIK EN ONDERHOUD VAN UW SPA, HOT TUB OF WHIRLPOOL. LEES DE INFORMATIE IN DEZE BROCHURE ZORGVULDIG DOOR.

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

CAR DET DUBOIS AILING

CAR DET DUBOIS AILING DUBOIS DETAILING CAR DESIGN JE FIETS www.brokebikes.be WIN DEZE BROKE BIKE BIJ CARWASH DUBOIS Bij iedere interieurreiniging of cardetailing maakt u kans om deze fiets te winnen. ONZE WASPROGRAMMA S ontdek

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon Restore+Protect

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon Restore+Protect Titel Tekst Orange Nano Guardon Restore+Protect Verweerde objecten De meeste objecten worden niet mooier naarmate ze ouder worden. Een groot aantal materialen waaronder RVS, aluminium, gepoedercoate metalen,

Nadere informatie

professionals Producten verkiezen die de Nu kan ook JIJ producten gebruiken van 3M! 3M Car Care Producten

professionals Producten verkiezen die de Nu kan ook JIJ producten gebruiken van 3M! 3M Car Care Producten 3M Car Care Producten Producten die de professionals verkiezen 3M is één van de belangrijkste leveranciers van herstelproducten voor de professionele autoherstelmarkt. Nu kan ook JIJ producten gebruiken

Nadere informatie

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ Zelfreinigend Zelfreinigend Pilkington Activ Pilkington Activ is ook zeer geschikt voor dakbeglazing Zelfreinigend glas Pilkington Activ is duurzaam, gecoat, zelfreinigend glas met een neutrale kleur en

Nadere informatie

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Huis & Erf steekt energie in uw woning in de vorm van een compleet isolatiepakket voor uw hele woning.

Nadere informatie

Soldier Water Filter. Vervangingsfilter. Gebruikers handleiding

Soldier Water Filter. Vervangingsfilter. Gebruikers handleiding Soldier Water Filter (Model: PF111) Vervangingsfilter (Model: CM01-1775) Gebruikers handleiding Gepatenteerd Product Gebruikers handleiding Dank u voor het kiezen van het individuele water filter. Deze

Nadere informatie

W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS

W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS 51 GEBRUIKSAANWIJZING BONECO W200 INHOUDSOPGAVE Leveringsomvang en technische gegevens 54 Beste klant 54 Leveringsomvang 54 Technische gegevens 54 Overzicht

Nadere informatie