USB/Ethernet-kabel CPWUE001. Gebruiksaanwijzing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "USB/Ethernet-kabel CPWUE001. Gebruiksaanwijzing"

Transcriptie

1 USB/Ethernet-kabel CPWUE001 Gebruiksaanwijzing

2 3

3 2 Helpline België/Belgique/Belgien/ Luxemburg/Luxembourg Danmark Deutschland España France Έλληνας Ireland Italia Nederland Norge Österreich Portugal Schweiz/ Suisse/ Svizzera Suomi Sverige UK (United Kingdom) Cyprus CPWUE001/00 R&TTE Directive 1999/5/EC BE DK GR ES FR IRE IT LU NL AT PT FI SE UK NO DE CH CPWUE001/05 R&TTE Directive 1999/5/EC BE DK GR ES FR IRE IT LU NL AT PT FI SE UK NO DE CH CPWUE001/16 R&TTE Directive 1999/5/EC BE DK GR ES FR IRE IT LU NL AT PT FI SE UK NO DE CH

4 4 NEDERLANDS Inhoudsopgave Inleiding...5 Installatie van de USB/Ethernet-kabel...8 Netwerkconfiguratie en -planning...10 Netwerktoegang...10 Aansluiting op een breedband-internet-modem...11 Wired Ethernet-netwerken...12 Internet Connection Sharing (ICS)...13 Geavanceerde netwerkbeveiliging...20 Uw netwerk beveiligen tegen toegang via Internet...20 Wat u WEL en NIET moet doen bij de beveiliging van uw wireless netwerk...21 Netwerkterminologie...22 Technische specificaties...24 Storingen verhelpen...25

5 NEDERLANDS 5 USB/Ethernet-kabel CPWUE001 Hartelijk dank voor de aanschaf van de Philips USB/Ethernet-kabel. Deze USB/Ethernet-kabel geeft u snelle toegang tot uw wired Ethernetnetwerk via de USB-poort van uw PC. Dit product ondersteunt 10BASE-T- en 100BASE-TX-aansluitingen. Het wordt via een bus van stroom voorzien. Er is dus geen externe stroombron nodig. Compleet met automatische stand-by- en resumefuncties en een eenvoudige installatie. U hoeft niets te configureren. Technologie voor u... Legenda van productafbeelding op binnenzijde omslag. 1 USB-aansluiting Wordt aangesloten op een USB-poort op uw computer. - Het indicatielampje gaat branden wanneer er een actieve aansluiting is. 2 Indicatielampje Geeft de netwerkstatus weer. Kleur lampje Geel Geel knipperend Blauw Blauw knipperend Betekenis Aangesloten op een Ethernet-netwerk van 10 Mbps. Geeft netwerkverkeer aan Aangesloten op een Ethernet-netwerk van 100 Mbps. Geeft netwerkverkeer aan. 3 Ethernet-poort RJ-45-contact voor de aansluiting van een Ethernet-netwerkkabel.

6 6 NEDERLANDS Belangrijke informatie Installeer en sluit het product alleen aan in de volgorde die wordt beschreven in het hoofdstuk Installatie van de USB/Ethernet-kabel. Op deze manier krijgt u de beste installatieresultaten en de minste technische problemen. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de USB/Ethernet-kabel in gebruik neemt en bewaar de handleiding, zodat u deze later kunt raadplegen. De meest recente downloads en informatie voor dit product vindt u op Tijdens de installatie kan het van pas komen om de instructies voor uw pc en netwerkcomponenten bij de hand te houden. Veiligheidsmaatregelen Houd het systeem verwijderd van vocht, regen, zand of warmtebronnen. Stel het product niet bloot aan druppelend of spattend vocht. Plaats geen voorwerpen met vloeistoffen, zoals vazen, op het product. Houd het product uit de buurt van verwarmingsinstallaties en direct zonlicht. Houd voldoende ruimte rond het product vrij voor ventilatie. Open de behuizing van het product niet. Neem bij technische problemen contact op met uw Philips-leverancier. Milieu-informatie Er is zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt. Wij hebben ervoor gezorgd dat de verpakking gemakkelijk in drie afzonderlijke materialen kan worden gescheiden: karton (doos), polystyreenschuim (bescherming) en polyethyleen (plastic zakken, beschermingsblad). Het product zelf bestaat uit materialen die door een gespecialiseerd verwerkingbedrijf gerecycled kunnen worden. Neem bij afvoer van verpakkingsmaterialen, gebruikte batterijen en oude apparatuur de plaatselijk geldende voorschriften in acht. Inhoud verpakking Controleer of de doos van de USB/Ethernet-kabel alle hieronder genoemde artikelen bevat. Al deze componenten zijn bestemd voor correcte installatie en gebruik van deze kabel. Neem contact op met de Philips-leverancier als er onderdelen ontbreken. USB/Ethernet-kabel Installatie-CD Gebruiksaanwijzing Beknopte instructie

7 NEDERLANDS 7 Beperkte aansprakelijkheid Dit product wordt niet-gereconditioneerd door Philips geleverd zonder uitdrukkelijke of impliciete garantie of andere garanties, inclusief maar niet beperkt tot de impliciete garantie van verkoopbaarheid en geschiktheid voor een bepaald doel. Philips is in geen geval aansprakelijk voor directe, indirecte, incidentele of bijzondere schade, smartengeld of gevolgschade (inclusief maar niet beperkt tot de aanschaf van vervangende goederen of diensten, verlies van gegevens of data, winstderving of onderbreking van de bedrijfsvoering), ongeacht de oorzaak en ongeacht de aansprakelijkheidstheorie, of het nu gaat om contractvoorwaarden, strikte aansprakelijkheid of benadeling (inclusief nalatigheid of anderszins) die op welke manier dan ook is ontstaan door het gebruik of het niet kunnen gebruiken van dit product, zelfs als Philips op de hoogte is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke schade. Philips biedt eveneens geen garantie dat de informatie, tekst, afbeeldingen, links of andere onderdelen die door dit product worden verzonden, juist en volledig zijn.

8 8 NEDERLANDS Installatie van de USB/Ethernet-kabel Installeer altijd eerst de stuurprogramma s voor de USB/Ethernet-kabel vanaf de installatie-cd voordat u de USB/Ethernet-kabel op uw computer of op een Ethernet-netwerk aansluit. Installatie van de USB/Ethernet-kabel Waarschuwing: Sluit de USB/Ethernet-kabel pas aan op uw PC wanneer hier in de Setup Wizard om wordt gevraagd. 1 Plaats de bijgeleverde CD uit de doos in het CD-ROM-station van uw computer en begin met de installatie van de software. > De CD moet automatisch starten. Wanneer de CD niet automatisch start, dubbelklikt u op Deze computer en vervolgens op het pictogram van het station. Klik ten slotte op Setup.exe om de CD te starten. 2 Volg de instructies op het scherm voor de installatie van uw USB/Ethernet-kabel. 3 Kies in het installatieprogramma in de lijst uw product en klik op Volgende om verder te gaan met de installatieprocedure. > De volgende onderdelen worden geïnstalleerd: Stuurprogramma s voor de USB/Ethernet-kabel Handleiding in PDF-formaat Document Readme en opmerkingen bij deze release Programma Wireless Base Station Client (optie) U hoeft het programma Wireless Base Station Client alleen te installeren wanneer u met de USB/Ethernet-kabel een wireless Philips basisstation wilt configureren. U hebt dit programma niet nodig als u gewoon een Ethernetnetwerk wilt installeren of apparatuur op een Ethernet-netwerk wilt aansluiten. Sluit de USB/Ethernet-kabel pas op uw PC aan wanneer hier in de Setup Wizard om wordt gevraagd. BELANGRIJK: sluit de USB/Ethernet-kabel alleen aan op een USB-poort met een eigen stroomvoorziening en voldoende vermogen. (zie Technische specificaties) Sluit bovendien pas een Ethernet-netwerk op de USB/Ethernetkabel aan als u begint met de configuratie en het gebruik van de USB/Ethernet-kabel. Wanneer u het netwerk te vroeg aansluit, begint u mogelijk met onjuiste netwerkinstellingen.

9 NEDERLANDS 9 4 Dit is het einde van de installatieprocedure. Zie de volgende paragrafen voor de aansluiting, configuratie en het gebruik van de USB/Ethernet-kabel. Lees wanneer er foutmeldingen of verzoeken om extra informatie op het scherm verschijnen de volledige handleiding en het hoofdstuk Storingen verhelpen. Met de informatie in deze handleiding zou u alle problemen met de installatie en het gebruik van de USB/Ethernet-kabel moeten kunnen oplossen. Bezoek onze website wanneer u extra hulp nodig hebt.

10 10 NEDERLANDS Netwerkconfiguratie en -planning U kunt de Philips USB/Ethernet-kabel op Ethernet-netwerken van 10 en 100 Mbps aansluiten. Netwerktoegang Wanneer de installatie is voltooid en u het systeem opnieuw hebt opgestart, verschijnt de USB/Ethernet-kabel in het systeem als een standaard Ethernet-netwerkadapter (u kunt dit controleren door in Windows onder Apparaatbeheer naar de Netwerkadapters te kijken). Sluit een Ethernet-kabel op de USB/Ethernet-kabel aan en sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een vrije Ethernet-aansluiting van de hub, switch of gatewayrouter van uw netwerk. Netwerkinstellingen Wanneer uw besturingssysteem een Wizard Thuisnetwerk heeft, configureert u uw netwerk met die wizard. In andere gevallen dubbelklikt u in het Configuratiescherm van Windows (Start > Instellingen > Configuratiescherm) op het pictogram Netwerk of selecteert u Netwerkeigenschappen. Selecteer de USB/Ethernet-kabel als netwerkadapter en voeg eventuele extra netwerkservices of protocollen toe die u nodig hebt. Wanneer u toegang wenst tot Internet, dient u het TCP/IP-protocol te configureren door een DHCP-server op te geven. U kunt ook handmatig een geldig IP-adres, subnetmasker en standaardgateway invoeren. Geef in dit laatste geval ook een domain name server op die namen van websites (URL s) naar IP-adressen kan omzetten. Uw Internet-provider kan u aan alle benodigde gegevens helpen. Start uw computer vervolgens opnieuw op om uw netwerkinstellingen te activeren. Stel voor alle computers en apparaten in het netwerk dezelfde werkgroepnaam in, en voor elke computer een andere computernaam. Ook moet u bepaalde bronnen delen (mappen op uw computer of een printer die op de computer is aangesloten) om uw computer te kunnen zien in het netwerk. U deelt mappen door in Windows Verkenner met de rechtermuisknop op de map te klikken en de menuoptie Delen te selecteren.

11 NEDERLANDS 11 Wanneer u uw IP-adressen handmatig hebt ingesteld, dient u er ook voor te zorgen dat elke computer en elk apparaat in het netwerk een ander IPadres, maar hetzelfde subnetmasker heeft. Een verbinding maken met een breedband-internetmodem - DSL, kabel, satelliet Sommige breedband-internet-modems kunnen rechtstreeks via een netwerkinterfacekaart (NIC) op een computer worden aangesloten. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw modem of kijk of de modem een Ethernet-poort heeft (zie onder). Voor aansluiting van de breedband-internet-modem op uw USB/Ethernetkabel hebt u een standaard rechte Ethernet-kabel of een gekruiste Ethernet-kabel nodig.voor de meeste breedband-internet-modems moet u een gekruiste Ethernet-kabel gebruiken, maar sommige modems kunnen met een standaardkabel op het netwerk worden aangesloten. Lees de documentatie bij uw modem om er achter te komen welk soort kabel u moet gebruiken. Zorg dat u eerst de USB/Ethernet-kabel en de bijbehorende stuurprogramma s hebt geïnstalleerd, zoals hiervoor is beschreven. Sluit vervolgens een Ethernet-kabel tussen uw breedband-internet-modem en uw USB/Ethernet-kabel aan. Uw computer configureren voor een breedband-internetmodem Nadat u de computer op uw breedband-internet-modem hebt aangesloten, dient u de netwerkinstellingen van uw computer te configureren om via de modem toegang te krijgen tot Internet. Zie hierboven onder Netwerkinstellingen hoe u toegang krijgt tot de netwerkinstellingen. Raadpleeg de instructies van uw Internet-provider met betrekking tot de instellingen die u voor de modem moet gebruiken.

12 12 NEDERLANDS RJ-45 Ethernet (8 draden) 2 RJ-11 telefoonkabel (4 of 6 draden) Wired Ethernet-netwerken Ethernet is een protocol voor wired netwerken, met verbindingssnelheden van 10 Mbps tot 100 Mbps of hoger. U kunt Ethernet alleen gebruiken als uw computer een Ethernet-netwerkinterfacekaart heeft. Met deze kaart krijgt de computer een externe poort voor een Ethernet-kabel. Ethernet-poorten en kabels zien er net zo uit als telefoonaansluitingen en - lijnen, maar zijn dikker en breder. Ethernet-aansluitingen (RJ-45) hebben acht contacten. Standaardtelefoonlijnaansluitingen (RJ-11) hebben er vier of zes. Sluit de ontvanger nooit met telefoonstekkers of telefoonkabels op uw computer aan! Rechte en gekruiste Ethernet-kabels Rechte Ethernet-kabel Aan beide uiteinden van een rechte kabel hebben de gekleurde draden dezelfde volgorde. Gekruiste Ethernet-kabel Aan de uiteinden van een gekruiste kabel verandert de volgorde van de gekleurde draden. Ethernet-kabels zijn in rechte of gekruiste vorm verkrijgbaar. Het soort kabel is afhankelijk van de plaatsing van de specifieke draden voor verzenden en ontvangen in de aansluitingen die voor het verzenden en ontvangen van gegevens worden gebruikt. Controleer eventueel de aansluitingen om na te gaan welk type Ethernetkabel u hebt: In een rechte kabel zitten bij beide uiteinden de gekleurde draden op dezelfde plaats. In een gekruiste kabel is de plaatsing van de gekleurde draden bij de twee uiteinden verschillend.

13 NEDERLANDS 13 Internet Connection Sharing (ICS) De toegang tot Internet is rechtstreeks mogelijk via een centrale gatewayrouter, of indirect via een PC waarop Internet-toegang en router- /gatewaysoftware (bijvoorbeeld ICS van Windows) is geïnstalleerd en ingeschakeld. Beste oplossing > Wanneer u uw PC met de USB/Ethernet-kabel op een bestaande netwerkhost met Internet-toegang aansluit: Wanneer u een bestaand thuisnetwerk hebt met een centraal gedeelde breedband-internet-toegang voor alle computers die op het netwerk zijn aangesloten, kunt u uw PC rechtstreeks op uw centrale netwerkapparaat aansluiten: de router/gateway (of host -computer). Op deze manier hebt u toegang tot Internet net als op uw andere computers en hoeft u ICS niet te installeren om Internet-toegang beschikbaar te maken in uw netwerk. Wanneer u uw PC met de USB/Ethernet-kabel op een zelfstandige PC of client-pc met Internet-toegang aansluit: Wanneer u de USB/Ethernet-kabel op een zelfstandige PC of client-pc met een bestaande breedband-internet-verbinding aansluit, kunt u - in die PC - een overbrugging maken tussen het nieuwe netwerk en de bestaande netwerkadapter die een verbinding tot stand brengt met Internet. U doet dit door Internet Connection Sharing (ICS) in te schakelen op uw Microsoft Windows besturingssysteem voor die PC. De PC deelt dan de bestaande breedband-internet-verbinding met het nieuwe netwerk. Wanneer een netwerk een centrale hostcomputer of een router heeft die als DHCP-server functioneert, wijst deze server aan alle DHCPclientcomputers dynamisch IPadressen, subnetmaskers en het gatewayadres toe. Configuratie en gebruik van ICS ICS is bedoeld voor kleine netwerken, waarin de netwerkconfiguratie en de Internet-verbinding worden beheerd door de Windows-computer waarop de gedeelde verbinding zich bevindt (de zogeheten host -computer). Er wordt verondersteld dat deze computer de enige Internet-verbinding in dit netwerk en de enige gateway naar Internet is, en dat deze computer alle interne netwerkadressen instelt (dit betekent dat deze computer de DHCPserver (zie links) voor het netwerk is).

14 14 NEDERLANDS BELANGRIJK: Alleen Microsoft Windows98 SE (Second Edition) of hoger hebben ICS. Andere besturingssystemen worden niet ondersteund. U kunt proberen andere router-/gatewaysoftware te gebruiken, op eigen risico. Installeer Internet Connection Sharing alleen op de computer waarmee u een verbinding met Internet tot stand brengt. De hostcomputer moet tijdens het delen van de Internet-toegang ingeschakeld blijven. ICS is router-/gatewaysoftware met de functionaliteit van een DHCPserver (Dynamic Host Control Protocol). De ICS-hostcomputer moet de enige DHCP-server in het netwerk zijn. Schakel voordat u ICS installeert alle DHCP-services in het netwerk uit (bijvoorbeeld services van een hardwarerouter/-gateway of basisstation). Raadpleeg de instructies van de fabrikant van de router/gateway voor de manier waarop u de DHCP-services kunt uitschakelen. Internet Connection Sharing (ICS) inschakelen Hoewel ICS op alle besturingssystemen hetzelfde werkt, activeert elke versie van Microsoft Windows Internet Connection Sharing op zijn eigen manier. Zie hieronder hoe u op het besturingssysteem dat u gebruikt ISC moet inschakelen.

15 NEDERLANDS 15 Internet Connection Sharing inschakelen voor Windows XP U moet beheerdersrechten hebben om ICS in Windows XP in te kunnen schakelen. 1 Controleer voordat u begint of u een werkende Internetverbinding hebt en of uw thuisnetwerk (als u dat hebt) goed functioneert Controleer de Internet-verbinding door met uw browser een webpagina te openen. 2 Klik op Start, Instellingen en Configuratiescherm. Dubbelklik vervolgens op Internet-opties en dubbelklik op Wizard Thuisnetwerk. Kies in de wizard Nieuwe verbinding de optie Een thuisnetwerk of klein bedrijfsnetwerk instellen. > De wizard Netwerk instellen verschijnt. 3 Volg de instructies op het scherm en voer het volgende in: - een computernaam (uniek voor elke computer, bijvoorbeeld STUDIE of MARTIN) - een werkgroepnaam (dezelfde voor alle computers in het netwerk, bijvoorbeeld THUISNET) - Stel in dat u uw bestanden en printers wilt delen - Maak een installatiediskette voor het thuisnetwerk als u PC s hebt met andere Windows-versies. > De wizard wordt afgesloten. 4 Voer de Wizard Thuisnetwerk uit of gebruik de installatiediskette die u eerder hebt gemaakt, op alle computers waarop u de gedeelde Internet-verbinding wilt gebruiken. > Op deze manier past u de Internet-instellingen aan, zodat de gedeelde Internet-verbinding wordt gebruikt.

16 16 NEDERLANDS Internet Connection Sharing inschakelen voor Windows 98SE Tijdens de installatie wordt u mogelijk om de installatie-cd van Windows gevraagd. Houd deze CD bij de hand. 1 Controleer voordat u begint of u een werkende Internetverbinding hebt en of uw thuisnetwerk (als u dat hebt) goed functioneert Controleer de Internet-verbinding door met uw browser een webpagina te openen. 2 Klik op Start, Instellingen en Configuratiescherm. Dubbelklik vervolgens op Software en klik op de tab Windows Setup. > Het venster aan de linkerkant verschijnt. 3 Dubbelklik op Internet Tools > Het volgende venster verschijnt. 4 Zet in dit venster een vinkje in het selectievakje voor Delen van Internet-verbinding en klik op OK. Klik vervolgens nogmaals op OK. > De wizard Delen van Internet-verbinding verschijnt. 5 Volg de instructies op het scherm. Klik op elk scherm op Volgende om verder te gaan met de wizard totdat deze klaar is. In de wizard moet u het volgende doen: - Uw type verbinding met Internet selecteren. - De netwerkadapter kiezen die u op de PC toegang geeft tot Internet. - De netwerkadapter kiezen. - Een clientconfiguratiediskette maken. > De wizard wordt afgesloten.

17 NEDERLANDS 17 6 Controleer vervolgens als volgt uw netwerkeigenschappen: a. Klik op Start, Instellingen, Configuratiescherm en dubbelklik vervolgens op Netwerk. b. Blader op het tabblad Configuratie naar het vak De volgende netwerkonderdelen zijn geïnstalleerd. Hierbij moet nu Internet Connection Sharing adapter en TCP/IP->Internet Connection Sharing adapter staan. c. Dubbelklik op TCP/IP->Internet Connection Sharing adapter. d. Selecteer op het tabblad IP-adres de optie Automatisch een IP-adres verkrijgen. e. Selecteer op het tabblad WINS-configuratie de optie DHCP voor WINSresolutie gebruiken. f. Verwijder op het tabblad Gateway alle gateways als er gateways in de lijst voorkomen. g. Selecteer op het tabblad DNS-configuratie de optie DNS uitschakelen. h. Schakel om beveiligingsredenen op het tabblad Bindingen alle bindingen uit. (Doe hetzelfde onder TCP/IP (gedeeld)->externe toegangsadapter.) i. Klik op OK om de nieuwe TCP/IP-instellingen te accepteren. j. Selecteer Windows-aanmelding als primaire netwerkaanmelding. Bij alle wijzigingen in de netwerkconfiguratie dient u de computer opnieuw op te starten. 7 Voer de clientconfiguratiediskette die u eerder hebt gemaakt, uit op alle computers waarop u de gedeelde Internet-verbinding wilt gebruiken. > Op deze manier past u de Internet-instellingen aan, zodat de gedeelde Internet-verbinding wordt gebruikt.

18 18 NEDERLANDS Internet Connection Sharing inschakelen voor Windows Me 1 Controleer voordat u begint of u een werkende Internetverbinding hebt en of uw thuisnetwerk (als u dat hebt) goed functioneert Controleer de Internet-verbinding door met uw browser een webpagina te openen. 2 Dubbelklik op het bureaublad op Mijn netwerklocaties en dubbelklik vervolgens op Wizard Thuisnetwerk. > De Wizard Thuisnetwerk verschijnt. 3 Klik op elk scherm op Volgende om verder te gaan met de wizard totdat deze gereed is. Selecteer in de wizard Ja (u gebruikt Internet op deze computer) en selecteer dat u een directe verbinding wilt maken met uw Internet-provider via het volgende apparaat: en kies in de lijst de netwerkadapter waarmee u contact maakt met Internet. 4 Kies in het volgende scherm Ja wanneer u wordt gevraagd of u andere computers op uw thuisnetwerk de Internet-verbinding op deze computer wilt laten gebruiken. Kies de netwerkadapter. 5 Volg de instructies op het scherm en voer het volgende in: - een computernaam (uniek voor elke computer, bijvoorbeeld STUDIE of MARTIN) - een werkgroepnaam (dezelfde voor alle computers in het netwerk, bijvoorbeeld THUISNET) - Kies dat u uw bestanden en printers wilt delen - Maak een installatiediskette voor het thuisnetwerk. > De wizard wordt afgesloten. 6 Voer de installatiediskette die u eerder hebt gemaakt, op alle computers uit waarop u de gedeelde Internet-verbinding wilt gebruiken. > Op deze manier past u de Internet-instellingen aan, zodat de gedeelde Internet-verbinding wordt gebruikt.

19 NEDERLANDS 19 Internet Connection Sharing inschakelen voor Windows 2000 U moet beheerdersrechten hebben om ICS in Windows 2000 te kunnen inschakelen. 1 Controleer voordat u begint of u een werkende Internetverbinding hebt en of uw thuisnetwerk (als u dat hebt) goed functioneert Controleer de Internet-verbinding door met uw browser een webpagina te openen. 2 Klik op Start, Instellingen en Configuratiescherm. Dubbelklik vervolgens op Netwerk- en inbelverbindingen en dubbelklik op Wizard Thuisnetwerk. 3 Klik met de rechtermuisknop op de verbinding die u wilt delen. Klik vervolgens op Eigenschappen. > Het venster Eigenschappen voor deze netwerkverbinding verschijnt. 4 Klik op het tabblad Delen en selecteer vervolgens Internetverbinding delen voor deze verbinding inschakelen. > Op deze manier schakelt u de ICS-functie in. 5 Voer de Wizard Thuisnetwerk uit op alle computers waarop u de gedeelde Internet-verbinding wilt gebruiken. > Op deze manier past u de Internet-instellingen aan, zodat de gedeelde Internet-verbinding wordt gebruikt.

20 20 NEDERLANDS Geavanceerde netwerkbeveiliging Uw netwerk beveiligen tegen toegang via Internet Zoek in de documentatie van uw gatewayrouter op of u over een ingebouwde firewall en network address translation (NAT) beschikt. Hiermee wordt gezorgd voor beveiliging van een breedband-internetverbinding die altijd aan staat en wordt gedeeld door de computers en apparaten in uw thuisnetwerk. Computers in een netwerk kunnen een Internet-verbinding delen die op een van de computers is ingesteld (ICS). Meestal is echter geen firewall ingebouwd. Installeer er een op de computer waarop de Internet-verbinding wordt gedeeld. Wat is een firewall? Een firewall werkt als een barrière om uw netwerk tegen indringers van buitenaf te beschermen. In de firewall wordt opgegeven welke informatie van de computers in uw netwerk naar Internet, en van Internet naar de computers in uw netwerk mag worden verstuurd.

21 NEDERLANDS 21 Wat u WEL en NIET moet doen om uw wireless netwerk te beveiligen WEL Gebruik een gatewayrouter met Network Address Translation (NAT) en een ingeschakelde firewall voor het delen van uw Internet-verbinding. Gebruik wachtwoorden die moeilijk te raden zijn.verander wachtwoorden niet in uw naam, adres of iets anders dat gemakkelijk is te raden. Met sommige gatewayrouters kunt u de toegang regelen op basis van het unieke MAC-adres (Media Access Control) van de netwerkadapter die met de gatewayrouter communiceert. Wanneer een MAC-adres niet in de router is geregistreerd, vindt er geen communicatie met de netwerkadapter plaats. Schakel deze functie in wanneer uw router die heeft en voeg de MAC-adressen van de netwerkadapters toe. Gebruik uw gezond verstand: installeer op elke computer in uw netwerk een antivirusprogramma en controleer hiermee uw computers regelmatig op virussen.voer regelmatig een update van het antivirusprogramma uit. NIET Open nooit bijlagen bij berichten die u niet verwacht. Scan daarnaast alle diskettes en zelfgemaakte CD s op virussen voordat u er bestanden van opent, of voordat u uw computer ermee opstart. Laad geen programma s van onbekende afkomst op een van uw netwerkcomputers. Negeer nooit de gebruikelijke tekenen van een virus: ongebruikelijke berichten die op uw scherm verschijnen, slechtere systeemprestaties, ontbrekende gegevens en geen toegang hebben tot de vaste schijf.voer wanneer u een van deze problemen hebt met uw computer, direct uw antivirusprogramma uit om de kans op verlies van gegevens te verkleinen. Sluit uw thuisnetwerk niet op breedband-internet aan zonder beveiligingsmaatregelen te nemen: wanneer u geen gatewayrouter in uw netwerk hebt geïnstalleerd en u Internet-toegang deelt via een van de computers, kunt u het beste firewallsoftware installeren.

22 22 NEDERLANDS Netwerkterminologie Een netwerk zorgt voor een communicatiemethode tussen twee of meer computers (en andere apparaten) die via kabels of wireless op elkaar zijn aangesloten. WIRED WIRELESS Voor elke computer hebt u een netwerkadapter of netwerkinterfacekaart (NIC) nodig om de computer op de netwerkkabel aan te sluiten. Enkele voorbeelden: USB/Ethernet-kabel In iedere computer moet u een wireless WiFi-adapter installeren om een verbinding tot stand te kunnen brengen met een ander wireless apparaat. Enkele voorbeelden: Wireless USB-adapter Ethernet-notebookadapter Wireless notebookadapter Al ingebouwd Al ingebouwd ETHERNET

23 NEDERLANDS 23 In een netwerk moeten de computers fysiek contact met elkaar kunnen maken. Daarom is een andere belangrijke eigenschap van een netwerk de manier waarop de computers contact met elkaar maken, rechtstreeks of via een centraal apparaat. WIRED EEN-OP-EEN- NETWERK wordt ook wel genoemd: directe verbinding (max. 2 PC s) WIRELESS EEN-OP-EEN- NETWERK wordt ook wel genoemd: ad hoc / peer-to-peer OPMERKING: sluit twee computers rechtstreeks op elkaar aan met een gekruiste Ethernet-kabel. WIRED NETWERK MET MEER DAN 2 PC s Sluit meer dan 2 PC s met een hub of switch op elkaar aan. WIRELESS NETWRK MET MEER DAN 2 PC s wordt ook wel genoemd: ad hoc / peer-to-peer OPMERKING: gebruik rechte Ethernet-kabels om de computers op een centraal apparaat (hub/switch) aan te sluiten. WIRED NETWERKEN MET ELKAAR VERBINDEN Met een gatewayrouter kunt u het ene netwerk op een ander aansluiten (bijvoorbeeld op Internet. Wordt ook wel WAN genoemd). Het wireless apparaat fungeert zelf als hub. U hebt dus geen hardwarehub nodig. WIRELESS NETWERKEN OP WIRED NETWERKEN AANSLUITEN wordt ook wel genoemd: infrastructuur / toegangs- punt Gebruik een wireless basisstation.

24 24 NEDERLANDS Centrale apparaten, zoals een hub, switch, router of wireless toegangspunt kunnen zelfstandige apparaten zijn of in een computer zijn ingebouwd. Een hub heeft verschillende poorten en dient als centraal aansluitpunt voor communicatielijnen van alle computers in een wired netwerk. De hub kopieert alle gegevens die via de ene poort arriveren naar de andere poorten. Een switch is identiek aan een hub, maar kan verschillende netwerksnelheden bij de verschillende poorten verwerken. Gatewayrouters en wireless toegangspunten leiden netwerkverkeer van het ene naar het andere netwerk (bijvoorbeeld van een wired netwerk naar Internet, of van een wireless netwerk naar een wired netwerk of naar Internet). BELANGRIJK: wired en wireless onderdelen kunnen aan elkaar worden gekoppeld, zodat verschillende netwerkindelingen/-topologieën mogelijk zijn. Technische specificaties Radio Energieverbruik Ethernet - IEEE BASE-T en 802.3u 100BASE-TX 3,3 V, max. 200 ma Hostinterface USB-specificatie versie Mbps Afmetingen (h x b x d) 25 x 34 x 62 mm (zonder kabel) Gewicht Ongeveer 20 g (alleen USB/Ethernet-adapter) USB-gegevenssnelheid Bedrijfstemperatuur 0 ~ 55 C Opslagtemperatuur -20 ~ 75 C Vochtigheid 5 ~ 90% zonder condensatie

25 NEDERLANDS 25 Storingen verhelpen Controleer de volgende punten en onze website voordat u contact opneemt met onze technische dienst. Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing PROBLEMEN MET INSTALLATIE VAN DE ADAPTER Uw PC kan de USB/Ethernet-kabel niet vinden of het netwerkstuurprogramma wordt niet goed geïnstalleerd. USB/Ethernet-kabel niet aangesloten. USB/Ethernet-kabel beschadigd Kabel of poort defect. BIOS te oud. Conflicterende netwerkadapters. Zorg dat de kabel stevig op de USBconnector van uw PC is aangesloten. Controleer op hardwareproblemen, zoals schade aan de connector. Probeer de USB/Ethernet-kabel op een andere USB-poort aan te sluiten. Blijft het probleem bestaan, test uw computer dan met een andere USB/Ethernet-kabel waarvan u zeker weet dat deze goed werkt. Controleer of uw computer de nieuwste BIOS-versie gebruikt. Wanneer er andere netwerkadapters in de computer aanwezig zijn, kunnen ze conflicten veroorzaken.verwijder alle andere adapters uit de computer en test de USB/Ethernetkabel afzonderlijk.

26 26 NEDERLANDS Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing PROBLEMEN MET DE NETWERKVERBINDING Het LINK-lampje op de USB/Ethernetkabel brandt niet of u krijgt geen toegang tot netwerkbronnen van de computer. Geen toegang tot een Windows- of NetWare-service in het netwerk. Wanneer uw USB/ Ethernet-kabel niet kan communiceren met een computer in het netwerk.. PC of andere netwerkapparaten uitgeschakeld. De USB-poort op een hub levert te weinig elektrisch vermogen. Service niet beschikbaar. Netwerkapparaten uitgeschakeld. Onjuiste instellingen Zorg dat de computer en andere netwerkapparaten stroom ontvangen. De USB-hub moet een eigen stroomvoorziening hebben, dus niet via een bus worden gevoed. De USB/Ethernet-kabel heeft meer dan 100 ma nodig. Een via een bus aangestuurde hub kan dat niet leveren. Controleer of u de service correct hebt ingeschakeld en geconfigureerd. Wanneer u geen verbinding met een bepaalde server kunt maken, zorg er dan voor dat u toegangsrechten en een geldige ID en een geldig wachtwoord hebt. Wanneer u geen toegang hebt tot Internet, controleer dan of u uw systeem hebt geconfigureerd voor TCP/IP. Controleer of alle netwerkapparaten zijn ingeschakeld. Controleer of de instellingen voor de Windows-werkgroep en het Windowsnetwerk correct zijn. Netwerksnelheid blijft onder de 12 Mbps. De snelheid van USB1.1 beperkt de doorvoersnelheid van het lokale netwerk. De USB/Ethernet-kabel kan worden aangesloten op een 100 Mbps Ethernet-netwerk zonder dat het netwerk terugvalt naar 10 Mbps, maar USB 1.1 heeft nog steeds een maximale doorvoersnelheid van 12 Mbps.

27 NEDERLANDS 27

28 Guarantuee certificate Garantiebewijs Certificado de garantia Garantibevis Certificat de garantie Certificado de garantia Εγγύηση Garantibevis Garantieschein Certificato di garanzia Garanticertifikat Takuutodistus 1 year warranty année garantie Jahr Garantie jaar garantie año garantia anno garanzia χρόνσς εγγύηση år garanti år garanti år garanti vuosi takuu año garantia Type: CPWUE001 Serial nr: Date of purchase - Date de la vente - Verkaufsdatum - Aankoopdatum - Fecha de compra - Date d acquisito - Data da adquirição - Gμερομηνία αγοράς - Inköpsdatum - Anskaffelsesdato - Kjøpedato - Oatopäivä - Dealer s name, address and signature Nom, adresse et signature du revendeur Name,Anschrift und Unterschrift des Händlers Naam, adres en handtekening v.d. handelaar Nombre, direccion y firma del distribudor Nome, indirizzo e firma del fornitore 6 month guarantee on rechargeable batteries 6 mois de garantie sur les piles rechargeables 6 meses de garantía para las pilas recargables 6 Monate Garantie auf wiederaufladbare Batterien 6 maanden garantie op oplaadbare batterijen Garanzia di 6 mesi sulle batterie ricaricabili This document is printed on chlorine free produced paper Data subject to change without notice Printed in China Ονοματεπώνμο, διεύθυνση και υπογραφή του εμπ. προμηθευτη Återförsäljarens namn, adress och signatur Forhandlerens navn, adresse og unterskrift Forhandlerens navn, adresse og unterskrift Jälleenmyyjän nimi, osoite ja allekirjoitus Nome, morada e assinature da loja Pilhas recarregáveis com 6 meses de garantia Eγγύηση 6 μηνών σε επαναφορτιξόμενες μπαταρίες 6 månaders garanti på laddningsbara batterier 6 måneders garanti på genopladelige batterier 6 måneders garanti på de oppladbare batteriene Ladattavilla akuilla on 6 kuukauden takuu 0682

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

Ethernet-verbinding. Klik op een van de volgende onderwerpen voor meer informatie over de ethernet-functie van de printer: Ethernet-lichtjes

Ethernet-verbinding. Klik op een van de volgende onderwerpen voor meer informatie over de ethernet-functie van de printer: Ethernet-lichtjes Ethernet-inhoudsopgave Ethernet-verbinding Met de ingebouwde ethernet-functie van de printer kunt u de printer rechtstreeks aansluiten op een ethernet-netwerk zonder een externe afdrukserver te gebruiken.

Nadere informatie

4 Installatie van het stuurprogramma

4 Installatie van het stuurprogramma 1 Introductie Bedankt voor het aanschaffen van de Trust 100MB Speedshare USB adapter. De Trust 100MB Speedshare USB adapter biedt een eenvoudige installatie zonder het te hoeven openen van uw PC en verkrijgt

Nadere informatie

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA MOBILE PHONES Ltd. verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de producten DTN-10 en DTN-11 conform zijn aan de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Linksys PLEK500 Powerline-netwerkadapter Inhoud Overzicht...............3 Kenmerken.................... 3 Hoe Powerline-netwerken werken........... 4 Installatievoorbeeld.......................

Nadere informatie

BiGuard 2. ibusiness Security Gateway Home-Office. Startgids

BiGuard 2. ibusiness Security Gateway Home-Office. Startgids BiGuard 2 ibusiness Security Gateway Home-Office Startgids BiGuard 2 ibusiness Security Gateway Home-Office Inleiding De BiGuard 2 is een compact apparaat met 8 switch-poorten en ingebouwde VPN- en Firewallfuncties.

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Router 11g. Met behulp van deze router kunt u snel en efficiënt een draadloos

Nadere informatie

4 Installatie van het stuurprogramma

4 Installatie van het stuurprogramma 1 Introductie Bedankt voor het aanschaffen van de Trust 100MB Speedshare PCI Card. De Trust 100MB Speedshare PCI card stelt u in staat om uw PC aan te sluiten op een Local Access Network (LAN) en/of een

Nadere informatie

Inhoud verpakking. Terminologielijst. Powerline Adapter

Inhoud verpakking. Terminologielijst. Powerline Adapter Powerline Adapter Let op! Stel de Powerline Adapter niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen. Gebruik de Powerline

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s h a n d l e i d i n g N I - 7 0 7 5 3 2 n e d e r l a n d s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

Software-installatiehandleiding

Software-installatiehandleiding Software-installatiehandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ DC7600 CONVERTIBLE MINITOWER PC http://nl.yourpdfguides.com/dref/861300

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ DC7600 CONVERTIBLE MINITOWER PC http://nl.yourpdfguides.com/dref/861300 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP COMPAQ DC7600 CONVERTIBLE MINITOWER PC. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Let op! Stel de Sweex Wireless 300N Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter LD000020 Sweex Powerline USB Adapter Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Powerline adapter. Met behulp van deze Powerline adapter kan snel en eenvoudig een netwerk worden gecreëerd

Nadere informatie

EnGenius Snelle Installatie Gids

EnGenius Snelle Installatie Gids EnGenius Snelle Installatie Gids Voor uw EnGenius Wireless Access Point Inhoud van de verpakking Pak de doos uit en controleer de inhoud: EnGenius Wired Wireless Access Point Categorie 5 Ethernet-kabel

Nadere informatie

Handleiding Personal ADSL Access (ISDN)

Handleiding Personal ADSL Access (ISDN) Handleiding Personal ADSL Access (ISDN) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1. Welkom bij IntroWeb!...3 1.2. Doe-het-zelf pakket...3 2. INSTALLATIE SPLITTER... 4 2.1. Installatie ADSL modem...5 3. SYSTEEMCONFIGURATIE...

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Draadloze Multimedia Adapter. Welkom. Korte handleiding. 1 Installeer 2 Sluit aan 3 Geniet

Draadloze Multimedia Adapter. Welkom. Korte handleiding. 1 Installeer 2 Sluit aan 3 Geniet NL Draadloze Multimedia Adapter SLM5500 Welkom Korte handleiding 1 Installeer Sluit aan Geniet Wat in de doos zit Welcome Quick start guide 1 Install Connect Enjoy a. SLM5500 Draadloze Multimedia Adapter

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Nederlandse versie LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN)

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Installatie- en gebruikershandleiding Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Handleiding Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Inhoudsopgave 1 Het aansluiten

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE OPMERKING... 3 BELANGRIJKSTE KENMERKEN... 6 IMPLEMENTATIE... 6 OPRICHTING VAN EEN DRAADLOOS INFRASTRUCTUURNETWERK.... 6 REPEATER:... 7 TOEGANGSPUNT:...

Nadere informatie

Inhoud verpakking. Terminologielijst. Powerline Adapter

Inhoud verpakking. Terminologielijst. Powerline Adapter Powerline Adapter Let op! Stel de Powerline Adapter niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen. Gebruik de Powerline

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren. DI-524 AirPlus G draadloze router. Cd (met de handleiding en een garantieformulier)

De inhoud van de verpakking controleren. DI-524 AirPlus G draadloze router. Cd (met de handleiding en een garantieformulier) Dit product kunt u configureren met elke recente webbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer 6 of Netscape Navigator 7. DI-524 AirPlus G 802.11g/2.4GHz draadloze router Voordat u begint 1. Als u deze router

Nadere informatie

SC478 DECT. baby monitor SBC. Instructions for use English 4. Instructions pour l utilisation Français 16. Modo de empleo Español 28

SC478 DECT. baby monitor SBC. Instructions for use English 4. Instructions pour l utilisation Français 16. Modo de empleo Español 28 SC478_book.qxd 06-07-2004 09:46 Pagina 1 Instructions for use English 4 baby monitor SBC SC478 DECT Instructions pour l utilisation Français 16 Modo de empleo Español 28 Bedienungsanleitung Deutsch 40

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030 WWW.EMINENT-ONLINE.COM NL Handleiding EM4030 Handleiding: EM4030 Rev. 1 Accesspoint 802.11g Waarschuwing: Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos apparaat in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 1 3 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Handleiding Cable Access

Handleiding Cable Access Handleiding Cable Access INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE... 3 1.1. Minimale systeemeisen... 3 1.2. Installatie kabelmodem... 3 2. CONFIGURATIE CABLE ACCESS... 4 2.1. Windows 98 & Me... 4 2.2. Windows 2000...

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. PHILIPS SYK5600

Uw gebruiksaanwijzing. PHILIPS SYK5600 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor PHILIPS SYK5600. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de PHILIPS SYK5600 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS Inleiding. Het komt vaak voor dat iemand thuis meer dan 1 computer heeft, bijvoorbeeld een desktop computer en een laptop. Denk maar eens aan de situatie dat

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM LW140 Wireless Broadband Router 140 Nitro XM LW140UK Wireless Broadband Router 140 Nitro XM Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Broadband Router 140 Nitro XM.

Nadere informatie

netwerkcommunicatie hp workstation xw4000 hp workstation xw6000

netwerkcommunicatie hp workstation xw4000 hp workstation xw6000 netwerkcommunicatie hp workstation xw4000 hp workstation xw6000 Artikelnummer van het document: 301546-331 Oktober 2002 Deze handleiding bevat definities en instructies voor de functies van de netwerkadapter

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Software installeren (3.1) 2. Aansluiten (3.2) 3. Controle na installatie (3.3)

Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Software installeren (3.1) 2. Aansluiten (3.2) 3. Controle na installatie (3.3) Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Software installeren (3.1) 2. Aansluiten (3.2) 3. Controle na installatie (3.3) 1 Inleiding TRUST N12M USB NETWORK LINK Hoofdstuk Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers

Nadere informatie

PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART

PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART Quick Installation GuideSnel installatiegids Inleiding Dank u voor de aanschaf van de IEEE1284-interface PCI-uitbreidingskaart. Deze kaart stelt

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (SurfSnel ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Ga naar Draadloze installatie en verbinding. Wilt u de printer rechtstreeks aansluiten op de computer?

Ga naar Draadloze installatie en verbinding. Wilt u de printer rechtstreeks aansluiten op de computer? HIER BEGINNEN Als u een van de volgende vragen bevestigend beantwoordt, gaat u naar het aangegeven gedeelte voor aanwijzingen over installatie en verbindingen. Wilt u de printer aansluiten op een draadloos

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

HIER BEGINNEN. Draadloos USB Bedraad. Wilt u de printer aansluiten op een draadloos netwerk? Ga naar Draadloze installatie en verbinding.

HIER BEGINNEN. Draadloos USB Bedraad. Wilt u de printer aansluiten op een draadloos netwerk? Ga naar Draadloze installatie en verbinding. HIER BEGINNEN Als u een van de volgende vragen bevestigend beantwoordt, gaat u naar het aangegeven gedeelte voor aanwijzingen over installatie en verbindingen. Wilt u de printer aansluiten op een draadloos

Nadere informatie

Handleiding Netwerk- en Internetcommunicatie Business desktopcomputers

Handleiding Netwerk- en Internetcommunicatie Business desktopcomputers Handleiding Netwerk- en Internetcommunicatie Business desktopcomputers Artikelnummer van dit document: 312968-331 Februari 2003 Deze handleiding bevat definities en instructies voor de functies van de

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

Handleiding netwerkcommunicatie Evo Desktop serie, Evo Workstation serie

Handleiding netwerkcommunicatie Evo Desktop serie, Evo Workstation serie b Evo Desktop serie, Evo Workstation serie Artikelnummer van document: 177922-334 Mei 2002 Deze handleiding bevat definities en instructies voor het gebruik van de functies van de netwerkadapters (NIC)

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-21 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-21 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Installatiehandleiding software

Installatiehandleiding software Installatiehandleiding software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

A B C D E F. F: LED voor LAN-poort 4 G: Aansluitpunt voor netvoeding H: LAN-poort 4 I: LAN-poort 3 J: LAN-poort 2

A B C D E F. F: LED voor LAN-poort 4 G: Aansluitpunt voor netvoeding H: LAN-poort 4 I: LAN-poort 3 J: LAN-poort 2 Product informatie A B C D E F G H I J K L M A: Power-LED B: LED voor WAN-poort C: LED voor LAN-poort D: LED voor LAN-poort E: LED voor LAN-poort F: LED voor LAN-poort 4 G: Aansluitpunt voor netvoeding

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

Een Windows XP-netwerk maken

Een Windows XP-netwerk maken Een Windows XP-netwerk maken Inleiding Deze beschrijving geldt voor Windows XP Professional (Home edition komt in zekere maten overeen met Professional), Nederlandse versie. Ook geldt dit document alleen

Nadere informatie

10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet PCI-adapter GN-1200TW PLANEX COMMUNICATIONS INC

10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet PCI-adapter GN-1200TW PLANEX COMMUNICATIONS INC 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet PCI-adapter GN-1200TW PLANEX COMMUNICATIONS INC INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3 2. EIGENSCHAPPEN & SPECIFICATIES...4 (1) EIGENSCHAPPEN...4 (2) INHOUD VERPAKKING...4 (3)

Nadere informatie

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken Novell NetWare In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken" op pagina 3-38 "Stappen voor snelle installatie" op pagina 3-38 "Geavanceerde installatie" op

Nadere informatie

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Aansluitingengids Ondersteunde besturingssystemen U kunt de cd Software en documentatie gebruiken om de printersoftware te installeren voor de volgende besturingssystemen: Windows 8 Windows

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Problemen oplossen

Hoofdstuk 2 Problemen oplossen Hoofdstuk 2 Problemen oplossen In dit hoofdstuk staat informatie over het oplossen van problemen met de router. Snelle tips Hier volgen een aantal tips voor het oplossen van eenvoudige problemen. Start

Nadere informatie

Instellen van een TCP/IP netwerk zonder router met Windows 2000/XP. keywords : tcp/ip netwerk aansluiten klanten tutorial.

Instellen van een TCP/IP netwerk zonder router met Windows 2000/XP. keywords : tcp/ip netwerk aansluiten klanten tutorial. Instellen van een TCP/IP netwerk zonder router met Windows 2000/XP. keywords : tcp/ip netwerk aansluiten klanten tutorial Inleiding Een netwerk kan voor vele doeleinden handig zijn. Zo kunt u bij de onderlinge

Nadere informatie

Controleer de inhoud van de verpakking. DWL-G122 draadloze USB-adapter. Cd (met de software, handleiding en een garantieformulier)

Controleer de inhoud van de verpakking. DWL-G122 draadloze USB-adapter. Cd (met de software, handleiding en een garantieformulier) Dit product kunt u gebruiken met de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows 2000, Windows ME, Windows 98 SE DWL-G122 AirPlus G TM High Speed 802.11g USB Wireless Adapter Voordat u begint Dit zijn

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

100 % Draadloos? De kans dat er een breedband / kabel of ADSL aansluiting ligt in de kamer, waar je computer staat opgesteld, is zeer klein.

100 % Draadloos? De kans dat er een breedband / kabel of ADSL aansluiting ligt in de kamer, waar je computer staat opgesteld, is zeer klein. 100 % Draadloos? De kans dat er een breedband / kabel of ADSL aansluiting ligt in de kamer, waar je computer staat opgesteld, is zeer klein. Er zijn dan 2 dingen die je kunt doen: 1). meters lange kabel(s)

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

BlackRapid N+ Radiografische WLAN-router. Snelle installatiegids

BlackRapid N+ Radiografische WLAN-router. Snelle installatiegids BlackRapid N+ Radiografische WLAN-router Snelle installatiegids Inhoud van de verpakking... pagina 1 Netwerkverbindingen opbouwen... pagina 2 Netwerk installeren... pagina 3 Inhoud van de verpakking Controleer

Nadere informatie

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER 150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER Snel installatiegids DN-70490 Inhoudsopgave Inhoud verpakking... Pagina 1 Netwerkverbindingen bouwen... Pagina 2 Netwerk instellen... Pagina 3 Inhoud verpakking Voordat

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

Korte handleiding voor de eerste installatie

Korte handleiding voor de eerste installatie Korte handleiding voor de eerste installatie LET OP: U DIENT DE VOLGENDE ONDERDELEN NOG NIET AAN TE SLUITEN: - HET BASISSTATION - DE ETHERNET-KABEL - DE WIFI-ADAPTER TIJDENS DE INSTALLATIEPROCEDURE KRIJGT

Nadere informatie

Handleiding NL pagina 2. Manual UK page 6. Network Settings

Handleiding NL pagina 2. Manual UK page 6. Network Settings Handleiding NL pagina 2 Manual UK page 6 Network Settings 2 NEDERLANDS Netwerkinstellingen Inhoudsopgave Netwerkinstellingen voor Windows 98 en ME... 2 Netwerkinstellingen voor Windows 2000 en XP... 3

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter kunt u gemakkelijk, snel en veilig

Nadere informatie

Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch

Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch Toepassingsmogelijkheden Creëer een netwerk voor meerdere gebruikers, en deel het Internet in een handomdraai, zonder hier een ander stukje software voor

Nadere informatie

BIPAC Breedbandrouter met firewall. Snelle Start Gids

BIPAC Breedbandrouter met firewall. Snelle Start Gids BIPAC 6600 Breedbandrouter met firewall Snelle Start Gids Billion BIPAC 6600 Breedbandrouter met firewall Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de Broadband Firewall

Nadere informatie

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids BIPAC 7402G 802.11g ADSL VPN Firewall Router LEDs aan de Voorzijde Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de 802.11g ADSL VPN Firewall Router, zie de online handleiding.

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie Configuratie handleiding Gigaset SE505 In deze handleiding leest u hoe u uw Gigaset SE505 configureert voor een verbinding te maken met het internet via een ADSL / Kabel breedband internet verbinding.

Nadere informatie

Foutcodes in Apparaatbeheer.

Foutcodes in Apparaatbeheer. Foutcodes in Apparaatbeheer. Inleiding In dit artikel worden de foutcodes vermeld die door Apparaatbeheer kunnen worden gegenereerd, en worden oplossingen beschreven. Ga als volgt te werk om de foutcodes

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

DRAADLOZE 300N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER

DRAADLOZE 300N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER DRAADLOZE 300N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER Beknopte installatiegids DN-70550 Inhoudsopgave Inhoud verpakking... Pagina 1 Netwerkadapter installatie... Pagina 2 Verbinding maken met het draadloze toegangspunt...

Nadere informatie