INHOUD IMPRESSUM ID CHAIR CONCEPT A UNIVERSE OF IDENTITIES. Ontwerp karlssonwilker inc., New York. ID Chair Concept 5 Antonio Citterio 10

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD IMPRESSUM ID CHAIR CONCEPT A UNIVERSE OF IDENTITIES. Ontwerp karlssonwilker inc., New York. ID Chair Concept 5 Antonio Citterio 10"

Transcriptie

1 IMPRESSUM ID CHAIR CONCEPT A UNIVERSE OF IDENTITIES INHOUD Ontwerp karlssonwilker inc., New York Renderings GoodbyeLtd, Zürich Fotografie Eduardo Perez, Frankfurt Marc Eggimann, Basel Nrecaj, Ulm Lithografie/Druk GZD, Ditzingen 2012, art. nr Vitra Campus Charles-Eames-Str. 2 D Weil am Rhein +49 (0) info@vitra.com vitra. Alle intellectuele eigendomsrechten, zoals handelsmerken, octrooien en auteursrechten voorbehouden. Niets uit deze brochure mag worden verveelvoudigd zonder schriftelijke toestemming. Developed by Vitra in Switzerland Design: Antonio Citterio ID Chair Concept 5 Antonio Citterio 10 Individualiteit & Identiteit 13 A Universe of Identities 14 De Platformstrategie 16/25 ID Mesh 17/20 ID Soft 18/19 ID Trim 21/24 ID Trim L 22/23 Gezondheid & Biomechanica 27 Het Bewegingsverloop 28 Het FlowMotion-Mechanisme 29 Zitcomfort 30 Vitra & de ETH Zürich 31 Duurzaamheid & Kosten 33 Economisch & Ecologisch 34 Green User Agreement 35 Service en Recyclage 36 Certificering 37 Uw ID Chair 39 Meer Dan Mogelijkheden 40 Materialen en Kleuren 42 Afmetingen 44

2 Developed by Vitra in Switzerland Design: Antonio Citterio vitra.com/id

3

4 DAS UMFELD DES BÜROS. ODER WARUM ES EIN NEUES STUHLKONZEPT BRAUCHT. ID CHAIR CONCEPT 4 5 INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID CHAIR CONCEPT GEZONDHEID & BIOMECHANICA DUURZAAMHEID & KOSTEN Vitra bedenkt nieuwe oplossingen voor de veranderende werkwereld en experimenteert al 50 jaar met materialen en technologieën om betere bureaustoelen te ontwikkelen. Met het ID Chair Concept stelt Vitra een collectie bureaustoelen voor die volledig zijn afgestemd op de mensen en het bedrijf.

5 ID CHAIR CONCEPT ID CHAIR CONCEPT 6 7

6 ID CHAIR CONCEPT ID CHAIR CONCEPT 8 9 HET ID CHAIR CONCEPT BIEDT EEN BUREAUSTOEL AAN DIE AAN ALLE BEHOEFTEN VOLDOET, ZOWEL VOOR DE MEDEWERKERS ALS VOOR HET BEDRIJF HET ID CHAIR CONCEPT VERZEKERT EEN GEZONDE ZITHOUDING BEVESTIGD DOOR DE ETH IN ZÜRICH HET ID CHAIR CONCEPT HEEFT EEN LANGE LEVENSDUUR EN WEINIG (VOORAF BEREKENBARE) ONDERHOUDSKOSTEN

7 ID CHAIR CONCEPT ANTONIO CITTERIO ID CHAIR CONCEPT ANTONIO CITTERIO DE BUREAUSTOEL: HET BELANGRIJKSTE MEUBELSTUK VOOR EEN KANTOORMEDEWERKER DE BUREAUSTOEL BEÏNVLOEDT DE PRODUCTIVITEIT, DE GEZONDHEID EN HET WELZIJN VITRA ONTWIKKELT AL 25 JAAR SAMEN MET ANTONIO CITTERIO OPLOSSINGEN VOOR HET KANTOOR De bureaustoel is het belangrijkste meubelstuk van kantoormedewerkers en heeft een doorslaggevende invloed op de productiviteit, de gezondheid en het welzijn op de werkvloer. Uw medewerkers brengen er ontelbare uren door en verwachten dat ze met hun stoel niet alleen gezond blijven, maar hun werkplek ook een persoonlijke toets kunnen geven. Die vraag naar meer diversiteit staat haaks op de belangen van het bedrijf: Het facility management en de aankoopdienst rationaliseren de aankoop en het onderhoud met een gestandaardiseerde stoel. Eén model van bureaustoel volstaat niet om aan deze tegenstrijdige eisen te voldoen. Antonio Citterio heeft dit, als expert in bureausystemen, samen met Vitra erkend. Het ID Chair Concept werd ontwikkeld om te beantwoorden aan de uiteenlopende functionele, economische en esthetische eisen die bedrijven en individuele medewerkers stellen aan het huidige kantoor. Voor Citterio is het kantoor niet alleen een plek die de identiteit van een bedrijf weergeeft. Het gaat hem veeleer om het welzijn van de mensen die in het kantoor werken.

8 ID CHAIR CONCEPT 13 INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT Het ID Chair Concept biedt bedrijven en hun medewerkers meer dan 8000 mogelijkheden om voor elke respectievelijke doelstelling, functie en voorkeur de passende stoel te definiëren.

9 INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT A UNIVERSE OF IDENTITIES INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT A UNIVERSE OF IDENTITIES HET ID CHAIR CONCEPT VERENIGT EEN GROOT AANTAL VERSCHILLENDE STOELEN IN ÉÉN ENKELE STOEL DOOR DE UITEENLOPENDE KLEURVARIANTEN KAN HET ID CHAIR CONCEPT IN ALLE KANTOOROMGEVINGEN INGEPAST WORDEN TWEE KLEURPALETTEN VOOR DE CONSTRUCTIEONDERDELEN: SOFT GREY EN KLASSIEK ZWART UITEENLOPENDE INDIVIDUELE BEHOEFTEN ÉÉN CONCEPT DE GEMEENSCHAPPELIJKE BASIS ZORGT VOOR EEN TOTALE ESTHETIEK Het ID Chair Concept houdt rekening met de uiteenlopende individuele behoeften, maar blijft toch altijd trouw aan hetzelfde concept: alle varianten hebben dezelfde basis, wat de totale esthetiek van een kantoor ten goede komt. Dankzij het FlowMotion-mechanisme kan het ID Chair Concept ontelbare gepersonaliseerde varianten aanbieden. Esthetisch en qua constructie blijft het dezelfde stoel met alle bijbehorende voordelen qua architecturaal concept, identiteit van het bedrijf, onderhoud en service. Met het ID Chair Concept kunnen bedrijven voor hun individuele medewerkers, teams of zelfs toepassingsgebieden precies die stoel definiëren die bij hen past elk een eigen ID Chair, terwijl alle ID Chairs samen in één ruimte toch een visuele identiteit creëren.

10 INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT DE PLATFORMSTRATEGIE INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT DE PLATFORMSTRATEGIE DE BOUWDOOS VOOR MEER DAN 8000 INDIVIDUELE STOELEN DE BASISTYPES WORDEN GEDEFINIEERD DOOR DE RUGLEUNINGEN: ID MESH, ID SOFT EN ID TRIM DE STOEL IS EENVOUDIG TE INDIVIDUALI- SEREN MET ESTHETISCHE EN FUNCTIONELE KENMERKEN De basistypes ID Mesh, ID Soft en ID Trim worden gedefinieerd door de rugleuningen, waarvan sommige verkrijgbaar zijn in verschillende hoogtes en sommige met hoofd- of lendensteunen. Het FlowMotion-synchroonmechanisme kan uiteenlopende functies ondersteunen. Daarnaast zijn er ook verschillende armleuningen en onderstellen, evenals een breed gamma van kleuren en bekledingen.

11 INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID TRIM L INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID TRIM INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID MESH INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID SOFT HOOFD- EN NEKSTEUN OPTIONEEL MET KAPSTOK EN/OF HOOFDSTEUN VOLLEDIG GESTOFFEERDE RUGLEUNING AANPASSING AAN DE LICHAAMSCONTOUREN EN AANGENAME STEUN VOOR DE HELE RUG DANKZIJ INNOVATIEVE RUGLEUNING- CONSTRUCTIE SOBERE ESTHETIEK TRANSPARANTIE EN LICHTHEID HET COMFORT VAN EEN STOFFERING, DE OPTISCHE LICHTHEID VAN EEN NET

12 INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID SOFT INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID MESH INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID TRIM INDIVIDUALITEIT & IDENTITEIT ID TRIM L STOFFERINGSEFFECT EN VENTILATIE MANAGEMENT CHAIR IN DE HOOGTE VERSTELBARE RUGLEUNING STEUN IN DE LENDENSTREEK, FLEXIBILITEIT IN HET BOVENDEEL VAN DE RUGLEUNING IN DE HOOGTE VERSTELBARE LENDENSTEUN

13 ID CHAIR CONCEPT 27 GEZONDHEID & BIOMECHANICA Kantoormedewerkers brengen duizenden uren door op hun bureaustoel en dat mag geen schadelijke gevolgen hebben voor hun gezondheid. Voor de evaluatie van nieuwe stoelmechanismen werkt Vitra daarom samen met het Instituut voor Biomechanica van de ETH in Zürich (Eidgenössische Technische Hochschule), één van de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld.

14 GEZONDHEID & BIOMECHANICA HET BEWEGINGSVERLOOP GEZONDHEID & BIOMECHANICA HET FLOWMOTION-MECHANISME HET FLOWMOTION-MECHANISME ONDERSTEUNT DYNAMISCH ZITTEN BIJ ALLE BEWEGINGEN HET FLOWMOTION-MECHANISME BEVORDERT DE GEWICHTSAFHANKELIJKE SYNCHRONE VOORWAARTSNEIGING De mens heeft een natuurlijke drang om te bewegen ook in zithouding. Daarom moet een bureaustoel idealiter niet alleen bewegingsvrijheid bieden, maar ook dynamisch beweeglijk zitten stimuleren. Het is tegen deze achtergrond dat Vitra het FlowMotion-mechanisme heeft ontwikkeld. Het gepatenteerde FlowMotion-mechanisme ondersteunt het gehele bewegingsverloop - voor het eerst niet alleen bij achterwaarts, maar ook bij voorwaarts kantelen. Alle functies kunnen al zittend worden ingesteld. Precies afstellen gebeurt eenvoudig en snel: slechts drie keer draaien volstaat om van minimale naar maximale tegendruk te gaan. En ook als de stoel een keer niet optimaal is afgesteld, behoudt hij zijn ergonomische eigenschappen. Het vernieuwende, slanke en robuuste FlowMotionmechanisme is verkrijgbaar in vier functionele combinaties: DE TOEGENOMEN BEWEGINGEN VAN HET BEKKEN ACTIVEREN DE SPIEREN EN ONTLASTEN DE TUSSENWERVELSCHIJVEN met voorwaartsneiging en zitdiepteverstelling met voorwaartsneiging, zonder zitdiepteverstelling zonder voorwaartsneiging, met zitdiepteverstelling zonder voorwaartsneiging en zitdiepteverstelling

15 GEZONDHEID & BIOMECHANICA ZITCOMFORT GEZONDHEID & BIOMECHANICA VITRA & DE ETH ZÜRICH INDIVIDUELE CONFIGURATIEMOGELIJKHEDEN EN INSTELLINGEN ZORGEN VOOR EEN COMFORTABELE ZITHOUDING STAANDE MRI ZURICH Onderzoek van het Instituut voor Biomechanica van de ETH in Zürich toont aan dat de bewegingsmogelijkheden van de stoel uitvoerig worden benut. Dat geeft aan dat men op de stoel dynamisch zit. De zitervaring bij voorwaarts kantelen is vergelijkbaar met zitten op een bal. Bedrijven kunnen de totale kosten (Total Cost of Ownership) al meteen aan het begin van de gebruiksduur berekenen. Uit EMG-metingen blijkt dat het intuïtief gebruik van de gewichtsafhankelijke voorwaartse kanteling de buiken rugspieren activeert. Dat resulteert in een stabilisatie van de lumbale wervelkolom. Uit MRI-metingen blijkt dat bij een voorwaartse kanteling de onderste wervelkolom in beweging wordt gebracht. Zo wordt de wervelkolom ontlast en is er een betere spreiding van de tussenwervelschijven. BIOMECHANIK ETH ZURICH Dynamisch zitten kan actief gezondheidsproblemen helpen voorkomen en vooral de voorwaartse neiging van de stoel heeft hier een positieve invloed op.

16 ID CHAIR CONCEPT 33 DUURZAAMHEID & KOSTEN Met de nieuwe serviceovereenkomst GREEN USER AGREEMENT kennen de bedrijven al vanaf het begin van de gebruiksduur de aankoopprijs en de gebruikskosten van hun ID Chairs en kunnen ze de Total Cost of Ownership voor de hele gebruiksduur berekenen.

17 DUURZAAMHEID EN KOSTEN ECONOMISCH & ECOLOGISCH DUURZAAMHEID EN KOSTEN GREEN USER AGREEMENT PRIJS EN PRESTATIE KUNNEN BIJ DE AANKOOP OP DE BEHOEFTEN WORDEN AFGESTEMD KWALITATIEF EN ESTHETISCH UITERST DUURZAAM HET UITGEBREIDE GARANTIE- EN SERVICEAANBOD STAAT GARANT VOOR EEN LANGE EN ECONOMISCHE LEVENSDUUR Een lange gebruiksduur van ID Chairs heeft een positieve invloed op het milieu en is van economisch nut voor het bedrijf. Bovenop de wettelijke garantieclaims biedt Vitra daarom zijn projectklanten (bij een order vanaf 50 stoelen) het Green User Agreement aan. Net als alle producten van Vitra wordt ook de ID Chair op kwaliteit getest, door het simuleren van een 15-jarig intensief gebruik. Het ID Chair Concept beschikt echter niet alleen over een functionele duurzaamheid maar ook over een visuele duurzaamheid. De stoel is namelijk terughoudend vormgegeven, waardoor hij ook na jaren nog actueel is. Met het ID Chair Concept kunt u de prijs en de prestaties al bij de aanschaf nauwkeurig afgestemd op de behoeften configureren. Tijdelijke werkplekken kunnen bijvoorbeeld met eenvoudigere en dus voordeligere stoelen worden uitgerust, die aan de buitenkant niet te onderscheiden zijn van andere ID Chairs. Zo investeert het bedrijf alleen in precies die functies en uitrusting die nodig zijn. Bedrijven kunnen met het ID Chair Concept tegemoet komen aan de uiteenlopende behoeften van hun medewerkers zonder direct veel verschillende stoeltypes te moeten aanschaffen en onderhouden. In deze individuele serviceovereenkomst voor een duurzaam gebruik van het ID Chair Concept verplicht de klant zich ertoe om het product doelmatig in een kantooromgeving te gebruiken. In ruil daarvoor verbindt Vitra zich ertoe dat de ID Chairs voor de duur van 15 jaar na ondertekening van het Green User Agreement gebruikt kunnen worden. Voor de duur van het Green User Agreement garandeert Vitra de functionaliteit van de ID Chairs - de aan slijtage onderhevige onderdelen inbegrepen. Na vijf en tien jaar worden op de betreffende vestiging van de klant servicechecks uitgevoerd. Elke servicecheck waarvoor de klant een vooraf vastgelegd bedrag betaalt verlengt het Green User Agreement automatisch met nog eens vijf jaar. Tot de servicechecks behoren reiniging, controle van alle functies en noodzakelijke reparaties. Op deze manier is met het Green User Agreement een betrouwbare gebruiksduur van de ID Chairs van wel 15 jaar mogelijk. Na verloop van deze periode kunnen de stoelen aan Vitra worden teruggegeven, waarna ze gerecycled worden. Bedrijven kunnen de totale kosten (Total Cost of Ownership) al meteen aan het begin van de gebruiksduur berekenen.

18 DUURZAAMHEID EN KOSTEN SERVICE EN RECYCLAGE DUURZAAMHEID EN KOSTEN CERTIFICERING SLIJTAGEGEVOELIGE ONDERDELEN ZIJN EENVOUDIG TE VERVANGEN WEINIG ONDERDELEN, GEMAKKELIJK TE SCHEIDEN MATERIALEN TOT 95% RECYCLEERBAAR, BESTAAT TOT 48% UIT GERECYCLEERD MATERIAAL Het ID Chair Concept onderscheidt zich door zijn hoge servicevriendelijkheid. Onderhoud en service zijn eenvoudig uit te voeren. De slijtageonderdelen van de stoel zijn eenvoudig te vervangen. De rugleuningen, armleuningen en zittingen kunnen zonder speciaal gereedschap worden gedemonteerd en de bekleding van de zitting is afneembaar. IN 2008 KREEG VITRA ALS EERSTE FABRIKANT HET MILIEUKEURMERK BLAUER ENGEL VOOR GESTOFFEERDE MEUBELEN VOOR EEN BUREAUSTOEL De constructie bestaat uit zo weinig mogelijk onderdelen en gemakkelijk te scheiden materialen. De belangrijkste componenten polyamide, staal en aluminium zijn volledig recycleerbaar. Het polyurethaanschuim en de bekledingsstof kunnen bijna volledig terug in de kringloop worden gebracht. Voor de stoffering van de zitting en de rugleuning wordt uitsluitend CFK-vrij schuim gebruikt en geheel zonder verlijming gewerkt. De verpakking werd tot het hoogstnodige gereduceerd. De ID Chair bestaat tot 48 procent uit gerecycleerd materiaal en is aan het einde van zijn levenscyclus tot 95 procent recycleerbaar. De ID Chairs dragen het milieulabel Blauer Engel voor uitstootarme gestoffeerde meubelen en zijn onderscheiden met het GREENGUARD Indoor Air Quality Certified Label : Blauer Engel (1978) is een van de oudste en strengste milieulabels. De categorie Blauer Engel voor uitstootarme gestoffeerde meubelen heeft betrekking op de milieuvriendelijke productie van gestoffeerde meubelen, en dan vooral op het gebruik van stoffen, leder, stofferingsmateriaal met een lage uitstoot, en dus stoffen in de woonen werkomgeving die geen bedreiging vormen voor de gezondheid. Het GREENGUARD Indoor Air Quality Certified Label (2001) onderscheidt producten die bijdragen tot een goed binnenklimaat en zo de gezondheid en levenskwaliteit beschermen. Producten met het GREENGUARD-certificaat scoren punten in LEED-gecertificeerde projecten en krijgen daarom hogere subsidies van de overheid.

19 ID CHAIR CONCEPT 39 UW ID CHAIR Met meer dan 8000 configuratiemogelijkheden vindt elk bedrijf en elke medewerker de ID Chair die het best past bij zijn doelstellingen en wensen.

20 UW ID CHAIR MEER DAN 8000 MOGELIJKHEDEN UW ID CHAIR MEER DAN 8000 MOGELIJKHEDEN RUGLEUNINGEN ID MESH RUGLEUNINGEN ID SOFT KLEUREN EN BEKLEDINGEN ONDERSTELLEN HOOFDSTEUNEN LENDEN- STEUNEN RUGLEUNINGEN ID TRIM ZWENKWIELEN EN GLIJDERS ARMLEUNINGEN FLOWMOTION- MECHANISMEN

21 UW ID CHAIR MATERIALEN EN KLEUREN UW ID CHAIR MATERIALEN EN KLEUREN DIAMOND MESH 24 soft grey 79 ijsgrijs 71 mauve grijs 21 sesam 68 avocado PLANO 70 stone 79 ijsgrijs 82 grijs/stone 92 grijs 21 dimgrey ID MESH: Rug ID MESH: Zitting ID SOFT: Zitting en rug 77 baksteen 54 bruin 67 asfalt 66 nero ID TRIM/ ID TRIM L: Zitting en rug 71 mauve grijs 80 coffee 85 geel/ mosterd 68 avocado 58 kaki 84 poppy rood/ champagne 07 oranje 72 poppy rood 77 baksteen 67 cognac SILK MESH 24 soft grey 79 ijsgrijs 71 mauve grijs 21 sesam 68 avocado ID MESH: Zitting en rug ID SOFT: Zitting en rug 83 ijsgrijs/ bruin 57 donkerblauw 86 donkerblauw/bruin 54 bruin 69 donkergrijs 66 nero 77 baksteen 54 bruin 67 asfalt 66 nero dimgrey nero LEDER 72 sneeuw 71 zand 70 rood ID TRIM L: Kussen hoofdsteun/ leder Frame Armleuningen Mechanisme Hoofdsteun en kapstok ID Mesh FRAMEKLEUREN 53 soft grey dimgrey Frame Armleuningen Mechanisme Hoofdsteun en kapstok ID Mesh 30 basic dark basic dark ID TRIM/ ID TRIM L: Zitting, rug en kussen hoofdsteun ID Trim L 69 kastanje 68 chocolade 67 asfalt 66 nero Armleuningen Kussen hoofdsteun ID Mesh Armleuningen Kussen hoofdsteun ID Mesh

22 UW ID CHAIR AFMETINGEN 44 ID SOFT met 3D-armleuningen ID SOFT met in hoogte verstelbare ringvormige armleuningen ID SOFT zonder armleuningen / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / ID MESH met 2D-armleuningen ID MESH met in hoogte verstelbare ringvormige armleuningen ID MESH zonder armleuningen / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /4 ID MESH met 3D-armleuningen & hoofdsteun ID MESH met 3D-armleuningen, hoofdsteun & kapstok / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /2 ID TRIM met 3D-armleuningen ID TRIM zonder armleuningen ID TRIM met viersteronderstel en vaste ringvormige armleuningen / / / / / / / / ¼ ½ / / / / / / / ¼ ¾ 220 8½ ¾ ½ ½ ID TRIM L met 2D-armleuningen ID TRIM L zonder armleuningen ID TRIM L met viersteronderstel en vaste ringvormige armleuningen / / / / / / / / / / / / / / / / / / ¼ ¾ -34¼ / / / / ¼ -32¼ 220 8½ ¾ ½ ¼ -34¼ Alle afmetingen zijn in mm en inch, volgens EN

dezelfde onovertroffen kwaliteit. Op grond van deze ervaring geven we op alle stoelen uit de Soft Pad Group een garantie van 30 jaar.

dezelfde onovertroffen kwaliteit. Op grond van deze ervaring geven we op alle stoelen uit de Soft Pad Group een garantie van 30 jaar. Soft Pad Group Charles & Ray Eames, 1969 Soft Pad Group Het ontwerp an de Soft Pad Group dateert uit 1969. Zowel wat de bouw als de orm betreft lijken deze stoelen op die uit de Aluminium Group, maar de

Nadere informatie

Bouroullec Collection

Bouroullec Collection Bouroullec Collection Ronan Bouroullec Erwan Bouroullec Bouroullec Collection Worknest 104 Workbay 104 Softshell Chair 105 Vegetal 106 Slow Chair 107 Alcove Sofa 108 Alcove Highback Sofa 109 Alcove Highback

Nadere informatie

Citterio Collection. Antonio Citterio. Gebruik van klantenstof:

Citterio Collection. Antonio Citterio. Gebruik van klantenstof: Citterio Collection Antonio Citterio Citterio Collection AC 4 82 AC 4 Conference 83 Skape 84 Oson C 85 Axess Plus 86 T-Chair 87 Visavis 2 88 Visaroll 2 89 Visavis 90 Visavis Softback 91 Visasoft 92 Visalounge

Nadere informatie

OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland

OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland OFFICE SEATING WERKPLEK 6 Bureaustoelen BESPREKINGEN & CONFERENTIES 40Stoelen 62 Tafels 154 Sofas VITRA STANDARDS COLLECTION 170Stoelen 197 Tafels

Nadere informatie

Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude NL Telefoon +31(0)71/5 81 24 00 Telefax +31(0)71/5 89 69 07 info@velto.nl http://www.velto.

Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude NL Telefoon +31(0)71/5 81 24 00 Telefax +31(0)71/5 89 69 07 info@velto.nl http://www.velto. Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude NL Telefoon +31(0)71/5 81 24 00 Telefax +31(0)71/5 89 69 07 info@velto.nl http://www.velto.nl Kantoordraaistoelen Managementfauteuils Bezoekersstoelen Conferentiefauteuils

Nadere informatie

HeadLine Bellini Collection

HeadLine Bellini Collection HeadLine Bellini Collection Een hoge rugleuning is geen kwestie van hiërarchie, maar van gezond zitten. HeadLine is dé stoel voor iedereen die tijdens het werken gezonder wil zitten. HeadLine ondersteunt

Nadere informatie

Axess Plus Axess Plus Logistic Citterio Collection

Axess Plus Axess Plus Logistic Citterio Collection Axess Plus Axess Plus Logistic Citterio Collection Antonio Citterio, architect en designer, geboren in 1950, woont en werkt in Milaan. In 1988 begon de samenwerking met Vitra. Sindsdien is een serie bureau-

Nadere informatie

Inspirerende ergonomie: Sedus match.

Inspirerende ergonomie: Sedus match. match Sinds ruim 130 jaar is Sedus een vooraanstaand ontwerper van bureaustoelen. Hierbij is het de kunst zowel toen als nu innovatief design, hoge productkwaliteit en milieubewustzijn te combineren met

Nadere informatie

Bureau- en bezoekersstoelen. match

Bureau- en bezoekersstoelen. match Bureau- en bezoekersstoelen match Sinds ruim 130 jaar is Sedus een vooraanstaand ontwerper van bureaustoelen. Hierbij is het de kunst zowel toen als nu innovatief design, hoge productkwaliteit en milieubewustzijn

Nadere informatie

www.dauphin.nl NPR 1813 Zitoplossingen voor professionals!

www.dauphin.nl NPR 1813 Zitoplossingen voor professionals! www.dauphin.nl NPR 1813 Zitoplossingen voor professionals! Inhoud my-self 4-11 Zitoplossingen van professionals voor professionals. @Just 12-13 TakeOver 14-15 Al meer dan 40 jaar staat de mens, de zittende

Nadere informatie

ID Chair Concept. Antonio Citterio, 2010/2012

ID Chair Concept. Antonio Citterio, 2010/2012 ID Chair Concept Antonio Citterio, 2010/2012 ID Chair Concept Vitra ontwikkelt nieuwe oplossingen oor eoluerende werkomgeingen en heeft de oorbije ijftig jaar geëxperimenteerd met materialen en technologieën

Nadere informatie

Soft Pad Group. Charles & Ray Eames, 1969

Soft Pad Group. Charles & Ray Eames, 1969 Soft Pad Group Charles & Ray Eames, 19 Soft Pad Group, EA 216, EA 219, EA 208 Het ontwerp an de Soft Pad Chair dateert uit 19. De Soft Pad Chair heeft qua orm en constructie eel gemeen met de Aluminium

Nadere informatie

www.meinema.nl 020-3118396 paro Gezond zitten. Meer bewegen.

www.meinema.nl 020-3118396 paro Gezond zitten. Meer bewegen. www.meinema.nl 020-3118396 paro Gezond zitten. Meer bewegen. paro_net paro_net en paro_business: de allrounders onder de bureaustoelen. De paro_business is voorzien van een comfortabele gestoffeerde rugleuning,

Nadere informatie

rh-bureaustoelen.nl RH Extend

rh-bureaustoelen.nl RH Extend rh-bureaustoelen.nl RH Extend RH Extend is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch en slijtagebestendig en is perfect geschikt voor recepties, opleidingsomgevingen en kantoren. Omdat de RH Extend gemakkelijk

Nadere informatie

Veo. Cato. Duera. Duera24. Ciello. Cato

Veo. Cato. Duera. Duera24. Ciello. Cato Van lichtgewicht tot krachtpatser. De gepatenteerde, uiterst nauwkeurige aanpassing van het lichaamsgewicht van 45-125 kg zorgt voor zitcomfort op maat. Ideaal voor desksharing. 88 BASISUITVOERING Bureaustoelen

Nadere informatie

Connex2. Design: Jörg Bernauer

Connex2. Design: Jörg Bernauer Design: Jörg Bernauer Ingewikkeld is passé, de toekomst is eenvoudig. Volledig automatisch reagerende functies zorgen heel eenvoudig voor bewegend zitten in een ideale positie. 4 BASISUITVOERING Bureaustoelen,

Nadere informatie

Kantoordraaistoelen Draaifauteuils Bezoekersstoelen. Yos

Kantoordraaistoelen Draaifauteuils Bezoekersstoelen. Yos Kantoordraaistoelen Draaifauteuils Bezoekersstoelen Yos Extra inspiratie kan nooit kwaad. Vooral niet tijdens het werk. De nieuwe werkende klasse zo kan men de Yos noemen, en dat is een compliment. Want

Nadere informatie

PLACE SOFA JASPER MORRISON

PLACE SOFA JASPER MORRISON NL 091 342 06 Vitra 2011 PLACE SOFA JASPER MORRISON www.vitra.com PLACE SOFA INLEIDING Wanneer ik een object zie dat alles heeft wat het nodig heeft, lijkt me dat object méér dan de som van de afzonderlijke

Nadere informatie

In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk.

In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk. In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk. Wij kunnen u helpen comfortabel te zitten. 2 Luister op tijd naar uw lichaam. Anders is de kans groot dat u het nog lang zult voelen. Rugklachten zijn een

Nadere informatie

ESENCIA. Esencia 3. materialen, de vorm en de functionaliteit. Wat essentieel is voor u, is voor ons uitermate belangrijk.

ESENCIA. Esencia 3. materialen, de vorm en de functionaliteit. Wat essentieel is voor u, is voor ons uitermate belangrijk. ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA Daniel Figueroa heeft de stoel Esencia bij het ontwerpen zowel een ziel als een persoonlijkheid gegeven. De naam Esencia is afgeleid van het Latijnse woord essentia.

Nadere informatie

Cato Plus. Design: Klöber Design-Team

Cato Plus. Design: Klöber Design-Team Design: Klöber Design-Team De biedt door zijn comfortabele stoffering en zijn ergonomische eigenschappen een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Voor management, front- of backoffice en desk sharing. 73

Nadere informatie

Veo. Veo. Concentratie op het wezenlijke met een groot zitcomfort. Het design straalt het feelgood-effect perfect uit.

Veo. Veo. Concentratie op het wezenlijke met een groot zitcomfort. Het design straalt het feelgood-effect perfect uit. Concentratie op het wezenlijke met een groot zitcomfort. Het design straalt het feelgood-effect perfect uit. BASISUITVOERING Bureaustoelen Functionaliteit Lichaamsgewichtsinstelling - Puntsynchroonmechanisme

Nadere informatie

giroflex 32 designed by Animos+Partner

giroflex 32 designed by Animos+Partner giroflex 32 designed by Animos+Partner giroflex 32 Automatisch in een comfortabele positie: dankzij het Giromove-synchroonmechanisme past de giroflex 32 zich bij het zitten altijd optimaal aan uw bewegingen

Nadere informatie

Home Collection Prijslijst 2010

Home Collection Prijslijst 2010 Home Collection Prijslijst 2010 3 Werken Bureaustoelen 112.04 Maarten Van Severen 113 Eames Plastic Chair PSCC & PACC Charles & Ray Eames 114 Aluminium Group EA 117 & EA 119 Charles & Ray Eames 115 Soft

Nadere informatie

Mera: SYMPATHIEK. Eén stoelfamilie voldoet aan alle eisen van moderne kantooromgevingen.

Mera: SYMPATHIEK. Eén stoelfamilie voldoet aan alle eisen van moderne kantooromgevingen. GEZOND EN SYMPATHIEK Veelzijdigheid troef. Een echte Klöber. Made in Germany. Eén stoelfamilie voldoet aan alle eisen van moderne kantooromgevingen. Intelligente vormgeving en veelzijdige functionaliteit

Nadere informatie

1 ID Chair Concept. Antonio Citterio, 2010/2012

1 ID Chair Concept. Antonio Citterio, 2010/2012 ID Chair Concept Antonio Citterio, 2010/2012 ID Chair Concept Vitra ontwikkelt nieuwe oplossingen voor evoluerende werkomgevingen en heeft de voorbije vijftig jaar geëxperimenteerd met materialen en technologieën

Nadere informatie

Een functionele stoel voor een comfortabele prijs

Een functionele stoel voor een comfortabele prijs RH Extend RH EXTEND Deze elegante stoel is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch. RH Extend is ontworpen om je lichaam de best mogelijke ondersteuning en ontspanning te geven, terwijl je tegelijkertijd

Nadere informatie

Duera. Design: Matthias Dohm

Duera. Design: Matthias Dohm Duera Design: Matthias Dohm Genieten van vorm en functie. Intuïtief te bedienen, in een mum van tijd ingesteld voor correct, ergonomisch zitten. Ideaal voor front- en backoffice. 88 Duera BASISUITVOERING

Nadere informatie

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager paro_2 De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager Met meer dan 350.000 verkochte exemplaren is paro de populairste bureaustoel van Wiesner- Hager. paro_2 is de geüpdate versie van deze bestseller. paro_2

Nadere informatie

MET PLEZIER AAN HET WERK.

MET PLEZIER AAN HET WERK. MET PLEZIER AAN HET WERK. Terwijl werk vroeger een emotieloze kostwinning was, wordt het tegenwoordig steeds meer een zinvol onderdeel van het leven, waarbij het plezier aan het werken een grote betekenis

Nadere informatie

ARS SEDENDI. SELLEO Edge

ARS SEDENDI. SELLEO Edge ARS SEDENDI SELLEO Edge nl 2 SELLEO EDGE Ein Meilenstein der Ergonomie mit Ecken und Kanten. 3 Een mijlpaal in de ergonomie Duidelijke vormen en uitzonderlijk zitcomfort SELLEO EDGE een bureaustoel voor

Nadere informatie

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012 Alcove Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/22 Alcove Highback Sofa Vitra werkt samen met de designers Ronan en Erwan Bouroullec al lang en intensief aan het concept van de 'ruimte in de ruimte'. Het idee van

Nadere informatie

paro Gezond zitten. Meer bewegen.

paro Gezond zitten. Meer bewegen. paro Gezond zitten. Meer bewegen. paro_net paro_net en paro_business: de allrounders onder de bureaustoelen. De paro_business is voorzien van een comfortabele gestoffeerde rugleuning, terwijl de paro_net

Nadere informatie

Aluminium Group. Die past zich aan het lichaam aan en biedt comfort zonder dure stoffering.

Aluminium Group. Die past zich aan het lichaam aan en biedt comfort zonder dure stoffering. Aluminium Group Charles & Ray Eames, 1958 Bestel ze bij De Meubelmakelaar tegen projectprijzen. Bekijk hier alle kantoormeubelen Aluminium Group De Aluminium Chair is een an de belangrijkste meubelontwerpen

Nadere informatie

ConWork. Moteo Perfect. Mera. Moteo Perfect. Design: Jörg Bernauer

ConWork. Moteo Perfect. Mera. Moteo Perfect. Design: Jörg Bernauer Moteo Perfect Moteo Perfect Mera Design: Jörg Bernauer Zowel qua vorm als qua functie een gezond antwoord op complexe interieuruitdagingen. Komt sterk voor de dag als praktische en functionele werkstoel

Nadere informatie

Charles & Ray Eames, 1958

Charles & Ray Eames, 1958 Aluminium Group Charles & Ray Eames, 1958 Aluminium Group De Aluminium Chair is een an de belangrijkste meubelontwerpen an de 20ste eeuw. De stoel werd oorspronkelijk ontworpen oor een priéwoning in Columbus

Nadere informatie

SLAAT EEN GOED FIGUUR, IS ABSOLUUT BETROUWBAAR EN UITERST POPULAIR.

SLAAT EEN GOED FIGUUR, IS ABSOLUUT BETROUWBAAR EN UITERST POPULAIR. giroflex 64 giroflex 64 giroflex 64 SLAAT EEN GOED FIGUUR, IS ABSOLUUT BETROUWBAAR EN UITERST POPULAIR. De stoelfamilie giroflex 64 verbindt volmaakte vormgeving en perfect afgestemde ergonomie het resultaat

Nadere informatie

- 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45

- 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45 ZITTEN ZIT - 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45 B U R E A U S TO E L E N S e r i e 1 0 5 8-9 S e r i e 0 9 5 1 0-1 3 S e r i e n p r 1 8 1 3 1 4-1 7 S e r i e n e n - e n 1 3 3 5 1 8-1 9 S e r i e 0 7 5

Nadere informatie

rh-bureaustoelen.nl RH Activ

rh-bureaustoelen.nl RH Activ rh-bureaustoelen.nl RH Activ De RH Activ is zo n beetje ons basismodel geworden. Hij is echter verre van standaard. De RH Activ is een ergonomisch doordachte en flexibele stoel, die erg gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

se:flex Bureaustoel voor wisselwerkplekken

se:flex Bureaustoel voor wisselwerkplekken se:flex Bureaustoel voor wisselwerkplekken De werkplekken van morgen ontstaan vandaag. De werkomgeving verandert in een razendsnel tempo. Ondernemingen worden tegenwoordig geconfronteerd met continu stijgende

Nadere informatie

MBI. Serie Sitness. Draaistoel Sitness 10. Draaistoel Sitness 15

MBI. Serie Sitness. Draaistoel Sitness 10. Draaistoel Sitness 15 MBI Serie Sitness Bij bureaustoelen van de serie Sitness zijn het onderstel en zitvlak dynamisch verbonden. Dat creëert een volledig nieuw zitgevoel waarbij de rugspieren permanent geactiveerd, getraind

Nadere informatie

Laboratorium. Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium

Laboratorium. Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium Laboratorium Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium Het werken in een laboratorium stelt eisen aan stoelen die met geen andere werkomgeving te vergelijken zijn. Naast de hoogste eisen voor

Nadere informatie

giroflex 64 Stoll Giroflex AG

giroflex 64 Stoll Giroflex AG Wereldwijd is de giroflex 64 meer dan 1,5 miljoen keer verkocht. Dit succes is geen toeval, want de klassieke stoel verenigt ergonomie en design op het hoogste niveau. De door Walser Design ontworpen stoelenserie

Nadere informatie

. Be Brave. by bèta. Be Dutch Be Healthy Be Green Be Happy Be You

. Be Brave. by bèta. Be Dutch Be Healthy Be Green Be Happy Be You . Be Brave by bèta Be Dutch Be Healthy Be Green Be Happy Be You Be Brave heeft bravoure Verrassend comfortabel Be Brave zit bijzonder goed voor jong en oud door zijn innovatieve zitting, flexibele rug

Nadere informatie

Aluminium Group Chairs Eames Collection

Aluminium Group Chairs Eames Collection Aluminium Group Chairs Eames Collection Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20ste-eeuwse design. Hun werk was buitengewoon veelzijdig: ze ontwikkelden meubels, maakten

Nadere informatie

ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT DE GRENZEN.

ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT DE GRENZEN. girolex 656 giroflex 656 Een perfecte stoel moet vooral één ding: zo flexibel als zijn gebruiker en op elk moment ondersteunend zijn. Uitgerekend dat gaf de doorslag bij de vormgeving van de giroflex 656.

Nadere informatie

Past in iedere omgeving

Past in iedere omgeving HÅG Futu collectie Past in iedere omgeving Organisaties zijn tegenwoordig meer agile dan ooit. Kantooromgevingen ontwikkelen zich voortdurend. Aanpassingsvermogen is essentieel om concurrerend te blijven.

Nadere informatie

PLACE SOFA JASPER MORRISON

PLACE SOFA JASPER MORRISON PLACE SOFA JASPER MORRISON PLACE SOFA INLEIDING Wanneer ik een object zie dat alles heeft wat het nodig heeft, lijkt me dat object méér dan de som van de afzonderlijke delen het is zo volledig dat het

Nadere informatie

Mensen Meubilair dat u motiveert en een goed gevoel geeft Flexibel werken ongeacht waar, wanneer, hoe en met wie

Mensen Meubilair dat u motiveert en een goed gevoel geeft Flexibel werken ongeacht waar, wanneer, hoe en met wie Ahrend 250 Mensen Meubilair dat u motiveert en een goed gevoel geeft Flexibel werken ongeacht waar, wanneer, hoe en met wie Planeet Efficiënt gebruik van de ruimte voor minder CO 2 uitstoot Langer productleven

Nadere informatie

Een stoel die functie en esthetiek combineert op vanzelfsprekende, maar niettemin innovatieve wijze. Daniel Figueroa. 4 Salida

Een stoel die functie en esthetiek combineert op vanzelfsprekende, maar niettemin innovatieve wijze. Daniel Figueroa. 4 Salida S A L I D A 2 Esencia Salida 3 SALIDA De kruising van een degelijk technisch ontwerp met functionaliteit en esthetiek levert boeiende resultaten op. Uit die combinatie ontstaat iets unieks. De Salidabureau-

Nadere informatie

Mera. Design: Jörg Bernauer

Mera. Design: Jörg Bernauer Design: Jörg Bernauer De familie voldoet aan alle eisen die men aan een moderne kantoorinrichting kan stellen, met een assortiment-op-maat wat betreft vorm, kleur, functionaliteit en prijs-kwaliteitverhouding.

Nadere informatie

Ergonomisch getest DUO-BACK

Ergonomisch getest DUO-BACK Ergonomisch getest DUO-BACK Computer by: www.proxicom.de 08 / 2002 Opties Rugleunings traploos in hoogte en breedte te verstellen Armleuningen 11 voudig hoogteverstelbaar niet in hoogteverstelbaar Kruisvoeten

Nadere informatie

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Vandaag zetten we de deur open naar iets nieuws. We nemen iets goeds en maken het nog veel beter. Entrada II is de volgende generatie van een populaire bureaustoel;

Nadere informatie

RH Extend is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch en slijtagebestendig en is perfect geschikt voor recepties, opleidingsomgevingen

RH Extend is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch en slijtagebestendig en is perfect geschikt voor recepties, opleidingsomgevingen RH Extend RH Extend is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch en slijtagebestendig en is perfect geschikt voor recepties, opleidingsomgevingen en kantoren. Omdat de RH Extend gemakkelijk in en bij te

Nadere informatie

De lendensteun biedt extra steun aan de lenden en bijgevolg aan de hele rug. De pomp vult een lendenkussen met lucht, wat extra steun biedt.

De lendensteun biedt extra steun aan de lenden en bijgevolg aan de hele rug. De pomp vult een lendenkussen met lucht, wat extra steun biedt. RH Logic 400/300 RH Logic 400/300 is één van onze meest populaire stoelen, vooral dankzij zijn ergonomische eigenschappen en zijn uitstekende levensduur. De RH Logic 400 heeft een hoge rugleuning en de

Nadere informatie

Connex2. Moteo Perfect. ConWork. Mera. Mera Klimastuhl. Moteo Perfect. Design: Jörg Bernauer

Connex2. Moteo Perfect. ConWork. Mera. Mera Klimastuhl. Moteo Perfect. Design: Jörg Bernauer Moteo Perfect Moteo Perfect Mera Klimastuhl Connex2 Mera ConWork Design: Jörg Bernauer Zowel qua vorm als qua functie een gezond antwoord op complexe interieuruitdagingen. Komt sterk voor de dag als praktische

Nadere informatie

CAD/CAM-SYSTEMEN INSTRUMENTEN HYGIËNESYSTEMEN BEHANDELEENHEDEN BEELDVORMENDE SYSTEMEN HUGO DE SLIMME WERKSTOEL VOOR UW PRAKTIJK. Dat is ergonomie.

CAD/CAM-SYSTEMEN INSTRUMENTEN HYGIËNESYSTEMEN BEHANDELEENHEDEN BEELDVORMENDE SYSTEMEN HUGO DE SLIMME WERKSTOEL VOOR UW PRAKTIJK. Dat is ergonomie. CAD/CAM-SYSTEMEN INSTRUMENTEN HYGIËNESYSTEMEN BEHANDELEENHEDEN BEELDVORMENDE SYSTEMEN HUGO DE SLIMME WERKSTOEL VOOR UW PRAKTIJK Dat is ergonomie. T h e D e n t a l C o m p a n y HUGO INNOVATIEF DESIGN

Nadere informatie

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager.

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager. paro _ 2 De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager. Met meer dan 350.000 verkochte exemplaren is paro de populairste bureaustoel van Wiesner- Hager. paro_2 is de geüpdate versie van deze bestseller.

Nadere informatie

Creating unique workplaces. Projects. Stoelen

Creating unique workplaces. Projects. Stoelen Creating unique workplaces Projects Stoelen 2 Eol Projects ONEINDIG VEEL MATERIALEN DE IDEALE STOEL VOOR ELKE WERKPLEK De gepaste stoel of fauteuil kiezen, helpt deze 4 doelstellingen te bereiken : VERHOGEN

Nadere informatie

De lendensteun biedt extra steun aan de lenden en bijgevolg aan de hele rug. De pomp vult een lendenkussen met lucht, wat extra steun biedt.

De lendensteun biedt extra steun aan de lenden en bijgevolg aan de hele rug. De pomp vult een lendenkussen met lucht, wat extra steun biedt. RH Logic 400/300 The RH Logic 400/300 is één van onze meest populaire stoelen, vooral dankzij zijn ergonomische eigenschappen en zijn uitstekende levensduur. De RH Logic 400 heeft een hoge rugleuning en

Nadere informatie

Superieure functionaliteit Ultieme eenvoud

Superieure functionaliteit Ultieme eenvoud Superieure functionaliteit Ultieme eenvoud Eenvoud is het uitgangspunt bij alle productontwikkelingen van Humanscale. Al onze producten zijn heel gemakkelijk in het gebruik en hebben zo min mogelijk onderdelen

Nadere informatie

BUREAU'S. Slinger verstelbaar Elektrisch verstelbaar Zit sta Hoekbureaus Directiebureaus. Bench Duo bureaus Accessoires Bureausets.

BUREAU'S. Slinger verstelbaar Elektrisch verstelbaar Zit sta Hoekbureaus Directiebureaus. Bench Duo bureaus Accessoires Bureausets. BUREAU'S Slinger verstelbaar Elektrisch verstelbaar Zit sta Hoekbureaus Directiebureaus De TUBE lijn bestaat uit een serie instelbare bureau's in 2 hoofdkleuren. Daarnaast zijn er, afhankelijk van de bladmaat

Nadere informatie

Soft Pad Group Chairs Eames Collection

Soft Pad Group Chairs Eames Collection Soft Pad Group Chairs Eames Collection Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20ste-eeuwse design. Hun werk was buitengewoon veelzijdig: ze ontwikkelden meubels, maakten

Nadere informatie

Open voor contacten, belastbaar, aantrekkelijk: het nieuwe teamlid valt goed bij iedereen.

Open voor contacten, belastbaar, aantrekkelijk: het nieuwe teamlid valt goed bij iedereen. Bureaustoelen se:do Open voor contacten, belastbaar, aantrekkelijk: het nieuwe teamlid valt goed bij iedereen. Mensen verschillen. In hun voorkeuren, maar ook qua lengte en gewicht. Moderne werkvormen,

Nadere informatie

Moteo Perfect. Design: Jörg Bernauer

Moteo Perfect. Design: Jörg Bernauer Moteo Perfect Design: Jörg Bernauer Zowel qua vorm als qua functie een gezond antwoord op complexe interieuruitdagingen. Komt sterk voor de dag als praktische en functionele werkstoel in het teamkantoor.

Nadere informatie

Laboratorium. Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium

Laboratorium. Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium Laboratorium Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium Het werken in een laboratorium stelt eisen aan stoelen die met geen andere werkomgeving te vergelijken zijn. Naast de hoogste eisen voor

Nadere informatie

Onze filosofie OveR ergonomie De stoel biedt traploos verstelbare zit- en rughoekinstellingen. er zijn verschillende stervoetuitvoeringen leverbaar:

Onze filosofie OveR ergonomie De stoel biedt traploos verstelbare zit- en rughoekinstellingen. er zijn verschillende stervoetuitvoeringen leverbaar: RH Support RH Support is een serie stoelen die speciaal ontworpen is voor wie extra ontlasting van de rug en benen nodig heeft omdat hij of zij staand op verschillende hoogtes werkt. De stoel biedt traploos

Nadere informatie

lean back and enjoy the difference

lean back and enjoy the difference SAVO S3 lean back and enjoy the difference Neem plaats in de Savo S3. Stel de juiste zithoogte in en leun achterover. U bemerkt meteen het verschil. De rugleuning volgt de bewegingen van uw rug. Uw wervelkolom

Nadere informatie

Kantoordraaistoelen Bezoekersstoelen. Leanos

Kantoordraaistoelen Bezoekersstoelen. Leanos Kantoordraaistoelen Bezoekersstoelen Leanos Uitvoeringen 4 Uiterlijk 6 Synchroontechniek 12 Permanentcontact 12 Gepatenteerde variabele basiszithoogteverstelling 12 Armleggers 13 Gewichtsregeling 13 Zitdiepteverstelling

Nadere informatie

Leanos. Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude Telefoon +31 71 581 24 00 Fax +31 71 589 69 07 info@interstuhl.nl www.interstuhl.

Leanos. Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude Telefoon +31 71 581 24 00 Fax +31 71 589 69 07 info@interstuhl.nl www.interstuhl. Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude Telefoon +31 71 581 24 00 Fax +31 71 589 69 07 info@interstuhl.nl www.interstuhl.nl Kantoordraaistoelen Bezoekersstoelen Leanos Uitvoeringen 4 Uiterlijk 6 Synchroontechniek

Nadere informatie

De tricotage-netrug in verbinding met het markante buisframe zorgt voor een sportieve uitstraling en veel zitcomfort.

De tricotage-netrug in verbinding met het markante buisframe zorgt voor een sportieve uitstraling en veel zitcomfort. giroflex 434 giroflex 434 De tricotage-netrug in verbinding met het markante buisframe zorgt voor een sportieve uitstraling en veel zitcomfort. Carmen en Urs Greutmann, Greutmann Bolzern Designstudio,

Nadere informatie

balance DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert.

balance DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert. balance E R G O-B A L A N C E : DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert. Een statische zithouding blijft niet zonder gevolgen De mens is niet gemaakt om

Nadere informatie

balance DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert.

balance DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert. balance E R G O-B A L A N C E : DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert. Een statische zithouding blijft niet zonder gevolgen De mens is niet gemaakt om

Nadere informatie

IS BIJDEHAND, SIERLIJK EN PAST BIJ IEDEREEN.

IS BIJDEHAND, SIERLIJK EN PAST BIJ IEDEREEN. giroflex 353 IS BIJDEHAND, SIERLIJK EN PAST BIJ IEDEREEN. De giroflex 353 verbindt een frisse vormgeving en perfect zitcomfort met de hoogste eisen aan ecologie. Een blikvanger: met zijn aantrekkelijke

Nadere informatie

- de luchtkussen stoel

- de luchtkussen stoel - de luchtkussen stoel 5 Dubbele lucht 1. Luchtkussen zitting. 2. Ontwerp met speciale groeven waardoor de lucht kan circuleren. Samen vormen deze eigenschappen een unieke stoel. 2 - de luchtkussen stoel

Nadere informatie

Tijd voor de nummer 1 in prijs en prestaties. 12:45u

Tijd voor de nummer 1 in prijs en prestaties. 12:45u paroplus Tijd voor de nummer 1 in prijs en prestaties. 12:45u Doordacht. Superieure kwaliteit en functionaliteit. In hoogte verstelbare rugleuning, ook bij de versie met netbespanning. Gelijk aan het bureaustoelprogramma.

Nadere informatie

Specificaties >> 4401 PRO >> 4402 PRO >> 4400 PUR PRO >> 4408 PRO

Specificaties >> 4401 PRO >> 4402 PRO >> 4400 PUR PRO >> 4408 PRO >> Bedrijfsstoelen >> 4400 Pur Pro Ik werk onder veeleisende omstandigheden met diverse chemische stoffen. Mijn stoel moet dan ook tegen een stootje kunnen en makkelijk te reinigen zijn. De 4400 line van

Nadere informatie

HAL. Jasper Morrison, 2010/2014

HAL. Jasper Morrison, 2010/2014 HAL Jasper Morrison, 2010/2014 Speciaal is doorgaans minder bruikbaar dan normaal, aldus Jasper Morrisons grondbeginsel voor ontwerpen die niet buitengewoon maar eerder supranormaal zijn en zich net als

Nadere informatie

Harde schaal, zachte kern.

Harde schaal, zachte kern. poi Harde schaal, zachte kern. De elegante schaalbouwwijze is kenmerkend voor poi. De schaal werkt omhullend en verschaft geborgenheid en bescherming. De zachte kern voelt uitnodigend en comfortabel aan.

Nadere informatie

Eames Collection. Charles en Ray Eames. Gebruik van klantenstof:

Eames Collection. Charles en Ray Eames. Gebruik van klantenstof: Eames Collection Charles en Ray Eames Eames Collection Aluminium Group Chairs 8 Soft Pad Group Chairs 11 Lobby Chair 14 Stools 14 Lounge Chair & Ottoman 15 Plywood Group 16 Wire Chairs 18 Eames Plastic

Nadere informatie

Omiros. Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude Telefoon +31 (0)71-581 24 00 Telefax +31 (0)71-589 69 07 info@velto.nl www.velto.

Omiros. Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude Telefoon +31 (0)71-581 24 00 Telefax +31 (0)71-589 69 07 info@velto.nl www.velto. Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude Telefoon +31 (0)71-581 24 00 Telefax +31 (0)71-589 69 07 info@velto.nl www.velto.nl Kantoordraaistoelen Managementfauteuils Bezoekersstoelen Omiros Eigenlijk

Nadere informatie

Ergonomie en advieswijzer

Ergonomie en advieswijzer 304 ErgonomischeStoelen / Ergonomie en advieswijzer Ergonomie en advieswijzer Zithouding: Om rug-, spier- en gewrichtspijn te voorkomen zijn de keuze van een aangepaste stoel en een goede zithouding onontbeerlijk.

Nadere informatie

Connex2. Mera. ConWork. Mera. Design: Jörg Bernauer

Connex2. Mera. ConWork. Mera. Design: Jörg Bernauer Mera Connex2 ConWork Design: Jörg Bernauer De Mera familie voldoet aan alle eisen die men aan een moderne kantoorinrichting kan stellen, met een assortiment-op-maat wat betreft vorm, kleur, functionaliteit

Nadere informatie

i2i samenwerkingsstoelen

i2i samenwerkingsstoelen C4899 Bezoek steelcase.com i2i samenwerkingsstoelen facebook.com twitter.com youtube.com/steelcasetv Concept en ontwerp / Steelcase DS156NL 09/13 2013 All rights reserved. All specifications subject to

Nadere informatie

Softshell Chair. Ronan & Erwan Bouroullec, 2008

Softshell Chair. Ronan & Erwan Bouroullec, 2008 Softshell Chair Ronan & Erwan Bouroullec, 2008 v Softshell Chair De zittingconstructie van de Softshell Chair biedt een mate van comfort die pas duidelijk wordt tijdens het gebruik: verticale ribben in

Nadere informatie

EEN STEVIGE LICHTGEWICHT

EEN STEVIGE LICHTGEWICHT HÅG CONVENTIO WING EEN STEVIGE LICHTGEWICHT OM GOED TE ZITTEN KUNT U BETER NIET STIL ZITTEN Zelfs als u stil zit zou u in beweging moeten zijn. Mensen brengen tot 80% van hun productieve tijd al zittend

Nadere informatie

6000 & 8000 6000 & 8000 3

6000 & 8000 6000 & 8000 3 6000&8000 2 6000 & 8000 6000 & 8000 3 6000 & 8000 De bureaustoelen van de productlijn 8000 hebben hetzelfde ontwerp en grotendeels dezelfde onderdelen als de productlijn 6000. Het verschil zit in het neigmechanisme.

Nadere informatie

Höganäs. Voor u op maat gemaakt. Individueel aanpasbare bureaustoelen voor ergonomisch en comfortabel zitten.

Höganäs. Voor u op maat gemaakt. Individueel aanpasbare bureaustoelen voor ergonomisch en comfortabel zitten. Höganäs. Voor u op maat gemaakt. Individueel aanpasbare bureaustoelen voor ergonomisch en comfortabel zitten. Höganäs 2016 We zijn allemaal uniek. Daarom moet u uw stoel aan uw behoeften aanpassen. Geen

Nadere informatie

De hoogte van de rugleuning kan met een eenvoudige druk op de knop ingesteld worden.

De hoogte van de rugleuning kan met een eenvoudige druk op de knop ingesteld worden. rh activ De RH Activ is zo n beetje ons basismodel geworden. Hij is echter verre van standaard. De RH Activ is een ergonomisch doordachte en flexibele stoel, die erg gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk

Nadere informatie

Zit. Past. Is luchtig.

Zit. Past. Is luchtig. ayo Zit. Past. Is luchtig. Klimaatcomfort. Optische transparantie met superieure ergonomie. Zit: Vloeiende contouren, in zijn geheel rustig, elegant en soeverein. De ontmoeting met ayo betekent schoonheid

Nadere informatie

Draaistoelen en sledemodel silent rush

Draaistoelen en sledemodel silent rush Draaistoelen en sledemodel silent rush Bureaustoel met hoge rugleuning Bureaustoel met middelhoge rugleuning Sledemodel, vergader- en loungefauteuil Als het erop aankomt, is een goed gevoel doorslaggevend.

Nadere informatie

Ahrend 262. For every situation.

Ahrend 262. For every situation. Ahrend 262 For every situation. Uitgebreid. Een meubelserie die alles omvat: bureaustoelen, bezoekerstoelen, vergaderstoelen en zelfs krukjes. Comfortabel, ergonomisch verantwoord en visueel aantrekkelijk.

Nadere informatie

SMART//IN STIJL MOOI, DUURZAAM EN COMFORTABEL. DAT KENMERKT DE VEELZIJDIGE SMART COLLECTIE.

SMART//IN STIJL MOOI, DUURZAAM EN COMFORTABEL. DAT KENMERKT DE VEELZIJDIGE SMART COLLECTIE. ONTSPANNEN MET DEALERNAAM// ACTIE GRATIS LUXE VOET* 210,- TER WAARDE VAN NEEM DIT MAGAZINE MEE NAAR DE WINKEL! No SMART//IN STIJL MOOI, DUURZAAM EN COMFORTABEL. DAT KENMERKT DE VEELZIJDIGE SMART COLLECTIE.

Nadere informatie

ERGONOMIE EN BUREAUSTOELEN

ERGONOMIE EN BUREAUSTOELEN ERGONOMIE EN BUREAUSTOELEN Ergonomisch zitten Behoud van natuurlijke houding. Optimale balans gewichtsverdeling. Voorkomen van rugklachten. Minimale spanning op de rugspieren. Goede doorbloeding van de

Nadere informatie

De hoogte van de rugleuning kan met een eenvoudige druk op de knop ingesteld worden.

De hoogte van de rugleuning kan met een eenvoudige druk op de knop ingesteld worden. RH Activ De RH Activ is zo n beetje ons basismodel geworden. Hij is echter verre van standaard. De RH Activ is een ergonomisch doordachte en flexibele stoel, die erg gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk

Nadere informatie

Zitten. Zeer professionele bureaustoel die voldoet aan de strengste NPR normen.

Zitten. Zeer professionele bureaustoel die voldoet aan de strengste NPR normen. ZITTEN 206 207 doen we vandaag de dag op diverse manieren met verschillende toepassingen. Loungen op speciaal ontworpen banken, fauteuils of in hoge akoestische zitcellen voor een informeel overleg. Vergaderen

Nadere informatie

De hoeveelheid lucht in de lendensteun wordt ingesteld met een pomp om extra steun te bieden.

De hoeveelheid lucht in de lendensteun wordt ingesteld met een pomp om extra steun te bieden. RH Logic RH Logic is een serie stoelen voor mensen die gedurende lange periodes stilzitten en ze is gebaseerd op het 2PP principe, onze unieke filosofie over het belang van actief zitten Bijvoorbeeld :

Nadere informatie

Bentlon Bronze..without compromising Bentlon quality!

Bentlon Bronze..without compromising Bentlon quality! Bentlon.without compromising Bentlon quality! Bentlon.without compromising Bentlon quality! De Bentlon serie bestaat uit uiterst volwaardige behandelstoelen voor professioneel gebruik. De lijn bestaat

Nadere informatie

invision project- kantoormeubilair inspires your work

invision project- kantoormeubilair inspires your work invision project- kantoormeubilair inspires your work welcome to a professional collection by invision concept Invision projectinrichting is gespecialiseerd in het inrichten van kantoren, zorginstellingen

Nadere informatie

Opus. 320 ProjectBureaustoelen / Opus. «Ieder zijn stoel, ieder zijn OPUS, een unieke stoelenlijn die beantwoordt aan eenieders stijlvoorkeur

Opus. 320 ProjectBureaustoelen / Opus. «Ieder zijn stoel, ieder zijn OPUS, een unieke stoelenlijn die beantwoordt aan eenieders stijlvoorkeur 320 ProjectBureaustoelen / Opus Synchroon, hoge rug met stof, hoofdsteun. Optionele vaste design armleuningen Synchroon, hoge rug met mesh. Optionele 3D armleuningen, hoofdsteun met kleerhanger en lendensteun

Nadere informatie