VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DEPARTEMENT FINANCIEN/COMMERCIEEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DEPARTEMENT FINANCIEN/COMMERCIEEL"

Transcriptie

1 1 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN Zijn aanwezig: de heren F. De Keersmaecker, Bondsvoorzitter, L. De Decker, M. Dumoulin, B. Van den Putte, G. Timmermans, G. Navez, G. Linard en W. Ozeel. DEPARTEMENT FINANCIEN/COMMERCIEEL F Schorsing van de sportactiviteiten Schorsing sportactiviteit Het UC gaf aan volgende clubs een ultiem uitstel dat op maandag 27 mei 2013 om uur verstrijkt, om de verschuldigde sommen te betalen. Bij ontstentenis van betaling wordt hun schorsing van de sportactiviteiten effectief vanaf dat ogenblik: Voor verschuldigd bedrag aan de KBVB: U.S. REBECQUOISE RFC FORRIERES ACF COMMUNAUTE FR ET GERM BON AIR SPORT F.C. OLYMPIC NAMUR F.C. PERONNES Voor verschuldigd bedrag aan de VFV: R. RUISBROEK F.C K.V. BRUCOM SPORTIEF EISDEN SPORT MAASMECHELEN K.S.V. BREDENE SCH. ENT. V. DE KUST V.K. TIENSE SCHEISRECHTERS F.C. KAPRIJKE-BENTILLE SPORTING VILVOORDE-KONINGSLO W.S. WOMMERSOM FC ASSYRIA MECHELEN V.K. MECHELSBROEK BONHEIDEN SPORTIEF VOORUIT KORTENAKEN A ZVK BOXBERG A GENCLER BERINGEN A ZVC DE OUDE BRUG BORSBEKE A S&S HASSELT A FUTSAL STAR BERINGEN-MIJN Voor verschuldigd bedrag aan de ACFF: F.C. BANDE UNION LINCENTOISE U.S. ESPERANCE ALDEGONDE UNION SPORTIVE DE NEUVILLE

2 2 A SB SAMBREVILLE A B.V. MONT A UNION SAINT REMY ALLEUR A HASTA SIEMPRE LA LOUVIERE A MURIEL UNITED MONTIGNY A MFC CALCIO MANAGE DEPARTEMENT REGLEMENT/JURIDISCH NSC - reglementswijzigingen R Voorstel tot wijziging van Art. F1422 (Verplichte inschrijving op wedstrijdblad) Het UC neemt kennis van onderstaand voorstel van de Commissie Futsal en legt het voor aan de Nationale Studiecommissie: In overleg met de drie nationale groeperingen (LENF, Indoorfoot 2 en LiNa 3) en met het akkoord van de provinciale afdelingen worden onderstaande aanpassingen aan het reglement voorgesteld. 1. Motivering Aangezien het in lijn brengen van een belofteteam niet langer een licentieverplichting is in 3 de nationale, zorgt onderstaande verplichting in deze afdeling voor moeilijkheden. Er zijn geen financiële implicaties verbonden aan deze wijzigingen voor onze federatie. 2. Inwerkingtreding 1 juli Tekst Artikel F1422 Verplichte inschrijving op wedstrijdblad Artikel 1422 vervalt en wordt vervangen door Artikel F Principes 11. In het kader van de licentieverplichtingen: 111. dient een club van 1 ste nationale afdeling minstens zes spelers die in aanmerking komen voor de Belgische nationale ploeg in te schrijven op het wedstrijdblad van een officiële competitie dient een club van 1 ste en 2 de en 3 de nationale afdeling minstens twee spelers die de leeftijd van 23 jaar niet bereikt hebben op 1 januari voorafgaand aan het seizoen in te schrijven op het wedstrijdblad van een officiële competitie. 12. Het niet naleven van deze voorschriften wordt bestraft met boetes en uiteindelijk verlies der punten.

3 3 R Voorstel tot wijziging van Art. F1606 en F1607 (Beker van België Futsal) Het UC neemt kennis van onderstaand voorstel van de Commissie Futsal en legt het voor aan de Nationale Studiecommissie: In overleg met de drie nationale groeperingen (LENF, Indoorfoot 2 en LiNa 3) en met het akkoord van de provinciale afdelingen worden onderstaande aanpassingen aan het reglement voorgesteld. 1. Motivering Onderstaande aanpassingen hebben tot doel: a. Een lacune wegwerken bij het aanduiden van de groep van 16 clubs welke in de eindfase de Beker van België futsal vervoegen b. Een duidelijke omschrijving geven van wat verstaan wordt onder hogere afdeling c. Ook een verduidelijking rond de trekkingsprocedure drong zich op Er zijn geen financiële implicaties verbonden aan deze wijzigingen voor onze federatie. 2. Inwerkingtreding 1 juli Tekst BEKER VAN BELGIE FUTSAL Artikel F1606 Organisatieprincipes Artikel 1606 vervalt en wordt vervangen door Artikel F1606 Ongewijzigd tot: 21. De Beker van België wordt betwist volgens onderstaand schema: Eerste ronde samenstelling: de clubs van 2 de en 3 de nationale afdeling van het voorbije seizoen die zich opnieuw ingeschreven hebben voor de nationale competitie, - verminderd met de hoogste rechthebbenden in 2 de nationale afdeling (modaliteit 24) van het vorig seizoen die zich opnieuw ingeschreven hebben voor de nationale competitie, - aangevuld met provinciale clubs tot een aantal van 64 treden aan; Tweede ronde: de 32 winnaars uit de eerste ronde treden tegen elkaar aan; 1/16 de finales: de 16 winnaars uit de tweede ronde spelen gastheer voor de 14 clubs uit 1 ste nationale afdeling van vorig seizoen die zich opnieuw ingeschreven hebben voor de competitie, vermeerderd met de hoogste rechthebbenden in 2 de nationale afdeling tot het aantal van 16 (modaliteit 24); 1/8 ste finales: de 16 winnaars uit de derde ronde geven elkaar partij; 1/4 de finales: de 8 winnaars uit de vierde ronde geven elkaar partij in een heen- en terugwedstrijd; 1/2 de finales: de 4 winnaars uit de vijfde ronde geven elkaar partij in een heen- en terugwedstrijd; Finale. 22. De tegenstrevers worden door loting aangewezen. In de eerste ronde, de tweede ronde en de 1/16 de finales worden bij de loting de in de nationale competitie actieve clubs als bezoekende ploegen genoteerd. De loting voor de volledige bekercompetitie dient te gebeuren voor 31 juli van ieder jaar.

4 4 23. Tot de finale worden de wedstrijden gespeeld in de hal die door de thuisspelende club wordt gebruikt voor haar wedstrijden in competitieverband of van minstens dezelfde categorie. De twee clubs mogen hiervan afwijken op voorwaarde dat zij het Sportcomité Futsal ten laatste 10 werkdagen na de trekking of hun kwalificatie, van hun akkoord schriftelijk op de hoogte stellen. 24. In de 1/16 de finales evenwel worden de clubs uit 1 ste nationale afdeling van het vorig seizoen, aangevuld met de hoogste rechthebbenden in tweede nationale afdeling van het vorig seizoen die zich opnieuw ingeschreven hebben voor de competitie, ambtshalve uitgeloot als bezoekende ploeg en kunnen niet tegen elkaar uitgeloot worden. Vervolg ongewijzigd Artikel F1607 Organisatieprocedure Artikel 1607 vervalt en wordt vervangen door Artikel F Principes 11. Met uitzondering van de wedstrijden in de eerste en tweede ronde waarbij een provinciale club thuisploeg is worden alle wedstrijden van de Beker van België gespeeld volgens het FIFA-reglement. 12. Wanneer een wedstrijd onbeslist eindigt in de eerste en tweede ronde, worden geen verlengingen gespeeld. De winnaar wordt aangeduid door middel van de strafschoppen zoals bepaald in het bondsreglement. 13. Vanaf de 1/16 de finales wordt de wedstrijd die onbeslist eindigt verlengd met twee periodes ven 5 minuten. Is de stand na afloop van deze verlengingen nog gelijk dan wordt de winnaar aangeduid door middel van een strafschoppenserie. 14. De wedstrijden in de kwartfinales en halve finales van de Beker van België worden gespeeld met heen- en terugwedstrijden volgens de bepalingen voorzien in Art. F De kalender van alle speeldagen wordt gepubliceerd in de bondsbladen onmiddellijk na de loting en ingevuld na iedere speeldag. Deze loting gebeurt onder de bevoegdheid van het Sportcomité voor het Futsal. In de eerste ronde worden de deelnemers geografisch verdeeld in twee gelijke groepen. De wedstrijden worden per groep geloot. R Interpretatie van Art (Wedstrijdblad) Het UC vaardigt volgende interpretatie uit betreffende Art. 1411: Van zodra dit wordt beslist door de KBVB, kan er geldig gebruik gemaakt worden van het elektronisch wedstrijdblad dat hiertoe ter beschikking gesteld wordt. De clubs en scheidsrechters dienen de aangegeven vakken in te vullen en de vermelde instructies na te leven. Deze interpretatie zal ter goedkeuring aan de NSC worden voorgelegd. R Voorstel tot wijziging van Art en volgende (Beker van België Dames) Het UC neemt kennis van onderstaand voorstel van de Commissie Damesvoetbal en legt het voor aan de Nationale Studiecommissie:

5 5 1. Motivering De Commissie Damesvoetbal stelt enkele hervormingen voor in de organisatie van de Beker van België: - De kwartfinales en de halve finales van de Beker van België Dames worden momenteel gespeeld met heen- en terugwedstrijden. De Commissie Damesvoetbal stelt voor om het systeem van heen- en terugwedstrijden in deze fasen te vervangen door één enkele wedstrijd en deze wedstrijd te spelen op het terrein van de club door loting bepaald. - De Commissie Damesvoetbal stelt voor om de BeNe League-ploegen in de Beker van België slechts vanaf de 1/8 ste finales te laten instromen in plaats van momenteel vanaf de 1/16 de finales. Dit heeft gevolgen voor verschillende artikels: artikels 1636, 1637, 1639, 1640, 1647 en ook voor de artikels 1019 en Er zijn diverse redenen voor deze reglementswijziging: - Het enorm drukke programma wordt enigszins ontlast (wedstrijden in de BeNe League, kwalificatiewedstrijden WK of EK, voorbereidingen nationale A-ploeg, U19, U17) - De hoge belasting voor de speelsters wordt wat verminderd. Zij hebben naast de BeNe League al een overvol programma met voorbereidingen en wedstrijden bij de nationale ploegen. Voor de landskampioen komen daar ook nog de wedstrijden van de Champion s League bij. - De Beker van België vormt een mooi extraatje, maar de winnaar krijgt hier enkel prestige door. Winst wordt niet beloond met bv. een Europees ticket. In de Modaliteiten ter scheiding van de ploegen in de achtste (en nu ook in de kwartfinale en in de halve finale) moet tevens worden verwijderd dat bij een gelijke stand na afloop van de verlengingen op verplaatsing gescoorde doelpunten doorslaggevend zijn. Bovendien wordt de finale van de Beker van België niet meer altijd gespeeld in het Koning Boudewijnstadion. De Commissie Damesvoetbal stelt voor om deze vermelding eveneens te wijzigen in het bondsreglement. 2. Inwerkingtreding 1 juli Voorgestelde teksten Artikel 1636 Organisatieprincipes 1. Principe De Beker van België Dames wordt gespeeld met rechtstreekse uitschakeling:. - met rechtstreekse uitschakeling tot en met de achtste finales; - met heen- en terugwedstrijden voor de kwartfinales en halve finales; - in één wedstrijd voor de finale. 21. De groepen 211. In de voorronde worden de clubs geografisch in groepen ingedeeld. Vanaf de eerste ronde is dit niet meer het geval.

6 De tegenstanders worden vanaf de eerste speeldag van de Beker door loting aangewezen. Bij de loting wordt er zoveel mogelijk voor gezorgd dat clubs uit dezelfde afdeling of dat de rechtstreeks geplaatste clubs niet tegenover elkaar uitkomen. Deze beperkingen zijn niet meer van toepassing vanaf de loting voor de achtste finales vierde ronde Tot de achtste finales inbegrepen worden de De wedstrijden worden gespeeld op het terrein van de clubs waarvan de naam het eerst uit de bus komt. De twee clubs mogen hiervan afwijken op voorwaarde dat zij hun akkoord aan het Sportcomité voor het voetbal betekenen: - minstens veertien kalenderdagen op voorhand; - binnen de 48 uur na de loting of het tijdstip waarop hun tegenstrever gekend is, indien de wedstrijd binnen een termijn van minder dan veertien kalenderdagen erop volgend gepland is In de kwartfinales en halve finales worden de heenwedstrijden gespeeld op het terrein van de clubs waarvan de naam het eerst uit de bus komt. De twee clubs mogen hiervan afwijken op voorwaarde dat zij hun akkoord aan het Sportcomité voor het voetbal betekenen: - minstens veertien kalenderdagen op voorhand; - binnen de 48 uur na de loting of het tijdstip waarop hun tegenstrever gekend is, indien de wedstrijd binnen een termijn van minder dan veertien kalenderdagen erop volgend gepland is. 22. Meerdere thuiswedstrijden in hetzelfde stadion 221. Wanneer bij de loting voor de wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling wordt vastgesteld dat meerdere ploegen hun thuiswedstrijd in hetzelfde stadion moeten betwisten, wordt de wedstrijd van de ploeg die als tweede geloot werd, verplaatst naar een andere tussen de betrokken clubs overeen te komen datum. Bij gebrek aan een akkoord, ten laatste 14 dagen voor de normale voorziene datum, wordt de wedstrijd ambtshalve door het Sportcomité vervroegd Wanneer bij de loting voor heen- en terugwedstrijden wordt vastgesteld dat twee clubs die hun thuiswedstrijden in hetzelfde stadion betwisten, als thuisclub worden geloot, wordt de wedstrijd van de club die als tweede geloot werd, ambtshalve omgedraaid. 23. Dag en uur van de wedstrijden 231. De wedstrijden van de Beker van België worden, behoudens andersluidende bepalingen of akkoorden, gespeeld op zaterdag om uur (16.00 uur in juli en augustus en uur tijdens de winterperiode) De zestiende finales worden, behoudens andersluidende bepalingen of akkoorden, betwist op 1 november of 11 november, om uur Vanaf de achtste finales worden, behoudens andersluidende bepalingen of akkoorden, gespeeld op zaterdag om uur indien de club over een conforme verlichting beschikt. Is dit niet het geval, zal het Sportcomité het wedstrijduur vervroegen zodat eventuele verlengingen en strafschoppenserie nog bij daglicht kunnen plaatsvinden Vanaf de kwartfinales vinden de wedstrijden op zaterdag of op woensdag plaats conform de kalender uitgewerkt door het Sportcomité voor het voetbal Mits een akkoord van beide clubs is een verschuiving toegestaan binnen een periode van zes kalenderdagen vóór tot zes kalenderdagen na de vastgestelde datum. Het mag in uitzonderlijke omstandigheden andere afwijkingen toestaan De speeldagen voorzien voor de achtste finales en de kwartfinales zijn bij voorrang voorbehouden aan de Beker van België. Uitgestelde, te herspelen of verplaatste kampioenschapswedstrijden mogen evenwel door de Kalendercommissies op vermelde dagen vastgesteld worden De datum van de finale wordt vastgelegd door het. Vooraf formuleert de Kalendercommissie in plenaire zitting een voorstel aan het Sportcomité. Dit voorstel moet worden bekrachtigd vóór 31 december.

7 7 Artikel 1637 De verschillende fases van de Beker van België Dames 1. Principes 11. Eén of meerdere voorrondes worden gespeeld tussen de provinciaal spelende ploegen die zich hebben ingeschreven, zodat ten laatste drie weken voor de start van de damescompetitie in 2de nationale afdeling zich twintig achtentwintig ploegen kwalificeren. Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk tweeënveertig en zesenvijftig. 12. De eerste ronde wordt twee weken voor de start van de damescompetitie in 2de nationale afdeling betwist tussen: - de twintig achtentwintig ploegen die zich hebben gekwalificeerd via de voorronde(s). Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk tweeënveertig en zesenvijftig. - de achtentwintig ploegen van 3de nationale damesafdeling. 13. De tweede ronde wordt één week voor de start van de damescompetitie in 2de nationale afdeling betwist tussen: - de vierentwintig achtentwintig ploegen die zich hebben gekwalificeerd in de eerste ronde. Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk vijfendertig en tweeënveertig. - de vierentwintig twaalf ploegen van 1 ste en 2 de nationale damesafdeling.en Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk dertien en veertien. 14. De derde ronde wordt betwist tussen: - de twintig ploegen die zich hebben gekwalificeerd in de tweede ronde. Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk vierentwintig en achtentwintig. - de twaalf ploegen van 1 ste nationale damesafdeling. 15. De vierde ronde wordt betwist tussen de zestien gekwalificeerde clubs van de derde ronde. Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk achttien en twintig. 14. De zestiende finales worden betwist tussen: - de vierentwintig gekwalificeerde clubs van de tweede ronde; - de acht clubs van de BeNe League Red De achtste finales worden betwist tussen de zestien gekwalificeerde clubs: - de acht ploegen die zich hebben gekwalificeerd in de vierde ronde. Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk negen en tien. - de acht ploegen van de BeNe League Red. Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk zeven en zes De kwartfinales en halve finales worden betwist in heen en terugwedstrijden één enkele wedstrijd op het terrein van de eerst uitgelote club tussen de ploegen die zich hebben gekwalificeerd De finale wordt gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel of, in geval van heirkracht, op een ander door het aangeduid terrein. De datum wordt vastgelegd door het. Vooraf formuleert de Kalendercommissie in plenaire zitting een voorstel aan het Sportcomité. Dit voorstel moet worden bekrachtigd vóór 31 december. 21. De ingeschreven provinciaal spelende ploegen spelen één of meerdere voorrondes om maximaal twintig achtentwintig deelnemers aan de eerste ronde aan te duiden. Indien er slechts zeven of zes ploegen aan de BeNe League Red deelnemen, wordt dit aantal respectievelijk tweeënveertig en zesenvijftig. 22. Indien de voorronde niet moet gespeeld worden, betwisten alle ingeschreven provinciale clubs de eerste ronde. 23. Indien door omstandigheden te weinig ploegen beschikbaar zijn om de voorziene wedstrijden te betwisten, worden er byes toegepast tot het beoogde aantal wedstrijden bekomen wordt.

8 8 24. Wanneer een wedstrijd van de voorronde en eerste ronde uitgesteld of stopgezet wordt wegens onbespeelbaarheid van het terrein of slechte weersomstandigheden, dan wordt hij de volgende woensdag gespeeld of herspeeld op het terrein van de bezoekende club. Trekt één van de twee clubs zich terug dan is de andere ambtshalve gekwalificeerd voor de volgende ronde. Artikel 1639 Modaliteiten ter scheiding van de ploegen 21. Tot en met de zestiende finales vierde ronde Wanneer een wedstrijd onbeslist eindigt, wordt de winnaar aangeduid door middel van een strafschoppenserie, zoals bepaald in de Spelregels "Regeling voor de strafschoppenserie". 22. In Vanaf de achtste finales tot en met de finale Wanneer een wedstrijd onbeslist eindigt, worden er twee verlengingen van 15 minuten gespeeld om de winnaar aan te duiden. Indien het aantal gescoorde doelpunten na afloop van deze verlengingen gelijk is, zijn (is) de (het) op verplaatsing gescoorde doelpunt(en) doorslaggevend en kwalificeren (kwalificeert) zij (het) de bezoekende ploeg. Indien in de verlengingen geen enkel doelpunt wordt aangetekend Blijft de stand nog gelijk na deze twee verlengingen, dan wordt de winnaar aangeduid door middel van een strafschoppenserie zoals bepaald in de Spelregels "Regeling voor de strafschoppenserie". 23. Vanaf de kwartfinales tot en met de halve finales In deze finales, die in heen- en terugwedstrijden gespeeld worden, is de ploeg die het grootste aantal doelpunten aantekende in de twee wedstrijden gekwalificeerd voor de finale. Indien de twee ploegen na de twee wedstrijden een gelijk aantal doelpunten aangetekend hebben, zijn de doelpunten gescoord op verplaatsing doorslaggevend. Indien de stand ondanks deze regel, nog gelijk blijft (d.w.z. wanneer de twee ploegen een gelijk aantal doelpunten aantekenden in hun thuiswedstrijd en een gelijk aantal doelpunten in hun uitwedstrijd), worden er twee verlengingen van 15 minuten gespeeld om de winnaar aan te duiden. Indien het aantal gescoorde doelpunten na afloop van deze verlengingen gelijk is, zijn (is) de (het) op verplaatsing gescoorde doelpunt(en) doorslaggevend en kwalificeren (kwalificeert) zij (het) de bezoekende ploeg. Indien in de verlengingen geen enkel doelpunt wordt aangetekend, wordt de winnaar aangeduid door middel van een strafschoppenserie zoals bepaald in de Spelregels "Regeling voor de strafschoppenserie". 24. In de finale Indien de finale op een gelijkspel eindigt, worden twee verlengingen van 15 minuten gespeeld. Blijft de stand nog gelijk na deze twee verlengingen, wordt de winnaar aangeduid via een strafschoppenserie zoals bepaald in de Spelregels "Regeling voor de strafschoppenserie".

9 9 Artikel 1640 Kwalificatie en vervanging van speelsters 21. Maximum drie speelsters mogen vervangen worden tijdens de duur van de wedstrijden van de Beker van België Dames. Die speelsters moeten gekozen worden uit een maximum van vier vervangers en, vanaf de zestiende achtste finales, uit een maximum van zeven vermeld op het wedstrijdblad. 22. Klasseverlaging Zie Art Artikel 1647 Verdeling van de ontvangsten 21. De bezochte club draagt de bondsbelasting, de eventuele verzekeringskosten, de organisatiekosten en de gemeentetaks, terwijl de bezoekende club haar verplaatsingskosten draagt. Vanaf de zestiende achtste finales is de bondsbelasting evenwel ten laste van beide clubs. Artikel 1019 Specifieke voorwaarden voor deelname aan wedstrijden van damesploegen 23. Klasseverlaging in de Beker van België 231. Klasseverlaging in de voorronde, eerste en tweede ronde 232. Klasseverlaging vanaf de zestiende finales derde ronde Het verbod tot klasseverlaging vanaf de zestiende finales derde ronde in bekerwedstrijden betekent dat maximum drie speelsters die bij de vorige speeldag van een officiële wedstrijd (beker- of kampioenschapswedstrijd) van de A-ploeg effectief hebben deelgenomen, mogen deelnemen aan een bekerwedstrijd van een andere eerste ploeg van deze club. Bovendien mag slechts één van deze speelsters tijdens die wedstrijd van de A-ploeg meer dan één speelhelft gespeeld hebben Het verbod tot klasseverlaging vanaf de zestiende finales derde ronde in bekerwedstrijden betekent dat maximum vier speelsters die bij de vorige speeldag van een officiële wedstrijd (beker- of kampioenschapswedstrijd) van de A of B-ploeg effectief hebben deelgenomen, mogen deelnemen aan een bekerwedstrijd van de C-ploeg. Bovendien mag slechts één van deze speelsters tijdens die wedstrijd van de A- of B-ploeg meer dan één speelhelft gespeeld hebben Daartoe legt de club van een B- of C-ploeg voor aanvang van de wedstrijd een kopie van het wedstrijdblad van de vorige officiële speeldag (beker- of kampioenschapswedstrijd) van zijn A-ploeg en zijn eventuele B-ploeg voor aan de afgevaardigde van de tegenstrever en de scheidsrechter. Bij het niet-naleven van deze verplichting, kan de afgevaardigde deze tekortkoming laten noteren op het wedstrijdblad en wordt er een administratieve boete van 40,00 EUR opgelegd.

10 10 Artikel 1306 Vervanging van speelsters 1. Principes 11. De clubs mogen maximaal vier wisselspelers inschrijven op het wedstrijdblad van de officiële kampioenschapswedstrijden, eindronde en provinciale of nationale beker Dit aantal wordt op zeven gebracht: - voor de clubs uitkomende in 1ste nationale afdeling heren: voor hun wedstrijden van de eerste ploeg en beloften - voor de clubs uitkomende in 2de nationale afdeling heren, voor hun wedstrijden van de eerste ploeg en reserven, behalve in de Beker van België tot en met de vijfde speeldag - voor de clubs uitkomende in de BeNe League Red: voor hun wedstrijden van de A-ploeg - voor alle clubs: - vanaf de zestiende finales van de Beker van België Heren en Dames - vanaf de achtste finales van de Beker van België Dames R Voorstel tot wijziging van Art (De jeugdkampioenschappen voor dames) Het UC neemt kennis van onderstaand voorstel van de Commissie Damesvoetbal en legt het voor aan de Nationale Studiecommissie van de maand september 2013: 1. Motivering Met een goede speelsters blijven wij nog ver achterop tegenover onze buurlanden. Wij merken ook dat het aantal clubs dat vrouwenvoetbal aanbiedt en actief aan ledenwerving van meisjes doet erg minimaal is tegenover onze buurlanden. Vrouwenvoetbal is wereldwijd echter de snelst groeiende tak binnen de voetbalsport! De Uefa en Fifa erkennen deze groei en helpen deze tak van het voetbal uitbouwen. Wij willen hier ook iets aan doen! De huidige situatie in ons meisjesvoetbal is zo dat er in de meeste provincies maar in één leeftijdscategorie kan gevoetbald worden: een U16-categorie waarbij soms meisjes van 10 jaar inschrijven om toch maar ergens aan het voetballen te komen. Enkel in één provincie bestaat een U13-competitie. Het gemengd voetbal biedt soms een uitweg. Voor de sportieve ontwikkeling is dit zeker geen slechte zaak, maar er zijn nog steeds clubs die meisjes weigeren. Wij willen proberen meer meisjes aan het voetballen te KRIJGEN en te HOUDEN. De Commissie Damesvoetbal vraagt om het nieuwe systeem als pilootproject te introduceren in enkele provincies. CONCREET Het opstarten van een meisjescompetitie voor U11, U13 en U16. Zoals bij de jongste leeftijdsgroepen is een rangschikking ten strengste verboden.

11 11 In de reeksen U11 en U13 wordt 5-5 gespeeld op een speelveld zoals bepaald in artikel In de reeks U16 wordt 8-8 gespeeld op een speelveld zoals bepaald in artikel De speeldatum kan bij voorkeur op woensdag of een andere weekdag worden bepaald, zodat speelsters ook nog aan de gewone competitie kunnen deelnemen. BIJKOMENDE REDENEN - Meisjes één keer per week maximale speelgelegenheid te geven omdat veel meisjes in het weekend nog minder dan 50% van de totale wedstrijd spelen. - Jonge meisjes de kans te bieden om te starten met voetbal. - De drop-out bij meisjes tegengaan. - Ploegen uit alle reeksen (nationaal/provinciaal/regionaal) aanzetten om meisjes aan te werven. - Clubs aanzetten tot het organiseren van voetbalinitiatiedagen, waarvoor deze competitie optimaal kan gebruikt worden - Het ontwikkelen en opleiden van speelsters op alle niveaus. - Het voorkomen dat meisjes verre verplaatsingen moeten maken om te kunnen voetballen indien meer clubs op dit aanbod inspelen. - Reeds voetballende meisjes aanmoedigen om een zusje of vriendinnetje mee te laten voetballen. - Een positieve uitstraling te geven voor clubs. - Het aantrekken van een nieuw publiek binnen de eigen voetbalclub. - Het bevorderen of opstarten van contacten tussen clubs en lagere scholen. 2. Inwerkingtreding 1 juli Voorgestelde teksten Artikel 1568 De jeugdkampioenschappen voor dames 1. Principe In nationale of provinciale damesafdelingen mag men een kampioenschap inrichten voor U21, U16 en U13, enkel voorbehouden aan speelsters. In nationale en provinciale damesafdelingen mag men een kampioenschap inrichten voor de vrouwelijke jeugd U11 (5/5), de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) en van de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) 21. Dit kampioenschap mag in één enkele competitie met één of verschillende reeksen gespeeld worden. Het mag ook onderverdeeld worden in een provinciale competitie met één reeks en in een gewestelijke competitie met één of verschillende reeksen. 22. Meisjes U13 De wedstrijden worden gespeeld zonder rekening te houden met uitslag of score. Rangschikking is ten strengste verboden. 23. Vrouwelijke jeugd U11 (5/5), de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) Indien een club geen volledig meisjeselftal op de been kan brengen, dienen toch minstens meer dan de helft van de ploeg meisjes te zijn.

12 12 Bovendien moeten op het wedstrijdblad ingeschreven staan: - minstens 3 meisjes in de vrouwelijke jeugd U11 (5/5) en in de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) - minstens 5 meisjes in de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) Deze ploegen mogen aangevuld worden met jongens van volgende categorieën: - jongens U9 de vrouwelijke jeugd U11 (5/5) - jongens U11 in de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) - jongens U14 in de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) In wedstrijden van 5 tegen 5 moeten minstens 3 meisjes op het terrein staan, in wedstrijden van 8 tegen 8 moeten minstens 4 meisjes op het terrein staan. De wedstrijden worden gespeeld zonder rekening te houden met uitslag of score. Rangschikking is ten strengste verboden. Artikel 1302 Bijzonderheden voor de jeugd: U6 tot U13 1. Principe De volgende bijzondere voorschriften zijn van toepassing voor de wedstrijden van de U6 tot U13 en voor de vrouwelijke jeugd U16 (8/8). Indien de algemene regel van toepassing is, wordt er in deze modaliteiten geen melding van gemaakt. Als de bijzondere voorschriften beschreven worden in een ander artikel van dit hoofdstuk, worden ze hieronder niet vermeld. 21. U12 en U13 Een enkele afwijking is van toepassing: de hoekschop wordt getrapt vanaf het hoekpunt van het strafschopgebied op de doellijn. 22. U6 tot U11, de en meisjes U13 en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) a. Speelveld, neutrale zone en beschermingsgebied Tijdens een wedstrijd is de toegang tot de neutrale zone en beschermingszone verboden voor onbevoegden. De bevoegde personen zijn toegelaten buiten de speeloppervlakte van het voorziene speelveld. b. Aantal spelers - U10, U11, de en meisjes U13 en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) Een wedstrijd wordt gespeeld door twee ploegen van elk 8 spelers maximum van wie één doelverdediger is. De spelers of vervangers mogen niet veranderen van ploeg, wanneer meerdere wedstrijden gelijktijdig worden gespeeld. Een wedstrijd mag niet gespeeld worden wanneer een ploeg zich aanmeldt met of herleid wordt tot minder dan zes spelers. - U6 tot U9 Een wedstrijd wordt gespeeld door twee ploegen van elk 5 spelers maximum, van wie één doelverdediger is. De spelers of vervangers mogen niet veranderen van ploeg, wanneer meerdere wedstrijden gelijktijdig worden gespeeld. Een wedstrijd mag niet gespeeld worden wanneer een ploeg zich aanmeldt met of herleid wordt tot minder dan vier spelers.

13 13 h. Hoekschop - U10, U11, de en meisjes U13 en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) De hoekschop wordt getrapt vanaf de doellijn op een afstand van 13 meter van de doelpaal. De tegenstrevers moeten minstens op 8 meter van de bal staan. - U6 tot U9 De hoekschop wordt getrapt vanaf de doellijn op een afstand van 10 meter van de doelpaal. De tegenstrevers moeten minstens op 8 meter van de bal staan. Artikel 1303 Duur van de wedstrijden Rust 21. Duur van de officiële wedstrijden (kampioenschap, nationale en provinciale beker) 211. De duur van een officiële wedstrijd is: - tweemaal 45 minuten voor - de seniores, behalve voor deze van een bepaalde leeftijd opgesteld in de provinciale reserven (veteranen); - de U18 tot U21; - de eerste ploegen van de nationale en provinciale damescompetitie; - de vrouwelijke jeugd U20. - tweemaal 40 minuten voor - de U16 en U17 - tweemaal 35 minuten voor - de U15 - de U14 behoudens voor de Elite jeugdkampioenschappen (zie punt 212); - de seniores van een bepaalde leeftijd, opgesteld in provinciale reserven (veteranen); - de vrouwelijke jeugd U16. - tweemaal 30 minuten voor - de U12 en U13 behoudens voor de Elite-jeugdkampioenschappen (zie punt 212) - de vrouwelijke jeugd U16 (8/8). - tweemaal 25 minuten voor - de U8 tot U11 en meisjes U13 behoudens voor de Elite-jeugdkampioenschappen (zie punt 212). - de vrouwelijke jeugd U11 (5/5) en de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) - tweemaal 20 minuten voor de U6 en U7. Artikel 1312 Uitrusting van de spelers 2. Modaliteit De kledij van de speler is o.a. niet reglementair indien: - wat hij draagt, met uitzondering van een spanbroek, trainingsbroek of wielrennershort, onder de korte broek uitsteekt; - de kousen de benen niet bedekken tot onder de knie;

14 14 - de schoenveters niet correct vastgebonden zijn; - de schoenen aluminium noppen dragen en het een wedstrijd betreft die gespeeld wordt - op een kunstgrasveld, waarop het verboden is aluminium noppen te gebruiken, met uitzondering van de terreinen van - de eerste ploegen van de clubs van het Betaald Voetbal; - in de categorieën U6 tot en met U11, of meisjes U13, de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) of de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) - de beenbeschermers de voorkant van het scheenbeen niet bedekken; - de uitrusting een voorwerp bevat dat voor de andere spelers gevaar oplevert. Artikel 1313 Nummering van de spelers 21. Dienen een genummerde trui te dragen: - senioresploegen; - jeugdploegen, uitgezonderd U11 tot U6 (jongens en gemengd), de en vrouwelijke jeugd U13 en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) 22. Het nummer van iedere speler dient vermeld op het wedstrijdblad 23. Iedere inbreuk op de regels met betrekking tot de uitrusting dient vermeld te worden op het wedstrijdblad. Artikel 1501 Nomenclatuur van de georganiseerde kampioenschappen 1. Principes 123. door de VFV: - In de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen: - provinciale herenkampioenschappen van de lagere afdelingen, en hun reserven en jeugdploegen; - provinciale kampioenschappen voor dames seniores en jeugdploegen; - nationale en provinciale wedstrijden voor U6 tot U11, de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8), die een opgemaakte kalender afwerken zonder resultaten door de ACFF: - In de provincies Henegouwen, Luik, Luxemburg en Namen: - provinciale herenkampioenschappen van de lagere afdelingen, en hun reserven en jeugdploegen; - provinciale kampioenschappen voor dames seniores en jeugdploegen; - nationale en provinciale wedstrijden voor U6 tot U11, de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8), die een opgemaakte kalender afwerken zonder resultaten. Artikel 1504 Sportieve activiteit Provinciale aanhorigheid 1. Principes 11. Voor de berekening van de sportieve activiteit van een provincie, wordt rekening gehouden met alle ploegen die het kampioenschap of de voorgeschreven kalender voor U6 tot U11, de en meisjes U13, de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) beëindigen.

15 15 Artikel 1509 Maximum aantal ingeschreven ploegen 1. Principe Een club mag in de kampioenschappen per speeldag zoveel maal zes ploegen inschrijven als ze erkende speelvelden bezit. De ploegen van U6 tot U11, de en meisjes U13, de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) worden niet meegerekend. Artikel 1516 De kalender 26. De bevoegde bondsinstantie kan, in bijzondere omstandigheden waarover zij alleen oordeelt, een laattijdige aanvraag tot wijziging van de kalender aanvaarden, zowel wat betreft een wedstrijd van het kampioenschap, van de Beker van België als van een provinciale beker. Een retributie van 5,00 EUR wordt dan bij de bezochte club in rekening gebracht. Voor de bezochte club en mits akkoord voor aanvang van de wedstrijd zowel van de bezoekende club als de bevoegde instantie, wordt voor de wedstrijden U6 tot U11, de en meisjes U13, de vrouwelijke jeugd U13 (5/5) en de vrouwelijke jeugd U16 (8/8) in eender welke afdeling geen retributie in rekening gebracht. Artikel 1527 Forfait van een ploeg: sancties 21. Boetes 211. Bij algemeen forfait In de andere gevallen, wordt de in gebreke zijnde club bestraft met een boete van: - voor een ambtshalve ingeschreven ploeg: 1.000,00 EUR; - voor een verplicht ingeschreven ploeg: - in hogere afdelingen heren: 1.000,00 EUR; - in lagere afdelingen: 500,00 EUR; - in hogere afdelingen dames: 100,00 EUR tot 500,00 EUR; - in lagere afdelingen dames: 100,00 EUR. - voor de andere ploegen: - in geval van algemeen forfait vóór de aanvang van het kampioenschap: - van U6 tot U13 en van de vrouwelijke jeugd U16 (8/8): 60,00 EUR; - ploegen van andere jeugdcategorieën: 120,00 EUR; - ploegen van andere categorieën: 200,00 EUR.

16 16 - in geval van algemeen forfait na aanvang van de competitie: - van U6 tot U13 en van de vrouwelijke jeugd U16 (8/8): 30,00 EUR; - ploegen van andere jeugdcategorieën: 60,00 EUR; - ploegen van andere categorieën: 100,00 EUR. Deze boetes blijven verworven, ook indien de club het algemeen forfait intrekt. R PSC Limburg Bondsinstanties Het UC herbenoemt de onderstaande leden-opleiders van de PSC Limburg voor het seizoen : Adriaensen Guido Bemelmans Jean Borgignons Hendrik Bringmans Mathieu Castermans Patrick Cornelis Julien Dreessen Noël Fransen Jean Hellings Peter Leenaerts Patrick Liebens Corneille Mercken Isidoor Neuteleers Marc Otten René Vandecruys Marc Vanneuville Sven Verduyckt Jos R PC Antwerpen Het UC coöpteert de heer Danny FAES ( K. Merksplas SK) als lid van het PC Antwerpen, ter vervanging van de heer Jozef VERWIMP, ontslagnemend. R Evocatieverzoek Overige Het UC beslist om een evocatie door het Bondsparket te vragen in het dossier betreffende de toekenning van een licentie aan futsalclub Fenerbahçe Beringen. D Schrapping ex-scheidsrechter DIVERSEN Overige De ex-scheidsrechter WILLEMS Pieter ( ) wordt geschrapt wegens het niet-inleveren van zijn scheidsrechterskaart. D Opheffing schrapping Op voorstel van de Secretaris-generaal (art van het bondsreglement) en gezien de betaling van het verschuldigd bedrag ingevolge de schrapping van de club (A7223) JS LIEGE, bekrachtigt het de opheffing van schrapping vanaf van de genaamde Denis Cornelis, geboren op

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN 2016-2017 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c).

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c). BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN 2017-2018 - REGLEMENT (c). Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2018-2019 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP HEREN PRINCIPES Verplichte deelname van alle clubs uit lagere afdeling: 1, 2, 3 en 4 Provinciale. Kampioenschapformule: Elke ploeg

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één elftal

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2015-2016 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016-2017 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd.

Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Competitief: Eerste ploegen Vrouwen Reglement Beker van Antwerpen 2019 2020 Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen

Nadere informatie

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2013-2014 INHOUD DEEL 1 DEEL 2 DEEL 3 DEEL 4 DEEL 5 Competitie voor eerste elftallen Heren Competitie voor eerste elftallen Vrouwen Competitie voor reserve-elftallen

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

Modaliteiten kampioenschap seizoen

Modaliteiten kampioenschap seizoen Modaliteiten kampioenschap seizoen 2013-2014 Eerste Provinciale afdeling (art. 1546). 1 reeks van 16 ploegen. 2 dalers naar de tweede provinciale afdeling. 1 stijger naar de Nationale Bevordering. 3 stijgers

Nadere informatie

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN Competitie voor eerste elftallen - Heren INHOUD

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN Competitie voor eerste elftallen - Heren INHOUD MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2015-2016 INHOUD DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN REGLEMENT (c).

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN REGLEMENT (c). BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2017-2018 - REGLEMENT (c). Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot

Nadere informatie

Het Uitvoerend Comité nam in zitting van 28 augustus enkele interpretatieve beslissingen ter verduidelijking. Zie bijlage 2.

Het Uitvoerend Comité nam in zitting van 28 augustus enkele interpretatieve beslissingen ter verduidelijking. Zie bijlage 2. Bij de start van de jeugdkampioenschappen seizoen 2014-2015 (interprovinciaal provinciaal gewestelijk) herinneren wij U volgende reglementswijzigingen in het jeugdvoetbal tot en met U17. Het Uitvoerend

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2013-2014 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017 BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje VADEMECUM ALS BIJVOEGSEL VAN HET KALENDERBOEKJE De afgevaardigde Terreinafgevaardigde, afgevaardigde thuisploeg De club op wie zijn terrein een wedstrijd

Nadere informatie

REGLEMENT INDURIUM CUP HEREN SEIZOEN

REGLEMENT INDURIUM CUP HEREN SEIZOEN REGLEMENT INDURIUM CUP HEREN SEIZOEN 2016 2017 Artikel 1 Doel Het Provinciaal Comité van West-Vlaanderen richt ieder seizoen een provinciale competitie in «Indurium Cup» genoemd, die tot doel heeft de

Nadere informatie

MODALITEITEN SEIZOEN

MODALITEITEN SEIZOEN MODALITEITEN SEIZOEN 2017-2018 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar 3 de klasse amateurs Voetbal Vlaanderen. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde deelnemers de 2e geklasseerde

Nadere informatie

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen ONTWERP MODALITEITEN 2012-2013 DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen INHOUD DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen A. Provinciale jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8 B. Bijzondere jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8

Nadere informatie

VLAAMSE STUDIECOMMISSIE

VLAAMSE STUDIECOMMISSIE VLAAMSE STUDIECOMMISSIE 1 Brussel, 3 juni 2019 Aan de leden van de Vlaamse Studiecommissie, (Aan de leden van de Raad van Bestuur van Voetbal Vlaanderen, als waarnemer) (Aan de leden van het management

Nadere informatie

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2014-2015 INHOUD DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL

Nadere informatie

VLAAMSE STUDIECOMMISSIE

VLAAMSE STUDIECOMMISSIE VLAAMSE STUDIECOMMISSIE 1 Brussel, 2 april 2019 Aan de leden van de Vlaamse Studiecommissie, (Aan de leden van de Raad van Bestuur van Voetbal Vlaanderen, als waarnemer) (Aan de leden van het management

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames

Beker van Belgie Dames Beker van Belgie Dames 2017-2018 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames 2015-2016

Beker van Belgie Dames 2015-2016 Beker van Belgie Dames 2015-2016 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

VADEMECUM. Seizoen 2016/2017. Provincie Brabant. Provinciale AV van

VADEMECUM. Seizoen 2016/2017. Provincie Brabant. Provinciale AV van VADEMECUM Seizoen 2016/2017 Provinciale AV van 11.06.2016 Provincie Brabant 2 INHOUDSTAFEL Modaliteiten voor "stijgen en dalen" p. 4-1 ste Provinciale - 2 de Provinciale - 3 de Provinciale - 4 de Provinciale

Nadere informatie

Rekrutering van scheidsrechters

Rekrutering van scheidsrechters 1 rtikel 331 Rekrutering van scheidsrechters 1. antal 11. Elke club moet, uitgezonderd de eerste twee seizoenen na haar aansluiting, tussen de aan haar toegewezen leden: - minstens één actieve scheidsrechter

Nadere informatie

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement Deel Administratie Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Deel Competitie ART. 260 KALENDER A) KALENDER VAN HET SEIZOEN De kalender van de landelijke afdelingen wordt opgemaakt door en onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen 2019-2020 Artikel V1548 Elite jeugdkampioenschappen 1. Deelnemers 11. De ELITE jeugdkampioenschappen worden gespeeld door de clubs die uitkomen in de afdelingen

Nadere informatie

Beker van Antwerpen Seniors

Beker van Antwerpen Seniors Algemeen... 3 Bepalingen... 3 Teams... 3 Poule-indeling en ronden... 3 Verlengingen Gelijke stand... 3 Voorgift... 3 Planning & afspraken... 4 Speelschema & meldingen... 4 Finales... 4 Ontvangsten... 5

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Competitief: Eerste ploegen Heren. Planning kampioenschappen A. MODALITEITEN.

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Competitief: Eerste ploegen Heren. Planning kampioenschappen A. MODALITEITEN. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Competitief: Eerste ploegen Heren Planning kampioenschappen 2019 2020 A. MODALITEITEN. Eerste provinciale afdeling!! rood = aangepast per 12 juni 2019, Eén reeks van 16 ploegen.

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2017-2018 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. 1567 PROVINCIALE en GEWESTELIJKE U21 - art. 1573-1575 PROVINCIALE

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2018-2019 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. V1568 RECREATIEF VOETBAL RESERVEN art. V1570 RECREATIEF

Nadere informatie

Beker van West-Vlaanderen Seniors

Beker van West-Vlaanderen Seniors Algemeen... 3 Bepalingen... 3 Teams... 3 Poule-indeling en ronden... 3 Verlengingen Gelijke stand... 4 Voorgift... 4 Planning & afspraken... 4 Speelschema & meldingen... 5 Finales... 6 Ontvangsten... 6

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 U9 2018-2019 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

Art. 1: Deelnemingsvoorwaarden

Art. 1: Deelnemingsvoorwaarden REGLEMENT BEKER VAN ANTWERPEN SEIZOEN 2016-2017 HEREN, DAMES en JEUGD Art. 1: Deelnemingsvoorwaarden 1.1. Aan de Beker van Antwerpen, ingericht door het Provinciaal Comité Antwerpen, kan gratis deelgenomen

Nadere informatie

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art.

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art. Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art. 6: voorgift... 4 Art. 7: planning & afspraken... 4 Art.

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT art. 1 Het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen richt een bekercompetitie in voor seniors heren, seniors dames en jeugd jongens en meisjes onder de benaming: Beker

Nadere informatie

TITEL 12 DE REGELS VAN HET VOETBALSPEL

TITEL 12 DE REGELS VAN HET VOETBALSPEL TITEL 12 DE REGELS VAN HET VOETBALSPEL HOOFDSTUK 1: ALGEMEENHEDEN Artikel 1201 Toepasselijke reglementering 1. De door de International Board voorgeschreven en door de FIFA goedgekeurde Spelregels zijn

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - Planning kampioenschappen 2017 2018 EERSTE PLOEGEN HEREN A. MODALITEITEN. Eerste provinciale afdeling. Eén reeks van 16 ploegen. De kampioen stijgt naar derde klasse amateurs

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN.

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2015 2016 EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN. Eerste Provinciale Afdeling art. 1561 Een reeks van 16 elftallen. De kampioen stijgt naar Bevordering

Nadere informatie

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal Voetbal Piramidaal provinciaal 1 CATEGORIEEN Miniemen jongens (A + B). Cadetten jongens (A + B). Scholieren jongens (A + B). Meisjes cat. 1: miniemen (A + B) + cadetten A. Meisjes cat. 2: cadetten B +

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Seizoen 2018-2019 Inhoudstafel Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand...

Nadere informatie

Artikel 452 Basisvoorwaarden om een jeugdlicentie VFV voor interprovinciaal of provinciaal voetbal te bekomen

Artikel 452 Basisvoorwaarden om een jeugdlicentie VFV voor interprovinciaal of provinciaal voetbal te bekomen Artikel 451 Het verzoek tot toekenning van een jeugdlicentie VFV interprovinciaal of provinciaal voetbal 1. De aanvraag tot deelname aan de interprovinciale of provinciale jeugdcompetitie, moet ingediend

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015 Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13 Seizoen 2014 2015 De 8 principes van respect = FAIRPLAY 1. Respect voor de spelregels 2. Respect voor de scheidsrechter en de officials

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Versie 03-08-2016 SENIOREN 1. De "Beker van België Senioren" wordt betwist onder de bepalingen van het Reglement

Nadere informatie

Het verkrijgen van jeugdlicenties

Het verkrijgen van jeugdlicenties 3 2. Verslag en gestemde teksten van de zitting van 16.12.13 (13-17) Jeugdlicenties INWERKINGTREDING: 01.07.2014 Artikel 334 Het verkrijgen van jeugdlicenties Overgangsmaatregel Dit artikel is enkel van

Nadere informatie

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 5 Art.

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 5 Art. Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 5 Art. 6: voorgift... 5 Art. 7: planning & afspraken... 5 Art.

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - Planning kampioenschappen 2016 2017

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - Planning kampioenschappen 2016 2017 PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - Planning kampioenschappen 2016 2017 EERSTE PLOEGEN HEREN A. MODALITEITEN. Eerste provinciale afdeling Eén reeks van 16 ploegen. De kampioen stijgt naar derde klasse. Er wordt

Nadere informatie

TITEL 12 DE REGELS VAN HET VOETBALSPEL

TITEL 12 DE REGELS VAN HET VOETBALSPEL TITEL 12 DE REGELS VAN HET VOETBALSPEL HOOFDSTUK 1: ALGEMEENHEDEN Artikel 1201 Toepasselijke reglementering 1. De door de International Board voorgeschreven en door de FIFA goedgekeurde Spelregels zijn

Nadere informatie

Artikels van het bondsreglement gewijzigd ingevolge een beslissing van de Nationale Studiecommissie met inwerkingtreding vanaf een bepaalde datum

Artikels van het bondsreglement gewijzigd ingevolge een beslissing van de Nationale Studiecommissie met inwerkingtreding vanaf een bepaalde datum Artikels van het bondsreglement gewijzigd ingevolge een beslissing van de Nationale Studiecommissie met inwerkingtreding vanaf een bepaalde datum Artikel Titel Beslist door Inwerkingtreding 201 Nomenclatuur

Nadere informatie

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB.

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB. 1. CATEGORIEEN VOETBAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL Miniemen jongens (2003 + 2002) Cadetten jongens (2001 + 2000) Scholieren jongens (1999 + 1998 + 1997) Categorie 1 meisjes (2003 + 2002 + 2001) Categorie 2

Nadere informatie

Beker van Belgie Heren

Beker van Belgie Heren Beker van Belgie Heren 2017-2018 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniors heren onder de benaming Beker van België Heren. Het departement Competitie, gemengd samengesteld uit leden

Nadere informatie

Reglementsteksten VFV-Jeugdcompetitie vanaf 2014-2015

Reglementsteksten VFV-Jeugdcompetitie vanaf 2014-2015 Reglementsteksten VFV-Jeugdcompetitie vanaf 2014-2015 2. Gestemde teksten van de zitting van 10.02.2014 (13-17) Jeugdlicenties REEDS GOEDGEKEURD OP 16.12.2013 INWERKINGTREDING: 01.01.2014 Artikel 334 Het

Nadere informatie

Nationale Studiecommissie

Nationale Studiecommissie Nationale Studiecommissie Gelieve alle briefwisseling te richten aan: Secretariaat Nationale Studiecommissie Houba de Strooperlaan 145 1020 BRUSSEL Brussel, 25 maart 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer,

Nadere informatie

Artikels van het bondsreglement gewijzigd ingevolge een beslissing van de Nationale Studiecommissie met inwerkingtreding vanaf een bepaalde datum

Artikels van het bondsreglement gewijzigd ingevolge een beslissing van de Nationale Studiecommissie met inwerkingtreding vanaf een bepaalde datum Artikels van het bondsreglement gewijzigd ingevolge een beslissing van de Nationale Studiecommissie met inwerkingtreding vanaf een bepaalde datum Artikel Titel Beslist door Inwerkingtreding 201 Nomenclatuur

Nadere informatie

BEKER VAN BELGIE MEISJES U13 REGLEMENT (SEIZOEN ) : NEER TE LEGGEN IN DE KLEEDKAMER VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJD!

BEKER VAN BELGIE MEISJES U13 REGLEMENT (SEIZOEN ) : NEER TE LEGGEN IN DE KLEEDKAMER VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJD! BEKER VAN BELGIE MEISJES U13 REGLEMENT (SEIZOEN 2017-2018) : NEER TE LEGGEN IN DE KLEEDKAMER VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJD! ARTIKEL 1 : De Liga Vrouwenvoetbal (08502) organiseert

Nadere informatie

Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015).

Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015). Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015). Art. 1 Organisatie Het Provinciaal Comité West-Vlaanderen (verder PC genoemd) organiseert jaarlijks een competitie Beker van West-Vlaanderen

Nadere informatie

Het verkrijgen van jeugdlicenties

Het verkrijgen van jeugdlicenties 2. Verslag en gestemde teksten van de zitting van 10.02.2014 (13-17) Jeugdlicenties REE D S G O E D G E K EURD OP 16. 12. 2013 INWERKINGTREDING: 01.01.2014 Artikel 334 Het verkrijgen van jeugdlicenties

Nadere informatie

Onderrichtingen bij de Regels van het Voetbalspel Uitgave 2011 Wijzigingen seizoen

Onderrichtingen bij de Regels van het Voetbalspel Uitgave 2011 Wijzigingen seizoen Onderrichtingen bij de Regels van het Voetbalspel Uitgave 2011 Wijzigingen seizoen 2012-2013. Regel 1 Het speelveld Blz.3 Neutrale zone Nieuwe tekst na 3 de alinea: Elke hindernis op minder dan drie meter

Nadere informatie

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel

Nadere informatie

Spelers die aan een andere ploeg (dus binnen eenzelfde jeugdcategorie toegewezen werden), op te stellen

Spelers die aan een andere ploeg (dus binnen eenzelfde jeugdcategorie toegewezen werden), op te stellen Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2016 2017). Art. 1 Organisatie Het Provinciaal Comité West-Vlaanderen (verder PC genoemd) organiseert jaarlijks een competitie Beker van West-Vlaanderen

Nadere informatie

4.1 De competitie verloopt over het algemeen over 3 speeldagen. Er wordt afgesloten met een provinciale finale.

4.1 De competitie verloopt over het algemeen over 3 speeldagen. Er wordt afgesloten met een provinciale finale. Basketbal Piramidaal provinciaal 1 CATEGORIEEN Miniemen (A + B): Cadetten (A + B): Scholieren (A + B): 2 DEELNAME Elke ploeg bestaat uit maximum 12 spelers. 3 MATERIAAL Elke ploeg dient in het bezit te

Nadere informatie

* * * * * * Op het vlak van de gestemde teksten van punt (15-81), deelt de VFV enkele kleine correcties mee in Art en

* * * * * * Op het vlak van de gestemde teksten van punt (15-81), deelt de VFV enkele kleine correcties mee in Art en 1 NATIONALE STUDIECOMMISSIE Verslag van de zitting van maandag 17 mei 2016 Aanwezig: Pro League: de heer FRANÇOIS. Nationale Voetballiga: de heren GEORGES en CRAYBEX. ACFF: de heren DIONISIO, PETITJEAN

Nadere informatie

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

REGLEMENTSWIJZIGINGEN

REGLEMENTSWIJZIGINGEN REGLEMENTSWIJZIGINGEN WEDSTRIJDDUUR VOOR OFFICIËLE WEDSTRIJDEN Duur Elite jeugd Interprovinciale, provinciale en gewestelijke 2 x 45 de seniores, behalve voor deze van een bepaalde leeftijd opgesteld in

Nadere informatie

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch.

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch. 1 NATIONALE STUDIECOMMISSIE Verslag van de zitting van maandag 12 oktober 2015 Aanwezig: Pro League: de heer MONBALIU. Nationale Voetballiga: de heren GEORGES en CRAYBEX. ACFF: de heren DIONISIO en NAVEZ.

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen Heren

Reglement Beker van Vlaanderen Heren Reglement Beker van Vlaanderen Heren Seizoen 2018-2019 Inhoudstafel Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand...

Nadere informatie

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch.

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch. 1 NATIONALE STUDIECOMMISSIE Verslag van de zitting van maandag 11 april 2016 Aanwezig: Pro League: de heer FRANÇOIS. Nationale Voetballiga: de heren GEORGES en CRAYBEX. ACFF: de heren DIONISIO, PETITJEAN

Nadere informatie

Aanwezig: Pro League: de heer FRANÇOIS. ACFF: de heren BOCCAR, DIONISIO en PETITJEAN. Voetbal Vlaanderen: de heren VAN ONSEM, MAZUR en VANSPAUWEN.

Aanwezig: Pro League: de heer FRANÇOIS. ACFF: de heren BOCCAR, DIONISIO en PETITJEAN. Voetbal Vlaanderen: de heren VAN ONSEM, MAZUR en VANSPAUWEN. 1 NATIONALE REGLEMENTSCOMMISSIE Verslag van de zitting van maandag 15 januari 2018 Aanwezig: Pro League: de heer FRANÇOIS. ACFF: de heren BOCCAR, DIONISIO en PETITJEAN. Voetbal Vlaanderen: de heren VAN

Nadere informatie

Beker van Belgie Heren

Beker van Belgie Heren Beker van Belgie Heren 2015-2016 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniors heren onder de benaming Beker van België Heren. Het departement Competitie, gemengd samengesteld uit leden

Nadere informatie

TITEL 18: GELE EN RODE KAARTEN

TITEL 18: GELE EN RODE KAARTEN TITEL 18: GELE EN RODE KRTEN rtikel 1807 Strafprocedure Draagwijdte van de schorsing 1. Strafprocedure 11. Schorsing voor cumulatie van waarschuwingen in verschillende wedstrijden eerste ploegen Wedstrijden

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 2019-2020 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

RAPIDE CLUB LEBBEKE. Reglement & wedstrijdschema KBVB 8601

RAPIDE CLUB LEBBEKE. Reglement & wedstrijdschema KBVB 8601 KBVB 8601 RAPIDE CLUB LEBBEKE Reglement & wedstrijdschema U17 Terreinen : Sportcomplex Lebbeke K. Albert I straat 124-9280 Lebbeke - Tel. 052 / 41 47 20 www.rclebbeke.be - tornooien@rclebbeke.be 1 mei

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 2018-2019 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

Werkingscel Nat. Bekers

Werkingscel Nat. Bekers Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge, Veldolm

Nadere informatie

Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg

Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg 28ste ALBERT DE RAETCUP voor DUIVELTJES U9 31 MAART 2018 Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg 28ste ALBERT DE RAETCUP voor DUIVELTJES U9 REGLEMENT 1. De deelnemers dienen zich te schikken naar de

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch.

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch. 1 NATIONALE STUDIECOMMISSIE Verslag van de zitting van maandag 16 november 2015 Aanwezig: Pro League: de heer MONBALIU. Nationale Voetballiga: de heren GEORGES en CRAYBEX. ACFF: de heren DIONISIO, PETITJEAN

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2013 2014 EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN. Eerste Provinciale Afdeling (art. 1546) Een reeks van 16 elftallen. De kampioen stijgt naar Bevordering

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames.

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames. Algemeen: BEKERS VAN BELGIE Er worden 9 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen. De volgende Bekers worden gevormd Beker

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

JEUGDTORNOOI. KFC Putte MEI 2018 KSC GRIMBERGEN U9 8VS8

JEUGDTORNOOI. KFC Putte MEI 2018 KSC GRIMBERGEN U9 8VS8 JEUGDTORNOOI KFC Putte 10-12 13 MEI 2018 KSC GRIMBERGEN U9 8VS8 Inhoud Tornooi reglement... 3 Algemeen... 3 Algemeen sportief... 4 U6... 5 U7 U9... 5 U9 (8vs8) U13... 5 U15... 5 Wedstrijdschema U9 8vs8...

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Oost Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Reglement beker mannen senioren teams categorie B Artikel 1 Aan

Nadere informatie

1. Categorieën. 2. Deelname

1. Categorieën. 2. Deelname Reglementen PIRAMIDAAL PROVINCIAAL VOETBAL 1. Categorieën Miniemen jongens (2006 + 2005) Cadetten jongens (2004 + 2003) Scholieren jongens (2002 + 2001 + 2000) Categorie 1 meisjes (2006 + 2005 + 2004)

Nadere informatie

Nationale Studiecommissie

Nationale Studiecommissie Nationale Studiecommissie Gelieve alle briefwisseling te richten aan: Secretariaat Nationale Studiecommissie Houba de Strooperlaan 145 1020 BRUSSEL Brussel, 30 november 2015 Geachte mevrouw, Geachte heer,

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 2016-2017 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

EINDRONDE 1 ste PROVINCIALE Twee deelnemers aan interprov. eindronde mee te delen aan het Sportcomité voor 15/05/2019 (art.

EINDRONDE 1 ste PROVINCIALE Twee deelnemers aan interprov. eindronde mee te delen aan het Sportcomité voor 15/05/2019 (art. EINDRONDE 1 ste PROVINCIALE 18-19 Twee deelnemers aan interprov. eindronde mee te delen aan het Sportcomité voor 15/05/2019 (art. V1566-3) Deelnemers - 4 clubs 2de geklasseerde Periodekampioen 1 Periodekampioen

Nadere informatie

EINDRONDE 1 ste PROVINCIALE SEIZOEN

EINDRONDE 1 ste PROVINCIALE SEIZOEN EINDRONDE 1 ste PROVINCIALE SEIZOEN 2015 2016. Laureaten interprovinciale eindronde verplicht mee te delen aan het Sportcomité voor 15/05/2016 (art. 1566-3) Deelnemers : 4 clubs 2 de Geklasseerde : E.

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

20 ste JEUGDTORNOOI KSKL TERNAT MARCEL RASPE CUP 2018

20 ste JEUGDTORNOOI KSKL TERNAT MARCEL RASPE CUP 2018 20 ste JEUGDTORNOOI KSKL TERNAT MARCEL RASPE CUP 2018 ZATERDAG 05/05/2018 ALGEMEEN REGLEMENT ARTIKEL 1 Het tornooi wordt ingericht door K.S.K.L. TERNAT stamnr. 5368. Alle wedstrijden worden betwist op

Nadere informatie

Jeugdtornooi KFC PUTTE MEI 2019 U17 KVK HOOIKT

Jeugdtornooi KFC PUTTE MEI 2019 U17 KVK HOOIKT Jeugdtornooi KFC PUTTE 1-11-12 MEI 2019 U17 KVK HOOIKT Inhoud Tornooi reglement... 3 Algemeen... 3 Algemeen sportief... 4 U6... 5 U7 U9... 5 U10 U13... 5 U15 en U17... 5 Wedstrijdschema U17... 6 Indeling

Nadere informatie

1. Categorieën. 2. Deelname. Per wedstrijd mogen er maximum 10 spelers (5 basisspelers en 5 wisselspelers) op het wedstrijdblad geschreven worden.

1. Categorieën. 2. Deelname. Per wedstrijd mogen er maximum 10 spelers (5 basisspelers en 5 wisselspelers) op het wedstrijdblad geschreven worden. Reglementen PIRAMIDAAL PROVINCIAAL Zaalvoetbal 1. Categorieën Miniemen (2006 + 2005) jongens - meisjes Cadetten (2004 + 2003) jongens - meisjes Scholieren (2002 + 2001 + 2000) jongens - meisjes 2. Deelname

Nadere informatie

PROGRAMMA JEUGDTORNOOI

PROGRAMMA JEUGDTORNOOI PROGRAMMA JEUGDTORNOOI 15 april 2017 42 ste JULES CANNAERTSCUP voor KNAPEN U14 13:00 U. - U15 09:00 U. 27 ste ALBERT DE RAETCUP voor DUIVELTJES - U6 09:30 U. - U7 09:00 U. U8 13:00 U. U9 15:30 U. 17 april

Nadere informatie

ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN

ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN Art. 1: De Vlaamse Basketballiga richt een bekercompetitie in voor Seniors Heren onder de benaming: Ethias Beker van Vlaanderen Heren. Vanaf de eerste

Nadere informatie

Zomertornooi U6 tot U13. Zaterdag 18 en Zondag 19 augustus 2018

Zomertornooi U6 tot U13. Zaterdag 18 en Zondag 19 augustus 2018 Zomertornooi 2018 U6 tot U13 Zaterdag 18 en Zondag 19 augustus 2018 ALGEMEEN REGLEMENT Het jaarlijks zomertornooi wordt ingericht door Schelle (stamnummer 4926) en vindt plaats op de terreinen van Schelle

Nadere informatie