4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging."

Transcriptie

1 HIPPISCHE SPORTVERENIGING DE BLAUWE STEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT D.D Vereniging: 1. Het huishoudelijk reglement kan gewijzigd worden door het bestuur van de vereniging met goedkeuring van de aanwezige leden, op de algemene vergadering van de vereniging. 2. Onze vereniging volgt de reglementen van de KNHS. 3. Het doel van de vereniging is onder haar leden de belangstelling en de beoefening van de paardensport aan te moedigen en te begeleiden voor de elementaire wedstrijdsport en het organiseren van activiteiten. 4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging. 5. In gevallen waarin dit reglement of statuten van de vereniging niet voorzien, beslist het bestuur. 6. Op aanvraag kunnen de statuten van de vereniging verkregen worden via het secretariaat. 7. Alle leden dienen zich op de hoogte te stellen van de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging en deze na te leven. Lidmaatschap: 1. De vereniging bestaat uit: - concoursleden (officiële wedstrijden). Lidmaatschap 80,-. - recreatieleden (geen officiële wedstrijden). Lidmaatschap 80,-. - donateurs. Lidmaatschap 25,-. De kosten van het lidmaatschap worden jaarlijks door het bestuur vastgesteld. 2. Het lidmaatschap/verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. 3. De contributie van het lidmaatschap dient binnen 14 dagen na factuurdatum (via mail) voldaan te worden op rekening nr ten name van HSV de Blauwe Steen. Indien de betaling na 14 dagen niet is voldaan, zal een aanmaning volgen. Indien men het verschuldigde bedrag niet binnen de in deze aanmaning gestelde betalingstermijn betaald, zal het lidmaatschap zonder pardon worden opgezegd. Ook na deze opzegging is men te allen tijde aansprakelijk tot betaling van het verschuldigde bedrag. De contributie wordt gehalveerd als men lid wordt vanaf 1 september van het verenigingsjaar.

2 4. Voor het lidmaatschap dient men zich aan te melden door middel van een ingevuld aanmeldingsformulier. Dit formulier dient men in te leveren bij het bestuur van de Hippische Sportvereniging De Blauwe Steen. Dit formulier dient ondertekend te worden bij minderjarigheid door een ouder of voogd. 5. Adres en andere wijzigingen dienen zo spoedig mogelijk doorgegeven te worden aan het secretariaat. De vereniging stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele kosten/schade die ontstaan door het niet tijdig doorgeven van eventuele wijzigingen. 6. Het beëindigen van het lidmaatschap dient minimaal 1 maand voor het einde van het verenigingsjaar (31 december) schriftelijk te worden doorgegeven aan het bestuur. Als men zich hier niet aanhoudt is men verplicht nog een jaar contributie te betalen. Verenigingslessen: 1. De Hippische Sportvereniging De Blauwe Steen maakt gebruik van de accommodatie van Manege de Blauwe Steen, Blauwe Steen 11a te Wijnandsrade. 2. De Hippische Sportvereniging De Blauwe Steen dient alle huishoudelijke - en rijbaanregels zoals vermeld staan in het veiligheidscertificaat van manege De Blauwe Steen na te volgen. 3. Nieuwe leden rijden op afspraak eerst een proefles mee. Tijdens deze les wordt niet gekeken of je goed of minder goed bent, maar wordt beoordeeld of je rijvaardigheid voldoende is om in groepsverband te rijden en dat dit geen risico s oplevert voor de overige leden. Tevens is dit voor jezelf een kennismaking met de vereniging en de manier waarop les gegeven wordt. Na deze les kan van beide zijden een beslissing genomen worden in het wel of niet lid worden van de vereniging. Kosten voor deze proefles bedragen 10,-. De lessen worden gegeven op de vrijdag van uur en van uur. In overleg met de instructrice wordt bekeken in welk uur u geplaatst wordt. 4. Klachten van leden en ouders moeten niet bij de instructrice maar bij het bestuur ingediend worden. Advies vragen is wel toegestaan, maar na de les. Tijdens de lesuren geeft alleen de instructrice aanwijzingen, dus geen derden. 5. De verenigingslessen bedragen 35,- per maand en dienen vooraf per maand per bank op rek. nr betaald te worden en kunnen niet ingehaald worden.

3 6. Bij onvoldoende deelname kunnen de lessen samengevoegd worden met een maximum van 7 personen en begint de les om uur. Er kan geen lesgeld teruggevorderd worden. Ook niet in geval van ziekte of anderszins van ruiter en/of paard/pony. Er worden geen lessen geruild, tenzij in overleg met de instructrice. In geval van ziekte of verhindering van de instructrice zal de verenigingsles overgenomen worden door de heer C. Meijer. In de maanden juli en augustus is er een zomerstop en wordt er geen verenigingsles gereden. 7. Alleen rijdende leden van de vereniging mogen deelnemen in de les op een paard/pony van een ander rijdend verenigingslid. 8. Het is verboden om een ruiter die geen lid is van de vereniging deel te laten nemen in de verenigingsles. 9. De mogelijkheid bestaat om als concours/recreatie ruiter de verenigingsles te volgen op een manegepaard. Dit in overleg met de manegehouder de heer C. Meijer. 10. Men behoort op tijd in de les aanwezig te zijn. Bij eventuele verhindering dient men zich af te melden vóór 12 uur op de lesdag bij de daarvoor verantwoordelijke persoon (zie bijlage). 11. De rijdende leden dragen zorg voor een goed passend harnachement. Hulpmiddelen worden alleen toegestaan na overleg met de instructrice. Wedstrijden: 1. Het clubtenue tijdens de wedstrijd bestaat uit: - witte rijbroek - witte blouse met lange of korte mouw - witte plastron - zwart rij-jasje - zwarte rijlaarzen - zwarte goedgekeurde veiligheidshelm

4 - wit sjabrak met logo Hippische Sportvereniging De Blauwe Steen - witte handschoenen 2. Paarden of pony s die deelnemen aan het verenigingsgebeuren dienen minimaal jaarlijks ingeënt te worden tegen influenza en wel als volgt: een basisvaccinatie bestaande uit twee inentingen die minimaal 21 en maximaal 90 dagen na elkaar mogen zijn gegeven. Vervolgens een jaarlijkse inenting, die niet later dan maximaal 12 maanden na de vorige inenting mag worden toegediend. 3. Een ieder die aan wedstrijden deelneemt dient te beschikken over een geldig meetbewijs. Het jaarlijkse meten geldt voor pony s tot en met 8 jaar. Oudere aangekochte pony s zonder meetbriefje moeten (bij deelname aan wedstrijden) eveneens 1 keer gemeten worden. De stokmaat wordt door de ponymeter in het paspoort vermeld. Bij twijfel het bestuur vragen. 4. De onderlinge wedstrijden worden gereden onder het reglement van de KNHS. 5. Startkaarten, startcoupons e.d. dienen aangevraagd te worden via het secretariaat van de vereniging, maar zijn voor eigen rekening. 6. Concoursleden die op wedstrijd gaan moeten zelf voor vervoer zorgen. Vergaderingen: 1. Het bestuur van de Hippische Sportvereniging De Blauwe Steen bestaat uit minimaal drie en maximaal zes personen. Leden die willen toetreden tot het bestuur dienen toestemming te vragen aan de Algemene ledenvergadering. 2. Het bestuur is verplicht om 1 keer per jaar een ledenvergadering uit te schrijven. Een verzoek om een extra vergadering kan alleen worden gedaan, als schriftelijk bij het bestuur een lijst met 10 namen van stemgerechtigden is ingediend. Leden vanaf 16 jaar hebben stemrecht. 3. Wijzigingen van de statuten van de vereniging moeten worden goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering. Wijzigingen in het huishoudelijk reglement worden ook tijdens de Algemene Ledenvergadering aangeboden. Bij wijzigingen in het huishoudelijk reglement aangedragen door het bestuur zal een exemplaar van het aangepaste huishoudelijk reglement minimaal 4 weken voor de Algemene Ledenvergadering naar alle leden worden verstuurd. Bij het niet akkoord gaan van de wijziging dienen de leden dit uiterlijk 2 weken voor de Algemene Ledenvergadering te melden bij het bestuur

5 4. In die gevallen waarin de Wet op het verenigingsrecht de Statuten van de vereniging en/of het huishoudelijk reglement niet voorzien, beslist het bestuur van de Hippische Sportvereniging De Blauwe Steen. Schade/verzekering: 1. Een ieder is verplicht een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren te hebben of af te sluiten (WA-verzekering). Het bestuur is op geen enkele wijze aansprakelijk voor alle directe en/of indirecte schade die het gevolg is van het deelnemen aan verenigingsactiviteiten. 2. De vereniging stelt zich niet aansprakelijk voor kosten van letsel of schade welke voortvloeien of kunnen voortvloeien uit het lidmaatschap van de vereniging. Door toe te treden als lid van de vereniging geeft het lid te kennen akkoord te gaan met de bepalingen van het huishoudelijk reglement en de statuten van de vereniging. Overige: 1. Van de leden wordt verwacht dat zij zich actief inzetten bij werkzaamheden en evenementen van de vereniging, dit in de ruimste zin van het woord. 2. Het bestuur heeft, in overleg met de instructrice de bevoegdheid om paarden/pony s die gevaar opleveren voor anderen en hun omgeving uit te sluiten voor de verenigingsactiviteiten. 3. Leden dienen aanwijzingen van de instructrice en/of bestuursleden op te volgen. Opgemaakt te Wijnandsrade Versie:

6 Enkele gegevens over de Hippische Sportvereniging De Blauwe Steen Samenstelling bestuur Voorzitter: Penningmeester: Wilma Visschers Houwer NN Landgraaf Tel.: Arno Prickaerts Brigidastraat HD Maastricht Tel.: Secretariaat: Nicolle Sangers Grensstraat CS Landgraaf Tel.: Bestuurslid: Chris Meijer Blauwe Steen 11a 6363 CB Wijnandsrade Tel.: Bestuurslid: Patrick Visschers Houwer NN Landgraaf Tel.:

7 Bankrelatie: Rabobank, Nuth Rekeningnummer: Instructrice Stella Keulers Vervanging Chris Meijer Afmelding: Bij Nicolle Sangers (tel / ) Vóór uur op de lesdag

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD. Inhoudsopgave. Artikel 1 : Algemene bepalingen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD. Inhoudsopgave. Artikel 1 : Algemene bepalingen HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD Inhoudsopgave Artikel 1 : Algemene bepalingen Artikel 2 : Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3 : Categorieën van leden Artikel 4 : Categorieën

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek Welkom bij ponyclub de Roerstreek. Graag willen we jou en je ouders/verzorgers de benodigde informatie geven over de gang van zaken van onze ponyclub. Zijn er nog vragen na het lezen van dit huishoudelijk

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Onze vereniging maakt deel uit van een samenwerkingsverband die tot doel heeft om op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de WINTERSWIJKSE RUITER & PONYCLUB te Winterswijk Dit huishoudelijk reglement bestaat uit: Artikel 1: Leden en lidmaatschap Artikel 2: Donateurs Artikel 3: Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland.

Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland. Leden Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland. Artikel 1 Een ieder die lid wilt worden zal in staat worden gesteld om tegen betaling gedurende 4 lessen kennis met de vereniging te maken. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.S.V. Fevior

HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.S.V. Fevior HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.S.V. Fevior Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden Artikel 4: Algemene lusten en

Nadere informatie

De Bosgouw Ruiters. Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club

De Bosgouw Ruiters. Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club De Bosgouw Ruiters Vastgesteld door de ALV op 9 maart 2012 Spoelwijksedijk Boskoop Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer

ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer Vastgesteld ALV 22 november 2010/bijgewerkt ALV 17 november 2014 Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating

Nadere informatie

Een ALGEMEEN REGLEMENT van de Rijvereniging en Ponyclub "De Commandeurs"

Een ALGEMEEN REGLEMENT van de Rijvereniging en Ponyclub De Commandeurs Een ALGEMEEN REGLEMENT van de Rijvereniging en Ponyclub "De Commandeurs" d.d. maart 2005 Artikel 1 - Algemene bepalingen 1. De Rijvereniging en Ponyclub "De Commandeurs" is gevestigd aan de Tolweg 21,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht... 1 Artikel 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Van de WINTERSWIJKSE RUITER & PONYCLUB te Winterswijk Dit huishoudelijk reglement bestaat uit: Artikel 1: Leden en lidmaatschap Artikel 2: Donateurs Artikel 3: Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal

Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal Algemeen reglement. Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen blz. 3 Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap blz. 3 Artikel

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 - Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie... 3 Artikel 4 - Wedstrijden met een uitzonderlijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE Het huishoudelijk reglement van Paardensportvereniging Levade beschrijft wat we met elkaar hebben afgesproken over lid worden, contributie, wedstrijden

Nadere informatie

Algemeen Bepalingen Rijvereniging Bernisse

Algemeen Bepalingen Rijvereniging Bernisse Inhoudsopgave Artikel 1: Doel van dit Reglement Artikel 2: Terrein reglement Artikel 3: Veiligheid Artikel 4: Alcohol Artikel 5: Rookbeleid Artikel 6: Contributie Artikel 7: Opzegging Lidmaatschap Artikel

Nadere informatie

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico.

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB RHOON & OMSTREKEN Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico. . LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" OPGERICHT 1972 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE Algemene bepalingen van LR & PC Rhoon en Omstreken Artikel 1.Terrein

Nadere informatie

"DE MAZEPPA'S - NEERBOSCH"

DE MAZEPPA'S - NEERBOSCH HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN "DE MAZEPPA'S - NEERBOSCH" Naam, zetel, duur en doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam "De Mazeppa s Neerbosch en is gevestigd te Nijmegen. Waar in dit reglement wordt

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT voor Ruitervereniging van Merlen

ALGEMEEN REGLEMENT voor Ruitervereniging van Merlen ALGEMEEN REGLEMENT voor Ruitervereniging van Merlen (versie april 2004) Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 De vereniging draagt de naam van Paarden en Pony Sport Vereniging Bussloo (PPSV BUssloo) en is gevestigd te Wilp, gemeente Voorst. De vereniging is ontstaan uit fusie

Nadere informatie

Algemeen Reglement Paard en ponyvereniging Boxmeer

Algemeen Reglement Paard en ponyvereniging Boxmeer Opgericht:17 sept.1971 Opgericht:01 okt. 1981 Vereniging nr. 40371 Vereniging nr. 40571 Artikel 1 - Algemene bepalingen Algemeen Reglement Paard en ponyvereniging Boxmeer 1. Paard en ponyvereniging Boxmeer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Algemeen Reglement 2009 Paarden- en ponyvereniging t Raamdal - Grave

Algemeen Reglement 2009 Paarden- en ponyvereniging t Raamdal - Grave Algemeen Reglement 2009 Paarden- en ponyvereniging t Raamdal - Grave Artikel 1 - Algemene bepalingen 1. Paarden- en ponyvereniging t Raamdal is op 26 maart 2003 ontstaan uit een fusie tussen rijvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Lr & Pc de Runderuiters / Manege de Stijgbeugel / Mv de Rundemenners Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8 Artikel 9: Algemene bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING De Hollandsche IJsselruiters O U D E W A T E R 1 Huishoudelijk reglement Artikel 1 - Leden Naast leden kent de vereniging jeugdleden. Dit zijn personen die

Nadere informatie

1. Manege Snorrewind, gevestigd te Markelo aan de Borkeldweg, hierna te noemen het ruitersportcentrum ;

1. Manege Snorrewind, gevestigd te Markelo aan de Borkeldweg, hierna te noemen het ruitersportcentrum ; Sport contract Ondergetekenden: 1. Manege Snorrewind, gevestigd te Markelo aan de Borkeldweg, hierna te noemen het ruitersportcentrum ; 2. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Geboortedatum: Telefoon thuis:

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT van de Hippische Vereniging Epe

ALGEMEEN REGLEMENT van de Hippische Vereniging Epe ALGEMEEN REGLEMENT van de Hippische Vereniging Epe Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden Artikel 4: Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Hippische Sportvereniging St. Martinus Boxtel

Huishoudelijk Reglement van de Hippische Sportvereniging St. Martinus Boxtel Huishoudelijk Reglement van de Hippische Sportvereniging St. Martinus Boxtel Algemene bepalingen De accommodatie wordt beheerd door de Stichting Paardensport Boxtel (te noemen de stichting) met als leden

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paardensportvereniging Jeanne d Arc

Algemeen reglement. Paardensportvereniging Jeanne d Arc Versie januari 2012 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1.1 LIDMAATSCHAP... 3 1.2 CONTRIBUTIE... 3 1.3 INSCHRIJFGELD... 3 1.4 VERZEKERING EN AANSPRAKELIJKHEID... 3 1.5 DE ACCOMMODATIE... 3 1.6 CLUBTENUE...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Meer Dance & Events Hoofddorp

ALGEMENE VOORWAARDEN. Meer Dance & Events Hoofddorp ALGEMENE VOORWAARDEN Meer Dance & Events Hoofddorp Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Aanmelding... 2 3. Proefles... 2 4. Lesgeld... 3 5. Betalingswijze... 3 6. Korting op zorgpremie Zorg en Zekerheid... 3 7.

Nadere informatie

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten FNRS proeven \ Diplomarijden Algemeen Diplomarijden is speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven mogen dus op verschillende paarden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ruitersportvereniging De Cavalieren

Huishoudelijk Reglement Ruitersportvereniging De Cavalieren N.B. Schuingedrukt zijn de wijzigingen. Het merendeel betreft technische aanpassingen i.v.m. Statutenwijziging KNHS. Echt inhoudelijke aanpassingen zijn ook vet afgedrukt Huishoudelijk Reglement Ruitersportvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Doel van dit huishoudelijk reglement Het doel van dit huishoudelijk reglement is om tijdens vergaderingen gemaakte besluiten, verantwoordelijkheden en afspraken vast te leggen,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball.

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. 1. Toelating/Lidmaatschap 1.1 Het lidmaatschap wordt aangegaan door het inleveren van een ondertekend aanmeldingsformulier. Bij minderjarigen

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Algemeen reglement. Rijvereniging Centaur. Rijvereniging Centaur. d.d. 06 november 2006 Vastgesteld door de algemene ledenvergadering

Algemeen reglement. Rijvereniging Centaur. Rijvereniging Centaur. d.d. 06 november 2006 Vastgesteld door de algemene ledenvergadering Algemeen reglement Rijvereniging Centaur d.d. 06 november 2006 Vastgesteld door de algemene ledenvergadering Inhoudsopgave: Artikel 1 Algemene bepalingen...3 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap...3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT DOEL Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement beoogt, in samenhang met het bepaalde in andere reglementen, de relatie tussen de Stichting Kenpo Karate Utrecht (hierna: de Stichting ) en haar studenten en

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. voor Leden

Huishoudelijk Reglement. voor Leden , Ben van de Put Paarden Sport Vereniging Twello v1.3, 31-10-2014 Definitief Ref.: Leden v1.3.docx Paarden Sport Vereniging Twello p.a. Kortelingstraat 71 7412 JL Deventer 0570-617538 www.psvtwello.nl

Nadere informatie

Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap 1. Leden melden zich voor het lidmaatschap van de vereniging aan door een inschrijfformulier (b

Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap 1. Leden melden zich voor het lidmaatschap van de vereniging aan door een inschrijfformulier (b Landelijke Rijvereniging en PonyClub DE WAALRUITERS Gendt Artikel 1 Algemene bepalingen Huishoudelijk reglement De Waalruiters 1. Dit reglement is van toepassing op alle leden en begunstigers van De Waalruiters

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Dit Huishoudelijk Reglement is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering dd. 27 NOVEMBER 2015 te Chaam.

Dit Huishoudelijk Reglement is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering dd. 27 NOVEMBER 2015 te Chaam. HUISHOUDELIJK REGLEMENT PSV DE TROUWE KAMERADEN NOVEMBER 2015 Dit Huishoudelijk Reglement is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering dd. 27 NOVEMBER 2015 te Chaam. 1. De Vereniging 1.1 Bestuur

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Hoofdstuk I : Hoofdstuk II : Hoofdstuk III : Hoofdstuk IV : Hoofdstuk V : Organisatie van Ruitersport Vereniging St. Michaël De K.N.H.S. Lid worden van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

Algemeen Reglement 2014 Paarden- en ponyvereniging t Raamdal - Grave

Algemeen Reglement 2014 Paarden- en ponyvereniging t Raamdal - Grave Algemeen Reglement 2014 Paarden- en ponyvereniging t Raamdal - Grave Artikel 1 - Algemene bepalingen 1. Paarden- en ponyvereniging t Raamdal is op 26 maart 2003 ontstaan uit een fusie tussen rijvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Paardensportvereniging De Vjenneruiters (ter aanvulling van de statuten) De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), Regio

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Complete versie goedgekeurd Ledenvergadering 29 januari 2010 Wijziging: KMD leden melden zich zelf aan voor Ledenvergadering 27 januari 2012

Complete versie goedgekeurd Ledenvergadering 29 januari 2010 Wijziging: KMD leden melden zich zelf aan voor Ledenvergadering 27 januari 2012 Versies Datum Complete versie goedgekeurd Ledenvergadering 29 januari 2010 Wijziging: KMD leden melden zich zelf aan voor Ledenvergadering 27 januari 2012 wedstrijden Contributie wordt voortaan via automatische

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT RIJVERENIGING HIPPISCH HATTEM Afd. paarden: De Marleruiters; Afd. pony s : De Driehoekruiters.

ALGEMEEN REGLEMENT RIJVERENIGING HIPPISCH HATTEM Afd. paarden: De Marleruiters; Afd. pony s : De Driehoekruiters. ALGEMEEN REGLEMENT RIJVERENIGING HIPPISCH HATTEM Afd. paarden: De Marleruiters; Afd. pony s : De Driehoekruiters. Art. 1. Algemene bepalingen. De rij accommodaties. 1. De vereniging maakt gebruik van het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Doel van dit huishoudelijk reglement Het doel van dit huishoudelijk reglement is om tijdens vergaderingen gemaakte besluiten, verantwoordelijkheden en afspraken vast te leggen,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten.

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. ! HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Artikel 1: DOEL EN STREKKING Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. De bepalingen van de statuten prevaleren boven die in het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Artikel 1 De vereniging wordt geregeerd door de bepalingen van haar statuten en dit reglement. Artikel 2 De kleuren van het Nijmeegs

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Dit huishoudelijke reglement is volgens artikel 24.1 van de statuten van de vereniging Golf Club Bentwoud vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 24 juni 2013. Algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden en hun

Nadere informatie

CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM

CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM Revisiedata: Datum reden 16-10-2014 Aanpassing contributie algemene ledenvergadering 2 CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM 1. Hoogte contributie De hoogte van de contributie

Nadere informatie

Winterswijkse Watersport Vereniging

Winterswijkse Watersport Vereniging Huishoudelijk reglement Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijke reglement bevat een nadere uitwerking van de bepalingen gesteld in de statuten van WWV en mag geen bepalingen bevatten die met deze statuten

Nadere informatie

Winterswijkse Ruiter & Ponyclub

Winterswijkse Ruiter & Ponyclub Winterswijkse Ruiter & Ponyclub 05.01.2017 Winterswijkse Ruiter & Ponyclub Informatie voor nieuwe leden Voorwoord Welkom bij de WR&PC. Wij zijn blij je als lid te mogen verwelkomen. Na het lezen van dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BBR Ruitersportvereniging

Huishoudelijk reglement BBR Ruitersportvereniging 1. DOEL 2. LEDEN BBR Ruitersportvereniging Het Huishoudelijk Reglement geldt als aanvulling op de statuten van de Big Blue Recreatieve Ruitersport vereniging hierna te noemen BBRR De BBRR heeft tot doel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud

Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud Versiebeheer Versie Datum Auteur Opmerkingen 1 12-04-2005 Bestuur PSV Laarwoud Initiele versie 2 15-05-2008 R. Pieters Aanpassingen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Trias Shorttrack Leeuwarden

Trias Shorttrack Leeuwarden HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trias Shorttrack Leeuwarden Art. 1 Definities Vereniging - Vereniging Trias Shorttrack Leeuwarden, opgericht d.d. 20 december 1996 (voorheen Stichting Verenigde Leeuwarder IJsclubs

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer

Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer Algemeen Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten, als geformuleerd in artikel 23 hiervan. Dit reglement is laatstelijk vastgesteld

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Golfclub IJsselweide

Huishoudelijk Reglement. Golfclub IJsselweide Huishoudelijk Reglement Golfclub IJsselweide Huishoudelijk Reglement van de vereniging: Golfclub IJsselweide, gevestigd te Gouda. Laatst vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering d.d. 28 februari 2011.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl. Huishoudelijk Reglement

Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl. Huishoudelijk Reglement Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl Huishoudelijk Reglement Art. 1. Leden 1. Aan degene, die als lid van de vereniging is aangemeld, kunnen op verzoek de statuten en het

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Kampioenschapsbepalingen

Kampioenschapsbepalingen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsbepalingen KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden 2010 ALGEMEEN 1. Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Ingangsdatum en geldigheid: Dit Huishoudelijk Reglement is een aanvulling op de Statuten van MC de Veldduivels, welke zijn vastgesteld door de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Van de Militaire Ruitersport Vereniging "Te Paard!", opgericht 9 april 1956. Vastgesteld door de Algemene Vergadering op ~ I ~ _ () r - Q r Hierna te noemen: de vereniging...:-----

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit STATUTEN s.c.vlaardingen-holy Goedgekeurd ALV 25-2-1991 Akte Notaris 26-4-1991 Koninklijk besluit Dit document bevat de volledig overgenomen tekst van de statuten. Het document is zorgvuldig gecontroleerd

Nadere informatie

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak.

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak. Opgericht 17 juni 2014 Buurtvereniging Rond de Vijftak www.ronddevijftak.nl Artikel 1 De vereniging stelt zich o.a. ten doel: Een attentie bij een geboorte ( 11,95) Een tegemoetkoming met sinterklaas voor

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie