Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde"

Transcriptie

1 HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Lijdenstijd van 28 februari t/m 26 maart 6 maart Johannes 6, maart Johannes 8, maart (Palmzond.) Mattheüs 21, maart Markus 11, maart Mattheüs 22, maart Markus 14, maart Lukas 23, maart (Goede Vr.) Johannes 19, maart Johannes 19, Paastijd van 27 maart t/m 4 mei 27 maart (Pasen) Markus 16 3 april Johannes 20, april Johannes 10, april Johannes 15, april Johannes 16, mei Johannes 14, 1-31 Hemelvaartstijd van 5 mei t/m 14 mei 5 en 8 mei Johannes 16, Pinksteren 15, 16 en 17 mei 15, 16, 17 mei Johannes 14, Triniteitstijd van 18 mei t/m 23 juni 18 en 22 mei Johannes 3, mei Johannes 4, juni Johannes juni Romeinen 8, Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde

2 Pinksteren: O: Wij hebben niet ontvangen C: Te midden van ons Triniteit: O: Groot en vol wonderen C: De God van de vrede Liederen in de zondagsdienst voor kinderen 20 maart Lijdenstijd Zaai nu uw zaad in de akker 3 april Paastijd Open breekt de aarde 15 mei Pinksteren Hemelse vlammen dalen neder 19 juni Triniteit Er daalt een koele morgendauw Afwezigheid van de geestelijke Bart Hessen is afwezig van 18 t/m 20 april (synode Zeist) en van 5-7 mei (kampvoorbereiding Rogery, B). In die tijd kunt u op zijn mobiele nummer ( ) een boodschap achterlaten en wordt u zo snel mogelijk teruggebeld. Verder is hij afwezig van 23 t/m 27 mei (internationale synode). In deze periode kunt u in dringende gevallen een van de bestuursleden bellen, die kunnen u met een vervangend geestelijke in contact brengen. Diensten en activiteiten in de Stille Week, met Pasen en met Pinksteren In de Stille Week zijn er dit jaar in Groningen diensten op Palmzondag (20 maart, uur, tevens Familieochtend), maandag 21 maart, woensdag 23 maart en Goede Vrijdag 25 maart (10.00 uur). NB: er is dus geen dienst op de donderdag 24 maart. Dit jaar zijn er gesprekken na de diensten in de Stille Week rond het thema Lazarus (zie verder onder Bijeenkomsten ). Op Goede Vrijdag is er om uur de lezing van het Lijdensevangelie volgens Markus. Op eerste Paasdag (27 maart) is er om uur de mensenwijdingsdienst, gevolgd door een feestelijke Paas-potluck, waarbij iedereen de anderen kan verrassen door iets lekkers mee te nemen. Op eerste Pinksterdag (15 mei) is er Familieochtend, waarop, na de mensenwijdingsdienst van uur, om uur de Pinksterdienst voor kinderen zal worden gehouden.

3 Op tweede Pinksterdag (16 mei) is de gemeente Oldenburg weer bij ons te gast. We zullen, na de mensenwijdingsdienst, gezamenlijk vooruitkijken naar de Internationale Pinksterconferentie van 2017 te Rotterdam. Om uur is er dan een concert van het Trio Van IJzerlooij. Inhoudelijke thema s op donderdagavond Door het jaar heen worden er, doorgaans één maal per maand buiten de zomermaanden-, in de gemeente op de donderdagavond bijeenkomsten gehouden rond een specifiek religieus thema. In de komende periode zijn de data: 7 april ( Ontmoetingen met de Herrezene ) 2 juni ( Alleengaan en gemeenschap ) (zie verder onder Bijeenkomsten ) De aanvangstijd is uur, en de avonden worden rond 21 uur afgesloten. Heeft u wensen of suggesties voor thema s die op deze avonden behandeld kunnen worden, dan hoort Bart Hessen die graag van u. Mensenwijdingsdienst op de vroege dinsdagochtend (7.15 uur). De dag beginnen met de mensenwijdingsdienst. Bij het vogelgezang in de lente, op een frisse zomerochtend, op een mistige morgen in de herfst, in het donker van de winter... Door het jaar heen (behalve tijdens de zomervakantie van juli en augustus) is er één maal per maand een dienst op de dinsdagochtend om 7.15 uur. Deze diensten zullen steeds vallen op de 2 e dinsdag van de maand. Voor de komende periode zijn de data dus: 12 april, 10 mei en 14 juni. BERICHT VAN HET BESTUUR Hoe versterken wij de Christengemeenschap? Dit thema heeft al eerder geklonken in de ledenvergadering in De rapportage van de landelijke werkgroep Versterking over dit onderwerp is indertijd met het gemeente bericht naar u gezonden. Wij willen graag ideeën uitwisselen en onze gedachten uiten over hoe de doelstelling van de

4 Christengemeenschap de voortgaande ontwikkeling van het christendom dienen in onze gemeente vorm krijgt. Welke impuls geeft dit aan ieder van ons. Dit thema zal weer op de algemene ledenvergadering van 17 maart 2016 worden geagendeerd. Exemplaren van het rapport zullen in de gemeentezaal voor u klaar liggen. U wordt uitgenodigd voor deze vergadering. De eerstvolgende klussenochtend is op vrijdag 18 maart 2016 om uur. Wij beginnen met koffie drinken met wat lekkers erbij en voor wie wil èn kan volgen dan de klussen. Wij sluiten af om uur. De ochtenden zijn bedoeld om gezamenlijk koffie te drinken en dan daarna voor klussen in de tuin, de bibliotheek en schoonmaakwerkzaamheden die anders blijven liggen. Iedereen is dus welkom, ook degene die niet kan klussen. De andere data zijn 22 april, 20 mei, 24 juni en 22 juli Concerten Op 10 april 2016 om uur komt het Novalis Trio een concert geven in onze kerk. Voor het programma wordt verwezen naar het prikbord. Op maandag 16 mei 2016 om uur zal het IJzerlooij Trio een twee uur durend concert verzorgen in de kerk. Het Trio bestaat uit Ephraïm van IJzerlooij (cello), Immanuel (piano) en Jorinde (viool). Het programma komt volgende maand beschikbaar. Kijkt u op het prikbord. We kondigen vast aan dat op 2 oktober 2016 een concert wordt verzorgd door het Valborg Ensemble. Nadere informatie hierover volgt tegen die tijd. Samenvatting van de vergadering van het landelijke bestuur in Nederland en Vlaanderen gehouden op 3 februari 2016 Ten behoeve van de landelijke raad Het landelijk bestuur heeft gesproken over de situatie in de gemeente Zeeland. Op dit moment is er geen plaats voor actie door het bestuur. De synode zal zich erover beraden hoe de geestelijke verzorging van de gemeente er na 14 februari uit komt te zien.

5 Het bestuur heeft voorgesteld een extra fonds op te richten en dit ter beschikking te stellen aan de synode voor scholing en bezinning van de geestelijken. Het huidige Ontwikkelingsfonds is opgericht bij legaat en voorziet alleen in scholingsactiviteiten buiten het werk voor individuele geestelijken. Dit fonds blijft bestaan zolang er geld in die pot zit. Het tweede sacramentenboekje, over de sacramenten van het altaar, etc is uitverkocht. Het bestuur heeft besloten tot een herdruk aangezien er nog volop vraag is naar dit boek. Er is een garantstelling en een subsidie van tweeduizend euro verleend aan de MusikerTagung die in augustus in Den Haag wordt gehouden. De uitgave van een nieuwe vertaling van het Nieuwe Testament is beschikbaar tijdens de jeugdwijdingen van dit jaar. Het bestuur heeft zich gebogen over distributie en publiciteit rond deze uitgave. Gelden die de gemeente Eindhoven heeft gedoneerd na de, ook in zakelijk opzicht zeer gunstig verlopen Michaels conferentie worden voorlopig gereserveerd om eventueel een minisymposium rond het uitbrengen van de vertaling van het Nieuwe Testament te bekostigen. Het bestuur gaat in april in gesprek met een groep jongeren die een onderzoek wil doen naar motivatie en aarzeling van aspirant leden van De Christengemeenschap. Bijeenkomsten Ledenvergadering Donderdag 17 maart, uur Op deze ledenvergadering komen o.a. aan bod: het financiële jaarverslag over 2015 en een vervolg op het thema versterking van de Christengemeenschap. De avond wordt kultisch afgesloten in de kapel. Leden krijgen de stukken voor de vergaderingen toegezonden. Ook belangstellenden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen; voor hen zijn op de avond extra exemplaren van de stukken aanwezig.

6 Gesprekken in de Stille Week: Lazarus Palmzondag 20 maart (12.30 uur); maandag 21 maart, woensdag 23 maart, Goede Vrijdag 25 maart (11.30 uur) Het hoofdstuk met de Opwekking van Lazarus vormt het hart van het Johannesevangelie (Joh. 12). De gebeurtenissen in dit hoofdstuk en de verhouding tussen Jezus en het drietal van Lazarus, Martha en Maria bergen vele bijzondere thema's. Op de zondag kijken we gezamenlijk naar de inhoud van Johannes 12, en kunnen dan in de gesprekken op de weekdagen thema s verder uitdiepen. Lezing van het Lijdensevangelie volgens Markus Goede Vrijdag 25 maart, uur Op het negende uur wordt door de gemeenteleden in de kapel het Lijdensevangelie volgens Markus gelezen. Feestelijke Paas-potluck Zondag 27 maart (1 e Paasdag), aansluitend aan de mensenwijdingsdienst Na de mensenwijdingsdienst is er een feestelijke Paasbrunch voor iedereen waarvan u zelf mede het menu kunt bepalen. Verras elkaar door voor de anderen iets lekkers mee te nemen. Hartig of zoet, al uw smakelijke bijdragen aan de Paastafel zijn van harte welkom! Ontmoetingen met de Herrezene Donderdag 7 april, uur In de veertig dagen tussen Pasen en Hemelvaart verkeert de Herrezene onder hen die Jezus in de voorafgegane drie jaren nabij geweest zijn. Maar wat waren dit voor ontmoetingen? We gaan na hoe de evangelisten deze ontmoetingen beschrijven en proberen nader te komen tot het mysterie van het opstandingslichaam. Concert van het Novalis Duo Zondag 10 april, uur Op deze middag kunnen we genieten van een optreden van het Novalis Duo. Het Novalis Duo bestaat uit de violisten Jürgen en Cornelia Schwab. Zij maken tevens deel uit van het Novalis Quartett (dat is opgericht in 2003 in München en dat zich sinds die tijd een internationale reputatie heeft verworven), maar geven ook uitvoeringen van een eigen programma met vioolduetten.

7 Een bijzondere kant van de muziek van het Novalis Duo is het spelen in een grondtoon van 432 Hz. Volgens kenners is muziek met een grondtoon van 432 Hz helderder, zachter en prettiger om naar te luisteren en werkt, door het samengaan van kosmische en menselijke verhoudingen tot elkaar, bijzonder harmoniserend. Deze avond zullen ze stukken van Haydn, Rolla, Schubert, Sibelius en Martinu ten gehore brengen.. Toegangsprijs: richtprijs 10,00. Het sacrament van de Jeugdwijding Zondag 24 april, uur Op zondag 1 mei wordt in de kerk van de gemeente Groningen de Jeugdwijding voor de Noordelijke gemeenten gehouden. In deze bijeenkomst kijken we naar vorm en inhoud van de sacramentsviering (die uitsluitend in de Paastijd wordt gehouden) en de plaats die de Jeugdwijding inneemt in de reeks van zeven sacramenten. Jeugdwijding voor de Noordelijke gemeenten te Groningen Zondag 1 mei, uur Op deze zondag in de Paastijd zullen vijf kinderen uit de Noordelijke gemeenten het sacrament van de Jeugdwijding ontvangen. Iedereen is van harte welkom bij dit altijd weer bijzondere en feestelijke gebeuren. De handeling van de Jeugdwijding gaat over in de Mensenwijdingsdienst, waarbij de jeugdwijdelingen voor het eerst aan de communie zullen deelnemen. De rest van de aanwezigen houdt zich daarbij van de communie terug. Na afloop van de dienst worden de jeugdwijdelingen feestelijk onthaald in de gemeentezaal. Pinksterdienst voor kinderen Zondag 15 mei (1 e Pinksterdag), uur Met Pinksteren krijgt de zondagsdienst voor kinderen een bijzondere glans. Dan wordt van het altaar de Pinksterhymne gesproken: meer dan 1000 jaar oud en nog altijd wekkend! De gemeente Oldenburg op bezoek in Groningen Maandag 16 mei (2 e Pinksterdag) Op deze tweede Pinksterdag mogen wij onze oosterburen van de gemeente Oldenburg weer in ons midden verwelkomen. Deze keer

8 zullen we ons gezamenlijk richten op het thema van de in 2017 in Nederland (Rotterdam) te houden Internationale Pinksterconferentie van de Christengemeenschap: Spelen met vuur ; Pinkstervuur geschenk van de vrijheid. Concert van het Trio Van IJzerlooij Maandag 16 mei, uur Op deze middag zal een trio met cellist Ephraim van IJzerlooij een optreden in onze gemeente verzorgen. Nadere informatie over het programma zal later in de gemeente, via de electronische verzendlijst en op onze website bekend worden gemaakt. Alleengaan en gemeenschap Donderdag 2 juni, uur Dat het samenleven met een levenspartner naast vreugden ook hindernissen en opgaven kent, komt.o.a. tot uiting in de levende bijstand die in het huwelijkssacrament gevraagd wordt van de getuigen. Maar dat het alleengaan en alleen leven zijn eigen uitdagingen kent, treedt over het algemeen niet zo op de voorgrond. Op deze avond kijken we naar de verschillende kanten van het alleengaan en wat het alleengaan en de Christelijke gemeenschap voor elkaar kunnen betekenen. Een avond voor zowel alleen- als samengaanden. Extra mensenwijdingsdienst i.v.m. vergadering Landelijke Raad Zaterdag 4 juni, 9.30 uur.. Op deze dag zullen in Groningen bestuursvertegenwoordigers van de gemeenten uit Nederland en Vlaanderen en het Landelijk Bestuur bijeenkomen voor een vergadering van de Landelijke Raad. Hiervoor zal een extra mensenwijdingsdienst gehouden worden waar leden van de gemeente ook van harte welkom zijn. Bezoek van de staf van Kinderkamp Berka Zondag 5 juni, uur Dit weekeinde zal de staf van Kinderkamp Berka in onze gemeente een van hun voorbereidingsbijeenkomsten houden. Bij de mensenwijdingsdienst zullen zij voor een vocale omlijsting zorgen en zij stellen zich na de dienst graag aan de gemeente voor.

9 Leesgroep Sociaal sacramentalisme Op donderdagochtend eens in de twee weken lezen we met elkaar het boek Bouwstenen voor een sociaal sacramentalisme van Dieter Brüll. Een boek met stof tot nadenken (en meer). Een goede aanleiding tot levendige gesprekken. Nieuwkomers van harte welkom. De data in de komende periode zijn: 7 en 21 april, 5 en 19 mei, 2 en 16 juni. Perikopenbespreking op de donderdagochtend Naast de epistels en invoegsels in de mensenwijdingsdienst vormen de perikopen (de lezingen uit het Nieuwe Testament in de mensenwijdingsdienst) een leidraad voor het beleven van het Christelijk jaar. Op deze donderdagochtenden kunnen we om u (na de mensenwijdingsdienst en een koffiepauze) met elkaar een blik werpen op de perikope van de daaropvolgende zondag. We hebben dan de gelegenheid om eens dieper in te gaan op stukken uit het Nieuwe Testament en de samenhang waarin die in de mensenwijdingsdienst gelezen worden. Iedereen is van harte welkom. Zo mogelijk graag een Nieuw Testament meebrengen. De data voor de komende periode zijn: 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 mei, 9 juni. Studiegroep in Emmen Al zo n 25 jaar komt (buiten de zomermaanden) één maal in de vier weken in Emmen een studiegroep bijeen om zich een avond bezig te houden met delen van het Nieuwe Testament. Dit jaar houden we ons bezig met het Johannesevangelie. De avonden (doorgaans op woensdag) beginnen om uur met een opmaat door de geestelijke, gevolgd door gezamenlijk werken aan de text, en duren tot ongeveer uur. De data voor de komende periode zijn de woensdagen: 13 april, 11 mei, 8 juni. Belangstellenden kunnen verdere informatie verkrijgen bij Femmie Timmerman ( / ) of Bart Hessen ( ).

10 Inleiding en gesprek na de mensenwijdingsdienst Na iedere mensenwijdingsdienst op zondag wordt, tenzij anders vermeld, aansluitend aan het koffie/thee drinken (zo rond 12 uur), een korte inhoudelijke bijdrage aangeboden met aansluitend gesprek. De thema s van deze inhoudelijke bijdragen worden niet vooraf in het gemeentebericht vermeld. Dit laat ruimte voor actualiteit, maar ook voor spontane bijdragen van leden of belangstellenden. De mensenwijdingsdiensten in Groningen De mensenwijdingsdienst wordt in Groningen gehouden op de zondagen (10.30 u), uitgezonderd de tweede zondag van de maand, en op alle donderdagen (10.00 u). Daarnaast wordt ook eens per maand (behalve in juli en augustus) een dienst gehouden op de vroege dinsdagochtend (7.15 u), op de tweede dinsdag van de maand. In de Stille Week is er een apart dienstenrooster, zie boven bij Diensten en activiteiten in de Stille Week, met Pasen en met Pinksteren en de agenda. Zondagsdienst voor kinderen en godsdienstlessen / verhaal: de Familieochtend De zondagsdienst voor kinderen wordt gemiddeld één maal per vier weken gehouden (buiten de schoolvakanties). Zie onder voor de data in deze periode. In het kader van een familieochtend wordt om uur (tijdens de mensenwijdingsdienst), een verhaal verteld en kunnen de kinderen tekenen of napraten n.a.v. het verhaal. De zondagsdienst voor kinderen wordt dan gehouden om uur (i.e. na de mensenwijdingsdienst). Als u uw kind wilt aanmelden voor de kinderdienst en verhaal/godsdienstles kunt u contact opnemen met de geestelijke. Mocht er belangstelling zijn voor kinderopvang voor kinderen jonger dan 7 jaar, laat dat dan even weten aan Bart Hessen (b.hessen@christengemeenchap.nl of ), dan zullen we mogelijkheden daarvoor onderzoeken. De data voor de komende periode zijn: 20 maart, 3 april, 15 mei (Pinksterdienst), 19 juni.

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Paastijd: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Paastijd: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Lijdenstijd van 4 maart t/m 31 maart 4 maart Lukas 11, 14-36 11 maart Johannes 6, 1-15 18 maart Johannes 8, 1-12 25 maart (Palmzond.) Mattheüs 21, 1-11 26 maart Markus 11,

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 23 mei t/m 23 juni 23 mei en 27 mei Johannes 3, 1-21 3 juni Johannes 4, 1-26 10 juni Johannes 17, 6-11 17 juni Johannes 1, 43-51 Johannestijd van 24 juni

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN 20 september Mattheüs 6,14-34 27 september Lukas 7, 1-17 Michaëltijd van 29 september t/m 31 oktober 29 sept en 4 oktober Mattheüs 22, 1-14 11 oktober Openbaring 12 18 oktober

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 23 juli t/m 28 september 17 september Mattheüs 6,14-34 24 september Lukas 7, 11-17 Michaëltijd van 29 september t/m 28 oktober 29 sept en 1 okt Mattheüs

Nadere informatie

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Adventstijd van 27 november t/m 24 december 27 november Lukas 21, 25-36 4 december 1 Thessalonicenzen 5, 1-11 11 december Mattheüs 25, 1-30 18 december Filippenzen 4, 1-9 Kersttijd

Nadere informatie

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 3 februari t/m 23 maart 10 maart Mattheüs 4, 1-11 Verzoeking in de woestijn 17 maart Mattheüs 17, 1-13 Verheerlijking op de berg Lijdenstijd van 24 maart

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Adventstijd van 29 november t/m 24 december 29 november Lukas 21, 25-36 6 december Filippenzen 4, 1-9 13 december 1 Thessalonicenzen 5, 1-11 20 december Mattheüs 25, 1-30 Kersttijd

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd 12 juni t/m 23 juni 12 en 16 juni Johannes 3, 1-21 Gesprek met Nicodemus 23 juni Johannes 4, 1-26 Samaritaanse bij de bron Johannestijd 24 juni t/m 27 juli 24

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen April Mei 2014 LICHT UIT LICHT De liefde bidt voor wie niet weten wat zij doen; gekruisigd blijft zij

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 18 mei t/m 23 juni 18 en 22 mei Johannes 3, 1-21 29 mei Johannes 4, 1-26 5 juni Johannes 17 12 juni Romeinen 8, 14-22 19 juni Lukas 8, 22-25 Johannestijd

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 8 februari t/m 7 maart 8 februari Mattheüs 20, 1-16 15 februari Lukas 18, 18-34 22 februari Mattheüs 4, 1-11 1 maart Mattheüs 17, 1-13 Lijdenstijd van 8

Nadere informatie

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip De Christengemeenschap - De Kristenmienskip Gemeentebericht Leeuwarden Programma en agenda 24 maart t/m 11 juni 2019 Lijdenstijd t/m Pinksteren Deze keer verschijnt ons gemeentebericht digitaal. Als je

Nadere informatie

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T Johanneskapel Arnhem Johanneskapel Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T 026-4433953 Geestelijke Marie-Hélène van Tol-van Hagen (maandag alleen in noodgevallen) T 026-3621769 E mhtolh@online.nl Bestuur

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Het koor zingt! Vrijdag 19.30-20.30 uur Tweemaal per maand komt het koor samen onder leiding van Astrid Amons. Gewerkt wordt aan een repertoire voor de mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april mei 2014 Inhoud Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Sacramenten Andere bijeenkomsten in de kerk

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017

Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017 Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017 Johannes doopt in de rivier de Jordaan uit: Les très riches heures du Duc de Berry, circa 1614. 2 Uit de

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november. Zaterdag uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november. Zaterdag uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag 2 MENSENWIJDINGSDIENST Zondag 10.30 uur Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november Donderdag 9.15 uur Zaterdag 10.00 uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag Zaterdag 9.30 uur Alleen op

Nadere informatie

Sta op en wandel. Adam Ricketts

Sta op en wandel. Adam Ricketts Sta op en wandel Een van de mooiste momenten voor jonge ouders is wanneer zij voor het eerst hun kindje zien staan. De grote vreugde die dit teweegbrengt zowel bij het kind als bij de ouders! Keer op keer

Nadere informatie

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Het is zomer. Hopelijk zien we voldoende het beeld van de gouden zon in een blauwe hemel. Voelen we

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden maart - juni 2018 Illustratie op de omslag: Petrus en de haan, Hans Krückeberg 1878-1952, reliëf uit eikenhout. Ten geleide Rondom de diensten

Nadere informatie

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.)

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Christus buigt zich naar

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Marcus' Zondag, 19.30-21.30 uur In september zijn we begonnen aan de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie.

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april - juni 2015 INHOUD Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 22 juli t/m 28 september 24 september Lukas 7, 11-17 Michaëltijd van 29 september t/m 27 oktober 29 en 30 september Mattheüs 22, 1-14 7 oktober Openbaring

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen

Agenda van de gemeente Antwerpen Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode 11 december t/m 26 maart Advent: 11-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 13-dec 11u45 Waakgroep 11u45 R.v.B. 16-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 17-dec 09u30 Pastoraal

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden februari-maart 2014 Bladzijde Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 3 Sacramenten 4 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019 Perikopen Epifanie 6 januari - 2 februari 2019 Vr 1 feb Mt. 8, 1-13 9.30 Trinitatis 3 februari

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2019

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige * Zonda gsdie nst voor de kinde re n: 9.15 Godsdie nstle s voor kinde re n e n e va nge lie be spre king me t oude rs 9.50 Inzinge n voor kinde

Nadere informatie

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Adventstijd van 2 december t/m 24 december 2 december Lukas 21, 25-36 Tekenen van de Wederkomst 9 december Filippenzen 4, 1-9 Verheug je in de gemeenschap van de Heer 16 december

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document)

Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document) Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document) Kersttijd: Dinsdag Maandag 23-dec 11.45u voorbereiden Johanneshoeve voor Kerstmis 25-dec 00.00u mensenwijdingsdienst s nachts 08.00u

Nadere informatie

KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen.

KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen. KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen. GEESTELIJKEN Dhr. A.Ricketts Braamkamp 231, 7206 HA Zutphen Mobiel: 06-42588147 E-mail: adamricketts4@gmail.com Dhr. A.J. Besterveld Rietbergstraat

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015 Perikopen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Oktober - November 2013 Het licht van verblekende beuken tegen het grijs der wolken. Staalgrijs in

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie

Feesttijden en evangelie Feesttijden en evangelie Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Paastijd 20 april t/m 28 mei 20 apr. Marc. 16 : 1-20 Het Paasevangelie 27 apr. Joh. 20 : 19-29 Thomas de gelovige 4 mei Joh. 10 :

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag februari, maart 2017 De Genadester Wij kennen allen de beelden van de drie koningen die de ster

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden eind november 2018 - februari 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

Andere bijeenkomsten in de kerk 5

Andere bijeenkomsten in de kerk 5 Bladzijde Ten geleide 2 Rondom de diensten 3 Mensenwijdingsdienst 3 Zondagsdienst voor kinderen 4 Sacramenten 5 Andere bijeenkomsten in de kerk 5 Mededelingen 9 Uit het bestuur 9 Agenda 10 1 Ten geleide

Nadere informatie

Brandpunt. 28 juli 1957, Dag Hammarskjöld ( )

Brandpunt. 28 juli 1957, Dag Hammarskjöld ( ) Brandpunt Je bent noch olie noch lucht alleen het verbrandingspunt, het brandpunt, waar het licht geboren wordt. Je bent slechts de lens in de lichtstroom. Alleen zo kun je Licht tegemoet treden en geven

Nadere informatie

Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019

Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Hemelvaart Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Perikopen 30 mei - 8 juni Zo 2 juni Joh. 16, 24-33 9.30 10.45 * Zondagsdienst

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2017 - februari 2018 Kathedraal van Chartres: lancetvormig venster onder het zuidelijk roosvenster, de profeet Daniël draagt de evangelist

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap B e w e g i n g t o t r e l i g i e u z e v e r n i e u w i n g 1 G E M E E N T E B E R I C H T MEPPEL jaargang 22 no. 2 maart juni 2019 2 Impressie workshop Van Horen en Zien tot

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015 Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015 Perikopen Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen

Agenda van de gemeente Antwerpen Agenda van de gemeente Antwerpen Advent: 13-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 14-dec Middelburg bestuursvergadering 15u30 Bijeenkomst Johannesevangelie Middelburg 15-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 16-dec

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode van maart tot juni 2015

Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode van maart tot juni 2015 Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode van maart tot juni 2015 Lijdenstijd: Maart 08-mrt Géén Godsdienstles klas 1 t/m 6 09u30 sdienst voor Kinderen 09u30 sviering voor kleuters 11u45 Algemene

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden maart - juni 2016 1 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden maart - mei 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

In de reeks over bidden en mediteren: Het Onze Vader als ontwikkelings- en inwijdingsweg Inleiding door Myriam Driesens Michaëlkerk, zondag 4

In de reeks over bidden en mediteren: Het Onze Vader als ontwikkelings- en inwijdingsweg Inleiding door Myriam Driesens Michaëlkerk, zondag 4 ACTIVITEITEN De twaalf wereldbeschouwingen of denkrichtingen Michaëlkerk, zondag 3 december, 10.45 uur Lezing door Myriam Driesens als inleiding op het Kerstthema Twaalf manieren om naar de wereld te kijken:

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST DIENSTEN IN DE KERSTTIJD. 30 december u mensenwijdingsdienst. 31 december u mensenwijdingsdienst

MENSENWIJDINGSDIENST DIENSTEN IN DE KERSTTIJD. 30 december u mensenwijdingsdienst. 31 december u mensenwijdingsdienst MENSENWIJDINGSDIENST Zondag Dinsdag 10.30 uur 9.15 uur Donderdag 9.15 uur Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag DIENSTEN IN DE KERSTTIJD 25 december 00.00 u mensenwijdingsdienst 08.00

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2017 llustratie op de omslag: Wandelaar in de wind, Ernst Barlach 1934, eikenhout. Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW: Het koor zingt! Vrijdag, 19.30-20.30 uur Vanaf juni zal er iedere vierde vrijdag van de maand een koorrepetitie zijn, met uitzondering van augustus. Er wordt gewerkt

Nadere informatie

De dood maakt je zo stil, dat God je horen kan. In de dood begint ons Ik pas te klinken.

De dood maakt je zo stil, dat God je horen kan. In de dood begint ons Ik pas te klinken. De dood wat is de dood? Een schenker van dieper bestaan; men valt niet uit de wereld, men wordt nu pas één met haar. De dood is heiliger dan alle andere engelen. Hij leeft het ware ik eruit bij het graf

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide Met de dag- en nachtevening op 22 september begint de herfst, een bewogen tijd die grote tegenstellingen kent: licht en donker, stormen en stilten, in de natuur, in mensenzielen en mensengemeenschappen.

Nadere informatie

Gemeente te Den Haag. De Thomaskerk. Gemeenteberichten

Gemeente te Den Haag. De Thomaskerk. Gemeenteberichten Gemeente te Den Haag De Thomaskerk Gemeenteberichten februari, maart, begin april 2018 Vertrouwen Na de kleuren van Advent, Kerst en Epifanie, die de edelste krachten van de mensenziel tot uitdrukking

Nadere informatie

Agenda Michaelkerk van 2 december t/m 31 maart 2019

Agenda Michaelkerk van 2 december t/m 31 maart 2019 Agenda Michaelkerk van 2 december t/m 31 maart 2019 Advent Zondag 2 dec. 09.30 uur verhaal klas 1 t/m 3 en 4 t/m 6 11.30 uur koor 15.15 uur Adventsviering voor kinderen dinsdag 04 dec. Géén dienst woensdag

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking met

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Cursus 'Verbindend opvoeden' Dinsdag 6, 13 en 20 maart, 20.15-21.45 uur Hoe voed je je kind op in verbondenheid met die wereld, waar het kind was voor het werd geboren?

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Cursus 'Kijk op het lidmaatschap' Dinsdag 17 januari, 7 februari en 7 maart, 20.00-21.30 uur Deze cursus richt zich op mensen die de stap willen zetten naar het lidmaatschap

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag april, mei 2017 Over het lijden De kerngedachte die Boeddha aan zijn leerlingen gaf is dat het

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie. Verkwikkender dan licht. Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst

Feesttijden en evangelie. Verkwikkender dan licht. Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Feesttijden en evangelie Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Triniteitstijd 3 februari t/m 2 maart 3 feb. Luc. 8 : 1-18 Gelijkenis van de zaaier 10 feb. Luc. 18 : 18-34 De rijke jongeling 17

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide In deze zomerse weken trekken we graag naar buiten en gaan op reis. Naast de reis naar buiten dient zich in het religieuze leven een reis naar binnen aan, de weg van de Johannes- naar de Michaëltijd.

Nadere informatie

Giordano Bruno ( )

Giordano Bruno ( ) Blind is wie de zon niet ziet, dwaas is wie haar niet kent, armzalig wie haar niet dankt. Zij is het licht, zij is het goede, zij is het heil. Uit haar straalt, uit haar werkt, uit haar beschenkt ons de

Nadere informatie

Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015

Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015 Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015 Meer informatie? Geestelijke: Marie-Hélène van Tol: mhtolh@online.nl T: 026-3621769, Of bij Christiane Voit christianevoit@kpnplanet.nl,

Nadere informatie

De mens verruimt zichzelf naar de wereld Door het licht in woord en gedachte. Hij keert in tot zichzelf Door de macht van de muziek.

De mens verruimt zichzelf naar de wereld Door het licht in woord en gedachte. Hij keert in tot zichzelf Door de macht van de muziek. De mens verruimt zichzelf naar de wereld Door het licht in woord en gedachte. Hij keert in tot zichzelf Door de macht van de muziek. Woord en gedachte leiden naar buiten, Muziek wil ons leiden Tot de goddelijke

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag april, mei 2016 BERICHT VAN ERNST TERPSTRA - BEWINDSDRAGER De afbeelding op de omslag is naar

Nadere informatie

Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1

Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1 Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1 Lieve Gemeente, Afgelopen Donderdag was het Hemelvaartsdag. De dag waarop we gedenken dat Jezus voorgoed naar de hemel gaat. De leerlingen moeten nu definitief afscheid

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni, juli, augustus en september 2012 Johannes met het Lam Gods, Noordportaal Chartres detail Ten geleide Over enkele weken begint de zomervakantie,

Nadere informatie

Het kind in de kribbe

Het kind in de kribbe Het kind in de kribbe Met Kerstmis vieren wij de geboorte van het goddelijke kind op aarde. Deze menswording is een groot mysterie dat men in de beeldende kunst steeds opnieuw trachtte vorm geven. Wanneer

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2013 - januari 2014 Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 4 Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Johannes' Zondag, 19.30-21.30 uur In juni hebben we de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie afgerond.

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juli - september 2015 Illustratie op de omslag: Johannes de Doper (detail) Noordportaal van de Kathedraal Chartres (ca. 1200) Ten geleide Rondom

Nadere informatie

Gemeente te Den Haag. De Thomaskerk. gemeenteberichten

Gemeente te Den Haag. De Thomaskerk. gemeenteberichten Gemeente te Den Haag De Thomaskerk gemeenteberichten april, mei 2019 De waarheid moet door lijden uit onze koppige levens gesmolten worden. Niets spreekt de waarheid, niets zegt ons hoe dingen werkelijk

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 26 augustus - 15 december 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 26 augustus - 15 december 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 26 augustus - 15 december 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

1 januari 2015 donderdag

1 januari 2015 donderdag januari 205 donderdag januari 205 2 3 4 2 5 6 7 8 9 0 3 2 3 4 5 6 7 8 4 9 20 2 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 3 februari 205 5 6 2 3 4 5 6 7 8 7 902345 8 6 7 8 9 20 2 22 9 23 24 25 26 27 28 donderdag Van

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2016 Illustratie op de omslag: Michaël en de draak, beeldhouwwerk van de Zwitserse kunstenaar Eugen Renggli Ten geleide Rondom

Nadere informatie

Hemelvaart en Pinksterfeest

Hemelvaart en Pinksterfeest Hemelvaart en Pinksterfeest 2016 Inhoudsopgave Blz.3 Blz.4 Blz.5 Blz.6 Hemelvaart en Pinksterfeest Witte vogeltjes en duifjes Programma Hemelvaartsdag Programma Pinksterfeest - 2 - Hemelvaart en Pinksterfeest

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2017 Mystieke Molen, Romaans kapiteel uit de 12 e eeuw, Basiliek Sainte-Marie-Madelaine in Vézelay (Bourgondië). Ten geleide

Nadere informatie

Levende School

Levende School Levende School 2018-2019 Bijzondere lezingen voor ouders, leraren en belangstellenden Kijk ook op de site van de school (www.svszeist.nl) onder het kopje: ouders / lezingen. We verzorgen vanaf januari

Nadere informatie

God heeft een plan met jou

God heeft een plan met jou Thuisboekje Kerk- School- Gezin Themaweek 23-27 januari 2017 God heeft een plan met jou Beste kinderen en ouders/verzorgers, In de week van 23 tot 27 januari 2017 is er op alle Christelijke scholen in

Nadere informatie

God heeft een plan met jou

God heeft een plan met jou Thuisboekje Themaweek Kerk- School- Gezin 23-27 januari 2017 God heeft een plan met jou Beste kinderen en ouders/verzorgers van de hersteld hervormde gemeente, In de week van 23 tot 27 januari 2017 is

Nadere informatie

Welkom op de Prins Clausschool

Welkom op de Prins Clausschool schoolkalender 2016-2017 Welkom op de Prins Clausschool september 2016 35 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 - into-gesprekken groep 3-8 2 3 4 36 5 - into-gesprekken groep 3-8

Nadere informatie

Zaterdag 7 januari. Driekoningen. Eerste lezing: Jesaja 60, 1-6. Evangelie: Matteüs 2, 1-12

Zaterdag 7 januari. Driekoningen. Eerste lezing: Jesaja 60, 1-6. Evangelie: Matteüs 2, 1-12 LEZINGEN VOOR HET JAAR 2017 De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen worden gelezen, kunnen ook zelf thuis door de parochianen worden opgezocht in de Bijbel. Dit

Nadere informatie

De kerken. Heemse. heten u welkom!

De kerken. Heemse. heten u welkom! De kerken Heemse in heten u welkom! Protestantse wijkgemeente Heemse West De Protestantse wijkgemeente Heemse West komt op zondag bijeen in de Witte of Lambertuskerk. We zijn een gemeente waarin we Christus

Nadere informatie

Johannes de Doper (Midzomer)

Johannes de Doper (Midzomer) Johannes de Doper (Midzomer) Gij Voorloper van de Geest, door de genade van de Vader nimmer-aflatende getuige van het Licht der Lichten zie ons zoeken aan. Al onze daden laten hun sporen achter, al onze

Nadere informatie

Lezingen voor het jaar 2018 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller.

Lezingen voor het jaar 2018 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. Lezingen voor het jaar 2018 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen worden gelezen, kunnen ook zelf

Nadere informatie

Inleiding Kerkplus 28 april 2019

Inleiding Kerkplus 28 april 2019 Inleiding Kerkplus 28 april 2019 De Heer is opgestaan! En nu? Dat is dé centrale vraag in de lezingen die vanouds bij deze zondagen na Pasen horen. Vooral de evangelist Johannes schrijft in de nasleep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Stille Week De week die morgen (zondag) begint, noemen we wel de Stille Week. Het is

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Augustus 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2014 1 Bladzijde Ten geleide 3 Rondom de diensten 4 Mensenwijdingsdienst 4 Zondagsdienst voor kinderen 5 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

1 januari 2012 zondag

1 januari 2012 zondag 1 januari 2012 zondag januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

Activiteiten in Swellengrebel Maart 2018

Activiteiten in Swellengrebel Maart 2018 Meer Bewegen Voor Ouderen: Beweeggroep voor senioren. Bewegen vanuit de stoel, in een heel gezellige groep in het stilte centrum van Swellengrebel. Spelenderwijs proberen we de fitheid te bevorderen en

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, APRIL en MEI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden April en Mei 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april Lezing OT. Lied. Lezing Epistel. Rejoice zingt. Lezing Evangelie. Rejoice zingt.

Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april Lezing OT. Lied. Lezing Epistel. Rejoice zingt. Lezing Evangelie. Rejoice zingt. Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april 2019 Lezing OT Jesaja 51, 9-11 Lied Liedboek 608 De steppe zal bloeien... Lezing Epistel Kolossenzen 3, 1-4 Rejoice zingt Jezus Christus is verrezen Lezing Evangelie

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Korte cursus 'Oriëntatie op het lidmaatschap' Dinsdag 2, 9 en 23 oktober, 20.15-21.45 uur De Christengemeenschap bestaat louter en alleen doordat er op aarde mensen

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2014 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie