ScanSnap Installatie & Instellingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ScanSnap Installatie & Instellingen"

Transcriptie

1 ScanSnap Installatie & Instellingen

2 ScanSnap Hoofdstuk 1 - Inleiding Hoofdstuk 2 - Aan de slag 2.1 Verpakking verwijderen De software installeren Systeemvereisten Installatie De ScanSnap verbinden met de PC Hoofdstuk 3 - De ScanSnap Manager instellen 3.1 Installatie van de meegeleverde software Instellingen van de ScanSnap manager Een nieuw profiel aanmaken Het tabblad Application Het tabblad Save Het tabblad Scanning Het tabblad File option Het tabblad Paper Het tabblad compression Aanpassingen opslaan... 21

3 ScanSnap 1 Hoofdstuk 1 - Inleiding De ScanSnap S1500 is een zeer krachtige scanner die tot 50 bladzijden recto-verso in één keer kan inscannen en waarbij de tekstherkenning automatisch uitgevoerd wordt. Het inscannen van een document kan vergeleken worden met het maken van een foto van een document. Een document dat ingescand wordt zonder dat er tekstherkenning op toegepast wordt, bevat geen tekst en kan dus niet gelezen worden door Sprint. De ScanSnap wordt geproduceerd door Fujitsu. Voor het eerste gebruik dient u de veiligheidsmaatregelen te lezen die bij de ScanSnap geleverd worden. Deze handleiding dient enkel voor gebruikers die de ScanSnap in combinatie met Sprint zullen gebruiken. Er bestaan verschillende OCR (Optichal Character Recognition) programma s die tekst in een ingescand document kunnen herkennen. Na de tekstherkenning kunnen die documenten wel door Sprint PDF gelezen worden. De ScanSnap is een zeer krachtige scanner die tot 50 bladzijden recto-verso in één enkele keer kan inscannen. Indien u de meegeleverde software installeert en goed instelt, zal de tekstherkenning automatisch uitgevoerd worden nadat het document is ingescand.

4 ScanSnap 2 Hoofdstuk 2 - Aan de slag Dit gedeelte van de handleiding beschrijft de voorbereidende stappen voor het eerste gebruik. Volg de stappen die beschreven staan in deze handleiding. Vooraleer u met de ScanSnap aan de slag kunt moet u alle beschermende verpakkingen verwijderen de software installeren de ScanSnap met de computer verbinden Zorg ervoor dat u voor het eerste gebruik de veiligheidsmaatregelen doorneemt. De veiligheidsmaatregelen kunt u terugvinden in doos van de ScanSnap. Voor verdere details over de functies en de werking van de ScanSnap, de basishandelingen, het onderhoud, vervangstukken en probleemoplossingen raadpleeg de Gebruikershandleiding (PDF). De Gebruikershandleiding kunt u terugvinden op de Setup DVD-ROM. Sluit de ScanSnap niet aan vooraleer u de software hebt geïnstalleerd! 2.1 Verpakking verwijderen De ScanSnap wordt geleverd met een aantal beschermende verpakkingen. Volg onderstaande procedure om de verpakking te verwijderen vooraleer u de ScanSnap gaat gerbuiken. 1. Verwijder de tapes aan de achterkant van de ScanSnap.. tape 2. Open de klep voor de ADF papiertoevoer (1), en haal de kleefband weg om het beschermende schuimrubber te verwijderen (2) van de papieruitvoer. Klap de papieruitvoer open(3) en trek de tape weg om het beschermingsblad te kunnen weghalen(4). ADF papiertoevoer 3 1 papieruitvoer 2 4 ADF bovenkant

5 ScanSnap 3 3. Trek de ADF vergrendelknop naar u toe om de ADF bovenkant te openen, en trek de film weg om de beschermende kaart te verwijderen.. ADF bovenkant beschermende kaart Magneten ADF vergrendelknop De magnetische delen van magnetische kaarten die in contact komen met de magneten aan de bovenkant van de papieruitvoer kunnen beschadigd worden.

6 ScanSnap De software installeren In wat hierop volgt wordt beschreven hoe de meegeleverde software van de Setup DVD/CD-ROM geïnstalleerd moet worden. Een DVD/CD-ROM drive is vereist voor de installatie. Dit zijn de onderdelen van de installatie CD: Software ScanSnap Manager (Scanner driver) ScanSnap Organizer (File management software) CardMinder (Business card management software) ABBYY FineReader for ScanSnap (OCR software) Scan to Microsoft SharePoint (SharePoint Server associated software) Systeemvereisten De systeemvereisten voor de S1500 zijn de volgende. Besturingssysteem CPU Geheugen Harde schijf ruimte Microsoft Windows Vista (32-bit/64-bit) Microsoft Windows XP (32-bit) (*1) Microsoft Windows 2000 Professional (*2) Intel Core 2 Duo 2.2 GHz of hoger is aangeraden. (Minimum van Intel Pentium GHz) 1 GB of meer is aangeraden (Minimum van 512 MB) 2.86 GB of meer ongebruikt geheugen op de harde schijf is aangeraden. (3.17 GB of meer is aangeraden voor S1500 met Rack2- Filer) *1: Service Pack 2 of later is aangeraden *2: Service Pack 4 of later is aangeraden Indien de CPU of het geheugen niet beantwoorden aan de vereisten, zal het scannen trager verlopen. Afhankelijk van uw Windows system schijfmanagment, kan de huidige verhoging van gebruikte schijfruimte verschillen van de vereiste schijfruimte.

7 ScanSnap Installatie 1. Controleer of de computer NIET verbonden is met de ScanSnap. 2. Schakel de computer aan en log in als gebruiker met Administrator rechten. 3. Voer de Setup DVD-ROM in de DVD-ROM drive. Het dialoogvenster Welcome to the InstallShield Wizard for ScanSnap verschijnt. Het dialoogvenster ScanSnap Setup verschijnt.. 4. Klik op de knop Next. Indien het dialoogvenster ScanSnap Setup niet verschijnt, dubbelklik dan Setup.exe die u terug kunt vinden op de DVD-ROM via Verkenner of "Deze Computer". 4. Klik op Install products.

8 ScanSnap 6 Het dialoogvenster Select Features verschijnt. Het dialoogvenster ScanSnap License verschijnt. In dit dialoogvenster ziet u een paar onderdelen die u kunt aan- of afvinken. 5. Vink ScanSnap manager, ScanSnap Organizer en ABBYY FineReader for ScanSnap aan. ABBY FineReader is de OCR software. Het is dus zeer belangrijk dat u deze software installeert. 6. Bevestig dat alle vereiste software geselecteerd zijn en klik op Next. Het dialoogvenster Choose Destination Location verschijnt. 7. Kies een andere doelmap indien u de software op een andere plaats wenst te installeren dan de voorgestelde plaats. 8. Klik op Next.

9 ScanSnap 7 9. Lees de volledige tekst van de ScanSnap License Agreement. Indien u de voorwaarden van deze licentie aanvaardt, selecteer I accept the terms of the license agreement en klik op Next. Het dialoogvenster ABBY FineReader for ScanSnap License verschijnt op het scherm. 10. Lees de volledige tekst van de Abby FineReader for ScanSnap License Agreement. Indien u de voorwaarden van deze licentie aanvaardt, selecteer I accept the terms of the license agreement en klik op Next.

10 ScanSnap 8 Het dialoogvenster Start Copying Files verschijnt. De installatie begint. Eenmaal de installatie voltooid is, verschijnt het dialoogvenster InstallShield Wizard Complete. 11. Controleer de instellingen en klik op Next. 12. Klik op Finish.

11 ScanSnap 9 Het dialoogvenster ScanSnap Setup verschijnt opnieuw. 13. Klik op Exit om de ScanSnap Setup te verlaten. 14. Verwijder de DVD-ROM van de DVD-ROM drive. De sofware is nu geïnstalleerd.

12 ScanSnap De ScanSnap verbinden met de PC 3. Verwijder de film op de USB connector van de ScanSnap. Na het installeren van de software kunt u de ScanSnap verdinden met de computer. Gebruik geen andere AC adaptor voor de verbinding dan de meegeleverde adaptor. Een andere adaptor zou schade kunnen berokkenen aan de ScanSnap.Fabrikant: SANKEN ELECTRIC Co,.LTD Modelnummer: SED80N U kunt maar een ScanSnap per computer verbinden. 1. Verbind de AC kabel met de AC adaptor (samen de stroomkabel genoemd). AC kabel AC adaptor 4. Verbind de USB kabel met de ScanSnap. Gebruik enkel de meegeleverde kabel. De handelingen met een andere USB kabel kunnen mogelijks niet werken. Indien u met een USB hub werkt, zorg er dan voor dat de ScanSnap verbonden is met de hub die het dichtst bij de computer is. Sluit de ScanSnap direct aan op de PC indien mogelijk. Indien de ScaSnap verbonden wordt met een USB 2.0, zorg er dan voor dat de USB poort en de USB hub compatibel zijn met USB 2.0. De scansnelheid zal vertragen indien de scanner verbonden is met een USB 1.1. Gebruik bij voorkeur een USB 2.0 poort. 2. Voer de stroomkabel in de stroomconnector aan de achterkant van de ScanSnap, en stop de andere kant in een stopcontact. stopcontact Stroomconnector Stroomkabel USB kabel

13 ScanSnap Open het deksel van de papiertoevoer van de ScanSnap.. ADF papierinvoer (deksel) [Scan] knop De ScanSnap wordt aangeschakeld en de knop Scan licht blauw op. De ScanSnap zou automatisch gevonden moeten worden door uw computer. 6. Check het icoon van de ScanSnap Manager. Het icoon van de ScanSnap Manager verschijnt in de taakbalk. Het kan even duren voor de ScanSnap gebruiksklaar is. Wanneer de ScanSnap gebruiksklaar is, verandert het icoon in op de taakbalk.

14 ScanSnap 12 Hoofdstuk 3 - De ScanSnap Manager instellen 3.1 Installatie van de meegeleverde software Het menu van de ScanSnap verschijnt op het scherm. Voordat u de ScanSnap gaat gebruiken, moet u eerst de meegeleverde CD-ROM installeren. 3.2 Instellingen van de ScanSnap manager Nadat de CD-ROM geïnstalleerd is, moet u de instellingen van de ScanSnap manager aanpassen. Dit is zeer belangrijk voor de tekstherkenning. Indien u de ScanSnap manager niet goed instelt, zal de scanner documenten inscannen zonder teksteherkenning en zullen de documenten niet gelezen kunnen worden in Sprint. Om na te gaan of er al dan niet tekst aanwezig is in een document kunt u in Sprint PDF de functietoetsen F7 of F8 indrukken. Indien er gekleurde lijnen en kaders verschijnen rond alle karakters en zinnen is er wel degelijk tekst aanwezig in het document. Indien dit niet zo is, dan bevat het document geen tekst en moet het bewerkt worden met tekstherkenningssoftware. Om de ScanSnap manager te openen: 1. Na de installatie van de CD-ROM verschijnt er op het scherm een blauw icoon in de systemtray (rechts onderaan, naast de klok). Open het menu door het icoon met een rechter muisklik te selecteren. 2. Klik op Detail. Het volledig venster van de ScanSnap Manager verschijnt op uw scherm.

15 ScanSnap 13 Opdat de documenten correct zouden ingescand worden, moeten de verschillende tabbladen correct ingevuld worden Een nieuw profiel aanmaken U kunt een nieuw profiel aanmaken indien u de documenten graag onmiddellijk in Sprint PDF wilt laten openen na het inscannen. Om een nieuw profiel aan te maken: 1. Klik op Profile. Het uitrolvenster Profile verschijnt op het scherm. 2. Selecteer Add profile.

16 ScanSnap 14 Het dialoogvenster Add New profile verschijnt op het scherm Het tabblad Application 3. Typ een naam voor het nieuwe profiel in. Bijvoorbeeld: Sprint PDF. 4. Stel in de verschillende tabbladen de details van het profiel in (zie verder). Wanneer u alle tabbladen ingevuld hebt, klikt u op Apply. Er verschijnt een venster dat vraagt om de aanpassingen aan het nieuwe profiel te bevestigen. Klik op Ja om te bevestigen, klik op Nee om de aanpassingen aan het nieuwe profiel ongedaan te maken. Hoe de tabbladen het best ingevuld kunnen worden om een goed scanresultaat te verkrijgen wordt in de volgende punten uitgelegd. Hier kunt u een programma kiezen waarin het ingescand document onmiddellijk geopend zal worden. Het kan handig zijn om de ingescande documenten onmiddellijk in Sprint PDF te openen. Om ingescande documenten onmiddellijk in Sprint PDF te openen: 1. Klik op Add or Remove.

17 ScanSnap 15 Het venster Add or remove application verschijnt op het scherm. Het venster Select Application verschijnt. 2. klik op Add. Het venster Application settings verschijnt op het scherm. 4. Dubbelklik Sprint Nederlands in de map programma s. Het venster Select Application verschijnt. 3. Klik op Browse.

18 ScanSnap Selecteer Sprint PDF en klik op Openen. Het venster Application settings verschijnt opnieuw. 7. Wanneer u nu in het tabblad Application het uitrolvenster onder Application opent, kunt u Sprint PDF in de lijst van de mogelijke applicaties selecteren. 6. Typ de naam in van de toegevoegde applicatie onder Application Name, in dit geval Sprint PDF. Kies voor Sprint PDF als u het ingescand document onmiddellijk wilt laten openen in Sprint PDF.

19 ScanSnap Het tabblad Save Om de documenten zelf te hernoemen na het inscannen: 1. Vink Rename file after scanning aan in het tabblad Save. 2. Na het inscannen zal er gevraagd worden om een nieuwe naam in te typen. Documenten opslaan: Het is gemakkelijker om de documenten op een duidelijk plaats te bewaren en om ze onder een duidelijke naam op te slaan. Wanneer u in het tabblad Application voor ScanSnap Oganiser als applicatie kiest, zullen de documenten automatisch opgeslagen worden op de volgende locatie: C:\Mijn Documenten\My ScanSnap. U kunt de map waarin de documenten opgeslagen zullen worden niet wijzigen. Indien u een andere applicatie kiest, bijvoorbeeld Sprint PDF, dan zullen de ingescande documenten opgeslagen worden op de standaard locatie C:\Mijn Documenten\Mijn afbeeldingen. U kunt de doelmap hier wel wijzigen, door bijvoorbeeld zelf een map aan te maken voor de ingescande documenten. Na het inscannen zal de ScanSnap zelf een naam toekennen aan het ingescande document. Het document zal dan onder deze naam opgeslagen worden. Indien u dit niet doet, zal de ScanSnap de bestandsnaam zelf kiezen. De namen die de ScanSnap geeft komen overeen met de datum en het tijdstip van het inscannen.

20 ScanSnap Het tabblad Scanning van 70 bladzijden wilt inscannen, dan moet u dit in twee keer inscannen, aangezien de ScanSnap maar 50 bladzijden in een keer kan inscannen. Het tweede deel van het boek zal dan toegevoegd worden aan het eerste en opgeslagen worden als één bestand. 1. Selecteer in het uitrolvenster onder Image quality de kwaliteit van beeld. Hoe beter de kwaliteit, hoe trager het scannen. De kwaliteit van het beeld is eigenlijk vooral afhankelijk van het document. Voor een zeer eenvoudig document kunt u bijvoorbeeld voor Normal opteren. Voor een ingewikkeld document met een complex lettertype kunt u voor Excellent opteren. 2. Selecteer onder Color mode de kleurmode. U kunt kiezen voor zwart-wit (B&W), kleur (Color) of voor automatische kleurdetectie (=Auto Color Detection). 3. Selecteer onder Scanning Side Duplex Scan (Double-sided) indien u een recto-verso scan wilt of Simplex Scan (Single-sided) indien u enkel een eenzijdige scan wilt. 4. Vink Continue scanning after current scan is finished indien u in meerdere keren een document moet inscannen. Wanneer u bijvoorbeeld een boek

21 ScanSnap Het tabblad File option 2. Er verschijnt melding dat het inscannen wat trager zal verlopen indien er OCR toegepast wordt op de documenten. Klik op OK. In het tabblad File Option kunt u kiezen voor het al dan niet laten uitvoeren van OCR tekstherkenning op de ingescande documenten/ Om OCR automatisch te laten uitvoeren op ingescande documenten: 1. Vink Searchable PDF(OCRs during scan) aan. 3. Selecteer Engels als taal in het uitrolvenster naast Languages. 4. Selecteer All pages om de tekstherkenning op alle ingescande pagina s toe te passen. Indien u First page selecteert, zal de tekstherkenning enkel op de eerste ingescande bladzijde toegepast worden.

22 ScanSnap Het tabblad Paper Hier kunt u het formaat van de in te scannen documenten ingeven. Kies voor Automatic detection, dan zal de ScanSnap het formaat zelf aangeven Het tabblad compression Een document comprimeren betekent dat het kleiner gemaakt wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld grote bestanden die te zwaar zijn om per mail door te sturen, comprimeren. Een document dat veel foto s bevat kan al snel 1MB groot zijn. Dan kunt u het document comprimeren, wat betekent dat de beelden van een minder goede kwaliteit zullen zijn en dat het document kleiner zal zijn. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van de tekstherkenning. Stel op de schuifbalk de compressie van het document in. Kies voor 3. Hoe hoger de compressie, hoe kleiner het document, hoe slechter de kwaliteit van de beelden. Hoe kleiner de compressie, hoe zwaarder het document, en hoe beter de kwaliteit van de beelden.

23 ScanSnap Aanpassingen opslaan 1. Klik op Apply onderaan het venster van de ScanSnap Manager om de gewijzigde instellingen op te slaan. 2. Er verschijnt een venster dat vraagt of de wijzigingen aan het profiel moeten bewaard worden. Klik op JA.

24 ScanSnap 22 A Aanpassingen opslaan 21 ABBYY FineReader for ScanSnap 4, 6 AC adaptor 10 AC kabel 10 Add or remove application 15 ADF bovenkant 3 ADF papiertoevoer 2 ADF vergrendelknop 3 Application 14 Application Name 16 Automatic detection 20 C Color mode 18 compression 20 Continue scanning after current scan is finished 18 D Detail 12 documenten hernoemen 17 Documenten opslaan 17 DVD-ROM drive 4 F File option 19 I Install products 5 Installatie van de meegeleverde software 12 Instellingen van de ScanSnap manager 12 L Languages 19 M magneten 3 O OCR 1, 6, 19 P Paper 20 profiel 13 nieuw profiel 13 S Save 17 Scan 11 Scanning 18 Scanning Side 18 ScanSnap License 6 ScanSnap Manager 11, 12 ScanSnap manager 6 ScanSnap Organizer 6 ScanSnap verbinden met de PC 10 Searchable PDF(OCRs during scan) 19 Select Features 6 Setup DVD-ROM 4 software installeren 4

25 ScanSnap 23 Sprint PDF 14 Start Copying Files 8 stroomconnector 10 stroomkabel 10 systeemvereisten 4 T tabbladen 13 tekstherkenning 1, 12 U USB connector 10 V veiligheidsmaatregelen 2 verpakking verwijderen 2

EPLAN Education 1.9.10

EPLAN Education 1.9.10 EPLAN Education 1.9.10 -Begeleidend document- v1.0 2009 EPLAN Software & Service Benelux INHOUDSOPGAVE 1. INZICHT DATASTRUCTUUR EPLAN EDUCATION 4 1.1. PROGRAMMA - LICENTIE EPLAN 4 1.1.1. STAND ALONE 4

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

NiceLabel Software. NiceLabel. Starters Handleiding. Nederlandse versie. Rev-0701. www.nicelabel.com

NiceLabel Software. NiceLabel. Starters Handleiding. Nederlandse versie. Rev-0701. www.nicelabel.com NiceLabel Software NiceLabel Starters Handleiding Nederlandse versie Rev-0701 www.nicelabel.com COPYRIGHTS Copyright 1995-2007 Euro Plus d.o.o. All rights reserved. www.europlus.si www.nicelabel.com Informatie

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

Version 1.1. Readiris 14 Windows. Gebruikshandleiding. 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi

Version 1.1. Readiris 14 Windows. Gebruikshandleiding. 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi Version 1.1 Readiris 14 Windows Gebruikshandleiding 10/29/2012 I.R.I.S. Products & Technologies dgi Readiris TM 14 - Gebruikshandleiding Inhoud Kennismaken met Readiris... 9 Wat is er nieuw in Readiris

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 AANDACHTSPUNTEN 3 Veel gebruikte begrippen 3 VIRUSSCANNER 4 Tijdelijk uitschakelen 4 Configuratie virusscanner 4 FIREWALL 4 MICROSOFT SQL SERVER INSTALLATIE

Nadere informatie

Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede

Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede Network Guide Guide Réseau Netzwerkbetrieb Guía de red Guida alla rete Netwerkhandleiding Guia de Rede Nätverksguide Руководство по работе в сети Regulatory models: W60, W61 010-0756-00 DISPERINDAG No.

Nadere informatie

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen CamTech RAS Plus Remote Administration System Plus Gebruikershandleiding Postbus 218 510 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen HELPDESK : 0900-27274357 techhelp@aras.nl www.aras.nl Remote Administration

Nadere informatie

Handleiding Reborn Laptop -1-

Handleiding Reborn Laptop -1- 1. Wat u moet doen voor u Reborn Laptop installeert 2 2. Systeemvereisten 2 3. Installeren 3 4. Menu opties 4 4.1 Instellingen 4 4.2 Recovery mode 5 4.3 Wachtwoord 6 4.4 CMOS instellingen 6 4.5 Uitgebreide

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Introductie... 5 1.1 Kenmerken... 5 1.2 Systeemdiagram... 6 Multi-Server... 6 Single-Server... 7

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Introductie... 5 1.1 Kenmerken... 5 1.2 Systeemdiagram... 6 Multi-Server... 6 Single-Server... 7 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie... 5 1.1 Kenmerken... 5 1.2 Systeemdiagram... 6 Multi-Server... 6 Single-Server... 7 Hoofdstuk 2 Installatie... 8 2.1 Productinformatie... 8 Verpakkingsinhoud... 8

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014

Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014 Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen 3 1.2 Opslagruimte vergroten 4 Hoofdstuk 2. Installatie

Nadere informatie

Back-up deel 1: introductie

Back-up deel 1: introductie Back-up deel 1: introductie In dit cursusdeel leer je wat een back-up is, waarom je deze moet maken en van welke bestanden. Je leert ook waar je de back-up het beste op kunt slaan. Zo leer je hoe je een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD...4 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN...4 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...5 4. INLOGGEN...9 5. GEBRUIK VAN DE BACK-UP SOFTWARE...12 6. BACK-UP TAAK INSTELLINGEN...14

Nadere informatie

Een Image maken/terugzetten en een Backup maken/terugzetten

Een Image maken/terugzetten en een Backup maken/terugzetten Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Een Image maken/terugzetten en een Backup maken/terugzetten Wat is een Image? Een image is een exacte kopie, gemaakt

Nadere informatie

Handleiding Notebook

Handleiding Notebook Handleiding Notebook Project Notebook 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor studenten van de Hogeschool Zuyd die in het bezit zijn van een notebook. In deze handleiding kunt u een aantal praktische

Nadere informatie

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise Fidura Enterprise Revisie datum: 28 maart 2012 cversie: 1.1 Inhoudsopgave INSTALLATIEHANDLEIDING 3.0.0...1 FIDURA ENTERPRISE...1 INHOUDSOPGAVE...2 INHOUDSOPGAVE...3 BIJLAGE(N):...5 1 INLEIDING...6 1.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Backup Zeker V1.3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1.0 Backup Zeker - Installatie... 4 1.1 Systeemeisen... 4 1.2 Setup / Installatie... 4 1.3 Eerste start - Registratie

Nadere informatie

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer 1.1 Systeemeisen inventariseren Wat zijn de systeemeisen voor AccountView Windows? Om AccountView te installeren, moet u minimaal beschikken over een

Nadere informatie

6-12-2014. PC-Technologie Lab. Verslag: Labo 4. Selina Oudermans 1ICT2

6-12-2014. PC-Technologie Lab. Verslag: Labo 4. Selina Oudermans 1ICT2 6-12-2014 PC-Technologie Lab Verslag: Labo 4 Selina Oudermans 1ICT2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Verslag... 3 2.1. Installatie Windows 7... 3 2.2. USB verbinden met VM... 5 2.3. Installatie Norton

Nadere informatie

EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven

EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven EW7011 2 NEDERLANDS EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Een harde schijf aansluiten...

Nadere informatie

Network Scanner Tool R3.1

Network Scanner Tool R3.1 Network Scanner Tool R3.1 Handleiding Versie 3.0.04 Handleiding voor Network Scanner Tool i Copyright 2000-2004 door Sharp Corporation. Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging, aanpassing of vertaling

Nadere informatie

Solid Edge with Synchronous Technology 5. Installatie handleiding (floating license)

Solid Edge with Synchronous Technology 5. Installatie handleiding (floating license) Let op! Maakt u gebruik van Teamcenter, Teamcenter Express of Solid Edge Insight neem dan contact op met Bosch Engineering. Solid Edge with Synchronous Technology 5 Installatie handleiding (floating license)

Nadere informatie

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Handleiding Voor Windows en Mac LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Voor vragen stuurt u een e-mail naar support@liveschijf.nl Inhoud Online Backup

Nadere informatie

esms Outlook Gebruiksaanwijzing

esms Outlook Gebruiksaanwijzing 1 esms Outlook Gebruiksaanwijzing 2 3 Inhoud Inleiding...3 Installatie en vereisten...3 Vereisten...3 Installatie...4 Registratie...5 Verwijderen...6 Inleiding Hartelijk dank om voor Mobistar PC Messenger

Nadere informatie

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu CENTIS BACKUP http://www.centis-backup.eu GEBRUIKERSHANDLEIDING versie 1.2.1 Juli 2007 1 Copyright 2006-2007 CareWorks Centis Backup betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding J URIDISCHE INFORMATIE Copyright 2011 Nuance Communications, Inc. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag worden overgedragen, bewerkt, gekopieerd, opgeslagen in

Nadere informatie

Sprint Plus. Handleiding

Sprint Plus. Handleiding Sprint Plus Handleiding Sprint Plus Copyright Copyright Jabbla Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgedragen, overgeschreven, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Controleer de inhoud van de verpakking

Controleer de inhoud van de verpakking Lees dit eerst! UA-4FX Gebruikershandleiding Copyright 2005 ROLAND CORPORATION Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag zonder schriftelijke toestemming van ROLAND CORPORATION op enigerlei

Nadere informatie

ABBYY FineReader 12 Corporate Systeembeheerdershandleiding

ABBYY FineReader 12 Corporate Systeembeheerdershandleiding ABBYY FineReader 12 Corporate 2013 ABBYY. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document is onderhevig aan verandering zonder kennisgeving vooraf en houdt geen verplichting in voor ABBYY. De

Nadere informatie