Het is pas écht luxe, als je het dagelijks kunt ervaren. Smart Home met digitalstrom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het is pas écht luxe, als je het dagelijks kunt ervaren. Smart Home met digitalstrom"

Transcriptie

1 Het is pas écht luxe, als je het dagelijks kunt ervaren Smart Home met digitalstrom

2 Van top tot teen op jou ingesteld. digitalstrom voor comfort. Thuiskomen en je ook direct thuis voelen. Je huis stond namelijk al op je te wachten. De lichten gedimd zoals jij dat graag ziet, aangenaam op temperatuur gehouden kamers en je favoriete muziek die je zachtjes vanuit je muziekinstallatie tegemoet komt. Een simpel idee. Tot in perfectie uitgevoerd. Dat is Smart wonen. Met digitalstrom haal je een slimme levensstijl in huis en maak je van je huis een Smart Home. digitalstrom gebruikt de bestaande stroomleidingen in je woning als energievoorziening voor de kleine digitalstrom-chips, maar ook als slim communicatienetwerk. Zo kun je alle elektrische apparaten in huis ook op afstand bedienen. Al je apparaten worden met elkaar verbonden en intelligent gemaakt. Vervolgens kun je ze besturen via lichtknop, smartphone of tablet. Deze nieuwe techniek biedt ongekende mogelijkheden op het gebied van luxe en wooncomfort. Ervaar zelf hoe je huis zich volledig aanpast naar je wensen en gewoontes. Ga er eens goed voor zitten en ontdek wat deze Smart Home oplossing voor jou kan betekenen.

3 Stap met het juiste been uit bed. digitalstrom Wakker worden zoals jij het wilt. Direct opstaan als de wekker gaat? Of draai je je liever nog een keertje om? Jij bepaalt zelf hoe je ochtend eruitziet. En het mooiste is dat je de dag al begint voordat je bent opgestaan. Als de wekker gaat, wordt je huis namelijk vanzelf wakker: de jaloezieën worden geopend, er klinkt zachtjes muziek uit de radio en ook het koffiezetapparaat staat al startklaar. Je kunt heerlijk ontspannen wakker worden, en je realiseren dat je met het juiste been uit bed bent gestapt.

4 Als er een leuke avond op het programma staat. digitalstrom Voor een fijne ambiance. De woonkamer - het kloppend hart van elk huis. Op het ene moment bruist het er van het leven, op het volgende moment is het een plek om te relaxen. Of het nu een drukte van belang is of een oase van rust; met slechts één druk op de knop van je smartphone creëer je precies de atmosfeer waar jij op dat moment behoefte aan hebt. De tijd van zoeken naar de perfecte sfeerverlichting is voorbij. Met digitalstrom creëer je in één keer de sfeerverlichting zoals jij die het liefst ziet: elke lamp perfect gedimd tot op een vooraf ingestelde lichtsterkte. Omdat alle apparaten met elkaar communiceren, worden de dimniveaus op een natuurlijke manier op elkaar afgestemd en zijn deze per lamp heel eenvoudig in te stellen. Maar dat is lang niet alles. Als je een film gaat kijken, wil je dan ook de surroundinstallatie inschakelen? De gordijnen dicht? En het licht in de kamer dimmen? Met één druk op de knop verandert je huis in een sfeervolle thuisbioscoop. Tijd om aan tafel te gaan? Door op de lichtknop van de eettafellamp te drukken, creëer je in één keer de door jou gewenste omstandigheden. Wil je de eettafellamp aan, de televisie automatisch uit en de deurbel op zachte stand? Stel je voorkeuren van tevoren in hoe jij digitalstrom wilt gebruiken, bepaal je helemaal zelf.

5 Even geen handen vrij? digitalstrom Voor meer gemak tijdens het koken. Je ene oog in het kookboek, het andere op het fornuis. Wortels in de ene hand, een mes in de andere. Voor een ervaren kok geen enkel probleem, maar om dan ook nog met de verlichting te moeten spelen... Tijdens het koken zijn spotjes boven het aanrecht wel zo handig, maar aan de keukenbar moet het licht dan juist niet zo fel zijn. De eetkamerlamp hoeft nog niet aan, terwijl een zacht muziekje op de achtergrond tijdens het koken juist wel prettig is. Geen enkel probleem. Je elleboog is al voldoende om de lichtknop aan de muur te bedienen. Zo geniet je in één keer van je favoriete ik-kooksetting. Helemaal volgens de door jou vooraf bepaalde instellingen. Hetzelfde gemak na het koken? Ga direct aan tafel, zonder dat je je nog zorgen hoeft te maken over de keuken. Met één druk op de knop, of vanaf de eettafel met je smartphone, schakel je alle verlichting en apparatuur in de keuken uit. Wil je vanavond bij kaarslicht dineren? Dim de lampen in een handomdraai, en laat je smartphone voor de rest van de avond liggen.

6 Veiligheid is de nieuwe standaard. digitalstrom Voor veiligheid. Je huis dat een oogje in het zeil houdt tijdens je afwezigheid. Het past op de oprit, de tuin, de garage, de voordeur en alle kamers dag en nacht, als een betrouwbare beveiliger die nooit indommelt. Met digitalstrom is dit geen fictie, maar standaard ingebouwde veiligheid. Alle elektrische apparaten zijn met elkaar verbonden en staan samen sterk tegen ongewenste indringers. Elk apparaat slaat op zijn eigen manier alarm, legt contact met de andere apparaten en, last but not least, waarschuwt de bewoners. Wanneer de rookmelder het brandalarm activeert, gaan automatisch alle lichten aan, worden de vluchtwegen vrijgemaakt (alle rolluiken worden bijvoorbeeld geopend) en wordt een alarmsignaal gegeven via de luidsprekers van de muziekinstallatie. Gelijktijdig informeert het systeem de mensen en instanties die jij belangrijk vindt, zoals je familie, je buren, je vrienden en de veiligheidsdiensten. Hoor je zelf een verontrustend geluid? Geen paniek spreek simpelweg help in op je smartphone of druk op de alarmknop. Deze alarmknop kan op een centrale plek in het huis worden geïnstalleerd, maar bijvoorbeeld ook op de snoerdimmer van je nachtkastlampje. Licht en lawaai zullen helpen om eventuele indringers af te schrikken.

7 Ook binnen van buiten genieten. digitalstrom Op elk weertype ingesteld. Of het weer nu zonnig is of grijs, met digitalstrom is naar huis gaan altijd fijn. Bij het vallen van de schemering staat er een verlicht buitengebied op je te wachten, de lampen op de oprit wijzen je de weg en de entree verwelkomt je; verlicht en gastvrij. Schoenen uit, de voeten omhoog. Een blik naar buiten. De oude boom, het prachtige tuinhuis, de romantische vijver: de highlights van je tuin stralen in een schouwspel van schaduw en licht. Naast decoratieve verlichting kan er nog veel meer worden bestuurd. Zoals de zonneschermen, die bij zonneschijn automatisch worden neergelaten, en de ramen die afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur automatisch op een kier gaan om je huis te ventileren. Ook bij hagel of storm laten we je niet in de kou zitten. Je huis wapent zich tegen de naderende weeromstandigheden op basis van de laatste online weersvoorspellingen. Bij heftige windstoten gaan de zonneschermen naar binnen om schade te voorkomen en ramen sluiten automatisch bij regen en onweer. digitalstrom creëert een fijne leefomgeving, welk weer het ook is.

8 Goed om te weten dat het strijkijzer uitstaat. digitalstrom Een ontspannen gedachte. Als je van je huis houdt, kun je het zelfs tijdens de mooiste vakantie nog een beetje missen. Maar als je op reis gaat, blijft je huis dankzij digitalstrom niet eenzaam en alleen achter. Het gedraagt zich gewoon alsof je wel thuis bent op de manier die jij wilt. Het systeem bestuurt zelfstandig het licht en de gordijnen zoals je dat zelf ook zou hebben gedaan. De zogeheten toevalsgenerator zorgt ervoor dat er dagelijks een zekere variatie in het patroon zit. Zo komt je huis bewoond over en wordt het risico op inbraak verkleind. Tussendoor kun je vanaf je vakantielocatie zien hoe het er thuis aan toegaat. Van onder de palmen zie je dat het strijkijzer, het fornuis en het koffiezetapparaat daadwerkelijk zijn uitgeschakeld. Vanaf het terras bij het zwembad van je hotel kijk je op je smartphone gemakkelijk na wie er de laatste uren hebben aangebeld, of er iets bijzonders gebeurd is en of er wellicht ongewenste types rond het huis hebben geslopen. Aan elke vakantie komt een einde. Laat je bij thuiskomst verwelkomen door een verlicht huis, dat pas nog geventileerd is en al weer lekker op temperatuur is. Zo wordt ook thuiskomen na je vakantie heerlijk ontspannen.

9 Maak van je huis een Smart Home Zo werkt digitalstrom

10 Wat je ziet, is de grootste revolutie sinds de uitvinding van de gloeilamp. digitalstrom: het superieure Smart-Home-Systeem. Thomas Alva Edison, uitvinder van het elektrische licht, zou onder de indruk zijn geweest van digital- STROM. Het is de logische verdere ontwikkeling van de electrische stroom, de kwantumsprong in het digitale tijdperk. De infrastructuur die we gebruiken namelijk de stroomleidingen is in elk huis al aanwezig. Door de jarenlange inspanning van onze design- en productieteams is het gelukt om de techniek zo compact te maken, dat hij met gemak in de lege ruimtes achter de lampen en lichtknoppen past. Alleen zo was het mogelijk om een systeem te ontwerpen dat het design van je huis zelf niet beïnvloedt. Je kunt het systeem inbouwen, verwijderen en weer opnieuw inbouwen zonder enige vorm van verbouwing aan je woning. Met de gepatenteerde digitalstrom-technologie wordt alles wat bij je thuis op de stroom is aangesloten onderdeel van een revolutionair Smart-Home-systeem. Met één superieur voordeel: alles is met elkaar verbonden en wordt intelligent. Alle lichtknoppen. Alle lampen, van je bureau tot aan het plafond. Alle apparaten met elektrische aandrijvingen zoals jaloezieën en zonneschermen. Kortom, alles wat je in het stopcontact steekt. Het belangrijkste onderdeel zijn de geïntegreerde microcomputers, die in kroonstenen zijn ingebouwd. Zij worden vanuit de stroomleidingen van stroom voorzien uiterst efficiënt en gebruiken de stroomleidingen ook voor de data-uitwisseling. Alle gegevens komen samen in de server in de meterkast. De verbindingen, programmering, automatisering en configuratie gaan gemakkelijk via apps en webinterfaces. Zo kun je alles bij jou thuis via de oude vertrouwde lichtknoppen of via je smartphone bedienen waar je ook bent.

11 De digitalstrom-controller. Voorheen bekend als lichtknop. Hightech dient de mens. Computers waren dertig jaar geleden nog groot, Met digitalstrom is de toekomst al begonnen. onhandig en verre van intuïtief te bedienen. Korter Want met een digitalstrom-systeem rust je je huis geleden waren smartphones en tablets in opkomst, verder uit met een intelligent netwerk van computers. Volledig op de achtergrond en onzichtbaar. die in hun eenvoud voor een nieuwe vorm van gebruiksgemak zorgden. Maar de vooruitgang begint Nog spectaculairder dan onze hardware zijn de nu pas echt. In de toekomst worden computers talloze mogelijkheden voor automatisering en de steeds ergonomischer en zelfs onzichtbaar. eenvoudige manier waarop je dit kunt toepassen. Eén keer klikken Dubbel klikken Drie keer klikken Vier keer klikken Ingedrukt houden De butler van nu is een app. In de relatief nieuwe wereld van systemen die deel uitmaken van een wereldwijd netwerk worden toepassingen mogelijk die voorheen nog ondenkbaar waren: Dankzij de spraakherkenning van Google en de open structuur van digitalstrom, hebben we een spraakbesturingsapp ontwikkeld. Het systeem begrijpt nu natuurlijke spraakopdrachten. Voor de eerste keer worden zo online services bruikbaar in je woning, die zich op de achtergrond automatisch blijven updaten. Helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen uit Silicon Valley, en je hebt er geen omkijken naar.

12 De systeemarchitectuur: centraal aangestuurd, decentraal intelligent. De klemmen: Intelligentie op klein formaat dsm 12 dss11-1gb De fundamentele filosofie van digitalstrom: via de bestaande stroomleidingen worden gegevens en besturingsberichten in twee richtingen met alle aangesloten elektrische apparaten uitgewisseld. zich bevinden in de drukknoppen, de verlichting en de apparaten. De server vormt de koppeling naar internet. Deze server wordt op de DIN-rail in de meterkast gemonteerd. Het is een op Linux gebaseerde, stroombesparende computer, waarop serverapps en centrale instellingen zijn opgeslagen. De server wordt via de huisrouter met internet verbonden. De communicatie met de klemmen vindt plaats via de digitalstrom-meter. Per groep wordt één meter geïnstalleerd. Dit zorgt voor stabiliteit, zodat het springen van een zekering geen invloed heeft op het totale systeem. Bovendien vereenvoudigt deze structuur de aanleg Het ziet eruit als een kroonsteen, maar het is een microcomputer. Schakelaar, dimmer, motorbesturing, computer, gegevensopslag en netwerkadapter in één. Elk elektrisch apparaat krijgt één van de functiespecifieke klemmen toegewezen. Aan de buitenkant hebben ze verschillende kleuren, aan de binnenkant onderscheiden de verschillende typen klemmen zich in hardware en software. Wij hebben het systeem zodanig kunnen vereenvoudigen, dat er slechts vijf klemtypen nodig zijn om het complete toepassingsspectrum binnen uw huishouden te kunnen afdekken, van verlichting tot toegangsbesturing. Ten slotte zijn er het drukknopelement, dat vrij te configureren is, en de kleinste intelligente snoerdimmer ter wereld voor schemerlampjes. Elke klem slaat zijn eigen instellingen op, vraagt de configuratie op en meldt het apparaat aan bij het systeem zodra het in een stopcontact wordt gestoken - zonder dat omslachtige koppelingen moeten worden gemaakt. De gegevens worden snel uitgewisseld tussen de van scènes en automatiseringen, die meestal op digitalstrom-server en de slimme klemmen die kamers gebaseerd is.

13 Smart is binnen één uur alles ingesteld hebben. Het lijkt wel alsof onze software gedachten kan lezen. Een nieuw geïnstalleerd digitalstrom-systeem is vanuit de fabriek al van bepaalde vooraf ingestelde functies en instellingen voorzien. Elke klem heeft een basisconfiguratie met ongeveer zestig verschillende scenario s. Deze scenario s zorgen ervoor dat er bij bepaalde situaties actie ondernomen wordt. Bijvoorbeeld bij hagel, of elke keer dat je je huis verlaat. Smart is ook: decentrale intelligentie. Elk apparaat denkt mee en neemt zelfstandig beslissingen, dankzij vijf prioriteitsniveaus. Dit zorgt niet alleen voor een optimale werkwijze, maar het bespaart ook veel werk bij de configuratie. Een belangrijke eigenschap is dat elk apparaat binnen het netwerk een eigen ID krijgt. Door het gebruik van tags worden de parameters continu geregistreerd en aangepast. De chip van de lamp wordt hierdoor zo intelligent, dat hij weet welk type lichtbron in de lamp past en wat de vereiste dimcurve is hetgeen belangrijk is bij LED-verlichting. Je zonnescherm haalt het weerbericht van het internet. Waar kijk je om te zien of er hagel wordt verwacht? Op internet. digitalstrom haalt zelf de informatie die het nodig heeft om je huis goed te kunnen besturen van internet. Bijvoorbeeld bij een hagelwaarschuwing worden alle noodzakelijke voorbereidingen daardoor automatisch uitgevoerd. Naast de weersvoorspelling worden ook andere milieugegevens opgevraagd, zoals bijvoorbeeld de tijden van zonsopkomst, zonsondergang en de temperatuur. Dit beïnvloedt de besturing van de aan het systeem gekoppelde apparaten. En dat allemaal zonder dat je in een ingewikkeld sensorsysteem hoeft te investeren. Ons systeem is gebaseerd op webtechnologieën die informatie en ideeën van over de hele wereld bruikbaar maken voor digitalstrom.

14 Wie op de juiste weg is, vindt weinig weerstand. Open systemen zijn de toekomst. De keuze voor digitalstrom is ook een keuze voor vrijheid. Van huis uit is ons systeem open voor alle typen schakelaars, lampen en elektronische apparaten. En die openheid gaat verder: iedere programmeur kan zelf nieuwe functies ontwikkelen en apps voor digitalstrom schrijven, want wij richten ons op OpenAPI. Onze interfaces zijn open en goed gedocumenteerd en wij ondersteunen de programmeurscommunity actief.

15 Dit zijn de componenten. Elk digitalstrom-systeem is uniek. In de meterkast: De software: een digitalstrom-server: digitalstrom-serverapps: de verbinding met internet, automatiseert het ze lopen altijd mee op de achtergrond en houden proces zich bezig met de door jou geprogrammeerde een digitalstrom-meter per groep: de dirigent van de klemmen in de kamer een digitalstrom-filter per fase (maximaal drie): beschermt je handelingen van de buitenwereld scenario s digitalstrom-smartphoneapps: voor handmatige besturing en de configuratie van je Smart Home; zo heb je overal toegang tot alle functies In de kamer: een digitalstrom-drukschakelaarklem: één per schakelaargroep (van maximaal vier schakelaars) een digitalstrom-apparaatklem: één per apparaat (verlichting, jaloezieën, etc.) mijn.digitalstrom: je persoonlijke domein op de digitalstrom-website, waar je bijvoorbeeld nieuwe serverapps voor je Smart Home installeert; ook voor onderhoud op afstand, configuratie en geautomatiseerde cloud-backups van je instellingen en gegevens Zo haal je digitalstrom in huis. Alle digitalstrom-componenten worden direct geïntegreerd in de bestaande stroomleidingen. Daarom werken wij nauw samen met speciaal geschoolde vakbedrijven. Zij zijn je contactpersoon voor de planning, levering en installatie. Vakbedrijven bij jou in de buurt vind je op of bel ons: DOMOTICA ADVIES & INSTALLATIE Fannius Scholtenstraat 61 D Telefoon: Mobiel: EV Amsterdam info@aurorafutura.nl

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! SLIM WONEN IRIS

COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! SLIM WONEN IRIS 1 COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! Zorgeloos op vakantie? IRIS houdt een oogje in het zeil en waarschuwt je bij ongewone activiteiten in en om je huis. Jouw woning, jouw

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering Puur genieten in Ittersum Huisautomatisering We bouwen voor de toekomstige bewoners Bij Nijhuis Bouw bouwen we niet zomaar. We bouwen voor de toekomstige bewoners. Elke woning moet voldoen aan de verwachtingen

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel Comfortabel Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel kunt inrichten naar eigen voorkeur, wens en inzicht. Het is

Nadere informatie

KISS de basis voor alle mogelijkheden

KISS de basis voor alle mogelijkheden KISS de basis voor alle mogelijkheden MET KISS KIEST U VOOR VRIJHEID VAN WONEN Zekerheid 10 Jaar Garantie van Hager; fabrikant van 30% van de installaties in Europa na oplevering van de woning 3 Jaar Prijsgarantie

Nadere informatie

HomeWizard FEATURE GUIDE

HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis. Draadloze, koppelbare rookmelders geven alarm en versturen een push-bericht zodra er rook gedetecteerd wordt. De HomeWizard

Nadere informatie

Niko Home Control. De nieuwe elektrische installatie

Niko Home Control. De nieuwe elektrische installatie Niko Home Control De nieuwe elektrische installatie 20 2 Niko Home Control De nieuwe elektrische installatie Niko Home Control is de elektrische installatie waarmee je comfortabel, veilig en ecologisch

Nadere informatie

C R O W N S T O N E SMART HOME PAKKET

C R O W N S T O N E SMART HOME PAKKET C R O W N S T O N E SMART HOME PAKKET JOUW A ANWE ZIGHEID MA AK T HE T VERSCHIL ULTIEME LUXE ZELFS VOORDAT JE ERAAN DENKT Het Crownstone Smart Home pakket brengt ultieme luxe! De verwarming gaat automatisch

Nadere informatie

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura huisautomatisering Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura is... Vandaag de dag kan met recht gesproken worden van een

Nadere informatie

SMART HOME STANDAARD PAKKET. ECO SMART HUIS met KNX systeem

SMART HOME STANDAARD PAKKET. ECO SMART HUIS met KNX systeem SMART HOME STANDAARD PAKKET ECO SMART HUIS met KNX systeem We bouwen Eco-Smart huizen met een ingebouwd systeem om het huis, op basis van het wereldwijde standaard, KNX systeem, te bedienen en te controleren.

Nadere informatie

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De digitale revolutie vindt nu ook zijn weg in huis Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De laatste paar jaar volgen de technologische ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Wat

Nadere informatie

De IoT-Controller. Verbind jouw smart home met de digitale wereld van. IoT

De IoT-Controller. Verbind jouw smart home met de digitale wereld van. IoT De IoT-Controller Verbind jouw smart home met de digitale wereld van IoT Grenzeloos verbonden met Internet of Things Wat tien jaar geleden als toekomstmuziek klonk, is nu realiteit: intelligente apparaten

Nadere informatie

1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst

1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst 1 Introductie 2 1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst 1.2 digitalstrom wordt steeds leuker 4 1.3 Zo ziet de toekomst eruit met digitalstrom: Handig, kleurrijk en altijd iets nieuws 1.4 Voorbeelden

Nadere informatie

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn!

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Busch-free@home Herkent u dat? U stapt s ochtends vroeg de deur uit en ziet dat er nog een lamp aanstaat, vergeten uit te zetten.. Uiteraard gaat u toch

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

DOMOTICA VAN LEVENSBELANG E-BOOK VOOR ARCHITECTEN

DOMOTICA VAN LEVENSBELANG E-BOOK VOOR ARCHITECTEN DOMOTICA VAN LEVENSBELANG E-BOOK VOOR ARCHITECTEN BESTE ARCHITECT, Wanneer komt een gebouw écht tot z n recht? Als het compleet is. Klinkt dit te filosofisch? Ik bedoel dit: in de architectuur gaan esthetiek

Nadere informatie

Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst. Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen.

Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst. Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen. Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen. Fijn wonen vragenlijst Persoonlijke vragen: Wat vind je

Nadere informatie

Veilig de zomervakantie door met een slim huis

Veilig de zomervakantie door met een slim huis Smarthomebedrijf digitalstrom introduceert effectieve beveiligingstoepassingen Veilig de zomervakantie door met een slim huis Ga je deze zomer op vakantie? Uit politiestatistieken blijkt dat het aantal

Nadere informatie

weinor besturingen Bedieningsgemak Besturingssytemen voor weinor producten www.weinor.nl

weinor besturingen Bedieningsgemak Besturingssytemen voor weinor producten www.weinor.nl weinor besturingen Bedieningsgemak Besturingssytemen voor weinor producten www.weinor.nl Besturingssystemen voor weinor producten Tot rust komen en genieten van een comfortabele bediening Lekker tot rust

Nadere informatie

Overal uw huis onder controle

Overal uw huis onder controle Overal uw huis onder controle comfort energiebesparing personen alarm alarm camerabeveiliging www.e-domotica.com Bediening via: Basisstation Smartphone Tablet Voor wie: Voor iedereen Wanneer: Voor elke

Nadere informatie

Automatisch ventileren in de badkamer

Automatisch ventileren in de badkamer Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem elektra Zo installeert u een draadloos schakelsysteem Stap voor stap beschrijving 13.3 Klik_aan_klik_uit.indd 1 05-06-13 10:49 Wat is het? Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers waarmee

Nadere informatie

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom.

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom. Thuiscomfort Checklist Hoe comfortabel, veilig en toegankelijk woon ik? Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? De Thuiscomfort Checklist stelt per ruimte in huis

Nadere informatie

Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone

Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone Creëer meer mogelijkheden voor je elektrische installatie Je hebt een traditionele elektrische installatie en je wilt die graag updaten? Maar je wilt

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Meer comfort, meer controle en minder energie de slimste manier om de woning te verwarmen. P2 Comfort en controle P3 evohome Het systeem voor slimme zoneregeling

Nadere informatie

Corradi. Italiaans design in buitenleven

Corradi. Italiaans design in buitenleven Corradi Italiaans design in buitenleven CORRADI Italiaans design in buitenleven Uniek design en topkwaliteit komen samen in de producten van het Italiaanse merk Corradi. De grondlegger Alberto Corradi

Nadere informatie

Beste student, Met vriendelijke groet, Afdeling Studentenhuisvesting WonenBreburg

Beste student, Met vriendelijke groet, Afdeling Studentenhuisvesting WonenBreburg Beste student, Gefeliciteerd met je appartement in PAX. In je appartement vind je voorzieningen die je misschien nog niet kent of waarvan je niet weet hoe ze werken. Dat leggen we graag aan je uit. Lees

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Meer comfort, meer controle en minder energie de slimste manier om de woning te verwarmen. P2 Comfort en controle Comfort en controle: dat is precies wat

Nadere informatie

Draadloos schakelen met Xcomfort

Draadloos schakelen met Xcomfort Draadloos schakelen met Xcomfort Wonen in luxe en comfort www.draadloosschakelen.nl Uw droomhuis, uw thuis In uw droomhuis vindt u rust, ontspanning, geborgenheid en sfeer. U woont en leeft er comfortabel,

Nadere informatie

PROALPHA IP. Smarthome Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort)

PROALPHA IP. Smarthome Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort) PROALPHA IP Smarthome 2 PROALPHA HOMEMATIC IP De NIEUWE GENERATIE SMARTHOME Blz. 3 PROALPHA IP : UW VOORDEEL Blz. 4 VERWARMING EN KLIMAAT Blz. 5 LICHT EN SCHAKELAARS Blz. 6 VEILIGHEID EN BEWAKING Blz.

Nadere informatie

Overal uw huis onder controle

Overal uw huis onder controle Overal uw huis onder controle comfort energiebesparing personen alarm alarm camerabeveiliging Bediening via: Basisstation Smartphone Tablet w w w. e - d o m o t i c a. c o m Wanneer: Voor elke fase in

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

Software Release Notes

Software Release Notes Software Release Notes dss V1.8.1 Met de Software Release Notes (SRN) informeert aizo ag over software-veranderingen en - actualiseringen van bestaande producten. Documentnummer SRN-2013-04 Datum/versie

Nadere informatie

HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEKTRICITEIT.

HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEKTRICITEIT. HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEKTRICITEIT. ONE Smart Control tovert je elektriciteit om in een krachtig en slim netwerk. Alle drukknoppen en stopcontacten worden veelzijdiger dan ooit. Lichten gegroepeerd in-

Nadere informatie

Coviva Nu kan je huis meer. Met draadloze retrofit technologie.

Coviva Nu kan je huis meer. Met draadloze retrofit technologie. Coviva Nu kan je huis meer Met draadloze retrofit technologie. 2 Coviva De manier om je woning smart te maken Draadloos succes Er zijn veel smarthome oplossingen, maar Coviva is anders. Coviva kan geïnstalleerd

Nadere informatie

HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEkTRIcITEIT.

HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEkTRIcITEIT. HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEkTRIcITEIT. ONE Smart Control tovert je elektriciteit om in een krachtig en slim netwerk. Alle drukknoppen en stopcontacten worden veelzijdiger dan ooit. Lichten gegroepeerd in-

Nadere informatie

Domotica. Verdiepende opdracht

Domotica. Verdiepende opdracht 2015 Domotica Verdiepende opdracht Inleiding. In dit onderdeel kun je meer leren over het onderwerp Domotica. Pagina 1 Inhoud 1. Domotica...3 1.1 Doel...3 1.2 Inhoud...3 1.3 Verwerking...10 Pagina 2 1.

Nadere informatie

Uw huis... Uw VISION groepenverdeler van Hager

Uw huis... Uw VISION groepenverdeler van Hager instructieboekje_medio2006 08-01-2007 11:09 Pagina 1 Uw huis... Uw VISION groepenverdeler van Hager Comfortabel Veilig Mooi met de producten van Hager 5M018000.b 01.07 Uw huis-installateur: Beste bewoner,

Nadere informatie

Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest!

Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest! thuis in uw toekomst Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest! Hoe veilig, comfortabel en toegankelijk is uw woning? Wat zou u kunnen verbeteren voor meer wooncomfort en leefplezier? We adviseren

Nadere informatie

energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik.

energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik. energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik. energiecontroller iungo Wat kost een wasbeurt? Of hoeveel energie verbruikt je vriezer? Energie is een belangrijke, maar vaak onzichtbare

Nadere informatie

Software Release Notes

Software Release Notes Software Release Notes dss V1.7.0 De Software Release Notes (SRN) geven informatie over software-veranderingen en updates van bestaande aizo-producten die kunnen worden geüpdatet door de eindgebruiker.

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager installatieautomaat ( groep ) testknop aardlekschakelaar hoofdschakelaar coderingsstreep (zwart of grijs) De

Nadere informatie

Slim verwarmen, verlichten en ventileren

Slim verwarmen, verlichten en ventileren Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie

Stap over op. app bediening 24,0 C

Stap over op. app bediening 24,0 C Stap over op app bediening 24,0 C rolluik slaapkamer rolluik woonkamer Bedien uw huis met 3 apps Altijd een slimme afstandsbediening bij de hand: intuïtief, handig en leuk! Bedien uw huis met uw smartphone,

Nadere informatie

239,00 298,00 329,00

239,00 298,00 329,00 KIT Smart DS Starters Kit - 1x HomeWizard - 1x Afstandsbediening - 2x Stekkerdoos Schakelaar - 1x Thermometer 239,00 Smart DS Weather Kit - 1x HomeWizard - 1x Thermometer - 1x Windmeter - 1x Regenmeter

Nadere informatie

Voorwoord 3. Basis pakket 4. Comfort pakket 6. Comfort Plus pakket 8. Overzicht 10. Zorg pakket 12. Extra opties 17. Energie 18

Voorwoord 3. Basis pakket 4. Comfort pakket 6. Comfort Plus pakket 8. Overzicht 10. Zorg pakket 12. Extra opties 17. Energie 18 1 Voorwoord 3 Basis pakket 4 Comfort pakket 6 Comfort Plus pakket 8 Overzicht 10 Zorg pakket 12 Extra opties 17 Energie 18 2 In deze handleiding vindt u uitleg over het domotica systeem, toegepast in uw

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg

Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg Zorg voor de toekomst: Individuele oplossingen met elektrotechniek Het aantal zorginstellingen en zorgwoningen neemt toe door de

Nadere informatie

www.domestia.be Domotica Gids

www.domestia.be Domotica Gids www.domestia.be Domotica Gids Het doel van deze domotica Ontwerpgids Een domotica systeem biedt talloze mogelijkheden. Maar deze troef is meteen ook een van de moeilijkheden. Hoe te kiezen? Wat is er allemaal

Nadere informatie

Uw leven, verbonden met uw woning en uw beveiliging

Uw leven, verbonden met uw woning en uw beveiliging Uw leven, verbonden met uw woning en uw beveiliging Texecom Connect Neem de controle over uw woning en beveiliging als nooit tevoren. Texecom Connect opent een nieuwe wereld vol mogelijkheden voor uw professionele

Nadere informatie

W W W. E - D O M O T I C A. C O M

W W W. E - D O M O T I C A. C O M WWW.E-DOMOTICA.COM Samenwonen Met e-domotica heeft u één systeem waarmee u veiligheid, comfort én energiebesparing voor uw huis regelt. U kunt controleren of het licht uit is, beelden van de bewakingscamera

Nadere informatie

Wat is Domotica? Lesbrief over domotica. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Wat is Domotica? Lesbrief over domotica. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Wat is Domotica? Lesbrief over domotica Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Electronica en computertechnologie gaan ongemerkt een steeds groter deel uitmaken van ons

Nadere informatie

Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel!

Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel! Eltako Funk Ervaar een totaal nieuwe kwaliteit van leven Meer comfort en flexibiliteit, meer veiligheid en meer tijd voor uzelf! Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel! Begin de dag goed Aangenamer kunt

Nadere informatie

U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw?

U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw? U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw? Dit kan met het domotica systeem van Ryckeboer Automation & Security Concept EIB domotica Wij zijn een bedrijf

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting Jaloezieën en rolluiken Centrale bediening

Nadere informatie

Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel!

Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel! Eltako Draadloze en bedrade domotica Ervaar een totaal nieuwe kwaliteit van leven Meer comfort en flexibiliteit, meer veiligheid en meer tijd voor uzelf! Geniet van het nieuwe lifestyle gevoel! Begin de

Nadere informatie

Vanaf elke plek in of direct bij uw woning de zonwering bedienen. U bent meester over het comfort van uw woning

Vanaf elke plek in of direct bij uw woning de zonwering bedienen. U bent meester over het comfort van uw woning Inhoud Van eenvoudig tot Hi Tech Home Motion Uitgebreid Vanaf elke plek in of direct bij uw woning de zonwering bedienen U bent meester over het comfort van uw woning Vanaf uw terras bepaalt u de gewenste

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Verlichting schakelen en dimmen Zonwering Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting

Nadere informatie

Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet

Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet Gebruiksaanwijzing Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet www.bava.nl Casambi systeem gebruiken zonder app Het Casambi systeem is bedoeld voor elke wandcontactdoos, het maakt niet uit

Nadere informatie

Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA

Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA Eén enkele App voor het eenvoudig koppelen van apparaten en voor het bedienen van alle functies in het domoticasysteem MyHOME_Up. GEEN CONFIGURATIE GEEN SOFTWARE.

Nadere informatie

Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA

Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA MyHOME_Up DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA MYHOME_UP VERANDERT DE WERELD VAN DOMOTICA Piano Terra Cucina + Musica Luce colorata Luce Tapparella MyHOME_Up App Eén App

Nadere informatie

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer.

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. 786 SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL FUNK STURING De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. Licht of jaloezieën aansturen met een afstandsbediening? Schakelaar achteraf

Nadere informatie

www.eurolinezonwering.nl

www.eurolinezonwering.nl Somfy Nederland Postbus 163 2130 AD Hoofddorp T +31 (0)23 56 25 051 info@somfy.nl www.somfy.nl www.homemotion.nl Home Motion Uw hele huis onder controle. Waar u ook bent. Inhoud Van eenvoudig tot Hi Tech

Nadere informatie

Domotica in de praktijk

Domotica in de praktijk Domotica in de praktijk Hier geven wij wat voorbeelden met uiteraard vele toepassingen en mogelijkheden. Wij passen alleen toe wat bij u zou passen niet meer en niet minder! Maatwerk Elk project verdient

Nadere informatie

28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE. Versie Technische omschrijving

28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE. Versie Technische omschrijving 28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE Versie 3.1 21-06-19 Technische omschrijving 1. INLEIDING De appartementen zijn voorbereid om te kunnen functioneren als SmartHome.

Nadere informatie

enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ios

enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ios enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ios INHOUD Overzicht Pagina 3 Daar gaan we Pagina 4 Mijn huis Pagina 5 Ruimtes Pagina 6 Automatisering Pagina 9 - Scènes maken Pagina 10 - Tijdsturingen maken Pagina

Nadere informatie

elektrisch BedIenBare

elektrisch BedIenBare Het gemak van ELEKTRISCH BEDIENBARE gordijnen Gun uw gordijnen de unieke flow van Forest en uzelf het comfort van de Forest Shuttle gemotoriseerde gordijnrailsystemen. Uw gordijnen hangen schitterend soepel

Nadere informatie

it600 Smart Home-serie

it600 Smart Home-serie www.salus-smarthome.com it600 Smart Home-serie MAAK UW LEVEN EENVOUDIGER Slimme thermostaat VS20 en TRV10RFM Raam-/deurcontact OS600 Smart Plug SPE600 it600 Smart Home-serie 2 Index Inleiding... 5 De SALUS

Nadere informatie

Software Release Notes

Software Release Notes Software Release Notes dss V1.8.0 Met de Software Release Notes (SRN) informeert aizo ag over software-veranderingen en - actualiseringen van bestaande producten. Documentnummer Datum/versie SRN-2013-03

Nadere informatie

Draadloze bediening van verlichting

Draadloze bediening van verlichting Draadloze bediening van verlichting Maak uw verlichting draadloos en geniet van meer... Uw verlichting bedienen op afstand. Vanaf elke plaats in en rondom uw woning. Maar ook vanaf grote afstand met een

Nadere informatie

Flexibele gebouwen -automatisering voor energiebesparing, veiligheid en comfort

Flexibele gebouwen -automatisering voor energiebesparing, veiligheid en comfort Flexibele gebouwen -automatisering voor energiebesparing, veiligheid en comfort IN HET TEMPO VAN UW GEZIN COMFORT BINNEN HANDBEREIK 3 2 KLAAR OM TE GAAN WERKEN... ALLES MOET SNEL GAAN! Start het vertrekritueel.

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen

Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen NL Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e-domotica koppelen Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie...2 1.1 Koppelen met

Nadere informatie

Het gemak van ELEKTRISCH BEDIENBARE gordijnen. Home Automation by

Het gemak van ELEKTRISCH BEDIENBARE gordijnen. Home Automation by Het gemak van ELEKTRISCH BEDIENBARE gordijnen Gun uw gordijnen de unieke flow van Forest en uzelf het comfort van de Forest Shuttle gemotoriseerde gordijnrailsystemen. Uw gordijnen hangen schitterend soepel

Nadere informatie

de afstandsbediening voor uw deur!

de afstandsbediening voor uw deur! www.loxx.nl de afstandsbediening voor uw deur! Made in Holland LoXX, de afstandsbedi Door het indrukken van de afstandsbediening draait de LoXX ONE het slot open. De LoXX ONE past op ieder cilinderbediend

Nadere informatie

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController Controle over openbare verlichting Altijd en overal met de TeleController 2 Met de TeleController van Ziut bedient u snel, betaalbaar en veilig iedere lichtmast op afstand Controle over openbare verlichting

Nadere informatie

Energiebespaar Tips!

Energiebespaar Tips! Energiebespaar Tips! Hieronder vind u een aantal tips waarmee u op uw energierekening vele euro s kunt besparen. De tips zijn verdeeld in de verschillende onderdelen waaraan u energie verbruikt in uw huis.

Nadere informatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen 2 NEDERLANDS e-domotica Woonkamer in- en uitschakelen Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Te gebruiken accessoires...2 2.0 Instellen van

Nadere informatie

Wat is domotica? Domotica maakt u het leven gemakkelijker en veiliger en doet uw energiefactuur dalen. Bij deze enkele voorbeelden:

Wat is domotica? Domotica maakt u het leven gemakkelijker en veiliger en doet uw energiefactuur dalen. Bij deze enkele voorbeelden: Waarom domotica? Als ik bij mensen op bezoek ga of mensen komen naar mij voor het maken van een prijsofferte, stel ik hen steeds de vraag waarom geen domotica te plaatsen? Ik stel dan vast dat lang nog

Nadere informatie

versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue

versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue Inhoud 1. Toon met Philips Hue 4 2. Philips Hue koppelen met Toon 5 3. Philips Hue bedienen met Toon 9 4. Philips Hue verwijderen uit Toon 15 5. Philips

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Huisoppas

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Huisoppas SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Wat is KPN SmartLife Veilig? Met SmartLife Veilig ben je altijd op de hoogte van wat er thuis gebeurt. Het is een slimme en eenvoudige beveiligingsoplossing voor

Nadere informatie

GaleaTM. Life Als het leven zelf

GaleaTM. Life Als het leven zelf GaleaTM Life Als het leven zelf Het is mijn leven. Ik wil kleuren die mijn leven mooi maken. Materialen die mij een goed gevoel geven. Techniek die het eenvoudiger maakt. 02 Ik wil flexibel blijven. Vandaag

Nadere informatie

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem.

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem. Richtlijnen voor toepassen Casambi systeem. Casambi staat voor slimme draadloze verlichting. Plaats een casambi-unit bij je lamp of gebruik de kant-en-klare LED lamp met ingebouwde Casambi-unit. Dimmen,

Nadere informatie

Een aangename temperatuur overal in huis

Een aangename temperatuur overal in huis Een aangename temperatuur overal in huis De nieuwe digitale kamerthermostaat voor verwarmingssystemen gebruiksvriendelijk, energie-efficiënt en kostenbesparend Answers for infrastructure Welkom in de comfortzone

Nadere informatie

Smartvest Draadloos alarmsysteem

Smartvest Draadloos alarmsysteem Smartvest Draadloos alarmsysteem Veiligheid wordt smart Helles, freundliches Bild Plug & Play Alarmsysteem App-gestuurd Individueel uitbreidbaar Geen abonnementskosten www.abus-smartvest.com Smartvest

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 Niko Home Control de nieuwe elektrische installatie. Niko Home Control overstijgt de mogelijkheden van een traditionele

Nadere informatie

HDL buspro Domotica installaties

HDL buspro Domotica installaties HDL buspro Domotica installaties HDL is sinds 1985 producent van lichtregel & automatiseringssystemen voor installateurs wereldwijd. Toegankelijk Domotica systemen zijn niet langer enkel voor de Rich &

Nadere informatie

Domotica als killer app? 23 april 2015

Domotica als killer app? 23 april 2015 Domotica als killer app? 2015 23 april 2015 Wie zijn wij? AGENDA Wat is VORMOtica? Wat hebben wij gedaan? Wat zijn onze ervaringen? Wat kan beter? Wat is uw mening? Stemmen Wat is onze toekomstverwachting?

Nadere informatie

enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ANDROID

enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ANDROID enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ANDROID INHOUD Overzicht Pagina 3 Daar gaan we Pagina 4 Mijn huis Pagina 5 Ruimtes Pagina 6 Automatisering Pagina 9 - Scènes maken Pagina 11 - Tijdsturingen maken

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

EM6551 - e-domotica dimmer

EM6551 - e-domotica dimmer EM6551 - e-domotica dimmer 2 NEDERLANDS EM6551 - e-domotica dimmer Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

gebruikershandleiding tablet / smartphone

gebruikershandleiding tablet / smartphone Roboc@r gebruikershandleiding tablet / smartphone ROBOTICS BT Smart Beginner Set Elektronische onderdelen Deze zien eruit als normale onderdelen en kunnen ook samen met gewone onderdelen gemonteerd worden.

Nadere informatie

APPARATUUR IN DE WONINGEN VAN T DIJKHUIS.

APPARATUUR IN DE WONINGEN VAN T DIJKHUIS. APPARATUUR IN DE WONINGEN VAN T DIJKHUIS. Hieronder vindt u een beknopte uitleg over het functioneren van de moderne apparatuur in uw woning. Het gaat om apparatuur die u waarschijnlijk nog niet kent vanuit

Nadere informatie

Wilt u advies van een comfortspecialist over een bepaald onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom.

Wilt u advies van een comfortspecialist over een bepaald onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom. Woningcheck Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? Gebruik deze controlelijst om uw woning eens met andere ogen te bekijken. Wilt u advies van een comfortspecialist

Nadere informatie

TIJD VOOR COMFORTABEL WONEN

TIJD VOOR COMFORTABEL WONEN TIJD VOOR COMFORTABEL WONEN HET IS TIJD VOOR COMFORTABEL WONEN VERLICHT UW LEVEN MET FINDER UW VERLICHTING BESTUREN MET FINDER PRODUCTEN BETEKENT EEN RUSTIGE EN COMFORTABELE OMGEVING, EEN EFFECTIEVERE

Nadere informatie

Voor een vlotte werking van het woonzorgcentrum

Voor een vlotte werking van het woonzorgcentrum Voor een vlotte werking van het woonzorgcentrum Het perfecte systeem voor de woonzorgcentra De zorgsector staat onder druk. En toch slagen heel wat centra erin om uitstekend werk te leveren. Een optimale

Nadere informatie

Geavanceerde daglichtfiltersystemen. Thuis in een comfortabel en duurzaam huis

Geavanceerde daglichtfiltersystemen. Thuis in een comfortabel en duurzaam huis Geavanceerde daglichtfiltersystemen Thuis in een comfortabel en duurzaam huis Climat Screen zorgt altijd voor een fijne sfeer Comfort in een prettig en duurzaam huis. Climat Screen geeft u dat, en nog

Nadere informatie