11 Juli Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold. Met leuke activiteiten. Nieuw. Kindertuinen. Speurtocht Voor kinderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11 Juli Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold. Met leuke activiteiten. Nieuw. Kindertuinen. Speurtocht Voor kinderen"

Transcriptie

1 Met leuke activiteiten V E R E N I G I N G T U I N R E C R E A T I E V E E N D A M Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold Geniet mee van tuin en natuur op Zaterdag 11 Juli 2015 van tot uur V E R E N I G I N G T U I N R E C R E A T I E V E E N D A M Toene 3 (Borgerswold) 9642 LV Veendam Nieuw Kindertuinen Speurtocht Voor kinderen Contactadres: Secretaris Straat Bali AK Veendam Telefoon: secretaris@detoene.nl Info: info@detoene.nl Tuinieren.. niet alleen mooi, ook gezond Steeds meer wordt het tuinieren gezien als een gezonde ontspanning in onze jachtige samenleving. Steeds meer kiezen ook jonge mensen voor deze hobby. 11 Juli 2015

2 Pagina 2 Pagina 15 Met dank aan Veendam houdt op Zaterdag 11 Juli 2015 van tot uur een open tuin-dag. Het mooie tuincomplex ligt in het recreatiepark Borgerswold te Veendam. Kennis maken U kunt deze dag kennis maken met de mooie kanten van het tuinieren en met het oogstresultaat van de diverse groenten die op dat moment voor handen zijn. Tevens kunt U zich deze dag opgeven om zelf een stukje tuin te huren en lid worden van onze vereniging. Gezonde ontspanning Steeds meer wordt het tuinieren gezien als een gezonde ontspanning in onze jachtige samenleving. Steeds meer kiezen ook jonge mensen voor deze hobby. Om op een rustige plek, in een prachtige omgeving, het hoofd lekker vrij te maken van de dagelijkse drukte en beslommeringen. Sfeer Tijdens de open tuin-dag van kunnen de bezoekers (door route bordjes aangegeven), deze sfeer komen proeven. Te zien is dat je kunt kiezen voor elke vorm van tuinieren. Er zijn leden die kiezen voor een klassieke moestuin, een kruidentuin, een siertuin, een heemtuin, fruittuin of een combinatie van al deze mogelijkheden. Veel leden hebben een tuinhuisje of een kas geplaatst en genieten van hun 'eigen' stukje natuur. Of zeg maar gerust: paradijsje - want dat hebben velen er van gemaakt. Rondleiding Tijdens de open dag verzorgen leden van de vereniging doorlopend rondleidingen door de tuinen van het tuincomplex. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen over tuinieren. Vrijwilligers Alle vrijwilligers van Vereniging Tuinrecreatie Veendam bedankt voor de enorme inzet voor en tijdens de Open tuin-dag Borgerswold Tot ziens in September 2015 U bent van harte welkom, op onze kalebassen en pompoenenmarkt Borgerswold.

3 Pagina 14 Pagina 3 Lijst met standhouders Stand A Stand B Stand C Stand D Stand E Stand F Stand G Stand H Stand I Stand J Stand K Stand L Stand M Stand N Stand O Stand P Stand Q Stand R Stand S Stand T Stand U Stand V De Schoele (consumptie). Een kijkje in de winkel Multiplay Jungle Schminken Landschapsbeheer Groningen Ponyrijden (voor de kleintjes). Combinatie tuin Familie tuin Hoe wordt je imker? Bijzondere manier van snoeien Bloementuin Pompoenen, Sierkalebassen, Lavendel Op de kiek Kindertuinen Uilenpad Biologisch tuinieren Bijzondere tuin Voor het eerst een tuin Aanleg nieuwe tuin Ambachtelijk gereedschap Cirkeltuin Een mooi plekje Kindertuinen Uilenpad De vereniging beschikt ook over kindertuinen, Waar op dit moment dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Een 16 tal tuinders in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar zijn bezig op hun eigen tuintjes. Vooral de basiskennis (onderhoud) van het tuinieren worden deze jonge tuinders bijgebracht. En natuurlijk hoe verbouw ik nu heerlijke groeten op een gezonde manier. Hobbyisten Behalve tuinen bekijken valt er tijdens de open tuin-dag nog veel meer te beleven. Zo exposeren diverse hobbyisten hun werk op de tuinen en in de tuinhuisjes. De combinatie van hobby's en tuinen versterkt het mooie van beide en is verrassend fraai en inspirerend. Van enkele hobby's worden demonstraties verzorgd en er is informatie van de tuinvereniging zelf, de tuinwinkel met plantjes, een imker en nog veel meer. Verschil Naast het plezier van tuinieren en ontspannen in een mooie omgeving, heb je ook nog het genot van boeketten uit eigen tuin en de overheerlijke smaak van je eigen groenten, fruit en kruiden. Het verschil in smaak met gekochte producten is enorm. En: je weet zelf wat en vooral hoe je teelt. Doe mee aan onze speurtocht Beleef de gastvrijheid op het tuincomplex Kinderen kunnen een speurtocht maken op het tuincomplex en verschillende opdrachten verzamelen. (deelnemersformulier te verkrijgen bij informatie (stand A). Veel succes met de speurtocht Samenstelling, foto s en teksten: Hessel Nieboer. Druk: Drukkerij van Nieuwenhuizen, Veendam Juli 2015

4 Pagina 4 Pagina 13 I n f o r m a t i e Een tuin geeft u veel plezier, u geniet nu eenmaal meer van een komkommer die u zelf heeft geteeld. En als u ook maar een beetje houdt van het buitenleven, is een eigen tuin bovendien een genot om in te werken. De jonge tuinders Info: André Hollander (stand A). D e S c h o e l e. Wilt u een consumptie voor of na de rondleiding nemen, ook dat wordt mogelijk gemaakt door de vereniging! consumptie 1,00 Gitte, Imke, Elise, Janine, Imanuel, Damaris, Samuel, Sara, Isabel, Rik, Isa Lisa, Falien, Frederique, Floor en Rob Nodigen U van harte uit op hun eigen tuintjes. Info: Jan & Jantje Vogel (stand B). Een kijkje in de winkel U wordt u in de gelegenheid gesteld om verse groenten en plantjes zoals verschillende koolsoorten en sla ( bij voldoende aanvoer), te kunnen kopen. Info: Ap Bierling (stand C).

5 Pagina 12 Pagina 5 Multiplay Jungle Er is er aan de kleintjes gedacht, het Multiplay springkussen met obstakels, springvlakken en glijbaan. Op dit kussen raak je dus nooit uitgespeeld KINDERTUINEN UILENPAD Info: Harrie Klunder (stand D). Dit jaar zijn er 16 enthousiaste jonge tuinders bezig op hun eigen tuintjes om te leren gezonde groenten te verbouwen Kinderen van 5 12 jaar kunnen op een stukje grond van 20 vierkante meter tuinieren, onder begeleiding van vrijwilligers. Zo komen kinderen op een plezierige manier nauwer in contact met de natuur. Op hun eigen tuintje maken ze het volledige proces mee van zaaien, ontkiemen, bloeien oogsten, afsterven. Bovendien kunnen ze ervaren welke werkzaamheden nodig zijn om een tuintje te onderhouden, verspenen enz. Welke weersomstandigheden gunstig of ongunstig zijn bij het ontwikkelen van hun planten. Een aantal kinderen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Schminken Schminken is voor bijna elk kind een feest. Dat weten we. De kleintjes worden in de gelegenheid gesteld om zich te laten schminken in bv. een vlinder of lieveheersbeestje. Info: Lianne de Ruiter (stand E). Het Landschapsbeheer Landschapsbeheer levert een actieve bijdrage aan het verbeteren van de cultuurhistorischeen natuurlijke kwaliteit van het landschap. Info: Jonge tuinders (stand N) Info: Adri Rosenboom (stand F).

6 Pagina 6 Pagina 11 Ponyrijden Onder begeleiding kunnen de kleintjes ponyrijden over het tuincomplex. Dit wordt mogelijk gemaakt door manege Lipizza te Veendam. Info: Manege Lipizza (stand G). Een mooi plekje Oudere mensen die een volkstuintje hebben, zijn meetbaar gezonder en fitter dan hun leeftijdgenoten die niet in het bezit zijn van zo'n plekje groen. Info: Henk Mulder, Roelof van Dam en Nico de Vries (stand V). Combinatie tuin Er zijn leden die kiezen voor een klassieke moestuin, een kruidentuin, een siertuin, een heemtuin, fruittuin of een combinatie van al deze mogelijkheden Info: Jakob de Jonge (stand H). Familie tuin Familie tuin, zodanig ingericht dat de hele familie (ook de kinderen hebben een stukje grond tot hun beschikking) samen het geheel onderhouden Info: Fam. Sakse (stand I)..

7 Pagina 10 Pagina 7 Aanleg nieuwe tuin Een nieuwe tuin kan je net zo duur maken als je zelf wil. Wat zijn zoal de kosten bv. voor een huisje/schuurtje, hobby kas, bestratingsmateriaal enz. Hoe word je imker? Hoe word je imker? Heel eenvoudig, door bijen te gaan houden. Maar hoe kom je aan bijen? Kun je die in elke tuin kwijt? Voor vragen kunt u terecht bij de imker. Info: Koos Riemeijer (stand S). Info: Dhr. de Groot (stand J). Ambachtelijk gereedschap Ambachtelijke gereedschappen en landbouwwerktuigen worden door Willem getoond. Natuurlijk mooie anekdotes, die door Willem zelf zijn beleefd. Info: Willem & Henk Oostingh (stand T). Bijzondere manier van snoeien Naast het wegsnoeien van takken zijn er ook nog verschillende manieren om fruitbomen/ struiken te snoeien. Dit gebeurt voornamelijk om de groei en bloei te bevorderen. Info: B. Keizer (stand K). Cirkeltuin Een gedeelte cirkeltuin verdeeld in zogenaamde taartstukken door de tuinder aangelegd. Bloementuin Er zijn leden die alleen een weelderige bloementuin hebben, en daar het hele tuinseizoen van genieten. Info: Hennie van t Hof (stand U). Info: Menno Speelman (stand L).

8 Pagina 8 Pagina 9 Pompoenen/Kalebassen/Lavendel Sierkalebassen het woord zegt het al, voor de sier. Pompoenen de meeste soorten zijn eetbaar. Lavendel, parfumeer je linnenkast met een heerlijke lavendel geur. Info: Joke Nieboer (stand M). Biologische tuinieren Het starten van een biologische moestuin is vrij eenvoudig, hier is te zien wat je moet weten om te beginnen. Info: Ineke van der Bos (stand P). Op de kiek Als vogelverschrikker midden tussen de producten in de moestuin op de kiek. Bijzonder tuin Hier kunt u zien, wat er allemaal mogelijk is als tuinliefhebber. Info: Magda Bierling (stand N). Info: Adolf Ufkes (stand Q). Kindertuinen Uilenpad Kinderen vertellen zelf hun bevindingen over het tuinieren. Meer informatie op pagina 12 Info: Kinderen (stand O). Voor het eerst een tuin Tuinders die dit jaar voor het eerst een tuin hebben gehuurd, en hun producten verbouwen, willen hun ervaringen graag uitwisellen met bezoekers. Info: Ineke & Henk Kraai (stand R).

24 Augustus 2014. Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold. Met leuke activiteiten. Fotowedstrijd Doe mee! U komt toch ook!

24 Augustus 2014. Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold. Met leuke activiteiten. Fotowedstrijd Doe mee! U komt toch ook! Met leuke activiteiten V E R E N I G I N G T U I N R E C R E A T I E V E E N D A M Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold Geniet mee van tuin en natuur op Zondag 24 Augustus 2014 van 10.00 tot 15.00 uur

Nadere informatie

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar)

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar) Tuinders Ontmoet de tuinders die in De Volkstuin voorbijkomen. Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor zijn tuintje en draagt iets bij aan de vereniging. Elke week komt de harde kern van Ons Genot

Nadere informatie

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is.

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is. BIOBOER 1 Hoe het elk jaar gaat... Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5 vakjes vooruit! Maar vandaag is het aardoliealarm.

Nadere informatie

Aardoliealarm in het bos

Aardoliealarm in het bos de graad > Landbouw > lesmateriaal > spelkaarten Aardoliealarm in het bos BIOBOER Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5

Nadere informatie

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND OOGSTEN BEREIDEN BELEVEN PRODUCTEN BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND Kom zelf plukken koken, genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Inhoud Oogsten 4 Bereiden 6 Beleven 8 Producten

Nadere informatie

Samen maken we het groen!

Samen maken we het groen! Samen maken we het groen! 10 tips voor meer natuur in je omgeving Een groene omgeving is leuk om naar te kijken, maar ook gezonder om in te leven en wonen en beter voor het klimaat. Planten en bomen houden

Nadere informatie

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten.

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. 112 12 JULI 2014 ELSEVIER Trots op hun oogst MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. Liza Karsemeijer Foto s René van der Hulst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF JOHN VAN

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALGEMENE LEDENVERGADERING Zaterdag 29 maart 2014 AANVANG 10:00UUR LOKATIE VTV GROENAKKER Van de Voorzitter Is de Groenakker toekomst bestendig? Zo aan het begin van een nieuw tuinseizoen denk ik wel is

Nadere informatie

Amma's TUIN nieuws nr. 8 Mei - juni 2015

Amma's TUIN nieuws nr. 8 Mei - juni 2015 Amma's TUIN nieuws nr. 8 Mei - juni 2015 De maand mei sloot af met een retraite van Br. Shubamrita. Naast de inspirerende lezingen was er de ontroerende ervaring van het samen in stilte mediteren in de

Nadere informatie

Plantensoorten kiezen

Plantensoorten kiezen Plantensoorten kiezen De keuze lijkt ontzettend groot Een ieder heeft zijn eigen voorkeur Een kort overzicht van de vele mogelijkheden Klein kan effectief zijn Mantel en zoom meidoorn en voorjaarszonnebloem

Nadere informatie

Kom zelf plukken koken genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94

Kom zelf plukken koken genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Oogsten BEREIDEN BEleven PRODUCTEN Biologisch vers van het land Kom zelf plukken koken genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Inhoud Oogsten 4 Bereiden 6 Beleven 8 Producten

Nadere informatie

Natuur & Milieu Educatie

Natuur & Milieu Educatie Natuur & Milieu Educatie Groep 5 Tuinieren op de m² Materiaalpakket Dit is een product van Stichting Vogelpark Avifauna Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Leerdoelen, doelgroep, samenvatting 3. Lesschema 4.

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 4: Thuis tuinieren

Materiaal Groen. Deel 4: Thuis tuinieren Materiaal Groen Deel 4: Thuis tuinieren Colofon Deel 4: Thuis tuinieren Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen in de stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 www.volkstuinverenigingvianen.nl mei/juni 2017 Beste tuinders, Het zaai- plant en oogstseizoen is weer aangebroken en het is vooral tijdens de snikhete

Nadere informatie

Een eigen verbouwing. Omdat ik het leuk vind om te verbouwen en leuk dat elk groepje een eigen verbouwing had. 19 maart 2015, Anne Remmerswaal

Een eigen verbouwing. Omdat ik het leuk vind om te verbouwen en leuk dat elk groepje een eigen verbouwing had. 19 maart 2015, Anne Remmerswaal Een eigen verbouwing Omdat ik het leuk vind om te verbouwen en leuk dat elk groepje een eigen verbouwing had. 19 maart 2015, Anne Remmerswaal Educatie- en Competentiestudies (ECS), Wageningen Universiteit

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Dorine s moestuin. Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door. De Vinkentuin- de kleine kwekerij. José Vink

Dorine s moestuin. Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door. De Vinkentuin- de kleine kwekerij. José Vink Dorine s moestuin Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door De Vinkentuin- de kleine kwekerij José Vink Nederasselt, 11 maart 2014 1= Laurus Nobilis 2= Vinca minor 3= Lonicera japonica Halliana

Nadere informatie

OOSTWOLD Lageland 5. Vraagprijs: T: E: W:

OOSTWOLD Lageland 5. Vraagprijs: T: E: W: OOSTWOLD Lageland 5 Vraagprijs: 250.000 Omschrijving OOSTWOLD - Lageland 5 Let op: het betreft hier een vanafprijs Verkopers aan het woord: "13 jaar geleden hebben we dit huis laten bouwen. Na enkele jaren

Nadere informatie

CRANBERRYFARM DE HOEVE

CRANBERRYFARM DE HOEVE CRANBERRYFARM DE HOEVE In het zuidoosten van Friesland stroomt de rivier de Linde (Lende). Voor mensen die van rust en ruimte, en een afwisselende omgeving houden is dit gebied een ware verrassing. Ook

Nadere informatie

Volkstuinvitaminen. participatieproject voor minima minima

Volkstuinvitaminen. participatieproject voor minima minima Volkstuinvitaminen participatieproject voor minima minima Ik heb het hele jaar door gezond en goedkoop eten. De volkstuin is mijn eigen voedselbank. Een nieuwe formule In 2010 zijn de eerste ervaringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 4 8 december 2017

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 4 8 december 2017 Nieuwsbrief jaargang 22 - nummer 4 8 december 2017 In deze nieuwsbrief: - Kinderraad - Nettie Ockeloen sponsorloop - Schooltuin, herfst 2017 - Thema Mijn Lijf in groep 6a - Sinterklaas - Agenda december

Nadere informatie

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen GROEN DOET GOED *weet je dat.. Stichting ZaaiGoed laat ouderen opbloeien! Met krasse ouderen, ouderen met dementie en/of een visuele beperking gaan we de natuur in en doen binnen aan de hand van de opgedane

Nadere informatie

Klassieke groentetuin

Klassieke groentetuin DE EETBARE TUIN Klassieke groentetuin De verwaarloosde groentetuin VERSE GROENTEN LEKKER!!! Maar er zijn een heleboel redenen te verzinnen waarom je niet met een groentetuin zou willen beginnen. Geen tijd

Nadere informatie

Zaadbommen maken. dan langzaam water toe. Totdat het mengsel aan elkaar blijft plakken. Maak het niet te nat! Wat heb je nodig voor 10 zaadbommen?

Zaadbommen maken. dan langzaam water toe. Totdat het mengsel aan elkaar blijft plakken. Maak het niet te nat! Wat heb je nodig voor 10 zaadbommen? Lente Wat heb je nodig voor 10 zaadbommen? 8 eetlepels droge natuurlijke klei (bentoniet voor als je binnenkort wilt gooien, rode klei als je ze wilt bewaren) 10 eetlepels potgrond, eventueel met wat compost

Nadere informatie

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst!

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst! Programma Tuinweek Programma Tuinweek Groei & Bloei afd. Gorinchem en afd. Alblasserwaard Kinderactiviteiten Woensdag 18 juni van 14.00-15.30 uur Bij Tuincentrum Sterk Vlietskade 1074 in Arkel is er een

Nadere informatie

Lammetjes geboren. Lammetjes geboren

Lammetjes geboren. Lammetjes geboren Nieuwsbrief april 16 Bijzonderheden: Lammetjes geboren De paardrijbak geploegd Plantenkas in orde Nieuwe zitmaaier Pannenkoeken eten Rick Groosman 3 Stagiaires De meubels voor landal Joop, Diane & hun

Nadere informatie

Driemond, oktober 2018 BESTE MEDE TUINDERS,

Driemond, oktober 2018 BESTE MEDE TUINDERS, Driemond, oktober 2018 BESTE MEDE TUINDERS, Wat een geweldig tuinjaar! Niemand mag klagen, want ondanks de hitte en droogte was de productie behoorlijk. Tevens waren de smaak en de kwaliteit van de groenten

Nadere informatie

Tuinieren is kinderspel

Tuinieren is kinderspel Hans Clauzing & Francisca Laureijs Tuinieren is kinderspel A E R I A L M E D I A CO M PA NY 2 ISBN 978-94-026-0101-5 NUR 424 2016 Tekst en fotografie: Francisca Laureijs en Hans Clauzing 2016 Nederlandstalige

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren

De stap naar duurzaam tuinieren De stap naar duurzaam tuinieren Vormingsaanbod Vormingsaanbod vzw Tuinhier Vzw Tuinhier Woodrow Wilsonplein 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren

Nadere informatie

Nieuwsflits mei Voorterrein

Nieuwsflits mei Voorterrein Nieuwsflits mei 2019. Voorterrein Op zaterdag 6 april zijn de Lavendel planten in de grond gezet. In de week hier vooraf was het voorterrein geëgaliseerd en 2 brede stroken grond gefreesd. De lavendel

Nadere informatie

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!!

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! PASSEN DEZE ACTIVITEITEN BIJ DIE VAN UW REGIO? GEEF ZE OP VOOR WWW.LANDSCHAPS VEILING.NL ONTVANG STEUN, WORD ZICHTBAAR & BEREIKBAAR! Landschapsveiling.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Groene Vinger

Jaarverslag Stichting De Groene Vinger Jaarverslag 2017 Stichting De Groene Vinger 19 januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Activiteiten 2017... 4 Contacten 2017... 6 Communicatie 2017... 7 Financiën, Giften

Nadere informatie

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 View this email in your browser STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 Zomer in volle gang! Het is weer zover: de schoolvakanties zijn begonnen op vrijdag 21 juli... de kindertuinen en generatietuinen

Nadere informatie

in Deurne Welkomstnota tuinders

in Deurne Welkomstnota tuinders in Deurne Welkomstnota tuinders 1. Inleiding De boer op in de stad, van een echte volkse tuin tot stadslandbouw in Deurne is het resultaat van de opwaardering en uitbreiding van de bestaande volkstuin

Nadere informatie

JEAN VANHOOF DE TUIN IN MET JE BUREN

JEAN VANHOOF DE TUIN IN MET JE BUREN DE TUIN IN MET JE BUREN Kinderen weten vaak niet of je een ui met het puntje naar boven of naar beneden moet planten. En kennen ze het verschil tussen selderij en prei? Hebben ze ooit versgeplukte munt

Nadere informatie

Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014. Gezinsbond Stekene

Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014. Gezinsbond Stekene Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014 Gezinsbond Stekene Inleiding Kinderen houden van tuinieren Tuinieren bevat 2 elementen waar kinderen zot op zijn: aardegrond en buitenlucht. De zomerzon zal

Nadere informatie

JAARPLAN 2018 Voedseltuin IJplein Met een bijlage

JAARPLAN 2018 Voedseltuin IJplein Met een bijlage JAARPLAN 2018 Voedseltuin IJplein Met een bijlage Inhoudsopgave Algemeen... 2 De vereniging... 2 Samenwerking en externe contacten... 2 Fondsenwerving... 3 Andere (feestelijke) activiteiten... 4 Kennisoverdracht...

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Maart 2012 1. Voorwoord Op 20 april 2011 was het zover: de officiële oprichting van de Vereniging Buurtmoestuin Castellum! Het was het tastbare resultaat

Nadere informatie

Tuinders voor de boomspiegels

Tuinders voor de boomspiegels Tuinders voor de boomspiegels samen voor gaat. Als iedereen mee kan doen. Nu al worden een aantal boomspiegels in de wijk onderhouden door wijkbewoners (een boomspiegel is het gedeelte grond rondom een

Nadere informatie

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps Midden-Brabant België-Belgique Middenseizoentje - Tweemaandelijks Jaargang 40- nummer 2 PB 3070 - Kortenberg P708613 NIEUWSBRIEF maart-april 2018 28 april: Bio-tuinmarkt in Kampenhout 27 mei: Kringlooptuindag

Nadere informatie

De scholen regelen zelf het vervoer naar de locatie.

De scholen regelen zelf het vervoer naar de locatie. l Veel kinderen eten slecht, weten niet waar hun eten vandaan komt en hebben zo verhoogde kans op Obesitas. Met dit project gaan we met de kinderen naar de plek waar het eten vandaan komt. Groenten- en

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent De stap naar duurzaam tuinieren VORMINGSAANBOD VZW TUINHIER Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren bevorderen, en

Nadere informatie

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN 5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN INTERNATIONAL CSI*** & CSI YH 1. GOED DOEL ZORGBOERDERIJ ROMMESHOEF In 2010 zijn Toon en Monique Hamans gestart met De Rommeshoef, met als doel een plek te creëren waar

Nadere informatie

BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT?

BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT? BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT? Agenda Tuinieren vroeger Wat is biologisch moestuinieren? 10- stappencursus Je eigen moestuin (NTR: thuisacademie - Filmpjes) Pauze Hoe start ik een moestuin?

Nadere informatie

Stichting Moestuin Blaricummermeent

Stichting Moestuin Blaricummermeent Stichting Moestuin Blaricummermeent Biologisch tuinieren op meentgrond Voor en door dorpsgenoten Door Marga en Henny Spruijt, Meerkoet 3, Blaricum-Bijvanck Doelstelling en praktijk De stichting Meent Moestuin

Nadere informatie

Genieten van zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden is het einde! Alleen komen die verse tomaten, knapperige sla, pittige rucola, zoete appels,

Genieten van zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden is het einde! Alleen komen die verse tomaten, knapperige sla, pittige rucola, zoete appels, Genieten van zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden is het einde! Alleen komen die verse tomaten, knapperige sla, pittige rucola, zoete appels, volle kersen of smaakvolle basilicum er natuurlijk niet

Nadere informatie

Aan de slag in de schooltuin

Aan de slag in de schooltuin Aan de slag in de schooltuin In Nijmegen krijgen alle kinderen uit groep zes les bij De Wielewaal, een schooltuin aan de rand van de stad. Zo maken kinderen kennis met alles wat groeit en bloeit. Tekst

Nadere informatie

9. SCHADUWTUIN. Op het einde van de dag kunt u dan het aantal uren zon berekenen. Minder dan 3 uur zon:

9. SCHADUWTUIN. Op het einde van de dag kunt u dan het aantal uren zon berekenen. Minder dan 3 uur zon: 9. SCHADUWTUIN De meeste groenten en kruiden hebben nood aan zon, maar in de stad hebt u niet altijd zon in uw tuin. In deze fiche bekijken we wat de mogelijkheden zijn in de schaduw of halfschaduw. Om

Nadere informatie

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is Praatje vanuit het bestuur. We schrijven december. Er is weinig te doen op de tuin. Wie nu een rondje maakt ziet dat er op verschillende manieren wordt overwinterd Een aantal tuinen zijn afgedekt met worteldoek

Nadere informatie

Colofon. Cornelis Bodijn, Uitgever: SAAM Uitgeverij, Hillegom

Colofon. Cornelis Bodijn, Uitgever: SAAM Uitgeverij, Hillegom Cornelis Bodijn Colofon Cornelis Bodijn, 2015 Uitgever: SAAM Uitgeverij, Hillegom www.saamuitgeverij.nl Auteur: Cornelis Bodijn Redactie: Simon Hofland, Marcel van Vliet Eindredactie: Anneke Bakker, SAAM

Nadere informatie

Foto s. People. Welke groente wordt gebruikt voor frietjes? Welke groente is de basis voor rode spaghettisaus?

Foto s. People. Welke groente wordt gebruikt voor frietjes? Welke groente is de basis voor rode spaghettisaus? Foto s Welke groente is de basis voor rode spaghettisaus Welke groente wordt gebruikt voor frietjes People Welke groente gebruik je als basis voor dit kopje gazpacho tomaat radijs pompoen Is deze bloem

Nadere informatie

De tweede werkmiddag van het jaar: 26 mei

De tweede werkmiddag van het jaar: 26 mei 2018 Uitgave 2 Augustus Tuinvereniging t Pink NIEUWSBRIEF hoogzomer Inhoud: verslag werkmiddag, foto s werkmiddag, de tweede tuinkeuring, recept vruchtentaart, tuinboeket De tweede werkmiddag van het jaar:

Nadere informatie

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe TUIN INSPIRATIE De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe Inhouds opgave, aparte pdf Melle Wierper, GROENPARTNERS Melle Wierper is eigenaar van Groenpartners

Nadere informatie

Banquetingmap Villa Dorrepaal

Banquetingmap Villa Dorrepaal Banquetingmap Villa Dorrepaal Voor u ligt onze banquetingmap voor het jaar 2015. In deze banquetingmap presenteren wij u een overzicht van de mogelijkheden waarmee wij u met onze banquetingservices van

Nadere informatie

Maak van je tuin, een levende tuin!

Maak van je tuin, een levende tuin! Maak van je tuin, een levende tuin! Ontdek hoe je van jouw tuin een duurzame tuin kan maken. 2 Samen bouwen aan meer leven in de tuin. Gewoonweg door een paar stenen in jouw tuin te vervangen door groen.

Nadere informatie

TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT

TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT Wat is een volkstuin? Een volkstuin is een lapje grond waarop je siergewassen en/of groente mag telen. Daarop mag je ook nog een huisje plaatsen. Je kan overnachten in de periode

Nadere informatie

Ter inzage Vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 31 januari Jaarverslag

Ter inzage Vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 31 januari Jaarverslag Ter inzage Vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 31 januari 2017 Jaarverslag Geachte lezer, Het derde jaar van onze vereniging en het tweede jaar van de gezamenlijke inspanning in onze gezamenlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum Putten Mei 2014

Nieuwsbrief Kindcentrum Putten Mei 2014 Op de locatie het Schovenhofje en BSO de Boomhut hebben wij het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang ontvangen. In de afgelopen weken hebben we het speelterrein bij het Schovenhofje vergroend. Naast de boskring

Nadere informatie

Groen in de stad. ontwerpen en aanleggen. Groen in de stad. onderhouden en beheren. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2

Groen in de stad. ontwerpen en aanleggen. Groen in de stad. onderhouden en beheren. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Groen in de stad ontwerpen en aanleggen. Hoofdstuk 2 Groen in de stad onderhouden en beheren Hoofdstuk 3 Groen in de stad promoten Groen in de stad ontwerpen en aanleggen 6 ORIËNTATIE

Nadere informatie

Verenigingsnieuws. ATV Ons Belang Nieuwegein

Verenigingsnieuws. ATV Ons Belang Nieuwegein 1 Verenigingsnieuws ATV Ons Belang Nieuwegein April 2016 Nieuwe huurovereenkomst Het is je vast niet ontgaan, zaterdag 16 april hebben we officieel de nieuwe huurovereenkomst met de gemeente getekend.

Nadere informatie

Tuinders Vereniging Het Vlijpark PERSBERICHT. Terug naar de basis! EINDE PERSBERICHT

Tuinders Vereniging Het Vlijpark PERSBERICHT. Terug naar de basis! EINDE PERSBERICHT Tuinders Vereniging Het Vlijpark PERSBERICHT Terug naar de basis! Het is weer lente! Dat betekent nieuw leven, nieuw groen maar ook een nieuwe tuinfair op het Vlijpark. Amateur Tuindersvereniging Het Vlijpark

Nadere informatie

Resultaten schooltuinen 2015

Resultaten schooltuinen 2015 Resultaten schooltuinen 2015 Het afgelopen jaar hebben 215 leerlingen van groep 6/7 in het basisonderwijs in Enkhuizen deelgenomen aan het schooltuinprogramma. Het doel was niet zozeer de oogst op zich,

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin!

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 9 tot en met

Nadere informatie

Plan van Aanpak Vrienden van Samen Verder. Bewegen en Beleven voor alle generaties in de tuin van SamenThuis. [Typ hier] [Typ hier]

Plan van Aanpak Vrienden van Samen Verder. Bewegen en Beleven voor alle generaties in de tuin van SamenThuis. [Typ hier] [Typ hier] Plan van Aanpak Vrienden van Samen Verder Bewegen en Beleven voor alle generaties in de tuin van SamenThuis AUTEUR: TEAMCOACH MARIËLLE SMITS JANUARI 2018 1 Voorwoord Hoe mooi zou het zijn wanneer je in

Nadere informatie

Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle

Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle Zwolle 'Pluktuin' Kleine Veerweg 9, 8017 BP Zwolle Op biologische wijze teelt Josefien een grote verscheidenheid aan bloemen en kruiden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Techniekmenu

Nieuwsbrief Techniekmenu Nummer 2, jaargang 5 November 2018 Nieuwsbrief Techniekmenu In deze tweede nieuwsbrief van het Techniekmenu in het schooljaar 2018-2019 wordt de nieuwe subsidieregeling Jong Leren Eten toegelicht. Vanuit

Nadere informatie

Invuloefeningen (derde graad)

Invuloefeningen (derde graad) Invuloefeningen (derde graad) Spelregels Vul de oefeningen in tijdens of vlak na het bekijken van de tentoonstelling Sla je slag. De antwoorden op de vragen zijn terug te vinden op de tentoonstelling.

Nadere informatie

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief.

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. Gewoon gezellig, lekker actief! Met de activiteiten van Savant Zorg kunt u samen met anderen veel plezier beleven.

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd! 29 juni. Maak je eigen moestuin & speurtocht!

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd! 29 juni. Maak je eigen moestuin & speurtocht! View this em ail in y our browser De Stuifmail Nieuwsbrief Tuinpark Rust en Vreugd. Verschijnt drie keer per seizoen. Nr.6, juni 2014 HALLO tuinders van Rust en Vreugd! Het tuinseizoen is nu echt begonnen.

Nadere informatie

De waarde van perceel Hogeweg 112 voor de Leefbaarheid

De waarde van perceel Hogeweg 112 voor de Leefbaarheid Zienswijze De waarde van perceel Hogeweg 112 voor de Leefbaarheid in de wijken Liendert-Rustenburg-Hogekwartier Doelstelling: Dit document is opgesteld om B&W van de gemeente Amersfoort inzicht te geven

Nadere informatie

TUINEN VAN SALLANDROUTE

TUINEN VAN SALLANDROUTE Buitenleven En Route TUINEN VAN SALLANDROUTE In de het Overijsselse Salland zijn op 24 april en 1 mei twee bollentuinen en een kwekerij geopend. Onder de noemer Tuinen van Salland kun je een route maken

Nadere informatie

Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis!

Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis! Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis! Kom het mee maeken op Hernesseroord 1 Op het eiland Goeree Overflakkee, in Middelharnis, kun je het mee-maeken. Dicht bij het water dat Goeree Overflakkee omringt,

Nadere informatie

w i l h e l m i n a o o r d BIJZONDER PUUR

w i l h e l m i n a o o r d BIJZONDER PUUR wilhelmina oord BIJZONDER PUUR BIJZONDER VERGADEREN BIJZONDER KOKEN BIJZONDER ETEN BIJZONDERE TEAMBUILDING BIJZONDERE PRODUCTEN BIJZONDERE MENSEN BIJZONDERE CONGRESSEN BIJZONDER GENIETEN WILHELMINAOORD

Nadere informatie

Tuinafspraken. Achtergrondinformatie. Gegevensbeheer.

Tuinafspraken. Achtergrondinformatie. Gegevensbeheer. Tuinafspraken Achtergrondinformatie Moestuin Leyduin is een CSA- zelfoogsttuin. CSA staat voor Community Supported Agriculture De deelnemers die een aandeel kopen maken gezamenlijk de tuinderij mogelijk.

Nadere informatie

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur 3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur Activiteiten en bereik 2011: Vrije bezoekers: 23.119 NME activiteiten: 1046 Avonturenclubs: 1474 Speciale doelgroepen 20 Openbare

Nadere informatie

,:,- ::s (\') ., - n. -==-. (\) ==} (\) (\) (ih. (\) (h. b,. (\)

,:,- ::s (\') ., - n. -==-. (\) ==} (\) (\) (ih. (\) (h. b,. (\) ë' - ::s r,:,- -+ o -+ (\') 0 lo., o_ 0 - n. ==} -==-. < (ih o= (h b,. =g ) Tuinwandeling voor groep 1 / 2 van het primair onderwijs HET LIEVEHEERSBEESTJESPAD Tuin: Landzigt Tijdsduur: cira 1 uur Eigen

Nadere informatie

Van het bestuur. Blijven er vragen bestaan over het bestrijden van ratten mail of spreek de tuincommissie of het bestuur aan.

Van het bestuur. Blijven er vragen bestaan over het bestrijden van ratten mail of spreek de tuincommissie of het bestuur aan. Van het bestuur Op donderdag 30 augustus is het bestuur weer bij elkaar geweest. Er viel nogal wat te bespreken; kleine zaken en wat grotere problemen die zich aandienden. Ratten in de tuin Wij hebben

Nadere informatie

Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

zaterdag 16 september van of zaterdag 23 september van 10 12

zaterdag 16 september van of zaterdag 23 september van 10 12 Verenigingsnieuws ATV Ons Belang Nieuwegein September 2017 Nieuwe toegangspassen voor alle leden Het nieuwe toegangssysteem werkt. We kunnen daarom overstappen op de nieuwe passen. De huidige handzenders

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR EEN SAMENTUIN-WORKSHOP IN UW WIJK UITNODIGING VOOR EEN SAMENTUIN-WORKSHOP IN UW WIJK

UITNODIGING VOOR EEN SAMENTUIN-WORKSHOP IN UW WIJK UITNODIGING VOOR EEN SAMENTUIN-WORKSHOP IN UW WIJK KIT Deze kit bevat: - 4 uitnodigingskaartjes - 4 matchmaking -kaartjes - 4 "vertelkaartjes" - 10 kaartjes met vragen om u te helpen een moestuinproject op te zetten. - X projectkaartjes (voor teams die

Nadere informatie

Ika verwendag

Ika verwendag 30-07-2017 Ika verwendag Op zondag 30-07-2017 heeft de IKA haar 2 jaarlijkse Verwendag voor de 70+ leden gehouden. Van 14.00 tot 18.00 uur. In het wijkcentrum de Schelf. Zoals we dat vaker meemaken komen

Nadere informatie

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Van de voorzitter, Met droefenis delen wij u mee dat ons oud-bestuurslid Gerrit Banck is overleden. Als penningmeester heeft hij veel betekend voor onze afdeling.

Nadere informatie

Dit was het eerste jaar dat wij als vereniging aan de slag gingen met gezamenlijk telen van groenten voor de voedselbank Midden Twente.

Dit was het eerste jaar dat wij als vereniging aan de slag gingen met gezamenlijk telen van groenten voor de voedselbank Midden Twente. K Jaarverslag Geachte lezer, Dit was het eerste jaar dat wij als vereniging aan de slag gingen met gezamenlijk telen van groenten voor de voedselbank Midden Twente. En wat voor een jaar is het geworden,

Nadere informatie

Je eigen sla oogsten: lekker! Stefan Jacobs

Je eigen sla oogsten: lekker! Stefan Jacobs Auteur: Bart Coenen/Velt Foto's: Ina maka, Stefan Jacobs Je eigen sla oogsten: lekker! Stefan Jacobs 14 Moestuinieren met kinderen in vijf stappen Kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn én om met

Nadere informatie

Nico dankt de 34 aanwezige leden voor hun komst, waarmee de betrokkenheid wordt

Nico dankt de 34 aanwezige leden voor hun komst, waarmee de betrokkenheid wordt Notulen ledenvergadering 25 november 2013 Bestuur: Voorzitter: Nico van de Brom Penningmeester: Ko Donker Lid: Arie Willems Secretariaat: Anita Breitkopf Nico dankt de 34 aanwezige leden voor hun komst,

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Lente, de eetbare tuin en permacultuur, onze toekomst Ik voel het als ik buiten loop, het wordt warmer, het wordt lente. Ik zie de eerste knoppen in de planten in de tuin en zie de knoflook en ui, die

Nadere informatie

Inspiratieboekje Chiardino Tuindesign. Tuingeluk. Voor kinderen

Inspiratieboekje Chiardino Tuindesign. Tuingeluk. Voor kinderen Inspiratieboekje Chiardino Tuindesign Tuingeluk Voor kinderen Ieder mens is uniek De natuur als uitlaatklep Om te ontdekken en te inspireren Welke elementen vormen de basis voor het tuingeluk van kinderen,

Nadere informatie

Dagbesteding laat je groeien! Dagbesteding en activiteiten bij leekerweide

Dagbesteding laat je groeien! Dagbesteding en activiteiten bij leekerweide Dagbesteding laat je groeien! Dagbesteding en activiteiten bij leekerweide www.leekerweide.nl Dagbesteding Goede dagbesteding geeft zin Goede dagbesteding geeft zin aan je dag. Het biedt structuur en daagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Zaaien en planten. Wat is er nodig om een zaadje te laten groeien?

Zaaien en planten. Wat is er nodig om een zaadje te laten groeien? Stap 1 de tuin opruimen, vrijmaken van onkruid en omspitten Stap 2 de moestuin bemesting geven volgens het grondonderzoek Stap 3 de moestuin indelen in percelen Stap 4 Zaaien en planten Wat is er nodig

Nadere informatie

t Nieuwe Dorresteintje

t Nieuwe Dorresteintje September 2017 Nummer 2 t Nieuwe Dorresteintje Van de redactie Goed gereedschap is het halve werk Natte voeten? Wat een weken zeg. Ook al de laarzen aangehad of ligt jouw tuin wat hoger. Al soppend ben

Nadere informatie

Dag van het Slagenland

Dag van het Slagenland Zaterdag 16 juni 2012 10.00-17.00 uur Kom het buitengebied beleven! Deelnemers ompoenenkwekerij Sanders Bloemenboerderij De Langendam Melkveehouderij Biemans & Ooievaarkenner Donks Dorpsboerderij Waspik

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag.

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag. NEDERLAND ALMERE Nederland Almere Bouw mee aan een fijne woonomgeving voor vluchtelingen in Almere Periode: 30 juli 12 augustus 2017 Leeftijd: 18+ 13 26 augustus 2017 De eerste dag van de projectperiode

Nadere informatie

Amma's TUIN-nieuws nr. 16 (augustus - half oktober 2016)

Amma's TUIN-nieuws nr. 16 (augustus - half oktober 2016) Amma's TUIN-nieuws nr. 16 (augustus - half oktober 2016) Het is een verwachtingsvolle tijd nu we dit schrijven: binnen een week vanaf nu is Amma al in Houten, hebben we haar kunnen zien en horen. Wat een

Nadere informatie

meivakantie boerderij

meivakantie boerderij Hebben jullie ook zo'n zin in vakantie? Na zo hard werken op school. Wij wel!!!!. We gaan er een super leuke tijd van maken op de boerderij met zeker ook een koninklijke verassing. Doen jullie ook mee?

Nadere informatie

Vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 30 januari Jaarverslag

Vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 30 januari Jaarverslag Vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 30 januari 2018 Jaarverslag 2017 Geachte lezer, Het jaar 2017 zat weer vol verrassingen. Wegens de weersomstandigheden liepen we al snel weer achter op de verwachtingen.

Nadere informatie

Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product

Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product M. Kersten, L. Voorbij en W. Verkerke Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. Sector Glastuinbouw april 2002 PPO nr 420029 2002 Wageningen, Praktijkonderzoek

Nadere informatie