Huishoudelijk Reglement Versie mei 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement Versie mei 2013"

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement Versie mei 2013

2 1. DE LEDEN Hiermede worden bedoeld leden als beschreven in Art. 5 van de statuten. 1.1 De vereniging kent de volgende leden: Rijdende leden, hiermede worden bedoeld leden die de paarden of ponysport beoefenen Recreatieleden. Dit zijn rijdende leden die geen recht hebben op instructie Over-de-weg leden met of zonder gebruik van instructieles, hiermee worden bedoeld rijdende leden, die hun paard/pony elders hebben gestald, maar wel gebruik mogen maken van de buiten- en binnenmaneges Mennende leden, hiermee worden bedoeld leden die de mensport actief beoefenen Niet rijdende leden, hiermede worden bedoeld leden die de ruitersport niet actief beoefenen Ereleden. Dit zijn personen die op voordracht van het bestuur door de algemene ledenvergadering als zodanig zijn benoemd. 1.2 In het geval dat er in de reglementen van de vereniging sprake is van rijdende leden, worden bedoeld leden als onder art t/m genoemd. Deze leden hebben een werkverplichting als bedoeld in artikel 26.4 van dit huishoudelijke Reglement In het geval dat er in de reglementen van de vereniging sprake is van leden worden bedoeld leden als onder art t/m genoemd Leden die zitting in het bestuur willen nemen zullen ten minste gedurende één jaar achtereen lid van de vereniging moeten zijn voordat zij zich als kandidaat kunnen aanmelden of door het bestuur worden voorgedragen Rijdende leden welke 16 jaar of ouder zijn moeten hun werkverplichting zelf voldoen. Bij uitzondering en na toestemming van het bestuur kan er door het lid zelf voor een vervanger gezorgd worden. 1.3 Onder verwijzing naar Art. 18 van de Statuten hebben alle leden stemrecht. 2. EIGENAREN VAN PAARDEN EN PONIES 2.1 Onder eigenaren worden verstaan: De wettige eigenaren van alle, op de lesrooster ingedeelde of op de club gestalde paarden en pony s. 2.2 Met toestemming van het bestuur kan de wettige eigenaar een ander lid machtigen om als zijn plaatsvervanger op te treden Een plaats vervangend eigenaar zal als eigenaar worden beschouwd t.a.v. de verplichtingen Een wijziging van eigenaar of plaatsvervangend eigenaar dient vooraf schriftelijk aan het bestuur gemeld te worden. 2.3 Eigenaren van paarden en pony s worden als werkend lid van de vereniging beschouwd Niet rijdende eigenaren van paarden en pony s welke op de vereniging zijn gestald en welke geen plaats vervangend eigenaar hebben, zoals bedoeld in de art. 2.2 / 2.2.1, worden als werkend lid van de vereniging beschouwd.

3 3.FEDERATIELEDEN 3.1 Alle leden als bedoeld in art.1.1.1/1.1.4 zijn verplicht lid van de KNHS. 3.2 Het lidmaatschap van de KNHS van bestuursleden wordt door de vereniging betaald. 4. CONTRIBUTIE 4.1 Het bestuur bepaald de hoogte van de contributies in overleg met en onder goedkeuring van de Algemene Leden Vergadering. 4.2 Bij een contributieachterstand van 2 maanden zal er door het bestuur een aanmaningsprocedure worden opgestart. Hiermee wordt bedoeld dat de betrokkene eenmaal mondeling en tweemaal schriftelijk zal worden aangemaand. Bij geen response zal hierna een incassoprocedure volgen, waarbij de Juridische kosten zullen worden verhaald op de betrokkene. 5. PONY S EN PAARDEN PONY S 5.1 Onder pony s worden verstaan: Alle op de vereniging op het lesrooster staande pony s, zowel de op de club gestalde als de buiten de club gestalde pony s. 5.2 Alle pony s als bedoeld in art. 5.1 zijn eigendom van de resp. eigenaren. 5.3 De bij de vereniging gestalde pony s zijn als volgt onderverdeeld: Club pony s: op de club gestalde pony s, welke door de eigenaar ter beschikking van de vereniging zijn gesteld t.b.v. lessen, wedstrijden en andere evenementen. (naast eigenaar 4 medeberijders) Privé pony s: na toestemming van het bestuur toegelaten pony waarvoor slechts 1 lid is Semi-privé pony s: pony s waarbij naast de eigenaar, door de eigenaar zelf 1 mede berijder en door de lesindeling nog één mede berijder wordt aangewezen.(naast eigenaar 2 medeberijders). Ook zal de pony voor wedstrijden en andere evenementen ter beschikking moeten worden gesteld Verenigingspony s: pony s die het eigendom zijn van de vereniging en die door het bestuur, of namens haar, door de lesindeling, ingezet kunnen worden Leasepony s/paarden: zijn paarden/pony s die in eigendom zijn van de vereniging, maar door een rijdend lid wordt geleased na toestemming van het bestuur. De pony s/paarden worden door het bestuur, of namens haar door de lesindeling ingezet voor lessen en andere verenigingsactiviteiten. Alle verdere rechten en plichten staan vermeld in de leaseovereenkomst. 5.4 Bij deelname aan het verenigingskamp mag het bestuur over de deelnemende pony s beschikken Club pony s en semi-privé pony s zijn verplicht hieraan deel te nemen.

4 PAARDEN 5.5 De bij de vereniging gestalde paarden zijn als volgt onder te verdelen: Club paarden: op de club gestalde paarden, welke door de eigenaar ter beschikking van de vereniging zijn gesteld t.b.v. lessen, wedstrijden en andere evenementen. (naast eigenaar 4 medeberijders) Privé paarden: paarden waarbij het aantal medeberijders door de eigenaar bepaald wordt Semi-privé paarden: paarden waarbij naast de eigenaar, door de eigenaar zelf 1 mede berijder en door de lesindeling nog één mede berijder wordt aangewezen.(naast eigenaar 2 medeberijders). Ook zullen deze paarden voor wedstrijden en andere evenementen ter beschikking moeten worden gesteld Verenigingspaarden: paarden welke het eigendom zijn van de vereniging en door het bestuur, of namens haar, door de lesindeling, ingezet kunnen worden. 5.6 Bij deelname aan het verenigingskamp mag het bestuur over de deelnemende pony s beschikken Club paarden en semi-privé paarden zijn verplicht hieraan deel te nemen. 5.7 Het bestuur heeft het recht om alle paarden en pony s naar eigen inzicht in het lesrooster en het wedstrijdrooster in te delen. Van evenementen wordt tijdig mededeling gedaan. 5.8 Het aantal paarden en pony s en mag niet groter zijn dan het aantal rijdende leden van het gezin. Vanaf worden voor nieuwe aanvragen niet meer dan drie paarden of pony s per gezin toegestaan. Uitzonderingen hierop kunnen met toestemming van het bestuur worden gemaakt. 6. ALGEMENE VOORWAARDEN 6.1 Het bestuur heeft het recht het aantal paarden en pony s vast te stellen. 6.2 Het bestuur heeft het recht om een toegelaten paard of pony alsnog te laten keuren en/of te verwijderen op grond van ziekte, blijvende onbruikbaarheid of andere afwijkingen In geval van verwijdering is de eigenaar verplicht om deze binnen de termijn van 1 maand na aanzegging van de vereniging weg te halen Bij ongeschiktheid voor de lessen van een clubpony of een semi-privé pony wordt na drie maanden de contributie van een privé pony in rekening gebracht. 6.3 De wettige eigenaar is verantwoordelijk voor het in goede staat houden, brengen of terugbrengen van het paard of de pony. Zij is tevens verantwoordelijk voor de kosten voortvloeiende uit de aanschaf, het onderhoud, extra voeding, hoefsmid en andere bijkomende kosten Het bestuur heeft het recht om van de eigenaar te eisen dat deze de hulp van een veearts inroept Bij het in gebreke blijven van de eigenaar zal het bestuur de hulp van een veearts inroepen, waarvan de kosten aan de eigenaar in rekening gebracht zullen worden.

5 6.3.3 In geval van geschil zal de uitspraak van de door de club aangestelde veearts bindend zijn Extra verzorging bij ziekte, verwonding e.d. moet door de eigenaar zelf geregeld worden. 6.4 Voor het fokken met paarden en pony s is vooraf toestemming van het bestuur nodig Het bestuur heeft het recht om veulens vanaf 6 maanden van de club te verwijderen zonder daarbij de termijn genoemd in in acht te nemen In het geval dat het bestuur toestemming verleend om veulens van 6 maanden of ouder te stallen zullen de kosten van deze stalling evenals alle bijkomende kosten aan de eigenaar in rekening worden gebracht. 6.5 Buiten de door het bestuur geclaimde tijden mag een paard of pony uitsluitend met toestemming van de eigenaar gebruikt worden. 6.6 Indien een eigenaar van een paard of pony van plan is deze binnen of buiten de vereniging te verkopen en/of te verwijderen is de eigenaar verplicht het bestuur minimaal 1 maand van te voren schriftelijk op de hoogte te stellen. 6.7 Paarden en pony s mogen pas op de vereniging worden gestald na goedkeuring door het bestuur. Deze goedkeuring is mede afhankelijk van: Een medische keuring door een veearts, waarvan de uitslag door het bestuur slechts als een advies zal worden beschouwd. In geval van geschil heeft het bestuur het recht om het paard of de pony door de vereniging gevraagde veearts te laten keuren of herkeuren. De uitslag van deze keuring zal als bindend worden beschouwd Het advies van de instructie. Iedere pony komt in het beginsel in de clubstatus binnen. Voorafgaande aan deze clubstatus is bij binnenkomst 1 maand privé status verplicht. 6.8 Op het terrein is het altijd verplicht om het paard of pony te berijden of uit te stappen met een goedgekeurde cap, rijlaarzen en/of chaps. 7. DE HARNACHEMENTEN 7.1 Alle bij de vereniging in gebruik zijnde harnachementen zijn het eigendom van de resp. eigenaren of van de vereniging. 7.2 De wettige eigenaar van een clubpony/paard en semi-privé pony/paard is verantwoordelijk voor: Het in goede staat houden, brengen of terugbrengen van het harnachement Alle kosten voortvloeiende uit de aanschaf, onderhoud en alle andere kosten verbonden aan het harnachement. 7.3 In geval de eigenaar van een op de club gestalde clubpony/paard en semi-privé pony/paard na herhaald verzoek in gebreke blijft bij het onderhoud van zijn harnachement, heeft het bestuur het recht om de reparatie en/of vernieuwing op zijn kosten te laten uitvoeren, zonder voorafgaand overleg. 7.4 Eigenaren van clubpony s, paarden en semi-privé pony s, paarden zijn verplicht passend harnachement ter beschikking van de vereniging te stellen t.b.v. de lessen, wedstrijden en andere evenementen. 7.5 Rijdende leden dienen correct met het, door de eigenaren in bruikleen gegeven harnachement, om te gaan. 7.6 Buiten de door het bestuur geclaimde tijden mag het harnachement uitsluitend met toestemming van de eigenaar worden gebruikt.

6 8. MENWAGENS EN TRAILERS/VEEWAGENS 8.1 Menwagens en trailers/veewagens mogen uitsluitend op de club gestald worden na voorafgaande toestemming van het bestuur. 8.2 Menwagens en trailers/veewagens mogen uitsluitend met toestemming van de eigenaar worden gebruikt. 8.3 De gestalde menwagens en trailers/veewagens staan voor risico van de eigenaren. 9. DE LESSEN 9.1 Ieder rijdend lid heeft recht op 1 uur instructie per week. 9.2 Rijdende leden die, door welke oorzaak dan ook, een les verzuimen hebben geen recht op een inhaalles. 9.3 Het bestuur bepaalt de combinatie van clubpony/paard en rijdend lid in overleg met de instructie en de lesindeling. 9.4 Het bestuur stelt de lesindeling samen in overleg met de instructie en de lesindeling. (les maximaal 8 ) 9.5 Het niet deelnemen aan een les moet vooraf gemeld worden aan de instructie en de lesindeling. 9.6 Het deelnemen aan springlessen met clubpony s wordt bepaald door de instructie in overleg met de eigenaar Bij deelname aan de springlessen is het dragen van een cap voor iedere deelnemer verplicht. 9.7 Met toestemming van het bestuur kan een rijdend lid privé-les ontvangen Kosten hiervan zijn voor rekening van het betreffende lid Tijdens het geven van een privé-les blijven de binnen en buitenbak voor andere combinaties toegankelijk. 9.8 Het bestuur behoudt zich het recht voor de binnen en buitenbak te verhuren zonder toegang van andere combinaties. 9.9 Het bestuur kan de deelname aan bepaalde lessen verplicht stellen. (bijv. afdeling dressuur) 9.10 Eigenaren van privé-pony s en privé-paarden (alsmede tweede berijder) hebben door welke oorzaak dan ook geen recht op een vervangende clubpony resp. paard. Het bestuur kan hiervoor na overleg wel toestemming verlenen Rijdende-leden krijgen bij verzuim van hun zijde geen extra les aangeboden. 10. WEDSTRIJDEN EN EVENEMENTEN 10.1 Het bestuur bepaalt welke gebeurtenissen onder wedstrijden en evenementen vallen Deelname aan wedstrijden en evenementen met clubpony s, paarden en semi-privé pony s, paarden, die op de wedstrijddag in de les inzetbaar zouden moeten zijn, mag uitsluitend met toestemming van het bestuur Bij officiële wedstrijden en evenementen zijn de deelnemers verplicht om het uniform te dragen volgens de voorschriften van de KNHS.

7 Bij onofficiële wedstrijden en evenementen mag het zwarte rijjasje met witte rijblouse en plastron vervangen worden door een zwarte sweater of bodywarmer met daaronder een witte kraag Inschrijfgelden voor wedstrijden e.d. komen voor rekening van de betreffende deelnemer Het vervoer van een deelnemer van en naar wedstrijden e.d. is voor rekening en verantwoording van de betreffende deelnemer De kosten van het vervoer van pony/paard van en naar wedstrijden e.d. komen voor rekening van de betreffende deelnemer De volgorde van laden in een grote veewagen wordt bepaald door het bestuur. 11. BUITENRITTEN 11.1 Individuele buitenritten mogen uitsluitend met toestemming van de eigenaar van de te gebruiken pony/paard plaatsvinden Het is voor kinderen onder de 16 jaar niet toegestaan om een buitenrit te maken zonder toezicht van iemand van 16 jaar of ouder Tijdens de buitenritten mag er uitsluitend op verharde buitenwegen of op de daarvoor bestemde paden gereden worden, waarbij de geldende verkeersregels in acht genomen moeten worden Buitenritten welke in plaats van een op het rooster aangegeven les komen worden als les beschouwd Het dragen van een cap tijdens een buitenrit in les verband is verplicht. 12. SPRINGMATERIAAL 12.1 Al het op de club aanwezige springmateriaal is het eigendom van de vereniging en mag uitsluitend gebruikt worden na toestemming van het bestuur of de instructie. 13. DE KANTINE 13.1 De kantine en alle daarin aanwezige goederen en meubilair zijn het eigendom van de vereniging Toegang tot de kantine mag uitsluitend worden verleend door: het bestuur de huishoudelijke commissie overige, door het bestuur aangestelde leden Ongeoorloofd verblijf in de kantine zal worden bestraft met een schorsing Het is niet toegestaan om aarde/glaswerk evenals verpakte snoep en etenswaren buiten de kantine en het daarbij behorende terras mede te nemen, mits de verpakking wordt weggegooid in de daarvoor bestemde afvalbakken en het glaswerk wordt teruggebracht in de kantine De H.H.C. regelt de bardiensten De kantine mag niet aan derde worden verhuurd Roken is in de gehele kantine verboden en mag uitsluitend en alleen in het daarvoor bestemde rookhok.

8 13.8 Als bij een officiële controle een boete wordt opgelegd, welke het gevolg is van het overtreden van punt 13.7 zal deze boete worden verhaalt op degene die de regel heeft overtreden. 14. HET VOORRAADHOK 14.1 Toegang tot het voorraadhok is uitsluitend toegestaan met toestemming van: het bestuur de H.H.C Ongeoorloofd verblijf in het voorraadhok zal worden bestraft met een schorsing Alle in het voorraadhok aanwezige materialen en goederen zijn het eigendom van de vereniging Het is niet toegestaan om privé-eigendommen in het voorraadhok op te slaan of te bewaren. 15. HOOI EN STRO-OPSLAG 15.1 Toegang tot de opslag van het hooi, stro, kuilgras en vlas is uitsluitend toegestaan aan: Het bestuur Een door het bestuur aangewezen persoon of personen Het is niet toegestaan om zich ongeoorloofd in een van deze opslagen te bevinden, op straffe van schorsing Het is verboden om op het terrein te roken op straffe van verwijdering van de vereniging Alle op de vereniging aanwezige foerage voorraden is eigendom van de vereniging Het hooi, kuilgras, vlas, zaagsel en stro worden uitsluitend ter beschikking van de op de vereniging gestalde pony s en paarden gesteld. Deze kosten zijn berekend in de betreffende contributie Het staan op zaagsel is alleen toegestaan op advies van de veearts en na voorafgaande toestemming van het bestuur. Het zaagsel komt gedeeltelijk voor rekening van de vereniging, het afvoeren dient door de gebruiker zelf te worden gedaan. 16. VOEDING 16.1 Alleen de op de vereniging gestalde pony s, paarden hebben recht op gratis verstrekking van hooi/kuilgras, waarvan de kosten zijn opgenomen in de contributie Voor de pony s, paarden waarvan de vereniging eigenaar is, of verantwoordelijk voor is zal door het bestuur naar eigen inzicht krachtvoer worden ingekocht. De kosten hiervan komen voor rekening van de vereniging Het bestuur bepaalt de te verstrekken hoeveelheid per pony van het onder 16.1 genoemde voer Het voer (eigendom van eigenaren) dient in gesloten tonnen/kisten te worden bewaard in de daarvoor bestemde ruimten, om ratten overlast te voorkomen Het krachtvoer dient door de eigenaren zelf, in afgesloten emmers voor de box, te worden klaargezet.

9 17. DE STAL 17.1 De stal en de kistenkamer zijn het eigendom van de vereniging Alle bij de stal behorende gereedschappen en werktuigen zijn het eigendom van de vereniging en mogen uitsluitend t.b.v. de vereniging worden gebruikt. Misbruik zal worden bestraft met schorsing Alle voornoemde gereedschappen en werktuigen moeten na gebruik weer op de daarvoor bestemde plaatsen worden teruggebracht De indeling van de stal en/of de plaatsing van paarden en pony s worden uitsluitend bepaald door het bestuur De eigenaar van een op de club gestalde pony, paard is verplicht te zorgen voor een deugdelijk halster met bijbehorend touw Het is ten strengste verboden om in de stal plastic zakken te bewaren en/of te laten slingeren, op straffe van verwijdering van de vereniging Het is ten strengste verboden om in de stal, of in de onmiddellijke omgeving daarvan, te roken, op straffe van schorsing Over-de-weg pony s hebben in principe geen toegang tot de stal. Slechts in uitzonderlijke gevallen, zoals bij slecht weer e.d., kunnen zij tijdelijk onderdak krijgen, met toestemming van het bestuur Het onderhoud van de boxen is voor rekening van de eigenaar Bij in gebruik name van een box door een nieuwe eigenaar zal er samen met een bestuurslid een controle worden gehouden, over de in juiste staat van oplevering van de box Bij ingebruikname van een box door een nieuwe eigenaar dient 182,-- borg vooraf te worden voldaan Bij opzegging van de box, zal er wederom een controle worden gehouden samen met een bestuurslid. Eventuele schade zal moeten worden herstelt door de hiervoor verantwoordelijke eigenaar. Wanneer hieraan niet wordt voldaan, zal deze schade worden verrekend met de borg. 18. DE ZADELKAMER(S) 18.1 De kistenkamer is uitsluitend bestemd voor het opbergen van het harnachement e.d. van de op de club gestalde pony s, paarden Alleen eigenaren van pony s, paarden en plaatsvervangende eigenaren(verzorgers) van pony s/paarden, mits deze op de vereniging zijn gestald, hebben het recht om het bestuur te verzoeken om een kist in de zadelkamer te huren (plaatsen) Het is ten strengste verboden om etenswaren en plastic zakken buiten de kisten te bewaren Het bestuur heeft, indien noodzakelijk, het recht van toegang tot alle op de vereniging aanwezige kisten Het opslaan of bewaren van privé-eigendommen, anders dan bovenstaand bedoeld, is niet toegestaan. 19. DE WERKPLAATS 19.1 De in de werkplaats/containers aanwezige materialen en gereedschappen zijn, tenzij anders aangegeven, eigendom van de vereniging.

10 19.2 Deze materialen en gereedschappen mogen alleen t.b.v. de vereniging en met toestemming van de werkcommissie worden gebruikt, tenzij het bestuur anders beslist. 20. DE BINNENBAK 20.1 De binnenbakken en het daarin aanwezige materiaal is, tenzij anders aangegeven, het eigendom van de vereniging Buiten de door het bestuur geclaimde tijden, lesuren e.d. mogen de binnenbakken vrij door rijdende leden worden gebruikt Bij het rijden in de binnenbakken moeten de gedragsregels, zoals deze aan de wand zijn vermeld, in acht genomen worden Het is verboden om een pony/paard onbeheerd in de binnenbakken achter te laten Ontstane schade aan de binnenbakken zullen worden verhaalt op de eigenaar De mest dient te worden opgeruimd en te worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde mestemmers die zijn te vinden in alle hoeken van de beide binnenbakken Na afloop van iedere les dient de hoefslag te worden aangeharkt door de deelnemers van de les In overleg met het bestuur kunnen tijdstippen worden ingesteld voor het mennen, de zogeheten menuren Over het gebruik door derden en/of verhuur van de binnenbakken beslist het bestuur Voor zover van toepassing gelden voor de buitenbakken dezelfde regels. 21. DE WEIDEN 21.1 De bij de vereniging in gebruik zijnde weiden zijn het eigendom van de gemeente Rotterdam. De vereniging is als pachter verplicht om deze in goede staat te houden De indeling van de weiden en/of de volgorde van gebruik worden alleen bepaald door het bestuur of door een daarvoor door het bestuur aangewezen persoon Het is niet toegestaan om een pony, paard zonder toestemming van het bestuur in de wei te plaatsen en/of te verweiden In de wei geplaatste pony s, paarden moeten te allen tijden een halster dragen Pony s, paarden mogen alleen aan een halster met touw aan de hand van en naar de wei worden gebracht Paarden, pony s mogen niet langer geweid worden dan de door het bestuur vastgestelde tijd Bij het niet nakomen van voornoemde regels wordt u verwezen naar de AMVB, welke als bijlagen zijn bijgevoegd.

11 22. DE BEHEERDER 22.1 Het bestuur heeft het recht om een beheerder of een gesubsidieerde WIW medewerker aan te stellen en/of te ontslaan Het bestuur bepaalt de taakstelling van beiden. 23. DE INSTRUCTIE 23.1 Het bestuur heeft het recht om instructeurs/trices aan te trekken en/of te ontslaan Tussen de vereniging en de instructie bestaat geen dienstverband De instructie heeft recht op vergoeding van onkosten Het aantal te geven lesuren e.d. wordt per instructeur/trices bepaald door het bestuur De instructie heeft het recht om rijdende leden de les te ontzeggen en/of uit de les te verwijderen, op voorwaarde dat dit met opgaaf van redenen aan het bestuur gemeld wordt De instructie heeft een adviserende rol of een combinatie wedstrijdklaar is De instructie adviseert het bestuur bij de inzetbaarheid en/of toelating of aankoop van club pony s en clubpaarden. 24. VEEARTS 24.1 Het bestuur heeft het recht inzake algemeen medische geschillen een veearts aan te wijzen. In geval van geschil is de uitspraak van deze veearts bindend Het bestuur zal een veearts aanwijzen voor alle door haar noodzakelijk geachte collectieve medische voorzieningen voor alle op de club gestalde pony s en paarden Deze voorzieningen zullen met voorafgaand overleg met de respectievelijke eigenaren worden uitgevoerd De kosten van deze voorzieningen zullen geheel of gedeeltelijk aan de eigenaren worden doorberekend Eigenaren van buiten de vereniging gestalde pony s zijn zelf verantwoordelijk voor het laten uitvoeren van voorzieningen als genoemd bij 24.2, en moet dit ook kunnen aantonen. Bij het in gebreke blijven van voornoemde zal hen de toegang tot de vereniging worden ontzegd. 25. COMMISSIES 25.1 Met uitzondering van de in art A van de statuten genoemde financiële commissie, heeft het bestuur het recht om commissies naar eigen inzicht te benoemen en/of te ontslaan. Tevens heeft het bestuur de plicht de diverse commissies te begeleiden en de onderlinge samenwerking tussen de commissies te bevorderen.

12 25.2 DE HUISHOUDELIJKE COMMISSIE De HHC regelt alle zaken van huishoudelijke aard welke haar door het bestuur worden opgedragen, waaronder: inkoop voor de kantine, bardienstrooster, club huiscorvee De HHC bestaat uit maximaal 5 leden, welke door het bestuur worden benoemd De HHC is belast met de inkoop voor de kantine.het bestuur heeft het recht om slechts bepaalde leden van de HHC hiermede mee te belasten De HHC is belast met de verkoop voor de kantine en stelt de prijzen vast in overleg met het bestuur Aan de hand van een door het bestuur verstrekte lijst stelt de HHC een rooster samen voor de bardienst en het clubhuiscorvee. Bij het in gebreke blijven van de leden rapporteert de HHC dit aan het bestuur De HHC heeft geen eigen kasmiddelen maar treft hierover per geval een regeling met de penningmeester van het bestuur De HHC is verplicht om aan het einde van het kalenderjaar een lijst op te maken van de aard en de waarde van de voorraad De HHC heeft de verantwoording tijdens evenementen v.w.b kantine aangelegenheden De HHC is bevoegd om namens het bestuur aanwijzingen te geven voor zover deze betrekking hebben op huishoudelijke zaken De HHC-leden worden geacht te hebben voldaan aan hun werkverplichting als bedoeld in art.26 van dit reglement DE WERKCOMMISSIE De WCIE regelt alle zaken van technische zaken welke haar door het bestuur worden opgedragen, waaronder: onderhoud van terrein en gebouwen De WCIE bestaat, met inbegrip van vast bestuurslid van technische zaken uit 5 leden. De 4 bijkomende leden zullen door het bestuur worden benoemd De WCIE stelt, in overleg met het bestuur, regelmatig een lijst samen met de uit te voeren werkzaamheden, en brengt deze middels het publicatiebord onder de aandacht van de leden De WCIE stelt een rooster samen aan de hand van een door het bestuur verstrekte lijst van hiervoor in aanmerking komende leden Bij het in gebreke blijven van deze leden rapporteert de WCIE dit aan het bestuur De WCIE organiseert regelmatig werkdagen om de betreffende leden in staat te stellen aan hun werkverplichting te voldoen De WCIE heeft geen eigen kasmiddelen en treft hierover per geval een regeling met de penningmeester van het bestuur T.b.v. van de begroting van de penningmeester stelt de WCIE jaarlijks een lijst samen van de te verwachten werkzaamheden en/of kosten De WCIE is bevoegd om namens het bestuur aan wijzingen te geven voor zover deze betrekking hebben op technische zaken De leden van de WCIE worden geacht te hebben voldaan aan hun werkverplichting als bedoeld in art 26 van dit reglement.

13 25.4 DE ACTIVITEITEN COMMISSIE De activiteiten commissie heeft het recht om het bestuur advies uit te brengen en onderhoudt hiertoe regelmatig contact met een aangewezen bestuurslid De activiteiten commissie bestaat uit maximaal 7 leden De voorzitter van de activiteiten commissie komt voort uit het zittende bestuur De activiteiten commissie vergadert onderling minimaal 6 maal per jaar en brengt hiervan verslag uit aan het bestuur De activiteiten commissie organiseert jaarlijks diverse evenementen en kan hierbij de hulp van andere commissies inroepen Het bestuur heeft het recht om de activiteiten commissie tussentijds te ontbinden en/of wijzigingen in de samenstelling aan te brengen. 26. WERKZAAMHEDEN EN CORVEE 26.1 De vereniging kent de volgende werkzaamheden: onderhoud van terrein en gebouwen bardienst kantinecorvee voerdienst weidecorvee (voor eigenaren) opruimdagen 26.2 De onder t/m genoemde werkzaamheden zijn verplicht gesteld voor de leden met een werkverplichting. Per gezin met meerdere in aanmerking komende leden kunnen de werkverplichting m.b.t. de punten t/m maximaal tweemaal worden opgelegd.voor meerdere lidmaatschappen bestaat de mogelijkheid tot afkoop De onder genoemde werkzaamheden gelden uitsluitend voor alle rijdende leden met uitzondering van de kleuterlessen en de proefmaand Voor werkzaterdagen geldt een werkverplichting van 11 dagen van 4 uur per jaar. en bij Bardiensten geldt 13 weken van 3,5 uur Bij het in gebreke blijven van werkverplichtingen,, zal het bestuur over gaan tot het gestelde in de algemene maatregelen van bestuur als genoemd in de bijlagen Het is niet toegestaan om zonder medeweten van het bestuur en/of de WCIE wijzigingen aan de eigendommen van de vereniging aan te brengen In de keuken en achter de bar is er, zonder toestemming van het bestuur of de H.H.C., geen toegang voor personen onder de 16 jaar Personen onder de 18 jaar mogen geen alcohol schenken.

14 27. TOEGANG TOT DE CLUB 27.1 Alleen leden en hun directe familieleden hebben vrij toegang tot de terreinen en opstallen van de vereniging Bezoekers en/of introducés moeten aan het bestuur en/of een van haar vertegenwoordigers worden gemeld Vreemde pony s, paarden mogen uitsluitend op de terreinen van de club komen na voorafgaande toestemming van het bestuur Het bestuur heeft het recht om aan anderen dan leden en of aan vreemde pony s, paarden zonder opgaaf van redenen de toegang tot de club te ontzeggen Het is aan niet volwassen leden uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om zich alleen op de club te bevinden Het is aan niet volwassen leden niet toegestaan om zich na zonsondergang en buiten de lesuren zonder aanwezigheid van een volwassene op de club te bevinden. 28. AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERINGEN 28.1 Het bestuur, en/of haar vertegenwoordigers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor: Activiteiten welke zonder haar toestemming worden gehouden Schade aan pony s, paarden, harnachementen, menwagens, trailers en/of andere privé eigendommen welke zich op het terrein of in de opstallen van de vereniging bevinden Schade of letsel aan personen welke is ontstaan op het terrein of in de opstallen van de vereniging Indien door toedoen van een lid schade wordt toegebracht aan een eigendom van de vereniging en/of van haar leden kan dit lid hiervoor door het bestuur aansprakelijk worden gesteld Tijdens de lessen zijn zowel de leden, evenals de pony s, paarden vanwege de vereniging collectief verzekert tegen WA, op voorwaarde dat deze les plaats vindt op het terrein van de vereniging. Voor evenementen buiten het terrein is deze verzekering ook van kracht, mits dit evenement plaats vindt onder directe verantwoordelijkheid van het bestuur en/of een van haar vertegenwoordigers Eigenaren wordt dringend geadviseerd om hun pony, paard te laten opnemen in hun WA verzekering. Wanneer voornoemde niet van kracht is zal de vereniging zich van alle verantwoording onthouden Alle op de club aanwezige artikelen, uitgezonderd de pony s en paarden, zijn tegen brand en stormschade verzekerd. 29. KLACHTEN 29.1 Het bestuur zal uitsluitend schriftelijk ingediende klachten in behandeling nemen Het bestuur is verplicht om klachten binnen 1 maand na binnenkomst te onderzoeken en de klager van de uitslag van dit onderzoek schriftelijk in kennis te stellen.

15 30. ALGEMENE BEPALINGEN 30.1 De aanwijzingen van de volgende functionarissen moeten worden opgevolgd: Het bestuur De instructie De werkcommissie De activiteiten commissie De huishoudelijke commissie De opstallen als ook de inboedel van de club mogen niet als speelplaats worden gebruikt Het is verboden op het terrein van de club te fietsen en/of te brommen Auto's mogen uitsluitend op het parkeerterrein worden gestald Papier en afval moeten in de daarvoor bestemde bakken worden gedeponeerd Het is op het terrein van de club niet toegestaan om zich met een pony of paard ergens anders te bevinden dan op de daarvoor bestemde plaatsen Honden dienen aangelijnd te zijn wanneer men het terrein betreedt. De kantine is voor honden verboden terrein Ieder lid van de vereniging wordt geacht kennis te dragen van de inhoud van de statuten en het huishoudelijke reglement Het bestuur moet hiertoe een exemplaar van ieder reglement op de club ter inzage houden Het bestuur is verplicht om nieuwe leden op het bestaan van de reglementen attent te maken In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur Wijzigingen in dit reglement mogen uitsluitend worden aangebracht na goedkeuring door de Algemene Ledenvergadering In gevallen waarin dit reglement in strijd mocht zijn met de statuten heeft de laatstgenoemde de voorkeur. 31. BEËINDIGING LIDMAATSCHAP Een opzegging lidmaatschap dient dan wel schriftelijk of via aan te geschieden voor de aanvang van de eerste dag van de kalendermaand. Het opzegtermijn bedraagt 1 kalendermaand en zal ingaan op de hierop volgende 1 ste dag van de eerst volgende kalendermaand. Het lid ontvangt ten alle tijden een bevestiging van de opzegging Bij vertrek, eerder dan de uiterste datum die is overeengekomen met het bestuur, dienen openstaande werkverplichtingen worden voldaan. Indien dat niet het geval is, zal het bestuur maatregelen uitvoeren zoals gesteld in de AMVB Bij vertrek, eerder dan de uiterste datum die is overeengekomen met het bestuur, vervalt het recht om gebruik te blijven maken van vlas, kuil, hooi en dergelijke, om redenen van ziekteverspreiding en controleerbaarheid.

16 Algemene Maatregelen van Bestuur (AMVB) Inleiding. PC de Schieruiters en LR Schiebroek kenmerken zich als verenigingen, waarbij leden een actieve rol behoren te spelen om de continuïteit van de vereniging te waarborgen. Deze rol wordt ingevuld in de vorm van werkverplichtingen, zoals vastgesteld in het Huishoudelijk Reglement. Echter in dit huishoudelijk reglement staan geen sanctiemiddelen voor het bestuur bij leden die zich niet conformeren aan de verplichtingen zoals gesteld in het Huishoudelijk Reglement. Voorop moet wel gesteld worden dat de meeste leden trouw invulling geven aan hun werkverplichtingen, maar dat het bestuur geen sanctionerende maatregelen kan nemen indien leden zich niet aan deze afspraken houden. Deze set van AMVB s dienen het bestuur om deze middelen te geven. Standaard procedure: 1. Waarschuwingen / royeren Het bestuur mag, overeenkomstig de regels van de KNHS een lid tot twee maal toe een officiële waarschuwing geven. Een derde officiële waarschuwing gaat gepaard met royeren van het lidmaatschap. Bij het beëindigen van een lidmaatschap vanuit bestuurswege dient het lid binnen 3 maal 24 uur de verenging te verlaten Officiële waarschuwingen hebben een blijvend karakter met een doorloop van 2 jaar. Aanvulling m.b.t. schorsing beleid schorsing impliceert: 1. 3 maanden geen toegang tot het terrein en de gebouwen van de vereniging; 2. u dient zelf de verzorging van uw paard of pony door een ander te laten geschieden, of elders. U dient wel uw box gedurende de drie maanden te betalen, anders vervalt de aanspraak op deze box; 3. uw werkverplichtingen zullen door derden moeten worden voldaan (maar niet door uzelf), anders volgt de boeteregeling conform de Algemene Maatregelen van het Bestuur. 4. u krijgt tevens een officiële waarschuwing. 2. wanbetalingen Een wanbetaler is een lid die de voorgaande nota niet heeft betaald op het moment dat men de nieuwe nota ontvangt. De eerste aanmaning volgt 14 dagen na twee maanden na dagtekening van de originele factuur. Indien een lid niet zijn/haar geldelijke verplichtingen nakomt, zal daarin de volgende procedure aanhouden: eerst tweemaal een schriftelijke aanmaning; Bij de eerste aanmaning wordt het gemaande bedrag verhoogd met 15,- als aanmaningskosten. Bij de tweede aanmaning volgt een verhoging van het gemaande bedrag met 25,- aanmaningskosten. dan een telefonisch gesprek met de penningmeester; en mocht dat allemaal niet baten, dan zal er een deurwaarder worden ingeschakeld. Alle kosten die daaraan verbonden zijn zullen eveneens worden verhaald op de wanbetaler.

17 Deze regeling geldt niet voor leden die vooraf met redenen omkleed bij het dagelijks bestuur hebben aangegeven hun betalingsverplichting niet te kunnen voldoen. Het dagelijks bestuur en desbetreffende lid komen dan een betalingsregeling overeen. Indien het lid dan de gemaakte afspraken niet nakomt, volgt direct de procedure wanbetaler. AMVB 1: Kantinediensten Omschrijving werkverplichting: Leden hebben per 4 weken 3,5 uur kantinedienst. 1. Indien een lid de kantinedienst niet kan draaien, dient deze zelf voor vervanging te zorgen; 2. Het lid meldt bij de HC de afmelding; alsmede de vervanging; 3. Indien het lid zich niet afmeldt, wordt dit geregistreerd door de HC en volgt een boete van 25,- i.v.m. gederfde inkomsten; 4. Indien het lid zich wel afmeldt, maar geen vervanging regelt, wordt dit geregistreerd door de HC en volgt een boete van 25,- i.v.m. gederfde inkomsten; 5. Afmelding geschiedt uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de werkverplichting; 6. Indien het lid per jaar voor 25% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 100,-; 7. Indien het lid per jaar voor 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 200,-, gepaard gaande met een officiële waarschuwing. 8. Indien het lid meer dan 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 300,- en volgt de tweede officiële waarschuwing. 9. Indien een lid geen gehoor geeft aan verbeterend gedrag, volgt officiële uitschrijving als lid. 10. Indien het lid de financiële verplichtingen niet voldoet volgt de procedure wanbetalers. AMVB 2: Werkzaterdagen Omschrijving werkverplichting: Leden doen per maand 4 uur werkverplichting voor het onderhoud van terrein en gebouwen. 11. Indien een lid de werkzaterdag niet kan draaien, dient deze zelf voor vervanging te zorgen; 12. Het lid meldt bij de werkzaterdag coördinatie de afmelding; alsmede de vervanging; 13. Indien het lid zich niet afmeldt, wordt dit geregistreerd door de werkzaterdag coördinatie; 14. Indien het lid zich wel afmeldt, maar geen vervanging regelt, wordt dit geregistreerd door de werkzaterdag coördinatie; 15. Afmelding geschiedt uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de werkverplichting; 16. Indien het lid per jaar voor 10% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 100,-; 17. Indien het lid per jaar voor 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 200,-, gepaard gaande met een officiële waarschuwing. 18. Indien het lid meer dan 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 300,- en volgt de tweede officiële waarschuwing. 19. Indien een lid geen gehoor geeft aan verbeterend gedrag, volgt officiële uitschrijving als lid. 20. Indien het lid de financiële verplichtingen niet voldoet volgt de procedure wanbetalers.

18 AMVB 3: Onkruid- en opruimdagen Omschrijving werkverplichting: eigenaren dienen te helpen met extra onkruid- en opruimdagen. Jaarlijks zal een eigenaar 6 uur diensten leveren ten aanzien van de onkruid- en opruimdagen. Deze dagen zullen tijdig kenbaar gemaakt worden. Een dag bestaat uit 3 uur en kan plaatsvinden in het weekend of op een avond. Er zal genoeg gelegenheid zijn om aan deze dagen mee te doen. 21. Indien de eigenaar zelf niet in staat is om de 6 uur te leveren, dient deze zelf voor vervanging te zorgen; 22. De eigenaar meldt bij de verantwoordelijk bestuurslid de afmelding; alsmede de vervanging; 23. Indien de eigenaar zich niet afmeld, wordt dit geregistreerd door het verantwoordelijk bestuurslid; 24. Indien de eigenaar zich wel afmeldt, maar geen vervanging regelt, wordt dit geregistreerd door het verantwoordelijk bestuurslid; 25. Afmelding geschiedt uiterlijk 24 uur voorafgaand aan deze werkverplichting; 26. Indien de eigenaar per jaar voor 25% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 100,-; 27. Indien de eigenaar per jaar voor 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 200,-, gepaard gaande met een officiële waarschuwing. 28. Indien de eigenaar meer dan 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 300,- en volgt de tweede officiële waarschuwing. 29. Indien de eigenaar geen gehoor geeft aan verbeterend gedrag, volgt officiële uitschrijving als lid. 30. Indien de eigenaar de financiële verplichtingen niet voldoet volgt de procedure wanbetalers. 31. bestuursleden zijn vrijgesteld voor deze verplichting. Deze AMVB is in plaats gekomen van het hooi lossen. AMVB 4: Weiden voorbereiden Omschrijving werkverplichting: voor het weideseizoen dienen alle eigenaren te helpen met het op orde brengen van de weiden. Veelal geschiedt dat in twee dagen. Voor leasers gelden dezelfde verplichtingen als voor eigenaren. Bij eigenaren lees leasers en eigenaren. 32. Indien de eigenaar niet kan helpen met de weide voorbereiding, dient deze zelf voor vervanging te zorgen; 33. De eigenaar meldt bij het verantwoordelijk bestuurslid de afmelding; alsmede de vervanging; 34. Indien de eigenaar zich niet afmeldt, wordt dit geregistreerd door het verantwoordelijk bestuurslid; 35. Indien de eigenaar zich wel afmeldt, maar geen vervanging regelt, wordt dit geregistreerd door het verantwoordelijk bestuurslid; 36. Afmelding geschiedt uiterlijk 24 uur voorafgaand aan deze werkverplichting; 37. Indien de eigenaar inzake beide voorbereidingsdagen in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 100,- en volgt een eerste officiële waarschuwing. 38. Indien de eigenaar het daarop volgend jaar wederom geen gehoor geeft aan de oproep om deel te nemen aan de weide voorbereiding, zal het bestuur een boete opleggen van 200,- en volgt een tweede officiële waarschuwing

19 39. Indien de eigenaar geen gehoor geeft aan verbeterend gedrag, volgt officiële uitschrijving als lid. 40. Indien de eigenaar de financiële verplichtingen niet voldoet volgt de procedure wanbetalers. 41. De weiden voorbereiding kan alleen gedaan worden door personen van 16 jaar of ouder. 42. Leasers met een ½ lease contract zijn verplicht een van de weide voorbereidingen te doen hetzij in het voorjaar dan wel najaar. AMVB 5: P en\of O-tjes halen Omschrijving werkverplichting: Gedurende het weideseizoen dient elke eigenaar minimaal 1 maal per maand een grote kruiwagen poep en onkruid te ruimen uit de weide. 43. Indien een eigenaar geen P en/of O-tjes kan halen, dient deze zelf voor vervanging te zorgen; 44. De eigenaar meldt bij de verantwoordelijk bestuurslid het aantal gehaalde P en/of O- tjes; 45. Indien de eigenaar per jaar voor 25% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 100,-; 46. Indien de eigenaar per jaar voor 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 200,-, gepaard gaande met een officiële waarschuwing. 47. Indien de eigenaar meer dan 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 300,- en volgt de tweede officiële waarschuwing. 48. Indien de eigenaar geen gehoor geeft aan verbeterend gedrag, volgt officiële uitschrijving als lid. 49. Indien de eigenaar de financiële verplichtingen niet voldoet volgt de procedure wanbetalers. AMVB 6: Grote Club Actie of een vergelijkbare actie en Collecte Jantje Beton. Omschrijving werkverplichting: Elk jaar doet de vereniging mee met de Grote Club Actie (of vergelijkbare actie en de collecte van Jantje beton. Elk lid/gezin (zowel eigenaren als een uursleden) wordt verplicht gesteld tot het afnemen van minimaal 5 loten of 3 uur collecteren voor Jantje Beton. Indien er meerdere leden zijn uit 1 gezin, geldt deze regeling per gezin. 50. Ieder lid/gezin doet minimaal mee met een van de geldwervingsacties. Indien een lid daarin in gebreke blijft, volgt een boete van 50,-. AMVB 7: externe ponyritjes Omschrijving werkverplichting: jaarlijks laat de vereniging zich zien tijdens extern verzorgde ponyritjes, zoals bijvoorbeeld paradie Overschie en Koninginnedag. Ieder ponyeigenaar dient eenmaal per jaar een bijdrage te leveren aan deze activiteit, in de zin van pony beschikbaar stellen en aanwezig zijn tijdens de ponyritjes. Deze regeling geldt alleen voor pony s in de club- en semiprivé status, alsook de leasepony s. 51. Indien een ponyeigenaar in gebreke blijft middels eenmalig per jaar participeren bij ponyritjes, volgt een boete van 50,-. Indien een pony niet geschikt of gezond genoeg is om aan een dergelijke activiteit mee te doen, treed eigenaar in contact hierover met het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur zal dan een alternatief voorstellen ter compensatie.

20 AMVB 8: Overige werkverplichtingen Omschrijving werkverplichting: diverse leden hebben specifieke werkverplichtingen, zoals hooi/stro/kuil/zaagsel/vlas uitgifte, wedstrijdsecretariaten, wasgoed verzorgen, HC en dergelijke. Ook hierbij geldt dat de werkverplichtingen naar behoren dienen plaats te vinden. Indien het desbetreffende lid in gebreken blijft zal dezelfde procedure worden gevolgd. 52. Indien het lid per jaar voor 25% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 100,-; 53. Indien het lid per jaar voor 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 200,-, gepaard gaande met een officiële waarschuwing. 54. Indien het lid meer dan 50% in gebreken blijft, zal het bestuur een boete opleggen van 300,- en volgt de tweede officiële waarschuwing. 55. Indien een lid geen gehoor geeft aan verbeterend gedrag, volgt officiële uitschrijving als lid. 56. Indien het lid de financiële verplichtingen niet voldoet volgt de procedure wanbetalers. Samenvatting. Samenvattend dient gesteld te worden dat dit geen leuke maatregelen zijn. Echter is het bestuur van mening dat hiermee recht wordt gedaan ten opzichte van leden die wel altijd keurig hun verplichtingen nalopen. Uiteraard kunnen er verzachtende omstandigheden zijn, waardoor een lid zijn/haar verplichtingen niet kan nakomen. Dit dient altijd besproken te worden met het Dagelijks Bestuur en de verantwoordelijk bestuurslid voor die werkverplichting. Bestuur PC de Schieruiters en LR Schiebroek Rotterdam mei 2013

Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland.

Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland. Leden Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland. Artikel 1 Een ieder die lid wilt worden zal in staat worden gesteld om tegen betaling gedurende 4 lessen kennis met de vereniging te maken. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT DOEL Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement beoogt, in samenhang met het bepaalde in andere reglementen, de relatie tussen de Stichting Kenpo Karate Utrecht (hierna: de Stichting ) en haar studenten en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING De Hollandsche IJsselruiters O U D E W A T E R 1 Huishoudelijk reglement Artikel 1 - Leden Naast leden kent de vereniging jeugdleden. Dit zijn personen die

Nadere informatie

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico.

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB RHOON & OMSTREKEN Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico. . LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" OPGERICHT 1972 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE Algemene bepalingen van LR & PC Rhoon en Omstreken Artikel 1.Terrein

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD. Inhoudsopgave. Artikel 1 : Algemene bepalingen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD. Inhoudsopgave. Artikel 1 : Algemene bepalingen HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD Inhoudsopgave Artikel 1 : Algemene bepalingen Artikel 2 : Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3 : Categorieën van leden Artikel 4 : Categorieën

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek Welkom bij ponyclub de Roerstreek. Graag willen we jou en je ouders/verzorgers de benodigde informatie geven over de gang van zaken van onze ponyclub. Zijn er nog vragen na het lezen van dit huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden en hun

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door een algemene vergadering en zal alles regelen wat de inwendige dienst der vereniging betreft. Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud

Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud Versiebeheer Versie Datum Auteur Opmerkingen 1 12-04-2005 Bestuur PSV Laarwoud Initiele versie 2 15-05-2008 R. Pieters Aanpassingen Inhoudsopgave

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen wil worden, dient een schriftelijk verzoek dienaangaande

Nadere informatie

4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging.

4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging. HIPPISCHE SPORTVERENIGING DE BLAUWE STEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT D.D. 01.01.2011 Vereniging: 1. Het huishoudelijk reglement kan gewijzigd worden door het bestuur van de vereniging met goedkeuring van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION Algemeen. Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Dutch Corporate Finance Association, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

bladzijde =========================================================

bladzijde ========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer

ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer Vastgesteld ALV 22 november 2010/bijgewerkt ALV 17 november 2014 Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating

Nadere informatie

Regelement Pensionstalling Hippisch Centrum Nootdorp

Regelement Pensionstalling Hippisch Centrum Nootdorp Regelement Pensionstalling Hippisch Centrum Nootdorp 1. Rookregels In en rondom alle gebouwen, uitgezonderd het terras, de koffiehoek en de rookruimte, geldt een algeheel ROOKVERBOD. Bij overtreding zal

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

1. Manege Snorrewind, gevestigd te Markelo aan de Borkeldweg, hierna te noemen het ruitersportcentrum ;

1. Manege Snorrewind, gevestigd te Markelo aan de Borkeldweg, hierna te noemen het ruitersportcentrum ; Sport contract Ondergetekenden: 1. Manege Snorrewind, gevestigd te Markelo aan de Borkeldweg, hierna te noemen het ruitersportcentrum ; 2. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Geboortedatum: Telefoon thuis:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Algemeen HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Artikel 1 1. Dit huishoudelijk reglement is conform artikel 21 lid 3 van de statuten van Next Volley Dordrecht vastgesteld tijdens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN =====================================================

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

Het is de stalhouder toegestaan de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen:

Het is de stalhouder toegestaan de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen: Algemene voorwaarden pensionstalling P.S.C Zilverstad/Zevender stallen Stalovereenkomst paardensportcentrum Zilverstad/Zevender stallen Artikel 1 Op alle rechtsbetrekkingen die de stalhouder in het kader

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86)

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) Huishoudelijk reglement van de Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) ================================================= Hoofdstuk I: Van de leden. Wijze van toetreden van gewone leden. Artikel 1. 1. Personen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Huishoudelijk Reglement KBO Afdeling Veghel Dit Huishoudelijk Reglement is geen op zichzelf staand document; het is onlosmakelijk verbonden met de Statuten van

Nadere informatie

- 1 - Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3:

- 1 - Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: - 1 - Artikel 1: In dit reglement wordt verstaan onder: a. haven: de bij de vereniging in eigendom zijnde aanlegsteiger met toegangstrap en constructies; b. visboot: een vaartuig dat door middel van roeiriemen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de wil worden, moet minimaal over MBO 4(+) denk- en werkniveau beschikken. Het lidmaatschap wordt

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder HUISHOUDELIJK REGLEMENT HISTORISCHE VERENIGING DEN DOLDER HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Naam en Plaats van Vestiging. Art. 1: De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD Lidmaatschap Artikel 1 1.1 Een ieder die lid wenst te worden kan daartoe een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur, dat in beginsel

Nadere informatie

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992 STATUTEN Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam Fotoclub Oldenzaal en is gevestigd in Oldenzaal. Zij wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Artikel 2: Doel De vereniging stelt zich

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Dit huishoudelijke reglement is volgens artikel 24.1 van de statuten van de vereniging Golf Club Bentwoud vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 24 juni 2013. Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN DE LEDEN ART. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Aanmelding voor het lidmaatschap Degene die als lid van de vereniging wil toetreden maakt dit

Nadere informatie

Noordenveldweg 102, 9497 PA Donderen Post adres: Jozef israelplein 8-2, 9718 EN Groningen.

Noordenveldweg 102, 9497 PA Donderen Post adres: Jozef israelplein 8-2, 9718 EN Groningen. Algemene voorwaarden Stal Royaal Leaseovereenkomst Artikel 1: Definities A. Stal Royaal: Eigenaar van het lease paard/pony, zelfstandig bedrijf dat paardrijlessen verzorgd op locatie Noordenveldweg 102,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WSVW BEGRIPSBEPALINGEN. artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WSVW BEGRIPSBEPALINGEN. artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT WSVW BEGRIPSBEPALINGEN artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Vereniging: Watersportvereniging "Wolphaartsdijk" (afgekort WSVW) opgericht te Wolphaartsdijk op 13 maart

Nadere informatie

Artikel 4 1.Benoeming, schorsing en ontslag van de leden van het bestuur geschieden op de wijze als in artikel 8 van de statuten bepaald.

Artikel 4 1.Benoeming, schorsing en ontslag van de leden van het bestuur geschieden op de wijze als in artikel 8 van de statuten bepaald. Huishoudelijk reglement LEDEN EN DONATEURS Artikel 1 Lid is een ieder die beantwoordt aan de omschrijving, gegeven in de statuten. De vereniging kent donateurs, deze zijn geen lid. Donateurs hebben toegang

Nadere informatie

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam.

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. Doel en middelen 1.2 Zij is sedert 5 september 2005 een voortzetting van de Schaakvereniging

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A.

ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A. ALGEMEEN REGLEMENT POLOCROSSE VERENIGING NEDERLAND U.A. Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden Artikel 4:

Nadere informatie

Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel

Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel Algemene Voorwaarden en voorschriften verbonden aan verhuur van de MFA D n Hoender te Dreumel. Inleiding De Stichting MFA D n Hoender Dreumel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 Nieuwe Leden art. 1 Een ieder die lid wil worden van onze vereniging kan zich aanmelden middels het betreffende aanmeldingsformulier. Dit

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING SPIRIT Voorgelegd: ALV 07-07-2018 Vastgesteld: ja Aanpassing 2018: Artikel 3 Aanwijzingen, toevoeging lid 2 Gedragscode/ - regels Artikel 6 Kleding, gewijzigd

Nadere informatie

Hengelaarsvereniging "Ons Vermaak"

Hengelaarsvereniging Ons Vermaak Doorlopende tekst van de statuten van de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid: Hengelaarsvereniging "Ons Vermaak", gevestigd te Kampen, na statutenwijziging bij akte op 30 april 2015 verleden voor

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. voor Leden

Huishoudelijk Reglement. voor Leden , Ben van de Put Paarden Sport Vereniging Twello v1.3, 31-10-2014 Definitief Ref.: Leden v1.3.docx Paarden Sport Vereniging Twello p.a. Kortelingstraat 71 7412 JL Deventer 0570-617538 www.psvtwello.nl

Nadere informatie

De Bosgouw Ruiters. Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club

De Bosgouw Ruiters. Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club De Bosgouw Ruiters Vastgesteld door de ALV op 9 maart 2012 Spoelwijksedijk Boskoop Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Begripsbepalingen Artikel 1 1. Vastgoedmanagement: het verlenen van diensten op het gebied van de exploitatie

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 De vereniging draagt de naam van Paarden en Pony Sport Vereniging Bussloo (PPSV BUssloo) en is gevestigd te Wilp, gemeente Voorst. De vereniging is ontstaan uit fusie

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hieronder vind je de volledige tekst van het Huishoudelijk Reglement, dat is vastgelegd op de Algemene Ledenvergadering van 7 december 2011.[Let op: deze tekst is slechts te kennisgeving;

Nadere informatie

Algemeen Bepalingen Rijvereniging Bernisse

Algemeen Bepalingen Rijvereniging Bernisse Inhoudsopgave Artikel 1: Doel van dit Reglement Artikel 2: Terrein reglement Artikel 3: Veiligheid Artikel 4: Alcohol Artikel 5: Rookbeleid Artikel 6: Contributie Artikel 7: Opzegging Lidmaatschap Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal

Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal Algemeen reglement. Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen blz. 3 Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap blz. 3 Artikel

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Onze vereniging maakt deel uit van een samenwerkingsverband die tot doel heeft om op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Netwerk Roosendaal

Huishoudelijk reglement MKB Netwerk Roosendaal Huishoudelijk reglement MKB Netwerk Roosendaal Artikel 1: Toepasselijkheid 1. De vereniging met volledige rechtsbevoegdheid MKB Netwerk Roosendaal (kvk: 20090531), hierna te noemen de vereniging, heeft

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement NSHV

Huishoudelijk Reglement NSHV Huishoudelijk Reglement NSHV Algemeen Artikel 1 - begripsbepalingen 1. De vereniging genaamd Nijmeegse Studenten Honoursvereniging is bij notariële akte opgericht op vier januari tweeduizend elf en wordt

Nadere informatie