ScanSnap Installatie & Instellingen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ScanSnap Installatie & Instellingen"

Transcriptie

1 ScanSnap Installatie & Instellingen

2 ScanSnap Hoofdstuk 1 - Inleiding Hoofdstuk 2 - Aan de slag 2.1 Verpakking verwijderen De software installeren Systeemvereisten Installatie De ScanSnap verbinden met de PC Hoofdstuk 3 - De ScanSnap Manager instellen 3.1 Installatie van de meegeleverde software Instellingen van de ScanSnap manager Een nieuw profiel aanmaken Het tabblad Application Het tabblad Save Het tabblad Scanning Het tabblad File option Het tabblad Paper Het tabblad compression Aanpassingen opslaan Index 21

3 ScanSnap 1 Hoofdstuk 1 - Inleiding De ScanSnap S1500 is een zeer krachtige scanner die tot 50 bladzijden recto-verso in één keer kan inscannen en waarbij de tekstherkenning automatisch uitgevoerd wordt.het inscannen van een document kan vergeleken worden met het maken van een foto van een document. Een document dat ingescand wordt zonder dat er tekstherkenning op toegepast wordt, bevat geen tekst en kan dus niet gelezen worden door Sprint. De ScanSnap wordt geproduceerd door Fujitsu. Voor het eerste gebruik dient u de veiligheidsmaatregelen te lezen die bij de ScanSnap geleverd worden. Deze handleiding dient enkel voor gebruikers die de ScanSnap in combinatie met Sprint zullen gebruiken. Om na te gaan of er al dan niet tekst aanwezig is in een document kunt u in Sprint PDF de functietoetsen F7 of F8 indrukken. Indien er gekleurde lijnen en kaders verschijnen rond alle karakters en zinnen is er wel degelijk tekst aanwezig in het document. Indien dit niet zo is, dan bevat het document geen tekst en moet het bewerkt worden met tekstherkenningssoftware. Er bestaan verschillende OCR (Optichal Character Recognition) programma s die tekst in een ingescand document kunnen herkennen. Na de tekstherkenning kunnen die documenten wel door Sprint PDF gelezen worden. De ScanSnap is een zeer krachtige scanner die tot 50 bladzijden recto-verso in één enkele keer kan inscannen. Indien u de meegeleverde software installeert en goed instelt, zal de tekstherkenning automatisch uitgevoerd worden nadat het document is ingescand.

4 ScanSnap 2 Hoofdstuk 2 - Aan de slag Dit gedeelte van de handleiding beschrijft de voorbereidende stappen voor het eerste gebruik. Volg de stappen die beschreven staan in deze handleiding. Vooraleer u met de ScanSnap aan de slag kunt moet u alle beschermende verpakkingen verwijderen de software installeren de ScanSnap met de computer verbinden Zorg ervoor dat u voor het eerste gebruik de veiligheidsmaatregelen doorneemt. De veiligheidsmaatregelen kunt u terugvinden in doos van de ScanSnap. Voor verdere details over de functies en de werking van de ScanSnap, de basishandelingen, het onderhoud, vervangstukken en probleemoplossingen raadpleeg de Gebruikershandleiding (PDF). De Gebruikershandleiding kunt u terugvinden op de Setup DVD-ROM. Sluit de ScanSnap niet aan vooraleer u de software hebt geïnstalleerd! 2.1 Verpakking verwijderen De ScanSnap wordt geleverd met een aantal beschermende verpakkingen. Volg onderstaande procedure om de verpakking te verwijderen vooraleer u de ScanSnap gaat gerbuiken. 1. Verwijder de tapes aan de achterkant van de ScanSnap.. tape 2. Open de klep voor de ADF papiertoevoer (1), en haal de kleefband weg om het beschermende schuimrubber te verwijderen (2) van de papieruitvoer. Klap de papieruitvoer open(3) en trek de tape weg om het beschermingsblad te kunnen weghalen(4). ADF papiertoevoer 3 1 papieruitvoer 2 4 ADF bovenkant

5 ScanSnap 3 3. Trek de ADF vergrendelknop naar u toe om de ADF bovenkant te openen, en trek de film weg om de beschermende kaart te verwijderen.. ADF bovenkant beschermende kaart Magneten ADF vergrendelknop De magnetische delen van magnetische kaarten die in contact komen met de magneten aan de bovenkant van de papieruitvoer kunnen beschadigd worden.

6 ScanSnap De software installeren In wat hierop volgt wordt beschreven hoe de meegeleverde software van de Setup DVD/CD-ROM geïnstalleerd moet worden. Een DVD/CD-ROM drive is vereist voor de installatie. Dit zijn de onderdelen van de installatie CD: Software ScanSnap Manager (Scanner driver) ScanSnap Organizer (File management software) CardMinder (Business card management software) ABBYY FineReader for ScanSnap (OCR software) Scan to Microsoft SharePoint (SharePoint Server associated software) Systeemvereisten De systeemvereisten voor de S1500 zijn de volgende. Besturingssyst eem CPU Geheugen Harde schijf ruimte Microsoft Windows Vista (32-bit/64-bit) Microsoft Windows XP (32-bit) (*1) Microsoft Windows 2000 Professional (*2) Intel Core 2 Duo 2.2 GHz of hoger is aangeraden. (Minimum van Intel Pentium GHz) 1 GB of meer is aangeraden (Minimum van 512 MB) 2.86 GB of meer ongebruikt geheugen op de harde schijf is aangeraden. (3.17 GB of meer is aangeraden voor S1500 met Rack2- Filer) *1: Service Pack 2 of later is aangeraden *2: Service Pack 4 of later is aangeraden Indien de CPU of het geheugen niet beantwoorden aan de vereisten, zal het scannen trager verlopen. Afhankelijk van uw Windows system schijfmanagment, kan de huidige verhoging van gebruikte schijfruimte verschillen van de vereiste schijfruimte.

7 ScanSnap Installatie 1. Controleer of de computer NIET verbonden is met de ScanSnap. 2. Schakel de computer aan en log in als gebruiker met Administrator rechten. 3. Voer de Setup DVD-ROM in de DVD-ROM drive. Het dialoogvenster Welcome to the InstallShield Wizard for ScanSnap verschijnt. Het dialoogvenster ScanSnap Setup verschijnt.. 4. Klik op de knop Next. Indien het dialoogvenster ScanSnap Setup niet verschijnt, dubbelklik dan Setup.exe die u terug kunt vinden op de DVD-ROM via Verkenner of "Deze Computer". 4. Klik op Install products.

8 ScanSnap 6 Het dialoogvenster Select Features verschijnt. Het dialoogvenster ScanSnap License verschijnt. In dit dialoogvenster ziet u een paar onderdelen die u kunt aan- of afvinken. 5. Vink ScanSnap manager, ScanSnap Organizer en ABBYY FineReader for ScanSnap aan. ABBY FineReader is de OCR software. Het is dus zeer belangrijk dat u deze software installeert. 6. Bevestig dat alle vereiste software geselecteerd zijn en klik op Next. Het dialoogvenster Choose Destination Location verschijnt. 7. Kies een andere doelmap indien u de software op een andere plaats wenst te installeren dan de voorgestelde plaats. 8. Klik op Next.

9 ScanSnap 7 9. Lees de volledige tekst van de ScanSnap License Agreement. Indien u de voorwaarden van deze licentie aanvaardt, selecteer I accept the terms of the license agreement en klik op Next. Het dialoogvenster ABBY FineReader for ScanSnap License verschijnt op het scherm. 10. Lees de volledige tekst van de Abby FineReader for ScanSnap License Agreement. Indien u de voorwaarden van deze licentie aanvaardt, selecteer I accept the terms of the license agreement en klik op Next.

10 ScanSnap 8 Het dialoogvenster Start Copying Files verschijnt. De installatie begint. Eenmaal de installatie voltooid is, verschijnt het dialoogvenster InstallShield Wizard Complete. 11. Controleer de instellingen en klik op Next. 12. Klik op Finish.

11 ScanSnap 9 Het dialoogvenster ScanSnap Setup verschijnt opnieuw. 13. Klik op Exit om de ScanSnap Setup te verlaten. 14. Verwijder de DVD-ROM van de DVD-ROM drive. De sofware is nu geïnstalleerd.

12 ScanSnap De ScanSnap verbinden met de PC 3. Verwijder de film op de USB connector van de ScanSnap. Na het installeren van de software kunt u de ScanSnap verdinden met de computer. Gebruik geen andere AC adaptor voor de verbinding dan de meegeleverde adaptor. Een andere adaptor zou schade kunnen berokkenen aan de ScanSnap.Fabrikant: SANKEN ELECTRIC Co,.LTD Modelnummer: SED80N U kunt maar een ScanSnap per computer verbinden. 1. Verbind de AC kabel met de AC adaptor (samen de stroomkabel genoemd). AC kabel AC adaptor 4. Verbind de USB kabel met de ScanSnap. Gebruik enkel de meegeleverde kabel. De handelingen met een andere USB kabel kunnen mogelijks niet werken. Indien u met een USB hub werkt, zorg er dan voor dat de ScanSnap verbonden is met de hub die het dichtst bij de computer is. Sluit de ScanSnap direct aan op de PC indien mogelijk. Indien de ScaSnap verbonden wordt met een USB 2.0, zorg er dan voor dat de USB poort en de USB hub compatibel zijn met USB 2.0. De scansnelheid zal vertragen indien de scanner verbonden is met een USB 1.1. Gebruik bij voorkeur een USB 2.0 poort. 2. Voer de stroomkabel in de stroomconnector aan de achterkant van de ScanSnap, en stop de andere kant in een stopcontact. stopcontact Stroomconnector Stroomkabel USB kabel

13 ScanSnap Open het deksel van de papiertoevoer van de ScanSnap.. ADF papierinvoer (deksel) [Scan] knop De ScanSnap wordt aangeschakeld en de knop Scan licht blauw op. De ScanSnap zou automatisch gevonden moeten worden door uw computer. 6. Check het icoon van de ScanSnap Manager. Het icoon van de ScanSnap Manager verschijnt in de taakbalk. Het kan even duren voor de ScanSnap gebruiksklaar is. Wanneer de ScanSnap gebruiksklaar is, verandert het icoon in op de taakbalk.

14 ScanSnap 12 Hoofdstuk 3 - De ScanSnap Manager instellen 3.1 Installatie van de meegeleverde software Voordat u de ScanSnap gaat gebruiken, moet u eerst de meegeleverde CD-ROM installeren. Het volledig venster van de ScanSnap Manager verschijnt op uw scherm. 3.2 Instellingen van de ScanSnap manager Nadat de CD-ROM geïnstalleerd is, moet u de instellingen van de ScanSnap manager aanpassen. Dit is zeer belangrijk voor de tekstherkenning. Indien u de ScanSnap manager niet goed instelt, zal de scanner documenten inscannen zonder teksteherkenning en zullen de documenten niet gelezen kunnen worden in Sprint. Om de ScanSnap manager te openen: 1. Na de installatie van de CD-ROM verschijnt er op het scherm een blauw icoon in de systemtray (rechts onderaan, naast de klok). Open het menu door het icoon met een rechter muisklik te selecteren. Het menu van de ScanSnap verschijnt op het scherm. Opdat de documenten correct zouden ingescand worden, moeten de verschillende tabbladen correct ingevuld worden. 2. Klik op Detail.

15 ScanSnap Een nieuw profiel aanmaken U kunt een nieuw profiel aanmaken indien u de documenten graag onmiddellijk in Sprint PDF wilt laten openen na het inscannen. Om een nieuw profiel aan te maken: 1. Klik op Profile. Het uitrolvenster Profile verschijnt op het scherm. Het dialoogvenster Add New profile verschijnt op het scherm. 3. Typ een naam voor het nieuwe profiel in. Bijvoorbeeld: Sprint PDF. 4. Stel in de verschillende tabbladen de details van het profiel in (zie verder). Wanneer u alle tabbladen ingevuld hebt, klikt u op Apply. Er verschijnt een venster dat vraagt om de aanpassingen aan het nieuwe profiel te bevestigen. 2. Selecteer Add profile. Klik op Ja om te bevestigen, klik op Nee om de aanpassingen aan het nieuwe profiel ongedaan te maken. Hoe de tabbladen het best ingevuld kunnen worden om een goed scanresultaat te verkrijgen wordt in de volgende punten uitgelegd.

16 ScanSnap Het tabblad Application Het venster Add or remove application verschijnt op het scherm. 2. klik op Add. Het venster Application settings verschijnt op het scherm. Hier kunt u een programma kiezen waarin het ingescand document onmiddellijk geopend zal worden. Het kan handig zijn om de ingescande documenten onmiddellijk in Sprint PDF te openen. Om ingescande documenten onmiddellijk in Sprint PDF te openen: 1. Klik op Add or Remove. 3. Klik op Browse.

17 ScanSnap 15 Het venster Select Application verschijnt. 5. Selecteer Sprint PDF en klik op Openen. Het venster Application settings verschijnt opnieuw. 6. Typ de naam in van de toegevoegde applicatie onder Application Name, in dit geval Sprint PDF. 4. Dubbelklik Sprint Nederlands in de map programma s. Het venster Select Application verschijnt.

18 ScanSnap Wanneer u nu in het tabblad Application het uitrolvenster onder Application opent, kunt u Sprint PDF in de lijst van de mogelijke applicaties selecteren Het tabblad Save Kies voor Sprint PDF als u het resultaat onmiddellijk wilt laten openen in Sprint PDF. Documenten opslaan: Het is gemakkelijker om de documenten op een duidelijk plaats te bewaren en om ze onder een duidelijke naam op te slaan. Wanneer u in het tabblad Application voor ScanSnap Oganiser als applicatie kiest, zullen de documenten automatisch opgeslagen worden op de volgende locatie: C:\Mijn Documenten\My ScanSnap. U kunt de map waarin de documenten opgeslagen zullen worden niet wijzigen. Indien u een andere applicatie kiest, bijvoorbeeld Sprint PDF, dan zullen de ingescande documenten opgeslagen worden op de standaard locatie C:\Mijn Documenten\Mijn afbeeldingen. U kunt de doelmap hier wel wijzigen, door bijvoorbeeld zelf een map aan te maken voor de ingescande documenten. Na het inscannen zal de ScanSnap zelf een naam toekennen aan het ingescand document. Het document zal dan onder deze naam opgeslagen worden. Indien u dit niet doet, zal de ScanSnap de bestandsnaam zelf kiezen. De namen die de ScanSnap geeft komen overeen met de datum en het tijdstip van het inscannen.

19 ScanSnap 17 Om de documenten zelf te hernoemen na het inscannen: 1. Vink Rename file after scanning aan in het tabblad Save. 2. Na het inscannen zal er gevraagd worden om een nieuwe naam in te typen Het tabblad Scanning 1. Selecteer onder in het uitrolvenster onder Image quality de kwaliteit van beeld. Hoe beter de kwaliteit, hoe trager het scannen. De kwaliteit van het beeld is eigenlijk vooral afhankelijk van het document. Voor een zeer eenvoudig document kunt u bijvoorbeeld voor Normal opteren. Voor een ingewikkeld document met een complex lettertype kunt u voor Excellent opteren. 2. Selecteer onder Color mode de kleurmode. U kunt kiezen voor zwart-wit (B&W), kleur (Color) of voor automatische kleurdetectie (=Auto Color Detection). 3. Selecteer onder Scanning Side Duplex Scan (Double-sided) indien je een recto-verso scan wilt of Simplex Scan (Single-sided) indien u enkel een eenzijdige scan wil. 4. Vink Continue scanning after current scan is finished indien u in meerdere malen een document moet inscannen. Wanneer u bijvoorbeeld een boek

20 ScanSnap 18 van 70 bladzijden wilt inscannen, dan moet u dit in twee malen inscannen, aangezien de ScanSnap maar 50 bladzijden in een keer kan inscannen. Het tweede deel van het boek zal dan toegevoegd worden aan het eerste en opgeslagen worden als één bestand Het tabblad File option In het tabblad File Option kunt u kiezen voor het al dan niet laten uitvoeren van OCR tekstherkenning op de ingescande documenten/ Om OCR automatisch te laten uitvoeren op ingescande documenten: 1. Vink Searchable PDF(OCRs during scan) aan.

21 ScanSnap Er verschijnt melding dat het inscannen wat trager zal verlopen indien er OCR toegepast wordt op de documenten. Klik op OK Het tabblad Paper Hier kunt u het formaat van de in te scannen documenten ingeven. Kies voor Automatic detection, dan zal de ScanSnap het formaat zelf aangeven. 3. Selecteer Engels als taal in het uitrolvenster naast Languages. 4. Selecteer All pages om de tekstherkenning op alle ingescande pagina s toe te passen. Indien u First page selecteert, zal de tesktherkenning enkel op de eerste ingescande bladzijde toegepast worden.

22 ScanSnap Het tabblad compression Aanpassingen opslaan 1. Klik op Apply onderaan het venster van de ScanSnap Manager om de gewijzigde instellingen op te slaan. 2. Er veschijnt een venster die vraagt of de wijzigingen aan het profiel moeten bewaard worden. Klik op JA. Een document comprimeren betekent dat het kleiner gemaakt wordt. Een document dat veel foto s bevat kan al snel 1MB groot zijn. Dan kunt u het document comprimeren. Wat betekent dat eigenlijk de beelden van een slechtere kwaliteit zullen zijn. Stel op de schuifbalk de compressie van het document in. Kies voor 3. Hoe hoger de compressie, hoe kleiner het document, hoe slechter de kwaliteit van de beelden. Hoe kleiner de compressie, hoe zwaarder het document, en hoe beter de kwaliteit van de beelden.

23 ScanSnap 21 Index A Aanpassingen opslaan 20 ABBYY FineReader for ScanSnap 4, 6 AC adaptor 10 AC kabel 10 Add or remove application 14 ADF bovenkant 3 ADF papiertoevoer 2 ADF vergrendelknop 3 Application 14 Application Name 15 Automatic detection 19 C Color mode 17 compression 20 comprimeren 20 Continue scanning after current scan is finished 17 D Detail 12 documenten hernoemen 17 Documenten opslaan 16 DVD-ROM drive 4 F File option 18 I Install products 5 Installatie van de meegeleverde software 12 Instellingen van de ScanSnap manager 12 L Languages 19 M magneten 3 O OCR 1, 6, 18 P Paper 19 profiel 13 nieuw profiel 13 S Save 16 Scan 11 Scanning 17 Scanning Side 17 ScanSnap License 6 ScanSnap Manager 11, 12 ScanSnap manager 6

24 ScanSnap 22 ScanSnap Organizer 6 ScanSnap verbinden met de PC 10 Searchable PDF(OCRs during scan) 18 Select Features 6 Setup DVD-ROM 4 software installeren 4 Sprint PDF 1, 14 Start Copying Files 8 stroomconnector 10 stroomkabel 10 systeemvereisten 4 T tabbladen 12 tekstherkenning 1, 12 U USB connector 10 V veiligheidsmaatregelen 2 verpakking verwijderen 2

ScanSnap Installatie & Instellingen

ScanSnap Installatie & Instellingen ScanSnap Installatie & Instellingen ScanSnap Hoofdstuk 1 - Inleiding Hoofdstuk 2 - Aan de slag 2.1 Verpakking verwijderen... 2 2.2 De software installeren... 4 2.2.1 Systeemvereisten... 4 2.3 Installatie...

Nadere informatie

ScanSnap S510 1. ScanSnap: installatie en instellingen. 1.1 Installatie van de meegeleverde software. 1.2 Instellingen van de ScanSnap manager

ScanSnap S510 1. ScanSnap: installatie en instellingen. 1.1 Installatie van de meegeleverde software. 1.2 Instellingen van de ScanSnap manager ScanSnap S510 1 ScanSnap: installatie en instellingen Het inscannen van een document kan vergeleken worden met het maken van een foto van een document. Een document dat ingescand wordt zonder dat er tekstherkenning

Nadere informatie

ScanSnap 1. ScanSnap: installatie en instellingen. 1.2 Instellingen van de ScanSnap manager. 1.1 Installatie van de meegeleverde software

ScanSnap 1. ScanSnap: installatie en instellingen. 1.2 Instellingen van de ScanSnap manager. 1.1 Installatie van de meegeleverde software ScanSnap 1 ScanSnap: installatie en instellingen Het inscannen van een document kan vergeleken worden met het maken van een foto van een document. Een document dat ingescand wordt zonder dat er tekstherkenning

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Installeren van het programma Shop Pro versie 6

Installeren van het programma Shop Pro versie 6 Installeren van het programma Shop Pro versie 6 HET PROGRAMMA WERKT ZOWEL ONDER WINDOWS XP, WINDOWS VISTA ALS WINDOWS 7. 1 Inhoud van de cd Op de cd staan 4 mappen Drivers Dit zijn bijkomende drivers voor

Nadere informatie

Installeren van het programma Shop Pro versie 6

Installeren van het programma Shop Pro versie 6 Installeren van het programma Shop Pro versie 6 HET PROGRAMMA WERKT ZOWEL ONDER WINDOWS XP, WINDOWS VISTA ALS WINDOWS 7. 1 Inhoud van de cd Op de cd staan 4 mappen Drivers Dit zijn bijkomende drivers voor

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 9-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 De programma s die we nodig hebben downloaden:... 3 Installeren van het programma...

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

1. Installatie netwerklock

1. Installatie netwerklock 1. Installatie netwerklock Bij het gebruik van een netwerklock wordt de lock op de server in het netwerk geactiveerd. De werkstations (cliënts) voeren de lockverificatie via het netwerk uit met behulp

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 2000/XP DA-70159 Stap 1: Stap 2: Stap 3: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick Gebruikershandleiding DVB-T/A TV Tuner Stick De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut. 2 INHOUD 1. Beginnen... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Eigenschappen... 4 1.3 Inhoud van de Verpakking... 4 1.4 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Installeren van het programma Shop Pro

Installeren van het programma Shop Pro Installeren van het programma Shop Pro HET PROGRAMMA WERKT MOMENTEEL NOG NIET ONDER MS VISTA. GEBRUIK BINNEN EEN VIRTUELE MACHINE OP EEN VISTA-COMPUTER WORDT NOG UITGETEST. Deze handleiding met eventuele

Nadere informatie

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler 1) Standaard interface (EA-INT) Oud model. 2) Universele interface (EA-INT-U) Nieuw model. Beide interfaces hebben een DB9 (9 pins) connector en uw PC heeft een RS232 seriële poort nodig. Escort ilog Dataloggers

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition

Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition 1 Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition 1-1 Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows Server

Nadere informatie

USB 2.0 Deelschakelaar

USB 2.0 Deelschakelaar USB 2.0 Deelschakelaar Gebruikershandleiding Model: DA-70135-1 en DA-70136-1 Aan de slag met de USB 2.0 deelschakelaar Hartelijk dank voor het kiezen van de USB 2.0 deelschakelaar. Vandaag de dag, bevinden

Nadere informatie

Installatie Handleiding. Twan Wintjes

Installatie Handleiding. Twan Wintjes Installatie Handleiding voor AVCHDCoder Twan Wintjes 1 Hoofdstuk 1: Installatie... 3 1.1: Installeer AVCHDCoder... 3 1.2: Installeer ffdshow, Avisynth en Haali Media Splitter... 3 1.3: Ffdshow configureren...

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Leg de CD-rom Solid Edge ST3 in de cd-drive van je computer. Normaal verschijnt volgend kader vanzelf.

Leg de CD-rom Solid Edge ST3 in de cd-drive van je computer. Normaal verschijnt volgend kader vanzelf. Solid Edge ST3 Installeren Vooraleer je Solid Edge ST3 installeert, moet je er zeker van zijn dat de oude versie verwijderd is! Raadpleeg stappenplan "Solid Edge ST2 verwijderen". Je hebt minimaal Windows

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2014

Installatie SQL Server 2014 Installatie SQL Server 2014 Download de SQL Server Express net advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42299 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Copyright 2004-2008 ImageLevel All Rights Reserved 2 Mediadent V6. installatie handleiding Stap 1: Plaats de Mediadent CD-ROM in het CD of DVD-ROM station. Normaal gezien zal Windows

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie PIXresizer Deel 1 Installatie Als je via onderstaande link geen onmiddellijke download kan doen gaan we het programma eerst opslaan in een nieuw aangemaakte map op een drive naar keuze. Ik heb hiervoor

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren

Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren in windows XP Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren in Windows 7 of Vista Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma

Nadere informatie

Ultranalysis installeren

Ultranalysis installeren Ultranalysis installeren Inhoud Systeemvereisten Ultranalysis Suite Base Setup downloaden Base Setup uitpakken Base Setup uitvoeren Net Framework Crystal Report PostGreSQL Ultranalysis Suite Systeemvereisten

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2012

Installatie SQL Server 2012 Installatie SQL Server 2012 Download de SQL Server express net Advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29062 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers van de TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL E-MAIL. Hij werkt op zo goed als ieder oppervlak. Wanneer u nieuwe e- mail binnen krijgt geeft de muis een

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Installatiehandleiding HDN Certificaat

Installatiehandleiding HDN Certificaat Installatiehandleiding HDN Certificaat HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 599 M: helpdesk@hdn.nl 1 Inhoudsopgave Installatiehandleiding Inleiding - Het HDN certificaat, uw digitale paspoort...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler 1) Standaard interface (EA-INT) Oud model. 2) Universele interface (EA-INT-U) Nieuw model. Beide interfaces hebben een DB9 (9 pins) connector en uw PC heeft een RS232 seriële poort nodig. Escort ilog Dataloggers

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth 2.0 Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos verbinding maken met een ander

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u het King Task Centre moet installeren. Deze handleiding geldt voor zowel een nieuwe installatie, als voor een upgrade van een bestaande

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

Installatie handleiding Microsoft SQL Server Express Edition

Installatie handleiding Microsoft SQL Server Express Edition Installatie handleiding Microsoft SQL Server Express Edition Kluwer Belastingpraktijk Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer +31 (0570) 673555 kbp@kluwer.nl Versie: 2.0 Kluwer Belastingpraktijk

Nadere informatie

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 DesignCAD versie 18 en Studentversie DCElektro downloaden. ------------------------------------------------------------------------------------- Volgende

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 1 INLEIDING Om toegang tot de beveiligde persoonlijke omgeving van de HDN website te krijgen (www.hdn.nl), moet uw Internet browser voorzien zijn van een HDN certificaat.

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Download TQC.Ideal.Finish.Analysis.Setup.5.0.244.exe* (of hoger) vanaf de TQC website via: http://www.tqc.eu/nl/form/software/

Download TQC.Ideal.Finish.Analysis.Setup.5.0.244.exe* (of hoger) vanaf de TQC website via: http://www.tqc.eu/nl/form/software/ Dit document geeft uitleg over het installeren van Ideal Finish Analysis op een computer en over hoe de datalogger Licensie sleutel kan worden verkregen en geïnstalleerd. Download TQC.Ideal.Finish.Analysis.Setup.5.0.244.exe*

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1 USB Buitenantenne Installatie Handleiding Versie 1.1 BELANGRIJK: Monteer om te beginnen de bijgeleverde antenne op de WIFI adapter. Wanneer u de WIFI adapter gebruikt zonder antenne kan deze zijn vermogen

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn:

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn: BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Installeren van CoDeSys xx en Target HCS3000

Installeren van CoDeSys xx en Target HCS3000 Inleiding Dit informatieblad beschrijft het installeren van CoDeSys 2.3.9.35 op de besturingssystemen Windows XP en Windows 7. Tevens wordt beschreven hoe de target voor de regelsystemen HCS3050, HCS3100

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Stappenplan Scannen. Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op

Stappenplan Scannen. Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op Stappenplan scannen Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op Het programma ABBYY Finereader is een programma waarmee makkelijk gescand kan worden. Het zorgt voor de OCR omzetting. Dit wil

Nadere informatie

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing Rabo CORPORATE CONNECT Certificaatvernieuwing Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 SYSTEEMVEREISTEN... 4 3 CERTIFICAAT VERNIEUWEN... 6 4 TROUBLESHOOTING... 8 5 ONDERSTEUNING EN SERVICE... 9 BIJLAGE 1 INSTALLATIE

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Installation Guide for esam

Installation Guide for esam Alvorens met de installatie te beginnen, controleer of er geen eerdere versie van e-sam op uw PC geïnstalleerd is. Versies lager dan 1.00.03 moeten verplicht gedeïnstalleerd worden. Versie lager dan 1.00.03

Nadere informatie

EnVivo Magnetische 2.0MP Webcam

EnVivo Magnetische 2.0MP Webcam Gebruiksaanwijzing EnVivo Magnetische 2.0MP Webcam Elektrische en elektronische apparatuur (EEE) bevat materialen, delen en inhoud die gevaarlijk kunnen zijn voor het milieu en schadelijk voor de menselijke

Nadere informatie

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in AdmInbox Installatie Scan Plug-in Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Heeft u vragen over deze tekst, dan kunt u e-mailen naar support@tweesnoeken.nl. Algemeen Zorg ervoor dat u als beheerder (administrator) van de pc

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DATARECORDER SOFTWARE (FOR WS-9010)

HANDLEIDING VAN DATARECORDER SOFTWARE (FOR WS-9010) HANDLEIDING VAN DATARECORDER SOFTWARE (FOR WS-9010) Inleiding Dit Temperatuurstation en de bijbehorende software van de datarecorder vormen een kwalitatief hoogstaand dataverwerkingsysteem. Nadat u de

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Stappenplan bij het gebruik van SQL 2008 Versie 2.0, 17-09-2010

Stappenplan bij het gebruik van SQL 2008 Versie 2.0, 17-09-2010 Stappenplan bij het gebruik van SQL 2008 Versie 2.0, 17-09-2010 Installatie stappen Microsoft SQL Server 2008 Express: Het is raadzaam om de volledige installatie met een gebruiker zonder beperkingen uit

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Wat heb je ervoor nodig? - pc of laptop met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 - internet

Wat heb je ervoor nodig? - pc of laptop met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 - internet Handleiding Dropbox Wat doet het programma? Dropbox is een klein programma dat ervoor zorgt dat de inhoud van een speciale blauwe map op verschillende computers synchroon blijft. Wat heb je ervoor nodig?

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Opmerking: het is aanbevolen de verschillende onderdelen te installeren in de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen.

Inhoudsopgave. Opmerking: het is aanbevolen de verschillende onderdelen te installeren in de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen. Deze Beknopte Gebruiksaanwijzing helpt u bij de installatie en het gebruik van IRIScan Express 3. De meegeleverde software is Readiris Pro 12. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Instalatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Instalatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Instalatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 Indeling Trader Workstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 Instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding

P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding NPD1636-00 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige

Nadere informatie

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Installatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 indeling TraderWorkstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie