NIEUWSBRIEF. Oktober 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Oktober 2016"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Oktober 2016

2 Index 03 Voorwoord 04 Even voorstellen 06 Samenspeelorkest 07 Opleidingsharmonie 08 Harmonie 09 Leerlingenpercussiegroep 10 Malletgroep 11 Sonore 13 Bloaskaken 14 Rabobank Spek de Clubkas 15 Klankbord 16 Activiteitenkalender

3 Voorwoord Henk Hulsen Beste muzikanten en alle andere betrokkenen bij Pro Honore et Virtute. In september heb ik aangekondigd het stokje over te dragen aan Henk Vogels. Hij stelt zichzelf voor in deze nieuwsbrief. Goede wijn behoeft geen krans, zal ik maar zeggen. Vanaf 1 december, dus na het concours in Zutphen, neemt Henk de harmonie verder in de ontwikkelingen. De afgelopen zes jaar is er veel gebeurd en veranderd. Ik som maar willekeurig wat op: nieuwe huisstijl, nieuwe website, een bestuurslid erbij voor de slagwerkers, er wordt publiekgerichter muziek gespeeld, er zijn diverse commissies die de stichting ondersteunen, nieuwe pakken voor het harmonieorkest en blouses voor jeugd en slagwerk en steeds meer inwoners van ons dorp hebben kennis gemaakt met een moderne harmonie. Het was een mooie maar ook een drukke periode. Er ging geen dag voorbij zonder harmonie. Ik wil alle bestuursleden bedanken voor de geweldige samenwerking. Ik wil de Vrienden bedanken voor hun onmisbare bijdragen. Ik wil het bestuur van het Vestzaktheater bedanken voor de soepele samenwerking. Ik wil de docenten bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij onze stichting. Ik wil de dirigenten bedanken voor hun muzikale kwaliteit en bezieling en ik wil natuurlijk alle muzikanten hartelijk bedanken voor de afgelopen zes jaar. Ook een woord van dank voor de constructieve samenwerking met de gemeente is op zijn plaats. Natuurlijk waren er ook zorgen, maar die zijn gelukkig weggewerkt. En er was helaas ook persoonlijk verdriet. Muzikanten die (ernstig) ziek werden of zelfs overleden zijn en waar afscheid van genomen is. De toekomst ziet er goed uit voor het eeuwige muzikale hart van ons dorp. Ik wens iedereen het allerbeste toe met veel muzikaal plezier voor ons dorp.

4 Even voorstellen Henk Vogels Met ingang van 1 december draagt Henk Hulsen zijn voorzitterstokje aan mij over. Vanaf de bok heb ik me al mogen voorstellen aan de muzikanten van de harmonie en daarbij een warm applaus ontvangen. Dat voelt al heel goed. Deze nieuwsbrief is een mooie gelegenheid om mij ook voor te stellen aan alle andere muzikanten, leden en vrienden van Harmonie PHEV en aan al degenen die de harmonie een warm hart toedragen. Ik ben een geboren en getogen Son en Breugelnaar, getrouwd met Maria Koks. Samen hebben we 2 zonen: Mark en Rik. Ik werk bijna 40 jaar bij de gemeente Son en Breugel. Mijn ervaring in het verenigingsleven is, dat ik in de afgelopen 25 jaar verschillende functies heb vervult voor voetbalvereniging SBC en carnavalsvereniging de Krutjesrapers. Mijn persoonlijk motto hierbij was altijd, dat de vereniging het belangrijkste is en dat éénieder zich hiervoor dienstbaar opstelt. Hier ligt ook een taak voor het bestuur.

5 Als inwoner van onze gemeente heb ik de harmonie vele jaren van afstand gevolgd. Harmonie Pro Honore et Virtute, de naam alleen al, vind ik één van de mooie parels van ons dorp. Dat ik als voorzitter gevraagd ben, zie ik niet alleen als een hele eer maar ook als een grote verantwoordelijkheid. Ik heb dan ook eerst bedenktijd gevraagd om mezelf af te vragen, wat kan ik toevoegen aan het bestuur en wat kan ik betekenen voor de harmonie. Zeker niet mijn muzikale talenten, want die heb ik niet. Wat jullie allen van mij wel mogen verwachten is uiteraard een grote mate van betrokkenheid en een informele wijze van besturen. Maar wel doelgericht om met zijn allen de harmonie een gezonde en goede toekomst te bieden. Een prettige onderlinge sfeer kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. De harmonie is één van de oudste verenigingen van ons dorp. In de afgelopen jaren zijn activiteiten georganiseerd om de muziek nog dichter bij de inwoners te brengen. Het klapstoelenconcert, Music in Blue en het dorpsconcert zijn hier voorbeelden van. Deze concerten staan in een steeds grotere belangstelling en waarvoor veel waardering is. Samen met jullie allen wil ik hier graag verder op doorgaan en zorgen dat Pro Honere et Virtute bij velen een onuitwisbare indruk achterlaat. De muzikanten van de harmonie staan weer aan de vooravond van het belangrijkste concours. Samen met de dirigent worden weer ontzettend veel uren gerepeteerd om een maximale prestatie te leveren. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om jullie allen daarbij heel veel succes te wensen.

6 Samenspeelorkest Jochem Buijs Hallo, ik ben Jochem Buijs en ben 9 jaar. Ik kom uit Breugel. Ik speel trompet en vorig jaar zat ik bij het samenspeelorkest. Ik vond het leuk omdat ik in een leuke groep zat en ik werd veel geholpen door mijn schoudermaatje. Ik heb ook veel geholpen. Ik vond zelf Funkytown en Best of Queen heel leuk. Ik heb bij het samenspeelorkest als afsluiting dirigent mogen zijn. Dat vond ik heel leuk. Daarna heb ik mijn A examen gehaald. En nu zit ik bij de opleidingsharmonie. Ik heb er al een paar keer gespeeld. Ik ken al een paar stukjes zoals Adele in Concert en West Side Story. Ik vind het leuk om muziek te maken. Ik hoop dat ik alle stukken snel ga kennen.

7 Opleidingsharmonie Anne Salens Ik ga iets vertellen over het muziekweekend wat het weekend van 15 en 16 oktober plaatsvindt. Zaterdagochtend beginnen we met een tutti repetitie. Daarna volgen twee groepsrepetities waarna we een leuke activiteit gaan doen. Wat dit gaat worden blijft altijd nog een verrassing. Na deze activiteit repeteren we nog een keer gezamenlijk. Daarna hebben we weer een activiteit en sluiten we af met een gezellige borrel. De volgende dag moeten we weer op tijd aanwezig zijn voor de repetitie, zodat we s middags een mooi concert neer kunnen zetten. We gaan tijdens dit concert acht stukken laten horen, waaronder Sesamstraat en Adele in Concert, dus ik zou zeker komen luisteren want dat wordt genieten. Vorig jaar heb ik ook meegedaan en ik vond het zo leuk om met andere orkesten en mensen muziek te maken dat ik dit jaar weer meedoe. Ik heb er heel veel zin in!!!

8 Harmonie Barbara Luijcks Van Rooij In de voorbereidingen naar het concours op zondag 27 november, gaan we met het harmonieorkest een hele dag repeteren. Op zaterdag 1 oktober gaan we in Tilburg (in de hogeschool waar Henk Hulsen werkzaam is), groepsrepetities houden per sectie. Het orkest wordt in secties verdeeld en gaan met aparte dirigent de twee concoursstukken maat voor maat doornemen met elkaar. Hierdoor kun je als muzikant nog beter horen en spelen wat er daadwerkelijk in de partituur genoteerd staat. Het is best wel confronterend want elke noot is door de kleine setting hoorbaar, maar daar zit ook direct de bedoeling achter. De noten van het stuk moeten nu al helemaal helder zijn en nu kun je zelf goed horen of het stemt en of de akkoorden kloppen en hoe het met de intonatie is. Na het oefenen per sectie spelen we aan het einde van de dag de nummers gezamenlijk door en dan kan Martien, onze dirigent, horen wat er allemaal bereikt is. Je hoort aan het einde van de dag echt verschil. Het is veel spelen en hard studeren, maar ook gezellig met elkaar. In de pauzes is er volop tijd om met elkaar te praten en is het goed voor de teamspirit want daar draait het binnen de harmonie om. We willen als orkest eind november samen een goed resultaat behalen.

9 Leerlingenpercussiegroep Roos van Lith Hoi, ik ben Roos van Lith, 8 jaar oud en woon in Breugel. Ik drum al vanaf mijn 7 e jaar. Mijn vader maakt ook muziek, hij speelt trompet. Mijn zusje Julia zit sinds kort op gitaarles. Mama kan geen muziekinstrument bespelen maar wel heeeeel goed dansen en feesten. Ik ga vaak en graag naar bandjes. Ik heb mijn grote voorbeeld ooit gezien Donald Duck!!! Geintje, ik bedoel natuurlijk Cesar Zuiderwijk, haha! Ik kan beter worden dan Cesar, weet je waarom? Omdat hij met zijn 7 e jaar op gitaarles ging en pas op zijn 9 e of 11 e met drummen begon. Ik ben sowieso twee jaar eerder begonnen. Ik kan hem inhalen maar dan moet ik wel heel veel oefenen Dat is soms wel eens moeilijk om thuis lang en vaak te repeteren. Ik ben met drummen begonnen omdat ik muzikant wil worden en heb heeeeel veel energie. Ik zit ook op tennis en scouting en dat is ook heeeeel leuk. Mijn school De Regenboog heeft sinds kort een schoolband. Wij willen Sax van Fleur East maken. Juf Marja heeft daar een mooi lied de Regenboog op geschreven. Mijn drumleraren Mark en Patrick zijn hele goede leraren, super bedankt.

10 Malletgroep Wouter Vogels De Malletband is een groep slagwerkers die zowel gestemd als ongestemd slagwerk spelen. De groep bestaat uit alle leeftijdscategorieën. Tijdens sommige concerten doen er ook nog andere instrumenten mee ter aanvulling. Als je een paar jaar slagwerkles hebt gevolgd, mag je meedoen met de Malletband. Dat is heel erg leuk, want thuis speel je vaak alleen en samen is toch een stuk gezelliger. Wat ook heel leuk is, is om te ervaren dat in sommige stukken de melodie in het ene instrument geschreven is en in andere stukken is dat weer ergens anders. Soms spelen we hele ritmische stukken. Dan wordt bijvoorbeeld het drumstel ondersteund door de melodische instrumenten. Een andere keer is het andersom en is het drumstel de ritmische ondersteuning van de melodie. Onze groep is heel gezellig. We zijn hele harde werkers en oefenen de hele avond zonder pauze. Grapjes maken we tussendoor. Wat slagwerk spelen echt heel leuk maakt, is dat je steeds op andere instrumenten kunt spelen. De ene keer heb je een marimba-partij, de andere keer speel je pauk, drumstel, conga's of bongo's of nog iets anders. We zijn echt heel veelzijdig. De veelzijdigheid van de instrumenten en de muziek maakt het meteen ook heel erg leuk om een keertje naar ons te komen luisteren.

11 Sonore Gerard Cornelissen In juli, augustus en september is er veel gebeurd bij seniorenorkest Sonore. Woensdag 20 juli was onze laatste repetitie in het Vestzaktheater. Na 25 jaar daar te hebben vertoefd zijn we naar de Zwaan gegaan. De vakantie zou duren tot 17 augustus, maar we werden gevraagd om 10 augustus op een diamanten bruiloft muziek te maken wat we met heel veel plezier hebben gedaan. 28 augustus hebben we opgetreden in Helmond op de kiosk in het Warandapark voor een Caratconcert. Officieel bestond Sonore op 1 september 25 jaar en we hebben met zijn allen met partners een dagtrip gemaakt naar het mosterdmuseum in Doesburg. Het uitstapje was erg goed verzorgd met koffie, lunch en diner. We hebben van de saamhorigheid genoten. Op zondag 18 september hebben we een concert gegeven in het verzorgingstehuis Berkenstaete in Son.

12 Activiteitenkalender Sonore Datum Wie Activiteit Tijd Waar 12 okt 16 Sonore Concert uur Zorgcentrum Wilgenhof Eindhoven 22 okt 16 Sonore Muzikale avond voor Sonore uur De Bongerd Breugel 6 nov 16 Sonore Ekkerfestival uur De Burgt Beek en Donk 18 nov 16 Sonore Concert uur Woonzorgcentrum Marishof Maarheeze 24 nov 16 Sonore Concert uur Woongemeenschap Jeroen Pelshuis Eindhoven

13 Bloaskaken Anouk Zenden Ook dit jaar mochten de Bloaskaken weer muziek maken tijdens de prijsuitreiking van de wagenbouwers tijdens de Brabantse Dag in Heeze. Onze muzikanten hebben er weer een knalfeest van weten te maken. Daarnaast hebben de Bloaskaken muziek mogen maken tijdens het Breugels festijn, wat op 17 september plaatsvond, en waar eveneens het carnavalsseizoen voor de wagenbouwers van Krutjesgat werd geopend. Ook oktober laat zich niet ongemerkt voorbij gaan. Op 7 oktober trekken de Bloaskaken weer boven de rivieren, waar ze alweer voor het vijfde jaar de muziek verzorgen tijdens de Biercantus van de studenten van de MFVU in Amsterdam. Hierna is de blik gericht op het bal, de opening van het carnavalsseizoen. Wie wordt dit jaar de Prins van Krutjesgat? Spannend!

14 Rabobank Spek de Clubkas Rabobank Het Groene Woud Zuid draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Het Groene Woud Zuid stelt ,- beschikbaar! Ook Pro Honore et Virtute doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne! Van 4 oktober tot en met 17 oktober 2016 mogen leden van Rabobank Het Groene Woud Zuid vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van ,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is. Het is voor Pro Honore et Virtute belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken. De opbrengst komt ten goede aan de jeugd. Wij willen hiermee Music in Blue gaan organiseren. Het zou fantastisch zijn als u, uw familie en vrienden stemmen geven aan Pro Honore Et Virtute tijdens de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Het Groene Woud Zuid. Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op

15 Klankbord Geboren Thijs Zoon van Hylke Bergisch en Edwin Rutgers Guus Zoon van Henry en Kitty van der Zanden Albers Op 11 juni 2017 vindt het Maestro concert plaats. De komende nieuwsbrieven zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. We kunnen nu alvast melden dat we 6 Maestro's bereid hebben gevonden om de uitdaging aan te gaan. Binnenkort zullen we de namen bekend maken. Houd ook de lokale media in de gaten voor meer informatie over het concert. Huwelijk Robert en Karin van den Eertwegh Snijders Bouke Konings heeft aangegeven te stoppen als klarinetdocent bij PHEV. De lessen worden tijdelijk overgenomen door Ellen Mulder. We bedanken Bouke voor haar jarenlange inzet voor PHEV en zullen tijdens het Grand Merci concert afscheid van haar nemen. De opleidingscommissie is uitgebreid met twee nieuwe leden. Neeltje Wonders en Tijmen Meertens zorgen voor een nieuwe jeugdige aanvulling van de commissie. Zij vervangen Ineke Postema en Laura Verhaart. Ineke en Laura, bedankt voor jullie inzet bij deze commissie.

16 Activiteitenkalender Datum Wie Activiteit Tijd Waar okt 16 OLH Muziekweekend All day D n Heuvel Gerwen t Anker Beek en Donk 21 okt 16 HA Uitwisselingsconcert uur VZT 6 nov 16 HA Uitwisselingsconcert uur Oerle 13 nov 16 HA / OLH / LLPG Sinterklaasintocht uur Kanaal 20 nov 16 HA Uitwisselingsconcert uur Vlierden 27 nov 16 Malletgroep Presentatie leerlingen melodisch slagwerk uur D n Durpsherd Berlicum 27 nov 16 HA Concours uur Zutphen 9 dec 16 HA Grand Merci uur VZT 10 dec 16 HA Dorpsconcert uur VZT 18 dec 16 Malletgroep Uitwisselingsconcert TBD VZT

17

Voorwoord Harmonie Natuurlijk ook niet aan ons talent want wij zijn gewoon goed dat staat buiten kijf

Voorwoord Harmonie Natuurlijk ook niet aan ons talent want wij zijn gewoon goed dat staat buiten kijf Voorwoord Terugblik op 2014 en vooruitblik op 2015 Het jaar 2014 was na de eeuwfeesten weer een 'normaal' muzikaal jaar voor de harmonie. Maar ja, wat is normaal? Ook afgelopen jaar hebben we weer veel

Nadere informatie

In de volgende nieuwsbrief hoop ik wat meer concreet over de plannen te kunnen schrijven. Namens de opleidingsharmonie, Mari van Gils

In de volgende nieuwsbrief hoop ik wat meer concreet over de plannen te kunnen schrijven. Namens de opleidingsharmonie, Mari van Gils Voorwoord Aan maanden van onzekerheid is in maart een einde gekomen. Het tekort is weggewerkt. Dankzij een ongekend succesvolle verkoopactie door een groepje muzikanten is een groot bedrag opgehaald. En

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Januari 2017

NIEUWSBRIEF. Januari 2017 NIEUWSBRIEF Januari 2017 Index 03 Voorwoord 04 Even voorstellen 06 Samenspeelorkest 07 Opleidingsharmonie 09 Harmonie 11 Leerlingenpercussiegroep 12 Malletgroep 13 Sonore 16 Bloaskaken 17 Klankbord 18

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s.

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s. 16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Het muziekjaar 2016-2017 is lekker op stoom. We hebben in de afgelopen weken twee mooie concerten verzorgd. Op zondag 25 september speelden onze slagwerkgroepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

Nieuwjaar Dames en heren,

Nieuwjaar Dames en heren, Dames en heren, Goede middag en van harte welkom op ons Nieuwjaarsconcert 2016. Welkom aan mevrouw Rijsdorp, vandaag voor de laatste keer als burgemeester present op ons Nieuwjaarsconcert. Dat woordje

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

De volgende uitgangspunten zijn opgesteld om de commissies ten opzichte van het bestuur te positioneren:

De volgende uitgangspunten zijn opgesteld om de commissies ten opzichte van het bestuur te positioneren: Algemene uitgangspunten bestuur/commissiemodel PHEV De volgende uitgangspunten zijn opgesteld om de commissies ten opzichte van het bestuur te positioneren: 1. Het bestuur is eindverantwoordelijk en is

Nadere informatie

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon 26 juli 2015 Agenda - reminder 27 augustus 2015 Eerste repetitie harmonieorkest 20.00 uur 27 augustus 2015 Start kaartverkoop Proms 31 augustus 2015 Eerste repetitie jeugd slagwerkgroep 19.30 uur 31 augustus

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

Fanfare en drumband St. Jozef. Jeugdbeleidsplan 2008

Fanfare en drumband St. Jozef. Jeugdbeleidsplan 2008 Fanfare en drumband St. Jozef Jeugdbeleidsplan 2008 Leden van de jeugdcommissie telefoon e-mailadres Karin van de Bosch 0493-495782 karin_bosje@hotmail.com Ingrid Linders 0493-494743 ingridlinders@hotmail.com

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest.

VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO. en Het Gelders Orkest. VOOR DOCENTEN: voorbereiding in de les THEATER LEJO en Het Gelders Orkest www.hetgeldersorkest.nl Het Gelders Orkest Theater Lejo en Het Gelders Orkest Beste leerkracht, U gaat binnenkort met uw klas kijken

Nadere informatie

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter Juni 2017, jaargang 21 Inhoud Woordje van onze voorzitter Zaterdag 1 juli: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden Uitnodiging roosterbespreking

Nadere informatie

Aanmelden kunt u via het bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via onze website

Aanmelden kunt u via het bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via onze website Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij Muziekvereniging OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken door onze

Nadere informatie

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Foto s Susanne van Bommel Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Afgelopen zaterdag, 5 januari, vond het nieuwjaarsconcert plaats, gedirigeerd door onze nieuwe regisseur Robbert-Paul

Nadere informatie

Muziek Les. Tekst bestuderen. De informatieve tekst en illustraties geven de leerlingen meer inzicht in de Oosterhoutse carnavals muziek.

Muziek Les. Tekst bestuderen. De informatieve tekst en illustraties geven de leerlingen meer inzicht in de Oosterhoutse carnavals muziek. Carnaval en Muziek Doormiddel van een informatieve tekst en geluidsfragmenten krijgen de leerlingen inzicht in de muziek van het Oosterhouts carnaval. Het belangrijkste doel is de leerlingen een beeld

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING

BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING HOOFDSTUK 1: INLEIDING Harmonie Laura heeft deelgenomen aan de Verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. Bij het uitbrengen van een stem

Nadere informatie

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten:

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten: Nummer 29, 15 januari 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 14-01 Julia Zhou Jiang groep 7 16-01 Dries v Kemenade groep 5 18-01 Mick Simons groep 4 20-01 Flinn vd Zandt groep 6 26-01 Lara Schouteten groep 1-2A

Nadere informatie

13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter Een dochter voor Mandy en Jeroen

13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter Een dochter voor Mandy en Jeroen 13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter We kijken terug op twee goede optredens bij het Jumbo Muziekfestival afgelopen weekend in Lieshout. In deze nieuwsbrief een terugblik. Komende zondag is het

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan 2016-2021 harmonie st Franciscus Inleiding: Gezien de waarborging voor de toekomst van onze muziekvereniging, is het noodzakelijk om een jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 9 VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 9 VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 9 VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE. ARTIKEL 1. MUZIEKGEZELSCHAPPEN De muziekgezelschappen, bedoeld in artikel 3 onder a. van de statuten,

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni

Nieuwsbrief juni Dr. Ariëns Daltonschool, Rutgerinkdijk 3, 7161 EW Neede. Tel.: 0545295550 www.ariensneede.nl / e-mail: directie@ariensneede.nl Agenda juni Nieuwsbrief juni 2017-2018 4 Zwemles (groep 5-6) 2 Zwemles (groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 Beste ouders, kinderen en geïnteresseerden Het schooljaar is alweer voorbij, het was een jaar waar we met veel plezier de tussenschoolse opvang verzorgd hebben. Nu zijn we net

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

We wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe! Maandag 4 september starten we weer om 8.45 uur!

We wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe! Maandag 4 september starten we weer om 8.45 uur! Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 21 juli 2017 Beste ouder, De laatste Marinfo van dit schooljaar. Wat gaat de tijd altijd weer snel! Het was een fijn schooljaar waarin we de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli t/m 9 juli 2017

Nieuwsbrief 3 juli t/m 9 juli 2017 Nieuwsbrief 3 juli t/m 9 juli 2017 ROLLATOR 2-DAAGSE MAANDAG 3 EN WOENSDAG 5 JULI Op maandag en woensdag 3 en 5 juli zal de 6 e rollator 2-daagse plaatsvinden vanuit het project DE PADEN OP. Wij hopen

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo Informatie over de opleidingen van Muziekvereniging Eendracht Melderslo 2017/2018 2 Beste ouders en leerlingen, Het genieten van muziek is evenals het maken van muziek niet aan leeftijd gebonden. Het laatste

Nadere informatie

Agenda 15 september 2014 Schoolfotograaf 16 september 2014 Ouderavond VSO 23 september 2014 Ouderavond SO 24 september 2014 Koffieochtend OR

Agenda 15 september 2014 Schoolfotograaf 16 september 2014 Ouderavond VSO 23 september 2014 Ouderavond SO 24 september 2014 Koffieochtend OR Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Algemeen: Personeel Algemeen: Nieuwe collega s Algemeen: Nieuwe stagiaires Algemeen: Toestemmingsformulier Algemeen: Schoolfotograaf Algemeen: Gym Algemeen: Vooraankondiging

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie

Info. Enquête kennismakingsgesprekken

Info. Enquête kennismakingsgesprekken Enquête kennismakingsgesprekken In de afgelopen weken hebben alle kennismakingsgesprekken plaatsgevonden. Wij willen graag in kaart brengen wat goed ging en waar we deze gesprekken kunnen verbeteren. Zou

Nadere informatie

Vanmiddag gaan de rapporten mee. De laatste rapporten in deze vorm. Vanaf komend seizoen zal het rapport er anders uitzien.

Vanmiddag gaan de rapporten mee. De laatste rapporten in deze vorm. Vanaf komend seizoen zal het rapport er anders uitzien. 12 juli 2018 Jaargang 20 nummer 19 Agenda Nieuws 13 juli 12.30 School uit Ga met God en Hij zal met je zijn 16 juli t/m 24 augustus Zomervakantie Dat zingen we morgen bij de afsluiting van het schooljaar.

Nadere informatie

Kerstconcert in Mirroise kerk

Kerstconcert in Mirroise kerk december 2012 Oud TOG-er Kees de Groot treedt op als gastzanger Kerstconcert in Mirroise kerk Op zaterdagavond 15 december geeft harmonie TOG een sfeervol kerstconcert in de kerk van Middelrode. Het optreden

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE

INFORMATIEBROCHURE Muziek verbindt INFORMATIEBROCHURE 2017-2018 Het Orkest Het orkest bestaat uit zo'n 50 muzikanten met een gedegen muzikale opleiding. Het B-diploma of gelijkwaardig niveau én een positieve beoordeling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne NIEUWSBRIEF Juni 2009 Jaargang 05 Nummer 04 De Gouden Klomp, Van Juf Yvonne Wanneer jullie deze Nieuwsbrief ontvangen loopt het schooljaar alweer ten einde, woensdag 24 en zaterdag 28 juni zijn de laatste

Nadere informatie

www.clarafabriciusschool.nl 17 juli 2015

www.clarafabriciusschool.nl 17 juli 2015 1277 www.clarafabriciusschool.nl 17 juli 2015 17 juli 11.45 uur Start zomervakantie 31 augustus Studiedag, alle kinderen zijn vrij 1 september 8.30 uur 1 e schooldag 1 september 8.30 9.00 uur koffie /

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Agenda 1 en 3 maart Oudergesprekken 4 maart Afsluiting thema Water 15 maart Studiedag, alle kinderen vrij 19 maart Open Dag 24 maart Paas/lente markt 25 maart

Nadere informatie

Winter editie W.C.D.67

Winter editie W.C.D.67 Winter editie W.C.D.67 De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december Heb je informatie voor de nieuwsbrief? Deadline is 14 dagen voor de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019 t Talent Maart 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Via deze weg wil ik (Maikel) u informeren dat ik volgend schooljaar een nieuwe baan heb.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Januari 2018 Jaargang 13 Nummer 1 Van de voorzitter De tijd gaat snel. Het nieuwe jaar 2018 is al weer twee weken oud. Vanaf deze plaats wil ik iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2018

Nieuwsbrief Mei 2018 Nieuwsbrief Mei 2018 In deze nieuwsbrief: Beste ouders en kinderen, Nieuwe leerlingen Toetsen Afscheid juf Annebeth Schoolreisje Subsidie Herinschrijving Medewerkers gezocht! Alvast noteren in de agenda:

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Ook voor naschoolse activiteiten./\ Ook voor naschoolse activiteiten.

Ook voor naschoolse activiteiten./\ Ook voor naschoolse activiteiten. Bijlage Cist brochure 2018-2019 verzorgt door Esde / Stijn Derwig voor primaire en voortgezet onderwijs. Ook voor naschoolse activiteiten. /\ Ook voor naschoolse activiteiten. Copyright Bs. De Vijf hoeven

Nadere informatie

28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij uur

28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij uur 23 november 2013 Agenda - reminder 26 november 2013 Serenade familie Willems @de Toren 18.45 uur 28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij 20.00 uur

Nadere informatie

Inleiding. Aanmelding

Inleiding. Aanmelding Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij Harmonie en Slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken

Nadere informatie

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad!

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad! Beste ouder(s) en /of verzorger(s), De tijd vliegt voorbij. De kinderen hebben de afgelopen weken hard hun best gedaan op de Cito toetsen, groep 8 is druk met het oefenen van de musical en het team is

Nadere informatie

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar.

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar. Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 42 Nieuwsbrief 2 juli 2015 Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

TOG IN ZEE MET PIA DOUWES. zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen

TOG IN ZEE MET PIA DOUWES. zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG september 2013 AGENDA 2013-2014: zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen za. 2 november: Jaarconcert bij De Heineken, aanvang 14.00u. Locatie:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

SBO Petraschool. Nieuwsbrief 3 juli Vanuit de directie: Contactgegevens. Belangrijke data

SBO Petraschool. Nieuwsbrief 3 juli Vanuit de directie: Contactgegevens. Belangrijke data Nieuwsbrief 3 juli 2019 SBO Petraschool Vanuit de directie: Dit is de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, met vooral praktische zaken van dit schooljaar en komend schooljaar. Volgend schooljaar starten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter,

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter, NIEUWSBRIEF juli 2018 50+ dameskoor BINAEH ZUUVER Secr. Isaak Beeckmanstraat 12 4336 DD Middelburg 0118 629050 Van de voorzitter, Lastig hoor, een stukje schrijven als je de laatste tijd meer af- dan aanwezig

Nadere informatie

Dag allemaal, Hartelijke groet, Wouter Leerink

Dag allemaal, Hartelijke groet, Wouter Leerink De Boskriek Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen 024-6452829 info@boskriek.nl 4 april jaargang 24 nr 12 Dag allemaal, 25 april tot en met 6 mei 2016 Meivakantie 10 mei 2016 Leerlingenraad 11 mei 2016 Luizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Dinsdag 17 juli Musical Betoeterd door groep 8 Woensdag 18 juli Afscheid groep 8 Donderdag 19 juli Wisselochtend en afsluiting, 12.00 uur start zomervakantie Afsluiting

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN. Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. mei 2012

INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN. Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. mei 2012 INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN De Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch mei 2012 1 Voorwoord Voor u ligt het Informatieboekje over de Opleidingen van De Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. Wij hopen met

Nadere informatie

DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018

DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018 DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018 KORTE TERUGBLIK NIEZO PARADIEZO RABO CLUBKAS ACTIE VIDEO AVOND HIJ KOMT, HIJ KOMT NIEZO PARADIEZO Die zomer die begon zowat in mei. heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Fris van start

Nieuwsbrief 10. Fris van start Nieuwsbrief 10 september 2014 In dit nummer: Fris van start 1 Activiteiten 1 Oud Papier 2 Hieperdepiep 2 Wist je dat.. 2 mededelingen 3 Uniformen en instrumenten actie 3 De Peel in Brand 4 Leden / Familiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

21 januari Voorwoord van de voorzitter. Bestuursmededelingen

21 januari Voorwoord van de voorzitter. Bestuursmededelingen 21 januari 2013 Voorwoord van de voorzitter In deze nieuwsbrief kijken we even terug op de teeravond van afgelopen zaterdag. Ongeveer negentig mensen waren aanwezig om te kletsen, te dansen, wat te drinken

Nadere informatie

Editie 2016_2017 december.

Editie 2016_2017 december. Editie 2016_2017 december Bongerd_ouderraad@pcpobr.nl December 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Alweer een jaar voorbij! De eerste schoolkrant van dit schooljaar ligt voor U. Er is met veel enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1. 1. STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE a. De stichting bestaat uit muzikanten, leerlingen, dirigenten, docenten, vrijwilligers en ereleden,

Nadere informatie

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg ICBS De Vredeburg Schuilenburg 88 + Spannenburg 2 2135 GM / 2135 GP Hoofddorp info@devredeburg.nl Tel: 0235571690 Flits 29 maart 2019 Jaargang 1 Nummer 21 Beste

Nadere informatie

Lijkt handbal u ook een gave sport? Kijk dan een keertje op de site van HV. LIDO voor meer informatie:

Lijkt handbal u ook een gave sport? Kijk dan een keertje op de site van HV. LIDO voor meer informatie: Handbalclinics HV LIDO Tijdens de 2 e week van de Nationale Sportweek heeft HV LIDO zich bezig gehouden met de kinderen van de Triangel in Leende. De kinderen van de groepen 3t/m5 waren welkom op de thuislocatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Team Meander

Nieuwsbrief van: Team Meander Kerstvakantie Het jaar 2018 is bijna voorbij. Het is weer voorbijgevlogen. Gisterenavond hebben we dit jaar op school afgesloten met een heerlijk buffet in de groepen en de stagiaires hebben samen het

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf.

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Agenda 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Bedankt!!!! Voor het poetsen, opruimen, tuintje bijhouden, het maken van de nieuwsbrief, ramen zemen, hulp bij Sinterklaas,

Nadere informatie

De cursus ontiegelijk nut- lomp en hard blazen. Een heus succesnummer in ons cursus aanbod en daarom geprolongeerd.

De cursus ontiegelijk nut- lomp en hard blazen. Een heus succesnummer in ons cursus aanbod en daarom geprolongeerd. Nieuwsbrief PHEV: tweede kwartaal 2015 Voorwoord Het jaar is nog maar enkele maanden oud en we hebben ons als harmonie al op diverse momenten laten horen. Denk maar aan het Nieuwjaarsconcert van de opleidingsharmonie,

Nadere informatie

SCHOOL- NIEUWS. Week 11: 12 t/m 16 maart Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer.

SCHOOL- NIEUWS. Week 11: 12 t/m 16 maart Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer. Week 11: Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer. 12 t/m 16 maart 2018 SCHOOL- Oudertevredenheidsonderzoek komende week invullen Om de kwaliteit van onze school te bewaken wordt er

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Eline Duin

Met vriendelijke groet, Eline Duin Hallo, Mijn naam is Shanushka La Cruz, ik ben 18 jaar en ik loop stage in groep 8a bij Thijs. Ik volg de Pabo, op de Fontys in Den Bosch. Ik geniet er enorm van om voor de klas te staan en om met kinderen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE1 1. STICHTING PRO HONORE ET VIRTUTE (PHEV) a. De Stichting PHEV bestaat uit muzikanten, leerlingen, dirigenten, docenten, vrijwilligers en

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 Basisschool De IJsbreker Amsterdam, 7 januari 2019 Beste ouders/ verzorgers, VOORWOORD Vandaag ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van 2019. Dus

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Inhoud Inhoud... 1 Wat doen we bij ziekte van een leerkracht?... 1 Groep 3... 2 Groep 4... 2 Dansen in groep 5 en 6... 2 Nationaal schoolontbijt...

Nadere informatie

samenwijs muziek special mei-juni 2016

samenwijs muziek special mei-juni 2016 samenwijs muziek special mei-juni 2016 Praktische zaken rond de uitvoering van MUSICAL DE VUILNISBOOT Zaterdag 18 juni om 14.00u en om 16.00u Geen toegangskaarten We hebben via briefjes, mailtjes of gewoon

Nadere informatie

Beste ouders, Maar nu eerst lekker weekend vieren! Fijne dagen, Team Weemewereld. Geef ze vrij baan... Agenda deze week: Maandag 20 november

Beste ouders, Maar nu eerst lekker weekend vieren! Fijne dagen, Team Weemewereld. Geef ze vrij baan... Agenda deze week: Maandag 20 november Nieuwsbrief 11 Beste ouders, maandag 20 vrijdag 24 november Deze week waren er alle (aangevraagde) gesprekken met ouders én de voorlopige-advies-gesprekken met de leerlingen van groep 8 (en hun ouders).

Nadere informatie

Basisschool Overhoven

Basisschool Overhoven Nieuwsbrief Basisschool Overhoven Januari 2019 Wij wensen iedereen een gelukkig. Gezond, gezellig, leerzaam, leuk en fijn Nieuwjaar! 1000 EURO voor KIKA! Op 14 december j.l. hebben we een cheque aan KIKA

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 OVERZICHT Algemeen Bovenbouw (5-8) 21 ste eeuw leren Overig Algemeen / Persoonlijke noot De beste wensen voor 2018 namens alle mensen van de Kees! Inmiddels is het jaar alweer

Nadere informatie

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec Vrijdag 2 oktober 2015 week 40 AGENDA Ma 5 oktober Vrij 6 nov 20.00 uur Vast noteren: Do 10 dec Dag van de Leraar Stichting Vrienden van de HSV-borrel op de HSV. ALV MEDEDELINGEN Stichting Vrienden HSV:

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZOMER Beste vrienden van Toe to Heart, Welkom bij alweer een nieuwsbrief van Stichting Toe to Heart. Veel leesplezier!

NIEUWSBRIEF ZOMER Beste vrienden van Toe to Heart, Welkom bij alweer een nieuwsbrief van Stichting Toe to Heart. Veel leesplezier! NIEUWSBRIEF ZOMER 2016 Beste vrienden van Toe to Heart, Welkom bij alweer een nieuwsbrief van Stichting Toe to Heart. Veel leesplezier! Van de voorzitter Het is gelukt! De vernieuwde website vanwww.toetoheart.org

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di.

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di. Agenda di 20 juni administratiedag, lln zijn vrij! groep 8 kamp van 19 tot en met 21 juni 26 juni suikerfeest in de klas gespreksweek 26 t/m 30 juni 27 juni 9.30 uur op school! 27 juni MR vergadering 30

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch

NIEUWSBRIEF. Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch NIEUWSBRIEF Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch De eerste editie van Bixie Outdoor Vorstenbosch was een groot succes. Op een ontspannen en plezierige manier heeft iedereen kunnen genieten

Nadere informatie

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen. Nieuwsbrief 5 - Mei 2019 In dit nummer: Van de voorzitter TOZ clubkampioenschappen (tennis en padel) Open dag padel TOZ Trianon SeniorPlus toernooi TOZ VACATURES bij commissies binnen onze tennisvereniging

Nadere informatie