Wat is domotica? Domotica maakt u het leven gemakkelijker en veiliger en doet uw energiefactuur dalen. Bij deze enkele voorbeelden:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is domotica? Domotica maakt u het leven gemakkelijker en veiliger en doet uw energiefactuur dalen. Bij deze enkele voorbeelden:"

Transcriptie

1 Waarom domotica? Als ik bij mensen op bezoek ga of mensen komen naar mij voor het maken van een prijsofferte, stel ik hen steeds de vraag waarom geen domotica te plaatsen? Ik stel dan vast dat lang nog niet iedereen weet wat domotica juist is! Wat is domotica? Domotica is het aanwenden van hedendaagse technologie en diensten met als doel een betere leef- en woonkwaliteit te realiseren. Voor praktijkgerichte voorbeelden wordt verwezen naar de rubriek Wat is domotica. Mensen die wel weten of denken te weten wat domotica juist is hebben er echter dikwijls een verkeerde kijk op en denken dat dit veel kost en niet voor hen in aanmerking komt. Indien u in de rubriek Wat is domotica gaat kijken zal u waarschijnlijk wel enkele punten vinden waarvan u zegt ja dat zou handig zijn. U kan al deze zaken met de klassieke technologie allemaal afzonderlijk gaan verwezenlijken maar wanneer u achteraf de som maakt zal u merken dat domotica eigenlijk nog niet zo duur is en in sommige gevallen zelfs goedkoper uitkomt. Bekijk maar eens de vergelijkingen tussen klassiek en domotica in de rubriek domotica is duur. Andere mensen denken dan weer dat domotica moeilijk en complex is. Integendeel, domotica maakt het u juist makkelijk. U hoeft niet langer aan alles zelf te denken, uw systeem denkt met u mee. Wat wel belangrijk is is dat u uw systeem de juiste gegevens bezorgt. Daarbij helpen wij u zodat u zonder zorgen kan genieten van de mooie dingen in het leven. Voor meer info neem een kijkje in de rubriek Domotica is te moeilijk. Indien u nog een reden heeft om geen domotica te plaatsen laat het mij dan zeker weten, waarschijnlijk is ook daar wel een oplossing voor.

2 Wat is domotica? Domotica maakt u het leven gemakkelijker en veiliger en doet uw energiefactuur dalen. Bij deze enkele voorbeelden: Gebruiksgemak - U komt s avonds thuis van uw werk na een drukke dag. Uw eerste werk wanneer u aankomt: de verwarming aanzetten, alle rolluiken naar beneden laten, hier en daar wat sfeerverlichting aansteken,... Met een domotica systeem is dit verleden tijd! Wanneer u thuis aankomt is uw huis al comfortabel verwarmd. Uw domoticasysteem wist immers dat u ging thuiskomen omdat dat zo was geprogrammeerd of omdat u een sms had gestuurd dat u binnen 30 minuten thuis zou zijn. De rolluiken zijn reeds automatisch naar beneden gegaan wanneer het donker werd, en met één druk op de knop wordt alle door u gekozen sfeerverlichting ineens aangeschakeld. - Vooraleer u s avonds in bed kruipt dient u eerst nog een inspectieronde uit te voeren om te checken of alle lichten uit zijn, of de verwarming zodanig geprogrammeerd is dat het s nachts het niet te warm is en dat de volgende morgen het huis is opgewarmd, of alle rolluiken naar beneden zijn,... Met een domotica systeem is dit verleden tijd! U gaat slapen, druk op een toets, alle lichten gaan uit, de verwarming wordt automatisch gestuurd en de rolluiken waren reeds automatisch naar beneden gegaan toen het te donker werd. - Iedere maandag komt de vuilkar langs. Door de drukte s morgens gebeurt het al eens dat u vergeet de vuilbak buiten te zetten en zit u een volledige week met een volle vuilzak opgezadeld met de gekende gevolgen. Met een domotica systeem is de kans dat u dit vergeet veel kleiner. Er komt namelijk elke maandagmorgen een boodschap op uw systeem vuilbak buitenzetten.

3 Veiligheid - U komt s avonds thuis van het werk. Alles is donker Na enig zoeken heeft u de juiste sleutel gevonden en kan de zoektocht naar het sleutelgat in het donker beginnen. Lastige zoektocht, vooral als het intussen ook nog eens regent! Met een domotica systeem is dit verleden tijd! Zodra het donker wordt gaat uw buitenverlichting branden. Dit geeft u een veiliger gevoel bij het betreden van uw woning en zorgt ervoor dat u gemakkelijk uw sleutel kan terugvinden en niet meer moet zoeken naar het sleutelgat. - Wanneer u niet thuis bent is dit makkelijk te merken: de rolluiken blijven steeds in dezelfde positie, de verlichting wordt niet aangeschakeld, Inbrekers hebben daar een een oog voor. Met een domotica systeem worden uw rolluiken en verlichting automatisch en mogelijk van op afstand bediend en is het voor een inbreker veel moeilijker te zien of er nu al dan niet iemand thuis is. Dit verkleint de kans op inbraak aanzienlijk. - Elk jaar komen er mensen om in woningbrand. Toch zijn er nog niet veel woningen uitgerust met rookdetectoren die tijdig kunnen alarmeren wanneer er iets fout gaat. Met een domotica systeem kunnen rookdetectoren gekoppeld worden zodat bij detectie van rook er een actie kan uitgevoerd worden: de verlichting die aangeschakeld wordt, de radio of een zoemer die lawaai gaan maken. - Uzelf of de kinderen moeten s nachts wel eens opstaan om naar het toilet te gaan. Vaak gebeurt dit in het donker omdat onze ogen te veel licht slecht kunnen verdragen of omdat we de andere gezinsleden niet willen wakker maken. In het donker rondlopen kan gevolgen hebben zoals van de trap vallen of ergens tegenaan lopen. Met een domotica systeem kunnen knoppen zo geprogrammeerd worden dat deze een special functie krijgen. Zo kan er een knop gemaakt worden die een lichtpad naar het toilet maakt. Het licht in de nachthal kan gedimd worden op 20% en in het toilet op 50%. Onze ogen kunnen zich langzaam aanpassen. Terug in bed dooft de padverlichting naar het toilet.

4 - U word midden in de nacht wakker door geluid in de tuin. Ofwel blijft u doodstil liggen en hoopt u dat er niet nog extra geluid bijkomt, ofwel gaat u met angst naar beneden om te gaan kijken wat er aan de hand is. Dankzij een domotica systeem kan u vanuit u slaapkamer de verlichting in de tuin aanschakelen en door het raam vaststellen waar het geluid vandaan komt. Indien nodig kan u vanuit uw kamer de politie contacteren met een druk op de knop. - U bent slecht te been, regelmatig moet er een kinesist of een dokter langskomen. U kan echter niet zelf de deur opendoen. Met een domotica systeem kan u vanop afstand zien wie er aan de deur aangebeld heeft en indien gewenst de deur open doen. In geval van nood kan u met een druk op een knop de huisdokter of de ziekenwagen oproepen. Energiebesparing - Vele mensen hebben een aparte elektrische boiler voor warm water in hun keuken. Spijtig genoeg weet deze boiler niet wanneer er niemand thuis is en blijft hij het water maar verwarmen ook al is dit niet nodig. Ook toestellen zoals tv en hifi installatie verbruiken energie waar u niets aan heeft wanneer u niet thuis bent of wanneer u slaapt. Met een domotica systeem is dit probleem gemakkelijk opgelost: u kan een knop zo programmeren dat deze de boiler uitschakelt, net zoals andere sluimer-verbruikers zoals tv, hifi installatie enz... Hierdoor zal uw energierekening op het einde van de maand aanzienlijk lager liggen dan zonder domotica. - Het is een koud winterweekend. Om een of andere reden staat er een raam of deur open, gevolg is dat uw verwarming volop gaat draaien om het binnen toch warm te houden en zo onnodig veel energie verbruikt. Met een domotica systeem kan er voor gezorgd worden dat zodra er een raam of deur open staat u een melding krijgt. De verwarming gaat niet draaien zolang het raam niet gesloten is. Dit gaat uw energie rekening op het einde van de maand ten goede komen.

5 Flexibiliteit - Uw huis is eindelijk volledig afgewerkt, er komen kinderen, kinderen worden groter en hebben andere noden en op een zeker moment gaan ze hun eigen weg kiezen en verlaten ze de woning. Telkens moeten er aanpassingen gedaan worden Met een domotica systeem kan u de programmeerbare knoppen verschillende functies toewijzen. Als de kinderen klein zijn kan een specifieke knop gebruikt worden om op mama te roepen. Als de kinderen wat ouder zijn wordt deze gebruikt om de muziek in de kamer aan en uit te zetten en als ze nog wat ouder zijn kan deze gebruikt worden voor het openen van de deur als hun vriend/viendin op bezoek komt. Uw systeem kan zonder kappen of breken eenvoudig aangepast worden aan de noden van het moment. Top of page

6 Domotica is duur! Indien u een eenvoudige kleine elektriciteitsinstallatie wenst zonder dimmers, sturingen van verwarming, sturing van rolluiken, alles aan/uit knop, enz is een domotica systeem inderdaad duurder. Veel hangt ervan af hoeveel comfort u wenst en wat u daarvoor wenst te betalen. Ook een klassiek systeem laat diverse geavanceerde functies toe zoals dimmen, alles aan/uit functie en bediening van op meerdere plaatsen. U dient dan echter steeds een extra kost per module te rekenen. 1 ste voorbeeld is een zeer eemvoudige installatie in een appartement zonder dimmimg en alles slechts van op 1 plaats te bedienen, aanpassingen achteraf zijn niet mogelijk Voorbeeld 1 appartement klassiek domotica Inkom Living 2 schakelaars, 2 lichtpunten Keuken 8 stopcontacten Badkamer Slaapkamer 1 4 stopcontacten Slaapkamer 2 4 stopcontacten Garage Zekeringbord Bord Zekering verlichting 2 zekeringen 16A Zekering stopcontacten 3 zekeringen 20A Verliesstroom 1 keer 30mA & 1 keer 300mA Bekabeling stopcontacten Bekabeling verlichting Kast hoofdzekering Totaal 2511, ,13

7 2de voorbeeld is een standaard woning met 4 dimmers en 4 lichtpunten die vanop meerdere plaatsen bediend kunnen worden, aanpassingen achteraf zijn beperkt mogelijk. Voorbeeld 2 standaard woning klassiek domotica Inkom 2 stopcontacten Living 10 drukknoppen, 15 lichtpunten Keuken Berging 3 wisselschakelaars, 1 lichtpunt Kelder 1 wisselschakelaar, 1 lichtpunt Nachthal 4 drukknoppen, 4 lichtpunten Badkamer 2 schakelaar's, 4 lichtpunten 3 stopcontacten Slaapkamer 1 4 stopcontacten Slaapkamer 2 2 schakelaar, 4 lichtpunten 1 Slaapkamer 3 5 stopcontacten Zolder 2 wisselschakelaars, 2 lichtpunten Garage 3 schakelaars, 3 lichtpunten 7 stopcontacten Zekeringbord Bord zekering verlichting 2 zekeringen 16A zekering stopcontacten 6 zekeringen 20A Verliesstroom 1 keer 30mA & 1 keer 300mA Bekabeling stopcontacten Bekabeling verlichting kast hoofdzekering Totaal 6268, ,7

8 3de voorbeeld is een standaard woning met 8 gedimde lichtpunten en alle lichtpunten kunnen vanop meerdere plaatsen bediend worden, aanpassingen achteraf mogelijk, zelfs functie's zoals alles uit/aan zijn mogelijk. Voorbeeld 3 geautomatiseerde woning klassiek domotica Inkom Living Keuken Berging Kelder Nachthal Badkamer Slaapkamer 1 Slaapkamer 2 Slaapkamer 3 Zolder Garage Zekeringbord zekering verlichting zekering stopcontacten Verliesstroom Bekabeling stopcontacten Bekabeling verlichting kast hoofdzekering 2 stopcontacten 10 drukknoppen, 15 lichtpunten 3 drukknoppen, 1 lichtpunt 4 drukknoppen, 4 lichtpunten 2 drukknoppen, 4 lichtpunten 3 stopcontacten 4 stopcontacten 2 drukknoppen, 4 lichtpunten 1 5 stopcontacten 2 drukknoppen, 2 lichtpunten 3 drukknoppen, 3 lichtpunten 7 stopcontacten Bord 2 zekeringen 16A 6 zekeringen 20A 1 keer 30mA & 1 keer 300mA Totaal 8963, ,7

9 4de voorbeeld is een standaard woning met 8 gedimde lichtpunten en alle lichtpunten kunnen vanop meerdere plaatsen bediend worden, aanpassingen achteraf mogelijk, alles uit/aan is geintegreerd. Voorbeeld 4 geautomatiseerde woning met alles aan/uit klassiek domotica Inkom Living Keuken Berging Kelder Nachthal Badkamer Slaapkamer 1 Slaapkamer 2 Slaapkamer 3 Zolder Garage Zekeringbord zekering verlichting zekering stopcontacten Verliesstroom Bekabeling stopcontacten Bekabeling verlichting kast hoofdzekering 2 stopcontacten 10 drukknoppen, 15 lichtpunten 3 drukknoppen, 1 lichtpunt 4 drukknoppen, 4 lichtpunten 2 drukknoppen, 4 lichtpunten 3 stopcontacten 4 stopcontacten 2 drukknoppen, 4 lichtpunten 1 5 stopcontacten 2 drukknoppen, 2 lichtpunten 3 drukknoppen, 3 lichtpunten 7 stopcontacten Bord 2 zekeringen 16A 6 zekeringen 20A 1 keer 30mA & 1 keer 300mA Totaal 9463, ,7

10 klassiek domotica Voorbeeld 1 appartement 2511, ,13 Voorbeeld 2 standaard woning 6268, ,7 Voorbeeld 3 geautomatiseerde woning 8963, ,7 Voorbeeld 4 geautomatiseerde woning met alles aan/uit 9463, ,7 Top of page

11 Domotica is te moeilijk. Sommige mensen zeggen mij dat domotica moeilijk en complex is, persoonlijk vind ik dit net niet. Domotica helpt u met het uitoefenen van dagelijkse activiteiten waardoor u minder werk heeft. Zie maar naar de voorbeelden in de rubriek Wat is domotica. Het is een feit dat een domotica systeem correct en gedetailleerd geprogrammeerd moet worden: indien u dat zelf wenst te doen is domotica inderdaad niet gemakkelijk. De bedoeling is echter dat wij de programmatie voor u doen in samenspraak met u zodat u zich niet hoeft te verdiepen in de programmatielogica. Samen bepalen wij uw wensen, wij vertalen deze in programmatie en integreren deze in het systeem. Wat u wil kan vertaald worden in logica, wat de enorme flexibiliteit en vele mogelijkheden van domotica verklaart. Top of page

Niko Home Control. De nieuwe elektrische installatie

Niko Home Control. De nieuwe elektrische installatie Niko Home Control De nieuwe elektrische installatie 20 2 Niko Home Control De nieuwe elektrische installatie Niko Home Control is de elektrische installatie waarmee je comfortabel, veilig en ecologisch

Nadere informatie

www.domestia.be Domotica Gids

www.domestia.be Domotica Gids www.domestia.be Domotica Gids Het doel van deze domotica Ontwerpgids Een domotica systeem biedt talloze mogelijkheden. Maar deze troef is meteen ook een van de moeilijkheden. Hoe te kiezen? Wat is er allemaal

Nadere informatie

Maak een thuis van uw huis. domotica

Maak een thuis van uw huis. domotica Maak een thuis van uw huis domotica U bent vertrekkensklaar? Uw woning ook. Want met één druk op de knop dooft u alle lichten, sluit u de rolluiken, zet u de verwarming af en schakelt u het alarm aan.

Nadere informatie

6-TSO-IW-c Domotica 1

6-TSO-IW-c Domotica 1 6-TSO-IW-c Domotica 1 Domotica In het dagelijkse leven moderniseert alles, inclusief de woningen. De elektriciteit en elektronica in een huis zijn er enorm op vooruit gegaan. Waar men vroeger nog schakelaars

Nadere informatie

Het doel van deze domotica Ontwerpgids. Hoe deze domotica ontwerpgids gebruiken?

Het doel van deze domotica Ontwerpgids. Hoe deze domotica ontwerpgids gebruiken? Domotica Gids Het doel van deze domotica Ontwerpgids Een domotica systeem biedt talloze mogelijkheden. Maar deze troef is meteen ook een van de moeilijkheden. Hoe te kiezen? Wat is er allemaal mogelijk?

Nadere informatie

Automatisch schakelen op bepaalde tijdstippen

Automatisch schakelen op bepaalde tijdstippen - - 1 2 3 4 5 6 - - 7 8 9 10 11 12 set A B N B1 B2 0V 0V 0V 0V bus 230V~ T2 T1 select mode 12 x 0-10V output program 05-007-02 230V~ 50Hz F0123456789ABCE 0123456789ABCEF m3 m4 m5 m6 m7 m8 12 13 Automatisch

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom.

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom. Thuiscomfort Checklist Hoe comfortabel, veilig en toegankelijk woon ik? Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? De Thuiscomfort Checklist stelt per ruimte in huis

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

ikitlux LUXOM COMFORT KIT

ikitlux LUXOM COMFORT KIT ikitlux LUXOM COMFORT KIT Op een creatieve manier kies je samen met de installateur voor een duurzaam wooncomfort. Zorgeloos gebruiksgemak dat is afgestemd op de behoeften en het levensritme van je familie.

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

Automatisch ventileren in de badkamer

Automatisch ventileren in de badkamer Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Oefeningen in praktijk

Oefeningen in praktijk 1 Oefeningen in praktijk In deze oefeningen gaan we voor ieder toepassing starten vanaf een blanco file. Hierdoor kan je zonder afleiding, de specifieke programmatie onder de knie krijgen. 1 *Dimtotaal

Nadere informatie

Overal uw huis onder controle

Overal uw huis onder controle Overal uw huis onder controle comfort energiebesparing personen alarm alarm camerabeveiliging www.e-domotica.com Bediening via: Basisstation Smartphone Tablet Voor wie: Voor iedereen Wanneer: Voor elke

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 2 Het touchscreen informeert je op elk moment van de dag over je elektriciteits-, gas- en waterverbruik. Niko

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Meer comfort, meer controle en minder energie de slimste manier om de woning te verwarmen. P2 Comfort en controle P3 evohome Het systeem voor slimme zoneregeling

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 Niko Home Control de nieuwe elektrische installatie. Niko Home Control overstijgt de mogelijkheden van een traditionele

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Wi-Fi Meer comfort, meer controle en minder energie de slimste manier om de woning te verwarmen. P2 Comfort en controle Comfort en controle: dat is precies wat

Nadere informatie

HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEkTRIcITEIT.

HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEkTRIcITEIT. HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEkTRIcITEIT. ONE Smart Control tovert je elektriciteit om in een krachtig en slim netwerk. Alle drukknoppen en stopcontacten worden veelzijdiger dan ooit. Lichten gegroepeerd in-

Nadere informatie

Checklist mijn elektrische installatie:

Checklist mijn elektrische installatie: Belicom Steyvershofstraat 1 3640 Ophoven KBC bank: BE86 7360 4368 7450 BIC: KREDBEBB BTW nr: BE0683.556.624 Telefoon: 0479/45.89.87 Website: www.belicom.be E-mail: info@belicom.be Checklist mijn elektrische

Nadere informatie

Voorwoord 3. Basis pakket 4. Comfort pakket 6. Comfort Plus pakket 8. Overzicht 10. Zorg pakket 12. Extra opties 17. Energie 18

Voorwoord 3. Basis pakket 4. Comfort pakket 6. Comfort Plus pakket 8. Overzicht 10. Zorg pakket 12. Extra opties 17. Energie 18 1 Voorwoord 3 Basis pakket 4 Comfort pakket 6 Comfort Plus pakket 8 Overzicht 10 Zorg pakket 12 Extra opties 17 Energie 18 2 In deze handleiding vindt u uitleg over het domotica systeem, toegepast in uw

Nadere informatie

Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee?

Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee? Doe de thuisscan >>> Lang zult u wonen Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee? Handig boekje over langer zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis. Met een

Nadere informatie

HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEKTRICITEIT.

HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEKTRICITEIT. HOOG TIJD VOOR SLIMME ELEKTRICITEIT. ONE Smart Control tovert je elektriciteit om in een krachtig en slim netwerk. Alle drukknoppen en stopcontacten worden veelzijdiger dan ooit. Lichten gegroepeerd in-

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Meer comfort, meer controle en minder energie laat evohome zorgen voor de verwarming van uw huis. P2 Comfort en controle Comfort en controle: dat is precies wat

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering Puur genieten in Ittersum Huisautomatisering We bouwen voor de toekomstige bewoners Bij Nijhuis Bouw bouwen we niet zomaar. We bouwen voor de toekomstige bewoners. Elke woning moet voldoen aan de verwachtingen

Nadere informatie

U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw?

U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw? U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw? Dit kan met het domotica systeem van Ryckeboer Automation & Security Concept EIB domotica Wij zijn een bedrijf

Nadere informatie

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Residentie De Burggraven Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Ons project in Evergem is gelegen op het kruispunt van de Kerkbruggestraat met de Doornzeelsestraat, en de Doornzeelsestraat met de Grovermansdreef.

Nadere informatie

C R O W N S T O N E SMART HOME PAKKET

C R O W N S T O N E SMART HOME PAKKET C R O W N S T O N E SMART HOME PAKKET JOUW A ANWE ZIGHEID MA AK T HE T VERSCHIL ULTIEME LUXE ZELFS VOORDAT JE ERAAN DENKT Het Crownstone Smart Home pakket brengt ultieme luxe! De verwarming gaat automatisch

Nadere informatie

Het Huis van Morgen in de Gemeente Groningen - zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen

Het Huis van Morgen in de Gemeente Groningen - zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen Het Huis van Morgen in de Gemeente Groningen - zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen Bron Gemeente Groningen - Gepubliceerd: 24 april 2019 - Laatst bijgewerkt: 24 april 2019 https://gemeente.groningen.nl/actueel/nieuws/het-huis-vanmorgen-zo-lang-mogelijk-veilig-en-comfortabel-thuis-blijvenwonen

Nadere informatie

gamma Wave / KNX bussystemen

gamma Wave / KNX bussystemen gamma Wave / KNX bussystemen Draadloze domotica, nu een feit. Dankzij GAMMA KNX wave, het draadloze radiocommunicatiesysteem van Siemens, is het mogelijk te genieten van alle comfort en voordelen van de

Nadere informatie

Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest!

Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest! thuis in uw toekomst Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest! Hoe veilig, comfortabel en toegankelijk is uw woning? Wat zou u kunnen verbeteren voor meer wooncomfort en leefplezier? We adviseren

Nadere informatie

Je schakelaars op je smartphone

Je schakelaars op je smartphone Je schakelaars op je smartphone Niko connected switch Moeiteloos slimmer 9/8/2016 Niko connected switch 3 Jun 2016 9/8/2016 Bedien je schakelaars voor verlichting, rolluiken, zonwering en stopcontacten

Nadere informatie

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen Hier vergelijk je de verschillende producten van de verschillende energieleveranciers. Zo kun je zien wat

Nadere informatie

Checklist valpreventie. Hoe kan u een valincident vermijden?

Checklist valpreventie. Hoe kan u een valincident vermijden? Checklist valpreventie Hoe kan u een valincident vermijden? Inleiding Vallen is soms erger dan u denkt. Een domme val kan heel wat ellende veroorzaken. Om valpartijen te voorkomen, moet uw woning een veilige

Nadere informatie

Geniet nog intenser van het leven!

Geniet nog intenser van het leven! Eltako-Wireless Beleef uw dagen met meer kwaliteit, de klok rond! Meer flexibiliteit, meer zekerheid en meer tijd voor uzelf! Geniet nog intenser van het leven! Aangenamer kan uw dag niet starten Zachter

Nadere informatie

EASYPLUS PRE DOMOTICA

EASYPLUS PRE DOMOTICA EASYPLUS PRE DOMOTICA 1 of 11 EASYPLUS PRE DOMOTICA... 1 Algemeen... 3 2. PRE08008 : PRE domotica systeem met 8 uitgangen... 3 3. PRE08016 : PRE domotica systeem met 16 uitgangen... 4 4. PRE08024 : PRE

Nadere informatie

U kan ons Y-O-U-R home systeem met al zijn mogelijkheden natuurlijk ook verder ontdekken op onze website www.domoticsystems.be.

U kan ons Y-O-U-R home systeem met al zijn mogelijkheden natuurlijk ook verder ontdekken op onze website www.domoticsystems.be. Beste klant, Beste architect, Hartelijk dank om even de tijd te nemen om alle mogelijkheden door te nemen met ons Y-O-U-R home systeem dat we niet zomaar die naam hebben gegeven. De BASIS-gedachte bij

Nadere informatie

Programmering van een Unica Wireless dimmer

Programmering van een Unica Wireless dimmer Programmering van een Unica Wireless dimmer 0B1. Beschrijving: We wensen een lichtpunt dat is aangesloten op een Unica Wireless dimmer te bedienen door middel van een drukknop. Wanneer de lamp uit is en

Nadere informatie

Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke

Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke Prachtig ingericht! De woning met domotica -en ventilatiesysteem,gelegen in een rustige buurt te Sint-Baafs-Vijve bestaat uit een lichtrijk, open portaal,

Nadere informatie

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura huisautomatisering Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura is... Vandaag de dag kan met recht gesproken worden van een

Nadere informatie

APPARATUUR IN DE WONINGEN VAN T DIJKHUIS.

APPARATUUR IN DE WONINGEN VAN T DIJKHUIS. APPARATUUR IN DE WONINGEN VAN T DIJKHUIS. Hieronder vindt u een beknopte uitleg over het functioneren van de moderne apparatuur in uw woning. Het gaat om apparatuur die u waarschijnlijk nog niet kent vanuit

Nadere informatie

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel Comfortabel Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel kunt inrichten naar eigen voorkeur, wens en inzicht. Het is

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

Residentie Commodore

Residentie Commodore www.rentexclusive.be Residentie Commodore Richtlijnen Zeedijk - Vakantieverhuur www.rentexclusive.be Residentie Commodore Oostende 19 september 2012, Page 1 Huishoudelijk reglement 1. Binnen het gebouw

Nadere informatie

Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg

Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg Zorg voor de toekomst: Individuele oplossingen met elektrotechniek Het aantal zorginstellingen en zorgwoningen neemt toe door de

Nadere informatie

eenvoudig, veilig, comfortabel en energiezuinig

eenvoudig, veilig, comfortabel en energiezuinig Uw Slimme Huis Wist u dat u nóg comfortabeler en veiliger kunt wonen? Met uw tablet of smartphone kunt u nu uw hele huis besturen. De verlichting aan of uit, de verwarming een graadje hoger of de zonwering

Nadere informatie

Niko. Modules voor de zorg. Illuminating ideas.

Niko. Modules voor de zorg. Illuminating ideas. Niko Modules voor de zorg Illuminating ideas. Niko Modules voor de zorg Het Niko beheersysteem voor de zorg wordt modulair opgebouwd. Afhankelijk van het beschikbare budget en volledig op maat van het

Nadere informatie

Woont ú al veilig en comfortabel?

Woont ú al veilig en comfortabel? Woont ú al veilig en comfortabel? Ga het na met dit thuisscanboekje Wij weten nu waar het in ons huis nog beter kan! Kijk snel voor meer informatie op: www.langzultuwonen.nl Woonkamer Automatische bediening

Nadere informatie

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn!

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Busch-free@home Herkent u dat? U stapt s ochtends vroeg de deur uit en ziet dat er nog een lamp aanstaat, vergeten uit te zetten.. Uiteraard gaat u toch

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Verlichting schakelen en dimmen Zonwering Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Creëer uw perfecte comfortzone met evohome P2 Comfort en controle Comfort en controle: dat is precies wat evohome u geeft P3 evohome Het systeem voor slimme zoneregeling Met evohome heeft u de controle.

Nadere informatie

Get connected! Meer comfort Meer controle Minder energie. evohome zoneregeling en Round Connected

Get connected! Meer comfort Meer controle Minder energie. evohome zoneregeling en Round Connected Get connected! Meer comfort Meer controle Minder energie evohome zoneregeling en Round Connected P2 Comfort Meer comfort Altijd genieten van een warme woning Het Connected portfolio van Honeywell biedt

Nadere informatie

Get connected! Meer comfort Meer controle Minder energie. evohome zoneregeling en Round Connected

Get connected! Meer comfort Meer controle Minder energie. evohome zoneregeling en Round Connected Get connected! Meer comfort Meer controle Minder energie evohome zoneregeling en Round Connected P2 Meer comfort Altijd genieten van een warme woning Het Connected portfolio van Honeywell biedt de ultieme

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing elektronische sloten GC Forum

Gebruiksaanwijzing elektronische sloten GC Forum Gebruiksaanwijzing elektronische sloten GC Forum Algemene werking Het badgesysteem werkt als een gewone sleutel met dien verstande dat er dient gebadged te worden in plaats van de sleutel in het slot te

Nadere informatie

Proposities voor Comfortabel leven

Proposities voor Comfortabel leven Proposities voor Comfortabel leven Concrete concepten voor installateurs en andere partijen in de markt Juni 2012 1 De zeven proposities voor comfortabel leven in één oogopslag 2 3 Patrick en Jolanda zijn

Nadere informatie

KISS de basis voor alle mogelijkheden

KISS de basis voor alle mogelijkheden KISS de basis voor alle mogelijkheden MET KISS KIEST U VOOR VRIJHEID VAN WONEN Zekerheid 10 Jaar Garantie van Hager; fabrikant van 30% van de installaties in Europa na oplevering van de woning 3 Jaar Prijsgarantie

Nadere informatie

Marleen loopt met de tijd Mee. Tekeningen en tekst: Dick de Jong

Marleen loopt met de tijd Mee. Tekeningen en tekst: Dick de Jong Marleen loopt met de tijd Mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong Marleen zit in haar geheime hoekje op zolder. Buiten is het warm. Haar vriendjes en vriendinnetjes zijn naar het zwembad. Mama ligt in de

Nadere informatie

IHC. Intelligent Home Control Voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning

IHC. Intelligent Home Control Voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning IHC Intelligent Home Control Voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning IHC: wat het voor u kan betekenen Met het IHC-systeem kunnen alle elektrische functies zoals verlichting, zonwering,

Nadere informatie

TE KOOP. Ruime vrijstaande woning met 4 slaapkamers en garage van 50m²!

TE KOOP. Ruime vrijstaande woning met 4 slaapkamers en garage van 50m²! Vastgoed Rijken Verkoop verhuur beheer TE KOOP Ruime vrijstaande woning met 4 slaapkamers en garage van 50m²! Herent 108 3910 Neerpelt Beschrijving: De woning omvat gelijkvloers een inkomhal met trap naar

Nadere informatie

Wilt u advies van een comfortspecialist over een bepaald onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom.

Wilt u advies van een comfortspecialist over een bepaald onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom. Woningcheck Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? Gebruik deze controlelijst om uw woning eens met andere ogen te bekijken. Wilt u advies van een comfortspecialist

Nadere informatie

Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone

Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone Creëer meer mogelijkheden voor je elektrische installatie Je hebt een traditionele elektrische installatie en je wilt die graag updaten? Maar je wilt

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Ajax draadloos alarmsysteem Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Volg de stappen in de handleiding en installeer het Ajax alarmsysteem zelf Volg de korte en makkelijk te volgen stappen om ieder onderdeel

Nadere informatie

Draadloos schakelen met Xcomfort

Draadloos schakelen met Xcomfort Draadloos schakelen met Xcomfort Wonen in luxe en comfort www.draadloosschakelen.nl Uw droomhuis, uw thuis In uw droomhuis vindt u rust, ontspanning, geborgenheid en sfeer. U woont en leeft er comfortabel,

Nadere informatie

De Domoticatoets. Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis. Programma Ontgroening en Vergrijzing

De Domoticatoets. Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis. Programma Ontgroening en Vergrijzing De Domoticatoets Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis Programma Ontgroening en Vergrijzing De Domoticatoets: persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis Lang thuis in eigen huis

Nadere informatie

KNX Home Control 2012 / 2013

KNX Home Control 2012 / 2013 KNX Home Control by KNX Home Control 2012 / 2013 KNX Comfort KNX Control KNX Climate inhoud plannen schematische voorstelling prijsindicatie inhoud plannen schematische voorstelling prijsindicatie inhoud

Nadere informatie

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen.

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen. GEBRUIKSAANWIJZING WAARSCHUWING: Niet samen gebruiken met een elektrisch apparaat of apparaten dat/die 500 watt of meer gebruiken, of die gevaar op kunnen leveren wanneer ze onbeheerd achterblijven, zoals

Nadere informatie

Koop nu uw cv-ketel en betaal in 2010

Koop nu uw cv-ketel en betaal in 2010 VERWARMING SANITAIR InstalCenter wenst u warme feestdagen: Koop nu uw cv-ketel en betaal in 2010 ELEKTRA KLIMAAT VAN 2095 1895 Remeha Avanta 28c combiketel; Inclusief installatie; Super compact formaat

Nadere informatie

Maak een vluchtplan. www.brandwondenstichting.nl

Maak een vluchtplan. www.brandwondenstichting.nl Maak een vluchtplan www.brandwondenstichting.nl Maak een vluchtplan zolang het nog kan! Checklist: Vluchten bij brand! Elk jaar opnieuw sterven er tientallen mensen door brand. Maar een brand hoeft zeker

Nadere informatie

Checklist voor een veilige huisinrichting

Checklist voor een veilige huisinrichting Checklist voor een veilige huisinrichting Doe de test Vallen, het is soms erger dan je denkt. Een domme val kan heel wat ellende veroorzaken. Om valpartijen te voorkomen moet je huis een veilig huis zijn.

Nadere informatie

Recente cottage villa met aangelegde en omheinde tuin Charme villa met vier slaapkamers en bureel op gelijkvloers

Recente cottage villa met aangelegde en omheinde tuin Charme villa met vier slaapkamers en bureel op gelijkvloers Recente cottage villa met aangelegde en omheinde tuin Charme villa met vier slaapkamers en bureel op gelijkvloers Uitnodigende cottagewoning: inkomhal met vestiairekast, ruime living, volledig ingerichte

Nadere informatie

Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem?

Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem? Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem? 1. Definitie Doel: automatiseren van de woning in al zijn facetten. het comfort en de veiligheid van een woning verhogen. rationeel energiegebruik, communicatie met

Nadere informatie

U L M IN TOTALE HARMONIE

U L M IN TOTALE HARMONIE LU M IN TOTALE HARMONIE LUXOM domotica geeft een extra dimensie aan het begrip wooncomfort. Door zijn efficiënte werking zorgt het domotica systeem voor een optimaal wooncomfort dat volledig is afgestemd

Nadere informatie

Beste student, Met vriendelijke groet, Afdeling Studentenhuisvesting WonenBreburg

Beste student, Met vriendelijke groet, Afdeling Studentenhuisvesting WonenBreburg Beste student, Gefeliciteerd met je appartement in PAX. In je appartement vind je voorzieningen die je misschien nog niet kent of waarvan je niet weet hoe ze werken. Dat leggen we graag aan je uit. Lees

Nadere informatie

FREEDOM. Wij maken u het leven echt makkelijker! Dé domotica-installatie voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning

FREEDOM. Wij maken u het leven echt makkelijker! Dé domotica-installatie voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning Elektrisch eenvoudig FREEDOM Wij maken u het leven echt makkelijker! Dé domotica-installatie voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning FREEDOM maakt uw stoutste dromen waar Met de gecentraliseerde

Nadere informatie

TE KOOP SCHILDE Luxe Villa in Engelse Cottage Stijl op een perceel van ca. 2475m2 Vraagprijs: 1.395.000 Referentie: 2368

TE KOOP SCHILDE Luxe Villa in Engelse Cottage Stijl op een perceel van ca. 2475m2 Vraagprijs: 1.395.000 Referentie: 2368 Technische details HOOFDKENMERKEN Type: Woning Bouwjaar: 2006 Renovatiejaar: INRICHTING Aantal slaapkamers: 6 Aantal badkamers: 3 OPPERVLAKTES Grondoppervlakte: ca.2475 m² Woonoppervlakte: ca. 456 m² ANDERE

Nadere informatie

iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld

iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld iphone & ipad De iphone, ipad en ipod touch bieden veel mogelijkheden, vooral ook voor slechtziende en blinde mensen. Dit dankzij de standaard ingebouwde functies

Nadere informatie

Overzicht kopersopties

Overzicht kopersopties Overzicht kopersopties Projectgegevens Projectnaam Blok C&D (27 appartementen) Woningvariant(en) Appartementen Euryza Projectcode AV710172 Plaats Zwijndrecht Dit document geeft een overzicht van alle beschikbare

Nadere informatie

Mooie en ruime bel-etage woning

Mooie en ruime bel-etage woning de Huisleverancier b.v.b.a. T el.: +32 489 06 90 00 Mail: welkom@dehuisleverancier.be www.dehuisleverancier.be Woning Ekeren (2180) prijs op aanvraag Mooie en ruime bel-etage woning 2 1 ja VERKOCHT!! U

Nadere informatie

knx home control www.knx-homecontrol.be

knx home control www.knx-homecontrol.be knx home control knx home control www.knxhomecontrol.be 2013 / 2014 Vecolux bvba Nijverheidsstraat 10 2960 StJobIn tgoor T +32 3 633 10 26 F +32 3 633 19 71 info@vecolux.be www.vecolux.be 1 knx home control

Nadere informatie

Leesboekje het huis. Leesboekje Het Huis Pagina 1

Leesboekje het huis. Leesboekje Het Huis Pagina 1 Leesboekje het huis Leesboekje Het Huis Pagina 1 Dit is het huis. Dit is de tuin. Dit is de woonkamer. Dit is de keuken. Dit is de slaapkamer. Dit is de zolder. Dit is het dak. Dit is de trap. Dit is de

Nadere informatie

Thuis in uw eigen huis

Thuis in uw eigen huis Thuis in uw eigen huis ikobus-systeem Een veilig gevoel, waar u ook bent Op het ikobus-systeem kunnen heel wat sensoren en verklikkers worden aangesloten. Ze verwittigen u bij waterschade of vensterglasbreuk,

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

Minirol Screen EN 13659:2004

Minirol Screen EN 13659:2004 Minirol Screen EN 13659:2004 MINIROL SCREENS bieden U de meest elegante en moderne oplossing voor het filteren van licht. Ze verhogen uw wooncomfort en helpen tegelijkertijd uw energiefactuur te beperken.

Nadere informatie

Draadloze oplossingen volgens het Easywave protocol

Draadloze oplossingen volgens het Easywave protocol Draadloze oplossingen volgens het Easywave protocol Draadloze oplossingen Schakelen zonder beperkingen Wie verbouwt merkt het elke dag. Traditionele elektrische bekabeling uitbreiden, dat betekent muren

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Draadloze automatisering voor de controle van uw huis

Draadloze automatisering voor de controle van uw huis // io-homecontrol : comfort, veiligheid en energiebesparing Draadloze automatisering voor de controle van uw huis Aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken met de io-homecontrol -technologie Comfort

Nadere informatie

Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort

Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort Filip & Mireille Delannoy GSM Mireille: 0476 26 86 78 GSM Filip: 0477 74 38 88 Verlichting Er zijn enkele verborgen lichtschakelaars in de keuken... Verlichting Ook in de zitplaats

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

Is er iets kapot in uw huis of appartement? Bel naar de technische dienst.

Is er iets kapot in uw huis of appartement? Bel naar de technische dienst. Is er iets kapot in uw huis of appartement? Bel naar de technische dienst. Een defect melden aan de technische dienst 2 Inhoud Bel naar de technische dienst Wat moet u doen? p. 4 Wat zegt u? p. 4 Kent

Nadere informatie

KNX home control. 1 Vandermeerschen Michael

KNX home control. 1 Vandermeerschen Michael KNX home control 1 Vandermeerschen Michael Wie is Vecolux? Vecolux biedt hoge kwalitatieve producten, systemen en oplossingen in de elektro technische sector voor professionele klanten in de industriële

Nadere informatie

Een aangename temperatuur overal in huis

Een aangename temperatuur overal in huis Een aangename temperatuur overal in huis De nieuwe digitale kamerthermostaat voor verwarmingssystemen gebruiksvriendelijk, energie-efficiënt en kostenbesparend Answers for infrastructure Welkom in de comfortzone

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting Jaloezieën en rolluiken Centrale bediening

Nadere informatie

DE ARK VERKOOPT. Project Witgoor Alfons Smetsstraat 54 2480 DESSEL

DE ARK VERKOOPT. Project Witgoor Alfons Smetsstraat 54 2480 DESSEL DE ARK VERKOOPT Project Witgoor Alfons Smetsstraat 54 2480 DESSEL LIGGING In Witgoor, in de Alfons Smetsstraat wordt een gezellige instapklare woning opnieuw verkocht. De woning is gelegen in een rustige

Nadere informatie

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv-ketel aanstuurt. Dit is een ander type thermostaat

Nadere informatie

b-logicx handleiding PX_DimmerDayNight

b-logicx handleiding PX_DimmerDayNight INHOUDSOPGAVE Software handleiding 1. Inleiding 2 2. Wat hebben we nodig? 2 3. Werkwijze 2 3.1 Softwaremembers 2 3.2 Softwaremembers voor de bediening activeren 2 3.3 Softwaremembers voor dag/nacht activeren

Nadere informatie

HDL buspro Domotica installaties

HDL buspro Domotica installaties HDL buspro Domotica installaties HDL is sinds 1985 producent van lichtregel & automatiseringssystemen voor installateurs wereldwijd. Toegankelijk Domotica systemen zijn niet langer enkel voor de Rich &

Nadere informatie

Draadloze automatisering voor de controle van uw huis Aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken met de io-homecontrol -technologie

Draadloze automatisering voor de controle van uw huis Aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken met de io-homecontrol -technologie // io-homecontrol : comfort, veiligheid en energiebesparing Draadloze automatisering voor de controle van uw huis Aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken met de io-homecontrol -technologie Comfort

Nadere informatie

Domotica als killer app? 23 april 2015

Domotica als killer app? 23 april 2015 Domotica als killer app? 2015 23 april 2015 Wie zijn wij? AGENDA Wat is VORMOtica? Wat hebben wij gedaan? Wat zijn onze ervaringen? Wat kan beter? Wat is uw mening? Stemmen Wat is onze toekomstverwachting?

Nadere informatie

Genieten vanop je terrassen van een subliem uitzicht op de natuur maar zelf geen tuinonderhoud...het bestaat ;

Genieten vanop je terrassen van een subliem uitzicht op de natuur maar zelf geen tuinonderhoud...het bestaat ; Engelmanshovenstraat, 37, B, 3870, Klein-Gelmen Status Te koop Vraagprijs 279.000,00 Woonoppervlakte 145 m² Type Woning Soort Bel-étage Bouwjaar 2007 Vrij Vanaf bij akte na betaling Genieten vanop je terrassen

Nadere informatie