It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain, 1835-1910"

Transcriptie

1

2 It is wiser to find out than to suppose Mark Twain,

3 Online Intelligence Condition Monitoring the Intelligent Way Intellinova is een online conditie bewakingssysteem waarin bewezen methodieken worden gecombineerd met moderne technologie, om de hoogst haalbare beschikbaarheid van uw kritische machines te waarborgen. Toegenomen productiviteit In elke industrie is het essentieel om machines optimaal te benutten om tegemoet te kunnen komen aan de alsmaar toenemende vraag naar productiecapaciteit. Een online conditie bewakings- en diagnosesysteem is een asset-management tool welke u in staat stelt om uw apparatuur constant te bewaken, en daardoor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw productie-installatie te optimaliseren. Intellinova vormt de ruggengraat van ongeacht welk conditie bewakingsprogramma, waarmee u verzekerd bent van een multifunctioneel, duurzaam en uitbreidbaar systeem. Klantspecifieke oplossingen Intellinova onderscheidt zich door zijn grote flexibiliteit en gebruiksgemak en maakt het mogelijk om klantspecifieke oplossingen snel te implementeren. Daarnaast kenmerkt dit geavanceerde systeem zich door zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Intellinova combineert complexe meettechnieken en geavanceerde dataverwerking met een gebruiksvriendelijke interface en een variëteit aan opties om het systeem te verpersoonlijken. Het resultaat is een uitermate flexibel, high performance systeem dat begrijpelijke conditie-informatie levert en u ondersteunt in het maken van weloverwogen onderhoudsbeslissingen. Kosteneffectiviteit De impact van een goed geïmplementeerd condite bewakingssysteem is enorm. Met de toenemende eis voor operational efficiency (OEE) en rentabiliteit in het achterhoofd, hebben we een krachtig systeem ontwikkeld, voor toepassingen in zware industriële omgevingen en lange termijn gebruik. Dag in dag uit kunt u er op vertrouwen dat Intellinova u voorziet van informatie over de mechanische conditie van uw machines. Conditie-informatie is 24 uur per dag beschikbaar voor onderhoudspersoneel, ongeacht waar ze zich bevinden.

4 Online Intelligence IntelliLogic Met de geavanceerde mogelijkheden van Intellilogic hoeft u geen eindeloze hoeveelheden aan data te analyseren. In plaats daarvan wordt zinvolle, geëvalueerde en betrouwbare conditie-informatie aangeleverd, rechtstreeks naar de controlekamer, klaar voor het maken van de juiste onderhoudsbeslissingen. Meten en Filteren Geavanceerd en zeer flexibel meet- en alarmbeheer, uitgevoerd door Intellilogic, omvat conditionele en getriggerde metingen die garanderen dat metingen alleen uitgevoerd worden wanneer het nodig of mogelijk is. Een reeks filter opties op verscheidene niveaus, allemaal gebruikersgedefinieerd, verzekeren dat alleen relevante en kwalitatieve informatie wordt gepresenteerd aan de gebruiker en wordt opgeslagen in de database. Alarmen Intellilogic biedt een grote verscheidenheid aan opties voor alarminstellingen. Het systeem verwerkt alarmen, gebaseerd op door de gebruiker ingestelde alarmgrenzen, op bedrijfsconditie en op machine specifieke statistieken. Bandalarmen en het middelen van meetresultaten maken eenvoudig alarmbeheer en verbeterde alarmbetrouwbaarheid mogelijk. Willekeurige hoge meetwaarden, veroorzaakt door resonantie of andere storingsbronnen, kunnen worden uitgefilterd om de hoeveelheid valse alarmen tot een minimum te beperken. Grafisch Overzicht Het visuele hart van de software is het grafisch overzicht in Condmaster Nova. In het overzicht, kunnen mappen met machines en meetpunten naar voorkeur worden ingedeeld. Door de gebruiker geselecteerde foto s van de installatie of individuele machines kunnen worden toegevoegd ter herkenning van de apparatuur die wordt bewaakt.

5 Zoals u het wilt met IntelliLogic Continu meten levert grote hoeveelheden aan data op. Intellilogic, de verzamelnaam voor Intellinova s verfijnde configuratie toolbox, helpt om de hoeveelheid aan meetdata te beperken. Een uitgebreid scala aan mogelijkheden stelt u in staat om het systeem zo in te stellen dat het alleen de juiste metingen op het juiste tijdstip uitvoert, dat het negeert wat niet zinvol is en dat het alleen alarmen genereert wanneer dat gerechtvaardigd is. Rule Based Evaluation Als verstoringen individuele meetpunten beïnvloeden en daardoor conditie-evaluatie complexer maken, is Rule Based Evaluation erg hulpvol bij het maken van een automatische en accurate beoordeling van de huidige conditie. RBE kan ook gebruikt worden als ondersteunend hulpmiddel voor het aanreiken van passende correctieve onderhoudsacties in bepaalde situaties. Rule Based Evaluation is een uitstekende tool in Production Integrated Maintenance (PIM). Flexibele Conditie-Evaluatie Flexibele criteria is een erg krachtige voorziening voor machines die draaien onder variabele bedrijfsomstandigheden, zoals wisselingen in belasting, rpm, druk of temperatuur, bijvoorbeeld extruders in de chemische industrie. Het maakt de set-up van verschillende conditieevaluatie schema s mogelijk, rekening houdend met verschillende bedrijfsomstandigheden. Symptomen Symptoomwaarden worden gebruikt voor trending. Een grote bibliotheek met voorgeprogrammeerde foutsymptomen maakt het makkelijk om deze machineproblemen, zoals tandingrijping, onbalans of uitlijnfouten in frequentiespectra, automatisch op te kunnen sporen. Alarmen kunnen worden ingesteld op individuele symptoomwaarden of -trends en worden gebruikt om werkorders te genereren voor diverse onderhoudsactiviteiten. Trending Trending van meetwaarden maakt het gemakkelijk om veranderende bedrijfscondities vast te stellen. Meetwaarden kunnen worden gemiddeld om analyse te vereenvoudigen en frequentiespectra van individuele meetpunten kunnen op verschillende manieren worden vergeleken, bijvoorbeeld in bandalarmen. Trending van symptoomwaarden laat grafieken van de geëvalueerde conditie zien en verkleint de behoefte om frequentiespectra en tijdsignalen te bestuderen.

6 Online Intelligence Conditiebewaking op uw voorwaarden Het implementeren van Intellinova is eenvoudig. Het voordeel voor u is eenvoudig toegankelijke live conditie-informatie, aangeleverd hoe en waar u het wilt. Krachtige Software voor Overzicht en Controle Condmaster Nova verzamelt en slaat meetresultaten op van alle portable en online SPM meetapparatuur, voor evaluatie en presentatie. De software is opgebouwd uit modules en de functionaliteit kan aangepast worden aan uw specifieke behoeften. Condmaster Nova heeft een gebruiksvriendelijke Microsoft Windows interface, die gebruikers in staat stelt om snel door het systeem te navigeren, van meetgegevens naar alarmen, frequentiespectra etc. Deze geavanceerde software maakt gebruik van een nieuw en verbeterd meetpunt register, een nieuwe alarmmanager en ongeëvenaarde taalondersteuning voor talloze talen. Condmaster Nova bevat een uitgebreide lagercatalogus en evaluatiemodellen voor schok-, vibratie- en smeerfilm analyse. De groen-geel-rood kleurcodering, wordt toegepast van plantniveau tot aan individuele meetpunten om snel overzicht te krijgen. OPC Data Access Intellinova implementeert OPC Data Access, waardoor data kan worden overgebracht van Intellinova naar elke OPC compatible toepassing. Continu of op verzoek, stuurt de Intellinova OPC server real-time meetdata en/of statusinformatie naar uw PLC, DCS of SCADA systeem, uw database of spreadsheets. Communicatie tussen systemen onderling is in industriële automatisering nog nooit zo eenvoudig geweest. Web Access and SMS Up-to-date informatie over de toestand van kritische machines kan worden verstuurd naar het verantwoordelijke onderhoudspersoneel via SMS of per . Een web module verschaft toegang tot Condmaster Nova via internet, die het voor onderhoudspersoneel eenvoudig maakt om gedetailleerde conditie-informatie op te vragen.

7 SPM Product Compatibiliteit Intellinova is compatible met andere SPM online systemen en portable meetapparatuur en kan daardoor geïntegreerd worden in bestaande oplossingen en gebruik maken van dezelfde database. Draadloos Ethernet Het systeem communiceert via TCP/IP over een standaard Ethernet verbinding en kan worden aangesloten op een bestaand local area network (LAN). Aangezien de Intellinova Unit autonoom werkt, kan een willekeurig aantal geïnstalleerd worden. LinX en FSS De systeem communicatie software LinX wordt gebruikt voor het triggeren, controleren en filteren van metingen en data. LinX behandelt alle berichten tussen de database en één of meer Intellinova units. De Field Service Software (FSS) biedt geavanceerde mogelijkheden voor field service en technical support. FSS maakt van Intellinova een robuust en onderhoudsvriendelijk systeem en is tevens de grafische gebruikersinterface naar LinX. IntelliCheck IntelliCheck zorgt voor de zelfdiagnostiek van Intellinova, dat automatisch de functionaliteit van het systeem, opnemers en bekabeling controleert op storingen. Alarm Export Door de gebruiker geselecteerde alarmen, kunnen worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld CMMS systemen, zowel als een tekst bestand als een SQL database tabel. Alarmen worden vergrendeld om verwijdering in Condmaster Nova te voorkomen, totdat een bericht van het ontvangende CMMS systeem het alarm verwijderd en een opmerking plaatst bij het Condmaster Nova meetpunt, dat aangeeft welke actie is ondernomen.

8 Online Intelligence Betrouwbaarheid in een behuizing Het hart van Intellinova is de Commander Unit, met zorg ontworpen om het karwei te klaren. De Commander Unit bestuurt en communiceert met de plug-in monitoring units, die tot aan 32 kanalen voor schokpuls- of vibratiemetingen kan herbergen. De Commander Unit kan ook worden uitgerust met monitoring units voor analoge in- of uitgangssignalen. Vier rpm ingangen en vier digitale status uitgangen behoren tot de standaard voorzieningen. Een krachtige Digital Signal Processor (DSP), maakt erg snelle metingen en signaal conditionering mogelijk, die een extreem hoog niveau aan nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid opleveren. De Commander en Monitoring units zijn verbonden met de diagnostische Condmaster Nova software, waar tevens de kanaalconfiguratie en selectie van meettechnieken wordt uitgevoerd. De Commander Unit kan ook offline worden gebruikt. Een SD geheugen kaart wordt gebruikt als back-up en buffer van meetgegevens en zorgt ervoor dat er in het geval van een netwerkfout, geen gegevens verloren gaan.

9

10 Reliability Driven by Technology

11 Betrouwbaarheid gebouwd op technologie Bewezen methodieken detecteren machineproblemen en kunnen waar nodig worden gecombineerd. Lager Monitoring Unit De Lager Monitoring Unit meet schokpulsen volgens de True Shock Pulse Method en ondersteunt SPM Spectrum voor analyse van lagerschade. Vibratie Monitoring Unit De Vibratie Monitoring Unit ondersteunt breedbandmetingen volgens ISO 2372 en ISO Hij verwerkt FFT met symptomen en EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method), inclusief enveloping, tijdsynchroon meten en twee-kanaals real-time vibratiemeting. Orbit analyse en run up/coast down metingen zijn eveneens kenmerken van deze multifunctionele monitoring unit. Analoge Monitoring Unit De Analoge Monitoring Unit wordt gebruikt voor continu meting van analoge signalen. Analoge Uitgangs Unit De Analoge Uitgangs Unit zet digitale meetwaarden om naar 4-20 ma analoge signalen die gebruikt kunnen worden door DCS, SCADA of andere process control systemen.

12 Online Intelligence Betrouwbare methoden voor elke toepassing Waar problemen zijn, zijn oplossingen. De meettechnieken in Intellinova maken een applicatie georiënteerde benadering mogelijk combineer de meetmethoden naar behoefte om een perfect bewakingssysteem voor uw machinepark te creëren. Intellinova is een echt werkpaard, geschikt voor het merendeel van standaard en veeleisende toepassingen. Hieronder een aantal voorbeelden waar Intellinova de ideale oplossing voor conditiebewaking is. Container Kranen Conditiebewaking op container kranen is gecompliceerd. Om betrouwbare metingen te verkrijgen, is consistentie essentieel. Metingen moeten op hele specifieke momenten worden uitgevoerd, wanneer aan de voorwaarden voor last, toerental, en hijsrichting wordt voldaan. Normaliter worden de True Shock Pulse Method en SPM Spectrum gebruikt voor conditiemetingen en analyse van de lagers van de tandwielkast en van kraanmotoren, meestal in combinatie met vibratiemetingen. De SPM True Shock Pulse Method bestudeert de mechanische staat en de smeerfilmkwaliteit van kogellagers en spoort problemen zoals installatiefouten en slechte smering op. SPM Spectrum gebruikt FFT analyse en enveloping om de bron van hoge schokpuls metingen, zoals lagers, beschadigde tandwielen, of verstoringen zo efficiënt mogelijk te verifiëren. Windmolens Als het aankomt op vibratie en verstoringen, worden met name windmolens hieraan blootgesteld. Wisselende omgevingscondities, zoals windsnelheid, afgegeven vermogen, toerental, temperatuur etc, beïnvloeden zowel meetresultaten als conditie-evaluatie. Dit vereist de mogelijkheid om alarmniveaus aan te passen aan de op dat moment geldende situatie. Intellinova verwerkt dergelijke fluctuaties met grote precisie. Een typische configuratie voor een windmolen omvat schokpulsmetingen met SPM Spectrum voor de lagers van de tandwielkast, generator en hoofdas. Om uitlijnfouten, onbalans, losse delen en andere veel voorkomende vibratie symptomen op te sporen kunnen aanvullende metingen met EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method) worden uitgevoerd. Door toegang tot machine specifieke gegevens en informatie over het vibratiegedrag van de installatie

13 onder diverse bedrijfscondities, is EVAM een geavanceerd analyse instrument om de oorzaken van vibratie problemen te toetsen. Twee-kanaals real-time trillingsmetingen Met twee-kanaals real-time trillingsmetingen, kunnen machinebewegingen in twee dimensies worden bestudeerd door het observeren van de verschillen tussen de fasehoeken, gemeten op twee kanalen. Twee-kanaals metingen kunnen worden gebruikt om problemen zoals uitlijnfouten, onbalans en losheid vast te stellen. Condmaster Nova toont voor de twee kanalen de RMS waarden voor respectievelijk DISP, VEL en ACC. Voor elke meting zijn drie grafieken beschikbaar: frequentiespectrum, fasespectrum en tijdsignaal. Orbit Analyse Orbit analyse is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om fenomenen zoals frictie, uitlijnfouten of oil whirl in glijlager machines op te sporen. Real-time metingen met twee verplaatsingsopnemers leveren een beschrijvende grafiek op van de beweging van de hartlijn van de as (orbit). Run up/coast down Run up/coast down meting is een methode om resonantie problemen vast te stellen en op te lossen. Het slaat de veranderingen in vibratie op, terwijl de machine aan het opstarten is naar productiesnelheid of nadat hij aan het uitlopen is wanneer hij is stopgezet. Dit analyse hulpmiddel laat de oorzaak zien van machineframe vibratiekarakteristieken, resonantiefrequenties en de reactie op kritische toerentallen. Resultaten kunnen worden weergegeven als waterval, Nyquist of Bode diagrammen.

14 Online Intelligence Probeer een nieuwe management strategie Conditiebewaking is een management strategie om de sterk concurrerende industriële economie aan te kunnen. Conditiebewaking zal na verloop van tijd onderhoudskosten sterk verminderen en een significante invloed hebben op de productiviteit. Voordelen van conditiebewaking Met Intellinova, wordt het totale potentieel van conditie bewaking gerealiseerd. U heeft de volledige controle over de status van uw bedrijfsmiddelen. U kunt snel de huidige conditie van belangrijke machines beoordelen en onderhoud en noodzakelijke vervangingen die tijdens ingeroosterde stops moeten worden gedaan, inplannen. Een geplande stop is normaliter minstens drie keer sneller tegen één derde van de kosten. De potentiële voordelen zijn duidelijk en tastbaar. De behoefte aan noodvoorraden en reserveonderdelen vermindert. Efficiënter gebruik van machine- en manuren Het terugbrengen van catastrofale schades Toegenomen productieniveau Dit in ogenschouw nemende, zal een online conditie bewakingssysteem zichzelf snel terugverdienen. Plant Performer ter ondersteuning van besluitvorming Voor een duidelijk beeld van uw bedrijf en meer efficiënte besluitvorming kunnen met de Plant Performer module in Condmaster Nova statistische gegevens uit het systeem gehaald worden. Plant Performer maakt strategische analyses van de economische impact van onderhoud mogelijk. Het toont de omvang van het conditie bewakingsprogramma door het geven van een statistisch overzicht van de machines die bewaakt worden. De informatie wordt gepresenteerd in begrijpelijke taart- of staafdiagrammen. Statistieken zijn gebruikersgedefinieerd en kunnen database- of machineconditie statistieken en Key Performance Indicators omvatten, zoals: Overall vibratieniveau per afdeling of type machine Contributieverlies te wijten aan productiestilstand Bedrijfsconditie van alle elektrische motoren 71860G SPM Instrument AB ISO 9001:2000 certified. Technical data are subject to change without notice.

15

16 SPM Instrument AB

INHOUD. SPM Instrument. Waarom CBM. Diverse technieken & methodes. Oplossingen in de praktijk. Presentatie van de meetresultaten

INHOUD. SPM Instrument. Waarom CBM. Diverse technieken & methodes. Oplossingen in de praktijk. Presentatie van de meetresultaten Copyright SPM Instrument 2007 1 SPM Instrument - Wereldwijd Hoofdkantoor in Zweden. Opgericht in 1970. Eigen dochtermaatschappijen in 20 landen. Met agenten in ruim 50 landen. Copyright SPM Instrument

Nadere informatie

The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay.

The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay. The best way to predict the future is to invent it Alan Kay. Machine condition Wij houden uw machines 24/7 beschikbaar. Get an instant field diagnosis, analyse when required. monitoring voor winstgevend

Nadere informatie

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com P O R TA B L E E F F I C I E N C Y condition monitoring in a league of its own em er ald \ em(ə)rəld\ Member of the beryll family of minerals

Nadere informatie

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versie

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versie Versie 2.5 Page 1 Maak van een oceaan vol gegevens Essential Intelligence Maak van uw operationele data belangrijke KPI s, genereer besluitvormingsrapporten en voer kritieke data-analyses uit met. Manufacturing

Nadere informatie

bearing monitoring as you have never seen it

bearing monitoring as you have never seen it bearing monitoring as you have never seen it Een nieuwe generatie in lager bewaking technologie 40 jaar geleden was SPM Instrument pionier in schokpuls metingen. Sinds die tijd heeft de True SPM methode

Nadere informatie

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com PORTABLE INTELLIGENCE condition monitoring in a league of its own di a mond \ dī-(ə-)mənd\ The hardest naturally occurring substance known;

Nadere informatie

Conditiebewaking en trillingsanalyse Maximaliseer de beschikbaarheid van industriële machineparken

Conditiebewaking en trillingsanalyse Maximaliseer de beschikbaarheid van industriële machineparken Conditiebewaking en trillingsanalyse Maximaliseer de beschikbaarheid van industriële machineparken Producten & dienstverlening Professionele oplossing Ongeplande stilstand van kritische installaties hebben

Nadere informatie

Innovatie voor systeemintegratie

Innovatie voor systeemintegratie Innovatie voor systeemintegratie PERFORMANCE MADE SMARTER PR-backplane Een gebruiksvriendelijke en betrouwbare montageoplossing tussen het DCS/PLC/SIS-systeem en isolatoren/i.s. interfaces TEMPERATUUR

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk?

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? 01000111101001110111001100110110011001 Hoeveelheid 10x Toename van de hoeveelheid data elke vijf jaar Big Data Snelheid 4.3 Aantal verbonden apparaten

Nadere informatie

IT SOLUSCOPE. intuïtiviteit, traceerbaarheid, overzichtelijkheid

IT SOLUSCOPE. intuïtiviteit, traceerbaarheid, overzichtelijkheid IT SOLUSCOPE intuïtiviteit, traceerbaarheid, overzichtelijkheid IT SOLUSCOPE Intuïtief IT SOLUSCOPE IT Soluscope is gebaseerd op informatietechnologie en verbindt uw Soluscopereprocessingapparatuur voor

Nadere informatie

Hoge beschikbaarheid in zuivelindustrie door toepassing van conditie gebaseerde onderhoudsstrategie.

Hoge beschikbaarheid in zuivelindustrie door toepassing van conditie gebaseerde onderhoudsstrategie. De PROFINET, PROFIBUS & IO-Link dag 2012 Hoge beschikbaarheid in zuivelindustrie door toepassing van conditie gebaseerde onderhoudsstrategie. Jaap Westeneng Product Manager Asset Management Praktijkcase

Nadere informatie

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Professional 2 Efficiency door aanpassing Ideale oplossingen voor uw succes Om onmiddellijke reacties op noodoproepen, snelle service en naadloze communicatie

Nadere informatie

i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie

i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie Watermanagement is onontbeerlijk in een waterrijk land als Nederland. In het belang van veiligheid en milieubescherming

Nadere informatie

PROBA 4. Bananenrijping onder controle. World leaders in process control.

PROBA 4. Bananenrijping onder controle. World leaders in process control. PROBA 4. Bananenrijping onder controle World leaders in process control. Uitgebreide controle met de PROBA 4 Bananenrijperijen eisen bananen met exact de juiste rijpheid op exact het juiste moment. Aan

Nadere informatie

Energiebeheer op afstand

Energiebeheer op afstand Energiebeheer > > > OP AFSTAND Draadloze elektriciteitsmeters > Draadloze pulstransmitters Onderstations met Ethernet en GPRS/UMTS WEBBased datacollectiesysteem Overzichtelijke rapporten Multi-site Energiebeheer

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

GROUNDWATER IS OUR BUSINESS

GROUNDWATER IS OUR BUSINESS GROUNDWATER IS OUR BUSINESS Diver-NETZ BEHEER UW DATA IN 3 STAPPEN Diver-NETZ is een compleet draadloos systeem voor het effectief en efficiënt beheren van grond- en oppervlaktewatermeetnetten. Diver-NETZ

Nadere informatie

voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Ik word gewaarschuwd als er iets mis is, waar ik ook ben. Dat geeft zekerheid en

Nadere informatie

Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen

Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen Gebruiksvriendelijk, robuust, en gemakkelijk te installeren en configureren. En dat met een aantrekkelijk prijskaartje. Open standaarden bieden ongeziene compatibiliteit

Nadere informatie

UW PARTNER IN ICT-BEWAKING

UW PARTNER IN ICT-BEWAKING UW PARTNER IN ICT-BEWAKING TSMS: PERMANENTE BEWAKING VAN UW GEHELE ICT-OMGEVING Het bewaken van systemen, netwerken en applicaties is voor organisaties van levensbelang. Tevens worden netwerken steeds

Nadere informatie

Analoge elementen voor effectieve proces voering

Analoge elementen voor effectieve proces voering Analoge elementen voor effectieve proces voering 27 oktober 2015 Zonder context geen informatie Ondanks de enorme ontwikkeling in de proces automatisering afgelopen decennia, is weinig veranderd op het

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Telemetrie Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Maximaliseer datakwaliteit Verminder operationele kosten Near real-time informatie -NETZ BEHEER 3 UW DATA IN STAPPEN Introductie -NETZ

Nadere informatie

HMI s ontsluiten machines naar het WEB

HMI s ontsluiten machines naar het WEB HMI s ontsluiten machines naar het WEB Grip op uw machine onafhankelijk van zijn locatie Door: Bert-Jan Ruesink Email: b.ruesink@duranmatic.nl Machinebouw event 2015 Pag. 1 Duranmatic B.V. Technische handelsonderneming,

Nadere informatie

Machine onderhoud via de Cloud

Machine onderhoud via de Cloud Machine onderhoud via de Cloud Hoe kunnen we onze klanten sneller en efficiënter service verlenen met minder kosten Door: Peter Noodelijk IIoT = Industrial Internet of Things, Industrie 4.0 Producten staan

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

De nieuwe generatie Toegangsbeheer.

De nieuwe generatie Toegangsbeheer. De nieuwe generatie Toegangsbeheer. Toekomstgericht Toegangsbeheer. Software eigenschappen. Simpel en visueel. Simpel betekent niet basis, het betekent dat het product correct werd ontworpen. Het systeem

Nadere informatie

Your view on business On your favorite device

Your view on business On your favorite device ANY2INFO OVER ONS Your view on business On your favorite device Any2info is een ICT-onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van standaard software waarmee mobiele bedrijfsapps kunnen worden gebouwd

Nadere informatie

Smart MCC Eaton s Intelligent IEC MCC and Power Management System

Smart MCC Eaton s Intelligent IEC MCC and Power Management System Smart MCC Eaton s Intelligent IEC MCC and Power Management System Robert Meijer Product Marketing Manager 1 Agenda Motor Control Centers Power Xpert CXH C445 motorbeveiliging SmartPX Smart MCC 2 Motor

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Gain Automation Technology Specialist in technische en industriële automatisering

Gain Automation Technology Specialist in technische en industriële automatisering Gain Automation Technology Specialist in technische en industriële automatisering Inleiding Ontwikkeling KPI-dashboard Voorbeelden Samenvatting Even voorstellen Paul Janssen: Senior Technical Consultant

Nadere informatie

Interactief, real time security management

Interactief, real time security management P2000 en P2000LE SECURITY MANAGEMENT SYSTEEM Interactief, real time security management P2000 Security Management Systeem Schaalbaar, intuïtief en eenvoudig in gebruik Het Johnson Controls P2000 security

Nadere informatie

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint #1 Oplossing wereldwijd. Bewezen in omgvangrijke omgevingen 100+ en 10.000+ gebruikers. GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. GeONE levert het volledige pakket aan SharePoint toepassingen

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

ORION Smart Vibration Monitoring Terminal. Always keep an eye on vibrations. 01dB.com

ORION Smart Vibration Monitoring Terminal. Always keep an eye on vibrations. 01dB.com ORION Smart Vibration Monitoring Terminal Always keep an eye on vibrations 01dB.com ORION Smart Vibration Monitoring Terminal Door de steeds sneller toenemende stedelijke ontwikkeling, komen er elke dag

Nadere informatie

TempWeb. draadloze temperatuurbewaking en -registratie via het internet

TempWeb. draadloze temperatuurbewaking en -registratie via het internet TempWeb draadloze temperatuurbewaking en -registratie via het internet Eén systeem voor opslag en transport Altijd en overal actuele informatie TempWeb registreert en bewaakt diverse grootheden (temperatuur,

Nadere informatie

o Center SAUTER Vision Center altijd het overzicht bewaren.

o Center SAUTER Vision Center altijd het overzicht bewaren. AUT AU UTE E ER Visio Vision sio io o Center Vision Center altijd het overzicht bewaren. Moderne gebouwautomatisering wordt steeds complexer: met Vision Center is de bewaking van uw installatie echter

Nadere informatie

Emeris Log oplossing. Sleutel functies en voordelen

Emeris Log oplossing. Sleutel functies en voordelen Emeris Log oplossing Met de Emeris Log-oplossing kunt u de consumptie van een watermeter 24 uur per dag controleren. Het is eenvoudig te installeren en voorkomt dure IT-projecten. Het concept bestaat uit

Nadere informatie

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen Monitoring SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat 19 2741SV Waddinxveen 1 Inhoudsopgave Monitoring...3 Introductie...3 Netwerkcomponenten...4 Back-up...4 Discovery...4 Poller...5 SNMP-traps...5 Maintenance...5

Nadere informatie

Welkom bij het Machinebouw event 20

Welkom bij het Machinebouw event 20 Welkom bij het Machinebouw event 20 Digitale revolutie Slimme en verbonden mechatronische systemen Robert Vincente Robert Vincente Machinebouw event 2018 1 Uitdagingen van de machinebouw industrie Speed

Nadere informatie

EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN. Building intelligence

EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN. Building intelligence EEN NIEUW TIJDPERK IN HET BEHEER VAN RUIMTES EN WERKPLEKKEN Building intelligence ROOM MANAGEMENT HAALT MAXIMAAL RENDEMENT UIT ALLE RUIMTES BrightBooking Room Management is een online platform, waarmee

Nadere informatie

uw portaal voor technisch facilitair management unica online

uw portaal voor technisch facilitair management unica online uw portaal voor technisch facilitair management unica online , Altijd en overal inzicht in uw technische installaties Snel en eenvoudig een storing melden? Inzicht in het energiegebruik van uw installaties?

Nadere informatie

Development Partner. Partner of the year 2010 Partner of the year 2011. Configuratiehandleiding. Xerox Device Agent

Development Partner. Partner of the year 2010 Partner of the year 2011. Configuratiehandleiding. Xerox Device Agent Partner of the year 2010 Partner of the year 2011 Development Partner Configuratiehandleiding Xerox Device Agent Wat is de Xerox Device Agent (XDA)? XDA detecteert en controleert afdrukapparaten, in het

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties Compatibiliteit met Active Directory Elke installatie moet compatibel zijn met de huidige versie van het domein Active Directory Windows 2008R2 van de FOD. Consolidering In 2007

Nadere informatie

Total Life Cycle Management. Risicobeheersend en strategisch asset management

Total Life Cycle Management. Risicobeheersend en strategisch asset management Total Life Cycle Management Risicobeheersend en strategisch asset management Imtech Automation Solutions Alex Elandt (Business Consultant) Pag 1/15 Total Life Cycle Management v 1.2 03 maart 2010 Inleiding

Nadere informatie

Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata

Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata Omdat u moet kunnen vertrouwen op uw backup... BACKUPAGENT, DE VOORDELEN OP EEN RIJ - Veilige backups zonder omkijken, alle bedrijfskritische

Nadere informatie

Chatter DATALOGGER MET BATTERIJ EN MODEM BROCHURE NL 6.10 CHATTER BROCHURE 1401

Chatter DATALOGGER MET BATTERIJ EN MODEM BROCHURE NL 6.10 CHATTER BROCHURE 1401 Chatter DATALOGGER MET BATTERIJ EN MODEM BROCHURE NL 6.10 CHATTER BROCHURE 1401 B A A N B R E K E N D E T E C H N O L O G I E De Chatter is ontwikkeld voor regeling en meting van de waterstand op plaatsen

Nadere informatie

medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Met TempWeb voldoen we volledig aan de strenge richtlijnen voor laboratoria.

Nadere informatie

Toshiba EasyGuard in actie: Portégé M300

Toshiba EasyGuard in actie: Portégé M300 De ultieme alles-in-één stevige en ultradraagbare notebook. Toshiba Easy Guard is een set voorzieningen die de zakelijke gebruiker voorziet van uitgebreide gegevensbeveiliging, geavanceerde systeembescherming

Nadere informatie

EWMA Control Charts in Statistical Process Monitoring I.M. Zwetsloot

EWMA Control Charts in Statistical Process Monitoring I.M. Zwetsloot EWMA Control Charts in Statistical Process Monitoring I.M. Zwetsloot EWMA Control Charts in Statistical Process Monitoring Inez M. Zwetsloot Samenvatting EWMA Regelkaarten in Statistische Procesmonitoring

Nadere informatie

Mijn kennismaking met SAP BusinessObjects Cloud

Mijn kennismaking met SAP BusinessObjects Cloud Door Maarten Kooijman, November 2016? Mijn kennismaking met SAP BusinessObjects Cloud Op dit moment zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cloud analytics en business intelligence. Eén van

Nadere informatie

Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement

Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement Who s talking? Alfred Rombeek Saia-Burgess Benelux B.V. www.saia-pcd.com/nl Controls specialisten Integratie toonaangevende

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

levensmiddelen industrie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

levensmiddelen industrie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 levensmiddelen industrie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Ik word gewaarschuwd als er iets mis is, waar ik ook ben. Dat

Nadere informatie

QuickStart automatisering van uw codeeroplossing

QuickStart automatisering van uw codeeroplossing QuickStart automatisering van uw codeeroplossing Voor nauwgezetheid en productiviteit START Scan de code en ontdek meer over Domino QuickStart Domino codeerautomatisering Dankzij QuickStart, Domino s automatiseringsoplossing,

Nadere informatie

GROSENS Maakt precisie-irrigatie mogelijk

GROSENS Maakt precisie-irrigatie mogelijk De GRODAN Groep levert innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw. Deze oplossingen, die gebaseerd zijn op het Precision Growingprincipe, worden vooral toegepast

Nadere informatie

Remote maintenance 4.0

Remote maintenance 4.0 Locatie A Locatie B Remote maintenance 4.0 Onderwerpen 1 2 3 Uitleg Remote maintenance 4.0 Verschillende manieren van Remote maintenance Remote maintenance als een service 4 Twee voorbeelden van mogelijke

Nadere informatie

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by De klanten zijn binnengehaald, de medewerkers zijn aangenomen, de uitdagingen zijn het hoofd geboden. Kortom, uw bedrijf is opgebouwd. En nu kunt u ook nog

Nadere informatie

BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN.

BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN. SLIMMERE PERIMETER DETECTIE SYSTEMEN Hek Detectie systeem Gronddetectie systeem Digitale Radar detectie BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN. ONZE INTELLIGENTE SENSORS

Nadere informatie

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN Nedap Luxon maakt ledverlichting nog zuiniger en echt duurzaam Slim licht brandt alleen wanneer het nodig is Wanneer u denkt aan energiebesparing

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen.

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen. TeamPlayer? TeamPlayer is een compleet en flexibel systeem voor tijdsregistratie en planning dat de grootste knelpunten in vele administraties aanpakt, daar waar de standaardsystemen nog te beperkt zijn.

Nadere informatie

Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor

Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor Casestudy Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor NUOVO TRASPORTO VIAGGIATORI (NTV) In 2009 koos Nuovo Trasporto Viaggiatori S.p.A. (NTV), de eerste private Italiaanse

Nadere informatie

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control.

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control. VASP Geavanceerde management- en controlesoftware World leaders in process control. Integrale beheersing van uw gehele proces Binnen veel industriële en commerciële processen zijn de juiste omgevingscondities

Nadere informatie

de juiste persoon op de juiste tijd, de juiste plaats, met de juiste informatie

de juiste persoon op de juiste tijd, de juiste plaats, met de juiste informatie waarschuw de juiste persoon op de juiste tijd, de juiste plaats, met de juiste informatie Alarm supervisie... Operator oproep... Informatie transmissie... Interventie opvolging... MAXIMALE FLEXIBILITEIT

Nadere informatie

Smart Power Networks. Energie Management. Bas de Koningh - HARTING B.V.

Smart Power Networks. Energie Management. Bas de Koningh - HARTING B.V. Smart Power Networks Energie Management Bas de Koningh - HARTING B.V. Motivatie Politieke doelen Reductie CO2-Uitstoot nucleare energie fase out Meer renewable energie duurzame energieefficiëntie in de

Nadere informatie

SMART MPS. Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur

SMART MPS. Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur Digitalisering is een voorwaarde voor automatisering. Daarom hebben wij ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in Document Management. Bijna al onze machines kunnen

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

IQ4E Roadshow. Presentatie. Resilient. Conformity to Guidelines. & Standards

IQ4E Roadshow. Presentatie. Resilient. Conformity to Guidelines. & Standards IQ4E Roadshow Resilient Conformity to Guidelines Presentatie & Standards KLAAR VOOR WIJZIGINGEN FLEXIBEL KLEINE AFMETINGEN SOFT ADRESSING UITBREIDBAAR MAKKELIJK TOEPASBAAR SCHAALBAAR TOEGEVOEGDE WAARDE

Nadere informatie

TradePoint Systems NCTS Oplossingen

TradePoint Systems NCTS Oplossingen TradePoint Systems NCTS Oplossingen Van overheidswege bent u vanaf 1 april 2004 verplicht om uw huidige transitdocumenten elektronisch aan te maken en te versturen. Indien uw organisatie niet beschikt

Nadere informatie

MC3-SC stappenregelaar Ultieme controle over pers- en zuigdruk. World leaders in process control.

MC3-SC stappenregelaar Ultieme controle over pers- en zuigdruk. World leaders in process control. MC3-SC stappenregelaar Ultieme controle over pers- en zuigdruk World leaders in process control. Perfecte zuig- en persdrukregeling met de nieuwe MC3-SC Een koelinstallatie is het hart van ieder koel-

Nadere informatie

Updategids Asta Powerproject. Wat is er nieuw in versie 14?

Updategids Asta Powerproject. Wat is er nieuw in versie 14? Updategids Asta Powerproject Wat is er nieuw in versie 14? www.ctbxrm.nl 0318 670 250 1 RISICO ANALYSE Evalueren en identificeren van risico s binnen projecten Asta Powerproject heeft de Risico Analyse

Nadere informatie

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief NL Machinebeheer op afstand Efficiënt Wereldwijd Intuïtief Beheer en programmeer uw machines op afstand Het is voor u van groot belang dat machines en systemen altijd binnen handbereik zijn, waar dan ook

Nadere informatie

Remote maintenance 4.0

Remote maintenance 4.0 Locatie A Locatie B Remote maintenance 4.0 Onderwerpen 1 2 Uitleg Remote maintenance 4.0 Verschillende manieren van Remote maintenance 3 Remote maintenance als een service 4 Twee voorbeelden van services

Nadere informatie

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat:

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat: Training Trainingscode Duur Gepubliceerd Taal Type Leermethode Kosten SF2015V8 4 dagen 02/02/2015 Nederlands & Engels Developer, basis Invidueel & klassikaal Op aanvraag Deze training richt zich op het

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem Een beter begrip van uw batchingsysteem Voor het ontwerp van een standalone batchingsysteem moeten de onderdelen zorgvuldig worden geselecteerd, op basis van de unieke procesvereisten. Batchingsystemen

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes. Building Intelligence

Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes. Building Intelligence Een nieuw tijdperk in het beheer van ruimtes Building Intelligence Wat is BrightBooking? BrightBooking is een online platform, waarmee u zeer eenvoudig een beschikbare en passende ruimte zoekt en reserveert.

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

Quartz Dashboard. Productinformatie. Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite

Quartz Dashboard. Productinformatie. Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite Productinformatie Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite Inhoud 1...1 2 Hoe werkt Quartz?...3 2.1 Configuratie...3 2.2 Quartz devices en datapoints...4 2.3 Dashboards bouwen...5 2.4 Gebruikersrollen

Nadere informatie

Classic. Smart SKYLITE. Draadloos lichtregelsysteem

Classic. Smart SKYLITE. Draadloos lichtregelsysteem Classic + Smart SKYLITE Draadloos lichtregelsysteem Het al omschrijvende woord is gemak en daarbij de interactiviteit van Tvilight. De nieuwe functionaliteiten van Tvilight zijn erg vooruitstrevend en

Nadere informatie

MarkVision printerbeheersoftware

MarkVision printerbeheersoftware MarkVision printerbeheersoftware MarkVision for Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 en Macintosh worden bij de printer geleverd op de cd met stuurprogramma's, MarkVision en hulpprogramma's. 1 De grafische

Nadere informatie

Draadloze registratie en alarmering

Draadloze registratie en alarmering Draadloze registratie en alarmering www.re5al.nl Draadloze (temperatuur)registratie IceSpy Notion Pro is de opvolger van het succesvolle System5 en maakt gebruik van de nieuwste draadloze technieken. Niet

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions DrainVision VISIONELE MONITORING monitoring solutions Brengt digitale intelligentie naar de hedendaagse tuinbouwindustrie. Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling door top wetenschappers en technologen

Nadere informatie

BETER OP DE HOOGTE VAN UW INFRASTRUCTUUR

BETER OP DE HOOGTE VAN UW INFRASTRUCTUUR BETER OP DE HOOGTE VAN UW INFRASTRUCTUUR Real-Time inzicht in beweging, verandering, zetting en herstel van infrastructurele objecten www.infrasensorsolutions.com WELKOM, De dynamiek van het aantal transportbewegingen

Nadere informatie

Draadloze registratie en alarmering

Draadloze registratie en alarmering Draadloze registratie en alarmering www.re5al.nl Draadloze (temperatuur)registratie IceSpy Notion Pro is de opvolger van het succesvolle System5 en maakt gebruik van de nieuwste draadloze technieken. Niet

Nadere informatie

DatuX support diensten 2012

DatuX support diensten 2012 DatuX support diensten 2012 Wilt u beschikken over een Linux professional wanneer u dat wilt? Dat kan: Met een support contract van DatuX bent u hier van verzekerd. Tevens kunt u uw servers laten beheren

Nadere informatie

Temperatuur logger synchronisatie

Temperatuur logger synchronisatie Temperatuur logger synchronisatie Juni 10, 2010 1 / 7 Temperatuur logger synchronisatie Introductie Twee of meerdere ontvangers van het Multilogger systeem kunnen met de temperature logger synchronisatie

Nadere informatie

De Outlook en SharePoint integratie

De Outlook en SharePoint integratie Direct vanuit Outlook e-mailberichten en/of bijlagen opslaan in SharePoint ( drag and drop ). GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. Alle document management functionaliteiten beschikbaar

Nadere informatie