100 % Draadloos? De kans dat er een breedband / kabel of ADSL aansluiting ligt in de kamer, waar je computer staat opgesteld, is zeer klein.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "100 % Draadloos? De kans dat er een breedband / kabel of ADSL aansluiting ligt in de kamer, waar je computer staat opgesteld, is zeer klein."

Transcriptie

1 100 % Draadloos? De kans dat er een breedband / kabel of ADSL aansluiting ligt in de kamer, waar je computer staat opgesteld, is zeer klein. Er zijn dan 2 dingen die je kunt doen: 1). meters lange kabel(s) door je huis aanleggen of 2). een draadloos netwerk installeren. De voordelen zijn legio, n.l. in elke kamer, tuin of balkon kun je altijd en overal internetten, mits je binnen bepaalde afstand blijft van het accespoint, dit betekent ongeveer 30 meter binnenshuis en ca. 100 meter voor buitenshuis.

2 100 % Draadloos? Op dit moment zijn er 2 systemen verkrijgbaar welke volledig uitwisselbaar zijn. Deze netwerken werken via de protocols: B (snelheid = 11 Mbps) G (snelheid = 54 Mbps) - zelfs bij een aantal merken is 100 Mbps al beschikbaar. De voorkeur gaat uit naar het z.g.n G protocol, het kost iets meer maar de snelheid ligt beduidend hoger. Beide snelheden zijn echter ruim voldoende voor snel internetten. Echter bij data delen binnen een netwerk is een hogere snelheid een echte pré.

3 100 % Draadloos? Hieronder wat gemiddeld geldende advies prijzen voor de diverse benodigde onderdelen (A-merken): Basisstation / router: voor bestaand kabelmodem ca. 69,00 Euro Modem met ingebouwde routerfunktionaliteit: ter vervanging van de breedband USB modem ca 129,00 Euro of PCI kaart: voor desktop pc ca. 29,00 Euro USB adapter: voor desktop pc ca. 39,00 Euro PC kaart: voor laptop pc ca. 29,00 Euro

4 Hoe werkt nu een draadloos netwerk? We zullen vandaag een aantal bestaande opties door nemen: 1). Ik surf via de kabel 2). Ik surf via ADSL 3). Ik surf nog via een 56K modem via de telefoon Ik moet nog gaan surfen..,dan zul je eerst een keuze moeten maken tussen de opties 1 of 2! Een draadloos netwerk aanleggen hoeft niet moeilijk te zijn, voorwaarde is dat je op voorhand goed moet weten wat je wilt en wat je daar voor nodig hebt. Op de volgende pagina s zullen we de 3 genoemde mogelijkheden wat meer in detail uitwerken.

5 Ik surf via de kabel Als je via de kabel surft (b.v. Chello, Essent of Casema) dan komt het signaal meestal via een kabelmodem binnen, waarbij deze kabelmodem d.m.v. een ethernet kabel met de computernetwerkpoort verbonden is. Deze draad maak je los bij de pc, plaats vervolgens een draadloos basisstation (accespoint) met ingebouwde routerfunctionaliteit bij de kabelmodem en verbind deze met de los gemaakte draad (of een kortere draad natuurlijk). Om het draadloze signaal dat dit station de lucht in stuurt op te vangen bij de pc moet de pc daar ook voor uitgerust zijn, moderne pc s hebben zo n ingebouwde adapter, maar deze zijn ook in de handel als PCI kaart en/of USB adapter te verkrijgen en voor laptops zijn er de z.g.n. PC-insteekkaarten te koop. (zie voorbeelden op volgende pagina).

6 Voorbeeld van een aangepast draadloos kabelnetwerk via de kabel.

7 Ik surf via ADSL Als je via ADSL surft, dan liggen de zaken soms anders, omdat de meeste bestaande ADSL aansluitingen via een USB modem liepen, in dit geval heb je een modem te koop. En zul je een draadloos basisstation met ingebouwde ADSL modem / routerfunctie moeten kopen (even afstemmen welke door je provider wordt ondersteunt). De telefoonkabel welke uit de ADSL splitter komt sluit je aan op dit nieuwe basisstation met modem/routerfunctionaliteit en de rest gaat hetzelfde als bij het eerste voorbeeld. Een ADSL splitter is een klein plastic doosje met aan de ene zijde een connector voor in de bestaande telefoon aansluiting en aan de andere zijde 2 connectors, één voor de ADSL en één voor de telefoon. Indien je surft via ADSL met een ethernet-modem, dan kun je volstaan met het eerste voorbeeld uit deze serie. (zie voorbeeld volgende pagina).

8 Voorbeeld van een aangepast draadloos kabelnetwerk via ADSL.

9 Ik surf nog met een 56K-modem Als je nog met een traditioneel inbelmodem surft, is dat omdat je waarschijnlijk weinig online bent. Dat neemt niet weg dat je dit dan ook niet draadloos en/of sneller wilt doen. Echter de investeringen die je moet doen wegen niet op tegen de voordelen. Beter is dan een overschakeling naar een snellere breedband aansluiting en opteer je voor een z.g.n. light-internet formule om de kosten in de hand te houden. De meeste providers hebben hiervoor een eenvoudig doe het zelf pakket, weliswaar niet draadloos! Je hebt dan voor weinig geld meer snelheid en je bereikbaarheid via de telefoon blijft werken!

10 Een draadloos netwerk in 11 stappen We gaan in een aantal stappen proberen een draadloos netwerk te installeren. Als voorbeeld heb ik van een bestaande test de dia s van het merk Belkin gebruikt. Een kleine verontschuldiging vooraf, daar er een aantal kreten en of schermprinten in het Engels zijn.

11 Een draadloos netwerk in 11 stappen In niet alle gevallen behoeft bovenstaande actie te worden uitgevoerd indien Windows XP is geïnstalleerd! Zie hiervoor de bijgepakte installatie instructie.

12 Een draadloos netwerk in 11 stappen 2 We kunnen natuurlijk ook kiezen voor een z.g.n. USB adapter of een USB dongel, zoals in het voorbeeld van de dia s 6 en 8 getoond.

13 Een draadloos netwerk in 11 stappen

14 Een draadloos netwerk in 11 stappen

15 Een draadloos netwerk in 11 stappen

16 Een draadloos netwerk in 11 stappen

17 Een draadloos netwerk in 11 stappen

18 Een draadloos netwerk in 11 stappen

19 Als alles nu werkt, dan kunnen we verder gaan met het beveiligen van dit draadloze netwerk.

20 Een draadloos netwerk beveiligen? De beveiliging die hier besproken wordt, is niet die van een standaard virus protectie, maar om indringers van buitenaf uit te sluiten en zodoende je netwerk(je) te vrijwaren van oneigenlijk gebruik door derden, maar vooral ook om jouw data (privacy) tegen indringers van buiten te beschermen. Ook als je met je provider een download limiet hebt afgesproken, dan is het zeker noodzakelijk de zaak op slot te doen, anders gaan anderen met je limiet aan de haal. Bij elk basisstation / accespoint zit een handleiding hoe je de beveiliging van betreffende apparatuur moet instellen, we zullen in een aantal stappen een voorbeeld doornemen. We noteren eerst de z.g.n. MAC adressen van de gemonteerde PC/PCI kaarten van de computers in ons netwerk, deze staan meestal op de verpakking en/of op de kaart zelf, een andere mogelijkheid is als volgt:

21 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen Klik op start, vervolgens op uitvoeren en geef de opdracht cmd en klik op OK Tik vervolgens ipconfig /all gevolgd door ENTER, noteer het MAC adres voor later gebruik.

22 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

23 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen Nadat we deze MAC adressen genoteerd hebben, starten we nu eerst onze internet browser op, zodat we straks contact kunnen maken met het accespoint. In het voorbeeld maak ik gebruik van de bijgeleverde handleiding, welke in het engels is uitgevoerd, echter de meeste hier in Nederland verkrijgbare apparatuur heeft een Nederlandse installatie instructie.

24 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen Dit adres tik je in op de adresregel (URL) van de internet surf pagina, waarna het hoofdmenu van je accespoint/router zichtbaar wordt. (Meestal is dit onderstaand adres) In een aantal gevallen kan het zijn dat de laatste cijfer hier een 1 anders moet zijn (tussen 1 en 124), maar dat staat uitdrukkelijk aangegeven. Het volgende configuratiescherm start dan op

25 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

26 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

27 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

28 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

29 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

30 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

31 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

32 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

33 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen Dubbelklik op het draadloze netwerk pictogram in de systeembalk om de beschikbare netwerken op te roepen. Bij jou netwerk verschijnt nu melding dat het beveiligd is (7), meteen de reden waarom je PC opeens de verbinding met je netwerk kwijt is. Klik achtereenvolgens op de naam van je netwerk en op de knop verbinding maken. Een dialoogvenstertje floept op. Geef twee keer de WPA sleutel in die je daarnet bepaald hebt en bevestig met verbinding maken (8). Herhaal deze stap voor alle PC s die je in je netwerk wilt opnemen.

34 Een draadloos netwerk beveiligen in 7 stappen

35 Een draadloos netwerk beveiligen in 8 stappen

36 Bestanden en Mappen delen in het Netwerk Als nu het draadloze netwerk operationeel is en goed beveiligd tegen onbevoegden, dan kunnen we nog een dimensie aan de applicatie toevoegen. Echt niet alleen voor gevorderden!! N.l. bestanden en apparaten delen binnen het draadloze netwerk. Deze methode beschrijven we als eenvoudig delen van mappen en bestanden in Windows XP Home-editie in XP Pro is er ook nog de z.g.n. acces Control list In de navolgende dia s zullen we dit ook d.m.v. een aantal stappen duidelijk maken.

37 Bestanden en Mappen delen in het Netwerk Ga naar Deze Computer en kies Mapopties, in tabblad Weergave zie je in de lijst Eenvoudig delen van bestanden gebruiken staan. Zet hier een vinkje naast, als dat nog niet het geval zou zijn. (1)

38 Bestanden en Mappen delen in het Netwerk Om bestanden te delen moet je hetzelfde netwerk gebruiken, maar ook in dezelfde werkgroep zitten. Open het Configuratiescherm, kies Systeem en op het tabblad Computernaam kun je de naam van de PC aanpassen, druk op wijzigen om ook de PC-en de werkgroepnaam te veranderen (2), hierna moet je opnieuw opstarten, herhaal dit voor alle PC s die bestanden willen / mogen delen.

39 Bestanden en Mappen delen in het Netwerk Ga vervolgens via Start naar Netwerkverbinding, druk met de rechtermuisknop op draadloze verbinding en selecteer in het menu Instellingen. In het lijstje dat verschijnt, zet je een vinkje naast Bestands- en Printerdeling voor MicroSoft Netwerken. (3)

40 Bestanden en Mappen delen in het Netwerk Nu moeten we nog aan de PC vertellen welke Mappenen Bestanden de anderen exact mogen delen of inzien. Ga via de Verkenner naar de betreffende Mappen, klik op de rechter muisknop en kies Eigenschappen. Op het tabblad Delen moet je bij de titel Delen -en Beveiliging: Het Netwerk zijn. Om de map te delen zet je een vinkje naast Van deze Map een gedeelde Netwerkmap maken (4) Als ze ook mogen wijzigen moet je dit in hetzelfde menu ook aan vinken.

41 Bestanden en Mappen delen in het Netwerk Voilà tot zover het instellen. Om de gedeelde mappen van de andere PC s zichtbaar te maken kies je via Start-menu voor Mijn Netwerklocaties. Daar zie je onder Lokaal netwerk alle mappen die je kunt delen (5). Op die manier heb je er dus ook wat extra harde schijf capaciteit bij. Hierbij niet vergeten, dat de moeder PC altijd aan moet staan!

42 Bestanden en Mappen delen in het Netwerk Ook Randapparaten kunnen op deze manier gedeeld worden, eerst vertellen we dat dit is toegestaan. Ga in het Configuratiescherm naar Printers en Faxapparaten, klik met de rechtermuisknop op de printer in kwestie en kies dan Delen. In het pop-up menu kies je dan Deze Printer Delen (6)

43 Bestanden en Mappen delen in het Netwerk Op de PC vanwaar je wilt printen, open je het Startmenu eerst Mijn Netwerklocaties, in de linkerkolom kies je Zoeken Naar PC s in Werkgroepen, alle PC s in het netwerk staan hier vermeld. Dubbelklik op degene waarop de printer is aangesloten en zie je ook alle gedeelde mappen en toestellen van die PC (7), dubbelklik op de printer. Ook hier moet de apparatuur wel allemaal aan staan!

44

45 En nu nog de integratie van dit draadloze PC netwerk in dat wat we vorige keer Connected Planet hebben laten zien toch? Tot binnenkort????

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS Inleiding. Het komt vaak voor dat iemand thuis meer dan 1 computer heeft, bijvoorbeeld een desktop computer en een laptop. Denk maar eens aan de situatie dat

Nadere informatie

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Let op! Stel de Sweex Wireless 300N Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Waarom Dat kan ik ook?

Waarom Dat kan ik ook? Waarom Dat kan ik ook? Deze folder leert u stapsgewijs hoe u thuis een eigen netwerk aan kunt leggen tussen twee PC's. We gaan er van uit dat op deze beide computers het besturingssysteem Windows 98SE

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 3-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waarom een printer delen?... 3 Printer beschikbaar (delen) maken op Windows 7:...

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

Printer delen in een thuisnetwerk. Onsma. Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden.

Printer delen in een thuisnetwerk. Onsma. Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden. Handleiding door XP Printer delen in een thuisnetwerk. VISTA Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden. 1. Directe communicatie Om te kunnen printen moet de computer kunnen

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

Ervaringen met draadloos

Ervaringen met draadloos Onderzoek in grote steden zoals Amsterdam, maar ook in Eindhoven heeft uitgewezen, dat ca. 40% van de draadloze netwerken open en bloot op straat liggen, hieronder een scan van mijn PC in mijn woonwijk,

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7

Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7 IT Essentials 5.0 6.8.4.7 Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7 Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening

Nadere informatie

Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender

Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender In deze FAQ wordt besproken hoe je kunt controleren of je range extender verbonden is met je (modem-)router

Nadere informatie

Streamen (bedraad of draadloos) van Desk- en/of Laptop naar TV, Beamer en/of Stereo installatie

Streamen (bedraad of draadloos) van Desk- en/of Laptop naar TV, Beamer en/of Stereo installatie Streamen (bedraad of draadloos) van Desk- en/of Laptop naar TV, Beamer en/of Stereo installatie D-Link Logitech A.C.RyanPlyaon!HD Van de vele merken en types behandelen we de A.C.Ryan, omdat deze speler

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Nederlandse versie LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter

Nadere informatie

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar:

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2 Datum: 10 april 2014 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

Instellen van een TCP/IP netwerk zonder router met Windows 2000/XP. keywords : tcp/ip netwerk aansluiten klanten tutorial.

Instellen van een TCP/IP netwerk zonder router met Windows 2000/XP. keywords : tcp/ip netwerk aansluiten klanten tutorial. Instellen van een TCP/IP netwerk zonder router met Windows 2000/XP. keywords : tcp/ip netwerk aansluiten klanten tutorial Inleiding Een netwerk kan voor vele doeleinden handig zijn. Zo kunt u bij de onderlinge

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

OP DE SHOW EEN LOKAAL NETWERK VAN LAPTOPS MAKEN

OP DE SHOW EEN LOKAAL NETWERK VAN LAPTOPS MAKEN OP DE SHOW EEN LOKAAL NETWERK VAN LAPTOPS MAKEN INHOUD Algemeen... 1 Het maken van een backup om die uit de server te halen en een laptop te zetten.... 1 Netwerk windows 7/8.1... 2 Probleem?... 6 Snelkoppelingen...

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003

Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003 Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003 ICT Services Fontys Hogescholen Datum, 18.04.2006 Versie: 2 Versiebeheer Versie Datum Auteur Wijzigingen 1 11.04.2006 M.Wolvekamp Eerste aanzet 2 18.04.2006 M.Wolvekamp

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Handleiding Personal ADSL Access (ISDN)

Handleiding Personal ADSL Access (ISDN) Handleiding Personal ADSL Access (ISDN) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1. Welkom bij IntroWeb!...3 1.2. Doe-het-zelf pakket...3 2. INSTALLATIE SPLITTER... 4 2.1. Installatie ADSL modem...5 3. SYSTEEMCONFIGURATIE...

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. Installatie Windows XP en Vista. LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. Installatie Windows XP en Vista. LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps Nederlandse versie LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer?

Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer? Windows 7 BA004 Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer? Of U weet zelf precies waar al uw belangrijke data zich bevindt in uw computer of indien

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Firmware versie 3.20C (beta version).

Nadere informatie

Versie: 1.0. Datum: 19 november 2012. Eigenaar:

Versie: 1.0. Datum: 19 november 2012. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.0 Datum: 19 november 2012 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken In deze gids Je hebt je Telenet Wireless Modem reeds geinstalleerd en je verbinding met de modem ingesteld met behulp van het stappenplan. Krijg je de verbinding

Nadere informatie

Maak gebruik van dyslexiesoftware gemakkelijk: centraliseer je bestanden

Maak gebruik van dyslexiesoftware gemakkelijk: centraliseer je bestanden Maak gebruik van dyslexiesoftware gemakkelijk: centraliseer je bestanden Een hindernis in het succesvol gebruik van voorleesssoftware is het aanleveren van de digitale bestanden bij de leerlingen die het

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX762 (Flits ADSL connected by BBned) Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

BACK-UP PROGRAMMA. M U L T I M E D I A G R O E P H C C H E E R E N V E E N. Multimediagroep HCC Heerenveen HCC Fryslân locatie Heerenvee

BACK-UP PROGRAMMA. M U L T I M E D I A G R O E P H C C H E E R E N V E E N. Multimediagroep HCC Heerenveen HCC Fryslân locatie Heerenvee BACK-UP PROGRAMMA. M U L T I M E D I A G R O E P H C C H E E R E N V E E N Hoe maak je een back-up en hoe stel je dit in plus uitleg over een back-up programma. Er zijn vele gratis Back-up programma s.

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP

Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP 5.0 6.8.3.10 Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig In deze praktijkoefening ga je de draadloze instellingen van

Nadere informatie

PC-Club Okra Regio Gent

PC-Club Okra Regio Gent PC-Club Okra Regio Gent Themanamiddagen WINDOWS Johan 26/01/2009 Windows dag 1 voor beginners tot gevorderden Bestanddelen van een computer Software programma s Randapparatuur Starten en veilig afsluiten

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter kunt u gemakkelijk, snel en veilig

Nadere informatie

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden.

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. 1 Installatie van SecureW2 Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. Het is natuurlijk mogelijk dat de Secure W2 Client reeds op uw

Nadere informatie

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden.

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. 1 Installatie van SecureW2 in Windows 7 Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. Het is natuurlijk mogelijk dat de Secure W2 Client

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas)

Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas) Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas) Voor Windows 7, 8 en 10 Inleiding In dit document wordt in eenvoudige stappen beschreven hoe u de nieuwe SafeSign software dient te installeren.

Nadere informatie

Een Windows XP-netwerk maken

Een Windows XP-netwerk maken Een Windows XP-netwerk maken Inleiding Deze beschrijving geldt voor Windows XP Professional (Home edition komt in zekere maten overeen met Professional), Nederlandse versie. Ook geldt dit document alleen

Nadere informatie

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden.

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. 1 Installatie van SecureW2 Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. Het is natuurlijk mogelijk dat de Secure W2 Client reeds op uw

Nadere informatie

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren.

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren. Handleiding Monitoring bluetooth De monitoring voor de KLNE Solartec omvormers kan op diverse manieren worden gerealiseerd. De navolgende systemen zijn ter beschikking: 1. Bluetooth draadloos systeem.

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Handmatige installatie van de Belkin draadloze Printserver Als de automatische installatie van de Printserver niet is gelukt, kunt u proberen hem handmatig te installeren. De Printserver heeft geen driver

Nadere informatie

Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint.

Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint. Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint. In deze handleiding ga ik u uitleggen hoe ik bestanden en mappen deel tussen Linux Mint en Windows. Er zijn vele andere manieren om dit

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas)

Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas) Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas) Voor Windows 7, 8 en 10 Auteur Status Bron Documentdatum Aantal pagina s Atos Definitief Atos 13-06-2018 14 Handleiding voor het installeren

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Router 11g. Met behulp van deze router kunt u snel en efficiënt een draadloos

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-stick*. In deze verkorte handleiding vertellen wij u hoe u snel aan de slag kunt met het modem en

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 CrashPlan PROe installatie handleiding Versie 2.2-17-04-2016 Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Ga naar de gedownloade CrashPlanPROe_Mac-Up!.zip (staat standaard in jouw Downloads

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C 1. Draadloze netwerkverbinding beveiligen 2. Wanneer je gebruik maakt van een onbeveiligde netwerkverbinding is het voor een buitenstaander

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen UBUNTU 8 installatie Onderwerpen Ubuntu downloaden VMWare klaarmaken Ubuntu installeren VMWare tools installeren 1. Ubuntu downloaden ( ) Je kan ubuntu gratis downloaden via de website www.ubuntu.com.

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

Handleiding installatie Hannôt Online (nieuwe omgeving 2011)

Handleiding installatie Hannôt Online (nieuwe omgeving 2011) Handleiding installatie Hannôt Online (nieuwe omgeving 2011) Auteur : Hannot Finance Organisatie : Hannôt Finance Datum : 12 december 2010 Versie : 3.0 Handleiding installatie Hannôt Online 3.0 Pagina

Nadere informatie

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren 1. Maak verbinding met het draadloze netwerk via uw mobiele telefoon of tablet. 2. Download de NEXHO applicatie (er bestaan meerdere om U toe

Nadere informatie

EM4580 Draadloze N USB adapter

EM4580 Draadloze N USB adapter EM4580 Draadloze N USB adapter 2 NEDERLANDS EM4580 - Draadloze N USB adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Installatie procedure... 3 2.1 Software installatie

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (Flits ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die met

Nadere informatie

Wireless Utility. Complete handleiding

Wireless Utility. Complete handleiding Wireless Utility Complete handleiding 1. Installatie van software/hardware Installeer de software voordat u de wireless adapter op het systeem aansluit! Plaats de CD-ROM in uw computer. Het Sitecom-installatieprogramma

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

windowscorner: - beveiligingswaarschuwingen uitschakelen

windowscorner: - beveiligingswaarschuwingen uitschakelen Page 1 of 12 WAARSCHUWING De beveiligingsinstellingen van Windows Vista zijn niet voor niets hoog ingesteld. Het aanpassen (verlagen) van het beveiligingsniveau is potentieel gevaarlijk voor het besturingssysteem.

Nadere informatie

Controleer voordat je met de installatie begint of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Controleer voordat je met de installatie begint of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E S 5 T O E P A S S I N G M O G E L I

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Configuratie Siemens SX762 Controleren van de aansluiting Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem sluit u op dezelfde wijze aan als

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie Configuratie handleiding Gigaset SE505 In deze handleiding leest u hoe u uw Gigaset SE505 configureert voor een verbinding te maken met het internet via een ADSL / Kabel breedband internet verbinding.

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

Beschrijving Cloudstation Muziekvereniging Sint Rochus

Beschrijving Cloudstation Muziekvereniging Sint Rochus Beschrijving Cloudstation Muziekvereniging Sint Rochus Door Rob Jacobs D.d. 20 oktober 2013 Versie 0.22 Gebaseerd op firmware DSM 4.3 (3776) Synology Cloud Station Versie 2.1-2570 Dit document in PDF-vorm

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem

Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem Designed for Vodafone VMC Dut U.indd 1 5/10/06 15:17:24 VMC Dut U.indd 2 5/10/06 15:17:24 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-modem. In deze handleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 2 Installatiehandleiding Kabelinternet BetuweNet BetuweNet Helpdesk Julianastraat 9 6851 KJ Huissen 026 3263010 026 3257011 helpdesk@betuwe.net www.betuwe.net Installatiehandleiding - pagina 0 Inhoudsopgave

Nadere informatie

bedrijfsnaam.online-werkplek.nl gebruikersnaam je wachtwoord moet je bij eerste aanmelding wijzigen

bedrijfsnaam.online-werkplek.nl gebruikersnaam je wachtwoord moet je bij eerste aanmelding wijzigen I Connect People A. Plesmanlaan 9 9615 TJ Kolham Kolham, vrijdag 20 augustus 2010 Bedrijfsnaam Naam Gebruiker Betreft: Gebruikershandleiding van de Online Werkplek Hallo Naam Gebruiker, Welkom bij de Online

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

USB 2.0 Deelschakelaar

USB 2.0 Deelschakelaar USB 2.0 Deelschakelaar Gebruikershandleiding Model: DA-70135-1 en DA-70136-1 Aan de slag met de USB 2.0 deelschakelaar Hartelijk dank voor het kiezen van de USB 2.0 deelschakelaar. Vandaag de dag, bevinden

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek Pagina 1 van 6 ) Aanmaken Muziek Bibliotheek Deze uitleg is alleen nodig als u een muziek bibliotheek wenst te maken met de Windows MediaPlayer zoals besproken in hoofdstuk 9 voor het delen en aansturen

Nadere informatie

Mac-Up! CrashPlanPROe installatie handleiding

Mac-Up! CrashPlanPROe installatie handleiding Mac-Up! CrashPlanPROe installatie handleiding Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Om het programma te downloaden gaat u naar: 2 - Username + Password =

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030 WWW.EMINENT-ONLINE.COM NL Handleiding EM4030 Handleiding: EM4030 Rev. 1 Accesspoint 802.11g Waarschuwing: Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos apparaat in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding In het instellingenmenu van je WLX-2001 kun je de instellingen van deze range extender

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Het Beveiligen van een draadloos netwerk Het grootste Risico van een draadloos netwerk is dat het signaal in principe voor iedereen beschikbaar is. Anders dan bij een bekabeld netwerk, waar men een fysieke

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie