ID Chair Concept. Antonio Citterio, 2010/2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ID Chair Concept. Antonio Citterio, 2010/2012"

Transcriptie

1 ID Chair Concept Antonio Citterio, 2010/2012 ID Chair Concept Vitra ontwikkelt nieuwe oplossingen oor eoluerende werkomgeingen en heeft de oorbije ijftig jaar geëxperimenteerd met materialen en technologieën om betere bureaustoelen te creëren. Met de draaistoelen olgens het ID Chair Concept wordt al deze eraring en expertise in de praktijk toegepast ten dienste an bedrijen en de mensen die er werken. De bureaustoel is het belangrijkste element in de kantooruitrusting, want een bureaustoel heeft een doorslaggeende inloed op de productiiteit, de gezondheid en het welzijn op de werkplek. Medewerkers zitten urenlang aan hun bureau en erwachten dus niet alleen dat "hun" stoel hen gezond en fit houdt, maar hen ook helpt om hun persoonlijke sfeer in de kantoorruimte te definiëren. De zeer dierse erwachtingen an de medewerkers zijn tegengesteld aan de belangen an het bedrijf: managers en aankoopteams wensen aankoop, serice en onderhoud efficiënter te maken met gestandaardiseerde stoelen. Eén enkele bureaustoel kan niet oldoen aan deze tegenstrijdige wensen. Antonio Citterio stelde tijdens zijn werk met Vitra ast dat er nood was aan een uniform assortiment met eelzijdige modellen. Het ID Chair Concept werd ontwikkeld om aan de uiteenlopende functionele, economische en esthetische ereisten an bedrijen en hun medewerkers te oldoen. 1 ID Chair Concept 2-3 Talloze opties 4-8 ID Chair, rugleuning 9-11 FlowMotion-mechanisme 12 ProMatic-mechanisme Antonio Citterio Antonio Citterio, architect en ontwerper, woont en werkt in Milaan. Zijn samenwerking met Vitra dateert an Samen hebben ze een reeks kantoorstoelen en dierse kantoorsystemen geproduceerd, alsook producten oor de Vitra Home Collection. De Citterio Collectie wordt doorlopend uitgebreid. 13 Armleuningen Bekledingsstoffen Duurzame kwaliteit 18 Modulaire componenten ID Air ID Mesh ID Soft ID Trim ID Trim L ID Trim Cap

2 TALLOZE OPTIES Verschillende ID Chair-modellen in ingetogen lichtgrijze tinten. Lederen en stoffen bekledingen in aardkleuren. ID Chairs met een klassieke look in donkere tinten.

3 TALLOZE OPTIES ID Air met zitkussens in frisse kleuren. ID Mesh met netgeween rugleuningen en zittingbekleding in gedempte tinten. Keperwol geeft ID Trim en ID Trim L een elegant uitzicht.

4 ID CHAIR CONCEPT Componenten an het modulaire ID Chair-systeem Het ID Chair Concept is een reeks modulaire bureaustoelen die helemaal naar wens zijn samen te stellen. Keuze tussen het precies afregelbare FlowMotion-mechanisme of het ProMatic-mechanisme met automatische gewichtsaanpassing, dierse soorten rugleuningen, onderstellen en armleuningen, alsook erschillende kleuren en bekledingen, zodat elke gebruiker en elk bedrijf zijn "eigen" ID Chair kan inden. Ondanks de talloze combinatiemogelijkheden blijft dit in essentie dezelfde stoel met oordelen oor zowel aankoop als onderhoud. Het assortiment draaistoelen bestaat uit talrijke componenten oor zeer uiteenlopende ereisten op het lak an esthetiek, materiaal, toepassing en prijs. De keuze an de juiste ID Chair begint bij de olgende basismodellen: ID Air met geperforeerde kunststof rugleuning ID Mesh met rugleuning an gecapitonneerd netweefsel ID Soft met klassieke beklede rugleuning ID Trim met smalle rugleuning ID Trim L met hoge rugleuning ID Trim Cap met priacykap

5 ID AIR RUGLEUNING ID Air rugleuning met zones met erschillende flexibiliteit ID AIR staat oor eenoud in design zonder in te boeten aan comfort. De kunststof rugleuning an ID Air wordt in één stuk in een gepatenteerd proces gemaakt. Het patroon met strategisch geplaatste perforaties en de hoogtechnologische kunststof creëren sterkere zones om steun te bieden en meer fl exibele zones om bewegingsrijheid te erzekeren. De fl exibiliteit an de rugleuning en de goede luchtcirculatie zorgen samen met een zachte zittingbekleding oor een hoog comfort. De rugleuning in eenoudig te reinigen materiaal is ook leerbaar in lichte kleuren, zodat contrastrijke combinaties met zittingbekledingen in een andere kleurschakering mogelijk zijn. ID SOFT RUGLEUNING Zachte zittingulling oor uitstekend comfort Met zijn aangenaam gecapitonneerde rugleuning wordt ID Soft gekenmerkt door zuiere lijnen en geometrische ormen, waardoor deze stoel een ingetogen, gestroomlijnd uitzicht heeft. Dankzij zijn minimalistische esthetiek past ID Soft perfect in uiteenlopende architecturale omgeingen. De rugleuning kan in de hoogte worden bijgeregeld en biedt perfecte ondersteuning oor de schouderzone. De steun in de lendenzone kan precies worden aangepast om te oorkomen dat het bekken naar achter kantelt.

6 ID TRIM, ID TRIM L EN ID TRIM CAP RUGLEUNINGEN ID Trim straalt klassieke elegantie en kwaliteitsol akmanschap uit. De lederen of stoffen bekleding an de zelfdragende rugleuning is strak tussen het frame gespannen. De ulling met erschillende kamers creëert een bekleed effect met comfortabele ondersteuning. Ondersteunende lendenzone Het samenspel tussen het polyamide frame met de meerkamerige ulling geeft de rugleuning haar driedimensionaal bewegingsbereik. Ze past zich aan de contouren an het lichaam aan en biedt erschillende graden an fl exibiliteit en ondersteuning oor de correcte zones (3-zone comfort). 1. Ondersteuning in de lendenzone: geïntegreerd lendenkussen met optionele hoogteregeling oor een doeltreffende ondersteuning an de onderrug. Het lendenkussen loopt loeiend oer in de fl exibele middenzone. 2. Flexibiliteit in de thoracale zone: ontlast de spieren en tussenwerelschijen en houdt het hoofd en de schouders rechtop. 3. Ondersteuning in de schouderzone: oorkomt dat de nek te er wordt gerekt, zodat de nekspieren ontspannen blijen. De nekzone blijft in een natuurlijke positie, wat spanning en belasting oorkomt.

7 ID TRIM, ID TRIM L EN ID TRIM CAP RUGLEUNINGEN ID Trim L biedt extra ondersteuning oor de nekzone en kan dankzij zijn hoge rugleuning ook als directiestoel worden gebruikt. Met zijn speciale kap beschermt de ID Trim Cap de gebruiker isueel en akoestisch en creëert een afzonderingszone, wat met name in kantoortuinen zeer nuttig is. Ook in drukke werkomgeingen krijgt de gebruiker het geoel an een persoonlijke ruimte en priacy zodat hij zich beter kan concentreren en storingen op een afstand kan houden. ID Trim en ID Trim L kunnen worden uitgerust met een kleerhanger

8 ID MESH RUGLEUNING ID Mesh met hoofdsteun en kleerhanger Driedimensionale bekledingsstof Diamond Mesh ID Mesh belichaamt technische transparantie en lichtheid: de oer een slank frame gespannen, innoatiee netstof is doorzichtig en luchtig als een net, maar zacht als een kussen. Deze structuur geeft niet alleen een comfortabel bekleed effect, maar erzekert ook een aangename entilatie. De rugleuning bestaat uit slechts twee kunststofdelen: het frame en de regelbare lendensteun. Deze constructie geeft steun in de lendenzone en flexibiliteit oor de boenrug. ID Mesh kan worden uitgerust met een kleerhanger en een hoofdsteun.

9 FLOWMOTION-MECHANISME De mens wil an nature bewegen ook als hij zit. Een draaistoel moet niet alleen bewegingsrijheid bieden, maar ook dynamische zitgewoonten aanmoedigen. Daarom heeft Vitra heeft FlowMotionmechanisme ontwikkeld. Deze gepatenteerde mechanische eenheid ondersteunt de gebruiker in zijn olledige bewegingsbereik niet alleen wanneer de gebruiker achteroer leunt, maar ook wanneer de zitting ooruit wordt gekanteld. Nagenoeg alle functies kunnen worden aangepast terwijl de gebruiker in de stoel zit. Met enkele snelle draaien aan een regelschroef kan de weerstand perfect worden afgeregeld tussen minimum en maximum. Maar zelfs als de instellingen uitzonderlijk niet optimaal afgeregeld zijn, behoudt de stoel zijn ergonomische eigenschappen. De functionele kenmerken an het compacte en robuuste FlowMotionmechanisme zijn leerbaar in ier erschillende combinaties: met oorwaartse kanteling en regeling an de zitdiepte met oorwaartse kanteling, zonder regeling an de zitdiepte zonder oorwaartse kanteling, met regeling an de zitdiepte zonder oorwaartse kanteling en zonder regeling an de zitdiepte Zithoogte Ondersteuning an de rugleuning Zitdiepte Vergendelmechanisme oorwaartse kanteling (horizontaal) Vergrendelmechanisme an de rugleuning (rechtop)

10 INTERESSANTE FEITEN OVER HET FLOWMOTION-MECHANISME Dankzij de harmonieuze bewegingen an het FlowMotion-mechanisme wordt de gebruiker aangemoedigd om dynamische zitgewoonten aan te nemen. Door de afstelmogelijkheden oor de weerstand an de rugleuning en de oorwaartse kantelfunctie kan de gebruiker elke positie aannemen tussen maximaal achteroerleunen en een oorwaarts gekantelde zithouding, zodat het olledige bewegingsbereik zonder fysieke inspanning kan worden benut. De gebruiker geniet een onbeperkte bewegingsrijheid, maar wordt altijd door de stoel ondersteund. Voordelen an actief zitten: beordert de gezondheid an de ruggengraat door de toeoer an oedingsstoffen naar de ruggenwerelschijen te erbeteren. houdt de zuurstoftoeoer naar de spieren in stand, om spanning en belasting te oorkomen. actieert de bloedcirculatie en ondersteunt de werking an de inwendige organen. Dit erbetert de concentratie en helpt om fysieke spanningen en stress te ermijden. Bij het Flow Motion-mechanisme kan de oorwaartse kanteling worden afgesteld op het gewicht an de gebruiker. De ID Chair biedt ondersteuning in elke positie. Bewegingen actieren de spieren en ontlasten de tussenwerelschijen.

11 Uit een studie an het instituut oor biomechanica an het Zwitserse Federale Instituut oor Technologie in Zürich (ETH) is gebleken dat het bewegingsbereik an de stoel olledig wordt gebruikt. Dit geeft aan dat de stoel dynamisch zitten toelaat. Met de oorwaarts gekantelde functie heeft de gebruiker hetzelfde soort eraring als wanneer hij op een bal zou zitten. Uit EMG-metingen is gebleken dat een gewichtsafhankelijke oorwaarts gekantelde positie de spieractiiteit in de buik en de rug erhoogt, waardoor de lendenwerels worden gestabiliseerd. MRI rechtop, Zürich EMG (elektromyografie) MRI-metingen hebben aangetoond dat de oorwaarts gekantelde functie bewegingen actieert in alle segmenten an de onderste ruggengraat. Dit zorgt oor drukontlasting en erbetert de erdeling an oedingsstoffen naar de werelschijen. Dynamisch zitten kan actief gezondheidsproblemen oorkomen, waarbij de oorwaarts gekantelde positie een zeer positief effect heeft.

12 PROMATIC-MECHANISME Het ProMatic-mechanisme werd ontwikkeld met het oog op de ereisten an touchdown-werkstations, conferentie- en ergaderruimtes of werkruimtes waar stoelen gewenst zijn met een minimaal aantal instelmogelijkheden. Het leen op kantoor draait steeds meer rond interactie en communicatie. De medewerkers moeten met elkaar op interdisciplinaire wijze kunnen samenwerken, kennis delen en problemen oplossen als een team. Werk-, conferentie- en ergaderfuncties oerlappen elkaar steeds meer. Het kantoormeubilair moet op deze eolutie inspelen met flexibele rechttoe rechtaan oplossingen. Dit inzicht heeft geleid tot de ontwikkeling an het ProMatic-mechanisme. In combinatie met het FlowMotionmechanisme wordt hiermee een extra functionele mogelijkheid toegeoegd aan de modulaire opties an de ID Chair. De stoel wordt automatisch afgeregeld op het gewicht an de gebruiker zodat alleen de zithoogte moet worden ingesteld. De snelle en eenoudige instelling spaart tijd en oorkomt dat de gebruiker foutiee afstellingen uitoert. Zithoogte Vergendelmechanisme oorwaartse kanteling (horizontaal) Vergrendelmechanisme an de rugleuning (rechtop) 12 NL

13 ARMLEUNINGEN 3D-ARMLEUNINGEN De 3D-armleuningen kunnen in de hoogte, in de breedte en in de diepte worden geregeld en kunnen 360 worden gezwenkt. De comfortabele, zachte armleuningskussens oorkomen dat er drukpunten ontstaan. 2D-ARMLEUNINGEN De 2D-armleuningen zijn regelbaar in de hoogte en in de breedte. De comfortabele, zachte armleuningskussens oorkomen dat er drukpunten ontstaan. IN DE HOOGTE REGELBARE RINGARMLEUNINGEN De in de hoogte regelbare ringarmleuningen in gepolijst spuitgietaluminium zijn perfect oor conferentieruimtes. VASTE RINGARMLEUNINGEN De aste ringarmleuningen in gepolijst spuitgietaluminium geen een elegante, minimalistische toets aan conferentieomgeingen. NL

14 BEKLEDINGSSTOFFEN Diamond Mesh 100% polyester 600 g/m² Diamond Mesh is een technische spacerstof met een opallend uitzicht en een prettig geoel. Deze stof is gemaakt an polyestergaren dat in een honingraatstructuur geween is, wat het thermisch comfort oor de gebruiker erbetert. Diamond Mesh is robuust en antistatisch. Leerbaar in 9 kleuren. Silk Mesh Kleur nero: 67% polyester, 33% polyamide andere kleuren: 100% polyester 300 g/m² Silk Mesh is een technische spacer-kunststof met een elegant uitzicht en een zacht geoel. De stof bestaat uit polyestergaren dat een fijn geween opperlak creëert. Silk Mesh kan eenoudig worden onderhouden, is duurzaam, antistatisch en ademt. Leerbaar in 9 kleuren. Plano 100% polyester 230 g/m² Plano is een robuuste en eelzijdige stof die geschikt is oor uiteenlopende toepassingen, zodat dit de ideale keuze is oor kantooromgeingen. Dankzij de lakke structuur an het polyesterweefsel heeft Plano een ingetogen uitzicht, dat past bij talloze producten. Leerbaar in 21 kleuren. Leather Gepigmenteerd leder an 1,1-1,3 mm dik De standaard lederkwaliteit die door Vitra wordt gebruikt, is een robuust leder dat olledig gekleurd is en een gelijkmatig korrelpatroon ertoont. Het is zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Verkrijgbaar in 7 kleuren. 14 info@itra.com NL

15 BEKLEDINGSSTOFFEN Twill 70% nieuwe wol, 30% polyamide Twill 325 g/m² Dankzij het hoge percentage natuurlijke ezels oelt Twill zeer aangenaam aan en heeft het een uitnodigend, elegant uitzicht. Twill is uiterst duurzaam en heeft ook een uitstekende slijtweerstand (min. 100,000 Martindale-cycli, DIN EN ISO ). Verkrijgbaar in 7 kleuren. ONDERHOUDSINSTRUCTIES Stofzuigen olstaat om stof en pluisjes an de bekledingsstof te erwijderen. Voor de behandeling an lekken op bekledingsstoffen en kunststofopperlakken wordt een zachte, ochtige doek en een zacht neutraal reinigingsmiddel aanbeolen. Gepolijst aluminium kan met een normale glasreiniger worden afgeeegd en gedroogd met een schone doek. Om lederen bekledingen te onderhouden, raadpleegt u de instructies in de lederbrochure die bij het product is geleerd. Voor erdere onderhoudsinformatie kunt u terecht bij uw Vitra-ertegenwoordiger; erwijderen an hardnekkige lekken moet altijd worden toeertrouwd aan een gespecialiseerd reinigingsbedrijf. We adiseren het gebruik an milieuriendelijke reinigingsmiddelen, een regelmatig onderhoud an uw meubels en een snelle behandeling an lekken. Voor u een detergent of ander reinigingsmiddel gebruikt, is het aan te beelen dit eerst uit te testen op een onzichtbare plaats. Clima Seat De ID Chair met een Silk Mesh-zittingbekleding is optioneel leerbaar met Clima Seat-erbetering. De gepatenteerde Clima Seat is een ademende fleecelaag onder de zittingbekleding. Dit beordert de erdamping an ocht op de zitting en erzekert het comfort ook tijdens lange zitperioden. Door de uitstekende absorptie-eigenschappen an Clima Seat te combineren met het ademend ermogen en andere oordelen an Silk Mesh is een uitzonderlijke erbetering an het algemene comfort mogelijk. info@itra.com NL

16 DUURZAME KWALITEIT Vitra Test Centre Alle Vitra-bureaustoelen worden in ons eigen testcentrum onderworpen aan strenge tests, op basis an parameters die het resultaat zijn an 15 jaar gebruik. Vitra oert tests uit die eel strenger zijn dan de standaardereisten, met een inspectiecatalogus die de zwaarste tests ter wereld omat (simulatie an slechtst mogelijke gebruikssituatie). In de loop der jaren heeft Vitra zelf bijkomende tests ontwikkeld die in geen enkele officiële normencatalogus oorkomen. Blauer Engel Het ID Chair Concept draagt het milieulabel "Blauer Engel" oor bekleed meubilair met lage emissie, als bewijs dat de productiemethoden en materialen an het product oldoen aan de richtlijnen oor milieubescherming en eiligheid an de gebruiker. De "Blauer Engel" (1978) is een an de oudste milieulabels. Greenguard Het GREENGUARD-label oor de kwaliteit an de binnenlucht (2001) bekroont producten die bijdragen tot een gezondere binnenomgeing. GS Met het GS-zegel oor geteste eiligheid certificeert een door de oerheid erkende inspectieinstelling de geschiktheid en de eiligheid an de constructie, gecombineerd met regelmatige controles an de productie. Ergonomics Approed Het LGA-certificaat "Ergonomics Approed" beestigt dat wordt oldaan aan ergonomische ereisten en testcriteria die de minimale wettelijke oorschriften oor draaistoelen oertreffen. Bifma ID Chair oldoet aan de ANSI/BIFMA-standaard X , en oldoet dus aan de strengste eiligheidsereisten oor de Amerikaanse markt. 16 NL

17 GREEN USER AGREEMENT De lange leensduur an de ID Chair heeft niet alleen een positiee inloed op het milieu, maar biedt ook een economisch oordeel oor de klant. Daarom gaat Vitra erder dan de wettelijk oorgeschreen garantie en biedt het zijn klanten de Green User Agreement aan. Dankzij deze duurzame sericeoereenkomst kunnen bedrijen de totale eigendomskostprijs oor de olledige leensduur an het product berekenen m.a.w. alle kosten oor het gebruik alsook de aankoopprijs. Jaar 1 De klant belooft het product op een degelijke wijze te gebruiken en te onderhouden. Vitra erklaart zich an zijn kant akkoord om ID Chairs gratis te erangen in geal an productie- of materiaalgebreken en ersleten onderdelen te erangen. Jaar 5 Vijf jaar na het ondertekenen an de Green User Agreement wordt een sericecontrole an de ID Chairs bij de klant uitgeoerd. Daarmee wordt de oereenkomst oor nog eens ijf jaar erlengd. Jaar 10 De olgende sericecontrole wordt uitgeoerd. De Green User Agreement wordt met nog eens ijf jaar erlengd. Jaar 15 De ID Chairs kunnen nu worden teruggestuurd naar Vitra oor professionele recycling. Bij de bouw an ID Chairs wordt het kleinst mogelijke aantal componenten gebruikt, terwijl de samenstellende materialen eenoudig kunnen worden gescheiden oor latere recycling. De stoelen zijn oor 95% recycleerbaar en bestaan oor 48% uit gerecycleerde materialen. Ze zijn bekroond met het "Blauer Engel"-zegel oor bekleed meubilair met lage emissie, en met het GREENGUARD-certificaat oor de kwaliteit an de binnenlucht. Alle ID Chairs maken gebruik an hetzelfde technische platform, waardoor het onderhoud en de serice sterk ereenoudigd worden. Onderdelen die blootstaan aan slijtage, kunnen eenoudig worden erangen, de rugleuning en de zitting kunnen zonder speciale gereedschappen worden gedemonteerd en de zittingbekledingen kunnen gemakkelijk worden erwijderd. info@itra.com NL

18 MODULAIR SYSTEEM 6 Armleuningen 1. 3D-armleuningen 2. 2D-armleuningen 3. Ringarmleuningen (in de hoogte erstelbaar) 4. Ringarmleuningen (niet erstelbaar) Accessoires 1. Hoofdsteun (oor ID Mesh) 2. Kleerhanger (oor ID Mesh) 3. Kleerhanger (oor ID Trim en ID Trim L) Mechanische eenheid a) FlowMotion zonder oorwaartse kanteling, zonder regeling an de zitdiepte b) FlowMotion met oorwaartse kanteling, zonder regeling an de zitdiepte c) FlowMotion zonder oorwaartse kanteling, met regeling an de zitdiepte d) FlowMotion met oorwaartse kanteling, met regeling an de zitdiepte e) ProMatic Rugleuning 1. ID Air 2. ID Mesh 3. ID Soft 4. ID Trim 5. ID Trim L 6. ID Trim Cap 3 Onderstellen 1. Vijfsteronderstel, gepolijst aluminium 2. Vijfsteronderstel, kunststof in basic dark 3. Viersteronderstel, gepolijst aluminium (alleen met ProMatic) 18 info@itra.com NL

19 ID Air Antonio Citterio, 2012 ID Air met aste ringarmleuningen en rug in basic dark ID Air met 2D-armleuningen en rug in soft light ID Air met aste ringarmleuningen en rug in soft grey Bureaudraaistoel met 2D- of 3D-armleuningen olgens EN 1335, met het keurmerk 'ergonomisch getest'. De ersie met FlowMotion-mechanisme, met oorwaartse kanteling en instelbare zitdiepte, oldoet aan BS (24-uurstest). Mechanisme: FlowMotion of ProMatic. Beide mechanismen kunnen astgezet worden in rechte zithouding. Het mechanisme heeft dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). FlowMotion: erkrijgbaar met of zonder gesynchroniseerde oorwaartsneiging (kan uitgeschakeld worden), met of zonder instelbare zitdiepte. Tegendruk an de rugleuning en oorwaartsneiging afzonderlijk nauwkeurig instelbaar. ProMatic: mechanisme past zich automatisch aan het gewicht an de gebruiker aan, zonder oorwaartsneiging en zonder instelbare zitdiepte. Enkel de zithoogte moet handmatig worden ingesteld. ProMatic heeft geen ergonomisch keurmerk. Rugleuning: geperforeerd polypropyleen (basic dark, soft grey of soft light). Armleuningen: in hoogte en breedte erstelbare 2D-armleuningen of in hoogte, breedte en diepte erstelbare en 360 draaibare 3Darmleuningen. Armsteundragers an gepolijst aluminium. Armleuninghulzen an polyamide in dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Met polyurethaankussens in basic dark (bij frames in basic dark) of dim grey (bij frames in soft grey). Optioneel zijn ook ringarmleuningen an gepolijst persgietaluminium met of zonder hoogteerstelling leerbaar oor gebruik in ergaderruimten. Bij ringarmleuningen met hoogteerstelling hebben de armsteundragers an polyamide dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Zitting: binnenbekleding an polyurethaanschuim. Bekleding an dichtgeween stof of 3D-netweefsel. Onderstel: ijfsteronderstel an polyamide (basic dark) of gepolijst spuitgietaluminium met dubbele zwenkwielen (Ø 60 mm) of glijders. Vergaderstoel: ergaderstoel met draaibaar iersteronderstel an gepolijst spuitgietaluminium op glijders olgens EN Met ProMaticmechanisme, dat zich automatisch aanpast aan het gewicht an de gebruiker (zonder oorwaartsneiging, zonder zitdiepteerstelling); zitting met aste zithoogte en schokabsorberende ering; rugleuning kan niet in erticale stand worden ergrendeld. Opties: zittingen met een bekleding an Silk Mesh zijn tegen meerprijs ook leerbaar met gepatenteerde Clima Seat oor nog langer zitcomfort. NL

20 AFMETINGEN (olgens EN ) ¼ -42¾ ¾ ¾ ¼ -42¾ ¼ -32¼ 19¼ -32¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¾ ¾ ID Air zonder armleuningen ¼ -42¾ ½ -29½ 27½ -29½ ¼ -32¼ 19¼ -32¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -42¾ /4-11½ /4-11½ ¾ ¾ ID Air met 2D-armleuningen ¼ -42¾ ½ ½ ¼ -32¼ 19¼ -32¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -42¾ /4-11½ /4-11½ ¾ ¾ ID Air met 3D-armleuningen ¼ -42¾ ¼ ¼ ¼ -32¼ ¼ -32¼ ¾ -17¾ ¾ -17¾ ¼ -42¾ ¾ ¾ ¾ ¾ -32¾ ¾ -17¾ ¼ ½ ¾ -32¾ ID Air met in de hoogte aanpasbare ringarmleuningen ¼ ¾ -32¾ ¾ -17¾ ¾ -32¾ ¾ -17¾ ¾ -32¾ ¾ ¾ ¼ ¾ ¼ ¼ ½ ID Air met aste ringarmleuningen H D I J Verklaring Erklärungen an de Massangaben afmetingen nach EN C B A A Zithoogte* Sitz belastet mit 64 kg D D Boenkant Oberkante an Rückenlehne rugleuning E F B B Zitdiepte Sitztiefe boen über zitopperlak* Sitz (belastet mit 64 kg) A C Sitzbreite E Armlehnenhöhe über Sitz C Zitbreedte E Armleuning hoogte boen zitopperlak* (belastet mit 64 kg) G *gemeten met 64 kg belasting F Höhe Hoogte des an Rückenlehnenschildes de rugleuning (achterpaneel) G Grösste Maximae Ausladung base straal des Untergestells H Totale hoogte H I Gesamthöhe Breedte an boendeel I J Breite Diepte Oberteil an boendeel J Tiefe Oberteil 20 info@itra.com NL

21 OPPERVLAKKEN EN KLEUREN 70 stone 71 maue grijs 58 kaki 77 baksteen 57 donkerblauw 79 ijsgrijs 80 coffee 84 poppy rood/ champagne 67 cognac 86 donkerblauw/ 82 grijs/stone 85 geel/mosterd 72 poppy rood 21 dimgrey grijs 68 aocado 07 oranje 83 ijsgrijs/ 69 donkergrijs 66 nero Plano 24 soft grey 71 maue grijs 01 lichtgrijs 79 ijsgrijs 21 dimgrey 02 cognac aocado 67 asfalt 03 blaugrijs 06 donkergrijs 77 baksteen nero 04 inktblau 07 zwart Silk Mesh Twill 30 basic dark 52 soft light 30 basic dark 03 aluminium gepolijst 53 soft grey 53 soft grey 01 basic dark Kleur rugleuning ID Air Frame Onderstel NL

22 ID Mesh Antonio Citterio, 2010 ID Mesh met hoofdsteun ID Mesh met 2D-armleuningen ID Mesh met in de hoogte erstelbare ringarmleuningen Bureaudraaistoel met 2D- of 3D-armleuningen olgens EN 1335, met het keurmerk 'ergonomisch getest'. De ersie met FlowMotion-mechanisme, met oorwaartse kanteling en instelbare zitdiepte, oldoet aan BS (24-uurstest). Mechanisme: FlowMotion of ProMatic. Beide mechanismen kunnen astgezet worden in rechte zithouding. Het mechanisme heeft dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). FlowMotion: erkrijgbaar met of zonder gesynchroniseerde oorwaartsneiging (kan uitgeschakeld worden), met of zonder instelbare zitdiepte. Tegendruk an de rugleuning en oorwaartsneiging afzonderlijk nauwkeurig instelbaar. ProMatic: automatische aanpassing aan het gewicht an de gebruiker, zonder oorwaartsneiging en zonder instelbare zitdiepte. Enkel de zithoogte moet handmatig worden ingesteld. ProMatic heeft geen ergonomisch keurmerk. Rugleuning: frame an polyamide (basic dark of soft grey). Met in de hoogte erstelbare lendensteun. Buitenbekleding an de rugleuning: opengeween 3D-weefsel Diamond Mesh of dichtgeween Silk Mesh. Bij bekledingen an Silk Mesh in de kleuren soft grey, mauegrijs en ice grey, is de achterkant soft grey. Bij Silk Mesh in de kleuren, nero en asfalt is de achterkant nero. Bij Silk Mesh in de kleuren aocado, baksteen en dimgrey, heeft de achterkant dezelfde kleur als het frame (soft grey of nero). Armleuningen: in hoogte en breedte erstelbare 2D-armleuningen of in hoogte, breedte en diepte erstelbare en 360 draaibare 3Darmleuningen. Armsteundragers an gepolijst aluminium. Armleuninghulzen an polyamide in dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Met polyurethaankussens in basic dark (bij frames in basic dark) of dim grey (bij frames in soft grey). Optioneel zijn ook ringarmleuningen an gepolijst persgietaluminium met of zonder hoogteerstelling leerbaar oor gebruik in ergaderruimten. Bij ringarmleuningen met hoogteerstelling hebben de armsteundragers an polyamide dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Zitting: binnenbekleding an polyurethaanschuim. Bekleding an dichtgeween stof of 3D-netweefsel. Onderstel: ijfsteronderstel an polyamide (basic dark) of gepolijst spuitgietaluminium met dubbele zwenkwielen (Ø 60 mm) of glijders. Accessoires: hoofdsteun an polyamide (basic dark of soft grey) met instelbare hoek en hoogte, achteraf te monteren. Met kussen an polyurethaan in basic dark (oor hoofdsteun in basic dark) of dim grey (oor hoofdsteun in soft grey). Apart leerbare kledinghanger an polyamide in basic dark of soft grey (max. draagermogen: 2 kg). Hoofdsteun en kledinghanger kunnen apart of samen worden gebruikt. Vergaderstoel: ergaderstoel met draaibaar iersteronderstel an gepolijst spuitgietaluminium op glijders in oereenstemmingmet EN Met ProMatic-mechanisme, dat zich automatisch aanpast aan het gewicht an de gebruiker (zonder oorwaartsneiging, zonder zitdiepteerstelling); zitting met aste zithoogte en schokabsorberende ering; rugleuning kan niet in erticale stand worden ergrendeld. Opties: zittingen met een bekleding an Silk Mesh zijn tegen meerprijs ook leerbaar met gepatenteerde Clima Seat oor nog langer zitcomfort. info@itra.com NL

23 AFMETINGEN (olgens EN ) ¾ ¾ ¼ ¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ -43 ID Mesh zonder armleuningen ½ -29½ 27½ -29½ ¼ ¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ¾ -11¼ ¾ -20½ 7¾ -11¼ ½ -29½ 27½ -29½ ¼ ¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ¾ -11¼ ¾ -11¼ ID Mesh met 2D-armleuningen ID Mesh met 3D-armleuningen ¼ ¼ ¼ ¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ -43 ID Mesh met in de hoogte erstelbare ringarmleuningen ¼ ¼ ¼ ¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ¼ ¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ¾ ¾ ¼ ¼ ¼ ¼ ½ ½ ½ ½ ID Mesh met aste ringarmleuningen ¼ -52¼ ¼ ¼ ½ -33¾ 25½ -33¾ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -52¼ ½ ½ ¾ -12½ ¾ -12½ / / / / / / / / /4 ID Mesh met hoofdsteun en kleerhanger ID Mesh hoofdsteun ID Mesh kledinghaak H D I J Verklaring Erklärungen an de Massangaben afmetingen nach EN C B A A Zithoogte* Sitz belastet mit 64 kg D D Boenkant Oberkante an Rückenlehne rugleuning E F B B Zitdiepte Sitztiefe boen über zitopperlak* Sitz (belastet mit 64 kg) A C Sitzbreite E Armlehnenhöhe über Sitz C Zitbreedte E Armleuning hoogte boen zitopperlak* (belastet mit 64 kg) G *gemeten met 64 kg belasting F Höhe Hoogte des an Rückenlehnenschildes de rugleuning (achterpaneel) G Grösste Maximae Ausladung base straal des Untergestells H Totale hoogte H I Gesamthöhe Breedte an boendeel I J Breite Diepte Oberteil an boendeel J Tiefe Oberteil 24 info@itra.com NL

24 OPPERVLAKKEN EN KLEUREN 70 stone 71 maue grijs 58 kaki 77 baksteen 57 donkerblauw 79 ijsgrijs 80 coffee 84 poppy rood/ champagne 67 cognac 86 donkerblauw/ 82 grijs/stone 85 geel/mosterd 72 poppy rood 21 dimgrey grijs 68 aocado 07 oranje 83 ijsgrijs/ 69 donkergrijs 66 nero Plano (enkel zitting) 24 soft grey 68 aocado 21 dimgrey / kleur als frame 67 asfalt / nero 79 ijsgrijs 77 baksteen 24 soft grey / soft grey 68 aocado / kleur als frame 71 maue grijs 67 asfalt 54 / nero 71 maue grijs / soft grey 21 dimgrey nero 66 nero / nero 77 baksteen / kleur als frame 79 ijsgrijs / soft grey Diamond Mesh Silk Mesh / erso rug 01 lichtgrijs 02 cognac blaugrijs 06 donkergrijs 30 basic dark 03 aluminium gepolijst 04 inktblau 07 zwart 53 soft grey 01 basic dark Twill (enkel zitting) Frame Onderstel info@itra.com NL

25 ID Soft Antonio Citterio, 2010 ID Soft met 3D-armleuningen ID Soft met 2D-armleuningen ID Soft met in de hoogte erstelbare ringarmleuningen Bureaudraaistoel met 2D- of 3D-armleuningen olgens EN 1335, met het keurmerk 'ergonomisch getest'. De ersie met FlowMotion-mechanisme, met oorwaartse kanteling en instelbare zitdiepte, oldoet aan BS (24-uurstest). Mechanisme: FlowMotion of ProMatic. Beide mechanismen kunnen astgezet worden in rechte zithouding. Het mechanisme heeft dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). FlowMotion: erkrijgbaar met of zonder gesynchroniseerde oorwaartsneiging (kan uitgeschakeld worden), met of zonder instelbare zitdiepte. Tegendruk an de rugleuning en oorwaartsneiging afzonderlijk nauwkeurig instelbaar. ProMatic: mechanisme past zich automatisch aan het gewicht an de gebruiker aan, zonder oorwaartsneiging en zonder instelbare zitdiepte. Enkel de zithoogte moet handmatig worden ingesteld. ProMatic heeft geen ergonomisch keurmerk. Rugleuning: polyamide (basic dark of soft grey), in de hoogte erstelbaar, met binnenbekleding an polyurethaanschuim. Bekleding an dichtgeween stof of 3D-netweefsel. Armleuningen: in hoogte en breedte erstelbare 2D-armleuningen of in hoogte, breedte en diepte erstelbare en 360 draaibare 3Darmleuningen. Armsteundragers an gepolijst aluminium. Armleuninghulzen an polyamide in dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Met polyurethaankussens in basic dark (bij frames in basic dark) of dim grey (bij frames in soft grey). Optioneel zijn ook ringarmleuningen an gepolijst persgietaluminium met of zonder hoogteerstelling leerbaar oor gebruik in ergaderruimten. Bij ringarmleuningen met hoogteerstelling hebben de armsteundragers an polyamide dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Zitting: binnenbekleding an polyurethaanschuim. Bekleding an zitting en rugleuning uitgeoerd in dichtgeween stof of 3D-netweefsel. Onderstel: ijfsteronderstel an polyamide (basic dark) of gepolijst spuitgietaluminium met dubbele zwenkwielen (Ø 60 mm) of glijders. Vergaderstoel: ergaderstoel met draaibaar iersteronderstel an gepolijst spuitgietaluminium op glijders in oereenstemmingmet EN Met ProMatic-mechanisme, dat zich automatisch aanpast aan het gewicht an de gebruiker (zonder oorwaartsneiging, zonder zitdiepteerstelling); zitting met aste zithoogte en schokabsorberende ering; rugleuning kan niet in erticale stand worden ergrendeld. Opties: zittingen met een bekleding an Silk Mesh zijn tegen meerprijs ook leerbaar met gepatenteerde Clima Seat oor nog langer zitcomfort. NL

26 AFMETINGEN (olgens EN ) ¼ -43¼ ½ ¾ ¾ ½ ½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -43¼ ½ / / / / ID Soft zonder armleuningen ½ -29½ 27½ -29½ ½ ½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -43¼ ½ ¼ -43¼ ½ /4-11½ ¾ -20½ 7 3 /4-11½ ID Soft met 2D-armleuningen ½ ½ ½ ½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -43¼ ½ ¼ -43¼ ½ /4-11½ ¾ -20½ 7 3 /4-11½ ID Soft met 3D-armleuningen ¼ -43¼ ½ ¼ ¼ ½ ½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -43¼ ½ ¼ ¼ ¼ -43¼ ½ ¼ -43¼ ½ ½ ½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¾ -20½ 7½ ¼ ¼ ½ ½ ½ ½ ¾ 22-28¾ ¾ 7½ ¾ ID Soft met in de hoogte erstelbare ringarmleuningen ¼ -43¼ ½ ¼ ¼ ½ ½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -43¼ ½ ¼ -43¼ ½ ¼ -43¼ ½ ¼ ¼ ½ ½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ½ ½ ½ ½ ¾ 22-28¾ ¾ ¾ ID Soft met aste ringarmleuningen H D I J Verklaring Erklärungen an de Massangaben afmetingen nach EN C B A A Zithoogte* Sitz belastet mit 64 kg D D Boenkant Oberkante an Rückenlehne rugleuning E F B B Zitdiepte Sitztiefe boen über zitopperlak* Sitz (belastet mit 64 kg) A C Sitzbreite E Armlehnenhöhe über Sitz C Zitbreedte E Armleuning hoogte boen zitopperlak* (belastet mit 64 kg) G *gemeten met 64 kg belasting F Höhe Hoogte des an Rückenlehnenschildes de rugleuning (achterpaneel) G Grösste Maximae Ausladung base straal des Untergestells H Totale hoogte H I Gesamthöhe Breedte an boendeel I J Breite Diepte Oberteil an boendeel J Tiefe Oberteil 28 info@itra.com NL

27 OPPERVLAKKEN EN KLEUREN 70 stone 71 maue grijs 58 kaki 77 baksteen 57 donkerblauw 79 ijsgrijs 80 coffee 84 poppy rood/ champagne 67 cognac 86 donkerblauw/ 82 grijs/stone 85 geel/mosterd 72 poppy rood 21 dimgrey grijs 68 aocado 07 oranje 83 ijsgrijs/ 69 donkergrijs 66 nero Plano 24 soft grey 71 maue grijs 01 lichtgrijs 79 ijsgrijs 21 dimgrey 02 cognac aocado 67 asfalt 03 blaugrijs 06 donkergrijs 77 baksteen nero 04 inktblau 07 zwart Silk Mesh Twill 30 basic dark 03 aluminium gepolijst 53 soft grey 01 basic dark Frame Onderstel NL

28 ID Trim Antonio Citterio, 2010 ID Trim met iersteronderstel en aste ringarmleuningen ID Trim met 3D-armleuningen ID Trim met 3D-armleuningen Bureaudraaistoel met 2D- of 3D-armleuningen olgens EN 1335, met het keurmerk 'ergonomisch getest'. De ersie met FlowMotion-mechanisme, met oorwaartse kanteling en instelbare zitdiepte, oldoet aan BS (24-uurstest). Mechanisme: FlowMotion of ProMatic. Beide mechanismen kunnen astgezet worden in rechte zithouding. Mechanisme heeft dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). FlowMotion: erkrijgbaar met of zonder gesynchroniseerde oorwaartsneiging (kan uitgeschakeld worden), met of zonder instelbare zitdiepte. Tegendruk an de rugleuning en oorwaartsneiging afzonderlijk nauwkeurig instelbaar. ProMatic: mechanisme past zich automatisch aan het gewicht an de gebruiker aan, zonder oorwaartsneiging en zonder instelbare zitdiepte. Enkel de zithoogte moet handmatig worden ingesteld. ProMatic heeft geen ergonomisch keurmerk. Rugleuning: frame an polyamide (basic dark of soft grey). Optioneel in hoogte erstelbaar lendenkussen. Bekleding an stof of leder. Armleuningen: in hoogte en breedte erstelbare 2D-armleuningen of in hoogte, breedte en diepte erstelbare en 360 draaibare 3Darmleuningen. Armleuningdragers an gepolijst aluminium. Armleuninghulzen an polyamide in dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Met polyurethaankussens in basic dark (bij frames in basic dark) of dim grey (bij frames in soft grey). Optioneel zijn ook ringarmleuningen an gepolijst persgietaluminium met of zonder hoogteerstelling leerbaar oor gebruik in ergaderruimten. Bij ringarmleuningen met hoogteerstelling hebben de armsteundragers an polyamide dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Zitting: binnenbekleding an polyurethaanschuim. Bekleding an rugleuning en zitting: stof of leder. Voor stoelen met oorwaartsneiging wordt een lederen bekleding afgeraden, omdat de gebruiker daardoor an de zitting kan glijden. Onderstel: ijfsteronderstel an polyamide (basic dark) of gepolijst spuitgietaluminium met dubbele zwenkwielen (Ø 60 mm) of glijders. Accessoires: kledinghanger an polyamide (basic dark of soft grey) met max. draagermogen an 2 kg. Vergaderstoel: ergaderstoel met draaibaar iersteronderstel an gepolijst spuitgietaluminium op glijders olgens EN Met ProMaticmechanisme, dat zich automatisch aanpast aan het gewicht an de gebruiker (zonder oorwaartsneiging, zonder zitdiepteerstelling); zitting met aste zithoogte en schokabsorberende ering; rugleuning kan niet in erticale stand worden ergrendeld. info@itra.com NL

29 AFMETINGEN (olgens EN ) ¾ ¾ ¼ 26-31¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ID Trim zonder armleuningen ½ -29½ 27½ -29½ ¼ 26-31¼ / /4 3 / / ½ ½ ¼ 26-31¼ / /4 3 / / ¼ ¼ /4-11½ / / /4-11½ / / ¼ ¼ /4-11½ /4-11½ /4-11½ /4-11½ ID Trim met 2D-armleuningen ID Trim met 3D-armleuningen ¼ ¼ ¼ 26-31¼ ¼ / /4 / / ¼ ¼ ¼ ¼ ½ -10 ID Trim met in de hoogte erstelbare ringormige armleuningen ¼ ¼ ¼ / / / / / / ½ / / ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ 26-30¼ / /4 3 / / ¼ ¼ ½ -25½ ¾ 7½ -25½ ¾ ¼ ¼ ¼ 26-31¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ¼ 26-31¼ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ ¼ ½ ½ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¾ ¾ ID Trim met aste armleuningen ½ ½ ½ ½ /4 3 / / / / / ¼ ¼ ¾ / / ¾ / / ID Trim met kledinghaak ID Trim kledinghaak H D I J Verklaring Erklärungen an de Massangaben afmetingen nach EN C B A A Zithoogte* Sitz belastet mit 64 kg D D Boenkant Oberkante an Rückenlehne rugleuning E F B B Zitdiepte Sitztiefe boen über zitopperlak* Sitz (belastet mit 64 kg) A C Sitzbreite E Armlehnenhöhe über Sitz C Zitbreedte E Armleuning hoogte boen zitopperlak* (belastet mit 64 kg) G *gemeten met 64 kg belasting F Höhe Hoogte des an Rückenlehnenschildes de rugleuning (achterpaneel) G Grösste Maximae Ausladung base straal des Untergestells H Totale hoogte H I Gesamthöhe Breedte an boendeel I J Breite Diepte Oberteil an boendeel J Tiefe Oberteil 32 info@itra.com NL

30 OPPERVLAKKEN EN KLEUREN 70 stone 71 maue grijs 58 kaki 77 baksteen 57 donkerblauw 79 ijsgrijs 80 coffee 84 poppy rood/ champagne 67 cognac 86 donkerblauw/ 82 grijs/stone 85 geel/mosterd 72 poppy rood 21 dimgrey grijs 68 aocado 07 oranje 83 ijsgrijs/ 69 donkergrijs 66 nero Plano 72 sneeuw 01 lichtgrijs 71 zand 67 asfalt 02 cognac kastanje 66 nero 03 blaugrijs 06 donkergrijs 30 basic dark 03 aluminium gepolijst 68 chocolade 70 rood 04 inktblau 07 zwart 53 soft grey 01 basic dark Leder Twill Frame Onderstel NL

31 ID Trim L Antonio Citterio, 2010 ID Trim L met iersteronderstel en aste ringarmleuningen ID Trim L met 3D-armleuningen ID Trim L met 2D-armleuningen en kleerhanger Bureaudraaistoel met 2D- of 3D-armleuningen olgens EN 1335, met het keurmerk 'ergonomisch getest'. De ersie met FlowMotion-mechanisme, met oorwaartse kanteling en instelbare zitdiepte, oldoet aan BS (24-uurstest). Mechanisme: FlowMotion of ProMatic. Beide mechanismen kunnen astgezet worden in rechte zithouding. Het mechanisme heeft dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). FlowMotion: erkrijgbaar met of zonder gesynchroniseerde oorwaartsneiging (kan uitgeschakeld worden), met instelbare zitdiepte. Tegendruk an de rugleuning en oorwaartsneiging afzonderlijk nauwkeurig instelbaar. ProMatic: mechanisme past zich automatisch aan het gewicht an de gebruiker aan, zonder oorwaartsneiging en zonder instelbare zitdiepte. Enkel de zithoogte moet handmatig worden ingesteld. ProMatic heeft geen ergonomisch keurmerk. Rugleuning: hoge rugleuning met geïntegreerde, in hoogte erstelbare hoofdsteun. Rugleuningframe an polyamide, in basic dark of soft grey. Optioneel met in de hoogte erstelbare lendensteun. Bekleding an stof of leder. Hoofdsteun bij lederen oertrek in dezelfde kleur als het leder. Bij stofoertrek is de hoofdsteun naar keuze in dim grey leder of nero leder. Armleuningen: in hoogte en breedte erstelbare 2D-armleuningen of in hoogte, breedte en diepte erstelbare en 360 draaibare 3Darmleuningen. Armsteundragers an gepolijst aluminium. Armleuninghulzen an polyamide in dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Met polyurethaankussens in basic dark (bij frames in basic dark) of dim grey (bij frames in soft grey). Optioneel zijn ook ringarmleuningen an gepolijst persgietaluminium met of zonder hoogteerstelling leerbaar oor gebruik in ergaderruimten. Bij in de hoogte erstelbare ringarmleuningen zijn de armsteundragers an polyamide in de kleur an het frame (basic dark of soft grey). Zitting: binnenbekleding an polyurethaanschuim. Bekleding an rugleuning en zitting: stof of leder. Voor stoelen met oorwaartsneiging wordt een lederen bekleding afgeraden, omdat de gebruiker daardoor an de zitting kan glijden. Onderstel: ijfsteronderstel an polyamide (basic dark) of gepolijst spuitgietaluminium met dubbele zwenkwielen (Ø 60 mm) of glijders. Accessoires: kledinghanger an polyamide (basic dark of soft grey) met max. draagermogen an 2 kg. Vergaderstoel: ergaderstoel met draaibaar iersteronderstel an gepolijst spuitgietaluminium op glijders in oereenstemming met EN Met ProMatic-mechanisme, dat zich automatisch aanpast aan het gewicht an de gebruiker (zonder oorwaartsneiging, zonder zitdiepteerstelling); zitting met aste zithoogte en schokabsorberende ering. info@itra.com NL

32 AFMETINGEN (olgens EN ) ¾ -54½ ¾ ¾ ¾ -54½ ¼ -35½ 21¼ -35½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -34¼ ¼ -34¼ ID Trim L zonder armleuningen ½ ½ / /2 1 / / / /4 3 / / ¾ -54½ ¾ -54½ /4-11½ /4-11½ ¼ -34¼ ¼ -34¼ ID Trim L met 2D-armleuningen ½ ½ / /2 1 / / / / / ¾ -54½ ¾ -54½ /4-11½ ¾ -20½ 7 3 /4-11½ ID Trim L met 3D-armleuningen ¼ -34¼ ¼ -34¼ ¼ ¼ ¼ -35½ 21¼ -35½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¾ -54½ ¾ -54½ ¾ -20½ 7½ ¼ -34¼ ¼ -34¼ ¼ ¼ ¼ -35½ 21¼ -35½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¾ -54½ ¾ -54½ ¾ -20½ 7½ ¼ -34¼ ¼ -34¼ ID Trim L met in de hoogte erstelbare ringormige armleuningen ¾ -54½ ¼ ¼ ¾ -54½ ¼ -35½ 21¼ -35½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -34¼ ¼ -34¼ ¾ -54½ ¼ ¼ ¾ -54½ ¼ -35½ 21¼ -35½ ¾ -17¾ 15¾ -17¾ ¼ -34¼ ¼ -34¼ ¼ ¼ ¾ -34¼ 22¾ -34¼ ¾ ¾ ¼ -34¼ ¼ -34¼ ID Trim L met aste armleuningen ½ ½ ½ ½ /4 3 / / / / / / / / ¾ ¾ -20½ 6-9¾ ¼ -34¼ ¼ -34¼ ID Trim L met kledinghaak ID Trim kledinghaak H D I J Verklaring Erklärungen an de Massangaben afmetingen nach EN C B A A Zithoogte* Sitz belastet mit 64 kg D D Boenkant Oberkante an Rückenlehne rugleuning E F B B Zitdiepte Sitztiefe boen über zitopperlak* Sitz (belastet mit 64 kg) A C Sitzbreite E Armlehnenhöhe über Sitz C Zitbreedte E Armleuning hoogte boen zitopperlak* (belastet mit 64 kg) G *gemeten met 64 kg belasting F Höhe Hoogte des an Rückenlehnenschildes de rugleuning (achterpaneel) G Grösste Maximae Ausladung base straal des Untergestells H Totale hoogte H I Gesamthöhe Breedte an boendeel I J Breite Diepte Oberteil an boendeel J Tiefe Oberteil 36 info@itra.com NL

33 OPPERVLAKKEN EN KLEUREN 70 stone 71 maue grijs 58 kaki 77 baksteen 57 donkerblauw 79 ijsgrijs 80 coffee 84 poppy rood/ champagne 67 cognac 86 donkerblauw/ 82 grijs/stone 85 geel/mosterd 72 poppy rood 21 dimgrey grijs 68 aocado 07 oranje 83 ijsgrijs/ 69 donkergrijs 66 nero Plano 72 sneeuw 01 lichtgrijs 71 zand 67 asfalt 02 cognac kastanje 66 nero 03 blaugrijs 06 donkergrijs 21 dimgrey 68 chocolade 70 rood 04 inktblau 07 zwart 66 nero Leder Twill Hoofdsteun leder (bij stofoertrek) 30 basic dark 03 aluminium gepolijst 53 soft grey 01 basic dark Frame Onderstel NL

34 ID Trim Cap Antonio Citterio, 2012 ID Trim Cap met aste ringarmleuningen ID Trim Cap met 3D-armleuningen Bureaudraaistoel met 2D- of 3D-armleuningen olgens EN 1335, met het keurmerk 'ergonomisch getest'. De ersie met FlowMotion-mechanisme, met oorwaartse kanteling en instelbare zitdiepte, oldoet aan BS (24-uurstest). Mechanisme: FlowMotion of ProMatic. Beide mechanismen kunnen astgezet worden in rechte zithouding. Het mechanisme heeft dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). FlowMotion: erkrijgbaar met of zonder gesynchroniseerde oorwaartsneiging (kan uitgeschakeld worden), met instelbare zitdiepte. Tegendruk an de rugleuning en oorwaartsneiging afzonderlijk nauwkeurig instelbaar. ProMatic: mechanisme past zich automatisch aan het gewicht an de gebruiker aan, zonder oorwaartsneiging en zonder instelbare zitdiepte. Enkel de zithoogte moet handmatig worden ingesteld. ProMatic heeft geen ergonomisch keurmerk. Rugleuning en kap: hoge rugleuning met geïntegreerde, in de hoogte erstelbare hoofdsteun en afschermende kap. Rugleuningframe an polyamide, in basic dark of soft grey. Met in de hoogte erstelbare lendensteun. Bekleding an stof of leder. Hoofdsteun bij lederen oertrek in dezelfde kleur als het leder. Bij stofoertrek is de hoofdsteun naar keuze in dim grey leder of nero leder. Kap an polyesterfleece in ier kleuren. Armleuningen: in hoogte en breedte erstelbare 2D-armleuningen of in hoogte, breedte en diepte erstelbare en 360 draaibare 3Darmleuningen. Armleuningdragers an gepolijst aluminium. Armleuninghulzen an polyamide in dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Met polyurethaankussens in basic dark (bij frames in basic dark) of dim grey (bij frames in soft grey). Optioneel zijn ook ringarmleuningen an gepolijst persgietaluminium met of zonder hoogteerstelling leerbaar oor gebruik in ergaderruimten. Bij ringarmleuningen met hoogteerstelling hebben de armsteundragers an polyamide dezelfde kleur als het frame (basic dark of soft grey). Zitting: binnenbekleding an polyurethaanschuim. Bekleding an rugleuning en zitting: stof of leder. Voor stoelen met oorwaartsneiging wordt een lederen bekleding afgeraden, omdat de gebruiker daardoor an de zitting kan glijden. Onderstel: ijfsteronderstel an gepolijst spuitgietaluminium met dubbele zwenkwielen (Ø 60 mm) of glijders. NL

dezelfde onovertroffen kwaliteit. Op grond van deze ervaring geven we op alle stoelen uit de Soft Pad Group een garantie van 30 jaar.

dezelfde onovertroffen kwaliteit. Op grond van deze ervaring geven we op alle stoelen uit de Soft Pad Group een garantie van 30 jaar. Soft Pad Group Charles & Ray Eames, 1969 Soft Pad Group Het ontwerp an de Soft Pad Group dateert uit 1969. Zowel wat de bouw als de orm betreft lijken deze stoelen op die uit de Aluminium Group, maar de

Nadere informatie

Citterio Collection. Antonio Citterio. Gebruik van klantenstof:

Citterio Collection. Antonio Citterio. Gebruik van klantenstof: Citterio Collection Antonio Citterio Citterio Collection AC 4 82 AC 4 Conference 83 Skape 84 Oson C 85 Axess Plus 86 T-Chair 87 Visavis 2 88 Visaroll 2 89 Visavis 90 Visavis Softback 91 Visasoft 92 Visalounge

Nadere informatie

1 ID Chair Concept. Antonio Citterio, 2010/2012

1 ID Chair Concept. Antonio Citterio, 2010/2012 ID Chair Concept Antonio Citterio, 2010/2012 ID Chair Concept Vitra ontwikkelt nieuwe oplossingen voor evoluerende werkomgevingen en heeft de voorbije vijftig jaar geëxperimenteerd met materialen en technologieën

Nadere informatie

Bouroullec Collection

Bouroullec Collection Bouroullec Collection Ronan Bouroullec Erwan Bouroullec Bouroullec Collection Worknest 104 Workbay 104 Softshell Chair 105 Vegetal 106 Slow Chair 107 Alcove Sofa 108 Alcove Highback Sofa 109 Alcove Highback

Nadere informatie

Soft Pad Group. Charles & Ray Eames, 1969

Soft Pad Group. Charles & Ray Eames, 1969 Soft Pad Group Charles & Ray Eames, 19 Soft Pad Group, EA 216, EA 219, EA 208 Het ontwerp an de Soft Pad Chair dateert uit 19. De Soft Pad Chair heeft qua orm en constructie eel gemeen met de Aluminium

Nadere informatie

ESENCIA. Esencia 3. materialen, de vorm en de functionaliteit. Wat essentieel is voor u, is voor ons uitermate belangrijk.

ESENCIA. Esencia 3. materialen, de vorm en de functionaliteit. Wat essentieel is voor u, is voor ons uitermate belangrijk. ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA Daniel Figueroa heeft de stoel Esencia bij het ontwerpen zowel een ziel als een persoonlijkheid gegeven. De naam Esencia is afgeleid van het Latijnse woord essentia.

Nadere informatie

INHOUD IMPRESSUM ID CHAIR CONCEPT A UNIVERSE OF IDENTITIES. Ontwerp karlssonwilker inc., New York. ID Chair Concept 5 Antonio Citterio 10

INHOUD IMPRESSUM ID CHAIR CONCEPT A UNIVERSE OF IDENTITIES. Ontwerp karlssonwilker inc., New York. ID Chair Concept 5 Antonio Citterio 10 IMPRESSUM ID CHAIR CONCEPT A UNIVERSE OF IDENTITIES INHOUD Ontwerp karlssonwilker inc., New York Renderings GoodbyeLtd, Zürich Fotografie Eduardo Perez, Frankfurt Marc Eggimann, Basel Nrecaj, Ulm Lithografie/Druk

Nadere informatie

Ad Hoc. Antonio Citterio, 1994, 2010

Ad Hoc. Antonio Citterio, 1994, 2010 Ad Hoc Antonio Citterio, 1994, 2010 Het kantoorsysteem Ad Hoc werd in 1994 in samenwerking met Antonio Citterio ontworpen en is sindsdien oortdurend erder ontwikkeld. Het is een echte klassieker, een kantoormeubelsysteem

Nadere informatie

Eames Soft Pad Group. Charles & Ray Eames, 1969

Eames Soft Pad Group. Charles & Ray Eames, 1969 Eames Soft Pad Group Eames Soft Pad Group Het ontwerp an de Soft Pad Group dateert uit 1969. Zowel wat de constructie als de orm betreft, zijn de Soft Pad Chairs ergelijkbaar met het ontwerp an de Aluminium

Nadere informatie

Een functionele stoel voor een comfortabele prijs

Een functionele stoel voor een comfortabele prijs RH Extend RH EXTEND Deze elegante stoel is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch. RH Extend is ontworpen om je lichaam de best mogelijke ondersteuning en ontspanning te geven, terwijl je tegelijkertijd

Nadere informatie

OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland

OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland OFFICE SEATING WERKPLEK 6 Bureaustoelen BESPREKINGEN & CONFERENTIES 40Stoelen 62 Tafels 154 Sofas VITRA STANDARDS COLLECTION 170Stoelen 197 Tafels

Nadere informatie

Charles & Ray Eames, 1958

Charles & Ray Eames, 1958 Aluminium Group Charles & Ray Eames, 1958 Aluminium Group De Aluminium Chair is een an de belangrijkste meubelontwerpen an de 20ste eeuw. De stoel werd oorspronkelijk ontworpen oor een priéwoning in Columbus

Nadere informatie

rh-bureaustoelen.nl RH Extend

rh-bureaustoelen.nl RH Extend rh-bureaustoelen.nl RH Extend RH Extend is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch en slijtagebestendig en is perfect geschikt voor recepties, opleidingsomgevingen en kantoren. Omdat de RH Extend gemakkelijk

Nadere informatie

HeadLine Bellini Collection

HeadLine Bellini Collection HeadLine Bellini Collection Een hoge rugleuning is geen kwestie van hiërarchie, maar van gezond zitten. HeadLine is dé stoel voor iedereen die tijdens het werken gezonder wil zitten. HeadLine ondersteunt

Nadere informatie

Aluminium Group. Die past zich aan het lichaam aan en biedt comfort zonder dure stoffering.

Aluminium Group. Die past zich aan het lichaam aan en biedt comfort zonder dure stoffering. Aluminium Group Charles & Ray Eames, 1958 Bestel ze bij De Meubelmakelaar tegen projectprijzen. Bekijk hier alle kantoormeubelen Aluminium Group De Aluminium Chair is een an de belangrijkste meubelontwerpen

Nadere informatie

www.meinema.nl 020-3118396 paro Gezond zitten. Meer bewegen.

www.meinema.nl 020-3118396 paro Gezond zitten. Meer bewegen. www.meinema.nl 020-3118396 paro Gezond zitten. Meer bewegen. paro_net paro_net en paro_business: de allrounders onder de bureaustoelen. De paro_business is voorzien van een comfortabele gestoffeerde rugleuning,

Nadere informatie

6000 & 8000 6000 & 8000 3

6000 & 8000 6000 & 8000 3 6000&8000 2 6000 & 8000 6000 & 8000 3 6000 & 8000 De bureaustoelen van de productlijn 8000 hebben hetzelfde ontwerp en grotendeels dezelfde onderdelen als de productlijn 6000. Het verschil zit in het neigmechanisme.

Nadere informatie

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Vandaag zetten we de deur open naar iets nieuws. We nemen iets goeds en maken het nog veel beter. Entrada II is de volgende generatie van een populaire bureaustoel;

Nadere informatie

MBI. Serie Sitness. Draaistoel Sitness 10. Draaistoel Sitness 15

MBI. Serie Sitness. Draaistoel Sitness 10. Draaistoel Sitness 15 MBI Serie Sitness Bij bureaustoelen van de serie Sitness zijn het onderstel en zitvlak dynamisch verbonden. Dat creëert een volledig nieuw zitgevoel waarbij de rugspieren permanent geactiveerd, getraind

Nadere informatie

AHREND 190, EEN KLEURRIJKE MANIER VAN ZITTEN. Kleurrijke verschijning

AHREND 190, EEN KLEURRIJKE MANIER VAN ZITTEN. Kleurrijke verschijning _AHREND 190 1I AHREND 190, EEN KLEURRIJKE MANIER VAN ZITTEN De lendesteun geeft Ahrend 190 zijn karakteristieke uitstraling Kleurrijke verschijning De comfortabele Ahrend 190 vormt een kleurrijke aanvulling

Nadere informatie

Joyn. Ronan & Erwan Bouroullec, 2002

Joyn. Ronan & Erwan Bouroullec, 2002 Joyn Ronan & Erwan Bouroullec, 2002 Joyn Plattform en Single Desk Joyn is meer dan een kantoormeubel. Joyn is een managementinstrument in een tijd waarin de werkcultuur steeds erandert. Joyn creëert namelijk

Nadere informatie

Een stoel die functie en esthetiek combineert op vanzelfsprekende, maar niettemin innovatieve wijze. Daniel Figueroa. 4 Salida

Een stoel die functie en esthetiek combineert op vanzelfsprekende, maar niettemin innovatieve wijze. Daniel Figueroa. 4 Salida S A L I D A 2 Esencia Salida 3 SALIDA De kruising van een degelijk technisch ontwerp met functionaliteit en esthetiek levert boeiende resultaten op. Uit die combinatie ontstaat iets unieks. De Salidabureau-

Nadere informatie

Specificaties >> 4401 PRO >> 4402 PRO >> 4400 PUR PRO >> 4408 PRO

Specificaties >> 4401 PRO >> 4402 PRO >> 4400 PUR PRO >> 4408 PRO >> Bedrijfsstoelen >> 4400 Pur Pro Ik werk onder veeleisende omstandigheden met diverse chemische stoffen. Mijn stoel moet dan ook tegen een stootje kunnen en makkelijk te reinigen zijn. De 4400 line van

Nadere informatie

EEN KLASSIEKE SCHOONHEID

EEN KLASSIEKE SCHOONHEID MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Elke welving van Monroe heeft een betekenis; elke lijn heeft een doel. Ontworpen door Idesign en vernoemd naar een klassieke schoonheid: een onweerstaanbaar mooie stoel

Nadere informatie

Workbays 90. Ronan & Erwan Bouroullec, 2014

Workbays 90. Ronan & Erwan Bouroullec, 2014 Workbays 90 Ronan & Erwan Bouroullec, 2014 Workbays 90 Vitra introduceerde de Workbays in 2012 als flexibele oplossing om afgeschermde werk- en ergaderplekken en functionele ruimten te creëren in open

Nadere informatie

Opus. 320 ProjectBureaustoelen / Opus. «Ieder zijn stoel, ieder zijn OPUS, een unieke stoelenlijn die beantwoordt aan eenieders stijlvoorkeur

Opus. 320 ProjectBureaustoelen / Opus. «Ieder zijn stoel, ieder zijn OPUS, een unieke stoelenlijn die beantwoordt aan eenieders stijlvoorkeur 320 ProjectBureaustoelen / Opus Synchroon, hoge rug met stof, hoofdsteun. Optionele vaste design armleuningen Synchroon, hoge rug met mesh. Optionele 3D armleuningen, hoofdsteun met kleerhanger en lendensteun

Nadere informatie

Zit. Past. Is luchtig.

Zit. Past. Is luchtig. ayo Zit. Past. Is luchtig. Klimaatcomfort. Optische transparantie met superieure ergonomie. Zit: Vloeiende contouren, in zijn geheel rustig, elegant en soeverein. De ontmoeting met ayo betekent schoonheid

Nadere informatie

Connex2. Design: Jörg Bernauer

Connex2. Design: Jörg Bernauer Design: Jörg Bernauer Ingewikkeld is passé, de toekomst is eenvoudig. Volledig automatisch reagerende functies zorgen heel eenvoudig voor bewegend zitten in een ideale positie. 4 BASISUITVOERING Bureaustoelen,

Nadere informatie

ayo Folder_Ayo_12stg_RZ_NL.indd : :32

ayo Folder_Ayo_12stg_RZ_NL.indd : :32 ayo Folder_Ayo_12stg_RZ_NL.indd 1 27.07.10 17:32 Klimaatcomfort.Optische transparantie met superieure ergonomie. Folder_Ayo_12stg_RZ_NL.indd 2-3 27.07.10 17:32 Zit. Past. Is luchtig. Zit: Vloeiende contouren,

Nadere informatie

Veo. Veo. Concentratie op het wezenlijke met een groot zitcomfort. Het design straalt het feelgood-effect perfect uit.

Veo. Veo. Concentratie op het wezenlijke met een groot zitcomfort. Het design straalt het feelgood-effect perfect uit. Concentratie op het wezenlijke met een groot zitcomfort. Het design straalt het feelgood-effect perfect uit. BASISUITVOERING Bureaustoelen Functionaliteit Lichaamsgewichtsinstelling - Puntsynchroonmechanisme

Nadere informatie

- de luchtkussen stoel

- de luchtkussen stoel - de luchtkussen stoel 5 Dubbele lucht 1. Luchtkussen zitting. 2. Ontwerp met speciale groeven waardoor de lucht kan circuleren. Samen vormen deze eigenschappen een unieke stoel. 2 - de luchtkussen stoel

Nadere informatie

In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk.

In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk. In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk. Wij kunnen u helpen comfortabel te zitten. 2 Luister op tijd naar uw lichaam. Anders is de kans groot dat u het nog lang zult voelen. Rugklachten zijn een

Nadere informatie

giroflex 64 Stoll Giroflex AG

giroflex 64 Stoll Giroflex AG Wereldwijd is de giroflex 64 meer dan 1,5 miljoen keer verkocht. Dit succes is geen toeval, want de klassieke stoel verenigt ergonomie en design op het hoogste niveau. De door Walser Design ontworpen stoelenserie

Nadere informatie

Veo. Cato. Duera. Duera24. Ciello. Cato

Veo. Cato. Duera. Duera24. Ciello. Cato Van lichtgewicht tot krachtpatser. De gepatenteerde, uiterst nauwkeurige aanpassing van het lichaamsgewicht van 45-125 kg zorgt voor zitcomfort op maat. Ideaal voor desksharing. 88 BASISUITVOERING Bureaustoelen

Nadere informatie

www.dauphin.nl NPR 1813 Zitoplossingen voor professionals!

www.dauphin.nl NPR 1813 Zitoplossingen voor professionals! www.dauphin.nl NPR 1813 Zitoplossingen voor professionals! Inhoud my-self 4-11 Zitoplossingen van professionals voor professionals. @Just 12-13 TakeOver 14-15 Al meer dan 40 jaar staat de mens, de zittende

Nadere informatie

Inspirerende ergonomie: Sedus match.

Inspirerende ergonomie: Sedus match. match Sinds ruim 130 jaar is Sedus een vooraanstaand ontwerper van bureaustoelen. Hierbij is het de kunst zowel toen als nu innovatief design, hoge productkwaliteit en milieubewustzijn te combineren met

Nadere informatie

ARS SEDENDI. SELLEO Edge

ARS SEDENDI. SELLEO Edge ARS SEDENDI SELLEO Edge nl 2 SELLEO EDGE Ein Meilenstein der Ergonomie mit Ecken und Kanten. 3 Een mijlpaal in de ergonomie Duidelijke vormen en uitzonderlijk zitcomfort SELLEO EDGE een bureaustoel voor

Nadere informatie

KRIJGT ELKE SITUATIE MET STIJL EN KLASSE ONDER DE KNIE.

KRIJGT ELKE SITUATIE MET STIJL EN KLASSE ONDER DE KNIE. giroflex 63 GIROFLEX 63 KRIJGT ELKE SITUATIE MET STIJL EN KLASSE ONDER DE KNIE. 63-4074 Zitting en rug gestoffeerd Lage rugleuning Gepoedercoat 63-4574 Zitting gestoffeerd Hoge rugleuning Gepoedercoat

Nadere informatie

ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT DE GRENZEN.

ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT DE GRENZEN. girolex 656 giroflex 656 Een perfecte stoel moet vooral één ding: zo flexibel als zijn gebruiker en op elk moment ondersteunend zijn. Uitgerekend dat gaf de doorslag bij de vormgeving van de giroflex 656.

Nadere informatie

Prijslijst 9/2011. Geldig vanaf 1.9.2011 NL

Prijslijst 9/2011. Geldig vanaf 1.9.2011 NL Prijslijst 9/2011 Geldig vanaf 1.9.2011 NL Stoll Girolex AG, Zwitserland, editie 2011 M00050404 Inhoud Pagina girolex 10 5 girolex 12 6 girolex 13 8 girolex 15 12 girolex 16 14 girolex 17 18 girolex 18

Nadere informatie

Höganäs. Voor u op maat gemaakt. Individueel aanpasbare bureaustoelen voor ergonomisch en comfortabel zitten.

Höganäs. Voor u op maat gemaakt. Individueel aanpasbare bureaustoelen voor ergonomisch en comfortabel zitten. Höganäs. Voor u op maat gemaakt. Individueel aanpasbare bureaustoelen voor ergonomisch en comfortabel zitten. Höganäs 2016 We zijn allemaal uniek. Daarom moet u uw stoel aan uw behoeften aanpassen. Geen

Nadere informatie

Cato Plus. Design: Klöber Design-Team

Cato Plus. Design: Klöber Design-Team Design: Klöber Design-Team De biedt door zijn comfortabele stoffering en zijn ergonomische eigenschappen een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Voor management, front- of backoffice en desk sharing. 73

Nadere informatie

rh ambio www.rh-bureaustoel.nl 0800-5666666 (gratis)

rh ambio www.rh-bureaustoel.nl 0800-5666666 (gratis) rh ambio www.rh-bureaustoel.nl 0800-5666666 (gratis) Als u op kantoor veel tijd doorbrengt in uw stoel, dan weet u al hoe belangrijk het is dat die comfortabel is. Comfort is echter veel meer dan een goede

Nadere informatie

BIOSWING. 350 iq V 360 iq V. Gebruiksaanwijzing

BIOSWING. 350 iq V 360 iq V. Gebruiksaanwijzing BIOSWING 350 iq V 360 iq V Gebruiksaanwijzing We wensen u veel plezier met uw nieuwe bureaustoel van HAIDER BIOSWING! HAIDER BIOSWING zitsystemen zijn uitgevoerd met een wereldwijd unieke technologie::

Nadere informatie

Bureau- en bezoekersstoelen. match

Bureau- en bezoekersstoelen. match Bureau- en bezoekersstoelen match Sinds ruim 130 jaar is Sedus een vooraanstaand ontwerper van bureaustoelen. Hierbij is het de kunst zowel toen als nu innovatief design, hoge productkwaliteit en milieubewustzijn

Nadere informatie

Mensen Meubilair dat u motiveert en een goed gevoel geeft Flexibel werken ongeacht waar, wanneer, hoe en met wie

Mensen Meubilair dat u motiveert en een goed gevoel geeft Flexibel werken ongeacht waar, wanneer, hoe en met wie Ahrend 250 Mensen Meubilair dat u motiveert en een goed gevoel geeft Flexibel werken ongeacht waar, wanneer, hoe en met wie Planeet Efficiënt gebruik van de ruimte voor minder CO 2 uitstoot Langer productleven

Nadere informatie

Superieure functionaliteit Ultieme eenvoud

Superieure functionaliteit Ultieme eenvoud Superieure functionaliteit Ultieme eenvoud Eenvoud is het uitgangspunt bij alle productontwikkelingen van Humanscale. Al onze producten zijn heel gemakkelijk in het gebruik en hebben zo min mogelijk onderdelen

Nadere informatie

invision project- kantoormeubilair inspires your work

invision project- kantoormeubilair inspires your work invision project- kantoormeubilair inspires your work welcome to a professional collection by invision concept Invision projectinrichting is gespecialiseerd in het inrichten van kantoren, zorginstellingen

Nadere informatie

Plus[6] Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8]

Plus[6] Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8] Plus[6] & Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8] Plus[6] De beste manier om ergonomisch correct te zitten is ervoor te zorgen dat het lichaam in beweging blijft. Vindt u dat raar klinken? Dat is het niet. Plus[6]

Nadere informatie

Het KOPLUS merk is opgericht in 2009

Het KOPLUS merk is opgericht in 2009 01 Eindeloze creativiteit Al onze ontwerpen zijn geïnspireerd door de wens om te veranderen en het nastreven van perfectie. Constante verbeteringen voor een betere leefomgeving. We volgen onze hoofdontwerper

Nadere informatie

Klöber Duera Gebruiksaanwijzing

Klöber Duera Gebruiksaanwijzing Klöber Duera Gebruiksaanwijzing DIN EN 1335 / NPR 1813 De Projectinrichter bel gratis 0800-5666666 Vanuit zitpositie rechts Vanuit zitpositie links 1. Zithoogte-instelling 3. Vergrendeling van de beweging

Nadere informatie

Kantoordraaistoelen Draaifauteuils Bezoekersstoelen. Yos

Kantoordraaistoelen Draaifauteuils Bezoekersstoelen. Yos Kantoordraaistoelen Draaifauteuils Bezoekersstoelen Yos Extra inspiratie kan nooit kwaad. Vooral niet tijdens het werk. De nieuwe werkende klasse zo kan men de Yos noemen, en dat is een compliment. Want

Nadere informatie

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager paro_2 De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager Met meer dan 350.000 verkochte exemplaren is paro de populairste bureaustoel van Wiesner- Hager. paro_2 is de geüpdate versie van deze bestseller. paro_2

Nadere informatie

Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude NL Telefoon +31(0)71/5 81 24 00 Telefax +31(0)71/5 89 69 07 info@velto.nl http://www.velto.

Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude NL Telefoon +31(0)71/5 81 24 00 Telefax +31(0)71/5 89 69 07 info@velto.nl http://www.velto. Velto B.V. Energieweg 21 2382 NB Zoeterwoude NL Telefoon +31(0)71/5 81 24 00 Telefax +31(0)71/5 89 69 07 info@velto.nl http://www.velto.nl Kantoordraaistoelen Managementfauteuils Bezoekersstoelen Conferentiefauteuils

Nadere informatie

Duera. Design: Matthias Dohm

Duera. Design: Matthias Dohm Duera Design: Matthias Dohm Genieten van vorm en functie. Intuïtief te bedienen, in een mum van tijd ingesteld voor correct, ergonomisch zitten. Ideaal voor front- en backoffice. 88 Duera BASISUITVOERING

Nadere informatie

Ergonomie en advieswijzer

Ergonomie en advieswijzer 304 ErgonomischeStoelen / Ergonomie en advieswijzer Ergonomie en advieswijzer Zithouding: Om rug-, spier- en gewrichtspijn te voorkomen zijn de keuze van een aangepaste stoel en een goede zithouding onontbeerlijk.

Nadere informatie

RH Extend is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch en slijtagebestendig en is perfect geschikt voor recepties, opleidingsomgevingen

RH Extend is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch en slijtagebestendig en is perfect geschikt voor recepties, opleidingsomgevingen RH Extend RH Extend is even gebruiksvriendelijk als ergonomisch en slijtagebestendig en is perfect geschikt voor recepties, opleidingsomgevingen en kantoren. Omdat de RH Extend gemakkelijk in en bij te

Nadere informatie

giroflex 646 Stoll Giroflex AG

giroflex 646 Stoll Giroflex AG De nieuwe giroflex 646 is een verdere ontwikkeling van de bestseller giroflex 64. De uitstekende ergonomie van de 64-serie gaat hier samen met een eenvoudige, moderne vormgeving. De door Paolo Fancelli

Nadere informatie

giroflex 68 Stoll Giroflex AG

giroflex 68 Stoll Giroflex AG De giroflex 68 is de synthese van innovatief design, perfecte functionaliteit en een consequent aanpassingsvermogen. De giroflex 68 is ontwikkeld volgens de nieuwste inzichten op het gebied van ergonomie

Nadere informatie

Ahrend 230 As you please.

Ahrend 230 As you please. Ahrend. Always ready for things to come Ahrend 230 As you please. www.ahrend.com Ahrend Produktiebedrijf Zwanenburg bv, producent van Ahrend 230, is gecertificeerd volgens de internationale kwaliteitsnorm

Nadere informatie

Harde schaal, zachte kern.

Harde schaal, zachte kern. poi Harde schaal, zachte kern. De elegante schaalbouwwijze is kenmerkend voor poi. De schaal werkt omhullend en verschaft geborgenheid en bescherming. De zachte kern voelt uitnodigend en comfortabel aan.

Nadere informatie

- 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45

- 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45 ZITTEN ZIT - 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45 B U R E A U S TO E L E N S e r i e 1 0 5 8-9 S e r i e 0 9 5 1 0-1 3 S e r i e n p r 1 8 1 3 1 4-1 7 S e r i e n e n - e n 1 3 3 5 1 8-1 9 S e r i e 0 7 5

Nadere informatie

paro Gezond zitten. Meer bewegen.

paro Gezond zitten. Meer bewegen. paro Gezond zitten. Meer bewegen. paro_net paro_net en paro_business: de allrounders onder de bureaustoelen. De paro_business is voorzien van een comfortabele gestoffeerde rugleuning, terwijl de paro_net

Nadere informatie

Plaatst frisse accenten, met netrug in nieuwe kleuren.

Plaatst frisse accenten, met netrug in nieuwe kleuren. giroflex 68 GIROFLEX 68 Plaatst frisse accenten, met netrug in nieuwe kleuren. 68-7519 3D-armleuningen Afdekkap gasveer 68-7519 3D-armleuningen Afdekkap gasveer Gepolijst aluminium Wielen verchroomd giroflex

Nadere informatie

giroflex 32 designed by Animos+Partner

giroflex 32 designed by Animos+Partner giroflex 32 designed by Animos+Partner giroflex 32 Automatisch in een comfortabele positie: dankzij het Giromove-synchroonmechanisme past de giroflex 32 zich bij het zitten altijd optimaal aan uw bewegingen

Nadere informatie

werken opbergen screens Zitten accessoires oplossing Voor werken & relaxen bureaustoelen managementstoelen bezoeker- en Zaalstoelen VerGaderstoelen

werken opbergen screens Zitten accessoires oplossing Voor werken & relaxen bureaustoelen managementstoelen bezoeker- en Zaalstoelen VerGaderstoelen werken opbergen screens oplossing Voor werken & relaxen Zitten bureaustoelen accessoires managementstoelen bezoeker- en Zaalstoelen VerGaderstoelen designstoelen 82 83 luca luca 329 De Luca-serie is een

Nadere informatie

lean back and enjoy the difference

lean back and enjoy the difference SAVO S3 lean back and enjoy the difference Neem plaats in de Savo S3. Stel de juiste zithoogte in en leun achterover. U bemerkt meteen het verschil. De rugleuning volgt de bewegingen van uw rug. Uw wervelkolom

Nadere informatie

Bentlon Bronze..without compromising Bentlon quality!

Bentlon Bronze..without compromising Bentlon quality! Bentlon.without compromising Bentlon quality! Bentlon.without compromising Bentlon quality! De Bentlon serie bestaat uit uiterst volwaardige behandelstoelen voor professioneel gebruik. De lijn bestaat

Nadere informatie

MedaMorph. Alberto Meda, 2006

MedaMorph. Alberto Meda, 2006 MedaMorph Alberto Meda, 2006 MedaMorph MedaMorph werd ontwikkeld in samenwerking met Alberto Meda. Zijn achtergrond als ingenieur blijkt heel duidelijk uit de ormgeing en de functionaliteit an dit nieuwe,

Nadere informatie

SLAAT EEN GOED FIGUUR, IS ABSOLUUT BETROUWBAAR EN UITERST POPULAIR.

SLAAT EEN GOED FIGUUR, IS ABSOLUUT BETROUWBAAR EN UITERST POPULAIR. giroflex 64 giroflex 64 giroflex 64 SLAAT EEN GOED FIGUUR, IS ABSOLUUT BETROUWBAAR EN UITERST POPULAIR. De stoelfamilie giroflex 64 verbindt volmaakte vormgeving en perfect afgestemde ergonomie het resultaat

Nadere informatie

EEN STEVIGE LICHTGEWICHT

EEN STEVIGE LICHTGEWICHT HÅG CONVENTIO WING EEN STEVIGE LICHTGEWICHT OM GOED TE ZITTEN KUNT U BETER NIET STIL ZITTEN Zelfs als u stil zit zou u in beweging moeten zijn. Mensen brengen tot 80% van hun productieve tijd al zittend

Nadere informatie

rh-bureaustoelen.nl RH Activ

rh-bureaustoelen.nl RH Activ rh-bureaustoelen.nl RH Activ De RH Activ is zo n beetje ons basismodel geworden. Hij is echter verre van standaard. De RH Activ is een ergonomisch doordachte en flexibele stoel, die erg gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT DE GRENZEN.

ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT DE GRENZEN. giroflex 656 giroflex 656 Een perfecte stoel moet vooral één ding zijn: zo flexibel als zijn gebruiker en op elk moment ondersteunend. Uitgerekend dát gaf de doorslag bij de vormgeving van de giroflex

Nadere informatie

VOOR EEN ACTIEVE ZITHOUDING

VOOR EEN ACTIEVE ZITHOUDING CAPELLA 02 Capella Capella 03 CAPELLA Capella is een bureaustoel die speciaal voor u werd ontworpen. Wie u ook bent of waar u ook werkt, in deze unieke en innovatieve stoel zit u altijd comfortabel. Hij

Nadere informatie

2.0. Gezond werken Slimme technologie Duurzaam Award winning. Axia designed and assembled by BMA Ergonomics in the Netherlands

2.0. Gezond werken Slimme technologie Duurzaam Award winning. Axia designed and assembled by BMA Ergonomics in the Netherlands 2.0 Gezond werken Slimme technologie Duurzaam Award winning Axia designed and assembled by BMA Ergonomics in the Netherlands We zetten ons al decennialang in voor het verbeteren van uw zithouding op het

Nadere informatie

HAL. Jasper Morrison, 2010/2014

HAL. Jasper Morrison, 2010/2014 HAL Jasper Morrison, 2010/2014 Speciaal is doorgaans minder bruikbaar dan normaal, aldus Jasper Morrisons grondbeginsel voor ontwerpen die niet buitengewoon maar eerder supranormaal zijn en zich net als

Nadere informatie

De lendensteun biedt extra steun aan de lenden en bijgevolg aan de hele rug. De pomp vult een lendenkussen met lucht, wat extra steun biedt.

De lendensteun biedt extra steun aan de lenden en bijgevolg aan de hele rug. De pomp vult een lendenkussen met lucht, wat extra steun biedt. RH Logic 400/300 RH Logic 400/300 is één van onze meest populaire stoelen, vooral dankzij zijn ergonomische eigenschappen en zijn uitstekende levensduur. De RH Logic 400 heeft een hoge rugleuning en de

Nadere informatie

Stapelstoelen met strakke belijning.

Stapelstoelen met strakke belijning. outline Stapelstoelen met strakke belijning. Strak en tijdloos van vormgeving, optisch licht en tot in detail afgewerkt. De vormgeving loopt consequent door in de functionele aspecten: dankzij de slanke

Nadere informatie

De hoogte van de rugleuning kan met een eenvoudige druk op de knop ingesteld worden.

De hoogte van de rugleuning kan met een eenvoudige druk op de knop ingesteld worden. rh activ De RH Activ is zo n beetje ons basismodel geworden. Hij is echter verre van standaard. De RH Activ is een ergonomisch doordachte en flexibele stoel, die erg gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk

Nadere informatie

Eames Aluminium Group

Eames Aluminium Group Eames Aluminium Group Alluminium Chair De Aluminium Chair is een van de grote meubeldesigns van de twintigste eeuw. Charles en Ray Eames ontwierpen en ontwikkelden deze stoel in 1958 voor de privéwoning

Nadere informatie

Action 5 Vouwframe & Action 5 Vastframe

Action 5 Vouwframe & Action 5 Vastframe Action 5 Vouwframe & Ontdek de Action 5 familie LICHTGEWICHT INSTELBAAR VEELZIJDIG TE CONFIGUREREN Past perfect bij jouw lifestyle! De Invacare Action 5 is ontwikkeld voor de actievere gebruiker die op

Nadere informatie

Ergonomisch getest DUO-BACK

Ergonomisch getest DUO-BACK Ergonomisch getest DUO-BACK Computer by: www.proxicom.de 08 / 2002 Opties Rugleunings traploos in hoogte en breedte te verstellen Armleuningen 11 voudig hoogteverstelbaar niet in hoogteverstelbaar Kruisvoeten

Nadere informatie

VRIJ EN NATUURLIJK PAGINA 1

VRIJ EN NATUURLIJK PAGINA 1 VRIJ EN NATUURLIJK Een goed ontwerp zou onze natuurlijke behoefte om te bewegen niet mogen beperken. Onze omgeving zou de dynamiek juist moeten versterken. Het ontwerp van de HÅG Capisco is geïnspireerd

Nadere informatie

ConWork. Design: Jörg Bernauer. ConWork haalt met eenvoud de natuurlijkheid van het zitten terug - eenvoudig geniaal.

ConWork. Design: Jörg Bernauer. ConWork haalt met eenvoud de natuurlijkheid van het zitten terug - eenvoudig geniaal. Design: Jörg Bernauer ConWork haalt met eenvoud de natuurlijkheid van het zitten terug - eenvoudig geniaal. 16 BASISUITVOERING Bureaufauteuil Functionaliteit Armleuning Wielen - Synchroonmechanisme met

Nadere informatie

Een meesterwerk is gemakkelijk te herkennen. Het inspireert op het eerste gezicht.

Een meesterwerk is gemakkelijk te herkennen. Het inspireert op het eerste gezicht. of course Een meesterwerk is gemakkelijk te herkennen. Het inspireert op het eerste gezicht. Luxe is de vrijheid zich te omringen met dingen die men mooi vindt. Zonder compromissen. Op alle plaatsen

Nadere informatie

Pacific Chair. Edward Barber & Jay Osgerby, 2016

Pacific Chair. Edward Barber & Jay Osgerby, 2016 Pacifi c Chair Edward Barber & Jay Osgerby, 2016 Pacific Chair Bij de ontwikkeling van de Pacifi c Chair werd het principe full performance, quiet design gehanteerd om tot een harmonieuze combinatie van

Nadere informatie

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012 Alcove Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/22 Alcove Highback Sofa Vitra werkt samen met de designers Ronan en Erwan Bouroullec al lang en intensief aan het concept van de 'ruimte in de ruimte'. Het idee van

Nadere informatie

De hoeveelheid lucht in de lendensteun wordt ingesteld met een pomp om extra steun te bieden.

De hoeveelheid lucht in de lendensteun wordt ingesteld met een pomp om extra steun te bieden. RH Logic RH Logic is een serie stoelen voor mensen die gedurende lange periodes stilzitten en ze is gebaseerd op het 2PP principe, onze unieke filosofie over het belang van actief zitten Bijvoorbeeld :

Nadere informatie

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager.

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager. paro _ 2 De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager. Met meer dan 350.000 verkochte exemplaren is paro de populairste bureaustoel van Wiesner- Hager. paro_2 is de geüpdate versie van deze bestseller.

Nadere informatie

Maak kennis met RH Mereo

Maak kennis met RH Mereo www.rh-bureaustoelen.nl Maak kennis met RH Mereo RH Mereo RH lanceert een werkstoel met een zakelijke uitstraling. De RH Mereo is ontwikkeld om zowel uw prestaties als die van uw werkomgeving te verbeteren.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing 2 1 3 4 6 5 8 9 7 Gebruiksaanwijzing Hartelijk dank... dat u voor een Svenstol hebt gekozen! De 24-uurs stoelen van Svenstol zijn speciaal ontwikkeld voor continu gebruik 24 uur per dag. Daarom zijn alle

Nadere informatie

Bureaustoelen. Sledestoel. Rug kan uitgevoerd worden in Net Stof Stof hoog Stof hoog met hoofdsteun. Rug kan uitgevoerd worden in.

Bureaustoelen. Sledestoel. Rug kan uitgevoerd worden in Net Stof Stof hoog Stof hoog met hoofdsteun. Rug kan uitgevoerd worden in. De stoelserie is zeer gebruiksvriendelijk. De serie is speciaal ontwikkeld voor de flexibele werkplek waar meerdere gebruikers dezelfde stoel gebruiken. Om die reden beschikt de bureaustoel over een synchroon

Nadere informatie

PLACE SOFA JASPER MORRISON

PLACE SOFA JASPER MORRISON NL 091 342 06 Vitra 2011 PLACE SOFA JASPER MORRISON www.vitra.com PLACE SOFA INLEIDING Wanneer ik een object zie dat alles heeft wat het nodig heeft, lijkt me dat object méér dan de som van de afzonderlijke

Nadere informatie

ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT DE GRENZEN.

ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT DE GRENZEN. ZIET ER PRACHTIG UIT, IS UITERST FLEXIBEL EN VERLEGT Een perfecte stoel moet vooral één ding zijn: zo flexibel als zijn gebruiker en op elk moment ondersteunend. Uitgerekend dát gaf de doorslag bij de

Nadere informatie

ConWork. Moteo Perfect. Mera. Moteo Perfect. Design: Jörg Bernauer

ConWork. Moteo Perfect. Mera. Moteo Perfect. Design: Jörg Bernauer Moteo Perfect Moteo Perfect Mera Design: Jörg Bernauer Zowel qua vorm als qua functie een gezond antwoord op complexe interieuruitdagingen. Komt sterk voor de dag als praktische en functionele werkstoel

Nadere informatie

Heeft charisma, ware klasse en is een partner voor Het leven.

Heeft charisma, ware klasse en is een partner voor Het leven. giroflex 81 GIROFLEX 81 Heeft charisma, ware klasse en is een partner voor Het leven. 81-9462 giroflex 81 giroflex 81 een exclusieve, handgemaakte directiefauteuil van 5,5 m 2 uiterst fijn leer, 434 afzonderlijke

Nadere informatie

Eames Tables. Charles & Ray Eames, 1964. Charles & Ray Eames. Oosten biedt Vitra u de zekerheid dat u een origineel Eames-product bezit.

Eames Tables. Charles & Ray Eames, 1964. Charles & Ray Eames. Oosten biedt Vitra u de zekerheid dat u een origineel Eames-product bezit. Eames Tables Charles & Ray Eames, 1964 Eames Tables Bekijk de olledige Vitra collectie op onze site. Besprekingen en ergaderingen worden in de moderne werkomgeing steeds belangrijker. Teamwork, communicatie

Nadere informatie

ambio Met de kantelhendel opent en sluit u de kantelfunctie. De kantelfunctie is traploos verstelbaar in de gewenste hoek.

ambio Met de kantelhendel opent en sluit u de kantelfunctie. De kantelfunctie is traploos verstelbaar in de gewenste hoek. rh ambio Als u op kantoor veel tijd doorbrengt in uw stoel, dan weet u al hoe belangrijk het is dat die comfortabel is. Comfort is echter veel meer dan een goede houding. Het is ook een kwestie van temperatuur

Nadere informatie

giroflex 33 Stoll Giroflex AG

giroflex 33 Stoll Giroflex AG De giroflex 33 verenigt verfijnde vormgeving, doordachte techniek, efficiënt materiaalgebruik en gezond zitcomfort. De inzichten uit het ergonomisch onderzoek komen tot uitdrukking in de functionele en

Nadere informatie

Waarom bewegen? Waarom dynamisch zitten?

Waarom bewegen? Waarom dynamisch zitten? ERGONOMISCHE STOELEN Waarom bewegen? Waarom dynamisch zitten? 1 Om de gezondheid van de wervelkolom en tussenwervelschijven te verzekeren De tussenwervelschijven die tussen de wervels liggen en die zijn

Nadere informatie