NIEUWSBRIEF. Januari 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Januari 2017"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Januari 2017

2 Index 03 Voorwoord 04 Even voorstellen 06 Samenspeelorkest 07 Opleidingsharmonie 09 Harmonie 11 Leerlingenpercussiegroep 12 Malletgroep 13 Sonore 16 Bloaskaken 17 Klankbord 18 Activiteitenkalender

3 Voorwoord Henk Vogels Allereerst wil ik namens het bestuur alle muzikanten, leden, vrienden en vrijwilligers een voorspoedig 2017 wensen. Een enerverend jaar hebben we met zijn allen achter de rug en nieuwe uitdagingen voor het nieuwe jaar liggen alweer in het verschiet. Maar eerst gaan we op 3 februari aanstaande op een passende wijze afscheid nemen van onze dirigent Martien Maas. Na 24 succesvolle jaren bij ons harmonieorkest zoekt Martien nieuwe uitdagingen in zijn muzikale leven en gaat hij nieuwe wegen bewandelen. De voorbereidingen van het afscheidsfeest zijn al enige tijd in volle gang. Donderdag 9 maart aanstaande neemt onze nieuwe dirigent Johan Smeulders de dirigeerstok van Martien over en neemt dan voor het eerst plaats op de bok. Samen met Johan staan we voor nieuwe muzikale uitdagingen die van ons allemaal de volle aandacht en steun zullen gaan vragen. Op dit moment zijn de voorbereidingen in gang gezet voor Maestro en ook Music in Blue later in het jaar vergt al de eerste voorbereidingen. Samen met Johan zal ook de nieuwe muziekcommissie vorm gaan krijgen. In overleg met de dirigenten en bestuur zal een nieuwe planning worden gemaakt die recht doet aan onze doelstellingen; kwaliteit, ontspanning en plezier. Binnen onze mogelijkheden zal worden bezien of we in de toekomst nieuwe muzikale thema s op de rol kunnen zetten. Hiermee hopen we onze inwoners en onszelf wederom te kunnen verrassen met muzikale hoogstanden. Met het dirigentenoverleg willen we de integratie van alle muziekgroepen binnen onze stichting verder vorm geven. Ook in 2017 zullen we onze muzikanten weer betrekken bij de uitvoering van activiteiten. Op deze wijze willen we het gemeenschappelijk draagvlak en de onderlinge betrokkenheid nog meer verankeren binnen Pro Honore et Virtute.

4 Even voorstellen Hans Waals Vroeger, toen de A-50 nog niet was aangelegd en we gewoon nog in guldens betaalden, kwam ik als jochie geboren en getogen in Oss regelmatig in Son en Breugel. Als fanatiek badmintonner speelden we zeker twee keer per jaar tegen BC Scarabee. Nooit vermoed dat ik na diverse omzwervingen in Nederland hier ooit nog zou komen te wonen. Maar ja, dan kom ik zo maar ene Judith Bauwens tegen en blijkt Son en Breugel inmiddels een heel leuk dorp te zijn. We staan dan ook nog elke dag achter onze prima keuze om hier, als samengesteld gezin met samen vier kinderen, gelukkig te zijn. Na jaren in Waalre gewoond te hebben voelen zowel ik als mijn kinderen Irene en Thijs ons hier al helemaal thuis. Met Judith als fluitende echtgenote en enkele jaren geleden ook nog Puck als fluitiste en Sam als slagwerker maakte ik al snel kennis met PHEV. Zelf ben ik, lang geleden tijdens mijn studie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, drie jaar tamboer geweest van het Cadetten Tamboer Korps Prins Bernhard. Terugdenkend aan die tijd herinner ik mij o.a. de dagelijks repetities ( s ochtends van uur tot uur), de optredens tijdens de Taptoe Breda, het jaarlijks optreden op paleis Soestdijk voor onze beschermheer Prins Bernhard en de gezellige buitenlandse reizen naar België en Frankrijk. Maar bovenal leerde ik het als lid van dit muziekgezelschap ook te waarderen om deel van een team te zijn. Om samen met anderen, met respect voor ieders kwaliteiten, drijfveren en overtuigingen aan één doel te werken. Om zo als geheel iets neer te zetten waar je als individu niet toe in staat bent. Dat is wat mij gedurende de 30 jaar dat ik officier ben geweest bij de Koninklijke Landmacht het meest aangesproken en gedreven heeft; teamwerk. En ook nu in mijn huidige werk als zelfstandig ondernemer ervaar ik als organisatieontwikkelaar, dat één van de grootste uitdagingen van organisaties is om mensen effectief met elkaar te laten samenwerken. Niet altijd eenvoudig, wel heel dankbaar. Zowel voor het plezier als voor het resultaat.

5 Toen ik in 2015 benaderd werd voor een functie in het bestuur van de harmonie, trok mij dit dan ook direct aan. Als inwoner van een gemeenschap wil ik graag iets terug doen voor anderen. Ik zie de harmonie dan ook als een prachtige club waar zeker twee aspecten verenigd zijn; het kunnen uitoefenen van een mooie hobby, samen muziek maken en het verzorgen van mooie concerten en evenementen aan de lokale bevolking. Omdat ik weet dat dit niet vanzelf gaat, zet ik mij als bestuurslid graag in om deze doelstellingen PHEV en de muziekgezelschappen mogelijk te maken. Mijn portefeuille (Public Relations en Communicatie) in het bestuur is lang niet ingevuld geweest. In het recente verleden hebben bestuur en andere vrijwilligers hier zo goed mogelijk inhoud aan gegeven. Met mijn collega-bestuursleden verwacht ik samen met de muzikanten van onze zeven muziekgezelschappen nog meer inhoud te kunnen geven aan onze hobby: mooie muziek maken. Met velen van PHEV heb ik inmiddels persoonlijk kennis gemaakt tijdens repetities en optredens. Daar hecht ik ook waarde aan. Als mens ben ik nieuwsgierig naar wat jou beweegt. Maar ook als bestuurslid kan ik mijn functie alleen goed invullen als ik weet wat er bij jullie leeft. Het lukt mij echter niet altijd, of tijdig genoeg, op de hoogte te zijn van jullie interesses, irritaties en verlangens. Ik stel het dan ook zeer op prijs als je me zelf aanspreekt met een idee, voorstel, gedachte, of zomaar voor een praatje. Ik ontmoet jullie graag.

6 Samenspeelorkest Silke Vogels Ik ben Silke Vogels. Tweeënhalf jaar geleden ben ik begonnen met klarinetles bij Ellen Mulder. Sinds augustus 2015 speel ik ook in het samenspeelorkest. Dit is een orkestje voor beginnende muzikanten. We repeteren (bijna) iedere week op dinsdagavond in het Vestzaktheater. Op dit moment spelen we nummers zoals: Born this way, Abba hits voor kids en Funkytown. Het is leuk om bij het samenspeelorkest te spelen. Het is een gezellige groep en we hebben een aardige dirigent. Nu zijn we aan het repeteren voor het Valentijnsconcert dat begin 2017 is en ook spelen we al een beetje voor Music in Blue. Ik vind het in ieder geval erg leuk.

7 Opleidingsharmonie Ron van Eijk De opleidingsharmonie is druk bezig met van alles. Over de uitwisseling van de opleidingsorkesten van Gerwen en Lieshout stond al een stukje in de vorige nieuwsbrief als aankondiging. Dit jaar stonden acht muziekstukken op het programma. Enkele weken voorafgaand aan het weekend zijn we begonnen met het instuderen van de stukken. Maar wanneer je dan in een zaaltje zit met bijna 70 muzikanten, klinkt het direct heel anders. Er is erg hard gewerkt om het een geheel te laten worden. Knap van zowel de dirigenten als de muzikanten. Naast de muziek was er ook ruimte voor spelletjes. Een groot succes en een compliment aan iedereen om er zo iets moois van te maken. Het weekend werd afgesloten met een mooi concert in Beek en Donk met veel publiek dat zichtbaar genoot.

8 Deze uitvoering was blijkbaar zo n succes, dat bij de deelname aan het Dorpsconcert dit programma nogmaals gespeeld werd. Met medewerking van de eerder genoemde orkesten. Het was leuk om te horen dat deze orkesten de uitnodiging aannamen en in grote aantallen naar Son kwamen. Maar tijd om samen te oefenen was er niet. Dus dan maar even snel alles doornemen een uurtje voor het Dorpsconcert. Het viel niet tegen, met de wetenschap dat sommige muzikanten de partijen al even niet meer gezien hadden, hoe snel iedereen het weer oppakte. Aan de reacties na het concert was op te maken dat iedereen het leuk vond. Dan wordt het weer tijd om vooruit te kijken naar de komende activiteiten. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om deel te nemen aan het Nieuwjaarsconcert van dweilorkest Wa n Klank. Diverse leden van de OLH zijn verhinderd waardoor de bezetting niet toereikend is om een goede uitvoering te kunnen geven. Er is geprobeerd de lege plaatsen in te vullen met leden van de harmonie, maar dat lukte niet meer in zo n kort tijdsbestek. Hierdoor zijn we genoodzaakt ons af te melden voor het Nieuwjaarsconcert. De volgende activiteit is niet het Vaderdagconcert of Music in Blue, nee info daarover volgt in de volgende nieuwsbrief. De volgende activiteit voor de OLH is iets nieuws, een Valentijnsconcert. Een activiteit waarbij de leerlingenpercussiegroep, SSO en OLH een uitvoering zullen verzorgen. We proberen ook nog enkele muzikanten uit te dagen om een solo, duet of gezamenlijk een stukje te laten horen en dit alles onder het genot van een klein ontbijt. Het zal gaan plaatsvinden op 12 februari van uur tot uur. Houd de facebook pagina en/of website goed in de gaten voor meer info en het regelen van kaartjes. Doe eens iets bijzonders voor je Valentijn, ouders of opa en oma en verras ze met een ontbijtje met muziek. Gelijktijdig steun je de opleidingsorkesten met hun doel voor Music in Blue 2.0.

9 Harmonie Freddie Louwers Na een maandenlange voorbereiding is het eindelijk zondag 27 november. Of zoals een groot tekstschrijver het ooit beschreef: de dag die je wist dat zou komen. Vanaf september hadden we erg intensief gerepeteerd en op deze dag moest dat allemaal tot uiting komen in een goed resultaat. De sfeer in de bus is ontspannen, maar eenmaal aangekomen bij De Hanzehof in Zutphen begint de spanning hier en daar toch wat op te lopen. En dan sta je daar te wachten tot je het podium op mag en wat duurt dat dan lang. Je ziet de gespannen koppies van enkele collega muzikanten en probeert elkaar nog wat moed in te praten. Als we het podium oplopen zien we een heleboel bekende gezichten in de zaal. Fijn om te zien dat er zoveel mensen uit Son en Breugel zijn meegekomen, speciaal voor ons. De eerste noten van Hymn of Brotherhood klinken en we merken dat het geluid prachtig is in deze zaal. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het programma. En dan volgt Sidus, het eerste concourswerk. Het gaat erg goed, het klinkt fantastisch en als de laatste noot gespeeld is en het applaus geklonken heeft, zie je bij iedereen een zucht van verlichting. Dit geeft vertrouwen voor het volgende werk. We zijn ons er van bewust, meerdere malen door onze dirigent op het hart gedrukt, zelfs met plaatjes, dat we de concentratie moeten vasthouden en meteen de juiste sfeer van Al Piemonte moeten neerzetten. Dat lukt en ook dit stuk gaat geweldig. Na afloop is er ontspanning, opluchting en vooral nieuwsgierigheid naar het resultaat. Want wij kunnen wel vinden dat het goed gegaan is, maar hoe denkt de jury erover. Onderling worden al wat schattingen gemaakt maar niemand durft echt een aantal te noemen. We horen de scores van de andere orkesten aan en zij behalen allemaal mooie punten. Dan volgen onze punten. De voorzitter opent met: de jury was erg onder de indruk van Sidus. Bij het noemen van het resultaat van 91 punten ontploft het podium.

10 Ongeloof, verbazing, trots en blijdschap hebben de overhand. Als we dan voor Al Piemonte ook nog eens punten scoren is de euforie compleet. Een gemiddelde van punten bij ons eerste concours in de 1 e divisie. Het applaus van de muzikanten op het podium voor Martien Maas is ontroerend en bezorgt menig muzikant kippenvel. Iedereen beseft dat dit voor hem een fantastische manier is om afscheid te nemen bij onze harmonie. Martien heeft ons laten pieken op het juiste moment, zoals hem dat in die 24 jaar altijd gelukt is, en heeft ons naar een volgend hoogtepunt geleid. Dat is een geweldige kwaliteit waar menig dirigent jaloers op kan zijn. Wij kunnen terugkijken op een mooi concours met een prachtig resultaat en dat geeft als muzikant toch een heel goed gevoel na alle uren die we er met z n allen in hebben gestopt.

11 Leerlingenpercussiegroep Joeri van de Ven Mijn naam is Joeri van de Ven, ik ben 11 jaar en ik zit bij de leerlingenpercussiegroep. Ik vind het erg leuk bij de leerlingenpercussiegroep, het is er gezellig en grappig. Het is gaaf om met meerdere mensen tegelijk te trommelen op verschillende slagwerkinstrumenten. Ik vind het leuk om op te treden voor publiek maar het is ook wel een beetje spannend. Op vrijdag 21 oktober zijn we met alle mensen van de leerlingenpercussiegroep wezen kegelen in de Vresselse Hut. We mochten zelf de teams maken en ons team was heel leuk. We hadden heel wat kegels omgegooid, het was heel gezellig. Op zondag 13 november was het weer tijd om Sinterklaas in ons dorp te verwelkomen. We mochten ook meelopen met de intocht. Het was erg slecht weer, het regende de hele middag. Ik vind het leuk om mee te lopen, want langs de route staan heel veel bekende mensen. Ik vind het ook leuk dat we over het terrein van Zonhove komen want sommige bewoners vinden het zo leuk dat ze meelopen en dansen. Dat vind ik leuk.

12 Malletgroep Duco van de Weijer Tijdens het uitwisselingsconcert van 18 december moesten we s ochtends al beginnen. Manon had koek meegenomen. Dat was een goed begin. Daarna brachten we alle spullen naar het podium en gingen we repeteren en dat ging goed. Hierna was het tijd voor de lunch. Zelf van thuis meegenomen. Dus ik vond het lekker. Na de lunch begon het publiek al binnen te stromen. Ook de twee andere percussiegroepen die na ons zouden optreden kwamen binnen. De zaal zat mooi vol. We gingen weer het podium op om klaar te staan voor het optreden. Het optreden was leuk. We begonnen met de Scetches of the Orient. Ongestemd slagwerk in de hoofdrol. Daarna speelden we Soul bossa nova. Met een belangrijke rol voor de Cuíca. Het is een filmlied. Toen speelden we Glitzville! Dat vind ik een van de leukere nummers, want daarin zijn veel solo s op ongestemd slagwerk. Tot slot speelden we Lord of the Dance. Dat is een leuk lied, want het blijft de rest van de dag in je hoofd zitten. Na ons optreden luisterden we naar de twee andere percussiegroepen. De ene groep kwam uit Veldhoven en de andere uit Vinkel. Ook zij hadden een mooi programma. We hebben ook nog afscheid genomen van Stephan Sanders. Hij speelde voor de laatste keer bij de malletgroep. Toen ik bij de drumgroep kwam was hij mijn dirigent. Dank je wel Stephan voor wat je mij geleerd hebt.

13 Sonore Gerard van den Elsen De laatste 3 maanden van 2016 stonden vooral in het licht van het 25 jarig bestaan van ons orkest. Voor de leden van het orkest hadden we dit al gevierd in september met een dagje uit. Voor De vrienden van Sonore was er een muzikale avond in de Bongerd op 22 oktober. Een bonte avond van optredens van de Sail Jazzband en BSA. Tussen het optreden van Sonore zelf werd onze dirigent Harrie Scheutjens een oorkonde overhandigd naar aanleiding van zijn verdiensten voor het orkest. Hij is al 25 jaar orkestleider en werd hiermee beloond voor zijn onvermoeibare inzet. Verder nog een bijzonder optreden van het gitaarduo Henk en Bart Kusters, wat altijd hoog scoort met dialectische liedjes uit de omgeving van Helmond. Een prachtige muzikale avond.

14 Een ander hoogtepunt was het optreden van Sonore tijdens het Grand Merci op 9 december. Tijdens dit concert werd vooral onze dirigent Harrie Scheutjens in het zonnetje gezet. Hij staat al vanaf de oprichting voor het orkest en leidt het nog steeds met verve. Voor zijn jarenlange inzet voor Sonore, maar ook voor Pro Honore et Virtute als docent en dirigent van diverse orkesten binnen de harmonie, werd Harrie geëerd met het bevorderen tot erelid van de PHEV. Tevens was dat het laatste optreden van Ties, ook de spreekstalmeester bij diverse gelegenheden van het Seniorenorkest Sonore. Grote dank aan Ties voor zijn altijd unieke inzet. Verder waren er nog optredens in het verzorgingscentrum Wilgenhof in Eindhoven op 12 oktober, het Ekkersfestival in Beek en Donk op 6 november, het woonzorgcentrum Marishof in Maarheeze op 18 november en de woongemeenschap Jeroen Pelshuis in Eindhoven op 24 november. Al met al een drukke en zeer gevarieerde laatste 3 maanden van Een memorabel jubileumjaar over de voorbije 25 jaar en Still Going Strong voor de komende tijd.

15 Activiteitenkalender Sonore Datum Wie Activiteit Tijd Waar 2 jan 17 Sonore Concert uur Woonzorgcentrum Berkelhof 3 jan 17 Sonore Concert uur Woonzorgcentrum Kronehoef 10 jan 17 Sonore Concert uur Senioren Expo 2017 Koningshof Veldhoven 15 jan 17 Sonore Opluisteren kerkdienst uur Verzorgingshuis Wissehaege 12 mrt 17 Sonore Concert uur De Gasthuishoeve

16 Bloaskaken Eline van Huijgevoort Ook wij hebben niet stil gezeten de afgelopen tijd. Na de zomervakantie zijn we weer begonnen met repeteren, want als de nieuwe prins carnaval bekend gemaakt wordt, willen we natuurlijk goed beslagen ten ijs komen. Het blijft ieder jaar spannend. Wie zou het dit jaar gaan worden? Zou de prins uit Son komen of uit Breugel? Zou hij wat ouder zijn of is het een jongere prins? Op om 23:11 werd dan eindelijk bekend dat Ronald Brekelmans de prins van Krutjesgat is. Om de prins even goed in te wijden, wordt er jaarlijks een week na de bekendmaking champagne gedronken in de Zwaan. Ook hier zijn de Bloaskaken uiteraard van de partij. Ook bij de jeugd hebben we weer het bal mogen opluisteren. Dit jaar bestaat ons jeugdpaar uit prins Jeroen en prinses Lieke. Beiden met Bloaskaken roots! Jeroen is namelijk de zoon van Pieter Melisse, jarenlang de muzikaal leider van de Bloaskaken geweest, en Lieke is de dochter van Maikel van Hak, wie jarenlang onze grote trom heeft bespeeld. Voor ons een bijzonder jeugdpaar dus! Inmiddels zijn we al weer druk bezig voor de aankomende zittingsavonden en niet te vergeten; de jaarlijkse carnavalsmis, die wij traditiegetrouw mogen opluisteren. We gaan weer een drukke periode tegemoet, waar we met z n allen erg veel zin in hebben!

17 Klankbord Jubilaris Leo Verhappen jaar Geslaagd Christian Baas A Diploma Zelf een stukje schrijven voor in de nieuwsbrief? Dat kan! Neem contact op met de redactie via secretaris@phev.nl. Een aantal slagwerkers zullen meedoen aan het Brabants Solistenconcours voor slagwerkers op 19 maart in Den Durpsherd in Berlicum. Het concours wordt georganiseerd door de Brabantse Muziek Bond. Het programma wordt later bekend gemaakt. Nina Nederlof neemt dit jaar weer deel aan het Archipel Muziek Concours. Op zal ze om uur een solo-optreden verzorgen in Gagelbosch te Eindhoven. Op zal Nina samen met haar kamermuziek-trio om uur een optreden verzorgen in Landrijt te Eindhoven. De finale van het Archipel Muziek Concours zal plaatsvinden op om uur in het Muziekcentrum te Eindhoven.

18 Activiteitenkalender Datum Wie Activiteit Tijd Waar 03 feb 17 HA Afscheidsconcert Martien Maas 12 feb 17 OLH / SSO / Leerlingenpercussiegroep uur VZT Valentijnsconcert uur VZT 19 mrt 17 OLH Uitwisselingsconcert TBD TBD 26 mrt 17 Leerlingenpercussiegroep Jeugdslagwerkdag TBD TBD

19

Voorwoord Harmonie Natuurlijk ook niet aan ons talent want wij zijn gewoon goed dat staat buiten kijf

Voorwoord Harmonie Natuurlijk ook niet aan ons talent want wij zijn gewoon goed dat staat buiten kijf Voorwoord Terugblik op 2014 en vooruitblik op 2015 Het jaar 2014 was na de eeuwfeesten weer een 'normaal' muzikaal jaar voor de harmonie. Maar ja, wat is normaal? Ook afgelopen jaar hebben we weer veel

Nadere informatie

In de volgende nieuwsbrief hoop ik wat meer concreet over de plannen te kunnen schrijven. Namens de opleidingsharmonie, Mari van Gils

In de volgende nieuwsbrief hoop ik wat meer concreet over de plannen te kunnen schrijven. Namens de opleidingsharmonie, Mari van Gils Voorwoord Aan maanden van onzekerheid is in maart een einde gekomen. Het tekort is weggewerkt. Dankzij een ongekend succesvolle verkoopactie door een groepje muzikanten is een groot bedrag opgehaald. En

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober 2016

NIEUWSBRIEF. Oktober 2016 NIEUWSBRIEF Oktober 2016 Index 03 Voorwoord 04 Even voorstellen 06 Samenspeelorkest 07 Opleidingsharmonie 08 Harmonie 09 Leerlingenpercussiegroep 10 Malletgroep 11 Sonore 13 Bloaskaken 14 Rabobank Spek

Nadere informatie

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon 26 juli 2015 Agenda - reminder 27 augustus 2015 Eerste repetitie harmonieorkest 20.00 uur 27 augustus 2015 Start kaartverkoop Proms 31 augustus 2015 Eerste repetitie jeugd slagwerkgroep 19.30 uur 31 augustus

Nadere informatie

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 Cecieleke Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 CECIELEKE Het jaar 2015 nadert zijn einde. De Kerstdagen staan voor de deur en daarmee een stuk gezelligheid.

Nadere informatie

13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter Een dochter voor Mandy en Jeroen

13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter Een dochter voor Mandy en Jeroen 13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter We kijken terug op twee goede optredens bij het Jumbo Muziekfestival afgelopen weekend in Lieshout. In deze nieuwsbrief een terugblik. Komende zondag is het

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

De volgende uitgangspunten zijn opgesteld om de commissies ten opzichte van het bestuur te positioneren:

De volgende uitgangspunten zijn opgesteld om de commissies ten opzichte van het bestuur te positioneren: Algemene uitgangspunten bestuur/commissiemodel PHEV De volgende uitgangspunten zijn opgesteld om de commissies ten opzichte van het bestuur te positioneren: 1. Het bestuur is eindverantwoordelijk en is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 9 VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 9 VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 9 VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE. ARTIKEL 1. MUZIEKGEZELSCHAPPEN De muziekgezelschappen, bedoeld in artikel 3 onder a. van de statuten,

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

Interview met Pam M Jones

Interview met Pam M Jones Interview met Pam M Jones Door Timen van Ark, Radio presentator bij www.countryland.nl Programma Countryland Café Uitzending 10-09-2016 We hebben vandaag hier een artiest die ook een beetje bekendheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Nieuwjaar Dames en heren,

Nieuwjaar Dames en heren, Dames en heren, Goede middag en van harte welkom op ons Nieuwjaarsconcert 2016. Welkom aan mevrouw Rijsdorp, vandaag voor de laatste keer als burgemeester present op ons Nieuwjaarsconcert. Dat woordje

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017 Nieuwsbrief JAARGANG 2, NUMMER2 Agenda Zaterdag 11 maart Uitvoering saxofoon, bugel en trompet @Melishof, Melissant Zaterdag 18 maart Concert Peter en de Wolf @De Staver, Sommelsdijk Zaterdag 25 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s.

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s. 16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Het muziekjaar 2016-2017 is lekker op stoom. We hebben in de afgelopen weken twee mooie concerten verzorgd. Op zondag 25 september speelden onze slagwerkgroepen

Nadere informatie

Opening door Harry Welkom aan alle leden, we hebben een volle agenda deze avond.

Opening door Harry Welkom aan alle leden, we hebben een volle agenda deze avond. Notulen jaarvergadering: 14-03-2019 Opening door Harry Welkom aan alle leden, we hebben een volle agenda deze avond. Terugblik 2018 en Jaarverslag Jaarverslag voorgelezen door Loes. Optredens 2019: -januari

Nadere informatie

Sponsor Garage de Waal

Sponsor Garage de Waal Nieuwsbrief SSV december 2017 Klaartje In de vorige nieuwsbrief is het succes beschreven van de uitstapjes waarvoor de bussen van Klaartje worden ingezet. Het aantal ritten en deelnemers is toegenomen.

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec Vrijdag 2 oktober 2015 week 40 AGENDA Ma 5 oktober Vrij 6 nov 20.00 uur Vast noteren: Do 10 dec Dag van de Leraar Stichting Vrienden van de HSV-borrel op de HSV. ALV MEDEDELINGEN Stichting Vrienden HSV:

Nadere informatie

TOG IN ZEE MET PIA DOUWES. zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen

TOG IN ZEE MET PIA DOUWES. zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG september 2013 AGENDA 2013-2014: zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen za. 2 november: Jaarconcert bij De Heineken, aanvang 14.00u. Locatie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Beste ouder(s), verzorger(s),

Beste ouder(s), verzorger(s), Beste ouder(s), verzorger(s), Ineens lijken we van de winter in de zomer te zijn beland De lente is een feit! Wat boffen we met het heerlijke weer dat voorspeld is op de dag van de koningsspelen en zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter,

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter, NIEUWSBRIEF juli 2018 50+ dameskoor BINAEH ZUUVER Secr. Isaak Beeckmanstraat 12 4336 DD Middelburg 0118 629050 Van de voorzitter, Lastig hoor, een stukje schrijven als je de laatste tijd meer af- dan aanwezig

Nadere informatie

Carnavalsweek op De Buizerd Crummelburg

Carnavalsweek op De Buizerd Crummelburg Carnavalsweek op De Buizerd Crummelburg Maandagmiddag zat de hele school vol spanning in de aula te wachten op de opening van het Carnaval! De toneeldeuren gingen open en daar was het kasteel van Wijchen

Nadere informatie

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Foto s Susanne van Bommel Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Afgelopen zaterdag, 5 januari, vond het nieuwjaarsconcert plaats, gedirigeerd door onze nieuwe regisseur Robbert-Paul

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Januari 2018 Jaargang 13 Nummer 1 Van de voorzitter De tijd gaat snel. Het nieuwe jaar 2018 is al weer twee weken oud. Vanaf deze plaats wil ik iedereen

Nadere informatie

en ook wel sommige ouderen werd er alleen aan stijldansen gedaan. Door jong en oud dat wel en ook volop, maar dat zijn wij dan weer niet gewend.

en ook wel sommige ouderen werd er alleen aan stijldansen gedaan. Door jong en oud dat wel en ook volop, maar dat zijn wij dan weer niet gewend. Voorwoord En bijna zit er al weer een seizoen op. Wat zijn er veel mooie dingen gebeurd en wat ziet de toekomst er zonnig uit. We gaan dit seizoen in stijl afsluiten met een prachtig klapstoelenconcert

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Januari 2018 Jaargang 13 Nummer 2 Van de voorzitter In de vorige nieuwsbrief gaf ik al aan: Ik heb er zin in, jullie ook. De carnaval was daar het voorbeeld

Nadere informatie

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Dinsdag 7 juni 2016. Houts Gemengd Koor OPGERICHT 16 MEI 1916 Secretariaat: Hans van Langeveld, Windmolenstraat 62, 5706 AS Helmond tel 0492-520383 mail: h.vanlangeveld@chello.nl Onderscheiden met de Koninklijke

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan 2016-2021 harmonie st Franciscus Inleiding: Gezien de waarborging voor de toekomst van onze muziekvereniging, is het noodzakelijk om een jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter.

Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter. 15 oktober 2014 Agenda - reminder 1 november 2014 Jumbocup slagwerk 14.00 uur 2 november 2014 Jumbocup harmonieorkest 14.00 uur 9 november 2014 Uitwisselingsconcert opleidingsorkest 11.00 uur Voorwoord

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 OVERZICHT Algemeen Bovenbouw (5-8) 21 ste eeuw leren Overig Algemeen / Persoonlijke noot De beste wensen voor 2018 namens alle mensen van de Kees! Inmiddels is het jaar alweer

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

t Dreeske december 2014 Activiteiten

t Dreeske december 2014 Activiteiten Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Ernst nicolledelissen@gmail.com t Dreeske december 2014 Activiteiten Opluisteren Heilige Mis 25 december 2014 Opluisteren carnavalsmis/tore

Nadere informatie

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender J A A R G A N G 3 NO. 1 4 Van onze voorzitter November 2011 INHOUD: Van onze voorzitter Intocht Sint Nicolaas Op de lessenaar Interview: Martien Maas Caeciliafeest Intermezzo Activiteiten kalender Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

21 januari Voorwoord van de voorzitter. Bestuursmededelingen

21 januari Voorwoord van de voorzitter. Bestuursmededelingen 21 januari 2013 Voorwoord van de voorzitter In deze nieuwsbrief kijken we even terug op de teeravond van afgelopen zaterdag. Ongeveer negentig mensen waren aanwezig om te kletsen, te dansen, wat te drinken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1. 1. STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE a. De stichting bestaat uit muzikanten, leerlingen, dirigenten, docenten, vrijwilligers en ereleden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6 Nieuwsbrief 24 februari jaargang 31 nr.6 Carnaval Vandaag, 24 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

Tussen de Maten. Hans Pastoor. Helmonds Muziek Corps

Tussen de Maten. Hans Pastoor. Helmonds Muziek Corps Januari 2013 - Jaargang 3 - Nummer 7 Helmonds Muziek Corps Tussen de Maten Hans Pastoor (+) DANKJEWEL HANS PASTOOR Hans Pastoor gaat Helmonds Muziek Corps verlaten. Helaas, helaas, maar het is niet anders.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Samenkind eindejaars nieuwsbericht!

Samenkind eindejaars nieuwsbericht! Samenkind eindejaars nieuwsbericht! 2017 wat ben je weer voorbij gevlogen!! Intens genoten van en met mijn gezin. Mijn man en kinderen zorgen er echt iedere keer weer voor dat ik blijf genieten van de

Nadere informatie

Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter.

Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter. 13 juli 2014 Agenda - reminder 21 augustus 2014 Eerste repetitie harmonieorkest 20.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie A-selectieslagwerk

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

En zo werd ik net ook weer ontvangen op diverse plaatsen in het dorp. Een trotse

En zo werd ik net ook weer ontvangen op diverse plaatsen in het dorp. Een trotse 16 maart 2013 Voorwoord van de voorzitter Wat een feest! Wat een topavond! Wat hebben we genoten. Harmonie Sint Servaes met Crazy Cadillac onder leiding van onze dirigent Eric Swiggers. Wat een fantastische

Nadere informatie

jaargang 3, no 7, november/december 17

jaargang 3, no 7, november/december 17 + jaargang 3, no 7, november/december 17 samenstelling: Jan van der Maarel In memoriam: Ronald Luyten, president Genootschap Ludo Claessen strooide als jurylid weer voor elk wat wils op papier tijdens

Nadere informatie

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 Beste ouders en verzorgers, Wij hebben kunnen genieten van een fijne herfstvakantie. Na acht weken was het goed om even een weekje afstand te kunnen nemen. In de herfstvakantie

Nadere informatie

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Aan: Vrienden van Lignum U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u belangstelling heeft getoond in Lignum. Als u deze gratis digitale nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kijk dan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NR 22 CBS DE ADELAAR 06-02-2015

NIEUWSBRIEF NR 22 CBS DE ADELAAR 06-02-2015 NIEUWSBRIEF NR 22 CBS DE ADELAAR 06-02-2015 Agenda: 09 feb Muzielessen Euphonia 10 feb Juf Jennie Jarig 11 feb Contactavond groep 1 t/m 7 12 feb Contactavond groep 1 t/m 7 19 feb Alle groepen krijgen het

Nadere informatie

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo Informatie over de opleidingen van Muziekvereniging Eendracht Melderslo 2017/2018 2 Beste ouders en leerlingen, Het genieten van muziek is evenals het maken van muziek niet aan leeftijd gebonden. Het laatste

Nadere informatie

Kalender. Nieuws uit de groepen. 21 mei 2 de pinksterdag, kinderen vrij 25 mei Linge sponsorfietstocht groepen 6-8

Kalender. Nieuws uit de groepen. 21 mei 2 de pinksterdag, kinderen vrij 25 mei Linge sponsorfietstocht groepen 6-8 Kalender 21 mei 2 de pinksterdag, kinderen vrij 25 mei Linge sponsorfietstocht groepen 6-8 Nieuws uit de groepen Wilhelminastraat 2 6687BA Angeren 026-3252725 E: marang@delinge.nl W: www.marang.nl Basisschool

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Zaterdagavond 23 oktober 2010 Aanvang 20:30 (zaal open om 19:30)

Zaterdagavond 23 oktober 2010 Aanvang 20:30 (zaal open om 19:30) THE SAINTS BACK ON STAGE TRY-OUT Chris - Appie - Frans-Jan - Hennie en drummer Henri hebben fanatiek gerepeteerd en willen nu hun muziek spelen voor eigen publiek. For the incrowed only Diegene die een

Nadere informatie

WEEKBRIEF 3 APRIL 2015 / NUMMER 33

WEEKBRIEF 3 APRIL 2015 / NUMMER 33 WEEKBRIEF 3 APRIL 2015 / NUMMER 33 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Weet je dat de lente komt zongen we donderdagochtend met elkaar. Dat was de afgelopen week niet te merken aan het weer.

Nadere informatie

28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij uur

28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij uur 23 november 2013 Agenda - reminder 26 november 2013 Serenade familie Willems @de Toren 18.45 uur 28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij 20.00 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

27 december 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter Serenades Koninklijke Onderscheiding eerder bekend

27 december 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter Serenades Koninklijke Onderscheiding eerder bekend 27 december 2014 Agenda - reminder 30 december 2014 Extra repetitie harmonieorkest 20.00 uur 4 januari 2015 Nieuwjaarsconcert harmonieorkest in Nia Domo Boekel met Eendracht Maakt Macht 11.30 uur 17 januari

Nadere informatie

Juni 2017 Nieuwsbrief 29

Juni 2017 Nieuwsbrief 29 Juni 2017 Nieuwsbrief 29 VillaDriel wint Kinderopvang awards 2017 In de door Opiness georganiseerde verkiezing Kinderopvang awards 2017 hebben we 3 prijzen binnen gesleept. In de categorie beste kinderopvangorganisatie

Nadere informatie

Agenda. Berichten van de directie

Agenda. Berichten van de directie Nr. 20 vrijdag 16 juli 2015 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Agenda Vr. 17 juli: Studiedag team (alle kinderen zijn vandaag vrij). Ma. 20 juli:

Nadere informatie

DE LENTE KOMT... EXCURSIE NAAR DE KINDERBOERDERIJ

DE LENTE KOMT... EXCURSIE NAAR DE KINDERBOERDERIJ De Bem JAARGANG 4 2013-2014 11 maart 201416 OPEN DAG 29 MAART 2014 Op zaterdag 29 maart is er tussen 10.00 en 12.00 uur voor (nieuwe) leerlingen, ouders, buurtbewoners en alle andere belangstellenden een

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 Beste ouders, kinderen en geïnteresseerden Het schooljaar is alweer voorbij, het was een jaar waar we met veel plezier de tussenschoolse opvang verzorgd hebben. Nu zijn we net

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomervakantie week juli Tm 5 augustus

Recreatieprogramma. Zomervakantie week juli Tm 5 augustus Recreatieprogramma Zomervakantie week 31 30 juli Tm 5 augustus Welkom op Cambiance Duinhoeve. Allereerst willen wij iedereen een hele fijne en gezellige vakantie toewensen! Deze vakantie zijn er diverse

Nadere informatie

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is!

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Een interview met Lizette en Anton, Lelystad, januari 2016 Mensen vragen vaak aan mij: Wat is Positive Discipline en hoe werkt het? of Ik wist niet

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

4. Organisatorische en financiële problemen, want ze zijn niet goed voorbereid op deze grote aantallen studenten.

4. Organisatorische en financiële problemen, want ze zijn niet goed voorbereid op deze grote aantallen studenten. Antwoorden thema 1 Studie en beroep Oefening 2 1. Met 25 procent. 2. De economische crisis. 3. Omdat de kansen op de arbeidsmarkt toch slecht zijn. 4. Organisatorische en financiële problemen, want ze

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORT 2018 JEUGDPOPKOOR ZINGE! - HENDRIK-IDO-AMBACHT - CULTUURVERENIGING

BENCHMARKRAPPORT 2018 JEUGDPOPKOOR ZINGE! - HENDRIK-IDO-AMBACHT - CULTUURVERENIGING BENCHMARKRAPPORT 2018 JEUGDPOPKOOR ZINGE! - HENDRIK-IDO-AMBACHT - CULTUURVERENIGING HOOFDSTUK 1: INLEIDING Jeugdpopkoor Zinge! heeft deelgenomen aan de Verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. Bij het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 26 mei 2016 Activiteiten in mei: 25 26 27 mei Schoolkamp groep 8 27 mei Koffieochtend

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Mescher Mail. 28 maart THEMA-AVOND EXECUTIEVE FUNCTIES UITNODIGING. Thema-avond uur. Executieve functies IN DIT NUMMER

Mescher Mail. 28 maart THEMA-AVOND EXECUTIEVE FUNCTIES UITNODIGING. Thema-avond uur. Executieve functies IN DIT NUMMER OBS Mesch Grijzegraaf 12 6245 KG Mesch-Eijsden 28-02-2018 Nummer 7 Mescher Mail THEMA-AVOND EXECUTIEVE FUNCTIES Graag willen wij een ouderavond aankondigen over executieve functies op woensdag 28 maart

Nadere informatie

Waarom 15 minuten lezen per dag?

Waarom 15 minuten lezen per dag? Mei 2015 Nummer 16 Waarom 15 minuten lezen per dag? De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij iedere dag 15 minuten lezen! Kinderen die dat doen, lezen 1.146.000 woorden per jaar. Hun woordenschat

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

Dag van het Aangespannen Paard

Dag van het Aangespannen Paard Dag van het Aangespannen Paard Nieuwsbrief 2 Dag van het Aangespannen Paard 5 april 2017 Voorwoord Beste deelnemers, toeschouwers en andere geïnteresseerden van de DAP. Wat hebben we leuke reacties gekregen

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Programmaboekje dagbesteding. Januari, Februari, Maart 2016. Archipel Landrijt. het gevoel van samen

Programmaboekje dagbesteding. Januari, Februari, Maart 2016. Archipel Landrijt. het gevoel van samen Programmaboekje dagbesteding Januari, Februari, Maart 2016 Archipel Landrijt het gevoel van samen Programmaboekje dagbesteding Alstublieft. Voor u ligt het programmaboekje van Landrijt. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26 Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat 74 5427 AN Boekel 0492 324508 9 e jaargang september 2011 nr 26 www.jeudebouckles.nl -------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer oktober 2016

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer oktober 2016 BLI X OPENER NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Activiteiten Kinderboekenweek In dit nummer: Activiteiten Kinderboekenweek Ook afgelopen week stond nog in het teken van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

In de peiling. Nieuwsbrief no. 14 schooljaar: datum: 14 juni 2019

In de peiling. Nieuwsbrief no. 14 schooljaar: datum: 14 juni 2019 In de peiling Nieuwsbrief no. 14 schooljaar: 2018 2019 datum: 14 juni 2019 Agenda 24 juni : Schoolschoonmaak 3 + tuinonderhoud 19.00 20.30 25 juni : STUDIEDAG TEAM: alle leerlingen zijn vrij 27 juni :

Nadere informatie

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Beste lezers Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Het lijkt al heel lang geleden, maar het is pas

Nadere informatie

Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten

Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten Wat een prachtige dag! Dat is slechts één van de vele positieve reacties van cliënten en medewerkers van De Zorggroep over diverse

Nadere informatie

2 Onze dirigent inspireert mij. 3 Onze dirigent past als persoon duidelijk bij onze veren

2 Onze dirigent inspireert mij. 3 Onze dirigent past als persoon duidelijk bij onze veren drumband Groep 1 Vragen over mijzelf l lemaal eetotaal l lemaal 1 Ik heb het naar mijn zin bij St. Caecilia 1 4 1 6,, 16,7 66,7 16,7 9 2 Ik vond het vroeger leuker bij St. Caecilia 4 3 7, 57,1 42,9,, 9

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1 1. STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE (PHEV) a. De Stichting PHEV bestaat uit muzikanten, leerlingen, dirigenten, docenten, vrijwilligers en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019

Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019 Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019 Voorwoord Het was winter, het heeft gesneeuwd en de slee kon uit de schuur gehaald worden. Het was niet echt veel en maar 1 dag, maar hier en daar stond een sneeuwpop(je).

Nadere informatie

PODIUMPRESENTATIE DE MUZIEKSCHOOL TWENTE MAART 2006

PODIUMPRESENTATIE DE MUZIEKSCHOOL TWENTE MAART 2006 PODIUMPRESENTATIE DE MUZIEKSCHOOL TWENTE MAART 2006 INHOUD 1. Wat is podiumpresentatie 2. De voorbereiding 3. Het podium op 4. Tijdens het spelen 5. Als het stuk uit is 6. Je optreden zit erop 7. Het interview

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie