Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017"

Transcriptie

1 Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017 Johannes doopt in de rivier de Jordaan uit: Les très riches heures du Duc de Berry, circa 1614.

2 2 Uit de Bergrede Vergaart u geen aardse schatten! Zij wo rden immers doo r mot en roest vernield en doo r dieven omwoeld en gesto len. Vergaart veeleer schatten in de hemelse wereld! Zij kunnen niet doo r mot en roest vernield en doo r dieven omwoeld en gesto len wo rden. Waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn. De lichtbro n van het lic haam is het oo g. Indien uw oog onbevangen waarneemt, zo zal uw gehele lichaam doo rlicht zijn. Is uw oog echter doo r begeerte vertroebeld, zo zal uw hele lichaam verduisterd zijn. En indien het licht dat in u is duisternis wordt, hoe groot is dan die duisternis! Niemand kan twee heren dienen; of hij haat de een en heeft de ander lief, of hij volgt de een en veracht de ander. Gij kunt niet tegelijk Go d dienen en Mammon. Daarom zeg ik u: Overwint de bezo rgdheid voo r het leven van uw ziel: wat gij eten en drinken zult, en overwin de bezorgdheid vo or uw lichaam: waarmee gij u kleden zult. Is niet de levende ziel meer dan het vo edsel en het lichaam meer dan de kleding? Ziet naar de vogelen des hemels: zij zaaien niet, zij o ogsten niet en verzamelen niet in schuren; en uw Vader in de hemelen voedt hen. Zijt gij niet veel meer dan zij? Wie van u kan doo r bezo rgd te zijn, zijn levensweg met één el verlengen? En wat maakt gij u zo rgen o ver kleding? Leert van de leliën des velds, ziet ho e zij wassen zonder mo eite te doen en zonder hun gewaad te weven. Ik zeg u dat zelfs S alomo in al zijn luister niet gekleed was als één van deze. Indien dan God het gras des velds, dat er heden no g is en mo rgen in de oven gewo rpen wo rdt, zó kleedt, zal hij u niet veeleer kleden? Hoe zwak is uw geloof! Maak u dan niet bezo rgd en zegt niet: wat zullen we eten? o f: wat zullen we drinken? of: waarmede zullen wij ons kleden? N aar dat alles jagen de heidense volkeren. Uw hemelse Vader weet dat gij al deze dingen nodig hebt. Streeft in de eerste plaats naar zijn Rijk en zijn Gerechtigheid. Dan zal ook al het andere u ten deel vallen. Het evangelie volgens Mattheüs 6: in de vertaling van H.A.P.J. Ogilvie

3 3 Programmatoelichting Bart Hessen Onregelmatigheden in het dienstenrooster in de zomerperiode In verband met het kinderkamp Berka zijn er geen diensten in Leeuwarden in de periode tussen 13 juli en 8 augustus, met uitzondering van de zondag 30 juli, wanneer om uur de Mensenwijdingsdienst zal worden gehouden (buiten het normale dienstenritme) door een vervangend geestelijke. Verder komt de dienst van woensdag 20 september te vervallen i.v.m. de synode. Voorbereiding Jeugdwijding 2018 De overgang naar de puberteit is een belangrijk, maar vaak ook onzeker moment in het volwassen worden. Het sacrament van de jeugdwijding, gehouden in de Paastijd voor kinderen die dan de leeftijd van 14 jaar bereikt hebben, wil een steun zijn op de weg naar zelfstandigheid. Het ontvangen van de jeugdwijding wordt voorbereid door bijeenkomsten (1 middag per maand) die doorgaans in september beginnen. Ouders die hun kind voor de jeugdwijdingsvoorbereiding willen aanmelden, of die meer informatie over de jeugdwijding wensen, kunnen contact opnemen met Hinke de Boer ( ) of Bart Hessen ( , B.Hessen@christengemeenschap.nl). Bijeenkomsten Familieochtend en Johannesfeest voor de Noordelijke gemeenten te Rottevalle Zondag 25 juni In de gemeente wordt eerst om uur de Mensenwijdingsdienst gehouden, waarbij de kinderen tegelijkertijd op de Druifstreek een verhaal krijgen. Om uur is de zondagsdienst voor kinderen, gevolgd door een korte pauze met koffie, thee en sap. Daarna kunnen we gezamenlijk op weg gaan naar het Johannesfeest in Rottevalle. Op deze eerste zondag van de Johannestijd vieren we weer een Johannesfeest samen met de andere Noordelijke gemeenten. We zijn daarvoor welkom bij de fraaigelegen woonboerderij van Christiaan Franken, Ald Daem 4 te Rottevalle. Daar zullen we eerst een gezamenlijke Potluck lunch houden, waarbij iedereen wat lekkers kan meenemen om de anderen mee te verblijden. Vervolgens is er voor de kinderen een verhaal en is er gelegenheid om buiten spelletjes te doen. En natuurlijk is er een vuur! Voor de volwassen is er ook een inhoudelijk onderdeel rond het thema Johannes de Doper na Pinksteren.

4 4 Verder zullen we zingen en wie een muziekinstrument bespeelt kan dat ook meenemen. Verdere informatie te verkrijgen bij Bart Hessen (zie colofon). Terugblik op de Internationale Pinksterconferentie Zondag 9 juli, uur Van 2 tot en met 6 Juni werd in s-hertogenbosch de Internationale Pinksterconferentie van de Christengemeenschap gehouden. Zo n 1300 deelnemers van over de gehele wereld namen deel aan deze bijzondere bijeenkomst onder de noemer Spelen met vuur - Pinkstervuur: geschenk van de vrijheid. Onder de deelnemers (en organisatoren) waren ook leden uit onze gemeente. Nu de ervaringen wat bezonken zijn, is dit een mooie gelegenheid deze ervaringen met de gemeente te delen. Het credo, moet ik dat geloven? -deel VI-(slot) Zondag 13 augustus, uur De Christengemeenschap kent geen catechismus en geen geloofsleer waaraan leden zich te conformeren hebben. Toch kent de Christengemeenschap een Credo. Wat zegt dit Credo en wat is zijn rol in de Christengemeenschap? In enkele bijeenkomsten (die verspreid over het jaar worden gehouden) kijken we nader naar dit Credo en zijn inhoud. Vandaag de laatste zin, beginnend met Gemeenschappen, waarin de leden... Wat betekent de Mensenwijdingsdienst? Zondag 10 september, uur De Mensenwijdingsdienst is het middelpunt van de vernieuwde sacramenten. Ieder van ons zal zijn of haar eigen ervaringen ermee hebben en op eigen wijze waardevol vinden. Maar wat betekent de Mensenwijdingsdienst in wijder verband? Niet alleen voor mensen en mensengemeenschap, maar ook voor de plaats, de natuur, de aarde?

5 5 Michaëlconferentie op vrijdag 29 en zaterdag 30 september Het zwaard van de geest In dit bewustzijnstijdperk, waarin het goed en kwaad in de wereld voortdurend getoetst wordt, is het belangrijk om de innerlijke moraliteit te ontwikkelen. Vandaar een conferentie over dit thema op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september a.s. Programma: Vrijdag 29 september Ontvangst met koffie / thee Inleiding en praktisch werken Cultische afsluiting Zaterdag 30 september Mensenwijdingsdienst Koffie / thee Vervolg met thema en praktisch werken Lunch Verder werken aan het thema Afsluiting In verband met de planning van de koffie, thee en lunch graag van te voren opgeven. Opgave en informatie: Dick Ratering ratering@xs4all.nl tel Hinke de Boer ddboer11@hotmail.com tel Thea Meijer th.meijer3@upcmail.nl tel Plaats: Droevendal 9 te Leeuwarden (Galilea kapel van De Christengemeenschap) Kosten: vrijwillige bijdrage (richtbedrag 10) Studiegroep op de woensdagochtend Eens in de twee weken op de woensdagochtend na de Mensenwijdingsdienst komen we bij elkaar om aan de hand van een boek aan een religieus thema te werken. Na de zomer, te beginnen op woensdag 6 september, gaan we ons bezig houden met de voordrachten van Rudolf Steiner over het Johannesevangelie (GA 103), met de daarbij behorende delen uit het evangelie. Tot die tijd kijken we op de woensdagen naar de perikopen (schriftlezingen in de Mensenwijdingsdienst) van de daaropvolgende zondag. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. De bijeenkomsten beginnen om uur en lopen tot ongeveer uur. Verdere informatie te verkrijgen bij Bart Hessen.

6 6 Losse eindjes Afwezigheid van de geestelijke Bart Hessen is afwezig van 17 juli t/m 7 augustus (Kinderkamp Berka). In deze periode kunt u in dringende gevallen een van de bestuursleden bellen (zie colofon), die kunnen u met een vervangend geestelijke in contact brengen. Verder is hij afwezig van 19 t/m 21 september (synode). In die tijd kunt u op zijn mobiele nummer ( ) een boodschap achterlaten en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. Nieuwe omslag gemeentebericht Rob de Boer Voor u ligt het laatste gemeentebericht in de vormgeving, die u gewend bent. Vanaf het volgende nummer krijgt het een nieuw jasje. Op de voorzijde van de omslag zal ons kerkgebouw worden afgebeeld (voor de herkenbaarheid) en het logo is enigszins aangepast. Het logo, dat momenteel alleen op de enveloppen wordt gebruikt, zal voortaan ook de voorzijde van het gemeentebericht tooien. Maar wel in vier verschillende kleuren, zoals u dat gewend bent. Geen spectaculaire veranderingen, dus, maar het vraagt wel om een andere werkwijze voor de drukker. De financiële consequenties van die nieuwe werkwijze zijn op dit moment nog niet bekend. Die zal ik in het volgende gemeentebericht opnemen. In het algemeen zijn alle bijeenkomsten openbaar en voor iedereen toegankelijk. Het werk van De Christengemeenschap is alleen mogelijk door de financiële en daadwerkelijke bijdragen van haar leden en belangstellenden. Inleverdatum voor het volgende gemeentebericht: maandag 4 september 2017.

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 23 mei t/m 23 juni 23 mei en 27 mei Johannes 3, 1-21 3 juni Johannes 4, 1-26 10 juni Johannes 17, 6-11 17 juni Johannes 1, 43-51 Johannestijd van 24 juni

Nadere informatie

Waar is je schat? Daar is je hart! Matt 6 : 19-26

Waar is je schat? Daar is je hart! Matt 6 : 19-26 Waar is je schat? Daar is je hart! Matt 6 : 19-26 Matteus 6 19 Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. 20 Verzamel schatten in de hemel,

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen April Mei 2014 LICHT UIT LICHT De liefde bidt voor wie niet weten wat zij doen; gekruisigd blijft zij

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN 20 september Mattheüs 6,14-34 27 september Lukas 7, 1-17 Michaëltijd van 29 september t/m 31 oktober 29 sept en 4 oktober Mattheüs 22, 1-14 11 oktober Openbaring 12 18 oktober

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Intochtslied: Psalm 8:1,3 > 1/1 1/1 Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Zingen: 283:1,5 > 1/1 1/1 Leefregels > Zingen: Psalm 25:2,6 > 1/2 2/2 1/2 2/2 Verootmoedigings Gebed > Zingen:

Nadere informatie

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Adventstijd van 27 november t/m 24 december 27 november Lukas 21, 25-36 4 december 1 Thessalonicenzen 5, 1-11 11 december Mattheüs 25, 1-30 18 december Filippenzen 4, 1-9 Kersttijd

Nadere informatie

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Het is zomer. Hopelijk zien we voldoende het beeld van de gouden zon in een blauwe hemel. Voelen we

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek

Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 Binnenkomst kerkenraad en voorganger Mededelingen

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd 12 juni t/m 23 juni 12 en 16 juni Johannes 3, 1-21 Gesprek met Nicodemus 23 juni Johannes 4, 1-26 Samaritaanse bij de bron Johannestijd 24 juni t/m 27 juli 24

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 23 juli t/m 28 september 17 september Mattheüs 6,14-34 24 september Lukas 7, 11-17 Michaëltijd van 29 september t/m 28 oktober 29 sept en 1 okt Mattheüs

Nadere informatie

Ochtenddienst 29 oktober 2017

Ochtenddienst 29 oktober 2017 Ochtenddienst 29 oktober 2017 Hervormde Gemeente,Numansdorp Zondag 2 Voorganger : Ds. J.W. van den Bosch te Piershil Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag februari, maart 2017 De Genadester Wij kennen allen de beelden van de drie koningen die de ster

Nadere informatie

Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad.

Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad. Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad. Omdat het voor de kwaliteit van ons leven, zeker ons geestelijk leven zo belangrijk is- wij worden

Nadere informatie

30 september uur JH Smit orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Hooghuis. -stilte- Lofprijzing en aanbidding

30 september uur JH Smit orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Hooghuis. -stilte- Lofprijzing en aanbidding 30 september 2018 17.00 uur JH Smit orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Hooghuis -stilte- Lofprijzing en aanbidding Votum: De nieuwe psalm berijming psalm 62,1 Zegengroet: gesproken Amen: gesproken

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk

Welkom in de Pauluskerk Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Ds. H. Reinders Organiste: Anja van der Ploeg Combo: Ans Reinders, Dirk Jan Reinders, Chris Hazelaar en Diane van Iperen Zingen: Evangelische Liedboek 185 1. Leer mij

Nadere informatie

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Lijdenstijd van 28 februari t/m 26 maart 6 maart Johannes 6, 1-15 13 maart Johannes 8, 1-12 20 maart (Palmzond.) Mattheüs 21, 1-11 21 maart Markus 11, 12-19 22 maart Mattheüs

Nadere informatie

Welkom. Eerlijk leven Consumptie en Geloof. 18 februari 2015. Gereformeerde Ontmoetingskerk Nieuw-Lekkerland

Welkom. Eerlijk leven Consumptie en Geloof. 18 februari 2015. Gereformeerde Ontmoetingskerk Nieuw-Lekkerland Welkom Eerlijk leven Consumptie en Geloof Gereformeerde Ontmoetingskerk Nieuw-Lekkerland 18 februari 2015 Programma Eerlijk leven Consumptie en Geloof 1. Opening 2. Consumptie en Geloof 3. De Bijbel en

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Adventstijd van 29 november t/m 24 december 29 november Lukas 21, 25-36 6 december Filippenzen 4, 1-9 13 december 1 Thessalonicenzen 5, 1-11 20 december Mattheüs 25, 1-30 Kersttijd

Nadere informatie

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip De Christengemeenschap - De Kristenmienskip Gemeentebericht Leeuwarden Programma en agenda 24 maart t/m 11 juni 2019 Lijdenstijd t/m Pinksteren Deze keer verschijnt ons gemeentebericht digitaal. Als je

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 24 september 2017 in de Mente kerk te Schoonebeek

Orde van dienst zondag 24 september 2017 in de Mente kerk te Schoonebeek Orde van dienst zondag 24 september 2017 in de Mente kerk te Schoonebeek Voorganger: ds. John Alma, uit Veenendaal Ouderling: Gea Elzing-Olthof Diaken: Peter Brinks Organist: Henk Oving Lector: Josien

Nadere informatie

jaargang 24 nr. 1 december maart 2017

jaargang 24 nr. 1 december maart 2017 1 jaargang 24 nr. 1 december 2016 - maart 2017 Drie Koningen zien de ster met het Kind Jezus aan de hemel. Paneelschildering door Rogier van der Weyden uit 1464. Berlijn, Duitsland, Gemäldegalerie. 2 Driekoningenspreuk

Nadere informatie

Zondag 1 september 2019 in het Kruispunt in Voorschoten

Zondag 1 september 2019 in het Kruispunt in Voorschoten Zondag 1 september 2019 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Lied (Psalm 72) vers 1, 4 en 6. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam van de Eeuwige, allen

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Vakantie. Maak je geen zorgen (Matteus 6, uit de Bijbel in gewone taal)

Vakantie. Maak je geen zorgen (Matteus 6, uit de Bijbel in gewone taal) VOOR OUDERS & KINDEREN Pastorale Zone Leuven a/d Dijle Juni 201 8 Jaa rgang 1, nr. 3 Maak je geen zorgen (Matteus 6, 25-35 uit de Bijbel in gewone taal) Vakantie www.kerkleuven.be Luister naar mijn woorden:

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Het koor zingt! Vrijdag 19.30-20.30 uur Tweemaal per maand komt het koor samen onder leiding van Astrid Amons. Gewerkt wordt aan een repertoire voor de mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

Cantorij zingt gezang 225: 1 en 2 Zingen wij van harte zeer, pagina 542

Cantorij zingt gezang 225: 1 en 2 Zingen wij van harte zeer, pagina 542 DORPSKERK WASSENAAR 26 FEBRUARI 2017 DIENST VAN WOORD EN TAFEL Klokluiden VOORBEREIDING Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aansteken van de twee kaarsen bij de opengeslagen Bijbel Stilte

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden datum maand 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: ds. Sieb Kiestra

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden datum maand 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: ds. Sieb Kiestra Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden datum maand 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: ds. Sieb Kiestra liturgie * Mededelingen en aansteken van de kaars * Zingen Kom Schepper, bron van eeuwig licht

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document)

Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document) Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document) Kersttijd: Dinsdag Maandag 23-dec 11.45u voorbereiden Johanneshoeve voor Kerstmis 25-dec 00.00u mensenwijdingsdienst s nachts 08.00u

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april - juni 2015 INHOUD Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.)

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Christus buigt zich naar

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide Met de dag- en nachtevening op 22 september begint de herfst, een bewogen tijd die grote tegenstellingen kent: licht en donker, stormen en stilten, in de natuur, in mensenzielen en mensengemeenschappen.

Nadere informatie

Voorganger: Onze hulp is in de naam van de Heer. Die hemel en aarde gemaakt heeft

Voorganger: Onze hulp is in de naam van de Heer. Die hemel en aarde gemaakt heeft 1 Voorganger: Onze hulp is in de naam van de Gemeente: Heer Voorganger: Amen. Die hemel en aarde gemaakt heeft 2 3 4 5 6 7 8 Voorganger: Daarom roepen wij Gemeente: Zingt 9 10 11 12 13 14 15 Voorganger:

Nadere informatie

Onze hulp Drempelgebed

Onze hulp Drempelgebed Intochtslied: LB 221 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht, zo als een mantel om mij heengeslagen, zo is mijn God, ik zoek zijn aangezicht, ik roep zijn naam, bestorm Hem met mijn vragen, dat Hij mij

Nadere informatie

Zingen: God de Here is almachtig. (Melodie: Ere zij aan God de Vader )

Zingen: God de Here is almachtig. (Melodie: Ere zij aan God de Vader ) 1 november 2017 DANKDAG AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Marieke Urbach Orde van dienst: Zingen: GK psalm 67: 3 Votum en vredegroet LB 716 Zaaien, maaien, oogsten. Lezen: Lukas 12: 13-32 GK gezang

Nadere informatie

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12 Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : 16-21 Johannes 8: 12-20 Tekst : Johannes 8 : 12 NLB 287 : 1, 2 en 5 Lied 26 : 1 en 3 Opwekking 334 Psalm 119 : 12 en 17 Psalm 84 : 5 en 6 Bijeenkomsten in de Stille

Nadere informatie

Bidt en u zal gegeven zijn, zoekt en gij zult het zien, klopt en de deur zal voor u opengaan. Hallelu, halleluja.

Bidt en u zal gegeven zijn, zoekt en gij zult het zien, klopt en de deur zal voor u opengaan. Hallelu, halleluja. Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen Door ouderling van dienst Stil gebed Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van. Aart van Maanen. Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar

Liturgie voor de afscheidsdienst van. Aart van Maanen. Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar Liturgie voor de afscheidsdienst van Aart van Maanen Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar Op donderdag 13 februari 2014 om 10.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren, voorafgaande aan

Nadere informatie

! Beweging tot religieuze vernieuwing

! Beweging tot religieuze vernieuwing ! Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser Zingen: Evangelische Liedbundel 374 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U hebt voortgebracht,

Nadere informatie

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Paastijd: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Paastijd: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Lijdenstijd van 4 maart t/m 31 maart 4 maart Lukas 11, 14-36 11 maart Johannes 6, 1-15 18 maart Johannes 8, 1-12 25 maart (Palmzond.) Mattheüs 21, 1-11 26 maart Markus 11,

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Cursus 'Kijk op het lidmaatschap' Dinsdag 17 januari, 7 februari en 7 maart, 20.00-21.30 uur Deze cursus richt zich op mensen die de stap willen zetten naar het lidmaatschap

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen

Agenda van de gemeente Antwerpen Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode 11 december t/m 26 maart Advent: 11-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 13-dec 11u45 Waakgroep 11u45 R.v.B. 16-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 17-dec 09u30 Pastoraal

Nadere informatie

KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen.

KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen. KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen. GEESTELIJKEN Dhr. A.Ricketts Braamkamp 231, 7206 HA Zutphen Mobiel: 06-42588147 E-mail: adamricketts4@gmail.com Dhr. A.J. Besterveld Rietbergstraat

Nadere informatie

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat?

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? Johannes de Doper De op één na laatste profeet van het Oude Verbond Matteüs 26:28 want dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond,

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Lezen : Filippenzen 4 : 10-20 Tekst : Filippenzen 4 : 13 Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Gezocht: nieuwe jeugdleid(st)ers Voor de jeugd van 12 t/m 15 Voor informatie of aanmelden,

Nadere informatie

gelegen op het binnenterrein achter de Kanselarij

gelegen op het binnenterrein achter de Kanselarij Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 26 nr. 1 december 2018 - maart 2019 Galileakapel Droevendal 9 8911 KK Leeuwarden gelegen op het binnenterrein achter de Kanselarij 3 Het

Nadere informatie

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er)

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de Herfst 10 november 2013 Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) voorganger: ds. Bob Wijnbergen ouderling: Riek Klumpers diaken: Hennie Canrinus en

Nadere informatie

Sta op en wandel. Adam Ricketts

Sta op en wandel. Adam Ricketts Sta op en wandel Een van de mooiste momenten voor jonge ouders is wanneer zij voor het eerst hun kindje zien staan. De grote vreugde die dit teweegbrengt zowel bij het kind als bij de ouders! Keer op keer

Nadere informatie

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 Gebed bij het aansteken van de kaarsen Ik hoop dat dit het licht zal zijn dat straalt uit onze ogen zodat we elkaar kunnen zien zoals we bedoeld zijn. dat straalt

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden februari-maart 2014 Bladzijde Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 3 Sacramenten 4 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

Henk van Donkelaar & Geralda de Greef

Henk van Donkelaar & Geralda de Greef Orde voor de trouwdienst van Henk van Donkelaar & Geralda de Greef Op 12 september 2015 in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : ds. Jaap Hansum Organist : Mw. Ina Tamerus Muziek bij binnenkomst bruid:

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan 10 Januari 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied

Nadere informatie

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Afscheidsdienst voorafgaande aan de begrafenis van MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Dinsdag 26 maart 2019, 14.00 uur Welkom Aansteken gedachteniskaars door Cobie Zingen: Psalm 121:1 en 4

Nadere informatie

Thema Een kwestie van prioriteit (Pnr. 1269) Matt 6: Uitgesproken 25 mei 2008 in het Open Hof te Kampen

Thema Een kwestie van prioriteit (Pnr. 1269) Matt 6: Uitgesproken 25 mei 2008 in het Open Hof te Kampen Thema (Pnr. 1269) Matt 6: 24-34 Uitgesproken 25 mei 2008 in het Open Hof te Kampen U luistert naar: doopdienst van 25 mei in het Open Hof te Kampen. Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Herma Kanis

Nadere informatie

Psalmen 36:7 8. uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE.

Psalmen 36:7 8. uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE. Psalmen 36:7 8 7 uw gerech*gheid is als de bergen Gods, uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE. 8 Hoe kostelijk is uw goeder*erenheid, o God; daarom schuilen de mensenkinderen

Nadere informatie

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T Johanneskapel Arnhem Johanneskapel Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T 026-4433953 Geestelijke Marie-Hélène van Tol-van Hagen (maandag alleen in noodgevallen) T 026-3621769 E mhtolh@online.nl Bestuur

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide In deze zomerse weken trekken we graag naar buiten en gaan op reis. Naast de reis naar buiten dient zich in het religieuze leven een reis naar binnen aan, de weg van de Johannes- naar de Michaëltijd.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Openbaring 1 : 9-20 Tekst : Openbaring 1 : 17-18 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 22 : 3 en 4 Gezang 111 Opwekking 354 Psalm 150 : 1 en 2 Nieuwe activiteit

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 18 mei t/m 23 juni 18 en 22 mei Johannes 3, 1-21 29 mei Johannes 4, 1-26 5 juni Johannes 17 12 juni Romeinen 8, 14-22 19 juni Lukas 8, 22-25 Johannestijd

Nadere informatie

Omgaan met geld. Laurens Touwen, zondag 11 januari 2015

Omgaan met geld. Laurens Touwen, zondag 11 januari 2015 Omgaan met geld Laurens Touwen, zondag 11 januari 2015 Geef je niet dan leef je niet! Karakter van God: Hij is een Gever!! Wat van God komt past bij het leven Geld speelt voor ieder een belangrijke rol.

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag oktober, november 2016 VOOR DE VOLKEREN DER AARDE O Christus, Gij kent De zielen en de geesten

Nadere informatie

Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015

Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015 Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015 Meer informatie? Geestelijke: Marie-Hélène van Tol: mhtolh@online.nl T: 026-3621769, Of bij Christiane Voit christianevoit@kpnplanet.nl,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. M. van Heeringen

Welkom in de Menorah. : dhr. M. van Heeringen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. J. de Haan : dhr. J. v.d. Leij : dhr. P. de Jong : dhr. M. van Heeringen Lied voor de dienst: Lied 351: 1, 2 en 3 Lied voor

Nadere informatie

Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst

Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst Voorganger: ds. Henriëtte Bouwman Ouderling: Dinie Kossink Muzikale begeleiding: Roel Smit liedboekkoor o.l.v. Gerlien Hilhorst Orgelspel

Nadere informatie

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Oogstdienst samen met de lutherse gemeente van Amersfoort 2 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 260, 1, 2, 6 en 7 (= Nieuwe Liedboek, Psalm 103)

Nadere informatie

DE BERGREDE. * Het aardse in vergelijking met het hemelse (Mt. 6, 19-34) 6,19 Verzamelt u geen schatten op aarde, waar ze door mot en worm vergaan en

DE BERGREDE. * Het aardse in vergelijking met het hemelse (Mt. 6, 19-34) 6,19 Verzamelt u geen schatten op aarde, waar ze door mot en worm vergaan en DE BERGREDE De bergrede is een verzameling van teksten die Matteus heeft genoteerd in zijn evangelie. Ze wordt zo genoemd omdat Jezus ze, volgens Matteus, deze toespraken en spreuken uitspreekt op een

Nadere informatie

Irene Beatrix Duister

Irene Beatrix Duister Orde van dienst voorafgaande aan de begrafenis van Irene Beatrix Duister Geboren: 16 april 1941 overleden: 26 juli 2019 op donderdag 1 augustus 2019 om 11.30 uur in de hervormde gemeente Maranathakerk

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW: Het koor zingt! Vrijdag, 19.30-20.30 uur Vanaf juni zal er iedere vierde vrijdag van de maand een koorrepetitie zijn, met uitzondering van augustus. Er wordt gewerkt

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondag 26 mei 2019 in de PKN kerk te Schoonebeek

ORDE VAN DIENST voor zondag 26 mei 2019 in de PKN kerk te Schoonebeek ORDE VAN DIENST voor zondag 26 mei 2019 in de PKN kerk te Schoonebeek Voorganger: Ds. Jan Hermes Ouderling: Niesje Wever-Schrijver Diaken: Hennie Hanken-de Haan Organist: Diny Wesselink-Schoemakers Lector:

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2017 llustratie op de omslag: Wandelaar in de wind, Ernst Barlach 1934, eikenhout. Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Marcus' Zondag, 19.30-21.30 uur In september zijn we begonnen aan de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie.

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

zondag 26 februari e van Epifanie in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur Doopdienst, waarin Abel Feenstra wordt gedoopt

zondag 26 februari e van Epifanie in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur Doopdienst, waarin Abel Feenstra wordt gedoopt zondag 26 februari 2016 8 e van Epifanie in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur Doopdienst, waarin Abel Feenstra wordt gedoopt voorganger : ds. Jan-Jaap Stegeman organist : Theo Jellema orgelspel

Nadere informatie

Er was een rijk man.rijk in die dagen waren Romeinse landeigenaren,er was een rijk man, die een rentmeester had. Trouw in geldzaken

Er was een rijk man.rijk in die dagen waren Romeinse landeigenaren,er was een rijk man, die een rentmeester had. Trouw in geldzaken - 1 - Trouw in geldzaken Lucas 16 is een hoofdstuk, waarin gesproken wordt over trouw te zijn in geldzaken; trouw te zijn in het kleine en trouw te zijn in het huwelijk. Hoe heerlijk om te speuren in de

Nadere informatie

Sterk als de dood de liefde

Sterk als de dood de liefde Protestants Kralingen Sterk als de dood de liefde Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 17 mei 2015 zondag Weeskind hooglied ruud bartlema Protestants Kralingen Sterk als de dood de liefde orgelspel:

Nadere informatie

De Rots Leven in Gerechtigheid

De Rots Leven in Gerechtigheid De Rots Leven in Gerechtigheid Psalm 71 vers 3 (Vers 3a is de trouwtekst) Wees mij tot een Rotssteen, om daarin te wonen, om geduriglijk daarin te gaan; Gij hebt bevel gegeven, om mij te verlossen, want

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 GKv Drachten ZW & O Lezen : Psalm 4 Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 Voor de kinderen: Op de gebedsmuur mag je een briefje

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie

Feesttijden en evangelie Feesttijden en evangelie Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Paastijd 20 april t/m 28 mei 20 apr. Marc. 16 : 1-20 Het Paasevangelie 27 apr. Joh. 20 : 19-29 Thomas de gelovige 4 mei Joh. 10 :

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft.

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft. - 1 - Niet langer Rom. 6:6 Dit weten wij immers, dat onze oude mens medegekruisigd is, opdat aan het lichaam der zonde zijn kracht zou ontnomen worden en wij niet langer slaven der zonde zouden zijn; Weten

Nadere informatie

Worden wij wel rijk in aardse zaken, dan kan het toch een zegen zijn als wij ons richten naar vers 17 van dit hoofdstuk:

Worden wij wel rijk in aardse zaken, dan kan het toch een zegen zijn als wij ons richten naar vers 17 van dit hoofdstuk: - 1 - Jaag naar godsvrucht (1 Tim. 6:11/12) We lezen in 1 Tim. 6:5 iets over mensen, die niet meer helder zijn van denken en het goede spoor kwijt zijn geraakt, daar zij het evangelie als iets winstgevends

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Johannes' Zondag, 19.30-21.30 uur In juni hebben we de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie afgerond.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten orgel : Kees van den Berg 2 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden eind november 2018 - februari 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

Johannes de Doper (Midzomer)

Johannes de Doper (Midzomer) Johannes de Doper (Midzomer) Gij Voorloper van de Geest, door de genade van de Vader nimmer-aflatende getuige van het Licht der Lichten zie ons zoeken aan. Al onze daden laten hun sporen achter, al onze

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode van maart tot juni 2015

Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode van maart tot juni 2015 Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode van maart tot juni 2015 Lijdenstijd: Maart 08-mrt Géén Godsdienstles klas 1 t/m 6 09u30 sdienst voor Kinderen 09u30 sviering voor kleuters 11u45 Algemene

Nadere informatie

DANKDAG 7 november uur JB Wilmink orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. (gezongen) Votum, Groet, (gezongen) Amen

DANKDAG 7 november uur JB Wilmink orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. (gezongen) Votum, Groet, (gezongen) Amen DANKDAG 7 november 2018 19.30 uur JB Wilmink orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries (gezongen) Votum, Groet, (gezongen) Amen LB 364 (LvK 322): 1 t/m 6 Hoor gij ons aan Gebed 1 e lezing: Psalm

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019

Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Hemelvaart Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Perikopen 30 mei - 8 juni Zo 2 juni Joh. 16, 24-33 9.30 10.45 * Zondagsdienst

Nadere informatie