24 Augustus Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold. Met leuke activiteiten. Fotowedstrijd Doe mee! U komt toch ook!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "24 Augustus 2014. Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold. Met leuke activiteiten. Fotowedstrijd Doe mee! U komt toch ook!"

Transcriptie

1 Met leuke activiteiten V E R E N I G I N G T U I N R E C R E A T I E V E E N D A M Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold Geniet mee van tuin en natuur op Zondag 24 Augustus 2014 van tot uur V E R E N I G I N G T U I N R E C R E A T I E V E E N D A M Toene 3 (Borgerswold) 9642 LV Veendam Contactadres: Secretaris Straat Bali AK Veendam Telefoon: ( secretaris@detoene.nl Info: info@detoene.nl U komt toch ook! Fotowedstrijd Doe mee! Tuinieren.. niet alleen mooi, ook gezond Steeds meer wordt het tuinieren gezien als een gezonde ontspanning in onze jachtige samenleving. Steeds meer kiezen ook jonge mensen voor deze hobby. 24 Augustus

2 Pagina 2 Pagina 21 Informatie Met dank aan: Veendam houdt op Zondag 24 Augustus 2014 van tot uur een open tuin-dag. Het tuincomplex met ± 110 tuinen ligt in het recreatiepark Borgerswold te Veendam. Kennis maken U kunt deze dag kennis maken met de mooie kanten van het tuinieren en met het oogstresultaat van de diverse groenten die op dat moment voor handen zijn. Tevens kunt U zich deze dag opgeven om zelf een stukje tuin te huren en lid worden van onze vereniging. Gezonde ontspanning Steeds meer wordt het tuinieren gezien als een gezonde ontspanning in onze jachtige samenleving. Steeds meer kiezen ook jonge mensen voor deze hobby. Om op een rustige plek, in een prachtige omgeving, het hoofd lekker vrij te maken van de dagelijkse drukte en beslommeringen. Sfeer Tijdens de open tuin-dag van kunnen de bezoekers (door route bordjes aangegeven), deze sfeer komen proeven. Te zien is dat je kunt kiezen voor elke vorm van tuinieren. Er zijn leden die kiezen voor een klassieke moestuin, een kruidentuin, een siertuin, een heemtuin, fruittuin of een combinatie van al deze mogelijkheden. Veel leden hebben een tuinhuisje of een kas geplaatst en genieten van hun 'eigen' stukje natuur. Of zeg maar gerust: paradijsje - want dat hebben velen er van gemaakt. Rondleiding Tijdens de open dag verzorgen leden van de vereniging doorlopend rondleidingen door de tuinen van het tuincomplex. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen over tuinieren. Alle vrijwilligers van Vereniging Tuinrecreatie Veendam

3 Pagina 20 Pagina 3 Lijst met standhouders Stand A Stand B Stand C Stand D Stand E Stand F Stand G Stand H Stand I Stand J Stand K De Schoele (consumpties) Info Boemerang werpen Combinatie tuin Hoe word ik imker Landschapsbeheer Groningen Groei & Bloei Borgerswold oase voor mens dier en plant Bijzondere manier van snoeien Breng de Provence in huis Creatief materiaal Hobbyisten Behalve tuinen bekijken valt er tijdens de open tuin-dag nog veel meer te beleven. Zoals, exposeren diverse hobbyisten hun werk op de tuinen en in de tuinhuisjes. De combinatie van hobby's en tuinen versterkt het mooie van beide en is verrassend fraai en inspirerend. Van enkele hobby's worden demonstraties verzorgd en er is informatie van de tuinvereniging zelf, de tuinwinkel met plantjes, een imker, groei en bloei, het landschapsbeheer en nog veel meer. Verschil Naast het plezier van tuinieren en ontspannen in een mooie omgeving, heb je ook nog het genot van boeketten uit eigen tuin en de overheerlijke smaak van je eigen groenten, fruit en kruiden. Het verschil in smaak met gekochte producten is enorm. En: je weet zelf wat en vooral hoe je teelt. Doe mee aan onze fotowedstrijd! Beleef de gastvrijheid op het tuincomplex Stand L Voor het eerst een tuin Stand M Biologisch tuinieren Stand N Ambachtelijke gereedschappen Stand O Een mooi plekje Stand P Ponyrijden (voor de kleintjes). Samenstelling, foto s en teksten: Hessel Nieboer. Druk: Drukkerij van Nieuwenhuizen, Veendam, Aug 2014 houdt een fotowedstrijd. Wij dagen u uit om met frisse blik door de lens van de camera te kijken en uw belevingsmoment vast te leggen Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een rijk gevulde mand met??? producten. Het thema van dit jaar is De levende Tuin. Informatie/spelregels over de fotowedstrijd is te vinden op de website Tijdens de natuurwerkdag van 1 November 2014 wordt bekend gemaakt wie de fotowedstrijd heeft gewonnen.

4 Pagina 4 Pagina 19 Clubgebouw De Schoele. Ponyrijden voor de kleintjes DE SCHOELE. Consumptie Wilt u een consumptie voor of na de rondleiding nemen, ook dat wordt mogelijk gemaakt door de vereniging! De prijzen zijn voor frisdrank, sappen, koffie & thee 0,50 Een kijkje in de winkel, waar altijd een voorraad aan benodigde zaden, kunstmest en tuinartikelen voor de leden aanwezig is. Ook wordt u in de gelegenheid gesteld om verse groenten (bij voldoende aanvoer), rechtstreeks uit de tuinen te kunnen kopen, het geld komt ten goede van de vereniging. Info: Ap Bierling PONYRIJDEN Onder begeleiding kunnen de kleintjes paardrijden over het tuincomplex. Dit wordt mogelijk gemaakt door manege Lipizza te Veendam. (Stand P) (Stand A)

5 Pagina 18 Pagina 5 Tuinieren is goed voor de gezondheid Informatie EEN MOOI PLEKJE INFORMATIE Tuinieren is goed voor de gezondheid Oudere mensen die een volkstuintje hebben, zijn meetbaar gezonder en fitter dan hun leeftijdgenoten die niet in het bezit zijn van zo'n plekje groen. Info: Henk Mulder & Roelof van Dam hebben hier veel over te vertellen. (Stand O) Een tuin geeft u veel plezier, u geniet nu eenmaal meer van een komkommer die u zelf heeft geteeld. En als u ook maar een beetje houdt van het buitenleven, is een eigen tuin bovendien een genot om in te werken. We helpen u op weg! Een eigen tuin leuk en gezond Meer weten over een eigen tuin? Info: Jan Vogel & André Hollander (Stand B)

6 Pagina 6 Pagina 17 Boemerang werpen Ambachtelijk gereedschappen en werktuigen AMBACHTELIJK GEREEDSCHAPPEN Verzameling van Willem Oostingh Ambachtelijke gereedschappen en landbouwwerktuigen worden door Willem getoond. Natuurlijk mooie anekdotes, die door Willem zelf zijn beleefd. (Stand N) BOEMERANG WERPEN Iedereen kent wel de boemerang, maar wie kent nu echt de achtergrond en weet waarom de boemerang ook terugkomt. Informatie: Info: Fré Windt (Stand C)

7 Pagina 16 Vereniging Tuinrecreatie Veendam Pagina 7 Biologisch tuinieren Combinatie tuin Biologisch tuinieren Biologische plantaardig tuinieren wordt steeds populairder met elk voorbijgaand jaar, als thuistuinders streven naar tuinen die overvloedig, gezond en milieuvriendelijk te laten groeien. Het starten van een biologische moestuin is vrij eenvoudig, hier is te zien wat je moet weten om te beginnen. COMBINATIE TUIN Info: G. Sero Te zien is dat je kunt kiezen voor elke vorm van tuinieren. Er zijn leden die kiezen voor een klassieke moestuin, een kruidentuin, een siertuin, een heemtuin, fruittuin of een combinatie van al deze mogelijkheden, zie foto. Info: Jacob de Jonge. (stand M) (Stand D)

8 Pagina 8 Pagina 15 Hoe word je imker? Staterstuinder HOE WORD JE IMKER? VOOR HET EERST EEN TUIN Hoe word je imker? Heel eenvoudig, door bijen te gaan houden. Maar hoe kom je aan bijen? Kun je die in elke tuin kwijt? Bijen steken toch, of steken ze hun eigen imker niet omdat ze die kennen? Vroeger werden mensen imker om met honing wat geld te verdienen. Maar er is veel veranderd, zeker in Nederland, en tegenwoordig beginnen de meesten met het houden van bijen omdat die zo fascinerend zijn, een verbazingwekkend stukje natuur. Kijken hoe ze druk af- en aanvliegen bij hun kast of korf verveelt nooit, net zomin als kijken naar openhaardvuur of golven in de branding. De natuurliefhebber droomt bij het volgen van die bijen: Als ik zoiets eens in mijn eigen tuin had! En wat gebeurt er daarbinnen wel niet? Als het je zo vergaat, kan je maar het beste een kast met een bijenvolk in je tuin zetten, mogelijk blijkt het de liefde van je leven. Af en toe een steek neem je dan ook wel voor lief Info: Dhr. J.E.H. de Groot & Dhr. W. Sanders Tuinders die dit jaar voor het eerst een starterstuin hebben gehuurd, en hun producten hebben verbouwd, willen hun ervaringen graag uitwisellen met bezoekers die hier voor belangstelling hebben. Misschien denkt u wel ik wil ook wel een starterstuin om te proberen en ervaren wat een moestuin of bloementuin inhoud. Voor informatie bij Natasja de Reu en Klaas Steenhuis. (Stand L) (Stand E)

9 Pagina 14 Pagina 9 Creatief met natuurlijke materialen Groninger landschapsbeheer CREATIEF MATERIAAL Eigen creaties van natuurlijk materialen Magda Bierling Magda Bierling laat haar eigengemaakte creaties van natuurlijke materialen zoals dennenappels, eikels etc. zien. Ook geeft ze uitleg hoe je zulke creaties kan gaan maken. Ook kunt U bij Magda producten proeven uit de tuin. (Stand K) HET LANDSCHAPSBEHEER Wie zijn we Landschapsbeheer levert een actieve bijdrage aan het verbeteren van de cultuurhistorische- en natuurlijke kwaliteit van het landschap met als doel een beter leefmilieu voor mensen, dieren en planten. Naast het geven van adviezen en cursussen zijn wij in de praktijk vooral uitvoeringsgericht bezig met beheer- en herstelwerkzaamheden. Info: Adri Rosenboom Er worden demonstraties gegeven met het maaien met een zeis. U kunt ook leren maaien met de zeis tijdens de open tuin-dag (Stand F)

10 Pagina 10 Pagina 13 Welkom bij Groei & Bloei afdeling Veendam e.o. Lavendelfakkeltjes BRENG DE PROVENCE IN HUIS Tekst voor ondertitel van artikel GROEI & BLOEI Groei & Bloei heeft 145 afdelingen met in totaal leden. Elke afdeling organiseert haar eigen activiteiten. Ze geven bijvoorbeeld avondlezingen over natuur en tuinieren. Specialisten vertellen over hun ervaringen met het kweken van planten en het ontwerpen van tuinen. De afdelingen verzorgen diverse cursussen en workshops bloemschikken. Zij organiseren excursies naar bijzondere tuinen en kwekers. Veel afdelingen hebben ook tuinclubs die regelmatig tuinen en kwekerijen bezoeken en onderling ervaringen uitwisselen. Jaarlijks stellen een groot aantal leden hun tuin gratis open voor publiek om hen mee te laten genieten van hun passie voor tuinieren. Info: Carla Sjoerdsma Dit is Lavendelfakkeltjes een mooie plek om worden uw product al honderden of diensten jaren kort op maar dezelfde effectief te manier gemaakt en koppelen het nuttige aan het aangename door hun lekkere geur, beschrijven. hun ontsmettende werking en hun mooie vorm. Verfris je linnen en parfumeer je linnenkast met heerlijke lavendelgeur en handgemaakte lavendelfakkeltjes. Joke Nieboer laat zien hoe je leuke dingen van Lavendel kan maken. (Stand J) (Stand G)

11 Pagina 12 Pagina 11 Bijzondere manier van snoeien Mensen die iets met vogels hebben BORGERSWOLD OASE VOOR MENS DIER EN PLANT BIJZONDER MANIER VAN SNOEIEN Het snoeien van fruitbomen/struiken is verbonden aan algemene snoeiregels. Omdat er zoveel verschillende soorten fruitbomen/ struiken zijn, zijn er speciale eisen wat betreft het snoeien. Naast het wegsnoeien van takken zijn er ook nog verschillende manieren om fruitbomen/struiken te snoeien. Dit gebeurt voornamelijk om de groei en bloei te bevorderen. Dhr. Keizer heeft zijn eigen manier van snoeien, en kan hier veel over vertellen. Info: B. Keizer (Stand I) Mensen die iets met vogels hebben zijn van diverse pluimage. De een heeft genoeg aan het genieten van de vogels in de eigen tuin, de ander is regelmatig in het Lauwersmeer gebied te vinden op zoek naar bijzondere soorten. Sommige vogelliefhebbers tellen overwinterende ganzen of houden de stand bij van broedvogels in hun eigengebied. Anderen doen onderzoek of richten zich op praktisch beschermingswerk. Oost-Groningen is bijzonder in trek bij veel vogels en dieren. Hoe je het ook invult, als je plezier aan vogels en iets met de provincie Groningen hebt, dan hoor je thuis bij Avifauna Groningen. Info: Jan Dirk Timmer (Stand H)

11 Juli Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold. Met leuke activiteiten. Nieuw. Kindertuinen. Speurtocht Voor kinderen

11 Juli Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold. Met leuke activiteiten. Nieuw. Kindertuinen. Speurtocht Voor kinderen Met leuke activiteiten V E R E N I G I N G T U I N R E C R E A T I E V E E N D A M Organiseert: Open tuin-dag Borgerswold Geniet mee van tuin en natuur op Zaterdag 11 Juli 2015 van 10.00 tot 15.00 uur

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent De stap naar duurzaam tuinieren VORMINGSAANBOD VZW TUINHIER Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren bevorderen, en

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren

De stap naar duurzaam tuinieren De stap naar duurzaam tuinieren Vormingsaanbod Vormingsaanbod vzw Tuinhier Vzw Tuinhier Woodrow Wilsonplein 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren

Nadere informatie

Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Tuinenpark Ons Buiten. Groen-moet-je-doenDag 2014

Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Tuinenpark Ons Buiten. Groen-moet-je-doenDag 2014 Mei2014 Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Groen-moet-je-doenDag komt er weer aan! Op zondag 15 juni wel te verstaan. Het thema dit jaar is Groen en Gezondheid. Op 40 locaties in Utrecht gaan tuinen,

Nadere informatie

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND OOGSTEN BEREIDEN BELEVEN PRODUCTEN BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND Kom zelf plukken koken, genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Inhoud Oogsten 4 Bereiden 6 Beleven 8 Producten

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Herfstige. ontdekkingstocht. 102 tuin in beeld

Herfstige. ontdekkingstocht. 102 tuin in beeld 102 tuin in beeld 103 Herfstige ontdekkingstocht BENT U OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR UW TUIN? OF WILT U GEWOON EVEN GENIETEN VAN EEN MOOIE WANDELING OF EEN RUSTIG MOMENT OP EEN MOOIE PLEK? DAN ZOU U ZEKER

Nadere informatie

Samen maken we het groen!

Samen maken we het groen! Samen maken we het groen! 10 tips voor meer natuur in je omgeving Een groene omgeving is leuk om naar te kijken, maar ook gezonder om in te leven en wonen en beter voor het klimaat. Planten en bomen houden

Nadere informatie

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Inhoudsopgaven Inleiding...3 Bedrijfsgegevens...4 Afzetmarkt...5 De ligging...6 Het uiterlijk...7 De afdelingen...8 Regels... 9 Personeel...10 Vragen...11 Slot...12 Inleiding

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016 dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart: Aan de slag op de kinderboerderij 14.30-16.00 uur Kom kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven! Je ontdekt hoe de dieren heten, wat ze eten, welk

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe TUIN INSPIRATIE De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe Inhouds opgave, aparte pdf Melle Wierper, GROENPARTNERS Melle Wierper is eigenaar van Groenpartners

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT?

BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT? BIOLOGISCH TUINIEREN IN DE STAD HOE DOE JE DAT? Agenda Tuinieren vroeger Wat is biologisch moestuinieren? 10- stappencursus Je eigen moestuin (NTR: thuisacademie - Filmpjes) Pauze Hoe start ik een moestuin?

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus

uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus Huize Sint Petrus, uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus Huize Sint Petrus Laurens Huize Sint Petrus is een woonzorgcentrum voor ouderen in Berkel en Rodenrijs. De locatie kent een lange traditie

Nadere informatie

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!!

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! PASSEN DEZE ACTIVITEITEN BIJ DIE VAN UW REGIO? GEEF ZE OP VOOR WWW.LANDSCHAPS VEILING.NL ONTVANG STEUN, WORD ZICHTBAAR & BEREIKBAAR! Landschapsveiling.nl

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN 5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN INTERNATIONAL CSI*** & CSI YH 1. GOED DOEL ZORGBOERDERIJ ROMMESHOEF In 2010 zijn Toon en Monique Hamans gestart met De Rommeshoef, met als doel een plek te creëren waar

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten.

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. 112 12 JULI 2014 ELSEVIER Trots op hun oogst MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. Liza Karsemeijer Foto s René van der Hulst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF JOHN VAN

Nadere informatie

Particulier Aandacht voor de natuur

Particulier Aandacht voor de natuur Particulier Aandacht voor de natuur Voorwoord Inhoudsopgave Een tuin is veel meer dan gras, heesters, bomen of een vijver. Het is uw leefomgeving. Een plek waar u zich optimaal thuis moet voelen en tot

Nadere informatie

Volkstuinvitaminen. participatieproject voor minima minima

Volkstuinvitaminen. participatieproject voor minima minima Volkstuinvitaminen participatieproject voor minima minima Ik heb het hele jaar door gezond en goedkoop eten. De volkstuin is mijn eigen voedselbank. Een nieuwe formule In 2010 zijn de eerste ervaringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo staat paprika in het teruggebouwde Huis van de Smaak op de Holland Food & Flowers, waar paprikatelers hun eigen product promoten.

Nadere informatie

Wat weet jij over biologisch en over de bodem?

Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Met leuke vragen, opdrachten en experimenten voor thuis! Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Biologisch, lekker natuurlijk! Heb je er wel eens over nagedacht dat alles wat je eet, van een plant

Nadere informatie

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is.

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is. BIOBOER 1 Hoe het elk jaar gaat... Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5 vakjes vooruit! Maar vandaag is het aardoliealarm.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Aardoliealarm in het bos

Aardoliealarm in het bos de graad > Landbouw > lesmateriaal > spelkaarten Aardoliealarm in het bos BIOBOER Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5

Nadere informatie

Banquetingmap Villa Dorrepaal

Banquetingmap Villa Dorrepaal Banquetingmap Villa Dorrepaal Voor u ligt onze banquetingmap voor het jaar 2015. In deze banquetingmap presenteren wij u een overzicht van de mogelijkheden waarmee wij u met onze banquetingservices van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief.

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. Gewoon gezellig, lekker actief! Met de activiteiten van Savant Zorg kunt u samen met anderen veel plezier beleven.

Nadere informatie

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen GROEN DOET GOED *weet je dat.. Stichting ZaaiGoed laat ouderen opbloeien! Met krasse ouderen, ouderen met dementie en/of een visuele beperking gaan we de natuur in en doen binnen aan de hand van de opgedane

Nadere informatie

Marijke Hiem. Dienstverlening voor senioren

Marijke Hiem. Dienstverlening voor senioren Marijke Hiem Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

Kom zelf plukken koken genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94

Kom zelf plukken koken genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Oogsten BEREIDEN BEleven PRODUCTEN Biologisch vers van het land Kom zelf plukken koken genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Inhoud Oogsten 4 Bereiden 6 Beleven 8 Producten

Nadere informatie

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar)

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar) Tuinders Ontmoet de tuinders die in De Volkstuin voorbijkomen. Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor zijn tuintje en draagt iets bij aan de vereniging. Elke week komt de harde kern van Ons Genot

Nadere informatie

Genieten van de lente

Genieten van de lente pagina 1 van 5 Nieuwsbrief april 2013 Genieten van de lente Het is lente en de keerkringer in mij is weer wakker geworden! Hè hè het werd tijd. Ik vind de Keerkring een prachtig netwerk, waar ik graag

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Introductie. What s Your Story? MC Theater. Roots Rotterdam. Ratha Yatra Festival 2013. Indian Summer Festival 2013

Inhoudsopgave. Introductie. What s Your Story? MC Theater. Roots Rotterdam. Ratha Yatra Festival 2013. Indian Summer Festival 2013 Inhoudsopgave Introductie What s Your Story? MC Theater Roots Rotterdam Ratha Yatra Festival 2013 Indian Summer Festival 2013 African Festival 2013 Solar Festival 2013 Reacties Opdrachtgevers 3 4 6 8 10

Nadere informatie

PROGRAMMA Februari 2016. Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 26 Januari 2016

PROGRAMMA Februari 2016. Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 26 Januari 2016 PROGRAMMA Februari 2016 Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit Reserveren voor Februari is mogelijk vanaf dinsdag 26 Januari 2016 per telefoon: 076 532 50 42 op werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur

Nadere informatie

CRANBERRYFARM DE HOEVE

CRANBERRYFARM DE HOEVE CRANBERRYFARM DE HOEVE In het zuidoosten van Friesland stroomt de rivier de Linde (Lende). Voor mensen die van rust en ruimte, en een afwisselende omgeving houden is dit gebied een ware verrassing. Ook

Nadere informatie

It s time to enjoy! Van 21 maart tot 31 mei 2015

It s time to enjoy! Van 21 maart tot 31 mei 2015 It s time to enjoy! Van 21 maart tot 31 mei 2015 LENTEACTIE Verzamel punten en maak uw keuze uit het ruime geschenkassortiment. Zo geniet u achteraf nog eens van uw voordelige aankoop! Spaaractie geldig

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

Overzicht cursusaanbod Groen en Doen

Overzicht cursusaanbod Groen en Doen Overzicht cursusaanbod Groen en Doen Veilig werken als basis voor vrijwilligerswerk (1 module) 1 Maaien met de zeis (3 modules) 1 Leren zeisen 2 Leren haren 3 Zeistechnieken voor gevorderden Snoeien fruitbomen

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

Colofon. Cornelis Bodijn, Uitgever: SAAM Uitgeverij, Hillegom

Colofon. Cornelis Bodijn, Uitgever: SAAM Uitgeverij, Hillegom Cornelis Bodijn Colofon Cornelis Bodijn, 2015 Uitgever: SAAM Uitgeverij, Hillegom www.saamuitgeverij.nl Auteur: Cornelis Bodijn Redactie: Simon Hofland, Marcel van Vliet Eindredactie: Anneke Bakker, SAAM

Nadere informatie

Aesopus, uw persoonlijke keuze. laurens Aesopus

Aesopus, uw persoonlijke keuze. laurens Aesopus Aesopus, uw persoonlijke keuze laurens Aesopus Aesopus Laurens Aesopus is een woonbehandelcentrum voor ouderen met psychiatrische problemen en fysieke beperkingen, met veelal ook een verslavingsachtergrond.

Nadere informatie

Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze. laurens JOACHIM EN ANNA

Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze. laurens JOACHIM EN ANNA Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze laurens JOACHIM EN ANNA Joachim en Anna Laurens Joachim en Anna is een gezellig woonzorgcentrum aan de Slinge in Rotterdam. Er heerst een ongedwongen en open sfeer.

Nadere informatie

DE GELDERSCHE TUIN APRIL

DE GELDERSCHE TUIN APRIL Afd. Noord-Veluwe DE GELDERSCHE TUIN APRIL 2018 Wie zijn wij Voorzitter: Vacature Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Aly van Dronkelaar 06 13450232 e mail:

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang Nieuws van de ASKA Maandelijks laat ik u in deze nieuwsbrief zien welke leuke activiteiten er op onze locaties weer zijn geweest. Naast de activiteiten in het kader van ons jaarthema op de bso s en de

Nadere informatie

Natuur doet je goed. Natuurbeleving met cliënten. Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking

Natuur doet je goed. Natuurbeleving met cliënten. Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking Natuur doet je goed Natuurbeleving met cliënten Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking Op naar buiten Frisse buitenlucht en beweging is gezond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen. Een ochtendje Nac. Rondleiding scholieren. 1 April. Voorjaar!

NIEUWSBRIEF. Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen. Een ochtendje Nac. Rondleiding scholieren. 1 April. Voorjaar! NIEUWSBRIEF Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen Een ochtendje Nac Rondleiding scholieren 1 April Voorjaar! Nieuwsbrief GroenDoen 1 Werken bij Groen Doen Een van de belangrijkste dingen

Nadere informatie

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide geeft kleur aan je dag www.leekerweide.nl Dagbesteding Inhoud Goede dagbesteding geeft zin 3 Atelier De Specht in Enkhuizen 4 De Kolk in Hoogkarspel

Nadere informatie

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij Extra KEA evenementen... Wijnproeverij van de Wijnkelder Brouwersgracht.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden NIEUWSBRIEF Voorzitter: Op 22 januari 2013 was er lezing in het gebouw GGMD te Utrecht gehouden, helaas was de opkomst bedroevend te laag misschien wegens sneeuw. Toch heeft Anouska van GGMD presentatie

Nadere informatie

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF!

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! Beste MAK-kers, 01 april 009 MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! We zijn in de running naar onze tentoonstelling, de hete adem is duidelijk voelbaar in je omgeving! Tijdens de voorbije werkvergaderingen is gebleken

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Betaalbaar bio in 6 stappen

Betaalbaar bio in 6 stappen Betaalbaar bio in 6 stappen Biologisch eten duur? Veel mensen denken dat biologisch eten niet in hun budget past. Ik heb dat ook heel lang gedacht. Tot ik ontdekte dat je door anders boodschappen te doen

Nadere informatie

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen 7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen ===================================== 21 maart Kienen Er staan weer

Nadere informatie

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps Midden-Brabant België-Belgique Middenseizoentje - Tweemaandelijks Jaargang 40- nummer 2 PB 3070 - Kortenberg P708613 NIEUWSBRIEF maart-april 2018 28 april: Bio-tuinmarkt in Kampenhout 27 mei: Kringlooptuindag

Nadere informatie

Nieuwsflits mei Voorterrein

Nieuwsflits mei Voorterrein Nieuwsflits mei 2019. Voorterrein Op zaterdag 6 april zijn de Lavendel planten in de grond gezet. In de week hier vooraf was het voorterrein geëgaliseerd en 2 brede stroken grond gefreesd. De lavendel

Nadere informatie

Verenigingsnieuws. ATV Ons Belang Nieuwegein

Verenigingsnieuws. ATV Ons Belang Nieuwegein 1 Verenigingsnieuws ATV Ons Belang Nieuwegein December 2015 Zaden en pootaardappelen bestellen voor 2016 Alle leden hebben inmiddels de nieuwe zaadgids van Garant Zaadhandel en de biologische zaadgids

Nadere informatie

Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond!

Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond! Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond! Kersttoppers Bent u op zoek naar een origineel kerstpakket? Loop dan eens binnen

Nadere informatie

Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen?

Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen? Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen? Stappenplan, valkuilen en succesfactoren Eetbare Stad-lezing door Janneke Tops, Gezonde Moestuin Gratis lezing dankzij Eetbare Stad, een project van Gemeente

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Lente, de eetbare tuin en permacultuur, onze toekomst Ik voel het als ik buiten loop, het wordt warmer, het wordt lente. Ik zie de eerste knoppen in de planten in de tuin en zie de knoflook en ui, die

Nadere informatie

Uitleg activiteiten Brede School Kop van Zuid Beter Presteren

Uitleg activiteiten Brede School Kop van Zuid Beter Presteren Uitleg activiteiten Brede School Kop van Zuid Beter Presteren Groep 1&2 Groep Maandag Tijd Locatie Ook mogelijk voor BSO? 1&2 Natuur 15:30-17:00 Ouderkamer de Wissel BSO activiteit 1&2 Letterspin 13:30-17:00

Nadere informatie

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Hooggevoeligheid & Energie Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Thema s: Herkennen van & omgaan met (Hoog)gevoeligheid en spiritualiteit. Energetisch reinigen en

Nadere informatie

hebben verzorgde tanden An Melis

hebben verzorgde tanden An Melis CAS EN KATO hebben verzorgde tanden An Melis M O N D I N A C T I E! tekst bij de volgende plaat: Dit is Cas. Cas is blij. Vandaag is de leukste dag van de hele week! Kato komt spelen en vannacht mag ze

Nadere informatie

jubileumeditie van de Week van de Smaak te vieren kozen we voor deze bijzondere plek. Hier, in het centrum van Brussel, in het hart van

jubileumeditie van de Week van de Smaak te vieren kozen we voor deze bijzondere plek. Hier, in het centrum van Brussel, in het hart van Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Dinsdag 13 april 2010 Voorstelling Week van de Smaak 11 tot 21 november 2010 (enkel het gesprokene telt) Beste vrienden,

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Natuur & Milieu Educatie

Natuur & Milieu Educatie Natuur & Milieu Educatie Groep 5 Tuinieren op de m² Materiaalpakket Dit is een product van Stichting Vogelpark Avifauna Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Leerdoelen, doelgroep, samenvatting 3. Lesschema 4.

Nadere informatie

Geachte lezer, Voor u ligt de tweede editie van onze nieuwsbrief.

Geachte lezer, Voor u ligt de tweede editie van onze nieuwsbrief. Geachte lezer, Voor u ligt de tweede editie van onze nieuwsbrief. De zomer is volop begonnen en voor velen is het tijd om even een stapje terug te doen. Een periode waarin de dagelijkse routine even doorbroken

Nadere informatie

WORKSHOPS PROEVERIJEN EXCURSIES

WORKSHOPS PROEVERIJEN EXCURSIES WORKSHOPS PROEVERIJEN EXCURSIES Plan een dagje uit voor jong en oud! Welkom bij de Proeffabriek! Een verzameling van grote en kleine bedrijven die samen proeven en beproeven. Je kan er van alles beleven,

Nadere informatie

De Geldboom! Iets voor jou?

De Geldboom! Iets voor jou? De Geldboom! Iets voor jou? http://www.mijntuingeheim.nl De geldboom is onderweg. Beste tuinliefhebber, Zou jij dat ook niet willen zo n boom waar je af en toe wat uit kunt plukken? Ik ben er al een tijd

Nadere informatie

sponsorbrochure 2013

sponsorbrochure 2013 sponsorbrochure 2013 Voorwoord Beste gasten van ons corso, Corso in Zundert betekent veel voor een grote groep mensen in en buiten ons dorp. Het is niet alleen een traditie, maar voor veel mensen is corso

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Vakantiebeurs 2014 Kids-route

Vakantiebeurs 2014 Kids-route Vakantiebeurs 2014 Kids-route De vakantiebeurs heeft in 2014 wat veranderingen ondergaan. Zo is er met het Samen -plein meer aandacht voor gezinnen met kinderen gekomen. Een hele verbetering, omdat de

Nadere informatie

Klassieke groentetuin

Klassieke groentetuin DE EETBARE TUIN Klassieke groentetuin De verwaarloosde groentetuin VERSE GROENTEN LEKKER!!! Maar er zijn een heleboel redenen te verzinnen waarom je niet met een groentetuin zou willen beginnen. Geen tijd

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin!

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 9 tot en met

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014. Gezinsbond Stekene

Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014. Gezinsbond Stekene Kleine Groene Vingertjes workshop 5 april 2014 Gezinsbond Stekene Inleiding Kinderen houden van tuinieren Tuinieren bevat 2 elementen waar kinderen zot op zijn: aardegrond en buitenlucht. De zomerzon zal

Nadere informatie

Een barista op de stand,

Een barista op de stand, Espresso kitchen Een barista op de stand, Meer leads uit uw beursdeelname dankzij onze koffiebar Espresso Kitchen verwelkomt bezoekers op de beursstand zodat uw team gerust en met aandacht nieuwe contacten

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD. Najaar 2012 (september & oktober) Voor groepen kinderen va 4-12 jaar

ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD. Najaar 2012 (september & oktober) Voor groepen kinderen va 4-12 jaar ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD Voor groepen kinderen va 4-12 jaar Najaar 2012 (september & oktober) INTRODUCTIE: WAT IS TUININDESTAD? Tuinindestad richt zich op de liefhebbers in de stad. Mensen die

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is Praatje vanuit het bestuur. We schrijven december. Er is weinig te doen op de tuin. Wie nu een rondje maakt ziet dat er op verschillende manieren wordt overwinterd Een aantal tuinen zijn afgedekt met worteldoek

Nadere informatie

Delfshaven, uw persoonlijke keuze. laurens DELFSHAVEN

Delfshaven, uw persoonlijke keuze. laurens DELFSHAVEN Delfshaven, uw persoonlijke keuze laurens DELFSHAVEN Delfshaven Laurens Delfshaven is een modern woonzorgcentrum voor ouderen in de bruisende deelgemeente Delfshaven. Er heerst een gemoedelijke en gezellige

Nadere informatie

UITNODIGING JAARLIJKSE EM OPEN DAGEN. Het is weer zover! EM Open Dagen! Presentatie van de nieuwste EM consumenten produkten!

UITNODIGING JAARLIJKSE EM OPEN DAGEN. Het is weer zover! EM Open Dagen! Presentatie van de nieuwste EM consumenten produkten! UITNODIGING JAARLIJKSE EM OPEN DAGEN Het is weer zover! EM Open Dagen! Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei bent u weer van harte welkom op onze jaarlijkse EM Open Dagen op de Japanse Esdoorn Kwekerij van

Nadere informatie

Een eigen verbouwing. Omdat ik het leuk vind om te verbouwen en leuk dat elk groepje een eigen verbouwing had. 19 maart 2015, Anne Remmerswaal

Een eigen verbouwing. Omdat ik het leuk vind om te verbouwen en leuk dat elk groepje een eigen verbouwing had. 19 maart 2015, Anne Remmerswaal Een eigen verbouwing Omdat ik het leuk vind om te verbouwen en leuk dat elk groepje een eigen verbouwing had. 19 maart 2015, Anne Remmerswaal Educatie- en Competentiestudies (ECS), Wageningen Universiteit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Tobi en. de wilde bijen

Tobi en. de wilde bijen Tobi en de wilde bijen Het is eindelijk paasvakantie en Tobi komt aan op de boerderij van zijn oom. Zijn nichtje Hanna wacht al op hem. Ze knuffelt Tobi en lacht: Kom, we gaan spelen! Lachend en pratend

Nadere informatie

Hydrangea macrophylla Magical selectie

Hydrangea macrophylla Magical selectie Hydrangea macrophylla Magical selectie Magical Four Seasons Speciaal geselecteerd Kleurverandering per seizoen Prachtig geschenk De vier seizoenen van de Magical De Hydrangea macrophylla Magical is een

Nadere informatie