Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie"

Transcriptie

1 HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN 20 september Mattheüs 6, september Lukas 7, 1-17 Michaëltijd van 29 september t/m 31 oktober 29 sept en 4 oktober Mattheüs 22, oktober Openbaring oktober Openbaring 19, oktober Efeziërs 6, Triniteitstijd van 1 november t/m 28 november 1 november Openbaring 3, november Openbaring 14, november Openbaring 21, november Openbaring 22, 1-21 Adventstijd van 29 november t/m 24 december 29 november Lukas 21, december Filippenzen 4, 1-9 Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie Triniteit: O: Heilig, heilig zij Gij C: Dood noch leven Michaëltijd: O: Weerklonken heeft de roep C: De God van de vrede Triniteit: O: Zie ons aan in uw offer verenigd C Waardig is het Lam: Advent: O: O neig uw oor tot mij C: God is liefde Liederen in de zondagsdienst voor kinderen 20 september Triniteit Hij is de ster 18 oktober Michaël Onoverwin'lijk sterke held 15 november Triniteit Wees Gij een leidster boven mij Landelijke dag voor leden en belangstellenden Zaterdag 10 oktober Wilt u samen met leden en belangstellenden uit het hele land nadenken en praten over het thema Versterking van de Christengemeenschap? Kom dan op zaterdag 10 oktober naar de Michaëlkerk, Dorpstraat 122 in Veldhoven. Om uur is er gelegenheid om de Mensenwijdingsdienst bij te wonen, om uur begint het programma. Twee sprekers belichten het thema: o Adam Ricketts, geestelijke in Den Haag en lid van de werkgroep Versterking o Marianne Lampe, voorheen lid van de werkgroep Omslag?Omslag! Daarna is het woord aan u.

2 Afgelopen winter heeft een werkgroep bestaande uit geestelijken en leden van het Landelijk Bestuur nagedacht over mogelijkheden om de Christengemeenschap te versterken. De werkgroep heeft een rapportage gemaakt als startdocument om in de gemeenten met dit thema aan de slag te gaan. Enkele citaten uit de rapportage: o Natuurlijk willen we best groeien, maar belangrijker is dat we betrokken blijven op onze doelstelling: de voortgaande ontwikkeling van het christendom dienen. o We leven in een tijd waarin we veel kunnen zaaien, zonder te weten of er iets opkomt, of waar en wanneer er iets opkomt. o Wanneer mensen bij ons binnenkomen is het belangrijk dat wij uitstralen: mensen, welkom! Wat jullie brengen is net zo belangrijk als wat wij te bieden hebben. o Jonge ouders zoeken naar een plek waar de ontwikkeling van eerbiedkrachten bij hun kind wordt ondersteund. Het Landelijk Bestuur hoopt dat de landelijke dag inspiratie geeft om het gesprek over Versterking van de Christengemeenschap in uw eigen gemeente voort te zetten. De rapportage van de werkgroep is te downloaden van de website onder recent nieuws. Hier staat ook het volledige programma van de Landelijke Dag. U kunt ook bellen naar het landelijk secretariaat in Den Haag Graag aanmelden bij het landelijk secretariaat secretariaat@christengemeenschap.nl, of via bovenstaand telefoonnummer. Namens het Landelijk Bestuur Ellis Booi, secretaris Internationale Pinksterconferentie 2017 in Rotterdam Na ruim 25 jaar (Den Haag, 1990), zal de Internationale Pinksterconferentie van de Christengemeenschap weer plaatsvinden in Nederland. In 2017 zal deze conferentie gehouden worden in Rotterdam, in congrescentrum Ahoy. De Internationale Pinksterconferentie is de grootste bijeenkomst in de Christengemeenschap en we verwachten minstens 1500 deelnemers van over de hele wereld. Het thema van de conferentie is: Spelen met vuur Pinkstervuur geschenk van de vrijheid Vuur is een gevaarlijk element; je kunt er makkelijk je vingers aan branden, of erger. Toch heeft in het verleden de mens, met schade en schande, geleerd met dit element om te gaan. Het is een van de pijlers van de menselijke beschaving geworden. Met Pinksteren is een ander vuur aan de mensheid geschonken: het vuur van de Geest. Ook met dit vuur moeten we leren omgaan; hoe we ideeën en idealen, die niet uit deze aardse wereld stammen, in de wereld kunnen laten werken. Het is niet zonder risiko je daarmee uiteen te zetten, in een tijd waarin geestelijk vuur van uiteenlopende aard door de wereld gaat. Maar als we dit aandurven, kunnen we met de Christus-impuls nieuwe wegen inslaan.

3 De conferentie zal plaatsvinden op 2-6 juni 2017 in congrescentrum Ahoy te Rotterdam. Parallel aan de conferentie zal er op dezelfde locatie tevens een jongerenprogramma zijn. We verwachten dat de website van de conferentie met verdere informatie in januari 2016 online komt op: pinksterconferentie2017.org. Inschrijving voor deelname kan daar dan beginnen in de zomer van Afwezigheid van de geestelijke Bart Hessen is afwezig van 16 t/m 18 november (synode Zeist). In die tijd kunt u op zijn mobiele nummer ( ) een boodschap achterlaten en wordt u zo snel mogelijk teruggebeld. Inhoudelijke thema s op donderdagavond Door het jaar heen worden er, doorgaans één maal per maand buiten de zomermaanden-, in de gemeente op de donderdagavond bijeenkomsten gehouden rond een specifiek religieus thema. In de komende periode zijn de data: 24 september ( Michaël en de mensheid ) 22 oktober (' Ideeën en innovaties; en wat doen wij daarmee?') 19 november is de ledenavond aan het einde van het kerkelijk jaar (zie verder onder Bijeenkomsten ) De aanvangstijd is uur, en de avonden worden rond 21 uur afgesloten. Heeft u wensen of suggesties voor thema s die op deze avonden behandeld kunnen worden, dan hoort Bart Hessen die graag van u. Mensenwijdingsdienst op de vroege dinsdagochtend (7.15 uur). De dag beginnen met de mensenwijdingsdienst. Bij het vogelgezang in de lente, op een frisse zomerochtend, op een mistige morgen in de herfst, in het donker van de winter... Door het jaar heen (behalve tijdens de zomervakantie van juli en augustus) is er één maal per maand een dienst op de dinsdagochtend om 7.15 uur. Deze diensten zullen steeds vallen op de 2 e dinsdag van de maand. Voor de komende periode zijn de data dus: 13 oktober, 10 november, 8 december. BERICHT VAN HET BESTUUR Hoe versterken wij de Christengemeenschap? Dit is een thema wat wij willen bespreken met u. Daartoe zal de rapportage van de landelijke werkgroep Versterking over dit onderwerp met dit bericht naar u gezonden worden. Wij willen graag met u van gedachten wisselen over hoe de doelstelling van de Christengemeenschap de voortgaande ontwikkeling van het christendom dienen in onze gemeente vorm kan krijgen. Daarbij komen dan ook vragen aan de orde, welke waarde de Christengemeenschap voor mij heeft en wat wil ik bijdragen. Er zal op de donderdagochtend na de mensenwijdingsdienst een leesgroep worden georganiseerd, waar het boek van Dieter Brüll Bouwstenen voor een sociaal sacramentalisme zal worden gelezen en besproken. Wie belangstelling heeft kan zich opgeven bij Bart Hessen.

4 De eerstvolgende klussenochtend is op vrijdag 23 oktober 2015 om uur. Wij beginnen met koffie drinken met wat lekkers erbij en voor wie wil en kan volgen dan de klussen. Wij sluiten af om uur. De ochtenden zijn bedoeld om gezamenlijk koffie te drinken en dan daarna voor klussen in de tuin, de bibliotheek en schoonmaakwerkzaamheden die anders blijven liggen. Iedereen is dus welkom, ook degene die niet kan klussen. De andere data zijn 27 november en 18 december. Voor de tuincoördinatie heeft zich nog niemand gemeld. We gaan met de werkzaamheden in de tuin verder op de klussenochtenden. Hebt u wel gezien hoe opgeruimd het mijnsteen erbij ligt? Gerrit had het idee om het mijnsteen te besproeien met natuurazijn. Op een goede dag, want het is wel nodig dat er geen buien worden verwacht, hebben Willem, Dick en Gijs dat gedaan en dat heeft gewerkt, zoals u zelf kunt beoordelen! Op 19 november 2015 wordt de algemene ledenvergadering gehouden. Noteert u alvast deze datum in uw agenda. Er wordt een SINTERKLAAS-markt gehouden op vrijdag 20 en zaterdag 21 november We willen natuurlijk boeken verkopen maar ook kinderspeelgoed, kleding, spullen voor in de woning etc. Wie wil graag mee helpen om dit te realiseren? Opgave bij Wil Jurna. BIJEENKOMSTEN Michaël en de mensheid Donderdag 24 september, uur De aartsengel Michaël heeft zich door de mensheidsontwikkeling heen op verschillende wijzen met de mensheid verbonden. Hoe kunnen we die verbondenheid in de huidige tijd ervaren? Wat betekent Michaël voor ons en wat betekent de mensheid voor Michaël? Michaëlsdag Dinsdag 29 september Op deze Michaëlsdag is er om uur een extra mensenwijdingsdienst. Om uur is er, aansluitend aan koffie en thee, een gelegenheid om met elkaar te spreken rond het thema: Christengemeenschap en Anthroposofie: in de gelederen van Michaël Initiatieven in Emmen Zondag 4 oktober, uur Wouter Kamphuis vertelt over zijn biologisch-dynamische boerderij t Leeuweriksveld bij Emmen, en over twee nieuwe ontwikkelingen op die plek: de oprichting van stichting Mensen voor de aarde, die geleidelijk het eigendom van de grond en gebouwen over zal nemen;

5 het initiatief om de nieuwe staatsvrije school t Leeuweriksnest op te richten, o.m. geïnspireerd door de boerderijschool in Zijldijk. Voor beide initiatieven worden schenkingen en leningen gezocht. Cultus of flauwekul? Rituelen in het persoonlijke en het gemeenschapsleven Vrijdag 16 oktober, uur in de Openbare Bibliotheek Emmen (Noorderplein 101, Emmen) Duizenden jaren lang hebben rituelen een belangrijke rol gespeeld in de mensengemeenschap. Mensen hadden rituelen nodig om de identiteit van hun stam of volk te beleven. Met behulp van rituelen konden mensen zich telkens weer bewust worden van hun geestelijke oorsprong en hun verbinding daarmee ervaren en versterken. Rituelen werden vanouds gevoed uit het religieuze en spirituele leven. De behoefte aan rituelen is ook in deze tijd groot, maar veel overgeleverde rituelen lijken hun betekenis verloren te hebben. Hoe kunnen wij mensen van deze tijd onze innerlijke beleving zichtbaar maken en gemeenschappelijk ervaren? Is zinvol ritueel, echte cultus, in deze tijd mogelijk, of is het allemaal flauwekul? Een openbare lezing door Bart Hessen. Ideeën en innovaties; en wat doen wij daarmee? Donderdag 22 oktober, uur In een razend tempo volgen toepassingen van ideeën uit de wetenschap elkaar op en vinden hun weg naar de mensen. Hoe veranderen die ons leven en hoe kunnen we daarmee omgaan? Een avond met inleiding en gesprek rond dit veelomvattende thema. Versterking van de Christengemeenschap Zondag 25 oktober, uur In 2022 zal het 100 jaar geleden zijn dat de impuls van de Christengemeenschap, met de vernieuwde sacramenten, in de wereld werd gezet. Die impuls werkt tot de dag van vandaag door. Maar dat neemt niet weg dat we steeds weer opnieuw in veranderende tijd moeten zien hoe we het beste kunnen werken met dat wat we in handen gekregen hebben. Om een aanzet te geven voor een nieuwe blik hierop, is in 2015 een landelijke werkgroep opgezet die aanbevelingen gedaan heeft voor aspecten in de Christengemeenschap in Nederland en Vlaanderen die ruimte bieden voor versterking of nieuwe impulsen. Een goede gelegenheid om met elkaar te zien hoe wij dat in onze gemeente zien, en waar onze wensen en mogelijkheden liggen. In liefdevolle herinnering : Aandacht voor de gestorvenen zondag 1 november, uur Al vele eeuwen is de tijd van Allerheiligen/Allerzielen een periode om bijzondere aandacht aan de gestorvenen te schenken. Op deze zondag verzorgen Lies Younes en Connie Oterdoom een kort programma rond dit thema met een inleiding en euritmie. Mensenwijdingsdienst in Emmen zaterdag 7 november

6 Er wordt aan gewerkt om op de ochtend van zaterdag 7 november weer een mensenwijdingsdienst te houden in Emmen. Nadere berichtgeving volgt. Ledenavond aan het einde van het kerkelijk jaar donderdag 19 november, uur Op deze avond een gelegenheid om gezamenlijk op het afgelopen jaar terug te kijken en een blik te slaan op het komende. De avond wordt cultisch afgesloten. Naast de leden zijn ook belangstellenden welkom op deze avond. Sinterklaasmarkt vrijdag 20 en zaterdag 21 november Op deze dagen wordt in de gemeente een Sinterklaasmarkt gehouden met voor ieder wat wils. Boeken, speelgoed, kleding, huisraad, accessoires... en een lekker kopje koffie of thee terwijl je aan het neuzen bent. Spullen ter verkoop en hulp bij het realiseren van deze markt van harte welkom! Nadere berichtgeving volgt. Instemmen met Advent zondag 29 november (1 e Advent), uur Op deze eerste adventszondag gaan we samen op zoek naar manieren om in deze wereldtijden een zinvolle invulling te geven aan de Adventstijd. Adventsviering voor jong en oud zondag 29 november (1 e Advent), uur In de Adventstijd mogen we, terwijl het buiten steeds vroeger donker wordt, verwachtingsvol vooruitkijken naar het licht dat in de duisternis wil ontstralen. Op deze namiddag van de eerste Adventszondag doen we dat met een mooi verhaal, stemmige muziek en zang, en gaan we de weg naar het licht. Kosten: vrije bijdrage Inlichtingen: Bart Hessen ( ) Perikopenbespreking op de donderdagochtend Naast de epistels en invoegsels in de mensenwijdingsdienst vormen de perikopen (de lezingen uit het Nieuwe Testament in de mensenwijdingsdienst) een leidraad voor het beleven van het Christelijk jaar. Op deze donderdagochtenden kunnen we om u (na de mensenwijdingsdienst en een koffiepauze) met elkaar een blik werpen op de perikope van de daaropvolgende zondag. We hebben dan de gelegenheid om eens dieper in te gaan op stukken uit het Nieuwe Testament en de samenhang waarin die in de mensenwijdingsdienst gelezen worden. Iedereen is van harte welkom. Zo mogelijk graag een Nieuw Testament meebrengen. De data voor de komende periode zijn: 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december. Studiegroep in Emmen

7 Al zo n 25 jaar komt (buiten de zomermaanden) één maal in de vier weken in Emmen een studiegroep bijeen om zich een avond bezig te houden met delen van het Nieuwe Testament. Dit jaar houden we ons bezig met het Johannesevangelie. De avonden (doorgaans op woensdag) beginnen om uur met een opmaat door de geestelijke, gevolgd door gezamenlijk werken aan de text, en duren tot ongeveer uur. De data voor de komende periode zijn de woensdagen: 28 oktober, 18 november en 16 december.. Belangstellenden kunnen verdere informatie verkrijgen bij Femmie Timmerman ( / ) of Bart Hessen ( ). Inleiding en gesprek na de mensenwijdingsdienst Na iedere mensenwijdingsdienst op zondag wordt, tenzij anders vermeld, aansluitend aan het koffie/thee drinken (zo rond 12 uur), een korte inhoudelijke bijdrage aangeboden met aansluitend gesprek. De thema s van deze inhoudelijke bijdragen worden niet vooraf in het gemeentebericht vermeld. Dit laat ruimte voor actualiteit, maar ook voor spontane bijdragen van leden of belangstellenden. De mensenwijdingsdiensten in Groningen De mensenwijdingsdienst wordt in Groningen gehouden op de zondagen (10.30 u), uitgezonderd de tweede zondag van de maand, en op alle donderdagen (10.00 u). Daarnaast wordt ook eens per maand (behalve in juli en augustus) een dienst gehouden op de vroege dinsdagochtend (7.15 u), op de tweede dinsdag van de maand. Zondagsdienst voor kinderen en godsdienstlessen / verhaal: de Familieochtend De zondagsdienst voor kinderen wordt gemiddeld één maal per vier weken gehouden (buiten de schoolvakanties). Zie onder voor de data in deze periode. In het kader van een familieochtend wordt om uur (tijdens de mensenwijdingsdienst), een verhaal verteld en kunnen de kinderen tekenen of napraten n.a.v. het verhaal. De zondagsdienst voor kinderen wordt dan gehouden om uur (i.e. na de mensenwijdingsdienst). Als u uw kind wilt aanmelden voor de kinderdienst en verhaal/godsdienstles kunt u contact opnemen met de geestelijke. Mocht er belangstelling zijn voor kinderopvang voor kinderen jonger dan 7 jaar, laat dat dan even weten aan Bart Hessen (b.hessen@christengemeenchap.nl of ), dan zullen we mogelijkheden daarvoor onderzoeken. De data voor de komende periode zijn: 18 oktober en 15 november. Afwezigheid van de geestelijke Bart Hessen is afwezig van 16 t/m 18 november (synode Zeist). In die tijd kunt u op zijn mobiele nummer ( ) een boodschap achterlaten en wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.

8

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Adventstijd van 29 november t/m 24 december 29 november Lukas 21, 25-36 6 december Filippenzen 4, 1-9 13 december 1 Thessalonicenzen 5, 1-11 20 december Mattheüs 25, 1-30 Kersttijd

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 23 juli t/m 28 september 17 september Mattheüs 6,14-34 24 september Lukas 7, 11-17 Michaëltijd van 29 september t/m 28 oktober 29 sept en 1 okt Mattheüs

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 23 mei t/m 23 juni 23 mei en 27 mei Johannes 3, 1-21 3 juni Johannes 4, 1-26 10 juni Johannes 17, 6-11 17 juni Johannes 1, 43-51 Johannestijd van 24 juni

Nadere informatie

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Adventstijd van 27 november t/m 24 december 27 november Lukas 21, 25-36 4 december 1 Thessalonicenzen 5, 1-11 11 december Mattheüs 25, 1-30 18 december Filippenzen 4, 1-9 Kersttijd

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd 12 juni t/m 23 juni 12 en 16 juni Johannes 3, 1-21 Gesprek met Nicodemus 23 juni Johannes 4, 1-26 Samaritaanse bij de bron Johannestijd 24 juni t/m 27 juli 24

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november. Zaterdag uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november. Zaterdag uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag 2 MENSENWIJDINGSDIENST Zondag 10.30 uur Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november Donderdag 9.15 uur Zaterdag 10.00 uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag Zaterdag 9.30 uur Alleen op

Nadere informatie

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Lijdenstijd van 28 februari t/m 26 maart 6 maart Johannes 6, 1-15 13 maart Johannes 8, 1-12 20 maart (Palmzond.) Mattheüs 21, 1-11 21 maart Markus 11, 12-19 22 maart Mattheüs

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen April Mei 2014 LICHT UIT LICHT De liefde bidt voor wie niet weten wat zij doen; gekruisigd blijft zij

Nadere informatie

Wie slechts zilvert zonder lood Blijft fantast tot aan z n dood. Wie het lood slechts kiest als gids Werkt in t leven veel te spits.

Wie slechts zilvert zonder lood Blijft fantast tot aan z n dood. Wie het lood slechts kiest als gids Werkt in t leven veel te spits. De mens in metalen-evenwicht Wie kopert zonder ijzer weet Dat hij de aarde niet betreedt. Voor wie slechts ijzert staat wel vast: De aarde wordt hem tot een last. Wie slechts zilvert zonder lood Blijft

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 22 juli t/m 28 september 24 september Lukas 7, 11-17 Michaëltijd van 29 september t/m 27 oktober 29 en 30 september Mattheüs 22, 1-14 7 oktober Openbaring

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide Met de dag- en nachtevening op 22 september begint de herfst, een bewogen tijd die grote tegenstellingen kent: licht en donker, stormen en stilten, in de natuur, in mensenzielen en mensengemeenschappen.

Nadere informatie

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T Johanneskapel Arnhem Johanneskapel Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T 026-4433953 Geestelijke Marie-Hélène van Tol-van Hagen (maandag alleen in noodgevallen) T 026-3621769 E mhtolh@online.nl Bestuur

Nadere informatie

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Paastijd: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Paastijd: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Lijdenstijd van 4 maart t/m 31 maart 4 maart Lukas 11, 14-36 11 maart Johannes 6, 1-15 18 maart Johannes 8, 1-12 25 maart (Palmzond.) Mattheüs 21, 1-11 26 maart Markus 11,

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2017 llustratie op de omslag: Wandelaar in de wind, Ernst Barlach 1934, eikenhout. Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2016 Illustratie op de omslag: Michaël en de draak, beeldhouwwerk van de Zwitserse kunstenaar Eugen Renggli Ten geleide Rondom

Nadere informatie

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Het is zomer. Hopelijk zien we voldoende het beeld van de gouden zon in een blauwe hemel. Voelen we

Nadere informatie

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Adventstijd van 2 december t/m 24 december 2 december Lukas 21, 25-36 Tekenen van de Wederkomst 9 december Filippenzen 4, 1-9 Verheug je in de gemeenschap van de Heer 16 december

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag februari, maart 2017 De Genadester Wij kennen allen de beelden van de drie koningen die de ster

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017

Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017 Beweging tot religieuze vernieuwing - Gemeente Leeuwarden jaargang 24 nr. 3 juni - september 2017 Johannes doopt in de rivier de Jordaan uit: Les très riches heures du Duc de Berry, circa 1614. 2 Uit de

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden eind november 2018 - februari 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen.

KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen. KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen. GEESTELIJKEN Dhr. A.Ricketts Braamkamp 231, 7206 HA Zutphen Mobiel: 06-42588147 E-mail: adamricketts4@gmail.com Dhr. A.J. Besterveld Rietbergstraat

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Oktober - November 2013 Het licht van verblekende beuken tegen het grijs der wolken. Staalgrijs in

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april - juni 2015 INHOUD Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST DIENSTEN IN DE KERSTTIJD. 30 december u mensenwijdingsdienst. 31 december u mensenwijdingsdienst

MENSENWIJDINGSDIENST DIENSTEN IN DE KERSTTIJD. 30 december u mensenwijdingsdienst. 31 december u mensenwijdingsdienst MENSENWIJDINGSDIENST Zondag Dinsdag 10.30 uur 9.15 uur Donderdag 9.15 uur Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag DIENSTEN IN DE KERSTTIJD 25 december 00.00 u mensenwijdingsdienst 08.00

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie SAMEN DELEN een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie INHOUD LESBRIEF 1. Introductie 2. De SAMEN DELEN Lesinhoud 3. De SAMEN DELEN Quizzz 4. Het SAMEN DELEN Diploma 5. De SAMEN DELEN Activiteiten

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2014 1 Bladzijde Ten geleide 3 Rondom de diensten 4 Mensenwijdingsdienst 4 Zondagsdienst voor kinderen 5 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 8 februari t/m 7 maart 8 februari Mattheüs 20, 1-16 15 februari Lukas 18, 18-34 22 februari Mattheüs 4, 1-11 1 maart Mattheüs 17, 1-13 Lijdenstijd van 8

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie

Liederen in de mensenwijdingsdienst na het offer en de communie HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 18 mei t/m 23 juni 18 en 22 mei Johannes 3, 1-21 29 mei Johannes 4, 1-26 5 juni Johannes 17 12 juni Romeinen 8, 14-22 19 juni Lukas 8, 22-25 Johannestijd

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden februari-maart 2014 Bladzijde Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 3 Sacramenten 4 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide In deze zomerse weken trekken we graag naar buiten en gaan op reis. Naast de reis naar buiten dient zich in het religieuze leven een reis naar binnen aan, de weg van de Johannes- naar de Michaëltijd.

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 15. Belangrijke data. Vrijdag 22 december ruimen we vanaf 8.30 uur alle kerstspullen op. We verwachten u dan in de aula!

ICBS De Windroos WEEKINFO 15. Belangrijke data. Vrijdag 22 december ruimen we vanaf 8.30 uur alle kerstspullen op. We verwachten u dan in de aula! WEEKINFO 15 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Beste ouders/verzorgers, In deze info: Kerst o Kerstviering in de kerk o Parkeren kerstdiner o Voedselbank o

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is altijd prettig als de Bijbel zelf aangeeft, hoe je iets moet lezen. Soms zijn er van die verhalen of gelijkenissen, waarvan ik bij een eerste

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW: Het koor zingt! Vrijdag, 19.30-20.30 uur Vanaf juni zal er iedere vierde vrijdag van de maand een koorrepetitie zijn, met uitzondering van augustus. Er wordt gewerkt

Nadere informatie

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.)

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Christus buigt zich naar

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie

Feesttijden en evangelie Feesttijden en evangelie Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Paastijd 20 april t/m 28 mei 20 apr. Marc. 16 : 1-20 Het Paasevangelie 27 apr. Joh. 20 : 19-29 Thomas de gelovige 4 mei Joh. 10 :

Nadere informatie

Weekbericht van 17 november 2014 deel 2

Weekbericht van 17 november 2014 deel 2 Weekbericht van 17 november 2014 deel 2 Ouderbrief bij Trefwoord, jaargang 20, aflevering 2,thema 2. Aan de ouders/verzorgers, Vanaf 17 november tot en met 5 december staat in de methode Trefwoord het

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Cursus 'Kijk op het lidmaatschap' Dinsdag 17 januari, 7 februari en 7 maart, 20.00-21.30 uur Deze cursus richt zich op mensen die de stap willen zetten naar het lidmaatschap

Nadere informatie

Preekschets voor 26 mei 2013 Trinitatis. Lezingen : Spreuken 8:22-31 en Johannes 3:1-13

Preekschets voor 26 mei 2013 Trinitatis. Lezingen : Spreuken 8:22-31 en Johannes 3:1-13 Preekschets voor 26 mei 2013 Trinitatis Lezingen : Spreuken 8:22-31 en Johannes 3:1-13 De teksten gelezen De twee schriftlezingen geven twee manieren van kijken naar God : Spreuken (het lied van de wijsheid)

Nadere informatie

Johannes de Doper (Midzomer)

Johannes de Doper (Midzomer) Johannes de Doper (Midzomer) Gij Voorloper van de Geest, door de genade van de Vader nimmer-aflatende getuige van het Licht der Lichten zie ons zoeken aan. Al onze daden laten hun sporen achter, al onze

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

! Beweging tot religieuze vernieuwing

! Beweging tot religieuze vernieuwing ! Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN

HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Triniteitstijd van 3 februari t/m 23 maart 10 maart Mattheüs 4, 1-11 Verzoeking in de woestijn 17 maart Mattheüs 17, 1-13 Verheerlijking op de berg Lijdenstijd van 24 maart

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2017 - februari 2018 Kathedraal van Chartres: lancetvormig venster onder het zuidelijk roosvenster, de profeet Daniël draagt de evangelist

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Johannes' Zondag, 19.30-21.30 uur In juni hebben we de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie afgerond.

Nadere informatie

Inleiding Christendom

Inleiding Christendom Wie zijn de grondleggers van het christendom? Jezus zei: Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Het koor zingt! Vrijdag 19.30-20.30 uur Tweemaal per maand komt het koor samen onder leiding van Astrid Amons. Gewerkt wordt aan een repertoire voor de mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

Cursussen 2015-2016. Inschrijven. winterwerk 2015-2016. Waarom mee doen? Moet ik lid van de Hervormde gemeente Garderen zijn om mee te mogen doen?

Cursussen 2015-2016. Inschrijven. winterwerk 2015-2016. Waarom mee doen? Moet ik lid van de Hervormde gemeente Garderen zijn om mee te mogen doen? Pagina 1 winterwerk 2015-2016 winterwerk 2015-2016 Waarom mee doen? Paulus schreef in de brief aan de Romeinen: Alles wat vroeger is geschreven, is geschreven om ons te onderwijzen, opdat wij door te volharden

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Bijbelstudie 1 Korintiërs Diversiteit in de kerk is van alle tijden. En nu onze cultuur en de kerk minder goed op elkaar aansluiten dan wel eens gedacht, worden we vaker bepaald bij de verschillen tussen

Nadere informatie

Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015

Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015 Gemeenteberichten gemeente Arnhem en omstreken juni-september 2015 Meer informatie? Geestelijke: Marie-Hélène van Tol: mhtolh@online.nl T: 026-3621769, Of bij Christiane Voit christianevoit@kpnplanet.nl,

Nadere informatie

Mei 2014 NIEUWSBRIEF

Mei 2014 NIEUWSBRIEF Mei 2014 NIEUWSBRIEF Engels in groep 1/2 a Ik (Jolanda) heb als module voor de Taalcursus die we volgen Engels op de basisschool gekozen. Het is erg leuk om met de kleuters Engelse lessen te doen. Ze vinden

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag april, mei 2016 BERICHT VAN ERNST TERPSTRA - BEWINDSDRAGER De afbeelding op de omslag is naar

Nadere informatie

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip De Christengemeenschap - De Kristenmienskip Gemeentebericht Leeuwarden Programma en agenda 24 maart t/m 11 juni 2019 Lijdenstijd t/m Pinksteren Deze keer verschijnt ons gemeentebericht digitaal. Als je

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst waarin Esther Maaike Anna de Boer en Daniël Harm Jonker de doop zullen ontvangen. Verbondenheid met God

Liturgie voor de dienst waarin Esther Maaike Anna de Boer en Daniël Harm Jonker de doop zullen ontvangen. Verbondenheid met God Liturgie voor de dienst waarin Esther Maaike Anna de Boer en Daniël Harm Jonker de doop zullen ontvangen Verbondenheid met God Zondag 21 juni 2015, 9.30 uur PKN Hervormde kerk te Warstiens Voorganger :

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Twee weken geleden zijn we begonnen met lezingen uit het Marcus-evangelie. Een bijzonder evangelie waarin de vraag centraal staat: wie is Jezus? Hoe

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, We zijn vandaag bij elkaar om onze doden te herdenken. Vier namen zullen worden genoemd, vier mensen uit onze gemeente, die in het afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016.

Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016. Prot. Chr. Basisschool t Haimstee Linge 24 9642 HW Veendam www.cbs-haimstee.picto.nl Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016. Kind op Maandag. Het thema van deze week is: Er komt een tijd.. Jesaja 9:1-6; 11:1-10;

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Chartres. Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens

Chartres. Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens Chartres Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens Conferentie van 3 t/m 8 mei 2011 in Chartres Met medewerking van Christine Gruwez, Frans Lutters, Wim Veltman e.a. Waarom

Nadere informatie

Sta op en wandel. Adam Ricketts

Sta op en wandel. Adam Ricketts Sta op en wandel Een van de mooiste momenten voor jonge ouders is wanneer zij voor het eerst hun kindje zien staan. De grote vreugde die dit teweegbrengt zowel bij het kind als bij de ouders! Keer op keer

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Het kind in de kribbe

Het kind in de kribbe Het kind in de kribbe Met Kerstmis vieren wij de geboorte van het goddelijke kind op aarde. Deze menswording is een groot mysterie dat men in de beeldende kunst steeds opnieuw trachtte vorm geven. Wanneer

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019

Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Hemelvaart Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Perikopen 30 mei - 8 juni Zo 2 juni Joh. 16, 24-33 9.30 10.45 * Zondagsdienst

Nadere informatie

Motieven 1: Een wereld

Motieven 1: Een wereld Motieven 1: Een wereld Doelstellingen: Doel eerste subthema Een wereld om vrij te zijn De catechisanten leren inzien dat vrijheid in Bijbelse zin bij het leven van mensen hoort en ze vormen een mening

Nadere informatie

Inspectie RK Godsdienst Griet Liebens 0486/724946 griet.liebens@telenet.be

Inspectie RK Godsdienst Griet Liebens 0486/724946 griet.liebens@telenet.be 1 inspectie-begeleiding RK godsdienst basisonderwijs Tulpinstraat 75 3500 Kiewit-Hasselt 011 264408 godsdienstbao@dodhasselt.be Collegiale consultatie Godsdienst Lager onderwijs Rijkhoven Kleine Spouwen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid

Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid Dienst Geestelijke Verzorging Ik vind het best, ik vind het best, als je niet komt maar smst, of als je op het internet, een leuk gesprekje met mij

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn lezingen die er niet om liegen, vandaag. Mozes, die het volk de wet voorhoudt, als een keus tussen leven en dood. En Jezus lijkt er nog een

Nadere informatie

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl Op het Prikbord Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl KOM (Kind Op Maandag): Dat kun je niet maken Prikbord 5, 30-10-2012 40 dagen lang is Mozes op de berg Sinaï. De mensen van het volk worden

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Augustus 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 2. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie. Liederen

Feesttijden en evangelie. Liederen Feesttijden en evangelie Michaëlstijd 29 september t/m 1 november 29 sept. Matth. 22: 1-14 De koninklijke bruiloft 5 okt. Matth. 22: 1-14 De koninklijke bruiloft 12 okt. Efeze 6: 10-19 De geestelijke wapenrusting

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag oktober, november 2016 VOOR DE VOLKEREN DER AARDE O Christus, Gij kent De zielen en de geesten

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Onderwijs voor de hele mens

Onderwijs voor de hele mens Onderwijs voor de hele mens De sociale leer van de Kerk De sociale leer van de Kerk Over onderwijs Het evangelie roept ons op om ons in te zetten voor onze naasten. Maar hoe weet je nu wat er gedaan moet

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 16 17 april 2018 Nieuws Agenda 18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling (NOG PLEK) 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag

Nadere informatie

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje Gemeente van Christus geliefden van God Valt het u ook op, nu we al een tijdje

Nadere informatie

Zondag 15 maart 2015

Zondag 15 maart 2015 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Zondag 15 maart 2015 Vierde zondag in de Veertigdagentijd Thema: ' De gemeente als voorproefje van Pasen'. Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker M.m.v.

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie