It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain, 1835-1910"

Transcriptie

1

2 It is wiser to find out than to suppose Mark Twain,

3 Online Intelligence Condition Monitoring the Intelligent Way Intellinova is een online conditie bewakingssysteem waarin bewezen methodieken worden gecombineerd met moderne technologie, om de hoogst haalbare beschikbaarheid van uw kritische machines te waarborgen. Toegenomen productiviteit In elke industrie is het essentieel om machines optimaal te benutten om tegemoet te kunnen komen aan de alsmaar toenemende vraag naar productiecapaciteit. Een online conditie bewakings- en diagnosesysteem is een asset-management tool welke u in staat stelt om uw apparatuur constant te bewaken, en daardoor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw productie-installatie te optimaliseren. Intellinova vormt de ruggengraat van ongeacht welk conditie bewakingsprogramma, waarmee u verzekerd bent van een multifunctioneel, duurzaam en uitbreidbaar systeem. Klantspecifieke oplossingen Intellinova onderscheidt zich door zijn grote flexibiliteit en gebruiksgemak en maakt het mogelijk om klantspecifieke oplossingen snel te implementeren. Daarnaast kenmerkt dit geavanceerde systeem zich door zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Intellinova combineert complexe meettechnieken en geavanceerde dataverwerking met een gebruiksvriendelijke interface en een variëteit aan opties om het systeem te verpersoonlijken. Het resultaat is een uitermate flexibel, high performance systeem dat begrijpelijke conditie-informatie levert en u ondersteunt in het maken van weloverwogen onderhoudsbeslissingen. Kosteneffectiviteit De impact van een goed geïmplementeerd condite bewakingssysteem is enorm. Met de toenemende eis voor operational efficiency (OEE) en rentabiliteit in het achterhoofd, hebben we een krachtig systeem ontwikkeld, voor toepassingen in zware industriële omgevingen en lange termijn gebruik. Dag in dag uit kunt u er op vertrouwen dat Intellinova u voorziet van informatie over de mechanische conditie van uw machines. Conditie-informatie is 24 uur per dag beschikbaar voor onderhoudspersoneel, ongeacht waar ze zich bevinden.

4 Online Intelligence IntelliLogic Met de geavanceerde mogelijkheden van Intellilogic hoeft u geen eindeloze hoeveelheden aan data te analyseren. In plaats daarvan wordt zinvolle, geëvalueerde en betrouwbare conditie-informatie aangeleverd, rechtstreeks naar de controlekamer, klaar voor het maken van de juiste onderhoudsbeslissingen. Meten en Filteren Geavanceerd en zeer flexibel meet- en alarmbeheer, uitgevoerd door Intellilogic, omvat conditionele en getriggerde metingen die garanderen dat metingen alleen uitgevoerd worden wanneer het nodig of mogelijk is. Een reeks filter opties op verscheidene niveaus, allemaal gebruikersgedefinieerd, verzekeren dat alleen relevante en kwalitatieve informatie wordt gepresenteerd aan de gebruiker en wordt opgeslagen in de database. Alarmen Intellilogic biedt een grote verscheidenheid aan opties voor alarminstellingen. Het systeem verwerkt alarmen, gebaseerd op door de gebruiker ingestelde alarmgrenzen, op bedrijfsconditie en op machine specifieke statistieken. Bandalarmen en het middelen van meetresultaten maken eenvoudig alarmbeheer en verbeterde alarmbetrouwbaarheid mogelijk. Willekeurige hoge meetwaarden, veroorzaakt door resonantie of andere storingsbronnen, kunnen worden uitgefilterd om de hoeveelheid valse alarmen tot een minimum te beperken. Grafisch Overzicht Het visuele hart van de software is het grafisch overzicht in Condmaster Nova. In het overzicht, kunnen mappen met machines en meetpunten naar voorkeur worden ingedeeld. Door de gebruiker geselecteerde foto s van de installatie of individuele machines kunnen worden toegevoegd ter herkenning van de apparatuur die wordt bewaakt.

5 Zoals u het wilt met IntelliLogic Continu meten levert grote hoeveelheden aan data op. Intellilogic, de verzamelnaam voor Intellinova s verfijnde configuratie toolbox, helpt om de hoeveelheid aan meetdata te beperken. Een uitgebreid scala aan mogelijkheden stelt u in staat om het systeem zo in te stellen dat het alleen de juiste metingen op het juiste tijdstip uitvoert, dat het negeert wat niet zinvol is en dat het alleen alarmen genereert wanneer dat gerechtvaardigd is. Rule Based Evaluation Als verstoringen individuele meetpunten beïnvloeden en daardoor conditie-evaluatie complexer maken, is Rule Based Evaluation erg hulpvol bij het maken van een automatische en accurate beoordeling van de huidige conditie. RBE kan ook gebruikt worden als ondersteunend hulpmiddel voor het aanreiken van passende correctieve onderhoudsacties in bepaalde situaties. Rule Based Evaluation is een uitstekende tool in Production Integrated Maintenance (PIM). Flexibele Conditie-Evaluatie Flexibele criteria is een erg krachtige voorziening voor machines die draaien onder variabele bedrijfsomstandigheden, zoals wisselingen in belasting, rpm, druk of temperatuur, bijvoorbeeld extruders in de chemische industrie. Het maakt de set-up van verschillende conditieevaluatie schema s mogelijk, rekening houdend met verschillende bedrijfsomstandigheden. Symptomen Symptoomwaarden worden gebruikt voor trending. Een grote bibliotheek met voorgeprogrammeerde foutsymptomen maakt het makkelijk om deze machineproblemen, zoals tandingrijping, onbalans of uitlijnfouten in frequentiespectra, automatisch op te kunnen sporen. Alarmen kunnen worden ingesteld op individuele symptoomwaarden of -trends en worden gebruikt om werkorders te genereren voor diverse onderhoudsactiviteiten. Trending Trending van meetwaarden maakt het gemakkelijk om veranderende bedrijfscondities vast te stellen. Meetwaarden kunnen worden gemiddeld om analyse te vereenvoudigen en frequentiespectra van individuele meetpunten kunnen op verschillende manieren worden vergeleken, bijvoorbeeld in bandalarmen. Trending van symptoomwaarden laat grafieken van de geëvalueerde conditie zien en verkleint de behoefte om frequentiespectra en tijdsignalen te bestuderen.

6 Online Intelligence Conditiebewaking op uw voorwaarden Het implementeren van Intellinova is eenvoudig. Het voordeel voor u is eenvoudig toegankelijke live conditie-informatie, aangeleverd hoe en waar u het wilt. Krachtige Software voor Overzicht en Controle Condmaster Nova verzamelt en slaat meetresultaten op van alle portable en online SPM meetapparatuur, voor evaluatie en presentatie. De software is opgebouwd uit modules en de functionaliteit kan aangepast worden aan uw specifieke behoeften. Condmaster Nova heeft een gebruiksvriendelijke Microsoft Windows interface, die gebruikers in staat stelt om snel door het systeem te navigeren, van meetgegevens naar alarmen, frequentiespectra etc. Deze geavanceerde software maakt gebruik van een nieuw en verbeterd meetpunt register, een nieuwe alarmmanager en ongeëvenaarde taalondersteuning voor talloze talen. Condmaster Nova bevat een uitgebreide lagercatalogus en evaluatiemodellen voor schok-, vibratie- en smeerfilm analyse. De groen-geel-rood kleurcodering, wordt toegepast van plantniveau tot aan individuele meetpunten om snel overzicht te krijgen. OPC Data Access Intellinova implementeert OPC Data Access, waardoor data kan worden overgebracht van Intellinova naar elke OPC compatible toepassing. Continu of op verzoek, stuurt de Intellinova OPC server real-time meetdata en/of statusinformatie naar uw PLC, DCS of SCADA systeem, uw database of spreadsheets. Communicatie tussen systemen onderling is in industriële automatisering nog nooit zo eenvoudig geweest. Web Access and SMS Up-to-date informatie over de toestand van kritische machines kan worden verstuurd naar het verantwoordelijke onderhoudspersoneel via SMS of per . Een web module verschaft toegang tot Condmaster Nova via internet, die het voor onderhoudspersoneel eenvoudig maakt om gedetailleerde conditie-informatie op te vragen.

7 SPM Product Compatibiliteit Intellinova is compatible met andere SPM online systemen en portable meetapparatuur en kan daardoor geïntegreerd worden in bestaande oplossingen en gebruik maken van dezelfde database. Draadloos Ethernet Het systeem communiceert via TCP/IP over een standaard Ethernet verbinding en kan worden aangesloten op een bestaand local area network (LAN). Aangezien de Intellinova Unit autonoom werkt, kan een willekeurig aantal geïnstalleerd worden. LinX en FSS De systeem communicatie software LinX wordt gebruikt voor het triggeren, controleren en filteren van metingen en data. LinX behandelt alle berichten tussen de database en één of meer Intellinova units. De Field Service Software (FSS) biedt geavanceerde mogelijkheden voor field service en technical support. FSS maakt van Intellinova een robuust en onderhoudsvriendelijk systeem en is tevens de grafische gebruikersinterface naar LinX. IntelliCheck IntelliCheck zorgt voor de zelfdiagnostiek van Intellinova, dat automatisch de functionaliteit van het systeem, opnemers en bekabeling controleert op storingen. Alarm Export Door de gebruiker geselecteerde alarmen, kunnen worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld CMMS systemen, zowel als een tekst bestand als een SQL database tabel. Alarmen worden vergrendeld om verwijdering in Condmaster Nova te voorkomen, totdat een bericht van het ontvangende CMMS systeem het alarm verwijderd en een opmerking plaatst bij het Condmaster Nova meetpunt, dat aangeeft welke actie is ondernomen.

8 Online Intelligence Betrouwbaarheid in een behuizing Het hart van Intellinova is de Commander Unit, met zorg ontworpen om het karwei te klaren. De Commander Unit bestuurt en communiceert met de plug-in monitoring units, die tot aan 32 kanalen voor schokpuls- of vibratiemetingen kan herbergen. De Commander Unit kan ook worden uitgerust met monitoring units voor analoge in- of uitgangssignalen. Vier rpm ingangen en vier digitale status uitgangen behoren tot de standaard voorzieningen. Een krachtige Digital Signal Processor (DSP), maakt erg snelle metingen en signaal conditionering mogelijk, die een extreem hoog niveau aan nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid opleveren. De Commander en Monitoring units zijn verbonden met de diagnostische Condmaster Nova software, waar tevens de kanaalconfiguratie en selectie van meettechnieken wordt uitgevoerd. De Commander Unit kan ook offline worden gebruikt. Een SD geheugen kaart wordt gebruikt als back-up en buffer van meetgegevens en zorgt ervoor dat er in het geval van een netwerkfout, geen gegevens verloren gaan.

9

10 Reliability Driven by Technology

11 Betrouwbaarheid gebouwd op technologie Bewezen methodieken detecteren machineproblemen en kunnen waar nodig worden gecombineerd. Lager Monitoring Unit De Lager Monitoring Unit meet schokpulsen volgens de True Shock Pulse Method en ondersteunt SPM Spectrum voor analyse van lagerschade. Vibratie Monitoring Unit De Vibratie Monitoring Unit ondersteunt breedbandmetingen volgens ISO 2372 en ISO Hij verwerkt FFT met symptomen en EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method), inclusief enveloping, tijdsynchroon meten en twee-kanaals real-time vibratiemeting. Orbit analyse en run up/coast down metingen zijn eveneens kenmerken van deze multifunctionele monitoring unit. Analoge Monitoring Unit De Analoge Monitoring Unit wordt gebruikt voor continu meting van analoge signalen. Analoge Uitgangs Unit De Analoge Uitgangs Unit zet digitale meetwaarden om naar 4-20 ma analoge signalen die gebruikt kunnen worden door DCS, SCADA of andere process control systemen.

12 Online Intelligence Betrouwbare methoden voor elke toepassing Waar problemen zijn, zijn oplossingen. De meettechnieken in Intellinova maken een applicatie georiënteerde benadering mogelijk combineer de meetmethoden naar behoefte om een perfect bewakingssysteem voor uw machinepark te creëren. Intellinova is een echt werkpaard, geschikt voor het merendeel van standaard en veeleisende toepassingen. Hieronder een aantal voorbeelden waar Intellinova de ideale oplossing voor conditiebewaking is. Container Kranen Conditiebewaking op container kranen is gecompliceerd. Om betrouwbare metingen te verkrijgen, is consistentie essentieel. Metingen moeten op hele specifieke momenten worden uitgevoerd, wanneer aan de voorwaarden voor last, toerental, en hijsrichting wordt voldaan. Normaliter worden de True Shock Pulse Method en SPM Spectrum gebruikt voor conditiemetingen en analyse van de lagers van de tandwielkast en van kraanmotoren, meestal in combinatie met vibratiemetingen. De SPM True Shock Pulse Method bestudeert de mechanische staat en de smeerfilmkwaliteit van kogellagers en spoort problemen zoals installatiefouten en slechte smering op. SPM Spectrum gebruikt FFT analyse en enveloping om de bron van hoge schokpuls metingen, zoals lagers, beschadigde tandwielen, of verstoringen zo efficiënt mogelijk te verifiëren. Windmolens Als het aankomt op vibratie en verstoringen, worden met name windmolens hieraan blootgesteld. Wisselende omgevingscondities, zoals windsnelheid, afgegeven vermogen, toerental, temperatuur etc, beïnvloeden zowel meetresultaten als conditie-evaluatie. Dit vereist de mogelijkheid om alarmniveaus aan te passen aan de op dat moment geldende situatie. Intellinova verwerkt dergelijke fluctuaties met grote precisie. Een typische configuratie voor een windmolen omvat schokpulsmetingen met SPM Spectrum voor de lagers van de tandwielkast, generator en hoofdas. Om uitlijnfouten, onbalans, losse delen en andere veel voorkomende vibratie symptomen op te sporen kunnen aanvullende metingen met EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method) worden uitgevoerd. Door toegang tot machine specifieke gegevens en informatie over het vibratiegedrag van de installatie

13 onder diverse bedrijfscondities, is EVAM een geavanceerd analyse instrument om de oorzaken van vibratie problemen te toetsen. Twee-kanaals real-time trillingsmetingen Met twee-kanaals real-time trillingsmetingen, kunnen machinebewegingen in twee dimensies worden bestudeerd door het observeren van de verschillen tussen de fasehoeken, gemeten op twee kanalen. Twee-kanaals metingen kunnen worden gebruikt om problemen zoals uitlijnfouten, onbalans en losheid vast te stellen. Condmaster Nova toont voor de twee kanalen de RMS waarden voor respectievelijk DISP, VEL en ACC. Voor elke meting zijn drie grafieken beschikbaar: frequentiespectrum, fasespectrum en tijdsignaal. Orbit Analyse Orbit analyse is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om fenomenen zoals frictie, uitlijnfouten of oil whirl in glijlager machines op te sporen. Real-time metingen met twee verplaatsingsopnemers leveren een beschrijvende grafiek op van de beweging van de hartlijn van de as (orbit). Run up/coast down Run up/coast down meting is een methode om resonantie problemen vast te stellen en op te lossen. Het slaat de veranderingen in vibratie op, terwijl de machine aan het opstarten is naar productiesnelheid of nadat hij aan het uitlopen is wanneer hij is stopgezet. Dit analyse hulpmiddel laat de oorzaak zien van machineframe vibratiekarakteristieken, resonantiefrequenties en de reactie op kritische toerentallen. Resultaten kunnen worden weergegeven als waterval, Nyquist of Bode diagrammen.

14 Online Intelligence Probeer een nieuwe management strategie Conditiebewaking is een management strategie om de sterk concurrerende industriële economie aan te kunnen. Conditiebewaking zal na verloop van tijd onderhoudskosten sterk verminderen en een significante invloed hebben op de productiviteit. Voordelen van conditiebewaking Met Intellinova, wordt het totale potentieel van conditie bewaking gerealiseerd. U heeft de volledige controle over de status van uw bedrijfsmiddelen. U kunt snel de huidige conditie van belangrijke machines beoordelen en onderhoud en noodzakelijke vervangingen die tijdens ingeroosterde stops moeten worden gedaan, inplannen. Een geplande stop is normaliter minstens drie keer sneller tegen één derde van de kosten. De potentiële voordelen zijn duidelijk en tastbaar. De behoefte aan noodvoorraden en reserveonderdelen vermindert. Efficiënter gebruik van machine- en manuren Het terugbrengen van catastrofale schades Toegenomen productieniveau Dit in ogenschouw nemende, zal een online conditie bewakingssysteem zichzelf snel terugverdienen. Plant Performer ter ondersteuning van besluitvorming Voor een duidelijk beeld van uw bedrijf en meer efficiënte besluitvorming kunnen met de Plant Performer module in Condmaster Nova statistische gegevens uit het systeem gehaald worden. Plant Performer maakt strategische analyses van de economische impact van onderhoud mogelijk. Het toont de omvang van het conditie bewakingsprogramma door het geven van een statistisch overzicht van de machines die bewaakt worden. De informatie wordt gepresenteerd in begrijpelijke taart- of staafdiagrammen. Statistieken zijn gebruikersgedefinieerd en kunnen database- of machineconditie statistieken en Key Performance Indicators omvatten, zoals: Overall vibratieniveau per afdeling of type machine Contributieverlies te wijten aan productiestilstand Bedrijfsconditie van alle elektrische motoren 71860G SPM Instrument AB ISO 9001:2000 certified. Technical data are subject to change without notice.

15

16 SPM Instrument AB

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen 7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen Organisaties die zich op dit moment (opnieuw) in een CRM software selectie traject begeven, hebben een grote uitdaging. Daar waar vroeger

Nadere informatie

98% Selectiegids 0,25 kw 400 kw VLT AutomationDrive FC 301/302. www.danfoss.com/drives. Energie-efficiëntie MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

98% Selectiegids 0,25 kw 400 kw VLT AutomationDrive FC 301/302. www.danfoss.com/drives. Energie-efficiëntie MAKING MODERN LIVING POSSIBLE MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Selectiegids 0,25 kw 400 kw VLT AutomationDrive FC 301/302 98% Energie-efficiëntie Bespaar energie en geld met VLT -frequentieomvormers met een rendement tot 98% www.danfoss.com/drives

Nadere informatie

Netwerk Communicatie Platform. KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen ELK DETAIL IS BELANGRIJK

Netwerk Communicatie Platform. KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen ELK DETAIL IS BELANGRIJK Netwerk Communicatie Platform KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen Netwerk Communicatie Platforms (NCP) zijn geavanceerde communicatie oplossingen die zijn ontworpen om ondernemingen

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie

Snel aan de slag met geconvergeerde infrastructuur

Snel aan de slag met geconvergeerde infrastructuur Handout Snel aan de slag met geconvergeerde infrastructuur HP ConvergedSystem HP ConvergedSystem Snel aan de slag met geconvergeerde infrastructuur Voor veel organisaties is het zelf ontwerpen, samenstellen

Nadere informatie

Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie

Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie Aastra verbindt u met de wereld Aastra levert wereldwijd communicatiesystemen die tegemoetkomen aan de behoeften van kleine,

Nadere informatie

's Werelds meest geavanceerde trading platform.

's Werelds meest geavanceerde trading platform. 's Werelds meest geavanceerde trading platform. Snel Nauwkeurig Eenvoudig in gebruik Inhoud: Pagina Omnitrader Geavanceerde grafieken 3 Focus list 6 Geautomatiseerde analyse 8 Strategy Builder 9 Tradeplans

Nadere informatie

Snel aan de slag met geconvergeerde infrastructuur

Snel aan de slag met geconvergeerde infrastructuur Handout Snel aan de slag met geconvergeerde infrastructuur HP ConvergedSystem ONE HP ConvergedSystems Snel aan de slag met geconvergeerde infrastructuur Voor veel organisaties is het zelf ontwerpen, samenstellen

Nadere informatie

tiende jaargang Oktober 2008

tiende jaargang Oktober 2008 tiende jaargang Oktober 2008 Isotron Systems ontvangt de Long term partner Award van Advantech Oosterbosch Engineering ontwerpt ovenbesturingen Universiteit Twente bouwt dry-spinner toepassing met Unitronics

Nadere informatie

De Juniper Networks NonStop Wireless LAN oplossing.

De Juniper Networks NonStop Wireless LAN oplossing. De Juniper Networks NonStop Wireless LAN oplossing. Juniper Networks heeft met de introductie van de NonStop Wireless LAN oplossing een nieuwe Wireless LAN-generatie gerealiseerd, die organisaties bevrijdt

Nadere informatie

Ontwikkel paden voor Predictive maintenance in service business

Ontwikkel paden voor Predictive maintenance in service business Ontwikkel paden voor Predictive maintenance in service business Colofon Auteurs: Paul van Kempen en Rob van Eijk Organisatie: Adversitement In opdracht van: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij In samenwerking

Nadere informatie

Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX

Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX Panasonic KX-TDE Pure IP PBX-centrales zijn hoogstaande communicatieplatforms voor IP-netwerkomgevingen. KX-TDE is het antwoord voor convergentie en ondersteunt

Nadere informatie

Netwerk Communication Platform. Iedere oproep telt. KX-NCP Unified Communication Oplossingen

Netwerk Communication Platform. Iedere oproep telt. KX-NCP Unified Communication Oplossingen Netwerk Communication Platform KX-NCP Unified Communication Oplossingen Het NCP gamma van Panasonic biedt met zijn geavanceerde oplossingen Unified Communications aan, met als doel de individuele performantie

Nadere informatie

PLANTEN. VERZORGEN. MANAGEN. OOGSTEN. PLANNEN. 2015 PRODUCTEN EN ONDERSTEUNING

PLANTEN. VERZORGEN. MANAGEN. OOGSTEN. PLANNEN. 2015 PRODUCTEN EN ONDERSTEUNING PLANTEN. VERZORGEN. MANAGEN. OOGSTEN. PLANNEN. 2015 PRODUCTEN EN ONDERSTEUNING BENT U OOK EEN AG LEADER? Ag Leader heeft met de Yield Monitor 2000, de eerste goed werkende vocht- en opbrengstmeting voor

Nadere informatie

Eindverslag. Technische Universiteit Delft. TI3800 Bachelorproject. Mobiel Notificatie Systeem

Eindverslag. Technische Universiteit Delft. TI3800 Bachelorproject. Mobiel Notificatie Systeem Technische Universiteit Delft TI3800 Bachelorproject Mobiel Notificatie Systeem Eindverslag Auteurs: Edwin van den Houdt ManWai Shing Begeleiders: Cor-Paul Bezemer (TU Delft) Eugène Pattikawa (Exact) Peter

Nadere informatie

The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing

The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing Dimensional Insight en de Diver Solution Dimensional Insight (DI) helpt organisaties wereldwijd om data te benutten voor het verbeteren van hun prestaties.

Nadere informatie

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006 Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration 3 april 2006 René Jorissen rjorissen@os3.nl Mark Meijerink mark@os3.nl 1 Samenvatting Samenvatting Om tijd en geld

Nadere informatie

Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur

Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur Datum : 05-12-2012 Versie : 1.0 Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of op andere wijze openbaar

Nadere informatie

Hoe kleine en middelgrote bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld

Hoe kleine en middelgrote bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld White Paper Hoe kleine en middelgrote bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld Door Scott Sinclair, analist, Mark Peters, senior analist en Monya Keane, researchanalist

Nadere informatie

Stageopdrachten 2013/2014

Stageopdrachten 2013/2014 Stageopdrachten 2013/2014 Stageopdrachten Inleiding Onderzoeksgebieden Advanced Marketing met Dynamics AX Agile en Dynamics CRM Application Life Cycle Management voor Dynamics CRM Azure en BizTalk 2013

Nadere informatie

#2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH

#2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH #2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH Voor u ligt de productcatalogus van Priva. Deze catalogus geeft een overzicht van tuinbouw gerelateerde producten en diensten die Priva uw bedrijf

Nadere informatie

Whitepaper Hybride Cloud

Whitepaper Hybride Cloud Whitepaper it starts here Whitepaper Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wat is de cloud?...4 2.1 Typen clouds...4 2.2 Cloud service modellen...5 2.3 Uitdagingen voor de IT-professional...6 2.4 De gewijzigde

Nadere informatie

ProCall Enterprise. Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software

ProCall Enterprise. Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software Nu met mobility en collaboration functionaliteiten vernieuwd design Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software // Unified Communications & classic

Nadere informatie

Leerbaarheid van SAP interfaces

Leerbaarheid van SAP interfaces Leerbaarheid van SAP interfaces Naam Koen Heijnen Studentnummer 850483532 Datum presentatie 24-05-2011 1 B89317 Leerbaarheid van SAP interfaces BPMIT Open Universiteit Nederland Eindhoven, 12 mei 2011

Nadere informatie

ProCall Enterprise. Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software. // Unified Communications & classic CTI

ProCall Enterprise. Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software. // Unified Communications & classic CTI Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software // Unified Communications & classic CTI Efficiënte communicatie in uw organisatie Unified Communications en CTI

Nadere informatie

The smart way to do business

The smart way to do business SuperOffice CRM SuperOffice CRM Neem contact met ons op voor meer informatie SuperOffice CRM is een hulpmiddel met veel gebruiksmogelijkheden dat de actuele uitdagingen op het gebied van marketing, verkoop

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

De heldere weg naar Business Intelligence. Optimaliseer uw beslissingen met SAP Crystal Solutions

De heldere weg naar Business Intelligence. Optimaliseer uw beslissingen met SAP Crystal Solutions SAP Oplossing in Detail u SAP Crystal Solutions (2011) De heldere weg naar Business Intelligence. Optimaliseer uw beslissingen met SAP Crystal Solutions Onbetrouwbare, vertraagde en onbruikbare informatie

Nadere informatie

for Exchange/SMTP for Exchange/SMTP for Exchange for Exchange/SMTP/Lotus Network Security Scanner for ISA Server

for Exchange/SMTP for Exchange/SMTP for Exchange for Exchange/SMTP/Lotus Network Security Scanner for ISA Server for Exchange/SMTP for Exchange/SMTP for Exchange for Exchange/SMTP/Lotus Network Security Scanner for ISA Server Overzicht van producten Anti spam en anti phishing voor Exchange Server GFI MailEssentials

Nadere informatie

Web2Print Systeembeschrijving

Web2Print Systeembeschrijving HIFLEX Web2Print 2 Web2Print Systeembeschrijving 4 Inhoud Inleiding 01. Bedrijfsprofiel 06 02. Redenen voor Web2Print 08 03. Referenties: Web2Print van HIFLEX 10 Web2Print voor drukwerkinkopers 04. Productmatrix

Nadere informatie