VRIJWILLIGERSPRAAT BEZUINIGINGEN IN DE BLANCKENBORG. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg'

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRIJWILLIGERSPRAAT BEZUINIGINGEN IN DE BLANCKENBORG. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg'"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF 8 Juli 2013 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' Eikenlaan RW Blijham tel VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl Dag allemaal, hierbij weer een nieuwe uitgave van Vrijwilligerspraat. Ook nu weer kunt u allerlei informatie en nieuwtjes lezen, hopelijk is het interessant! In dit blad vindt u tevens een uitnodiging (met partner/huisgenoot/ familielid/vriend(in) voor een barbecue, te weten op donderdag 19 september. Dit als dank voor jullie betrokkenheid en inzet. Het is een ideale gelegenheid om ook andere vrijwilligers te ontmoeten en gedachten uit te wisselen. We hopen op een grote opkomst!! Mocht u zelf een inbreng hebben voor de nieuwsbrief, wilt u een gedachte of mening delen of hebt of een leuk gedicht, alles is welkom, ik zie het graag tegemoet! Namens bewoners en de gehele organisatie willen wij u graag heel hartelijk danken voor uw inzet en enthousiasme. We hopen ook in de toekomst een beroep op u te mogen blijven doen. Rest ons u allemaal een fijne zomerperiode te wensen en graag tot ziens! BEZUINIGINGEN IN DE BLANCKENBORG (Gekopieerd uit de nieuwsflits aan medewerkers van de Blanckenborg) De afgelopen maanden zijn dure maanden geweest, in allerlei opzichten. Er zijn veel ontwikkelingen. Daarom is er een flinke kwaliteitsslag gemaakt om zeker te weten dat we ook volgend jaar weer zorg en huishouding mogen leveren aan onze cliënten. Er wordt door de overheid flink bezuinigd in de zorg (zowel AWBZ als WMO) en dat beginnen wij als de Blanckenborg nu ook te merken. Volgend jaar krijgen instellingen ook een korting op de prijs die wij krijgen voor de zorg die wij leveren. We hebben de afgelopen tijd als directie, Managementteam, OR, cliëntenraad (en in overleg met raad van Toezicht) flink moeten puzzelen of en hoe we alles qua geld weer rond moeten krijgen. Want onze inkomsten zijn niet genoeg om de uitgaven te kunnen betalen. Dus we moeten minder gaan uitgeven/ besparen ofwel bezuinigen. Er zijn enkele concrete plannen uitgewerkt waar we direct (of zo snel mogelijk) mee gaan beginnen. Verder willen we aan iedereen (ook vrijwilligers) een dringende oproep doen om ideeën/tips om te bezuinigen op een briefje te zetten (mag ook anoniem) en in de brievenbus van Borg 34 (bij de receptie) te doen vóór 1 september. Alles waarvan je denkt: dit zou wel wat minder kunnen, daar kunnen we op besparen of daar kunnen we geld mee verdienen. Alle ideeën zijn welkom. Het is erg belangrijk dat iedereen mee gaat doen, zonder jullie gaat het niet lukken. Samen blijven we sterk staan!

2 BARBECUE Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nodigt alle vrijwilligers met partner/huisgenoot/ familielid/vriend(in) uit voor een barbecue op donderdag 19 september (terras plus recreatiezaal). Inloop uur, aanvang uur. Naam: Komt wel / niet naar de barbecue-avond op donderdag 19 september. Aantal personen:. Strookje graag voor 11 september afgeven bij de receptie / postbakje Clarie de Boer

3 Verslag horing Raad van Toezicht/Vrijwilligers 14 december 2012 Aanwezig: Vrijwilligers: mevr. I. van Dellen, mevr. G. Panneman, mevr. H. Mellema, mevr. T. van Doorne, mevr. A. Smidt, dhr. G. Christiaans, mevr. A. Schoenmaker, mevr. L. Lopez Ortega, dhr. H. Jonker en mevr. C. de Boer (teamleider activiteiten en vrijwilligers) RvT: dhr. F. Steenhuisen (voorzitter) en dhr. H. v.d. Burg (secretaris) Notulist: mevr. W. Kok 1. Opening 1.1. Een ieder wordt van harte welkom geheten. Vervolgens volgt er een korte kennismakingsronde waarin de aanwezigen zich voorstellen. 2. Vaststelling agenda 2.1. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 3. Verslag vorige keer (d.d. 27 april 2012) Redactioneel: 3.1. Het Nationaal Ouderenfonds heeft de opbrengst verdubbeld, waardoor de totale opbrengst 5000 bedraagt. Het verslag wordt dienovereenkomstig aangepast en ver volgens vastgesteld. Naar aanleiding van: 3.2. De RvT voorzitter meldt dat de begroting 2013 in de RvT vergadering is besproken en vastgesteld. Hierin wordt uitgegaan van de nullijn, maar dit lukt alleen met veel kunsten vliegwerk en goed ondernemerschap. Dit licht hij uitgebreid toe Wijzigingen ZZP s: ZZP 1, 2 en 3 en waarschijnlijk ook ZZP 4 verdwijnen. Bestaande situaties mogen niet overgezet worden. Gelukkig hebben wij nagenoeg geen ZZP 1 en 2. De concurrentie zal groter worden. Instellingen met veel 1 en 2 zullen zwaarder willen opnemen, maar ontvangen daarvoor niet meer budget. Dit betekent dat een aantal instellingen met leegstand te maken krijgt of een andere invulling voor de kamers moet zoeken (bijv. een kamer aanbieden en daar thuiszorg bieden). Dit wordt nader toegelicht. Ook het scheiden van wonen en zorg komt er tussen door. Dit betekent dat de bewoner zelf voor het wonen moet betalen Huisvesting: de voorzitter schetst de verwachting dat er voor Vestia sprake zal zijn van een sterfhuisconstructie. Dit hangt de woningbouwsector als een molensteen om de nek. Ook de ontwikkelingen in de huur (max. 4,5% van de WOZ waarde) pakt voor het noorden (met een lager huizenwaarde) slecht uit, terwijl de kosten voor onder houd hetzelfde blijven. Vestia pleegt weinig onderhoud. Om het gebouw leefbaar te houden, plegen we waar nodig zelf onderhoud. In de RvT wordt uitgebreid gesproken over mogelijke opties met betrekking tot het gebouw Tuin: met name de binnentuin moet fors gedraineerd worden. Hiervoor is een speciale werkgroep (overleg groenvoorziening) ingesteld die zich hiermee bezig houdt Toko: de Spar levert de aanvulling van de voorraad en dit loopt goed. De tijdelijke groenteboer is weer van de baan. Groente en fruit kan middels een bestelformulier worden besteld via de receptie. Dit is een mooie oplossing, maar betekent wel extra werk voor de vrijwilliger.

4 Verslag horing Raad van Toezicht/Vrijwilligers 14 december Bankiersfunctie: de Rabobank stopt begin 2013 met zittingen in ons zorgcentrum. Dit wordt erg betreurd. Op dit moment wordt naarstig gezocht naar een oplossing Op dit moment is er geen sprake van overlast in het park, maar dat heeft voor al ook met het koude weer te maken. 4. Mededelingen 4.1. Gemeld wordt dat de provinciale bibliotheekcentrale (PBC) 3x per jaar aan onze bibliotheek grootletter-boeken leverde, maar dat dit binnenkort wordt stopgezet. Momenteel beschikken we over circa 450 grootletter boeken. Dit zou betekenen dat we geen aanvulling meer krijgen. Afgesproken wordt om te informeren waarom de PBC hiermee wil stoppen. Is bijvoorbeeld het vervoer een probleem of is het een bezuiniging. Gemeld wordt dat de bruto opbrengst van de kerstmarkt ruim 3100 bedraagt, dit is boven verwachting. Daarnaast loopt nu nog een kerstbrodenactie voor Blijborgje De komende dagen worden nog een tweetal kerstdiners georganiseerd en met de kerstdagen buffetten waarvoor de bewoners kunnen reserveren, met en zonder gas ten Pesten: uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ouderen te maken heeft met pesten. Binnen onze organisatie moeten we hierop alert zijn en aandacht aan besteden. In de folder rek bij de balie bevindt zich een folder over pesten + signaleringskenmerken. Er wordt nog gewerkt aan een protocol. Mevr. De Boer licht dit uitgebreid toe. Vastgeteld wordt dat het belangrijk is om hierover te praten en dat men zich er van bewust wordt Vanuit de vrijwilligers wordt naar voren gebracht dat men de hartelijke welkom als heel plezierig en als een warme thuiskomst ervaart. Je komt binnen en hoort er di rect bij is eveneens één van de genoemde ervaringen. Daarnaast worden zaken heel snel opgepakt, er wordt naar je geluisterd en zo mogelijk worden zaken opgelost. Voor de bewoners worden wekelijks activiteiten georganiseerd waar men naar kan uit kijken. Men heeft het gevoel dat de bewoners hier beter af zijn, o.a. vanwege de kleinschaligheid, het is hier gezellig en gemoedelijk en de medewerkers doen veel voor de bewoners. De voorzitter antwoordt dat het beleid inhoudt om het de bewoners naar de zin te maken, maar hij vindt het prettig om te horen dat dit ook zo wordt ervaren. Hij geeft aan dat ook de vrijwilligers hierin een belangrijke rol vervullen en spreekt daarvoor zijn grote waardering uit. Zonder de inbreng en inzet van de vrijwilligers zou dit niet lukken, maar dan is het ook belangrijk dat zij het naar hun zin hebben. 5. Sluiting 5.1. Data horingen RvT Vrijwilligers 2013: deze zijn vastgesteld op 26 april 2013 en 13 december 2013, aanvang uur 5.2. De voorzitter dankt alle aanwezigen voor hun inbreng, wenst iedereen prettige feestdagen en sluit de vergadering.

5 VALPREVENTIE ACTUEEL IN DE BLANCKENBORG Monique Schouten en Anneke de Vries zijn de trekkers van verschillende valpreventie projecten, ook gaan zij regelmatig naar symposia over dit onderwerp. Zij willen graag het volgende onderwerp met u/jullie delen: DE EFFECTIVITEIT VAN VITAMINE D OP VALONGEVALLEN. Het Kennisnetwerk Valpreventie senioren en Veiligheid.nl hebben in 2010 een onderzoek gedaan naar de effectiviteit van vitamine D op valongevallen. Aanleiding: Jaarlijks komt één op de drie senioren ten val, ongeveer 10% van de ouderen (55+) loopt hierbij een letsel op. Jaarlijks worden ouderen na een valongeval behandeld op een afdeling voor Spoedeisende Hulp (SEH), hiervan worden er ouderen opgenomen in het ziekenhuis. Maatregel: Als preventieve maatregelen worden aangemerkt: Voorkomen van vallen Verbetering van botkwaliteit Verminderen van gevolgen van de val Vitamine D levert een bijdrage aan een betere botkwaliteit en kan door een gunstig effect op de spierkracht en balans, mogelijk een val voorkomen. Vitamine D: Vitamine D kan via voedsel worden ingenomen, b.v. vette vis, eidooier of margarine. Maar voor een belangrijk deel wordt het gevormd in onze huid in de periode van april tot oktober, onder invloed van zonlicht. Bij voldoende blootstelling in de zomer van minimaal dagelijks één kwartier, is er voldoende reservevoorraad opgebouwd voor de wintermaanden. Vitamine D is samen met calcium van belang voor sterke botten. Een tekort aan vit. D gaat gepaard met spierzwakte, spierkrampen en op den duur zwakke, pijnlijke botten. Vitamine D tekort komt vaak voor bij personen met een donkere huidskleur, vrouwen die een sluier dragen, mensen die onvoldoende buiten komen en mensen met een verminderde eetlust (die laatste 2 factoren zijn vaak aanwezig bij bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen). Onderzoek: Uit onderzoek blijkt dat bij ouderen met lage vit. D waarden, vit. D aanvulling leidt tot een afname van het aantal valincidenten. Aangenomen wordt dat dit komt door een versterking van spieren en een verbeterde balans In combinatie met calcium leidt vit.d aanvulling tot een afname van het aantal (heup) fracturen. Conclusies en aanbevelingen: Voor de volgende groepen wordt dagelijks 20 microgram extra vit. D aanbevolen: Vrouwen (vanaf 50jaar) en mannen (vanaf 70 jaar) die een donkere huidskleur hebben of onvoldoende buitenkomen. Gesluierde vrouwen vanaf 50 jaar Ouderen met osteoporose Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen met zo nodig extra calciuminname.

6 VEILIG WERKEN!! (Gelezen in de nieuwsbrief voor medewerkers) Veiligheid op de werkvloer Als werkgever zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid van onze medewerkers. Zowel voor het hebben van een veilige werkplek als voor verbale agressie en geweld van bewoners hebben wij als werkgever naar onze medewerkers een verplichting. Door middel van een risico inventarisatie en evaluatie (in het kort de RI&E, hierover hebben jullie vast en zeker al weleens gelezen en/of gehoord) proberen wij ervoor te zorgen dat alle processen en werkplekken veilig zijn. Op het gebied van verbale agressie en geweld bieden we onze medewerkers periodiek speciale trainingen. Het hebben van een RI&E is wettelijk geregeld in de Arbowet. Door middel van een RI&E worden de arbeidsrisico s binnen de Blanckenborg zichtbaar. Als wij weten waar de risico s zitten, kunnen we ook aan de slag met de aanpak ervan. Maar wat is nu eigenlijk precies een RI&E? Een RI&E beschrijft de risico s die het werk voor de medewerkers met zich meebrengt. Het beschrijft gedetailleerd de gevaren en de maatregelen die zijn of worden genomen om de risico s te beperken. Welke maatregelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd staan beschreven in het plan van aanpak. In het plan van aanpak staat ook vermeld binnen welke termijn de maatregelen moeten worden uitgevoerd. Wanneer er veranderingen binnen een organisatie zijn geweest (zoals bijvoorbeeld nieuwe werkzaamheden voor medewerkers, nieuwe afdelingen) moeten de RI&E en het plan van aanpak ook weer worden geactualiseerd. Binnen de Blanckenborg hebben we een RI&E werkgroep. Deze werkgroep bestaat uit het management, P&O, preventiemede-werker en 2 leden van de ondernemingsraad. De werkgroep komt periodiek bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten worden alle punten uit het plan van aanpak besproken en wordt gekeken in hoeverre de te nemen maatregelen zijn uitgevoerd. Wat kunnen we met zijn allen om zo veilig mogelijk te werken? Veilig werken is natuurlijk niet alleen een kwestie van goede instructies, trainingen of beschermingsmiddelen. Ook routine, haast en onderschatting van risico's kunnen een oorzaak zijn van ongevallen op het werk. Door als organisatie met zijn allen alert te blijven op deze risico s en elkaar aan te spreken wanneer we zien dat er onveilig gewerkt wordt, kunnen we de risico s zoveel mogelijk beperken. Door veilig werken te stimuleren kunnen we het verzuim binnen de Blanckenborg zoveel mogelijk beperken. Veilig werken voorkomt verzuim. Zowel voor de gezondheid van de medewerkers als voor de financiële gezondheid van de Blanckenborg is dit erg belangrijk. Dus: mocht je een collega onveilig zien werken ga hierover dan met hem of haar in gesprek. Mocht je een onveilige situatie zien in of om het gebouw laat het dan weten aan je leidinggevende of meldt het bij één van de leden van de RI&E werkgroep. Hij of of zij zal dan actie ondernemen.

7 WERKOVERLEG MET VRIJWILLIGERSGROEPEN LAAT JE STEM HOREN!! We zijn voor een poos terug gestart met werkbesprekingen van verschillende vrijwilligersfuncties. Zo n werkoverleg biedt de mogelijkheden om over en weer elkaars bevindingen te delen. En het biedt ruimte om wat specifieker op bepaalde zaken in te gaan en aan de hand hiervan gezamenlijke afspraken te maken en een verbeterslag te maken indien van toepassing. Want met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat elke bewoner zich thuis voelt in de Blanckenborg. Om dit te kunnen bereiken /vasthouden is een onderlinge goede en open sfeer erg belangrijk, met respect voor elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden. Voor de komende periode wil ik graag vrijwilligers uitnodigen voor een werkoverleg betreffende: Het winkeltje/de TOKO op woensdag 11 september, 9 uur Koffieschenken in de zaal op woensdag 25 september, 11 uur Helpen bij ontspanningsavonden en themabuffetten op woensdag 2 oktober, 10 uur Hulp huiskamer Eiber en Lijster op vrijdag 11 oktober, 10 uur Chauffeur Blanckenborgauto op donderdag 17 oktober, 10 uur Handwerkclub op maandag 28 oktober, 15 uur Dinsdagmiddagactiviteit, op dinsdag 29 oktober, 13 uur Spel en borreluur op vrijdag 8 november, 13 uur Stamtafeloverleg op donderdag 28 november, uur De gemaakte afspraken worden in de notulen verwerkt en iedere vrijwilliger krijg hiervan een kopie zodat men het nog eens rustig kan nalezen. Ook vrijwilligers die af en toe invallen zijn bij een werkoverleg welkom. Graag van te voren even bij Clarie aangeven als je niet naar het werkoverleg waarbij je betrokken bent, kunt komen.

8 VERVANGING VAKANTIE CLARIE In verband met mijn vakantie ben ik afwezig van 5 augustus tot 26 augustus. Elly Tammes van de receptie is in week 32 en 33 uw aanspreekpunt en in week 34 Antje Philips, ook van de receptie. Mochten er tijdens mijn afwezigheid zich dringende zaken voordoen die direct actie vragen, kunt u ook contact opnemen met het managementteam. Wanneer er iets is dat u met mij wilt bespreken na mijn vakantie, laat dan even een briefje achter in mijn postbakje bij de receptie zodat ik contact met u kan opnemen, of vraag even per mail voor een afspraak. HULP GEVRAAGD INCIDENTELE ACTIVITEITEN Hierbij vragen wij weer hulp voor de ontspanningsavonden en andere incidentele activiteiten voor het komende half jaar. Graag via onderstaand strookje aangeven wanneer je wilt helpen. Alvast hartelijk bedankt! Optreden orkest Nostalgie, aan- Optreden Esborgzangers, aanvang 19 uur Optreden sh en amusementskoor Stadskanaal, 19 uur Film/liedjes van vroeger dhr Jongbloed, aanvang 14 u Accordeonorkest Con Brio, aanvang uur Oosters buffet, 12 uur Oosters buffet Eiber en Lijster, 12 uur Optreden koor Frisse Wind, aanvang 19 uur Receptie jubileum medewerkers, aanvang 15 uur Mondorgelclub Genot en Levenslust, aanvang 14 uur Optreden Veenkoor aanvang 19 uur High Tea, 16 of 17 uur Optreden koor Kompas, aanvang 19 uur Sint-Nicolaasavond, aanvang uur Kerstdiner, aanvang 17 uur Kerstavond, aanvang 19 uur Oudejaarsborrel, aanvang 14 uur Donderdag 5 september vang 19 uur Dinsdag 17 september Donderdag 3 oktober Dinsdag 8 oktober Donderdag 17 oktober Dinsdag 22 oktober Donderdag 24 oktober Donderdag 31 oktober Vrijdag 1 november Dinsdag 5 november Donderdag 14 november Donderdag 21 november Dinsdag 26 november Dinsdag 3 december Donderdag 19 december Maandag 23 december Dinsdag 31 december Naam:.. Helpt mee op:... Strookje graag inleveren bij de receptie, postbakje Clarie

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg'

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' NIEUWSBRIEF 3 JULI 2011 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' Eikenlaan 34 9697 RW Blijham tel 0597-565500 www.blanckenborg.nl VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DITJES EN DATJES. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg'

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DITJES EN DATJES. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' NIEUWSBRIEF 6 Januari 2013 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' Eikenlaan 34 9697 RW Blijham tel 0597-565500 www.blanckenborg.nl VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TOT SLOT Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Factsheet. Effectiviteit van vitamine D op valongevallen

Factsheet. Effectiviteit van vitamine D op valongevallen Factsheet Effectiviteit van vitamine D op valongevallen Disclaimer Bij de samenstelling van deze publicatie is de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. VeiligheidNL aanvaardt echter geen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Samenvatting. Wat is de achtergrond van dit advies? Regelgeving en onderzoek zijn volop in ontwikkeling

Samenvatting. Wat is de achtergrond van dit advies? Regelgeving en onderzoek zijn volop in ontwikkeling Samenvatting Wat is de achtergrond van dit advies? Regelgeving en onderzoek zijn volop in ontwikkeling Europese wet- en regelgeving en onderzoek op het gebied van vitamines, mineralen en spoorelementen,

Nadere informatie

ACTIVITEITENAANBOD ZORGCENTRUM TAXANDRIA

ACTIVITEITENAANBOD ZORGCENTRUM TAXANDRIA ACTIVITEITENAANBOD ZORGCENTRUM TAXANDRIA INHOUD Activiteitenaanbod zorgcentrum Taxandria... 1 Voorwoord... 2 Activiteitenaanbod op zorgcentrum Taxandria... 2 Samenwerking met andere organisaties... 5 De

Nadere informatie

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg Trainingen Coaching Intervisie Supervisie Voor de zorg Professioneel communiceren met 2013 Training Professioneel communiceren met Voor wie? De training is bedoeld voor mensen in de zorg die hun communicatie

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015 = Kind op Maandag Week 24: 8 14 juni Uitgeblust? 1 Koningen 19 Alle mensen hebben kunnen zien dat de Heer God is, zelfs koning Achab. Maar koningin Izebel is boos, zij wil

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Alle activiteiten van december op één rij

Alle activiteiten van december op één rij Alle activiteiten van december op één rij Elke ochtend om 10.00 uur staat de koffie klaar in de zaal Dinsdag 1 december Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur zaal Woensdag 2 december Sinterklaasbezoek op

Nadere informatie

Sheet 3 Als jullie het advies lezen, komen waarschijnlijk deze vragen bij jullie op. In deze presentatie worden deze vragen beantwoord.

Sheet 3 Als jullie het advies lezen, komen waarschijnlijk deze vragen bij jullie op. In deze presentatie worden deze vragen beantwoord. Memo Aan: Van: Datum: Dit document hoort bij de presentatie Vitamine D. De presentatie is bedoeld om te geven tijdens een voorlichtingsbijeenkomst voor (laag opgeleide) consumenten met een getinte of donkere

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

#3. Zuidwest drenthe in beweging.

#3. Zuidwest drenthe in beweging. APR 2012 NIEUWSBRIEF ONDERSTEBOVEN Naar een klantgerichte organisatie met kleinschalige teams #1. Ondersteboven gaan is: van en met elkaar leren! Het lijkt misschien een vorm van een Loesje (Liefde is:

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee.nl Een gezamenlijke tweewekelijkse uitgave van de Ouderraad en

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 Informatie avond (Herhaalde berichtgeving): Op dinsdag

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Oktober 2013 In deze nieuwsbrief:

Oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Uurtarieven 2014 definitief VOG-aanvraag gaat per regio Oproep nieuwe oudercommissieleden MooiZooi Workshop: Omgaan met ruzie en agressie (0-12 jaar) Beer Kiki: Veelzijdig

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

MEDEWERKERS VRAGENLIJST BRANCHE-RIE TECHNISCHE GROOTHANDEL

MEDEWERKERS VRAGENLIJST BRANCHE-RIE TECHNISCHE GROOTHANDEL 1 Betrekken medewerkers bij de uitvoering van de RI&E. Medewerkers zijn een belangrijke bron van informatie over veiligheid en gezondheid op het werk. Zij hebben belang bij veilige en gezonde werkomstandigheden.

Nadere informatie

Vitamine D IS EEN SUPPLEMENT NODIG. 11x vraag en antwoord over supplementen

Vitamine D IS EEN SUPPLEMENT NODIG. 11x vraag en antwoord over supplementen 11x vraag en antwoord over supplementen Vitamine D IS EEN SUPPLEMENT NODIG Om aan vitamine D te komen is vooral zonlicht erg belangrijk. Voeding speelt, zeker s zomers, een bijrol. Hoe krijg je niet te

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: info@obs-apollo.nl 28 oktober Koffie morgen vanaf 8.30

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

Vragenlijst: Omgaan met agressie en geweld in het werk

Vragenlijst: Omgaan met agressie en geweld in het werk Vragenlijst: mgaan met agressie en geweld in het werk Als. willen wij graag meer inzicht krijgen in de mate waarin onze medewerkers met agressie en geweld in aanraking komen en de manier waarop hiermee

Nadere informatie

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen?

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Altijd al willen beginnen met sporten, maar u weet niet hoe u dit op een verantwoorde wijze kunt doen? MEDISCHE

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Nieuwsbrief 10 3 juni 2013.

Schooljaar 2012-2013 Nieuwsbrief 10 3 juni 2013. Schooljaar 2012-2013 Nieuwsbrief 10 3 juni 2013. De Heer is mijn herder, Ik kom niets tekort. Ik heb vertrouwen in mijn leven En ik zie wel hoe het wordt. Ik komt tot rust aan stille beekjes En ik lig

Nadere informatie

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Berg en Dal, 23-10- 15 Betreft: nieuwsbrief 2 Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Beste ouders, De herfstvakantie is

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding 26 augustus Luizencontrole 26 Startdienst, 19.00 uur in De Hoeksteen 31 Gebedsgroep 31 Rots en Water informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 12 augustus

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 12 augustus Koornhorst in Beweging Thee & Taart Nieuws van vrijdag 12 augustus In deze Thee & Taart Nieuwsflits: Burennieuws- Bewonerscommissie - Veiligheids/ Koornhoorst Alert groep - Filmpjes vanuit de Koornhorst

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 eenvoudige versie Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2016 gaan doen, en wat beter of anders kan in de zorg. Het

Nadere informatie

Locatie Kasteelhof / De Hof

Locatie Kasteelhof / De Hof Locatie Kasteelhof / Maandelijkse uitgave van - Augustus 2017 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten aan die georganiseerd

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

PKV NIEUWSBRIEF september 2015 Samen bereiken we meer door onze kennis en ervaring te delen!

PKV NIEUWSBRIEF september 2015 Samen bereiken we meer door onze kennis en ervaring te delen! PKV NIEUWSBRIEF september 2015 Samen bereiken we meer door onze kennis en ervaring te delen! Meld u nu aan voor de Regiotour 2015: Versterk elkaar! In het najaar 2015 trekt het bestuur weer het land in

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

Extra Flessenpost De Branding, nummer 9, 22 december 2017

Extra Flessenpost De Branding, nummer 9, 22 december 2017 Extra Flessenpost De Branding, nummer 9, 22 december 2017 De volgende kinderen zijn de komende twee weken jarig! Alvast een heel fijne dag gewenst! Datum Naam 31 december Indy Caffin, groep 5 1 januari

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. J. Honselaar Mw. F. Fikry Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer

Nadere informatie

Wat is vitamine D? 3. Vitamine D tekort 3. Vitamine D, waar zit het in? 3. Naar buiten 3. Vitamine D-supplementen 3. Hoeveel vitamine D?

Wat is vitamine D? 3. Vitamine D tekort 3. Vitamine D, waar zit het in? 3. Naar buiten 3. Vitamine D-supplementen 3. Hoeveel vitamine D? Vitamine D Inhoud Wat is vitamine D? 3 Vitamine D tekort 3 Vitamine D, waar zit het in? 3 Naar buiten 3 Vitamine D-supplementen 3 Hoeveel vitamine D? 4 Vitamine D en calcium gaan hand in hand 5 Meer informatie

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 19 januari Wendy compensatieverlof 21 januari Oudercafé 23 januari Voorleesontbijt 26 januari MR-OR vergadering

die de komende weken plaatsvinden 19 januari Wendy compensatieverlof 21 januari Oudercafé 23 januari Voorleesontbijt 26 januari MR-OR vergadering Het laatste nieuws over OBS De Bolderik Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie januari 7 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 13 januari Gezamenlijke ouderavond

Nadere informatie

Het Functioneringsgesprek

Het Functioneringsgesprek Het Functioneringsgesprek Augustus 2010 Het Functioneringsgesprek Inleiding Een functioneringsgesprek heeft tot doel de kwaliteit van het werk te verhogen en daarnaast zorgt het voor een verhoging van

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2015

Jan Harmenshof Nieuws 2015 Jan Harmenshof Nieuws 2015 Bedankje Graag willen wij iedereen enorm bedanken voor de geweldige dag die o.a. voor mijn jubileum c.q. mijn afscheid werd georganiseerd. De aankomst bij school met alle leerlingen

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten Jaargang 25 Nr. 3 Vrije dagen 17 okt. Groep 1-2-3 vrij 20-24 okt. Alle kinderen herfstvakantie Bijzondere activiteiten 14 okt. Kamp groep 1-2-3 15 okt. Kamp groep 1 t/m 8 16 okt. Kamp groep 4 t/m 8 17

Nadere informatie

Fijne feestdagen en een steengoed 2014!

Fijne feestdagen en een steengoed 2014! Nieuwsbrief 8 Jaargang 4 20-12-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De vierde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Maandag 23 december 2013 tot en met vrijdag 3 januari 2014

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer 21 maart 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) Beste ouders / verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

HANDLEIDING OPZETTEN BELEID TER VOORKOMING EN BESTRIJDING VAN ONGEWENST GEDRAG

HANDLEIDING OPZETTEN BELEID TER VOORKOMING EN BESTRIJDING VAN ONGEWENST GEDRAG HANDLEIDING OPZETTEN BELEID TER VOORKOMING EN BESTRIJDING VAN ONGEWENST GEDRAG INHOUD 0. ALGEMEEN 3 Wat is de bedoeling van het beleid voor ongewenst gedrag? 3 Voor wie? 3 Hoe pak je het aan? 3 1. MAATREGELEN

Nadere informatie

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!!

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!! Pagina 1 NIEUWSBRIEF NO. 1 OBS DE BOUWSTEEN SCHOOLJAAR 2015 2016 0597-331570 11 SEPTEMBER 2015 Agenda september: Vooruitblik oktober: 13 okt. Oud papier lopen 14 okt. Nieuwsbrief 2 5-16 okt. Schoolbreed

Nadere informatie

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Vrijdag 9 september 2016 Geachte bewoners, Wat een mooie nazomer hebben we tot nu toe. En het lijkt erop dat dit nog gaat voortduren. Voor de aankomende week heb ik de volgende

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Voeding en osteoporose

Voeding en osteoporose Voeding en osteoporose 2 Voeding bij osteoporose Bij osteoporose (botontkalking) is de afbraak van de botten vergroot, waardoor de botten erg verzwakt zijn. De kans op botbreuken is verhoogd. Belangrijke

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8

KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8 Inhoudsopgave: Kerstmis Kerstviering op De Borgh Lichtpuntjes NB Kerstviering, Kerstvakantie, Inval bij

Nadere informatie

IK DANS. Penningmeester

IK DANS. Penningmeester Wadenoijen 10-09-2015 Jaargang 24 Waayer Nieuws 2 www.waayer-wadenoijen.nl IK DANS Aanstaande donderdag starten we met de eerste danslessen van het project IK DANS! Alle kinderen moeten op gymschoenen

Nadere informatie

Werkoverleg werkt! Zo werk je prettiger! Werkoverleg, een aantal hulpmiddelen

Werkoverleg werkt! Zo werk je prettiger! Werkoverleg, een aantal hulpmiddelen Werkoverleg, een aantal hulpmiddelen Werkoverleg werkt! Opleidingsmodule Coachend Leidinggeven Tweedaagse cursus voor alle leidinggevenden: voorlieden, objectleiders en rayonleiders. De cursus wordt op

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding... 3. Algemene gegevens... 4. Gevoel van veiligheid... 5. De mate waarin agressie voorkomt... 7. Omgaan met agressie...

Inhoud. Inleiding... 3. Algemene gegevens... 4. Gevoel van veiligheid... 5. De mate waarin agressie voorkomt... 7. Omgaan met agressie... Inhoud Inleiding... 3 Algemene gegevens... 4 Gevoel van veiligheid... 5 De mate waarin agressie voorkomt... 7 Omgaan met agressie... 8 Ontwikkeling van agressie... 11 Kwalitatieve analyse... 11 Conclusies...

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

Analyse WMO thuiszorg

Analyse WMO thuiszorg 2017 Analyse WMO thuiszorg DAT 6-3-2018 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Uitkomsten van de PMO... 4 3. Conclusies... 9 Bijlage(n)... 10 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Één keer in de twee jaar zijn

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Klik hier om deze in de browser te lezen. Nieuwsbrief maart 2016

Klik hier om deze  in de browser te lezen. Nieuwsbrief maart 2016 Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 26-11 maart 2016 Met deze week: een geitje in de klas - 'Mijn Talent Ontwikkeling' - Bezoek Boerderij Pannenkoekendag - Informatieavond gezonde

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

Alle ouders zijn van harte welkom op: 3 juli om uur op de Prins Mauritsschool

Alle ouders zijn van harte welkom op: 3 juli om uur op de Prins Mauritsschool 16 juni 2014 nr. 19 Belangrijke data school Juni - juli 2014 Di. 24 juni Rapportavond Ma. 30 juni Memo mee Di. 8 juli Afscheidsavond groep 8 Vr. 11 juli Laatste schooldag Zomervakantie! Ouders bedankt!

Nadere informatie

Onze Nieuwe cursus Paro-preventieassistent

Onze Nieuwe cursus Paro-preventieassistent In deze uitgave: In deze nieuwsbrief DentalFlash de nieuwe cursus Paro-preventieassistent, zorg goed voor je lichaam, de veiligheid op de werkvloer in het geding, Sandra Schrijft en veel geslaagde cursisten.

Nadere informatie

Careyn editie Rozenhof, nummer 130, september 2015

Careyn editie Rozenhof, nummer 130, september 2015 Careyn editie Rozenhof, nummer 130, 2015 Beste bewoner, Mijn naam is Marjo Farenhout, ik ben 62 jaar en moeder Van 2 volwassen dochters Cantal en Joycee. Ook ben ik een trotse oma van Jim, Liz, Ben en

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010

Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010 Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010 De kop is eraf!!! Gisteren hebben we een gezellige feestdag gehad met prachtig weer. Samen met de feestcommissie hadden we allerlei activiteiten uitgewerkt

Nadere informatie